facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Δημοσκόπηση Prorata: 4 μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – Πού πάνε οι ψηφοφόροι του Κασιδιάρη

Στις 4 μονάδες είναι η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Prorata για λογαριασμό του καναλιού Attica TV.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα υγκεντρώνει 31,5% έναντι 27,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας τον περασμένο Μάρτιο η διαφορά ήταν 2,5 μονάδες. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 9,5%, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα, ενώ αύξηση κατά μία μονάδα καταγράφεται για το ΚΚΕ που συγκεντρώνει 6%, όπως και για το ΜέΡΑ 25, που, από 3% εμφανίζεται με 3,5%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 10,5%.

Από εκεί και πέρα έξι στους δέκα πολίτες τάσσονται υπέρ των κομματικών συγκλίσεων, προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση, ενώ ποσοστό 75% θεωρεί ότι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος θα πρέπει να είναι και αυτό που θα αναλάβει πρωθυπουργός.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η στάση όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν το κόμμα Κασιδιάρη. Στην ερώτηση τι θα κάνουν αν απαγορευτεί η κάθοδος στις εκλογές του μόνο ο ένας στους τέσσερις (24%) θα ψηφίσει το κόμμα “ΕΑΝ” του πρώην εισαγγελέα Κανελλόπουλου.

Στη δημοσκόπηση έγινε και ερώτηση για το τι θα ψήφιζαν στο ενδεχόμενο δεύτερων εκλογών. Εκεί η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με πέντε μονάδες (34,5% έναντι 29,5%), ενώ υψηλά παραμένουν τα ποσοστά των αναποφάσιστων (11,5%).

Όπως προκύπτει από την έρευνα, το 83% των ερωτηθέντων αναφέρει πως η υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη δεν θα επηρεάσει την εκλογική του προτίμηση. Αντίθετα το θέμα που θα επηρεάσει περισσότερο την ψήφο όσων συμμετείχαν στην δημοσκόπηση είναι η Οικονομία (34%).

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Prorata: 4 μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – Πού πάνε οι ψηφοφόροι του Κασιδιάρη"

Υπουργείο Υγείας: Τι απαντά για τις εφημερίες – Τι προβλέπει η εγκύκλιος που ξεσήκωσε αντιδράσεις

Διευκρινίσεις σχετικά με την εγκύκλιο που αφορά στην εφημέρευση τομέων νοσοκομείων και κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών, η οποία προκάλεσε τις σφοδρές αντιδράσεις των νοσοκομειακών γιατρών, απέστειλε το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο: «σε περίπτωση αποδεδειγμένης αδυναμίας εφημέρευσης τμήματος ή κλινικής νοσοκομείου με το υπηρετούν προσωπικό και προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος και η υγεία των ασθενών στην εφημερία συμμετέχουν όλοι οι γιατροί του οικείου τομέα, ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει σε εφημερία ετοιμότητας διαθέσιμος ειδικευμένος ιατρός της αντίστοιχης ειδικότητας του εφημερεύοντος τομέα».

Όπως σημειώνει το υπουργείο Υγείας, «το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚεΣΥ) που είναι το καθ’ ύλην αρμόδιο επιστημονικό όργανο, γνωμοδότησε ως εξής: Όταν στον οργανισμό προβλέπονται λίγοι γιατροί της ίδιας ειδικότητας, και ο ένας ή δύο απουσιάζουν για οποιονδήποτε λόγο (π.χ. ασθένεια) και προκειμένου οι εναπομείναντες γιατροί να μην εφημερεύουν καθημερινά ή με υπερβάσεις, είναι ασφαλές να εφημερεύει ένας ιατρός συναφούς ειδικότητας μέσα στο νοσοκομείο και όποτε χρειαστεί, να καλείται ο ειδικός ο οποίος θα βρίσκεται σε εφημερία ετοιμότητας.

Η πρόταση του ΚεΣΥ ακολουθεί τα πρότυπα και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και προφανώς δεν αφορά τα μεγάλα τριτοβάθμια νοσοκομεία με πληθώρα ειδικών όλων των ειδικοτήτων. Επίσης, σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει τη φροντίδα των επειγόντων περιστατικών για τα οποία παντού και πάντα υπάρχει ιατρικό δυναμικό.

Εξασφαλίζει υπηρεσίες υγείας και την ασφάλεια των ασθενών, δεδομένου ότι προϋπόθεση είναι η εφημερία ετοιμότητας του ειδικού π.χ. παθολόγου ή πνευμονολόγου που καλείται άμεσα.

Εξασφαλίζει παράλληλα την ασφάλεια και τη δυνατότητα ανάπαυσης των ιατρών, μέσα σε ένα καθορισμένο πλαίσιο

Και τέλος η απόφαση του ΚεΣΥ συμβαδίζει με την συνεργατικότητα και την λειτουργία σε ομάδες που διέπει τα σύγχρονα συστήματα υγείας ». 

Τι υποστηρίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί

Οι νοσομειακοί γιατροί, σε ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν πως «η ‘εφημερία τομέα’ (δηλαδή γιατρός μιας ειδικότητας του Παθολογικού τομέα – π.χ. Παθολόγος – να εφημερεύει για τους ασθενείς όλων των ιατρικών ειδικοτήτων του τομέα – π.χ. ασθενείς καρδιολογικούς, πνευμονολογικούς κλπ. και αντίστοιχα γιατρός μιας ειδικότητας του Χειρουργικού τομέα – π.χ. Γενικός Χειρουργός – να εφημερεύει για τους ασθενείς όλων των ιατρικών ειδικοτήτων του τομέα – π.χ. ασθενείς ορθοπαιδικούς, ΩΡΛ, γυναικολογικούς κλπ.) εκθέτει την υγεία των ασθενών σε ανυπολόγιστους κινδύνους και γυρίζει την ιατρική έναν αιώνα πίσω.

Παράλληλα  σε άλλο σημείο αναφέρεται: «Αναφέρει η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας ότι «το ιατρικό προσωπικό της χώρας οφείλει να προσδιορίζει, να εκτελεί και να επιβλέπει όλες τις νόμιμες και επιστημονικά τεκμηριωμένες ενέργειες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της πάθησης του ασθενούς κατά το δυνατό και ασφαλέστερο τρόπο». Μόνο αυτό που μας ζητάει η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας είναι το ακριβώς αντίθετο. Γιατί δεν είναι ούτε ο καλύτερος ούτε ο πιο ασφαλής τρόπος ένας ειδικευόμενος Ωτορινολαρυγγολόγος ή ειδικευμένος Ορθοπαιδικός να έχει στην ευθύνη του χειρουργημένους ασθενείς άλλων ειδικοτήτων. Οι αόριστες επικλήσεις στον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας και το ΠΔ 87/86 που ρυθμίζει τα οργανογράμματα των Νοσοκομείων, χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένο άρθρο, υπηρετούν ένα και μοναδικό σκοπό. Τη συνειδητή μετακύλιση κάθε σχετικής ευθύνης στο υγειονομικό προσωπικό και την απεμπόληση των δικών τους ευθυνών.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπουργείο Υγείας: Τι απαντά για τις εφημερίες – Τι προβλέπει η εγκύκλιος που ξεσήκωσε αντιδράσεις"

Στην JPMorgan με εξπρές διαδικασίες η First Republic Bank

Η εποπτική τραπεζική αρχή των ΗΠΑ πήρε χθες υπό τον έλεγχό της την τράπεζα First Republic Bank και την πούλησε αυτομάτως στην JPMorgan Chase. Ηταν μια δραματική κίνηση, που στόχευε να θέσει τέλος στην τραπεζική κρίση η οποία τους τελευταίους περίπου δύο μήνες έχει προκαλέσει κραδασμούς στο τραπεζικό σύστημα.

Από τον περασμένο μήνα και την κατάρρευση δύο άλλων αμερικανικών τραπεζών, που προκάλεσε ανησυχία σε καταθέτες και επενδυτές, η First Republic αγωνιζόταν να επιβιώσει έχοντας δει το ενεργητικό της να χάνει μέρος της αξίας του εξαιτίας της ανόδου των επιτοκίων. Ετσι η αμερικανική Αρχή Ασφάλισης Καταθέσεων την ανέλαβε υπό τον έλεγχό της και την πούλησε αμέσως στην JPMorgan και φρόντισε ώστε να ανακοινωθεί η συμφωνία ώρες προτού ανοίξουν οι αγορές των ΗΠΑ. Χθες το πρωί ώρα ΗΠΑ, τα 84 καταστήματα της First Republic άνοιξαν σε οκτώ πολιτείες ως υποκαταστήματα της JPMorgan. Οπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η Αρχή Ασφάλισης Καταθέσεων, η JPMorgan «θα αναλάβει όλες τις καταθέσεις και ουσιαστικά όλο το ενεργητικό και τα περιουσιακά στοιχεία της First Republic». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, το ταμείο ασφάλισης καταθέσεων θα χρειαστεί να καταβάλει περίπου 13 δισ. δολ. για να καλύψει τις ζημίες της First Republic, ενώ θα προσφέρει χρηματοδότηση ύψους 50 δισ. δολ. και στην JPMorgan.

