facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Μεγάλη φωτιά στα Κάτω Πατήσια: Καίγεται τριώροφη πολυκατοικία – Απεγκλωβίστηκαν 2 άτομα!

Επί ποδός η Πυροσβεστική για μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου (15/6) στα Πατήσια.

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν άμεσα 6 οχήματα με 22 πυροσβέστες καθώς επίσης και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε στον ισόγειο χώρο τριώροφης πολυκατοικίας, ενώ απεγκλωβίστηκαν και δύο άτομα που βρίσκονταν στον πρώτο όροφο.

Σημειώνεται ότι οι έρευνες για τυχόν εγκλωβισμένους, συνεχίζονται.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλη φωτιά στα Κάτω Πατήσια: Καίγεται τριώροφη πολυκατοικία – Απεγκλωβίστηκαν 2 άτομα!"

Βρετανία – UKMTΟ: Το πλήρωμα εγκατέλειψε φλεγόμενο πλοίο, μετά από επίθεση των ανταρτών Χούθι

Η βρετανική υπηρεσία ναυτικής ασφαλείας (UKMTO) ανακοίνωσε σήμερα (15/6) ότι το πλήρωμα ενός εμπορικού πλοίου με σημαία Παλάου εγκατέλειψε το φλεγόμενο πλοίο το οποίο βυθιζόταν, με αναφορά σε ένα περιστατικό που έγινε σε απόσταση 98 ναυτικών μιλιών ανατολικά του Άντεν της Υεμένης στις 13 Ιουνίου.

Πύραυλοι που εκτόξευσαν οι αντάρτες Χούθι έπληξαν το πλοίο Verbena στον Κόλπο του Άντεν την Πέμπτη, προκαλώντας φωτιά και τραυματίζοντας σοβαρά ένα μέλος του πληρώματος του, όπως ανακοίνωσε η Κεντρική Στρατιωτική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM).

Στις 12 Ιουνίου οι Χούθι επιτέθηκαν κατά ενός πλοίου ελληνικών συμφερόντων που μετέφερε κάρβουνο κοντά στο λιμάνι Χουντάιντα της Υεμένης προκαλώντας την εισροή υδάτων, αλλά και ζημιές στο μηχανοστάσιο, ενώ το πλοίο, the Tutor, έπλεε ακυβέρνητο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Βρετανία – UKMTΟ: Το πλήρωμα εγκατέλειψε φλεγόμενο πλοίο, μετά από επίθεση των ανταρτών Χούθι"

Euro 2024: Προκλητικός Αλβανός οπαδός με χάρτη που περιλαμβάνει ελληνικές περιοχές

Κατά την διάρκεια του Euro 2024 ένας οπαδός της Αλβανίας θέλησε να πάει στο γήπεδο με ένα προκλητικό πανό, το οποίο περιελάβανε τον χάρτη της «μεγάλης Αλβανίας» και στον οποίο περιλαμβάνονται ελληνικές περιοχές.

Αρκετοί Αλβανοί οπαδοί βρίσκονται στην Γερμανία για να δουν από κοντά τις προσπάθειες της Εθνικής τους ομάδας στο Euro 2024, με ένα εξ αυτών μάλιστα να μην διστάζει και να έχει μαζί του στο γήπεδο τον χάρτη της «μεγάλης Αλβανίας».

Σε αυτόν περιλαμβάνονται ελληνικά εδάφη και συγκεκριμένα η Κέρκυρα, τα Ιωάννινα, τα Γρεβενά και η Φλώρινα. Μάλιστα ο ίδιος δεν δίστασε να μιλήσει στην τηλεόραση και να διαφημίσει το άκρως προληπτικό περιεχόμενο το οποίο έφερε μαζί του, στον ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στην χώρα του απέναντι στην Ιταλία.

Μια κίνηση η οποία δεν αφορά σε τίποτα το ποδόσφαιρο και την γιορτή του αθλήματος όπως είναι το Euro.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Euro 2024: Προκλητικός Αλβανός οπαδός με χάρτη που περιλαμβάνει ελληνικές περιοχές"

Φλέγεται πάλι η Κύπρος – Συνολικά 24 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Ταυτόχρονες πυρκαγιές σε πολλά σημεία εκδηλώθηκαν σήμερα (15/6) στην Κύπρο. Η μεγαλύτερη από τις μεγάλες πυρκαγιές απείλησε το δάσος του Μαχαιρά, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου Μάριος Χαρτσιώτης.

Το δάσος, όπου βρίσκεται και το περιώνυμο μοναστήρι του Μαχαιρά είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στο νησί και τυχόν επέκτασή της φωτιάς εκεί θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες. Σύμφωνα με τον υπουργό η πυρκαγιά ανακόπηκε στο χωριό Λαζανιά, στα όρια του δάσους, ωστόσο, παρότι έχει οριοθετηθεί δεν έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο στο σύνολό της.

Ο κ. Χαρτσιώτης εξήγησε ότι ζητήθηκε βοήθεια και από το εξωτερικό. «Αύριο θα αρχίσουν οι έρευνες για τα αίτια», είπε ενώ τόνισε ότι ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.Υπογράμμισε ότι στην περιοχή επιχείρησαν εννέα πτητικά μέσα ενώ μετά την καθήλωσή τους λόγω σκότους, το έργο της πυρόσβεσης συνεχίζεται 250 άτομα με 50 πυροσβεστικά οχήματα από εδάφους.

