facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡα25 ψήφισαν «όχι» στο έκτακτο επίδομα 600 ευρώ των ενστόλων

Με ευρύτατη πλειοψηφία αλλά χωρίς την ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ, ενέκρινε πριν από λίγο η Βουλή την τροπολογία για την παροχή έκτακτου επιδόματος ύψους 600 ευρώ στους ένστολους της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

Συγκεκριμένα, τη ρυθμιση εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε και το Μέρα25 του Γιανη Βαρουφάκη, ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα υπερψήφισαν.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡα25 ψήφισαν «όχι» στο έκτακτο επίδομα 600 ευρώ των ενστόλων"

Αποκάλυψη MEGA: Έγγραφο καίει τον σύντροφο Καϊλή – Ζητά από ευρωβουλευτές να παρέμβουν υπέρ του Κατάρ

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την Εύα Καϊλή, η οποία προφυλακίστηκε για το «Qatargate», μετά τη μεγάλη επιχείρηση των βελγικών αρχών για χρηματισμό ευρωβουλευτών από το Κατάρ.

Πηγές των ευρωσοσιαλιστών υποστηρίζουν ότι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, τηλεφωνούσε συνέχεια σε ευρωβουλευτές των σοσιαλιστών και τους ζητούσε να πάρουν τον λόγο στις ακροάσεις υπέρ του Κατάρ. Μάλιστα, φέρεται να τους έλεγε ότι θα μπορούσε να τους βοηθήσει με επιχειρηματολογία.

Διευκρινίζεται ότι ο ευρωβουλευτής, για τον οποίο εργάζεται ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, δεν είναι υπό έρευνα για το σκάνδαλο, αλλά ο σύζυγος της Εύας Καϊλή ήταν αυτός που έκανε κουμάντο στα θέματα του Κατάρ. Σε δηλώσεις του σε ιταλικά ΜΜΕ, ο ευρωβουλευτής ισχυρίστηκε ότι δε δέχθηκε καμία πίεση για το Κατάρ από τον βοηθό του.
Το αποκαλυπτικό e-mail

Επιπλέον, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA αποκάλυψε ένα e-mail που στάλθηκε από τον ευρωβουλευτή για τον οποίο δουλεύει ο σύζυγος της κ. Καϊλή, σύμφωνα με το οποίο καλεί τους συναδέλφους του από το ευρωσοσιαλιστικό κόμμα να καταψηφίσουν τροπολογία ψηφίσματος που έλεγε ότι δόθηκε το Μουντιάλ στο Κατάρ από τη FIFA με δωροδοκία και διαφθορά.

«Εν όψει της σημερινής ψηφοφορίας για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA στο Κατάρ, θα ήθελα να επαναλάβω τη θέση μου στην χθεσινή συνάντηση της ομάδας μας, ζητώντας σας, να καταψηφίσετε στην ψηφοφορία. Στην τροπολογία υποστηρίζεται ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο δόθηκε στο Κατάρ από τη FIFA, μέσω δωροδοκίας και διαφθοράς. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν πρέπει να κατηγορεί μια χώρα χωρίς αποδείξεις που να προέρχονται από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές», αναφέρει το e-mail που στάλθηκε στους ευρωβουλευτές.

in

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκάλυψη MEGA: Έγγραφο καίει τον σύντροφο Καϊλή – Ζητά από ευρωβουλευτές να παρέμβουν υπέρ του Κατάρ"

Qatar Gate: «Ντου» της οικονομικής αστυνομίας της Ιταλίας στα σπίτια του Αντόνιο Παντσέρι

Λεφτά, έγγραφα και υπολογιστές βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από στελέχη της οικονομικής αστυνομίας της Ιταλίας μετά από το «ντου» που έκαναν στα σπίτια του Αντόνιο Παντσέρι, του ευρωβουλευτή που φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatar Gate.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, 17.000 ευρώ κατασχέθηκαν από ένα σπίτι του ευρωβουλευτή έξω από το Μιλάνο στην Ιταλία, ενώ μετά από έφοδο που έκαναν σε άλλο διαμέρισμα, κατασχέθηκαν έγγραφα και υπολογιστές. Υπενθυμίζεται ότι στο σπίτι του στις Βρυξέλλες έχουν βρεθεί 500.000 ευρώ.

Ο Αντόνιο Παντσέρι κρατείται στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο των ερευνών για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatar Gate, ωστόσο, η οικονομική αστυνομία έκανε έρευνες και στα ακίνητά του στην Ιταλία, καθώς στη μονοκατοικία είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό η σύζυγός του. Σε κατ’ οίκον περιορισμό είναι και η κόρη του αλλά σε άλλο διαμέρισμα.

Η εφημερίδα Corriere della Sera προσθέτει ότι «η έφοδος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έρευνας των Βρυξελλών για φερόμενη δωροδοκία από το Κατάρ και το Μαρόκο, ως αντάλλαγμα για μια υποστηρικτική σχέση με μέρος του Ευρωκοινοβουλίου».

Όσον αφορά τη σύζυγο και την κόρη του Αντόνιο Παντσέρι, οι ιταλικές εισαγγελικές αρχές συναίνεσαν στο αίτημα έκδοσης στο Βέλγιο της συζύγου του Αντόνιο Παντσέρι και της κόρης του, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση Rai.

Ο συνήγορος τους είχε αντιταχθεί στο αίτημα των βελγικών αρχών να εκδοθούν στις Βρυξέλλες, ζητώντας περιθώριο μιας εβδομάδας για να μελετήσει τη δικογραφία.

ΑΠΕ – ΜΠΕ /newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Qatar Gate: «Ντου» της οικονομικής αστυνομίας της Ιταλίας στα σπίτια του Αντόνιο Παντσέρι"

Έκτακτο επίδομα 8 εκατ. ευρώ σε πυροσβέστες - Άμεσα η χορήγησή του

Έκτακτο επίδομα και στο προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος εξήγγειλε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγελος Τουρνάς.

Κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την Δημοτική Αστυνομία το οποίο περιλαμβάνει και την τροπολογία για παροχή ποσού 600 ευρώ στους ένστολους της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, ο κ. Τουρνάς είπε ότι η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει ποσό 8 εκατ. ευρώ το οποίο θα δοθεί στους πυροσβέστες.

Ο ίδιος τόνισε ότι τα ποσά θα χορηγηθούν άμεσα και πως η ρύθμιση δεν χρειάζεται να υπαχθεί σε τροπολογία καθώς τα χρήματα θα δοθούν ως «εκτός έδρας».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Έκτακτο επίδομα 8 εκατ. ευρώ σε πυροσβέστες - Άμεσα η χορήγησή του"

«Η Καϊλή με προσέγγισε για τροπολογίες υπέρ του Κατάρ» δηλώνει Κύπριος Ευρωβουλευτής

Για προσέγγιση από την Εύα Καϊλή μίλησε ο Κύπριος Ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς, σημειώνοντας ότι του ζήτησε να προχωρήσει σε τροπολογίες για την έκθεση που αφορούσε το Κατάρ.

«Τις είδα και δεν μου άρεσαν γιατί ήταν και λες και ξεπλέναμε το Κατάρ από όλα όσα του καταλόγιζαν», είπε μιλώντας στο SigmaLive και σημείωσε ότι τηλεφώνησε στο κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο τον συμβούλευσε να μείνει μακριά.

«Δεν ξέρω αν οι τροπολογίες πέρασαν, ούτε αν άλλος συνάδελφος τις κατέθεσε», ανέφερε ο κ. Φουρλάς.

Σημείωσε δε, ότι ο θεσμός του λόμπι στο Ευρωκοινοβούλιο είναι θεσμοθετημένος. «Εναπόκειται σε κάθε ευρωβουλευτή το ποιους θα δει, τι θα ακούσει και πώς θα πράξει», είπε και πρόσθεσε:

«Οι λομπίστες προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους και να περάσουν τα δικά τους συμφέροντα. Αν κάποιοι Ευρωβουλευτές ενδίδουν στα χρήματα και στα ταξίδια, ας πληρώσουν το μάρμαρο».

Αναφερόμενος στην ομιλία της Εύας Καϊλή στο Ευρωκοινοβούλιο σχολίασε:

«Όλοι είχαμε σχολιάσει την ομιλία της κυρίας Καϊλή στο Ευρωκοινοβούλιο όπου έλεγε τα καλύτερα για το Κατάρ. Μου είχε κάνει εντύπωση και είχα απευθυνθεί στην ίδια, ήταν η αναφορά ότι το Κατάρ έχει το ρόλο του διαμεσολαβητή με την Τουρκία και ότι ο ρόλος της Τουρκίας και του Κατάρ είναι ο καλύτερος», ανέφερε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια εξήγησε ότι το Κατάρ είναι ο κύριος χρηματοδότης της Τουρκίας. «Δεν γίνεται να ξεπλένουμε το Κατάρ», επεσήμανε.

