facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Ρομά επιτέθηκαν με πέτρες σε κατοίκους στην Ανθήλη

Ένταση και επεισόδια με ισχυρή αστυνομική δύναμη να σπεύδει στην κοινότητα - Πληροφορίες για τραυματισμό γυναίκας από πέτρα - Απειλούσαν αστυνομικό που είναι κάτοικος του χωριού.
Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στην Ανθήλη Λαμίας όπου νωρίς το βράδυ είχαμε ένταση και επεισόδια μεταξύ κατοίκων της κοινότητας και ρομά. 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport όλα ξεκίνησαν όταν κάποιοι ρομά άρχισαν για άγνωστο λόγο να πετούν πέτρες σε κάποια σπίτια.
Ακολούθησε ένταση και κλήθηκε στο σημείο η αστυνομία.
Προς στιγμήν τα πράγματα ηρέμησαν όταν όμως οι αστυνομικοί θέλησαν να προσαγάγουν έναν νεαρό ρομά, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν ένας από αυτούς που πετούσαν πέτρες σε συγκεκριμένο σπίτι, οι άλλοι ρομά που ήταν συγκεντρωμένοι αντέδρασαν και δημιουργήθηκε νέα ένταση.
Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι έγινε νέα επίθεση με πέτρες και ότι μια από αυτές έσπασε παράθυρο σπιτιού και χτύπησε μια γυναίκα στον αυχένα.
Δείτε στις επόμενες φωτογραφίες τις πέτρες που έσπασαν το παράθυρο και τραυμάτισαν την ηλικιωμένη γυναίκα.
Οι ρομά απειλούσαν αστυνομικό, στο σπίτι του οποίου πετούσαν πέτρες, λέγοντας ότι "αν πας στο χωράφι εκεί θα σε φυτέψουμε"...
Δεν έχει γίνει γνωστό από την αστυνομία εάν υπήρξαν προσαγωγές ή συλλήψεις, ωστόσο οι κάτοικοι είναι στα κάγκελα, αφού εδώ και καιρό έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ότι οι παραβατικοί ρομά είναι ανεξέλεγκτοι και η κατάσταση στο χωριό είναι έκρυθμη.
lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρομά επιτέθηκαν με πέτρες σε κατοίκους στην Ανθήλη"

Κορωνοϊός: Στους 106 οι νεκροί στη χώρα μας - Έχασε τη μάχη 76χρονος

Στους 106 ανήλθαν οι νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα μας, καθώς το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης έχασε τη μάχη με τον ιό ένας 76χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο e-ptolemeos.gr, ο 76χρονος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, είχε ανακοινώσει άλλους τρεις θανάτους μέσα σε ένα 24ωρο, καθώς και 15 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να φτάνουν τα 2.207.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Στους 106 οι νεκροί στη χώρα μας - Έχασε τη μάχη 76χρονος"

400 ευρώ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους -Βγήκε το ΦΕΚ (αναλυτικά)

Δημοσιεύθηκε η απόφαση για την χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους τετρακοσίων (400) ευρώ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους η οποία προβλέπει :
Με γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας προκαλείται δαπάνη ύψους ύψους εξήντα πέντε εκατομμυρίων ευρώ (65.000.000 €) σε βάρος του προϋπολογισμού του ΟΑΕΔ, η οποία καλύπτεται από τις εγγεγραμμένες πιστώσεις στον ΚΑΕ 0651.00 «Επιδόματα ανεργίας» οικονομικού έτους 2020, αποφασίζουμε:
Άρθρο 1
Εγκρίνουμε τη χορήγηση από τον ΟΑΕΔ εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους τετρακοσίων ευρώ (400,00 €) σε κάθε μη επιδοτούμενο μακροχρόνια άνεργο, εγγεγραμμένο στο Μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, που απέκτησε την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου από 1/4/2019 και μετά και διατηρεί την ιδιότητα αυτή μέχρι τη δημοσίευση της παρούσας.
Άρθρο 2
  1. Η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης του άρθρου 1 γίνεται μετά από οίκοθεν έλεγχο στο Μητρώο εγγεγραμμένων μη επιδοτούμενων μακροχρόνια ανέργων από τις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, σύμφωνα τα οριζόμενα στο άρθρο 1.
  2. Η καταβολή της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης του άρθρου 1 γίνεται εφόσον από τον οίκοθεν έλεγχο του ΟΑΕΔ διαπιστώνονται για κάθε δικαιούχο τα παρακάτω στοιχεία:
α) Το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το Μητρώνυμο.
β) Ο αριθμός αστυνομικής ταυτότητας ή ο αριθμός διαβατηρίου προκειμένου περί αλλοδαπών.
γ) Ο αριθμός Μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (AMΚΑ).
δ) Ο αριθμός φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).
ε) Ο αριθμός του ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού, καθώς και ο διεθνής αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN).
  1. Σε περίπτωση έλλειψης των στοιχείων ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού και IBAN, οι δικαιούχοι οφείλουν να καταχωρήσουν τα ως άνω στοιχεία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ εντός χρονικού διαστήματος που θα ορίσει ο ΟΑΕΔ.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "400 ευρώ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους -Βγήκε το ΦΕΚ (αναλυτικά)"

Μενίδι: Νεκρός ανασύρθηκε άντρας που κατέβηκε από λεωφορείο και έπεσε σε ρέμα

Νεκρός ανασύρθηκε μεσήλικας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από ρέμα στο οποίο έπεσε, μόλις κατέβηκε από λεωφορείο σε στάση, στη συμβολή της λεωφόρου Καραμανλή με την οδό Θρακομακεδόνων, στο Μενίδι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο άνδρας έπεσε, κάτω από αδιευκρίνιστες έως τώρα συνθήκες, σε ρέμα, λίγο πριν από τις 20:30.

Εξι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο, με δύο οχήματα, τον ανέσυραν, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μενίδι: Νεκρός ανασύρθηκε άντρας που κατέβηκε από λεωφορείο και έπεσε σε ρέμα"

Τσέρνομπιλ: Νέες φωτιές ξέσπασαν κοντά στο πρώην πυρηνικό εργοστάσιο

Νέα πύρινα μέτωπα εκδηλώθηκαν στην περιοχή περιμετρικά του πρώην πυρηνικού εργοστασίου του Τσερνόμπιλ σήμερα, τα οποία τροφοδοτούν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν, δυσκολεύοντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, έγινε γνωστό από Ουκρανούς αξιωματούχους.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν πριν από ημέρες να θέσουν υπό έλεγχο πυρκαγιές που κατέκαψαν τα δάση γύρω από το σημείο όπου εκτυλίχθηκε η χειρότερη πυρηνική καταστροφή παγκοσμίως, το 1986. Οι ουκρανικές αρχές υποβάθμισαν οποιονδήποτε κίνδυνο διασποράς ακτινοβολίας.
Σύμφωνα με την υπηρεσία εκτάκτων περιστατικών, τρία νέα μέτωπα ξέσπασαν, όμως «δεν είναι μεγάλης έκτασης ούτε είναι απειλητικά».

«Το ραδιενεργό υπόβαθρο στο Κίεβο και την περιοχή του Κιέβου κυμαίνεται σε φυσιολογικά όρια» είπε ο Βολοντίμιρ Ντέμτσουκ, διευθυντής της Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών, σε μια μαγνητοσκοπημένη δήλωση.
Περισσότεροι από 1000 άνθρωποι συνδράμουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν αεροσκάφη και ελικόπτερα για να σβήσουν την προηγούμενη πυρκαγιά, όμως οι ισχυροί άνεμοι τους αποτρέπουν να κάνουν το ίδιο και σήμερα, εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Άντον Γκερασένκο, όπως μεταδίδει το Interfax.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσέρνομπιλ: Νέες φωτιές ξέσπασαν κοντά στο πρώην πυρηνικό εργοστάσιο"

Μακρόν στους FT: Αν η ΕΕ δεν εκδώσει κοινό χρέος οι λαϊκιστές θα κερδίσουν

Προειδοποίηση πως οι λαϊκιστές θα κερδίσουν «στην Ιταλία, την Ισπανία, ίσως στην Γαλλία και αλλού» αν τα ευρωπαϊκά κράτη δεν θεσπίσουν ένα ταμείο διάσωσης που μπορεί να εκδώσει κοινό χρέος για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού, απηύθυνε μέσω των Financial Times ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Οι ευρωπαϊκές χώρες «δεν έχουν άλλη επιλογή» από το να θεσπίσουν ένα ταμείο που «να μπορεί να εκδώσει κοινό χρέος με μια κοινή εγγύηση», δήλωσε.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μακρόν στους FT: Αν η ΕΕ δεν εκδώσει κοινό χρέος οι λαϊκιστές θα κερδίσουν"

Τραγωδία στην Κόρινθο: Νεκρός 14χρονος που έπεσε στον Ισθμό

Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτιας της πτώσης ενός 14χρονου αγοριού στη θαλάσσια περιοχή της Διώρυγας στην Κόρινθο.

