facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Η Αυστρία δεν θέλει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ξεκαθαρίζει ο Σάλενμπεργκ,

Η Αυστρία δεν θέλει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ξεκαθαρίζει ο υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, εξηγώντας ότι η περίπτωση της χώρας του διαφέρει από αυτές της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

«Έχουμε μια εντελώς διαφορετική γεωγραφική κατάσταση. Έχουμε επίσης μια εντελώς διαφορετική ιστορία και νομίζω πρέπει αυτό να το λάβει κανείς υπ' όψιν», δήλωσε ο κ. Σάλενμπεργκ νωρίτερα σήμερα, στο περιθώριο του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι η Αυστρία δεν είναι πολιτικά ουδέτερη. «Δεν υπάρχει ουδετερότητα σε μια πολεμική επίθεση», τόνισε αναφερόμενος στον πόλεμο της Ουκρανίας. «Έχουμε τοποθετηθεί πολύ ξεκάθαρα, υποστηρίζουμε όλες τις κυρώσεις και κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να προσφέρουμε υποστήριξη», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η ασφάλεια της Αυστρίας εξακολουθεί να είναι εγγυημένη παρά την ουδετερότητα της χώρας, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι οι αυστριακές ένοπλες δυνάμεις δεν θα πρέπει να υποτιμώνται. Αλλά είναι επίσης αλήθεια, σημείωσε, ότι τώρα η Βιέννη θέλει να επενδύσει περισσότερα χρήματα στην ασφάλειά της. «Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο κόσμος δεν είναι τόσο φιλικός όσο θα θέλαμε. Υπάρχουν κράτη που δυστυχώς είναι πρόθυμα να καταφύγουν σε στρατιωτική ισχύ προκειμένου να διεκδικήσουν τα συμφέροντά τους», επισήμανε.

ΑΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Αυστρία δεν θέλει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ξεκαθαρίζει ο Σάλενμπεργκ,"

Ο Σολτς αποκλείει νομιμοποίηση των εδαφών που κατακτά με τα όπλα η Ρωσία

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς απέκλεισε απόψε για ακόμη μια φορά το ενδεχόμενο να υπάρξει ειρηνευτική συμφωνία στην Ουκρανία, η οποία θα νομιμοποιήσει τα εδάφη που έχουν κατακτηθεί με τα όπλα και επανέλαβε ότι η Δύση θα συνεχίσει να προσφέρει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, για την αυτοάμυνά της, «μέχρι να το πάρει απόφαση ο Πούτιν».

«Είναι για μένα απολύτως σαφές ότι για τη Ρωσία υπάρχει μόνο μια διέξοδος από αυτή την κατάσταση, εφόσον καταλήξει σε συμφωνία με την Ουκρανία. Δεν είναι δυνατή μια συμφωνία με μια υπαγορευμένη ειρήνη, η οποία θα προβλέπει ότι η Ουκρανία πρέπει να υπογράψει ότι παραχωρεί εδάφη. Αυτό δεν θα λειτουργήσει», τονίζει ο κ. Σολτς σε συνέντευξη του στον ιδιωτικό σταθμό RTL, η οποία θα μεταδοθεί αργότερα απόψε.

Στο ίδιο πλαίσιο, δεν θα λειτουργήσει και κάτι ανάλογο με αυτό που συνέβη με την Κριμαία, επισημαίνει ο καγκελάριος: «Ξαφνικά σταματάει ο πόλεμος, υπό την έννοια ότι δεν υπάρχουν πλέον πυροβολισμοί και μετά χαράσσονται νέες γραμμές συνόρων και περιμένουν όλοι να επανέλθει η κατάσταση στο φυσιολογικό».

Κατά τον κ. Σολτς, είναι αναπόφευκτο να υπάρξει τελικά κάποια συνεννόηση με την Ουκρανία, αλλά η μεγάλη του ανησυχία είναι, προηγουμένως, ο κίνδυνος κλιμάκωσης του πολέμου. «Ο στόχος θα πρέπει να είναι να μην κερδίσει τον πόλεμο η Ρωσία, αλλά δεν θα πρέπει να προχωρήσουμε πέρα από αυτό», προειδοποιεί. «Εξαιτίας του γεγονότος ότι έχουμε να κάνουμε με μια πυρηνική δύναμη, αυτό θα ήταν εντελώς λάθος στόχος», εξηγεί.

Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές συνέπειες του πολέμου, ο καγκελάριος δηλώνει ότι ανησυχεί για τη συνεχή αύξηση των τιμών, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τα μέτρα ανακούφισης των πολιτών που λαμβάνει η κυβέρνησή του. «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει ήδη λάβει αρκετές αποφάσεις για να βοηθήσει στην οξεία φάση της κατάστασης. Φοβάμαι όμως ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι, ακόμη και αν κάνουν αιματηρή οικονομία, δεν τα καταφέρνουν», λέει χαρακτηριστικά και, όταν ερωτάται αν επηρεάζεται από την κριτική που του ασκείται, απαντά: «Αν νιώθει κανείς άσχημα με αυτό, πρέπει να ψάξει για άλλη δουλειά».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ο Σολτς αποκλείει νομιμοποίηση των εδαφών που κατακτά με τα όπλα η Ρωσία"

Μαριούπολη: Λεωφορεία με ουκρανούς στρατιωτικούς εγκαταλείπουν το Azovstal

Περίπου 12 λεωφορεία με ουκρανούς στρατιωτικούς που ήταν οχυρωμένοι στο Azovstal της Μαριούπολης, αναχώρησαν από το εργοστάσιο χάλυβα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο αυτόπτη μάρτυρα.

Δεν κατέστη δυνατό να προσδιοριστεί πόσοι στρατιωτικοί επέβαιναν στα λεωφορεία, υπογραμμίζει.

Αδιευκρίνιστο παραμένει επίσης αν στους επιβαίνοντες συμπεριλαμβάνονται οι 40 τραυματισμένοι ουκρανοί στρατιωτικοί που είχε αναφερθεί ότι βρίσκονταν στο υπόγειο του εργοστασίου. Συνολικά 600 ένστολοι φέρονται να είχαν οχυρωθεί στις εγκαταστάσεις του Azovstal, σύμφωνα με ουκρανικές πηγές.

Νωρίτερα, ένας υψηλόβαθμος διοικητής των ουκρανικών δυνάμεων που παραμένουν εγκλωβισμένες στο πολιορκημένο από τους Ρώσους χαλυβουργείο Azovstal ανακοίνωσε ότι εκτελεί την απόφαση της ανώτατης στρατιωτικής διοίκησης να σώσει τις ζωές των στρατιωτών, χωρίς ωστόσο να κάνει οποιαδήποτε αναφορά σε παράδοσή τους.

Η δήλωση αυτή ερμηνεύεται από το πρακτορείο Reuters ως ένδειξη ότι η μακρά πολιορκία φτάνει στο τέλος της.

«Προκειμένου να σώσουμε ζωές, όλη η φρουρά της Μαριούπολης εφαρμόζει την απόφαση της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης και ελπίζει στη στήριξη του ουκρανικού λαού», ανέφερε το Τάγμα του Αζόφ σε ανάρτηση σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Το βασικό είναι να αντιληφθείτε όλους τους κινδύνους. Υπάρχει σχέδιο Β; Είστε πλήρως δεσμευμένοι σε αυτό το σχέδιο που πρέπει να αφήνει περιθώριο για την εκπλήρωση των καθορισμένων αποστολών και τη διαφύλαξη της ζωής και της υγείας του προσωπικού;» είπε ο διοικητής της, Ντένις Προκοπένκο σε ένα βίντεο που συνόδευε την ανάρτηση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαριούπολη: Λεωφορεία με ουκρανούς στρατιωτικούς εγκαταλείπουν το Azovstal"

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο και η συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν

Μια σημαντική επίσκεψη σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Λευκό Οίκο όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. 