Δείτε το βίντεο: 

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " «Η Καϊλή με προσέγγισε για τροπολογίες υπέρ του Κατάρ» δηλώνει Κύπριος Ευρωβουλευτής "

Χατζηδάκης: Ο πρωθυπουργός δεν έχει καμία εμπλοκή στις παρακολουθήσεις – Του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη εξέφρασε ο Κωστής Χατζηδάκης σχετικά με την υπόθεση για τις παρακολουθήσεις του ιδίου από την ΕΥΠ.

Συνομιλώντας ο Κωστής Χατζηδάκης με κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά και τα δημοσιεύματα για τις παρακολουθήσεις του από την ΕΥΠ, επανέλαβε πως γενικά το θέμα των υποκλοπών από τον Αύγουστο που ξέσπασε, θολώνει το θετικό έργο της κυβέρνησης.

Σε προσωπικό επίπεδο, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανέφερε ότι σαφώς και η υπόθεση τον έχει επηρεάσει, ωστόσο έχει την πεποίθηση ότι δεν ήταν η παρακολούθησή του σε γνώση του Πρωθυπουργού και επέμεινε ότι το θέμα ερευνάται ήδη από τη Δικαιοσύνη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Χατζηδάκης: Ο πρωθυπουργός δεν έχει καμία εμπλοκή στις παρακολουθήσεις – Του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη"

‘Εγκλημα – Μαρούσι: Ποινική δίωξη σε βάρος της 17χρονης για τετελεσμένη ανθρωποκτονία

Ποινική δίωξη για τετελεσμένη ανθρωποκτονία και παράνομη οπλοχρησία, ασκήθηκε σε βάρος της 17χρονης που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 22χρονη φίλη της στο Μαρούσι.

Η 17χρονη που φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή ανηλίκων.

Πρόσωπα του περιβάλλοντος των δυο κοριτσιών, της ανήλικης δράστιδος και του θύματος της δολοφονικής επίθεσης, έχουν κάνει λόγο για «στενή» σχέση των δυο κοριτσιών.

Η 17χρονη, η οποία φέρεται από την πρώτη στιγμή του εγκλήματος, να τελεί υπό σύγχυση και σοκ, ανέφερε στους αστυνομικούς του 8ου ορόφου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών «Την σκότωσα, γιατί μου ζήτησε να μην ξαναβρεθούμε».

Την 17χρονη, κόρη γνωστού καρδιολόγου του Αμαρούσιου, εκπροσωπεί ο ποινικολόγος Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, ο οποίος μετέφερε με γραπτή δήλωση, τα πρώτα λόγια της ανήλικης δράστιδος.

Γραπτή δήλωση από την οικογένεια της δράστιδας

«Ως οικογένεια είμαστε βαθύτατα συγκλονισμένοι για την απώλεια της υπέροχης και αξιαγάπητης φίλης της κόρης μας. Τα θερμότατα συλλυπητήρια στην οικογένειά της, συναισθανόμαστε πλήρως την οδύνη τους για τον άνθρωπό τους.

Τα δύο κορίτσια ξεκίνησαν μια υπέροχη φιλία η οποία δυστυχώς παρεκτράπη παρά τη θέλησή μας και την έντονη αντίδρασή μας.

Η κόρη μας είναι ένα παιδί με έντονα ψυχολογικά προβλήματα τα οποία δυστυχώς παρά την ιατρική βοήθεια που της παρείχαμε από την αρχή της εφηβικής της ηλικίας σε αναρίθμητους παιδοψυχίατρους – ψυχολόγους δεν κατέστη δυνατό να θεραπευθεί. Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί για το έγκλημα που τέλεσε η κόρη μας με σκοπό να μην βλάψει κανέναν άλλον εις το μέλλον και τελευταίο τον εαυτό της.

Οι γονείς της αδικοχαμένης κοπέλας γνωρίζουν ότι ο πόνος της απώλειας του παιδιού τους θα ακολουθεί όλους μας για πάντα στη ζωή».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "‘Εγκλημα – Μαρούσι: Ποινική δίωξη σε βάρος της 17χρονης για τετελεσμένη ανθρωποκτονία"

Καιρός αύριο: Βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας την Τρίτη (13/12)

Διαβάστε πώς θα είναι ο καιρός αύριο, Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που τη νύχτα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και κυρίως στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια από βόρειες με την ίδια ένταση. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια όπου δεν θα ξεπεράσει τους 11 με 13, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 16 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών το απόγευμα.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν βαθμιαία σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5, που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς στα θαλάσσια- παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές κυρίως από το απόγευμα.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 5 και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες που από το βράδυ θα περιοριοστούν στα νότια.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 που από το απόγευμα θα στραφούν βαθμιαία σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 4 με 5 τοπικά στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, που το βράδυ θα ενταθούν και στα νότια θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Από το μεσημέρι θα στραφούν βαθμιαία σε βορειοανατολικούς.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως μέχρι το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6, που από το μεσημέρι στις Κυκλάδες θα στραφούν βαθμιαία σε βόρειους έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που από το απόγευμα βαθμιαία θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5, που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας την Τρίτη (13/12)"

Δυσαρέσκεια Στέιτ Ντιπάρτμεντ για απειλές Ερντογάν: «Απαραίτητη η ενότητα μεταξύ των Συμμάχων»

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προχώρησε σε ανακοίνωση, σχολιάζοντας τις απειλές Ερντογάν, πως θα πλήξει με πυραύλους την Αθήνα.

Ανταπόκριση – Ουάσιγκτον: Λένα Αργύρη Η ανακοίνωση:

Σε μια περιόδο όπου η ενότητα είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητη μεταξύ των Συμμάχων μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζουν την λύπη τους για την κλιμάκωση των προκλητικών δηλώσεων. Προτρέπουμε όλους τους Συμμάχους μας να αποφεύγουν απειλές και προκλητική ρητορική που μόνο θα αυξάνουν την ένταση και δεν θα βοηθήσουν κανέναν.

Η δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου της Τουρκίας «τρομάζει» την Αθήνα, είχε δηλώσει χε πει. ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι «η Άγκυρα δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια εάν η Ελλάδα συνεχίσει να εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου».

«Τώρα αρχίσαμε να φτιάχνουμε τους πυραύλους μας. Φυσικά, αυτή η παραγωγή τρομάζει τον Έλληνα. Όταν λες “Tayfun” (Τυφώνας), ο Έλληνας φοβάται ότι θα χτυπήσει την Αθήνα. Φυσικά και θα χτυπήσει», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Αν προσπαθήσετε να αγοράσετε από την Αμερική για να οπλίσετε τα νησιά, η  Τουρκία δεν θα είναι θεατής»

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δυσαρέσκεια Στέιτ Ντιπάρτμεντ για απειλές Ερντογάν: «Απαραίτητη η ενότητα μεταξύ των Συμμάχων»"

Εύα Καϊλή: Οι Σοσιαλιστές αποφάσισαν τη διαγραφή της από την Ευρωομάδα

Στο Στρασβούργο συνεδρίασε η ομάδα των ευρωσοσιαλιστών, στον απόηχο του σκανδάλου που έχει προκαλέσει πολιτικό σεισμό στην καρδιά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σε ανακοίνωση του, το S&D ξεκαθαρίζει ότι έχει μηδενική ανοχή σε θέματα διαφοράς, ζητούν ενδελεχή έρευνα και να έρθουν όλα στο φως. Δηλώνουν μάλιστα πρόθυμοι να συνεργαστούν με τις Αρχές προς αυτή την κατεύθυνση. Τονίζουν μάλιστα, πως σε οτιδήποτε χρειαστούν.

Παράλληλα, αποφάσισαν την οριστική διαγραφή της Εύας Καϊλή από την ευρωομάδας τους ήδη από την Παρασκευή 9/12 μόλις έγινε γνωστή η προσαγωγή της. Επιπλέον, επικαλούνται το άρθρο 21 του καταστατικού και ζητούν άμεσα να κινηθούν οι απαραίτητες θεσμικές ενέργειες ώστε να καθαιρεθεί από την θέση της Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου. Αυτό μάλιστα, ζητούν να γίνει άμεσα, στη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας.
Επιπλέον, «παγώνει» η ένταξη στην πολιτική ομάδα όσων υπόκεινται σε δικαστική έρευνα. Όσοι συνεργάτες ευρωβουλευτών ερευνώνονται, θα πρέπει μέχρι να αποφασίσουν οι δικαστικές αρχές, να παραιτηθούν από κάθε ευθύνη και δραστηριότητα εντός του Κοινοβουλίου και της ευρωομάδας.

Ζητούν επιπλέον, να συγκληθεί εξεταστική επιτροπή που θα ερευνήσει επιπλέον ευθύνες και πιο συγκεκριμένα για ξένες παρεμβάσεις στις αποφάσεις του ΕΚ, τονίζεται μάλιστα ότι το S&D θα ξεκινήσει την δική του εσωτερική έρευνα. Επίσης, ζητούν να ανασταλούν ψηφοφορίες και τρέχοντα θέματα για χώρες του αραβικού Κόλπου. Σε περίπτωση που εντοπιστούν παρεμβάσεις, τότε να επιβληθούν κυρώσεις σε κράτη αλλά και άτομα που εμπλέκονται.

