facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Αγρίνιο: Η μητέρα των κοριτσιών κατέθεσε υπέρ του ιερέα που κατηγορείται για βιασμό τους (video)

Προφυλακιστέος κρίθηκε νωρίτερα ο 49χρονος ιερέας από το Αγρίνιο που κατηγορείται για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και για τον βιασμό δύο ανήλικων κοριτσιών πριν από χρόνια, όταν αυτά τον επισκέπτονταν συχνά και κάποια βράδια διέμεναν στο σπίτι του, μαζί με τη μητέρα τους.

Μετά τη σχετική απόφαση για την προφυλάκιση του κατηγορουμένου, ο δικηγόρος του 49χρονου, Δημήτρης Νικάκης, μίλησε στους δημοσιογράφους και έκανε λόγο για «σοβαρότατο νομικό ατόπημα» από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αγρινίου που δεν έκανε δεκτή την αίτηση ακύρωσης της προδικασίας για το αυτόφωρο αδίκημα, όπως και για «αλλοίωση των πραγματικών περιστατικών», αφού όπως τόνισε, οι «γυμνές πλάτες» και δεν είναι «γυμνά σημεία σώματος» καθώς δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν το αδίκημα της κατοχής παιδικής πορνογραφίας.

Όπως τόνισε ο κ. Νικάκης, «δεν είναι πορνογραφικό υλικό γιατί είναι μέλος του σώματος που προδήλως, όπως αναφέρει η συγκεκριμένη ποινική διάταξη, δεν προκαλεί γενετήσια διέγερση».

Δείτε το video:

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Νικάκης:

«Σήμερα το πρωί βγήκε το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών και απέρριψε την αίτησή μας. Θα σας διαβάσω ακριβώς τα πραγματικά περιστατικά με τα οποία παραπέμπεται ο ιερέας για κατοχή παιδικής πορνογραφίας. Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι βρέθηκαν 13 φωτογραφίες που απεικονίζουν το σώμα εν γένει περισσοτέρων ανηλίκων είτε γυμνές πλάτες θήλεων ανηλίκων.

Μιλάμε δηλαδή για πραγματικό περιστατικό ως προς τη στοιχειοθέτηση του αδικήματος, τις γυμνές πλάτες.

Το βούλευμα σήμερα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που εγώ δεν το καταλαβαίνω, απάλειψε τις λέξεις “γυμνές πλάτες” και αναγράφει, “περιλαμβάνεται φωτογραφικό υλικό το οποίο περιέχει φωτογραφίες που απεικονίζουν γυμνά σημεία σώματος ανηλίκων ατόμων θήλεων”».

Ο κ. Νικάκης ερωτήθηκε από δημοσιογράφο, “οι γυμνές πλάτες δεν είναι γυμνά σημεία”;

«Όχι βέβαια. Για να προσδιορίσουμε ακριβώς το αδίκημα, δεν θα πρέπει να αλλοιώνουμε τα πραγματικά περιστατικά. Ως πραγματικό περιστατικό του συγκεκριμένου αυτοφώρου αδικήματος, ήταν οι γυμνές πλάτες.

Όμως επειδή δεν στοιχειοθετείται η πραγματική υπόσταση του αδικήματος με το “γυμνές πλάτες”, έπρεπε να αλλοιώσουμε τα πραγματικά περιστατικά. Ξέρω τι λέω! Αλλοιώθηκαν τα πραγματικά περιστατικά! Σε “γυμνά σημεία σώματος ανηλίκων”. Διότι όταν μιλάμε για “γυμνά σημεία σώματος ανηλίκων” εννοούμε το στέρνο, τα στήθη, τα οπίσθια. Τι σχέση έχει η πλάτη;

Άρα λοιπόν αυτό που έγινε, έγινε με σκοπιμότητα. Δεν ξέρω ποια σκοπιμότητα εξυπηρετούσε, ούτε το Τμήμα Ασφαλείας Αγρινίου, ούτε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αγρινίου. Δεν επιτρέπεται να αλλοιώνονται τα πραγματικά περιστατικά. Ελέγχονται τα πραγματικά περιστατικά και βάσει αυτών αποφαίνεται το συμβούλιο.

Το Συμβούλιο έκανε σοβαρότατο νομικό ατόπημα. Παραποίησε! Το τονίζω και φέρω την ευθύνη των λεγομένων μου! Παραποίησε τα πραγματικά περιστατικά έτσι ώστε να μην ακυρωθεί η διαδικασία και να προφυλακιστεί, όπως προφυλακίστηκε σήμερα ο ιερέας».

Ακολούθησε ερώτηση για το πως έφτασαν στην κατοχή του ιερέα οι 13 συγκεκριμένες φωτογραφίες των ανηλίκων:

«Οι φωτογραφίες δεν βρίσκονται στο λάπτοπ του ιερέα. Βρίσκονται στο λάπτοπ του κοριτσιού με όνομα Ιωάννα και της κουμπάρας του ιερέα. Δεν έχει καμία σχέση ο ιερέας. Όμως ακόμη και αν είχε ο ιερέας τις φωτογραφίες με τις γυμνές πλάτες, δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν το συγκεκριμένο αδίκημα. Δεν είναι πορνογραφικό υλικό γιατί είναι μέλος του σώματος που προδήλως, όπως αναφέρει η συγκεκριμένη ποινική διάταξη, δεν προκαλεί γενετήσια διέγερση.

