facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

Φονική πυρκαγιά στη Μαγνησία: Πυροσβέστης μεταφέρθηκε με βαριά εγκαύματα στην Αθήνα – Τραυματίστηκαν άλλοι δύο

Στην Αθήνα μεταφέρθηκε ένας πυροσβέστης από την Κατερίνη, που συμμετείχε στην κατάσβεση της φωτιάς στο Βελεστίνο της Μαγνησίας, καθώς φέρει σοβαρά εγκαύματα.

Ένας εποχικός πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου. Από το μεσημέρι νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Βόλου ένας ακόμη πυροσβέστης με ελαφρά εγκαύματα.

Την ίδια ώρα, στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού μεταφέρθηκε με εγκαύματα ένας άνδρας και δύο μικρά παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Φονική πυρκαγιά στη Μαγνησία: Πυροσβέστης μεταφέρθηκε με βαριά εγκαύματα στην Αθήνα – Τραυματίστηκαν άλλοι δύο"

Κλειστές απόψε και αύριο όλες οι βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις στην Α’ ΒΙΠΕ, και στην Β’ ΒΙΠΕ Βόλου

Λόγω της πυρκαγιάς και των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί κλειστές θα παραμείνουν απόψε όλες οι βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις που διατηρούσαν νυχτερινές βάρδιες στις εγκαταστάσεις τους τόσο στην Α’ ΒΙΠΕ, όσο και στην Β’ ΒΙΠΕ Βόλου.

Το ίδιο ισχύει και για την αυριανή εργάσιμη ημέρα και δεν θα επιτραπεί η λειτουργία των επιχειρήσεων καθ’ όλο το 24ωρο, λόγω της επικίνδυνης κατάστασης που επικρατεί από τις φωτιές στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου.

Η απόφαση ελήφθη από κοινού από το υπουργείο Εργασίας, την Επιθεώρηση Εργασίας Μαγνησίας και το Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Έκκληση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στους εργοδότες

Η Γενική Γραμματεία Εργασιακών Σχέσεων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, καλεί τους εργοδότες των επιχειρήσεων της Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου, στο πλαίσιο της υποχρέωσής τους για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων τους, να συμβάλλουν στην ομαλή και ασφαλή απομάκρυνση των εργαζομένων αυτών από τους εργασιακούς χώρους, καθώς και να προβούν στην αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεών τους καθόλη τη διάρκεια της Πέμπτης 27 Ιουλίου 2023, σε κάθε δε περίπτωση μέχρι την εξάλειψη των ιδιαιτέρως δυσμενών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στον περιβάλλοντα χώρο της Βιομηχανικής Περιοχής λόγω της εκτεταμένης πυρκαγιάς.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστές απόψε και αύριο όλες οι βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις στην Α’ ΒΙΠΕ, και στην Β’ ΒΙΠΕ Βόλου"

«Να ορκιστεί δήμαρχος εντός ή εκτός φυλακής ο Μπελέρης!» – Οργή στην Αθήνα για την μη αποφυλάκιση του

Οργή επικρατεί στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Τιράνων να απορρίψει την έφεση του αδίκως και παρανόμως προφυλακισμένου εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας και κρίσιμου μέλους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας (ΕΕΜ) στην Αλβανία, Φρέντη Μπελέρη.

Για μια «αρνητική εξέλιξη» έκανε λόγο ο ΥΠΕΞ, Γιώργος Γεραπετρίτης, καλώντας την αλβανική κυβέρνηση «να μεριμνήσει άμεσα, νομοθετικά ή διοικητικά, για την άμεση ορκωμοσία του κ. Μπελέρη, εντός ή εκτός φυλακής».

Το ΥΠΕΞ, τονίζει ο κ. Γεραπετρίτης, θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την υπόθεση και να εγείρει το ζήτημα σε όλα τα διεθνή φόρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ:

«Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου Τιράνων να απορρίψει την έφεση του προφυλακισμένου εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, κ. Φρέντη Μπελέρη για αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες αποφάσεις αλβανικών δικαστηρίων, οι οποίες, στην ουσία, στερούν από τον κ. Μπελέρη το δικαίωμα να ορκιστεί και να αναλάβει τα καθήκοντα που του ανέθεσαν οι πολίτες της Χειμάρρας.

Πρόκειται για αρνητική εξέλιξη, η οποία συνιστά σαφή παραβίαση των θεμελιωδών αρχών του κράτους δικαίου, τους οποίους η Αλβανία οφείλει να σέβεται και να τηρεί απαρέγκλιτα εφόσον θέλει να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Καλούμε την αλβανική κυβέρνηση να μεριμνήσει άμεσα, νομοθετικά ή διοικητικά, για την άμεση ορκωμοσία του κ. Μπελέρη, εντός ή εκτός φυλακής.

Το Υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης και θα εγείρει το ζήτημα αυτό σε όλα τα διεθνή φόρα.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " «Να ορκιστεί δήμαρχος εντός ή εκτός φυλακής ο Μπελέρης!» – Οργή στην Αθήνα για την μη αποφυλάκιση του "

Η Ευρωπαία συνήγορος του πολίτη άνοιξε έρευνα για διερεύνηση του ρόλου της Frontex στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο

Η Ευρωπαία συνήγορος του πολίτη Έμιλι Ο’Ρέιλι άνοιξε έρευνα ιδίας πρωτοβουλίας με σκοπό να διευκρινίσει τον ρόλο της Frontex στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο μετά το ναυάγιο ανοιχτά της Ελλάδας στις 14 Ιουνίου, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Η κ. O’Ρέιλι ζήτησε να επιθεωρήσει ένα ευρύ φάσμα εγγράφων σχετικά με τις αρμοδιότητες της Frontex για τη διάσωση όσων βρίσκονται σε κίνδυνο στη θάλασσα, συμπεριλαμβανομένης της επίσημης έκθεσης (Serious Incident Report) σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκαν τα γεγονότα που αφορούν στο σκάφος Adriana καθώς και εκθέσεις για άλλα πρόσφατα περιστατικά που είχαν ως συνέπεια απώλειες ζωών στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συνήγορος του πολίτη συντονίζει την έρευνά της με τον Έλληνα συνήγορο του πολίτη Ανδρέα Ποττάκη, ο οποίος έχει την αρμοδιότητα να εξετάσει πώς αντιμετώπισαν οι ελληνικές αρχές το σκάφος Adriana.

«Ενώ ο ρόλος των ελληνικών αρχών διερευνάται σε εθνικό επίπεδο, ο ρόλος του Frontex στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης πρέπει επίσης να αποσαφηνιστεί.

Έχει αναφερθεί ότι σε αυτήν την περίπτωση η Frontex ειδοποίησε τις ελληνικές αρχές για την παρουσία του πλοίου και πρόσφερε βοήθεια, αλλά δεν είναι σαφές τι άλλο θα μπορούσε ή τι έπρεπε να κάνει», σημειώνει η κ. O’Ρέιλι και συμπληρώνει ότι «η μετανάστευση στην Ευρώπη θα συνεχιστεί και εναπόκειται στην ΕΕ να διασφαλίσει ότι θα ενεργήσει με τρόπο που διατηρεί τα θεμελιώδη δικαιώματα και δεν παραβλέπει τον ανθρώπινο πόνο που αναγκάζει τους ανθρώπους να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή έξω από τις χώρες καταγωγής τους».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ευρωπαία συνήγορος του πολίτη άνοιξε έρευνα για διερεύνηση του ρόλου της Frontex στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο"

Μητσοτάκης: Δίνουμε έναν μισθό επιπλέον για κάθε δημόσιο υπάλληλο και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν

Με αιχμές κατά της αντιπολίτευσης, κυρίως ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που καταψηφίζουν επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών αλλά ψηφίζουν συγκεκριμένα άρθρα, κινήθηκε η ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη  στην ολομέλεια της βουλής. Ο πρωθυπουργός, ανέφερε ότι τα δύο κόμματα καταψηφίζουν τις πρώτες αυξήσεις που δίνονται στους δημοσίους υπαλλήλους ύστερα από 14 χρόνια. «Λυπάμαι που η αντιπολίτευση επέλεξε να μη στηρίξει το νομοσχέδιο. Κρινόμαστε από τις επιλογές μας. Η κυβέρνηση παραμένει συνεπής, γράφεται το πρώτο κεφάλαιο επιτυχημένης οικονομικής πολιτικής με ορίζοντα τετραετίας με ή χωρίς την αντιπολίτευση. Κρίνονται όλοι για τις επιλογές του», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

«Δίνουμε έναν μισθό επιπλέον για κάθε δημόσιο υπάλληλο και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν» επεσήμανε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας παράλληλα τις αυξήσεις του αφορολογήτου ορίου και το youth pass για τη νέα γενιά, τη έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα που είναι ασφαλισμένα και την επέκταση κατά 375 εκατομμυρίων ευρώ των δανείων του Προγράμματος «Σπίτι μου».