Η πυρκαγιά αν και με διαφορά η σοβαρότερη από όσες ξέσπασαν σήμερα, δεν είναι η μοναδική. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κύπρου μόνο σήμερα σημειώθηκαν 24 πυρκαγιές στο νησί μερικές από τις οποίες δεν έχουν τεθεί υπό έλεγχο. Αυτό και μόνο, μαζί με την μεγάλη πυρκαγιά στον Λαζανιά είναι μια ένδειξη της σοβαρότητας της κατάστασης αλλά και της εκ των πραγμάτων αδυναμίας της Πυροσβεστικής στο νησί να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα όλα αυτά τα μέτωπα. 

Και πάλι η ανθρώπινη δραστηριότητα -εμπρησμοί ή καψαλίσματα και άλλες αυστηρά απογορευμένες εργασίες αυτή την περίοδο- θεωρούνται η κυρίαρχη ένδειξη μέχρι στιγμής.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Φλέγεται πάλι η Κύπρος – Συνολικά 24 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο"

Σοκ στη Χαλκιδική: Ηλικιωμένος οδήγησε ανήλικη στο σπίτι του και την παρενόχλησε σεξουαλικά

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Σάρτης στη Σιθωνία Χαλκιδικής από την υπόθεση αποπλάνησης ενός 11χρονου κοριτσιού από 90χρονο άντρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πολυγύρου και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Χθες, στις 2 μετά το μεσημέρι, οι γονείς της 11χρονης άρχισαν να την αναζητούν καθώς είχε καθυστερήσει να επιστρέψει στο σπίτι. Κανείς δεν ήξερε που βρισκόταν. Ειδοποίησαν φίλους και γνωστούς για την εξαφάνισή της. Τρεισήμισι ώρες αργότερα μια γυναίκα ενημέρωσε τους γονείς της ανήλικης ότι την είδε να εισέρχεται στην οικία του 90χρονου. Αμέσως οι γονείς της πήγαν εκεί και την παρέλαβαν.

Ο 90χρονος στράφηκε εναντίον τους με απειλητικές διαθέσεις. «Πήρε τσεκούρι και μας απειλούσε. Έλεγε ότι θα πάρει την καραμπίνα. Πήρε πέτρες και τις πετούσε προς τα αυτοκίνητά μας» δήλωσε στο thestival, κάτοικος της Σάρτης που βρέθηκε στο σπίτι του 90χρονου λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό της 11χρονης.

Οι γονείς και ο θείος της ανήλικης πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Νικολάου και υπέβαλαν μήνυση κατά του ηλικιωμένου. Στην κατάθεσή της η 11χρονη είπε στους αστυνομικούς ότι ο 90χρονος την παρενόχλησε σεξουαλικά. Ο ηλικιωμένος συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

thestival 

Διαβάστε Περισσότερα » " Σοκ στη Χαλκιδική: Ηλικιωμένος οδήγησε ανήλικη στο σπίτι του και την παρενόχλησε σεξουαλικά "

Χανιά: Σκηνές “φαρ ουέστ” σε μίνι μάρκετ! Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε τρία άτομα (φωτο)

Απίστευτες σκηνές σε κατάστημα μίνι μάρκετ στα Χανιά σήμερα αργά το απόγευμα. Άμεση επέμβαση της αστυνομίας, το ΕΚΑΒ μετέφερε τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας άνδρας, που απεδείχθη στη συνέχεια “γνωστός” της αστυνομίας, εισήλθε σε μίνι μάρκετ στη διασταύρωση των οδών Μυλωνογιάννη και Εφέδρων Πολεμιστών στα Χανιά.

Για λόγους που δεν διευκρινίζονται, ο άνδρας τραυμάτισε στο πόδι με όπλο (μάλλον αεροβόλο) τον ιδιοκτήτη ενώ στη συνέχεια, με ξύλινο αντικείμενο (που έμοιαζε με ρόπαλο) χτύπησε στο κεφάλι και τραυμάτισε άλλα δύο άτομα που εργάζονταν στο κατάστημα!

Ο πυροβολισμός ακούστηκε από τους γείτονες που άμεσα ειδοποίησαν την αστυνομία, ενώ περιέγραψαν και το άτομο που προκάλεσε το συμβάν, ο οποίος διέφυγε από το κατάστημα με μια μηχανή.

 

Το ξύλο με το οποίο ο δράστης χτύπησε τα δύο από τα τρία άτομα

Άμεσα έσπευσαν στον σημείο αστυνομία αλλά και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που μετέφεραν τους τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο Χανίων, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

Την ίδια στιγμή, ο δράστης αναζητείται από την αστυνομία.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο που έγινε το συμβάν


 

 

 

 

 

flashnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χανιά: Σκηνές “φαρ ουέστ” σε μίνι μάρκετ! Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε τρία άτομα (φωτο)"

Σοκαριστική καταγγελία στη Νέα Κίο: Δύο άντρες βίαζαν την ξαδέρφη τους από όταν ήταν 5 ετών και για 12 συνεχόμενα χρόνια

Σοκ προκαλεί η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης μίας κοπέλας στη Νέα Κίο απ’ όταν ήταν παιδί.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το δελτίο του MEGA, μία 19χρονη πήγε στην Αστυνομία και κατήγγειλε ότι δύο ξαδέρφια της, που σήμερα είναι 35 και 42 ετών, τη βίαζαν επί 12 χρόνια (2010-2022), δηλαδή απ’ όταν ήταν 5 ετών μέχρι και τα 17 της.

Σε βάρος των δύο ανδρών σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.