Οι ευρωσοσιαλιστές «κατέβασαν» από την επίσημη ιστοσελίδα τους την Εύα Καϊλή

Ήδη από την ιστοσελίδα των S&D έχει διαγραφεί η φωτογραφία - μέλους της Εύας Καϊλή. Από την Ελλάδα, το μόνο μέλος της ευρωομάδας είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εύα Καϊλή: Οι Σοσιαλιστές αποφάσισαν τη διαγραφή της από την Ευρωομάδα"

Η Εύα Καϊλή μεταφέρθηκε σε άλλες φυλακές στις Βρυξέλλες – Αρνήθηκε να παραιτηθεί

Στις νέες φυλακές, που δημιουργήθηκαν στην περιοχή Haren, στο βορειοανατολικό άκρο της περιφέρειας των Βρυξελλών, μεταφέρθηκε η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν και μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Ειρήνη Ζαρκαδούλα.

Η Εύα Καϊλή κρατείτο στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Σεν Ζιλ, μετά τη σύλληψη της για το “Qatar Gate”.

Παράλληλα υπάρχει μια πληροφορία που λέει ότι μέσω του δικηγόρου της, Αντρέ Ριζόπουλου, τής ζήτησαν να παραιτηθεί και η Εύα Καϊλή αρνήθηκε.

Η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ, στην κατάθεσή της εξέφρασε έκπληξη για την εμπλοκή της στην υπόθεση, λέγοντας πως προφανώς δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά και πως είχε πει στον σύντροφό της να είναι προσεκτικός στις επαφές του με ανθρώπους του Κατάρ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε στην εκπομπή T-live στον Alpha ο δημοσιογράφος Ευάγγελος Αρεταίος.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Εύα Καϊλή μεταφέρθηκε σε άλλες φυλακές στις Βρυξέλλες – Αρνήθηκε να παραιτηθεί"

Κιβωτός του Κόσμου: Ασέλγεια από υψηλόβαθμο στέλεχος κατήγγειλε 15χρονος

Σοβαρές ποινικές εξελίξεις ενδέχεται να δρομολογηθούν στην υπόθεση του ΜΚΟ Κιβωτός του Κόσμου, μετά τα όσα ισχυρίστηκε σε συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε σήμερα, 15χρονος φιλοξενούμενος της δομής του Βόλου.

Το αγόρι κατέθεσε σε χώρο της Στέγης του Παιδιού στην Αθήνα σε ειδικούς επιστήμονες - και όχι σε εισαγγελείς ή αστυνομικούς- και φαίνεται ότι κατήγγειλε ότι έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ασέλγειας, από στέλεχος του ΜΚΟ που βρίσκεται στο κύκλο των προσώπων που ερευνώνται από την Εισαγγελία Ανήλικων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανήλικος είχε εξεταστεί πριν από λίγες ημέρες εντός των εγκαταστάσεων της δομής στο Βόλο, όπου φέρεται να περιέγραψε περιστατικά σωματικής κακοποίησης.

Οι αρχές εκτίμησαν πως το αγόρι,στο οποίο είχε αναφερθεί ο 19χρονος που έχει καταγγείλει σεξουαλική κακοποίηση του, πιθανότατα γνώριζε ή βίωσε και άλλα περιστατικά στα οποία δεν αναφέρθηκε στη διάρκεια εκείνης κατάθεσης.

Έτσι έγινε προσπάθεια προσέγγισης του παιδιού για τη διερεύνηση της ευαίσθητης υπόθεσης, σε άλλο, προστατευμένο περιβάλλον. Σύμφωνα με πληροφορίες, με ευθύνη της Εισαγγελίας το παιδί μεταφέρθηκε στην Αθηνα και εξετάστηκε στο Σπίτι του Παιδιού παρουσία παιδοψυχολόγου .

Ο ανήλικος φέρεται ότι αναφέρθηκε σε νέα στοιχεία λέγοντας πως είναι θύμα ασελγών πράξεων από συγκεκριμένο πρόσωπο προσδιορίζοντας τον χρόνο που καταγγέλει ότι υπέστη αυτές τις πράξεις ενώ ήταν 13 ετών.

Η κατάθεση του 15χρονου μελετάται και αξιολογείται από τις δύο εισαγγελείς ανηλίκων, οι οποίες διενεργούν την ποινική έρευνα για την Κιβωτό, ώστε να κρίνουν άμεσα τις επόμενες και πλέον κρίσιμες, καθώς ολοκληρώνεται η έρευνα τους, κινήσεις τους για καθένα από τα πρόσωπα που ελέγχονται.

ΑΠΕ-ΜΠΕ /euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κιβωτός του Κόσμου: Ασέλγεια από υψηλόβαθμο στέλεχος κατήγγειλε 15χρονος"

Politico: Υπό έλεγχο και ο Μαργαρίτης Σχοινάς για το QatarGate - Διαψεύδει η Κομισιόν

«Σεισμό» έχει προκαλέσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) το σκάνδαλο Qatargate, στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται μεταξύ άλλων η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή. Βέλγοι ερευνητές εξετάζουν τους ισχυρισμούς ότι το Κατάρ, που φιλοξενεί το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, μοίρασε μετρητά και δώρα σε αξιωματούχους του Ευρωκοινοβουλίου για να επηρεάσει τη λήψη αποφάσεων.

Όπως αναφέρει το Politico, στο στόχαστρο των ερευνών σχετικά με το Κατάρ από τις βελγικές αρχές φέρεται να μπαίνει και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς. Στο προσκήνιο έχουν βρεθεί όπως φαίνεται και ορισμένες δηλώσεις του, σχετικά με το Κατάρ.

"Υπό έλεγχο ο Σχοινάς"

Ειδικότερα, σε δημοσίευμά του, το οποίο τιτλοφορεί «Σχοινάς υπό έλεγχο», το Politico αναφέρει τα ακόλουθα:

«Κατά τη σημερινή ενημέρωση, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν δεν απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος παρευρέθηκε στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ εκ μέρους της Επιτροπής.

«Ο κ. Σχοινάς, επίτροπος από την Ελλάδα, έχει επικριθεί από τους ευρωβουλευτές για τα tweet του για το Κατάρ τους τελευταίους μήνες. Σε ένα πρόσφατο tweet, επαίνεσε το Κατάρ για "σημαντική και απτή πρόοδο στην εργασιακή μεταρρύθμιση", ζητώντας να διατηρηθούν αυτές οι μεταρρυθμίσεις».

Ο κ. Σχοινάς συμμετείχε ενεργά στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προτείνει την άρση των περιορισμών στην έκδοση βίζας για το Κατάρ και το Κουβέιτ τον Απρίλιο (οι οποίοι περιορίζουν τη διάρκεια διαμονής των Καταριανών που ταξιδεύουν στην ΕΕ - είτε για επαγγελματικούς λόγους έιτε για αναψυχή - από 180 ημέρες σε 90).

Η ψηφοφορία για το σχέδιο επρόκειτο να λάβει χώρα στο Ευρωκοινοβούλιο αυτήν την εβδομάδα, αλλά δύο πηγές του ΕΚ είπαν στο Politico ότι πιθανότατα η ψηφοφορία θα ανακληθεί και αντ’ αυτού, ο φάκελος θα σταλεί πίσω στο στάδιο της επιτροπής.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν υπερασπίστηκε την παρουσία του κ. Σχοινά στην εκδήλωση.

"Ως αντιπρόεδρος αρμόδιος για τον αθλητισμό, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς προσκλήθηκε στον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον Πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ που ήταν επίσης παρόντες" ανέφερε ο εκπρόσωπος σε δήλωσή του.

Ο εκπρόσωπος σημείωσε επίσης ότι η αξιολόγηση της Κομισιόν για τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις του Κατάρ "αντικατοπτρίζει ακριβώς τις εκθέσεις της ΔΟΕ (Διεθνής Οργάνωση Εργασίας)", προσθέτοντας ότι ο αντιπρόεδρος Σχοινάς ξεκίνησε την επίσκεψή του στο Κατάρ κατόπιν ειδικής ενημέρωσης από τον εκπρόσωπο της ΔΟΕ

Politico: Υπό έλεγχο και ο Μαργαρίτης Σχοινάς για το QatarGate
Η πρώτη αντίδραση από το περιβάλλον του Μ. Σχοινά

"Ψευδείς, ανυπόστατους και παραπλανητικούς" χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς του Politico ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Αντιπροέδρου της Κομισιόν, Βαγγέλης Δεμίρης, για έλεγχο του Μαργαρίτη Σχοινά για ενδεχόμενη εμπλοκή του στο QatarGate.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Δεμίρης χαρακτηρίζει "δήθεν" τη διερεύνηση του κ. Σχοινά, ενώ κλείνει την ανάρτησή του με αιχμές, λέγοντας ότι "χάθηκαν στη μετάφραση".