Ειδικότερα για το νομοσχέδιο, ο πρωθυπουργός είπε ότι υλοποιεί περίπου το 50% των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης. «Προχωράμε σταθερά μπροστά διαψεύδοντας όσους αμφισβητούσαν την εγκυρότητα του προγράμματος μας», σημείωσε χαρακτηριστικά. Στο ίδιο νομοσχέδιο, όπως είπε, καθιερώνεται η δυνατότητα να ελέγχουν τα κόμματα τα προγράμματα τους, ώστε να σταματήσει ο προεκλογικός πληθωρισμός παροχών, «για να διαχωριστεί η ήρα των υποσχέσεων από το σιτάρι των μετρήσιμων αποτελεσμάτων και τελικά πόσο αξιόπιστος είναι κάποιος. Στις επόμενες εκλογές όλα τα κόμματα θα το κάνουν με υπευθυνότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο μισθός των δημοσίων υπαλλήλων αυξάνεται ύστερα από 14 χρόνια που παρέμενε καθηλωμένος, είτε ανήκουν σε ειδικά μισθολόγια είτε σε όσους έχουν οικογένεια αλλά και σε όσους διαθέτουν θέσεις ευθύνης. «Το ετήσιο οφελος για κάθε εργαζόμενο αγγιζει τα 1.500 ευρώ. Προσφέρουμε σε κάθε δημόσιο υπάλληλο έναν επιπλέον μισθό τον χρονο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης, επέμεινε στην αποτελεσματική πολιτική στήριξης των αδυνάτων αλλά και στην επενδυτική βαθμίδα.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε επίσης ότι όσο παραμένει η ακρίβεια στα τρόφιμα θα επεκτείνεται και το market pass. Τα όρια περιθωρίου κέρδους είναι αυστηρά και η εποπτεία της αγοράς είναι πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Η παρακολούθηση των τιμών θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα της αγοράς. «Ο πληθωρισμός θα πέσει αλλά οι αυξήσεις στους μισθούς και οι μειώσεις στους φόρους θα μείνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στον θάνατο των δύο πιλότων του αεροσκάφος canadair. Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «η σημερινή συνεδρίαση πραγματοποιείται υπό το πένθος από την απώλεια των δύο πιλότων. Υποκλινόμαστε στην αυτοθυσία τους. Έδωσαν την ζωή τους για να σώσουν ζωές, υπηρετώντας το καθήκον και την πατρίδα», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός απηύθυνε ένα μήνυμα λέγοντας ότι τέτοιες ώρες πρέπει να σιωπήσουμε για να τους τιμήσουμε, με ενότητα χωρίς παραπληροφόρηση και θεωρίες συνομωσίας, χωρίς ο πόνος να γίνει κομματικό σύνθημα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε και στην κλιματική κρίση, λέγοντας ότι ολόκληρος ο πλανήτης βιώνει μια άνιση μάχη με τον πλανήτη. Υπογράμμισε ότι η πολιτεία παραμένει παρούσα. Ζητώ απόλυτη επιφυλακή, τόνισε, για τις επόμενες μέρες κάνοντας λόγο στην συνδρομή τόσο της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και εθελοντών.

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Μητσοτάκης: Δίνουμε έναν μισθό επιπλέον για κάθε δημόσιο υπάλληλο και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν"

Πυρκαγιές: 90 τώρα σε εξέλιξη, οι 61 σημερινές – Η εικόνα από την Πυροσβεστική

Μπαράζ πυρκαγιών ανά τη χώρα, στη «δυσκολότερη μέρα του φετινού καλοκαιριού», σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, αντιπύραρχο Γιάννη Αρτοποιό.

Όπως ενημέρωσε νωρίτερα, το τελευταίο 24ωρο οι νέες πυρκαγιές είναι 61, σε σύνολο 90 που καίνε σήμερα.

Στη Μαγνησία, στο Βελεστίνο η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση πήρε γρήγορα διαστάσεις. Ήδη εστάλησαν μέσω 112 τρία μηνύματα: α) στους κατοίκους του Βελεστίνου να προστατευτούν από τους πυκνούς καπνούς, β) σε Διμήνι – Παλιούρι –  Βιομηχανική Περιοχή Βόλου να απομακρυνθούν προς Βόλο και γ) σε Βελεστίνο – Σέσκλο – Άγιο Γεώργιο Φερών να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν 50 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 υδροφόρα οχήματα, 3 αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.

Φωτιά είναι σε εξέλιξη και στην περιοχή Κρόκιο Αλμυρού.

Και στη Φθιώτιδα, το πύρινο μέτωπα σε δασική έκταση στην περιοχή Κάστρο εξαπλώθηκε ταχύτατα και ήδη μέσω 112 οι κάτοικοι της Λαμίας κλήθηκαν να εκκενώσουν το βόρειο τμήμα της πόλης προς το κέντρο και τα νότια. Με άλλο ανάλογο μήνυμα κλήθηκαν να εκκενώσουν Νέα Μαγνησία – Μεγάλη Βρύση και Αγία Παρασκευή προς Στυλίδα.

Iσχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, έχουν κινητοποιηθεί.

Επίσης στη Φθιώτιδα πυρκαγιά μαίνεται και στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού.

Στη Ρόδο, οι αναζωπυρώσεις που εκδηλώθηκαν εχθές στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού έλαβαν διαστάσεις, γι’ αυτό το λόγο ενεργοποιήθηκε, τρείς φορές το 112 για εκκένωση οικισμών.

Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς συνεχίζουν και επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος περιοδικά 5 αεροσκάφη εκ των οποίων τα 2 από Τουρκία και 5 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για το συντονισμό τους.

Και στην Κέρκυρα, πολλές είναι από χθες οι αναζωπυρώσεις στα βορειοανατολικά του νησιού και ήδη έχουν εκδοθεί από χθες 4 μηνύματα μέσω 112. Συνολικά 112 πυροσβέστες, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 36 οχήματα, ανάμεσά τους και 50 άνδρες και 15 οχήματα από τη Βουλγαρία, και περιοδικά ένα αεροσκάφος και 4 ελικόπτερα δίνουν αγώνα για άλλη μία ημέρα.

Και σήμερα επιχειρούν στο πλευρό των ελληνικών δυνάμεων πυροσβέστες, υδροφόρα οχήματα και εναέρια μέσα από 11 χώρες.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυρκαγιές: 90 τώρα σε εξέλιξη, οι 61 σημερινές – Η εικόνα από την Πυροσβεστική"

Δύο νεκροί από τις φωτιές στη Μαγνησία, μεγάλο μέτωπο και στην Τιθορέα

Απανθρακωμένος βρέθηκε ο 45χρονος κτηνοτρόφος που αγνοούνταν στον Άγιο Γεώργιο Φερών στη Μαγνησία. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο άνδρας έφερε εκτεταμένα εγκαύματα και εντοπίστηκε σε βουνοπλαγιά, κοντά στο μαντρί του.

Νεκρή επίσης εντοπίστηκε γυναίκα στον Πλάτανο Αλμυρού, στην περιοχή Χοροστάσι. Η γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη, μετά τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή, καθώς μάλλον δεν πρόλαβε να εγκαταλείψει εγκαίρως το τροχόσπιτο στο οποίο ζούσε. Ο σύζυγός της βρέθηκε δίπλα της χωρίς τις αισθήσεις του.

Συνελήφθη άτομο κοντά στον Αλμυρό Βόλου για εμπρησμό, καθώς πάνω του βρέθηκε εύφλεκτη ύλη. Ο άντρας ανακρίνεται από τις αρχές. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, λίγο μετά το μεσημέρι έριχνε εύφλεκτο υλικό σε κάδο απορριμμάτων στη συνοικία της Νεάπολης και αμέσως μετά η περιοχή παραδόθηκε στις φλόγες.

Σε πύρινο κλοιό ο Βόλος, εκκενώθηκε η ΒΙΠΕ

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει η φωτιά που ξεκίνησε από το Βελεστίνο και έχει φτάσει έξω από τον Βόλο. Μήνυμα του 112 το βράδυ καλεί όσους βρίσκονται στους οικισμούς Γλαφυρά, Κάκκαβο, Μελισσάτικα, Φυτόκο, Λούντζικα και Κογιάτικα να είναι σε ετοιμότητα.

