facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

“Βόμβα” Κούλογλου: Ο Παπαδημούλης όφειλε να δίνει τα ενοίκια σε φιλανθρωπικές δράσεις

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέλιος Κούλογλου ρωτήθηκε στην εκπομπή του Γ. Κουβαρά στο Action 24, για την αποκάλυψη της aftodioikisi.gr:  Την έξωση, δηλαδή, σε άνεργη γυναίκα από ένα από τα διαμερίσματα που αγόρασε για ενοικίαση και μεταβίβασε στον γιο του ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο Στ. Κούλογλου θύμισε τη δέσμευση που είχε αναλάβει ο Δ. Παπαδημούλης μετά την αποκάλυψη της “Παπαδημούπολης” ενώπιον του Αλ. Τσίπρα ότι όλα τα έσοδα από τις ενοικιάσεις ακινήτων θα καταλήγουν σε φιλανθρωπικές δράσεις.

Και κάλεσε τους δημοσιογράφους να απευθύνουν στον κ. Παπαδημούλη την ερώτηση αν τηρεί αυτή τη δέσμευσή του. Μάλιστα, ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι μετά από επτάμιση χρόνια θητείας ως αντιπρόεδρος της ευρωβουλής ο Δ. Παπαδημούλης θα έπρεπε να μη διεκδικήσει την επανεκλογή του (στις 18 Ιανουαρίου) στο όνομα της ανανέωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στ. Κούλογλου ήταν το μοναδικό στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είχε αντιδράσει έντονα όταν έγινε γνωστό το αποτύπωμα του Δ. Παπαδημούλη στο real estate.

Η δήλωσή του τότε:

«Δεν μπορεί η Αριστερά να επικαλείται τις ατασθαλίες της Δεξιάς, να λέει δηλαδή ότι ο τάδε υπουργός ζητάει πάρα πολλά ή ότι το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη δεν είναι καθαρό και τα λοιπά. Δεν μπορεί να πάμε στη λογική το μη χείρον βέλτιστον και το άλλο θέμα είναι ότι στην Αριστερά έχει ξεκαθαρίσει, ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " “Βόμβα” Κούλογλου: Ο Παπαδημούλης όφειλε να δίνει τα ενοίκια σε φιλανθρωπικές δράσεις "

Ανεξέλεγκτη φωτιά στη λίμνη Στυμφαλία κατακαίει τον υδροβιότοπο (Video-φώτο)

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε,το βράδυ της Τετάρτης σε καλαμιές στη λίμνη Στυμφαλία και καίει δεκάδες στρέμματα υδροβιότοπο. 

Aπό τη φωτιά θα δημιουργηθεί για άλλη μια φορά μια σοβαρή οικολογική καταστροφή στη λίμνη και την ευρύτερη περιοχή αν δεν σβηστεί σύντομα. 

Στην περιοχή έχουν σπεύσει δύο οχήματα με τέσσερις άνδρες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Κιάτου, οι οποίοι επιτηρούν την φωτιά, καθώς η πρόσβαση στο σημείο όπου καίγονται οι καλαμιές δεν είναι εφικτή. 

korinthostv 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανεξέλεγκτη φωτιά στη λίμνη Στυμφαλία κατακαίει τον υδροβιότοπο (Video-φώτο)"

Ιταλία: Από τις 15 Φεβρουαρίου υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους εργαζόμενους άνω των 50 ετών

Το Ιταλικό Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα 5 Ιανουαρίου προέβη σε απόφαση σχετικά με την επιβολή του Super Green Pass (εμβολιασμός ή ανάρρωση από τον Covid) στους εργαζόμενους. 

Συγκεκριμένα, και ύστερα από πολυήμερη αναμονή των μέτρων αλλά και μια έντονη ενδοκυβερνητική διαμάχη (με το Δημοκρατικό Κόμμα να ζητάει καθολικό υποχρεωτικό εμβολιασμό, ενώ Lega και Κίνημα 5 Αστέρων ζήτησαν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό μόνο για τους άνω των 60 ετών) η Κυβέρνηση αποφάσισε να στηρίξει μια αρκετά σκληρή γραμμή. 

Αναλυτικά, από τις 15 Φεβρουαρίου, επιβάλλεται η κατοχή του Super Green Pass (δηλαδή εμβολιασμένοι ή αναρρωμένοι) για όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα άνω των 50 ετών. Όσοι σε αυτή την ηλικιακή ομάδα δεν κατέχουν το Super Green Pass, μετά την πέμπτη ημέρα αδικαιολόγητης απουσίας, μπορούν να τεθούν σε αναστολή “για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τις δέκα εργάσιμες ημέρες”, με δυνατότητα ανανέωσης έως τις 31 Μαρτίου 2022, χωρίς πειθαρχικές συνέπειες και με δικαίωμα διατήρησης της εργασίας τους.

Σύμφωνα με τα Ιταλικά ΜΜΕ, ο ανωτέρω υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ισχύει για όλους τους κατοίκους της Ιταλίας, συμπεριλαμβανομένων Ευρωπαίων και αλλοδαπών πολιτών, και θα προβλέπει εξαιρέσεις για τεκμηριωμένες περιπτώσεις κινδύνου υγείας πιστοποιημένες από γενικό ή γιατρό εμβολιαστικού κέντρου. 

Σημειωτέον, προβλέπεται ως τις 15 Ιουνίου ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους ανέργους ηλικίας άνω των 50 ετών.

Σύμφωνα με το διάταγμα, και κατόπιν σφοδρής διαμάχης με το κόμμα της Lega, μέχρι τις 31 Μαρτίου οι εξής εργασιακές ομάδες (και οι πελάτες τους) θα πρέπει να κατέχουν ‘κανονικό’ Green Pass (το οποίο χορηγείται και κατόπιν αρνητικού τεστ):

– εργαζόμενοι και πελάτες προσωπικών υπηρεσιών όπως αισθητικοί και κομμωτές (από 20 Ιανουαρίου)

– εργαζόμενοι και πελάτες εμπορικών υπηρεσιών (π.χ. τράπεζες), καταστημάτων και εμπορικών κέντρων (από 1 Φεβρουαρίου)

– εργαζόμενοι και χρήστες δημόσιων υπηρεσιών, όπως δήμους και ταχυδρομεία (από 1 Φεβρουαρίου)

Επίσης, δεν προβλέπεται επιβολή του Green Pass για εργαζόμενους και πελάτες φαρμακείων και σούπερ μάρκετ.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: Από τις 15 Φεβρουαρίου υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους εργαζόμενους άνω των 50 ετών"

Πύραυλος από το διάστημα θα πέσει στη Γη τις επόμενες ώρες

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι διαστημικές υπηρεσίες, επειδή ένας πύραυλος από το διάστημα θα πέσει ανεξέλεγκτα στη Γη.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον πύραυλο βαρέων μεταφορών Angara-A5, που εκτοξεύτηκε στις 27 Δεκεμβρίου από το διαστημοδρόμιο του Πλεσέτσκ στη βορειοδυτική περιοχή Αρχαγκέλσκ της Ρωσίας.

Μάλιστα, για την κατάσταση που επικρατεί μίλησε ο επικεφαλής του Γραφείου Διαστημικών Συντριμμιών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, Holger Krag, στο CNN και σημείωσε πως «μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι, μέσα στις επόμενες 24 ώρες, θα βρίσκεται στη Γη αλλά, πού ακριβώς, κανείς δεν μπορεί να πει αφού, μέσα σε αυτές τις ώρες, ο πύραυλος αναμένεται να πραγματοποιήσει αρκετές περιστροφές γύρω από τον πλανήτη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πλειοψηφία των διαστημικών συντριμμιών αυτοαναφλέγεται κατά την είσοδό της στην ατμόσφαιρα, αλλά μεγαλύτερα κομμάτια, δυνητικά, θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιές κατά την προσγείωσή τους σε κατοικημένες περιοχές.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «ο κίνδυνος από την πτώση του πυραύλου είναι υπαρκτός και δεν μπορεί να αγνοηθεί», παρότι οι πιθανότητες είναι αρκετά μικρές.

Σημειώνεται, πως το τμήμα του ρωσικού πυραύλου ταξίδευε με ταχύτητα 7,5 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο (4,7 μίλια ανά δευτερόλεπτο) και το γεωγραφικό πλάτος επανεισόδου του ήταν πιθανό να είναι μεταξύ 63 μοιρών βόρεια και νότια του ισημερινού.

Ακολουθεί βίντεο με την εκτόξευση του πυραύλου στις 27 Δεκεμβρίου:

 

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Πύραυλος από το διάστημα θα πέσει στη Γη τις επόμενες ώρες "

Καζακστάν: Διαδηλωτές κατέλαβαν το αεροδρόμιο του Αλμάτι – Πληροφορίες για 8 αστυνομικούς νεκρούς και 317 τραυματίες

Τη βοήθεια της Ρωσίας και των συμμάχων της ζήτησε απόψε ο πρόεδρος του Καζακστάν Κασίμ-Ζομάρτ Τοκάγεφ για να αντιμετωπίσει την «τρομοκρατική απειλή» στη χώρα του, όπως χαρακτήρισε ο ίδιος τις πολυήμερες κινητοποιήσεις διαδηλωτών στη χώρα, οι οποίες είχαν ως συνέπεια, μεταξύ άλλων, την αναστολή πτήσεων σε κεντρικό αεροδρόμιο της χώρας, την πυρπόληση κυβερνητικών κτιρίων αλλά και το θάνατο αστυνομικών, κατά πληροφορίες.

Σύμφωνα με τηλεγραφήματα των AFP και Reuters, o Τοκάγεφ ανακοίνωσε ότι ζήτησε από την Οργάνωση του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) να βοηθήσει το Καζακστάν.

«Κάλεσα σήμερα τους αρχηγούς κρατών της CSTO να βοηθήσουν το Καζακστάν να νικήσει την τρομοκρατική απειλή» είπε, ισχυριζόμενος ότι «συμμορίες τρομοκρατών» που «εκπαιδεύτηκαν στο εξωτερικό» υποκινούν τις διαδηλώσεις.

