facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Ημαθία: Έδωσε εντολή στα 4 σκυλιά του να επιτεθούν σε αστυνομικούς που πήγαν σπίτι του για έλεγχο!

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στον Σχοινά Ημαθίας το πρωί του Σαββάτου. Αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση από τρία άτομα και τέσσερα σκύλους!

Όλα ξεκίνησαν όταν το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε από τα πληρώματα δυο περιπολικών να επέμβουν σε οικογενειακό επεισόδιο στο χωριό Σχοινάς. Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο όπου εξελισσόταν το επεισόδιο όμως δεν ήξεραν ότι… ήταν ανεπιθύμητοι. Ο πατέρας και οι δυο γιοι του ήθελαν να συνεχίσουν το οικογενειακό επεισόδιο χωρίς την ενόχληση της Αστυνομίας. Έτσι αποφάσισαν προς στιγμήν να κάνουν ανακωχή μεταξύ τους και να επιτεθούν από κοινού στους αστυνομικούς. Ο πατέρας μάλιστα έλυσε τα τέσσερα σκυλιά της οικογένειας και τα προέτρεψε να επιτεθούν στους ένστολους. Εκείνα υπάκουσαν στην εντολή και ρίχτηκαν στους αστυνομικούς.

Δύο αστυνομικοί μεταφέρθηκαν ελαφρώς τραυματισμένοι στο νοσοκομείο της Βέροιας και ένας στο κέντρο υγείας Αλεξάνδρειας. Κανείς τους δεν νοσηλεύτηκε. Ο πατέρας με τους δύο γιους του κατέληξε στο κρατητήριο. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για βία κατά υπαλλήλων, εξύβριση, απειλή και πρόκληση σωματικών βλαβών. 

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Ημαθία: Έδωσε εντολή στα 4 σκυλιά του να επιτεθούν σε αστυνομικούς που πήγαν σπίτι του για έλεγχο! "

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε διεθνής σπείρα που προωθούσε μετανάστες – Συνελήφθη ο «εγκέφαλος»

Στην εξάρθρωση διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που προωθούσε μετανάστες στο εσωτερικό της χώρας, αντί 3.000 έως 4.000 ευρώ, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Σε αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί ηλικίας 25 και 29 ετών, με τον πρώτο να φέρεται ότι είναι ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης και τον δεύτερο να είναι ο άμεσος βοηθός του, ενώ κατασχέθηκαν και τρία οχήματα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες μεταφορές.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της εν λόγω οργάνωσης προωθούσαν μετανάστες στο εσωτερικό της χώρας παρέχοντάς τους προσωρινά καταλύματα, είτε στα ελληνοτουρκικά σύνορα είτε στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Για τη μεταφορά των μεταναστών χρησιμοποιούσαν οχήματα που είχαν κλαπεί ή είχαν ταξινομηθεί από το εξωτερικό, στα οποία άλλαζαν πινακίδες, ενώ οι οδηγοί τους φέρεται να χρησιμοποιούσαν σωματική βία κατά των μεταναστών και να τους μετέφεραν υπό ιδιαίτερα απάνθρωπες συνθήκες στους χώρους των αποσκευών των οχημάτων.

Όπως διαπιστώθηκε, τα μέλη της οργάνωσης είχαν πραγματοποιήσει τουλάχιστον δέκα περιπτώσεις διακίνησης μεταναστών, από την Τουρκία προς την Ελλάδα, κατά τις οποίες συνολικά συνελήφθησαν 10 οδηγοί – διακινητές, ενώ διαπιστώθηκε η μεταφορά 73 παράτυπων μεταναστών. Επίσης, κατασχέθηκαν δέκα οχήματα, τα τέσσερα εκ των οποίων είχαν κλαπεί και αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Το συνολικό κέρδος τους να υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιων των αρμόδιων δικαστικών αρχών.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε διεθνής σπείρα που προωθούσε μετανάστες – Συνελήφθη ο «εγκέφαλος»"

Νέες αποκαλύψεις Παντσέρι: «Είμαστε 50/50 με τον Τζιόρτζι στα λεφτά» - Ο ρόλος της Εύας Καϊλή

Νέες λεπτομέρειες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, το Σάββατο (25/02), όσον αφορά στο λεγόμενο «Qatargate», καθώς ο Αντόνιο Παντσέρι φέρεται να αποκάλυψε στις βελγικές ότι η Εύα Καϊλή πήρε 250.000 ευρώ από το Κατάρ για την εκλογική της καμπάνια του 2019.

Επίσης, σύμφωνα με ρεπορτάζ της βελγικής «Le Soir», ο Αντόνιο Παντσέρι και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι έκαναν συμφωνία με έναν αξιωματούχο του Κατάρ, τον Δρ. Αλι Μπιν Σαμικ Αλ Μαρί, τότε πρόεδρο της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

O Αντόνιο Παντσέρι τοποθετεί τη «γέννηση» αυτής της επιχειρηματικής σχέσης το 2018. Τότε ήταν πρόεδρος της υποεπιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα (DROI) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Ο Αλ Μαρί αποφάσισε να με συναντήσει», είπε

Οι δύο άνδρες έδωσαν τα χέρια στις Βρυξέλλες. Στη συνέχεια ο πρώην Ιταλός Ευρωβουλευτής και ο βοηθός του Φραντσέσκο Τζιόρτζι έλαβαν πρόσκληση για τη Ντόχα την άνοιξη του ίδιου έτους.

«Στο τέλος αυτής της επίσκεψης αποφασίσαμε να υπογράψουμε μια συμφωνία εργασίας μεταξύ της υποεπιτροπής DROI και της υπηρεσίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ», λεει ο Παντσέρι.

Η εφημερίδα Soir σημειώνει πως με τον μελλοντικό και νυν υπουργό Εργασίας του εμιράτου του φυσικού αερίου (Κατάρ), μιλούν πολύ γρήγορα για πολλά λεφτά. «Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι και εγώ είχαμε συμφωνήσει να κάνουμε κάποια δουλειά lobbying. Αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί 1 εκατομμύριο ευρώ το 2018 και το 2019 και 250.000 ευρώ το κεφάλι και για κάθε χρόνο, από το 2020 έως το 2024», υποστηρίζει ο Παντσέρι. Στην αρχή 60/40 με τον Τζόρτζι. «Και μετά 50/50. »

«Ποτέ δεν μου άρεσαν τα μετρητά»

Αυτό το ποσό δεν καταβλήθηκε απευθείας. Όχι πριν από τα «μέσα του 2019», σημειώνει το άρθρο. Διότι ο απερχόμενος ευρωβουλευτής γνώρίζε ότι μάλλον δεν θα ήταν υποψήφιος για τέταρτη θητεία.

«Ήθελα να κάνω κάποιο λόμπι μετά την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής μου δραστηριότητας. Ποτέ δεν μου άρεσαν τα μετρητά, μιλάω μόνο για τον εαυτό μου, όχι για τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι », είπε ο Αντόνιο Παντσέρι.

Η μεγάλη ιδέα του Παντσέρι ήταν η εξής: Να δημιουργηθεί μια νόμιμη επιχείρηση. Αυτή θα ονομαζόταν Equality.

Η λογίστρια Μόνικα Μπελίνι ήταν απασχολημένη με το διοικητικό κομμάτι. Αυτό, άλλωστε, την οδήγησε πρόσφατα στη σύλληψή της στην Ιταλία. Το Κατάρ θα του παρείχε κεφάλαια μέσω μιας τουρκικής εταιρείας. Αλλά η οργάνωση χρειάζεται χρόνο για να συσταθεί. Ο Παντσέρι είπε στην αστυνομία ότι ο Τούρκος εταίρος δεν τους ενέπνευσε εμπιστοσύνη.

Το Κατάρ θα έδινε ακόμα 250.000 ευρώ στην Equality μέσω Τουρκίας, προτού αναστείλει την λειτουργία της κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού.

Αυτή η έναρξη της επίπονης συνεργασίας δεν εμποδίζει τους Παντσέρι και Τζιόρτζι και τον αξιωματούχο του Κατάρ να βλέπονται τακτικά, κάθε φορά παρουσία του δεξιού χεριού του Αλ Μάρι με το παρατσούκλι ο «Αλγερινός».

Αντικείμενο των συζητήσεων, οι ευρωεκλογές του Μαΐου 2019. Ο Πάντζερι τους ανακοινώνει μια μέρα ότι δεν θα κατέβει στις εκλογές.

«Για αυτόν τον λόγο, για να δημιουργηθεί το λόμπι, ήταν απαραίτητο να στοιχηματίσουμε στους βουλευτές που σίγουρα θα εκλεγούν. Είχα δώσει δύο ονόματα στους Καταριανούς: Αντρέα Κοζολίνο και Λάρα Κόμι. Και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι μίλησε για τη σύντροφό του Εύα Καϊλή.»

Ο Αντόνιο Παντσέρι είπε στους αστυνομικούς: «Αυτοί ήταν ευροβουλευτές που χρειάζονταν χρήματα για την εκστρατεία τους».

Ο Παντσέρι συναντήθηκε στη Ντόχα με τους Καταριανούς τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2019 - έχει αμφιβολίες για την παρουσία της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, αλλά είναι βέβαιο ότι συμπεριλήφθηκε στη συμφωνία.

«Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος αυτής της συνάντησης, οι Καταριανοοί αποφάσισαν να διαθέσουν χρήματα για τις προεκλογικές εκστρατείες των τριών (Καϊλή, Κοζολίνο και Κόμι, 250.000 ευρώ έκαστος», λέει ο Παντσέρι.

Οι δικηγόροι της κας Καϊλή και του κ. Κοζολίνο δεν ήθελαν να σχολιάσουν αυτή τη νέα μαρτυρία του Αντόνιο Παντσέρι, η Λάρα Κόμι και ο δικηγόρος της διαψεύδουν όλες τις κατηγορίες του και αρνούνται οποιοδήποτε ταξίδι στη Ντόχα την άνοιξη του 2019 .

Η μεγάλη διανομή

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Παντσέρι, το Κατάρ τήρησε την υπόσχεσή του. «Τα χρήματα έφτασαν στο σπίτι του Φραντσέσκο Τζιόρτζι, στη rue de la Tulipe, 1.250.000 ευρώ σε μετρητά»

«Πρέπει να πω ότι υπήρχαν επίσης 250.000 για εμένα και τον Φραντσέσκο Τζορτζί στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας. Ο Φραντσέσκο Τζορτζι μοίρασε αυτά τα χρήματα σε όλους, συμπεριλαμβανομένου και εμένα. Το έδωσε στην Καϊλή και τον Κοζολίνο…»

Για τη Λάρα Κόμι, τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα ισχυρίζεται ο Παντσέρι ως προς την πιθανή παράδοση των μετρητών. Η Κόμι αρνείται επισήμως οποιαδήποτε χρηματοδότηση αυτού του είδους.

Ο Παντσέρι αυτοενοχοποιείται διευκρινίζοντας στους ανακριτές ότι έλαβε ακόμα άλλα 115.000 ευρώ μετρητά στο Μιλάνο, την άνοιξη του 2021, από τη Ντόχα. Το δώρο ήταν «σε πλαστική σακούλα».

Το δεύτερο μεγάλο έμβασμα χρημάτων συνδέθηκε με Παντσέρι για τον δεύτερο υποτιθέμενο στόχο των Κατάρ: να αγοράσουν την υπακοή των συνδικάτων, σε μια χώρα όπου τα δικαιώματα των εργαζομένων παραβιάζονται.

Σύμφωνα με τον Παντσέρι, τον Ιούνιο του 2018 η ομάδα του Δρ. Αλ Μάρι έβαλε στο στόχαστρο τη Σουζάνα Καμούσο, υποψήφια Ιταλίδα για τη γενική γραμματεία της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC).

Ο Λούκα Βισεντίνι, ο γενικός γραμματέας που εξελέγη τον Νοέμβριο του 2022, παραδέχτηκε ότι έλαβε 50.000 ευρώ μετρητά από τα χέρια του Παντσέρι.

Η Le Soir αποκαλύπτει ότι ο Παντσέρι θα λάμβανε 600. 000 ευρώ σε μετρητά από τον «αλγερινό» για να βοηθήσει διάφορα συνδικάτα από χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής να λάβουν τις εισφορές τους προκειμένου να μπορούν να ψηφίσουν.

Τέλος, η βοηθός της Σουζάνα Καμούσο φέρεται να είπε ότι χρειαζόταν μόνο 50.000 ευρώ.

«Δεν το είπα στον Φραντσέσκο Τζιόρτζι. Μοιράσαμε 25.000 ο καθένας. Μου έμειναν λοιπόν 500.000 που κράτησα στο σπίτι.»

Αυτά είναι τα χρήματα που θα βρεθούν στο σπίτι του κατά την έρευνα της 9ης Δεκεμβρίου.

