facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

Ταρίφα τρόμου για οδηγό ταξί στον Βόλο – Ρομά αντί να τον πληρώσουν, τον κυνήγησαν με λοστό

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται ένας οδηγός ταξί στον Βόλο, αφού έπεσε θύμα ενός πρωτοφανούς περιστατικού για τα δεδομένα της ελληνικής περιφέρειας. Το πρωί της Τετάρτης (σήμερα) πήρε ως επιβάτη έναν νεαρό ρομ, ο οποίος του ζήτησε να τον μεταφέρει στη συνοικία της Νεάπολης.

Σύμφωνα με όσα καταγράφει το TheNewspaper.gr, ο νεαρός τσιγγάνος επιβιβάστηκε στη Νέα Ιωνία, στη συνέχεια έκανε στάση σε ένα σπίτι και κατέληξαν στον οικισμό ρομά στον Ξηριά. Όταν ο οδηγός ταξί του είπε το ποσό που του όφειλε για την κούρσα, εκείνος αρνήθηκε, κατέβηκε από το ταξί, πήρε έναν λοστό από ένα φορτηγάκι και ξεκίνησε να τον κυνηγά!

Έντρομος ο επαγγελματίας ταξί δεν ήξερε πας να αντιδράσει και γρήγορα μεταξύ απειλών για την οικογένεια του και τον ίδιο, αποχώρησε για να μην κινδυνεύσει η ζωή του.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο TheNewspaper.gr ο πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών ταξί Βόλου , Δημ. Φιλίππου δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και ειδικά στη περιοχή του Ξηριά όπου διαμένουν Ρομά. Για τον λόγο αυτό οι οδηγοί ταξί θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής πελατών.

Για το περιστατικό κατατέθηκε μήνυση στην Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας.  

thenewspaper

Διαβάστε Περισσότερα » "Ταρίφα τρόμου για οδηγό ταξί στον Βόλο – Ρομά αντί να τον πληρώσουν, τον κυνήγησαν με λοστό"

Δεν έγινε η νέα δίκη του Φρέντι Μπελέρη, γιατί δικαστής είχε φόρτο εργασίας

Δεν πραγματοποιήθηκε το νέο δικαστήριο για τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, καθώς μια δικαστής είχε φόρτο εργασίας και δεν μπορούσε να παρευρεθεί.

Σύμφωνα με το himara.gr, όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του δικαστηρίου, η μία εκ των τριών δικαστών, η Ιρένα Γκιόκα, παρευρισκόταν σε άλλη δική, η οποία δεν ολοκληρώθηκε στον εκτιμώμενο χρόνο, συνεπώς δεν κατέστη εφικτό να πραγματοποιηθεί η δίκη της υπόθεσης Μπελέρη – Κοκαβέση.

Εντούτοις, το δικαστήριο όρισε τις τρεις επόμενες διαδοχικές δικές. Η πρώτη θα διεξαχθεί την 25η Ιανουαρίου στις 12:00, ενώ, οι επόμενες για την 1η και την 8η Φεβρουαρίου την ίδια ώρα.

Σημειώνεται, ότι ο Φρέντι Μπελέρη βρίσκεται σε καθεστώς προφυλάκισης εδώ και οκτώ μήνες.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν έγινε η νέα δίκη του Φρέντι Μπελέρη, γιατί δικαστής είχε φόρτο εργασίας"

Παυλόπουλος-Βενιζέλος: Αντισυνταγματικός ο νόμος για φορολόγηση επαγγελματιών

Για πτυχές αντισυνταγματικότητας του νόμου που αφορά την τεκμαρτή φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών μίλησε ο Προκόπης Παυλόπουλος σε εκδήλωση που διοργάνωσε η συντονιστική Επιτροπή των Ελευθέρων Επαγγελματιών-Επιστημόνων- Επαγγελματοβιοτεχνών- Εμπόρων.

Δεν νοείται πλασματικό εισόδημα, επεσήμανε. Όπως είπε, μπορούν να υπάρξουν τεκμήρια αλλά αυτό θα πρέπει να υιοθετείται με τρόπο «αόριστο», όχι ατομικό και να ανταποκρίνεται στην κοινή πείρα. Παράλληλα, θα πρέπει να είναι μαχητό. Αν είναι αμάχητο, είναι αντισυνταγματικό.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο υπολογίζει το ελάχιστο εισόδημα και το συνδέει με τον μισθό αυτών που απασχολεί ο επαγγελματίας. Ετσι συνδέει μισθωτούς-ελεύθερους επαγγελματίες, παρότι το καθεστώς των δυο είναι εντελώς διαφορετικό.

Από πλευράς του ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί ο νομοθέτης να ισοπεδώνει με την νομοθεσία συλλήβδην τους φορολογούμενους, αν δεν καταπέσει δικαστικά ο νέος νόμος δεν θα έχουμε πετύχει κανενός είδους νίκη».

«Έχει πει η νομολογία του ΣτΕ κάτι πολύ σημαντικό. Ότι η εισαγωγή ενός τεκμηρίου το οποίο είναι μαχητό δεν συνιστά αυτό που συνήθως λένε οι νομικοί, αντιστροφή του βάρους της απόδειξης. Δεν μετατίθεται το βάρος της απόδειξης για την φορολογητέα ύλη από τη φορολογική διοίκηση στον φορολογούμενο. Το βάρος της απόδειξης εξακολουθεί να το φέρει η φορολογική διοίκηση. Το μαχητό τεκμήριο, έχει πει η νομολογία του ΣτΕ, συνιστά κανόνα εκτίμησης των αποδείξεων εν τέλει από το δικαστή αλλά όχι ριζική αντιστροφή του βάρους της απόδειξης. Εδώ νομίζω ότι θεμελιώνεται με απλό και πρακτικό τρόπο αυτό που ακούσαμε να λέγεται τεκμήριο φορολογικής ειλικρίνειας. Το βάρος της απόδειξης εξακολουθεί να βαραίνει την φορολογική Αρχή. Έστω και αν εισάγονται ειδικότεροι κανόνες» σημείωσε ο Ευαγγελος Βενιζελος.

Οπως ανέφερε ο πρώην Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και καθηγητής συνταγματικού δικαίου, «η νομολογία του Συμβουλίου της Επικράτειας αποδέχεται την ευχέρεια του νομοθέτη να θεσπίσει φορολογικά τεκμήρια και να ασκεί έλεγχο για φοροδιαφυγή, αυτά όμως τα τεκμήρια οφείλουν να ανταποκρίνονται σε αυτό που ο δικαστής προσλαμβάνει σαν κοινή πείρα. Τα τεκμήρια οφείλουν να είναι μαχητά, το βάρος όμως της απόδειξης της ενδεχόμενης ανειλικρίνειας το φέρει η φορολογική αρχή, όχι ο ελεγχόμενος. Ο νέος νόμος προσκρούει και στην στην κοινή πείρα αλλά και στην νομολογία του ΣτΕ, καθώς εξομοιώνει φορολογικά μισθωτούς – ελεύθερους επαγγελματίες, πρόκειται όμως για δύο διαφορετικά οικονομικά υποκείμενα... Το να λέει το κράτος στον φορολογούμενο έλα να σε ελέγξω αν αμφισβητήσεις το τεκμήριο παραβιάζει τουλάχιστον δύο θεμελιώδη δικαιώματα, της δικαστικής ακρόασης και της δίκαιης δίκης. Παράλληλα, ο νομοθέτης σε «απειλεί» αν θέλεις να αντιστρέψεις το τεκμήριο επιχειρώντας να κάνει μία συναλλαγή με τον φορολογούμενο».

Τέλος ο Θεόδωρος Φορτσάκης, Καθηγητής Φορολογικού Δικαίου ΕΚΠΑ και πρώην Βουλευτής Επικρατείας, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «τα νέα τεκμήρια όπως είναι διατυπωμένες οι διατάξεις του νόμου είναι ουσιαστικά αμάχητα αν και θεωρητικά είναι μαχητά. Δεν είναι δυνατόν επίσης να σου λέει το κράτος, πλήρωσε αν θες να αποφύγεις τον έλεγχο και τους μπελάδες, δεν μπορεί ο έλεγχος να είναι μία απειλή από την πλευρά του κράτους... Πρέπει να δώσουμε βάση στις έννοιες της φορολογικής δικαιοσύνης και της καλλιέργειας της φορολογικής συνείδησης».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Παυλόπουλος-Βενιζέλος: Αντισυνταγματικός ο νόμος για φορολόγηση επαγγελματιών"

Δίπλωμα οδήγησης: Όλοι από γιατρό - Έρχονται δύο βασικές αλλαγές

Η Επιτροπή Μεταφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θέλοντας να αυξήσει την οδική ασφάλεια, τον Δεκέμβριο του 2023 τάχθηκε υπέρ των υποχρεωτικών ιατρικών εξετάσεων για την έκδοση ή την ανανέωση των διπλωμάτων οδήγησης.

Τα νέα μέτρα που είχε καταθέσει η Κομισιόν τον περασμένο Μάρτιο, σκοπεύουν στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στους δρόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Επιτροπή Μεταφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (TRANS) τόνισε την σημαντικότητα της υγείας των ανθρώπων που… πιάνουν τιμόνι.