Αυτό ήταν το δεύτερο τηλεοπτικό διάγγελμα του προέδρου μέσα σε λίγες ώρες, καθώς η χώρα του βρίσκεται αντιμέτωπη με τις χειρότερες ταραχές που έχει βιώσει εδώ και μία δεκαετία, με αφορμή την αύξηση της τιμής του υγραερίου, αναφέρουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Η CSTO ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2002 με συμβαλλόμενα μέρη τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, την Αρμενία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν και το Τατζικιστάν. Στόχος της είναι η διασφάλιση της ειρήνης και της διεθνούς και περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας καθώς και η συλλογική υπεράσπιση της ανεξαρτησίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας των μελών της.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik, που επικαλείται το υπουργείο Εσωτερικών του Καζακστάν, στις ταραχές σκοτώθηκαν οκτώ αστυνομικοί και εθνοφύλακες, ενώ 317 τραυματίστηκαν.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, το φως της δημοσιότητας είδαν και βίντεο τα οποία καταγράφουν «ζωντανά» πυροβολισμούς:

Απαγόρευση κυκλοφορίας και έκτακτα μέτρα

Η χώρα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 19 Ιανουαρίου. Η κρατική τηλεόραση Khabar 24 μετέδωσε ότι στο πλαίσιο των μέτρων «θα περιοριστεί η ελευθερία της μετακίνησης, συμπεριλαμβανομένων και των μεταφορών» και θα απαγορευτούν «οι συλλογικές εκδηλώσεις και οι οικογενειακές συγκεντρώσεις» για γάμους, κηδείες και γεννήσεις.

Οι περιορισμοί «επιβάλλονται λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης, για να διασφαλιστεί η δημόσια ασφάλεια, να αποκατασταθούν ο νόμος και η τάξη και να προστατευτούν τα δικαιώματα και οι ελευθερίες των πολιτών», κατά την ίδια πηγή.

Ταραχές στο Καζακστάν

Στο πλαίσιο αυτό θα απαγορευτεί η κυκλοφορία από τις 23.00 μέχρι τις 7.00.

Νωρίτερα, ο Τοκάγεφ απέπεμψε τον επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας (διάδοχος της σοβιετικής KGB), τον Καρίμ Μασίμοφ. Στη θέση του αναλαμβάνει ο Γιερμέκ Σαγκιμπάγεφ, ο μέχρι σήμερα επικεφαλής της Υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας, όπως έγινε γνωστό.

 

Αυτοσυγκράτηση ζήτησαν ΗΠΑ και ΟΗΕ

Λίγο νωρίτερα, οι ΗΠΑ, μέσω της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, κάλεσαν τις αρχές του Καζακστάν να επιδείξουν «αυτοσυγκράτηση» και εξέφρασαν την ελπίδα οι διαδηλώσεις να διεξάγονται «με ειρηνικό τρόπο».

Η Ψάκι επέκρινε επίσης τους «τρελούς ισχυρισμούς της Ρωσίας» για την υποτιθέμενη ευθύνη των ΗΠΑ για τις ταραχές αυτές. Ο ισχυρισμός αυτός «είναι απολύτως λανθασμένος» και εντάσσεται «στη στρατηγική παραπληροφόρησης» εκ μέρους της Μόσχας, υποστήριξε.

Ο ΟΗΕ παρακολουθεί «με ανησυχία» την κατάσταση, είπε εξάλλου ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του Οργανισμού, Στεφάν Νουζαρίτς. «Είναι πολύ σημαντικό όσοι εμπλέκονται στα τρέχοντα γεγονότα να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να αποφύγουν οποιαδήποτε βία και να προωθήσουν τον διάλογο», πρόσθεσε.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Καζακστάν: Διαδηλωτές κατέλαβαν το αεροδρόμιο του Αλμάτι – Πληροφορίες για 8 αστυνομικούς νεκρούς και 317 τραυματίες"

Οι χώρες που «χτυπήθηκαν» περισσότερο το τελευταίο 24ωρο από την Omicron, το καλό και το κακό σενάριο για την πανδημία

Νέο καθεστώς περιορισμών και μέτρων διαμορφώνει η μετάλλαξη Omicron που προκαλεί δονήσεις στην επιστημονική κοινότητα, η οποία εργάζεται πυρετωδώς πάνω στην προώθηση θεραπειών απέναντι στην παραλλαγή. Η κόλαση της ανόδου των κρουσμάτων ταλανίζει τις περισσότερες χώρες του πλανήτη, με τους πολίτες να βρίσκονται τρόπον τινά όμηροι της σαρωτικής επέλασης της νέας παραλλαγής.

Η παρουσία της Omicron έχει θέσει στην πολυπαραγοντική εξίσωση της πανδημίας νέα δεδομένα. Ορισμένοι επιστήμονες διατυπώνουν, τις τελευταίες ημέρες, τη θεωρία της αρχής του τέλους του κορωνοϊού με την πανδημική μορφή που τον γνωρίζουμε σήμερα.

Προτάσσοντας το θεώρημα της «ανοσίας της αγέλης» εστιάζουν στο τείχος που προστασίας που αυτόματα θα ορθωθεί απέναντι στον κορωνοϊό με το ανοσοποιητικό σύστημα να γίνεται πιο ευάλωτο λόγω της μόλυνσης.

Προβληματίζει το γεγονός, όμως, ότι με τη ραγδαία αύξηση των μολύνσεων επιβαρύνονται και τα συστήματα υγείας. Παρόλο που η Omicron προκαλεί ήπια συμπτωματολογία, έχει οδηγήσει και σε περισσότερες εισαγωγές.

Δεδομένων των αριθμών, ειδικοί και κυβερνώντες κρούουν τον κώδωνα ώστε να διενεργηθεί το συντομότερο η ενισχυτική δόση που, σύμφωνα με έρευνες, παρέχει προστασία άνω του 80% απέναντι στη νόσηση από Omicron.

Το μεγάλο ζητούμενο είναι πώς θα περιοριστεί η διασπορά και πώς θα εξέλθει ο πλανήτης από το σκοτεινό τούνελ της υγειονομικής κρίσης.

Ορισμένες χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και η Αυστρία έχουν λάβει δραστικά μέτρα, από ενίσχυση περιορισμών μέχρι ολικό lockdown.

Ωστόσο υπάρχουν κι οι χώρες εκείνες, όπως η Βρετανία, που προβάλλουν πεισματική άρνηση απέναντι στην περαιτέρω λήψη μέτρων, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ανεπανόρθωτο πλήγμα για την οικονομία.

Όσον αφορά στις χώρες που κατέγραψαν το τελευταίο 24ωρο τα απόλυτα αρνητικά ρεκόρ, η περίπτωση της Γαλλίας εκπέμπει από μόνη της σήμα κινδύνου, με 332.252 νέα κρούσματα.

Ο αριθμός των θανάτων από την COVID-19 στα νοσοκομεία αυξήθηκε κατά 246 τις τελευταίες 24 ώρες, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών από την αρχή της πανδημίας να ανέρχεται σε 97.670. Ο αριθμός των ασθενών Covid στις μονάδες εντατικής θεραπείας ανέρχεται σε 3.695 και πάνω από 20.000 ασθενείς με Covid νοσηλεύονται συνολικά σε νοσοκομεία, ο υψηλότερος αριθμός από τα τέλη Μαΐου.

Στις χώρες που κατέγραψαν ιστορικό υψηλό κρουσμάτων και η Πορτογαλία με 39. 570 μολύνσεις, η Τουρκία με 66.467, η Ιταλία με 189.109, η Ολλανδία με 24.000 και η Σουηδία με 17.320.

Η επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών καθιστά πιο αναγκαία από ποτέ την ευρεία κυκλοφορία των φαρμάκων των Pfizer και Merc, με τον Άλμπερτ Μπουρλά να εκπέμπει, πριν από 24ωρο, μήνυμα αισιοδοξίας διαμηνύοντας ότι θα έχουν χορηγηθεί περί τα 20 εκατ. χάπια στις ΗΠΑ μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Την ίδια ώρα, η κυκλοφορία φαρμάκων κι ενέσιμων σκευασμάτων ανοίγει λίγο ακόμη τη χαραμάδα της ελπίδας, καθώς αποτελεί κλειδί για την ταχύτερη αποδέσμευση από την πανδημία.

Στα ψιλά δεν μπορεί να περάσει, ωστόσο, η χθεσινή μελανή πρόβλεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που οδηγεί λίγο έως πολύ στο συμπέρασμα ότι ο κόσμος μπορεί τελικά να μην βρίσκεται τόσο κοντά στην εκτόνωση της κρίσης.

Συγκεκριμένα, ο ΠΟΥ εκτίμησε ότι η δραματική άνοδος των κρουσμάτων είναι πιθανό να «φέρει» νέες και πιο επικίνδυνες μεταλλάξεις.

Μέχρι στιγμής, πάντως, οι αναμενόμενες θεραπείες που βασίζονται σε φάρμακα και χάραξη νέων μέτρων μπορεί να εξασφαλίσουν μια επικράτηση της επιστήμης έναντι του ιού.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Οι χώρες που «χτυπήθηκαν» περισσότερο το τελευταίο 24ωρο από την Omicron, το καλό και το κακό σενάριο για την πανδημία"

Λευκός Οίκος: Τα σχολεία μπορούν και θα πρέπει μείνουν ανοικτά

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τα εργαλεία που απαιτούνται για να κρατήσουν ανοικτά τα σχολεία, παρά την έξαρση των κρουσμάτων Covid-19 που αποδίδεται στην εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον, δήλωσε ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας Τζεφ Ζάιεντς την Τετάρτη.

«Ξέρουμε πώς να κρατήσουμε τα παιδιά μας ασφαλή στα σχολεία. Περίπου το 96% των σχολείων είναι ανοικτά. Οι γονείς θέλουν τα σχολεία ανοικτά και οι ειδικοί έχουν ξεκαθαρίσει πως η δια ζώσης εκπαίδευση είναι η καλύτερη για τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών, καθώς και για την εξέλιξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Και ο πρόεδρος (Μπάιντεν) δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρος: τα σχολεία στη χώρα θα πρέπει να παραμείνουν ανοικτά», δήλωσε ο κ. Ζάιεντς σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο.

Ο μέσος όρος των κρουσμάτων Covid-19 σε διάστημα 24 ωρών αυξήθηκε την τελευταία εβδομάδα κατά 98% σε σύγκριση με την προηγούμενη, όπως ανέφερε η διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) Ροσέλ Ουαλένσκι, κατά την ίδια ενημέρωση.

Ο μέσος όρος των νέων εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία αυξήθηκε κατά 63% και εκείνος των θανάτων παρουσίασε αύξηση της τάξης του 5%, συμπλήρωσε.

ΑΜΠΕ, Reuters/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Λευκός Οίκος: Τα σχολεία μπορούν και θα πρέπει μείνουν ανοικτά"

Νόβακ Τζόκοβιτς: Υπό αστυνομική επιτήρηση και χωρίς κινητό για ώρες στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης

Το «θρίλερ» με το Νόβακ Τζόκοβιτς και τη συμμετοχή του στο Australian Open συνεχίζεται, αφού ο Σέρβος τενίστας No.1 στον κόσμο, πέντε ώρες μετά την άφιξή του στη Μελβούρνη παραμένει στο αεροδρόμιο και υπό αστυνομική επιτήρηση. 