 Η μεγάλη φωτιά ξεκίνησε στο Βελεστίνο και ακολούθως εκκενώθηκαν το Σέσκλο, το Διμήνι, το Παλιούρι αλλά και η ΒΙΠΕ Βόλου

Μήνυμα από το 112 εστάλη σε όλους τους κατοίκους του Βόλου το οποίο τους ενημερώνει ότι ο πληθυσμός πρέπει να παραμείνει κλεισμένος στα σπίτια του με κλειστά παράθυρα και πόρτες, διότι πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει όλο το πολεοδομικό συγκρότημα και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόλου ζητά από τους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις καθώς υπάρχει κίνδυνος για την υγεία τους από τους τοξικούς καπνούς:

«Η κατάσταση με τις πυρκαγιές δυστυχώς παραμένει ανεξέλεγκτη. Παρακαλούμε τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, έχοντες σοβαρά υπόψη τους ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία τους (αναπνευστικά προβλήματα) λόγω της επικινδυνότητας και τοξικότητας πολλών υλικών που καίγονται σε εργοστάσια, βιοτεχνίες και χώρους ταφής απορριμμάτων».

«Φύγετε, μη γίνει καμιά ζημιά, να σωθεί ο κόσμος. Έχει δεξαμενές προπανίου στα 20 μέτρα», είπε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος περνούσε με το αυτοκίνητό του από τα σημεία της φωτιάς. Κάλεσε πολίτες και δημοσιογράφους, μιλώντας ζωντανά στην ΕΡΤ, να απομακρυνθούν από το σημείο.

Μέσα στην πόλη του Βόλου η κυκλοφορία είναι ελάχιστη και η ορατότητα πολύ περιορισμένη από τους πυκνούς καπνούς που έχουν σκεπάσει τον ουρανό.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Μαγνησία επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 υδροφόρα οχήματα. Από αέρος, όσο το επέτρεπε το φως της μέρας, συνέδραμαν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Για την άμεση και πρακτική αντιμετώπιση των αναγκών των κατοίκων των περιοχών που πλήττονται από την πυρκαγιά και που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους δόθηκε σε χρήση για τη διαμονή τους το Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Βόλου. Παράλληλα, έχουν επιταχθεί δύο λεωφορεία για τη μετακίνησή τους. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2421350173 και -174.

Στις 14:30 ξέσπασε η φωτιά στην περιοχή του Βελεστίνου και έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας του λίβα που πνέει στην περιοχή. Η φωτιά κατακαίει χορτολιβαδικές εκτάσεις στον δρόμο προς το Αερινό, ενώ συνεχίζει ανεξέλεγκτη προς Διμήνι, που είναι προάστιο του Βόλου, και προς τη Βιομηχανική Περιοχή.

Προληπτικά η Αστυνομία έχει κλείσει τον αυτοκινητόδρομο Βόλου-Βελεστίνου από τον ανισόπεδο κόμβο της περιφερειακής οδού και πάνω, ενώ πλέον οι φλόγες έχουν μπει μέσα στις εγκαταστάσεις της Α' ΒΙΠΕ και κατακαίονται αύλειοι χώρους βιομηχανικών και βιοτεχνικών εγκαταστάσεων. Επίσης, έχουν σταματήσει να κινούνται και τα τρένα, αφού η σιδηροδρομική γραμμή διέρχεται από την καιόμενη περιοχή.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνεται από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες και τους πολύ ισχυρούς ανέμους, που κάνουν τη φωτιά να κινείται με μεγάλη ταχύτητα και προς κάθε κατεύθυνση.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, που βρίσκεται στην περιοχή, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «πρώτο μέλημά μας είναι να μην υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες και προσπαθούμε με κάθε τρόπο και μέσο να ελέγξουμε τη φωτιά που κατακαίει τα πάντα. Προσπαθούμε να ανακόψουμε τις φλόγες πριν μπουν σε καθαρά κατοικημένες περιοχές στα προάστια του Βόλου. Ζήτησα και ήρθαν πυροσβεστικές ενισχύσεις από όλη τη Θεσσαλία και οι πυροσβέστες μας δίνουν μάχη για να ελέγξουν τη φωτιά».

Η πρώτη εντολή εκκένωσης δόθηκε το απόγευμα για τους οικισμούς Σέσκλο και Άγιος Γεώργιος Φερών.

Εκκενώθηκαν, προληπτικά, τα πρώτα σπίτια στις παρυφές και περιμετρικά του Βελεστίνου και οι κάτοικοι οδηγήθηκαν στο κέντρο της πόλης, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Παλληκάρης.

Φωτιά ξέσπασε και στην περιοχή Κρόκιο του δήμου Αλμυρού από τις 15:00, καίγοντας χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Η τρίτη φωτιά στη Μαγνησία ξέσπασε λίγο μετά τις 12:30 στην περιοχή Πάλτση του Νοτίου Πηλίου, όπου έσπευσαν αμέσως ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 10 οχήματα, πολλοί εθελοντές, όπως και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και κατάφεραν να τη σβήσουν πριν πάρει διαστάσεις.

Εκκενώθηκε τμήμα της Λαμίας, πυρκαγιά και σε Τιθορέα-Ελάτεια

Στη Λαμία, η ύφεση στους ισχυρούς ανέμους λίγο πριν τις 8:00 το βράδυ έδωσε τη δυνατότητα σε εναέρια και επίγεια μέσα της πυροσβεστικής να ανακόψουν την πορεία των μετώπων, καθώς με βαριά χωματουργικά μηχανήματα σχηματίστηκαν προστατευτικές ζώνες.

Η κατάσταση εμφανίζεται καλύτερη. Οι πυροσβέστες, οι αστυνομικοί, οι εθελοντές, οι εργαζόμενοι του δήμου και της Περιφέρειας προσπαθούν να ελέγξουν πληθώρα από αναζωπυρώσεις.

Μεγάλο μέρος της πόλης βρίσκεται για ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα καθώς έχουν καεί κολόνες και μετασχηματιστές και τα συνεργεία της ΔΕΗ περιμένουν να ολοκληρωθεί η κατάσβεση για να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Ο Δήμος Λαμιέων έχει ανοίξει τους χώρους του τρίτου ΚΑΠΗ για να καταφύγουν όσοι έχουν προβλήματα λόγω της πυρκαγιάς. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι θα διαμείνουν σε ξενοδοχεία αυτοί που δεν μπορούν να περάσουν το βράδυ στα σπίτια τους.

Ο δρόμος Λαμίας-Δομοκού παραμένει κλειστός.

Με μηνύματα από το 112 ειδοποιήθηκαν νωρίτερα οι κάτοικοι της βόρειας πλευράς της Λαμίας να εκκενώσουν την περιοχή. Επίσης, εκκενώθηκαν Νέα Μαγνησία, Μεγάλη Βρύση και Αγία Παρασκευή προς Στυλίδα.  

Στην περιοχή, έως τη δύση του ηλίου, επιχειρούσαν δύο αεροσκάφη PZL κι ένα ελικόπτερο Έρικσον. Στην κατάσβεση μετέχουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και μία ομάδα εφέδρων καταδρομέων.

Η φωτιά, που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή Αφανός, ανέπτυξε μέτωπο που ξεπέρασε τα 2,5 χιλιόμετρα.

Μήνυμα εκκένωσης, λίγα χιλιόμετρα πιο νότια, δόθηκε και στους κατοίκους της Κάτω Τιθορέας.

Η φωτιά έχει δημιουργήσει μεγάλο μέτωπο σε αγροτική περιοχή και καλλιέργειες, ωστόσο με την παρέμβαση των πυροσβεστών αλλά και μηχανημάτων του Δήμου δεν απείλησαν οι φλόγες το χωριό.

Ομως, πέρασε τον δρόμο και κατευθύνεται προς την περιοχή της Ελάτειας, όπου δίνεται μάχη από πυροσβέστες, εθελοντές και μηχανήματα του Δήμου για να ανακοπεί η πορεία της.

Σύμφωνα με τη δήμαρχο Ελάτειας Αθανασία Στιβακτή, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «ήρθαν στην ώρα τους ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και προλάβαμε τα χειρότερα. Τώρα όμως η φωτιά κατευθύνεται προς Ελάτεια. Θα προσπαθήσουμε όσο βρίσκεται μέσα σε αγροτικές περιοχές να σταματήσουμε την πορεία της».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ενώ συμμετείχαν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Στο νοσοκομείο πυροσβέστης με σοβαρά εγκαύματα

Πυροσβέστης τραυματίστηκε στο Βελεστίνο κατά τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην περιοχή.

Ο άνδρας έχει μεταφερθεί με σοβαρά εγκαύματα Β’ βαθμού σε χέρια, πόδια, πρόσωπο και πλάτη στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Οι γιατροί του παρέχουν φροντίδα και στη συνέχεια θα δρομολογηθεί η μεταφορά του σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ο εν λόγω πυροσβέστης υπηρετούσε στην Κατερίνη και επιχειρούσε μαζί με συναδέλφους του στη φωτιά στο συγκεκριμένο σημείο.