Κυριάκος Μητσοτάκης και Τζο Μπάιντεν, έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο, που ξεκίνησε στις 22.45 ώρα Ελλάδας, αμέσως μετά τις πρώτες δηλώσεις που έκαναν οι δύο ηγέτες μπροστά σε δημοσιογράφους και κάμερες. “Βρισκόμαστε στην καλύτερη στιγμή μας, είστε ένας πολύ καλός φίλος”, είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη και τον ευχαρίστησε για τη στήριξη στην Ουκρανία, η οποία -όπως είπε- δέχεται απειλή από αυταρχικά καθεστώτα.

Από την πλευρά του ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα μας είναι αξιόπιστος εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο και ότι είναι πολλά αυτά που μπορούν να κάνουν Ελλάδα και ΗΠΑ μαζί, κάνοντας ειδική αναφορά στα ενεργειακά.

Ήδη ο πρωθυπουργός έστειλε μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση και ειδικά προς την Τουρκία τόσο με την συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα στο MSNBC, όσο και στην ανοικτή συζήτηση που είχε στο πανεπιστήμιο, Georgetown. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ελληνοτουρκικά δεν θα είναι αυτά που θα κυριαρχήσουν στην συνάντηση των δυο ανδρών. Ο πρωθυπουργός θα ανοίξει μια βεντάλια θεμάτων, από την Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση, μέχρι το θέμα επιπλέον επενδύσεων στην χώρα μας.

Στις 22.28 ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από την ελληνική αποστολή, πέρασαν την πόρτα του Λευκού Οίκου. 

 

“Είναι χαρά μας να σας έχουμε εδώ και αργότερα θα γιορτάσουμε μαζί τα 201 έτη από την Ελληνική Επανάσταση και μια προσωπική φιλία μεταξύ υμών.

Τα δημοκρατικά ιδεώδη που όλοι μοιραζόμαστε και ενέπνευσαν τους δικούς μας προπάτορες και για αιώνες ενδυναμώθηκαν. Η ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία έχει να κάνει με μια απειλή στην δημοκρατία από απολυταρχικά καθεστώτα, ενώ ταυτόχρονα βάλει κατά της καθεστηκυίας τάξης. Κύριε πρωθυπουργέ θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την ηγεσία σας. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο αλλά σας ευχαριστώ θερμά. Έχουμε πολλά να συζητήσουμε σήμερα θα μιλήσουμε για τον πόλεμο στην Ουκρανία για την εμβάθυνση των εμπορικών και αμυντικών μας σχέσεων για την ενέργεια, την ασφάλεια την κλιματική αλλαγή και πολλά άλλα. Σήμερα θα μιλήσουμε για μια σχέση φιλίας μεταξύ Ελλήνων και Αμερικανών. Πιστεύω ότι αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι είμαστε στην καλύτερη στιγμή μας. Είστε ένας πολύ σημαντικός και καλός φίλος. Καλώς ήρθατε”, είπε ο Τζο Μπάιντεν απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

“Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Πράγματι είναι ιδιαίτερο προνόμιό μου να είμαι εδώ στις ΗΠΑ για να γιορτάσω μ’ εσάς τα 201 έτη από την απαρχή της εθνικής μας παλιγγενεσίας.

Οι προπάτορες σας εμπνεύστηκαν από τα ιδεώδη της ελληνικής δημοκρατίας ενώ ταυτόχρονα και οι εμπνευστές της ελληνικής επαναστάσεως εμπνεύστηκαν από την Αμερικανική Επανάσταση. Αυτές οι δυο χώρες ήταν πάντα στην σωστή πλευρά της ιστορίας πολεμήσαμε σε δύο πολέμους μαζί και τώρα αλληλέγγυοι αντιμετωπίσουμε μαζί την πρόκληση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε κοινή θέση. Ταυτόχρονα αυτή η επίσκεψη είναι ευκαιρία να επαναβεβαιώσουμε τους γέρους δεσμούς μας. Η Ελλάδα είναι αξιόπιστος εταίρος στην ανατολική Μεσόγειο και ταυτόχρονα μία χώρα που ανταπεξήλθε στην οικονομική κρίση. Θα μιλήσουμε για την ενέργεια και την ασφάλεια και για πολλά άλλα ζητήματα. Σήμερα είμαι ευτυχής που βρίσκομαι εδώ μαζί σας να συζητήσουμε αυτά τα ενδιαφέροντα θέματα”, είπε από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  

Στις 00:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε δεξίωση που παρατίθεται προς τιμήν του στον Λευκό Οίκο από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ και την σύζυγό του, Τζιλ Μπάιντεν.

Το αυριανό πρόγραμμα 

Αύριο, Τρίτη 17 Μαΐου, στις 16:40 ώρα Ελλάδας, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Κογκρέσο, όπου θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Nancy Pelosi.

Στις 18:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει ομιλία στην Κοινή Σύνοδο της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Kamala Harris.

Στις 19:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθίσει σε δεξίωση που παραθέτει προς τιμήν του η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στις 2:10 ώρα Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης θα παρακαθίσει σε δείπνο με εκπροσώπους ελληνοαμερικανικών οργανώσεων.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο και η συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν"

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 61 ετών ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης, έπειτα από μια σύντομη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Κώστας Τσαούσης, ο οποίος ειδικευόταν στο οικονομικό ρεπορτάζ, είχε εργαστεί στις εφημερίδες «Καθημερινή», «Το Βήμα», «Πρώτο Θέμα», σε σειρά ραδιοφωνικών σταθμών, περιοδικά και ιστότοπους.

Το τελευταίο διάστημα εργαζόταν στον όμιλο Alter Ego Media, ως ειδικός σύμβουλος στον Οικονομικό Ταχυδρόμο, ενώ αρθρογραφούσε σε όλα τα Μέσα του ομίλου.

Όπως ανέφερε ο ίδιος σε βιογραφικό του σημείωμα στο Bostanistas : «Αγαπώ τρεις πόλεις – και οι τρεις έχουν τη θάλασσα στα πόδια τους. Γεννήθηκα στην Ελευσίνα τον Νοέμβριο του 1960. Η καταγωγή και των δύο γονέων μου από τη Χαλκίδα, όπου περνώ ολοένα και περισσότερο χρόνο από τη ζωή μου. Τέλος, η Θεσσαλονίκη ήταν η πόλη των σπουδών μου, στην παλιά Βιομηχανική, ενσωματωμένη σήμερα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης"

Θάνος Πλεύρης: Απολύτως ασφαλή τα εμβόλια για τον covid, σύμφωνα και με έρευνα του ΕΟΦ

Επικαλούμενος στοιχεία από την τελευταία επιστημονική έρευνα του ΕΟΦ για την ασφάλεια των εμβολίων κατά του κορονοϊού, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, απέρριψε κατηγορηματικά ισχυρισμούς που συνδέουν τους εμβολιασμούς με αυξημένα προβλήματα περικαρδίτιδας, που εμφανίζονται σε νεαρά άτομα μετά τον εμβολιασμό τους.

«Τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΦ για την ασφάλεια των εμβολίων κατά του covid, αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει καμία αύξηση προβλημάτων με την εμφάνιση περικαρδίτιδας σε νεαρά άτομα, σε σχέση με τον εμβολιασμό για τον covid», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της Ελληνικής Λύσης, Μαρίας Αθανασίου, που αμφισβήτησε ότι τα εμβόλια για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι ασφαλή και δεν προκαλούν παρενέργειες.