Η κοπέλα, μετά από ενημέρωση, μεταφέρθηκε σε ασφαλή χώρο μακριά από τους κακοποιητές της με τη βοήθεια των στελεχών της ΕΛΑΣ στο αστυνομικό τμήμα Ναυπλίου. Παράλληλα, της δόθηκε και η εφαρμογή Panic Button.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκαριστική καταγγελία στη Νέα Κίο: Δύο άντρες βίαζαν την ξαδέρφη τους από όταν ήταν 5 ετών και για 12 συνεχόμενα χρόνια"

Έντονη δυσοσμία σε 5 Δήμους της Αττικής – Αίτημα αυτοψίας και ενημέρωσης

Τις τελευταίες ημέρες στους δήμους Φυλής, Πετρούπολης, Ιλίου, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Ασπροπύργου, και στην ευρύτερη περιοχή του Θριασίου, υπάρχει έντονη δυσοσμία που προέρχεται από την ΟΕΔΑ Φυλής.

Για το θέμα της δυσοσμίας οι επιθεωρητές περιβάλλοντος έχουν ενημερωθεί πολλές φορές στο παρελθόν από το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. που υποφέρουν από την δυσοσμία.

Έχουν ενημερωθεί επίσης ο αρμόδιος φορέας ο ΕΔΣΝΑ , το υπ. Περιβάλλοντος, ο Περιφερειάρχης Αττικής και όλες οι αρμόδιες αρχές.

Παρά ταύτα η κατάσταση όχι απλά παραμένει η ίδια, αλλά συνεχώς επιδεινώνεται.

Σύμφωνα με το Δυτικό Μέτωπο, κατά τις ώρες που υπάρχει η δυσοσμία, οι άνθρωποι παραπονούνται για δυσκολία στην αναπνοή, γενική δυσφορία, κάψιμο στο αναπνευστικό, εμετούς κλπ.. Είναι, λοιπόν, προφανές πως η δυσοσμία έχει επιπτώσεις, όχι μόνο στην ποιότητα ζωής, αλλά και στην υγεία του πληθυσμού των περιοχών μας.

ΘΕΜΑ: Δυσοσμία στους δήμους Φυλής, Πετρούπολης, Ιλίου, Αγίων  Αναργύρων – Καματερού, Ασπροπύργου και στην ευρύτερη περιοχή.

Κύριε Γενικέ ,

Τις τελευταίες ημέρες στους δήμους Φυλής, Πετρούπολης, Ιλίου,  Αγίων Αναργύρων-Καματερού και στην ευρύτερη περιοχή του Θριασίου,  υπάρχει έντονη δυσοσμία  που προέρχεται από την ΟΕΔΑ Φυλής.

 Για το θέμα της δυσοσμίας οι επιθεωρητές περιβάλλοντος  έχουν ενημερωθεί πολλές φορές στο παρελθόν από το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.  που υποφέρουν από την δυσοσμία.

Έχουν ενημερωθεί επίσης ο αρμόδιος φορέας ο ΕΔΣΝΑ , το υπ. Περιβάλλοντος, ο Περιφερειάρχης Αττικής και όλες οι αρμόδιες αρχές.

Παρά ταύτα η κατάσταση όχι απλά παραμένει η ίδια, αλλά συνεχώς επιδεινώνεται. 

Πρέπει να γνωρίζετε πως κατά τις ώρες που υπάρχει η δυσοσμία,  οι άνθρωποι παραπονούνται για δυσκολία στην αναπνοή, γενική δυσφορία, κάψιμο στο αναπνευστικό, εμετούς κλπ.. Είναι, λοιπόν, προφανές πως η δυσοσμία έχει επιπτώσεις, όχι μόνο στην ποιότητα ζωής, αλλά και στην υγεία του πληθυσμού των περιοχών μας.

 Παρακαλούμε λοιπόν να μας ενημερώσετε: 

  • Τι ενέργειες έχετε κάνει για την ταυτοποίηση και την σύσταση των οσμών
  • Αν επισκέφθηκαν προσφάτως την ΟΕΔΑ Φυλής οι επιθεωρητές περιβάλλοντος και τι διαπίστωσαν κατά την επίσκεψή τους.

Σας υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με την Οδηγία 2006/12/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου  της 5ης Απριλίου 2006, περί των στερεών αποβλήτων, η τελική διάθεση των αποβλήτων πρέπει να πραγματοποιείται: χωρίς να δημιουργείται κίνδυνος για το νερό, τον αέρα ή το έδαφος, ούτε για την πανίδα και τη χλωρίδα και  χωρίς να προκαλούνται ενοχλήσεις από το θόρυβο ή τις οσμές.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Έντονη δυσοσμία σε 5 Δήμους της Αττικής – Αίτημα αυτοψίας και ενημέρωσης"

Πυροσβεστική: 54 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Συνολικά 54 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι 42 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 12.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών. Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: 54 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο"

Καιρός αύριο: Στους 36 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία

Θερμός θα είναι ο καιρός αύριο Κυριακή 16 Ιουνίου καθώς ανεβαίνει και πάλι η θερμοκρασία σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το δελτίο της ΕΜΥ ο καιρός αύριο Κυριακή 16 Ιουνίου θα είναι αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά τόπους και πιθανότητα βροχών τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βορειοανατολικά ορεινά.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 35 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά τους 36 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 31 με 32 βαθμούς και τοπικά στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά ορεινά, όπου πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 2 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 34 και στα νησιά Ιονίου έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 και τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 και στην Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Στους 36 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία"

Χίος: Απατεώνισσα απέσπασε €13.000 από 82χρονη για δήθεν χειρουργείο της εγγονής της

Τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε, όταν παρέλαβε ένα σημαντικό ποσό από μια ηλικιωμένη στην Χίο που πίστευε ότι η εγγονή της έπρεπε να χειρουργηθεί, πρόδωσαν την 38χρονη αλλοδαπή "εισπράκτορα" η οποία είχε καταγραφεί από κάμερα κοντά στο σπίτι της 82χρονης γυναίκας.