Όπως τονίζεται, στόχος είναι ο κάθε οδηγός να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχικό επίπεδο, προκειμένου οι χρήστες του οδικού δικτύου να συνυπάρχουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Επίσης τα μέλη της «TRANS» συμφώνησαν ότι η ισχύς των διπλωμάτων οδήγησης για αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα δεν πρέπει να είναι μικρότερη των 15 ετών, ενώ αναφέρεται πως στην χώρα μας ανά 15 χρόνια είναι υποχρεωτική η ανανέωση.

«Δοκιμαστική περίοδος» δύο ετών στους νέους οδηγούς

Ακόμα ένα σημαντικό μέτρο είναι η εφαρμογή της υποχρεωτικής δοκιμαστικής περιόδου τουλάχιστον δύο ετών για τους νέους οδηγούς. Η «TRANS» τόνισε ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα οι νέοι οδηγοί θα υπόκεινται σε αυστηρότερους περιορισμούς, συγκριτικά με τους υπόλοιπους, και θα παρατηρείται η οδική συμπεριφορά τους.

Αλλαγές θα υπάρχουν στο όριο αλκοόλ, το οποίο θα είναι 0,2 g/l όπως επίσης και στα πρόστιμα τα οποία θα είναι αυστηρότερα σε αυτούς που θα κρίνονται «επικίνδυνοι οδηγοί».

Θέλοντας να αυξύσει τον αριθμό των επαγγελματιών οδηγών, η TRANS πρότεινε να επιτραπεί η απόκτηση διπλώματος οδήγησης για φορτηγό και λεωφορείο έως και 16 επιβατών από άτομα ηλικίας 18 ετών. Βέβαια θα υπάρχει η προϋπόθεση ότι θα διαθέτουν πιστοποιητικό επαγγελματικής επάρκειας, ενώ τα άτομα ηλικίας 17 ετών θα μπορούσαν επίσης να δικαιούνται άδεια οδήγησης φορτηγών μόνο στην περίπτωση που δίπλα τους βερίσκεται κάποιος έμπειρος οδηγός.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Δίπλωμα οδήγησης: Όλοι από γιατρό - Έρχονται δύο βασικές αλλαγές "

Σχολεία: Εγκύκλιος του υπ. Παιδείας για τις απουσίες – Τι ισχύει για κορονοϊό και ιώσεις

Δημοσιοποιήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού η εγκύκλιος για την αντιμετώπιση των απουσιών των μαθητών, λόγω των εποχιακών ιογενών αναπνευστικών λοιμώξεων.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η έναρξη ισχύος της οποίας τοποθετείται στην 1η Νοεμβρίου 2023 και λήγει στις 31 Μαρτίου 2024, καταχωρίζονται, αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών.

Η εγκύκλιος

«Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 24 της αρ. 79942/ΓΔ4/21-5-2019 ΥΑ (Β΄2005), με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, που οφείλονται στην έξαρση των εποχικών ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού, από 1ης Νοεμβρίου 2023 έως και 31 Μαρτίου 2024.

Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως και με την προσκόμιση από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας. Οι απουσίες αυτές είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σχολεία: Εγκύκλιος του υπ. Παιδείας για τις απουσίες – Τι ισχύει για κορονοϊό και ιώσεις"

Καιρός αύριο: Λευκή Πέμπτη με χιόνια στα ορεινά – Αναλυτική πρόγνωση

Χιονιάς θα διατηρηθεί ο καιρός αύριο Πέμπτη 11 Ιανουαρίου με χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα. Τοπικά θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι έντασης μέχρι 7 μποφόρ.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις. Από το μεσημέρι στο Ιόνιο και βαθμιαία στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και μέχρι το βράδυ στην ανατολική Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς την ανατολική Στερεά και τις δυτικές Κυκλάδες θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο (κυρίως στις παράκτιες περιοχές) και από το βράδυ στη νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.

Λίγα χιόνια θα πέσουν το βράδυ στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές και θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από -02 (μείον 2) έως 09 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 05 έως 13 βαθμούς και στα νησιά από 10 εως 15 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ισχυρός στα βορειοδυτικά. 

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Από το βράδυ υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 09 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός. Λίγες τοπικές νεφώσεις στην δυτική Μακεδονία.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Από το μεσημέρι στο Ιόνιο και βαθμιαία στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς στα δυτικά τμήματα της Ηπείρου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Γρήγορα τα φαινόμενα στο Ιόνιο και (κυρίως στις παράκτιες περιοχές)
της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν το βράδυ στα ορεινά της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Από το απόγευμα βαθμιαία στην ανατολική Πελοπόννησο και μέχρι το βράδυ πιθανώς στην ανατολική Στερεά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα τη νύχτα στην ανατολική Πελοπόννησο θα ενταθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν το βράδυ στα ορεινά των δυτικότερων περιοχών.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στην ανατολική Κρήτη. Από το απόγευμα τοπικές βροχές στη δυτική Κρήτη και πιθανώς στις δυτικές Κυκλάδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα στη δυτική Κρήτη θα ενταθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα δυτικά.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Λευκή Πέμπτη με χιόνια στα ορεινά – Αναλυτική πρόγνωση"

Αντιολισθητικές αλυσίδες: Πρόστιμο για όσους δεν έχουν στο αυτοκίνητό τους – Πόσα θα πληρώσουν

Απαραίτητες σε κάθε οδηγό είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σύμφωνα με το νόμο, τα αυτοκίνητα θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Απρίλιο. Αλλιώς το διοικητικό πρόστιμο που επιβάλλεται στους παραβάτες είναι ύψους 80 ευρώ.

Οπως αναφέρει το ΦΕΚ 1144 Β’ 14.03.2022 ο εφοδιασμός με αντιολισθητικές αλυσίδες ή ανάλογα αντιολισθητικά μέσα κατάλληλα για το όχημα, είναι υποχρεωτικός τη χρονική περίοδο από Οκτώβριο έως και Απρίλιο κάθε έτους και όταν οι επικρατούσες συνθήκες το επιβάλουν.

Επιπλέον ο οδηγός θα πρέπει να είναι σε θέση να γνωρίζει την σωστή τοποθέτησή τους και να φροντίζει για την συντήρηση τους σε καλή και λειτουργική κατάσταση. Οι παραβάτες της παραπάνω απόφασης τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο 80 € σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (παρ 26 & 27 του άρθρου 81).

Με βάση τη σχετική Απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές, επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών η υποχρέωση εφοδιασμού των οχημάτων τους με αντιολισθητικές αλυσίδες, ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, όπως χιονοκουβέρτες ελαστικών και χιονολάστιχα (που φέρουν την ειδική σήμανση του «αλπικού» συμβόλου με την ένδειξη M+S).


Η τήρηση των ανωτέρω αντιολισθητικών μέσων καθίσταται υποχρεωτική μόνο όταν και εφόσον εκδοθούν αποφάσεις από τις αρμόδιες αρχές (Αστυνομικές Διευθύνσεις, Διευθύνσεις Τροχαίας, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας), σύμφωνα με το άρθρο 52 του Κώδικά Οδικής Κυκλοφορίας, που προβλέπει ότι οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες επιβάλλουν οι οδηγοί να φροντίζουν για τον εφοδιασμό των οχημάτων που οδηγούν με κατάλληλα αντιολισθητικά μέσα.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιολισθητικές αλυσίδες: Πρόστιμο για όσους δεν έχουν στο αυτοκίνητό τους – Πόσα θα πληρώσουν"

Στο gov.gr η άρση παρακράτησης κυριότητας επιβατικού ή δικύκλου οχήματος ιδιωτικής χρήσης

Διαθέσιμη μέσω του gov.gr είναι πλέον και για τις 13 περιφέρειες της χώρας η ηλεκτρονική υπηρεσία για την άρση παρακράτησης κυριότητας επιβατικού ή δικύκλου οχήματος ιδιωτικής χρήσης.

Η νέα αυτή υπηρεσία αφορά στις περιπτώσεις οχημάτων που η μεταβίβαση της κυριότητας είχε πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο προσυμφωνημένης τμηματικής καταβολής του αντιτίμου (δόσεις) και πλέον έχει καταβληθεί το σύνολο του οφειλόμενου τιμήματος.

Πρόκειται για μια νέα υπηρεσία που διευκολύνει σημαντικά την καθημερινότητα των πολιτών, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα τη διαφάνεια της σχετικής διαδικασίας, η οποία υλοποιήθηκε σε συνέχεια της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργών Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, και της υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιας για τις Μεταφορές, Χριστίνας Αλεξοπούλου, η οποία υπέγραψε και τη διαπιστωτική πράξη.

Από σήμερα οι πολίτες μπορούν να αιτηθούν προς τις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας την άρση παρακράτησης κυριότητας επιβατικού αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης (Ι.Χ), η οποία προέκυψε στο πλαίσιο προσυμφωνημένης τμηματικής καταβολής του αντιτίμου (δόσεις) μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών, είτε μεταξύ ιδιωτών, είτε μεταξύ ιδιώτη/ών και Νομικού Προσώπου.

Οι πολίτες μπορούν να βρουν τη νέα υπηρεσία:

  • Είτε απευθείας από το gov.gr και τη διαδρομή Πολίτης και καθημερινότητα / Μετακινήσεις / Άρση παρακράτησης κυριότητας επιβατικού ή δικύκλου οχήματος ιδιωτικής χρήσης
  • Είτε απευθείας από το https://drivers-vehicles.services.gov.gr.