«Με ποια υγειονομικά κριτήρια λέτε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τα εμβόλια για τον covid; Είστε σίγουρος ότι είναι ασφαλή 100%; Και γιατί ο γιατρός δεν αναλαμβάνει την ευθύνη; Μόνο τον εαυτό του προφυλάσσει με το εμβόλιο – και αυτό με επιφύλαξη», σχολίασε η κ. Αθανασίου.

«Είναι ανακριβή όσα ισχυρίζεστε. Λέτε ψέματα. Δεν ισχύει αυτό» απάντησε ο υπουργός. «Όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, κατά βάση προστατεύονται πλήρως από την πανδημία. Δεν υπάρχει καμία απολύτως αύξηση περιπλοκών. Πάντοτε υπήρχαν τα εμφράγματα, οι θάνατοι και οι επιπλοκές στην κοινότητα, ακόμα και σε μια κοινή γρίπη.

Τα εμβόλια για τον covid είναι απολύτως ασφαλή και είναι τα πλέον δοκιμασμένα και σε μεγαλύτερο ποσοστό στον πληθυσμό. Χάρη σε αυτά μπήκαμε σε άλλη φάση της πανδημίας. Σήμερα έχουμε ύφεση της πανδημίας και αυτή η διαφορά οφείλεται ότι το 55% των εμβολιασμένων έγινε 90%. Ούτε μπορεί να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι βαριές ασθένειες και θάνατοι σχετίζονται με τους μη εμβολιασμένους», υπογράμμισε ο κ. Πλεύρης.

Ταυτόχρονα επανέλαβε, ότι το μέτρο της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών, θα ισχύει όσο διαρκεί η πανδημία, τονίζοντας ότι, για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές υπάρχει ένας λόγος παραπάνω να ζητά η Πολιτεία να εμβολιαστούν – και αυτό έχει ηθική βάση, όπως είπε.

«Υπάρχει μια απαίτηση παραπάνω για το υγειονομικό προσωπικό, να είναι εμβολιασμένοι. Ενδεχομένως, αυτό να μην αφορά τους διοικητικούς υπαλλήλους, όμως οι γιατροί και οι νοσηλευτές που δεν πιστεύουν στην επιστήμη τους, οι ίδιοι έθεσαν τον εαυτό τους σε αργία. Ούτε εκδικητικά, ούτε τιμωρητικά κινηθήκαμε ζητώντας τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους, ούτε θέλαμε να τους προσβάλουμε. Απλά ήταν ένα μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας και της μη εξάπλωσης της πανδημίας. Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες το θέσανε και έπρεπε η θέση όλων των κομμάτων να είναι ξεκάθαρη και να ζητήσουν από γιατρούς και νοσηλευτές να εμβολιαστούν», τόνισε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν οι κανόνες της ιατρικής επιστήμης, που λένε ποιο είναι ιατρικά ορθό, και αποδεικνύουν και στη πράξη ότι η ύφεση της πανδημίας συνδέεται με την κάλυψη του προγράμματος εμβολιασμού. Γλιτώσαμε περίπου 40.000 θανάτους λόγω της κάλυψης του εμβολιασμού, και αν ο κόσμος δεν είχε πλήρως εμβολιαστεί, δεν θα ήταν αυτά τα αποτελέσματα».

«Στους γιατρούς και νοσηλευτές έχουμε ένα λόγο παραπάνω να τους ζητάμε να εμβολιαστούν. Πρέπει να σέβονται αυτό που σπούδασαν και υπηρετούν, πρέπει να σέβονται τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης. Δεν τους υποχρεώσαμε να εμβολιαστούν αλλά δεν στερούμε και το δικαίωμα της Πολιτείας να προστατεύσει τη δημόσια υγεία και τους πολίτες. Έτσι, θα ισχύει η αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών, όσο διαρκεί η πανδημία», κατέληξε ο κ. Πλεύρης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θάνος Πλεύρης: Απολύτως ασφαλή τα εμβόλια για τον covid, σύμφωνα και με έρευνα του ΕΟΦ"

Σύγκρουση τρένων κοντά στη Βαρκελώνη – Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες

Ο μηχανοδηγός μιας αμαξοστοιχίας του προαστιακού σκοτώθηκε και δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν το τρένο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με ένα άλλο έξω από τη Βαρκελώνη, ανακοίνωσαν απόψε οι καταλανικές αρχές.

Περίπου 85 άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι δύο από αυτούς σοβαρά, σύμφωνα με τις υπηρεσίες αντιμετώπισης καταστροφών.

Η σύγκρουση σημειώθηκε γύρω στις 20.00 (ώρα Ελλάδας) όταν ένα τρένο μεταφοράς εμπορευμάτων εκτροχιάστηκε και έπεσε πάνω στην επιβατική αμαξοστοιχία στον σταθμό Σαντ Μπόι δε Γιομπρεγάτ, σε απόσταση περίπου 14 χιλιομέτρων από τη Βαρκελώνη.

«Ο μηχανοδηγός της επιβατικής αμαξοστοιχίας σκοτώθηκε στη σύγκρουση» ανέφερε ο τοπικός κυβερνήτης.

Μέσα στο τρένο βρίσκονται ακόμη περίπου 100 επιβάτες και είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σύγκρουση τρένων κοντά στη Βαρκελώνη – Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες"

Αυτές οι παραλίες πήραν γαλάζια σημαία – Ποιες είναι στο νομό Αττικής

Πολλές είναι και φέτος οι παραλίες που απέσπασαν Γαλάζιες Σημαίες. Κάποιες από αυτές είναι στο νομό Αττικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», τα οποία ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικός Χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος, η Ελλάδα φέτος τιμήθηκε με 581 σημαίες,.

Στο σύνολο των 600 βραβεύσεων των 48 χωρών που συμμετέχουν, η Ελλάδα κατέχει το 14% των βραβευμένων ακτών.

Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 4.194 ακτές, 732 μαρίνες και 116 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα βρέθηκε στη δεύτερη θέση σε σύνολο βραβεύσεων μετά την Ισπανία. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Τουρκία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Πορτογαλία.

Πρώτος στην Ελλάδα σε αριθμό συνολικών βραβεύσεων, αναδείχθηκε ο νομός Χαλκιδικής, με 96 σημαίες, ενώ ακολουθούν η Αττική, η Κρήτη και η Ρόδος.

Μάλιστα, φέτος, η «Γαλάζια Σημαία», το πλέον αναγνωρίσιμο οικολογικό σήμα ποιότητας για ακτές, μαρίνες και σκάφη αειφόρου τουρισμού, συμπληρώνει 35 χρόνια εφαρμογής στον κόσμο και στην Ελλάδα.

