facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019

Απίστευτο συμβάν στο Ηράκλειο: Περπατούσε και του... καρφώθηκε σφαίρα στον ώμο

Τυχερός μέσα στην ατυχία του στάθηκε ένας Ηρακλειώτης, ο οποίος λίγο μετά την έλευση του 2019 βρέθηκε με μία σφαίρα καρφωμένη στον ώμο του.

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή του Γαζίου, όπως ανέφερε το cretapost. Όπως ο ίδιος δήλωσε στους αστυνομικούς την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του για να πάει στο σταθμευμένο όχημα του ένιωσε ένα κάψιμο στον ώμο και αίματα να τρέχουν.
Αμέσως ειδοποίησε τους συγγενείς του που τον μετέφεραν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς η σφαίρα είχε φορά προς τα κάτω κάτι που σημαίνει ότι ο πυροβολισμός έγινε από μακρινή απόσταση. Κάποιος ασυνείδητος έριχνε άσκοπους πυροβολισμούς και η σφαίρα βρήκε τον άτυχο άνδρα. Ο τραυματίας νοσηλεύεται στο ΠαΓΝΗ και αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτο συμβάν στο Ηράκλειο: Περπατούσε και του... καρφώθηκε σφαίρα στον ώμο"

Ο Πολάκης αποκαλύπτει έναν προστατευόμενο μάρτυρα της υπόθεσης Novartis

Τις πρόσφατες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis σχολιάζει με ανάρτησή του στο Facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, με αφορμή την άσκηση δίωξης εναντίον ενός εκ των προστατευόμενων μαρτύρων, λίγο πριν φύγει από τη χώρα. 

Ο κ. Πολάκης παρουσιάζει φωτογραφία του Νίκου Μανιαδάκη, πρώην συμβούλου πολιτικών που είχαν διατελέσει υπουργοί Υγείας, αφήνοντας βαρύτατο υπαινιγμό ότι πρόκειται για το πρόσωπο που μετέφερε μίζες σε βαλίτσες. Ο Νίκος Μανιαδάκης είναι ένας από τους τρεις προστατευομένους μάρτυρες που φέρονται πως είχαν καταθέσει ότι η Novartis έκανε «ωφέλιμες» πληρωμέςπρος συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

  
Μάλιστα, ο Παύλος Πολάκης συνοδεύει την ανάρτησή του με πέντε εικόνες, φωτογραφίζοντας αυτό που κατά την άποψη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας ήταν το «ταξίδι»  της μίζας από το λογαριασμό της φαρμακοβιομηχανίας.

«Ο αποστολεας (φωτο1), το μέσο (φωτό 2), ο μεταφορεας (φωτό 3), ο προορισμός (φωτό 4-5). Εχει να σχολιάσει κάποιος απο τους υπουργούς των οποίων υπήρξε σύμβουλος ο"μεταφορέας" κάτι;;;;; Εχει πέσει άκρα του τάφου σιωπή ,απο το πρωί σημερα βλέπω!!!! Μου' χουν λείψει οι τσιρίδες....», γράφει η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη.



 


Στον προστατευόμενο μάρτυρα, ο οποίος ήταν σύμβουλος τριών πρώην υπουργών Υγείας,  έχει ασκηθεί σε βάρος του για παθητική δωροδοκία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Πρόκειται για τον Νίκο Μανιαδάκη, φωτογραφία του οποίου κοινοποιεί στην ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης. Τις ημέρες των εορτών ο Νίκος Μανιαδάκης επιχείρησε να φύγει από την Ελλάδα μαζί με όλη του την οικογένεια, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές.

Μόλις αυτό έγινε αντιληπτό από τις διωκτικές αρχές σήμανε συναγερμός και οι αστυνομικές αρχές του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών κατέσχεσαν το διαβατήριό του με την αιτιολογία ότι είναι ύποπτος για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Πολάκης αποκαλύπτει έναν προστατευόμενο μάρτυρα της υπόθεσης Novartis"

Κρήτη: Τελεσίγραφο Φάμελου για τα απορρίμματα -ΚΥΑ για τους Δήμους

Τελεσίγραφο ότι στις 19 Ιανουαρίου πρέπει να έχουν τελειώσει τα πάντα σε σχέση με τη δημιουργία των Φορέων Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΦΟΔΣΑ) στην Κρήτη έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε την περασμένη Παρασκευή με τους Συντονιστές Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