Όμως, για να εφαρμόσουμε τη νομική διάταξη, τι έπρεπε να κάνουμε; Να αλλοιώσουμε τα πραγματικά περιστατικά! Κι απ’ τις “γυμνές πλάτες”, να αναφερθούμε σε “γυμνά σημεία”. Τα “γυμνά σημεία” για να έχουμε ορισμένη και συγκεκριμένη κατηγορία, πρέπει να συγκεκριμενοποιούνται. Πρέπει να αναφέρονται αυτά τα οποία έχουν ανευρεθεί. Εδώ δεν συνέβη αυτό».

Σχετικά με το αν τελικά απολογήθηκε ή όχι σήμερα ο ιερέας:

«Ο πελάτης μου κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα. Διαμαρτυρόμενος όμως, δεν δέχθηκε ερωτήσεις από την κυρία Ανακρίτρια, διότι δεν ήθελε να νομιμοποιήσει μια παράνομη και απαράδεκτη κατά την αυτόφωρη διαδικασία, απολογία του. Δήλωσε αυτό, προσκομίσαμε το απολογητικό μας υπόμνημα και έκλεισε μέχρι αυτή τη στιγμή η δικογραφία».

Ερωτήθηκε αν γνωρίζει που θα προφυλακιστεί ο πελάτης του:

«Δεν το γνωρίζω αυτό. Δεν είναι δική μας αρμοδιότητα».

Για το αν τελικά προφυλακίστηκε μόνο για το πορνογραφικό υλικό και τι ισχύει για τις καταγγελίες περί βιασμών ανηλίκων:

«Με αφορμή την αυτόφωρη διαδικασία του δήθεν πορνογραφικού υλικού, ενώθηκαν και οι άλλες δικογραφίες με τα άλλα αδικήματα συνολικώς. Για το σύνολο των αδικημάτων κρατήθηκε προσωρινά».

Ο κ. Νικάκης ερωτήθηκε αν εκτός από τις κατηγορίες για βιασμό υπάρχει και κάτι άλλο σε βάρος του πελάτη του:

«Υπάρχει και η αποπλάνηση. Ασελγείς πράξεις κατά ανηλίκων».

Για όσα ακούστηκαν για ισχυρισμούς του ιερέα για «μάγια» που θα έλυνε, ο δικηγόρος απάντησε:

«Εγώ δεν ασχολούμαι με “μαγίες”. Ούτε έχω τέτοιες δυνατότητες για να τις αντιληφθώ. Αντιπαρέρχομαι».

Ερωτήθηκε επίσης για το πόσες είναι οι ανήλικες που έχουν καταγγείλει τον ιερέα μέχρι στιγμής:

«Δύο. Αυτές οι δύο για τις οποίες σχηματίστηκε η δικογραφία».

Σχετικά με την 19χρονη που όπως έγινε γνωστό χθες βρέθηκε στην ντουλάπα του ιερέα κατά την έρευνα στην οικία του:

«Δεν το γνωρίζω αυτό, αν κρύφτηκε στη ντουλάπα. Ακόμα και αν κρύφτηκε όμως δεν είναι αδίκημα».

Για τον κοινόβιο χώρο:

«Δεν υπάρχει κοινόβιος χώρος, διότι υπάρχουν τρεις οικογένειες που φέρονται να έχουν σχέση με τον ιερέα. Η κάθε μία διαμένει στο δικό της σπίτι. Αποδεδειγμένα και με έγγραφα κατατεθειμένα».

Τέλος, ερωτήθηκε για τη μητέρα των δύο κοριτσιών που έχει καταθέσει υπέρ του ιερέα:

«Φυσικά. Έχει καταθέσει ότι όσα ισχυρίζονται τα κορίτσια σε βάρος του ιερέα είναι ψευδή. Τα κορίτσια είναι στην υπηρεσία των ενεργειών του πατέρα και αυτός θέλει να εκδικηθεί τον ιερέα επειδή θεωρεί ότι η διάσπαση της εγγάμου συμβιώσεως με τη σύζυγό του, “πέτρα του σκανδάλου” είναι ο ιερέας. Αυτό όμως δεν το υποστηρίζει σήμερα αλλά από δεκαετίας».

karvasaras

Διαβάστε Περισσότερα » "Αγρίνιο: Η μητέρα των κοριτσιών κατέθεσε υπέρ του ιερέα που κατηγορείται για βιασμό τους (video)"

Μονή Πετράκη: Προφυλακίστηκε ο ιερέας για την επίθεση με βιτριόλι – «Θόλωσα, δεν είχα πρόθεση να βλάψω κανέναν»

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο ιερέας που εμπλέκεται στην επίθεση με βιτριόλι σε βάρος επτά Μητροπολιτών του συνοδικού δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη στο Κολωνάκι.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος δήλωσε μετανιωμένος, με ομόφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, πήρε το δρόμο για τον Κορυδαλλό και δεν αποκλείεται να νοσηλευθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών. Μάλιστα, οι δικαστικές αρχές έκαναν δεκτό το αίτημα του 37χρονου κατηγορούμενου για την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Μονή Πετράκη: «Θόλωσα και διασκόρπισα το υγρό στον αέρα χωρίς να έχω πρόθεση να βλάψω κανέναν»

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε «απόλυτα συγκλονισμένος και συντετριμμένος από το περιστατικό» σημειώνοντας πως μοναδική του σκέψη και μέλημα «είναι να συμπαρασταθώ με κάθε δυνατό τρόπο στους παθόντες.