Συνδέονται με τους κωδικούς Taxisnet και καταχωρούν, εκτός από τα απαραίτητα στοιχεία της αίτησης, το μοναδικό αναγνωριστικό επαλήθευσης της Υπεύθυνης Δήλωσης, μέσω του gov.gr, του παρακρατούντος την κυριότητα ή μεταφορτώνουν βεβαίωση περί και βούλησης προς επακόλουθη μεταβίβαση της κυριότητας. Στην περίπτωση που υπάρχουν συνιδιοκτήτες του οχήματος καταχωρούνται τα μοναδικά αναγνωριστικά επαλήθευσης των Υπεύθυνων Δηλώσεων, μέσω του gov.gr, του κάθε συνιδιοκτήτη μέσω των οποίων συναινεί στην υποβολή της αίτησης.

Κατά την παραλαβή της νέας άδειας κυκλοφορίας θα πρέπει να προσκομιστεί η προηγούμενη πρωτότυπη άδεια κυκλοφορίας στην οικία Διεύθυνση της Περιφέρειας προς την οποία έγινε η αίτηση. Οι πολίτες έχουν επίσης τη δυνατότητα να εξουσιοδοτήσουν αντιπρόσωπο τους, για την παραλαβή της νέας άδειας κυκλοφορίας.

Η νέα υπηρεσία συμβάλλει περαιτέρω στον ψηφιακό μετασχηματισμό του τομέα των μεταφορών και προστίθεται σε ένα σύνολο από πάνω από 20 ψηφιακές υπηρεσίες που έχουν υλοποιηθεί από τα δύο υπουργεία. Για τις υπηρεσίες αυτές χρειάστηκε τα μητρώα δεδομένων του δημοσίου να «μιλήσουν» μεταξύ τους με πάνω από 25 διαλειτουργικότητες μέσω διαδικτυακών υπηρεσιών (web services). Είναι υπηρεσίες που ολοκληρώνονται από τον κάθε πολίτη σε λίγα λεπτά και έχουν χρησιμοποιηθεί από περισσότερους από 1.000.000 πολίτες. Επιπλέον, με την ψηφιοποίηση όλων αυτών των διαδικασιών, μειώνονται δραστικά τα διοικητικά βάρη σε 59 Διευθύνσεις Μεταφορών που απασχολούν περισσότερους από 700 υπαλλήλους στις 13 περιφέρειες της χώρας, εξοικονομώντας πολύτιμους πόρους και εργατοώρες προς όφελος των πολιτών, αλλά και του δημοσίου τομέα.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο gov.gr η άρση παρακράτησης κυριότητας επιβατικού ή δικύκλου οχήματος ιδιωτικής χρήσης"

Σοκ στα Μέγαρα: Ρομά ξυλοκόπησε τον 4χρονο γιο της συντρόφου του – Νοσηλεύεται διασωληνωμένος

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε 4χρονο παιδί στα Μέγαρα, με αποτέλεσμα να διακομιστεί σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριάκου».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ρομά πατριός, αφού ήρθε από τη Λαμία στο Βλυχό Μεγάρων, χτυπησε το 4χρονο αγόρι της συντρόφου του, τραυματίζοντας τον σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Ο ανήλικος διακομίστηκε, αρχικά, στο ΚΥ Μεγάρων, εν συνεχεία στο Θριάσειο και μετέπειτα στο Παίδων «Αγλαία Κυριακού». Η κατάσταση του κρίνεται σοβαρή.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η μητέρα φέρεται να υποστήριξε ότι ο σύντροφός της δεν ήθελε τα παιδιά της.

Ο δράστης μετά τον ξυλοδαρμό εξαφανίστηκε και αναζητείται.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκ στα Μέγαρα: Ρομά ξυλοκόπησε τον 4χρονο γιο της συντρόφου του – Νοσηλεύεται διασωληνωμένος"

Σκυλακάκης: Mε drones και δορυφόρους ο εντοπισμός και η κατεδάφιση όλων των νέων αυθαιρέτων

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης σχολιάζοντας τους τρεις βασικούς πυλώνες για την πολεοδομική μεταρρύθμιση, ανέφερε ότι θα χρησιμοποιούν drones και δορυφόροι για να εντοπίζονται όλα τα νέα αυθαίρετα, που στη συνέχεια θα κατεδαφιστούν.

Ειδικότερα, για τους τρεις πυλώνες της πολεοδομικής μεταρρύθμισης, ο υπουργός Περιβάλλοντος ανακοίνωσε τα εξής:

1.Αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης

Προωθείται μια ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση για να τελειώσει, οριστικά, το φαινόμενο της νέας, αυθαίρετης δόμησης, με θεμελιώδεις αλλαγές στους θεσμούς και στα εργαλεία ελέγχου και κατεδάφισης των νέων αυθαιρέτων. Στο πλαίσιο αυτό:

Καθορίζεται σαφές πεδίο αρμοδιότητας για κάθε υπηρεσία του δημοσίου, που εμπλέκεται με την αυθαίρετη δόμηση (Επιθεωρητές, Κτηματική Υπηρεσία, Λιμενικό, Δασαρχεία κ.λπ.).

Θεσμοθετείται σύστημα πλήρους παρακολούθησης του δομημένου περιβάλλοντος, διαδικασία εντοπισμού και καταγραφής της αυθαίρετης δόμησης με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα (δορυφόρους, drones, τεχνητή νοημοσύνη, κ.λπ.), διασύνδεση συστήματος με το σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης αδειών (e-Adeies), και πλατφόρμα καταγγελιών.

Περιγράφεται η διαδικασία των αυτοψιών από μεικτά κλιμάκια των αρμόδιων υπηρεσιών, ακολουθώντας το μοντέλο της Μυκόνου του περασμένου καλοκαιριού.

Καθορίζεται ο τρόπος, η χρηματοδότηση και η μεταφορά αρμοδιοτήτων για τις κατεδαφίσεις από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, στην Κεντρική Διοίκηση.

Κατεδαφίζονται, κατά προτεραιότητα, όλες οι νέες, αυθαίρετες κατασκευές και υλοποιούνται, ετησίως, επιπρόσθετες κατεδαφίσεις, που αντιστοιχούν σε παλαιότερα αυθαίρετα, για τα οποία υπάρχουν οριστικά πρωτόκολλα κατεδάφισης, με πολεοδομικά και περιβαλλοντικά κριτήρια, σε αριθμό που αντιστοιχεί κατ’ ελάχιστον στα πρωτόκολλα κατεδάφισης, που οριστικοποιήθηκαν το 2023.

Αυξάνονται οι κυρώσεις και τα πρόστιμα για τους διοικούμενους που κατασκευάζουν αυθαίρετα.

2.Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης»

H έλλειψη καθορισμένων χρήσεων γης και η αδυναμία εφαρμογής χρήσιμων πολεοδομικών μέτρων – κινήτρων δημιουργούν πολλαπλά προβλήματα για το περιβάλλον, μη ορθολογική οργάνωση του χώρου και φαινόμενα όπως άναρχη – αυθαίρετη δόμηση και υπερβολική αστική διάχυση στον αγροτικό χώρο.

Τα παραπάνω έχουν και δευτερογενείς παρενέργειες, για παράδειγμα ελλείψεις βασικών τεχνικών και περιβαλλοντικών υποδομών και αθέμιτο ανταγωνισμό από παράνομες, οικοδομικές δραστηριότητες, έναντι των νόμιμων.

Για να αντιμετωπιστούν αυτά τα ζητήματα προωθείται η υλοποίηση του προγράμματος «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», το οποίο αφορά σε χρηματοδότηση πολεοδομικών μελετών μείζονος σημασίας και περιλαμβάνει τις παρακάτω πέντε δράσεις:

  • Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (Τ.Π.Σ.)
  • Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων (Ε.Π.Σ.)
  • Αυτοτελών Μελετών για Ζώνες Υποδοχής Συντελεστή Δόμησης (Ζ.Υ.Σ.)
  • Αυτοτελών Μελετών Οριοθέτησης Οικισμών και
  • Αυτοτελών Μελετών Χαρακτηρισμού Δημοτικών Οδών

Σημειώνεται πως τα Τ.Π.Σ. και τα Ε.Π.Σ. αντιστοιχούν στο 80% των Δημοτικών Ενοτήτων (826 από τις συνολικά 1.036) και στο 77% της επιφάνειας της χώρας (101.324 από 132.049 τ.χλμ.).

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί, πρωτίστως, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ενώ παράλληλα θα υπάρξει χρηματοδότηση και από άλλες πηγές (π.χ. Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ΕΣΠΑ, Πράσινο Ταμείο).

Από τις παραπάνω δράσεις θα επωφεληθούν ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας, αλλά και μεμονωμένοι ιδιοκτήτες ακινήτων. Συγκεκριμένα, όλοι οι δήμοι της χώρας θα μπορούν να έχουν θεσμοθετημένες χρήσεις γης. Ταυτόχρονα, τα τομεακά υπουργεία και ιδιώτες επενδυτές θα γνωρίζουν εκ των προτέρων ποιες δραστηριότητες επιτρέπεται να αναπτυχθούν σε κάθε περιοχή/θέση, για σωστή προετοιμασία μελετών και έργων και τέλος θα μπορεί να εκτιμηθεί η πραγματική αξία ακινήτων μεμονωμένων ιδιοκτητών.