«Το 2018, όταν ήμουν υποψήφιος για τη θέση του Γενικού Γραμματέα της ITUC, επικοινώνησε μαζί μου ο κ. Παντσέρι, ο οποίος μου παρουσίασε τον εκπρόσωπο μιας ΜΚΟ που είπε ότι ασχολείται με τον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ», είπε η κυρία Καμούσο.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέες αποκαλύψεις Παντσέρι: «Είμαστε 50/50 με τον Τζιόρτζι στα λεφτά» - Ο ρόλος της Εύας Καϊλή "

Καθαρά Δευτέρα: Έφτασαν τα 76.408, τα αυτοκίνητα της εξόδου των Αθηναίων

Με περιστασιακά, μόνο προβλήματα, στα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών, συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας, σήμερα (25/2) από τις 06:00 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα πέρασαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα, συνολικά 76.408 αυτοκίνητα (46.600 προς Κόρινθο και 29.808 προς Λαμία). Επιπρόσθετα, από χθες (24/2) τις 06:00 το πρωί μέχρι σήμερα (25/2) τις 06:00 το πρωί 65.000 αυτοκίνητα πέρασαν τα διόδια προς Κόρινθο και 52.826 αυτοκίνητα προς Λαμία.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης, ενώ έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Τέλος, την Καθαρά Δευτέρα (27/2), που αναμένεται να επιστρέψει στην Αττική και ο κύριος όγκος των εκδρομέων, θα ισχύσει για το ρεύμα εισόδου από τις 15:00 έως τις 21:00 απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Καθαρά Δευτέρα: Έφτασαν τα 76.408, τα αυτοκίνητα της εξόδου των Αθηναίων"

Έρχονται αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις τον Μάρτιο

Με το δεξί μπαίνει η άνοιξη, καθώς από το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου θα ανακοινωθεί ο νέος αυξημένος κατώτατος μισθός ο οποίος θα αρχίσει να καταβάλλεται από την 1η Απριλίου στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα.

Έτσι, αναμένεται το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) να παραδώσει το υπόμνημά του στον υπουργό εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη (μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου), ο οποίος με τη σειρά του, θα φέρει την πρόταση για τον νέο κατώτατο μισθό προς έγκριση στο υπουργικό συμβούλιο ώστε αυτή να εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου. Μέσα στον Μάρτιο θα δοθούν τα αναδρομικά των επικουρικών και το μπόνους προσωπικής διαφοράς.

Κατώτατος μισθός – Τι πρότειναν οι εργοδοτικοί φορείς
Οι εργοδοτικοί φορείς μέσω των υπομνημάτων τους πρότειναν αυξήσεις από 4% έως 10%.

Από την άλλη η ΓΣΕΕ προτείνει 15% (826 ευρώ), ενώ αύξηση 3%-5% εισηγήθηκε η ΤτΕ, με το ΚΕΠΕ να κινείται στο ίδιο πλαίσιο καθώς και αυτό προτείνει αύξηση από 3%-4% επισημαίνοντας ότι οποιαδήποτε αύξηση του κατώτατου μισθού πάνω από αυτό το ποσοστό θα αυξήσει το μοναδιαίο κόστος εργασίας και θα παγιδεύσει στο δόκανο της εφορίας μισθωτούς που μέχρι σήμερα ήταν εντός του αφορολόγητου ορίου.

Το Ινστιτούτο της ΕΣΕΕ (ΙΝΕΜΥ – ΕΣΕΕ) και το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) προτείνει αύξηση έως 5%, ενώ το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Eλληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) προτείνει αύξηση 5,5%.

Το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ), προτείνει αύξηση 8% με 10% (770 – 784 ευρώ).

Αύξηση κατώτατου μισθού – Πού προσανατολίζεται η κυβέρνηση

Συνεκτιμώντας τις προτάσεις ινστιτούτων και φορέων, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να αυξήσει τον κατώτατο μισθό, ο οποίος σήμερα είναι 713 ευρώ μικτές αποδοχές, τουλάχιστον στο όριο του προβλεπόμενου πληθωρισμού 5,5% (752 ευρώ). Ωστόσο πληροφορίες θέλουν αυτό το σενάριο να αποκλείεται.

Το δεύτερο σενάριο αφορά αύξηση κατά 7%-8% (763-770 ευρώ) και το τρίτο σενάριο έχει να κάνει με αύξηση έως και 10%, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να φτάσει ο κατώτατος μισθός γύρω στα 800 ευρώ.

Αναδρομικά συνταξιούχων
Σχετικά με τους συνταξιούχους, την Παρασκευή (24/02) θα λάβουν τα αναδρομικά από την αύξηση Ιανουαρίου 1,7 εκατ. δικαιούχοι. Συνολικά θα καταβληθούν 845 εκατ. ευρώ σε 2.530.000 δικαιούχους. Σε αυτό το ποσό συγκαταλέγεται η καταβολή των κύριων και επικουρικών συντάξεων Φεβρουαρίου στους συνταξιούχους του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των τραπεζών και του ΟΤΕ των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8, αλλά και στις αυξήσεις συντάξεων για το μήνα Ιανουάριο για όλους τους δικαιούχους.

Αυτό σημαίνει πως όσοι είδαν αύξηση στην σύνταξη τους στα τέλη Ιανουαρίου θα πρέπει να υπολογίζουν πως θα λάβουν επιπλέον ποσό στις 24 Φεβρουαρίου.

Αναδρομικά επικουρικών συντάξεων
Αναδρομικά αναμένεται να δοθούν, κατά το το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, από 100 έως και πάνω από 7.000 ευρώ σε περίπου 40.000 συνταξιούχους που περιμένουν αρκετούς μήνες ή και χρόνια την επικουρική σύνταξή τους και έχουν υποβάλλει αίτηση έως και τον Ιούνιο του 2022 (πριν την 1η Ιουλίου 2022) θα πληρώσει ο ΕΦΚΑ, μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Ακόμα 40.000 συνταξιούχοι που περιμένουν επίσης την επικουρική τους θα δουν την σύνταξη τους να εκδίδεται. Αυτός είναι ο προγραμματισμός του ΕΦΚΑ για τις περίπου 83.000 ληξιπρόθεσμες επικουρικές συντάξεις για τις οποίες έχει εκδοθεί η κύρια σύνταξη.

Πρόκειται δηλαδή για συνταξιούχους που έχουν πάρει την κύρια σύνταξη τους και περιμένουν την επικουρική. Θα λάβουν αναδρομικά 100 ευρώ για κάθε μήνα αναμονής έως και τον Ιανουάριο του 2023. Για τις αναπηρικές επικουρικές συντάξεις, οι οποίες είναι μικρότερες, τα έναντι αναδρομικά θα είναι 50 ευρώ για κάθε μήνα.

Μπόνους προσωπικής διαφοράς
Στους λογαριασμούς 1.112.000 συνταξιούχων, οι οποίοι δεν πήραν αύξηση ή αυτή ήταν κάτω του 7% λόγω της προσωπικής διαφοράς η έξτρα ενίσχυσης 200- 300 ευρώ, θα πιστωθεί το δεύτερο 15ημερο του Μαρτίου και συγκεκριμένα μέχρι το τέλος του μήνα.

Τα κριτήρια καθορισμού του ύψους του επιδόματος είναι τρία:

Το ύψος της σύνταξης
Η αύξηση που χορηγήθηκε, δηλαδή μικρή η μηδενική και
Οι τυχόν άλλες ενισχύσεις που πήρε ο συνταξιούχος το προηγούμενο διάστημα. Το συνολικό κόστος της παροχής ανέρχεται σε 280 εκ. ευρώ.
Όπως γνωστοποίησε ο κ. Χατζηδάκης, στο πλαίσιο της πρόσφατης παρουσίασης, σύμφωνα με τα κριτήρια, που ορίστηκαν, οι συνταξιούχοι αυτοί επιμερίζονται σε πέντε κατηγορίες.

Στην πρώτη κατηγορία εντάσσονται 120.000 συνταξιούχοι (το 5% του συνόλου των συνταξιούχων) με συντάξεις από 800 έως 1000 ευρώ που δεν πήραν καθόλου αύξηση καθώς διατηρούν σημαντική προσωπική διαφορά. Οι εν λόγω συνταξιούχοι θα πάρουν το υψηλό μπόνους των 300 ευρώ.

Στη δεύτερη κατηγορία εντάσσονται 370.000 συνταξιούχοι με συντάξεις έως 800 ευρώ οι οποίοι έλαβαν μεν την επιταγή ακρίβειας των Χριστουγέννων ύψους 250 ευρώ αλλά δεν πήραν καθόλου αύξηση καθώς διατηρούν προσωπική διαφορά. Και αυτή η κατηγορία θα λάβει το υψηλό μπόνους των 300 ευρώ για να αντιμετωπίσει το κύμα ακρίβειας

Στη τρίτη κατηγορία εντάσσονται 70.000 συνταξιούχοι με άθροισμα κύριων συντάξεων 1.000 έως 1.100 ευρώ που επίσης δεν έλαβαν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς. Είχα ωστόσο μηδαμινή ωφέλεια 36 ευρώ το χρόνο από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Και αυτό το πλήθος των συνταξιούχων θα λάβει επίδομα 300 ευρώ.

Στην τέταρτη κατηγορία ανήκουν 300.000 συνταξιούχοι με άθροισμα συντάξεων από 1.100 έως 1.600 ευρώ οι οποίοι δεν έλαβαν αυξήσεις και είχαν ωφέλεια από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης περίπου 111 ευρώ ετησίως. Αυτό το πλήθος των συνταξιούχων θα λάβει επίδομα 250 ευρώ.

Στην πέμπτη κατηγορία εντάσσονται 94.000 συνταξιούχοι με άθροισμα συντάξεων έως 1.100 ευρώ που δεν είδαν ακέρια την αύξηση του 7.75% αλλά πήραν μικρότερη αύξηση έως 3.49% . Οι εν λόγω συνταξιούχοι θα λάβουν ενίσχυση 250 ευρώ.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Έρχονται αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις τον Μάρτιο "

Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια – 9 μποφόρ στο Αιγαίο

Χαλάει ο καιρός αύριο, Κυριακή (26.02.2023) με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Θυελλώδεις άνεμοι μέχρι 9 μποφόρ στο Αιγαίο. Σταθερά ψηλά η θερμοκρασία.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα δυτικά και τα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών βροχών. Λίγα χιόνια θα πέσουν τις βραδινές ώρες στα βόρεια ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 2000 μέτρα).

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7, στα πελάγη τοπικά 8 και από το απόγευμα στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο έως 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 18 με 20 και κατά τόπους τους 21 βαθμούς Κελσίου. 

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα βροχής από το απόγευμα.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
 
Καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στη Θράκη και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το μεσημέρι και στη δυτική Πελοπόννησο από αργά το απόγευμα. Το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 μποφόρ που από το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές από το απόγευμα στην Κρήτη.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και από το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 7 με 8 και από το απόγευμα τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και από το μεσημέρι στα νότια έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια – 9 μποφόρ στο Αιγαίο"

Ζεφύρι: Πεντάχρονο κορίτσι τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα Ρομά

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ένα κοριτσάκι ηλικίας 5 ετών, το οποίο δέχτηκε αδέσποτη σφαίρα, κατά τη διάρκεια ένοπλης επίθεσης σε σπίτι της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στο Ζεφύρι.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ένοπλος άρχισε να πυροβολεί με στόχο σπίτι όπου ζουν Ρομά. Την ώρα της επίθεσης το παιδί έπαιζε σε διπλανό οικόπεδο. Μία από τις σφαίρες το τραυμάτισε στο μηρό.

Το παιδί διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου νοσηλεύεται χωρίς η ζωή του να βρίσκεται σε κίνδυνο.

Στο σημείο βρέθηκαν από τους αστυνομικούς τέσσερις κάλυκες.

Μια προσαγωγή για τους πυροβολισμούς - Αναζητείται ο δράστης

Στην προσαγωγή ενός άντρα που εμπλέκεται στην υπόθεση των πυροβολισμών προχώρησαν οι αρχές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άντρας που προσήχθη είναι ο πατέρας του 28χρονου δράστη που άνοιξε πυρ, ο οποίος αναζητείται. Ο πατέρας φέρεται να έδωσε στον γιο του το πιστόλι που χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση.

Ο 28χρονος αναζητείται από τις αρχές.

Πρόκειται για το τέταρτο κατά σειρά περιστατικό με πυροβολισμούς σε σπίτια στη δυτική Αττική κατά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζεφύρι: Πεντάχρονο κορίτσι τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα Ρομά"

Νέα Σμύρνη: «Πήγα για πρόβλημα στον ώμο και με θώπευε στα γεννητικά όργανα» - Μιλάει το δεύτερο θύμα του μασέρ

Όλη την κατάθεση της δεύτερης γυναίκας που έπεσε θύμα του Αλβανού μασέρ βιαστή αποκαλύπτει το protothema.gr. H νεαρή, που είναι το δεύτερο θύμα του διεστραμμένου μεσήλικα ιδιοκτήτη του ινστιτούτου μασάζ στην περιοχή της Νέας Σμυρνης, για τον οποιο μάλιστα η Εισαγγελία έδωσε εντολή να δημοσιοποιηθουν τα στοιχεία του με ειδική διάταξη καθώς η Αστυνομία εκτιμά οτι ο αριθμός των γυναικών θύματων του είναι απροσδιόριστος, ξεδιπλώνει ολο το σκηνικό του τρόμου στην επιχείρηση του 53χρονου «μακρυχέρη» που την είχε μετατρέψει σε ζοφερό δωμάτιο ακολασίας για να ξεσπά στα θύματα του τα σεξουαλικά του απωθημένα.