«Επιθυμώ να εκφράσω την αμέριστη συμπόνια μου στους παθόντες και στους συγγενείς και οικείους των τραυματισθέντων» ανέφερε στο απολογητικό του υπόμνημα ο κατηγορούμενος ισχυριζόμενος ότι δεν ήθελε να κάνει κακό. «Αυτό που ήθελα να πράξω ήταν κακό στον εαυτό μου αν ήταν αρνητική απόφαση του συνοδικού δικαστηρίου. Πάντα κακό στον εαυτό μου ήθελα και θέλω να κάνω…» ισχυρίστηκε, ενώ επικαλέστηκε τις διαγνώσεις γιατρών για τα ψυχικά προβλήματα που αντιμετωπίζει από παιδί, όπως ανέφερε, λόγω της ενδοοικογενειακής βίας που βίωσε.

«Το μόνο μου καταφύγιο ήταν και είναι η εκκλησία. Πριν από ενάμιση περίπου μήνα είχα προβεί στο απονενοημένο διάβημα να δώσω τέλος στη ζωή μου» υποστήριξε και ζήτησε την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης ή σε διαφορετική περίπτωση να ληφθούν υπόψη τα ιατρικά πιστοποιητικά που προσκόμισε ώστε να διαπιστωθεί εμπειρικά από την ανακρίτρια η ψυχική ασθένειά του, η οποία -κατά τον ίδιο- αίρει τον καταλογισμό.

«Ήταν μια μεγάλη αδικία για εμένα»

Αναφερόμενος στην απόφαση της καθαίρεσης του, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματος του σε υπόθεση ναρκωτικών, ο κατηγορούμενος την χαρακτήρισε «προειλημμένη και αποδείξεις τούτου ήταν πως δεν με άφηναν καν να μιλήσω» και σημείωσε πως «ήταν μια μεγάλη αδικία για εμένα καθώς η εκκλησία ήταν και είναι η ζωή μου και η διαφυγή μου από τα ψυχικά προβλήματα τα οποία και με διακατέχουν από μικρό παιδί».

Ο 37χρονος υποστήριξε ότι προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό πριν από ενάμιση μήνα από το διαδίκτυο έναντι 45 ευρώ και τον διαβεβαίωσαν ότι «είναι χημικό για τους αγρούς για τα χόρτα».

«Όταν μου ανακοινώθηκε η απόφαση σε ένδειξη αγανάκτησης και πόνο ψυχής έβγαλα το καυστικό υγρό και έριξα πρώτα σε μένα εξ αυτού του λόγου φέρω και ελαφριά εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια μου. Ύστερα όμως θόλωσα και διασκόρπισα το υγρό στον αέρα χωρίς να έχω πρόθεση να βλάψω κανέναν από τους μητροπολίτες ή τους παρευρισκόμενους» περιέγραψε.

Και συνέχισε: «Η αδικία στο πρόσωπο μου ήταν από το 2018 μεγάλη που μου έστησαν την σκευωρία με τα ναρκωτικά για να μην καταγγείλω τα όσα γνώριζα που πράττονταν παράνομα από τους πρώην ιερείς με τις ευλογίες του μητροπολίτη Βέροιας».

Ο κατηγορούμενος με το απολογητικό του υπόμνημα ζήτησε να μην προφυλακιστεί καθώς «μόνο εξειδικευμένα νοσηλευτικά ιδρύματα και ιατροί μπορούν να αντιμετωπίσουν τα συνεχή προβλήματα υγείας του».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μονή Πετράκη: Προφυλακίστηκε ο ιερέας για την επίθεση με βιτριόλι – «Θόλωσα, δεν είχα πρόθεση να βλάψω κανέναν»"

Μπισκότα κανέλας Αλλατίνη ανακαλεί από την αγορά ο ΕΦΕΤ

Μπισκότα κανέλας ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβησαν σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία: «Αγαπημένα μπισκότα GOODY Κανέλας Αλλατίνη», 185 γρ. (Ημ/νια Λήξεως: 30/03/2022, Αρ. Παρτίδας L 1226), που παράγεται από την εταιρεία «ELBISCO AE».

Το προϊόν, σε συνεργασία με την Α ́ Χημική Υπηρεσία Αθηνών, χαρακτηρίστηκε μη κανονικό και μη ασφαλές ως προς τη σύνθεση διότι περιέχει την ουσία «κουμαρίνη» σε συγκέντρωση που υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπτό όριο για τη συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμου.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Η ενημέρωση από τον ΕΦΕΤ:

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » " Μπισκότα κανέλας Αλλατίνη ανακαλεί από την αγορά ο ΕΦΕΤ"

Κορωνοϊός - Συναγερμός για τη μετάλλαξη «Δέλτα» στο Ισραήλ: Περίπου οι μισοί που μολύνθηκαν ήταν εμβολιασμένοι!