Με την εξαγορά, η JPMorgan, που είναι έτσι κι αλλιώς η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, γίνεται ακόμη μεγαλύτερη και ενδέχεται να αποτελέσει αντικείμενο διεξοδικών ελέγχων από τους Δημοκρατικούς. Η αμερικανική τράπεζα κατέρρευσε μολονότι είχε λάβει τον Μάρτιο κεφαλαιακή ενίσχυση ύψους 30 δισ. δολ. από τις 11 μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ, που σύμφωνα με την JPMorgan Chase θα επιστραφούν με την ολοκλήρωση της εξαγοράς. Αυτή η ένεση κεφαλαίου ύψους 30 δισ. δολ. επανέφερε τότε κάποια ηρεμία στην αγορά, κατευνάζοντας την ανησυχία για το τραπεζικό σύστημα, αλλά όχι και την ανησυχία για τη βιωσιμότητα της First Republic.

Η εν λόγω τράπεζα, που είχε ιδρυθεί το 1985, ήταν η 14η σε μέγεθος τράπεζα των ΗΠΑ στις αρχές του έτους. Οι μετοχές της όμως έχασαν σχεδόν όλη την αξία τους μετά την αδιάκοπη απότομη πτώση τους, που άρχισε με τους πρώτους κραδασμούς της Silicon Valley Bank.

Το τέλος της ήρθε μετά εβδομάδες προσπαθειών που κατέβαλε η ίδια η τράπεζα και οι σύμβουλοί της, είτε για να τη σώσουν είτε για να βρουν κάποιον αγοραστή και να αποφύγουν την εξαγορά της από την κυβέρνηση. Οι προσπάθειές τους όμως απέβησαν ατελέσφορες, καθώς οι άλλες τράπεζες δεν ήταν πρόθυμες να αγοράσουν είτε το σύνολό της είτε τμήματά της χωρίς την εγγύηση της κυβέρνησης πως δεν θα τις άφηνε αβοήθητες με ζημίες δισ. δολαρίων. Την περασμένη εβδομάδα κατέστη σαφές ότι δεν υπήρχε εναλλακτική, πέραν της εξαγοράς της από την κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση της τράπεζας ότι οι πελάτες της είχαν προχωρήσει σε αναλήψεις σχεδόν του 50% των καταθέσεων.

Η First Republic θα μείνει στην ιστορία ως η δεύτερη σε μέγεθος αμερικανική τράπεζα από πλευράς ενεργητικού που κατέρρευσε μετά τη Washington Mutual, η οποία πτώχευσε στη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008. Πολλοί ειδικοί του κλάδου ερμηνεύουν τα δεινά της First Republic ως καθυστερημένη αντίδραση στην αναταραχή που σημειώθηκε τον Μάρτιο μετά την κατάρρευση δύο περιφερειακών τραπεζών, των Silicon Valley Bank και Signature Bank και στη συνεπακόλουθη ανησυχία για το ενδεχόμενο να καταρρεύσουν και άλλες περιφερειακές τράπεζες, καθώς ήταν ορατός ο κίνδυνος μαζικών αναλήψεων καταθέσεων.

Επενδυτές και στελέχη του κλάδου δηλώνουν, πάντως, αισιόδοξοι ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να πτωχεύσει κι άλλη τράπεζα είτε μεσαίου είτε μεγάλου μεγέθους. Ακόμη κι αν είναι έτσι, το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ παρουσιάζει πολλά προβλήματα. Οι πρόσφατες πτωχεύσεις τραπεζών και οι αυξήσεις των επιτοκίων έχουν αναγκάσει τις τράπεζες να περιορίσουν τον δανεισμό δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες των επιχειρήσεων για ανάπτυξη και των νοικοκυριών να αγοράσουν σπίτια και αυτοκίνητα. Αποτελούν, έτσι, μια από τις αιτίες της επιβράδυνσης που σημειώνει η αμερικανική οικονομία τους τελευταίους μήνες.

kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Στην JPMorgan με εξπρές διαδικασίες η First Republic Bank"

Εκλογές 2023: Νέες αποκαλύψεις Μυλωνάκη για Βελόπουλο - «1500 ευρώ δίναμε στο κόμμα, τα 500 στο χέρι του ταμία»

Λάβρος ήταν, για ακόμη μία φορά, ο πρώην βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Αντώνης Μυλωνάκης κατά του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Βελόπουλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε  στον τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «TV100».
 

Συγκεκριμένα, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής αποκάλυψε ότι αύριο, Τετάρτη, καταθέτει στην Εισαγγελία και «από εκεί και πέρα, η Εισαγγελία θα κάνει τη δουλειά της», συμπληρώνοντας πως θα καταθέσει «όλα τα στοιχεία που έχω υποσχεθεί».



Και συνέχισε λέγοντας: «Όλα τα στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι κάθε μήνα, εκτός από τα 1.000 ευρώ τα οποία είχαμε εκχωρήσει στο κόμμα από την πηγή να παίρνει. Για το κόμμα, προφανώς, για τις ανάγκες του κόμματος. Αλλά και τα 500 ευρώ που δεν είχαν αποδείξεις - μαύρα θέλετε να τα πούμε; ας τα πούμε μαύρα», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως αυτά προέκυπταν από τη βουλευτική αποζημίωση.

Αναλύοντας τα ποσά που έδιναν όλοι οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης στο κόμμα, ο κ. Μυλωνάκης υπογράμμισε «τα 1000 από την πηγή και τα 500 στο χέρι στον εντεταλμένο ταμία του κ. Βελόπουλου, τον κ. Βασίλη Γραμμένο, όλοι οι βουλευτές για φιλανθρωπικούς σκοπούς».

Επιπλέον, προσέθεσε ότι αποφάσισε να γίνει έλεγχος στα οικονομικά του κόμματος: «Σε όλα τα χρήματα τα οποία έμπαιναν μέσα στο κόμμα. Και τα 200 χιλιάρικα που έπαιρνε το ίδρυμα η Λύση και τα 860.000 που έπαιρνε επιχορήγηση το κόμμα, αλλά και τα 700 τόσα χιλιάρικα που έπαιρνε (σ.σ. το κόμμα) τα 1.500».

Μάλιστα, ο ίδιος ζήτησε από τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης να επιστρέψει τα χρήματα: «Φέρε πίσω τα χρήματα, κ. Βελόπουλε. Αυτά δεν ήταν δικά μας, ήταν για τους φτωχούς ανθρώπους, για τον απλό Έλληνα πολίτη εκεί με έχει πειράξει».

«Εγώ, τα 4 χρόνια, έχω δώσει 25.000 περίπου. Εγώ θα τα είχα αυτά για την οικογένεια μου, δε θα τα είχα για τον κ. Βελόπουλο, ούτε για το κόμμα, ούτε γενικώς έτσι», είπε ο κ. Μυλωνάκης και επισήμανε πως όλα θα αποδειχθούν.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, τόνισε ότι «δεν ήθελα να μπουν άνθρωποι που είχαν δώσει στο παρελθόν αφορμές ή ήταν μέλη ή είχαν κατέβει με τη Χρυσή Αυγή».

«Όταν είδα από τον Σεπτέμβριο ότι γινόταν κάτι τέτοιο, του είχα πει, είχε γίνει μια πολύ μεγάλη φασαρία στη ΚΟ, τότε μου είχε δώσει το λόγο του ότι τελείωσε το θέμα και διώχνουμε όσους ήταν σε αυτό το ιδεολογικό κομμάτι», κατέληξε.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εκλογές 2023: Νέες αποκαλύψεις Μυλωνάκη για Βελόπουλο - «1500 ευρώ δίναμε στο κόμμα, τα 500 στο χέρι του ταμία»"

Εκλογές 2023: Πρώτη δήλωση Κασιδιάρη μετά το μπλόκο του Αρείου Πάγου – «Καταλύθηκε οριστικά το δημοκρατικό πολίτευμα»

«Απόψε καταλύθηκε οριστικά το δημοκρατικό πολίτευμα και μισό εκατομμύριο Έλληνες στερούνται το ύψιστο δικαίωμα να ψηφίσουν το κόμμα της επιλογής τους» δήλωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης μέσω της δικηγόρου του, Βάσως Πανταζή, μετά το μπλόκο από τον Άρειο Πάγο στο κόμμα «Έλληνες» από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

«Το Εθνικό κόμμα ΈΛΛΗΝΕΣ στοχοποιήθηκε παράνομα γιατί είναι το πιο έντιμο και καθαρό κόμμα της εγχώριας πολιτικής σκηνής. Αναμέναμε αυτή την πρωτοφανή εκτροπή και είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για την επόμενη μέρα. Αύριο το απόγευμα θα λάβουν χώρα οι επίσημες ανακοινώσεις μου».

Εκτός εκλογών το κόμμα Κασιδιάρη

«Κόπηκε» με πλειοψηφία (9 στους 10) από την Ολομέλεια του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες», του καταδικασμένου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και κατά συνέπεια δεν θα συμμετάσχει στις επικείμενες εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, ενώ αντίθετα ομόφωνα έλαβε το «πράσινο φως» για να συμμετάσχει στις εκλογές το κόμμα «ΕΑΝ» του πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Αναστάσιου (Τάσου) Κανελλόπουλου.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές 2023: Πρώτη δήλωση Κασιδιάρη μετά το μπλόκο του Αρείου Πάγου – «Καταλύθηκε οριστικά το δημοκρατικό πολίτευμα»"

Εκλογές 2023 - Αλιβιζάτος: Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να συμμετάσχει σε κοινή πρωτοβουλία κατά του κόμματος Κασιδιάρη

«Κόπηκε» με πλειοψηφία από την Ολομέλεια του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες», του καταδικασμένου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και κατά συνέπεια δεν θα συμμετάσχει στις επικείμενες εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

Την ίδια ώρα, ομόφωνα έλαβε το «πράσινο φως» για να συμμετάσχει στις εκλογές το κόμμα «ΕΑΝ» του πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Αναστάσιου (Τάσου) Κανελλόπουλου.

