facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 9 Ιουλίου 2023

Λακωνία: Διασώθηκαν 120 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή του Κάβου Μαλιά

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού μεταναστών στην περιοχή της Νεάπολης Λακωνίας.

Το ιστιοφόρο σκάφος με 120 μετανάστες προσάραξε σε βραχώδη ακτή στη θαλάσσια περιοχή Κάβου Μαλιά. Με τη συνεργασία λιμενικού και δήμου οι μετανάστες θα μεταφερθούν με λεωφορεία από το λιμάνι στους χώρους του Γυμνασίου της Νεάπολης. Εκεί, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, θα φιλοξενηθούν έως ότου διεκπαιρεωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Δεν υπάρχουν αγνοούμενοι. Στην περιοχή επιχείρησαν τέσσερα σκάφη του Λιμενικού.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Λακωνία: Διασώθηκαν 120 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή του Κάβου Μαλιά"

Σοβαρά επεισόδια στις φυλακές Αυλώνα - Τουλάχιστον έξι τραυματίες

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων Ρομά και αλλοδαπών από Αλβανία και Αλγερία.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν τουλάχιστον έξι άτομα οποίων και ένας σωφρονιστικός υπάλληλος.

Λόγω της έκρυθμης κατάστασης στις φυλακές έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να επέμβουν αν χρειαστεί.

Επίσης έσπευσαν και δύο οχήματα της πυροσβεστικής αφού υπήρξαν κάποιες αναφορές ότι είχαν μπει φωτιές.

ieidiseis 

Διαβάστε Περισσότερα » " Σοβαρά επεισόδια στις φυλακές Αυλώνα - Τουλάχιστον έξι τραυματίες "

Τζο Μπάιντεν: Να ενισχυθούν στρατιωτικά τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλη της ύλης που παραχώρησε στο CNNi ο Αμερικανός πρόεδρος πριν αναχωρήσει για περιοδεία του στην Ευρώπη, με κύριο σταθμό τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, o Τζο Μπάιντεν τόνισε ότι η Ουκρανία δεν είναι ακόμη έτοιμη για να ενταχθεί στη Βορειοατλανική Συμμαχία, σημειώνοντας ότι ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία πρέπει να τελειώσει προτού η Συμμαχία εξετάσει το ενδεχόμενο ένταξης της Ουκρανίας.

Εκτός από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ένα άλλο κορυφαίο ζήτημα που θα συζητηθεί στη Σύνοδο είναι η άρση των εμποδίων που θέτει η Τουρκία στην επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Δεκατέσσερις μήνες μετά το αίτημα ένταξης της σκανδιναβικής χώρας Τουρκία και Ουγγαρία είναι οι μόνες χώρες που δεν έχουν δώσει το πράσινο φως για την ένταξη της Σουηδίας, με την Άγκυρα να είναι αυτή που εγείρει διαρκώς ενστάσεις.

Η πίεση που θα ασκήσει η αμερικανική πλευρά στην τουρκική κατά τη Σύνοδο θεωρείται δεδομένη και ο πρόεδρος Μπάιντεν εξέφρασε στη συνέντευξή του την αισιοδοξία ότι η Σουηδία θα γίνει δεκτή εν τέλει στο ΝΑΤΟ, σημειώνοντας ότι το βασικό εμπόδιο είναι η Τουρκία.

«Η Τουρκία επιδιώκει τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών F-16. Και ο (Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος) Μητσοτάκης στην Ελλάδα αναζητά επίσης κάποια βοήθεια», τόνισε ο Μπάιντεν. «Οπότε, αυτό που προσπαθώ, για να είμαι ειλικρινής, είναι να συγκροτήσω μια μικρή σύμπραξη σε αυτή την περίπτωση, ώστε να ενισχύσουμε το ΝΑΤΟ όσον αφορά τη στρατιωτική ικανότητα τόσο της Ελλάδας όσο και της Τουρκίας, και να επιτρέψουμε στη Σουηδία να ενταχθεί. Αλλά αυτό βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Δεν έχει πραγματοποιηθεί», τόνισε.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Κυριακής η τουρκική προεδρία, αναφέρθηκε ότι ο Μπάιντεν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία συζήτησαν την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Σημειώνοντας ότι δεν είναι σωστό να συσχετίζεται το αίτημα της Τουρκίας για παράδοση μαχητικών F-16 με την ένταξη της Σουηδίας, ο Ερντογάν ευχαρίστησε τον Μπάιντεν για την υποστήριξή του στο αίτημα της Τουρκίας για τα F-16.

Για ορισμένους παρατηρητές, το τουρκικό πράσινο φως για την ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία εξαρτάται από την παράδοση των F-16 στην Άγκυρα.

«Οι ηγέτες συμφώνησαν έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Βίλνιους (σ.σ. στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ) και να συζητήσουν λεπτομερώς τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ και περιφερειακά ζητήματα», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών, υπογραμμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την επιθυμία του η Σουηδία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ το συντομότερο δυνατό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τζο Μπάιντεν: Να ενισχυθούν στρατιωτικά τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία"

Ιστιοφόρο με μετανάστες προσάραξε σε βραχώδη ακτή στον Κάβο Μαλιά στην Πελοπόννησο

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση απεγκλωβισμού μεταναστών από βραχώδη ακτή στη θαλάσσια περιοχή Κάβου Μαλέα Νεάπολης Βοιών στην Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επέβαιναν σε ιστιοφόρο το οποίο προσάραξε στη βραχώδη ακτή, ενώ δεν υπάρχουν αγνοούμενοι.

Στην περιοχή βρίσκονται 2 σκάφη του Λιμενικού ενώ σπεύδουν ακόμη δύο. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των ατόμων που επέβαιναν στο σκάφος.

Διαβάστε Περισσότερα » " Ιστιοφόρο με μετανάστες προσάραξε σε βραχώδη ακτή στον Κάβο Μαλιά στην Πελοπόννησο"

Επιστολή Αμερικανών βουλευτών σε Μπλίνκεν για F16 σε Τουρκία – Ζητούν εποπτικό μηχανισμό!