ΑΠΕ, ΕΡΤ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Δύο νεκροί από τις φωτιές στη Μαγνησία, μεγάλο μέτωπο και στην Τιθορέα"

Νοσοκομείο Χανίων: «Λουκέτο» στη Β’ Χειρουργική μετά τις αποχωρήσεις γιατρών – Σε συνθήκη «επισφαλούς εφημέρευσης» οι χειρουργοί

Το Γενικό Νοσοκομείο στα Χανιά λειτουργεί πλέον από τον Ιούλιο με μία χειρουργική κλινική μετά τις αποχωρήσεις των δύο παραταστιούχων γιατρών διευθυντών της Β’ Χειρουργικής Κλινικής, ενώ η (25.7.2023) χθεσινή αποχώρηση ενός ειδικευόμενου οδηγεί τους χειρουργούς σε συνθήκη «επισφαλούς εφημέρευσης».

Σύμφωνα με το zarpaenws.gr το «λουκέτο» στη Β’ Χειρουργική του νοσοκομείου των Χανίων, λόγω των αποχωρήσεων γιατρών και η συνθήκη «επισφαλούς εφημέρευσης» των χειρουργών στην οποία οδηγεί η νέα κατάσταση είναι κάτι που παραβιάζει την σχετική απόφαση του επιστημονικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα μετά τις αποχωρήσεις, η μία πλέον χειρουργική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων καλείται να είναι σε διαρκή εφημερία, 365 μέρες και νύχτες τον χρόνο, με οκτώ ειδικευμένους γιατρούς και μόλις δύο ειδικευόμενους, ενώ καλείται να… αιμοδοτεί και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, το οποίο ως γνωστόν… αιμορραγεί από την υποστελέχωση.

Από σήμερα λοιπόν όπως και για αρκετές μέρες κάθε μήνα, δεν θα μπορούν να εφημερεύουν 3 γιατροί όπως ορίζει η σχετική απόφαση του επιστημονικού συμβουλίου του Νοσοκομείου, αλλά σε κάθε εφημερία θα είναι μόνο δύο γιατροί οι οποίοι θα καλούνται:

  • να αντιμετωπίζουν με 24ωρη φυσική παρουσία στο ΤΕΠ κάθε ασθενή που προσέρχεται με χειρουργικό πρόβλημα
  • να αντιμετωπίσουν κάθε πρόβλημα που προκύπτει στους νοσηλευόμενους ασθενείς της χειρουργικής κλινικής
  • να αντιμετωπίσουν κάθε χειρουργικό πρόβλημα προκύπτει σε ασθενείς των άλλων κλινικών του νοσοκομείου και
  • να μπουν στο χειρουργείο για να χειρουργήσουν τα επείγοντα, όπως την οξεία σκωληκοειδίτιδα, την εσωτερική αιμορραγία από τροχαίο ατύχημα ή περιτονίτιδα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νοσοκομείο Χανίων: «Λουκέτο» στη Β’ Χειρουργική μετά τις αποχωρήσεις γιατρών – Σε συνθήκη «επισφαλούς εφημέρευσης» οι χειρουργοί"

Φωτιά στη Μαγνησία: Εκκενώνονται Βελεστίνο, Σέσκλο και ΒΙΠΕ – Κλειστή η εθνική οδός, τραυματίστηκε πυροσβέστης

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά στη Μαγνησία, με τις αρχές να εκκενώνουν τα χωριά Βελεστίνο και Σέσκλο, γιατί οι ισχυροί άνεμοι οδηγούν την πυρκαγιά προς τα ανατολικά και κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές,

Στο Σέσκλο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες δημιουργούν ζώνες ανάσχεσης της φωτιάς, όμως το magnesianews.gr αναφέρει πως οι φλόγες στο Σέσκλο αλλά και στη Βιομηχανική περιοχή Βόλου, όπου εργαζόμενοι σε εργοστάσια ξεκίνησαν να εγκαταλείπουν τον χώρο.

Έτσι, το 112 έστειλε μήνυμα, όπου ανέφερε τα εξής:

«Ενεργοποίηση 112

Αν βρίσκεστε στις περιοχές #Διμήνι #Παλιούρι & Βιομηχανική Περιοχή #Βόλου εκκενώστε τώρα προς #Βόλο

Πυρκαγιά στην περιοχή σας

‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη που βρίσκεται ήδη στην περιοχή δήλωσε ότι επικρατούν απίστευτες συνθήκες. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική, ζήτησε να ενισχυθούν οι δυνάμεις πυρόσβεσης του Βόλου και της Μαγνησίας με δυνάμεις από όλες τις όμορες περιοχές για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στο Βελεστίνο, στο Σέσκλο και στα προάστια του Βόλου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η φωτιά ξεκίνησε από το Βελεστίνο, έφτασε στον Άγιο Γεώργιο και κατευθύνεται για το Σέσκλο.

«Αν συνεχιστεί να φυσάνε έτσι οι άνεμοι, τότε η φωτιά θα φτάσει στη θάλασσα για να σβήσει» λένε οι κάτοικοι. Στο σημείο είναι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, μηχανήματα του Δήμου και παλεύουν με τις φλόγες.

Επίσης, σε διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας, στο ύψος της παράκαμψης προς Βελεστίνο, προχώρησαν οι αρχές λόγω της φωτιάς που είναι σε εξέλιξη το απόγευμα της Τετάρτης (26/7). Όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας στο Βελεστίνο, η Εθνική Οδός έκλεισε για προληπτικούς λόγους.

Τραυματίστηκε Πυροσβέστης

Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε στο Βελεστίνο κατά τις προσπάθειες της κατάσβεσης και έχει μεταφερθεί με σοβαρά εγκαύματα Β’ βαθμού σε χέρια, πόδια, πρόσωπο και πλάτη.

Οι γιατροί του παρέχουν φροντίδα και στη συνέχεια θα δρομολογηθεί η μεταφορά του σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ο εν λόγω πυροσβέστης υπηρετούσε στην Κατερίνη και επιχειρούσε μαζί με συναδέλφους του στη φωτιά στο συγκεκριμένο σημείο.

Η εικόνα στο Βελεστίνο:

«Ξεκίνησαν 5-6 μέτωπα σχεδόν ταυτόχρονα»

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας μίλησε στην ΕΡΤ και τόνισε πως «είναι άσχημο απόγευμα για Βόλο και Θεσσαλία. Βελεστίνο, Άγιο Γεώργιο, Σέσκλο, βρίσκομαι στη ΒΙΠΕ που έχει φτάσει η φωτιά. Έχει δοθεί εντολή εκκένωσης».

«Έχουμε δύο ελικόπτερα και τρία αεροπλάνα που βρίσκονται καθ’ οδόν. Είναι πολύ δύσκολη πυρκαγιά γιατί έχει πάρα πολλά μέτωπα, ξεκίνησαν 5-6 σχεδόν ταυτόχρονα. Είναι ανθρωπογενής», είπε χαρακτηριστικά.

«Είχαμε κάνει προειδοποιήσεις, χθες, προχθές, σήμερα. Θα έχουμε λίβα και είναι επικίνδυνος, μην κάνετε καμία εργασία στην ύπαιθρο. Δίνεται μια μεγάλη και άνιση μάχη. Αν δεν πέσει ο άνεμος, που αλλάζει φορά. Έχουμε πάρα πολλά μέτωπα, είναι ντροπή, που μπαίνουν αυτές οι φωτιές. Είναι ντροπή γιατί δεν τιμούν και τη μνήμη των ανθρώπων που θυσιάστηκαν χθες», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Η εικόνα στον Άγιο Γεώργιο Φερών:

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στη Μαγνησία: Εκκενώνονται Βελεστίνο, Σέσκλο και ΒΙΠΕ – Κλειστή η εθνική οδός, τραυματίστηκε πυροσβέστης"

Φωτιά στη Λαμία: Εντολή εκκένωσης του βόρειου τμήματος της πόλης

Εξαπλώνεται η φωτιά στη Λαμία, με τις φλόγες να έχουν ήδη κάψει μία αποθήκη στην περιοχή του Αφανού και τρία σπίτια. Η φωτιά έχει περάσει το δρόμο Λαμίας – Δομοκού και κατευθύνεται προς άλλη κατοικημένη περιοχή.

Στη φωτιά στο Δομοκό, επιχειρούν 29 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα, 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Στο Κάστρο Λαμίας, επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Η Πολιτική Προστασία απευθύνει έκκληση στους πολίτες να κλείσουν τα σπίτια τους και να προστατεύσουν τα σπίτια τους ρίχνοντας νερό στις αυλές, καθώς και να απομακρυνθούν άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Σήμα από το 112 ζητά από τους κατοίκους της Λαμίας που μένουν προς το βόρειο τμήμα της πόλης να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους την ίδια ώρα η φωτιά πέρασε το δρόμο Λαμίας Δομοκού καίει τώρα μέσα στον Ξηριά και κατευθύνεται προς τη Νέα Μαγνησία.