Ο διακεκριμένος καθηγητής Νομικής, Νίκος Αλιβιζάτος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, μεταξύ άλλων, αποκάλυψε ότι είχε ξεκινήσει πρωτοβουλία για να καταθέσουν στον Άρειο Πάγο κοινό υπόμνημα κατά του κόμματος Κασιδιάρη τα τρία μεγαλύτερα κόμματα δηλαδή η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Η πρωτοβουλία του όμως, όπως είπε, δεν προχώρησε γιατί αρνήθηκε να συμμετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ερωτηθείς για το επιχείρημα του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν μπορούσε να καταθέσει το κόμμα του υπόμνημα αφού δεν είχε ψηφίσει την τροπολογία στη Βουλή, ο κ. Αλιβιζάτος το χαρακτήρισε «μικρόψυχο».

Σχετικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου να δώσει το «πράσινο φως» για να συμμετάσχει στις εκλογές το κόμμα «ΕΑΝ» τόνισε πως: «ήταν αναμενόμενη, υπήρχαν ενδείξεις για την εξάρτηση του κυρίου Κανελλόπουλου από τον Κασιδιάρη, αλλά όχι όπως στην περίπτωση του κόμματος Κασιδιάρη αποδείξεις. Θα θυμάστε, την προηγούμενη εβδομάδα διετέλεσε για ένα δεκαήμερο πρόεδρος και των δύο κομμάτων ο κύριος Κανελλόπουλος. Υπήρχαν οι δηλώσεις του Κασιδιάρη από τη φυλακή που εκθείαζε τον κύριο Κανελλόπουλο ως πολύ σπουδαίο άνθρωπο ο οποίος θα μπορούσε να εκφράσει τις απόψεις του».

«Είναι προφανές ότι εάν αύριο ο κ. Κασιδιάρης κάνει μία δήλωση μέσα από τη φυλακή και καλέσει τους ανθρώπους του να ψηφίσουν τον Κανελλόπουλο τίποτα δεν μπορεί να γίνει για να εμποδιστεί ο κύριος Κανελλόπουλος. Αυτό έχει τελειώσει με την έκδοση αυτής της απόφασης. Επαναλαμβάνω με τη μεγαλύτερη δυνατή έμφαση: ένας φασίστας μπορεί να είναι υποψήφιος» πρόσθεσε ο κ. Αλιβιζάτος για την επόμενη ημέρα μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου.

»Με δικαστική διάγνωση πέντε ετών σε καμία χώρα της Ευρώπης, του πολιτισμένου κόσμου, ένας σχηματισμός σαν τη Χρυσή Αυγή, ή τους "Έλληνες" που ηγείται σημαίνον στέλεχος της Χρυσής Αυγής, δεν θα μπορούσε να είναι υποψήφιο» υπογράμμισε σε άλλο σημείο ο καθγητής.

Σχετικά με τις δεύτερες κάλπες εφόσον αυτές στηθούν ο κ. Αλιβιζάτος υπογράμμισε ότι: «Θα υπάρξει ξανά κρίση. Πάλι θα χρειαστεί τα κόμματα να δηλώσουν αν μετέχουν στις εκλογές. Η ίδια διαδικασία θα είναι».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εκλογές 2023 - Αλιβιζάτος: Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να συμμετάσχει σε κοινή πρωτοβουλία κατά του κόμματος Κασιδιάρη"

Άρειος Πάγος: Οι αποφάσεις για Κασιδιάρη και Κανελλόπουλο – Τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές

Ανακηρύχθηκαν από τον Άρειο Πάγο το βράδυ της Τρίτης (02.05.2023) οι συνδυασμοί των κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023. 

Ο Άρειος Πάγος έδωσε το “πράσινο φως” για το “ΕΑΝ” του Αναστάσιου Κανελλόπουλου, ενώ με ψήφους 9 -1 αποφασίστηκε το μπλόκο στη συμμετοχή του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη “Εθνικό Κόμμα – Έλληνες”. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα μέλος της σύνθεσης, ο αρεοπαγίτης Φώτης Μουζάκης, είχε άποψη ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός. 

Η απαγγελία της απόφασης έγινε σε ανοιχτή διαδικασία με τη συμμετοχή και των δέκα μελών που απαρτίζουν τη σύνθεση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου. Η προεδρεύουσα της σύνθεσης, Ευδοξία Κιουπτσίδου, απήγγειλε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου και συνολικά “κόπηκαν” 14 κόμματα

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες για το σκεπτικό της απόφασης, το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη θεωρήθηκε ότι είναι συνέχεια της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”, της οποίας έχουν καταδικαστεί στελέχη, ενώ μέλη της εντοπίστηκαν στα ψηφοδέλτια

Συνολικά 14 υποψηφιότητες δεν πέρασαν τον “σκόπελο” του Αρείου Πάγου

Από τις συνολικά 50 υποψηφιότητες που είχαν δηλώσει συμμετοχή στις εκλογές, οι 14 “κόπηκαν” από τον Άρειο Πάγο. 

Σύμφωνα με την απόφαση των 10 αρεοπαγιτών του Α1 πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου στις εκλογές δε θα συμμετέχουν οι «Έλληνες» του Δημήτρη Μιχάκη, καθώς δεν είχαν συγκεντρώσει τις 200 υπογραφές που απαιτούνταν για τη συμμετοχή, αλλά και το «ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ» του Νίκου Νικολόπουλου που δεν κατάφερε να υποβάλλει τα ψηφοδέλτια του κόμματος του εντός προθεσμίας.

Ειδικότερα, εκτός εκλογών μένουν οι εξής συνδυασμοί:

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» -ΕΛΛ. ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ, ΕΥ – ΚΙΝΗΣΗ, ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, ΛΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΌΜΜΑ (Λ.ΕΥ.ΚΟ), ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΥΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Λ.Κ.Σ.Ι.), Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ- ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΦΙΛΟΝΟΜΗ ΔΗΜΕΓΕΡΣΙΑ, Πατριωτική Ένωση Πρόδρομος – Εμφιετζόγλου, Πατρίδα – Αφροδίτη Λατινοπουλου, Πράσινο και Μωβ, Μαζί.

Τα κόμματα που θα συμμετέχουν

1) ΣΥΡΙΖΑ

2) ΚΚΕ (μ-λ)

3) ΟΚΔΕ

4) ΑΝΤΑΡΣΥΑ

5) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

6) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

7) ΚΙΝΗΜΑ 21

8) ΚΙΝΗΜΑ ΦΤΩΧΩΝ

9) ΝΙΚΗ

10) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ

11) ΜΕΡΑ 25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ

12) ΒΟΡΕΙΑ ΛΕΓΚΑ-ΚΡΑΜΑ

13) ΟΑΚΚΕ

14) Μ-Λ ΚΚΕ

15) ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

16) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

17) ΤΟΛΜΑ

18) ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

19) ΝΕΑ ΔΟΜΗ

20) ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΞΑΝΑ

21) ΚΟΤΕΣ

22) ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΕΡΓΗΣ – ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

23) SOCIAL

24) ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

25) ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ

26) ΕΑΝ

27) ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Συνασπισμοί κομμάτων

1) ΕΝΩΝΩ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

2) ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

3) ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ- ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

4) ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

5) ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

6) ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

7) ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

8) ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝ.Α

Μεμονωμένοι υποψήφιοι

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΡΟΪΤΣΗΣ

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Άρειος Πάγος: Οι αποφάσεις για Κασιδιάρη και Κανελλόπουλο – Τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές"

Ερντογάν: Ανακαλύφθηκε μεγάλο κοίτασμα πετρελαίου στην ΝΑ Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την ανακάλυψη ενός μεγάλου κοιτάσματος πετρελαίου στο όρος Γκαμπάρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Η δυναμικότητα της συγκεκριμένης πηγής, σε βάθος 2.700 μέτρων, είναι 100.000 βαρέλια την ημέρα και, όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος, θα προσφέρει το 1/10 των αναγκών της χώρας.

