facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Φρέντι Μπελέρης: Αναβλήθηκε η δίκη για το αίτημά του για αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα Δευτέρα 29 Ιουλίου ακροαματική διαδικασία στα δικαστήρια των Τιράνων για το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Όπως αναφέρει το himara.gr, η πρώτη συνεδρίαση που ήταν προγραμματισμένη για τις 25 Ιουλίου, δεν κατέληξε σε απόφαση λόγω της απουσίας της έκθεσης αξιολόγησης από τη Διεύθυνση Φυλακών. Σήμερα ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας παρέμεινε για μόλις 20 λεπτά στο δικαστήριο και στη συνέχεια επέστρεψε στις φυλακές του Φίερι, καθώς τα απαραίτητα έγγραφα εξακολουθούσαν να λείπουν.

Η επόμενη συνεδρίαση ορίστηκε για τις 31 Ιουλίου.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Φρέντι Μπελέρης: Αναβλήθηκε η δίκη για το αίτημά του για αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους"

Φωτιά στην Εύβοια: Η πιο δύσκολη νύχτα με ενεργά μέτωπα και αέρα που δε λέει να κοπάσει

Μια πολύ δύσκολη νύχτα περνούν οι κάτοικοι της Εύβοιας, καθώς για ακόμα μια φορά δοκιμάζονται από μια μεγάλη φωτιά. Αν και από το μεσημέρι που ξέσπασε η πυρκαγιά γίνονται τεράστιες προσπάθειες κατάσβεσης, τελικά δεν τέθηκε υπό έλεγχο πριν πέσει το σκοτάδι, οπότε και σταμάτησαν να πετούν τα εναέρια μέσα.

Το βράδυ της Δευτέρας (29/7/24) έφτασε στην Εύβοια ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, με τη μεγάλη φωτιά της Εύβοιας να «γεννά» συνεχώς νέες εστίες… 

Η μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε το μετά τις 15.00 τη Δευτέρα (29/7/24) σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Πετριές και όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, έλαβε άμεσα επικίνδυνες διαστάσεις κυρίως εξαιτίας των ισχυρών βόρειων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις που έκανε το απόγευμα ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, μέχρι να πέσει το φως της ημέρας, επιχειρούσαν «189 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 56 οχήματα, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 26 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 16 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους».

Την τεράστια επιχείρηση των πυροσβεστών, βοηθούν και οι κάτοικοι της περιοχής με μάνικες στα χέρια και ό,τι μέσο διαθέτουν, σε μια προσπάθεια να μην φτάσουν οι φλόγες στα σπίτια και τις περιουσίες τους.

Τραυματίστηκε πυροσβέστης, «έσκασε» ανεμογεννήτρια και «λαμπάδιασε» πυροσβεστικό όχημα

Το απόγευμα, ένας πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης που επιχειρούσε στην πυρκαγιά τραυματίστηκε ελαφρά. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική έπαθε ελαφρά εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr, είχε τυλιχθεί στις φλόγες φορητή – κινητή πυροσβεστική μονάδα του Αλιβερίου. Το πυροσβεστικό όχημα κάηκε ολοσχερώς χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν θύματα.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, «έσκασε» και μία ανεμογεννήτρια!

Μηνύματα του 112

Από το μεσημέρι, οι κάτοικοι της περιοχής, δέχονταν το ένα μετά το άλλο μηνύματα του 112 με οδηγίες για να προστατεύσουν τη ζωή και τις περιουσίες τους.

Μόλις έπεσε το φως της μέρας έφτασε νέο μήνυμα του 112 στους κατοίκους της περιοχής, που αυτή τη φορά, τους καλούσε να απομακρυνθούν από το χωριό Κόσκινα, στο οποίο έγινε εκκένωση καθώς οι φλόγες άρχισαν να πλησιάζουν επικίνδυνα.

Το μήνυμα ανέφερε: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Κοσκινά απομακρυνθείτε προς Ζάρακες μέσω επαρχιακής οδού Καρύστου»..

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται συνεχώς και από άλλες περιοχές της κεντρικής Ελλάδας και της Αττικής ενώ για την περιοχή ξεκίνησαν νωρίτερα ακτοπλοϊκώς από την Αγία Μαρίνα 53 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα, καθώς και πυροσβεστικό πλοιάριο από τον Πειραιά.

Προληπτικά βρίσκεται στην περιοχή πυροσβεστικό πλοιάριο και το λιμενικό έχει κινητοποιηθεί με πλωτά μέσα. Η Αστυνομια βοηθάει στην απομάκρυνση των κατοίκων…

Σύμφωνα με τα όσα είπε το απόγευμα ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, το κυρίως μέτωπο της φωτιάς, είναι εσωτερικά του τριγώνου που σχηματίζουν οι οικισμοί Πετριες – Κριεζα και Αλώνια.

«Βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικές περιόδου και οι συνθήκες θα είναι δυσκολότερες. Μεγάλη προσοχή από όλους» κατέληξε ο κύριος Βαθρακογιάννης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στην Εύβοια: Η πιο δύσκολη νύχτα με ενεργά μέτωπα και αέρα που δε λέει να κοπάσει"

«Ο Άλλος Άνθρωπος»: Ποινική δίωξη στον Πολυχρονόπουλο – Κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα

Δίωξη για την κατηγορία της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος άνθρωπος» Κώστα Πολυχρονόπουλου και δυο συγγενικών του προσώπων, άσκησε ο εισαγγελέας.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί διαβιβάστηκε σε ανακριτή, ενώ συγκατηγορούμενοι του Πολυχρονόπουλου είναι ο γαμπρός και η μητέρα του.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, από το αποδεικτικό υλικό, που εν πολλοίς στηρίχτηκε στο πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα μαύρου χρήματος την περίοδο 2020-2023, προκύπτει πως ο πρώην ιδρυτής της οργάνωσης χρησιμοποιούσε μεγάλο μέρος των χρημάτων που εισέρχονταν στα ταμεία της οργάνωσης για ηλεκτρονικό στοιχηματισμο.