Τη δημιουργία ενός εποπτικού μηχανισμού που θα είναι σε θέση να διασφαλίσει ότι η Τουρκία δεν θα χρησιμοποιήσει τα νέα μαχητικά F16 για την παραβίαση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο προτείνουν έξι Αμερικανοί βουλευτές εν όψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

Σε επιστολή που στάλθηκε στον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, οι βουλευτές της ομάδας ελληνικών θεμάτων στη Βουλή των Αντιπροσώπων επιχειρηματολογούν υπέρ ενός τέτοιου μηχανισμού που θα είναι σε θέση να παγώσει, να καθυστερήσει ή ακόμα και να ακυρώσει τη μεταφορά των μαχητικών αναλόγως με τη συμπεριφορά της Τουρκίας. Όπως μάλιστα εξηγούν, ένας τέτοιος μηχανισμός θα είναι σε θέση να διασφαλίσει ότι η Άγκυρα δεν θα προβεί σε ενέργειες που υπονομεύουν τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ και την ενότητα της συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Οι Αμερικανοί νομοθέτες υποστηρίζουν ότι οι συγκεκριμένες προϋποθέσεις μπορούν να συμπεριληφθούν στην Επιστολή Προσφοράς και Αποδοχής (LOA) την οποία θα στείλει η αμερικανική κυβέρνηση στην Τουρκία στην περίπτωση που εγκριθεί η σύμβαση για τα F-16. Σε αυτή την επιστολή μπορούν να αναφερθούν λεπτομερώς οι όροι, οι προϋποθέσεις, και οι μηχανισμοί εποπτείας που καθορίζουν τη χρήση όλου του εξοπλισμού που θα συμπεριλαμβάνεται στην αμυντική σύμβαση. Οι Αμερικανοί βουλευτές υποστηρίζουν ότι μια τέτοια κίνηση είναι εφικτή γιατί χαίρει πολιτικής νομιμοποίησης λόγω των πρόσφατων ψηφισμάτων στο Κογκρέσο.

«Δεν υπάρχει μόνο προηγούμενο για την επιβολή όρων για την πώληση αμυντικών όπλων, αλλά το Κογκρέσο έχει ήδη εκφράσει την υποστήριξή του για την επιβολή όρων σε μια τέτοια πώληση. Στο νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό (NDAA) για το έτος 2023, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε μια τροπολογία που θα έθετε λογικούς περιορισμούς στην ικανότητα της κυβέρνησης να μεταφέρει αεροσκάφη F-16 και κιτ εκσυγχρονισμού στην Τουρκία. Η διάταξη αυτή πέρασε από τη Βουλή σε δικομματική βάση με το 73% των βουλευτών να ψηφίζουν υπέρ», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Τέλος, οι νομοθέτες καλούν τον κ. Μπλίνκεν να δει τη μεγάλη εικόνα όπως αυτή αντικατοπτρίζεται από την ευρύτερα συμφέροντα της δυτικής συμμαχίας. Για αυτό τον λόγο, υποστηρίζουν ότι οι προσπάθειες δεν πρέπει να περιοριστούν αποκλειστικά στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, καθώς υπενθυμίζουν ότι τόσο ο πρόεδρος Μπάιντεν όσο και ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν έχουν τονίσει πρόσφατα τη σημασία της σταθερότητας στο Αιγαίο. Εάν και χαιρετίζουν την αποκλιμάκωση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, οι Αμερικανοί βουλευτές υπενθυμίζουν ότι το δόγμα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής παραμένει αμετάβλητο, με δεδομένο ότι η ‘Αγκυρα συνεχίζει να διατηρεί το casus belli εναντίον της Αθήνας και να κατέχει το ρωσικό σύστημα S-400.

Την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές Κρις Πάπας, Γκας Μπιλιράκης, Φρανκ Παλόνε, Τζον Σαρμπάνης, Ντίνα Τάιτους, και Νικόλ Μαλλιωτάκη.

Ακολουθεί η Επιστολή των Αμερικανών βουλευτών στον Άντονι Μπλίνκεν:

Γράφουμε σχετικά με τις αναφερόμενες συζητήσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας σχετικά με την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 και κιτ εκσυγχρονισμού σε σχέση με την ένταξη της Σουηδίας στον ΝΑΤΟ. Εάν εξετάζεται μια συμφωνία για την πώληση F-16 και κιτ εκσυγχρονισμού στην Τουρκία, προτρέπουμε σθεναρά οποιαδήποτε τελική συμφωνία να περιλαμβάνει μηχανισμούς που να προβλέπουν την παύση, την καθυστέρηση ή την απόσυρση της μεταφοράς τέτοιων όπλων εάν η Τουρκία εμπλακεί σε ενέργειες που απειλούν ή υπονομεύουν τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ και την ενότητα της συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Ενώ η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει αναδείξει τη σημασία της ενότητας του ΝΑΤΟ, η Τουρκία συνέχισε να κρατά όμηρο την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ προκειμένου να αποκτήσει F-16 και κιτ εκσυγχρονισμού από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Παρά ταύτα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ συναντήθηκαν πρόσφατα με ηγετικά στελέχη του Κογκρέσου, τα οποία έχουν την ευθύνη για την έγκριση των πωλήσεων όπλων, για να διασφαλίσουν ότι το Κογκρέσο «δεν θα τους παρακάμψει εάν επιδιώξουν μια συμφωνία με την Τουρκία που θα συνδέει την πώληση F-16 με την έγκριση της ‘Αγκυρας για την ένταξη της Σουηδία (στο ΝΑΤΟ)».

Ανησυχούμε για αυτά τα δημοσιεύματα δεδομένων των σταθερών δηλώσεων της κυβέρνησης ότι οι πωλήσεις των F-16 δεν συνδέονται με την ένταξη της Σουηδίας. Καθώς γίνεται ολοένα και πιο σαφές ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί κάθε εργαλείο που έχει στη διάθεσή της για να πιέσει το Κογκρέσο και τους σχετικούς ενδιαφερόμενους φορείς να εγκρίνουν την πώληση των F-16 και του κιτ εκσυγχρονισμού στην Τουρκία, είναι επιτακτική ανάγκη οποιαδήποτε συμφωνία να προστατεύει τα ευρύτερα συμφέροντα ασφαλείας του ΝΑΤΟ και όχι απλώς την ένταξη της Σουηδίας.