Το άτυχο παιδί ανασύρθηκε νεκρό από φορτηγίδα της Διώρυγας της Κορίνθου και αφού μεταφέρθηκε στην ξηρά, παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο 14χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κορίνθου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Δείτε φωτογραφίες από το korinthostv.gr

555-1024x576
46445
4545464
Still0416_00004

Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στην Κόρινθο: Νεκρός 14χρονος που έπεσε στον Ισθμό"

Επίδομα 800 ευρώ: Άνοιξε η πλατφόρμα για επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα στο myBusinessSupport για την υποβολή αιτήσεων από τους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και τις επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 5 εργαζόμενους - όριο που πρόκειται να αυξηθεί στα 20 άτομα - προκειμένου να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ.

Αναλυτικές οδηγίες για τους όρους και τις προϋποθέσεις υπαγωγής στην πλατφόρμα εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Ειδικότερα:

1. Δικαιούχοι της ειδικής αποζημίωσης είναι ελεύθεροι επαγγελματίες ή αυτοαπασχολούμενοι ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων, επιχείρηση με τη μορφή ομόρρυθμης, ετερόρρυθμης εταρείας, εταιρείας περιορισμένης ευθύνης ή ιδιωτικής κεφαλαιουχικής (ΙΚΕ).

Θα πρέπει οι επαγγελματίας ή η επιχείρηση να έχει έδρα ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα και ενεργό στις 20.03.2020 Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) έναν από τους αναγραφόμενους στον πίνακα της ΚΥΑ 39162/16.4.2020, είτε ως κύριο ή ως δευτερεύοντα του οποίου τα ακαθάριστα έσοδα,όπως αυτά προκύπτουν από την αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2018, είναι μεγαλύτερα από τα ακαθάριστα έσοδα που αντιστοιχούν στον κύριο ΚΑΔ στις 20.03.2020.

Σημειώνεται οτι το ανώτατο όριο των 5 εργαζόμενων που ισχύει ως προυπόθεση για την την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στις επιχειρήσεις αυτές θα ανέλθει στους 20 εργαζόμενους σύμφωνα με τις νεότερες ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης.

2. Η αποζημίωση ειδικού σκοπού καταβάλλεται υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις, οι οποίες πρέπει να πληρούνται σωρευτικά:


  • Να έχει υποβληθεί μέχρι και τις 20.3.2020 δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2018, με ποσό ακαθαρίστων εσόδων μεγαλύτερο του μηδενός.
  • Να έχουν υποβληθεί μέχρι και τις 16.4.2020 όλες τις δηλώσεις ΦΠΑ για τις φορολογικές περιόδους από 1.1.2018 μέχρι και 29.2.2020.
  • Ο ενδιαφερόμενος επαγγελματίας ή επιχείρηση να μην είναι σε αδράνεια από 1.4.2019 έως τις 16.4.2020, σύμφωνα με τους όρους της ΚΥΑ 39162/16-4-2020.
  • Αν πρόκειται για επιχείρηση με έναρξη εργασιών μέχρι και τις 31.3.2019, να μην έχουν υποβληθεί , μέχρι και τις 16.4.2020, πιστωτικές δηλώσεις ΦΠΑ με μηδενικές εκροές για όλες τις φορολογικές περιόδους από 1.4.2019 μέχρι και τις 29.2.2020.
  • Να μην έχει ανασταλεί η χρήση του ΑΦΜ για τη διενέργεια ενδοκοινοτικών συναλλαγών

Η αποζημίωση πρέπει να επιστραφεί, εάν μέχρι και την 30.4.2020 η επιχείρηση καταγγείλει συμβάσεις εργασίας εργαζομένων της που έχουν τεθεί αναστολή ή δεν διατηρήσει τον αριθμό θέσεων εργασίας.

3. Η αίτηση περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τον έλεγχο των δικαιούχων και της πλήρωσης των προϋποθέσεων και επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του ν. 1599/1986, με την οποία δηλώνεται ότι ο αιτών δικαιούται την αποζημίωση ειδικού σκοπού σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της ΚΥΑ 39162/16.4.2020.

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού καταβάλλεται στον τραπεζικό λογαριασμό ΙΒΑΝ της δικαιούχου επιχείρησης που δηλώνεται στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση του TAXISnet της ΑΑΔΕ.

Προκειμένου να υποβληθεί αίτηση για την αποζημίωσης πρέπει να επιλέξετε:


  • το αντίστοιχο τετραγωνίδιο της υπεύθυνης δήλωσης,
  • το αντίστοιχο τετραγωνίδιο χορήγησης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού το πεδίο «Υποβολή αίτησης».

4. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ως τις 24 Απριλίου

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίδομα 800 ευρώ: Άνοιξε η πλατφόρμα για επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους"

Νέα Υόρκη -Κορωνοϊός: Παρατείνεται η καραντίνα μέχρι 15 Μαΐου

Κλειστά μέχρι τις 15 Μαΐου θα παραμείνουν τα καταστήματα και τα σχολεία της Νέας Υόρκης λόγω της πανδημίας, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Άντριου Κουόμο.

Οι νεοϋορκέζοι θα είναι επίσης υποχρεωμένοι να φορούν προστατευτικές μάσκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Την ίδια ώρα, η σφοδρότερα πληγείσα πολιτεία από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ καταγραφει ενθαρρυντική μείωση των ασθενών στα νοσοκομεία και στον αριθμό των θανάτων. Σύμφωνα με τον Κουόμο, οι ενδείξεις αυτές είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Συνολικά 17.735 άνθρωποι βρίσκονται στο νοσοκομείο λόγω κορωνοϊού στη Νέα Υόρκη, έναντι 18.335 την προηγούμενη ημέρα. Ο αριθμός αυτός είναι ο μικρότερος από τις 6 Απριλίου. Μείωση παρατηρείται και στον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών.

Τα κρούσματα στη Νέα Υόρκη αυξήθηκαν κατά 2.000 και οι νεκροί κατά 606, αριθμός που είνια ο μικρότερος εδώ και πάνω από μία εβδομάδα αλλά παρόλα αυτά «πραγματικά τραγικός ρυθμός» όπως δήλωσε ο Κουόμο. 29 από τους θανάτους ήταν σε γηροκομεία, τα οποία ο κυβερνήτης αποκάλεσε «σημείο μηδέν» για τη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης καταμετρά περισσότερα από 210.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊου και περισσότερους από 11.500 νεκρούς.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα Υόρκη -Κορωνοϊός: Παρατείνεται η καραντίνα μέχρι 15 Μαΐου"

Σερβία: Γενική απαγόρευση κυκλοφορίας από αύριο - 445 νέα κρούσματα

Τους 5.318 έφτασαν οι προσβληθέντες από τον ιό Covid-19 στην Σερβία όπου το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν άλλα 445 νέα κρούσματα. Τέσσερις ασθενείς απεβίωσαν και έτσι ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέβηκε στους 103. Το ποσοστό θνητότητας από τον κορονοϊό ανέρχεται στο 1,9%. Στα νοσοκομεία σήμερα νοσηλεύονται 3.511 ασθενείς εκ των οποίων οι 120 είναι διασωληνωμένοι. Από την εκδήλωση της επιδημίας εξετάστηκαν 29.472 δείγματα.