Τέσσερις τραπεζικοί λογαριασμοί που ανήκαν στους συγγενείς του είχαν συνδεθεί με εταιρείες στοιχηματισμού.

Συνολικά υπολογίζεται ότι διοχετεύτηκαν προς τον ηλεκτρονικό τζόγο 600.000 ευρώ.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "«Ο Άλλος Άνθρωπος»: Ποινική δίωξη στον Πολυχρονόπουλο – Κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα"

Λουκέτο της ΑΑΔΕ σε γνωστό εστιατόριο στην Μύκονο – Τεχνάσματα από τον ιδιοκτήτη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα

Άλλο ένα γνωστό εστιατόριο στο νησί των ανέμων, έπεσε στα χέρια των ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) καθώς πιάστηκε να μην κόβει αποδείξεις.

Μάλιστα, οι αποδείξεις που «ξέχασε» να κόψει ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου ήταν έντεκα τον αριθμό, συνολικής αξίας άνω των 7.000 ευρώ. Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ διαπίστωσαν την παράβαση στη μυκονιάτικη επιχείρηση, στην Αγία Άννα, και προχώρησαν στα διαδικαστικά, δηλαδή σε πρόστιμο και σε λουκέτο για δύο ημέρες.

Εκεί, όμως, ήρθαν αντιμέτωποι με τα τεχνάσματα του ιδιοκτήτη:

Στην αρχή, έβαλε τον νομικό του σύμβουλο να υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να μπει λουκέτο, διότι στον ίδιο ΑΦΜ λειτουργεί και ξενοδοχείο. Παρέλειψε, όμως, να πει ότι το ξενοδοχείο αποτελεί χωριστή και διακριτή εγκατάσταση.

Στη συνέχεια, επιχείρησε να δώσει δημοσιότητα, με το επιχείρημα της δυσφήμισης του τουριστικού προϊόντος.

Αφού δεν τα κατάφερε, στο τέλος προσπάθησε να εμφανίσει ότι την ώρα, που επρόκειτο να μπει το λουκέτο – δηλαδή, σήμερα το μεσημέρι – μπήκαν πελάτες στο εστιατόριο και, έτσι, θα έπρεπε να ανασταλεί η σφράγιση του χώρου.

Τελικά, και με τη συνδρομή της αστυνομίας, η εγκατάσταση σφραγίστηκε από τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ, όπως ορίζει ο νόμος.

Επιπλέον, κατόπιν των συγκεκριμένων παραβάσεων, η επιχείρηση θα ελεγχθεί κατά προτεραιότητα τόσο για τα δηλωθέντα εισοδήματά της, όσο και για τον ΦΠΑ, με βάση τα όσα προβλέπονται σε σχετική απόφαση.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Λουκέτο της ΑΑΔΕ σε γνωστό εστιατόριο στην Μύκονο – Τεχνάσματα από τον ιδιοκτήτη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα"

Συνολικά 54 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Από Ω/18:00/28-07-2024 έως Ω/18:00/29-07-2024 εκδηλώθηκαν 54 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 43 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 11.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνολικά 54 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα"

Κιβωτός του Κόσμου: Σε δίκη για ασέλγεια κατά ανηλίκων παραπέμπεται ο πατέρας Αντώνιος

«Εδώλιο» έδειξε το δικαστικό συμβούλιο στον ιδρυτή της οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου» Αντώνιο Παπανικολάου για το αδίκημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων, μετά τις καταγγελίες ενός 19χρονου, ο οποίος ήταν στο παρελθόν τρόφιμος σε δομή, και ενός 15χρονου, που συνεχίζει να φιλοξενείται στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Το συμβούλιο πλημμελειοδικών Αθηνών με το υπ´ αριθμόν 2432/2024 βούλευμά τους παραπέμπουν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου τον πατέρα Αντώνιο για κατάχρηση ανηλίκων σε ασελγεία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση που αφορούν στο διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Σεπτέμβριο του 2022 σε δομές της Οργάνωσης στη Χίο, στην Πωγωνιανή, τον Βόλο, την Καλαμάτα και την Αθήνα.

Οι δικαστές υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση που υποστήριζε ότι «προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής ικανές να στηρίξουν δημόσια στο ακροατήριο κατηγορία κατά του κατηγορουμένου για την πράξη της κατάχρησης ανηλίκων με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση».

Μάλιστα, ο εισαγγελικός λειτουργός ανέφερε μεταξύ άλλων στην πρόταση του πως «ο κατηγορούμενος δεν περιόρισε την παραβατική συμπεριφορά σε βάρος μόνο του Π.Γ αλλά επέδειξε πανομοιότυπη συμπεριφορά σε βάρος του ανήλικου Β.Ζ με σκοπό την σεξουαλική του ικανοποίηση».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Κιβωτός του Κόσμου: Σε δίκη για ασέλγεια κατά ανηλίκων παραπέμπεται ο πατέρας Αντώνιος"

Πρώτο κρούσμα πανώλης των αιγοπροβάτων στην Αττική: Εντοπίστηκε σε μονάδα του Ασπροπύργου

Το πρώτο κρούσμα αφρικανικής πανώλης των αιγοπροβάτων εντοπίστηκε στην Αττική και συγκεκριμένα σε κτηνοτροφική μονάδα στον Ασπρόπυργο. Εδώ και ημέρες το προσωπικό των Τοπικών Κέντρων Ελέγχου Νοσημάτων (ΤΚΕΝ) της Περιφέρειας Αττικής είχε θέσει σε καραντίνα δύο κτηνοτροφικές μονάδες που είχαν προμηθευτεί νομίμως ζώντα αμνοερίφια από τη Ρουμανία.