Περίπου οι μισοί ενήλικες που μολύνθηκαν από τη μετάλλαξη «Δέλτα» της νόσου Covid-19 στο Ισραήλ, είχαν εμβολιαστεί πλήρως με το ενέσιμο σκεύασμα των Pfizer/ΒionTech ωθώντας την κυβέρνηση να επαναφέρει το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους όπως και άλλα μέτρα για τον περιορισμό του εξαιρετικά μεταδοτικού στελέχους.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία έρευνας Ισραηλινών αξιωματούχων υγείας, περίπου το 90% των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού πιθανότατα προκλήθηκαν από τη μετάλλαξη «Δέλτα».

Αυτό επισημαίνει ο Ραν Μπάλισερ, που ηγείται μιας ειδικής συμβουλευτικής επιτροπής για τη νόσο Covid-19 για λογαριασμό της κυβέρνησης του Τελ Αβίβ, γράφει η αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal».

Τα παιδιά, ηλικίας κάτω των 16 ετών- τα περισσότερα δεν έχουν εμβολιαστεί- αντιπροσωπεύουν περίπου το 50% από αυτά που έχουν νοσήσει από τη ινδική μετάλλαξη, προσθέτει ο Ισραηλινός αξιωματούχος.

Η κυβέρνηση του Τελ Αβίβ επέκτεινε αυτή την εβδομάδα την εκστρατεία εμβολιασμού της ώστε να συμπεριλάβει και τους 12 έως 15 ετών μετά από ένα άλμα στα κρούσματα μεταξύ των μαθητών σε μια πόλη στο κεντρικό Ισραήλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο Ισραήλ, τη χώρα που ηγήθηκε του εμβολιαστικού προγράμματος σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου το 65% του πληθυσμού -πάνω από το 80% των Ισραηλινών ηλικίας άνω των 16 ετών- έχουν λάβει και τις δυο δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BionTech.

Ωστόσο, η μετάλλαξη «Δέλτα» οδήγησε σε αύξηση των κρουσμάτων, με περισσότερα από 100 άτομα σε καθημερινή βάση να βρίσκονται θετικά στον κορωνοϊό επί έξι συνεχόμενες ημέρες.

Αυτή η παραλλαγή, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, είναι πολύ μεταδοτική. Έχει γίνει το κυρίαρχο στέλεχος στο Ηνωμένο Βασίλειο σε διάστημα περίπου δύο μηνών.

Η μετάλλαξη «Δέλτα» εξαπλώνεται απειλητικά και στην Αυστραλία, όπου μόνο το 4,7%  του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως, αν και πάνω από το 27% έχει λάβει την πρώτη δόση.

Η παραλλαγή «Δέλτα» κατάφερε να παρεισφρήσει στο Ισραήλ μέσω του διεθνούς αεροδρομίου της με τους Ισραηλινοί ταξιδιώτες να επιστρέφουν από χώρες που ανήκουν στην «κόκκινη λίστα» όπως Ινδία, Ρωσία και Βραζιλία.

Αυτοί ήταν απαγορευμένοι προορισμοί, αλλά τα στοιχεία του αεροδρομίου δείχνουν ότι 4.874 Ισραηλινοί επέστρεψαν από τη Μόσχα τον περασμένο μήνα, με 31 από αυτούς να είναι θετικοί στον κορωνοϊό.

«Αποδεικνύεται ότι η απαγόρευση πτήσεων προς αυτές τις χώρες, την οποία αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση, δεν είχε εφαρμοστεί αποτελεσματικά», δήλωσε ο νέος υπουργός Υγείας του Ισραήλ, Νίτζαν Χόροβιτς.

Από την πλευρά του, ο Σάρον Αλρόι Πράις, ανώτερος αξιωματούχος δημόσιας υγείας του Ισραήλ, δήλωσε ότι, ενώ ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού δεν είναι υψηλός -0 ειδικά σε σύγκριση με προηγούμενα στοιχεία στο Ισραήλ και την Ευρώπη- η τάση είναι ανησυχητική.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι, πάνω από το 40% των ενηλίκων που βρέθηκαν θετικοί την περασμένη εβδομάδα στη μετάλλαξη «Δέλτα», είχαν εμβολιαστεί πλήρως.

«Είναι κυρίως ασυμπτωματικοί ή νοσούν πολύ ήπια, δεν χρειάζονται θεραπεία στο νοσοκομείο - μέχρι τώρα - έτσι το εμβόλιο κάνει τη δουλειά του, αλλά βλέπουμε ότι είναι σε θέση να μεταδώσουν τη νόσο», όπως προσθέτει.

Ο Μότι Γκάλαμ βρέθηκε θετικός στη μετάλλαξη «Δέλτα» την περασμένη εβδομάδα, παρά το γεγονός είχε εμβολιαστεί πλήρως πριν από μήνες.

O ίδιος υποστήριξε ότι, αν και νόσησε ήπια, ήταν σοκαρισμένος και αρκετά νευρικός.

«Αυτό είναι σαν σαπουνόπερα, κάθε φορά που νομίζεις ότι τελειώνει υπάρχει ένα νέο επεισόδιο», είπε.