Στο χώρο της υγείας εξετάστηκαν 6.070 γιατροί και νοσοκόμοι και βρέθηκαν θετικοί στον νέο ιό 593 άτομα. Όπως ανακοινώθηκε στην τακτική συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής επιδημιολόγων του υπουργείου Υγείας το επίκεντρο της επιδημίας μετατίθεται στην νότια Σερβία όπου τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται τα περισσότερα νέα κρούσματα. Από αύριο σε ολόκληρη τη χώρα θα επιβληθεί γενική απαγόρευση κυκλοφορίας. Από τις 17:00 η ώρα το απόγευμα της Παρασκευής και μέχρι το πρωί της Τρίτης θα απαγορεύεται η κυκλοφορία για όλους εκτός από τα παιδιά με αυτισμό και έναν γονέα.

Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία αποφάσισε να συμμορφωθεί με τις συστάσεις της Πολιτείας και να παραιτηθεί από το αίτημα της για άρση των περιοριστικών μέτρων την Κυριακή του Πάσχα. Ο Πατριάρχης των Σέρβων Ειρηναίος κάλεσε τους πιστούς να σεβαστούν τις απόψεις των επιστημόνων και να προσευχηθούν από το σπίτι τους.

Στο Κόσοβο έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 423 κρούσματα ενώ απεβίωσαν μέχρι σήμερα 11 ασθενείς.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σερβία: Γενική απαγόρευση κυκλοφορίας από αύριο - 445 νέα κρούσματα"

Κοροναϊός: Παράταση για τρεις εβδομάδες ακόμα το lockdown στη Βρετανία

Τα τρέχοντα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, όπως το lockdown και η κοινωνική απόσταση, πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ τουλάχιστον για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με τις συστάσεις του επιστημονικού συμβουλίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ντομινίκ Ραμπ, στη σημερινή ενημέρωση της κυβέρνησης για την εξέλιξη της πανδημίας.

Ο αριθμός των νεκρών από τον κοροναϊό που καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο φτάνει τους 861, ανεβάζοντας το σύνολο στους 13.729, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Χθες ο αριθμός των νεκρών ήταν 761.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κιερ Στάρμερ, σε ανακοίνωσή του για την απόφαση συνέχισης του lockdown, εκφράζει την πλήρη υποστήριξή του και τονίζει ότι προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η διασφάλιση της αύξησης των τεστ, του προστατευτικού εξοπλισμού στο ιατρικό προσωπικό και η προστασία των οίκων φροντίδας.

Το επιστημονικό συμβούλιο που ενημέρωσε νωρίτερα την κυβέρνηση, επεσήμανε ότι κάποια από τα μέτρα που εφαρμόζονται ήταν αποτελεσματικά, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις η εικόνα είναι ανομοιογενής, συνεπώς η χαλάρωσή τους θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναζωπύρωση του ιού που θα οδηγούσε σε επιδείνωση της οικονομίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι πριν την οποιαδήποτε απόφαση για χαλάρωση των περιορισμών θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές σε πέντε παράγοντες: στην χωρητικότητα των νοσοκομείων, διαρκής και σταθερή πτώση του καθημερινού ρυθμού θανάτων, αξιόπιστα δεδομένα ότι ο ρυθμός μετάδοσης μειώνεται σε διαχειρίσιμα επίπεδα, ελεγχόμενη διεξαγωγή τεστ και διανομή προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού, όπως και ότι οποιεσδήποτε ρυθμίσεις δεν θα επιβαρύνουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Φτάσαμε αρκετά μακριά για να εγκαταλείψουμε τώρα. Υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ, αλλά εάν βιαστούμε τώρα, θα μπορούσαμε να διακινδυνεύσουμε όλη την πρόοδο που έχει γίνει, και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα δεύτερο ξέσπασμα της επιδημίας και σε ένα δεύτερο lockdown» είπε. Ερωτηθείς για το τι θα ακολουθήσει μετά είπε: «Πρέπει να συνεχίσουμε την πορεία, εάν εγκαταλείψουμε τώρα, θα ήταν καταστροφικό για την δημόσια υγεία, αλλά επίσης καταστροφικό για την οικονομία» και τόνισε ότι θα ήταν «ανεύθυνο» να δοθεί ένα τεχνητό χρονοδιάγραμμα τη στιγμή που τα δεδομένα επανεξετάζονται συνεχώς από το επιστημονικό συμβούλιο.

Αναφερόμενος στις εκτιμήσεις του καθηγητή Φέργκιουσον, νωρίτερα σήμερα, ότι τα μέτρα κοινωνικής απόστασης μπορεί να διαρκέσουν μέχρι να βρεθεί ένα εμβόλιο, ο Ντομινίκ Ραμπ, τόνισε ότι οι σωστές αποφάσεις θα ληφθούν τη σωστή στιγμή και αυτό συμπεριλαμβάνει το ενδεχόμενο για «μία μεταβατική περίοδο» εξόδου από τα σημερινά μέτρα του lockdown, με σταδιακή χαλάρωση.

Ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης, σερ Πάτρικ Βάλανς, παρουσιάζοντας τα δεδομένα για την πανδημία επεσήμανε ότι ο αριθμός των περιστατικών σταθεροποιείται ή μειώνεται, και ότι σε ορισμένες περιοχές της χώρας, ο αριθμός των ασθενών σε κλίνες στα νοσοκομεία έχει μειωθεί (μέχρι κατά 3%), αλλά και ότι μικρές αλλαγές στα μέτρα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αύξηση της εξάπλωσης και σε μία ακόμη κορύφωση.

Σε ότι αφορά τα τεστ αντισωμάτων, ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της κυβέρνησης, Κρις Γουίτι, τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο αξιόπιστο τεστ, ούτε επίσης ένα καλό δειγματοληπτικό πλαίσιο, ωστόσο, σύντομα θα υπάρξει ένας κατά προσέγγιση αριθμός του πληθυσμού που έχει προσβληθεί από τον ιό.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov, το 91% των Βρετανών όλων των ηλικιακών ομάδων, δήλωσε ότι θα στήριζε μία παράταση των μέτρων του lockdown, εκ των οποίων το 67% είπε ότι υποστηρίζει θερμά μία τέτοια απόφαση.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοροναϊός: Παράταση για τρεις εβδομάδες ακόμα το lockdown στη Βρετανία"

Γαλλία: 753 νεκροί σε ένα 24ωρο – Έπεσε για όγδοη συνεχή ημέρα ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ

Η Γαλλία κατέγραψε σήμερα 753 νέους θανάτους εξαιτίας του κορονοϊού, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 17.920, ο τέταρτος μεγαλύτερος απολογισμός στον κόσμο. Ωστόσο ο αριθμός των νοσηλειών μειώθηκε για δεύτερη συνεχή μέρα.

Σε μία ακόμη ένδειξη ότι αποδίδουν τα μέτρα lockdown που επιβλήθηκαν πριν ένα μήνα, ο γενικός διευθυντής Υγείας Ζερόμ Σαλμόν, τόνισε πως ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας έπεσε για όγδοη συνεχή μέρα, σε 6.248, ο χαμηλότερος αριθμός από την 1η Απριλίου.

Τις τελευταίες 24 ώρες ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 4,4%, με τον ρυθμό αύξησης να επιβραδύνεται ξανά αφού επιταχύνθηκε τις δύο προηγούμενες μέρες.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: 753 νεκροί σε ένα 24ωρο – Έπεσε για όγδοη συνεχή ημέρα ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ"

Γεωργιάδης: Ο έλεγχος των επιχειρήσεων από εφοριακούς θα γίνεται μέσω βιντεοκλήσης

Ο έλεγχος των επιχειρήσεων από τους εφοριακούς θα γίνεται μέσω βιντεοκλήσης, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στη διαδικτυακή συζήτηση που πραγματοποίησε το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με θέμα: «COVID-19: Οι επιχειρήσεις απέναντι στην αβεβαιότητα».

Σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την ΑΑΔΕ, ενώ όπως σημείωσε ο υπουργός «θα διαπιστώσετε ότι δεν θα υπάρχει περιθώριο για τις γνωστές συναλλαγές του παρελθόντος».

Ο κ. Γεωργιάδης εμφανίσθηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας, προαναγγέλλοντας ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί από τον αρμόδιο υπουργό κ. Χάρη Θεοχάρη συμφωνία με μεγάλο tour operator.

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται το σενάριο που προσομοιάζει περισσότερο προς στην επιδότηση της εργασίας παρά το σενάριο της επιδότησης της ανεργίας και την παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους. Ανέφερε πως η κυβέρνηση διεκδικεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση τους περισσότερους δυνατούς πόρους, διατηρώντας την εικόνα μιας χώρας νοικοκυρεμένης.