Λίγο αργότερα δόθηκε εντολή εκκένωσης Νέα Μαγνησία, Μεγάλη Βρύση και Αγία Παρασκευή προς Στυλίδα.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στη Λαμία: Εντολή εκκένωσης του βόρειου τμήματος της πόλης"

Ιταλία: Μάχη με τις φλόγες για τρίτη μέρα στο Παλέρμο - Για εμπρησμό κάνει λόγο ο δήμαρχος

Οι πυροσβέστες της Ιταλίας πραγματοποίησαν τέσσερις χιλιάδες επιχειρήσεις, μέσα στο τελευταίο τριήμερο, για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας στις βόρειες περιφέρειες της χώρας και των πυρκαγιών στον Νότο.

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος του Παλέρμο, Ρομπέρτο Λαγκάλα, δήλωσε ότι «οι τόσες εστίες πυρκαγιών των τελευταίων ημερών, δείχνουν ότι πρόκειται για εμπρησμούς, για σοβαρότατα αδικήματα με τα οποία καταστρέφεται το περιβάλλον του νησιού». Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματταρέλα, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον δήμαρχο της πρωτεύουσας της Σικελίας και του επανέλαβε ότι είναι στην διάθεση του ιδίου και των κατοίκων για κάθε παρέμβαση και πρωτοβουλία που θα μπορούσε να τους βοηθήσει σε μια τόσο δύσκολη στιγμή.





Οι λόφοι γύρω από την πόλη του Παλέρμο συνεχίζουν να φλέγονται και τα καναντέρ επιχειρούν για τρίτη ημέρα στην περιοχή. Το πύρινο μέτωπο πλησιάζει στον χώρο ταφής απορριμμάτων του Μπελολάμπο και ο κύριος στόχος των όλων προσπαθειών είναι να αποφευχθεί η καύση σκουπιδιών, κάτι που θα μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία των κατοίκων.

Όπως είχε ανακοινωθεί από χθες, η περιφέρεια της Σικελίας κήρυξε σήμερα το νησί σε κατάσταση κρίσης και περιβαλλοντικής καταστροφής. Αργότερα, με την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Μελόνι, η περιοχή αναμένεται να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τις τελευταίες ώρες, τέλος, η θερμοκρασία στην Κάτω Ιταλία παρουσιάζει πτώση και για αύριο αναμένεται περαιτέρω μείωση, έπειτα από μια εβδομάδα, στη διάρκεια της οποίας επικράτησε ζέστη - ρεκόρ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ιταλία: Μάχη με τις φλόγες για τρίτη μέρα στο Παλέρμο - Για εμπρησμό κάνει λόγο ο δήμαρχος"

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λεωφόρο Κηφισού και στη Νέα Λεωφόρο Ποσειδώνος – Πότε θα ισχύουν

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ στη Λεωφόρο Κηφισού και στη Νέα Λεωφόρο Ποσειδώνος από σήμερα Τετάρτη (26.7.2023) έως και την Τρίτη 1 Αυγούστου 2023 από τις 22:00 έως τις 05:00 το πρωί της επομένης.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ λόγω των εργασιών που θα γίνουν στη Λεωφόρο Κηφισού και στη Νέα Λεωφόρο Ποσειδώνος στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση οδοστρώματος, οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης των οδικών αξόνων της Λ. Κηφισού και της Νέας Λ. Ποσειδώνος και των προσβάσεων του στα όρια αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής».

Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων:

  1. του κλάδου εξόδου της Νέας Λ. Ποσειδώνος (στο ρεύμα κυκλοφορίας της από Πειραιά προς Γλυφάδα) προς την Λ. Κηφισού και σε όλο το μήκος του,
  2. του κλάδου εξόδου του ισόπεδου κυκλικού κόμβου λίμνης ΣΕΦ προς την Λ. Κηφισού σε όλο το μήκος του.

Λόγω της διακοπής, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τα εξής εναλλακτικά δρομολόγια:

Από Πειραιά προς Λ. Κηφισού:

  1. Λιμάνι Πειραιά – πλατεία Ιπποδάμειας – Αθηνών – (ευθεία) Πειραιώς – (αριστερά) παράδρομος Λ. Κηφισού προς Λαμία – (ευθεία) Λ. Κηφισού ρεύμα προς Λαμία.
  2. Λιμάνι Πειραιά – πλατεία Ιπποδάμειας – Ομ. Σκυλίτση – (αριστερά) κλάδος εξόδου προς Εθν. Μακαρίου – Εθν. Μακαρίου – (αριστερά) Καραολή & Δημητρίου – Καραολή & Δημητρίου – (δεξιά) Πειραιώς – (αριστερά) παράδρομος Λ. Κηφισού προς Λαμία – (ευθεία) Λ. Κηφισού ρεύμα προς Λαμία.
  3. Πλατεία Ιπποδάμειας – Ομ. Σκυλίτση – (ευθεία) Λ. Ποσειδώνος Νέα Παραλιακή – (δεξιά) κλάδος εξόδου προς Καλλιθέα /Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Στ. Νιάρχος – Λ. Ποσειδώνος Παλαιά Παραλιακή προς Γλυφάδα – αναστροφή στον κυκλικό κόμβο Ορφέως – Λ. Ποσειδώνος Νέα Παραλιακή προς Πειραιά – (αριστερά) κλάδος εξόδου Λ. Ποσειδώνος Ν.Π. προς Λ. Κηφισού.

Από ΣΕΦ προς Λ. Κηφισού:

  1. Κυκλικός κόμβος λίμνης ΣΕΦ – κλάδος εξόδου προς Εθν. Μακαρίου (υπόγεια προς ΣΚΑΪ) – αριστερά Εθν. Μακαρίου – δεξιά Καραολή & Δημητρίου – Καραολή & Δημητρίου – (δεξιά) Πειραιώς – (αριστερά) παράδρομος Λ. Κηφισού προς Λαμία – (ευθεία) Λ. Κηφισού ρεύμα προς Λαμία.
  2. Κυκλικός κόμβος λίμνης ΣΕΦ – κλάδος εξόδου προς Εθν. Μακαρίου (υπόγεια προς ΣΚΑΪ) – δεξιά Λ. Ποσειδώνος Παλαιά Παραλιακή προς Γλυφάδα – αναστροφή στον κυκλικό κόμβο Ορφέως – Λ. Ποσειδώνος Νέα Παραλιακή προς Πειραιά – (αριστερά) κλάδος εξόδου Λ. Ποσειδώνος Ν.Π. προς Λ. Κηφισού.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση, αναφέρει η Τροχαία στην ανακοίνωσή της.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λεωφόρο Κηφισού και στη Νέα Λεωφόρο Ποσειδώνος – Πότε θα ισχύουν"

Φωτιά στο Βελεστίνο: Μήνυμα του 112 για τρία χωριά

Με μήνυμά του το 112 καλεί τους κατοίκους σε Βελεστίνο, Σέσκλο και Άγιο Γεώργιο να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Σε τρεις εκ διαμέτρου αντίθετες περιοχές της Μαγνησίας ξέσπασαν ταυτόχρονα φωτιές, υπό συνθήκες καύσωνα, ενώ φυσούν άνεμοι μεγάλης έντασης. 

Στις 14:30 ξέσπασε φωτιά στην περιοχή του Βελεστίνου και έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας του λίβα που πνέει στην περιοχή. Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεσή της τόσο από τον Βόλο, όσο και από τις Βιομηχανικές Περιοχές. Η φωτιά κατακαίει χορτολιβαδικές εκτάσεις στον δρόμο προς το Αερινό. Στη φωτιά του Βελεστίνου σπεύδουν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη. 

Στο μεταξύ φωτιά έχει ξεσπάσει και στην περιοχή Κρόκιο του δήμου Αλμυρού από τις 15:00, όπου επίσης καίγονται χορτολιβαδικές εκτάσεις. Η τρίτη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12:30 στην περιοχή Πάλτση του Νοτίου Πηλίου, όπου έσπευσαν αμέσως ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 10 οχήματα, πολλοί εθελοντές, όπως και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά έπειτα από επίπονες προσπάθειες πριν πάρει διαστάσεις.

Έχουν εκκενωθεί τρία σπίτια στα οποία η φωτιά έφτασε δίπλα αλλά και μια κτηνοτροφική μονάδα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στο Βελεστίνο: Μήνυμα του 112 για τρία χωριά"

Βόλος: Συνελήφθη νεαρός εμπρηστής που έβαλε τη φωτιά της Νεάπολης και έκαψε κάδους σε σημεία της πόλης

Ένας νεαρός άνδρας συνελήφθη από την Αστυνομία πριν από λίγα λεπτά στη διασταύρωση των οδών Αντωνοπούλου και Ρήγα Φεραίου, καθώς ταυτοποιήθηκε ότι έβαλε τη φωτιά στη Νεάπολη Βόλου σήμερα το μεσημέρι, ενώ πυρπόλησε άλλους δύο κάδους σκουπιδιών στην οδό Κ. Καρτάλη και Ρ. Φεραίου και στην οδό Κωνσταντά.