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου δέκα ημέρες, όταν ένας άγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά με την 82χρονη παριστάνοντας τον γιατρό και της είπε ότι η εγγονή της βρισκόταν στο νοσοκομείο και χρειαζόταν χρήματα για να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση. Από το ακουστικό ακουγόταν και μια άγνωστη γυναίκα η οποία προσποιήθηκε την εγγονή της.

Έτσι, η ηλικιωμένη πείστηκε να πληρώσει 13.000 ευρώ και ο απατεώνας της ζήτησε την διεύθυνσή της για να στείλει μια "συνεργάτιδά" του και να της τα παραδώσει. Η ταυτότητα της 38χρονης εξακριβώθηκε από την έρευνα της Ασφαλείας και οι αστυνομικοί που την εντόπισαν κατέσχεσαν ένα μέρος του χρηματικού ποσού.

Ωστόσο, δεν συνέλαβαν την αλλοδαπή καθώς είχε περάσει το αυτόφωρο και σχημάτισαν σε βάρος της δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και απάτη που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου. Η προανάκριση συνεχίζεται για να ταυτοποιηθούν ο "μαϊμού" γιατρός και η συνεργός του που παρίστανε την τραυματισμένη κοπέλα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Χίος: Απατεώνισσα απέσπασε €13.000 από 82χρονη για δήθεν χειρουργείο της εγγονής της"

Πειραιάς: «Τον σκότωσα γιατί είχε σκοτώσει συγγενή μου στην Τουρκία» – Τι υποστήριξε ο δράστης της δολοφονίας!

Ερώτημα στις τουρκικές αρχές για τους εμπλεκόμενους της αιματηρής συμπλοκής, με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία, μέσα στο σούπερ μάρκετ της Ακτής Μουτσοπούλου στον Πειραιά, έχει υποβάλει η Ελληνική Αστυνομία.

Εξετάζουν αν οι τρεις άνδρες από την Τουρκία είχαν ποινικό παρελθόν στη γειτονική χώρα, αλλά και αν ισχύουν τα όσα υποστήριξε ο δράστης των πυροβολισμών, που συνελήφθη με το όπλο στα χέρια, περίπου 800 μέτρα μακριά από το σημείο της επίθεσης. «Τους πυροβόλησα γιατί είχαν σκοτώσει συγγενή μου στην Τουρκία», φέρεται να ανέφερε στους Αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Την ίδια ώρα, οι αρχές, προχώρησαν το πρωί σε έρευνα στο διαμέρισμα τύπου AIRBNB, στο οποίο διέμεναν τα δύο θύματα της επίθεσης, σε σημείο κοντά στο σούπερ μάρκετ του Πειραιά. Ο δράστης και ο άνδρας που τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται στο Τζάνειο, φέρεται να βρίσκονται μικρό χρονικά διάστημα στην Ελλάδα και μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν στοιχεία ότι έχουν απασχολήσει, ενώ δεν φαίνεται να είχαν πολιτική δράση στην Τουρκία.

Πειραιάς: Αχαρτογράφητος ο νεκρός

«Αχαρτογράφητος», φέρεται να είναι και ο 42χρονος, ο οποίος έπεσε νεκρός μέσα στο διάδρομο του σούπερ μάρκετ, πριν προλάβει να τραβήξει το όπλο που είχε πάνω του.

Στο μικροσκόπιο των αρχών, βρίσκονται παλαιότερες υποθέσεις, στις οποίες εμπλέκονται Τούρκοι υπήκοοι, σε μια προσπάθεια να εξακριβωθεί εάν κάποιο από τα πρόσωπα συνδέονται με αυτές.

Ένα από τα ενδεχόμενα που δεν έχει αποκλειστεί, είναι οι δράστης και θύματα να πέρασαν τα σύνορα για την Ελλάδα, αναζητώντας καταφύγιο από κάποια αντίπαλη συμμορία. Με βάση αυτή την εκδοχή, τα στελέχη της Ασφάλειας, εξέτασαν αν υπάρχει κάποιος συνδετικός κρίκος με το αιματηρό ξεκαθάρισμα λογαριασμών της Λούτσας, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να προκύπτει κάποιο στοιχείο.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Πειραιάς: «Τον σκότωσα γιατί είχε σκοτώσει συγγενή μου στην Τουρκία» – Τι υποστήριξε ο δράστης της δολοφονίας!"

Παππούς έκανε ανήθικες προτάσεις σε 13χρονο στα Ιωάννινα

Σοκ προκάλεσε στην τοπική κοινωνία της Ελεούσσας Ιωαννίνων η σύλληψη από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας ενός ηλικιωμένου παιδόφιλου, ο οποίος δεν δίστασε να προσπαθήσει να παρασύρει ένα αγοράκι μόλις 13 χρόνων για να χορτάσει τις αρρωστημένες ορέξεις του.