Το θύμα που πήγε για να κάνει μασάζ καθώς είχε ένα πρόβλημα στον ώμο, κατέληξε να της κάνει λέιζερ στα γεννητικά της όργανα και να θωπεύει τους γλουτούς της. Μάλιστα, την έσωσε τελευταία στιγμή το επόμενο ραντεβού, μια ψηλή παχουλή γυναίκα για την οποία μάλιστα ο διεστραμμένος μασέρ μιλούσε με τα χειρότερα λόγια χλευάζοντας τα κιλά της. Το θύμα σε κατάσταση σοκ μετά το εφιαλτικό σκηνικό που έζησε στο ινστιτούτο της Νέας Σμύρνης, απευθύνθηκε σε γραμμή στήριξης κακοποιημένων γυναικών αλλά και σε δικηγόρο προκειμένου να τη συμβουλεύσει τι έπρεπε να κάνει.

«Έστρεψε το μηχάνημα laser στα γεννητικά μου όργανα και στη συνέχεια έβαλε το χέρι του και άρχισε να με ακουμπάει στην περιοχή των γεννητικών οργάνων με γυμνά χέρια… Του είπα τι κάνετε εκεί και δεν θέλω να με αγγίζετε. Κατά τη διάρκεια των κινήσεων είδα ότι ο συγκεκριμένος άνδρας δεν φορούσε μάσκα, είχε μια ικανοποίηση στο πρόσωπό του, ενώ παρά το γεγονός ότι του έλεγα να μην με ακουμπάει στα γεννητικά όργανα αυτός συνέχιζε».

Όλη η κατάθεση

Το protothema.gr παρουσιάζει όλη την κατάθεση της κοπέλας, στους αστυνομικούς του τμήματος ασφαλείας Νές Σμύρνης. «Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου και περί ώρα 4 είχα κλείσει ραντεβού για μασάζ στη νέα Σμύρνη. Στο εν λόγω ραντεβού είχα αργήσει περίπου ένα τέταρτο και μάλιστα για το λόγο αυτό ο υπεύθυνος της επιχείρησης με πήρε τηλέφωνο στις 4 για να επιβεβαιώσει ότι θα πήγαινα. Στο εν λόγω ινστιτούτο μασάζ, είχα ξαναπάει περίπου μιάμιση εβδομάδα πριν τις 23 Νοεμβρίου αφού είχα κλείσει μέσω ιστοσελίδας, προσφορά για δύο συνεδρίες μασάζ σε εκείνο το κέντρο. Σε εκείνο το πρώτο ραντεβού ο υπεύθυνος που μου έκανε μασάζ με είχε βάλει να συμπληρώσω μία φόρμα με τα πλήρη στοιχεία μου.

Στο δεύτερο ραντεβού στις 23 Νοεμβρίου έφτασα στις 4:15 περίπου. Όταν έφτασα με περίμενε ένας άνδρας, ο οποίος μου είχε κάνει μασάζ και την πρώτη φορά, ο οποίος μου συστήθηκε ως Ηλίας. Μου είπε να περάσω στο χώρο που θα γινόταν το μασάζ και εν συνέχεια εκείνος αποχώρησε προκειμένου να μείνω με το μαγιό μου και να επιστρέψει για να ξεκινήσει συνεδρία. Ξεκίνησε λοιπόν η διαδικασία του μασάζ. Εγώ είχα κάνει ολόσωμο μασάζ διάρκειας 50 λεπτών. Κατά τη διάρκεια ενώ γνώριζε το πρόβλημα για το οποίο πήγα εκεί και συγκεκριμένα του επεσήμανα ότι έχω θέμα με τον ώμο μου και ότι θα ήθελα να εστιάσει εκεί, δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με αυτή την περιοχή.

Αντίθετα άρχισε να μου προτείνει διάφορες θεραπείες για την περιοχή των γλουτών με εμένα να αρνούμαι και εκείνος να επιμένει. Εγώ του είπα πολλές φορές ότι ο λόγος που ήμουν στην επιχείρηση του ήταν το πρόβλημα που είχα στον ώμο, πλην όμως εκείνος μου πρότεινε συνεχώς θεραπείες που προσφέρει η επιχείρηση του, εστιάζοντας στην περιοχή των γλουτών. Μάλιστα για τις εν λόγω θεραπείες, μου τόνισε ότι δεν θα υπήρχε χρέωση, χωρίς να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος γι’ αυτό. Επίσης θέλω να τονίσω ότι κατά τη διάρκεια του μασάζ, τόσο κατά το πρώτο ραντεβού όσο και κατά το δεύτερο, ο άνδρας με ρωτούσε συνεχώς πληροφορίες για τη ζωή μου, όπως το αν σπουδάζω, αν μένω μόνη μου, που μένω, αν έχω σχέση.

Επίσης και στα δύο ραντεβού, ο άνδρας ήταν μόνος του στο κέντρο μασάζ, χωρίς να υπάρχει κάποιο άτομο στην υποδοχή ή σε κάποιο άλλο χώρο. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου ραντεβού, όσο μου έκανε μασάζ, αντιλήφθηκα ότι κινήσεις του δεν ήταν ίδιες με την πρώτη φορά που μου έκανε μασάζ. Εστίαζε ιδιαίτερα στην περιοχή των γλουτών, όπου επέμενε να πιάνει για να μου δείξει όπως μου έλεγε τους μύες. Όταν τελείωσα το μασάζ, εγώ σηκώθηκα να φύγω και εκείνος μου είπε: «γιατί σηκώνεσαι; Έχω αγοράσει ένα καινούριο μηχάνημα laser και θέλω να το δοκιμάσεις».

Να σημειώσω στο σημείο αυτό ότι πριν λίγη ώρα κενό μου είχε ξαναπροτείνει του απάντησα πως έχω κλείσει ραντεβού την επόμενη μέρα σε άλλο κέντρο αισθητικής προκειμένου να κάνω λέιζερ. Εκείνος επέμενε πολλές φορές πήγα να σηκωθώ ήρθε στο χώρο μαζί με το μηχάνημα του λέιζερ με αποτέλεσμα να συμφωνήσω να το δοκιμάσω μόνο στο σημείο των ποδιών και συγκεκριμένα στην περιοχή κάτω από τα γόνατα μου στις γάμπες. Εκείνος ξεκίνησε το λέιζερ στην περιοχή που του υπέδειξα» αναφέρει το θύμα.

«Έστρεψε το λέιζερ στα γεννητικά μου όργανα»

Όμως ο σάτυρος δε σταμάτησε εκεί και τότε ξεκίνησε ο εφιάλτης για την νεαρή κοπέλα. Όπως αναφέρει στην κατάθεση της: «Στη συνέχεια, ενώ τελείωσε την συγκεκριμένη περιοχή, μου είπε να μου κάνει και την περιοχή γύρω από το μπικίνι. Τότε το ξανά τόνισα ότι έχω κλείσει ραντεβού την επόμενη μέρα σε άλλο κέντρο αισθητικής για να κάνω αποτρίχωση σε εκείνη την περιοχή. Χωρίς τη θέλησή μου εκείνος ξεκίνησε να κάνει με το λέιζερ στους προσαγωγούς και σιγά-σιγά ανέβηκε πιο πάνω και πήγαινα τραβήξει το μαγιό μου στην άκρη προκειμένου να κάνει την αποτρίχωση στη γραμμή του μπικίνι υποτίθεται. Τότε εγώ του είπα ότι δε χρειάζεται να το κάνει και οτι θα μπορούσα να τραβήξω εγώ το μαγιό μου και να μη με το πιάνει εκείνος.

Εκείνος συνέχισε και μετά από λίγο πήγε με το μηχάνημα του λέιζερ στα γεννητικά μου όργανα και άρχισε να ακουμπάει στην περιοχή των γεννητικών οργάνων με γυμνά χέρια. Να σημειωθεί ότι κατά την υποτιθέμενη συνεδρία με λέιζερ, ο ενλόγω άντρας ουδέποτε φορούσε γάντια όπως προβλέπεται σε μια τέτοια συνεδρία. Τότε εγώ σάστισα και του είπα ότι δεν θέλω να με ακουμπάει εκεί. Εκείνος συνέχισε και τότε με ακουμπούσε στην περιοχή που βρίσκεται (σ.σ αναφέρει το επίμαχο σημείο). Τότε του είπα «τι κάνετε εκεί;» και απάντησε ότι θέλει να πιάσει με το μηχάνημα του το σημείο που είναι πιο μέσα και εγώ του απάντησα ότι δε χρειάζεται να το κάνει αυτό.

Κατά τη διάρκεια των κινήσεων είδα οτι ο εν λογω άνδρας όποιος δε φορούσε μάσκα είχε μια ικανοποίηση στο πρόσωπο του, ενω παρά το γεγονός ότι του έλεγα επίμονα να μην ακουμπάει την περιοχή των γεννητικών οργάνων έδειχνε να μην τον ενοχλεί ιδιαίτερα η δυσαρέσκεια μου και συνέχιζε. Τότε χτύπησε το κουδούνι και πήγε και άνοιξε το επόμενο ραντεβού, διαφορετικά είμαι σίγουρη ότι θα συνέχιζε και θα προχωρούσε και χειρότερες πράξεις. Εγώ σοκαρισμένη από το τι είχε συμβεί βρήκα μια ευκαιρία και σηκώθηκα για να ντυθώ και να φύγω και όταν επέστρεψε στο δωμάτιο, ζήτησε να συνεχιστεί συνεδρία. Τότε εγώ του είπα ότι δεν θέλω να συνεχίσουμε και εκείνος μου είπε κρίμα που ήρθε το επόμενο ραντεβού. Κατόπιν αυτού είχα ξεκινήσει να φεύγω, ο άντρας γύρισε και μου είπε πότε θα κλείσεις το επόμενο ραντεβού;

Αναφέροντας και πάλι τις θεραπείες για τους γλουτούς, που δε χρειαζόμουν οπωσδήποτε. Μάλιστα μου ζήτησε το επόμενο ραντεβού να το κλείσω βραδινές ώρες για να μην έχει υποτίθεται άλλο ραντεβού και να μου κάνει μασάζ παραπάνω. Εγώ του είπα ότι θα κοιτάξω το πρόγραμμά μου και αποχωρείς από το χώρο περί τις έξι παρά».

Η κοπέλα κάνει αναφορά και στην χυδαία συμπεριφορά του αλβανού μασέρ, ο οποίος χλεύαζε βδομάδα την επόμενη κοπέλα που είχε κλείσει ραντεβού στο Ιστιτούτο του. Όπως αναφέρει: «Θα ήθελα να πάω στο σημείο αυτό ότι όταν ήρθα το επόμενο ραντεβού, αφού επέστρεψα στο δωμάτιο άντρας, ενώ εγώ ντυνόμουν, έκανε σχόλια για την εμφάνιση της κοπέλας που ήρθε, ότι ήταν παχουλή και ότι δεν ήθελε να την αναλάβει λόγω των κιλών που είχε, γελώντας μάλιστα ειρωνικά.

Από αυτά που είπε, έδειχνε οτι θέλει να επιλέγει τους πελάτες του, δείχνοντας πρόθεση να κάνει μασάζ μόνο σε κοπέλες με συγκεκριμένο σωματότυπό που αυτός θεωρούσε ωραίο. Απ’ όσο είδα δεν το’χω κοπέλα ήταν ψηλή, εύσωμη, με καστανό σκούρο μαλλί και μιλούσε ελληνικά. Θέλω να τονίσω ότι όταν του έλεγα να σταματήσει τη στιγμή που με έχει αγγίξει τα γεννητικά μου όργανα εκείνος δε σταματούσε, εγώ φοβήθηκα, δεν ξέρω τι θα μπορούσε να έχει κάνει.

Ήταν ένας άγνωστος σε μένα άντρας και ένιωθα αρκετά ευάλωτη. Χαρακτηριστικά, σε όλη τη διάρκεια των ραντεβού εγώ του μιλούσα στον πληθυντικό και δεν προσπαθώ να αναπτύξω κανενός είδους οικειότητα μαζί του. Επιπρόσθετα έκανε σχόλια για την εμφάνιση μου και συγκεκριμένα έλεγε ότι είμαι πολύ όμορφη, ότι έχω πολύ ωραίο σώμα και μόνο στους γλουτούς χρειάζομαι δουλειά και όταν κάνω τα πακέτα που μου πρότεινε δεν θα μου παίρνε χρήματα, πρόταση που δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση, αφού δε με γνώριζε και δεν το χα ζητήσει ποτέ εγώ κάτι τέτοιο».