Σύμφωνα με μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα, ο άνδρας εθεάθη να ρίχνει εύφλεκτο υλικό σε κάδο απέναντι από το 25ο Δημοτικό σχολείο Βόλου στη Νεάπολη και αμέσως μετά η περιοχή να παραδίδεται στις φλόγες.

thenewspaper

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: Συνελήφθη νεαρός εμπρηστής που έβαλε τη φωτιά της Νεάπολης και έκαψε κάδους σε σημεία της πόλης"

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Καταιγίδες μετά τον καύσωνα – Πού θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν και σήμερα στην ανατολική Ελλάδα, ενώ γρήγορα θα υποχωρήσουν στη δυτική, κυρίως λόγω των πολύ ισχυρών βορειοδυτικών ανέμων. Αύριο θα σημειωθεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα με ισχυρούς βόρειους βορειοδυτικούς ανέμους και καταιγίδες στα βορειοανατολικά.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων το οποίο αναφέρεται στο θερμό κύμα που προκαλεί από τις 12 Ιουλίου κατά διαστήματα συνθήκες καύσωνα με την ονομασία CLEON σε πολλές περιοχές:

1. Σήμερα, οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φτάσουν:

α. στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική και τη νότια Πελοπόννησο τους 43 με 45 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στο εσωτερικό της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου τους 46 βαθμούς Κελσίου β. στη Θράκη, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου γ. στην Κρήτη, τις Κυκλάδες, τις Σποράδες και τα Δωδεκάνησα τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου δ.στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία τους 36 με 38 και στη βορειοδυτική Πελοπόννησο τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Επισημαίνεται πως προβλέπεται μεταβολή της καιρικής κατάστασης τις αμέσως επόμενες ώρες στη βορειοδυτική χώρα και πιο συγκεκριμένα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία, με πρόσκαιρες καταιγίδες και κυρίως με πολύ ενισχυμένους βορειοδυτικούς ανέμους. Τα έντονα αυτά φαινόμενα θα επηρεάσουν από νωρίς το βράδυ την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες και βαθμιαία από τη νύχτα τις υπόλοιπες περιοχές του βορείου Αιγαίου και την ανατολική Μακεδονία.

2. Αύριο,

α. η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε όλη τη χώρα τουλάχιστον κατά 8 βαθμούς και δε θα ξεπερνά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου β. στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία, τις ανατολικές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως περιοχές της Χαλκιδικής) και το βορειοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται καταιγίδες που θα συνοδεύονται από πολύ ενισχυμένους βόρειους ανέμους.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Καταιγίδες μετά τον καύσωνα – Πού θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα"

Πάτρα: Και άλλη γέφυρα «ερείπιο» κοντά σε αυτή που κατέρρευσε - «Εδώ κινδυνεύει κόσμος»

Ο θρήνος δεν έχει κωπάσει από την τραγωδία στη γέφυρα της Περιμετρικής, το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής. Την ώρα που γινόταν η κηδεία του 44χρονου Σπήλιου Ζαραλίκα, του Ρομά που βρήκε επί τόπου τον θάνατο κάτω από τα συντρίμμια της γέφυρας, η «Π» φωτογράφιζε κάποια ακόμη επικίνδυνα σημεία στον «σκελετό» της Μεγάλης Περιμετρικής, 300 μέτρα πιο πάνω, στη λεγόμενη δίδυμη γέφυρα των Μποζαϊτίκων, λίγο πριν το πρώτο τούνελ.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ «ΣΟΚ»- Πάτρα: Κίνδυνος στην Περιμετρική 300 μέτρα μακριά από τη μοιραία γέφυρα

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μποζαϊτίκων Ηλίας Παναγιωτακόπουλος έχει ενημερώσει εδώ και αρκετό καιρό για τις συγκεκριμένες ρηγματώσεις, για τις οποίες ενημερώθηκε και ο καθηγητής σεισμολογίας Ακης Τσελέντης. Ο οποίος θυμίζουμε το 2019 είχε φωτογραφίσει τα ρήγματα στο τμήμα που κατέπεσε, προειδοποιώντας για κατάρρευση. Λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο πάνω, το ίδιο φαινόμενο. Κομμάτια της γέφυρας έχουν αποκολληθεί και μοιάζουν να είναι «στον αέρα»! Παράλληλα υπάρχουν ρηγματώσεις οι οποίες δεν γνωρίζουμε πόσο αντέχουν και τι θα συμβεί αν «καταπονηθούν» ακόμη περισσότερο. Ιδια περίπου ήταν η κατάσταση και στο πρώτο τμήμα (αυτό που κατέρρευσε) για το οποίο είχε προειδοποιήσει ο Ακης Τσελέντης. Ο καθηγητής σεισμολογίας δήλωσε ότι θα πρέπει να γίνουν άμεσα έλεγχοι από μηχανικούς. Αν και η εικόνα μιλά από μόνη της.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ «ΣΟΚ»- Πάτρα: Κίνδυνος στην Περιμετρική 300 μέτρα μακριά από τη μοιραία γέφυρα

«Εχω ειδοποιήσει τους πάντες. Εδώ κινδυνεύει κόσμος. Ηδη θρηνήσαμε έναν νεκρό και 14 συμπολίτες μας κινδύνευσαν. Τι θα γίνει αν συμβεί κάποιο ατύχημα και έχουμε έστω και μερική κατάρρευση σε τμήμα της Περιμετρικής που βρίσκεται ήδη σε λειτουργία»; Δηλώνει στην «Π» ο κ. Παναγιωτακόπουλος.

Τι πρόεβλεπε το έργο

Η σύμβαση της Ολυμπίας οδού με την παραχωρησιούχο για την επιδιόρθωση προβλημάτων στην περιμετρική είχε γίνει το 2019. Αντικείμενο του έργου ήταν αφενός μια γέφυρα κάτω διάβασης (Κ635) που βρίσκεται στο 222ο χλμ , σχεδόν στο τέλος της Περιμετρικής Πατρών (αυτή που κατέρρευσε).

Το δεύτερο σκέλος των έργων αφορά στην επισκευή των δίδυμων γεφυρών (Β01) του ποταμού Χάραδρου, στην Ευρεία Παράκαμψη Πατρών, λόγω σοβαρών βλαβών και προβλημάτων στατικής επάρκειας. Πρόκειται για τις γέφυρες στις οποίες αναφέρεται το ρεπορτάζ μας. Εχουν περάσει 4 χρόνια και από τότε… δεν έχει γίνει η παραμικρή παρέμβαση.

Πρόκειται για το πρώτο τμήμα της Μεγάλης Περιμετρικής της Πάτρας, μήκους 1 χλμ που είχε ολοκληρωθεί στις αρχές του 2000 και περιελάμβανε και τις δίδυμες γέφυρες του ποταμού Χάραδρου. Το συγκεκριμένο κομμάτι του έργου αφορά τις δύο γέφυρες στην αρχή της παράκαμψης των Πατρών, μήκους 167 μέτρων και 169 μέτρων αντίστοιχα για κάθε κλάδο κυκλοφορίας, οι οποίες χρήζουν άμεσης επέμβασης για την αποκατάσταση της στατικής λειτουργίας τους.

Τι είχε διαπιστωθεί

Οπως αναφερόταν στην τότε ανακοίνωση (2019),  διαπιστώθηκαν ύστερα από Τεχνική Εκθεση Αξιολόγησης σοβαρές βλάβες, όπως θραύση σκυροδέματος, ρωγμές μεγάλου ανοίγματος, αποδιοργανωμένα και αποχωρισμένα τεμάχια σκυροδέματος, ράβδοι οπλισμού που έχουν αστοχήσει, κ.ά. Η έκθεση εκπονήθηκε από το μελετητικό γραφείο ΔΟΜΗ.

Η εργολαβία τότε -με αρχικό αντικείμενο 12 εκατ.ευρώ- έχει ήδη επιδικαστεί ποσό άνω των 25 εκατ. ευρώ, ενώ διεκδικούνται επιπλέον ποσά που με τους τόκους εκτιμάται ότι το συνολικό κόστος μπορεί να εκτιναχθεί στα 70 εκατ. ευρώ. Με λίγα λόγια, 20 χρόνια μετά την παράδοση ενός έργου, το Δημόσιο καλείτο να πληρώσει στον αρχικό ανάδοχο για τις γέφυρες.

pelop

 

Διαβάστε Περισσότερα » " Πάτρα: Και άλλη γέφυρα «ερείπιο» κοντά σε αυτή που κατέρρευσε - «Εδώ κινδυνεύει κόσμος» "

Περιφέρεια Αττικής: Τα φανάρια θα ρυθμίζονται από την Google - Τι προβλέπει η στρατηγική συμφωνία

Τα κυκλοφοριακά προβλήματα στους δρόμους της Αττικής είναι ένα ζήτημα που απασχολεί καθημερινά πολλούς οδηγούς.