Όπως περιέγραψαν στην καταγγελία τους οι γονείς του ανήλικου παιδιού, ο παππούς πλησίασε τον γιο τους και προσέβαλε τη γενετήσια αξιοπρέπειά του, κάνοντάς του ανήθικες προτάσεις το απόγευμα της Πέμπτης. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 74χρονο φερόμενο ως δράστη, του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων με την δικογραφία που σχημάτισαν σε βάρος του για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ανήλικος ασελγούσε σε άλλον ανήλικο

Από τον Αύγουστο του 2023 και ως τον περασμένο Μάρτιο φέρεται να έκανε χειρονομίες γενετήσιου χαρακτήρα σε ένα ανήλικο παιδί ένας άλλος ανήλικος, σε περιοχή της δυτικής Λέσβου.

Σε βάρος του σχηματίστηκε από την Ασφάλεια Μυτιλήνης δικογραφία για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και σε βάρος των γονέων του για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Μυτιλήνης.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Παππούς έκανε ανήθικες προτάσεις σε 13χρονο στα Ιωάννινα"

Κρήτη: Σέρβιραν αλκοόλ σε ανήλικους - Φόρεσαν χειροπέδες

Με το πρόβλημα της κατανάλωσης αλκοόλ από ανήλικους στην Κρήτη να είναι σοβαρό, το αστυνομικό δελτίο του νησιού απασχόλησαν δύο νέα περιστατικά.

Η 54χρονη υπεύθυνη ενός μπαρ στη Σητεία συνελήφθη χθες (Παρασκευή 14/6) το βράδυ από αστυνομικούς του ΑΤ Σητείας, καθώς σε έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σέρβιρε αλκοόλ σε ανήλικους.

Σε έλεγχο σε άλλο μπαρ επίσης στην Σητεία, συνελήφθησαν οι 3 ιδιοκτήτες, καθώς επιτρεπόταν και εκεί, η κατανάλωση αλκοόλ σε ανήλικους, μάλιστα μέσα στην επιχείρηση βρέθηκε μία 17χρονη, η οποία ένιωσε έντονη αδιαθεσία και διεκομίσθη στο νοσοκομείο της πόλης για τις α' βοήθειες.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε Σαββατοκύριακο το ΕΚΑΒ στην κυριολεξία δεν προλαβαίνει τις κλήσεις για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, από τη μία άκρη του νησιού έως την άλλη, και σε πολλές περιπτώσεις τα περιστατικά αφορούν σε ανήλικους.

ekriti

Διαβάστε Περισσότερα » " Κρήτη: Σέρβιραν αλκοόλ σε ανήλικους - Φόρεσαν χειροπέδες "

Ιονία Οδός: Στο υπουργικό συμβούλιο η επέκταση της και δύο έργα ύδρευσης ύψους 568 εκατ. ευρώ

Τρία σημαντικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 568,2 εκατ. ευρώ που βρίσκονται σε τροχιά άμεσης υλοποίησης, παρουσίασε, σήμερα, στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, με προεξάρχουσα την επέκταση της Ιονίας Οδού.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο έργα ύδρευσης στη Δυτική Ελλάδα και τη Λέσβο και το εμβληματικό οδικό έργο της Ιονίας Οδού στην Ήπειρο.

Όπως επισημαίνει δελτίο Τύπου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τα έργα αυτά είναι:

  1. Η «Κατασκευή Έργων Ύδρευσης Νομών Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας», συνολικού προϋπολογισμού πράξης 145 εκατ. ευρώ. Αντικείμενο του έργου αποτελεί η κατασκευή νέου δικτύου μεταφοράς νερού, συνολικού μήκους 104 χλμ., από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου Λούρου μέχρι τη Λευκάδα. Προβλέπεται η κάλυψη των αναγκών ύδρευσης οικισμών στις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας, Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας. Το δίκτυο θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο πεπαλαιωμένο υδραγωγείο προσφέροντας ορθολογική διανομή του νερού μεταξύ των οικισμών και καλή ποιότητα πόσιμου ύδατος, σε περισσότερους από 150.000 κατοίκους των παραπάνω περιοχών.
  2. Η «Κατασκευή Φράγματος Τσικνιά Ν. Λέσβου, Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Νερού και Δικτύων», συνολικού προϋπολογισμού πράξης 113,2 εκατ. ευρώ. Το αντικείμενο του έργου αφορά στην ολοκλήρωση ενός αυτοτελούς και λειτουργικά ανεξάρτητου συστήματος υδροδότησης με 24.000κ.μ./ημέρα πόσιμο νερό (στο 1ο στάδιο ανάπτυξης των έργων) της πόλης της Μυτιλήνης και των οικισμών Καλλονής και Αγίας Παρασκευής στη Λέσβο, από το φράγμα Τσικνιά. Εκτιμάται ότι το έργο θα εξυπηρετεί περίπου 100.000 κατοίκους. Στα οφέλη του έργου συγκαταλέγεται η αντιπλημμυρική προστασία της πεδιάδας της Καλλονής. Κατά τη 2η φάση των έργων, προβλέπεται επέκταση του υδραγωγείου και των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Νερού για την κάλυψη αναγκών πρόσθετων οικισμών, όπως οι περιοχές του Πολυχνίτου, καθώς και οι περιοχές της Θέρμης, βόρεια της Μυτιλήνης. Οι ανάγκες αυτές πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω, σε συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς. Τα δύο παραπάνω έργα έχουν ήδη δημοπρατηθεί, έχει εγκριθεί η κατακύρωσή τους και έχει ολοκληρωθεί ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
  3. Η «Επέκταση Ιόνιας Οδού, τμήμα: Ιωάννινα – Κακαβιά», συνολικού προϋπολογισμού πράξης 310 εκατ. ευρώ. Ο οδικός αυτός άξονας, μήκους 69,5 χλμ, είναι ο δυτικότερος κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού και αποτελεί τμήμα του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (Orient East Med). Το έργο είναι η συνέχεια της Ιόνιας Οδού από τα Ιωάννινα προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα στην περιοχή της Κακαβιάς, διασχίζοντας τον νομό Ιωαννίνων. Το «Ιωάννινα Κακαβιά» βελτιώνει τη συνδεσιμότητα της ΠΕ Ιωαννίνων με την υπόλοιπη Ελλάδα συμβάλλοντας στην ανάπτυξή της, ενώ αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου της χώρας από την Αλβανία και κατ’ επέκταση τα Δυτικά Βαλκάνια.