Για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και των τραπεζών, όπως είπε αυτός έγινε σε διάστημα λίγων ημερών κυρίως διότι «οι αντιστάσεις των υπηρεσιών για προσωπικά δεδομένα και διαφορές άλλες ασφαλιστικές δικλίδες ήρθησαν αυτοστιγμής και όλο αυτό θα μείνει και την επόμενη ημέρα».

Σχετικά με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών συντελεστών, είπε πως «πριν την κρίση η σκέψη ήταν να πάμε ταχύτερα στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών απ’ ότι ταχύτερα στη μείωση των φόρων, διότι θέλουμε να βρούμε έναν τρόπο οι επιχειρήσεις να έχουν μικρότερο βάρος στον τρόπο λειτουργίας τους και οι εργαζόμενοι να έχουν οφέλη από την εργασία τους».

Υπό τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως η φιλοσοφία μείωσης των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών εν μέσω κορονοϊού επιταχύνεται. «Και αν μπορέσουμε να αποκτήσουν τέτοιους βαθμούς ελευθερίας από τους δανειστές μας για να πάμε γρηγορότερα προς αυτή την κατεύθυνση, στο πλαίσιο της συνολικής συμφωνίας μας για την αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας, θα το κάνουμε», τόνισε ο ίδιος.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Γεωργιάδης: Ο έλεγχος των επιχειρήσεων από εφοριακούς θα γίνεται μέσω βιντεοκλήσης"

Κορωνοϊός - Χαλκιδική: Drone με μεγάφωνο διώχνει τους δημότες από την παραλία

Drone με μεγάφωνο, για να διώχνει τον κόσμο από την παραλία, επιστράτευσε η δημοτική αρχή στην Χαλκιδική, σε περίπτωση που αψηφήσουν τα περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις.

Με το ηχογραφημένο μήνυμα, «Σαν την Κασσάνδρα δεν έχει, αλλά και σαν την υγεία μας δεν έχει», το drone που έχει στη διάθεση του ο Δήμος Κασσάνδρας υπενθυμίζει στους πολίτες που βρίσκονται για τις άγιες ημέρες του Πάσχα στο παραλιακό μέτωπο της Κασσάνδρας, την αναγκαιότητα να μείνουν στο σπίτι και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Καθημερινά, μέχρι και τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος τελευταίας τεχνολογίας, με πρωτοβουλία της δημάρχου Κασσάνδρας, Αναστασίας Χαλκιά και του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, θα πραγματοποιεί «χαμηλές πτήσεις» στις παραλίες της Κασσάνδρας και θα υπευνθυμίζει τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής, τα μέτρα αυτοπροστασίας ενάντια στον κορωνοϊό.



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός - Χαλκιδική: Drone με μεγάφωνο διώχνει τους δημότες από την παραλία"

Τουρκία – Κορωνοϊός: 125 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να χτυπά την Τουρκία καθώς το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 125 άνθρωποι, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 1.643.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι πια 74.193 ενώ 1.415 έχουν αναρρώσει.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία – Κορωνοϊός: 125 νεκροί το τελευταίο 24ωρο"

Ιταλία: Μείωση στους νεκρούς, 525 σε ένα 24ωρο – 22.170 συνολικά

Μείωση σημειώθηκε στον ημερήσιο αριθμό των νεκρών από τον φονικό κορονοϊό στην γειτονική Ιταλία, αφού το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 525 άνθρωποι, ενώ τα καταγράφηκαν 3.786 νέα κρούσματα.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 168.941, ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 22.170 και παράλληλα, 40.164 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο των κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 165.155 και είχαν χάσει την ζωή τους 21.645 άνθρωποι ενώ 38.092 είχαν θεραπευθεί.

Στις Μονάδες Ενττικής Θεραπείας βρίσκονται 2.936 ασθενείς και, συνολικά, 26.893 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο ενώ για 76.778 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 63.094 και οι νεκροί 11.608 Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 21.486, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 2.843. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 14.990, με 981 νεκρούς.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού παρουσιάζει αύξηση σε σχέση με χθες (1.119 περισσότερα κρούσματα) ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 53 λιγότεροι άνθρωποι. Οι εισαγωγές στη μονάδα εντατικής θεραπείας, για δέκατη τρίτη συνεχή ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται. Περιορίζονται και οι εισαγωγές στο νοσοκομείο. Οι θεραπευμένοι είναι 1.110 περισσότεροι από το περασμένο εικοσιτετράωρο.

Η ιταλική κυβέρνηση συνεργάζεται με τις περιφέρειες της χώρας, με στόχο να εξακριβωθεί αν, με όλες τις αναγκαίες συνθήκες ασφαλείας, οι παραγωγικές δραστηριότητες μπορούν να ξαναρχίσουν, βαθμιαία, από τις 4 Μαΐου

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: Μείωση στους νεκρούς, 525 σε ένα 24ωρο – 22.170 συνολικά"

Φυλλάδια κατά του Ν. Χαρδαλιά έξω από εκκλησία του Ναυπλίου (βίντεο)

Άγνωστοι πέταξαν την Μεγάλη Πέμπτη 16 Απριλίου φυλλάδια έξω από την εκκλησία της Παναγίας στο Ναύπλιο.

Τα φυλλάδια αναφέρουν: "Χαρδαλιά κράζεις; Θαυμάζεις!!" και υπογράφονται από την ομάδα Easter group 2020.

Φαίνεται πως κάποιοι διάλεξαν αυτόν τον τρόπο για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της κυβέρνησης και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά να κρατήσει κλειστές τις εκκλησίες στα πλαίσια της αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού.






argolikeseidhseis
Διαβάστε Περισσότερα » "Φυλλάδια κατά του Ν. Χαρδαλιά έξω από εκκλησία του Ναυπλίου (βίντεο)"

Συνωστισμός στα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων: Πήγαν να παραλάβουν το… αρνάκι (video)

Συνωστισμός στα ΚΤΕΛ σε Κηφισό και Λιοσίων με τις ουρές να σχηματίζονται μόνο στις αποθήκες για να προμηθευτούν πολίτες τα γιορτινά δέματα από το χωριό, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις για την αποτροπή της εξέλιξης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης από τα ΚΤΕΛ Λιοσίων με δεκάδες κόσμου να βρίσκεται στο σταθμό δημιουργώντας ουρές στην αναμονή για τη λήψη των δεμάτων τους από την Καρδίτσα. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις τόσο των Αρχών, όσο και των υπαλλήλων των ΚΤΕΛ, επί της ουσίας οι πολίτες δεν τηρούν καμία απόσταση ασφαλείας μεταξύ τους. Παράλληλα, αρκετοί έχουν επιλέξει να μην φορούν γάντια ή μάσκα.

Αντίστοιχη εικόνα επικράτησε και νωρίτερα με την άφιξη λεωφορείων του ΚΤΕΛ από Εύβοια, Θήβα, Λιβαδειά και Λαμία. Πέρυσι τέτοια μέρα, στους υπεραστικούς σταθμούς των λεωφορείων γινόταν το αδιαχώρητο. Τα δρομολόγια για όλη την Ελλάδα, από τον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων στον Κηφισό ξεπερνούσαν τα 400 ενώ σήμερα είναι μόλις… 16.



aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνωστισμός στα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων: Πήγαν να παραλάβουν το… αρνάκι (video)"

Χαρδαλιάς: Διπλάσια πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις το Πάσχα - Σαρωτικοί έλεγχοι για την «παροχή βοήθειας»

Την τελευταία δέσμη μέτρων πριν την Ανάσταση ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στεγανοποιώντας στο έπακρο το πλαίσιο των μετακινήσεων για τις ημέρες του Πάσχα. «Όλοι ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα διαφορετικά από άλλες χρονιές και 9 στους 10 συμπολίτες μας θα ακολουθήσουν τις οδηγίες» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, ευχαριστώντας τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών για τη συμμόρφωση με τα μέτρα αυτοπεριορισμού. 