Για τον λόγο αυτό η Περιφέρεια Αττικής αναζητώντας τρόπους διευκόλυνσης των οδηγών, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα με τους αρμόδιους φορείς, προχώρησε σε μια στρατηγική συμφωνία με τη Google με στόχο τη διαχείριση του κυκλοφοριακού.

Σύμφωνα με τον Σύμβουλο Οδικής Ασφάλειας Περιφέρειας Αττικής Κίμωνα Λογοθέτη «το επόμενο χρονικό διάστημα τα φανάρια θα συνδεθούν με τη Google, ώστε να μπορούν σε πραγματικό χρόνο να ρυθμίζονται οι χρόνοι του φωτεινού σηματοδότη, δηλαδή πόσο θα διαρκεί το κόκκινο και πόσο θα διαρκεί το πράσινο ανάλογα με την κίνηση».

Εξήγησε πως «σύμφωνα με το σήμα που θα παίρνουμε, τόσο από τους δορυφόρους όσο και από την κινητή τηλεφωνία, θα δώσουμε και κάποια κυκλοφοριακά στοιχεία στην Google τα οποία θα τα αξιοποιήσει και οι χρόνοι διαδρομής που μας δίνει το κινητό μας για εναλλακτικές διαδρομές θα είναι πολύ πιο αξιόπιστοι με μεγαλύτερη ακρίβεια» ενώ κλείνοντας ανέφερε ότι «είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που γίνονται για τη διαχείριση του κυκλοφοριακού».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Περιφέρεια Αττικής: Τα φανάρια θα ρυθμίζονται από την Google - Τι προβλέπει η στρατηγική συμφωνία"

Ολλανδία: Ηλεκτρικό αυτοκίνητο προκάλεσε φονική φωτιά σε πλοίο που το μετέφερε

Τη ζωή του έχασε ένας ναυτικός και «πολλοί» άλλοι συνάδελφοί του τραυματίστηκαν, όταν ξέσπασε φωτιά στο φορτηγό πλοίο Fremantle Highway, υπό σημαία Παναμά, καθώς έπλεε σε θαλάσσια περιοχή στα ανοικτά των ολλανδικών ακτών.

Αναλυτικότερα, όπως ανακοίνωσε το λιμενικό σώμα της Ολλανδίας, ενημερώθηκε από το πλήρωμα για την εκδήλωση της φωτιάς περί τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα).

Το πλοίο έχει 23 μέλη πληρώματος, τα οποία απομακρύνθηκαν εσπευσμένα ανεξαιρέτως από το σκάφος. Δεν έγινε σαφές πόσα έχουν τραυματιστεί· το ολλανδικό λιμενικό έκανε απλά λόγο για «πολλούς» τραυματίες.

Από μπαταρία ηλεκτρικού αυτοκινήτου η φωτιά στο πλοίο

Μετέφερε 2.857 αυτοκίνητα από τη Γερμανία στην Αίγυπτο, τα 25 από τα οποία ήταν ηλεκτρικά. Η μπαταρία ενός από αυτά τα τελευταία προκάλεσε τη φωτιά, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

«Το πλήρωμα προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά μόνο του, αλλά δεν τα κατάφερε. Δυστυχώς ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν», ανέφερε νωρίτερα το ολλανδικό λιμενικό.

Σκάφη των ολλανδικών υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων παραμένουν στην περιοχή, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ieidiseis 

Διαβάστε Περισσότερα » " Ολλανδία: Ηλεκτρικό αυτοκίνητο προκάλεσε φονική φωτιά σε πλοίο που το μετέφερε "

Ένας από τους πιο επικίνδυνους δρόμους της Αττικής καταλήγει στην παραλία της Ψάθας - Δείτε φωτογραφίες

Την ώρα που η Τροχαία Αττικής κρίνει άκρως επικίνδυνη την διέλευση των οχημάτων εξαιτίας κατολισθήσεων στον παραλιακό δρόμο, από Αλεποχώρι μέχρι την παραλία της Ψάθας, χιλιάδες λουόμενοι αψηφούν τον κίνδυνο αδιαφορώντας για τις απαγορευτικές σημάνσεις που έχουν τοποθετηθεί και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με επίσημο έγγραφο με θέμα “Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις” που εξέδωσε η Τροχαία ο ενδοθαλάσσιος δρόμος προς την παραλία της Ψάθας θα έπρεπε να παραμείνει κλειστός για το χρονικό διάστημα από 12/06/2023 έως 11/07/2023. Για τον λόγο αυτό ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας είχε αναλάβει μάλιστα να τον κλείσει με μετακινούμενα εμπόδια όμως, όπως αναφέρει στο protothema.gr ο δήμαρχος Χρήστος Στάθης, εκεί που οι υπηρεσίες του τα τοποθετούσαν εκεί πήγαιναν κάποιοι και τα έβγαζαν το βράδυ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κάτοικοι της περιοχής να στείλουν καταγγελία υπογεγραμμένη από τους ίδιους προς τον Πρωθυπουργό, το υπ. ΥΠΕΧΩΔΕ, τον Περιφερειάρχη Αττικής και τον Δήμαρχο Μάνδρας με στόχο να επισημάνουν τα προβλήματα και κυρίως την επικινδυνότητα του δρόμου.

KATOLISTHISI

KATOLISTHISI2

Στην καταγγελία τους οι πολίτες μεταξύ άλλων αναφέρουν τα εξής:

«Η παραλία Ψάθας συνδέεται με το Αλεποχώρι με ένα ενδοθαλάσσιο δρόμο εδώ και χρόνια επί του οποίου είναι συχνές οι κατακρημνίσεις βράχων από τους παράπλευρους πανύψηλους ορεινούς όγκους.

Η Περιφέρεια; Το ΥΠΕΧΩΔΕ; Ο Δήμος; Δεν γνωρίζουμε ποιος έχει αναρτήσει στην αρχή και το πέρας αυτού του δρόμου πινακίδες που απαγορεύουν την δίοδο λόγω κατολισθήσεων. Είχαν τοποθετηθεί επί τόπου και ευκόλως μετακινούμενα εμπόδια.

Φυσικά οι δεκάδες χιλιάδες των λουομένων που προσέρχονται καθημερινά για μπάνιο διέρχονται κανονικά χρόνια τώρα και κάποιος κατά καιρούς (απορίας άξιον σε απαγορευμένο δρόμο) επισκευάζει μερικούς από τους θανατηφόρους λάκκους που ανοίγει η θάλασσα.

-Αν συμβεί κύριοι υπεύθυνοι ένα ατύχημα θανατηφόρο ή μη, τι θα απαντήσετε σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που είναι αναγκασμένοι να περνάνε από κει και να εκτίθεται σε κίνδυνο;

-Ότι φταίνε αυτοί επειδή δε σεβάστηκαν τις πινακίδες;
-Τους δώσατε εναλλακτική και δεν την ακολούθησαν;
-Αυτές οι ψευτοπινακίδες πιστεύεται ότι σας απαλλάσσουν από κάθε ευθύνη;

Και γιατί δεν πάτε να τοποθετήσετε αμετακίνητα εμπόδια και να κλείσετε αμετάκλητα αυτόν τον επικίνδυνο δρόμο; Μήπως γιατί φοβόσαστε το πολιτικό κόστος από την παρεμπόδιση των λουομένων ή μήπως φοβάστε να παραβλάψετε τις εισπράξεις των ημετέρων επαγγελματιών».

KATOLISTHISI4

KATOLSTHSI3

Απάντηση του Δήμου

Το συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου έχει μέγιστο μήκος 1.250 μέτρα και είναι φτιαγμένος στην προέκταση παρακείμενου ορεινού όγκου με αποτέλεσμα να σημειώνονται συχνά κατολισθήσεις. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μάνδρας – Ειδυλλίας όσο επικίνδυνος ήταν ο δρόμος της “Κακιάς Σκάλας” για την Κορινθία το ίδιος είναι και ο συγκεκριμένος δρόμους για τους οδηγούς:

«Εμείς ως Δήμος αυτόν το δρόμο τον κλείνουμε συνέχεια με μετακινούμενα εμπόδια, ωστόσο πηγαίνουν συνεχώς κάποιοι και τα τραβάνε και τον ανοίγουν ξανά. Αυτό συμβαίνει γιατί η Πολιτική Προστασία και η Πυροσβεστική μας απαγορεύουν να τοποθετήσουμε κάτι πιο μόνιμο ως εμπόδιο γιατί στην περίπτωση που συμβεί κάτι στην παραλία να πρέπει εύκολα φύγει ο κόσμος», αναφέρει ο δήμαρχος και προσθέτει :

“Πρόκειται για έναν δρόμο που θεωρείται “ορφανός” έχει φτιαχτεί κάπου την δεκαετία του 90’ και μέχρι σήμερα δεν μπορεί κανένας να πει με σιγουριά αν ανήκει στον Δήμο μας ή στην Περιφέρεια. Για μας ως Δήμος είναι αδύνατον να σκεφτούμε πως θα αναλάβουμε κάποια έργα. Είναι αδύνατον μιλάμε πως θα ξεπεράσει τα 30 με 40 εκατ ευρώ, γι αυτό κι έχω απευθυνθεί στην Περιφέρεια. Έχουμε κάνει κάποιες μελέτες που τις έχουμε στείλει και στο υπουργείο Υποδομών και στην Περιφέρεια αλλά μέχρι εκεί”.