Η επιθετικότητα της Τουρκίας στην περιοχή -η οποία απειλεί την ίδια τη «σταθερότητα στο Αιγαίο», η αξία της οποίας αναγνωρίζεται τόσο από τον πρόεδρο Μπάιντεν όσο και από τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Σάλιβαν σε πρόσφατες ανακοινώσεις – πρέπει να σταματήσει προκειμένου οι ΗΠΑ να μεταφέρουν με υπεύθυνο τρόπο νέα όπλα στην ‘Αγκυρα. Πρέπει να υπάρχουν εγγυήσεις που να αποκλείουν τη χρήση αμερικανικών όπλων για την πρόκληση σύγκρουσης εντός του ΝΑΤΟ. Δεδομένου του ιστορικού της Τουρκίας που χρησιμοποιεί αμερικανικά F-16 για υπερπτήσεις στο Αιγαίο και για την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας, ζητάμε μηχανισμούς που προβλέπουν την παύση, την καθυστέρηση ή την απόσυρση της μεταφοράς αμερικανικών όπλων στην Τουρκία εάν συνεχίσει τις αποσταθεροποιητικές της ενέργειες στην Ανατολική Μεσογείου που απειλούν ή υπονομεύουν τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ ή την αρχιτεκτονική ασφάλειας του ΝΑΤΟ.

Όπως γνωρίζετε, μετά την ειδοποίηση του Κογκρέσο για την πρόθεσή της να προχωρήσει στην πώληση αμυντικών συστημάτων, η αμερικανική κυβέρνηση θα απαντήσει στην Επιστολή Αίτησης της χώρας (Τουρκίας) με Επιστολή Προσφοράς και Αποδοχής (LOA), η οποία θα αναφέρει λεπτομερώς τους όρους, τις προϋποθέσεις, και τους μηχανισμούς εποπτείας που διέπουν τα είδη (του αμυντικού εξοπλισμού) που θα καλύπτονται από την πώληση.

Επιπλέον, όλα τα αμερικανικά αμυντικά συστήματα που πωλούνται, μισθώνονται ή εξάγονται βάσει του Νόμου περί Ελέγχου Εξαγωγών Όπλων (AECA) υπόκεινται σε παρακολούθηση της τελικής τους χρήσης για να διασφαλιστεί ότι ο παραλήπτης συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις που επιβάλλονται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ όσον αφορά τη χρήση, τις μεταφορές και την ασφάλεια των συστημάτων. (Αυτές οι απαιτήσεις) διασφαλίζουν τη συμμόρφωση με τους κανόνες και τις πολιτικές εξαγωγής όπλων των ΗΠΑ. Μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας, εναπόκειται στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να εφαρμόσει την παρακολούθηση τελικής χρήσης, όπως απαιτείται από την αμερικανική νομοθεσία και προσδιορίζεται στους όρους του LOA.

Δεν υπάρχει μόνο προηγούμενο για την επιβολή όρων για την πώληση αμυντικών όπλων, αλλά το Κογκρέσο έχει ήδη εκφράσει την υποστήριξή του για την επιβολή όρων σε μια τέτοια πώληση. Στο νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό (NDAA) για το έτος 2023, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε μια τροπολογία που θα έθετε λογικούς περιορισμούς στην ικανότητα της κυβέρνησης να μεταφέρει αεροσκάφη F-16 και κιτ εκσυγχρονισμού στην Τουρκία. Η διάταξη αυτή πέρασε από τη Βουλή σε δικομματική βάση με το 73% των βουλευτών να ψηφίζουν υπέρ.

Αν και χαιρετίζουμε την παρούσα παύση των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Τουρκίας στην περιοχή, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η κυβέρνηση Ερντογάν δεν έχει αλλάξει πολιτική. Η εντύπωση ότι η Τουρκία έχει βελτιώσει τις σχέσεις με τη νατοϊκή σύμμαχο Ελλάδα, διαψεύδεται από το γεγονός ότι η ‘Αγκυρα διατηρεί το casus belli εναντίον της Αθήνας.

Η Τουρκία συνεχίζει επίσης να κατέχει το ρωσικό πυραυλικά συστήματα S-400, η αγορά του οποίου αποτέλεσε τη βάση για την αποπομπή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35 το 2019. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως σε επιστολή που σας εστάλη τον Νοέμβριο του 2021, οι ειδικοί έχουν σημειώσει ότι η παροχή κιτ εκσυγχρονισμού της Τουρκίας εγκυμονεί παρόμοιους κινδύνους συνεγκατάστασης, εφόσον η Τουρκία διαθέτει τους ρωσικούς S-400. Η πολεμική συμπεριφορά της Τουρκίας έναντιον της Ελλάδας – ενός πραγματικά αξιόπιστου και δημοκρατικού συμμάχου στο ΝΑΤΟ – και η απειλή από τη συνεχιζόμενη κατοχή των S-400 στην αρχιτεκτονική ασφαλείας του ΝΑΤΟ δεν μπορούν να παραμείνουν απαρατήρητες καθώς η κυβέρνηση εξετάζει μια συμφωνία με την τουρκική κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να διασφαλίσει ότι τα F-16 που παρέχονται από τις ΗΠΑ δεν χρησιμοποιούνται για να υπονομεύσουν τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και τη συμμαχία του ΝΑΤΟ. Ως εκ τούτου, εάν εξετάζεται μια συμφωνία για την πώληση F-16 και κιτ εκσυγχρονισμού στην Τουρκία, οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει σαφείς και ουσιαστικούς μηχανισμούς που να προβλέπουν παύση, καθυστέρηση ή απόσυρση της μεταφοράς τέτοιων όπλων εάν η Τουρκία εμπλακεί σε ενέργειες που απειλούν ή υπονομεύουν τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ και την ενότητα της συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή Αμερικανών βουλευτών σε Μπλίνκεν για F16 σε Τουρκία – Ζητούν εποπτικό μηχανισμό!"

Βιασμός 12χρονης: Καταπέλτης για τους 26 κατηγορούμενους η εισαγγελική πρόταση – «Κίνητρο της μητέρας τα χρήματα»

Στο εδώλιο στέλνει ο εισαγγελέας τους πρώτους 26 κατηγορούμενους για το βιασμό και την εκπόρνευση της 12χρονης στον Κολωνό. Για την 37χρονη μητέρα της ανήλικης, η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη, κατηγορούμενη για διακεκριμένη μαστροπεία εις βάρος της κόρης της, ο εισαγγελέας αναφέρει ότι αποδεχόταν την εκπόρνευση, με κίνητρο τα χρήματα.