Δήμος Μαραθώνος

  1. Μπρεξίζα

Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος

  1. Διασταύρωση
  2. Λίμνη

Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας

  1. Αυλάκι

Δήμος Λαυρεωτικής

  1. 1ο Λιμανάκι Δασκαλειό Κερατέας/Solo Pino

Δήμος Σαρωνικού

  1. Λαγονήσι 1-Grand Beach/ Grand Resort Lagonissi
  2. Λαγονήσι 2-Mediterraneo/Grand Resort Lagonissi
  3. Λαγονήσι 3-Κοχύλια/ Grand Resort Lagonissi
  4. Μαύρο Λιθάρι/EverEden Beach

Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

  1. Αστέρας Βουλιαγμένης/Astir Beach Vouliagmenis
  2. Βάρκιζα
  3. Βούλα Α
  4. Βουλιαγμένη

Δήμος Γλυφάδας

  1. Γλυφάδα
  2. Γλυφάδα Α
  3. Γλυφάδα Β

Δήμος Αίγινας

  1. Αγ. Μαρίνα

Δήμος Πόρου

  1. Ασκέλι/Νέα Αίγλη

Οι Γαλάζιες Σημαίες σε όλη την Ελλάδα

Αναλυτικά οι 581 βραβευμένες ακτές, 15 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη που βραβεύονται για το 2022

Π.Ε. ΕΒΡΟY

  1. Δήμος Αλεξανδρούπολης
  2. Δημοτική Πλαζ Αλεξανδρούπολης

Π.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ

  1. Δήμος Κομοτηνής
  2. Αρωγή
  3. Μέση
  4. Φανάρι/Camping
  5. Φανάρι/Ιουλία

Π.Ε. ΞΑΝΘΗΣ

  1. Δήμος Τοπείρου
  2. Μάγγανα
  3. Δήμος Αβδήρων
  4. Άβδηρα/Πόρτο Μόλο
  5. Μάνδρα
  6. Μυρωδάτο

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ

  1. Δήμος Νέστου
  2. Αμμόγλωσσα Κεραμωτή/Ammos beach
  3. Αμμόγλωσσα Κεραμωτή/Paralia Beach
  4. Δήμος Καβάλας
  5. Μπάτης
  6. Περιγιάλι
  7. Τόσκα/Tosca Beach
  8. Δήμος Παγγαίου
  9. Αμμόλοφοι
  10. Νέα Ηρακλείτσα
  11. Νέα Πέραμος
  12. Οφρύνιο/Τούζλα
  13. Σαρακήνα
  14. Ορφάνι

Π.Ε. ΘΑΣΟΥ

  1. Δήμος Θάσου
  2. Θάσος Πόλη/Λιμανάκι
  3. Μακρύαμμος
  4. Πευκάρι 2/Alexandra Beach
  5. Πρίνος Δασύλιο 2/Ilio Mare Beach
  6. Χρυσή Αμμουδιά/Golden Beach Camping

Π.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  1. Δήμος Βόλβης
  2. Ασπροβάλτα
  3. Νέα Βρασνά
  4. Παραλία Βρασνών
  5. Πόρτο Φίνο
  6. Σερραϊκή Ακτή
  7. Σταυρός Ανατολική
  8. Σταυρός Δυτική
  9. Σταυρός Κεντρική
  10. Δήμος Θερμαϊκού
  11. Αγ. Τριάδα/ΠΙΚΠΑ
  12. Μηχανιώνα-Τουρμπαλί
  13. Νέοι Επιβάτες
  14. Περαία-Κοχύλι
  15. Περαία-Πλατεία Μνήμης

Π.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

  1. Δήμος Αριστοτέλη
  2. Αγ. Παύλος/Alexandros Palace Hotel
  3. Αλυκές
  4. Ιερισσός/ Δημοτική 1
  5. Ιερισσός/ Δημοτική 2
  6. Ιερισσός/ Δημοτική 3
  7. Κάμπος
  8. Καμπούδι 1/Ακτή Ουρανούπολη
  9. Καμπούδι 2/Θεοξένια
  10. Καμπούδι 3/Άκραθως
  11. Νέα Ρόδα 2
  12. Ολυμπιάδα
  13. Ουρανούπολη 1/Xenia Ouranoupolis
  14. Ουρανούπολη 2/Eagles Palace
  15. Ουρανούπολη 3/Aristoteles
  16. Πόρτο Άγιο/Agionissi Resort
  17. Mount Athos Ιερισσού
  18. Δήμος Σιθωνίας
  19. Αρμενιστής
  20. Ελαιών
  21. Ελιά 2/Anthemus
  22. Καλογριάς
  23. Κουτλουμουσίου
  24. Λαγομάνδρα/Lagomandra Beach Hotel
  25. Λιβροχιό 1
  26. Μακριά Λαγκάδα/Porfi Beach
  27. Μαρμαράς
  28. Νικήτη 2
  29. Παράδεισος
  30. Πλατανίτσι
  31. Πόρτο Καρράς 1/Κόχη
  32. Πόρτο Καρράς 2/Σιθωνία Μελίτων
  33. Σαλονικιού
  34. Σάρτι 1
  35. Συκιά
  36. Τορώνη

Δήμος Κασσάνδρας

  1. Sani Dunes
  2. Άθυτος/Afitis Hotel
  3. Άθυτος/Βάρκες
  4. Ελάνη
  5. Καλλιθέα/Άμμων Ζευς
  6. Καλλιθέα-Δημοτικό Αναψυκτήριο
  7. Κάνιστρο/Miraggio
  8. Κοινοτική Πλαζ Νέας Σκιώνης
  9. Κρυοπηγή 2/Alexander Τhe Great Beach Hotel
  10. Κρυοπηγή 4/Kassandra Palace
  11. Κρυοπηγή Δημοτικό Αναψυκτήριο
  12. Λουτρά Αγίας Παρασκευής
  13. Μένδη Καλάνδρα
  14. Μόλα Καλύβα
  15. Παλιούρι Κάνιστρο
  16. Πευκοχώρι Yalla-Flegra
  17. Πευκοχώρι-Fyki Beach
  18. Πολύχρονο 3
  19. Πολύχρονο/Azur Hotel
  20. Πολύχρονο-Cocones Beach
  21. Ποσείδι/Possidi Holidays Resort
  22. Ποσείδι Pohonda
  23. Ποσείδι Κέντρο
  24. Ποσείδι/Cocus
  25. Ποσείδι-Αιγαιοπελαγήτικα
  26. Σάνη 2/Sani Beach
  27. Σάνη 3/Sani Club
  28. Σάνη Αστερίας
  29. Σίβηρη Κέντρο
  30. Φούρκα
  31. Χανιώτη 1
  32. Χανιώτη 3/Grecotel Margo Bay & Club Turquoise
  33. Δήμος Πολυγύρου
  34. Γερακινή/Ikos Olivia
  35. Σαργκάνι/Blue Dolphin

Δήμος Νέας Προποντίδας

  1. Βεργιά
  2. Γεωπονικά-Μυκονιάτικα
  3. Διονυσίου
  4. Ελαιώνας/Ikos Oceania
  5. Μουριές
  6. Νέα Ηράκλεια
  7. Νέα Ηράκλεια-Σαχάρα
  8. Νέα Καλλικράτεια
  9. Νέα Μουδανιά
  10. Νέα Πλάγια
  11. Νέα Ποτίδαια Προποντίδας
  12. Νέα Ποτίδαια/Portes Beach
  13. Νέα Ποτίδαια-Ανατολικά Διώρυγας Τορωναίου
  14. Πορταριά
  15. Πόρτες/Portes Lithos
  16. Σωζόπολη Κέντρο
  17. Σωζόπολη/Ναυτίλος
  18. Τρίγλια
  19. Φλογητά

Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ

  1. Δήμος Κατερίνης
  2. Καλλιθέα
  3. Καλλιθέα/Mediterranean Village
  4. Κορινός
  5. Ολυμπιακή Ακτή
  6. Παραλία
  7. Περίσταση
  8. Δήμος Δίου-Ολύμπου
  9. Βαρικό
  10. Λεπτοκαρυά
  11. Λιτόχωρο
  12. Νέοι Πόροι
  13. Ν.Παντελεήμονας-Σκοτίνα
  14. Πλάκα
  15. Πλαταμώνας

Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ

  1. Δήμος Τεμπών
  2. Νέα Μεσάγγαλα 1
  3. Νέα Μεσάγγαλα 2
  4. Νέα Μεσάγγαλα 3
  5. Δήμος Αγιάς
  6. Αγιόκαμπος
  7. Στόμιο