Μέχρι στιγμής πάντως, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι νέοι είναι πιο ευεπίφοροι στη μετάλλαξη «Δέλτα» σε σχέση με τις άλλες μεταλλάξεις.

Υπενθυμίζεται ότι, το Ισραήλ άρχισε να εμβολιάζει παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών στις αρχές του μήνα μετά την έγκριση των εμβολίων Pfizer/BionTech από τις ΗΠΑ για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ δεν πρότεινε τον εμβολιασμό δηλώνοντας ότι θα έπρεπε να παραμείνει προαιρετικό.

«Το αφήσαμε στη διακριτική ευχέρεια των γονέων και δεν το προτείναμε για όλα τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω, επειδή το ποσοστό των κρουσμάτων στη χώρα ήταν χαμηλό», υποστηρίζει ο Σεζί Λεβί, απερχόμενος γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας.

Τώρα, όμως, Ισραηλινοί αξιωματούχοι υγείας παραδέχονται ότι αυτό μπορεί να ήταν λάθος και το Ισραήλ καλεί τώρα τους γονείς να εμβολιάσουν όλα τα παιδιά, άνω των 12 ετών.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός - Συναγερμός για τη μετάλλαξη «Δέλτα» στο Ισραήλ: Περίπου οι μισοί που μολύνθηκαν ήταν εμβολιασμένοι!"

Προνόμια εμβολιασμένων: Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης

Το πλαίσιο λειτουργίας υπηρεσιών ψυχαγωγίας για εμβολιασμένους και μη και το οποίο θα ισχύσει σύμφωνα με πληροφορίες από τις 15 Ιουλίου ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Με άλλα λόγια ανακοινώθηκαν αυτό που χαρακτηρίζεται ως προνόμια εμβολιασμένων.

Παρουσιάστηκε το κυβερνητικό σχέδιο για μοίρασμα των χώρων ψυχαγωγίας, διασκέδασης κ.ο.κ. σε αμιγείς και σε μεικτούς χώρους.

Στους αμιγείς χώρους θα έχουν δυνατότητα πρόσβασης μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει το τελευταίο 6μηνο, διαθέτοντας και το αντίστοιχο πιστοποιητικό αντιστοίχως. Στους μεικτούς χώρους θα έχουν πρόσβαση οι παραπάνω αλλά και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί – οι τελευταίοι μόνο μετά από rapid ή μοριακό τεστ.

Το μέτρο αφορά είτε κλειστούς χώρους, είτε ανοιχτούς χώρους υψηλού συγχρωτισμού.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, εναπόκειται στους επιχειρηματίες να επιλέξουν όποιο μοντέλο θέλουν, με τις αντίστοιχες προϋποθέσεις. Είναι επίσης αυτονόητο ότι θα γίνεται έλεγχος των πιστοποιητικών στην πρώτη περίπτωση, των μέτρων (αποστάσεις) στη δεύτερη.

Το νέο αυτό μοντέλο λειτουργίας της αγοράς θα τεθεί σε λειτουργία από τις 15 Ιουλίου.

Δίνει κίνητρα για τον εμβολιασμό, αφού στους αμιγείς χώρους αυξάνεται η πληρότητα και φτάνει στο 85% σε εστιατόρια, κινηματογράφους και θέατρα (σε αυτά τα δυο με χρήση μάσκας), ενώ την ίδια ώρα η πληρότητα στους μεικτούς χώρους θα είναι 50%. Στο 85% θα είναι η πληρότητα και για τους αμιγείς υπαίθριους χώρους καθημένων, ενώ κλιμακωτή είναι η ποσόστοστη και κάτω του 75% για του μεικτούς. Για τα κλαμπ και τους υπαίθριους και κλειστούς χώρους διασκέδασης η πληρότητα για τους αμιγείς χώρους είναι στο 60%, ενώ αντίστοιχα στους μεικτούς φτάνει στο 25%. Τέλος στα γήπεδα (ανοικτά και κλειστά) θα έχουν πρόσβαση (με μάσκα) σε ποσοστό 85% μόνο οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες, ενώ δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε ανεμβολίαστους.

Κλείνοντας, ο υπουργός Επικρατείας διαβεβαίωσε ότι προσωπικά δεδομένα και δικαιώματα πολιτών θα γίνουν απολύτως σεβαστά. Η ανάγκη για χτίσιμο ανοσίας και επανάκτηση των ελευθεριών μας είναι αδήριτη, τόνισε εν κατακλείδι.

Όλα τα μέτρα

Εξειδικεύοντας τα μέτρα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι μόλις θα είναι έτοιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοίξουν και οι κλειστοί χώροι σε κέντρα διασκέδαση, εστιατόρια και καφέ. 

Η ταυτοποίηση θα γίνεται είτε με την ταυτότητα είτε με τον ΑΜΚΑ, όπως διευκρίνησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. 

Πιο αναλυτικά: 

  1. Οι κλειστοί χώροι πλην των κέντρων διασκέδασης όπως εστιατόρια, καφέ, κινηματογράφοι και θέατρα ανοίγουν ως εξής: κλειστοί κινηματογράφοι την 1η Ιουλίου και λοιποί κλειστοί χώροι στις 15/07.