3.Λύση στο ζήτημα της δόμησης των γηπέδων στην εκτός σχεδίου περιοχή

Με μεταβατική ρύθμιση επιλύεται το ζήτημα της δόμησης των γηπέδων στην εκτός σχεδίου περιοχή, που έχουν πρόσωπο σε μη αναγνωρισμένο ως κοινόχρηστο κατά την έννοια της πολεοδομικής νομοθεσίας οδό.

Η μεταβατική αυτή ρύθμιση θέτει ειδικές προϋποθέσεις που συνδέονται με:

  • εν τοις πράγμασι ύπαρξη οδού για την εξυπηρέτηση των ακινήτων που εμφαίνεται σε αεροφωτογραφίες προ της 27ης Ιουλίου 1977
  • πλάτος οδού τουλάχιστον 3,5 μέτρων, ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση πυροσβεστικού.
  • πρόβλεψη περιβαλλοντικού ισοδυνάμου που θα κατατίθεται ως παρακαταθήκη πριν την έκδοση της οικοδομικής αδείας σε ειδικό λογαριασμό του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και θα διατίθεται αποκλειστικά για έργα υποδομής και προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, εντός των διοικητικών ορίων του δήμου που βρίσκεται το γήπεδο, με βάση προτεραιότητες που προκύπτουν από τον πολεοδομικό σχεδιασμό.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσε σχετικά: «Με την πολεοδομική μεταρρύθμιση που προωθούμε, στοχεύουμε στην ολοκληρωμένη αλλαγή του τρόπου που αντιμετωπίζουμε το δομημένο περιβάλλον. Με αύξηση του διαθέσιμου χώρου για την εντός σχεδίου δόμηση, παντού όπου προκύπτουν σχετικές ανάγκες, με οριοθέτηση, αλλά και αντικίνητρα για να περιοριστεί η εκτός σχεδίου, χωρίς να παραβιάζονται θεμελιώδη, ιδιοκτησιακά δικαιώματα των πολιτών και προπαντός, με τη ρύθμιση για την αυθαίρετη δόμηση, που θα δώσει τέλος, μαζί και με τα εργαλεία τα οποία δημιουργούμε, με χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, στο φαινόμενο της νέας, αυθαίρετης δόμησης στην Ελλάδα».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκυλακάκης: Mε drones και δορυφόρους ο εντοπισμός και η κατεδάφιση όλων των νέων αυθαιρέτων"

Μέρα μεσημέρι μπαίνουν σε πολυκατοικία στο Περιστέρι για να κλέψουν σωλήνες φυσικού αερίου - Δείτε βίντεο

Με απύθμενο θράσος μέλος συμμορίας, που κινείται στα δυτικά προάστια της Αττικής, «χτύπησε» μέρα μεσημέρι σε πολυκατοικία στο Περιστέρι επιχειρώντας να κλέψει σωλήνες φυσικού αερίου. Παρόλο που δεν τα κατάφερε τελικά, οι κινήσεις του προκαλούν εντύπωση. 

Στο βίντεο-ντοκουμέντο που εξασφάλισε το protothema.gr, το μέλος της συμμορίας, η οποία ειδικεύεται στην αφαίρεση χαλκού από εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, εισέρχεται σε πυλωτή πολυκατοικίας στο Περιστέρι.





Κρατά στα χέρια του μεγάλη βαλίτσα χρώματος μώβ και φούξια. Δεν φαίνεται να ανησυχεί για το ενδεχόμενο να πέσει πρόσωπο με πρόσωπο με ένοικο της πολυκατοικίας.



Επεξεργάζεται τον χώρο και αφού βεβαιώνεται ότι δεν κινδυνεύει να γίνει αντιληπτός, ανοίγει τη βαλίτσα και βγάζει ένα μεγάλο ψαλίδι κοπής μετάλλων.

peristeri-listia

Δίχως δεύτερη σκέψη, αρχίζει να το χρησιμοποιεί για την αφαίρεση σωλήνων από την εγκατάσταση του φυσικού αερίου. Παρόλο που οι κινήσεις του δείχνουν ότι είναι αποφασισμένος να ολοκληρώσει το «έργο» του, ξαφνικά σταματάει, πετάει το εργαλείο στη βαλίτσα και εξαφανίζεται.

Ο λόγος της ξαφνικής φυγής του οφείλεται στο γεγονός ότι άκουσε ένοικο να χρησιμοποιεί το ασανσέρ της πολυκατοικίας και προκειμένου να μην πέσει επάνω του και γίνει αντιληπτός, έφυγε.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μέρα μεσημέρι μπαίνουν σε πολυκατοικία στο Περιστέρι για να κλέψουν σωλήνες φυσικού αερίου - Δείτε βίντεο"

Ερντογάν: Προστατεύουμε τη Γαλάζια Πατρίδα από το Αιγαίο μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο

Την ανιστόρητη ρητορική της Γαλάζιας Πατρίδας επανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στο 97ο επετειακό πρόγραμμα της MİT.

«Δεν συμπεριφερόμαστε όπως παλιά, σκεπτόμενοι τι λένε οι άλλοι. Καθορίζουμε τις πολιτικές μας γύρω από την Τουρκία. Προσπαθούμε να το κάνουμε αυτό ανεξάρτητα από το τι λέει κάποιος. Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της χώρας μας τόσο διπλωματικά όσο και στρατιωτικά. Οι δραστηριότητές μας είναι ένα παράδειγμα αυτού. Η απελευθέρωση του Καραμπάχ με τους αδελφούς μας από το Αζερμπαϊτζάν είναι ένα από αυτά. Η θέλησή μας να προστατεύσουμε τη γαλάζια πατρίδα από το Αιγαίο μέχρι τη Μεσόγειο και την Ανατολική Μεσόγειο είναι ένα από αυτά. Τα επιτεύγματα της χώρας μας δεν ήταν τυχαία. Ο στρατός μας και οι εξωτερικές υποθέσεις, ειδικά η MİT, έχουν πολύ σκληρή δουλειά και προσπάθεια» ισχυρίστηκε.

Επίσης, επιχείρησε να προβάλει την Τουρκία ως ισχυρή δύναμη και ως παίκτη της παγκόσμιας σκακιέρας. «Η χώρα μας βρήκε τον πραγματικό της άξονα, το όνομα αυτού του άξονα είναι ο άξονας της Τουρκίας» υπογράμμισε επίσης.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Προστατεύουμε τη Γαλάζια Πατρίδα από το Αιγαίο μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο"

Αποξηραμένα βερύκοκα ανακαλεί ο ΕΦΕΤ

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος επισήμου ελέγχου έτους 2023, για τον έλεγχο προσθέτων τροφίμων και αρωματικών ουσιών σε διάφορα είδη τροφίμων, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με στοιχεία «ΒΕΡΥΚΟΚΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ» σε πλαστική κλειστή συσκευασία 250γρ, με αριθμό παρτίδας 02-251 και ανάλωση έως: 18/08/2024, που συσκευάζεται από την επιχείρηση «ΚΑΡΠΟΣ» Σιδηρόπουλος Κ. & ΣΙΑ Ε.Ε., με έδρα τη Λυδία Ν. Καβάλας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το προϊόν, εξετάστηκε από την Χημική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας της Γενικής Διεύθυνσης του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε. και διαπιστώθηκε ότι περιέχει διοξείδιο του θείου σε συγκέντρωση που υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚO – ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ προϊόν, από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το εν λόγω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

euro2day 

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποξηραμένα βερύκοκα ανακαλεί ο ΕΦΕΤ"

Δολοφονία στοv Βόλο: «Δηλητηρίαζε το παιδί μου, έκανα αυτό που έπρεπε, πατέρας είμαι…» – Ο «εφιάλτης» που ζούσε η 18χρονη

Συγκλονίζουν τα λόγια του 50χρονου πατέρα στους αστυνομικούς για το τι τον ώθησε να σκοτώσει τον 33χρονο κουνιάδο του στον Βόλο, μετά την αποκάλυψη της κόρη του ότι τη βίαζε επί εννέα ολόκληρα χρόνια ο θείος της.

Συγκεκριμένα ο 50χρονος πατέρας, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στους αστυνομικούς: «Το τελευταίο διάστημα που η κόρη μου σπούδαζε, ζητούσε συνεχώς χρήματα να της στέλνω. Κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν ο σπιτονοικοκύρης του διαμερίσματος που μένει, με πήρε τηλέφωνο ότι του χρωστούσε ενοίκια, ενώ εγώ και η μητέρας της τής στέλναμε κανονικά χρήματα. Όταν μίλησα με το παιδί για να δω τι συμβαίνει, άρχισε να κλαίει και μου είπε όλα όσα ζούσε τόσα χρόνια με τον 33χρονο που τη βίαζε και τα βίντεο που είχε και την εκβίαζε και της έπαιρνε τα λεφτά. Δηλητηρίαζε το παιδί μου, έκανα αυτό που έπρεπε, πατέρας είμαι».

Το χρονικό μιας οικογενειακής τραγωδίας στον Βόλο

Πώς όμως έγινε το ραντεβού θανάτου του 50χρονου πατέρα με τον 33χρονο κουνιάδο του, ο οποίος σύμφωνα με την 18χρονη κόρη του δράστη τη βίαζε επανειλημμένα για πολλά χρόνια;

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το ραντεβού θανάτου έγινε στον δρόμο μετά την ΑΓΕΤ με κατεύθυνση τον Βόλο. Εκεί γράφτηκε η τελευταία σελίδα της τραγωδίας που ζούσε η 18χρονη. Στο σημείο αυτό ο 50χρονος πατέρας της σκότωσε τον 33χρονο!