Π.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Δήμος Βόλου

  1. Αγριά/Valis Resort
  2. Αλυκές
  3. Αμαρυλλίδος
  4. Αμφανών
  5. Άναυρος
  6. Θωμάς Σουτραλί Αγριάς
  7. Καρνάγιο
  8. Κριθαριά
  9. Νέα Αγχίαλος
  10. Πλάκες
  11. Πλατανίδια
  12. Χρυσή Ακτή Παναγιάς

Π.Ε. ΣΠΟΡΑΔΩΝ

  1. Δήμος Σκιάθου
  2. Αγ. Παρασκευή-Πλατανιάς
  3. Αχλαδιές
  4. Βασιλιάς
  5. Βρομόλιμνος
  6. Καναπίτσα
  7. Κουκουναριές
  8. Μάραθα/Skiathos Palace Hotel
  9. Μεγάλη Αμμος
  10. Τζανεριά
  11. Τρούλος
  12. Δήμος Σκοπέλου
  13. Αντρίνα/Adrina Beach & Adrina Resort

Π.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

  1. Δήμος Στυλίδας
  2. Γλύφα
  3. Δήμος Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου
  4. Καμένα Βούρλα/Mitsis Galini Wellness Resort
  5. Δήμος Λοκρών
  6. Λιβανάτες 1/Κυανή
  7. Λιβανάτες 2/Σχοινιάς
  8. Σκάλα Αταλάντης
  9. Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ [13]
  10. Δήμος Δωρίδος
  11. Αγ. Νικόλαος
  12. Βάθη
  13. Γλυφάδα
  14. Ερατεινή
  15. Μαραθιάς
  16. Μοναστηράκι
  17. Σεργούλα
  18. Σκάλωμα
  19. Χιλιαδού
  20. Δήμος Δελφών
  21. Άγιοι Πάντες
  22. Καλαφάτης
  23. Μαϊάμι
  24. Τροκαντερό-Αγκάλη

Π.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

  1. Δήμος Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας
  2. Αγ. Ισίδωρος
  3. Δήμος Τανάγρας
  4. Πλάκα Δηλεσίου

Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ

  1. Δήμος Χαλκιδέων
  2. Αλυκές Δροσιάς
  3. Αστέρια Χαλκίδας
  4. Καλάμια
  5. Λευκαντί

ΠΕΡ. ΑΤΤΙΚΗΣ

  1. Δήμος Μαραθώνος
  2. Μπρεξίζα
  3. Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος
  4. Διασταύρωση
  5. Λίμνη
  6. Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας
  7. Αυλάκι
  8. Δήμος Λαυρεωτικής
  9. 1ο Λιμανάκι Δασκαλειό Κερατέας/Solo Pino
  10. Δήμος Σαρωνικού
  11. Λαγονήσι 1-Grand Beach/ Grand Resort Lagonissi
  12. Λαγονήσι 2-Mediterraneo/Grand Resort Lagonissi
  13. Λαγονήσι 3-Κοχύλια/ Grand Resort Lagonissi
  14. Μαύρο Λιθάρι/EverEden Beach
  15. Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
  16. Αστέρας Βουλιαγμένης/Astir Beach Vouliagmenis
  17. Βάρκιζα
  18. Βούλα Α
  19. Βουλιαγμένη
  20. Δήμος Γλυφάδας
  21. Γλυφάδα
  22. Γλυφάδα Α
  23. Γλυφάδα Β
  24. Δήμος Αίγινας
  25. Αγ. Μαρίνα
  26. Δήμος Πόρου
  27. Ασκέλι/Νέα Αίγλη

Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

  1. Δήμος Λουτρακίου?-?Αγίων Θεοδώρων
  2. Λουτράκι-Μπούτσι/Poseidon Resort
  3. Λουτράκι 1
  4. Λουτράκι 2
  5. Πευκάκια-Άγιοι Θεόδωροι
  6. Δήμος Κορινθίων
  7. Αλμυρή
  8. Καλάμια
  9. Κόρφος
  10. Ποσειδωνία
  11. Δήμος Βέλου-Βόχας
  12. Βραχάτι
  13. Κοκκώνι
  14. Δήμος Σικυωνίων
  15. Πευκιάς
  16. Δήμος Ξυλοκάστρου?- Ευρωστίνης
  17. Δερβένι
  18. Ξυλόκαστρο-Πευκιάς
  19. Συκιά

Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

  1. Δήμος Ερμιονίδας
  2. Πόρτο Χέλι/AKS Hinitsa Bay
  3. Δήμος Ναυπλιέων
  4. Καραθώνα
  5. Πλάκα

Π.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

  1. Δήμος Βόρειας Κυνουρίας
  2. Άγιος Ανδρέας-Μύλος
  3. Ατσίγγανος
  4. Καλλιστώ
  5. Ξηροπήγαδο

Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ

  1. Δήμος Μονεμβασιάς
  2. Αρχάγγελος
  3. Μεγάλη Άμμος
  4. Μονεμβασιά
  5. Νεάπολη
  6. Πλύτρα-Παχιάμμος
  7. Πορί
  8. Τηγάνια
  9. Δήμος Ανατολικής Μάνης
  10. Γύθειο 2/Σελινίτσα
  11. Μαυροβούνι 1
  12. Σκουτάρι

Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

  1. Δήμος Καλαμάτας
  2. Ανατολική Καλαμάτα 1/Ανάσταση
  3. Ανατολική Καλαμάτα 2-Τέρμα Ναυαρίνου
  4. Βέργα-Αλμυρός
  5. Μικρή Μαντίνεια
  6. Δήμος Μεσσήνης
  7. Μπούκα
  8. Δήμος Τριφυλίας
  9. Dunes Beach-Costa Navarino

Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ

  1. Δήμος Πύργου
  2. Σκαφιδιά/Aldemar
  3. Δήμος Ήλιδας
  4. Κουρούτα
  5. Δήμος Πηνειού
  6. Αρκούδι
  7. Βαρθολομιό
  8. Γλύφα
  9. Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης
  10. Κάστρο Κυλλήνης/Olympia Golden Beach Resort
  11. Κάστρο-Χρυσή Ακτή 2/Robinson Kyllini Beach
  12. Λουτρά Κυλλήνης 1/ Grecotel Olympia Riviera Oasis
  13. Λουτρά Κυλλήνης 2/Grecotel Olympia Riviera Thalasso

Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ

  1. Δήμος Δυτικής Αχαΐας
  2. Καλογριά/Kalogria Beach
  3. Λακκόπετρα/Lakopetra Beach

Π.Ε. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

  1. Δήμος Ναυπακτίας
  2. Κάτω Βασιλική
  3. Κρυονέρι

Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

  1. Δήμος Πρέβεζας
  2. Κυανή
  3. Μέγα Άμμος
  4. Μονολίθι
  5. Πλατάνια
  6. Δήμος Πάργας
  7. Αμμουδιά
  8. Βάλτος/Parga Beach Resort
  9. Λούτσα

Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

  1. Δήμος Ηγουμενίτσας
  2. Αγ. Παρασκευή
  3. Δρέπανο
  4. Καραβοστάσι
  5. Μέγα Άμμος

Π.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

  1. Δήμος Βόρειας Κέρκυρας
  2. Canal d’ Amour
  3. Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων
  4. Αγία Αικατερίνη
  5. Αλυκές Ποταμού/Louis Kerkyra Golf
  6. Γλυφάδα/Domes of Corfu
  7. Δασιά/Ikos
  8. Δαφνίλα/Eva
  9. Δαφνίλα/Grecotel Daphnila Bay Dassia
  10. Έρμονες
  11. Κανόνι
  12. Κομμένο/Corfu Imperial
  13. Κοντόκαλι/Kontokali Bay Resort
  14. Μπενίτσες