Το έργο περιλαμβάνει δυο υποτμήματα :

  • Υποτμήμα 1: Ιωάννινα – Καλπάκι.
  • Υποτμήμα 2: Καλπάκι – Κακαβιά.

Ο νέος οδικός άξονας θα συνδέει, επίσης, τον Διεθνή Αερολιμένα Ιωαννίνων και μέσω της Εγνατίας Οδού τον Λιμένα Ηγουμενίτσας, όπως επίσης τη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων με τους κύριους οδικούς άξονες.

Επιπλέον, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών παρουσίασε μια δέσμη έργων χαμηλότερου προϋπολογισμού, αλλά υψηλής κοινωνικής ανταποδοτικότητας, τα οποία είτε ολοκληρώθηκαν είτε κατασκευάζονται σε όλη την Επικράτεια και αφορούν: δικαστικά και αστυνομικά μέγαρα, σχολικές εγκαταστάσεις, οδικές συνδέσεις και γέφυρες, πεζογέφυρες, λιμενικές εγκαταστάσεις, ελικοδρόμια, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, φράγματα, αρδευτικά δίκτυα και εγγειοβελτιωτικά έργα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιονία Οδός: Στο υπουργικό συμβούλιο η επέκταση της και δύο έργα ύδρευσης ύψους 568 εκατ. ευρώ"

Μεσσηνία: Συνελήφθη και επιστρέφει στη φυλακή ο Επ. Κορκονέας

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι, σε κοινότητα του δήμου Δυτικής Μάνης, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, από αστυνομικούς του τμήματος ασφαλείας Καλαμάτας.

Ο συλληφθείς δεν έφερε καμία αντίσταση κατά τη σύλληψή του και αυτή τη στιγμή κρατείται στην αστυνομική διεύθυνση Μεσσηνίας ενώ αναμένεται να επιστρέψει στις φυλακές Δομοκού.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή του, εκτελώντας ένταλμα μετά την αναίρεση για δεύτερη φορά του ελαφρυντικού του σύννομου βίου, το οποίο αναγνωρίστηκε σε δεύτερο βαθμό στον πρώην ειδικό φρουρό, σπάζοντας με τα ισόβια που του είχαν επιβληθεί πρωτοδίκως για την υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008.

Έτσι, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας θα καθίσει για τέταρτη φορά στο εδώλιο του κατηγορουμένου, προκειμένου να κριθεί εκ νέου αν θα πρέπει ή όχι να του αναγνωριστεί το επίμαχο ελαφρυντικό το οποίο του άνοιξε την πόρτα της φυλακής.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεσσηνία: Συνελήφθη και επιστρέφει στη φυλακή ο Επ. Κορκονέας"

Supercar 3,2 εκατ. ευρώ έγινε παρανάλωμα του πυρός στην Αττική Οδό – Δείτε βίντεο

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην Αττική Οδό, στο ρεύμα με κατεύθυνση προς Ελευσίνα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σημαντικές καθυστερήσεις στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα supercar μάρκας Koenigsegg τυλίχτηκε στος φλόγες, άγνωστο πώς, και έγινε παρανάλωμα του πυρός. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Υπενθυμίζεται ότι με εντυπωσιακά supercars γέμισε η Αθήνα το μεσημέρι της Παρασκευής, ξαφνιάζοντας κατοίκους και τουρίστες. Το συγκεκριμένο όχημα ήταν ένα από αυτά που μετείχαν στην εκδήλωση στο Ζάππειο, στο πλαίσιο του «6to6 Motor Europe Tour». Τα υπερπολυτελή αυτοκίνητα έφτασαν στην Αθήνα από την Ισπανία. Αφού συγκεντρώθηκαν στο Ζάππειο, πάτησαν γκάζι και κινήθηκαν στους δρόμους της πόλης προς τον λόφο του Λυκαβηττού, ενώ σήμερα ταξιδεύουν για Μέτσοβο.

Koenigsegg Jesko Odin has been delivered - and it's even more impressive  than we had imagined! Check out the full article down below: : r/koenigsegg 

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Supercar 3,2 εκατ. ευρώ έγινε παρανάλωμα του πυρός στην Αττική Οδό – Δείτε βίντεο"

Μητσοτάκης στο νέο υπουργικό: Συνολικό μήνυμα δυναμικής επανεκκίνησης – Ακρίβεια, υγεία, παιδεία οι προτεραιότητές μας

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με τη νέα του σύνθεση μετά τον χθεσινό ανασχηματισμό, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο πρωθυπουργός κάλεσε τους υπουργούς του να εκπέμψουν ένα μήνυμα «συνολικής επανεκκίνησης», επισημαίνοντας πως, παρά τις δεδομένες δυσκολίες τις προεκλογικής μάχης, «η επόμενη ημέρα βρίσκει την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας πρώτη και την Ελλάδα ευρωπαϊκό πυλώνα σταθερότητας».