Με την πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο, ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης ζητά να δικαστούν για κακουργήματα, ο φερόμενος ως ενορχηστρωτής της πρωτοφανούς υπόθεσης Ηλίας Μίχος, η μητέρα της ανήλικης, αλλά και ο 57χρονος συνταξιούχος ναυτικός, γνωστός και ως “Μιχάλης”.

“Άρχισε να βιάζει κατ’ επανάληψη το κορίτσι, τρομοκρατώντας το, με την επίδειξη όπλων και απειλώντας το ότι θα σκοτώσει την ίδια και την οικογένειά της. Δεν περιορίστηκε μόνο στη βίαιη ικανοποίηση των ατομικών του σεξουαλικών ορέξεων, καθώς αφού διέφθειρε το κορίτσι, απεργάστηκε και σχέδιο εκμετάλλευσής της προς ίδιον οικονομικό όφελος με την εξώθησή της στην πορνεία”, επισημαίνει για τον Ηλία Μίχο ο εισαγγελέας.

Στην 90σέλιδη πρότασή του, κατακεραυνώνει και την προφυλακισμένη μητέρα της 12χρονης. Αν και της αφαιρεί την κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας, ζητά να δικαστεί για διακεκριμένη μαστροπεία, με το σκεπτικό ότι μπορεί να μη γνώριζε για τη σεξουαλική εκμετάλλευση της κόρης της, αλλά δεχόταν χωρίς ερωτήσεις τα χρήματα που της έφερνε στο σπίτι, για τα οποία μάλιστα της ασκούσε μεγάλη πίεση.

“Με την εγκληματική αδιάφορη στάση της, επέτρεψε τον εκμαυλισμό της μικρής, τον οποίο αποδεχόταν και ανεχόταν, αποβλέποντας ακριβώς στα συγκεκριμένα έσοδα. Πίεζε διαρκώς και αφόρητα το 12χρονο παιδί της, να της φέρνει χρήματα, ενίοτε με τη χρήση απειλών και ύβρεων”, αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση για την κατηγορούμενη μητέρα.

Σύμφωνα με το δικηγόρο Απόστολο Λύτρα, «επιβεβαιώθηκαν οι ισχυρισμοί της μητέρας της 12χρονης ότι δεν έχει σχέση με την μαστροπεία, από εκεί και πέρα είναι πολύ λογική πρόταση για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους και θα περιμένουμε τι θα κρίνει το Συμβούλιο».

Ο «Μιχάλης» και τα κότερα

Ρόλο δεύτερου μαστροπού, προσδίδει ο εισαγγελικός λειτουργός στον επίσης προφυλακισμένο ναυτικό, που η 12χρονη έχει αναγνωρίσει ως “Μιχάλη”. 

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, υποσχόταν στο παιδί ότι θα έχει μεγάλα κέρδη αν εξασκηθεί στην “πορνεία πολυτελείας” και μπει «στα χοντρά κυκλώματα» γνωρίζοντας «εφοπλιστές και λεφτάδες», κάνοντας «επισκέψεις σε κότερα» και συμμετέχοντας σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου”.

Την παραπομπή των 26 σε δίκη ή όχι θα αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας. Ακόμη 14 κατηγορούμενοι ερευνώνται από τη δικαιοσύνη, στη δεύτερη ανάκριση που διεξάγεται για την υπόθεση.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Βιασμός 12χρονης: Καταπέλτης για τους 26 κατηγορούμενους η εισαγγελική πρόταση – «Κίνητρο της μητέρας τα χρήματα»"

Πυροσβεστική: 50 δασικές φωτιές στη χώρα το τελευταίο 24ωρο

Οι υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών αυξάνουν τον κίνδυνο να εκδηλωθούν φωτιές σε όλη τη χώρα. Μάλιστα το τελευταίο 24ωρο, και συγκεκριμένα από τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου (8.7.2023) μέχρι την ίδια ώρα σήμερα, η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει 50 δασικές πυρκαγιές.

Όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, οι περισσότερες φωτιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο ενώ τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Νωρίτερα σήμερα, ξέσπασε φωτιά στα Τέμπη από ένα τροχόσπιτο που κάηκε ολοσχερώς. Η φωτιά επεκτάθηκε κατά μήκος της εθνικής οδού στο ύψος του 381χλμ. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 41 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα, ενώ επιχείρησαν 1 Ε/Π και 1 Α/Φ.

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Τ.Κ. Μαστραντώνη του δήμου Ερύμανθου Αχαΐα. Επιχειρούν 29 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 7 οχήματα, 1 Ε/Π και 3 Α/Φ.

Φωτιά εκδηλώθηκε και στην περιοχή Μεγάλη Λάκκα στο Καρλόβασι στη Σάμο που τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 9 οχήματα και 1 Ε/Π.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Δευτέρα 10 Ιουλίου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου, ΠΕ Καλύμνου, ΠΕ Καρπάθου).
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας).
  • Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Λασιθίου, ΠΕ Ηράκλειο, ΠΕ Ρεθύμνου).
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου, ΠΕ Καλύμνου, ΠΕ Καρπάθου).
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας).
  • Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Λασιθίου, ΠΕ Ηράκλειο, ΠΕ Ρεθύμνου).

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: 50 δασικές φωτιές στη χώρα το τελευταίο 24ωρο"

ΤΡΙΚΑΛΑ: Νοσηλεύεται τρίχρονο παιδί μετά από δάγκωμα φιδιού

Το περιστατικό συνέβη σε ταβέρνα της περιοχής

Στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων νοσηλεύεται ένα παιδί μόλις 3,5 ετών μετά από δάγκωμα φιδιού.

Σύμφωνα με πηγές του trikalanews.gr, το παιδάκι βρισκόταν σε υπαίθριο χώρο εστίασης, και συγκεκριμένα σε αυλή ταβέρνας, προφανώς παίζοντας ανυποψίαστο όταν το δάγκωσε φίδι.

Αμέσως διακομίστηκε στο Νοσοκομείο όπου παρακολουθείται στενά από το ιατρικό προσωπικό δεχόμενο τις κατάλληλες φροντίδες.