Δήμος Νότιας Κέρκυρας

  1. Άγιος Ιωάννης Περιστερών/Marbella Corfu
  2. Ίσσος/Labranda Sandy Beach Resort
  3. Μωραΐτικα/Delfinia Hotels
  4. Μωραΐτικα/Domes Miramare Corfu

Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Δήμος Λευκάδας

  1. Αγ. Νικήτας-Πευκούλια
  2. Αη Γιάννης
  3. Κάθισμα 1
  4. Λευκάδα-Γύρα
  5. Μικρός Γιαλός-Πόρος
  6. Πόντι
  7. Πόρτο Κατσίκι
  8. Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ [1]

Δήμος Ιθάκης

  1. Πόλη-Τα Δεξιά

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

  1. Δήμος Αργοστολίου
  2. Άβυθος
  3. Αϊ Χέλης
  4. Άμμες
  5. Αράγια Πόρου
  6. Μακρύς Γιαλός
  7. Μεγάλη Άμμος
  8. Μούντα
  9. Μπούκα Γραδάκια
  10. Πλατύς Γιαλός
  11. Σκάλα
  12. Σπάσματα
  13. Τουρκοπόδαρο/White Rocks Hotel
  14. Δήμος Ληξουρίου
  15. Ξι
  16. Πετανοί
  17. Λέπεδα
  18. Δήμος Σάμης
  19. Αντίσαμος
  20. Μύρτος
  21. Π.Ε. ΖΑΚΥΝΘΟΥ [5]
  22. Δήμος Ζακύνθου
  23. Αγ. Σώστης 2
  24. Κατραγάκι/Eleon Grand Resort
  25. Μακρύς Γιαλός
  26. Μπούκα
  27. Τσιλιβί

Π.Ε. ΧΑΝΙΩΝ

  1. Δήμος Καντάνου-Σελίνου
  2. Γραμμένο
  3. Παχειά Άμμος
  4. Σούγια
  5. Χαλίκια
  6. Δήμος Κισσάμου
  7. Καστέλι/Μαύρος Μόλος-Πλάκα
  8. Φαλάσαρνα/Παχειά Άμμος 1
  9. Φαλάσαρνα/Παχειά Άμμος 2
  10. Δήμος Πλατανιά
  11. Κολυμβάρι/Euphoria Resort
  12. Πλατανιάς Λιμανάκι/Porto Platanias Beach
  13. Πλατανιάς/Γερανιώτης
  14. Ραπανιανά/Cavo Spada
  15. Δήμος Χανίων
  16. Άγ. Απόστολοι 1
  17. Άγ. Απόστολοι 2
  18. Αγ. Μαρίνα/Santa Marina & Almira Beach
  19. Άγ. Ονούφριος
  20. Καλαθάς
  21. Καλαμάκι
  22. Κλαδισός/Domes Zeen Chania
  23. Μαράθι
  24. Νέα Χώρα
  25. Σταλός
  26. Σταυρός
  27. Χρυσή Ακτή
  28. Δήμος Αποκορώνου
  29. Αλμυρίδα
  30. Γεωργιούπολη/Corissia Hotels
  31. Γεωργιούπολη/Corissia Princess
  32. Καβρός/Anemos
  33. Καβρός/Eliros Mare
  34. Καβρός/Georgioupolis Resort
  35. Καβρός/La Mer Resort
  36. Καβρός/Mythos Palace
  37. Καλύβες Ξυδά
  38. Κυανή
  39. Μαϊστράλι
  40. Περαστικός/Mare Monte
  41. Περαστικός/Pilot Beach

Π.Ε. ΡΕΘΥΜΝΟΥ

  1. Δήμος Ρεθύμνης
  2. Αδελιανός Κάμπος A/Aquila Rithymna Beach
  3. Αδελιανός Κάμπος/Caramel Boutique
  4. Πηγιανός Κάμπος/Grecotel White Palace
  5. Πλατανιάς Β/Minos Mare Resort
  6. Ρέθυμνο 1/Aquila Porto Rethymno
  7. Ρέθυμνο 1/Ilios beach
  8. Ρέθυμνο 1/Kriti beach
  9. Ρέθυμνο 2/Pearl Βeach
  10. Ρέθυμνο 4-Μυσσίρια/Creta Palace
  11. Ρέθυμνο/Ικόνες
  12. Σκαλέτα/Creta Star
  13. Σκαλέτα/Rethymno Mare

Δήμος Μυλοποτάμου

  1. Λιανός Κάβος Λαυρίς/Iberostar Creta Panorama
  2. Λιανός Κάβος/Creta Marine
  3. Πάνορμο Λίμνη/Grecotel Club Marine Palace

Δήμος Αγίου Βασιλείου

  1. Αγ. Γαλήνη/Ύστερο Βαρκοτόπι
  2. Αγ. Παύλος
  3. Πλακιάς
  4. Ροδάκινο
  5. Σούδα

Π.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δήμος Μαλεβιζίου

  1. Αμμουδάρα 1/Agapi Beach
  2. Αμμουδάρα 4/Candia Maris
  3. Αμμουδάρα 5/Santa Marina
  4. Αμμουδάρα/Atlantica Akti Zeus
  5. Αμμουδάρα/Dessole Dolphin Bay
  6. Αμμουδάρα/Lifestyle Beach
  7. Ελληνοπεράματα/Apollonia Beach
  8. Μαδέ/Athina Palace
  9. Φόδελε/Fodele Beach Hotel

Δήμος Ηρακλείου

  1. Αμμουδάρα/Enorme Teatro Beach

Δήμος Χερσοννήσου

  1. Αγ. Γεώργιος 1/Aldemar Knossos Royal
  2. Αγ. Γεώργιος 2-Παναγία ρύζι /Annabelle Beach Resort
  3. Αγ. Γεώργιος 3/Aldemar Royal Mare & Cretan Village
  4. Αγ. Δημήτριος/Alexander Beach
  5. Αγία Πελαγία-Μενόπετρα/Akrogiali Beach
  6. Αμνισός/Unique Blue Resort
  7. Ανισσαράς/Lyttos Beach
  8. Ανισσαράς/Mitsis Laguna Resort
  9. Δράπανος/Nana Golden Beach, Nana Princess
  10. Εσταυρωμένος/Arina Beach Hotel
  11. Καστρί/Creta Maris
  12. Κλωντζάνη/Sirens Hotels
  13. Κοκκίνη Χάνι/Knossos Beach
  14. Κοκκίνη Χάνι/Mitsis Rinela Beach Resort
  15. Κοκκίνη Χάνι/Themis Beach
  16. Λιμένας Χερσονήσου 5/Silva Beach Hotel
  17. Ποταμός Α
  18. Ποταμός/Cretan Malia Park
  19. Δήμος Φαιστού
  20. Καλαμάκι
  21. Κόκκινος Πύργος
  22. Μάταλα