Τις πρόσφατες εξελίξεις από την κατάσταση που βρίσκεται ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετέφερε ο πατέρας του Σέρβου τενίστας, Σέρτζαν Τζόκοβιτς στον σταθμό B92 που τον προσέγγισε για να μάθει τι γίνεται αυτή τη στιγμή στην Μελβούρνη. Ο «Νολε» αφίχθηκε στη χώρα ώστε να συμμετάσχει στο Australian Open, με κατ’ εξαίρεση άδεια αφού δεν είναι εμβολιασμένος για τον τον κορονοϊό.

Ο Σέρβος προσγειώθηκε στο «Τουλαμαρίν» – το διεθνές αεροδρόμιο της Μελβούρνης – στις 23:30 τοπική ώρα (14:30 ώρα Ελλάδας), αλλά τον περιμένει μια μακρά νύχτα, μετά την ειδοποίηση των Αρχών για λανθασμένη βίζα που παρουσίασε η ομάδα του παίκτη. 

Σύμφωνα με την αυστραλιανή εφημερίδα The Age, ο Νο. 1 τενίστας στον κόσμο ανακρίθηκε από αξιωματούχους της Αυστραλιανής Συνοριακής Δύναμης σε δωμάτιο αεροδρομίου μέχρι τουλάχιστον τις 01:15 π.μ. τοπική ώρα

Το tweet που δημοσίευσε η Τζάαλα Πάλφορντ, μεταβατική υπουργός αθλητισμού της πολιτείας της Βικτόρια, ανέφερε σχετικά:

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ρώτησε εάν θα υποστηρίξουμε την αίτηση βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς για την είσοδο στην Αυστραλία. Δεν θα παρέχουμε στον Νόβακ Τζόκοβιτς υποστήριξη ατομικής αίτησης βίζας για να συμμετάσχει στο Australian Open 2022. Ήμασταν πάντα ξεκάθαροι σε δύο σημεία: η έγκριση της βίζας είναι θέμα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και οι ιατρικές εξαιρέσεις είναι θέμα των γιατρών».

Ο Τζόκοβιτς δεν έχει ενημερώσει για τους λόγους που δεν είναι εμβολιασμένος, με αποτέλεσμα να έχει ξεσηκώσει πολλές αντιδράσεις σε αθλητές και φιλάθλους. Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, από την πλευρά του ανταποκρίθηκε στις φωνές εντός και εκτός κοινοβουλίου -αφού φίλαθλοι απειλούν με μποϊκοτάζ τη διοργάνωση- που ισχυρίζονται πως η χώρα περνά το λάθος μήνυμα στους πολίτες της με τέτοιες πρακτικές.

«Οποιοσδήποτε θέλει να εισέλθει στην Αυστραλία πρέπει να τηρεί τους νόμους. Ο Τζόκοβιτς πρέπει να αποδείξει ότι είναι ιατρικοί οι λόγοι που δεν του επιτρέπουν να εμβολιαστεί και αυτό περιμένουμε να κάνει. Σε αντίθετη περίπτωση θα πάρει την επόμενη πτήση και θα γυρίσει σπίτι του. Δεν θα υπάρξει ειδική μεταχείριση για τον Τζόκοβιτς», δήλωσε χαρακτηριστικά.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νόβακ Τζόκοβιτς: Υπό αστυνομική επιτήρηση και χωρίς κινητό για ώρες στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης"

Κορωνοϊός – Γαλλία: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων και αύξηση των θανάτων

Η Γαλλία κατέγραψε ένα νέο ρεκόρ περισσότερων από 332.000 νέων κρουσμάτων Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες, την ώρα που ο αριθμός των θανάτων επίσης αυξήθηκε, με τη χώρα να δίνει μάχη με το πέμπτο κύμα του ιού.

Ο τελικός αριθμός των νέων μολύνσεων covid-19 ανήλθε σε 332.252 – ένας αριθμός λίγο χαμηλότερος από μια πρώτη εκτίμηση που διατύπωσε στη γαλλική εθνοσυνέλευση ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, που έκανε λόγο για περίπου 335.000 νέα κρούσματα.

Ο αριθμός των θανάτων από την Covid-19 στα νοσοκομεία αυξήθηκε κατά 246 τις τελευταίες 24 ώρες, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών από την αρχή της πανδημίας να ανέρχεται σε 97.670. Ο αριθμός των ασθενών Covid στις μονάδες εντατικής θεραπείας ανέρχεται σε 3.695 και πάνω από 20.000 ασθενείς με Covid νοσηλεύονται συνολικά σε νοσοκομεία, ο υψηλότερος αριθμός από τα τέλη Μαΐου.

ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters/kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός – Γαλλία: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων και αύξηση των θανάτων"

«Δεν θα κλείσουμε» επιμένει ο Τζόνσον με σχεδόν 200.000 νέα κρούσματα - Τι αλλάζει για τους ταξιδιώτες

Της απόφασής του να μην επιβάλλει έκτακτα μέτρα υπεραμύνθηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, από τη Βουλή των Κοινοτήτων. Μιλώντας, ύστερα από τη σύγκληση υπουργικού συμβουλίου το πρωί, τόνισε ότι θα αποφύγει τους περιορισμούς για να υπάρχει κάποιας μορφής ομαλότητα στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Γηραιάς Αλβιόνας.

Εν μέσω  κριτικής που ασκείται στον Τζόνσον μετά και το απόλυτο αρνητικό ρεκόρ της Τρίτης, με πάνω από 200.000 κρούσματα κορωνοϊού, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας τόνισε ότι έχει στρατηγική ώστε να κρατήσει τις επιχειρήσεις ανοιχτές και να μην πληγεί η οικονομία.

Οι Εργατικοί, από τη μεριά τους, πιέζουν τον Τζόνσον να ισχυροποιήσει τους περιορισμούς, στηλιτεύοντάς τον ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε, στο πλαίσιο ενεργοποίησης Plan B τον Δεκέμβριο, δεν απέδωσαν.

«Λόγω των κινήσεων που έχουμε χαράξει, των σκληρών αποφάσεων και της γενικότερης προσέγγισής μας, καταφέραμε να κρατήσουμε ανοιχτή τη χώρα και σε κίνηση της οικονομία», τόνισε ο Τζόνσον ενώπιον των βουλευτών.

«Για τον λόγο αυτό η ανεργία δεν έχει αυξηθεί και ο κόσμος δεν βλέπει το πορτοφόλι του να αδειάζει. Δεν είμαστε μόνο η χώρα της Ευρώπης που έχει ανοιχτή κοινωνία και οικονομία, αλλά είμαστε η οικονομία εκείνη ανάμεσα στις G7 που αναπτύσσεται με γρηγορότερο ρυθμό», πρόσθεσε.

Ο Τζόνσον επιβεβαίωσε, ακόμη, ότι πριν από την αναχώρηση για τη Βρετανία δεν θα απαιτείται τεστ κορωνοϊού. Το μέτρο αυτό θα τεθεί σε ισχύ από τις 04:00, την Παρασκευή.

Μάλιστα, διεμήνυσε ότι κατά την άφιξη στη Βρετανία δεν θα απαιτείται καραντίνα μέχρι να βγει αρνητικό το τεστ μοριακού ελέγχου.

Αντίθετα, ξεκαθάρισε, ότι οι πολίτες θα υποβάλλονται σε γρήγορα τεστ (rapid) τη δεύτερη μέρα και εάν βγούν θετικά τότε θα απαιτείται PCR ώστε να διαπιστωθεί κι από ποια μετάλλαξη έχουν μολυνθεί.

To τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν στη Βρετανία 194.747 κρούσματα κορωνοϊού και 334 θάνατοι.

«Θα βρούμε τρόπο να συμβιώσουμε με τον ιό»


«Η μάχη με τον κορωνοϊό δεν έχει τελειώσει» διεμήνυσε, πριν από ένα 24ωρο, σε συνέντευξη Τύπου από τη Ντάουνινγκ Στριτ ο Μπόρις Τζόνσον.

Εστίασε στις αυξημένες μολυνσεις που οδηγούν στην αποδιοργάνωση διάφορων τομέων, λόγω των πολλών ελλείψεων που προκύπτουν.

«Έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε την Omicron χωρίς να κλείσουμε τη χώρα» τόνισε ο Τζόνσον στη συνέντευξη Τύπου, εμμένοντας στις θέσεις περί αποφυγής του ολικού «κλεισίματος» παρά τις πιέσεις των υγειονομικών. Στο κόμμα του, πάντως, οι πιο συντηρητικοί Τόρις φέρεται να ασκούν βέτο για την αποφυγή λήψης περαιτέρω μέτρων.

«Μπορούμε να αφήσουμε ανοιχτά σχολεία και επιχειρήσεις και να βρούμε τρόπο να συμβιώνουμε με τον ιό. Εργαζόμαστε πάνω στο θέμα των ελλείψεων που θα πλήξουν τομείς λόγω των αυξημένων μολύνσεων» συμπλήρωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Η βρετανική κυβέρνηση καταρτίζει, επίσης, πλάνο ώστε 100.000 εργαζόμενοι σε καίριους τομείς να υποβάλλονται καθημερινά σε τεστ για τον κορωνοϊό.

Προστασία άνω του 80% από τις νοσηλείες με την τρίτη δόση 

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας εστίασε στη διενέργεια περισσότερων εμβολιασμών με την ενισχυτική δόση, λέγοντας ότι «τούλαχιστον εννέα εκατ. κόσμου δεν την έχει λάβει».

«Είναι αποκαρδιωτικό το γεγονός ότι σε ποσοστό 90% οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ δεν είχαν κάνει την αναμνηστική δόση και πάνω από το 60% στις εντατικές είναι ανεμβολίαστοι. Άνθρωποι πεθαίνουν επειδή δεν έχουν κάνει το εμβόλιο», συμπλήρωσε ο Τζόνσον.

Όπως τόνισε, ακόμη, ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Κρις Γουίτι, οι ενισχυτικές δόσεις προφυλάσσουν κατά 88% από τις νοσηλείες.

«Έχουμε στοιχεία ότι η ενισχυτική δόση προστατεύει κατά 88% από τη βαριά νόσηση, τη νοσηλεία και τον θάνατο» τόνισε ο καθηγητής και κάλεσε όποιον δεν έχει λάβει την αναμνηστική δόση να μην το καθυστερήσει.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " «Δεν θα κλείσουμε» επιμένει ο Τζόνσον με σχεδόν 200.000 νέα κρούσματα - Τι αλλάζει για τους ταξιδιώτες"

Ιταλία: 189.109 νέα κρούσματα και 231 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 189.109 κρούσματα κορωνοϊού και 231 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 1.094.255 διαγνωστικά τεστ, το 17,3% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται σήμερα 1.428 ασθενείς με covid 19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 13.364.