Δεν είναι η πρώτη φορά φέτος που η ειδησεογραφία έρχεται να αναδείξει αντίστοιχα περιστατικά τόσο στην περιοχή μας όσο και σε άλλες πόλεις της περιφέρειας.

Θα πρέπει να υπάρχει συντονισμένη ενημέρωση αλλά και ιδιαίτερη προσοχή καθώς και σε χώρους όπου παίζουν παιδιά, να καθιερωθούν τα αντίστοιχα απωθητικά.

trikalanews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΤΡΙΚΑΛΑ: Νοσηλεύεται τρίχρονο παιδί μετά από δάγκωμα φιδιού"

Τέλος τα μεταχειρισμένα από Γερμανία για Ελλάδα

Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και ήδη οι εξουσιοδοτημένες μονάδες στην Γερμανία έχουν σταματήσει κάθε πώληση σε Έλληνες εμπόρους…

Στην «black list» έχουν εισέλθει οι Έλληνες έμποροι μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Γερμανία εξαιτίας των ελέγχων που πραγματοποιούν συνεχώς οι Αρχές και αφορούν σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που έχουν πουλήσει σε Έλληνες εμπόρους και σε πάρα πολλά από αυτά έχουν διαπιστωθεί παρανομίες γύρω από τον ΦΠΑ αλλά και τα γυρισμένα χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και ήδη οι εξουσιοδοτημένες μονάδες έχουν σταματήσει κάθε πώληση σε Έλληνες εμπόρους μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ενώ στην ίδια γραμμή ακολουθούν και οι ανεξάρτητες μεγάλες εμπορίες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στη Γερμανία.

Ο λόγος εστιάζεται στο γεγονός ότι οι Φορολογικές και Τελωνειακές Αρχές της Γερμανίας συνεχώς τους καλούν για έλεγχο και διασταυρώσεις που αφορά σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που έχουν εξαχθεί στην Ελλάδα αλλά όπως έχει διαπιστωθεί σε πάρα πολλές περιπτώσεις είτε ο ΦΠΑ έχει «χαθεί» είτε τα χιλιόμετρα είναι γυρισμένα, είτε τα χαρτιά του αυτοκινήτου έχουν κάποιο πρόβλημα!

Το θέμα έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις στη Γερμανία και όπως επισημαίνει ένας μεγάλος εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος από την Ελλάδα στο Newsauto.gr: «Εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων στις παραδόσεις καινούριων αυτοκινήτων και επειδή η ζήτηση για αυτοκίνητα έστω και ελαφρώς μεταχειρισμένα είναι πολύ υψηλή αποφάσισα να αγοράσω κάποια καλά και ακριβά μοντέλα από εξουσιοδοτημένες μονάδες στη Γερμανία ώστε να περιορίσω τον κίνδυνο τα αυτοκίνητα να είναι «πειραγμένα», τρακαρισμένα ή με γυρισμένα χιλιόμετρα.

Όταν επικοινώνησα με την κάθετη μονάδα στη Γερμανία και τους είπα ότι είμαι συνάδελφός τους με εξουσιοδοτημένη κάθετη μονάδα από την Ελλάδα εκείνοι αρχικά «πάγωσαν» στο άκουσμα πως θέλω να αγοράσω από εκείνους περίπου 10 με 15 ελαφρώς μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Αρχικά μου ζήτησαν όλα τα έγγραφα της εταιρείας μου στην Ελλάδα, φορολογικές δηλώσεις και οικονομικές χρήσεις και αφού τους τα έστειλα όλα αντιλήφθηκα ότι κάτι συμβαίνει καθώς προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να μην κάνουν εφικτή την πώληση των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σε εμένα. Αφού λοιπόν είδαν ότι όλα τα έγγραφα και φορολογικά δεδομένα ήταν εντάξει μου είπαν με ειλικρίνεια ότι για να μου πουλήσουν τα αυτοκίνητα που με ενδιέφεραν θα έπρεπε να μου παρακρατήσουν τον ΦΠΑ 19% και όταν έχει ολοκληρωθεί η εισαγωγή των οχημάτων στην Ελλάδα και έχω πληρώσει τον ΦΠΑ 24% τότε αποστέλλοντάς τους τις αποδείξεις εξόφλησής του ΦΠΑ στην Ελλάδα θα μου κατέθεταν αμέσως στον λογαριασμό μου τον ΦΠΑ 19% που μου είχαν παρακρατήσει!

Ο λόγος όπως μου είπαν εστιάζεται στο γεγονός ότι εκατοντάδες εξουσιοδοτημένες κάθετες μονάδες είχαν πουλήσει μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σε Έλληνες εμπόρους και το αποτέλεσμα ήταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα να τους καλούν από το Τελωνείο ή από τις Αρχές για να διαπιστώσουν αν συμμετείχαν και εκείνοι στην παράνομη «εξαφάνιση» του ΦΠΑ! Επειδή λοιπόν δεν ήθελαν να βρεθούν πάλι αντιμέτωποι με τις Αρχές μου και εγώ να αποκτήσω τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα μου πρότειναν αυτή τη μέθοδο με την παρακράτηση του ΦΠΑ είτε να βρω κάποιον Γερμανό μη εξουσιοδοτημένο έμπορο ή πολίτη ο οποίος θα αγοράσει από εκείνους τα αυτοκίνητα και στη συνέχεια να τα αποκτήσω από τον μεσάζοντα…

Επειδή δεν μου άρεσε η συμπεριφορά της συγκεκριμένη εξουσιοδοτημένης μονάδας απέστειλα ένα παρόμοιο αίτημα αγοράς μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σε άλλη κάθετη μονάδα στη Γερμανία που εδρεύει σε άλλη πόλη. Δυστυχώς η απάντησή τους ήταν παρόμοια με εκείνη που έλαβα από την πρώτη εξουσιοδοτημένη μονάδα της Γερμανίας.