Στον αντίποδα, «την ίδια ώρα ένας στους δέκα συμπολίτες μας «δηλώνουν ευθαρσώς ότι θα κάνουν ετοιμασίες λες και δεν έχει γίνει τίποτα ή ο ιός θα υπολογίσει ότι είναι  Πάσχα» εξήγησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και πρόσθεσε ότι με αυτά τα δεδομένα «είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε δύο πρόσθετα μέτρα». Συγκεκριμένα, από το Μεγάλο Σάββατο στις 9 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα (ξημερώνοντας Τρίτη) προβλέπεται:

·       διπλασιασμός προστίμου και αφαίρεση πινακίδων
·       όπως και ότι η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση για την παροχή βοήθειας σε άτομα που έχουν ανάγκη, δηλαδή ο κωδικός Β4 θα ελέγχεται σαρωτικά ενδελεχώς και επισταμένως και με ανώτατο όριο μέχρι 2 άτομα ανά όχημα.




Σε περίπτωση που κάποια μετακίνηση τις ημέρες αυτές κριθεί «καταχρηστική» και «παραπειστική», τότε θα επιβάλλονται:
·       300 ευρώ πρόστιμο στον οδηγό
·       150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό
·       Αφαίρεση πινακίδων
«Δεν μπορεί η συντριπτική πλειοψηφία που εφαρμόζει τα μέτρα να υφίσταται τις συνέπειες κάποιων λίγων» ξεκαθάρισε ο κ. Χαρδαλιάς, κάνοντας λόγο για μηδενική ανοχή σε όποια «προσπάθεια υπονόμευσης».

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπενθύμισε ακόμη πως οι λειτουργίες τις ημέρες αυτές πραγματοποιούνται χωρίς την παρουσία πιστών, όπως και ότι «αύριο Μεγάλη Παρασκευή δεν θα πάμε στην περιφορά του επιταφίου», ενώ τα κοιμητήρια θα είναι κλειστά.

Αναφορικά με τις πύλες εισόδου, ο κ. Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ότι παρατείνεται μέχρι τις 15 Μάϊου στις 12 το βράδυ η αναστολή των πτήσεων από και προς Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Τουρκία και Ολλανδία, ενώ ειδικά για τη Γερμανία, οι πτήσεις αφορούν μόνο την προσγείωση ή απογείωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στην Αθήνα.

Ειδική μέριμνα θα υπάρξει και για τους ασθενείς που έρχονται στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες, αφού η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει προνοήσει για δωμάτια που οι ασθενείς μπορούν να μισθώσουν. Η συνεννόηση θα πραγματοποιείται με τους προϊσταμένους των τμημάτων ακτινοθεραπείας στον τηλεφωνικό αριθμό 2103248098, ενώ το προσωπικό των νοσοκομείων: Αττικό, Μεταξάς, Άγιος Σάββας, Άγιοι Ανάργυροι, Αλεξάνδρα και Αρεταίειο θα ενημερωθούν σχετικά με την εκκίνηση της πρωτοβουλίας την Τρίτη 29 Απριλίου στις 8 το πρωί.

Ταυτόχρονα, αναφορικά με την κινητικότητα που καταγράφηκε σήμερα στα λογιστικά γραφεία για την αποφυγή συγχρωτισμού, «η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων είναι ηλεκτρονική, άρα οι ηλικιωμένοι δεν χρειάζεται να μετακινούνται» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ σημείωσε ότι η καταληκτική ημερομηνία λήξης της υποβολής φορολογικών δηλώσεων είναι η 30η Ιουνίου.

Παράλληλα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επισήμανε ότι μόνο ένα θετικό κρούσμα στον κορωνοϊό εντοπίστηκε στους επιβάτες των τριών τακτικών πτήσεων από Ντόχα, Βρυξέλλες και Λάρνακα που έφτασαν χθες, ενώ εξίσου ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα και από την διαδικασία ανίχνευσης στην περιοχή της Θεσσαλίας, όπου σε σύνολο 416 δειγμάτων, ένα μόνο εντοπίστηκε θετικό, διαδικασία που κινήθηκε μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων στον οικισμό ρομά στην Νέα Σμύρνη Λάρισας.
Τέλος, στους εντατικούς ελέγχους σε όλο το οδικό δίκτυο, 416 δείγματα, μόνο ένα κρούσμα θετικό σε 49 αυτοκίνητα αφαιρέθηκαν πινακίδες τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας το σύνολο των παραβάσεων στις 285.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαρδαλιάς: Διπλάσια πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις το Πάσχα - Σαρωτικοί έλεγχοι για την «παροχή βοήθειας»"

ΗΠΑ: Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 30.000

Το όριο των 30.000 νεκρών από τον νέο κορονοϊό ξεπέρασαν σήμερα οι ΗΠΑ, βάσει της καταμέτρησης σε πραγματικό χρόνο του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς.

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, 30.990 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα από την αρχή της πανδημίας.

Οι ΗΠΑ είναι η πλέον πληγείσα χώρα σε αριθμό νεκρών, μπροστά από την Ιταλία (με 21.645 νεκρούς), την Ισπανία (με 19.130 νεκρούς) και τη Γαλλία (με 17.167 νεκρούς).

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΗΠΑ: Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 30.000"

Τσιόδρας: 15 τα νέα κρούσματα- 69 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι

Τα στοιχεία από την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας. Όπως είπε το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 15 νέα κρούσματα και στο σύνολό τους πλέον ανέρχονται στα 2.207. Δασωληνωμένοι νοσηλεύονται 69 ασθενείς, ενώ ο συνολικός αριθμός των θυμάτων φτάνει πλέον τα 105, καθώς κατέληξαν άλλοι 3 ασθενείς το τελευταίο εικοσιτετράωρο.



Ο κ.Τσιόδρας ζήτησε να κάνουμε όλοι λίγο ακόμη υπομονή, καθώς όπως τόνισε τα μέτρα και η τήρησή τους αποδίδουν. Σημείωσε ότι η θνητότητα στην Ελλάδα είναι στο πλαίσιο του αναμενόμενου. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο: Μία γυναίκα με σακχαρώδη διαβήτη ηλικίας 57 ετών και δύο άνδρες ηλικίας 87 και 85 ετών. Στο σύνολο των 2.207 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τα 569 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και άλλα 921 σχετίζονται με προηγούμενα κρούσματα. Η μέση ηλικία των 69 ασθενών που είναι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ (ο αριθμός είναι ο μικρότερος των τελευταίων εβδομάδων) είναι τα 68 έτη και γυναίκες είναι οι 13. Εξιτήριο από τις ΜΕΘ πήραν 33 ασθενείς. Η μέση ηλικία των ανθρώπων που κατέληξαν είναι τα 73 έτη, ενώ σχεδόν οι 9 στους 10 είτε είχαν υποκείμενα νοσήματα, είτε ήταν ηλικίας άνω των 70 ετών.

Ο κ.Τσιόδρας έκανε ειδική αναφορά στο διαφορετικό Πάσχα που ζούμε φέτος: «Όταν πριν 30 χρόνια πήγα σαν φοιτητής στο Άγιο Όρος, ένας μοναχός μου είπε πως η αρετή του ανθρώπου δεν είναι πλυμένα ρούχα που τα κρεμάμε στο μπαλκόνι. Η πίστη είναι εσωτερικό βίωμα, στάση ζωής. Πρέπει να ευχαριστήσουμε την Εκκλησία και τους πιστούς, που αδελφωμένοι ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών για την προστασία της υγείας όλων μας.

Αποδεικνύεται πως όλη η προσπάθεια αξίζει τον κόπο. Εγώ σ’ αυτές τις περιστάσεις παίρνω το παράδειγμά μου από τα μικρά παιδιά. Που κι αυτά υπομένουν μαζί μας και ζουν με τις δικές μας εμπάθειες. Ένα από αυτά, ο Νίκος, έγραψε πως θα μας συγχωρέσει ακόμη κι αν πάνε στραβά τα πράγματα. Γι’ αυτά τα παιδιά που ξέρουν να συγχωρούν, μπορούν να μας δώσουν μια χρήσιμη συμβουλή».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ.Τσιόδρας είπε ότι δεν συμμεριζόμαστε τις θεωρίες συνομωσίας για την προέλευση του κορωνοϊού -ότι προέρχεται από εργαστήρια στην Ουχάν, όπως υποστήριξε ο Ντόναλντ Τραμπ- και πρόσθεσε ότι δεν τις συμμερίζεται αυτές τις θεωρίες ούτε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Αυτοί που κινδυνεύουν περισσόεροι είναι οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες, επανέλαβε ο κ.Τσιόδρας. Μάλιστα, αναφέρθηκε σε επιστολή που έλαβε από ηλικιωμένο για να πει ότι είναι επικίνδυνο να ανοίξουμε τις επαφές για τις ευπαθείς ομάδες και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους. Θα αγκαλιάσουν τα εγγόνια τους, αλλά αυτό δεν θα γίνει πολύ σύντομα, είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει όσο είναι χαμηλό το επίπεδο της ανοσίας. «θα παρακολουθούμε τα δεδομένα και θα σας πούμε», είπε.