Π.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

  1. Δήμος Αγίου Νικολάου
  2. Αγ. Νικόλαος 1/Saint Nicolas Bay
  3. Αγ. Νικόλαος 2/Minos Palace
  4. Αγ. Νικόλαος 3/Minos Beach
  5. Αγ. Παντελεήμονας
  6. Αλμυρός
  7. Άμμος/Μαρίνα
  8. Άμμος/Δημοτική
  9. Αμμουδάρα
  10. Βούλισμα
  11. Δρήρος/Domes of Elounda
  12. Ελούντα/Porto Elounda
  13. Ελούντα 1/Elounda Blu
  14. Ελούντα/Elounda Mare
  15. Καραβοστάσι
  16. Κιτροπλατεία
  17. Μιραμπέλλο/Wyndham Grand Crete Mirabello Bay
  18. Πηγαϊδάκια Ελούντας/Elounda Village
  19. Πήλος/Istron Bay
  20. Πλάκα/Blue Palace
  21. Πόρος 1/Elounda Bay Palace
  22. Πόρος 2/Elounda Beach
  23. Σπηλιάδα/Kalimera Kriti
  24. Σχίσμα
  25. Χαβάνια 1/Candia Park Village
  26. Χαβάνια 2
  27. Δήμος Σητείας
  28. Ανάληψη
  29. Βάι/Φοινικόδασος
  30. Βουρλιά
  31. Κάτω Ζάκρος
  32. Κουρεμένος
  33. Λαγούφα/Μικρή Πόλη Κρήτη
  34. Λιμανάκι
  35. Μακρύγιαλος-Λαγκούφα/Sunwing Makrigialos Beach
  36. Σητεία 1-Γαλλικό/Sitia Beach
  37. Χιόνα
  38. Δήμος Ιεράπετρας
  39. Ιεράπετρα 1-Δημοτική
  40. Ιεράπετρα/Enorme Santanna Beach
  41. Καθαράδες/Ostria Resort
  42. Κουτσουνάρι 2/Kakkos Bay
  43. Κουτσουνάρι-Αγ.Ιωάννης/Sunshine Crete & Sunshine Crete Village
  44. Κουτσουνάρι/Coriva Beach-Pelagos Seaside

Π.Ε. ΡΟΔΟΥ

  1. Δήμος Ρόδου
  2. Αμμούδες Φαληράκι/Mitsis Alila Resort
  3. Αμμούδες-Φαληράκι/Elysium Resort
  4. Αμμούδες-Φαληράκι/Rodos Palladium
  5. Άντονι Κουίν
  6. Αφάντου 2/Irene Palace
  7. Αφάντου 2/Port Royal
  8. Βληχά/Lindos Mare & Lindos Blu
  9. Γαλούνι Κοκκινόγια/Boutique 5 Hotel
  10. Γαλούνι Κοκκινόγια/Mayia Exclusive Resort
  11. Γαλούνι Κοκκινόγια/Mitsis Rodos Village
  12. Γαλούνι Κοκκινόγια/Princess Adriana Resort
  13. Ενυδρείο 1-Άγαλμα Διαγόρα
  14. Ενυδρείο 2-Grand Hotel
  15. Ενυδρείο 3 – Έλλη
  16. Ενυδρείο 4 Καζίνο
  17. Θεολόγος
  18. Ιξιά/Rhodes Βay Ηotel
  19. Ιξιά/Rodos Palace
  20. Καβουράκια/Amilia Mare & Paradise Village
  21. Καθαρά
  22. Καλλιθέα
  23. Κιοτάρι
  24. Κιοτάρι 3/Rodos Princess Beach
  25. Κιοτάρι Αγγελιένα 1
  26. Κιοτάρι Αγγελιένα 2
  27. Κολύμπια Α-Λιμανάκι/Atlantica Imperial
  28. Κολύμπια/Mythos Beach
  29. Κολύμπια/Μικρή Πόλη
  30. Λαδικό
  31. Λάρδος 1/Lindos Princess Beach
  32. Λάρδος 3/Lindian Village
  33. Λαχανιά/Atrium Prestige
  34. Μαντώματα
  35. Μεγάλη Γη/Atlantica Dreams Resort
  36. Μεγάλος Γιαλός – Λίνδος
  37. Μικρός Γιαλός-Λίνδος
  38. Ρένη
  39. Ρένη 1/Sunwing Kallithea Beach
  40. Ρένη Καλάθου/Atrium Palace
  41. Στεγνά/Porto Angeli
  42. Τραουνού
  43. Τριάντα Β/Sun Beach Resort
  44. Τριάντα/Electra Palace Resort
  45. Τσαμπίκα
  46. Τσαμπίκα Συμιακή
  47. Φαληράκι 1/Esperides
  48. Φαληράκι 2/Amada Colossos
  49. Φαληράκι 3/Esperos Palace
  50. Φαληράκι 4/Καλυψώ
  51. Φαληράκι 5/Blue Sea
  52. Φαληράκι 5/Epsilon
  53. Φαληράκι Α
  54. Φαληράκι Λιμανάκι
  55. Φαληράκι-Καστράκι/Grecotel Lux Me Dama Dama
  56. Ψάλτος/Mitsis Lindos Memories Resort

Π.Ε. ΚΩ

  1. Δήμος Κω
  2. Άκρο Χελώνας/Robinson Club Daidalos
  3. Βουνό/Mitsis Hotels
  4. Γουρνιάτης/Atlantica Beach Resort Kos
  5. Κέφαλος/Ikos Aria
  6. Κρητικά-Atlantis Hotel
  7. Λάμπη/Blue Lagoon
  8. Μαρμάρι/Caravia Beach
  9. Μαρμάρι/Royal Park
  10. Μπαμιαλίκι/Astir Odysseus
  11. Πευκοκεφαλή-Αγ. Φωκάς/Oceanis
  12. Τρούλος/Neptune Hotels
  13. Ψαλίδι/Mitsis Ramira Beach Hotel

Π.Ε. ΑΝΔΡΟΥ

  1. Δήμος Άνδρου
  2. Δελαβόγια/Aneroussa Beach

Π.Ε. ΤΗΝΟΥ

  1. Δήμος Τήνου
  2. Αγ. Φωκάς/Μαραθιά

Π.Ε. ΜΥΚΟΝΟΥ

  1. Δήμος Μυκόνου
  2. Καλαφάτης/Aphrodite Beach Resort

Π.Ε. ΣΥΡΟΥ

  1. Δήμος Σύρου-Ερμούπολης
  2. Αγκαθωπές
  3. Αζόλιμνος
  4. Βάρη
  5. Γαλησσάς
  6. Κίνι
  7. Φοίνικας

Π.Ε. ΚΕΑΣ-ΚΥΘΝΟΥ

  1. Δήμος Κέας
  2. Γιαλισκάρι
  3. Κούνδουρος
  4. Οτζιάς

Π.Ε. ΠΑΡΟΥ

  1. Δήμος Πάρου
  2. Λιβάδια
  3. Λογαράς
  4. Μάρπησσα/Χρυσή Ακτή
  5. Πούντα
  6. Τσερδάκια

Π.Ε. ΝΑΞΟΥ

  1. Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
  2. Αγία Άννα/Μάραγκας
  3. Άγιος Γεώργιος
  4. Άγιος Προκόπιος

Π.Ε. ΘΗΡΑΣ

  1. Δήμος Θήρας
  2. Αγ. Γεώργιος
  3. Βλυχάδα
  4. Καμάρι 1
  5. Καμάρι 2
  6. Περίβολος
  7. Περίσσα

Δήμος Ιητών

  1. Μαγγανάρι
  2. Μυλοπόταμος
  3. Όρμος

Π.Ε. ΜΗΛΟΥ

Δήμος Μήλου

  1. Προβατάς

Δήμος Σίφνου

  1. Καμάρες
  2. Πλατύς Γιαλός

Π.Ε. ΣΑΜΟΥ

Δήμος Ανατολικής Σάμου

  1. Γλυκόριζα
  2. Δόρυσσα/Ποτοκάκι

Π.Ε. ΧΙΟΥ

Δήμος Χίου

  1. Αγ. Παρασκευή
  2. Αγ. Φωτεινή
  3. Αγιάσματα
  4. Άγιος Ισίδωρος
  5. Γιόσωνας
  6. Γωνιά
  7. Δασκαλόπετρα
  8. Δημοτική Πλαζ Χίου
  9. Καρφάς
  10. Κοντάρι
  11. Κώμη
  12. Λήμνος
  13. Λιθί
  14. Μέγας Λιμιώνας
  15. Όρμος Λω