Μετά την ειδοποίηση των ιδιοκτητών μονάδας στον Ασπρόπυργο περί ύποπτων συμπτωμάτων στα ζώα τους, οι κτηνίατροι της Περιφέρειας προχώρησαν σε αιμοληψίες, διαπιστώνοντας το πρώτο κρούσμα πανώλης στην Αττική.

Αμέσως, τέθηκαν σε εφαρμογή τα αυστηρά πρωτόκολλα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που προβλέπουν τη μαζική θανάτωση και υγειονομική ταφή των αμνοεριφίων της μονάδας.

Παράλληλα, οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας θα «χτενίσουν» σχολαστικά την περιοχή για τον εντοπισμό και την άμεση αντιμετώπιση πιθανών περιστατικών, ενώ θα συγκληθεί και ευρεία σύσκεψη για την κατάρτιση ολιστικής στρατηγικής για την καταπολέμηση της επιδημίας.

Υπενθυμίζεται, ότι με προσωπική εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής και κατόπιν συνεννόησης με τον Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής βρέθηκαν στη Θεσσαλία για να συνδράμουν τις τοπικές αρχές.
Επίσης, ο Νίκος Χαρδαλιάς είχε ήδη προνοήσει για την ενίσχυση των μηχανισμών της Περιφέρειας, καθώς στο Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδρίασε τη Δευτέρα 29 Ιουλίου στη Ραφήνα, εγκρίθηκε δαπάνη 40.000 ευρώ για προμήθεια του κατάλληλου συμπληρωματικού εξοπλισμού και υπηρεσιών για τις υγειονομικές υπηρεσίες.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρώτο κρούσμα πανώλης των αιγοπροβάτων στην Αττική: Εντοπίστηκε σε μονάδα του Ασπροπύργου"

Ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια: Κάηκε πυροσβεστικό όχημα – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί (εικόνες & βίντεο)

Η φωτιά που καίει στην Εύβοια από το μεσημέρι έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Οι δυνατοί άνεμοι στην περιοχή έφεραν συναγερμό στις Πετριές, τα Κριεζά και τα Κόσκινα, με τα δύο τελευταία χωριά να έχουν εκκενωθεί μετά από μήνυμα του 112, ενώ η αστυνομία έχει κλείσει δρόμους στην περιοχή.

Ένας από τους δρόμους που έκλεισε, είναι η επαρχιακή οδός Λεπούρων – Καρύστου, που συνδέει την κεντρική με τη νότια Εύβοια.

fotia evia 29 7 2024 3

Πέρα από την ασφάλεια των πολιτών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πυροσβεστικών οχημάτων, ο δρόμος αυτός έκλεισε και για να μπορέσει η πυροσβεστική να τον χρησιμοποιήσει για να ανακόψει την πορεία της φωτιάς.

Την τελευταία ώρα, κάτοικοι από τις γύρω περιοχές και κυρίως από τον Δύστο, δίνουν μάχη για να μπορέσουν να ανακόψουν τη φωτιά πριν αυτή μπει μέσα στον κάμπο.

Με τα τρακτέρ, τις υδροφόρες και κάθε είδους μηχανήματα, επιχειρούν να δημιουργήσουν ζώνες που δεν θα επιτρέψουν στη φωτιά επεκταθεί, αφού δυστυχώς έχει ήδη μπει στον κάμπο του Δύστου, καθώς σε μια τέτοια εξέλιξη το έργο της κατάσβεσης θα γίνει ακόμα πιο δύσκολο.

«Με τα τρακτέρ κόβουμε χωράφια κ δρόμους για να μην περνάει η φωτιά προς τον κάμπο», λένε χαρακτηριστικά οι κάτοικοι στο Evima.gr. Σε κάποια σημεία, μάλιστα, η φωτιά πέρασε στον κάμπο με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και να πέσουν όλοι προς τα εκεί έτσι ώστε να τη σταματήσουν.

 
Κόπηκε στα δύο η Εύβοια από τη φωτιά – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Από το μεσημέρι της Δευτέρας (29/7) έχει σημάνει συναγερμός στον δήμο Κύμης – Αλιβερίου, καθώς ξέσπασε φωτιά στις Πετριές, η οποία επεκτάθηκε πολύ γρήγορα προς τα Κριεζά και από εκεί προς τα Κόσκινα.

Οι θυελλώδεις άνεμοι στην περιοχή, έκαναν πολύ δύσκολο το έργο της πυροσβεστικής η οποία παλεύει από γης και αέρος να σταματήσει την πύρινη λαίλαπα.

fotia evia 29 7 2024

Η ταχύτητα με την οποία κινείται η φωτιά, αλλά και η ένταση των ανέμων, οδήγησε την αστυνομία στο να κλείσει δρόμους προληπτικά, έτσι ώστε να κινούνται πιο γρήγορα τα πυροσβεστικά οχήματα αλλά και να μην  κινδυνεύσουν πολίτες.

Συγκεκριμένα έκλεισε ο δρόμος που συνδέει την κεντρική με τη Νότια Εύβοια, από τα Λέπουρα προς την Κάρυστο, αλλά και ο δρόμος που συνδέει τις Πετριές με την παραλία των Αγίων Αποστόλων.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα (29-07-2024) μεσημβρινές ώρες στις Τοπικές Κοινότητες Κόσκινα και Κριεζά Εύβοιας, υπάρχει προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Λεπούρων—Καρύστου στο ύψος Κριεζών και Κόσκινα, καθώς επίσης και στην Επαρχιακή Οδό Πετριών –Αγίων Αποστόλων».