Το κορίτσι ομολόγησε στον πατέρα του τις φρικιαστικές πράξεις του 33χρονου θείου της και σύμφωνα με τον taxydromo εκείνος της ανέφερε ότι θα το «τακτοποιήσει»!

 Δείτε τις φωτογραφίες του δράστη και του θύματος σύμφωνα με αλβανικά μέσα ενημέρωσης:

O 50χρονος δράστης του εγκλήματος στον Βόλο

thitis volos

Το 33χρονο θύμα του εγκλήματος στον Βόλο

thima volos

Οπως έγινε γνωστό ο 33χρονος βίαζε την 18χρονη σήμερα κοπέλα από όταν αυτή ήταν στην ηλικία των εννέα ετών. Μάλιστα, όταν εκείνη έφτασε στην ηλικία των 12 ετών περίπου, ξεκίνησε να τη βιντεοσκοπεί και να τη φωτογραφίζει σε άσεμνες στάσεις. Ο ίδιος, μάλιστα, φέρεται να κρατούσε το βιντεοληπτικό υλικό για τον εαυτό του, εκβιάζοντας στη συνέχεια την ανηψιά του με αυτό!

Όταν, η κοπέλα έφτασε ηλικιακά να εργάζεται περιστασιακά, εκείνος φέρεται να της τηλεφωνούσε και να της ζητούσε να του δώσει τα χρήματα που έβγαζε, υπό την απειλή ότι θα δημοσιεύσει το υλικό που είχε στην κατοχή του.

Δείτε φωτογραφία από το σημείο στο οποίο έγινε η συνάντηση του 50χρονου με τον 33χρονο

volos egklima

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το magnesianews.gr ο 50χρονος δράστης είναι πατέρας τριών παιδιών από το πρώτο του γάμο. Η πρώτη του σύζυγος, σκοτώθηκε σε τροχαίο, ενώ με τη δεύτερη σύζυγο και αδερφή του θύματος, έχουν ένα παιδί.

Έτσι έγινε το ματωμένο ραντεβού

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία ο 50χρονος πατέρας της 18χρονης και καθ’ ομολογίαν δράστης όταν έμαθε απο το ίδιο του το παιδί τη φρίκη που ζούσε από τον θείο της για εννέα ολόκληρα χρόνια, πέρασε από το σπίτι του στην Αργαλαστή Πηλίου, πήρε την καραμπίνα που κατείχε νόμιμα, και μεταβαίνοντας στην Αγριά ζήτησε από τη σύζυγό του να πάει ο αδερφός της να τον βοηθήσει προφασιζόμενος ψευδώς πως είχε μηχανική βλάβη στο όχημα του.

Με την άφιξή του στο σημείο, οι δύο άνδρες λογομάχησαν, στη συνέχεια ο 50χρονος χτύπησε με την κάννη του όπλου τον 33χρονο στο πρόσωπο και όταν το θύμα επιχείρησε να του πάρει το όπλο τον πυροβόλησε τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Στη συνέχεια ο 50χρονος κάλεσε τις Αρχές και ανέφερε την πράξη του. Αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο και εντόπισαν το πτώμα του άνδρα να φέρει τραύματα στο πρόσωπο και ίχνη πυροβολισμού στο στήθος, ενώ δίπλα του υπήρχαν κομμάτια μονόκαννου τυφεκίου όπως κοντάκι, κάνη κα.

Το 33χρονο θύμα διέμενε στην οδό Γαρέφη 16, λίγο πιο πάνω από το Νοσοκομείο, σε μια ήσυχη γειτονιά, με κανέναν από τους γείτονες να μην μπορεί να πιστέψει το έγκλημα που διαρπάχθηκε.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονία στοv Βόλο: «Δηλητηρίαζε το παιδί μου, έκανα αυτό που έπρεπε, πατέρας είμαι…» – Ο «εφιάλτης» που ζούσε η 18χρονη"

Στο Τατόι για το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου η Άννα – Μαρία, τα παιδιά και οι αδερφές του

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα, Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και η οικογένειά του στις 13:00 πραγματοποίησε μνημόσυνο στη μνήμη του στο Τατόι.

Το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, που τελέστηκε σε στενό οικογενειακό, έγινε στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως.

Εκεί βρέθηκαν η σύζυγός του Άννα Μαρία, τα παιδιά του και οι δύο αδερφές του, βασίλισσα Σοφία και Ειρήνη, αλλά και κάποια με τα εγγόνια του. Το μνημόσυνο τέλεσε ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας Ιλίου.

Στις 27 Φεβρουαρίου αναμένεται να ακολουθήσει και δεύτερο μνημόσυνο στο κάστρο Ουίνδσορ, υπό την αιγίδα του βασιλιά Καρόλου.

Δείτε φωτογραφίες από το μνημόσυνο στο Τατόι

Βασίλισσα Σοφία

Πριγκίπισσα Ειρήνη

Άννα – Μαρία και Παύλος

Φίλιππος και Θεοδώρα

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο Τατόι για το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου η Άννα – Μαρία, τα παιδιά και οι αδερφές του"

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η απολογία της – Πως έζησε τη μέρα της σύλληψής της

Τις στιγμές που έζησε την ημέρα της σύλληψής της στις 30.03.2022 περιέγραψε η Ρούλα Πισπιρίγκου την τέταρτη μέρα της απολογίας της, με την ίδια να αναφέρεται στον τρόπο που την αντιμετώπισαν οι αστυνομικοί, οι δημοσιογράφοι αλλά και οι πολίτες και κατά την μεταφορά της στη ανακρίτρια στην Ευελπίδων.

«Όσο ήταν στην εντατική η Τζωρτζίνα δεν είχε κάποιους νάρθηκες κλπ. και τους έχω φέρει για να τους δείτε», είπε και τους έβγαλε από μια σακούλα κλαίγοντας. Δείχνοντας πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΜΠΑΜ η Ρούλα Πισπιρίγκου είπε: «Έχει φωτογραφία το παιδί μου. Το παιδί μου ήταν σε εξώφυλλο εφημερίδας. Η απόλυτη ντροπή». 

Σε άλλο σημείο είπε: «Και για τα δύο παιδιά δεν υπήρχε καμία υποψία. Από θέμα αστυνομίας δεν μας είχε ενοχλήσει ποτέ. Τώρα δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να γίνονται όλοι Πυθίες. Δεν ξέρω τι σκοπούς εξυπηρέτησε όλο αυτό και όλη η κοινή γνώμη να παρασύρεται και να έχει όλο αυτό το μένος απέναντι μου χωρίς να με ξέρει. Δεν γνώριζε κανένας τι συνέβαινε μέσα στο σπίτι μας».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου είπε ακόμα ότι έδωσε αυτή την συνέντευξη στο σπίτι στον κ. Σόμπολο ο οποίος την επόμενη μέρα αποχώρησε. «Εγώ ένιωσα τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο ότι ήθελε να βοηθήσει. Του άνοιξα την πόρτα του σπιτιού μου και μου έλεγε ότι θα βοηθήσει και μετά άρχισε το ντόμινο. Έδωσα στην κα Κουτσελίνη και μετά με έπαιρναν τηλέφωνο και μας έλεγαν μιλήσατε στην κα. Κουτσελινη πείτε και σε εμάς κάτι. Νόμιζα ότι με βοηθούσαν. Ό,τι έλεγα, παρερμηνευοταν. Έλεγαν «δεν κλαίει, δολοφόνος η μάνα».

Συνεχίζοντας η Ρούλα Πισπιρίγκου είπε: «Στην εκπομπή της κας Νικολουλη έβγαζαν κάτι μαρτυρίες, άρχισε το γαϊτανάκι των δηλώσεων. Είχαν βγει με αλλοιωμένες φωνές μάρτυρες, θείοι έλεγαν της Ρούλας Πισπιρίγκου, θείοι του Μάνου Δασκαλάκη, γειτόνισσες. Δεν ξέρω ποιοι ήταν όλοι αυτοί.  Μάρτυρες από το Καραμανδάνειο να λένε για κάμερες, μονόκλινα, τα κουδούνια. Εγώ να σας πω νόμιζα ότι ήταν αληθινές δηλώσεις. Εκνευρίζεται ο Μάνος και λέει θα πάρω τηλέφωνο. Και του λένε δεν θέλουμε εσένα θέλουμε να μας μιλήσει η μητέρα. Βγήκα εγώ τους είπα ότι «λέτε ανακρίβειες». Ο Μάνος συνομιλούσε με δημοσιογράφους αλλά δεν ήθελε να φαινόταν εκείνος μπροστά. Το καταλαβαίνω απόλυτα το θέμα το δημόσιογραφικό αλλά υπάρχουν και όρια. Αλλά ήταν παιδιά και τον Γολγοθά που περνά μια οικογένεια. Προσπαθήσαμε να βάλουμε όρια αλλά δεν το προλαβαίναμε».

Στην συνέχεια εξήγησε ότι δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί γύρισε όλο αυτό το κλίμα της συμπόνοιας και της τραγωδίας στο ότι «η μάνα σκοτώνει τα παιδιά και τα παιδιά τα πειράζει για τον πατέρα. Δεν το κατάλαβα ποτέ. Πρέπει να είσαι ψυχασθενής για να βάλεις τέτοιο χωρίς αποδείξεις, χωρίς τίποτα. Αυτό έγινε γιατί ήμουν μόνη μου με το παιδί μου στον θάλαμο. Με ποιον θα ήταν το παιδί; Όπως και με την Μαλένα στο “Ελπίδα”, με την Μαλένα ήμουν, όχι με την Τζωρτζίνα, η Τζωρτζίνα ήταν με την γιαγιά της».
Η Ρούλα Πιπιρίγκου περιέγραψε και άλλα περιστατικά και πως τα ΜΜΕ την είχαν καταδικάσει για την δολοφονία του παιδιού της.