Ακολούθως ο κ.Τσιόδρας ρωτήθηκε για τα αποτελέσματα από τη χορήγηση χλωροκίνης και άλλων θεραπευτικών σχημάτων. Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας τόνισε ότι τα μέτρα έχουν λειτουργήσει και δεν έχουμε την αίσθηση ότι υπάρχει «ένα τεράστιο παγόβουνο»- κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού στην κοινότητα.

Αναφερόμενος στα σχολεία, σημείωσε ότι το πρώτο που θα τηρηθεί όταν ανοίξουν τα σχολεία είναι οι κανόνες υγιεινής και η απόσταση. Η επιστροφή στην κανονιμότητα θα πρέπει να ξεκινήσει από εκείνους που ανήκουν στις λιγότερο ευπαθείς ομάδες, είπε για να προσθέσει ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη πολλές παράμετροι.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσιόδρας: 15 τα νέα κρούσματα- 69 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι"

Η απάντηση το υπουργείου Τουρισμού σε δημοσίευμα περί μονοπωλίου στην τουριστική προβολή της χώρας

Απαντήσεις στο σημερινό πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών περί μονοπωλίου στην τουριστική προβολή της χώρας δίνει σε σημερινή ανακοίνωση του το υπουργείο Τουρισμού.

Στην πρώτη απαντηση που δίνει τονίζει ότι η συνεργασία του ιδιωτικού τομέα με το υπουργείο Τουρισμού, ιδιαίτερα σε θέματα προβολής και διαφήμισης της χώρας αποτελούσε προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης της ΝΔ. Απόφαση που υλοποιείται στην παρούσα φάση και αποτελεί πρακτική που εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία σε χώρες όπως η Γαλλία, που ο φορέας προβολής της χώρας αποτελεί σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ακολούθως επισημαίνει ότι η συνεργασία υπουργείου, ΕΟΤ, marketing Greece έχει ήδη δοκιμασθεί και έχει φέρει ως αποτέλεσμα την πλατφόρμα #greecefromhome. Μια πλατφόρμα που χαίρει παγκόσμιας αναγνώρισης και εγκωμιαστικών σχολίων για την καινοτομία και την ανθρωποκεντρική της προσέγγιση.

Εν συνεχεία αναφέρει ότι δε δημιουργείται κανένα μονοπώλιο -όπως ανησυχεί η ΕφΣΥΝ- αφού η Marketing Greece συνεργάζεται με εταιρείες της τουριστικής αγοράς για την υλοποίηση και την προώθηση της τουριστικής προβολής. Πρωτοβουλίες που έχει πάρει ως τώρα όπως το discovergreece δείχνουν πως καινοτομεί και λειτουργεί πάντα υπέρ της τουριστικής ανάπτυξης.

Επομένως δεν πρόκειται για διαφημιστική εταιρεία αλλά για οργανισμό προβολής της χώρας που συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες, όπως ακριβώς και ο ΕΟΤ.

Ως τέταρτη απάντηση στην Εφημερίδα των Συντακτών, το υπουργείο Τουρισμού λέει πως η εταιρεία -σε αντίθεση με όσα γράφει ο συγγραφέας του άρθρου- με βάση το καταστατικό της δεν είναι κερδοσκοπική. Στηρίζεται σε δωρεές και συνεργασίες εταιρειών του τουριστικού κλάδου με σκοπό την προβολή προορισμών σε τοπικό κυρίως επίπεδο, με μόνο όφελος την προώθηση του τουρισμού και συνεπώς την ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων.

Τέλος θυμίζει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Marketing Greece συμπράττει με το υπουργείο Τουρισμού. Συνέβη 2 φορές επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Το καλοκαίρι του 2015 για την καμπάνια happening now και την άνοιξη του 2019 για το Oh my Greece, με πραγματικά εξαιρετικά αποτελέσματα.

Οι πρωτοφανείς συνθήκες που επικρατούν, όπως τονίζεται, επιβάλλουν τη δημιουργία ενός ενιαίου μηνύματος από το υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ, τον ιδιωτικό τομέα, τους ΟΤΑ, τις Περιφέρειες.

Η πρωτοβουλία αυτή υπηρετεί τον σκοπό αυτό και τίποτε άλλο. Υπηρετεί την ταχύτερη ανάκτηση του χαμένου εδάφους.

Αυτό εξάλλου επιβάλλει το αίσθημα ευθύνης μας απέναντι στους 700.000 εργαζόμενους και τις δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις που εξαρτώνται από την επιτυχία της στρατηγικής μας για τον Τουρισμό.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Η απάντηση το υπουργείου Τουρισμού σε δημοσίευμα περί μονοπωλίου στην τουριστική προβολή της χώρας"

Κλειστές οι εκκλησίες μέχρι 28 Απριλίου

Παράταση μέχρι τις 28 Απριλίου πήραν τα περιοριστικά μέτρα για τις εκκλησίες με σκοπό να αποτραπεί ο συνωστισμός πολιτών λόγω του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να δημοσιευθεί ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας σήμερα 16 Απριλίου που αποφασίζεται η παράταση των περιοριστικών μέτρων στους χώρους λατρείας.

Έτσι, οι πιστοί καλούνται να παραμένουν στο σπίτι και να μην προσέρχονται στις εκκλησίες, έχοντας τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την λειτουργία της Ανάστατης από την τηλεόραση, το διαδίκτυο ή να την ακούσουν από το ραδιόφωνο.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστές οι εκκλησίες μέχρι 28 Απριλίου"

«Δεν έχει ανιχνευθεί ραδιενέργεια στην Ελλάδα», διαβεβαιώνει η Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας

Δεν έχει ανιχνευθεί ραδιενέργεια στην ατμόσφαιρα της Ελλάδας, ούτε αναμένονται ευρήματα με την οποιαδήποτε ραδιολογική σημασία.

Αυτό αναφέρει σε νέα ανακοίνωση της η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ), αναφορικά με τη δασική πυρκαγιά που ήταν σε εξέλιξη από 4 έως 14 Απριλίου στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού Τσέρνομπιλ της Ουκρανίας.

Η ΕΕΑΕ διαβεβαιώνει ότι το τηλεμετρικό δίκτυο σταθμών μέτρησης ακτινοβολίας, αλλά και οι εργαστηριακές αναλύσεις δειγμάτων, δεν έχουν καταγράψει οποιαδήποτε μεταβολή. Επισημαίνει επίσης ότι, «καθώς οι εργαστηριακές αναλύσεις συνεχίζονται και, λαμβανομένης υπόψη της κίνησης των αέριων μαζών, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο οι ευαίσθητες μετρητικές τεχνικές να ανιχνεύσουν απειροελάχιστες ποσότητες ραδιενέργειας σε φίλτρα αέρα, οι οποίες σε κάθε περίπτωση δεν θα έχουν ραδιολογική σημασία, παρά μόνο επιστημονικό ενδιαφέρον».

Τα επίπεδα ραδιενέργειας στη χώρα μας ελέγχονται σε συνεχή και συστηματική βάση μέσω του εθνικού τηλεμετρικού δικτύου, το οποίο λειτουργεί από το 2000. Αντίστοιχες μετρήσεις διενεργούνται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παρακολουθούνται συνεχώς από την ΕΕΑΕ μέσω του Ευρωπαϊκού δικτύου EURDEP.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Δεν έχει ανιχνευθεί ραδιενέργεια στην Ελλάδα», διαβεβαιώνει η Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας"

Φωτιές βάζει για το Πάσχα ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας

“Φωτιές” ανάβουν στην εκκλησιαστική κοινότητα λίγες ώρες πριν τις ιερές ακολουθίες της κορύφωσης του Θείου Δράματος, οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, ο οποίος μετά τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν από τις “παράνομες” κινήσεις του Μητροπολίτη Κέρκυρας και Παξών καθώς και του ιερέα στο Κουκάκι αποφάσισε μέσω ανακοίνωσης του να εκφράσει ανοιχτά την γνώμη του για την Θεία Κοινωνία και το Πάσχα.