To όρος Γκαμπάρ, δίπλα στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ, έχει υπάρξει θέατρο σκληρών συγκρούσεων με τους αντάρτες του ΡΚΚ. Μιλώντας στο Ικόνιο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία θα θάψει τους «τρομοκράτες του ΡΚΚ» στις πετρελαιοπηγές του Γκαμπάρ. Ανέφερε επίσης ότι στην πετρελαιοπηγή δόθηκε το όνομα του Αϊμπουκέ Γιαλτσίν, του δασκάλου που σκοτώθηκε από πυρά του ΡΚΚ.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ακόμη ότι τόσα χρόνια αναρωτιόμασταν πώς είναι δυνατόν δίπλα στο Ιράκ να υπάρχουν πλούσιες πετρελαιοπηγές και να μην υπάρχουν στην Τουρκία, για να καταφερθεί στη συνέχεια για μία ακόμη φορά κατά της Δύσης, η οποία δεν άφηνε τη χώρα του να προοδεύσει. Κατηγόρησε επίσης τον αντίπαλό του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος, όπως είπε, υπόσχεται 300 εκτ. δολάρια από τους «τοκογλύφους του Λονδίνου», ενώ ο ίδιος και η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται τον πλούτο της χώρας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Ανακαλύφθηκε μεγάλο κοίτασμα πετρελαίου στην ΝΑ Τουρκία"

Καιρός αύριο: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη (03/05)

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη δυτική και κεντρική Στερεά και τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο προβλέπονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, όπου θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά διαστήματα ισχυρά.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και γρήγορα και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία, έως και τις απογευματινές ώρες στη δυτική Μακεδονία και από τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και έως και τις απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη Θεσσαλία και έως και τις απογευματινές ώρες στην κεντρική Στερεά και τη βόρεια Πελοπόννησο.
Άνεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές στα βόρεια όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: Στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη (03/05)"

Ιβάν Σαββίδης: 8 μήνες φυλάκιση με αναστολή για το όπλο στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

Σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης για την εισβολή με όπλο στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας, στον αγώνα πρωταθλήματος του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, τον Μάρτιο του 2018.

Ο ομογενής επιχειρηματίας κρίθηκε ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για την πράξη της «κατοχής, με πρόθεση, αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματική βλάβη στη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης». Με την ίδια (ομόφωνη) απόφαση, ο ίδιος αθωώθηκε για την παράνομη είσοδο στο γήπεδο, καθώς η πράξη αυτή έχει προσφάτως τροποποιηθεί (εντάσσεται στον Αθλητικό Νόμο) και προϋποθέτει για τη στοιχειοθέτησή της βιαιοπραγίες ή απειλή, που εν προκειμένω δεν τελέστηκαν.

Για τον συγκεκριμένο λόγο το δικαστήριο (εφετείο) αθώωσε τον τότε αθλητικό διευθυντή της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ Λούμπος Μίχελ που κατηγορείτο για παράνομη είσοδο στο γήπεδο (πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 10 μηνών, με τριετή αναστολή).

Το δικαστήριο αποφάσισε να μην επιβάλει παρεπόμενη ποινή στον Ιβάν Σαββίδη (για παράδειγμα εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα όταν παίζει ο ΠΑΟΚ). Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε συνολική φυλάκιση 25 μηνών, με τριετή αναστολή.

Οι δύο κατηγορούμενοι που ζουν μόνιμα στο εξωτερικό, δεν παρέστησαν στο δικαστήριο, και εκπροσωπήθηκαν από πληρεξούσιους δικηγόρους. Για την ίδια υπόθεση, η αθλητική δικαιοσύνη είχε τιμωρήσει τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για τρία χρόνια και πρόστιμο 100.000 ευρώ.

ieidiseis 

Διαβάστε Περισσότερα » " Ιβάν Σαββίδης: 8 μήνες φυλάκιση με αναστολή για το όπλο στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ "

Προσοχή: Απάτη με email για δήθεν «επιστροφή φόρου»

Νέα απάτη μέσω email έχουν σκαρφιστεί επιτήδειοι για να αποσπάσουν χρήματα από τα θύματά τους.

Ειδικότερα, μήνυμα που φτάνει σε email ανυποψίαστων πολιτών κάνει λόγο για επιστροφή φόρου, ενώ σε μια προσπάθεια να γίνει πιο αληθοφανές συνοδεύεται και από το λογότυπο του gov.gr.

Το μήνυμα αναφέρει: «Σας γράφω για να σας ενημερώσω ότι η Ελληνική Φορολογική Υπηρεσία υπολόγισε τη φορολογική σας δήλωση και δικαιούστε επιστροφή φόρου ύψους 600,13 ευρώ. Για να διασφαλίσουμε ότι η επιστροφή πιστώνεται στο σωστό λογαριασμό, πρέπει πρώτα να επικυρώσουμε τα στοιχεία του λογαριασμού σας προτού μπορέσουμε να επεξεργαστούμε την επιστροφή σας. Για να γίνει αυτό, παρακαλούμε κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και επιβεβαιώστε τα στοιχεία σας».

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ στο Τwitter:

Με το παρακάτω email, άτομα προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στον τραπεζικό σας λογαριασμό!

  • Σε καμία περίπτωση μην πατάτε τον σύνδεσμο (#link)!
  • Οι τράπεζες και οι δημόσιες υπηρεσίες πoτέ δεν ζητούν τραπεζικούς κωδικούς!
  • Κοινοποίησε-ενημέρωσε φίλους & συγγενείς για να μην πέσουν θύματα!

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Προσοχή: Απάτη με email για δήθεν «επιστροφή φόρου»"

Μητσοτάκης: Αύξηση 37% στις δαπάνες Υγείας από το 2019 και 1.300 κλίνες ΜΕΘ

Για αύξηση 37% στις δαπάνες Υγείας από το 2019 έως το 2023, έκανε λόγο την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συζήτηση με 10 ανθρώπους της Υγείας.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως το 2019 οι δαπάνες Υγείας ήταν 3,8 δισ. ευρώ και για φέτος έχουν προϋπολογιστεί 5,2 δισεκατομμύρια. Οι εργαζόμενοι - είπε - ήταν 100.000 και έχουν φτάσει τους 107.000, οι μισθοί των γιατρών έχουν αυξηθεί κατά 10% και οι ΜΕΘ έχουν φτάσει τις 1.300, από 600.

Την εκδήλωση άνοιξε η επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΝΔ Ειρήνη Αγαπηδάκη, η οποία αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην δεκαετή οικονομική κρίση που επιδείνωσε την κατάσταση στη Δημόσια Υγεία και την πανδημία που ενέτεινε τα προβλήματα.

 Αναφερόμενος στην κ. Αγαπηδάκη, σημείωσε πως η επιλογή της για την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου της ΝΔ, δείχνει την στοχοπροσήλωσή μας για την αντιμετώπιση των χρόνιων παθογενειών στον χώρο της Υγείας. 

"Αποτελεί δέσμευση μου ό,τι μπορούμε να εξοικονομήσουμε από τον υφιστάμενο τρόπο λειτουργίας του ΕΣΥ να επανεπενδύεται στην Υγεία εκτός από τους πόρους, που έχουν ήδη προβλεφθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και ευρύτερα", τόνισε, για να σημειώσει:

"Έχουμε βάλει τα θεμέλια για την ολοκλήρωση του ψηφιακού φακέλου του ασθενούς, που φιλοδοξούμε να γίνει εντός της επόμενης 4ετίας. Στην τρέχουσα κυβερνητική θητεία έχουμε ρίξει θεμέλια, κάπου έχουμε χτίσει ορόφους κάπου πρέπει να τρέξουμε πιο γρήγορα, πάντως έχουμε συγκροτημένη άποψη για το τι πρέπει να γίνει στον τομέα της Υγείας τα επόμενα 4 χρόνια και ευελπιστούμε να μας δώσουν οι πολίτες την ευκαιρία να υλοποιήσουμε το σχέδιο μας".

Για την ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων, έκανε λόγο για μία παγκόσμια "βόμβα" και επέμεινε ότι θα χρειαστεί να ανακατευθυνθούν επιπρόσθετοι πόροι για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η αναβάθμιση της Υγείας είναι μια επένδυση που πρέπει να γίνει. Είναι πάντα πιο φτηνό να προλαμβάνεις είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αυτη που έδωσε τη μάχη του αντικαπνιστικού νόμου η οποία σε μεγάλο βαθμό πέτυχε. Είναι πρόκληση και ευκαιρία για την χώρα η αναβάθμιση της της Δημόσιας Υγείας ανέφερε. 

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, σημαντικά βήματα έχουν γίνει και προς τον τομέα της ψηφιακής Υγείας με 90 εκατομμύρια άυλες συνταγές και περισσότερα από 40 εκατομμύρια άυλα παραπεμπτικά για εξετάσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση της κ. Κοτανίδου αν η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει την αξιολόγηση σε όλες τις δομές Υγείας, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε καταφατικά, σημειώνοντας: "Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Είναι ένα μικρό κόστος που θα αναλάβουμε για την αναμόρφωση του συστήματος Υγείας".

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η αξιολόγηση θα ξεβολέψει κάποιους, αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Σκέφτομαι μάλιστα εκτεταμένη αξιολόγηση και σε ό,τι αφορά στα κλινικά και τα οικονομικά αποτελέσματα. Τα πρόσωπα μετράνε και η αξιολόγηση θα έχει πολύ αυστηρά κριτήρια» είπε ο πρωθυπουργός.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι: Ζωή Σάκου, παιδίατρος, ο Ανάργυρος Μαργιόλης, διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, η Παγώνα Λάγιου, παθολόγος, διευθύντρια του εργαστηρίου Υγειινής Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής του ΕΚΠΑ, ο Νίκος Δέδες, πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών Ελλάδος, η Αναστασία Κοτανίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πνευμονολογίας - Εντατικής Θεραπείας, ο Γιάννης Τσιαφούτης, διευθυντής Καρδιολογικής της Β' Καρδιολογικής στο "Μπενάκειο" Νοσοκομείο, η Κατερίνα Μανδραβέλη, νοσηλεύτρια στον "Ευαγγελισμό", η Έλενα Ραφαέλα, διοικήτρια του Νοσοκομείου της Ξάνθης, Απόσταλος Δάμκαλης, υπεύθυνος μοτοσυκλετών του ΕΚΑΒ και ο Νίκος Σμυρνής, καθηγητής Ψυχιατρικής στο ΕΚΠΑ και στο νοσοκομείο "Αττικόν".