Σε άλλο σημείο είπε: «Είμαστε και βλέπουμε την εκπομπή του κ. Ευαγγελάτου. Βγαίνει ο κ. Λαμπρόπουλος και λέει βρέθηκε η κεταμίνη. Βλέπουμε με τον Μάνο ότι η υποψία μας η αρχική ήταν η φαινοναρβυτάλη. Μπήκαμε στο google και στέλναμε ο ένας στον άλλο στο messenger με τον Μάνο αυτά. «Έλα τώρα πάλι χαζομάρες των δημοσιογράφων είναι», μου είπε ο Μάνος.

Η αστυνομία

Η Ρούλα Πισπιρίγκου περιέγραψε πως πήγε η αστυνομία σπίτι της: «Κάπνιζα και μου χτυπάνε στο παράθυρο. Βλέπω τρεις άντρες μου έβαλαν στο παράθυρο την ταυτότητα και ήταν από την αστυνομία το ανθρωποκτονιών. Ήμουν με την αδερφή μου. Όπως είστε φορέστε τα παπούτσια σας γιατί σας θέλει ο διοικητής. Να ντυθώ. Όχι μην ντυθείτε, πέντε λεπτά θα κάνουμε μια ερώτηση θέλει να σας κάνει ο διοικητής. Να ενημερώσω τον κ. Λύτρα, όχι μου λένε δεν χρειάζεται. Πήγα στην τουαλέτα αλλά ο ένας μου είπε η πόρτα θα είναι μισάνοιχτη, δεν μου έδειξαν κανένα χαρτί ούτε προσαγωγή, τίποτα».

Η μητέρα από την Πάτρα είπε επίσης ότι μπήκε σε ένα τζιπ της πήραν το κινητό και την έβαλαν σε ένα δωμάτιο.

«Με έβαλαν σε ένα δωμάτιο», είπε κλαίγοντας, «σε ένα γραφείο, με έγδυσαν, με έψαξαν παντού. Μου έβγαλαν τα κομποσκοίνια, όλα τα πάντα. Μου είπαν να κοιτάω τον τοίχο. Κάποια στιγμή με γύρισαν. Είχαν μια καρέκλα και ένα γραφείο. Ζήτησα ένα τσιγάρο δεν μου έδωσαν. Μπήκε ο κ. Χασιώτης και ένας άλλος που έκανε τις καταθέσεις. Μπήκαν ο ένας δεξιά ο άλλος αριστερά κολλητά μου. Μου λένε: «τι έχει γίνει; Λέει δεν ξέρεις τι έχει γίνει; Πες μας να τελειώνουμε. Το έφαγες το παιδί».

Δεν ξέρω για ποιο πράγμα μου μιλάτε.

Δεν την ξέρεις την κεταμίνη;

Δεν την ξέρω. Τώρα την έμαθα.

Μου είπαν «άκουσε με έχω παιδιά δεν μπορώ να καταλάβω τι σε έφτασε εκεί. Καταλαβαίνω ότι το παιδί σου ήταν άρρωστο και ήθελες να το λυτρώσεις. Για να ελαφρύνεις την θέση σου ξέρουμε πολύ καλά ότι ο Μάνος δουλεύει στα φάρμακα και ο πατέρας του και θα πούμε ότι  σου έδωσε την κεταμίνη αυτός, εσύ θα φας δέκα χρόνια θα στο κανονίσουμε εμείς ότι από οίκτο πήγες να λυτρώσεις το παιδί».

Είπε ακόμα ότι ζήτησε να μιλήσει με τον Μάνο Δασκαλάκη αλλά της είπαν ότι εκείνος δεν ήθελε να της ξαναμιλήσει ούτε και οι γονείς της. «Μιλήσαμε με τους γονείς σου. Το πιστεύουν όλοι για σένα ότι σκότωσες την Τζωρτζίνα και δεν θέλουν να σου ξαναμιλήσουν και θα πάνε στην Αργεντινή και θα αλλάξουν το όνομά τους».

Στην συνέχεια υποστήριξε ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τους αστυνομικούς όταν αρνήθηκε ότι σκότωσε τη Τζωρτζίνα.

«Μου λέει σήκω όρθια και με χτύπησε στο στομάχι. Μου έλεγαν πες το. Πες το για τον Δασκαλάκη».

«Από τα χτυπήματα ήμουν κατακόκκινη στο πρόσωπο. Μάλιστα με είδε ο κ. Λύτρας και το είπε ότι με είδε χτυπημένη στην εκπομπή της κας Κουτσελίνη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρούλα Πισπιρίγκου: Η απολογία της – Πως έζησε τη μέρα της σύλληψής της"

Ακρίβεια: Τα μέτρα για την αντιμετώπισή της, πλαφόν στο βρεφικό γάλα – Αναλυτικά οι κατηγορίες προϊόντων

Σε εξειδίκευση των μέτρων κατά της ακρίβειας τα οποία προανήγγειλε νωρίτερα ο Πρωθυπουργός προχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας. Μεταξύ άλλων, περιορίζονται οι συνολικές εκπτώσεις των προμηθευτών στα σούπερ μάρκετ κατά 30% και μεταφέρεται το όφελος στον καταναλωτή με αντίστοιχη μείωση της τιμής στο ράφι. Ταυτόχρονα, ο υπουργός Ανάπτυξης επανέλαβε ότι θα μπει πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους στο βρεφικό γάλα. Νέο μήνυμα Μητσοτάκη προς τις πολυεθνικές, με έμφαση σε κάθε απόπειρα αθέμιτης κερδοφορίας.

Αναλυτικά τα νέα μέτρα, τα οποία εξειδίκευσε ο υπουργός Ανάπτυξης, με στόχο τη μείωση των τιμών και το όφελος που θα έχουν οι καταναλωτές:

Πρώτο μέτρο

Μειώνουμε παροχές προς τα σουπερμάρκετ και εξασφαλίζουμε χαμηλότερες τιμές για τον καταναλωτή.
Συγκεκριμένα, περιορίζουμε τις συνολικές εκπτώσεις των προμηθευτών στα σούπερ μάρκετ κατά 30% και μεταφέρουμε το όφελος στον καταναλωτή με αντίστοιχη μείωση της τιμής στο ράφι. Το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί στις κατηγορίες που σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού παρατηρήθηκαν αποκλίσεις. Τα προϊόντα αυτά είναι απορρυπαντικά, καθαριστικά σπιτιού, οδοντόκρεμες, αφρόλουτρα, σαμπουάν και βρεφικές πάνες.

Δεύτερο μέτρο

Αποτρέπουμε αδικαιολόγητες ανατιμήσεις για να αποτρέψουμε αδικαιολόγητες ανατιμήσεις. Δεν επιτρέπουμε στους προμηθευτές που αυξάνουν τις τιμές των προϊόντων να υλοποιούν προωθητικές ενέργειες για τα προϊόντα που έχουν ανατιμήσει για τρεις μήνες. Αυτό το μέτρο αφορά όλα τα προϊόντα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ. Προφανώς, για τους προμηθευτές που διατηρούν σταθερές ή μειώνουν τις τιμές των προϊόντων τους, επιτρέπονται κανονικά οι προωθητικές ενέργειες προς όφελος των καταναλωτών.

Τρίτο μέτρο

Καθαρές τιμές από το χωράφι στο ράφι. Για να διασφαλίσουμε την απόλυτη διαφάνεια στην εφοδιαστική αλυσίδα από το χωράφι στο ράφι, υποχρεώνουμε τους προμηθευτές να πωλούν τα προϊόντα στο λιανεμπόριο σε καθαρές τιμές, net pricing. Επιτρέπεται μόνο πιστωτικό τιμολόγιο ύψους έως 3% για επιστροφές προϊόντων ή φύρας. Το μέτρο αφορά νωπά φρούτα, λαχανικά και κρέατα.

Τέταρτο μέτρο

Πλαφόν στο μεικτό περιθώριο κέρδους για το βρεφικό γάλα. Για τις τιμές πώλησης του βρεφικού γάλακτος ορίζεται πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους των εταιρειών που εισάγουν, παράγουν και διακινούν το βρεφικό γάλα στην Ελλάδα. Το πλαφόν ορίζεται ως το άθροισμα του λειτουργικού κόστους της εταιρείας για τη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων και εμπορικού κέρδους 7%.

«Αυτό το οποίο κάνουμε σήμερα είναι μία κρίσιμη και δραστική παρέμβαση που επιτυγχάνει πρώτον, άμεση μείωση της τιμής σε βασικά αγαθά στα ράφια. Δεύτερον, επιπλέον όφελος για τον καταναλωτή, καθώς οι όποιες εκπτώσεις και προσφορές θα γίνονται πάνω στις νέες μειωμένες τιμές» τόνισε ο κ. Σκρέκας.