Οι απόψεις του τάσσονται υπέρ και των δυο και συμφωνεί με τις πράξεις τους, με αποτέλεσμα σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr να έχει προκληθεί σύγχυση σε ολόκληρο το νομό, καθώς πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως μετά την προτροπή του, μέρος των πιστών θα “σπάσει” την καραντίνα, και θα μεταβεί στους ιερούς ναούς.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έρχεται σε πλήρη αντίθεση όχι μόνο με τις ξεκάθαρες δηλώσεις του εκπροσώπου της Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτη Ναυπακτίας Ιερόθεου, αλλά και με δικές του, καθώς την 19η Μαρτίου παρακαλούσε ιερείς και πιστό λαό να συμμορφώνεται πλήρως με τις οδηγίες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, εντείνοντας μάλιστα τις προσευχές τους καθ’ όλη την διάρκεια της καραντίνας μέσα στο σπίτι.


Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς μέσω της σκληρής γλώσσας που χρησιμοποιεί, ξεσπά κατά των μέτρων που ελήφθησαν για τον τρόπο λειτουργίας των εκκλησιών στην διάρκεια της πανδημίας και της Θείας Κοινωνίας, υποστηρίζοντας πως η αιτία όλων αυτών είναι “η ανειλικρινής πολεμική κατά του Χριστού μας, των Αγίων, των χαριτοβρύτων Μυστηρίων και της ορθοδόξου Εκκλησίας γενικότερα”.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα φτάνει μέχρι και να μιλήσει για αποστασία “Αντί να θρηνήσουμε για την αποστασία μας, πολεμούμε τον Τριαδικό Θεό μας. Μπορεί κάποιοι να γελάσουν και να ειρωνευτούν τις απλές αυτές σκέψεις. Δικαίωμά τους. Η αλήθεια, όμως, είναι μία. Ο Χριστός είναι ο Εσταυρωμένος και Αναστάς Θεός, ο Λυτρωτής μας. Ας περιμένουν κάποιοι και θα το δουν”.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση όπως αυτή αναρτήθηκε στην διαδικτυακή σελίδα της Μητρόπολης

Εν Ιερά Πόλει Μεσολογγίου, τη 14η Απριλίου 2020

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΔΗΛΩΣΗ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑ

«…ανειλικρινής πολεμική κατά του Χριστού»

Μεγάλη λύπη και προβληματισμό μας έφερε η δοκιμασία τόσον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας και Παξών κ. Νεκταρίου, όσον και του Αιδεσιμολογιωτάτου π. Γεωργίου, εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι. Κάποιοι ονόμασαν την ενέργειά τους κακούργημα(!).

Ο αγαπητός αδελφός Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, είναι ένας λαμπρός Ιεράρχης, ευγενής και διακριτικός, με θυσιαστική αγάπη. Δεν αγωνίζεται και δεν φροντίζει για την υγεία του ποιμνίου του; Δεν γνωρίζει τα όσα υποδεικνύουν οι υπεύθυνοι για την υγεία του λαού; Αγνόησε ποτέ τους χριστιανούς του; Μόνο οι λαϊκοί φροντίζουν για την υγεία των συνανθρώπων τους και οι κληρικοί, που καθημερινώς θυσιάζονται, δεν γνωρίζουν και δεν φροντίζουν;

Και ο αγαπητός πατήρ Γεώργιος, είναι ιερεύς με περγαμηνές, με μεγάλο κοινωνικό έργο για τη βοήθεια πτωχών και αδυνάτων, με ιδιαιτέρα προσφορά στη νεότητα. Επειδή προσέφερε, και μάλιστα έξω από τον Ιερό Ναό, το Πανάγιο Σώμα και Αίμα του Χριστού σε έναν ή δύο νέους, επιβάρυνε ή διακινδύνευσε την υγεία των συνανθρώπων του;

Όταν στις τράπεζες και τα “σούπερ μάρκετ” υπάρχουν «ουρές» συνανθρώπων μας, εκεί δεν ανησυχούν οι φωνασκούντες; Μας φοβίζη η διακριτική και κατά πάντα σώφρονα διακονία των κληρικών, οι οποίοι πονάνε για την σωτηρία των πιστών;

Ας σοβαρευθούμε! Η αιτία όλων αυτών είναι η ανειλικρινής πολεμική κατά του Χριστού μας, των Αγίων, των χαριτοβρύτων Μυστηρίων και της ορθοδόξου Εκκλησίας γενικότερα.

Ποτέ δεν περιμέναμε να βγουν από τον Άδη τόσες φωνές οι οποίες, με τόσο πάθος, να συκοφαντούν, να ειρωνεύονται και να διακωμωδούν το πανάχραντο Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας. Μπορεί με την υψηλοφροσύνη τους να θεωρούν τους εαυτούς τους ανωτέρους. Να θεωρούν τον εαυτό τους ανώτερο και από τους κολοσσούς της επιστήμης, της σοφίας, της αγιότητος και της θυσίας, όπως τον Μέγα Βασίλειο, τον Γρηγόριο τον Θεολόγο, τον ιερό Χρυσόστομο, τον άγιο Φώτιο, τον άγιο Νεκτάριο, τον άγιο Κοσμά τον Αιτωλό.

Ξεχνούν, όμως, όσοι πολεμούν το άγιο Ποτήριο, ότι ζουν στην ορθόδοξο Ελλάδα, την ποτισμένη με αίματα πατέρων, μαρτύρων, νεομαρτύρων. Ξεχνούν, ότι εκείνοι έχυσαν το αίμα τους για το Σώμα και το Αίμα του Χριστού.∙ Ξεχνούν, ότι ζουν στα χώματα όπου έζησαν θαυματουργοί άγιοι, οι οποίοι με τις προσευχές τους έσωσαν τον τόπο μας από λοιμικές νόσους, όπως ο άγιος Σπυρίδων, ο άγιος Χαράλαμπος, ο άγιος Νικηφόρος ο λεπρός, κ.α.

Πώς να μην προσφέρη το Σώμα και το Αίμα του Χριστού μας ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος, όταν ζη κοντά στον άγιο Σπυρίδωνα, τον φρυκτωρό του Αγίου Θυσιαστηρίου, κοντά σ’ εκείνον που έσωσε την Κέρκυρα πολλές φορές από λοιμικές νόσους..!

Και πώς να μην κοινωνήσει τους νέους ο πατήρ Γεώργιος, όταν ζει την αλήθεια η οποία βεβαιώνει ότι μόνο με τη μυστηριακή ζωή οι νέοι γίνονται προσωπικότητες με γενναιότητα, ότι μέσα απ’ τη μυστηριακή ζωή γεμίζουν με αληθινή ειρήνη, χαρά, δύναμη για πρόοδο..!

Αλήθεια, όσοι πολεμούν σήμερα την Θεία Κοινωνία, μπορούν να μας αναφέρουν ένα νέο ή μία νέα, οι οποίοι ενώ έχουν συνειδητή μυστηριακή ζωή να είναι π.χ. ναρκομανείς ή να γίνονται ήρωες των καταστρεπτικών επεισοδίων που δημιουργούν οι χωρίς Χριστό νέοι και ταλαιπωρούν τόσο την κοινωνία μας;

Και κάτι άλλο. Ερωτούμε τους πολεμίους της Θείας Κοινωνίας: ποιός νόμος και ποιά διάταξη απαγορεύει την προσφορά της Θείας Κοινωνίας; Αφού τηρούνται οι προβλεπόμενες προφυλάξεις, γιατί αγωνιούν και θέλουν να απαγορεύσουν την Θεία Κοινωνία;

Πονούμε, αλήθεια, γιατί βλέπουμε τόση εχθρότητα, τόσο πόλεμο, τόση συκοφαντία για τον Εσταυρωμένο Κύριο. Πονούμε, γιατί σκεπτόμαστε το κατάντημα όλων εκείνων που πολέμησαν τον Αναστάντα Θεάνθρωπο Κύριο. Χάθηκαν, ξεχάστηκαν, όσο και αν νόμιζαν ότι ήταν μεγάλοι κατά κόσμον.