 
Κάηκε πυροσβεστικό όχημα στην Εύβοια

Σύμφωνα με πλήροφορίες του evima.gr, στις φλόγες τυλίχθηκε φορητή – κινητή πυροσβεστική μονάδα του Αλιβερίου, στην προσπάθειά τους να σβήσουν την φωτιά το πυροσβεστικό όχημα κάηκε ολοσχερώς χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν θύματα.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων, 30 οχήματα, 11 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σπεύδουν σε βοήθεια δυνάμεις από τη Χαλκίδα και την Αθήνα, οι τελευταίες ακτοπλοϊκά από Αγία Μαρίνα για Στύρα, έτσι ώστε να μην χαθεί χρόνος.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια: Κάηκε πυροσβεστικό όχημα – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί (εικόνες & βίντεο)"

Πανώλη στα αιγοπρόβατα: 230.000 ζώα έχουν ελεγχθεί και 7.000 έχουν θανατωθεί στη Θεσσαλία – Συνεχίζονται οι έλεγχοι

Συνεχίζεται ο έλεγχος στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας για την πανώλη των αιγοπροβάτων από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τους ειδικούς κτηνιάτρους, με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου και τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου στα ζώα.

Σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου παρουσιάζοντας τα στοιχεία των ελέγχων αλλά και τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της νόσου, σημειώνοντας πως συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων πανώλης των μηρυκαστικών σε Λάρισα και Θεσσαλία.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη «μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι σε  227.930 αιγοπρόβατα στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας και Τρικάλων. Διαπιστώθηκαν 22 θετικά κρούσματα και έχουν θανατωθεί 7.177 σε σύνολο 9.257 προς εκρίζωση. Οι έλεγχοι αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός της εβδομάδας, ενώ τα σφαγεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 2 Αυγούστου».

Ο κ. Κουρέτας παρουσίασε έναν χάρτη των τυροκομείων στα οποία έχει γίνει έλεγχος από τον ΕΦΕΤ, καθώς και των 860 εκτροφών που γίνονται στις περιοχές Δομένικο και Δαμάσι, στις οποίες ο έλεγχος θα ολοκληρωθεί μέσα στην εβδομάδα. «Πιστεύουμε ότι με τον τρόπο και την ταχύτητα που έχει λειτουργήσει όλος ο μηχανισμός της Περιφέρειας, μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε ολοκληρώσει την ιχνηλάτηση και στη συνέχεια θα γίνουν επανέλεγχοι. Το βασικό είναι να τελειώσει γρήγορα η ιχνηλάτηση» δήλωσε ο κ. Κουρέτας.

Παράλληλα, ο κ. Κουρέτας σημείωσε ότι θα εξεταστεί και το ζήτημα της μετακίνησης των ζωοτροφών ενώ τόνισε ότι το “μοντέλο” που ακολούθησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα ακολουθηθεί και σε άλλες Περιφέρειες της χώρας.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη των κοινοτικών παραγόντων που βρέθηκαν πρόσφατα στη Θεσσαλία για την επιχείρηση αντιμετώπισης της πανώλης, σημείωσε ότι «η Περιφέρεια Θεσσαλίας δέχτηκε τα εύσημα για το πλάνο δράσης της, το οποίο βασίστηκε στην ταχύτητα και στον συντονισμό, τα οποία θα αποτελέσουν οδηγό και για τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας, που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα».

Πανώλη στα αιγοπρόβατα: 230.000 ζώα έχουν ελεγχθεί και 7.000 έχουν θανατωθεί στη Θεσσαλία – Συνεχίζονται οι έλεγχοι

Σημειώνεται πως σύμφωνα με ανακοίνωση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας όσον αφορά τα μέτρα που εφαρμόζονται, απαγορεύεται η για οποιοδήποτε λόγο (σφαγή, πάχυνση, αναπαραγωγή) μετακίνηση αιγοπροβάτων και αμνοεριφίων σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας μέχρι την ολοκλήρωση της επιδημιολογικής διερεύνησης της νόσου και έκδοση νέας απόφασης.

Επίσης, απαγορεύεται η σφαγή αιγοπροβάτων και αμνοεριφίων στα σφαγεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έως και την Παρασκευή 2/08/2024, αλλά και η για οποιοδήποτε λόγο είσοδος στη Θεσσαλία αιγοπροβάτων και αμνοεριφίων προέλευσης από τη Ρουμανία.

Παράλληλα, λαμβάνεται Απόφαση Απομόνωσης όλων των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων πάχυνσης αιγοπροβάτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας μέχρι την ολοκλήρωση της επιδημιολογικής διερεύνησης της νόσου και τουλάχιστον για 21 ημέρες. Επιπρόσθετα λαμβάνεται Απόφαση Απομόνωσης των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων βοοειδών που συνυπάρχουν με κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις αιγοπροβάτων πάχυνσης, διαθέτουν το ίδιο προσωπικό και χρησιμοποιούν κοινά οχήματα και εξοπλισμό.

Τέλος, απαγορεύεται η μετακίνηση (σφαγή, πάχυνση ή αναπαραγωγή) βοοειδών από και προς την Π.Ε. Τρικάλων και την Π.Ε. Λάρισας, έως την ολοκλήρωση της επιδημιολογικής και κλινικής διερεύνησης της νόσου εντός των ζωνών προστασίας και επιτήρησης και τον καθορισμό της έκτασης τους. 

ΑΠΕ – ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πανώλη στα αιγοπρόβατα: 230.000 ζώα έχουν ελεγχθεί και 7.000 έχουν θανατωθεί στη Θεσσαλία – Συνεχίζονται οι έλεγχοι"

Εκτροπή βυτιοφόρου στην ΕΟ Αθηνών-Λαμίας – Διακοπή κυκλοφορίας και στα δυο ρεύματα

Ένα βυτιοφόρο φορτωμένο με υγραέριο ανατράπηκε πριν λίγο στο 95,5 χλμ της εθνική οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος της Υλίκης.

Ήδη στο σημείο έχουν φτάσει πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Θήβα και τη Λιβαδειά.