«Κάλεσα τη γραμμή 15900 για βοήθεια»

Κλείνοντας την κατάθεση της η κοπέλα ανέφερε, ότι μετά τα περιστατικά στο ινστιτούτο της Νέας Σμύρνης κάλεσε την γραμμή 15900 προκειμένου να ζητήσει βοήθεια, ενώ ο λόγος για τον οποίο δεν προσέφυγε στην αστυνομία ήταν ο φόβος... «Ο λόγος που δεν προσήλθα στην υπηρεσία σας απευθείας μετά το περιστατικό, είναι γιατί δεν μου έχει ξανά τύχει κάτι παρόμοιο και φοβόμουν για το τι θα γίνει.

Μόλις επέστρεψα στο σπίτι μου μετά το δεύτερο μασάζ επικοινώνησα με την τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών 15900 προκειμένου να αναφέρει το περιστατικό και να μου πουν τι μπορώ να κάνω. Επίσης επικοινώνησα με ποινικολόγο, η οποία με ενημέρωσε για το τι θα γινόταν και τι επιλογές είχα. Λίγες ημέρες αργότερα στις 2 Δεκεμβρίου ενημερώθηκα από γνωστό μου για το περιστατικό που έγινε 26 Νοεμβρίου στο ίδιο κατάστημα μασάζ και έτσι πήρα την απόφαση να καταγγείλω το περιστατικό. Ακόμα και τώρα φοβάμαι για το τι μπορεί να κάνει ο εν λόγω άντρας αν μάθει οτι τον κατήγγειλα καθώς ξέρει τα στοιχεία κι εμένα που μένω.

Ερώτηση: «παρατηρήσατε στο χώρο που έγινε το μασάζ ή σε κάποιο άλλο χώρο αν υπήρχαν τοποθετημένες κάμερες;» Απόκριση: «απ’ όσο είδα δεν υπήρχαν κάμερες ή κάποια ηλεκτρονική συσκευή».

Ερώτηση: «επιδεικνύονται φωτογραφίες με τον συγκεκριμένο άντρα τον αναγνωρίζετε;»

Απόκριση: «Ναι τον αναγνώριζω ανεπιφύλακτα ως τον δράστη για τις σε βάρος μου πράξεις και επιθυμώ την ποινική του δίωξη».

Η νομική αποψη

Ο δικηγόρος του πρώτου θύματος κ. Ευάγγελος Τρουμπετάρης μιλώντας στο protothema.gr τονίζει πως « Πράγματι αληθεύει ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη στο συγκεκριμένο άνθρωπο για τα ανωτέρω αδικήματα καθότι υπήρξε και άλλη καταγγελία από ένα ακόμη θύμα. Από την πρώτη στιγμή πιστεύαμε πως θα υπάρξουν και αλλά θύματα που θα το καταγγείλουν, οπερ και εγενετο. Για τους λόγους αυτούς καλούμε όλα τα θύματα -όχι μόνο για αυτή την υπόθεση- να βρουν την δύναμη και το ψυχικό σθένος να απευθύνουν στη Δικαιοσύνη προκειμένου να πράξει τα δέοντα».

Ψάχνουν και άλλα θύματα 

Οι εξελιξεις στην υπόθεση του Αλβανού μασέρ στη Νέα Σμύρνη που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού σε βάρος μιας 23χρονης που επισκέφθηκε το ινστιτούτο για να κάνει μασάζ και δέχθηκε άγρια σεξουαλική επίθεση και είχε αποκαλύψει το protothema.gr ειναι ραγδαίες. Ο μεσήλικας ιδιοκτήτης του ινστιτούτου ομορφιάς, αν και μετά τη σύλληψη και την απολογία του αφέθη ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, μια δεύτερη καταγγελία γυναίκας που δέχθηκε παρόμοια επίθεση από τον 53χρονο «μακρυχέρη», ανάγκασε τις αρχές να δώσουν - κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών- στη δημοσιότητα, τα στοιχεία ταυτότητας, τις φωτογραφίες του καθώς εκτιμάται πως ο αριθμός των γυναικών - θυμάτων του ειναι απροσδιόριστος. Μάλιστα αναφέρουν χαρακτηριστικά πως «η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην άμεση ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του κατηγορουμένου, στην πληρέστερη διερεύνηση τέλεσης και άλλων ομοειδών αξιόποινων πράξεων σε βάρος απροσδιορίστου εισέτι αριθμού παθόντων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε. Ειδικότερα, ο 54χρονος εντός επιχείρησης που διατηρούσε με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών χειρομάλαξης, στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων ραντεβού προέβη στις ανωτέρω πράξεις σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών.

Πρόκειται για τον: KUCOLLARI (επ.) ILIRIAN (ον.) του PETRIT και της MERIEME, γεννηθέντα την 24-4-1969 στην Αλβανία. Σε βάρος 54χρονου αλλοδαπού, ο οποίος συνελήφθη την 27-11-2022, στον Άλιμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Σμύρνης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό κατά συρροή, τετελεσμένο και σε απόπειρα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέα Σμύρνη: «Πήγα για πρόβλημα στον ώμο και με θώπευε στα γεννητικά όργανα» - Μιλάει το δεύτερο θύμα του μασέρ"

G20 για Ουκρανία: Καταδίκη της Ρωσίας για τον πόλεμο – Η Κίνα δεν υπέγραψε το κοινό ανακοινωθέν

Οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της G20 καταδίκασαν με δριμύτητα την Μόσχα για τον πόλεμο που έχει εξαπολύσει κατά της Ουκρανίας. Μόνο η Κίνα και η Ρωσία αρνήθηκαν να υπογράψουν το κοινό ανακοινωθέν.

Η Ινδία, προεδρεύουσα της G20, ήταν απρόθυμη σε αναφορές στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά οι δυτικές χώρες απείλησαν ότι δεν θα υπογράψουν κείμενο που δεν θα περιελάμβανε την καταδίκη της ρωσικής εισβολής. Η έλλειψη πλήρους συναίνεσης μεταξύ των μελών της G20 είχε ως αποτέλεσμα η Ινδία να εκδώσει ως προεδρεύουσα περίληψη με το αποτέλεσμα των συνομιλιών της διήμερης συνόδου των υπουργών Οικονομικών και τις διαφωνίες που εκφράσθηκαν.

«Τα περισσότερα μέλη καταδίκασαν με δριμύτητα τον πόλεμο στην Ουκρανία και τόνισαν ότι προκαλεί τεράστια ανθρώπινα δεινά και ότι επιδεινώνει τα υπάρχοντα προβλήματα της παγκόσμιας οικονομίας», αναφέρεται στο κείμενο που μνημονεύει την διατάραξη των εφοδιαστικών αλυσίδων, τους κινδύνους για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα και την διατήρηση της ενεργειακής και της επισιτιστικής ανασφάλειας. «Υπήρξαν και άλλες απόψεις και διαφορετικές αξιολογήσεις της κατάστασης και των κυρώσεων», αναφέρεται στο κείμενο.

Η έκβαση της συνόδου ήταν αντίστοιχη εκείνης του Μπαλί τον περασμένο Νοέμβριο όταν η Ινδονησία είχε εκδώσει τελική διακήρυξη με την παραδοχή της διάστασης απόψεων. Η υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζάνετ Γέλεν είχε δηλώσει προηγουμένως στο Reuters ότι είναι «απολύτως αναγκαίο» το τελικό ανακοινωθέν να καταδικάζει την Ρωσία. Η Ρωσία και η Κίνα δεν ήθελαν «η πλατφόρμα της G-20 να χρησιμοποιηθεί για την συζήτηση πολιτικών θεμάτων», σύμφωνα με πηγές της συνόδου.

Η Ινδία τήρησε ουδέτερη στάση, αποφεύγοντας να επιρρίψει στην Ρωσία την ευθύνη για την εισβολή, με αντάλλαγμα την εξασφάλιση της τροφοδοσίας της με ρωσικό πετρέλαιο. Η Ινδία και η Κίνα περιλαμβάνονται στις χώρες που απείχαν κατά την ψηφοφορία της Πέμπτης στον ΟΗΕ, όταν η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών ζήτησε από την Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Ουκρανία και να σταματήσει τον πόλεμο.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Κρίστιαν Λίντνερ δήλωσε ότι είναι λυπηρό το γεγονός ότι η Κίνα μπλόκαρε το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της G20 που καταδίκαζε τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Αλλά για μένα είναι περισσότερο σημαντικό ότι όλοι οι άλλοι συμμερίσθηκαν μία ξεκάθαρη θέση για το διεθνές δίκαιο, την πολυμέρεια και τον τερματισμό του πολέμου», πρόσθεσε.

Ο Κρίστιαν Λίντνερ δήλωσε επίσης ότι διατηρεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την προοπτική προόδου εντός του έτους για την αναδιάρθρωση του χρέους των υπερχρεωμένων χωρών. «Υπήρξε ένα προσεκτικό μήνυμα από την Κίνα» για το ζήτημα, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "G20 για Ουκρανία: Καταδίκη της Ρωσίας για τον πόλεμο – Η Κίνα δεν υπέγραψε το κοινό ανακοινωθέν"

Νότια Προάστια: Γονείς κατήγγειλαν υπάλληλο παιδικού σταθμού για σεξουαλική παρενόχληση του γιου τους

Σοκάρει η καταγγελία των γονιών ενός αγοριού μόλις τριών ετών, στην οποία αναφέρουν οτι το παιδί τους δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από υπάλληλο δημοτικού παιδικού σταθμού στα Νότια Προάστια της Αττικής. Σε εξέλιξη είναι Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και έρευνες της ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, όλα έγιναν – όπως αναφέρει η καταγγελία- στην τραπεζαρία του δημοτικού βρεφονηπιακού – παιδικού σταθμού. Όπως κατήγγειλαν οι γονείς του τρίχρονου αγοριού, κάποια στιγμή ένας εργαζόμενος γενικών καθηκόντων και όχι παιδαγωγός, πλησίασε το τρίχρονο αγοράκι και τότε -όπως τους είπε- ο συγκεκριμένος υπάλληλος κατέβασε το παντελόνι του και άφησε υπονοούμενα σεξουαλικού περιεχομένου στο παιδί.

Οι γονείς του αγοριού προχώρησαν σε καταγγελία την 1η Φεβρουαρίου εναντίον του υπαλλήλου του βρεφονηπιακού σταθμού, γνωστοποιώντας το περιστατικό και στις αστυνομικές αρχές, οι οποίες συλλέγουν καταθέσεις. Μόλις γνωστοποιήθηκε η καταγγελία στη διοίκηση του παιδικού σταθμού, ο εν λόγω εργαζόμενος απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του.

Παράλληλα, αρκετοί γονείς άλλων παιδιών που θορυβήθηκαν από το περιστατικό, έστειλαν εξώδικο προς τον βρεφονηπιακό- παιδικό σταθμό, αλλά και στον οικείο δήμο που είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία του. Μεταξύ άλλων στο εξώδικο αναφέρεται ότι: “Επειδή ως γονείς των παιδιών που φοιτούν στον εν λόγω βρεφονηπιακό σταθμό δηλώνουμε ότι έχουμε σοκαριστεί και ανησυχούμε, καθώς τυχόν διάγνωση τέλεσης οποιουδήποτε αδικήματος υπό του καταγγελλόμενου θα συνεπαγόταν ταυτόχρονα και ελλιπή εποπτεία – επίβλεψη και φύλαξη των παιδιών μας και την έκθεσή τους σε κίνδυνο. Επειδή η ως άνω καταγγελία κλόνισε την εμπιστοσύνη μας στον παιδικό σταθμό, ενώ κάποιοι γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους στον παιδικό σταθμό, ενώ άλλοι τα στέλνουν αλλά δεν τα αφήνουν να κοιμηθούν σε αυτόν. (…)

Επειδή νιώθουμε υποχρέωση απέναντι στους γονείς και το παιδί που προέβησαν στην εν λόγω καταγγελία και θεωρούμε ηθικό καθήκον μας να συνδράμουμε στην ψυχολογική υποστήριξή τους και στην πλήρη διαλεύκανση του ζητήματος καλούμε:
α) τον παιδικό σταθμό να ενημερώσει άμεσα και λεπτομερώς όλους τους γονείς σχετικά με τις συνθήκες εποπτείας-επίβλεψης και φύλαξης των παιδιών που φιλοξενούνται στο σταθμό της καθ’όλη τη διάρκεια παραμονής τους σε αυτόν,
β) να προγραμματίσει άμεσα συνάντηση-ενημέρωση σχετικά με θέματα κακοποίησης ανηλίκων. Άλλωστε η καθορισθείσα συνάντηση/ενημέρωση γονέων που αναβλήθηκε, είχε ως βασικό θέμα την παιδική κακοποίηση”.

Στην εξώδικη αναφορά, οι γονείς των υπόλοιπων μαθητών του σταθμού καλούν επίσης και το δήμο “όπως επιληφθεί του ζητήματος διενεργώντας ένορκη διοικητική εξέταση για το εν λόγω περιστατικό, εκδίδοντας πόρισμα σε εύλογο χρόνο, καθώς και όπως μεριμνήσει ώστε οι γονείς που δεν επιθυμούν τα παιδιά τους να συνεχίσουν να φιλοξενούνται στον παιδικό σταθμό, να φιλοξενηθούν άμεσα σε άλλον σταθμό του δήμου”.