O κ. Φάμελλος θα βρίσκεται στην Κρήτη 3 και 4 Ιανουαρίου προκειμένου να μιλήσει για το κρίσιμο ζήτημα των δασικών χαρτών, και στο περιθώριο της συζήτησης που θα γίνει θα συζητήσει και το κρίσιμο ζήτημα των ΦΟΔΣΑ το οποίο η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κλείσει και μάλιστα άμεσα.Μάλιστα ενδεικτικό των προθέσεών του είναι το γεγονός ότι σχεδιάζει να υπογράψει το αμέσως επόμενο διάστημα Κοινή Υπουργική Απόφαση, προκειμένου άμεσα να ενεργοποιηθεί το νομικό πλαίσιο για την επιβολή προστίμων σε όσους Δήμους δεν συμμορφωθούν με τα όσα ο νόμος προβλέπει.

Σημειώνεται ότι ο κ. Φάμελλος έστειλε επιστολή στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ ζητώντας «τη συμμετοχή του σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση, αλλά και το θεσμικό πλαίσιο των ΦΟΔΣΑ, το ταχύτερο δυνατόν», ανοίγοντας τον κύκλο της αναζήτησης ευθυνών για τις καθυστερήσεις των δημάρχων στην εφαρμογή του νόμου και της διαχείρισης των απορριμμάτων.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Τελεσίγραφο Φάμελου για τα απορρίμματα -ΚΥΑ για τους Δήμους"

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε λεφτά σε παιδιά για τα κάλαντα και αυτά του τα έδωσαν πίσω γιατί «Πρόδωσε την Μακεδονία»!

Μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για το Νέο Έτος και την Κοπή της βασιλόπιτας της Ι.Μ. Γρεβενών στον ιερο ναό της Ευαγγελιστρίας, παιδιά των κατηχητικών ομάδων του πνευματικού κέντρου της Μητρόπολης, κατά την αποχώρηση των πιστών τραγουδούσαν τα κάλαντα στο αύλειο χώρο της εκκλησίας.

Εξερχόμενος ο βουλευτής Γρεβενών κ Μπγιάλας, όπως και ολοι οι επίσημοι, έριξε στο κουτί- κουμπαρά των παιδιών, 5 ευρώ και ένα από τα παιδιά αντιδρώντας προφανώς για τη στάση του βουλευτή στο θέμα της Μακεδονίας και την συμφωνία των Πρεσπών, του επέστρεψε τα χρήματα λέγοντας του ότι δεν είναι επιθυμητά και ταυτόχρονα έδωσε το σύνθημα στα υπόλοιπα παιδιά να τραγουδήσουν το Μακεδονία ξακουστή.

Ο βουλευτής προσπάθησε να κρύψει τη αμηχανία του από τη στάση αυτή των παιδιών και λίγο αργότερα αποχώρησε λέγοντας πως κάποιοι τα καθοδηγούν και τα δηλητηριάζουν.

greveniotis
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε λεφτά σε παιδιά για τα κάλαντα και αυτά του τα έδωσαν πίσω γιατί «Πρόδωσε την Μακεδονία»!"

Πλημμύρισαν στα Χανιά -Βράχια και πέτρες σε σημεία του εθνικού δρόμου

Προβλήματα σε σημεία του Εθνικού αλλά και επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχοπτώσεις.

Σε πολλά σημεία του Βόρειου Οδικού Άξονα έχουν αναφερθεί καταπτώσεις βράχων και πετρών με το πρόβλημα να είναι εντονότερο στον οδικό άξονα από Χανιά μέχρι Κολυμπάρι όπου εκτός από καταπτώσεις πετρών έχουν αναφερθεί και μεγάλες συγκεντρώσεις υδάτων σε σημεία του οδικού δικτύου όπου απαιτείται η ιδιαίτερη προσεχή των οδηγών.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Πλημμύρισαν στα Χανιά -Βράχια και πέτρες σε σημεία του εθνικού δρόμου"

Η Κομισιόν απαντά στη Daily Mail για τα χλιδάτα επαγγελματικά ταξίδια του Γιούνκερ

Τη δική της απάντηση έδωσε η Κομισιόν αναφορικά με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, στο οποίο επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ χρησιμοποίησε ιδιωτικά τζετ για σχεδόν το 50% των φετινών ταξιδιών του ανά την υφήλιο.

Σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα εναέρια ταξί πρέπεί να χρησιμοποιούνται μόνο όταν είναι αδύνατον να βρεθούν κατάλληλες εμπορικές πτήσεις, τόσο για περιβαλλοντικούς όσο και για οικονομικούς λόγους. Ωστόσο, ο Γιούνκερ χρησιμοποίησε ιδιωτικά αεροσκάφη για 21 από τα 43 επίσημα ταξίδια του από τον Ιανουάριο μέχρι τον Νοέμβριο, χρεώνοντας το ταμείο της Επιτροπής με έναν λογαριασμό που ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ένας από τους πιο διαφανείς οργανισμούς στον κόσμο και δημοσιοποιεί το σύνολο των ταξιδιωτικών δαπανών των μελών του Κολλεγίου διότι πιστεύουμε στη διαφάνεια. Η Επιτροπή έχει θεσπίσει κανόνες προκειμένου να διασφαλίζεται ότι η άσκηση των δραστηριοτήτων της - συμπεριλαμβανομένων και των ταξιδιών - γίνεται με τον οικονομικότερο δυνατό τρόπο. Η εφαρμογή του προϋπολογισμού της ΕΕ ελέγχεται σε ετήσια βάση από το δημοκρατικά εκλεγμένο σώμα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου (στο πλαίσιο της διαδικασίας απαλλαγής)», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Ο Πρόεδρος Γιούνκερ εκπροσωπεί την ΕΕ σε επίπεδο Αρχηγών Κρατών ή κυβερνήσεων (όπως επί παραδείγματι στις συνόδους κορυφής G20 ή G7) αλλά σε αντίθεση με Αρχηγούς Κρατών ή Κυβερνήσεων, η ΕΕ δε διαθέτει αεροσκάφος. Η πλειοψηφία των σχετικών μετακινήσεων γίνεται ως εκ τούτου με εμπορικές αερογραμμές», προσθέτει.

Και καταλήγει: «Σύμφωνα με τους δικούς μας κανόνες δε, η χρήση ναυλωμένων πτήσεων μπορεί να εξεταστεί μόνον στις περιπτώσεις που οι διαθέσιμες εμπορικές πτήσεις δεν κατευθύνονται στον συγκεκριμένο προορισμό, δε συμβαδίζουν με τις λοιπές προγραμματισμένες υποχρεώσεις του Προέδρου ή για λόγους ασφαλείας».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Κομισιόν απαντά στη Daily Mail για τα χλιδάτα επαγγελματικά ταξίδια του Γιούνκερ"

Κως: Ξεχείλισαν χείμαρροι-Παρασύρθηκε αυτοκίνητο

Προβλήματα προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε τις απογευματινές ώρες της Τρίτης στο νησί της Κω. Λόγω της ισχυρής βροχής ξεχείλισαν χείμαρροι στο νησί και σε κάποιες περιπτώσεις διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων.

Σε μία περίπτωση μάλιστα αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα νερά πλημμυρισμένου ποταμού και έπεσε σε χαντάκι στην περιοχή της Συντριανής χωρίς ευτυχώς περαιτέρω συνέπειες αφού ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν έπαθε τίποτα.

Στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων στο νέο στάδιο Κω πλημμύρισαν τα γύρω οικόπεδα, όπως και κατοικίες που ειδοποίησαν την Πυροσβεστική για άντληση υδάτων ενώ μικροπροβλήματα σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές της πόλης.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κως: Ξεχείλισαν χείμαρροι-Παρασύρθηκε αυτοκίνητο"

Η Daily Mail «ξεμπροστιάζει» τον Γιούνκερ: Με ιδιωτικό τζετ τα μισά επαγγελματικά του ταξίδια!

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ χρησιμοποίησε ιδιωτικά τζετ για σχεδόν το 50% των φετινών ταξιδιών του ανά την υφήλιο, αποκαλύπτουν επίσημα στοιχεία που φέρνει στο φως η Daily Mail.

Σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα εναέρια ταξί πρέπεί να χρησιμοποιούνται μόνο όταν είναι αδύνατον να βρεθούν κατάλληλες εμπορικές πτήσεις, τόσο για περιβαλλοντικούς όσο και για οικονομικούς λόγους. 

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Κομισιόν χρησιμοποίησε ιδιωτικά αεροσκάφη για 21 από τα 43 επίσημα ταξίδια του από τον Ιανουάριο μέχρι τον Νοέμβριο, χρεώνοντας το ταμείο της Επιτροπής με έναν λογαριασμό που ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, όπως εξηγεί στο άρθρο της η βρετανική εφημερίδα.