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Αύξηση 37% στις δαπάνες Υγείας από το 2019 και 1.300 κλίνες ΜΕΘ"

Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη η CoolRhodes κατά εκπροσώπων οδηγών ταξί Ρόδου

Για σειρά ψευδών δηλώσεων καταγγέλλει εκπροσώπους των οδηγών ταξί της Ρόδου η CoolRhodes και, στη σκιά των θλιβερών επεισοδίων της περασμένης εβδομάδας, προαναγγέλλει προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Η ανακοίνωση:

«Οι παρακάτω ψευδείς δηλώσεις διακινήθηκαν τα τελευταία 24ωρα:

Θ. Καστανίδης (πρόεδρος συνδέσμου ιδιοκτητών ταξί Ρόδου): «Έχουν φέρει μια εφαρμογή που η πολιτεία τους λέει ότι μόνο τα ταξί μπορείτε να δουλεύουν αυτήν την εφαρμογή. Και αυτοί τη φέρανε και έχουν βάλει σε όλο το νησί ΙΧ και δουλεύουν τα ΙΧ σαν ταξί».

«Οι μισοί εργαζόμενοι είναι Αλβανοί. Μιλάνε μια ξένη γλώσσα με πτυχίο, εκτός αν θεωρείται με πτυχίο, η Αλβανική γλώσσα».

«Τα αυτοκίνητα γράφουν Cooltaxi. Έχουν ένα διακριτικό και γράφουν Cooltaxi στο παράθυρο».

«Είμαι σίγουρος ότι δεν μπαίνουν στην πλατφόρμα του Υπουργείου Μεταφορών».

«Αυτοί δεν δουλεύουν με 36 ευρώ. Δουλεύουν με 6 και 7 ευρώ».

«Αυτή η πλατφόρμα που δουλεύουν στο διαδίκτυο είναι παράνομη».

«Φοροδιαφεύγουν αυτοί».

«Είμαι σίγουρος ότι ούτε μια δήλωση στο Υπουργείο Μεταφορών δεν έχουν κάνει. Τους προκαλώ κιόλας. Ουδεμία δήλωση».

«Αν δεν θέλουν αυτοί να κάνουν νόμιμα πράγματα, θα τους αναγκάσω εγώ να κάνουν νόμιμα πράγματα».

Ράδιο Realvoice – εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» (26/4/2023).

Θ. Καστανίδης: «Σταματήσαμε ένα αυτοκίνητο, το οποίο έφερε από το Φαληράκι εδώ, με 20 ευρώ. Και έχουμε αποδεικτικά στοιχεία με κινητό ξένης τουρίστριας από το Paradise αεροδρόμιο, με 20 ευρώ».

Rodiaki.gr (26/4/2023).

Θ. Καστανίδης: «Δουλεύουν παράνομα 100%».

Δελτίο ειδήσεων ΟPEN TV (29/4/2023).

«Ο Π. Κοντός (πρόεδρος αμειβομένων οδηγών ταξί Ρόδου) υποστηρίζει ότι βλέποντας το κινητό πελάτισσας που έχει κάνει χρήση της εταιρείας διαμεσολάβησης από το αεροδρόμιο, διαπίστωσε πως η χρέωση ήταν μικρότερη από το προβλεπόμενο κόμιστρο των 36 ευρώ, κάτι που συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό στον κλάδο».

Kathimerini.gr (29/4/2023).

Θ. Καστανίδης: «Ή αυτοί ή εμείς, θα φύγουν πολύ γρήγορα, νύχτα από το νησί μας. Είναι λαμόγια».

Δελτίο ειδήσεων ΣΚΑΪ TV (30/4/2023).

Για όλες τις ανωτέρω ψευδείς, υβριστικές και συκοφαντικές δηλώσεις καθώς και για άλλες παρόμοιες, προσφεύγουμε στην ελληνική δικαιοσύνη.

Δηλώνουμε ότι:

1. Οι εταιρείες μας είναι νομίμως αδειοδοτημένες από το Υπουργείο Μεταφορών και το Υπουργείο Τουρισμού.

2. Το ελάχιστο μίσθωμα για τις υπηρεσίες μας είναι τριάντα έξι (36) ευρώ.

3. Ο ελάχιστος χρόνος διαδρομής είναι τριάντα (30) λεπτά.

4. Τα αυτοκίνητά μας εκκινούν από τα πάρκινγκ των εταιρειών μας.

5. Με τη λήξη εκάστης διαδρομής, εκδίδονται άμεσα, αποστέλλονται στον πελάτη και αναρτώνται στο myData τα κατά νόμο φορολογικά παραστατικά.

6. Όλες οι διαδρομές αναρτώνται στο ηλεκτρονικό μητρώο του Υπουργείου Μεταφορών.

7. Οι εργαζόμενοί μας πληρούν όλα τα εκ του νόμου προβλεπόμενα προσόντα για τη θέση του οδηγού.

8. H περίοδος λειτουργίας μας ξεκινά 1/4 και λήγει 31/10 έκαστου έτους όπως το νομοθετικό πλαίσιο ορίζει.

Καταδικάζουμε για ακόμη μια φορά την -άνευ προηγουμένου- βία και τις παράνομες πράξεις σε βάρος των ανθρώπων και της περιουσίας μας, οι οποίες καταλύουν κάθε έννοια κράτους δικαίου.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη η CoolRhodes κατά εκπροσώπων οδηγών ταξί Ρόδου"

Νοσοκομεία: Σφοδρές αντιδράσεις με τη νέα εγκύκλιο της Γκάγκα για τις εφημερίες

Τις σφοδρές αντιδράσεις των νοσοκομειακών γιατρών προκάλεσε η νέα εγκύκλιος που απέστειλε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα στους Διοικητές των ΥΠΕ αναφορικά με τις εφημερίες.

Στην εγκύκλιο προβλέπεται ότι «σε περίπτωση αποδεδειγμένης αδυναμίας εφημέρευσης τμήματος ή κλινικής νοσοκομείου με το υπηρετούν προσωπικό και προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος και η υγεία των ασθενών στην εφημερία συμμετέχουν όλοι οι γιατροί του οικείου τομέα, ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει σε εφημερία ετοιμότητας διαθέσιμος ειδικευμένος ιατρός της αντίστοιχης ειδικότητας του εφημερεύοντος τομέα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:

Την Παρασκευή 28/4/23 η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Γκάγκα αιφνιδιαστικά ανάρτησε στην «Διαύγεια» εγκύκλιο με την οποία:

  1. Ομολογεί τις τραγικές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού και την καταιγίδα παραιτήσεων μόνιμων ειδικευμένων γιατρών.
  2. Αντί να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να αντιμετωπιστεί η αποψίλωση των δημόσιων μονάδων υγείας από γιατρούς (μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα πριν από όλες τις μνημονιακές περικοπές, εξασφάλιση ανθρώπινων ωραρίων και συνθηκών εργασίας και όλων των αναγκαίων προϋποθέσεων για να προσφέρουμε σύγχρονες, απολύτως δωρεάν υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς μας), επικαλείται τα αποτελέσματα της πολιτικής της για να εφαρμόσει καθεστώς εφημερία τομέα. Η «εφημερία τομέα» (δηλαδή γιατρός μιας ειδικότητας του Παθολογικού τομέα – π.χ. Παθολόγος – να εφημερεύει για τους ασθενείς όλων των ιατρικών ειδικοτήτων του τομέα – π.χ. ασθενείς καρδιολογικούς, πνευμονολογικούς κλπ. και αντίστοιχα γιατρός μιας ειδικότητας του Χειρουργικού τομέα – π.χ. Γενικός Χειρουργός – να εφημερεύει για τους ασθενείς όλων των ιατρικών ειδικοτήτων του τομέα – π.χ. ασθενείς ορθοπαιδικούς, ΩΡΛ, γυναικολογικούς κλπ.) εκθέτει την υγεία των ασθενών σε ανυπολόγιστους κινδύνους και γυρίζει την ιατρική έναν αιώνα πίσω.
  3. Αυτό το καθεστώς (για την καθιέρωση του οποίου η κ. Γκάγκα επικαλείται την καταιγίδα παραιτήσεων μόνιμων ειδικευμένων γιατρών) θα οδηγήσει άμεσα σε νέα καταιγίδα παραιτήσεων έτσι ώστε να πέσει σαν ώριμο φρούτο και να παρουσιαστεί σαν μοναδική διέξοδος στα αδιέξοδα   της συνειδητής, διαχρονικής κρατικής πολιτικής της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης των δημόσιων μονάδων υγείας, η περαιτέρω συρρίκνωση, υποβάθμιση και το κλείσιμο νοσοκομείων. «Αφού δεν έχουν γιατρούς, ας τα κλείσουμε επιτέλους να τελειώνουμε». Αυτή η επιλογή εντάσσεται στο σχέδιο να απομείνει σε κάθε ευρύτερη περιοχή (π.χ. Κρήτη, Θεσσαλία, Ήπειρος, Δυτική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία, Θράκη κλπ.) μόνο ένα νοσοκομείο («κόμβος» όπως το αποκαλούν), στη συνολικότερη πολιτική της ενίσχυσης της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της υγείας. Της πολιτικής που θεωρεί την υγεία και τη ζωή μας κόστος από τη μία και πεδίο για κερδοφόρες μπίζνες από την άλλη.
  4. Αναφέρει η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας ότι «το ιατρικό προσωπικό της χώρας οφείλει να προσδιορίζει, να εκτελεί και να επιβλέπει όλες τις νόμιμες και επιστημονικά τεκμηριωμένες ενέργειες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της πάθησης του ασθενούς κατά το δυνατό και ασφαλέστερο τρόπο». Μόνο αυτό που μας ζητάει η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας είναι το ακριβώς αντίθετο. Γιατί δεν είναι ούτε ο καλύτερος ούτε ο πιο ασφαλής τρόπος ένας ειδικευόμενος Ωτορινολαρυγγολόγος ή ειδικευμένος Ορθοπαιδικός να έχει στην ευθύνη του χειρουργημένους ασθενείς άλλων ειδικοτήτων. Οι αόριστες επικλήσεις στον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας και το ΠΔ 87/86 που ρυθμίζει τα οργανογράμματα των Νοσοκομείων, χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένο άρθρο, υπηρετούν ένα και μοναδικό σκοπό. Τη συνειδητή μετακύλιση κάθε σχετικής ευθύνης στο υγειονομικό προσωπικό και την απεμπόληση των δικών τους ευθυνών.