Ο δήμος και ο παιδικός σταθμός απάντησαν στην εξώδικη αναφορά των γονέων των συμμαθητών του τρίχρονου, δηλώνοντας ότι “έχουν προβεί σε κάθε ενέργεια για την αρωγή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, που σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας έχει αναλάβει αρμοδίως την υπόθεση”. 

“Ήταν άμεσα τα αντανακλαστικά μας”

Από την πλευρά του παιδικού σταθμού, αρμόδιος του φορέα, ανέφερε στο newsit.gr: “Το περιστατικό είναι υπό διερεύνηση. Έχει γίνει καταγγελία και σε εμάς και στη ΓΑΔΑ. Εμείς έχουμε κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες, έχουμε απομακρύνει τον υπάλληλο, κάνουμε ένορκη διοικητική εξέταση, με τη νομική υπηρεσία του δήμου που το χειρίζεται το θέμα. Ήταν άμεσα τα αντανακλαστικά μας, δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς. Σε τέτοιες περιπτώσεις και μία στο δισεκατομμύριο, κάνεις τις κινήσεις που πρέπει να κάνεις. Ήταν υπάλληλος του σταθμού από το 2019. Είμαστε υπό την εποπτεία του δήμου, είμαστε νομικό πρόσωπο, δημοτικός σταθμός”.

Σε επαφή με τους γονείς των συμμαθητών του τρίχρονου αγοριού, που έστειλαν την εξώδικη αναφορά, έχει έρθει και ο Συνήγορος για το Παιδί, ενώ αναμένεται ότι εντός του επόμενου διαστήματος θα επικοινωνήσει και με τον παιδικό σταθμό.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία σε πολλούς γονείς που αναμένουν την ολοκλήρωση της έρευνας για να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα και να αποφασίσουν πώς θα κινηθούν.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νότια Προάστια: Γονείς κατήγγειλαν υπάλληλο παιδικού σταθμού για σεξουαλική παρενόχληση του γιου τους"

Φωκίδα: Εξιχνιάστηκαν οκτώ κλοπές από σπείρα Ρομά

Μετά από έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Άμφισσας– Δελφών, ταυτοποιήθηκαν οκτώ Ρομά, τρεις από τους οποίους ανήλικοι, μέλη εγκληματικής ομάδας που δρούσε από τις 8 Νοέμβριου του 2022 ως τις 23 Ιανουαρίου φέτος και διέπραξε οκτώ κλοπές σε καταστήματα, αθλητικές εγκαταστάσεις και σε μια εκκλησία.

Οι δράστες είχαν αρπάξει χρηματικά ποσά και διάφορα αντικείμενα συνολικής αξίας 20.000 ευρώ, ενώ είχαν προκαλέσει και εκτεταμένες ζημιές. Οι οκτώ δράστες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες κλοπές.

Διέρρηξαν σπίτι και άρπαξαν χρήματα

Μέρα- μεσημέρι της Παρασκευής διέρρηξαν άγνωστοι ένα σπίτι στην περιοχή Δογρή Τριχωνίδας, την ώρα που η ιδιοκτήτρια βρισκόταν στο χωράφι της που είναι σε πολύ κοντινό σημείο. Χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι και έκαναν άνω- κάτω ντουλάπες και συρτάρια, ώσπου βρήκαν περίπου 700 ευρώ , τα οποία άρπαξαν και εξαφανίστηκαν. Για την διάρρηξη ενημερώθηκε η Αστυνομία που προχώρησε σε έρευνες, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Φωκίδα: Εξιχνιάστηκαν οκτώ κλοπές από σπείρα Ρομά"

Η Ρωσία έκλεισε τη στρόφιγγα παροχής πετρελαίου προς την Πολωνία από κεντρικό αγωγό

Η Ρωσία κλιμακώνει ακόμα περισσότερο την ένταση με την Πολωνία, καθώς έκλεισε τελείως τη στρόφιγγα παροχής πετρελαίου προς τη χώρα από τον κεντρικό αγωγό Druzhba.

Την αποκάλυψη για την κίνηση της Ρωσίας να κόψει την παροχή πετρελαίου προς την Πολωνία έκανε ο Ντάνιελ Ομπάιτεκ, διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης πολωνικής πετρελαϊκής εταιρείας, PKN Orlen.

Ο επικεφαλής της μεγάλης πετρελαϊκής εταιρείας ανέφερε σε ποστ που έκανε στο twitter ότι η Ρωσία σταμάτησε την παροχή πετρελαίου προς την Πολωνία.

Ο Ντάνιελ Ομπάιτεκ τόνισε στην ανάρτηση που έκανε ότι «η Ρωσία έχει σταματήσει τις προμήθειες πετρελαίου στην Πολωνία», αλλά όπως εξήγησε η εταιρεία δεν πιάστηκε στον ύπνο, διότι το περίμενε αυτό.

«Ήμασταν προετοιμασμένοι και έχουμε εξασφαλίσει την αποτελεσματική προμήθεια πρώτων υλών», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της πολωνικής εταιρείας.

«Μόνο το 10% της πρώτης ύλης του πετρελαίου προερχόταν από τη Ρωσία και θα την αντικαταστήσουμε με πετρέλαιο από άλλες αγορές».

Η διακοπή της τροφοδοσίας συμπίπτει με την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ενωση νέου πακέτου κυρώσεων που έχει ως στόχο να πλήξει την ρωσική οικονομία και ιρανικές εταιρείες που κατηγορούνται ότι υποστηρίζουν την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο πολωνικός πετρελαϊκός όμιλος είχε διακόψει ήδη εδώ και έναν χρόνο την εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου δια θαλάσσης.

Η Orlen διαβεβαιώνει ότι η διακοπή δεν πρόκειται να έχει επιπτώσεις στην τροφοδοσία των πολωνών πελατών της και ότι το σύνολο των προμηθειών θα διασφαλίζεται πλέον δια της θαλάσσιας οδού και άλλες πηγές τροφοδοσίας.

Εδώ και χρόνια, η Πολωνία έχει διαφοροποιήσει τις πηγές τροφοδοσίας της σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ρωσία έκλεισε τη στρόφιγγα παροχής πετρελαίου προς την Πολωνία από κεντρικό αγωγό"

Επιδότηση ηλιακών θερμοσιφώνων: Στη Βουλή η τροπολογία

Την προκήρυξη δράσεων που αφορούν στην αντικατάσταση οικιακών συστημάτων παραγωγής Ζεστού Νερού Χρήσης με ηλιοθερμικά συστήματα, ύψους 100 εκατ. ευρώ, προβλέπει – μεταξύ άλλων – τροπολογία που κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο με τίτλο «Σύστημα Καινοτομίας στον δημόσιο τομέα – Ρυθμίσεις Γενικής Γραμματείας Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα Ρυθμίσεις για τη λειτουργία των Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και των αποκεντρωμένων διοικήσεων και για την ευζωία των ζώων συντροφιάς — Λοιπές επείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών» που εισάγεται στην ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη, 28/02/2023, προς συζήτηση και ψήφιση.

Με την τροπολογία παρέχεται η δυνατότητα προκήρυξης, με ΚΥΑ, δράσεων χρηματοδοτούμενων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ή/ και από άλλες πηγές, που αφορούν στην αντικατάσταση οικιακών συστημάτων παραγωγής Ζεστού Νερού Χρήσης (Ζ.Ν.Χ.) με ηλιοθερμικά συστήματα Παραγωγής ΖΝΧ και στην ανακύκλωση των αποσυρόμενων συσκευών μέσω συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης και ανακύκλωσης από πιστοποιημένους φορείς.

Με την ανωτέρω ΚΥΑ, καθορίζεται ο προϋπολογισμός της σχετικής δράσης, οι επιλέξιμες προς χρηματοδότηση και απόσυρση συσκευές, το ποσοστό χρηματοδότησης αυτών, οι ωφελούμενοι από τη δράση και οι υποχρεώσεις αυτών, ο φορέας υλοποίησης και ελέγχου των ανωτέρω δράσεων ο φορέας καταβολής της χρηματοδότησης κ.λπ..

Προβλέπεται δυνατότητα ορισμού, με ΚΥΑ, των πιστοποιημένων ως Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης (Σ.Σ.Ε.Δ.) φορέων, αρμοδίων για την πιστοποίηση της αντικατάστασης ή/και της απόσυρσης των συσκευών ή/και για την καταβολή της χρηματοδότησης στους δικαιούχους, σύμφωνα με τα οριζόμενα. Με την ίδια απόφαση καθορίζονται η διαδικασία, οι όροι μεταφοράς των πιστώσεων που εγγράφονται στο Π.Δ.Ε. ή των πόρων από άλλη πηγή προς τους φορείς αυτούς και προσδιορίζεται το ποσοστό επί του προϋπολογισμού των δράσεων που διαχειρίζονται καθώς και το ανώτατο όριο αυτού.

Επιπλέον με την ίδια τροπολογία επαναπροσδιορίζεται η ειδική εισφορά, που επιβάλλεται υπέρ του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης, σε κάθε κατανεμόμενη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμο φυσικό αέριο, η οποία ανέρχεται εφεξής σε ποσοστό 5% επί των μνημονευόμενων μεγεθών με μέγιστο ποσό τα δέκα (10) ευρώ ανά μεγαβατώρα Ανώτερης Θερμογόνου Δύναμης Φυσικού Αερίου (ποσό στο οποίο ανέρχεται σήμερα) και υπολογίζεται επί της ποσότητας φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται από κάθε υπόχρεο παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας για την Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Στην τροπολογία προβλέπονται τα εξής:

-Συμπληρώνεται το περιεχόμενο της υπουργικής απόφασης, με την οποία ορίζονται οι υπόχρεοι για την παροχή της αντιστάθμισης του κινδύνου από ενεργειακές κρίσεις ως Υπηρεσίας Κοινής Ωφέλειας (Υ.Κ.Ω.) και εξειδικεύεται το είδος του κινδύνου, ο τρόπος και το ύψος του ποσού της αντιστάθμισης, προσδιορίζεται η σχετική Υ.Κ.Ω., η χρονική περίοδος που παρέχεται, οι επωφελούμενοι και κάθε συναφές ζήτημα.

-Επανακαθορίζεται η διαδικασία υπολογισμού του οριστικού ποσού της έκτακτης εισφοράς που επιβάλλεται στους Προμηθευτές Ηλεκτρικής Ενέργειας βάσει των υπερβαλλόντων εσόδων τους από τη δραστηριοποίηση εκάστου στην εγχώρια λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας μετά το πέρας του Προσωρινού Μηχανισμού Επιστροφής Μέρους Εσόδων Λιανικής Αγοράς (Περίοδος υπολογισμού, εκκαθάριση κ.λπ.)

-Τροποποιούνται οι διατάξεις του ν.4425/2Ο16 σχετικά με την εφαρμογή του Προσωρινού Μηχανισμού Επιστροφής Μέρους Εσόδων Αγοράς Επόμενης Ημέρας και Ενδοημερήσιας και συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων:

α. Παρατείνεται η Περίοδος εφαρμογής του ανωτέρω Μηχανισμού.

β. Από την οριζόμενη ημερομηνία, κατά τον υπολογισμό του Επιστρεπτέου Εσόδου Αγοράς Επόμενης Ημέρας (Ε.Ε.Α.Ε.Η.) και του Εσόδου Παραγωγού Αγοράς Επόμενης Ημέρας (Ε.Π.Α.Ε.Η.) για κάθε μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ή χαρτοφυλάκιο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.), δεν προσμετρώνται, οι συναλλαγές που αφορούν σε ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας οι οποίες πωλούνται και εκκαθαρίζονται στην Αγορά Επόμενης Ημέρας και διατίθενται, με οποιονδήποτε τρόπο από κάθε υπόχρεο Συμμετέχοντα Παραγωγό ή Φορέα Σωρευτικής Εκπροσώπησης (ΦΟ.Σ.Ε.) Α.Π.Ε. και Σ.Η.Θ.Υ.Α,. δυνάμει συμβάσεων φυσικής παράδοσης σε ενεργοβόρους βιομηχανικούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας.

γ. Επανακαθορίζονται οι περιπτώσεις, που λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό από τον Φορέα Εκκαθάρισης της Αγοράς Επόμενης Ημέρας του συνολικού Ε.Ε.Α.Ε.Η. κατά την εκτέλεση των διαδικασιών εκκαθάρισης.

δ. Επιτρέπεται η κάλυψη από πόρους του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης και του κόστους του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας (Ε.Χ.Ε.) που προκύπτει από την εφαρμογή του Προσωρινού Μηχανισμού Επιστροφής Μέρους Εσόδων Αγοράς Επόμενης Ημέρας και Ενδοημερήσιας.

-Προβλέπεται ότι, για τις περιπτώσεις καταναλωτών που έχουν συνάψει συμβάσεις φυσικής παράδοσης ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες δεν προσμετρώνται και δεν λαμβάνονται υπόψη κατά τον υπολογισμό του Ε.Ε.Α.Ε.Η. και του Ε.Π.Α.Ε.Η., δεν χορηγείται ετιιδότηση της τιμολογητέας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για τις ποσότητες που παραδίδονται δυνάμει των συμβάσεων αυτών.

