facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Πωλείται πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε τιμή κρίσης

Πωλείται ένα από τα πρωθυπουργικά αεροσκάφη, το οποίο δεν έχει ακριβώς παροπλιστεί, αλλά η κυβέρνηση το θεώρησε ενεργοβόρο και ακριβό στη συντήρηση και σε καιρό κρίσης δεν μπορεί να διαθέτει στόλο αποτελούμενο από τρία κυβερνητικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», πρόκειται για ένα από τα δύο Εμπραέρ (είχε ενταχθεί στην Πολεμική Αεροπορία, ως...offset για την αγορά των ιπτάμενων ραντάρ) που έβαλαν και σε αυτό πωλητήριο. Ήδη έδειξαν ενδιαφέρον δυο - τρεις επιχειρηματίες, αλλά ο διαγωνισμός συνεχίζεται.

Πωλητήριο επίσης έβαλε το υπουργείο Άμυνας για τα βομβαρδιστικά αεροσκάφη Α-7 τα οποία έχουν παροπλιστεί από την Πολεμική Αεροπορία. Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», ο υπουργός Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος έκανε σαφές ότι το υπουργείο Άμυνας θα πωλεί εφ΄εξής οπλικά συστήματα, μόνον αυτά που έχουν παροπλιστεί.

Ενδιαφέρον έδειξαν αρκετές χώρες. Γιατί έως τώρα δεν τα έχουμε πωλήσει; Επειδή την Πολεμική Αεροπορία δεν την ενδιαφέρει μόνον η τιμή, αλλά σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις οδηγίες του ΝΑΤΟ, την ενδιαφέρει να εξασφαλίσει πιστοποιητικό «τελικού χρήστη».

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news