Η πλήρης και αποκλειστική ευθύνη για τα παραπάνω ανήκει στην κυβέρνηση και στους διοικητές νοσοκομείων και ΥΠΕ που η κυβέρνηση διορίζει. Δε θα επιτρέψουμε την προκλητική προσπάθεια μετακύλισης ευθυνών για σωματικές βλάβες ή και θανάτους ασθενών στο υγειονομικό προσωπικό.

Δεν πρόκειται να γίνουμε σταθμάρχες, ούτε θα αφήσουμε τα νοσοκομεία να γίνουν κοιλάδες Τεμπών.

Απαιτούμε την άμεση  απόσυρση της εγκυκλίου.

Καλούμε όλες τις Ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών σε αγωνιστικό ξεσηκωμό.

Καλούμε τους προέδρους και τα μέλη των Επιστημονικών Συμβουλίων όλων των νοσοκομείων της χώρας να αρνούνται την προέγκριση προγραμμάτων «εφημερίας τομέα».

Προειδοποιούμε κάθε διοικητή νοσοκομείου που θα τολμήσει να δώσει εντολή για «εφημερία τομέα», πως θα είναι προσωπικά υπόλογος για έκθεση ασθενών σε κίνδυνο και για παραβίαση του νόμου περί αντιποίηση ειδικότητας.

Η ΟΕΝΓΕ θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες νόμιμες ενέργειες εναντίον της συγκεκριμένης εγκυκλίου.

 aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Νοσοκομεία: Σφοδρές αντιδράσεις με τη νέα εγκύκλιο της Γκάγκα για τις εφημερίες "

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στη Γαλλία αποφάσισαν τα συνδικάτα για τις 6 Ιουνίου

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν στη Γαλλία στις 6 Ιουνίου, όπως αποφάσισαν σήμερα τα συνδικάτα.

Οι νέες απεργιακές κινητοποιήσεις θα γίνουν δύο ημέρες πριν από την ψήφιση στην γαλλική Εθνοσυνέλευση πρότασης υπέρ της ανάκλησης του νέου νόμου για το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας. Τα συνδικάτα έθεσαν επίσης δέσμη όρων και προϋποθέσεων για να παραστούν από κοινού σε συνάντηση με τη Γαλλίδα πρωθυπουργό Ελίζαμπετ Μπορν.

Ωστόσο κάθε συνδικάτο έχει την διακριτική ευχέρεια να συναντηθεί μόνο του με την πρωθυπουργό. Κάτι που φαίνεται πως έχει ήδη αποφασίσει να κάνει το συνδικάτο CFDT που ιστορικά πρόσκειται στο γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Τέλος αύριο 3 Μαΐου το Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας θα κρίνει αν είναι αποδεκτό το αίτημα της αριστερής αντιπολίτευσης για την διενέργεια δημοψηφίσματος επί του νέου συνταξιοδοτικού συστήματος, ενώ μέσα στις επόμενες εβδομάδες δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλες πρόσφυγες της αντιπολίτευσης στην γαλλική δικαιοσύνη κατά του νέου νόμου.

Από την πλευρά της η γαλλική κυβέρνηση εξακολουθεί να παραμένει στην πάγια θέση της ότι η αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος έχει γίνει νόμος του κράτους και θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στη Γαλλία αποφάσισαν τα συνδικάτα για τις 6 Ιουνίου"

Αιματηρό επεισόδιο στην Κρήτη: Ανήλικος μαχαίρωσε 18χρονο

Στη σύλληψη ενός 16χρονου και της μητέρας του, ηλικιας 48 ετών προχώρησαν οι διωκτικές Αρχές Λασιθίου μετά από καταγγελία που έκανε ένας 18χρονος από την Αλβανία για τον τραυματισμό του με μαχαίρι από τον ανήλικο Έλληνα.

Το περιστατικό έγινε στις 10 το βράδυ, το περασμένο Σάββατο στην περιοχή της Ελούντας. Αρχικά φέρεται να υπήρξε διαπληκτισμός μεταξύ των δύο.

Η μητέρα του 16χρονου συνελήφθη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ βρέθηκε επίσης και κατασχέθηκε το μαχαίρι.

creta24

Διαβάστε Περισσότερα » " Αιματηρό επεισόδιο στην Κρήτη: Ανήλικος μαχαίρωσε 18χρονο"

Αυθαίρετη δόμηση: 22 συλλήψεις σε Μύκονο, Ρόδο, Μήλο και Φολέγανδρο

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 22 άτομα συνελήφθησαν το τριήμερο (29 Απριλίου έως 1 Μαΐου 2023), από αστυνομικούς σε Μύκονο, Ρόδο, Μήλο και Φολέγανδρο στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της αυθαίρετης δόμησης.

Σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκαν ξεχωριστές ποινικές δικογραφίες για παράνομες οικοδομικές εργασίες και απασχόληση μη νόμιμων αλλοδαπών, κατά περίπτωση.

Ειδικότερα:

Στη Μύκονο, συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι έξι άτομα (4 αλλοδαποί και 2 ημεδαποί) γιατί διαπιστώθηκε ότι προέβαιναν σε εργασίες ελαιοχρωματισμού αυθαίρετων κτισμάτων εντός ξενοδοχειακής επιχείρησης.

Στη Ρόδο, συνελήφθησαν την 29 Απριλίου ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός γιατί εντοπίστηκαν να μεταφέρουν και εναποθέτουν οικοδομικά υλικά σε αυθαίρετη ξύλινη εξέδρα σε χώρο αιγιαλού, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε κατασκευή ξύλινου διαδρόμου στον ίδιο χώρο. Επίσης, χθες και προχθές συνελήφθησαν άλλοι δύο ημεδαποί γιατί στον προαναφερόμενο χώρο λειτουργούσαν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος το οποίο καταλάμβανε παράνομα τμήματα κοινόχρηστης ζώνης αιγιαλού, δασικής και αρχαιολογικής έκτασης.

Στη Μήλο, συνελήφθησαν την 29 Απριλίου οκτώ άτομα (7 αλλοδαποί και ημεδαπός) γιατί διαπιστώθηκε ότι προέβαιναν σε αυθαίρετες οικοδομικές εργασίες σε προϋπάρχουν υπόσκαφο κτίσμα (διάνοιξη σύρματος).

Στη Φολέγανδρο, συνελήφθησαν την 30 Απριλίου τέσσερα άτομα (3 ημεδαποί και αλλοδαπός) γιατί διαπιστώθηκε ότι προέβαιναν οικοδομικές εργασίες σε υπό ανέγερση οικοδομή χωρίς άδεια.

Κατασχέθηκαν εργαλεία και οχήματα που χρησιμοποιούνταν για τις παράνομες εργασίες. Σε βάρος των αλλοδαπών για τους οποίους εξακριβώθηκε ότι διέμεναν-εργάζονταν παράνομα κινήθηκε η διαδικασία επιστροφής στη χώρα τους. Για τις διαπιστωθείσες παραβάσεις ενημερώθηκαν οι συναρμόδιες Υπηρεσίες. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπο αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυθαίρετη δόμηση: 22 συλλήψεις σε Μύκονο, Ρόδο, Μήλο και Φολέγανδρο"

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από σήμερα – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ. Συγκεκριμένα, επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από σήμερα Τρίτη (02-05-2023) και από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις, καθώς και πρόσκαιρα θυελλώδεις ανέμους.
Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Α. Σήμερα Τρίτη (02-05-2023) από αργά το απόγευμα στο Ιόνιο και προς το βράδυ στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία (κυρίως τα δυτικά τμήματα) και την Πελοπόννησο.

Β. Αύριο Τετάρτη (03-05-2023)
α) στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία.
β) έως και τις απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, την κεντρική Στερεά και τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο.
γ) από τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Την Πέμπτη (04-05-2023) τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ωστόσο ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος, με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες και στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από σήμερα – Ποιες περιοχές επηρεάζονται"

Eurostat: Νέα επιβράδυνση του πληθωρισμού στην Ελλάδα στο 4,5% τον Απρίλιο – Παραμένουν οι αυξήσεις στα τρόφιμα

Mε τα τρόφιμα να συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία και την ενέργεια να επιστρέφει σε θετικό έδαφος, o εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή τον Απρίλιο στην Ελλάδα υποχώρησε περαιτέρω στο 4,5% από 5,4% τον Μάρτιο, 6,5% τον Φεβρουάριο και 7,3% τον Ιανουάριο.