Στη φάση αυτή στην Ιταλία 1.265.297 πολίτες είναι θετικοί στον κορονοϊό. Από την αρχή της πανδημίας, οι μολύνσεις είναι 6.566.947 και έχουν χάσει τη ζωή τους 138.045 άνθρωποι.

ΑΜΠΕ/naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: 189.109 νέα κρούσματα και 231 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο"

Θετικός στον κορονοϊό ο περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης

Θετικός στην covid-19 διαγνώστηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, μετά τον προληπτικό διαγνωστικό έλεγχο που έκανε.

Ο κ. Αρναουτάκης είναι πλήρως εμβολιασμένος και χωρίς συμπτώματα, αλλά θα παραμείνει στην οικία του σε καραντίνα έως ότου ξεπεράσει το πρόβλημα.

Με covid-19 και ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε και ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook ανακοίνωσε το γεγονός. Όπως ο ίδιος υπογράμμισε, λόγω των ημερών, υποβαλλόταν καθημερινά σε διαγνωστικά τεστ και την Τετάρτη προέκυψαν θετικά δύο rapid test.

Στην ίδια ανάρτηση ο δήμαρχος Μαλεβιζίου αποστέλλει μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Νιώθω πραγματικά ευγνώμων για τα τρία εμβόλια που μου χάρισε η επιστήμη».

 ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θετικός στον κορονοϊό ο περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης"

Εμβόλιο κορονοϊού: Άνοιξαν 270.000 νέα ραντεβού – Ποιους αφορά και τι αλλάζει για το Moderna

Άνοιξαν επιπλέον 270.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό για τις επόμενες 10 ημέρες, όπως έγινε γνωστό κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό από το υπουργείο Υγείας. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, τα ραντεβού αφορούν τους 12 ετών και άνω σε όλη τη χώρα, που θέλουν να κάνουν την πρώτη ή την τρίτη δόση του εμβολίου. 

Ειδικά για το εμβόλιο της Moderna, το οποίο παρουσιάζει αυξημένη ζήτηση, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, σημείωσε ότι όσοι θέλουν να κάνουν το εν λόγω εμβόλια, θα ανοίξουν ραντεβού για εμβολιασμό σε όλη την Ελλάδα κάθε Κυριακή.

Παράλληλα, προανήγγειλε περισσότερες εμβολιαστικές γραμμές τόσο για τα παιδιά όσο και για ενήλικες.

Τα τελευταία στοιχεία για τους εμβολιασμούς

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που παρέθεσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), Μάριος Θεμιστοκλέους, τη Δευτέρα (03.01.2022), κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 17.600.000 εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού. Με μία δόση έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 7.485.000 πολίτες, δηλαδή το 71,3% του γενικού πληθυσμού και 81,1% επί του ενήλικου πληθυσμού. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ΕΕ είναι 72,7% του γενικού πληθυσμού και 83,6% του ενήλικου πληθυσμού.

Περισσότεροι από 7.070.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 67,3% του γενικού πληθυσμού και 76,8% του ενήλικου πληθυσμού, με τον μέσο όρο στην ΕΕ να είναι 69,1% και 79,1% αντίστοιχα.

Σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι 85.500 παιδιά έχουν κλείσει το ραντεβού τους και περισσότερα από 21.500 έχουν ήδη εμβολιαστεί κατά της covid-19.

Από την ημέρα ανακοίνωσης της υποχρεωτικότητας για τους άνω των 60 ετών, έχουν κλειστεί 160.000 ραντεβού πρώτης δόσης, ενώ το ποσοστό των 60 ετών που έχει εμβολιαστεί μαζί και με τα ραντεβού που έχουν κλειστεί ανέρχεται στο 88,3%.

Σχετικά με την αναμνηστική δόση δικαιούχοι είναι 5.783.000 πολίτες, ποσοστό 82% επί των ολοκληρωμένων εμβολιασμών. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 3.610.000, εμβολιασμοί ποσοστό 62% επί των δικαιούχων και σχεδόν 1 εκ πολίτες έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους, ποσοστό 17% των δικαιούχων.

Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, από τους δικαιούχους της αναμνηστικής δόσης, στους άνω των 60 ετών έχει εμβολιαστεί ή έχει κλείσει ραντεβού το 91,4%, ενώ στους κάτω των 60 ετών το 70,3%.

Στο πρόγραμμα κατ’ οίκον εμβολιασμού έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα 71.634 αιτήσεις και έχουν εμβολιαστεί 47.100 πολίτες.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εμβόλιο κορονοϊού: Άνοιξαν 270.000 νέα ραντεβού – Ποιους αφορά και τι αλλάζει για το Moderna"

Αυτόφωρο για τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» ζητά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Με αφορμή τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» ή τους «Ιεροδηλωσήτες» οι οποίοι αναγορεύουν εαυτούς σε θεματοφύλακες του Συντάγματος, υποστηρίζοντας ότι (δήθεν) έχει καταλυθεί το Σύνταγμα με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας και ότι αυτοί νομιμοποιούνται, πλέον, να παρεμβαίνουν, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, απέστειλε αυστηρή εγκύκλιο προς τους συναδέλφους του και ζητάει την άμεση προσαγωγή των υπαιτίων στο αυτόφωρο, την κίνηση της ποινικής δίωξης για τα πλημμελήματα και την παραγγελία κυρίας ανάκρισης για τα κακουργήματα.

Κατ΄ αρχάς, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει ότι οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» επικαλούμενοι το άρθρο 120 παράγραφος 4 του Συντάγματος, «στην πραγματικότητα με τις πράξεις τους προσβάλλουν τη συντεταγμένη έννομη τάξη, οικειοποιούνται την αρμοδιότητα των δικαστηρίων ν΄ αποφανθούν για τη νομιμότητα επιμέρους διατάξεων και μέτρων και απομειώνουν απροσχημάτιστα, χωρίς καμιά αναστολή, την ιστορική καταβολή του δικαιώματος αντίστασης».

Μάλιστα κάποιοι απ΄ αυτούς -συνεχίζει ο κ. Πλιώτας- δεν διστάζουν να αποστέλλουν, εγγράφως, σχετικές «δηλώσεις», «διατάγματα επιτάξεως» προς Εισαγγελίες, αστυνομικές Αρχές και δημόσιους λειτουργούς, «διακηρύσσοντας τις απόψεις τους».

Στην προσπάθεια τους δε «να προσδώσουν "έρεισμα" και να εξωραΐσουν την απροκατάληπτη αξιόποινη συμπεριφορά τους, συνιστά παραλογισμό και φυσικά δεν τους απαλλάσσει από καμιά ευθύνη, γιατί είναι προφανέστατο ότι δεν έχει καταλυθεί με τη βία το Σύνταγμα της Ελλάδος λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, τα οποία, με τη συμβολή της επιστημονικής ιατρικής κοινότητας, εισηγήθηκε η κυβέρνηση της χώρας, ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων και υλοποιούν οι αρμόδιοι δημόσιοι λειτουργοί, όπως το Σύνταγμα ορίζει τη λειτουργία των συντεταγμένων οργάνων της Πολιτείας», σημειώνει ο κ. Πλιώτας.

Κλείνοντας, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, υπογραμμίζει:

«Στο πλαίσιο λειτουργίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, επιβάλλεται, η έννομη τάξη να τελεί σε εγρήγορση και να αντιδρά άμεσα και αποτελεσματικά όταν τελούνται εγκλήματα του Ποινικού Κώδικα, ακόμη και σε κλίμα ανορθολογισμού (σταδιακά διευρυνόμενο και πάντως όχι περιθωριακό) και ιδίως όταν οι δράστες ενεργούν εν τοις πράγμασι ως εχθροί του Συντάγματος. Για τον λόγο αυτό, παρακαλούμε, να επιδεικνύεται ιδιαίτερη προσοχή από τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών της επικράτειας, οι οποίοι πρέπει να επαγρυπνούν και να ενημερώνονται παραχρήμα για τέτοιου είδους περιστατικά παράνομης βίας και γενικά αξιόποινης δράσης που εκδηλώνεται από τους "Θεματοφύλακες του Συντάγματος", ή τους "Íεροδηλωσήτες" ή άλλους ομοϊδεάτες τους, στην περιφέρεια της Εισαγγελίας τους, και, στη συνέχεια, να απευθύνουν σαφείς και ειδικές οδηγίες προς τους αστυνομικούς ανακριτικούς υπαλλήλους για τη διενέργεια της "αστυνομικής" προανάκρισης και εντέλει να παρεμβαίνουν άμεσα και δραστικά ώστε να εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα στον ΚΠΔ ως προς την άμεση προσαγωγή των επ' αυτοφώρω καταλαμβανόμενων υπαιτίων αξιόποινων πράξεων, την κίνηση της ποινικής δίωξης, την εφαρμογή της διαδικασίας των άρθρων 417 επ. ΚΠΔ για τα πλημμελήματα και την παραγγελία κυρίας ανάκρισης για τα κακουργήματα, υπό τις εκάστοτε βεβαίως νόμιμες προϋποθέσεις».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτόφωρο για τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» ζητά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου"

Καιρός αύριο: Παραμένουν οι υψηλές θερμοκρασίες – Πού θα βρέξει

Διαβάστε πως θα είναι ο καιρός αύριο Πέμπτη (06.01.2022) σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Στη δυτική Ελλάδα, τη Θράκη και το ανατολικό και νότιο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με γενικά ασθενείς τοπικές βροχές που το βράδυ στα βορειοδυτικά θα ενταθούν.

Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 κα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στη Θράκη. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και πρόσκαιρα στο ανατολικό Θρακικό τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές γενικά ασθενείς που το βράδυ στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα στα νότια θα πυκνώσουν, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στη νότια Πελοπόννησο. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5, στα ανατολικά και νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές γενικά ασθενείς.
Άνεμοι: Νότιοι 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν λίγες βροχές στα νότια.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Παραμένουν οι υψηλές θερμοκρασίες – Πού θα βρέξει"

Νέο χτύπημα από τους «Αυτόχθονες Ιθαγενείς» - «Έκοψαν» πρόστιμο… 1 τρισ. ευρώ στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

Μετά τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», δράση ανέλαβαν οι «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς», οι οποίοι όχι μόνο έστειλαν πρόστιμο στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου αλλά του ζήτησαν να τους πληρώσει το αστρονομικό ποσό του 1 τρις εκατομμυρίου 799 δισεκατομμυρίων 616 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με το Mega όπως φαίνεται στο χαρτί που του έστειλαν και που δημοσίευσε ο Γιώργος Χατζημάρκος στο Facebook, οι «Αυτόχθονες» δίνουν και τη δυνατότητα για ρύθμιση οφειλής σε περίπτωση που η Περιφέρεια δεν έχει εύκαιρο το συγκεκριμένο ποσό. Αυτή  δεν είναι η πρώτη φόρα που οι «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς», απειλούν τον Γιώργο Χατζημάρκο με πρόστιμα, επιτάξεις και αφαίρεση ιθαγένειας για εσχάτη προδοσία.