Στους αμιγείς χώρους στους οποίους θα μπορούν να εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες θα υπάρχει 85% πληρότητα με την χρήση της μάσκας να είναι υποχρεωτική σε θέατρα και σινεμά, ενώ οι ανήλικοι θα προσέρχονται με δήλωση self test των γονέων. 

Στους μεικτούς χώρους θα μπορούν να προσέρχονται και οι μη εμβολιασμένοι αλλά με τεστ. Η πληρότητα θα είναι 50% με την χρήση της μάσκας να είναι υποχρεωτική σε θέατρα και σινεμά. Θα απαιτείται αρνητικό rapid test για τους μη εμβολιασμένους και οι ανήλικοι θα προσέρχονται με δήλωση self test των γονέων.

2. Όσον αφορά στους υπαίθριους χώρους ψυχαγωγίας καθήμενων πλην γηπέδων θα ισχύουν τα εξής:

Στους αμιγείς χώρους στους οποίους θα μπορούν να εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες θα υπάρχει 85% πληρότητα και δεν θα είναι υποχρεωτική η μάσκα. 

Στους μεικτούς χώρους, 75% πληρότητα για χώρους κάτω των 1.000 καθήμενων, 70% πληρότητα για χώρους κάτω των 5.000 καθήμενων, 65% πληρότητα για χώρους κάτω των 15.000 καθήμενων. Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους. 

3. Όσον αφορά στα υπαίθρια και κλειστά κέντρα διασκάδασης (μουσικά κέντρα, κλαμπ κ.α.) (1η Ιουλίου ανοίγουν οι υπαίθριοι και 15/07 οι κλειστοί) θα ισχύουν τα εξής: 

Στους αμιγείς χώρους 60% πληρότητα.

Στους μεικτούς χώρους 25% πληρότητα και θα απαιτείται προηγούμενο αρνητικό rapid test που θα είναι υποχρεωτικό για τους μη εμβολιασμένους. 

4. Τέλος, στα ανοικτά και κλειστά γήπεδα θα ισχύουν τα εξής:

Στους αμιγείς χώρους 85% πληρότητα, υποχρεωτική χρήση μάσκας και οι ανήλικοι θα προσέρχονται με δήλωση self test των γονέων. 

Στα γήπεδα ΔΕΝ θα επιτρέπονται μη εμβολιασμένοι.

Δείτε αναλυτικά όλα τα μέτρα 

Δείτε όλη την ενημέρωση
 

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Προνόμια εμβολιασμένων: Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης"

Mix and match εμβόλια: 1η δόση με AstraZeneca και 2η δόση με Pfizer/BioNTech – Αποτελέσματα και ανεπιθύμητες ενέργειες

Τα αποτελέσματα νέας έρευνας για τον mix and match εμβολιασμό με 1η δόση με το εμβόλιο της AstraZeneca και η 2η δόση με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό The Lancet.

Μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν διαθέσιμα δεδομένα για τον ετερόλογο εμβολιασμό έναντι του SARS-CoV-2 σε ανθρώπους.

Τώρα οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,

Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Γιάννης Ντάνασης, Πάνος Μαλανδράκης και Θάνος Δημόπουλος – Πρύτανης ΕΚΠΑ, συνοψίζουν τα αποτελέσματα της πρόσφατα δημοσιευμένης κλινικής μελέτης CombiVacS στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό The Lancet.

Στην κλινική μελέτη φάσης 2 συμμετείχαν ενήλικες 18 έως 60 ετών, χωρίς ιστορικό λοίμωξης COVID-19, οι οποίοι είχαν λάβει μία δόση του εμβολίου ChAdOx1-S της AstraZeneca/Oxford University 8 εώς 12 εβδομάδες πριν την ένταξή τους στη μελέτη.

Οι συμμετέχοντες τυχαιοποιήθηκαν με αναλογία 2 προς 1 να λάβουν είτε 2η δόση του εμβολίου BNT162b2 είτε να συνεχίσουν την παρακολούθηση. Το πρωτεύον καταληκτικό σημείο ήταν η ανοσογονικότητα 14 ημέρες μετά τον 2ο εμβολιασμό, ενώ το καταληκτικό σημείο σχετικά με την ασφάλεια αφορούσε τις τοπικές και συστηματικές αντιδράσεις 7 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

Η έρευνα για τον mix and match εμβολιασμό

Μεταξύ 24 και 30 Απριλίου 2021, 676 άτομα σε 5 πανεπιστημιακά νοσοκομεία στην Ισπανία εντάχθηκαν στη μελέτη. Οι 450 συμμετέχοντες τυχαιοποιήθηκαν να λάβουν το BNT162b2 και οι 226 εντάχθηκαν στην ομάδα ελέγχου. Η μέση ηλικία των συμμετεχόντων ήταν 44 έτη, ενώ το 57% ήταν γυναίκες.

Μεταξύ των συμμετεχόντων που έλαβαν αναμνηστική δόση με το BNT162b2, ο μέσος γεωμετρικός τίτλος των RBD αντισωμάτων αυξήθηκε από το 71,46 BAU/mL κατά την ένταξη στη μελέτη στο 7756,68 BAU/mL την 14η ημέρα μετά το εμβόλιο.