Τρία μέτωπα: Βρεφικό γάλα, προσφορές και οπωροκηπευτικά – κρεατικά

Νέα αναχώματα στην ακρίβεια και σε φαινόμενα αισχροκέρδειας που κρατούν ψηλά τις τιμές σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης θέλει να δημιουργήσει η κυβέρνηση. Η «μάχη», αυτή τη φορά, δίνεται σε τρία μέτωπα: στο βρεφικό γάλα, στις μεγάλες και μόνιμες προσφορές στα ράφια που πολλές φορές αποδεικνύονται πλασματικές για τους καταναλωτές και στα οπωροκηπευτικά προϊόντα και τα φρέσκα κρέατα.

«Στη μάχη αυτή αξιοποιούμε διαρκώς νέα εργαλεία πολιτικής μέχρι να καταλάβουν όλοι, και θα έλεγα ειδικά οι πολυεθνικές εταιρείες, ότι η Ελλάδα δεν είναι “μπανανία” και ότι ο πληθωρισμός της απληστίας δεν μπορεί να είναι ανεκτός» τόνισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο βρεφικό γάλα, το οποίο στην Ελλάδα πωλείται έως και 213% ακριβότερα σε σχέση με τη χαμηλότερη τιμή σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η κυβέρνηση αποφάσισε την επιβολή πλαφόν στο περιθώριο του μεικτού κέρδους. Στόχος οι τιμές να συγκλίνουν με τον μέσο όρο της υπόλοιπης Ευρώπης.

Στο μέτωπο των προσφορών, περιορίζονται οι συνολικές εκπτώσεις των προμηθευτών κατά 30% με μειώσεις στις τιμές των τιμοκαταλόγων και κατ’ επέκταση στο ράφι στα απορρυπαντικά, τα καθαριστικά σπιτιού, τις οδοντόκρεμες, τα σαμπουάν, τα αφρόλουτρα και στις βρεφικές πάνες. Όπως επισήμανε ο κ. Σκρέκας, οι όποιες εκπτώσεις και προσφορές θα γίνονται πάνω στις νέες μειωμένες τιμές.

Προσφορές – μείωση τιμών κατά 30%

  • Απορρυπαντικά
  • Καθαριστικά σπιτιού
  • Οδοντόκρεμες
  • Σαμπουάν
  • Αφρόλουτρα
  • Βρεφικές πάνες

Για την αποτροπή αδικαιολόγητων ανατιμήσεων, το Υπουργείο Ανάπτυξης απαγορεύει από εδω και στο εξής στους προμηθευτές που αυξάνουν τις τιμές των προϊόντων τους, να υλοποιούν προωθητικές ενέργειες. Το μέτρο αφορά σε όλους τους κωδικούς που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ.

Παρέμβαση όμως θα υπάρξει και στις τιμές των προϊόντων από το χωράφι στο ράφι. Όπως ανακοινώθηκε, οι προμηθευτές οπωροκηπευτικών προϊόντων και κρεατικών υποχρεούνται να πωλούν τα προϊόντα στο λιανεμπόριο σε καθαρές τιμές. Επιτρέπονται πιστωτικά τιμολόγια ύψους έως 3% μόνο για επιστροφές προϊόντων ή φύρας.

Οπωροκηπευτικά προϊόντα και τα φρέσκα κρέατα

  • Καθαρές τιμές πώλησης από τους προμηθευτές

«Με τα μέτρα αυτά σκοπός μας είναι να διορθώσουμε κατεστημένες στρεβλές εμπορικές πρακτικές και βασική μας προτεραιότητα παραμένει η προστασία του καταναλωτή και η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Οι έλεγχοι στην αγορά θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό, ενώ το 2023 επιβλήθηκαν 1.865 πρόστιμα συνολικού ύψους 13,4 εκατ. ευρώ.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ακρίβεια: Τα μέτρα για την αντιμετώπισή της, πλαφόν στο βρεφικό γάλα – Αναλυτικά οι κατηγορίες προϊόντων"

Η IKEA ανακαλεί προληπτικά φορτιστή – Καλεί τους καταναλωτές να επικοινωνήσουν μαζί της

Η IKEA προτρέπει όλους τους καταναλωτές που διαθέτουν τον φορτιστή ÅRKSTORM USB 40W, σε σκούρο γκρι χρώμα με αριθμό προϊόντος 50461193, και να επικοινωνήσουν με την εταιρεία για πλήρη επιστροφή χρημάτων.

«Η ασφάλεια των καταναλωτών αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την IKEA. Ως εκ τούτου ανακαλούμε προληπτικά τον φορτιστή ÅRKSTORM USB 40W, λόγω πιθανού τραυματισμού κατόπιν φθοράς του καλωδίου φόρτισης. Η IKEA αναπτύσσει τα προϊόντα της χρησιμοποιώντας ένα αυστηρό πρόγραμμα αξιολόγησης κινδύνου και δοκιμών, για να βεβαιωθεί ότι τα προϊόντα πληρούν όλους τους ισχύοντες νόμους και τα πρότυπα στις αγορές όπου πωλούνται.

Παρόλα αυτά, έχει υποπέσει στην αντίληψή μας ότι το καλώδιο τροφοδοσίας του φορτιστή USB ÅSKSTORM 40W σε σκούρο γκρι χρώμα μπορεί να καταστραφεί ή να σπάσει, αφού τυλιχτεί γύρω από έναν φορτιστή ή λυγίσει μετά από μεγάλη περίοδο χρήσης. Η χρήση του φορτιστή του καλωδίου ενδέχεται να προκαλέσει θερμικά εγκαύματα. Επομένως, ανακαλείται ο φορτιστής USB 40W ÅSKSTORM, σκούρο γκρι χρώμα.

Ο φορτιστής USB ÅSKSTORM 40W σε σκούρο γκρι μπορεί να αναγνωριστεί από τον αριθμό μοντέλου ICPSW5-40-1 που βρίσκεται στην ετικέτα στο πίσω μέρος του φορτιστή USB», τονίζει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Η IKEA ανακαλεί προληπτικά φορτιστή – Καλεί τους καταναλωτές να επικοινωνήσουν μαζί της"

Γεωργιάδης για κορωνοϊό: Όσοι κάνουν το εμβόλιο σώζουν τη ζωή τους στα σίγουρα - Διαγράφουμε τα πρόστιμα

Την διαγραφή των προστίμων που επιβλήθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας κυρίως σε ηλικιωμένους που δεν είχαν εμβολιαστεί, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά την σημερινή ενημέρωση για τον «Covid 19».

«Θα διαγράψουμε τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί κατά την περίοδο της πανδημίας», είπε ο υπουργός χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή ως μια ενέργεια συμφιλίωσης. «Το θέμα του εμβολιασμού δίχασε όχι μόνο την ελληνική κοινωνία, αλλά και τους ανθρώπους ανά τον κόσμο», είπε.

«Το εμβόλιο δεν γίνεται με το ζόρι, γίνεται γιατί το χρειαζόμαστε», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.



Όπως είπε, «ένα πρώτο συμπέρασμα από τα στοιχεία, είναι η τεράστια σημασία του εμβολιασμού, τόσο για την γρίπη όσο και για τον κορωνοϊό. Το εμβόλιο του «Covid 19», δεν είναι τίποτα άλλο, όπως όλα τα εμβόλια που κάνουμε από τα παιδικά μας χρόνια. Είναι ένα δοκιμασμένο εμβόλιο, έχει δοκιμαστεί περισσότερο από κάθε άλλο. Όσοι το κάνουν σώζουν τη ζωή τους, στα σίγουρα».

«Θα πρέπει να γίνει ρουτίνα ο εμβολιασμός κατά της Covid. Στόχος μας είναι να μεγαλώσουμε την εμβολιαστική κάλυψη που φέτος έχει πάει καλύτερα από πέρυσι και να γίνεται το εμβόλιο του κορονοϊού και στα φαρμακεία», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Τέλος ο υπουργός Υγείας είπε ότι θα κάνει μεγάλη καμπάνια το υπουργείο για να πειστούν οι πολίτες για την αξία του εμβολιασμού για τη δημόσια υγεία.

H αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη ανέφερε ότι «θέλουμε να αποφύγουμε κάθε πιθανό θάνατο από την Covid, καθώς έχουμε στα χέρια μας κάθε διαθέσιμο μέσο και αποτελεσματικά φάρμακα».

«Η δουλειά μας είναι να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί», τόνισε η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Γεωργιάδης για κορωνοϊό: Όσοι κάνουν το εμβόλιο σώζουν τη ζωή τους στα σίγουρα - Διαγράφουμε τα πρόστιμα"

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί πατατάκια – Ανησυχία ότι μπορεί να προκαλέσουν ναυτία, υψηλή πίεση, κάψιμο στα μάτια

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί πατατάκια, που βρίσκονται στην ελληνική αγορά, καθώς περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις καψαϊκίνης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το σνακ με εμπορική ονομασία «Hot Chip Challenge» σε συσκευασία των 3 gr, ανεξαρτήτου παρτίδας, που παράγεται από την τσέχικη εταιρεία «Hot-Chip s.r.o.».

Ο ΕΦΕΤ εποπτεύει την άμεση ανάκληση του προϊόντος από την εσωτερική αγορά, ενώ οι σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τα υψηλά επίπεδα καψαϊκίνης μπορεί να έχουν συνέπειες για την υγεία, καθώς μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα όπως ναυτία, έμετο, υψηλή αρτηριακή πίεση, κάψιμο στα μάτια και ερεθισμό στους βλεννογόνους.