Ο Περιφερειάρχης έχει σκοπό να κινηθεί νομικά, αφού όπως λέει αρκετοί αρνητές εμφανίζονται και στις δημόσιες υπηρεσίες απειλώντας του εργαζόμενους επειδή εφαρμόζουν τα μέτρα.



Πάντως το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται καθώς οι αρνητές τρώγονται ακόμα και μεταξύ τους.  Όπως ισχυρίζονται, οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», οι «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς» δεν είναι πραγματικά αρνητές, αλλά πράκτορες των Εισαγγελέων, με στόχο να διεισδύσουν σε ομάδες αρνητών.

Μάλιστα, η εισαγγελική παρέμβαση και το κλείσιμο διαδικτυακών σελίδων των Αυτοχθόνων Ιθαγενών όπως λένε, είχε σκοπό να φοβίσει τους «Θεματοφυλακες του Συντάγματος» για να σταματήσουν τον αγώνα τους κατά των μέτρων της πανδημίας.

Σε κάθε περίπτωση, ο Περιφερειάρχης Νότιου Αιγαίου χωρίς να χάνει το χιούμορ του, δηλώνει διατεθειμένος να διοργανώσει συναυλίες για να πληρώσει το πρόστιμο του 1 τρις εκατ. έτσι ώστε η Περιφέρεια να μην έχει οφειλή προς τους αυτόχθονες.

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέο χτύπημα από τους «Αυτόχθονες Ιθαγενείς» - «Έκοψαν» πρόστιμο… 1 τρισ. ευρώ στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου"

Γκάγκα: Εννέα στα δέκα κρούσματα ανήκουν στην παραλλαγή Όμικρον – Επίταξη ιδιωτών γιατρών από την Παρασκευή

Ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας πραγματοποίησαν από το υπουργείο Υγείας η αναπληρώτρια Υπουργός Μίνα Γκάγκα και ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης.

Πλέον εννέα στα 10 κρούσματα ανήκουν στην παραλλαγή Όμικρον και στη χώρα μας, όπως είπε, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, η κ. Γκάγκα.

Αναλυτικά ανέφερε ότι στις 30 Δεκεμβρίου, η Όμικρον ήταν στο 82% του συνόλου των κρουσμάτων και στις 31 Δεκεμβρίου στο 89% του συνόλου των κρουσμάτων.

Η κυρία Γκάγκα παρατήρησε ότι η θετικότητα έχει φτάσει πλέον στο 10,4 σε όλη τη χώρα ενώ χαρακτήρισε τη σημερινή εικόνα των κρουσμάτων καλύτερη από τη χθεσινή με δεδομένο ότι έγιναν περισσότερα τεστ.

Η ίδια συνέστησε να συνεχίσουμε να προσέχουμε, με χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, να βλέπουμε λιγότερους ανθρώπους, να τηρούμε τα μέτρα και να ελεγχόμαστε με rapid τεστ εάν εμφανίσουμε συμπτώματα.

Μιλώντας για τον εμβολιασμό είπε ότι σύντομα ανοίγουν νέες εμβολιαστικές γραμμές και ειδικά όσοι επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο της Moderna θα μπορούν στο εξής καθώς θα ανοίξουν ραντεβού κάθε Κυριακή για το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, αποκάλυψε ότι πιθανότατα την Παρασκευή θα σταθούν τα φύλλα πορείας, ώστε να προχωρήσει η επίταξη ιδιωτών γιατρών για την αντιμετώπιση περιστατικών covid ενώ, όπως είπε, ήδη βρίσκονται σε συνεννόηση στο υπουργείο Υγείας με τον ιδιωτικό τομέα για να προσφέρει την στήριξη του.

H αναπληρώτρια υπουργός Υγείας παραδέχτηκε ότι υπάρχει αυξημένη πίεση στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων και κάλεσε τους πολίτες που έχουν θετικό rapid να μην σπεύδουν στα δημόσια νοσοκομεία για να κάνουν μοριακό τεστ, καθώς μπορούν να χρησιμοποιούν τις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας, όπως τα Κέντρα Υγείας κ.ά.

Δείτε την ενημέρωση:

mononews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Γκάγκα: Εννέα στα δέκα κρούσματα ανήκουν στην παραλλαγή Όμικρον – Επίταξη ιδιωτών γιατρών από την Παρασκευή"

Κορωνοϊός: Εκρηξη με 641 εισαγωγές σε νοσοκομεία, 43.386 τα κρούσματα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 43.386, εκ των οποίων 69 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.388.309, εκ των οποίων 50,1% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 326 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.398 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 1,26 (95% ΔΕ: 1.06 - 1.47)

Το τελευταίο 24ωρο έγιναν 416,400 τεστ, τα 59.058 μοριακά και τα 357.342 rapid. Στο σύνολο η θετικότητα διαμορφώθηκε σε 10,42% έναντι 7,71% χθες αλλά με 650 χιλιάδες τεστ.

Από τα συνολικά κρούσματα, εντοπίζονται:

  • 17.526 στην Αττική (19.828 χθες).
  • 4.877 στη Θεσσαλονίκη (5.459 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 2.064 από την Ανατολική Αττική (2.212 χθες).
  • 2.680 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (3.161 χθες).
  • 661 από τη Δυτική Αττική (671 χθες).
  • 2.270 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (2.575 χθες).
  • 5.394 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (6.127 χθες).
  • 1.982 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (2.252 χθες).
  • 2.234 από τον Πειραιά (2.515 χθες).
  • 241 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (315 χθες).

Tα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε επιπλέον 65 Περιφερειακές Ενότητες, ως εξής:

  • 628 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 10 στην ΠΕ Άνδρου.
  • 327 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 358 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 305 στην ΠΕ Άρτας.
  • 1.366 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 433 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 135 στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 432 στην ΠΕ Δράμας.
  • 492 στην ΠΕ Έβρου.
  • 769 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 45 στην ΠΕ Ευρυτανίας.
  • 142 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 501 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 365 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 1.259 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 25 στην ΠΕ Θάσου.
  • 167 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 41 στην ΠΕ Θήρας.
  • 2 στην ΠΕ Ιθάκης.
  • 38 στην ΠΕ Ικαρίας.
  • 626 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 534 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 76 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 397 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 6 στην ΠΕ Καρπάθου.
  • 144 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 5 στην ΠΕ Κέας - Κύθνου.
  • 279 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 83 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 114 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 730 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 606 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 69 στην ΠΕ Κω.
  • 225 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 1.035 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 226 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 271 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 100 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 51 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 567 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 420 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 5 στην ΠΕ Μήλου.
  • 14 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 52 στην ΠΕ Νάξου.
  • 204 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 47 στην ΠΕ Πάρου.
  • 359 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 775 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 286 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 350 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 167 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 550 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 78 στην ΠΕ Σάμου.
  • 457 στην ΠΕ Σερρών.
  • 36 στην ΠΕ Σποράδων.
  • 97 στην ΠΕ Σύρου.
  • 40 στην ΠΕ Τήνου.
  • 414 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 520 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 261 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 101 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 248 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 630 στην ΠΕ Χανίων.
  • 170 στην ΠΕ Χίου.
  • 1.111 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (1.218 χθες).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 62, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 21.115 θάνατοι. Το 95,1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 628 (619 χθες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 79,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 532 (84,71%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 96 (15,29%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.787 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 641 (ημερήσια μεταβολή +41.81%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 462 ασθενείς.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Εκρηξη με 641 εισαγωγές σε νοσοκομεία, 43.386 τα κρούσματα"

Αττική Οδός: Τι ισχύει με τη διάθεση e-Pass και Καρτών Λογαριασμού σε νέους συνδρομητές

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων που έχουν αναρτηθεί σε ενημερωτικές ιστοσελίδες και αφορούν τη διάθεση ηλεκτρονικών πομποδεκτών e-PASS της Αττικής Οδού, η «Αττική Οδός Α.Ε.» και η «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» εξέδωσαν ανακοίνωση με διευκρινίσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η έλλειψη πομποδεκτών έχει παρουσιαστεί σε παγκόσμιο επίπεδο εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών που προκάλεσε η πανδημία COVID-19 και προέκυψε από τις ελλείψεις και δυσλειτουργίες στην εφοδιαστική αλυσίδα παραγωγής μικροεπεξεργαστών (microchips) που αποτελούν βασικό εξοπλισμό των συσκευών πομποδεκτών, με τις προμηθεύτριες εταιρείες να περιορίζουν τη διάθεσή τους σε όλους τους πελάτες τους.

H καθολική δε εφαρμογή της διαλειτουργικότητας σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας, τον Νοέμβριο του 2020, πολλαπλασίασε τα αιτήματα για χορήγηση νέων πομποδεκτών, με τη ζήτηση από την Αττική Οδό να είναι σαφώς αυξημένη σε σχέση με τους άλλους αυτοκινητόδρομους δεδομένων των πολλαπλάσιων διελεύσεων που παρουσιάζει αλλά και των σημαντικών εκπτώσεων που προσφέρει η χρήση τους στην Αττική Οδό.

Για την εξυπηρέτηση των χρηστών και μέχρις ότου εξομαλυνθεί η προμήθεια των συσκευών e-PASS, η Αττική Οδός διανέμει κανονικά τους ηλεκτρονικούς πομποδέκτες σε όλους τους νέους συνδρομητές που εντάσσονται στα προγράμματα που προσφέρουν τις μεγαλύτερες εκπτώσεις που ξεπερνούν το 30%, ήτοι στα Προγράμματα Bonus, Friendly και Business που εξυπηρετούν τους καθημερινούς και πολύ συχνούς χρήστες, ώστε να απολαμβάνουν πλήρως των σχετικών προνομίων.