Τα αντισώματα IgG έναντι της τριμερούς πρωτεϊνικής ακίδας αυξήθηκαν από 98,4 BAU/mL στο 3684,87 BAU/mL.

Η παρατηρούμενη αύξηση σε όλες τις υποκατηγορίες αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2 που αναλύθηκαν ήταν μεγαλύτερη από τις αντίστοιχες τιμές αντισωμάτων στους συμμετέχοντες που δεν έλαβαν αναμνηστική δόση εμβολίου.

Ανεπιθύμητες ενέργειες του mix and match 

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες της αναμνηστικής δόσης του εμβολίου ήταν κυρίως ήπιες (68%) έως μέτριες (30%), ενώ οι συχνότερες ήταν πόνος στο σημείο του εμβολιασμού (88%), σκληρία στο σημείο του εμβολιασμού (35%), πονοκέφαλος (44%) και μυαλγία (43%).

Δεν αναφέρθηκαν σοβαρές παρενέργειες.

Συμπερασματικά, η αναμνηστική δόση του εμβολίου BNT162b2 σε εμβολιασθέντες με την πρώτη δόση του ChAdOx1-S προκάλεσε ισχυρή ανοσιακή απάντηση με αποδεκτό προφίλ ασφαλείας.

healthstories

Διαβάστε Περισσότερα » "Mix and match εμβόλια: 1η δόση με AstraZeneca και 2η δόση με Pfizer/BioNTech – Αποτελέσματα και ανεπιθύμητες ενέργειες"

Καιρός – Έκτακτο δελτίο για τον καύσωνα: Κορύφωση την Πέμπτη με 43 βαθμούς

Ότι η χώρα θα ήταν καμίνι εξαιτίας του καύσωνα που δεν λέει να τελειώσει, ήταν δεδομένο από τις μέχρι στιγμής προγνώσεις. Το δεδομένο… επισφραγίστηκε από το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ το μεσημέρι της Τρίτης (29.06.2021). 

Ο καύσωνας θα μας ταλαιπωρήσει τουλάχιστον έως το Σάββατο όταν, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, θα υπάρξει μείωση της θερμοκρασίας. Από σήμερα η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει νέα άνοδο και τις επόμενες μέρες θα “καεί” όλη η χώρα. 

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα επηρεάσουν κυρίως τα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου ήδη οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές βρίσκονται στα επίπεδα των 25 βαθμών Κελσίου.

Σήμερα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου, αύριο Τετάρτη (30.06.2021) θα φτάσει στην ηπειρωτική χώρα τους 40 με 41 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.   

Η πιο δύσκολη μέρα θα είναι η Πέμπτη, όταν οι μέγιστες τιμές στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο θα φτάσουν τους 42 και κατά τόπους τους 43 βαθμούς Κελσίου

Στην Αττική, την Πέμπτη και την Παρασκευή οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 40 και κατά τόπους 41 βαθμούς Κελσίου.

 

Το έκτακτο δελτίο για την καύσωνα

Άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία από σήμερα Τρίτη (29-06-2021) από τα δυτικά και τις επόμενες ημέρες σταδιακά και στην υπόλοιπη χώρα. 

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο από τις υψηλές θερμοκρασίες είναι τα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου ήδη οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές βρίσκονται στα επίπεδα των 25 βαθμών Κελσίου.

Πιο αναλυτικά:

1. Σήμερα Τρίτη (29-06-2021) στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου, η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

2. Την Τετάρτη (30-06-2021), οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας προβλέπεται να φτάσουν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας (πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) τους 40 με 41 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ιονίου τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.   

3. Την Πέμπτη (01-07-2021), οι μέγιστες τιμές θα σημειωθούν στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και προβλέπεται να φτάσουν τους 42 και κατά τόπους τους 43 βαθμούς Κελσίου. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα κυμανθούν μεταξύ 39 και 41 βαθμών, εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης όπου προβλέπεται να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στα νησιά του Ιονίου και στην Κρήτη θα φτάσουν κατά τόπους τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις υπόλοιπες νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

4. Την Παρασκευή (02-07-2021) η ζέστη θα υποχωρήσει αισθητά στα δυτικά και βόρεια. Στην υπόλοιπη όμως χώρα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, όπου αναμένεται να σημειώσει αισθητή πτώση το Σάββατο (03-07-2021).

5. Ειδικότερα για την Αττική, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν την Πέμπτη (01-07-2021) και την Παρασκευή (02-07-2021) και θα φτάσουν τους 40 και κατά τόπους 41 βαθμούς Κελσίου. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από το Σάββατο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός – Έκτακτο δελτίο για τον καύσωνα: Κορύφωση την Πέμπτη με 43 βαθμούς"

Νέα πρόκληση από την Τουρκία - Τσελίκ: Όλες οι εντάσεις στο Αιγαίο πηγάζουν από την Ελλάδα

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο στενός συνεργάτης του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP, Ομέρ Τσελίκ, στην τακτική ενημέρωση που είχε με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Ο Τσελίκ κατηγόρησε προκλητικά πως όλες οι εντάσεις στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Ανατολική Μεσόγειο πηγάζουν από τη χώρα μας, ενώ έστρεψε τα πυρά του και κατά της Ε.Ε. που στέκεται στο πλευρό Ελλάδας και Κύπρου.