"Ψευδείς, ανυπόστατοι και παραπλανητικοί οι ισχυρισμοί για δήθεν 'διερεύνηση' του Μαργαρίτη Σχοινά. Χαμένοι στη μετάφραση...", αναφέρει ο κ. Δεμίρης.

news247

Διαβάστε Περισσότερα » " Politico: Υπό έλεγχο και ο Μαργαρίτης Σχοινάς για το QatarGate - Διαψεύδει η Κομισιόν "

Μανταλένα Καϊλή: Αδυνατώ να πιστέψω τις κατηγορίες - Τα μάθαμε από τα ΜΜΕ

Ανακοίνωση δια του πληρεξούσιου δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, εξέδωσε η αδερφή της Εύας Καϊλη, Μανταλένα, για τις τελευταίες εξελίξεις μετά την έρευνα στο σπίτι της αδερφής της που οδήγησε στην κράτηση της ευρωβουλευτού.

Όπως τονίζει, διάβασε από τα μέσα ενημέρωσης τις κατηγορίες, που αποδίδονται στην αδελφή της, ενώ προσθέτει ότι «γνωρίζοντας το ήθος και την προσωπικότητα της αδελφής μου αδυνατώ να πιστέψω ότι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι κατηγορίες και οι προθέσεις που τις αποδίδονται».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μανταλένας Καϊλή

Κατανοώντας και σεβόμενη το δικαιολογημένο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης να πληροφορηθεί τα όσα συμβαίνουν με την αδελφή μου, δημοσιοποιώ όσα γνωρίζω μέχρι στιγμής.

Ζούμε ως οικογένεια μια πρωτόγνωρη και οδυνηρή κατάσταση διαβάζοντας από τα μέσα ενημέρωσης τις κατηγορίες, που αποδίδονται στην αδελφή μου. Επί των κατηγοριών αυτών δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση ακόμα από τους δικηγόρους, που χειρίζονται την υπόθεση στις Βρυξέλλες.

Γνωρίζοντας το ήθος και την προσωπικότητα της αδελφής μου αδυνατώ να πιστέψω ότι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι κατηγορίες και οι προθέσεις που τις αποδίδονται. Οποιαδήποτε νεότερη πληροφόρηση υπάρξει για την αδελφή μου, άμεσα θα ενημερώσω, σεβόμενη την διαχρονική εμπιστοσύνη, την υποστήριξη των συμπολιτών μας στο πρόσωπο της και αντιλαμβανόμενη πόσο δυσαρεστημένοι θα νοιώθουν τώρα. Η Δικαιοσύνη θα κρίνει και θα σεβαστούμε απόλυτα την απόφαση της.

«Δεν ισχύει απαγόρευση εξόδου από το Βέλγιο για τον πατέρα της Καϊλή»

Μιλώντας στο Mega, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος Μανταλένας Καϊλή, υποστήριξε ότι αύριο θα γίνει αίτημα «ξεπαγώματος» των λογαριασμών τους, καθώς δεν έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα με αυτούς.

«Δεν υπάρχει κανένα μα κανένα πρόβλημα με τους λογαριασμούς και τα οικονομικά δεδομένα ούτε του πατέρα, ούτε της αδερφής. Σας λέω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Οι μόνοι λογαριασμοί που υπάρχουν είναι ένας που μπαίνει ο μισθός 1.200 ευρώ τον μήνα της αδερφής και ένας λογαριασμός του πατέρα που είναι δημόσιος υπάλληλος. Θα κάνουμε αίτηση αύριο το πρωί να αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί που μπαίνουν οι μισθοί» δήλωσε ειδικότερα.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, «δεν ισχύει ότι υπάρχει απαγόρευση εξόδου από το Βέλγιο του πατέρα της Εύας Καϊλή. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να γυρίσει στην Ελλάδα. Κάθεται εκουσίως όπως θα έκανε ο κάθε πατέρας όταν έχει τόσο σοβαρό πρόβλημα το παιδί του».

«Όπου χρειαστεί θα πάω, η Εύα βαστάει»

«Ναπάλμ», με αυτή τη λέξη περιέγραψε νωρίτερα, μιλώντας στο protothema.gr, η Μανταλένα Καϊλή, τις τελευταίες εξελίξεις μετά την έρευνα στο σπίτι της αδερφής της που οδήγησε στην κράτηση της Εύας Καϊλή. Σχολίασε την έκβαση των γεγονότων δίνοντας, δηλαδή, διαστάσεις καταστροφής όπως εκείνες που επέφερε η βόμβα Ναπάλμ.

Στην ερώτηση «πώς είναι η Εύα Καϊλή», ενώ τελεί υπό καθεστώς εγκλεισμού, έδωσε την εξής σύντομη απάντηση: «Βαστάει».

Στις πρώτες φράσεις με τις οποίες, κατά έναν τρόπο, τοποθετήθηκε μετά τις αποκαλύψεις σημείωσε: «Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Ο πατέρας μου είναι καλά. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον».

Όταν κλήθηκε να απαντήσει η αδερφή της κυρίας Καϊλή εάν θα φύγει για Βρυξέλλες προκειμένου να καταθέσει η εάν ήδη βρίσκεται εκεί, απάντησε: «Τίποτα δεν έχει λογική, αλλά εν πάσει περιπτώσει. Όπου χρειαστεί θα πάω». Στο ερώτημα «εάν πιστεύει ότι έχουν μπλέξει την Ευα Καϊλή», δίνει την ακόλουθη απάντηση: «Η αδερφή μου ενοχλεί που υπάρχει καν».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μανταλένα Καϊλή: Αδυνατώ να πιστέψω τις κατηγορίες - Τα μάθαμε από τα ΜΜΕ"

Αυστραλία: Δύο αστυνομικοί κι ένας πολίτης νεκροί από πυροβολισμούς – Σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών

Δύο αστυνομικοί κι ένας πολίτης σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς, κι ένας ακόμη αστυνομικός μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών σε απομονωμένη κατοικία δυτικά του Μπρίσμπεν, της πρωτεύουσας της Πολιτείας Κουίνσλαντ, στην βόρεια Αυστραλία.

Οι δράστες δεν έχουν συλληφθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη πολύ μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψης τους.

Τα αίτια της ένοπλης συμπλοκής δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά όπως και οι συνθήκες υπό τις οποίες εξελίχθηκαν τα γεγονότα.

Νωρίτερα, ένοικοι ανέφεραν πως άκουσαν «πολλούς πυροβολισμούς και είδαν πολλά ασθενοφόρα να καταφθάνουν στο σημείο».

«Μια αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή ειδικών μονάδων είναι σε εξέλιξη.

Δύο αστυνομικοί της Πολιτείας και ένας πολίτης είναι νεκροί ενώ ένας αστυνομικός νοσηλεύεται ως αποτέλεσμα συμβάντος με πυροβολισμούς στη Γιαεμπίλα, στην περιοχή Γουέστερν Ντάουνς, ενώ ένας αστυνομικός γλύτωσε», ανέφερε η κομισάριος της αστυνομίας του Κουίνσλαντ, Καταρίνα Κάρολ, ενώ αναλυτικότατες ανακοινώσεις αναμένονται αργότερα, τόνισε η κ. Κάρολ σε σύντομη δήλωσή της στα ΜΜΕ.

Aστυνομική επιχείρηση είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυστραλία: Δύο αστυνομικοί κι ένας πολίτης νεκροί από πυροβολισμούς – Σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών"

Τουρκία: Νέα πυρά Χουλουσί Ακάρ κατά της Ελλάδας

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, «άνοιξε πυρ» κατά της Ελλάδας και σήμερα (12.12.2022), απειλώντας ανοιχτά τη χώρα μας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Χουλουσί Ακάρ, ο Ελλάδα πρέπει να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της Τουρκίας για να έχει καλό μέλλον!

«Δεν είναι ποτέ δυνατό να επιτρέψουμε οποιοδήποτε τετελεσμένο γεγονός. Η προσδοκία μας είναι ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί και στρατιωτικοί να εγκαταλείψουν αμέσως την αδιάλλακτη και προκλητική στάση τους για εγχώριους πολιτικούς σκοπούς, να επικεντρωθούν στην επίλυση προβλημάτων μέσω του διαλόγου και να διδαχθούν από την ιστορία. Όσοι θέλουν το μέλλον τους να είναι καλό, πρέπει να απομακρυνθούν από τα λάθη του χθες και του σήμερα», απείλησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης.

«Η Ελλάδα καταβάλλει κάθε προσπάθεια να αυξήσει την ένταση με παράλογες, εκτός λογικής και παράνομες απαιτήσεις και αξιώσεις, με συνεχείς προβοκατόρικες ενέργειες και επιθετική ρητορική», είπε ο Χουλουσί Ακάρ.

Θυμίζουμε ότι σήμερα ο Νίκος Δένδιας έστειλε αυστηρό μήνυμα από τις Βρυξέλλες στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά από τις χθεσινές απειλές του τελευταίου εναντίον της Ελλάδας.