Τόνισε επίσης πως δεν πρέπει να ξεχαστεί το μήνυμα που έστειλαν οι ψηφοφόροι «Μας ζήτησαν ουσιαστικά περισσότερη δουλειά και λιγότερα λάθη, με καλύτερα αποτελέσματα και μικρότερες καθυστερήσεις, σε μια πορεία χωρίς υποκριτικές στροφές προς τα δεξιά, προς τα αριστερά, προς το κέντρο, με κατεύθυνση μόνο μπροστά» είπε.

«Πατήστε γκάζι και όχι φρένο και σας θέλουμε δίπλα και όχι απέναντι. Αυτές λοιπόν οι διαθέσεις είναι και οι πυξίδες μας στην πολιτική μας δουλειά» είπε και πρόσθεσε πως χρειάζεται προσοχή και στην καθημερινή συμπεριφορά.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Αυτές, λοιπόν, οι διαθέσεις είναι και στο εξής οι πυξίδες μας στην πολιτική μας δουλειά, όμως, προσέξτε, και στην καθημερινή μας συμπεριφορά, νομίζω με επιδιώξεις οι οποίες είναι συμβατές με τις νωπές εντολές των πολιτών. Συνεπώς, η αντιμετώπιση της ακρίβειας, το πιο αποτελεσματικό κράτος, η αναδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα, η καλύτερη υγεία και παιδεία, θα έλεγα ότι γίνονται τώρα πιο στοχευμένες προτεραιότητές μας. Χωρίς, ωστόσο, να υπάρχουν χαρτοφυλάκια πρώτης και δεύτερης ταχύτητας ή να μην αυξάνονται οι ταχύτητές μας σε όλα τα πεδία. Κανένα χαρτοφυλάκιο δεν είναι βαρύτερο από κάποιο άλλο. Κάθε πολίτης θεωρεί το δικό του πρόβλημα ως δική του προτεραιότητα -δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ αυτό- και αυτή καλούμαστε να υπηρετήσουμε».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε χθες: «Όσον αφορά τώρα το υπουργικό σχήμα, επιτρέψτε μου δύο σύντομες παρατηρήσεις: η σύνθεσή του καθορίζεται πάντα με γνώμονα τις ανάγκες. Η εναλλαγή προσώπων δεν σημαίνει τίποτα άλλο παρά την προσπάθειά μας να γινόμαστε συνέχεια πιο παραγωγικοί στο έργο μας, κάτι το οποίο νομίζω ότι διαπιστώνετε και σήμερα, βλέποντας άλλους συναδέλφους που παλιά ήταν μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να επανέρχονται, άλλους να αναλαμβάνουν διαφορετικές ευθύνες.

Και δεύτερον, βαθιές οργανωτικές αλλαγές στη διάρθρωση των Υπουργείων και της σύνθεσης της κυβέρνησης, ναι, μπορούν να αποδώσουν, αλλά μόνο όταν είναι ώριμες. Γι’ αυτό και παρότι δέχθηκα τέτοιες εισηγήσεις για συγχωνεύσεις, μεταβολές, έκρινα ότι αυτές δεν είναι της στιγμής, γιατί κάτι τέτοιο προϋποθέτει πολλή μελέτη και χρόνο αφομοίωσης αυτών των αλλαγών.

Δεν έχουμε αυτόν τον χρόνο αυτή τη στιγμή. Αυτό το οποίο χρειαζόμαστε τώρα είναι ένα επιτελείο μάχης με έναν κεντρικό σκοπό: σε κάθε ένα από τους τομείς πολιτικής στους οποίους προΐστασθε να έχουμε ορατό έργο και αποτελέσματα σε συγκεκριμένο χρόνο».

Και στη συνέχεια τόνισε: «Πάντα, κλειδί της επιτυχίας μας είναι και η αφοσίωση και η εργατικότητα. Ξέρετε πολύ καλά ότι είναι δείκτες για τους οποίους δεν θα κρύψω ότι θα είμαι αυστηρός, όπως πολύ αυστηροί -πιο αυστηροί, θα έλεγα- είναι οι πολίτες που μας κρίνουν. Η ομαδικότητα νομίζω ότι πάντα ήταν κάτι το οποίο μας χαρακτήριζε και είναι πάρα πολύ σημαντικό να τη διαφυλάξουμε.

Και να τονίσω, επίσης, τη σημασία, και αυτό αφορά τις σχέσεις σας με τους Υφυπουργούς σας, με τους Γενικούς Γραμματείς: η καλή συνεργασία είναι απαραίτητη. Όταν δεν υπάρχει, την πρώτη ευθύνη την έχει πάντα ο προϊστάμενος και όχι ο υφιστάμενος».

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Υποδεχόμαστε, συνεπώς, αυτό το νέο ξεκίνημα πιο έμπειροι και πιο αποφασισμένοι, σε μία συγκυρία μάλιστα που η επικράτηση των ιδεών και των θέσεων μας πιστεύω ότι καθρεφτίζεται και στα εσωκομματικά αδιέξοδα της αντιπολίτευσης.