Ο δρόμος αποτελεί «πονοκέφαλο» εδώ και χρόνια για τον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλία και την Περιφέρεια όμως μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί κάποια ουσιαστική λύση :

«Τις ταμπέλες στην είσοδο και από τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας εμείς τις τοποθετήσαμε με κόκκινα και μεγάλα γράμματα, ωστόσο πήγαιναν κάποιοι και τις έριχναν κάτω. Πήγαινα και τις σήκωνα εγώ ο ίδιος μόνο τον φύλακα δεν έχω κάνει. Εμείς και τώρα με απόφαση της Τροχαίας τον είχαμε κλείσει τον δρόμο από 12/06 μέχρι 11/07 άλλα το βράδυ πήγαιναν κάποιοι και έβγαζαν τα εμπόδια. Εμείς τον κλείναμε κι άλλοι τον άνοιγαν. Έχω κάνει ό,τι γίνεται, δεν μπορώ να βάλω μηχανήματα να σκάψω τον δρόμο ώστε να τον κάνω απροσπέλαστο γιατί η μια υπηρεσία συγκρούεται με την άλλη. Εκτός από τις κατολισθήσεις το πρόβλημα για μένα είναι και η φωτιά, όπου εκεί δεν ξέρω τι θα γίνει».

Διαβάστε αναλυτικά την καταγγελία των κατοίκων:

«Αξιότιμοι κύριοι εκπρόσωποι της Ελληνικής Πολιτείας και υπεύθυνοι για την ασφάλεια των πολιτών της έχετε σκεφτεί τι θα απαντήσετε αν κάποια στιγμή του καταπλακώσουν οι βράχοι;

Αναφερόμαστε σχετικά με τα τεκταινόμενα στην ομορφότερη και μεγαλύτερη παραλία της Δυτικής Αττικής την Ψάθα Βιλίων.

Αντιπαρερχόμεθα το ότι επί σειρά ετών δεν έχει αξιοποιηθεί μ ένα αξιοπρεπές σχέδιο πόλεως και έχει εγκαταλειφθεί στις ορέξεις και την εκμετάλλευση των μονίμως αυθαιρετούντων με το πρόσχημα οικολογικών μελετών (προστασία βατράχων) ενώ τα βαθύτερα αίτια είναι ή τα συμφέροντα και ή εξυπηρέτηση των ολίγων εκμεταλλευτών της.

Αλλά ας δεχτούμε ότι χρειάζονται και οι βάτραχοι προστασία. Οι πολίτες; δεν χρειάζονται και οι πολίτες προστασία;

Και για να γίνουμε συγκεκριμένοι.
Η παραλία Ψάθας συνδέεται με το Αλεποχώρι με ένα ενδοθαλάσσιο δρόμο εδώ και χρόνια επί του οποίου είναι συχνές οι κατακρημνίσεις βράχων από τους παράπλευρους πανύψηλους ορεινούς όγκους.

Η Περιφέρεια; Το ΥΠΕΧΩΔΕ; Ο Δήμος; Δεν γνωρίζουμε ποιος έχει αναρτήσει στην αρχή και το πέρας αυτού του δρόμου πινακίδες που απαγορεύουν την δίοδο λόγω κατολισθήσεων. Είχαν τοποθετηθεί επί τόπου και ευκόλως μετακινούμενα εμπόδια.

Φυσικά οι δεκάδες χιλιάδες των λουομένων που προσέρχονται καθημερινά για μπάνιο διέρχονται κανονικά χρόνια τώρα και κάποιος κατά καιρούς (απορίας άξιον σε απαγορευμένο δρόμο) επισκευάζει μερικούς από τους θανατηφόρους λάκκους που ανοίγει η θάλασσα.

Αν συμβεί κύριοι υπεύθυνοι ένα ατύχημα θανατηφόρο ή μη, τι θα απαντήσετε σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που είναι αναγκασμένοι να περνάνε από κει και να εκτίθεται σε κίνδυνο;

Ότι φταίνε αυτοί επειδή δε σεβάστηκαν τις πινακίδες;
Τους δώσατε εναλλακτική και δεν την ακολούθησαν;
Αυτές οι ψευτοπινακίδες πιστεύεται ότι σας απαλλάσσουν από κάθε ευθύνη;

Και γιατί δεν πάτε να τοποθετήσετε αμετακίνητα εμπόδια και να κλείσετε αμετάκλητα αυτόν τον επικίνδυνο δρόμο; Μήπως γιατί φοβόσαστε το πολιτικό κόστος από την παρεμπόδιση των λουομένων ή μήπως φοβάστε να περαβλάψετε τις εισπράξεις των ημετέρων επαγγελματιών.

Πολύ φοβόμαστε ότι η ζωή των πολιτών σας ενδιαφέρει πολύ λιγότερο από την ζωή των βατράχων. Αν συμβεί το μοιραίο φτάνει εσείς να έχετε ένα ψευτοάλοθι ότι είχατε βάλει πινακίδα και να διαχύσατε τις ευθύνες.

Μήπως και στα Τέμπη κάτι ανάλογο δεν ψάχνετε να κάνετε; Στην συγκεκριμένη περίπτωση μια χαρά θα ισχυρισθείτε ότι οι πολίτες από μόνοι τους έβαλαν το κεφάλι τους στον ντορβά (λες και είχαν εναλλακτική). Δεν νομίζουμε ότι πρέπει να πούμε περισσότερα. Απλά θα θέλαμε να γνωρίζουμε εκ των προτέρων και δημοσίως υπεύθυνα και καθαρά αν κάποια μέρα οι βράχοι καταπλακώσουν τους πολίτες ποιος θα φταίει;».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ένας από τους πιο επικίνδυνους δρόμους της Αττικής καταλήγει στην παραλία της Ψάθας - Δείτε φωτογραφίες"

Αμυγδαλέζα: Επεισόδια στο Κέντρο Κράτησης αλλοδαπών μετά από θάνατο Ινδού

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης (25.07.2023) στο Προαναχωρητικό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Αμυγδαλέζας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, λίγο πριν τις 10:00 ένας Ινδός κρατούμενος στην Αμυγδαλέζα είχε λιποθυμικό επεισόδιο. Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διαπίστωσε τον θάνατο του άνδρα από παθολογικά αιτία.

Στη συνέχεια, όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, μία ομάδα κρατουμένων προκάλεσαν επεισόδια βάζοντας φωτιά σε στρώματα και ένα κοντέινερ.

Μετά από παρέμβαση αστυνομικών δυνάμεων καθώς και της Πυροσβεστικής, που έσβησε τη φωτιά, το συμβάν έλαβε τέλος. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αμυγδαλέζα: Επεισόδια στο Κέντρο Κράτησης αλλοδαπών μετά από θάνατο Ινδού"

Φωτιές – Αρτοποιός: Από τις 12 Ιουλίου έχουν εκδηλωθεί 500 πυρκαγιές – Έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 105 πολίτες

Η δυσκολότερη ημέρα από πλευράς καύσωνα η σημερινή
, τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός. «Από τις 13 Ιουλίου μέχρι σήμερα έχουν εκδηλωθεί 500 πυρκαγιές, 60-70 ημερησίως».

«Από την αρχή του έτους έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 105 πολίτες για πρόκληση πυρκαγιάς, με τις περισσότερες υποθέσεις να αφορούν αμέλεια».

Αναφορικά με το κόστος που βαρύνει το κράτος για την κατάσβεση των πυρκαγιών ο κ. Αρτοποιός, σημείωσε ότι μόνο για την περίπτωση της Ρόδου το σχετικό ποσό φτάνει τα 7.500.000 ευρώ. Όπως είπε, η κάθε εργατοώρα πτητικού μέσου κοστίζει 4.500-5.000 ευρώ, ενώ όπως είπε «φέτος η χώρα διαθέτει τα περισσότερα εναέρια μέσα από κάθε άλλη χρονιά, εκ των οποίων τα 49 είναι μισθωμένα και τα 39 κρατικά».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιές – Αρτοποιός: Από τις 12 Ιουλίου έχουν εκδηλωθεί 500 πυρκαγιές – Έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 105 πολίτες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news