Θα χτυπήσουμε την Αθήνα με πύραυλο TAYFUN εάν συνεχίσουν να εξοπλίζουν τα νησιά, φέρεται να προειδοποίησε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Αν προσπαθείτε να αγοράσετε κάτι από την Αμερική για να το βάλετε στα νησιά, μια χώρα όπως η Τουρκία πρέπει να κάνει κάτι, δεν μπορεί να… μαζεύει αχλάδια», προσέθεσε ο ίδιος.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Νέα πυρά Χουλουσί Ακάρ κατά της Ελλάδας"

Μαίρη Κατσανδρή για Πέτρο Φιλιππίδη: Αν δεν ήταν οι συνάδελφοι, θα είχε στείλει το παιδί νοσοκομείο

Η Μαίρη Κατσανδρή μίλησε για τη συμμετοχή της στη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει» και τις καταγγελίες σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη και του Πέτρου Φιλιππίδη.

Η γνωστή ηθοποιός μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα» και αρχικά, αναφέρθηκε στην αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Το θεωρώ εξωφρενικό ένας άνθρωπος που έχει καταδικαστεί να είναι μια χαρά, στο σπίτι του. Αν σκεφτούμε στη θέση του Λιγνάδη έναν απλό άνθρωπο, άγνωστο, που δεν τον ξέρει κανείς, αλλά έχει κάνει τα ίδια, πού θα ήταν; Σπίτι του. Άρα; Για ποια ισότητα των νόμων μπορούμε να μιλήσουμε;», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για την περίπτωση του Πέτρου Φιλιππίδη, ανέφερε: «Η δικαιοσύνη θα δείξει, αλλά εγώ πιστεύω τις γυναίκες. Είμαι με το μέρος των γυναικών. Σαφέστατα. Έχω δουλέψει με τον Πέτρο 3 χρόνια και ναι, έχει οξύθυμο χαρακτήρα, αλλά δεν περίμενα τους βιασμούς. Άλλο το να φλερτάρεις κι άλλο το να βιάζεις».

Η Μαίρη Κατσανδρή ήταν μάλιστα, αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό ξυλοδαρμού του ηθοποιού Γιώργου Ψάλτου από τον Πέτρο Φιλιππίδη στην παράσταση «Φον Δημητράκης» το 2015. Όπως είπε: «Αν δεν ήταν μπροστά ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης κι ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, μάλλον το παιδί θα είχε πάει στο νοσοκομείο».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μαίρη Κατσανδρή για Πέτρο Φιλιππίδη: Αν δεν ήταν οι συνάδελφοι, θα είχε στείλει το παιδί νοσοκομείο"

Δρομοκαΐτειο: Ζητούν από τρεις νοσηλεύτριες 210.000 ευρώ, που επιδικάστηκαν σε συγγενείς ασθενούς

Το ποσό των 210.000 ευρώ ζητείται από τρεις νοσηλεύτριες του "Δρομοκαΐτειου". Το ποσό είχε επιδικαστεί, έπειτα από προσφυγή των συγγενών ασθενούς, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του το 2001.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αύριο εκδικάζεται ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αίτηση του Επιτρόπου της Επικρατείας για καταλογισμό σε βάρος των τριών νοσηλευτριών του ποσού, το οποίο το νοσοκομείο είχε καταβάλει ως αποζημίωση σε συγγενείς νοσηλευομένου.

Όπως αναφέρει το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ, οι τρεις εργαζόμενες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να υποχρεωθούν να καταβάλουν χρήματα, τα οποία δεν έχουν ούτε και πρόκειται ποτέ να αποκτήσουν από την εργασία τους, πράγμα, που θα οδηγήσει αυτές και τις οικογένειες τους σε εξαθλίωση.

"Πρόκειται για εργαζόμενες, οι οποίες έχουν εργαστεί επί σειρά ετών, προσφέροντας τον καλύτερο εαυτό τους στην υπηρεσία τους, υπό συνθήκες ακραίας πίεσης, λόγω της έλλειψης προσωπικού και μέσων για την εκτέλεση της εργασίας τους", τονίζεται από την Ομοσπονδία.

Οι εργαζόμενοι σημειώνουν πως η εν λόγω υπόθεση μπορεί να αποτελέσει οδηγό για δεκάδες άλλες, στις οποίες το Δημόσιο ή τα Νοσοκομεία κλήθηκαν να καταβάλουν αποζημιώσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μετακύλιση των ευθυνών στους εργαζόμενους, οι οποίοι δουλεύουν σε συνθήκες αυξημένης πίεσης, κόπωσης και εξάντλησης, με σημαντικές ελλείψεις προσωπικού και μέσων, υπερβαίνοντας τις δυνάμεις τους για το καλό της υπηρεσίας αλλά και του κοινωνικού συνόλου.

Το προσωπικό του "Δρομοκαΐτειου" πραγματοποιεί αύριο συγκέντρωση στο Ελεγκτικό Συνέδριο και η ΠΟΕΔΗΝ ζητεί τροποποίηση της σχετικής διάταξης του Υπαλληλικού Κώδικα (αρ.38), κατά τρόπο, ώστε να προβλέπεται, ότι το Δημόσιο μπορεί να στραφεί κατά των υπαλλήλων για αποζημιώσεις, που κατέβαλε, όταν αυτοί έχουν ενεργήσει με δόλο.

"Η διατήρηση της ίδιας δυνατότητας, σε περιπτώσεις, αμελείας στην ως άνω διάταξη, καταλείπει μεγάλο περιθώριο να οδηγηθούν εργαζόμενοι - χωρίς να φταίνε - στην απόλυτη εξαθλίωση, καθώς η διάκριση ανάμεσα σε βαριά και ελαφρά αμέλεια δεν είναι ευδιάκριτη", υπογραμμίζεται από την ΠΟΕΔΗΝ.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Δρομοκαΐτειο: Ζητούν από τρεις νοσηλεύτριες 210.000 ευρώ, που επιδικάστηκαν σε συγγενείς ασθενούς "

Λονδίνο: Το χιόνι προκάλεσε προβλήματα στα αεροδρόμια, το μετρό και τον σιδηρόδρομο

Μπορεί το χιόνι που έπεσε στο Λονδίνο να έδωσε όμορφες εικόνες από την πόλη, όμως δημιούργησε αρκετά προβλήματα στις μετακινήσεις των κατοίκων, λόγω του παγετού και της χιονόπτωσης.

Κυρίως γύρω από το Λονδίνο πολλά αεροδρόμια έκλεισαν προσωρινά τις πίστες τους. Ιδιαίτερα το αεροδρόμιο του Στάνστεντ, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Λονδίνου και χρησιμοποιείται κυρίως από την εταιρία χαμηλού κόστους Ryanair, έκλεισε τους διαδρόμους προσγείωσης/απογείωσης χθες το βράδυ προκειμένου να τους καθαρίσει από το χιόνι και προειδοποίησε για πιθανά προβλήματα.

Στην ιστοσελίδα του αεροδρομίου πολλές πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα ακυρώθηκαν, αλλά οι πίστες είναι πλέον «ανοικτές και απολύτως λειτουργικές» ανέφερε η εταιρία διαχείρισης του αερολιμένα σε δήλωση στο Γαλλικό Πρακτορείο που διευκρινίζει ότι «ορισμένες πτήσεις μπορεί να καθυστερήσουν» λόγω των καιρικών συνθηκών.

Η Ryanair ανέφερε επίσης στο Twitter ότι «εξαιτίας σοβαρής χιονόπτωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι πίστες (των αεροδρομίων) του Στάνστεντ και του Γκάτγουικ (στο νότιο τμήμα του Λονδίνου) έκλεισαν προσωρινά κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκαλώντας προβλήματα σε όλες τις πτήσεις που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσουν».

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεκάδες επιβάτες εγκλωβισμένοι στα αεροδρόμια της βρετανικής πρωτεύουσας ανήρτησαν βίντεο που δείχνουν τους διαδρόμους προσγείωσης/απογείωσης να είναι καλυμμένοι με χιόνι και τα αεροσκάφη καθηλωμένα στο έδαφος.

Σύμφωνα με το BBC πάνω από 50 πτήσεις ακυρώθηκαν χθες στο αεροδρόμιο του Χίθροου, το σημαντικότερο στη βρετανική πρωτεύουσα, λόγω ομίχλης.

 
Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους

Σήμερα το πρωί, προβλήματα σημειώθηκαν επίσης στην κίνηση των οχημάτων σε μεγάλες οδικές αρτηρίες γύρω από το Λονδίνο, με σημαντική συμφόρηση στους δρόμους λόγω του χιονιού και του πάγου στο οδόστρωμα αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο το AFP.

Χθες βράδυ οδηγοί έμειναν πολλές ώρες εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους, καθώς αιφνιδιάστηκαν από το χιόνι, τον πάγο και την ομίχλη, κυρίως στο Σάσεξ, στο νότιο τμήμα του Λονδίνου, όπου η αστυνομία συνέστησε στους πολίτες να αποφεύγουν τις περιττές μετακινήσεις.

Χιόνισε στο Λονδίνο

Οι επιβάτες των σιδηροδρόμων συνάντησαν επίσης σήμερα το πρωί σημαντικές καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν και σε ορισμένες γραμμές του μετρό του Λονδίνου.