-Προκηρύσσεται, με ΚΥΑ, πρόγραμμα «Παραγωγικών Επενδύσεων Πράσινης Οικονομίας (Produc-E Green)», για την παροχή ενισχύσεων σε παραγωγικές επενδύσεις στον Τομέα κατασκευής και παραγωγής νέου μηχανολογικού και τεχνολογικού εξοπλισμού με σκοπό την προώθηση της πράσινης οικονομίας, της καινοτομίας και της οικονομίας χαμηλού ενεργειακού και περιβαλλοντικού αποτυπώματος, στο πλαίσιο της μνημονευόμενης Δράσης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.

Καθορίζονται το περιεχόμενο της ανωτέρω ΚΥΑ (διάρκεια, δικαιούχοι, κριτήρια επιλεξιμότητας, ύψος/ποσοστό των ενισχύσεων, διαδικασία όροι και προϋποθέσεις χορήγησης, τρόπος καταβολής και ανάκτησης αυτών, διαδικασία ελέγχου και παρακολούθησης της υλοποίησης των επενδυτικών προτάσεων κ.λπ.), οι προϋποθέσεις για την παροχή των ενισχύσεων στα επενδυτικά σχέδια, ο αρμόδιος φορέας διαχείρισης και ενισχύσεων και παρέχεται η δυνατότητα κατάρτισης, με υπουργική απόφαση, καταλόγου αξιολογητών, για την αξιολόγηση της επιλεξιμότητας επενδυτικών σχεδίων, σύμφωνα με τα οριζόμενα.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιδότηση ηλιακών θερμοσιφώνων: Στη Βουλή η τροπολογία"

Διαρρήκτες 11 και 13 ετών ρήμαξαν τρία μαγαζιά στον Πύργο

Επιδρομή σε καταστήματα στον Πύργο έκανε τα ξημερώματα της Πέμπτης μια ομάδα έξι Ρομά, μεταξύ των οποίων τρία μικρά παιδιά, που διέπραξαν μέσα σε λίγη ώρα τρεις διαρρήξεις προκαλώντας υλικές ζημιές στις τζαμαρίες και τις πόρτες. Μάλιστα, ένα καφενείο έγινε στόχος διάρρηξης για... ένατη φορά!

Οι τρεις ενήλικοι δράστες και τα τρία ανήλικα παιδιά που είχαν μαζί τους, δύο αγόρια μόλις 11 χρόνων και ένα 13χρονο κορίτσι, παραβίασαν πρώτα το καφενείο- ψησταριά από το οποίο άρπαξαν την ταμειακή μηχανή, μία τηλεφωνική συσκευή, αναψυκτικά και μπύρες. Στη συνέχεια, οι ανήλικοι διέρρηξαν ένα σούπερ μάρκετ από τα ταμεία του οποίου άρπαξαν χρήματα, καθώς και μια καφετέρια από την οποία έκλεψαν αλκοολούχα ποτά και τα έκρυψαν σε μια κοντινή οικοδομή.

Οι διαρρήκτες καταγράφηκαν από κάμερες σε πολλά σημεία της πόλης, με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθούν άμεσα και να συλληφθούν οι πέντε από αυτούς σε καταυλισμούς της περιοχής με μια αιφνιδιαστική επιχείρηση της Ειδικής Ομάδας Ελέγχου Παραβατικότητας Ευπαθών Ομάδων Ηλείας, ενώ ο έκτος αναζητείται. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τον πατέρα ενός από τους ανήλικους για παραμέληση της εποπτείας του και οδηγήθηκε μαζί με τους υπόλοιπους στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πύργου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Διαρρήκτες 11 και 13 ετών ρήμαξαν τρία μαγαζιά στον Πύργο"

ΑΕΚ: Τρόμος για τον Δημήτρη Μελισσανίδη - Πήρε φωτιά το ιδιωτικό του αεροπλάνο

πίστευτη περιπέτεια είχε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης και όσοι επέβαιναν στο ιδιωτικό του τζετ, το οποίο απογειώθηκε από το Ντουμπάι με προορισμό την Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν τα αθλητικά site, λίγη ώρα αφότου είχε απογειωθεί, στο αεροπλάνο εκδηλώθηκε φωτιά, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός. Ο πιλότος, ωστόσο, κρατώντας τη ψυχραιμία του, κατάφερε να το προσγειώσει με ασφάλεια σε περιοχή του Βορειου Ιράκ, με τους επιβαίνοντες να βγαίνουν από αυτό ασφαλείς.

Στη συνέχεια ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ και οι συνεπιβάτες του πήραν άλλη πτήση και έφτασαν στην Ελλάδα με ασφάλεια.

melissanidis 2

«Είμαι σοκαρισμένος, σωθήκαμε από θαύμα», έλεγε ο ίδιος σε στενούς του φίλους, καθώς το αεροπλάνο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση όπως αναφέρει το Sport24.

Τα έρευνα για το συμβάν ερευνώνται.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " ΑΕΚ: Τρόμος για τον Δημήτρη Μελισσανίδη - Πήρε φωτιά το ιδιωτικό του αεροπλάνο "

Νέα Σμύρνη: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 54χρονου μασέρ που βίαζε πελάτισσες

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και η φωτογραφία ενός 54χρονου Αλβανού μασέρ  που συνελήφθη για δύο βιασμούς γυναικών στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Πρόκειται για έναν μασέρ που προσβάλει με την στάση του τους σοβαρούς  επαγγελματίες του κλάδου του με καταγωγή από την Αλβανία ο οποίος συνελήφθη στις 27-11-2022, στον Άλιμο και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό κατά συρροή, τετελεσμένο και σε απόπειρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 54χρονος εντός επιχείρησης που διατηρούσε με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών μασάζ στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων ραντεβού προέβη στον βιασμό δύο ημεδαπών γυναικών.

Δείτε εδώ τις φωτογραφίες και τα στοιχεία του 

Όπως επισημαίνεται η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην άμεση ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του κατηγορουμένου, στην πληρέστερη διερεύνηση τέλεσης και άλλων ομοειδών αξιόποινων πράξεων σε βάρος απροσδιορίστου εισέτι αριθμού παθόντων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-9374613 του Τ.Α. Νέας Σμύρνης και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

eleftherostypos

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα Σμύρνη: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 54χρονου μασέρ που βίαζε πελάτισσες"

Νέος σεισμός 5,5 Ρίχτερ στην κεντρική Τουρκία

Σεισμός μεγέθους 5,5 βαθμών σημειώθηκε στην κεντρική Τουρκία, όπως ανακοίνωσε το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC). Το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα.

Η νέα σεισμική δόνηση καταγράφηκε περίπου ένα 20ήμερο μετά την καταστροφικό σεισμό που σημειώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 44.218 στην Τουρκία.

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέος σεισμός 5,5 Ρίχτερ στην κεντρική Τουρκία"

Κ. Μαραβέγιας για άρση ασυλίας Πολάκη: Θα λογοδοτήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης ο “εθνικός συκοφάντης”

«Εθνικό συκοφάντη», επίγονο του Αυριανισμού και εκφραστή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, χαρακτήρισε τον Παύλο Πολάκη, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας κατά την ομιλία του στη Βουλή, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, λίγο πριν την ψήφιση της άρσης ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η σημερινή ημέρα αποτελεί το ξεκίνημα μιας πορείας απόδοσης δικαιοσύνης σε εμένα και την οικογένεια μου», είπε στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο Μαραβέγιας και πρόσθεσε ότι η προσφυγή στα δικαστήρια ήταν μονόδρομος για τον ίδιο και τη σύζυγό του, η οποία παρακολουθούσε τη συζήτηση από τα θεωρεία του Κοινοβουλίου. Η άρση ασυλίας έγινε δεκτή με 157 θετικές ψήφους, μετά τη μήνυση που υπέβαλε ο βουλευτής της ΝΔ για συκοφαντική δυσφήμιση και κακόβουλη εξύβριση. «Αρνήθηκε να με αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο, αλλά πλέον θα λογοδοτήσει για τις συκοφαντίες του ενώπιον της Δικαιοσύνης», ανέφερε ο κ. Μαραβέγιας, σχολιάζοντας την αποχώρηση του Π. Πολάκη από την αίθουσα.

Ο βουλευτής Μαγνησίας τόνισε ότι για τον κ. Πολάκη οι παραπομπές στη Δικαιοσύνη είναι σχεδόν καθημερινές ιστορίες, όχι όμως για τον ίδιο και την σύζυγό του, που δίνουν τεράστια σημασία στην προστασία του οικογενειακού τους ονόματος. Χαρακτήρισε μυθεύματα τις καταγγελίες για δήθεν παράνομες χρηματοδοτήσεις από τον Αναπτυξιακό νόμο και για δήθεν «αθέμιτη δανειοδότηση» από τράπεζα, επισημαίνοντας ότι ο κ. Πολάκης γνώριζε ότι διέπραττε συκοφαντική δυσφήμιση, γι’ αυτό και δεν εμφανίστηκε καν στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, όπου θα αναγκαζόταν να δώσει εξηγήσεις.

Οι κραυγές δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια

«Το να μιλά μόνος του, χωρίς αντίλογο, κατασκευάζοντας την δική του πραγματικότητα αποκαλύπτει έναν άνθρωπο που βρίσκεται απέναντι στη δημοκρατία και την αλήθεια», τόνισε ο κ. Μαραβέγιας και πρόσθεσε ότι η αλήθεια είναι μια και δεν μπορούν να την κρύψουν ούτε οι κραυγές, ούτε τα μπλεγμένα μυθεύματα. Για μια ακόμη φορά ξεκαθάρισε ότι 1) καμία χρηματοδότηση της συζύγου του δεν εγκρίθηκε παράνομα από το υπουργείο Ανάπτυξης, 2) κανένας συγγενής του δεν εισέπραξε, ούτε ο ίδιος, έστω κι ένα ευρώ από τον αναπτυξιακό νόμο, 3) ουδέποτε άσκησε επιρροή -θεμιτή ή αθέμιτη- για να αποκτήσει η σύζυγος του πρόσβαση σε χρηματοδότηση οποιασδήποτε μορφής, 4) κανένα έγγραφο από οποιαδήποτε τράπεζα για δήθεν έγκριση ή προέγκριση δανείου στη σύζυγο του δεν υπάρχει, 5) κανένα έγγραφο ή email δικό του, δεν κατατέθηκε προς στήριξη της επαγγελματικής δραστηριότητας της συζύγου του.

Ο κ. Μαραβέγιας υπενθύμισε ότι κάλεσε τον κ. Πολάκη να ζητήσει επίσημη πληροφόρηση μέσω της Βουλή, όμως εκείνος συνέχισε τη λάσπη και μόνο όταν ήρθε η μήνυση αναγκάστηκε να κάνει Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, τα οποία έκρυψε σε ένα συρτάρι. «Δυστυχώς για τον κ. Πολάκη, έχω κι εγώ τον πλήρη φάκελο και δεν θα τον κρατήσω στο συρτάρι. Θα πάει στη δικαιοσύνη μαζί με αγωγή που του έρχεται, “με φόρα”», διεμήνυσε ο βουλευτής.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Μαραβέγιας απέδωσε τη συκοφαντική επίθεση του κ. Πολάκη εναντίον του, στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας  είχε αναδείξει στη Βουλή τις ακραίες, επικίνδυνες και αντιεπιστημονικές θεωρίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, για τα εμβόλια, τα μονοκλωνικά αντισώματα κ.α. Επίσης, δεν παρέλειψε να θυμίσει τη στοχοποίηση και άλλων πολιτικών προσώπων από τον κ Πολάκη, όπως του ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου. «Προφανώς ο ίδιος δεν μπορεί να βάλει όριο στην εχθροπάθεια του, γι’ αυτό και το όριο πρέπει να του το θέτει διαρκώς η Ελληνική Δικαιοσύνη», είπε.

Καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος του Π. Πολάκη

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Μαραβέγιας σε προηγούμενες καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του Π. Πολάκη, από την εποχή που ήταν δήμαρχος Σφακίων μέχρι πριν λίγες μέρες, που καταδικάστηκε για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση κατά του δημοσιογράφου Γ. Παπαχρήστου. Αναφερόμενος, συγκεκριμένα, στη θητεία του στο υπουργείο Υγείας, έκανε λόγο για πάρτι απευθείας αναθέσεων και επιλήψιμες χρηματοδοτήσεις ιδιωτών, παραθέτοντας, μάλιστα, δημοσιεύματα με στοιχεία για «8 εκατομμύρια ευρώ που εκταμιεύθηκαν αέρα» από το ΚΕΕΛΠΝΟ, εκ των οποίων 330.000 ευρώ με εντολή του υπουργού προς συγκεκριμένο προμηθευτή που τότε εποπτευόταν από τον ίδιο, αλλά και διάσπαρτα «δωράκια» που συνολικά ξεπέρασαν μέσα σε 2 χρόνια τα 160.000 ευρώ προς διάφορους φίλους δικηγόρους του τότε αρμόδιου υπουργού κ. Πολάκη για «παρασχεθείσες νομικές υπηρεσίες»…

«Ελπίζω τα «δωράκια» αυτά να έχουν πιάσει τόπο και να τον βοηθούν νομικά, με τα τόσα δικαστήρια που έχει, γιατί “ο καλός ο φίλος στην ανάγκη φαίνεται”», ανέφερε δηκτικά ο κ. Μαραβέγιας και πρόσθεσε ότι δεν είναι παλικαρίσιο ούτε να κρύβεσαι, ούτε να χτυπάς διαρκώς τη Δικαιοσύνη επειδή ξέρεις ότι εκεί θα ξανακληθείς να λογοδοτήσεις. Επιπλέον, δεν είναι δείγμα γενναιότητας να θες αστυνομικό φυλάκιο έξω από το σπίτι σου, με 6 αστυνομικούς για να σε φυλάνε από τους φανταστικούς εχθρούς σου.   

Η μαντινάδα

Ο κ. Μαραβέγιας τόνισε ότι οι πολίτες θα κρίνουν τον καθένα στην κάλπη και θα καταψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ήδη έχει παραδεχθεί δημόσια ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, ο οποίος έχει δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο «ότι αν οι εκλογές γίνουν πριν το καλοκαίρι, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δεύτερο κόμμα». «Να ακούτε τον αρχηγό σας και να μην μαλώνετε μαζί του. Αν έχετε ανασφάλειες στα Χανιά, αφήστε τους «μπροστινούς» και την υπονόμευση των αντιπάλων σας και πείτε κάτι θετικό στο κόσμο. Γιατί οι πολίτες δεν θέλουν ούτε λάσπη, ούτε σανό…», είπε ο βουλευτής Μαγνησίας και εξέφρασε τη λύπη του για την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Πολάκη.

«Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο ίδιος ποτέ δεν θα το ζητήσει, γιατί ξέρει ότι δεν μπορεί να σταθεί ενώπιον της δικαιοσύνης. Όπως λέει κι η μαντινάδα που του έχουν αφιερώσει οι συντοπίτες του: “Ζηλεύουνε τον Κρητικό για την παλληκαριά του, μα τον Πολάκη τον γελούν με την ανημποριά του”», κατέληξε ο κ. Μαραβέγιας εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων από τους συναδέλφους του.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κ. Μαραβέγιας για άρση ασυλίας Πολάκη: Θα λογοδοτήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης ο “εθνικός συκοφάντης”"

Τέλη κυκλοφορίας: Λήγει η προθεσμία – Τι να προσέξετε

Λήγει την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου η παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, καθώς και για την υποβολή δήλωσης ακινησίας των οχημάτων.

Οι οδηγοί σε περίπτωση που χάσουν την προθεσμία, θα κληθούν να πληρώσουν το διπλάσιο ποσό, που θα έπρεπε να πληρώσουν εμπρόθεσμα. Σε περίπτωση οικονομικής αδυναμίας, οι κάτοχοι των οχημάτων θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι στο τέλος Φεβρουαρίου λήγει και η προθεσμία που έχουν στη διάθεσή τους, για να θέσουν -όσοι το επιθυμούν- το όχημά τους σε ακινησία.

Η άρση ακινησίας δεν μπορεί να γίνει πριν από τον Απρίλιο, όταν και θα ανοίξει η πλατφόρμα για τέλη με τον μήνα, ενδεχομένως ακόμα και πριν τις εκλογές. Τότε λοιπόν θα μπορούν να επανακυκλοφορήσουν και να το κρατήσουν μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά θα πληρώσουν τα 9/12 του ποσού που αναλογεί. Με αυτόν τον τρόπο, κερδίζουν έκπτωση 25% στα τέλη κυκλοφορίας.

Οι τρεις τρόποι πληρωμής

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν να πληρώσουν με τους εξής τρόπους:

  • μέσω των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών που βρίσκονται στις τράπεζες. Σε αυτή την περίπτωση θα ζητηθεί το QR Code, το εικονίδιο δηλαδή που βρίσκεται πάνω δεξιά στο ειδοποιητήριο.
  • μέσω Web banking εφόσον έχετε πρόσβαση στην διαθέσιμη εφαρμογή από την τράπεζά τους. Σε αυτή την περίπτωση θα ζητηθεί ο κωδικός RF. Είναι ο 23ψήφιος αριθμός που βρίσκεται στο κέντρο του ειδοποιητηρίου αμέσως μετά τα γράμματα «RF».
  • στην πλησιέστερη τράπεζα ή σε κάποιο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, έχοντας εκτυπώσει εκ των προτέρων το ειδοποιητήριο.

Σε περίπτωση χρήσης τραπεζικής κάρτας η εξόφληση πραγματοποιείται σε 12 άτοκες δόσεις.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Τέλη κυκλοφορίας: Λήγει η προθεσμία – Τι να προσέξετε"

Μέχρι την Τρίτη 28/2 οι αιτήσεις στην ΑΑΔΕ για ξεχωριστές δηλώσεις συζύγων

Μέχρι την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου έχουν περιθώριο οι φορολογούμενοι που θέλουν να υποβάλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση από τους συζύγους τους στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν ξανά αίτηση χωριστής δήλωσης και το 2023, ακόμα και αν υπέβαλαν αντίστοιχη αίτηση το 2022.

Τα φυσικά πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης μπορούν αν επιθυμούν να υποβάλλουν κοινή δήλωση, αρκεί να το έχουν δηλώσει στο Τμήμα Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης στη Δ.Ο.Υ. τους, όπου και ορίζουν τον υπόχρεο υποβολής της δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος.

Τα «ζευγάρια» μπορούν να καταθέσουν:

  • κοινή δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος με τον/τη σύζυγό τους. Σε αυτή την περίπτωση υπόχρεος για την υποβολή της δήλωσης είναι ο σύζυγος.
  • χωριστή Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος.Αν κανείς από τους συζύγους δεν γνωστοποιήσει την επιλογή υποβολής χωριστής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, οι σύζυγοι θα υποβάλουν φέτος κοινή φορολογική δήλωση..

Σύμφωνα με διευκρινήσεις της εφορίας, τα φυσικά πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης μπορούν αν επιθυμούν να υποβάλλουν κοινή δήλωση, αρκεί να το έχουν δηλώσει στο Τμήμα Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης στη Δ.Ο.Υ. τους, όπου και ορίζουν τον υπόχρεο υποβολής της δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος.

Πιο αναλυτικά, τα «ζευγάρια» μπορούν να καταθέσουν:

  • κοινή δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος με τον/τη σύζυγό τους. Σε αυτή την περίπτωση υπόχρεος για την υποβολή της δήλωσης είναι ο σύζυγος.
  • χωριστή Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος, εφόσον έχει δηλωθεί μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2020 μέσω της ειδικής εφαρμογής: Γνωστοποίηση χωριστής δήλωσης στον διαδικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μέχρι την Τρίτη 28/2 οι αιτήσεις στην ΑΑΔΕ για ξεχωριστές δηλώσεις συζύγων"

Καθαρά Δευτέρα: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων – Ουρές στον Προμαχώνα για το τριήμερο

Μετά από χρονιές «ανάπαυλας» λόγω της πανδημίας, φέτος οι Έλληνες περιμένουν πώς και πώς να γιορτάσουν την Καθαρά Δευτέρα και γενικότερα το αποκριάτικο τριήμερο, όπως πρέπει. Κι επειδή και ο καιρός βοηθάει τις εξορμήσεις στην εξοχή, πολλοί είναι εκείνοι που επέλεξαν να φύγουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων της Καθαράς Δευτέρας από τα λιμάνια της Αττικής, ενώ το λιμενικό σώμα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων.

Καλό είναι οι επιβάτες που αναχωρούν σήμερα, να είναι πιο νωρίς στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους.

Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί να φύγουν 6 πλοία, ενώ για τα νησιά του Αργοσαρωνικού θα αναχωρήσουν 11 συμβατικά πλοία και 11 ταχύπλοα. Από το λιμάνι της Ραφήνας θα φύγουν 5 πλοία και 3 από το Λαύριο.

Η κίνηση από τα τέσσερα μεγάλα λιμάνια της Αττικής χθες Παρασκευή 24/2 ήταν αυξημένη καθώς αναχώρησαν συνολικά 18.144 επιβάτες για κάποιο νησί των Κυκλάδων ή του Αιγαίου. Τα νησιά των Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού ήταν και φέτος οι πιο επιλέξιμοι προορισμοί.

Από τον Πειραιά έγιναν χθες 12 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν 9.235 επιβάτες. Για νησιά του Αργοσαρωνικού έγιναν 26 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν 4.847 επιβάτες, από τη Ραφήνα 6 αναχωρήσεις πλοίων με 3.060 επιβάτες και από το Λαύριο 6 απόπλοι πλοίων με 1.002 επιβάτες.

Με πληρότητα 100% τα δρομολόγια λεωφορείων από τον Κηφισό για Πάτρα

Με πληρότητα που αγγίζει το 100% αναχωρούν και σήμερα τα λεωφορεία με προορισμό την Πάτρα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, Σοφοκλής Φάτσιος και σήμερα Σάββατο τα δρομολόγια για την Αχαϊκή πρωτεύουσα έχουν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί, με συχνότητα ανά 5 λεπτό και μέχρι το βράδυ είναι σε σύνολο προγραμματισμένα 130 δρομολόγια.

“Έχει μεγάλη κίνηση στα ΚΤΕΛ, από τις 7 το πρωί έχει ανά 5 λεπτά λεωφορείο για Πάτρα και το τελευταίο λεωφορείο είναι το βράδυ στις 12. Χθες είχαμε την μεγάλη κίνηση προς Πάτρα, έφυγαν 165 λεωφορεία κα προς όλη την υπόλοιπη Ελλάδα ήταν αυξημένη κατά 30%. Σήμερα περιμένουμε να φύγουν για Πάτρα 130 με 140 λεωφορεία” λέει στο newsit.gr ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, Σοφοκλής Φάτσιος. 

Χθες, Παρασκευή, αναχώρησαν από τον Κηφισό για Πάτρα 165 δρομολόγια με πληρότητα 100%. Έκτακτα δρομολόγια έχουν προστεθεί και για προορισμούς σε Αιτωλοακαρνανία, Βόλο, Λάρισα και Πελοπόννησο.

Αυξημένη τέλος είναι και η κίνηση από το σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων Λιοσίων.

Ουρές στον Προμαχώνα – Κορυφώνεται η έξοδος στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα αναμένεται να κορυφωθεί η έξοδος των εκδρομέων της Θεσσαλονίκης για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, με την παρουσία της Τροχαίας να είναι αυξημένη όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

Σύμφωνα με την Τροχαία Θεσσαλονίκης, η κίνηση των οχημάτων στο εθνικό οδικό δίκτυο που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Κατερίνη, τη Χαλκιδική, την Καβάλα και τις Σέρρες διεξάγεται μέχρι στιγμής ομαλά. Αυξημένη, αλλά χωρίς προβλήματα, είναι η κίνηση στα διόδια των Ν. Μαλγάρων επί της ΠΑΘΕ, όπου χθες το απόγευμα, όταν ξεκίνησε η έξοδος, σχηματίστηκαν «ουρές» στο ρεύμα εξόδου.

Όπως θα δείτε στις εικόνες του newsit.gr ουρές αυτοκινήτων σχηματίζονται στον Προμαχώνα, από εκδρομείς του τριημέρου που θέλουν να περάσουν στη γειτονική Βουλγαρία από πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.

 

Είναι ενδεικτικό, ότι για να περάσει κάποιος τα σύνορα αυτή την ώρα, μπορεί να χρειαστεί να περιμένει δύο ακόμα και τρεις ώρες σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Άγγελου Λαμπίδη.

Το αδιαχώρητο επικρατεί στον υπεραστικό σταθμό ΚΤΕΛ «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, απ’ όπου τα λεωφορεία αναχωρούν με μεγάλες πληρότητες που φθάνουν το 100% για τους δημοφιλείς καρναβαλικούς προορισμούς της Πάτρας, της Ξάνθης και της Κοζάνης. Για τους προορισμούς αυτούς δρομολογούνται δεκάδες έκτακτα δρομολόγια, με τη διοίκηση του ΚΤΕΛ «Μακεδονία» να διαβεβαιώνει ότι εάν παραστεί ανάγκη θα προστεθούν κι άλλα δρομολόγια.

Λόγω της αναμενόμενης αυξημένης κίνησης οχημάτων, η Τροχαία Θεσσαλονίκης λαμβάνει ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα τόσο κατά μήκος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου όσο και σε βασικούς οδικούς άξονες στις εξόδους και εισόδους της πόλης.