Μετά τις αποκαλύψεις της Daily Mail, πολλοί Βρετανοί ζητούν να διερευνηθεί η φερόμενη ως «υπερβολική» χρήση ιδιωτικών πτήσεων που χρηματοδοτούνται από φορολογούμενους της ΕΕ από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μόνο το κόστος ενός ιδιωτικού αεροσκάφους για ένα ταξίδι μετ' επιστροφής στην Τυνησία του Γιούνκερ κόστισε στους Ευρωπαίους φορολογούμενους £32.943 (36.523 ευρώ). Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνήθηκε να παραδώσει στην εφημερίδα τον αναλυτικό λογαριασμό, ωστόσο επιβεβαίωσε ότι ο κ. Γιούνκερ πέταξε με αντιπροσωπεία 13 ατόμων και ότι το κόστος μετακίνησης ήταν κατά μέσο όρο £2.357 (2.611 ευρώ) ανά άτομο.

Στη διάρκεια του συγκεκριμένου ταξιδιού τον Οκτώβριο, ο πρόεδρος της Κομισιόν συναντήθηκε με αξιωματούχους της Τυνησίας για να συζητήσει πρότζεκτ συνεργασίας μεταξύ της βορειοαφρικανικής χώρας και της ΕΕ. Ο κ. Γιούνκερ, ο οποίος πρόσφατα έλαβε αύξηση μισθού, και πλέον κερδίζει πάνω από 387.730 ευρώ ετησίως, ζήτησε περίπου 600 ευρώ για τα έξοδα μιας διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία και τα ημερήσια του έξοδα.

Το κόστος ενός άλλου ιδιωτικού αεροπλάνου για την επίσκεψή του Γιούνκερ τον Νοέμβριο στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, όπου δείπνησε με ηγέτες του κόσμου πριν από την συμμετοχή του στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ανήλθε σε 25.946 ευρώ.

Και πάλι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα τον αναλυτικό λογαριασμό, αλλά επιβεβαίωσε πως ο Γιούνκερ ταξίδεψε με αντιπροσωπεία 11 ατόμων και ότι τα ατομικά έξοδα ταξιδιού ανέρχονταν σε 2.100 ευρώ ανά άτομο.

junck-mesa
Σύμφωνα με την Daily Mail, μακράν το πιο ακριβό ταξίδι του Γιούνκερ με ιδιωτικό τζετ ήταν η επίσκεψη του στην Μαδρίτη για μια διάλεξη και συνάντηση με τον βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε. 

Το κόστος ανά άτομο ανήλθε στα 7.458 ευρώ, αλλά το συνολικό κόστος δεν έχει αποκαλυφθεί.

Ιδιωτικά αεροπλάνα ναύλωσε επίσης ο Γιούνκερ για ταξίδια που περιλάμβαναν ομιλίες και δύο ακόμη για «επαγγελματικά» δείπνα και γεύματα με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. 

Μάλιστα, χρησιμοποίησε 6 φορές ιδιωτικό αεροπλάνο για να παραβρεθεί σε εκδηλώσεις στην γειτονική Γερμανία, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται πολύ κοντά στις Βρυξέλλες και συνδέεται μαζί τους με τακτικά δρομολόγια αεροπορικών εταιρειών.

Το συμπέρασμα απ' όλα τα παραπάνω είναι πως το ρητό «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις» ταιριάζει «γάντι» στον πρόεδρο της Κομισιόν, ο οποίος, παρότι κρούει συχνά τον κώδωνα του κινδύνου για την κλιματική άλλαγή χρησιμοποιεί πρακτικές που δυσχεραίνουν το πρόβλημα και επιβαρύνουν την τσέπη των Ευρωπαίων φορολογούμενων!


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Daily Mail «ξεμπροστιάζει» τον Γιούνκερ: Με ιδιωτικό τζετ τα μισά επαγγελματικά του ταξίδια!"

Νέα πρόκληση Ακάρ: Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά στην “Γαλάζια Πατρίδα” μας, 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις περί "γαλάζιας πατρίδας" προχώρησε ο Χουλουσί Ακάρ.

Κατά την διάρκεια επίσκεψής του σε μονάδες που είναι τοποθετημένες στα σύνορα με την Συρία, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας επισήμανε πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι δυνατές και παντού και θα αντιδράσουν σε κάθε απόπειρα υποβάθμισης των τουρκικών συμφερόντων ή διεκδικήσεων.



«Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά και τα συμφέροντα μας στην Γαλάζια Πατρίδα μας, 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων», είπε ο Ακάρ, επιμένοντας στο ομώνυμο δόγμα που ουσιαστικά προτάσσει τις αξιώσεις την Άγκυρας στην Μεσόγειο Θάλασσα και στο Αιγαίο Πέλαγος.

«Αν όμως κάποιοι κάνουν διαφορετικούς υπολογισμούς, κάνουν λάθος δεν υποχωρούμε και δεν θα δεχθούμε κανένα τετελεσμένο», είπε.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα πρόκληση Ακάρ: Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά στην “Γαλάζια Πατρίδα” μας, 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων"

To Δημόσιο παίρνει τo σπίτι του Βγενόπουλου στην Εκάλη

Η βίλα στην Εκάλη, επί της οδού Πάρνηθος, που ανήκει στα δύο παιδιά και την τελευταία σύζυγο του Ανδρέα Βγενόπουλου υποθηκεύτηκε από την Εφορία.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος «έφυγε» από τη ζωή το 2016 αφήνοντας πίσω του πολλά χρέη, τα οποία τώρα το Ελληνικό Δημόσιο θέλησε να διασφαλίσει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» η Εφορία υποθήκευσε την έπαυλη της οδού Πάρνηθος στην Εκάλη, για χρέη που βαρύνουν τους κληρονόμους του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Συγκεκριμένα ο Φίλιππος Βγενόπουλος και η ετεροθαλής αδερφή του Μελίνα βαρύνονται με οφειλές 75.409.128 ευρώ ο καθένας, ενώ η Αρετή Σουβατζόγλου (σ.σ. τελευταία σύζυγος του Ανδρέα Βγενόπουλου) με 50.271.370 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα » "To Δημόσιο παίρνει τo σπίτι του Βγενόπουλου στην Εκάλη"

Καλλιάνος: «Πολικό εξπρές» θα σαρώσει την Ελλάδα από την Πέμπτη

Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο, Τετάρτη 2 Ιανουαρίου, και μετά θα επανέλθει... δριμύτερος, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, μετά από μια πρόσκαιρη βελτίωση που θα παρουσιάσει αύριο Τετάρτη ο καιρός, από την Πέμπτη το «πολικό εξπρές» θα καταφτάσει στη χώρα μας και θα σαρώσει το μεγαλύτερο μέρος της. Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, οι στιγμές που θα βιώσουν αρκετοί από τους κατοίκους της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας θα είναι σχεδόν ιστορικές. Μόλις ξαστερώνει στη Δυτική Μακεδονία το θερμόμετρο θα γράφει -17 βαθμούς Κελσίου!


«Παγωμένες» αέριες μάζες


Από τις πρώτες κιόλας ώρες της Πέμπτης ο  καιρός θα είναι καθαρά χειμωνιάτικος για τις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Το αίτιο θα είναι οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες που θα εισέλθουν στη χώρα μας από το βορρά αλλά και οι χιονοπτώσεις που θα σαρώσουν ακόμη και πεδινά τμήματα από το ύψος της Στερεάς Ελλάδας μέχρι και τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Πυκνές κατά περιόδους χιονοπτώσεις


Από την Πέμπτη κιόλας οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά περιόδους πολύ πυκνές κυρίως σε περιοχές της βορειοανατολικής Στερεάς, της βόρειας Εύβοιας, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας αλλά και της Θράκης. Και εννοείται ότι στις περισσότερες περιοχές από αυτά τα διαμερίσματα θα χιονίζει έως και τα πεδινά - παραθαλάσσια. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις των οδηγών και ασφαλώς μετά από κάποια στιγμή θα μπορούν να κινούνται τα αυτοκίνητα που διαθέτουν αλυσίδες.

Δριμύ ψύχος θα σαρώσει την Ελλάδα


Από την Πέμπτη και έπειτα και ειδικά κατά τη διάρκεια της Παρασκευής το ψύχος θα είναι έντονο σχεδόν σε κάθε γωνιά της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και σε πολλά από τα νησιά των Επτανήσων αλλά και του κεντρικού και βορείου Αιγαίου. Προφανώς και οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κατρακυλήσουν πολύ κάτω από το μηδέν. Ειδικά στη Δυτική Μακεδονία, από την Παρασκευή και μετά, θα υπάρξουν ορεινές περιοχές που η ελάχιστη θερμοκρασία θα αγγίξει ακόμη και τους -17 βαθμούς Κελσίου!