Με λίγα λόγια κάποιοι Έλληνες έμποροι μεταχειρισμένων αυτοκινήτων κατάφεραν να βάλουν στην «black list» όλους τους επιχειρηματίες και η μόνη πηγή απόκτησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων για τους Έλληνες είναι οι μικρές ανεξάρτητες εμπορίες αυτοκινήτων με οχήματα αμφιβόλου ποιότητας…»

newsauto

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος τα μεταχειρισμένα από Γερμανία για Ελλάδα"

Καιρός αύριο: Σταθερά πάνω από 35 βαθμούς ο υδράργυρος – Αναλυτική πρόγνωση

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο Δευτέρα (10.07.2023). Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και το απόγευμα στη βορειοανατολική χώρα και τοπικά στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και στα νότια τμήματά του τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φθάσει στα βόρεια και στη νησιωτική χώρα τους 33 με 34 και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35 και τοπικά τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4, στα ανατολικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα ανατολικά του νομού.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα στα ανατολικά τμήματα και τοπικά στα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 πρόσκαιρα το πρωί στην κεντρική Μακεδονία έως 5 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες στα θαλάσσια-παραθαλάσσια νοτίων διευθύνσεων.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 και τοπικά 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 και στα ηπειρωτικά έως 35 τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 και τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στην ανατολική και νότια Κρήτη τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 και στη νότια Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 και στα νότια 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Σταθερά πάνω από 35 βαθμούς ο υδράργυρος – Αναλυτική πρόγνωση"

Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το απόγευμα της Κυριακής (9/7) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν.

Στο επίκεντρο της συζήτησής τους βρέθηκε η αμυντική σχέση Ελλάδας – ΗΠΑ, η κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και η κατάσταση στην Ουκρανία.

newsbeast 

Διαβάστε Περισσότερα » "Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν"

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ απαγορεύει το «σε αγαπώ»– Μόνο «σύντροφε» και «συντρόφισσα»

Με σοβαρές κυρώσεις θα είναι πλέον αντιμέτωποι όσοι κάτοικοι της Βόρειας Κορέας χρησιμοποιούν συγκεκριμένο λεξιλόγιο.

Πλέον, βάσει του νέου Νόμου Περί Πολιτιστικής Προστασίας της Γλώσσας που ψηφίστηκε πρόσφατα από το καθεστώς, απαγορεύονται «αργκό» και λεξιλόγιο επηρεασμένο από τη Δύση, προκειμένου να εξαλειφθεί «η σάπια γλώσσα του καπιταλισμού».

Στις απαγορευμένες «νοτιοκορεάτικες» λέξεις είναι οι εκφράσεις τρυφερότητας ανάμεσα στα ζευγάρια, όπως «γλυκέ/γλυκειά μου» και «σύζυγέ μου». Αντίθετα, οι σύζυγοι θα πρέπει να αποκαλούν ο ένας τον άλλον «σύντροφε» και «συντρόφισαα».

Ακόμα και το «σαγαπώ» απαγορεύτηκε καθώς όποιος το ξεστομίσει δείχνει ότι παρακολουθεί φιλμ ή σίριαλ από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ.

Βάσει του νόμου, η ποινή για όποιον παραβεί τους νέους κανόνες είναι από καταναγκαστικά έργα σε στρατόπεδα εργασίας, μέχρι και εκτέλεση.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη DailyMail, tον περασμένο Δεκέμβριο εκτελέστηκαν δημοσίως δύο έφηβοιμ επειδή παρακολουθούσαν νοτιοκορεατικές και αμερικανικές ταινίες.

Η είδηση δεν μπόρεσε να επιβεβαιωθέι από επίσημη πηγή.

 

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ απαγορεύει το «σε αγαπώ»– Μόνο «σύντροφε» και «συντρόφισσα» "

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Δευτέρα σε Βόρειο και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gov.gr), για αύριο Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου, ΠΕ Καλύμνου, ΠΕ Καρπάθου)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Λασιθίου, ΠΕ Ηρακλείου, ΠΕ Ρεθύμνου)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gov.gr.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Κυριακή 09 Ιουλίου 2023

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Δευτέρα σε Βόρειο και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη"

Γαλάτσι: Επεισόδια με ρίψεις μολότοφ στο εργοτάξιο του Μετρό

Ελεύθερα αφέθηκαν τα 7 άτομα που είχαν προσαχθεί από την Αστυνομία μετά τα επεισόδια που έγιναν σήμερα τα ξημερώματα στο Γαλάτσι στο εργοτάξιο του Μετρό στην λεωφόρο Βεΐκου.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν τα ξημερώματα στη λεωφόρο Βεΐκου στο Γαλάτσι, όταν νεαροί που σύμφωνα με την Αστυνομία εξήλθαν από το χώρο του Άλσους Βεΐκου όπου γινόταν αντιρατσιστικό φεστιβάλ, επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ εναντίον του εργοταξίου του μετρό και των αστυνομικών δυνάμεων.

Ζημιές σε οχήματα και μηχανήματα

Τα επεισόδια στο Γαλάτσι διήρκεσαν περίπου δύο ώρες, από τις 2.00 έως τις 4.00 τα ξημερώματα.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία από τις βόμβες μολότοφ υπέστησαν ζημιές 3 μηχανήματα, 2 κομπρεσέρ και 4 ΙΧ αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έξω από το εργοτάξιο του Μετρό στην οδό Βεΐκου στο Γαλάτσι.

Τα επεισόδια κατέγραψε βίντεο που ανέβηκε στα social media και δείχνουν τους άγνωστους να πετάνε μολότοφ.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις έγιναν επτά προσαγωγές, αλλά όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους.

 

Η Τροχαία έκλεισε τη λεωφόρο Βεΐκου και γίνονταν εκτροπές της κυκλοφορίας μέχρι τις 7:00 το πρωί, ενώ οι φωτιές σβήστηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλάτσι: Επεισόδια με ρίψεις μολότοφ στο εργοτάξιο του Μετρό"

Δ. Μακεδονία: Προς κατεδάφιση ο ΑΗΣ Καρδιάς – Θα μετατραπεί σε Κέντρο Τεχνολογικής Καινοτομίας

Σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα, μετά από μισό αιώνα λειτουργίας των δύο πρώτων μονάδων του ΑΗΣ Καρδιάς, αναμένεται να ξεκινήσει η κατεδάφιση και η αποξήλωση του εργοστασίου της ΔΕΗ όπως έγινε ήδη γνωστό από την επιχείρηση.

Η ΔΕΗ ετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα του πρώην Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Καρδιάς, έπειτα και από την οριστική παύση λειτουργίας των τεσσάρων μονάδων του, εδώ και περίπου δυόμισι χρόνια, στο πλαίσιο του προγράμματος απολιγνιτοποίησης.