Για προληπτικούς λόγους έκλεισε και η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία από παρακαμπτήριους.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτροπή βυτιοφόρου στην ΕΟ Αθηνών-Λαμίας – Διακοπή κυκλοφορίας και στα δυο ρεύματα"

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Τρίτη 30 Ιουλίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας, ΠΕ Σποράδων)
  • Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Θεσσαλονίκης, ΠΕ Κιλκίς)
  • Περιφέρεια Κρήτης
  • Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΕ Κέρκυρας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4)  για αύριο Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

Διαβάστε Περισσότερα » " Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Τρίτη 30 Ιουλίου 2024"

Μύκονος: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών – Συνελήφθησαν τρία άτομα (εικόνες & βίντεο)

Από την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου και το ειδικό κλιμάκιο Δράσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στη Μύκονο.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη κοινή αστυνομική επιχείρηση, πρωινές ώρες του Σαββάτου, 27 Ιουλίου 2024, από την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου και του Κλιμακίου Ειδικών Δράσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν -3- άτομα, μεταξύ αυτών και το αρχηγικό μέλος, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και του Νόμου για τα όπλα.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, άγνωστος δράστης κινείται με όχημα στους δρόμους της Μυκόνου και διακινεί ναρκωτικές ουσίες, κάνοντας «delivery» παραδόσεις.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους και με συγκεκριμένο τρόπο δράσης (modus operandi) ως εξής:

  • 40χρονος, ο οποίος πρόκειται για το αρχηγικό μέλος, συντόνιζε τις πωλήσεις ναρκωτικών από την οικία-καβάτζα, πραγματοποιώντας με τους υποψήφιους αγοραστές τις απαραίτητες επικοινωνίες μέσω διαδικτυακών εφαρμογών αναφορικά με τις λεπτομέρειες τις «παραγγελίας», διαθέτοντας προς τούτο και σχετικό τιμοκατάλογο, ανά είδος ναρκωτικών ουσιών, ενώ ταυτόχρονα  συγκέντρωνε τα κέρδη από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών,
  • 37χρονος, o οποίος πρόκειται για το βασικό μέλος της οργάνωσης και ήταν επιφορτισμένος με παράδοση των ναρκωτικών ουσιών με τη μέθοδο του «delivery» και φρόντιζε για την απόκρυψη του, οι συνάντησεις, να πραγματοποιούνται σε πολυσύχναστα μέρη και
  • 26χρονη, η οποία ήταν ο λόγος της νόμιμης παραμονής των έτερων μελών λόγω της εργασίας της και ταυτόχρονα εκτελούσε χρέη συνοδού στο βασικό μέλος της οργάνωσης προκειμένου να ελαχιστοποιούν την πιθανότητα εντοπισμού τους από τις Αρχές.
    Χαρακτηριστικό της ευρηματικότητας τους, προκειμένου να επιτυγχάνουν με ασφάλεια το σκοπό τους, είναι η δημιουργία ενός κουτιού που προσομοίαζε με εξάρτημα αυτοκινήτου, στο οποίο απέκρυπταν τις ναρκωτικές ουσίες, δυσχεραίνοντας με αυτό τον τρόπο τον εντοπισμό των ναρκωτικών ουσιών σε περίπτωση ελέγχου.

nar

Συνολικά από την κατοχή τους και από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν –μεταξύ άλλων- και κατασχέθηκαν:

  • όχημα, το οποίο χρησιμοποιούσε το βασικό μέλος της οργάνωσης για τη διακίνηση των ναρκωτικών,
  • ζυγαριά,
  • 65.880 ευρώ,
  • 17.166- δολαρίων ΗΠΑ,
  • 240- λιρών Αγγλίας,
  • 43,22- γραμμάρια κοκαΐνης,
  • 8,61- γραμμάρια μεθαμφεταμίνης,
  • 212- γραμμάρια συνθετικού ναρκωτικού,
  • πληθώρα χαπιών και τρίμματα ecstasy διάφορων χρωμάτων και
  • πληθώρα πλαστικών καψουλών ναρκωτικής ουσίας MDMA.

bgg

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

bgfmkjl 1

vfbdngfn 1

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Μύκονος: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών – Συνελήφθησαν τρία άτομα (εικόνες & βίντεο)"

Κατάκολο: Μπούκαραν σε σπίτι μέρα μεσημέρι και άρπαξαν κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ

Πολύ καλά… διαβασμένοι για τον… “θησαυρό” που έκρυβε, φαίνεται πως ήταν οι δράστες που “μπούκαραν” σε σπίτι στο Κατάκολο και άρπαξαν κοσμήματα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 100 χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, οι… “ποντικοί” μπήκαν στην εξοχική κατοικία από ανασφάλιστη πόρτα, το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, στο διάστημα από 12:30 έως 15:00,  και ενώ οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν.

Αφού έψαξαν όλο το σπίτι, βρήκαν σε ένα από τα υπνοδωμάτια μία κασετίνα που μέσα περιείχε τα κοσμήματα, την άρπαξαν και το έβαλαν στα πόδια.

Οι ιδιοκτήτες, που κατάγονται από την περιοχή αλλά δεν ζουν εδώ, και είχαν έρθει για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, μόλις επέστρεψαν στο σπίτι, αντιλήφθηκαν το τι είχε συμβεί και ειδοποίησαν τις Αρχές.

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί πως οι δράστες “χτύπησαν” μέρα-μεσημέρι, με μια γειτονιά με πολύ κόσμο και σε μια περιοχή με καταστήματα εστίασης, χωρίς κανείς… να αντιληφθεί το παραμικρό.

Η λεία των δραστών ξεπερνά τις 100 χιλιάδες ευρώ, με τους Άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, που χειρίζονται την υπόθεση, να έχουν εξαπολύσει… ανθρωποκυνηγητό για των εντοπισμό τους.

patrisnews

Διαβάστε Περισσότερα » " Κατάκολο: Μπούκαραν σε σπίτι μέρα μεσημέρι και άρπαξαν κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ"

Εξιχνιάστηκε υπόθεση δωροληψίας υπαλλήλων εταιρείας διαχείρισης ακινήτων Δημοσίου – Πάνω από 400.000 ευρώ τα διαφυγόντα κέρδη

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής υπόθεση πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και δωροληψίας υπαλλήλων Εταιρείας Διαχείρισης Ακινήτων Δημοσίου.