Χιόνια και στα νησιά


Μετά την Πέμπτη φαίνεται ότι και πολλά από τα νησιά του Ιονίου αλλά και του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου θα δεχτούν χιονοπτώσεις ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Χιόνια σε Αττική - Θεσσαλονίκη


Στη Θεσσαλονίκη είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα χιονίσει από την Πέμπτη και έπειτα. Στην Αττική διαφαίνονται χιονοπτώσεις περίπου από τα 300 μέτρα και υψηλότερα, δηλαδή κατά πάσα πιθανότητα στα βόρεια προάστια. Δεν αποκλείεται να έχουμε και «χιονοεκπλήξεις» μέσα στο λεκανοπέδιο, ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα σας το πω από αύριο με περισσότερη σιγουριά. Πάντως, στα βόρεια τμήματα της Αττικής, στις περιοχές δηλαδή που «βλέπουν» προς τη Βοιωτία, θα χιονίσει ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα και εκεί θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς.

Το ψύχος έρχεται από την Πέμπτη, αλλά θα είναι παρατεταμένο


Μπορεί από την Πέμπτη και έπειτα να μας επισκεφτεί το δριμύ ψύχος με τις πυκνές κατά περιόδους χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, όμως φαίνεται ότι θα μας «ταλαιπωρήσει» -ενδεικτικά πάντα- μέχρι και περίπου τις 9-10 Ιανουαρίου.
newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Καλλιάνος: «Πολικό εξπρές» θα σαρώσει την Ελλάδα από την Πέμπτη"

Θάνατος στα χιόνια μετά το ρεβεγιόν

Άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σε ένα ζευγάρι από την Αθήνα που πήγε με φίλους στην Ευρυτανία για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς.

Η παρέα βγήκε για διασκέδαση και μετά το ρεβεγιόν επέστρεφε στα ενοικιαζόμενα δωμάτια που ήταν έξω από το Καρπενήσι κοντά στο χωριό Άγιος Νικόλαος.

Η ώρα ήταν 2:30' περίπου τα ξημερώματα και όλα πήγαιναν τέλεια. Όμως λίγο πριν φτάσουν στον προορισμό τους το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε από το πολύ χιόνι και εγκλωβίστηκαν.

Επειδή το σημείο που διέμεναν ήταν σχετικά κοντά τα δυο ζευγάρια που επέβαιναν στο αυτοκίνητο πήραν τη μοιραία απόφαση να το αφήσουν εκεί και να πάνε μέχρι τα δωμάτιά τους περπατώντας μέσα στα χιόνια.

Δυστυχώς μετά από μερικά λεπτά πορείας μέσα στο χιόνι η μια γυναίκα της παρέας, ηλικίας 55 ετών, σωριάστηκε μέσα στα χιόνια.

Αμέσως καλεσαν σε βοήθεια ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική και αστυνομία που έσπευσαν στο σημείο, χωρίς όμως να μπορέσουν να βοηθήσουν την άτυχη γυναίκα η οποία όταν διακομίστηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου Καρπενησίου, απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Όπως όλα δείχνουν η 55χρονη αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, που πιθανότατα δεν γνώριζε και όταν εκτέθηκε στις συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες την πρόδωσε η καρδιά της. Να σημειώσουμε ότι είχε περίπου 30 πόντους χιόνι και ο υδράργυρος εκεινη την ώρα ήταν αρκετά κάτω από το μηδέν.

Ωστόσο η ιατροδικαστική έκθεση είναι αυτή που θα δείξει ποια ήταν η αιτία θανάτου της άτυχης γυναίκας που έφυγε τόσο άδικα μετά την αλλαγή του χρόνου.

lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα » "Θάνατος στα χιόνια μετά το ρεβεγιόν"

Η κακοκαιρία σαρώνει τη χώρα, πού υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις

Έντονα καιρικά φαινόμενα, με βροχοπτώσεις, κρύο αλλά και χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα, στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Κεντρικής και Βόρειας Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο, έχει φέρει ο «Ραφαήλ».

Ταυτόχρονα πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι επικρατούν στο Αιγαίο, στα ανατολικά ηπειρωτικά καθώς και στην έξοδο του Κορινθιακού στο Ιόνιο. Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού από το απόγευμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ την Πέμπτη αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας, η «Σοφία».