Πρόκειται για τον πέμπτο χαμηλότερο πληθωρισμό σε επίπεδο ευρωζώνης, μετά το Λουξεμβούργο με 2,7%, το Βέλγιο με 3,3% και Ισπανία – Κύπρο  με ποσοστό 3,8%.

Με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat, στην ευρωζώνη, ο τιμάριθμος κατέγραψε οριακή άνοδο στο 7% από 6,9% τον Μάρτιο.

Στην Ελλάδα, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή κατέγραψε υποχώρηση κατά 1 περίπου ποσοστιαία μονάδα, σημαντικά κάτω από τον μέσο όρο ευρωζώνης, και διαμορφώθηκε στο 4,5% από 5,4% τον Μάρτιο, 6,5% το Φεβρουάριο, 7,3% τον Ιανουάριο, 7,6% τον Δεκέμβριο και 8,8% τον Νοέμβριο.

Η επιβράδυνση που καταγράφει ο πληθωρισμός στη χώρα μας ουσιαστικά δείχνει ότι σταδιακά επιστρέφει στα επίπεδα του Δεκεμβρίου του 2021, οπότε και ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή ήταν στο 4,4%.

Τα τελικά στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού τον Aπρίλιο αναμένεται να δημοσιοποιηθούν από την Ελληνική Στατιστική Αρχή στις 10 Μαΐου.

Πιο συγκεκριμένα, τον Απρίλιο στην Ελλάδα, τα τρόφιμα αυξήθηκαν κατά 9,7% από 11,8% τον Μάρτιο, οι τιμές στην  ενέργεια κατέγραψαν περαιτέρω μείωση 17,6%  από μείωση 14,7% τον Μάρτιο. Όσον αφορά τον κλάδο των υπηρεσιών, η αύξηση στην Ελλάδα έφτασε στο 6,8%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, σε επίπεδο ευρωζώνης, τον Απρίλιο, τα τρόφιμα, ποτά και καπνικά αποτελούν τον κλάδο με τη μεγαλύτερη επίπτωση στον πληθωρισμό καθώς αυξήθηκε κατά 13,6% (από 15,5% τον Mάρτιο).

Η διατήρηση των τιμών του φυσικού αερίου σε χαμηλά επίπεδα είχε ως αποτέλεσμα οι τιμές στον κλάδο της ενέργειας, να καταγράψουν μικρή αύξηση κατά 2,5% (από μείωση 0,9% τον Μάρτιο). Επιβράδυνση κατεγράφη στις τιμές των μη βιομηχανικών προϊόντων οι οποίες αυξήθηκαν κατά 6,2% (από 6,6% τον Μάρτιο). Όσον αφορά τον κλάδο των υπηρεσιών, η αύξηση έφτασε στο 5,2% (έναντι αύξησης 5,1% τον Μάρτιο).

Τον Απρίλιο στις περισσότερες χώρες-μέλη της ευρωζώνης ο πληθωρισμός κινήθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο, με το ενδιαφέρον να παραμένει στη συνεχιζόμενη ανοδική πορεία των τροφίμων.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Eurostat: Νέα επιβράδυνση του πληθωρισμού στην Ελλάδα στο 4,5% τον Απρίλιο – Παραμένουν οι αυξήσεις στα τρόφιμα"

Στο «αρχείο» βάζει ο Βουρλιώτης τον φάκελο Βελόπουλου - Δεν προέκυψαν στοιχεία για ύποπτες ροές χρημάτων

Στο... μηδέν φέρεται να καταλήγει η έρευνα του Προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης μαύρου χρήματος Χαράλαμπου Βουρλιώτη, σχετικά με καταγγελίες γιά ύποπτες ροές χρημάτων στους κόλπους το κόμματος «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ε.τ. Αντεισαγγελέας ΑΠ Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ο οποίος προίσταται της Αρχής ξεπλύματος μαύρου χρήματος, έδωσε εντολή στους συνεργάτες του, να ολοκληρώσουν με διαδικασίες εξπρές και οπωσδήποτε πριν από τις εκλογές, την έρευνα για όσα έχουν καταγγελθεί περί χρηματικών ποσών που έμπαιναν στα ταμεία του κόμματος χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η μέχρι τώρα έρευνα της Αρχής ξεπλύματος μαύρου χρήματος, φέρεται να οδηγείται στο ότι, δεν υπάρχουν στοιχεία επιβαρυντικά για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, για το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου.

Στις καταγγελίες είχε προχωρήσει ο μέχρι πρότινος υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Αντώνης Μυλωνάκης, ο οποίος δημόσια έχει πει ότι κάθε μήνα κάθε βουλευτής έδινε 500 ευρώ σε φάκελο χωρίς απόδειξη στο ταμείο του κόμματος. Σε ίδια καταγγελία έχει προχωρήσει και η πρώην βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αναστασία Αλεξοπούλου.

Στο πλαίσιο της έρευνας Βουρλιώτη μπήκαν στο στόχαστρο του τόσο τα καταγγελλόμενα πρόσωπα, όσο και οι ίδιοι οι καταγγέλλοντες, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (σ.σ. ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

ieidiseis 

Διαβάστε Περισσότερα » " Στο «αρχείο» βάζει ο Βουρλιώτης τον φάκελο Βελόπουλου - Δεν προέκυψαν στοιχεία για ύποπτες ροές χρημάτων "

Μαύρος - MRB: Το 60% των ψηφοφόρων Κασιδιάρη δεν ξέρει πού να πάει, από τα κόμματα της Βουλής προτιμούν Βελόπουλο και ΣΥΡΙΖΑ

Για τις νέες ισορροπίες στο πολιτικό σκηνικό μετά την ανακήρυξη των κομμάτων από τον Άρειο Πάγο αλλά και τη σημασία της απόφασης για το κόμμα Κασιδιάρη μίλησε στην ΕΡΤ, ο διευθύνοντας σύμβουλος της MRB και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς Δημήτρης Μαύρος.

Σε περίπτωση που η απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά με το κόμμα Κασιδιάρη είναι αρνητική, ο κ. Μαύρος αναφέρει ότι: «θα σας πω ότι το πρώτο πράγμα που διαισθάνομαι είναι ότι οι ερωτώμενοι αν θέλετε ή οι ψηφοφόροι θα είναι σε αμηχανία διότι δεν ξέρω πόσοι θα ενημερωθούν με το “καλημέρα” ότι το κόμμα του κ. Κασιδιάρη οι «ΕΛΛΗΝΕΣ» δεν είναι διαθέσιμο πια. Όσο και αν εμείς λοιπόν δεν θα το βάλουμε μέσα στα ερωτηματολόγια μας[…] φοβάμαι αυθόρμητες απαντήσεις ότι εγώ τους «ΕΛΛΗΝΕΣ» θα ψηφίζω. Εύχομαι να μην το βρούμε και να έχουμε τους ερωτώμενους έτοιμους να δώσουν την εναλλακτική[…] Ό,τι καταγραφεί τώρα εκεί έχει αυτό τον κίνδυνο μέσα του. Εν πάση περιπτώσει, θα είναι μεγάλη ανατροπή για το να ελέγξουμε πώς θα κινηθούν αυτοί οι ψηφοφόροι».

Στην επισήμανση της δημοσιογράφου για τη δημιουργία μιας γκρίζας περιοχής στην οποία αν προστεθεί κι εκείνη των αναποφάσιστων «μιλάμε για ένα ποσοστό πραγματικά πολύ σπουδαίο» ο κ. Μαύρος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «υπάρχει αν θέλετε η τοποθέτηση ότι μιας και είναι στη δεξιά πλευρά της κυβέρνησης, άρα οι πιθανότητες λένε ότι θα γυρίσουν αυτοί οι άνθρωποι πίσω στην κυβέρνηση. Και υπάρχουν και κάποιες απόψεις που λένε ότι θα πάνε σε άλλα κόμματα, παραδείγματος χάρη στον κ. Βελόπουλο. Αυτό που μένει να δούμε είναι κατά πόσο αντισυστημική είναι αυτή η ψήφος που έχουν αυτά τα κόμματα ή όχι. Αν είναι αντισυστημική ψήφος τότε μπορεί να πάνε στον κύριο Βελόπουλο οποίος είναι στα όρια του αντισυστημικού.Μπορεί να πάνε όμως και σε άλλα μικρότερα κόμματα, μπορεί και να μην πάνε να ψηφίσουν. Εν πάση περιπτώσει τους ψηφοφόρους των «ΕΛΛΗΝΩΝ» είχαμε κάνει μια απόπειρα κάποια στιγμή να μετρήσουμε που θα πάνε σε περίπτωση που δεν είναι διαθέσιμο το κόμμα. Εκεί φαινόταν λοιπόν ότι οι περισσότεροι εξ αυτών δεν ήξεραν που θα πάνε, το 60%. Το 20% μας δήλωνε ότι θα πήγαινε σε άλλα πολύ μικρά κόμματα και υπήρχε μετά και μία διασπορά ποσοστών στα μεγαλύτερα κόμματα. Η διασπορά των ψήφων προς τη Νέα Δημοκρατία ήταν από τα μικρότερα ποσοστά, διότι μάλλον θεωρούσαν ότι είναι το κόμμα το οποίο τους τιμωρεί[…] Το μεγαλύτερο ποσοστό πήγαινε στον κ. Βελόπουλο και το αμέσως επόμενο ποσοστό πήγαινε στο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν ξέρουμε πώς θα διαμορφωθεί τώρα και ξέρετε ότι είναι λιγάκι δύσκολο στο να κάνω πολύ μεγάλες προβλέψεις. Πρέπει να δούμε πώς ακριβώς θα εξελιχθεί».