Όλα ξεκίνησαν μετά από καταγγελία 47χρονου υπαλλήλου Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου,ο οποίος εκτελεί καθήκοντα ως υπεύθυνος βραχυχρόνιων μισθώσεων, σύμφωνα με την οποία δέχθηκε επίθεση, από άγνωστο δράστη στην αυλή του σπιτιού του, στις αρχές Ιουνίου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ από την προανακριτική έρευνα εξακριβώθηκε ότι στην υπόθεση εμπλέκονται δυο υπάλληλοι Εταιρείας Διαχείρισης Ακινήτων Δημοσίου και ένας ήδη έγκλειστος σε φυλακές, ενώ σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, του Νόμου για τα όπλα και της δωροληψίας υπαλλήλου.

Ως προς το κίνητρο της επίθεσης, προέκυψε ότι το 47χρονο θύμα της επίθεσης, είχε ασχοληθεί με υποθέσεις μισθώσεων για τις οποίες είχαν παρουσιαστεί προβλήματα τόσο με την απόδοση των ακινήτων μετά τη λήξη της διάρκειας μίσθωσης, όσο και με την πληρωμή του μισθώματος που είχε οριστεί.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της έρευνας αξιολογήθηκαν και αναλύθηκαν στοιχεία και δεδομένα που συλλέχθηκαν, από τα οποία προέκυψε ο αθέμιτος τρόπος δράσης σε θέματα βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων του δημοσίου από τους δυο εμπλεκόμενους υπαλλήλους της συγκεκριμένης Εταιρείας Διαχείρισης Ακινήτων του Δημοσίου.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε εσωτερικός έλεγχος σύμφωνα με τον οποίο εντοπίστηκε ανεπαρκής διαχείριση των βραχυχρόνιων μισθώσεων, αδυναμία πλήρους εφαρμογής της Διαγωνιστικής Διαδικασίας Ανοιχτού Τύπου, ενώ για τα έτη 2022 και 2023 εντοπίστηκαν εκδηλώσεις, για τις οποίες δεν έχουν εκδοθεί τιμολόγια και δεν έχουν εισπραχθεί έσοδα.

Χαρακτηριστικό της δράσης των εμπλεκόμενων υπαλλήλων, είναι η λήψη χρηματικών ποσών από τους μισθωτές σε δημόσιους χώρους, τα οποία παρέδιδαν σε φακέλους και τσάντες.

Παράλληλα, διατάχθηκε και πραγματοποιήθηκε – λόγω κακής διαχείρισης των ακινήτων- εμπεριστατωμένος έλεγχος και από ιδιωτική εταιρεία, η οποία μεταξύ άλλων παρέχει και ελεγκτικές υπηρεσίες. Από την ανάλυση των αρχείων και από τον γενικότερο έλεγχο, προέκυψε μία λίστα από 34 συνολικά εκδηλώσεις, για τις οποίες εκτιμήθηκε η ύπαρξη διαφυγόντων κερδών, συνολικού ποσού 402.500 ευρώ.

Συνολικά από τις έρευνες σε σπίτια και σε άλλους χώρους που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν -μεταξύ άλλων- και κατασχέθηκαν:

  • 7.500 ευρώ,
  • 1 ζευγάρι παπούτσια, τα οποία φόραγε στον ξυλοδαρμό ο δράστης της επίθεσης ,
  • 2 σφραγίδες, εκ των οποίων η μία ανήκει στην επίμαχη Εταιρεία, ενώ η έτερη σε Πολιτικό Μηχανικό,
  • πληθώρα εγγράφων -φορολογικών, αντιγράφων ιδιωτικών συμφωνητικών, δελτίων ταχυμεταφοράς, τιμολογίων κ.ά.
  • 3 Ιδιωτικά Συμφωνητικά Παραχώρησης χώρου και μίσθωσης,
  • παραστατικό πληρωμής σε Τράπεζα,
  • έγγραφο παραχώρησης χρήσης,
  • αίτημα βραχυχρόνιας μίσθωσης,
  • 6 έγγραφα έγκρισης βραχυχρόνιας παραχώρησης χώρου, εκ των οποίων τα 3 άνευ αριθμού πρωτοκόλλου και
  • κάμερα κλειστού κυκλώματος ασφαλείας.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Εξιχνιάστηκε υπόθεση δωροληψίας υπαλλήλων εταιρείας διαχείρισης ακινήτων Δημοσίου – Πάνω από 400.000 ευρώ τα διαφυγόντα κέρδη"

Μεγάλη νοθεία στο ελαιόλαδο: Στην αγορά λάδια με φυτοφάρμακα και επικίνδυνα για την υγεία

Λάδια μολυσμένα με επικίνδυνες απαγορευμένες ουσίες, κυκλοφορούν σε όλη την ΕΕ, ενώ η νοθεία στο ελαιόλαδο έχει αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με παλαιότερες χρονιές.

Η κλιματική αλλαγή που επέφερε “κρίση” στην παραγωγή του ελαιόλαδου και εκτόξευση της τιμής του προϊόντος, προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις, με αποτέλεσμα την αύξηση περιστατικών εξαπάτησης και νοθείας από επιτήδειους και ασυνείδητους εμπόρους.

Σύμφωνα με τον Guardian, η εκτόξευση της τιμής του ελαιόλαδου προκάλεσε ρεκόρ διασυνοριακών περιστατικών απάτης, νόθευσης και λανθασμένης σήμανσης του ελαιόλαδου το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2018 είχαν καταγραφεί στην ΕΕ μόλις 15 περιπτώσεις απάτης στο ελαιόλαδο, από τον Ιανουάριο έως και τον Μάρτιο του 2024 τα περιστατικά αυτά έφτασαν τα 50, αριθμός που σύμφωνα με τις αρχές ενδέχεται να είναι κατά πολύ υποτιμημένος σε σχέση με το πραγματικό πρόβλημα.