Έχουμε, λοιπόν, την ευκαιρία να στραφούμε ακόμα πιο δυναμικά εναντίον των προβλημάτων, που είναι και οι αληθινοί μας αντίπαλοι. Ακολουθώντας αυτόν τον δρόμο, οι μεταρρυθμίσεις μας θα αποκτούν πραγματικό νόημα.

Μεταρρυθμίσεις σημαίνει ένα αποτύπωμα στην καθημερινότητα, πείθοντας και τους καχύποπτους πολίτες για τις προθέσεις μας, ενώ παράλληλα θα οικοδομούν αυτή την ισχυρή Ελλάδα, την οποία θέλουμε, του 2027. Μία πατρίδα ισχυρή, στην «καρδιά» της Ευρώπης, με ένα διαφορετικό κράτος, μια ουσιαστικά αναβαθμισμένη υγεία, μια οικονομία στην οποία η ανεργία θα συνεχίσει να μειώνεται και οι μισθοί θα συνεχίζουν να αυξάνονται».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στον νέο πενταετή κύκλο που άνοιξε μετά τις ευρωεκλογές στην Ευρώπη: «Και βέβαια, παράλληλα, θα ξεκινήσουν και οι δράσεις μας στην Ευρώπη, σε έναν νέο πενταετή κύκλο, στον οποίο θα κριθούν πολλά: η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας. Η συνέχιση μιας αυστηρής, αλλά δίκαιης μεταναστευτικής πολιτικής. Η στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων σε αυτό το περιβάλλον το οποίο διαρκώς αλλάζει.

Η προσαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στα δεδομένα της κλιματικής κρίσης από τη μία, αλλά και της ανάγκης στήριξης του εισοδήματος των αγροτών μας, από την άλλη. Το δημογραφικό. Ενιαία αμυντική πολιτική. Όλες αυτές είναι προκλήσεις που θα μας απασχολήσουν συνολικά.

Ήδη έχουμε συζητήσει με τη νέα ομάδα των ευρωβουλευτών μας τον τρόπο λειτουργία τους. Είναι σημαντικό να οργανώσουμε καλύτερα τον συντονισμό τους με όλα τα Υπουργεία.

Θα βρεθώ, μετά τη Διάσκεψη Ειρήνης η οποία γίνεται για την Ουκρανία, στις Βρυξέλλες και η ελπίδα μου είναι και ότι, και ως ένας εκ των δύο διαπραγματευτών για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, θα μπορούμε να συμφωνήσουμε στην κατανομή των θέσεων ευθύνης στην ηγεσία της ευρωπαϊκής πυραμίδας γρήγορα.

Νομίζω ότι αυτό θα βγάλει ένα κομμάτι αβεβαιότητας από τη μέση, το οποίο νομίζω ότι δεν κάνει καλό συνολικά στην Ευρώπη, έτσι ώστε τουλάχιστον να έχουμε την ψηφοφορία για τη νέα Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής -η πρότασή μας θα είναι η Ursula von der Leyen και εκτιμώ ότι θα ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο-, να ολοκληρωθεί αυτή η ψηφοφορία πριν από τα τέλη Ιουλίου».

Και καταλήγοντας στην εισήγησή του υπογράμμισε: «Όσο για εμάς, συνεχίζουμε τη δουλειά μας με την ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου, όπως είχε προγραμματιστεί. Θα ξαναπούμε για ακόμα μια φορά το αυτονόητο, ότι όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα.

Και νομίζω ότι αν με τρεις μόνο λέξεις θα προσδιόριζα την προοπτική που εμείς πρέπει να δώσουμε στους πολίτες οι οποίοι μπορεί να μας αντιμετωπίζουν με καχυποψία, είναι: μαζί στα καλύτερα.

«Μαζί» σημαίνει ότι οι μεταρρυθμίσεις μας, οι αλλαγές μας, η ανάπτυξη αφορούν τελικά όλους τους πολίτες και κανείς δεν μένει πίσω και νομίζω στο χέρι μας είναι να κάνουμε νικηφόρα και αυτή τη νέα αρχή.

Καλή δύναμη και πάλι. Καλή αρχή στους συναδέλφους οι οποίοι επανέρχονται στο Υπουργικό Συμβούλιο, σε αυτούς που αλλάζουν ρόλο, και στο χέρι μας είναι, όπως είπα, να ανταποκριθούμε στις υψηλές προσδοκίες, στις δικαιολογημένα υψηλές προσδοκίες των πολιτών».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης στο νέο υπουργικό: Συνολικό μήνυμα δυναμικής επανεκκίνησης – Ακρίβεια, υγεία, παιδεία οι προτεραιότητές μας"

Πάρος: Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα, βγαίνοντας από ferry στο λιμάνι της Πούντας

Ατύχημα χωρίς ευτυχώς να αναφερθούν τραυματισμοί σημειώθηκε χθες περίπου τις 10 το βράδυ της Παρασκευής 14 Ιουνίου στην Πούντα της Πάρου.

Το συμβάν αφορά Ι.Χ. αυτοκίνητο τρεις επιβαίνοντες, το οποίο μετά την έξοδό του του από τον καταπέλτη ferry boat που εκτελούσε δρομολόγιο από Αντίπαρο προς Πούντα, υπό από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες έπεσε στα νερά του λιμανιού της Πούντας.

Ευτυχώς η θάλασσα στο σημείο είναι ρηχή οπότε οι τρεις επιβαίνοντες, δύο Έλληνες και ένας Αμερικανός, απεγκλωβίστηκαν σώοι.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πάρος: Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα, βγαίνοντας από ferry στο λιμάνι της Πούντας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news