Για την εγγραφή στο Πρόγραμμα Express που χρησιμοποιούν οι περιστασιακοί και όχι οι συχνοί χρήστες και στους οποίους παρέχεται εκπτωτική τιμή 2,55€ αντί των 2,80€ (έκπτωση 8,9%) δεν διατίθενται συσκευές e-PASS αλλά παραχωρούνται προσωρινά προς άμεση χρήση ειδικές ηλεκτρονικές Κάρτες, η χρήση των οποίων εξασφαλίζει την παροχή της πλήρους έκπτωσης. Η διέλευση γίνεται μεν από τις λωρίδες με εισπράκτορα, αλλά η φόρτισή τους γίνεται ηλεκτρονικά και η συναλλαγή είναι ανέπαφη και γίνεται γρήγορα και με πλήρη διασφάλιση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Επισημαίνεται δε ότι αιτήματα υφιστάμενων συνδρομητών για αντικατάσταση ηλεκτρονικών πομποδεκτών που χρήζουν αλλαγής, εξυπηρετούνται στο σύνολό τους.

Η Αττική Οδός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την προμηθεύτρια εταιρεία των πομποδεκτών, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση της ομαλούς διάθεσής τους, ενώ, ευθύς εξαρχής απευθύνθηκε και σε εναλλακτικό προμηθευτή φροντίζοντας παράλληλα να προχωρήσει σε τροποποίηση του λογισμικού, διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αυτή τη στιγμή λοιπόν εκκρεμεί η υλοποίηση των παραγγελιών των πομποδεκτών, η παραλαβή των οποίων αναμένεται να εξομαλύνει την κατάσταση μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από το 2003 και εντεύθεν έχουν διατεθεί συνολικά περίπου 1.292.000 ηλεκτρονικοί πομποδέκτες e-PASS εκ των οποίων οι ενεργοί πομποδέκτες ξεπερνούν τους 750.000 και 84.000 Κάρτες Λογαριασμού.

Η Αττική Οδός ευχαριστεί θερμά για την κατανόηση παραμένοντας πάντοτε στο πλευρό των χρηστών και των συνδρομητών για την άρτια εξυπηρέτησή τους».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αττική Οδός: Τι ισχύει με τη διάθεση e-Pass και Καρτών Λογαριασμού σε νέους συνδρομητές"

Καζακστάν: Χάος στους δρόμους έφερε η έκρηξη τιμών στο αέριο - Κτίρια στις φλόγες, παραιτήθηκε η κυβέρνηση

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στο Καζακστάν και κυρίως στους δρόμους της μεγαλύτερης πόλης της χώρας, Αλμάτι, με χιλιάδες πολίτες να συγκρούονται με την αστυνομία διαδηλώνοντας κατά της αύξησης της τιμής των καυσίμων.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, άνδρες με αστυνομικές στολές εθεάθησαν να αφήνουν τα κράνη και τις ασπίδες τους και να ενώνονται με τους διαδηλωτές. «Έρχονται με το μέρος μας!», δήλωσε μία γυναίκα ενώ αγκάλιαζε έναν άλλον διαδηλωτή.

Οι οργισμένες κινητοποιήσεις στην πρώην σοβιετική δημοκρατία που ενώνουν διαδηλωτές και αστυνομικούς, ξέσπασαν την Κυριακή έπειτα από αύξηση των τιμών του υγροποιημένου φυσικού αερίου στην πόλη Τζαναοζέν, στο δυτικό τμήμα της χώρας, και στη συνέχεια επεκτάθηκαν στην μεγάλη περιφερειακή πόλη Ακτάου και μετά στο Αλμάτι και οδήγησαν στην παραίτηση νωρίτερα σήμερα της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του Καζακστάν Κασίμ-Τομάρτ Τοκάγεφ αποδέχθηκε την παραίτηση της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της νύχτας και κήρυξε επίσης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την περιοχή του Μανγκιστάου, στην οποία βρίσκεται η Τζαναοζέν από όπου ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις, και την περιοχή του Αλμάτι.

Η περιοχή του Μανγκιστάου εξαρτάται από το υγροποιημένο φυσικό αέριο, το οποίο αποτελεί το βασικό καύσιμο για τα αυτοκίνητα, και οποιαδήποτε αύξηση της τιμής του προκαλεί αύξηση της τιμής των προϊόντων διατροφής, η οποία έχει ήδη αυξηθεί από τότε που ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας της πόλης ανακοίνωσε ότι η αστυνομία, η Εθνοφρουρά και μονάδες του στρατού συμμετέχουν στην επιχείρηση ασφαλείας στην πόλη καθώς η κατάσταση στο Αλμάτι παραμένει τεταμένη, δεύτερη ημέρα συγκρούσεων ανάμεσα σε διαδηλωτές και τις δυνάμεις ασφαλείας.

Εξτρεμιστικά στοιχεία προκάλεσαν ταραχές και επεισόδια στο Αλμάτι. Σύμφωνα με πληροφορίες ξυλοκόπησαν 500 πολίτες ενώ λεηλάτησαν δεκάδες επιχειρήσεις.

Από τις διαδηλώσεις έχουν τραυματιστεί περίπου 100 αστυνομικοί, εκατοντάδες πολίτες ενώ οι αρχές προχώρησαν σε 200 συλλήψεις.

Το μεσημέρι, μία ομάδα διαδηλωτών έκανε έφοδο στο δημαρχείο του Αλμάτι, καταφέρνοντας να διεισδύσει στο εσωτερικό του κτιρίου, παρά τις βομβίδες κρότου-λάμψης και τα δακρυγόνα που εξαπέλυε εναντίον τους η αστυνομία, όπως αναφέρει δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείο AFP.

Το Reuters είχε μεταδώσει νωρίτερα επικαλούμενο εικόνες που είχε ανεβάσει απευθείας στο Instagram ένας μπλόγκερ στο Καζακστάν ότι ξέσπασε φωτιά στο γραφείο του δημάρχου του Αλμάτι και ότι εκεί κοντά ακούγονταν πυροβολισμοί.

Το υπουργείο Εσωτερικών του Καζακστάν ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 200 διαδηλωτές συνελήφθησαν για «παραβίαση της δημόσιας τάξης».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλιχάν Σμαΐλοφ θα αναλάβει προσωρινά καθήκοντα πρωθυπουργού ως τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης. Αρχικά, η κυβέρνηση προσπάθησε να καθησυχάσει τους διαδηλωτές αποδεχόμενη μείωση της τιμής του υγροποιηένου αερίου: το λίτρο κοστίζει πλεον 50 τένγκε (0,1 ευρώ) έναντι 120 που στοίχιζε την πρωτοχρονιά.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι το Καζακστάν μπορεί να επιλύσει μόνο του τα προβλήματά του και ότι είναι σημαντικό να μην υπάρξει καμία εξωτερική ανάμειξη, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Το Καζακστάν δεν ζήτησε από τη Ρωσία βοήθεια για να αντιμετωπίσει τις διαδηλώσεις που προκάλεσαν την παραίτηση της κυβέρνησής του σήμερα», πρόσθεσε το πρακτορείο επικαλούμενο τις δηλώσεις του Πεσκόφ.

Η Ρωσία δείχνει μεγάλη ευαισθησία στην πρόκληση αναταραχών στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, για τις οποίες θεωρεί ότι ανήκουν στην σφαίρα επιρροής της, και έχει στο παρελθόν κατηγορήσει τη Δύση ότι πυροδοτεί εξεγέρσεις σε χώρες όπως η Γεωργία και η Ουκρανία.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση στο Καζακστάν και ότι υπολογίζει «στην εξομάλυνσή της το συντομότερο δυνατό».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Καζακστάν: Χάος στους δρόμους έφερε η έκρηξη τιμών στο αέριο - Κτίρια στις φλόγες, παραιτήθηκε η κυβέρνηση"

Η Ομικρον έφερε αύξηση 120% στις εισαγωγές ασθενών σε 8 μέρες

Μεγάλη αύξηση στις εισαγωγές ασθενών με Covid-19 φέρνει η παραλλαγή Όμικρον στην Ελλάδα. Ο αριθμός των διασωληνωμένων παραμένει σχετικά σταθερός, αλλά οι νοσηλείες αυξάνονται μέρα με τη μέρα, προκαλώντας πίεση στο σύστημα.

Ενδεικτικό της τάσης είναι πως οι εισαγωγές έφτασαν χθες πανελλαδικά κοντά στις 650, από μόλις 289 που ήταν στις 26 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για αύξηση πάνω από 120%, με το 45% των ασθενών να προέρχονται από την Αττική. Από τη Δευτέρα (452 εισαγωγές) έως την Τρίτη, η αύξηση ξεπερνά το 40%!

Ο μέσος αριθμός εισαγωγών ήταν 330 την εβδομάδα έως τα Χριστούγεννα, με τον λόγο εισαγωγών προς εξιτήρια να βρίσκεται στο 1,04.

Η εικόνα αυτή προκαλεί (τουλάχιστον) δύο ερωτήματα:

  • Εάν θα μπορέσει το σύστημα Υγείας να αντεπεξέλθει στην πίεση, η οποία βαίνει αυξανόμενη.
  • Εάν ο μεγάλος αριθμός εισαγωγών θα συνοδευτεί από πολλές διασωληνώσεις και θανάτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, οι νοσηλευόμενοι στις κλινικές Covid όλης της χώρας είναι περίπου 4.300, εκ των οποίων οι 619 είναι διασωληνωμένοι. Στο τέλος του έτους, η πληρότητα των ΜΕΘ Covid-19 ανερχόταν σε 87%, έναντι 92% την προηγούμενη εβδομάδα. Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, η πληρότητα κλινών ΜΕΘ ανερχόταν σε 91% και 96% αντίστοιχα.

Η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προειδοποιεί πως η αυξητική τάση των νοσηλειών επιβαρύνει περισσότερο το σύστημα Υγείας στην παρούσα φάση, δεδομένου ότι το προσωπικό είναι κατά 10.000 λιγότερο. Στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής έως το 2,5% των εργαζομένων βρίσκονται σε καραντίνα λόγω μόλυνσης από τον κορωνοϊό. Εκτιμάται πως σε ολόκληρη τη χώρα βρίσκονται σε καραντίνα 2.000 υγειονομικοί.

iatronet
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ομικρον έφερε αύξηση 120% στις εισαγωγές ασθενών σε 8 μέρες"

Σέρρες: Έβαλε τέλος στη ζωή του γιατί είχε κορωνοϊό- Φοβόταν τη διασωλήνωση

Νεκρός στο δρόμο που οδηγεί προς τον Λαϊλιά έξω από το χωριό του την Ορεινή Σερρών βρέθηκε σήμερα Τετάρτη ένας 47 χρόνος κτηνοτρόφος τον οποίο η οικογένεια του αναζητούσε από χθες το βράδυ, ενώ η δήλωση εξαφάνισης έγινε σήμερα το πρωί.  Οι πληροφορίες θέλουν ο 47χρόνος άνδρας να έβαλε τέλος στην ζωή του με μια καραμπίνα, η οποία βρέθηκε δίπλα του, όταν ενημερώθηκε πως είναι θετικός στον κορωνοϊό, παρότι είχε εμβολιαστεί. 