Το σχέδιο της επιχείρησης σύμφωνα με πληροφορίες, στον χώρο του πρώην ατμοηλεκτρικού σταθμού περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός hub πολλαπλών και σύγχρονων τεχνολογιών που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην επίτευξη των εθνικών στόχων και της προώθησης της πράσινης ενέργειας (Σύγχρονοι πυκνωτές, ο Σταθμός Συμπαραγωγής Hλεκτρισμού-Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (ΣΗΘΥΑ), φωτοβολταϊκά, μπαταρίες αντλησιοταμίευση στο ορυχείο Καρδιάς καθώς και άλλες τεχνολογίες που ωριμάζουν παράλληλα).

Κτηριακές εγκαταστάσεις, μεταλλικές κατασκευές, ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός είναι προς κατεδάφιση και αποξήλωση στον πρώην ΑΗΣ Καρδιάς που εκτείνεται σε μια συνολική έκταση 321 στρεμμάτων. Οι πρώτες «μπουλντόζες» θα μπουν σε 1 χρόνο περίπου και θα ξεκινήσει η κατεδάφιση και η αποξήλωση κτιριακών υποδομών, όπου περιλαμβάνονται οι τέσσερις πύργοι ψύξης των μονάδων, οι τέσσερις καπνοδόχοι και οι ταινιόδρομοι λιγνίτη, τα λεβητοστάσια, υποσταθμοί λιγνίτη, τα σιλό τέφρας των μονάδων III και ΙV, αποθήκες αυλής και σιλό λιγνίτη και πολλές άλλες υποδομές.

ertnews

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Δ. Μακεδονία: Προς κατεδάφιση ο ΑΗΣ Καρδιάς – Θα μετατραπεί σε Κέντρο Τεχνολογικής Καινοτομίας"

Σμύρνη: «Συγγνώμη» ζήτησε ο δήμαρχος για το πάρτι μέσα σε ορθόδοξη εκκλησία

«Λυπούμαστε που πληγώσαμε την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα» σημείωσε ο δήμαρχος της Σμύρνης για το πάρτι με ηλεκτρονική μουσική που διοργανώθηκε μέσα σε ιστορική ορθόδοξη εκκλησία.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Παρασκευής (7.7.2023) μέσα στην εκκλησία του Αγίου Βουκόλου έγινε ένα μεγάλο πάρτι με ηλεκτρονική μουσική προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις της ελληνικής κοινότητας αλλά και του κυβερνώντος κόμματος. 

Το πάρτι έγινε αφού πρώτα είχε παραχωρηθεί η ειδική άδεια από τον Δήμος Σμύρνης. Το ελληνικό ΥΠΕΞ έκανε λόγο για προσβολή και βεβήλωση ενός ιστορικού μνημείου.

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος Ερντογάν κάλεσε τον Δήμο της Σμύρνης και τους διαχειριστές του ναού να ζητήσουν συγγνώμη.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος ανέλαβε την πλήρη ευθύνης λέγοντας πως «λυπούμαστε εξαιρετικά που η εκδήλωση, η οποία δεν είχε καμία σχέση με εμάς, πλήγωσε την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα».

Τέλος, σημειώνεται πως ο Δήμος Σμύρνης συγκαταλέγει την ελληνική εκκλησία του Αγίου Βουκόλου στα «Πολιτιστικά Κέντρα», στο οποία μπορούν να διοργανώνονται εκδηλώσεις και πάρτι.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σμύρνη: «Συγγνώμη» ζήτησε ο δήμαρχος για το πάρτι μέσα σε ορθόδοξη εκκλησία"

Σε δημόσια διαβούλευση από αύριο Δευτέρα το ν/σ για τους Έλληνες του εξωτερικού – Το χρονοδιάγραμμα

Ψήφο εμπιστοσύνης από την πλειοψηφία της Βουλής, έλαβε η κυβέρνηση, μετά το τέλος της ονομαστικής ψηφοφορίας το βράδυ του Σαββάτου. Η κυβέρνηση πήρε τις 158 θετικές ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Οι υπόλοιποι 142 βουλευτές αρνήθηκαν την ψήφο εμπιστοσύνης. Ο πρωθυπουργός κλείνοντας την τριήμερη συζήτηση ανακοίνωσε ότι αρχές της εβδομάδας αναρτάται σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο το οποίο με ένα άρθρο θα καταργεί όλα τα εμπόδια για την ψήφο των αποδήμων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης μπαίνει αύριο (10/7) σε δημόσια διαβούλευση, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 17 Ιουλίου και αμέσως θα ξεκινήσει η συζήτηση με τα κόμματα. Στόχος είναι να έχει τεθεί προς ψήφιση πριν το κλείσιμο της Βουλής, δηλαδή πριν τα τέλη Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι χρειάζονται οι ψήφοι 200 βουλευτών κι ότι 190 είχαν ψηφίσει τη σχετική διάταξη της ΝΔ το 2021 ενώ αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι διαμορφώνεται μία ευρύτερη συναίνεση.

 
Η δευτερολογία του πρωθυπουργού – Τα μηνύματα σε όλες τις πτέρυγες της Βουλής

Σχετικά με τη δευτερολογία του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να εστιάσει στο θετικό πρόσημο των μεταρρυθμίσεων που εξειδίκευσαν οι υπουργοί του, αλλά και στο όραμά του για την Ελλάδα του 2027, θέτοντας πολύ σαφείς στόχους, όπως περιλαμβάνονταν στις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, έδωσε το σήμα ότι οι πολίτες ζητούν απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα, προέταξε τις ξεκάθαρες θέσεις, αλλά και τη σκληρή δουλειά, σε αντιδιαστολή μάλιστα με το έλλειμμα προτάσεων και πολιτικού λόγου που καταλόγισε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, έστειλε εκ νέου ένα σαφές μήνυμα σε όλες τις πτέρυγες της Βουλής αναφέροντας ότι «κάθε πρόταση δεκτή αρκεί να μην αποτελεί δημοκρατική παραφωνία». Απευθύνθηκε όμως και στα κόμματα δεξιότερα της ΝΔ λέγοντας ότι «όσοι ανέβηκαν σε αυτό το βήμα και φόρεσαν τη ρομφαία του υπερπατριώτη να δούμε πως θα σταθούν απέναντι στον πατριωτισμό των πράξεων».