«Αντισυστημική ψήφος εξάλλου έχει αρχίσει να διαφαίνεται ότι είναι και η επιλογή του κυρίου Βαρουφάκη. Ναι, διότι αυτά τα οποία λέει είναι ακραία πράγματα όπως καταλαβαίνετε για τη συνειδητοποίηση των Ελλήνων και για τις μνήμες που έχει από το 2015» πρόσθεσε ο κ. Μαύρος.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μαύρος - MRB: Το 60% των ψηφοφόρων Κασιδιάρη δεν ξέρει πού να πάει, από τα κόμματα της Βουλής προτιμούν Βελόπουλο και ΣΥΡΙΖΑ"

Ξύλο, πείνα, βιασμούς και εμπορία ανθρώπων περιγράφει ανήλικη

Ήταν ακόμα 15 ετών όταν ο πατέρας της, όπως καταγγέλλει, τη βίασε για πρώτη φορά.  Πολύ γρήγορα άρχισε να την παζαρεύει σε διάφορους άνδρες με σκοπό την σεξουαλική εκμετάλλευση της ανήλικης έναντι αμοιβής. Σε κάποιες περιπτώσεις εξαναγκαζόταν σε χρήση αλκοόλ και χασίς για να μην αντιδρά.  Η κατάθεση με «τα ονόματα και τις διευθύνσεις» που είχε δώσει στην Αστυνομία, παρουσία ψυχολόγου, η  21χρονη σήμερα κοπέλα, στέλνει στο εδώλιο τον πατέρα της αλλά και πέντε Ηρακλειώτες. Μεταξύ αυτών ένας ηλικιωμένος επιχειρηματίας, ένας έμπορος και ένας συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος.

Το cretalive.gr είχε  αναφερθεί τον Δεκέμβριο στην υπό διερεύνηση υπόθεση.  Η δίκη με  τους έξι συνολικά κατηγορούμενους έχει προσδιοριστεί στα μέσα Ιουνίου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, για τις κατηγορίες: της γενετήσιας πράξης μεταξύ συγγενών κατ’ εξακολούθηση, της εμπορίας ανθρώπων κατ’ εξακολούθηση και της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση.

Η κοπέλα υποστηρίζει ότι αποφάσισε να «σπάσει» την σιωπή της αφού πια ενηλικιώθηκε καθώς δεν άντεχε άλλο αυτή τη νοσηρή κατάσταση. Ο 49χρονος πατέρας  ήταν ο πρώτος που τη βίασε ένα βράδυ στο αυτοκίνητο. Απείλησε ότι θα την σκοτώσει αν αποκάλυπτε το «μυστικό» τους και της υποσχέθηκε ότι δεν θα την πείραζε ξανά. Τρεις μήνες όμως αργότερα τη βίασε ξανά και αυτό πια γινόταν σε τακτική βάση, με βία και με ξύλο. Λίγους μήνες μετά άρχισε να την «πλασάρει» σε διάφορους Ηρακλειώτες έναντι αμοιβής.

«Ο παππούς έδωσε 500 ευρώ»

Το παζάρι φέρεται να ξεκίνησε με πρώτο πελάτη έναν ηλικιωμένο επιχειρηματία.

Το ίδιο το κορίτσι στην κατάθεση του αναφέρεται σε  έναν «παππού».

«Σου αρέσει;» ρώτησε ο πατέρας τον ηλικιωμένο πελάτη μπροστά στο …εμπόρευμα. «Ωραία κοπέλα» φέρεται να απάντησε εκείνος. Τότε, πήγε στο αυτοκίνητο, όπως της είπε ο πατέρας, όσο οι δύο άνδρες συνομίλησαν για λίγο. Μετά ο παππούς κατευθύνθηκε προς το μέρος της ανήλικης και της έδωσε στο χέρι 500 ευρώ, τα οποία παρέδωσε αργότερα στον πατέρα της.

Η παθούσα υποστηρίζει ότι ο πατέρας την υποχρέωνε να συναντά  τον «παππού» σε καθημερινή βάση σε δύο διαμερίσματα ιδιοκτησίας του, στο Ηράκλειο, ενώ εξαναγκαζόταν να πίνει αλκοόλ και να κάνει χρήση χασίς ώστε να κάμπτεται η αντίδραση της.

Με τον καιρό, σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive,  ο πατέρας άρχισε να διευρύνει τον κύκλο των ανδρών στους οποίους εξέδιδε την ανήλικη κόρη του. Σύντομα στους «πελάτες» εντάχθηκε και ο γιος του ηλικιωμένου επιχειρηματία, όπως κατήγγειλε το ίδιο το κορίτσι, ενώ προστέθηκαν και άλλα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ένας έμπορος και ένας συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος.

Στην κατάθεση της η καταγγέλλουσα είχε αναφερθεί εκτενώς και στα άσχημα παιδικά χρόνια που είχε ζήσει, εκφράζοντας μίσος και αποστροφή για τον πατέρα της. Ανέφερε ότι την χτυπούσε, έσβηνε τσιγάρα στο λαιμό της, έβαζε εκείνη, τον αδερφό της και τη μητέρα της τιμωρία στα γόνατα για ώρες ή τους υποχρέωνε να κουβαλούν στις πλάτες τους κούτες με τσιμέντο, απαγορεύοντας τους να τις αφήσουν κάτω. Όταν πάλι  πεινούσαν, έβαζε την οικογένεια του μέσα σε σούπερ-μάρκετ, τους έβαζε να μυρίζουν τα φαγητά και τα γλυκά και τους άφηνε στο τέλος νηστικούς.

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξύλο, πείνα, βιασμούς και εμπορία ανθρώπων περιγράφει ανήλικη "

Λιόσια - Τροχαίο: Μετωπική σύγκρουση ΙΧ με αστυνομικούς της ΔΙΑΣ

Τέσσερις αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. τραυματίστηκαν όταν όχημα το οποίο κινείτο στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας στη λεωφόρο Φυλής, έπεσε πάνω τους.

Η μετωπική σύγκρουση σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός του οχήματος φέρεται να ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή αστυνομικό Στράτος Μαυροειδάκο, ο ένας εκ των τεσσάρων αστυνομικών είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Ο οδηγός του οχήματος έχει συλληφθεί και θα υποβληθεί σε αλκοτέστ.

ant1news

Διαβάστε Περισσότερα » "Λιόσια - Τροχαίο: Μετωπική σύγκρουση ΙΧ με αστυνομικούς της ΔΙΑΣ"

Τους χτύπησαν με στυλιάρι και γρύλο γιατί βιάζονταν (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Εξαιρετικά βίαιο το επεισόδιο που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στην περιοχή του Κεδρηνού Λόφου, με αφορμή το… μποτιλιάρισμα που επικρατούσε στον δρόμο και τη βιασύνη ενός οδηγού.

Δύο άνδρες και μία γυναίκα, αλβανικής καταγωγής σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επιτέθηκαν και χτύπησαν έναν πατέρα και έναν γιο ύστερα από επεισόδιο που σημειώθηκε στη Λεωφόρο Όχι στην Άνω Πόλη.

Όλα φέρονται να ξεκίνησαν από την βιασύνη των τριών να διασχίσουν με το αυτοκίνητό τους, τον δρόμο στον οποίο περίπου στις 6μμ επικρατούσε μποτιλιάρισμα.

Οι δράστες σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, άρχισαν να επιτίθενται φραστικά σε οδηγό προπορευόμενου οχήματος ο οποίος προσπαθούσε να παρκάρει.

Με τη χρήση ενός γρύλου και ενός ακόμη μεταλλικού αντικειμένου προκάλεσαν αρχικά φθορές στο όχημα του έτερου οδηγού ενώ στη συνέχεια επιτέθηκαν στον ίδιο και στον γιο του που πήγε να τον βοηθήσει.

Ειδικά ο πατέρας φέρεται να δέχτηκε και χτυπήματα στο κεφάλι και όλα αυτά μπροστά στα έντρομα βλέμματα περαστικών και άλλων οδηγών.

Οι τρεις δράστες στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο τους και προσπάθησαν να διαφύγουν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του GRTimes, η αστυνομία που ενημερώθηκε για το περιστατικό και άρχισε αμέσως τις αναζητήσεις, κατάφερε πολύ γρήγορα να εντοπίσει το όχημα τους και να το ακινητοποιήσει προσαγάγοντας τους φερόμενους ως δράστες και μεταφέροντας στους στο ΑΤ Νεάπολης Συκεών.

Ο δε πατέρας και γιος, παρελήφθησαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που είχε φτάσει στο σημείο και διακομίστηκαν στο εφημερεύον νοσοκομείο.

 grtimes

Διαβάστε Περισσότερα » " Τους χτύπησαν με στυλιάρι και γρύλο γιατί βιάζονταν (ΦΩΤΟ-VIDEO)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news