Η εταιρία Southeastern συμβούλευσε τους επιβάτες «να μην ταξιδέψουν» σήμερα το πρωί, διότι πολλές από τις γραμμές της θα παραμείνουν κλειστές για κάποιες ώρες και ορισμένες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, λόγω του χιονιού και του πάγου.

 
10 βαθμοί κάτω από το μηδέν

Το Ηνωμένο Βασίλειο βιώνει κύμα ιδιαιτέρως έντονου ψύχους εδώ και κάποιες ημέρες, με τις θερμοκρασίες να έχουν υποχωρήσει έως και 10 βαθμούς κάτω από το μηδέν σε ορισμένες περιοχές, με χιονόπτωση και πάγο κυρίως στο βόρειο και το νότιο τμήμα της χώρας ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία (MET) διευκρινίζει ότι οι θερμοκρασίες αυτές «δεν είναι ασυνήθιστες σε αυτή την περίοδο του χρόνου».

Η MET εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για χιόνι, ομίχλη και πάγο σε πολλές περιοχές, κυρίως στις νοτιοανατολικές και νοτιοδυτικές, καθώς και στο βόρειο τμήμα της Σκωτίας.

Χθες τέσσερα παιδιά υπέστησαν καρδιακή ανακοπή και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, αφού έπεσαν μέσα σε παγωμένη λίμνη στη δυτική Αγγλία. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα παιδιά έπαιζαν πάνω στον πάγο παγωμένης λίμνης και έπεσαν μέσα στο νερό.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Λονδίνο: Το χιόνι προκάλεσε προβλήματα στα αεροδρόμια, το μετρό και τον σιδηρόδρομο"

Qatar-gate: «Σφραγίστηκαν» τα γραφεία άλλων τεσσάρων Ιταλών στο Ευρωκοινοβούλιο

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει το Ευρωκοινοβούλιο. Στην υπόθεση, για την οποία κρατείται και η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, εμπλέκονται ο Ιταλός σύντροφός, ένας Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής και ακόμη ένα πρόσωπο.

Δεδομένης της εμπλοκής Ιταλών στο σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο, το Qatar-gate όπως ονομάστηκε, όπως στην Ελλάδα η εμπλοκή της Εύας Καϊλή προκαλεί πλήθος δημοσιευμάτων, έτσι και στην Ιταλία συμβαίνει κάτι ανάλογο.

Σύμφωνα λοιπόν με τη La Repubblica, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Ιταλία Κρίστιαν Μαυρής, σφραγίστηκαν άλλα 4 γραφεία Ιταλών στο Ευρωκοινοβούλιο.

Κατά το δημοσίευμα, σφραγίστηκε το γραφείο της Federica Garbagnati, που σήμερα είναι βοηθός της ευρωβουλευτού Alessandra Moretti. Η τελευταία είχε κάνει ένα ταξίδι στη Ντόχα του Κατάρ για να συναντήσει τον υπουργό Εργασίας αλλά έχει πει ότι πάντα ψήφιζε σύμφωνα με τις υποδείξεις της ομάδας της. Η Garbagnati, στο παρελθόν, είχε συνεργαστεί με τον Antonio Panzeri που θεωρείται ο “εγκέφαλος» του Qatar-gate.

Ο δεύτερος είναι ο Giuseppe Meroni, που επίσης έχει διατελέσει στο παρελθόν βοηθός του Panzeri και τώρα είναι στην υπηρεσία της Λάρα Κόμι, νεοεκλεγμένης με το κόμμα Forza Italia. Μεταξύ Comi και Panzeri, ωστόσο, παρά την πολιτική τους απόσταση, υπήρχε πάντα μια φιλία που γεννήθηκε από ένα κοινό πάθος: το ποδόσφαιρο. Η μία οπαδός της Μίλαν και ο άλλος της Ίντερ, έπαιρναν συχνά μέρος σε τηλεοπτικές εκπομπές αφιερωμένες στο ντέρμπι της Λομβαρδίας.

Η τρίτη είναι η Donatella Rostagno, με ειδικότητα  στη Μέση Ανατολή και τον αραβικό κόσμο, πρώην συνεργάτης του Panzeri και τώρα της Βελγίδας ευρωβουλευτού, ιταλικής καταγωγής, Maria Arena. Είναι και είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΜΚΟ “Fight Impunity”, η οποία ιδρύθηκε επίσης από τον Panzeri και βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της εισαγγελίας.

Ο τέταρτος είναι ο Davide Zoggia, σημαντικό όνομα της ιταλικής Αριστεράς πριν από 15 χρόνια και πρώην βουλευτής. Το κινητό του κατασχέθηκε, επειδή ζούσε στις Βρυξέλλες σε ένα σπίτι που ανήκε στον Giuseppe Meroni, με τον οποίο μοιραζόταν το ίδιο γραφείο μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες. Ο Zoggia ανήκει στο προσωπικό του Pietro Bartolo (πολιτικός πολύ γνωστός για τις τοποθετήσεις υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών) αλλά και στο προσωπικό του αρχηγού της ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος, Brando Benifei – οι βοηθοί είναι συχνά μοιρασμένοι (μεταξύ των ευρωβουλευτών). Όλοι αυτοί οι βουλευτές έμειναν απολύτως ανεπηρέαστοι από τις έρευνες.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Qatar-gate: «Σφραγίστηκαν» τα γραφεία άλλων τεσσάρων Ιταλών στο Ευρωκοινοβούλιο"

Πυροβολισμός 16χρονου: Προφυλάκιση του αστυνομικού εισηγείται ο εισαγγελέας προς το Δικαστικό Συμβούλιο

Να προφυλακιστεί ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο κατά τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά εισηγείται ο εισαγγελέας προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό καθώς την Παρασκευή διαφώνησαν ανακριτής και εισαγγελέας σχετικά με την προφυλάκισή του ή μη.

Ως εκ τούτου ο κατηγορούμενος παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να συνεδριάσει το Συμβούλιο των Πλημμελειοδικών προκειμένου να εκδοθεί απόφαση.  Η απόφαση αναμένεται να γίνει γνωστή τα επόμενα 24ωρα, με την έκδοση βουλεύματος.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, στην πρότασή του ο εισαγγελικός λειτουργός επισημαίνει -μεταξύ άλλων- ότι λόγω της εμπειρίας του, ο αστυνομικός δεν έπρεπε να πυροβολήσει στην προκειμένη περίπτωση.

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του το πρωί της Παρασκευής υποστήριξε ότι ενήργησε σε καθεστώς νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που – όπως ισχυρίστηκε – διέτρεχαν οι προπορευόμενοι συνάδελφοί του. «Έπρεπε να σώσω τους συναδέλφους μου» φέρεται να απολογήθηκε, επαναλαμβάνοντας όσα είπε προανακριτικά ότι οι δύο πυροβολισμοί έγιναν με πρόθεση να πλήξει τα ελαστικά του αγροτικού αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 16χρονος. «Δεν είχα σκοπό να σκοτώσω τον οδηγό, αλλιώς θα είχα αδειάσει όλο τον γεμιστήρα» φέρεται να είπε.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροβολισμός 16χρονου: Προφυλάκιση του αστυνομικού εισηγείται ο εισαγγελέας προς το Δικαστικό Συμβούλιο"

Μεγάλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε καταυλισμούς Ρομά σε Πάτρα και Αίγιο - 13 συλλήψεις και 11 προσαγωγές

Από συλλήψεις και προσαγωγές, συνοδεύτηκαν οι εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε καταυλισμούς Ρομά στο Αίγο και στην Πάτρα, πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, συνολικά συνελήφθησαν 13 Ρομά στις εφόδους που έγιναν στους καταυλισμούς του Σελινούντα, του Αγίου Κωνσταντίνου στη Ροδοδάφνη και στον Προβοδό Καμαρών στην Αιγιάλεια.

Ειδικότερα συνελήφθησαν 7 άτομα για ρευματοκλοπή, ένα για κατοχή ναρκωτικών, 2 για καταδικαστικές αποφάσεις που εκρεμμούσαν σε βάρος τους, 2 για μη εκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας και ένας για παραμέληση εποπείας ανηλικου, ενω κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης, ελέγχθηκαν 95 άτομα και πραγματοποιήθηκαν 16 κατ’ οικον έρευνες.

Από τον καταυλισμό των Βραχνεϊκων προσήχθησαν στην Ασφάλεια Πατρών, 11 άτομα και διαπιστώθηκαν 26 παραβάσεις του ΚΟΚ. Συνολικά ελέγχθηκαν 38 άτομα και 18 οχήματα. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μεγάλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε καταυλισμούς Ρομά σε Πάτρα και Αίγιο - 13 συλλήψεις και 11 προσαγωγές"

Στα κάγκελα οι υπάλληλοι στο Κτηματολόγιο, κάλεσμα για επ' αόριστον αποχή

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Κτηματολόγιο έπειτα από την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, σήμερα 12/12/2022 και με ομόφωνη απόφαση του, καλεί τους συναδέλφους των Κτηματολογικών Γραφείων και των Υποκαταστημάτων, σε επ αορίστου αποχή και έως την απόσυρση της τροπολογίας του ΥΨΗΔ, από την καταχώριση και τον νομικό έλεγχο των πράξεων.