Συνιστάται στους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν της φωτογραφίας να μην το καταναλώσουν.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί πατατάκια – Ανησυχία ότι μπορεί να προκαλέσουν ναυτία, υψηλή πίεση, κάψιμο στα μάτια"

Τρία άτομα συνελήφθησαν για κλοπές δικύκλων στον Πειραιά

Για κλοπές δικύκλων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά συνελήφθησαν από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ δύο 17χρονοι και ένας 44χρονος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ομάδα ΔΙΑΣ κατά τη διάρκεια περιπολίας εντόπισε τον 44χρονο και τους 17χρονους να κινούνται με κλεμμένο μοτοποδήλατο και τους κάλεσαν σε έλεγχο.

Τα τρία άτομα προσπάθησαν να διαφύγουν, ωστόσο οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον οδηγό του δικύκλου και έναν εκ των δύο επιβαινόντων. Σε κοντινό σημείο, εντοπίστηκε και ο 44χρονος ο οποίος μετέφερε δίκυκλο σε υπόγεια οικία και σε έλεγχο που ακολούθησε εντός αυτής, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν επιπλέον 9 κλεμμένα δίκυκλα, πλήθος εξαρτημάτων δικύκλων και κινητό τηλέφωνο.

Σημειώνεται, ότι ο ένας 17χρονος έχει απασχολήσει τις αρχές κατά το παρελθόν ως εμπλεκόμενος σε ληστεία.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τρία άτομα συνελήφθησαν για κλοπές δικύκλων στον Πειραιά"

Σφοδρή καταιγίδα πλήττει τις ΗΠΑ – Τρεις νεκροί και χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Σφοδρή χειμερινή καταιγίδα έπληξε χθες, Τρίτη, ένα μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών, προκαλώντας ανεμοστροβίλους στο νότο και στοιχίζοντας εκεί τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Σφοδροί άνεμοι και χιονοθύελλες πλήττουν εξάλλου το βόρειο τμήμα της χώρας και η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά.

Ισχυρές βροχές που προκαλούν πλημμύρες, ισχυροί άνεμοι με ριπές που ξεπερνούν πιθανόν τα 80 χλμ/ώρα και καταιγίδες πλήττουν την ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτεών, σύμφωνα με την αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία National Weather Service (NWS).

«Μην την υποτιμάτε», προειδοποίησε ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ Φιλ Μέρφι σε συνέντευξή του σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, χαρακτηρίζοντας αυτή την καταιγίδα «ασυνήθιστη».

Η επιδείνωση των μετεωρολογικών συνθηκών έκανε το Air Force 2, το αεροπλάνο της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις, να εκτραπεί προς το διεθνές αεροδρόμιο Ντάλες στην πολιτεία της Βιρτζίνια, αντί να προσγειωθεί στη βάση Άντριους στο Μέριλαντ.

Ανεμοστρόβιλοι έπληξαν νοτιοανατολικές περιοχές, ιδιαίτερα τη Φλόριντα, όπου ο κυβερνήτης Ρον Ντεσάντις κήρυξε 49 κομητείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Εικόνες από drone δείχνουν ξεριζωμένα δένδρα και κτίρια από τα οποία έχει αποσπαστεί η στέγη.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της καταιγίδας στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Στη Βόρεια Καρολίνα, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σε πάρκο με τροχόσπιτα, πολλά από τα οποία υπέστησαν ζημιές, σύμφωνα με αξιωματούχους της κομητείας Κατάουμπα. Στην Τζόρτζια, η πτώση ενός δένδρου πάνω σε όχημα στοίχισε τη ζωή σε άλλον έναν άνθρωπο, σύμφωνα με την αστυνομία της κομητείας του Κλέιτον. Στην Αλαμπάμα, μία ογδοντάχρονη έχασε τη ζωή της όταν ανεμοστρόβιλος έπληξε το τροχόσπιτό της, σύμφωνα με τις αρχές της κομητείας του Χιούστον.

Περισσότερα από 890.000 νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό

Περισσσότερα από 890.000 νοικοκυριά ήταν χθες, Τρίτη, το βράδυ χωρίς ηλεκτροδότηση, κυρίως στις ανατολικές ΗΠΑ.

Αυτή η χειμερινή καταιγίδα προκάλεσε επίσης σημαντικές χιονοπτώσεις στο κεντρικό και το βόρειο τμήμα της χώρας (2 ως 5 εκατοστά την ώρα), οι οποίες φθάνουν σταδιακά στην περιφέρεια των Μεγάλων Λιμνών, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία.

Στις βορειοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, προειδοποιήσεις για χιονοθύελλες ανακοινώθηκαν επίσης, για πρώτη φορά σε μια δεκαετία, στις οροσειρές Κασκέιντ και Ολίμπικ, σύμφωνα με τους New York Times.

Οι χιονοθύελλες αναμένεται να συνεχισθουν και σήμερα στις περιοχές αυτές και να οδηγήσουν σε συσσωρεύσεις χιονιού «πολλών» εκατοστών εκεί, σύμφωνα με τη NWS.

Η πόλη της Νέας Υόρκης ετοιμάζεται επίσης για ισχυρές βροχοπτώσεις συνοδευόμενες από ισχυρούς ανέμους από το βράδυ της Τρίτης μέχρι σήμερα το πρωί (τοπική ώρα).

«Σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες προγνώσεις της National Weather, αναμένονται τώρα γενικευμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης», έγραψαν οι τοπικές αρχές σε ανακοίνωση επισημαίνοντας τον κίνδυνο πλημμυρών και ανόδου της στάθμης της θάλασσας στα παράλια.

Η κακοκαιρία αυτή έχει ήδη γίνει αισθητή στην αεροπορική κυκλοφορία, καθώς περισσότερες από 1.300 πτήσεις ματαιώθηκαν και 8.600 σημείωσαν καθυστερήσεις χθες, Τρίτη, σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware.com.

Στις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο, αυξάνονται εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής η συχνότητα και η ένταση των καταιγίδων, οι οποίες είναι δύσκολο πλέον να προβλεφθούν.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σφοδρή καταιγίδα πλήττει τις ΗΠΑ – Τρεις νεκροί και χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα"

Άγρια δολοφονία στον Βόλο – Σκότωσε τον αδελφό της γυναίκας του γιατί βίαζε την κόρη του

Για τη δολοφονία του αδερφού της συζύγου του συνελήφθη χθες το βράδυ ένας 50χρονος Αλβανός στην επαρχιακή Οδό Βόλου Ζαγοράς-Κάτω Κλάδος.

Ο δράστης πυροβόλησε μία φορά τον 32χρονο με μονόκαννη καραμπίνα ιδιοκτησίας του (είχε άδεια κατοχής) και στη συνέχεια κάλεσε την Αστυνομία ομολογώντας την πράξη του και μετέβη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου όπου παραδόθηκε λέγοντας ότι τον σκότωσε όταν πληροφορήθηκε το πρωί της ίδιας ημέρας από την 18χρονη κόρη του ότι από την ηλικία των 9 ετών τη βίαζε, ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα την εκβίαζε πως θα δημοσιεύσει βίντεο και φωτογραφίες από τους βιασμούς αποσπώντας της χρηματικά ποσά.

Η καραμπίνα του εγκλήματος βρέθηκε σπασμένη σε κομμάτια και κατασχέθηκε, ενώ παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση του θύματος.

Ο δράστης και το θύμα διέμεναν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα. 

thenewspaper

Διαβάστε Περισσότερα » "Άγρια δολοφονία στον Βόλο – Σκότωσε τον αδελφό της γυναίκας του γιατί βίαζε την κόρη του"

Τρεις νεκροί σε ναυάγιο με μετανάστες στη Λέσβο – Σε εξέλιξη οι έρευνες

Τρεις νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του ναυαγίου με βάρκα, στην οποία επέβαιναν πρόσφυγες και μετανάστες που προσπάθησαν να περάσουν σήμερα το πρωί στη Λέσβο από τις απέναντι τουρκικές ακτές εν μέσω θυελλωδών βόρειων ανέμων έντασης εννέα Μποφόρ.

Η βάρκα έφτασε στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην ακτή του Αγίου Γεωργίου της Θερμής 10 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Μυτιλήνης, περίπου στις 3 μετά τα μεσάνυχτα. Οι ισχυροί άνεμοι όμως κυριολεκτικά την πέταξαν πάνω στα βράχια. Άγνωστος παραμένει μέχρι στιγμής ο αριθμός των αγνοουμένων, αφού δυο Αφρικανικής καταγωγής νέοι άνθρωποι, ένας άνδρας και μια γυναίκα ηλικίας περίπου 25 με 30 ετών ανασύρθηκαν νεκροί, ένας ακόμα νεκρός έχει εντοπισθεί και γίνεται προσπάθεια ανάσυρσης, ένας τραυματίας έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ενώ τέλος οκτώ διασωθέντες έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Καρά Τεπέ.

Στη βάρκα, σύμφωνα με μαρτυρίες, επέβαιναν συνολικά 36 άτομα. Οι υπόλοιποι περίπου 24 επιβαίνοντες έχουν διαφύγει, σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές, στα γύρω βουνά, χωρίς να αποκλείεται ωστόσο κάποιοι από αυτούς να έχουν πέσει στη θάλασσα και να έχουν πνιγεί.

Οι έρευνες από το Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Αστυνομία συνεχίζονται.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρεις νεκροί σε ναυάγιο με μετανάστες στη Λέσβο – Σε εξέλιξη οι έρευνες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news