Σκεπτόμαστε τί λόγο θα δώσουμε όλοι μας, επειδή στερούμε το Σώμα και το Αίμα του Χριστού μας από τους πιστούς τις ημέρες του Πάσχα;

Εγώ έδωσα το Αίμα μου για τη σωτηρία σας, θα μας πει ο Κύριος, κι εσείς με αρνηθήκατε για τη σωματική σας υγεία… «χωρίς ἐμοῦ οὐ δύνασθε ποιεῖν οὐδέν» (Ιω. ιε΄ 5).

Θα ήθελα να συγχαρώ τον Σεβασμιώτατο άγιο Κερκύρας, όπως και τον πατέρα Γεώργιο, για την ομολογία τους και την φροντίδα τους για την σωτηρία των χριστιανών.

Επίσης, να ευχηθώ αληθινή μετάνοια σε όλους μας, κληρικούς και λαϊκούς. Αντί να θρηνήσουμε για την αποστασία μας, πολεμούμε τον Τριαδικό Θεό μας. Μπορεί κάποιοι να γελάσουν και να ειρωνευτούν τις απλές αυτές σκέψεις. Δικαίωμά τους. Η αλήθεια, όμως, είναι μία. Ο Χριστός είναι ο Εσταυρωμένος και Αναστάς Θεός, ο Λυτρωτής μας. Ας περιμένουν κάποιοι και θα το δουν.

Καλή Ανάστασι σε όλους μας. Οι αληθινοί χριστιανοί δεν πτοούνται.

Ο Χριστός «ἐξῆλθε νικῶν καὶ ἵνα νικήσῃ» (Αποκ. στ΄ 2). «Ὁ ἀδικῶν ἀδικησάτω ἔτι, καὶ ὁ ρυπαρὸς ρυπαρευθήτω ἔτι, καὶ ὁ δίκαιος δικαιοσύνην ποιησάτω ἔτι, καὶ ὁ ἅγιος ἁγιασθήτω ἔτι» (Αποκ. κβ΄ 11). «Ναὶ ἔρχομαι ταχύ. Ἀμήν, ναὶ ἔρχου Κύριε Ἰησοῦ» (Αποκ. κβ’ 20).

Μαζί με τον Χριστό κι εμείς!

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιές βάζει για το Πάσχα ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας"

Δημόσιο: Διόρισαν διευθυντή μετακλητό υπάλληλο -Πρώτη του πράξη, ανάθεση 4,5 εκατ.

Σε προκλητική ενέργεια εν μέσω καραντίνας προχώρησε το υπουργείο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και ο υπουργός Νότης Μηταράκης, συνιστώντας Τεχνική Υπηρεσία, σε επίπεδο Διεύθυνσης, η οποία μάλιστα υπάγεται στον υπουργό και ορίζοντας ως Διευθυντή, ιδιώτη μηχανικό, μετακλητό υπάλληλο. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ, «πριν ακόμη την ανάληψη τον καθηκόντων του, ο εν λόγω «διευθυντής» ξεκίνησε διαδικασία ανάθεσης έργου, ύψους 4.5 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς προκήρυξη και με τη μέθοδο της ‘διαπραγμάτευσης’».

Γι’ αυτό το λόγο «η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες που προσβάλλουν τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και να εφαρμόσει άμεσα τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και τις Συνταγματικές προβλέψεις. Συνιστά στοιχειώδη πράξη ευθύνης απέναντι στην Ελληνική κοινωνία, ειδικά σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή», καταλήγει η ΑΔΕΔΥ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΆ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή το διορισμό μετακλητού υπαλλήλου σε θέση διευθυντή στο Δημόσιο

Εν μέσω καραντίνας, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου συνέστησε Τεχνική Υπηρεσία, σε επίπεδο Διεύθυνσης, η οποία μάλιστα υπάγεται στον Υπουργό, ορίζοντας ως Διευθυντή, ιδιώτη μηχανικό, μετακλητό υπάλληλο. Πριν ακόμη την ανάληψη τον καθηκόντων του, ο εν λόγω «διευθυντής» ξεκίνησε διαδικασία ανάθεσης έργου, ύψους 4.5 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς προκήρυξη και με τη μέθοδο της «διαπραγμάτευσης».

Η πρώτη πρόσκληση που εξέδωσε, ο εν λόγω Διευθυντής, αφορά στην απευθείας ανάθεση δημόσιας σύμβασης, χωρίς διαγωνισμό στις 7 Απριλίου 2020, ημερομηνία που ακόμη δεν είχε αναλάβει καθήκοντα. Στο ΦΕΚ διορισμού του αναλαμβάνει καθήκοντα από 8 Απριλίου 2020.

Η στελέχωση του Δημοσίου με μετακλητούς υπαλλήλους, και μάλιστα σε θέσεις διευθυντικών στελεχών, επειδή δεν συνοδεύεται από τήρηση διαδικασίας επιλογής ή ύπαρξης τυπικών ή ουσιαστικών προσόντων προσβάλλει ευθέως τις αρχές της αξιοκρατίας, της ισότητας και του κράτους δικαίου.

Οι παραπάνω ενέργειες συνιστούν προσβολή για την ιδιότητα του Δημοσίου Υπαλλήλου και θέτουν σειρά ερωτημάτων, σχετικά με την νομιμότητα ενεργειών που αφορούν στις Δημόσιες Συμβάσεις και σίγουρα αποτελούν παραβιάσεις του Δημοσίου Δικαίου και ελέγχονται ως προς την αντισυνταγματικότητά τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες που προσβάλλουν τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και να εφαρμόσει άμεσα τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και τις Συνταγματικές προβλέψεις. Συνιστά στοιχειώδη πράξη ευθύνης απέναντι στην Ελληνική κοινωνία, ειδικά σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημόσιο: Διόρισαν διευθυντή μετακλητό υπάλληλο -Πρώτη του πράξη, ανάθεση 4,5 εκατ."

Η ΑΒ Βασιλόπουλος στηρίζει την Ελληνική Αστυνομία με 200.000 μάσκες

Η ΑΒ Βασιλόπουλος φροντίζει έμπρακτα όσους μας φροντίζουν και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως η Ελληνική Αστυνομία, που σε αυτή την κρίσιμη στιγμή παίζει καθοριστικό ρόλο στην προστασία της δημόσιας υγείας.
Σε αυτό το πλαίσιο, προσφέρει 200.000 μάσκες στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω της Τοπικής Διοίκησης Αθηνών και Αττικής της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.
Η συγκεκριμένη προσφορά, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δωρεάς ύψους 500.000 ευρώ προς Δήμους, ΜΚΟ και Οργανισμούς, έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή, καθώς την Μ. Τετάρτη, 15 Απριλίου παραδόθηκαν οι πρώτες 100.000 μάσκες, μέσω της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.
«Χρέος μας, αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, είναι η ασφάλεια όλων των πολιτών, αλλά και των ίδιων των ανθρώπων μας. Ευχαριστούμε θερμά την ΑΒ Βασιλόπουλος γι’ αυτή τη σημαντική δωρεά, η οποία συμβάλλει έμπρακτα στην προστασία των αστυνομικών που δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα. Η αναγνώριση του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας και της αδιάκοπης προσπάθειάς μας για την καταπολέμηση της πανδημίας, μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε».
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος,Βασίλης Σταύρου, δήλωσε σχετικά:
«Εκφράζουμε έμπρακτα τη στήριξή μας στην Ελληνική Αστυνομία, που από την πρώτη στιγμή δίνει το δικό της καθημερινό αγώνα για την προστασία της δημόσιας υγείας και την τήρηση των μέτρων προστασίας που έχει θεσπίσει η Πολιτεία. Οι άνθρωποι αυτοί θέτουν καθημερινά τη ζωή τους σε κίνδυνο για να προστατέψουν όλους εμάς. Προτεραιότητά μας στην ΑΒ Βασιλόπουλος, είναι να φροντίζουμε με κάθε μέσο που διαθέτουμε εκείνους που μας φροντίζουν και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε όπου υπάρχει ανάγκη και σε όσους το χρειάζονται».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΑΒ Βασιλόπουλος στηρίζει την Ελληνική Αστυνομία με 200.000 μάσκες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news