Για την περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης σήμερα, από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών (από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι τον κόμβο των Ν. Μουδανιών- 61,5 χλμ.), στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολύγυρου (Ε.Ο.16), από τη γέφυρα Θέρμης έως τον κόμβο Αγίας Αναστασίας, στην κατεύθυνση προς Πολύγυρο, όπως επίσης στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από το 11ο έως τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (97,5 χλμ.).

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας από την Τροχαία σε όλη τη χώρα

Από χθες, 24/2 έως και τις 27 Φεβρουαρίου, υπάρχουν αυξημένα μέτρα Τροχαίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση του κόσμου και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Ο σχεδιασμός προβλέπει:

  • Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής.
  • Αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
  • Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.).
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
  • Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
  • Ενημέρωση των πολιτών μέσω των Γραφείων Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Παράλληλα, ο σχεδιασμός προβλέπει τη συγκρότηση συνεργείων ειδικών τροχονομικών ελέγχων, σε εναλλασσόμενα σημεία του οδικού δικτύου, εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της Χώρας.

Σημειώνεται ότι, κατά την εορταστική περίοδο, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καθαρά Δευτέρα: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων – Ουρές στον Προμαχώνα για το τριήμερο"

Εύα Καϊλή: Οι εταιρείες, το USB και ο «ανώριμος»

Στο διάστημα τουλάχιστον από τα τέλη Δεκεμβρίου έως τα μέσα Ιανουαρίου, οι τηλεφωνικές συνομιλίες της προφυλακισμένης Εύας Καϊλή με την αδελφή της Μανταλένα, καθώς και με τον πατέρα της, καταγράφονταν από τη βελγική αστυνομία. Το περιεχόμενό τους έχει αποτυπωθεί σε ένα πολυσέλιδο έγγραφο, στο οποίο απέκτησαν πρόσβαση η εφημερίδα La Repubblica της Ιταλίας, η Le Soir και το περιοδικό Knack από το Βέλγιο και μοιράστηκαν με την «K» για ταυτόχρονη δημοσίευση.

Μέρος των στοιχείων που συνέλεξαν οι La Repubblica, Le Soir, Knack και η «Καθημερινή» αποτελεί και το χωρίο εκείνο της ομολογίας του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι ενώπιον των βελγικών αρχών που «καίει» τη 44χρονη Καϊλή. «Ελαβε χώρα μια συνάντηση στην Ντόχα τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2019. Η απόφαση που πάρθηκε σε σχέση με τα χρήματα συμπεριελάμβανε κι εκείνη», κατέθεσε ο Παντσέρι αναφορικά με τη χρηματοδότηση από το Κατάρ της προεκλογικής εκστρατείας της Καϊλή την άνοιξη του 2019 με 250.000 ευρώ.

Η Εύα Καϊλή συνελήφθη το μεσημέρι της 9ης Δεκεμβρίου 2022 στο διαμέρισμά της στην οδό Wirtz στην καρδιά των Βρυξελλών και, μερικά εικοσιτετράωρα αργότερα, οδηγήθηκε στις φυλακές του Αρεν, όπου παραμένει προφυλακισμένη μέχρι σήμερα. Σε μία από τις πρόσφατες μεταγωγές της ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου για το θέμα της παράτασης ή μη της προφυλάκισής της, οι Βέλγοι δικαστές έδωσαν στους συνηγόρους της ένα 16σέλιδο έγγραφο της Διεύθυνσης Σοβαρού Οργανωμένου Εγκλήματος. Σε αυτό παρατίθενται σε πλάγιο λόγο οι τηλεφωνικές συνομιλίες της με την αδελφή και τον πατέρα της, το διάστημα από τις 24 Δεκεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου.

Οι συνομιλίες καταγράφηκαν από τις βελγικές αρχές και περιλαμβάνονται σε πλάγιο λόγο στη δικογραφία για το Qatargate.

Από το περιεχόμενο των συνομιλιών προκύπτει η αγωνία της Καϊλή για την έκβαση της υπόθεσης στην οποία είναι κατηγορούμενη, ενώ αποκαλύπτονται συνεννοήσεις για τη μίσθωση ακινήτων, έτσι ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τις οικονομικές τους ανάγκες. «Η Εύα σκέφτεται να νοικιάσει ένα διαμέρισμα στο Κολωνάκι ώστε να έχει ένα εισόδημα», αναφέρεται στο έγγραφο για συνομιλία που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της 26ης Δεκεμβρίου. Εύα και Μανταλένα Καϊλή μιλούν ακόμη για την ανάγκη να κλείσουν ή να μετονομάσουν εταιρείες συμφερόντων τους: «Θα αλλάξουν το όνομα της εταιρείας Madegroup σε Hard, θα αλλάξουν επίσης και έδρα», σημειώνουν οι Βέλγοι αστυνομικοί. Υπό συζήτηση τελεί και το ενδεχόμενο να κλείσουν την εταιρεία Real Estate με επωνυμία «Aria» που είχαν προσφάτως συστήσει από κοινού στο κέντρο της Αθήνας οι Καϊλή και Τζόρτζι. Σε συνομιλία με τον πατέρα της το βράδυ της 27ης Δεκεμβρίου, ο τελευταίος «δηλώνει μετανιωμένος που έκανε μια κίνηση πανικού παίρνοντας τη βαλίτσα», ενώ κάνουν χιούμορ λέγοντας ότι είναι είναι σαν να παρακολουθούν «σκοτεινή ταινία με τους ίδιους σε ρόλο πρωταγωνιστών».

Φυσικά, δεν λείπουν οι αναφορές στην κόρη της Ελληνίδας ευρωβουλευτού, αλλά και στον «ανώριμο» όπως τον χαρακτηρίζουν σύντροφό της Φρατσέσκο Τζόρτζι, για τον οποίο αναφέρουν ότι έχει «λυγίσει από τον φόβο» καθώς και ότι «έπαιζε με τη φωτιά». Κάποιες συνομιλίες γεννούν ερωτήματα και υποψίες, δίχως πάντως να είναι σαφές εάν έχουν ή όχι ποινικό ενδιαφέρον. Για παράδειγμα, Εύα και Μανταλένα μιλούν για το πότε θα επικοινωνήσουν με τον υπουργό για το θέμα του «Στέργιου» δίχως να αποσαφηνίζεται περί τίνος πρόκειται, ενώ το πρωί της 8ης Ιανουαρίου η Εύα Καϊλή ακούγεται να δίνει στην αδελφή της οδηγίες προκειμένου να εντοπίσει «εκεί που υπάρχει ένας καθρέφτης» μια παλιά συσκευή κινητού και κάποια USB τα οποία χαρακτηρίζει «σημαντικά».

«Πώς είναι δυνατόν οι συνομιλίες αυτές να συνδέονται με την υπόθεση, όταν έχουν γίνει μετά τη σύλληψη της Καϊλή και ενώ η ίδια γνωρίζει ότι οι επικοινωνίες της μέσα από το τηλέφωνο της φυλακής παρακολουθούνται;» σχολίασε στην «Κ» ο κ. Δημητρακόπουλος. Παρατήρησε ακόμη ότι η επιλογή των βελγικών αρχών να παρακολουθούν τις συνομιλίες της ευρωβουλευτού συνιστά απόδειξη ότι δεν προέκυψαν επαρκή στοιχεία εις βάρος της, το διάστημα της πολύμηνης έρευνας. Αναφορά στο θέμα έκανε εμμέσως και ο Βέλγος Σβεν Μαρί: «Πρέπει να ξέρουμε ότι όλες οι τηλεφωνικές συνομιλίες της καταγράφονται και τις ακούει η αστυνομία», δήλωσε χαρακτηριστικά. Είπε ακόμη ότι η Καϊλή συνεχίζει να κρατείται με το επιχείρημα ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προσπαθούσε να εξαφανίσει αποδείξεις.

«Στην Ντόχα συμφωνήσαμε να πάρει λεφτά για τις εκλογές»

Στις 24 Ιανουαρίου, ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, κεντρικό πρόσωπο του λεγόμενου Qatargate, έδωσε από μυστική τοποθεσία κατάθεση στους Βέλγους εισαγγελείς. Φέρεται να τους αποκάλυψε άγνωστες μέχρι εκείνη τη στιγμή πληροφορίες για το σκάνδαλο που ήρθε στο φως στις αρχές Δεκεμβρίου και συγκλονίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είχε προηγηθεί η απόφασή του να συνάψει συμφωνία μεταμέλειας με την εισαγγελία του Βελγίου, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής ποινικής μεταχείρισης. Οι Ιταλοί δικαστές, εξάλλου, είχαν κάνει δεκτό το αίτημα για έκδοση στο Βέλγιο της συζύγου του Μαρία Κολεόνι και της κόρης τους Σίλβια, που κρατούνταν δυνάμει βελγικού εντάλματος, ενώ και οι βασικοί συγκατηγορούμενοί του τον υποδείκνυαν ως το κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης.

Ενα μήνα μετά, La Repubblica, Le Soir, Knack και «Κ» αποκαλύπτουν το περιεχόμενο της ομολογίας Παντσέρι, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την Ελληνίδα ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή. Τι είπε λοιπόν ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής; Οτι η προεκλογική εκστρατεία της Καϊλή για τις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2019 χρηματοδοτήθηκε από το Κατάρ με το ποσό των 250.000 ευρώ. «Εγινε μια συνάντηση στην Ντόχα τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2019», ξεκινά να αφηγείται ο Παντσέρι, παραθέτοντας τα ονόματα των ακόμη τεσσάρων παρευρισκομένων. Ανάμεσα σε αυτούς ο επίσης κατηγορούμενος Ανδρέα Κοτσολίνο. «Για την Εύα, δεν μπορώ πια να θυμηθώ εάν βρισκόταν εκεί, αλλά νομίζω ότι ήταν παρούσα, δίχως να μπορώ να είμαι 100% σίγουρος. Αλλά η απόφαση που πάρθηκε σε σχέση με τα χρήματα για τους υποψηφίους συμπεριελάμβανε την Εύα Καϊλή. Είμαι σίγουρος ότι στο τέλος εκείνης της συνάντησης οι Καταριανοί αποφάσισαν να χρηματοδοτήσουν τις προεκλογικές εκστρατείες των τριών (σ.σ. της Καϊλή), του Κοτσολίνο και ενός ακόμα υποψηφίου με 250.000 ευρώ. Ναι, αυτό συνέβη». 

Η αναφορά αυτή του Παντσέρι δεν είναι άσχετη με τα γεγονότα εκείνης της περιόδου. Οντας ακόμη επικεφαλής της υποεπιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο Ιταλός πολιτικός είχε υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με την αντίστοιχη επιτροπή για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Κατάρ. Προέβλεπε στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, διοργάνωση ετήσιων συνεδρίων και ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας. Παρών στην υπογραφή της συμφωνίας στην Ντόχα φέρεται να ήταν και ο στενός συνεργάτης του και σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι. Το πρώτο συνέδριο διοργανώθηκε το 2019 και είχε θέμα την καταπολέμηση της ατιμωρησίας ή, αγγλιστί, Fight Impunity, όπως ακριβώς η επωνυμία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που ο Παντσέρι συνέστησε μετά την αποχώρησή του από την Ευρωβουλή. Ακολούθησε δεύτερο συνέδριο το 2020 στην Ντόχα, με την αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή σε ρόλο συντονίστριας.
«Αόριστες αναφορές»

Η «Κ» επικοινώνησε με τον Eλληνα συνήγορο της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο οποίος χαρακτήρισε αόριστες τις αναφορές του Παντσέρι και αμφισβήτησε την αξιοπιστία των ισχυρισμών του. «Αναφέρει μεν ότι η συνάντηση έγινε το 2019 στο Κατάρ, αλλά ότι ο ίδιος δεν θυμάται εάν η Καϊλή μετείχε σ’ αυτήν. Και ότι εκ των υστέρων ο ίδιος έμαθε ότι δόθηκαν χρήματα σ’ εκείνη και σε δύο ακόμη ευρωβουλευτές». Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, η συγκεκριμένη αναφορά δεν μπορεί να εκληφθεί ως επιβεβαίωση ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής εισέπραξε πράγματι χρήματα από το Κατάρ για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής της εκστρατείας. Αλλά ακόμη και στην περίπτωση που αυτό ίσχυε, παρατήρησε ο Eλληνας ποινικολόγος, τότε το αδίκημα είναι στη δικαιοδοσία της ελληνικής και όχι της βελγικής Δικαιοσύνης.

Την αξιοπιστία του Παντσέρι προσπάθησε να αμφισβητήσει και ο Βέλγος δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Σβεν Μαρί, σε συνεντεύξεις του σε ελληνικά ΜΜΕ. «Ο Παντσέρι με τα ψέματά του έχει γίνει η αιτία για να είναι στη φυλακή η Εύα Καϊλή. Προτού γίνει πληροφοριοδότης, όλα όσα έλεγε θεωρούνταν ψέματα. Τώρα, λέει ό,τι θέλουν να ακούσουν ο ανακριτής, ο εισαγγελέας και οι αστυνομικοί. Και από εκείνη τη στιγμή θεωρείται αξιόπιστος», δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξή του.

kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Εύα Καϊλή: Οι εταιρείες, το USB και ο «ανώριμος»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news