Από τις συνολικά 182 ειδοποιήσεις απάτης και μη συμμόρφωσης με τις οδηγίες της ΕΕ για το ελαιόλαδο, οι οποίες εστάλησαν από τις αρχές του 2023 στις αρχές, οι 54 αφορούσαν προϊόντα από την Ιταλία, 41 από την Ισπανία και 39 από την Ελλάδα.

Ελαιόλαδο, “ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση”

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων εντοπίστηκαν επικίνδυνες για την υγεία προσμίξεις υλικών, ή προσμίξεις με χαμηλότερης ποιότητας λάδια, σε μια προσπάθεια να τιμολογηθεί στην αγορά το ελαιόλαδο ως “έξτρα παρθένο”.

Το ελαιόλαδο, ωστόσο, δεν ήταν μόνο νοθευμένο με άλλα έλαια προκειμένου να πωληθεί ως “αγνό” προϊόν σε υψηλότερη τιμή. Σε συγκεκριμένη περίπτωση εντοπίστηκαν έως και θραύσματα γυαλιού.

Η Γερμανία τον περασμένο Φεβρουάριο, μάλιστα, ανέφερε περιστατικό προϊόντος από το Ισραήλ το οποίο περιείχε έλαια εντελώς ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και παρ’ όλα αυτά διοχετεύθηκε στο εμπόδιο ως “έξτρα παρθένο ελαιόλαδο”.

Η τιμή του ελαιόλαδου αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου (IOC), καθώς τα επίπεδα της παγκόσμιας παραγωγής του μειώνονται, με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη αύξηση της τιμής του.

Το τοπίο αυτό της αστάθειας στην αγορά του ελαιόλαδου δεν αποκλείεται να αυξήσει περαιτέρω και τα περιστατικά απάτης, γι’ αυτό και η ΕΕ συνιστά στα κράτη μέλη να λάβουν πιο αποτελεσματικά μέτρα ελέγχου της ποιότητας του προϊόντος.

 iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλη νοθεία στο ελαιόλαδο: Στην αγορά λάδια με φυτοφάρμακα και επικίνδυνα για την υγεία"

Μέτρα για τη λειψυδρία προανήγγειλε ο Μητσοτάκης – Προειδοποίηση σε όσους ανεβάζουν τις τιμές

Τη βαθιά του οδύνη για όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή και τον θάνατο αθώων παιδιών εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι αυτό αποδεικνύει την ανάγκη να υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός που θα συμπαρασύρει και το βόρειο μέτωπο μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου και πως δεν μπορεί να μένει η διεθνής κοινότητα απαθής, αλλά και πως η Ελλάδα εργάζεται προς την κατεύθυνση της κατάπαυσης του πυρός.

Στη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αναφέρθηκε επίσης στο μέτωπο της ακρίβειας με μια σχετική αποκλιμάκωση να υπάρχει στα ράφια και με ελέγχους από την ΔΙΜΕΑ σε όλο το πλαίσιο της εφοδιαστικής αλυσίδας, λέγοντας ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις στην αγορά της ενέργειας με μια απότομη αύξηση τιμών σε όλη την ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια και αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα φορολογήσει τα κέρδη των εταιρειών, γιατί δεν μπορεί ο έλληνας καταναλωτής να πληρώνει τις δυσλειτουργίες στην αγορά.

«Χαίρομαι που οι τιμές επανήλθαν σε κανονικά επίπεδα, αλλά όλοι πρέπει να ξέρουν ότι η κυβέρνηση θα είναι πάνα έτοιμη να παρέμβει».

Για την υγεία ο πρωθυπουργός είπε ότι μετά από συνεννόηση του υπουργείου με τους συλλόγους βρέθηκε λύση για να καλυφθούν οι εφημερίες. «Αυτή είναι μια προσωρινή λύση και η σχετική διάταξη που ψηφίζεται στη Βουλή να μην χρειαστεί να ενεργοποιηθεί».

Είπε ακόμα ότι όσον αφορά τη λειψυδρία που αντιμετωπίζουν περιοχές της χώρας τόνισε ότι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις έκτακτες καταστάσεις, αλλά θα χρειαστούν οι δομικές παρεμβάσεις και η κυβέρνηση θα κάνει πρόσθετες εξαγγελίες.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μέτρα για τη λειψυδρία προανήγγειλε ο Μητσοτάκης – Προειδοποίηση σε όσους ανεβάζουν τις τιμές"

Πανώλη στα αιγοπρόβατα: Αναβαθμίζονται τα μέτρα ασφαλείας

Αναβαθμίζονται τα μέτρα ασφαλείας για την πανώλη στα αιγοπρόβατα, τη στιγμή που καταγράφτηκαν κρούσματα και σε άλλες περιοχές της χώρας εκτός της Θεσσαλίας.

Με βάση τη νεότερη απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Τσιάρα, στη σκιά των αυξανόμενων κρουσμάτων πανώλης ανά τη χώρα, απαγορεύεται η μετακίνηση αιγοπροβάτων για αναπαραγωγή, πάχυνση και σφαγή, σε ολόκληρη την επικράτεια.

Η αναβάθμιση των μέτρων ασφαλείας κρίνεται απαραίτητη για όλη τη χώρα για προληπτικούς λόγους και με στόχο τον περιορισμό εξάπλωσης και εκρίζωση της νόσου.

Παράλληλα, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με τις Περιφέρειες συνεχίζουν την επιδημιολογική έρευνα σχετικά με την προέλευση των κρουσμάτων, αλλά και με την διαδρομή πιθανόν υπόπτων εισαγωγών.