Ο αδικοχαμένος άνδρας φοβήθηκε πως η νόσος θα τον οδηγήσει στο Νοσοκομείο όπου και θα χρειαστεί να διασωληνωθεί. Κανείς δεν γνωρίζει για πιο λόγο ο κτηνοτρόφος θεώρησε ότι η νόσος θα πάρει τέτοια τροπή ώστε να οδηγηθεί στο νοσοκομείο και μάλιστα να διασωληνωθεί.
 
Ο 47χρόνος κτηνοτρόφος στο άκουσμα της είδησης πως νοσεί εξαφανίστηκε και έβαλε τέλος στην ζωή του. Η σωρός του εντοπίστηκε σήμερα το μεσημέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε κάποιο ιστορικό ψυχικού νοσήματος.
 
Οι κάτοικοι του χωριού δηλώνουν σοκαρισμένοι από την απόφαση του νέου άνδρα να βάλει τέλος στην ζωή του με ένα τόσο τραγικό τρόπο. Όλοι δηλώνουν ανάστατοι και δεν μπορούν να πιστέψουν πως ο 47χρονος κτηνοτρόφος που έβλεπαν κάθε μέρα στο χωριό, (παρότι ζούσε στις Σέρρες) έβαλε τέλος στην ζωή τους με ένα τέτοιο τρόπο.
 
Το Δίκτυο Τηλεόραση εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

diktyotv

Διαβάστε Περισσότερα » "Σέρρες: Έβαλε τέλος στη ζωή του γιατί είχε κορωνοϊό- Φοβόταν τη διασωλήνωση"

Γεωργιάδης: Με PCR στα 30€ θα επιβίωναν μόνο οι μεγάλες αλυσίδες

«Αν πηγαίναμε στα 30 ευρώ, θα επιβίωναν μόνο οι 4-5 μεγάλες αλυσίδες, θα έκλειναν όλα τα μικρά εργαστήρια, θα πήγαιναν όλοι στα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα, οπότε εκεί θα μπούκωνε το σύστημα και θα παίρναμε τα τεστ από τη μία Δευτέρα στην άλλη. Ο μικρός εργαστηριακός έχει κόστος 35 €, καθαρό, χωρίς τον υπάλληλο, μόνο τα αντιδραστήρια», ξεκαθάρισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

«Την τιμή των 47 € τη βγάλαμε μετά από δύο μέρες έλεγχο όλων των παραστατικών, ευρώ ευρώ, του μισθολογίου, του κόστους που έχουν τα γάντια, οι φόρμες, το ενοίκιο του γραφείου, η απόδοση των μηχανημάτων. Δεν είναι μια τιμή που τη βγάλαμε στον αέρα. Βγήκε για να εξασφαλίσει τα εξής πράγματα, ότι θα έχουμε PCR αξιόπιστα και επάρκεια στην αγορά και θα είναι το δυνατόν φθηνότερα», συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Κληθείς να σχολιάσει ότι η τιμή του μοριακού τεστ στην Κύπρο ξεκινά από 25 ευρώ, όπως είχε αναφέρει νωρίτερα στην ίδια εκπομπή ο Κωνσταντίνος Αθανασίου, εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας της Κύπρου, ο κ. Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά: «Χθες μίλησε ο κ. Πλεύρης με τον υπουργό Υγείας της Κύπρου και η τιμή που μας έδωσαν είναι 20€-50€. Μία τιμή υπάρχει στα 20€ στην Κύπρο σε μια εταιρεία, η οποία όπως μας είπαν οι δικοί μας γιατροί και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σε συνάντηση που κάναμε, μας έφεραν τα χαρτιά ότι είναι πολύ χαμηλής αξιοπιστίας, κινέζικο και όχι παρόμοιο με αυτά που πωλούνται εδώ. Στην Κύπρο δεν έχει διατίμηση το μοριακό τεστ».

Μάλιστα, ανέφερε ότι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έβγαλε ανακοίνωση χθες να μην πέσει καν κάτω από 60 ευρώ η τιμή του. «Στην Ουγγαρία έχει 120 ευρώ, στη Γερμανία, 150. Στην κάθε χώρα υπάρχουν συνθήκες αγοράς. Και στην Κύπρο δεν έχει διατίμηση, είναι από 20 έως 50 ευρώ».

Αναφερόμενος στη συνταγογράφηση των μοριακών τεστ, εξήγησε πως «αυτό σημαίνει ότι θα δώσεις το δικαίωμα σε έναν γιατρό να το γράφει ως εξέταση και αυτό να πληρώνεται από τον ΕΟΠΥΥ. Πρώτον, θα πρέπει να πληρώσεις ιατρική επίσκεψη, άρα με την τιμή που σήμερα πληρώνεις το PCR, θα πληρώνεις τον γιατρό και μετά το τεστ αυτό καθαυτό θα το πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ. Εκεί μπαίνει η παράμετρος πόσα και σε πόσους. Αν το Υπ. Υγείας κρίνει ότι έχει τους αναγκαίους πόρους και τα πρωτόκολλα να κάνουν συνταγογράφηση όπου χρειάζεται, εγώ δεν έχω λόγο σε αυτό».

Πάντως, επεσήμανε πως η χώρα μας είναι η τρίτη σε δωρεάν τέστινγκ στην Ευρώπη, «άρα είμαστε στις πιο ψηλές θέσεις και στην τιμή του PCR είμαστε στις πιο χαμηλές τιμές. Δωρεάν 100άδες χιλιάδες τεστ γίνονται ανά την επικράτεια από τον ΕΟΔΥ». Κληθείς να σχολιάσει τις ουρές έξω από διαγνωστικά κέντρα και φαρμακεία, είπε «αν υπάρχει μαγικός τρόπος κάποια εκατομμύρια άνθρωποι να συρρέουν ταυτόχρονα στα ίδια μέρη και να μη γίνονται ουρές, δεν τον ξέρω. Σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν ουρές όπου υπάρχουν διαγνωστικά κέντρα».

«Η τιμή του PCR που βάλαμε, έχει διαμορφωθεί σε τέτοιο σημείο που να μη δημιουργείται ολιγοπώλιο από τις 4-5 μεγάλες αλυσίδες. Αν εισηγείσαι χαμηλότερη τιμή, είσαι υπέρ των αλυσίδων που θέλουν χαμηλότερο πλαφόν, γιατί λόγω όγκου μπορούν να πωλούν φθηνότερα», είπε συνοψίζοντας ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Γεωργιάδης: Με PCR στα 30€ θα επιβίωναν μόνο οι μεγάλες αλυσίδες "

Κορονοϊός: «Κλείδωσε» η λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού στο 7μηνο – «Παράθυρο» για μερική άρση περιορισμών μετά τις 16 Ιανουαρίου

«Έχει κλειδώσει ότι το πιστοποιητικό των 7 μηνών θα μεταφερθεί σε όλες τις ηλικίες, αν κάποιος δεν έχει κάνει τρίτη δόση στο 7μηνο θα θεωρείται ανεμβολίαστος», διεμήνυσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ασθενής διασωληνωμένους με τη μετάλλαξη Όμικρον παρόλο που είναι στη χώρα μας από τις 20 Δεκεμβρίου».

«Έχουμε ένα πρωτόκολλο πιο αυστηρό από αυτό που είχαμε στην πιο νοσηρή Δέλτα, ακριβώς γιατί η μεταδοτικότητα είναι μεγαλύτερη. Δεν είμαστε σε γενικό λοκντάουν, αν ήμασταν, θα μπορούσες να πιθανολογήσεις ότι τα παιδιά θα παραμείνουν σπίτι τους… Αυτή τη στιγμή τα παιδιά ειδικά του γυμνασίου και του λυκείου και κλειστά να ήταν τα σχολεία θα κυκλοφορούσαν όπως κυκλοφορούν και η μεταδοτικότητα θα ήταν μεγαλύτερη» δήλωσε.

Εξήγησε ότι τα σελφ τεστ «θα τα παραλαμβάνουν οι γονείς όπως γίνεται έως τώρα, και όπου χρειαστεί ράπιντ, θα γίνονται στις δημόσιες δομές, και προς τούτο μάλιστα, γιατί μπορεί να υπάρχει αναμονή στις δημόσιες δομές, είμαστε σε συνεννόηση και να αυξήσουμε τα σημεία που θα ανακοινώσουμε, αλλά να υπάρχει και προτεραιότητα στους μαθητές που θα κάνουν ράπιντ».

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι «από το Σεπτέμβριο δεν κλείσαμε τα σχολεία, λειτούργησε ένα πρωτόκολλο, τη στιγμή που η επικρατούσα μετάλλαξη στη χώρα μας ήταν η μετάλλαξη Δέλτα, της οποίας η νοσηρότητα ήταν πολύ πιο ισχυρή από της Όμικρον, άρα η επιλογή από το Σεπτέμβριο ήταν ανοιχτά σχολεία».

«Με βάση το πρωτόκολλο που λειτούργησε η διασπορά ήταν μικρότερη απ’ ό,τι είχαμε εκτιμήσει. Η Όμικρον έχει μια ιδιαιτερότητα… Τα κρούσματα είναι πολύ ψηλά είναι κάτι το οποίο το περιμένουμε, στο βαθμό όμως που αυτά τα κρούσματα δεν μεταφέρονται σε πολύ παραπάνω πίεση στο ΕΣΥ, θεωρούμε ότι πρέπει να την αντιμετωπίζουμε με αυτή τη διαχειριστική προσέγγιση. Θα πιεστεί το ΕΣΥ; Ναι θα πιεστεί. Το βλέπουμε».

«Παράθυρο» για μερική άρση περιορισμών

Ο κ. Πλεύρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μερική άρση περιορισμών μετά από επανεξέταση του επιδημικού κύματος.

«Πρόθεσή μας είναι να μην υπάρξει περαιτέρω περιορισμός σε άλλες δραστηριότητες, άρα αυτή τη στιγμή δεν συζητάμε περισσότερους από αυτούς που έχουν μπει, κι από εκεί και πέρα θα επανεκτιμηθεί την άλλη εβδομάδα αν χρειαστεί αυτοί οι περιορισμοί να παραμείνουν, ή θα μπορούν μερικώς να αίρονται πχ. στα γήπεδα, αν θα μπορεί να υπάρξει κάτι μεγαλύτερο σε πληρότητα. «Αλλά αυτό θα είναι συζήτηση της άλλης εβδομάδας. Μέχρι τις 16 ισχύουν τα μέτρα, άρα υπολογίστε ότι την επομένη Τρίτη – Τετάρτη που θα είναι η τρίτη εβδομάδα με Όμικρον θα έχουμε καλύτερα αποτυπωμένη εικόνα» αποσαφήνισε.