 

 Δήλωσε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του AKP:

«H Ελλάδα έχει μία τάση συνέχισης της πολιτικής της έντασης και αυτό ξέρετε πώς σύμφωνα με την συμφωνία της Αθήνας του 1988 στο διάστημα που είναι έντονος ο τουρισμός από τις 15 Ιουνίου ως τις 15 Σεπτεμβρίου δεν γίνεται καμία στρατιωτική δραστηριότητα στο Αιγαίο. Αυτό είναι το πλαίσιο της συμφωνίας αλλά δυστυχώς η Ελλάδα δεν εφαρμόζει αυτή τη συμφωνία του 1988 και κήρυξε συγκεκριμένες περιοχές στο Αιγαίο ως περιοχές στρατιωτικών ασκήσεων.

Αυτή η προσέγγιση της Ελλάδας είναι τόσο παραβίαση της προσέγγισης που είχε ο Μητσοτάκης στη συνάντηση με τον κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας μας, όσο και παραβίαση της συνθήκης του 1988 μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Οι εντάσεις πηγάζουν από την Ελλάδα.

Όταν οι ηγέτες των χωρών της ΕΕ μιλώντας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας λένε πως πρέπει να πέσει η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, τότε ο Πρόεδρος μας φυσικά συχνά τους υπενθυμίζει πως αυτά τα λόγια πρέπει να τα πούνε στην Ελλάδα.

Δυστυχώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία πολύ λάθος εικόνα κατά την οποία φαίνεται πως όλη η πολιτική της ΕΕ να σέρνεται πίσω από την πολιτική μιας χώρας. Ένα, δύο κράτη-μέλη που γνωρίζουμε καλά εκμεταλλεύονται την ιδιότητα μέλους της Ε.Ε, πιστεύοντας πως έτσι θα κάνουν την Τουρκία να υποχωρήσει στα διμερή θέματα».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέα πρόκληση από την Τουρκία - Τσελίκ: Όλες οι εντάσεις στο Αιγαίο πηγάζουν από την Ελλάδα"

Παραπομπή του Νίκου Παππά προτείνει η προανακριτική – Για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος

Την παραπομπή του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, σε ειδικό δικαστήριο για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση προτείνει το πόρισμα της πλειοψηφίας της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, που κρίνει ότι ο κ. Παππάς μεθόδευσε τη χειραγώγηση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών την περίοδο 2015-2016, καθοδηγώντας έναν εκ των υποψηφίων για την απόκτηση του αποκαλούμενου ΣΥΡΙΖΑ Channel και εμπλεκόμενος στην αναζήτηση των απαραίτητων κεφαλαίων.

Σύμφωνα με το πόρισμα  136 σελίδων της ΝΔ, τα στοιχεία της έρευνας που στοιχειοθετούν την τέλεση του εν λόγω αδικήματος είναι μεταξύ άλλων: τα SMS Νίκου Παππά – Χρήστου Καλογρίτσα πριν το διαγωνισμό, τα e-mail Καλογρίτσα – CCC με τις αναφορές σε «White House» και «White Porscha»,  η μαρτυρία του κ. Καλογρίτσα ότι λειτούργησε ως «μπροστινός» του κ. Παππά για τη δημιουργία του «ΣΥΡΙΖΑ Channel» και η κατάθεση του «μεσάζοντα» Κυριάκου Τόμπρα για συνάντηση Καλογρίτσα – Χούρι (CCC) – Παππά στο Μέγαρο Μαξίμου πριν το διαγωνισμό.

Η πλειοψηφία, πάντως, δεν προτείνει παραπομπή του πρώην υπουργού για το κακούργημα της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, καθώς έκρινε πως δεν προέκυψαν ισχυρές αποδείξεις.

Και στην Εισαγγελία

Παράλληλα, η ΝΔ προτείνει να διαβιβαστεί το πόρισμα και τα πρακτικά της Επιτροπής στην Εισαγγελία αναφορικώς με τη χρηματοδότηση, έκδοση και μεταβίβαση της εφημερίδας Documento καθώς και με άλλες καταγγελλόμενες πράξεις για χρηματισμούς μέσων και δημοσιογράφων, προκειμένου να διερευνηθούν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως αναφέρονται ανωτέρω, που δεν υπόκεινται στην εφαρμογή του άρθρου 86 του Συντάγματος και ελέγχονται μόνο από την Τακτική Δικαιοσύνη.

Επιπλέον να διαβιβαστεί στις αρμόδιες φορολογικές αρχές και την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες το πόρισμα, προκειμένου να προβούν στους απαιτούμενους ελέγχους αναφορικώς με τη χρηματοδότηση της εφημερίδας Documento και τη μεταβίβαση τελικά στο σύνολο της στον κ. Βαξεβάνη με εντολή του κ. Παππά, όπως εκτενώς αναλύουμε ανωτέρω.

Η οριστική απόφαση αναμένεται να ληφθεί από την Ολομέλεια της Βουλής το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραπομπή του Νίκου Παππά προτείνει η προανακριτική – Για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news