Τέλος, εμφανίστηκε και πάλι ενωτικός και κάλεσε για συναινέσεις, ενώ αρκετές φορές επέλεξε να δώσει ένα πιο πολιτικό πρόσημο στην ομιλία του, επαναλαμβάνοντας τον όρο «πολυδύναμος εκσυγχρονισμός», τον οποίο συνέδεσε με τον εκσυγχρονισμό της χώρας, προκειμένου να πετύχει, όπως είπε, τη σύγκλιση με τους ευρωπαϊκούς δείκτες, ιδίως στους τομείς της ανάπτυξης και της οικονομίας.

Μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης επανήλθε και στο TikTok, παρουσιάζοντας επιγραμματικά τις 10 υποσχέσεις που θα τηρήσει για το 2027.

Στο διπλωματικό μέτωπο, στο Μέγαρο Μαξίμου τα βλέμματα είναι στο τετ α τετ Μητσοτάκη-Ερντογάν την Τετάρτη στο Βίλνιους, την πρώτη συνάντηση έπειτα από 15 μήνες. Αύριο ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Λετονία.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε δημόσια διαβούλευση από αύριο Δευτέρα το ν/σ για τους Έλληνες του εξωτερικού – Το χρονοδιάγραμμα"

Καύσωνας στην Ελλάδα από την Τετάρτη – «Καμίνι» η χώρα Παρασκευή και Σάββατο

Παρατεταμένο κύμα υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας από την Τετάρτη, με κορύφωση το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο, 14 και 15 Ιουλίου, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τις μέγιστες τιμές της να φτάνουν τοπικά στους 42-43 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, στη συνέχεια η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή υποχώρηση, διατηρούμενη ωστόσο για αρκετές ημέρες σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Με αφορμή το επερχόμενο παρατεταμένο θερμό κύμα, το meteo.gr παρουσιάζει σε σχετικό πίνακα καύσωνες με μεγάλη διάρκεια που εκδηλώθηκαν στην Ελλάδα την περίοδο 1981-2022. Σε αυτούς έχουν συμπεριληφθεί και οι δύο μεγάλοι καύσωνες του 2021, οι οποίοι είχαν διάρκεια 11 ημερών.

Οδηγίες προστασίας

Κατά τη διάρκεια του καύσωνα :

Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία και παραμείνετε σε σκιερά και δροσερά μέρη μακριά από χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.

Αποφύγετε τη βαριά σωματική εργασία ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.

Αποφύγετε το βάδισμα για πολύ ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο.

Προτιμήστε τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από φυσικό υλικό για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα. Επιλέξτε ένα καπέλο που εξασφαλίζει καλό αερισμό του κεφαλιού. Φορέστε μαύρα ή σκουρόχρωμα γυαλιά με ειδική επίστρωση που προστατεύουν από την αντανάκλαση του ήλιου.

Φροντίστε η διατροφή σας να αποτελείται από ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά. Περιορίστε τα λιπαρά.

Πίνετε άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων). Αν ιδρώνετε πολύ, προσθέστε αλάτι στο φαγητό σας. Αποφύγετε τα οινοπνευματώδη ποτά.

Κάντε χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας κι αν χρειαστεί τοποθετείστε υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στο λαιμό.

Μεριμνήστε για τα μέλη της οικογένειάς σας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, κλπ.). Συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών και για όσους λαμβάνουν φάρμακα.

Αποφύγετε τα πολύωρα ταξίδια με τα μέσα συγκοινωνίας όταν η ζέστη είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Aν έχετε βρέφη και παιδιά

Ντύστε τα όσο γίνεται πιο ελαφρά. Φροντίστε ώστε τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες.

Φροντίστε να μην μένουν στον ήλιο μετά το μπάνιο στη θάλασσα και να φορούν πάντα καπέλο.

Εκτός από γάλα συνιστάται η χορήγηση και άλλων υγρών. Συμβουλευτείτε τον παιδίατρο.

Για τα μεγαλύτερα παιδιά, φροντίστε να πίνουν πολλά υγρά (νερό και χυμούς φρούτων) και να τρώνε περισσότερα λαχανικά και φρούτα και λιγότερα λίπη.

Aν έχετε ηλικιωμένους

Μετακινείστε τους σε δροσερότερους χώρους ή περιοχές (παραθαλάσσια ή σε βουνό), διότι το πολύ ζεστό και υγρό περιβάλλον αποβαίνει επικίνδυνο. Εναλλακτικά φροντίστε να παραμένουν στα κατώτερα διαμερίσματα πολυώροφων σπιτιών.

Ανοίξτε το σπίτι τη νύχτα για να δροσίζει και κρατάτε το ερμητικά κλειστό τις ζεστές ώρες της ημέρας.

Μην εγκαταλείπετε τα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας μόνα τους σε περιπτώσεις θερινών διακοπών ή πολυήμερης απουσίας σας από το σπίτι. Διαφορετικά εξασφαλίστε ένα άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Καύσωνας στην Ελλάδα από την Τετάρτη – «Καμίνι» η χώρα Παρασκευή και Σάββατο"

Πειραιάς: Βρέθηκαν 39 βόμβες μολότοφ σε ΙΧ αυτοκίνητο – Συνελήφθησαν οι δύο επιβαίνοντες

Tριάντα εννέα βόμβες μολότοφ, οι οποίες φέρεται να ήταν έτοιμες για χρήση, βρήκαν οι αστυνομικοί κατά την διάρκεια ελέγχου σε αυτοκίνητο στον Πειραιά.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το βράδυ, Σάββατο 8 Ιουλίου, στην Ακτή Ποσειδώνος άντρες της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν σήμα σε ένα ΙΧ με δύο επιβαίνοντες να σταματήσει.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν σε σακίδια και σακούλες οι 39 βόμβες μολότοφ.  

Οι δύο επιβαίνοντες συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.   

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας έχει απασχολήσει τις αρχές για επίθεση εναντίον αστυνομικών. 

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πειραιάς: Βρέθηκαν 39 βόμβες μολότοφ σε ΙΧ αυτοκίνητο – Συνελήφθησαν οι δύο επιβαίνοντες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news