Η κατάσταση με την νόσηση υγειονομικού προσωπικού στα νοσοκομεία  αυτή την στιγμή είναι διαχειρίσιμη διαβεβαίωσε, διευκρινίζοντας πως αν χρειαστεί θα γίνει επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών ιατρών αλλά όχι επιστροφή ανεμβολίαστων υγειονομικών.

«Δεν πρόκειται να επιστρέψουν στις εργασίες τους οι ανεμβολίαστοι γιατροί αν δεν κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου» διεμήνυσε εξάλλου ο υπουργός Υγείας.

«Το μέτρο (αναστολής εργασίας) παρατείνεται μέχρι τις 31 Μαρτίου. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να είναι το μέτρο μόνιμο, υπό την έννοια ότι ο εμβολιασμός θα είναι υποχρεωτικός, αν γίνει υποχρεωτικός προφανώς δεν θα μπορέσουν να παραμείνουν στο σύστημα».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορονοϊός: «Κλείδωσε» η λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού στο 7μηνο – «Παράθυρο» για μερική άρση περιορισμών μετά τις 16 Ιανουαρίου"

Πώς θα γίνονται τα δωρεάν rapid τεστ για τους μαθητές σε δημόσιες δομές

Με βεβαίωση του διευθυντή του σχολείου θα μπορούν οι μαθητές των σχολείων να κάνουν δωρεάν  rapid τεστ σε δημόσιες δομές. Την προαναγγελία αυτή έκανε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε τηλεοπτική συνέντευξη στον ΣΚΑΪ. Κανονικά θα γίνει για τα πανεπιστήμια  και η Εξεταστική  είπε  η υπουργός Παιδείας.

Η κα Κεραμέως  τοποθετήθηκε για το άνοιγμα των σχολείων και την κριτική που ασκείται για αυτή την απόφαση αυτή και εξήγησε ότι η Επιτροπή των Ειδικών δεν ζήτησε παράταση για το άνοιγμα των σχολείων.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι τα σχολεία είναι τα πρώτα που ανοίγουν και τα τελευταία που κλείνουν, διευκρινίζοντας ότι οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι παιδαγωγικοί, ψυχοσυναισθηματικοί, υγειονομικοί. Το άνοιγμα, πρόσθεσε, ότι επέβαλλε και η διεθνής τάση.

Σχολίασε επίσης ότι, τα σχολεία έμεινα ανοιχτά με τη “Δέλτα” και χωρίς εμβολιάστική κάλυψη και συζητάμε αν θα ανοίξουμε τον Ιανουάριο; Όπως ανέφερε το 84% των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων το περασμένο διάστημα (Σεπτεμβρίου- Δεκεμβρίου) είχε ανιχνευτεί από τα σελφ τεστ, ποσοστό το οποίο μειώθηκε στο 40% όταν έκλεισαν.

Η κα Κεραμέως, επισήμανε ότι τα παιδιά είναι πιο ασφαλή εντός πλαισίου επισημαίνοντας ότι όσο είναι ανοιχτά τα σχολεία γίνονται περισσότερα τεστ. Τόνισε  ακόμη ότι σε περίπτωση κρούσματος τα παιδιά θα κάνουν τεστ κάθε μέρα. «Προτιμούμε να βάζουμε πολλά τεστ για να θωρακίσουμε την εκπαιδευτική κοινότητα». Σημείωσε δε ότι σε ένα τρίμηνο δόθηκαν περισσότερα από 32 εκατομμύρια self τεστ στα σχολεία.

Αναφερόμενη στη αυστηρότερα  πρωτόκολλα είπε : «Βάζουμε επιπλέον φίλτρα που εισηγήθηκε η Επιτροπή. Πάμε βήμα-βήμα γιατί η πανδημία είναι μια δυναμική διαδικασία»

Η κα Κεραμέως  έθεσε με τη σειρά της ένα δίλλημα στους γονείς που έχουν αποφασίσει να μην στείλουν τα παιδιά τους τη Δευτέρα στο σχολείο, διερωτώμενη : «Εάν υπάρξει εάν κρούσμα στον περίγυρο, θα κάνουν πέντε τεστ;»

Τελος επιβεβαίωσε ότι η πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία  καθώς ακόμα εξυπηρετούνται περιοχές που αντιμετώπισαν καταστροφές όπως ήταν ο σεισμός στην Κρήτη.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς θα γίνονται τα δωρεάν rapid τεστ για τους μαθητές σε δημόσιες δομές"

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται κουλουράκια με μούστο και κανέλλα

Ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε ανακλήσεις μη ασφαλών τροφίμων και συγκεκριμένα κουλουράκια με μούστο και κανέλλα. 

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την παρακολούθηση των επιπέδων των προσθέτων τροφίμων και αρωματικών ουσιών σε τρόφιμα» έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία

τροφίμου με στοιχεία:

«Κουλουράκια με μούστο» με την επωνυμία ΜΙΤΖΕΛΑ των 400 gr, με
ημερομηνία λήξης 22.05.2022, που παράγεται από την επιχείρηση ΚΑΟΥΝΑΣ Α.Ε., με έδρα την Αμαλιάπολη Αλμυρού.

Το προϊόν, εξετάστηκε από την Α’ Χημική Υπηρεσία Αθηνών, της Γενικής Διεύθυνσης Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε., όπου διαπιστώθηκε ότι περιέχει κουμαρίνη σε τιμή που υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπτό όριο. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται στην επόμενη σελίδα του δελτίου τύπου), να μην το καταναλώσουν.

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται και άλλα κουλουράκια

Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την παρακολούθηση των επιπέδων των προσθέτων τροφίμων και αρωματικών ουσιών σε τρόφιμα» έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία
τροφίμου με στοιχεία:

«Κουλουράκια ΚΑΝΕΛΑΣ» με την επωνυμία ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ, των 400 gr, με ημερομηνία παραγωγής 18.11.2021, ημερομηνία λήξης 18.05.2022 και αριθμό παρτίδας 142 που παράγεται από τον ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΑΓΡΟΤΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΤΕΛΕΟΥ με έδρα τον Πτελεό Μαγνησίας.

Το προϊόν, εξετάστηκε από την Α’ Χημική Υπηρεσία Αθηνών, της Γενικής Διεύθυνσης Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε., όπου διαπιστώθηκε ότι περιέχει κουμαρίνη σε τιμή που υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται στην επόμενη σελίδα του δελτίου τύπου), να μην το καταναλώσουν.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται κουλουράκια με μούστο και κανέλλα"

Μεταβιβάσεις ακινήτων: Μέχρι πότε θα συνάπτονται συμβόλαια με τις παλαιές αντικειμενικές αξίες

Μέχρι τέλους του μήνα έχει παραταθεί η εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου και οι μεταβιβάσεις θα γίνονται με απλή βεβαίωση μηχανικού για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι.

Για τις περιοχές όπου οι αντικειμενικές αξίες αυξήθηκαν, ο φόρος μεταβίβασης είναι αυξημένος ακόμη και πάνω από 50%, με τις μεγαλύτερες επιβαρύνσεις να προκύπτουν για τις περιοχές που εντάχθηκαν για πρώτη φόρα στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού αξίας των ακινήτων.

Την ίδια ώρα, οι εφορίες προωθούν κατά προτεραιότητα την εκκαθάριση χιλιάδων εκκρεμών δηλώσεων για δωρεές, γονικές παροχές και κληρονομιές.

Οι χειρόγραφες δηλώσεις φόρου γονικής παροχής και δωρεάς που υποβλήθηκαν στις ΔΟΥ μέχρι και τις 17 Δεκεμβρίου 2021, αλλά και οι δηλώσεις για μεταβιβάσεις ακινήτων που είναι αδύνατη η υποβολή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myProperty της ΑΑΔΕ έχουν πάρει σειρά προτεραιότητας προκειμένου να προλάβουν οι φορολογούμενοι να υπογράψουν συμβόλαια έως και τις 31 Ιανουαρίου 2022 με τις παλαιές αντικειμενικές αξίες.

Ειδικότερα, οι ΔΟΥ θα πρέπει έως τις 21 Ιανουαρίου να έχουν ολοκληρώσει την εκκαθάριση των χειρόγραφων δηλώσεων φορολογίας γονικής παροχής – δωρεάς που υπεβλήθησαν μέχρι και τις 17/12/2021 καθώς και των δηλώσεων φορολογίας φόρου μεταβίβασης ακινήτων και γονικής παροχής – δωρεάς που δεν μπορούσαν να υποβληθούν ως αρχικές στο myProperty.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεταβιβάσεις ακινήτων: Μέχρι πότε θα συνάπτονται συμβόλαια με τις παλαιές αντικειμενικές αξίες"

Διπλή τραγωδία στην Καρδίτσα: Πέθαναν ξαφνικά ένας 18χρονος και μια 33χρονη

Δύο άνθρωποι νεαρής ηλικίας έφυγαν αιφνίδια από τη ζωή μέσα σε λίγες ώρες στην Καρδίτσα. Ο λόγος για μια 33χρονη γυναίκα και έναν 18χρονο άνδρα.

Το βράδυ της Τρίτης, πέθανε ξαφνικά μια 33χρονη από την Καρδιτσομαγούλα, με συμπτώματα που παραπέμπουν σε ανακοπή καρδιάς, όπως αναφέρουν πληροφορίες του τοπικού ιστοτόπου karditsalive.

Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καρδίτσας, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατέστη δυνατόν να κρατηθεί στη ζωή.

Αναμένεται η νεκροψία-νεκροτομή για να φωτιστούν τα ακριβή αίτια θανάτου της.

Αιφνίδιος θάνατος 18χρονου

Ακόμη ένας θάνατος συγκλόνισε την πόλη της Καρδίτσας, την ίδια μέρα, καθώς από τη ζωή έφυγε ξαφνικά και ένας 18χρονος.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο 18χρονος υπέστη καρδιακό επεισόδιο.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ιστότοπος, ο άτυχος νέος, ο οποίος ήταν φοιτητής, βρισκόταν σε κεντρικό σημείο της πόλης, σε καφετέρια, όταν ένιωσε αδιαθεσία και κατέρρευσε.

Άμεσα ο 18χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο Καρδίτσας, όπου έγιναν πολύωρες προσπάθειες από τους γιατρούς να τον κρατήσουν στη ζωή, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα.

Σημειώνεται ότι και οι δύο γονείς του 18χρονου εργάζονται στο ΕΚΑΒ.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Διπλή τραγωδία στην Καρδίτσα: Πέθαναν ξαφνικά ένας 18χρονος και μια 33χρονη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news