Η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από την κατάθεση τροπολογίας του ΥΨΗΔ για την σύσταση διεύθυνσης νομικού έργου λειτουργούντος Κτηματολογίου στο νπδδ Ελληνικό Κτηματολόγιο, για την οποία το Σ.Ε.ΚΤ. έχει εκφράσει την αντίθεση του, αποστέλλοντας παράλληλα στους αρμόδιους Υπουργούς κ. Κ. Πιερρακάκη και Θ. Λιβανιο σχετικές εναλλακτικές προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος των ακαταχώριστων πράξεων, χωρίς να θίγεται η νομική υπόσταση των περιφερειακών δομών του Ελληνικού Κτηματολογίου.

Επισημαίνουμε ότι οι υπόληπτες εργασίες των γραφείων όπως ενδεικτικά η εξυπηρέτηση συναλλασσόμενων για την παραλαβή εγγράφων, πρωτόκολλο, λειτουργία ταμείου, χορήγηση πιστοποιητικών επι των ήδη ελεγμένων πράξεων κλπ θα πραγματοποιούνται κανονικά, τονίζεται στην ανακοίνωση. 

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Στα κάγκελα οι υπάλληλοι στο Κτηματολόγιο, κάλεσμα για επ' αόριστον αποχή "

Επιταγή ακρίβειας: Στις 20 Δεκεμβρίου η πληρωμή – Από 21 έως 23 Δεκεμβρίου η καταβολή των συντάξεων

Στις 20 Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβληθεί η εφάπαξ ενίσχυση των 250 ευρώ σε 1.194.806 χαμηλοσυνταξιούχους που την δικαιούνται. Οι συνταξιούχοι για να λάβουν την επιταγή ακρίβειας θα πρέπει σωρευτικά να ικανοποιούν τρία κριτήρια:

  1. Να έχουν ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 9.600 ευρώ (800 ευρώ μηνιαίως, αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη φορά καθώς που είχε οριστεί στα 600 ευρώ)
  2. Να έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 16.800 ευρώ.
  3. Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας τους δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 300.000 ευρώ.

Το ατομικό εισόδημα όσο και το οικογενειακό, αφορά το ποσό τόσο από συντάξεις όσο και από άλλες πηγές. Δικαιούχοι είναι και όσοι παίρνουν τόσο προσωρινή όσο και προκαταβολή σύνταξης, εφόσον πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για το 2021.

Η σχετική ρύθμιση ορίζει ότι χορηγείται έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε όσους κατά τον Νοέμβριο του 2022 λαμβάνουν:

α) οριστική ή προσωρινή κύρια σύνταξη ή προκαταβολή κύριας σύνταξης, λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου,

β) προσυνταξιοδοτική παροχή,

γ) αναπηρικά επιδόματα που καταβάλλονται από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.),

δ) συνταξιοδοτικές παροχές της παρ. 3 του άρθρου 4 του ν. 4387/2016 (Α΄ 85).

Οι συνταξιούχοι θα λάβουν απευθείας το επίδομα χωρίς να χρειάζεται να κάνουν κάποια άλλη διαδικασία.

  • Σε περίπτωση που και οι δύο σύζυγοι ή τα μέρη συμφώνου συμβίωσης είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης, τότε η ενίσχυση των 250 ευρώ καταβάλλεται και στους δύο δικαιούχους.

Παράλληλα στις 21 με 23 Δεκεμβρίου θα γίνει η καταβολή των συντάξεων Ιανουαρίου 2023 ως εξής:

  • Από τα πρώην ταμεία ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ θα καταβληθούν στις 21 Δεκεμβρίου 2022, ημέρα Τετάρτη.
  • Από τα πρώην ταμεία ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Τραπεζών, ΟΤΕ, λοιπών εντασσόμενων (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ) και Δημόσιο και ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1, 3, 5, 7, 9 θα καταβληθούν στις 22 Δεκεμβρίου 2022, ημέρα Πέμπτη.
  • Από τα πρώην ταμεία ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Τραπεζών, ΟΤΕ, λοιπών εντασσόμενων (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ) και Δημόσιο και ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0, 2, 4, 6, 8 θα καταβληθούν στις 23 Δεκεμβρίου, ημέρα Παρασκευή.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιταγή ακρίβειας: Στις 20 Δεκεμβρίου η πληρωμή – Από 21 έως 23 Δεκεμβρίου η καταβολή των συντάξεων"

Νέα Ερυθραία: Άγρια συμπλοκή ανηλίκων σε σχολείο – Δίδυμοι επιτέθηκαν και τραυμάτισαν συνομήλικο συμμαθητή τους!

Συναγερμός σήμανε το πρωί στην Αστυνομία, μετά από ένα ακόμα βίαιο περιστατικό που εκτυλίχθηκε σε σχολείο της Αθήνας. Δύο 16χρονοι, δίδυμα αδέλφια και μαθητές στο Γενικό Λύκειο Νέας Ερυθραίας, επιτέθηκαν σε συνομήλικο συμμαθητή τους κατά τη διάρκεια διαλείμματος και τον τραυμάτισαν στο μάγουλο.

Αστυνομικοί κλήθηκαν στο σχολικό συγκρότημα λίγο μετά τις 10:00 και εντόπισαν τους δύο ανήλικους δράστες, που έχουν οδηγηθεί στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς. Παράλληλα οι αρχές που σχηματίζουν δικογραφία για το συμβάν αναζητούν και τους γονείς τους.

Μαρτυρίες από γονείς και άλλους μαθητές του σχολείου, έκαναν λόγο για χρήση αιχμηρού αντικειμένου από τους ανήλικους δράστες, όμως κατά την έρευνα των αστυνομικών δεν εντοπίστηκε κάποιο εύρημα. Ο 16χρονος, μεταφέρθηκε στον «Ερυθρό Σταυρό» για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα Ερυθραία: Άγρια συμπλοκή ανηλίκων σε σχολείο – Δίδυμοι επιτέθηκαν και τραυμάτισαν συνομήλικο συμμαθητή τους!"

Καρδίτσα: Κάλεσμα σε συγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου στον Ε-65

Η συντονιστική επιτροπή αγροτών του μπλόκου στον αυτοκινητόδρομο Ε-65 καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης σήμερα στις 5 το απόγευμα.

Ήδη δεκάδες φορείς, σύλλογοι, σωματεία, κόμματα, έχουν εκδώσει ανακοινώσεις στήριξης στον αγώνα των αγροτών και στα αιτήματά τους, και εκπρόσωποι τους αναμένεται να παραστούν στη σημερινή συγκέντρωση. Παράλληλα η επιτροπή καλεί στο μπλόκο σήμερα να παραβρεθούν, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους, τον αντιπεριφειάρχη Καρδίτσας και τους δημάρχους του νομού. Να σημειωθεί ότι έχει προγραμματιστεί συνάντηση στην Αθήνα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, την Πέμπτη, ενώ στη Νίκαια Λάρισας θα γίνει σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, στις 8 του Γενάρη.
Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρονται : “Βγήκαμε στον δρόμο για να υπερασπίσουμε το εισόδημά μας που συρρικνώνεται εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων και της ΚΑΠ της ΕΕ. Αυτές οι πολιτικές, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα και τα κέρδη μιας χούφτας εκμεταλλευτών του δικού μας μόχθου, έχουν εκτοξεύσει στα ύψη το κόστος παραγωγής, μας αφήνουν απροστάτευτους στο έλεος του καιρού χωρίς να αποζημιωνόμαστε για τις καταστροφές στις παραγωγές μας, κρατούν χαμηλές τις τιμές των προϊόντων μας, δεν μας πληρώνουν στην ώρα μας με διάφορες δικαιολογίες, μας οδηγούν στη φτώχεια, μας στερούν μια αξιοπρεπή ζωή.
Επίσης οι βαμβακοπαραγωγοί γνωρίζουν πως με τιμή 65-70 λεπτά ανά κιλό δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής που υπάρχει τώρα, συνεπώς δεν τους συμφέρει να καλλιεργήσουν.
Ταυτόχρονα και εμείς οι αγροτοκτηνοτρόφοι, όπως όλος ο λαός, δεχόμαστε τη φοβερή επίθεση των τεράστιων ανατιμήσεων στο οικιακό ρεύμα, στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα καύσιμα μετακίνησης, της μεγάλης ακρίβειας στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.
Προβάλλουμε συγκεκριμένα αιτήματα, που ούτε υπερβολικά, ούτε ανέφικτα είναι και μπορούν να ικανοποιηθούν από την κυβέρνηση, ώστε να πάρουμε μια ανάσα και να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να παράγουμε και να ζούμε από τη δουλειά μας. Διεκδικούμε:
• Μείωση του κόστους παραγωγής : αφορολόγητο πετρέλαιο, γενναία επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, πλαφόν στο αγρ. ρεύμα στα 0.07 λεπτά/kwh. Να λειτουργήσουν οι λιγνιτικές μονάδες, να καταργηθεί το χρηματιστήριο ενέργειας, το εμπόριο ρύπων και τα χαράτσια, ο ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
• Άμεση πληρωμή των κακός παρακρατηθέντων χρημάτων από τα προγράμματα και τις ενισχύσεις. Αναπλήρωση εισοδήματος λόγο της νέα ΚΑΠ που προβλέπει μειωμένες ενισχύσεις.
• Κατώτατες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.
• Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αντιπλημμυρικά, αρδευτικά, εγγειοβελτιωτικά κ.ά.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.
• Να μην αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υγεία.
• Αύξηση των συντάξεων.