Προβλήματα στην κυκλοφορία
Κλειστή είναι από τις 07.00 σήμερα το πρωί, η λεωφόρος Πάρνηθος, λόγω χιονόπτωσης. Για λόγους ασφαλείας η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο για την Πάρνηθα απο το τελεφερίκ και πάνω, όπου μέχρι και τη νύχτα γινόταν με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Το χιόνι και ο παγετός έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου των νομών Αρκαδίας, Κορινθίας και Μεσσηνίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στην Αρκαδία έχει διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων, από το 20ο έως το 52,5ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Τρίπολης - Καστρίου - Βουρβούρων - Αγίου Πέτρου - Άστρους, ενώ μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση στην επαρχιακή οδό Ελάτης - Χρυσοβιτσίου -Στεμνίτσας.

Στην Κορινθία, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στα παρακάτω σημεία:

Στην επαρχιακή οδό Ξυλοκάστρου - Τρικάλων, από 14ο χιλιόμετρο και άνω.
Στην επαρχιακή οδό Τρικάλων - Καρυάς, από το 1ο χιλιόμετρο και άνω.
Στην επαρχιακή οδό Κιάτου - Γκούρας, από το 15ο χιλιόμετρο και άνω.
Στην Μεσσηνία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης, από 33ο έως 40 χιλιόμετρο.

Ο καιρός τις επόμενες ώρες
Σύμφωνα με τηwww.meteo.gr η κακοκαιρία θα συνεχιστεί έως τις απογευματινές ώρες σήμερα, με ισχυρά φαινόμενα στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, ενώ στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα παρουσιάσει γρήγορη βελτίωση.

Πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα, καθώς και σε περιοχές της Χαλκιδικής, της Θεσσαλίας και της Κεντρικής-Βόρειας Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και στα ορεινά της Αττικής. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες έως βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις που θα φτάνουν τα 8-9 μποφόρ στο Αιγαίο και τα 7 μποφόρ στο Ιόνιο, ενώ οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή άνοδο.

Αύριο Τετάρτη 02/01/2019 αναμένεται πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού σχεδόν παντού, καθώς οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν και οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή άνοδο.

Από την Πέμπτη 03/01/2019 αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας, η «Σοφία», με κύρια χαρακτηριστικά το δριμύ ψύχος και τις τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές-παραθαλάσσιες περιοχές, καθώς πολικές αέριες μάζες θα σαρώσουν τη χώρα από βορρά προς νότο.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Η κακοκαιρία σαρώνει τη χώρα, πού υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις"

Ευχές – έπος από τους Μιλγουόκι Μπακς! Το μήνυμα του Αντετοκούνμπο [vid, pic]

Οι Μιλγουόκι Μπακς χρησιμοποίησαν για μία ακόμη φορά την ελληνική γλώσσα στα social media, για να ευχηθούν απευθείας στους εκατομμύρια φίλους τους από την Ελλάδα, πατρίδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

“Η ΚΑΕ Ελαφιακός κι ο… Δήμος Μιλγουόκι σας εύχονται Καλή Χρονιά! Ευτυχισμένο το 2019, με υγεία και ειρήνη για όλο τον κόσμο”, ήταν το απίθανο μήνυμα με το οποίο υποδέχθηκαν το νέο έτος οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η ανάρτηση των Μιλγουόκι Μπακς



Αντετοκούνμπο: “Μεγάλα πράγματα φέτος”

“Όλα είναι τόσο όμορφα εδώ. Έχουμε καλούς ανθρώπους στην ομάδα, έχω καλούς συμπαίκτες, καλό προπονητή και όλη η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετική. Έχουμε την ευκαιρία να πετύχουμε μεγάλα πράγματα φέτος. Θα πρέπει να μείνουμε διψασμένοι και να συνεχίζουμε να δουλεύουμε.

Είναι σημαντικό που είμαστε πρώτοι στην Ανατολή, αλλά μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα και θεωρώ πως είμαστε καλύτεροι από ό,τι δείχνουν οι αριθμοί. Θέλω η ομάδα μου να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά και να μας σπρώχνει να βελτιωνόμαστε», δήλωσε από την πλευρά του, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευχές – έπος από τους Μιλγουόκι Μπακς! Το μήνυμα του Αντετοκούνμπο [vid, pic]"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news