Σημειώνεται ότι ο εντοπισμός του κρούσματος σε κτηνοτροφική μονάδα στο Μεσινό του Δήμου Συκιώνος στην Κορινθία, καθώς και του κρούσματος στη Φαλάνη στη Λάρισα, επετεύχθησαν μέσα από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης και τα κρούσματα εντοπίσθηκαν πριν ακόμα εκδηλωθούν τα συμπτώματα, ύστερα από προληπτική έρευνα των κτηνιατρικών υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ σε συνεργασία με τις κτηνιατρικές υπηρεσίες των Περιφερειών, με βάση την διαδρομή που ακολούθησαν ζώα που εισήχθησαν από συγκεκριμένη χώρα.

Στην περιοχή του Μεσινού έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα πρωτόκολλα που προβλέπουν οι κανονισμοί της ΕΕ. Ήδη, κλιμάκια κτηνιάτρων διεξάγουν ελέγχους στη ζώνη προστασίας των 3 χλμ και στη ζώνη επιτήρησης των 10 χλμ.

Το Σάββατο (27.07.24) έγινε σύσκεψη υπό τον ΓΓ του ΥΠΑΑΤ, Γιώργο Στρατάκο στην Κόρινθο και την Κυριακή στην Πάτρα, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και των αντιπεριφερειών Δυτικής Ελλάδας, μιας και η ζώνη επιτήρησης των 10 χλμ εισέρχεται και στην Αχαΐα, αλλά και των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΠΑΑΤ και των δύο Περιφερειών.

Έχουν ενημερωθεί οι κτηνοτρόφοι της περιοχής για τα μέτρα που έχουν ληφθεί καθώς και οι τυροκόμοι, οι ιδιοκτήτες σφαγείων και οι προμηθευτές ζωοτροφών.

Τέλος, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ βρίσκονται σε καθημερινή επικοινωνία  και συνεργασία με τους ειδικούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και τις κτηνιατρικές υπηρεσίες των κρατών μελών, για την αξιολόγηση των εργαστηριακών στοιχείων και αποτελεσμάτων με στόχο την πλήρη ιχνηλάτηση και προέλευση του ιού.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πανώλη στα αιγοπρόβατα: Αναβαθμίζονται τα μέτρα ασφαλείας"

Νέος συναγερμός στη Γαλλία: Σαμποτάζ σε δίκτυα οπτικών ινών – Έχουν πληγεί έξι περιφέρειες

Ενέργειες σαμποτάζ που έπληξαν τα δίκτυα οπτικών ινών πολλών παρόχων όπως οι Free και SFR πραγματοποιήθηκαν την νύκτα σε έξι περιφέρειες της Γαλλίας, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.

Το Παρίσι, η καρδιά των Ολυμπιακών Αγώνων δεν επλήγη, διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή.

Οι περιφέρειες που επλήγησαν βρίσκονται στην νοτιοανατολική, την νοτιοδυτική, την ανατολική και την βόρεια Γαλλία, σύμφωνα με την αστυνομία.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέος συναγερμός στη Γαλλία: Σαμποτάζ σε δίκτυα οπτικών ινών – Έχουν πληγεί έξι περιφέρειες"

Γιώργος Καραϊβάζ: Ενοχή των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του ζητά η εισαγγελέας

Την ένοχη των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ ζήτησε η εισαγγελέας.

Να κριθούν ένοχοι για την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ τον Απρίλιο του 2021 στον Άλιμο, οι δύο κατηγορούμενοι, αδέλφια ηλικίας 41 και 49 ετών, ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η εισαγγελέας, αξιολογώντας όλα τα στοιχεία που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία, ζήτησε την ένοχη των δύο κατηγορουμένων από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, δείχνοντας ως κίνητρο της ανθρωποκτονίας τις αποκαλύψεις που είχε προαναγγείλει ο δημοσιογράφος για το οργανωμένο έγκλημα στη χώρα.

«Θα ξεκινήσω από το τέλος. Οι κατηγορούμενοι τελέσαν την ανθρωποκτονία του Γιώργου Καραϊβαζ. Δεν είναι μια απλή ανθρωποκτονία, αλλά είναι στο πλαίσιο οργανωμένου εγκλήματος» είπε η εισαγγελική λειτουργός, απευθυνόμενη στο δικαστήριο.

Όπως εξήγησε η εισαγγελική λειτουργός, ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν αστυνομικός συντάκτης και από πολύ παλιά είχε πληροφορίες για το πώς λειτουργεί το οργανωμένο έγκλημα και αρκετές εγκληματικές οργανώσεις.

«Από τα τελευταία του άρθρα φαίνεται πως είχε σκοπό να κάνει αποκαλύψεις και ίσως εκεί βρίσκουμε το κίνητρο της δολοφονίας, γιατί δεν υπάρχει και κάτι άλλο» είπε η εισαγγελέας, επιχειρώντας να δώσει μία απάντηση για το κίνητρο της δολοφονίας.

Για τους δύο κατηγορούμενους η εισαγγελική λειτουργός τόνισε πως «είναι μέλη κάποιας εγκληματικής οργάνωσης» και επεσήμανε πως «μπορεί αυτά που έγγραφε ή θα έγγραφε (ο Γιώργος Καραϊβάζ) να ενοχλούσαν».

Η εισαγγελέας αμφισβήτησε ότι το αυτοκίνητο της εταιρείας του 49χρονου κατηγορούμενου, βρέθηκε στην περιοχή την μοιραία ημέρα, γιατί μοίραζαν φυλλάδια.

Μάλιστα, η εισαγγελέας εξήγησε πως η καθυστέρηση της σύνδεσης του επίμαχου αυτοκινήτου με τους κατηγορούμενους, ήταν γιατί η εταιρεία ήταν στο όνομα της συντρόφου του 49χρονου.

Σε κάθε περίπτωση η εισαγγελέας τόνισε πως αυτός που πυροβόλησε τον δημοσιογράφο ήταν ο 41χρονος κατηγορούμενος, ενώ στον 49χρονο απέδωσε ρόλο άμεσου συνεργού στην ανθρωποκτονία.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Γιώργος Καραϊβάζ: Ενοχή των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του ζητά η εισαγγελέας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news