Πρέπει να νιώσουν την αποφασιστικότητα και την δύναμη μας για να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας. Αυτό δεν θα συμβεί ούτε με την οργή στα καφενεία, ούτε με επαναστατικές κορώνες από τα πληκτρολόγια, ούτε πολύ περισσότερο με την αδράνεια.
Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε την πάλη μας μαζί με τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις επιτροπές αγώνα των χωριών. Ξαναπάμε στα χωριά, κάνουμε συνελεύσεις, καλώντας όσους αγροτοκτηνοτρόφους δεν συμμετείχαν από την αρχή στην κινητοποίηση να πάρουν τα τρακτέρ τους και να έλθουν κοντά μας, για να δυναμώσουμε κι άλλο το μπλόκο και τον αγώνα μας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Καρδίτσα: Κάλεσμα σε συγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου στον Ε-65"

Δένδιας σε Ερντογάν για τις απειλές πυραυλικής επίθεσης: Νοοτροπίες Βόρειας Κορέας δεν χωρούν στο ΝΑΤΟ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερνοντάν εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Ελλάδας και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, δεν τις άφησε αναπάντητες. Τις χαρακτήρισε απαράδεκτες και καθολικά καταδικαστέες.

«Η Ελλάδα φοβάται τους πυραύλους μας. Λένε πως ο πύραυλος TAYFUN θα χτυπήσει την Αθήνα, θα το κάνει αν δεν κάθονται φρόνιμα», είπε χθες (11.12.2022) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Νίκο Δένδια να του διαμηνύει ότι λογικές Βόρειας Κορέας δεν χωράνε στο ΝΑΤΟ!

«Είναι απαράδεκτο και καθολικά καταδικαστέο να διατυπώνονται απειλές για πυραυλική επίθεση εναντίον της Ελλάδας από σύμμαχο χώρα, μέλος του ΝΑΤΟ. Οι νοοτροπίες Βόρειας Κορέας δεν μπορούν και δεν πρέπει να υπεισέλθουν στην Βορειοατλαντική Συμμαχία», τόνισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών σε δήλωσή του κατά την άφιξή του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Ο Νίκος Δένδιας ρωτήθηκε και για το σκάνδαλο στο Ευρωκοινοβούλιο, στο οποίο εμπλέκεται η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή και απάντησε: «Όπως είναι γνωστό, διεξάγεται αυτή τη στιγμή μια έρευνα για ιδιαίτερα σοβαρά αδικήματα. Πρέπει όλοι να το σεβαστούμε».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δένδιας σε Ερντογάν για τις απειλές πυραυλικής επίθεσης: Νοοτροπίες Βόρειας Κορέας δεν χωρούν στο ΝΑΤΟ"

Γιάννης Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας αποφάσισε σήμερα να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη

Για «οβιδιακές μεταμορφώσεις» του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως τονίζει, μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «σήμερα αποφάσισε να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη και να κάνει μόνος του τη διερεύνηση της υπόθεσης με τα παράνομα λογισμικά και τη λειτουργία της ΕΥΠ».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθυμίζει, επίσης, ότι ήταν η κυβέρνηση που «ανέλαβε από την πρώτη στιγμή τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, σε όλα τα επίπεδα, και με την αμέριστη συνδρομή της δικαστικής έρευνας, ώστε να διερευνηθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης αυτής».

Η ανακοίνωση του Γιάννη Οικονόμου για τη συνέντευξη Τσίπρα

Οι οβιδιακές μεταμορφώσεις του κ. Τσίπρα συνεχίζονται. Σήμερα αποφάσισε να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη και να κάνει μόνος του τη διερεύνηση της υπόθεσης με τα παράνομα λογισμικά και τη λειτουργία της ΕΥΠ. Όσο και αν υποκρίνεται ότι ο ίδιος δεν το έχει αντιληφθεί, οι πολίτες γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση ανέλαβε από την πρώτη στιγμή τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, σε όλα τα επίπεδα, και με την αμέριστη συνδρομή της δικαστικής έρευνας, ώστε να διερευνηθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης αυτής. Τόσο σε ό,τι αφορά τις πραγματικές διαστάσεις όσο και στην πτυχή της μυθιστορηματικής εργαλειοποίησής της.

Θα συμφωνήσουμε όμως σε κάτι: ότι οι Έλληνες ξέρουν πώς ζούσαν και πώς ζουν. Θυμούνται τη βαριά φορολογία που επέβαλε στη μεσαία τάξη για να καλύψει το κόστος των άφρονων επιλογών του, τις κλειστές τράπεζες, τη βάρβαρη περικοπή των συντάξεων, το νόμο Κατρούγκαλου, τον ΕΝΦΙΑ και την έκτακτη εισφορά που δεν κατήργησε, τα βοσκοτόπια, το ξέφραγο αμπέλι στα σύνορα, την ανομία και την απραξία στο μεταναστευτικό. Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα η πολιτική και ιστορική μνήμη του λαού μας είναι υψηλή.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Γιάννης Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας αποφάσισε σήμερα να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη"

Δεσμεύεται η περιουσία της Εύας Καϊλή στην Ελλάδα

Την δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή μελών της οικογενείας της και του συζύγου της διέταξε ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Ο κ. Βουρλιώτης, σύμφωνα με πληροφορίες, κινήθηκε άμεσα μετά τις εξελίξεις στο Βέλγιο σε σχέση με την Εύα Καϊλή, προκειμένου να διασφαλιστούν περιουσιακά στοιχεία, που μπορεί να προέρχονται από μη νόμιμες δραστηριότητες και να βρίσκονται στην Ελλάδα (ακίνητα, λογαριασμοί, εταιρείες και λοιπά).

Δείτε ΕΔΩ το πόθεν έσχες της Εύας Καϊλή.

Η δέσμευση ήδη κοινοποιήθηκε στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, αλλά και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (κτηματολογικά γραφεία) και αφορά τόσο την ευρωβουλευτή που κρατείται, όσο και τα άμεσα συγγενικά της πρόσωπα (γονείς, αδέλφια).

Στο πλαίσιο της δέσμευσης που διέταξε ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, «παγώνουν» και οι τραπεζικοί λογαριασμοί μίας real estate εταιρείας με έδρα την οδό Σκουφά στο Κολωνάκι, η οποία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φέρεται να έχει ιδρυθεί προσφάτως από την ευρωβουλευτή και τον σύζυγό της.

Παράλληλα, διατάχθηκε και το «πάγωμα» κάθε μεταβίβασης και αλλαγής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς ακινήτων που τυχόν ανήκουν στην Εύα Καϊλή.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δεσμεύεται η περιουσία της Εύας Καϊλή στην Ελλάδα"

"Γρίπη" ο κορωνοϊός, λένε τώρα οι Κινέζοι

Ο κορυφαίος ιατρικός σύμβουλος της Κίνας, ο Zhong Nanshan, υποβάθμισε τους κινδύνους της Covid-19 σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, λέγοντας ότι το ποσοστό θνησιμότητας από την παραλλαγή Ομικρον του ιού είναι ανάλογο με τη γρίπη.

Το ποσοστό θνησιμότητας από το όμικρον είναι περίπου 0,1%, παρόμοιο με την κοινή γρίπη και η μόλυνση σπάνια φτάνει στους πνεύμονες, ανέφερε ο Zhong σε συνέντευξή του στο Xinhua το Σάββατο. Οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν από την παραλλαγή μέσα σε επτά έως 10 ημέρες, είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων.

Το σχόλιο του Zhong ακολουθεί την τελευταία γραμμή της κινεζικής κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, η οποία υποβαθμίζει τους κινδύνους της νόσου καθώς η Κίνα κινείται προς την έξοδο από την πολιτική Zero Covid . Η χώρα ανακοίνωσε 10.514 τοπικές μολύνσεις για το Σάββατο, 20% λιγότερες από την Παρασκευή, εγείροντας αμφιβολίες για την ακρίβεια των αριθμών των κρουσμάτων, επειδή λιγότερα άτομα υποβάλλονται σε τεστ, σημειώνει το Bloomberg.

Υπάρχει "επείγουσα ανάγκη" να αυξηθούν τα ποσοστά σε ότι αφορά τις ενισχυτικές δόσεις εμβολίων, καθώς τα ταξίδια κατά τη διάρκεια των προσεχών διακοπών θα αυξήσουν τον κίνδυνο μεγάλης κλίμακας εξάπλωσης, φέρεται να είπε επίσης ο Zhong.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » ""Γρίπη" ο κορωνοϊός, λένε τώρα οι Κινέζοι"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news