Π.Ε. ΛΕΣΒΟΥ

Δήμος Δυτικής Λέσβου

  1. Άναξος
  2. Βατερά
  3. Εφταλού/Αγ. Ανάργυροι
  4. Κάγια
  5. Μεντούσι
  6. Μόλυβος
  7. Νυφίδα
  8. Πέτρα
  9. Σκάλα Ερεσού
  10. Σκάλα Καλλονής
  11. Σκάλα Πολιχνίτου
  12. Δήμος Μυτιλήνης
  13. Αγ. Ισίδωρος
  14. Κανόνι Θέρμης
  15. Σκάλα Μυστεγνών
  16. Τάρτι
  17. Τσαμάκια
  18. Χαραμίδα

Π.Ε. ΛΗΜΝΟΥ

Δήμος Λήμνου

  1. Άγιος Ιωάννης
  2. Εβγάτης-Ζεματάς
  3. Θάνος
  4. Πλατύ
  5. Ρηχά Νερά
Ποιες μαρίνες βραβεύτηκαν

Π.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

  1. Δήμος Σιθωνίας
  2. Μαρίνα Πόρτο Καρράς
  3. Δήμος Κασσάνδρας
  4. Μαρίνα Σάνη
  5. Μαρίνα Miraggio

Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ

  1. Δήμος Σκύρου
  2. Τουριστικό Καταφύγιο Λιναριάς Σκύρου

ΠΕΡ. ΑΤΤΙΚΗΣ

  1. Δήμος Λαυρεωτικής
  2. Οlympic Μarine
  3. Δήμος Ελληνικού
  4. Μαρίνα Αγ. Κοσμά
  5. Δήμος Αλίμου
  6. Μαρίνα Αλίμου
  7. Δήμος Παλαιού Φαλήρου
  8. Μαρίνα Φλοίσβου

Π.Ε. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

  1. Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας
  2. Μαρίνα Κλεοπάτρα

Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

  1. Δήμος Πρέβεζας
  2. Μαρίνα Πρέβεζας

Π.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

  1. Δήμος Κέρκυρας
  2. Μαρίνα Γουβιών

Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

  1. Δήμος Λευκάδας
  2. Μαρίνα Λευκάδας

Π.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

  1. Δήμος Αγ. Νικολάου
  2. Μαρίνα Αγ. Νικολάου

Π.Ε. ΚΩ

  1. Δήμος Κω
  2. Μαρίνα Κω

Π.Ε. ΚΑΛΥΜΝΟΥ

  1. Δήμος Λέρου
  2. Μαρίνα Λέρου

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΣΚΑΦΗ

Π.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

  1. Scorpion Yachting MCPY?/All Inblusive
  2. Sani Cat
  3. Sani Grace
  4. Sani Riva
  5. Sani Swan
  6. Sani Wind
  7. A Trinity

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Αυτές οι παραλίες πήραν γαλάζια σημαία – Ποιες είναι στο νομό Αττικής "

Μπορέλ: Καμία συμφωνία δεν επετεύχθη για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει καταλήξει σε συμφωνία για ένα έκτο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ μετά τη σημερινή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία σήμερα» είπε ο Μπορέλ σε δημοσιογράφους.

Ενημέρωσε, ωστόσο, ότι οι υπουργοί Εξωτερικών αποφάσισαν να ενισχύσουν περαιτέρω την Ουκρανία με 500 εκατομμύρια ευρώ για αγορές όπλων, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό που έχει διαθέσει η ΕΕ για αυτόν τον σκοπό σε 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπορέλ: Καμία συμφωνία δεν επετεύχθη για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο"

Οι σκανδιναβικές χώρες δίνουν εγγυήσεις ασφαλείας σε Σουηδία και Φινλανδία μέχρι να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ

Η Νορβηγία, η Δανία και η Ισλανδία, με κοινή ανακοίνωσή τους, τονίζουν ότι είναι έτοιμες να στηρίξουν τη Φινλανδία και τη Σουηδία, τις δύο χώρες που επιθυμούν να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ, στην περίπτωση που δεχτούν επίθεση.

«Μαζί με τη Δανία και την Ισλανδία, η Νορβηγία είναι έτοιμη να βοηθήσει τους σκανδιναβούς γείτονές της με όλα τα αναγκαία μέσα, εάν δεχτούν επίθεση στο έδαφός τους προτού να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ», τόνισε ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε.

Την ίδια διαβεβαίωση έδωσε και η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν λέγοντας ότι αν οι δύο χώρες δεχτούν επίθεση «θα βοηθήσουμε τη Φινλανδία και τη Σουηδία με όλα τα αναγκαία μέσα». «Ξεκινούμε αμέσως προετοιμασίες για να υλοποιήσουμε αυτές τις εγγυήσεις ασφαλείας», πρόσθεσε.

Μόνο τα μέλη του ΝΑΤΟ και όχι οι υποψήφιες χώρες μπορούν να επωφεληθούν από την «ομπρέλα προστασίας» του Συμφώνου, γεγονός που ώθησε τη Στοκχόλμη και το Ελνσίνκι να ζητήσουν εγγυήσεις ασφαλείας από πολλές χώρες. Η Νορβηγία, η Δανία και η Ισλανδία είναι και οι τρεις μέλη του ΝΑΤΟ.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στην απόφαση της Σουηδίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων. Ο Γάλλος πρόεδρος είχε χαιρετίσει και μια παρόμοια ανακοίνωση που έκανε στις 12 Μαΐου η Φινλανδία για το ίδιο θέμα, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ χαρακτήρισε «σοβαρό λάθος» την υποψηφιότητα της Σουηδίας και της Φινλανδίας ενώ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι η εξέλιξη αυτή «ούτε θα ενισχύσει, ούτε θα βελτιώσει την αρχιτεκτονική ασφαλείας στην ήπειρό μας».

Με την ένταξη της Σουηδίας, η Βαλτική Θάλασσα θα μετατραπεί σε «Νατοϊκή Θάλασσα» - εκτός από τα χωρικά ύδατα της Ρωσίας στον θύλακα του Καλίνινγκραντ και στην Αγία Πετρούπολη.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Οι σκανδιναβικές χώρες δίνουν εγγυήσεις ασφαλείας σε Σουηδία και Φινλανδία μέχρι να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ"

Ουκρανία: Ρωσική προπαγάνδα η εκεχειρία στο Azovstal – Εγκλωβισμένοι 1.000 στρατιώτες του τάγματος Αζόφ

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι δεν συμφωνήθηκε με την Ρωσία καμία εκεχειρία στο εργοστάσιο Azovstal της Μαριούπολης -σε αντίθεση με όσα ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας– και τόνισε ότι παραμένουν παγιδευμένοι περίπου 1.000 στρατιώτες που είναι μέλη του τάγματος Αζόφ.

Όπως αναμετέδωσε το ΑΠΕ από το πρακτορείο Ukrinform, τα μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας στην πλειονότητά τους μετέδωσαν την είδηση ότι «η πρώτη ομάδα των ουκρανών στρατιωτικών βγήκε από το Azovstal με λευκή σημαία» και αυτό σύμφωνα με τους προπαγανδιστές υπήρξε «η αρχή της συνθηκολόγησης των υπερασπιστών».

Σύμφωνα με την ουκρανική πλευρά, το Κρεμλίνο χρειάζεται μια τέτοια πληροφοριακή «κάλυψη» για δύο λόγους. Πρώτον για να καταστρέψει την εικόνα των ανίκητων υπερασπιστών της Μαριούπολης λέγοντας ότι «παραδόθηκαν» και δεύτερον για να εξηγήσει και να καθησυχάσει τους Ρώσους, οι οποίοι θα μπορούσαν να δυσανασχετήσουν από μια τέτοια υποχώρηση του Πούτιν στους «νεοναζί».

Μάλιστα, οι συγγενείς των υπερασπιστών της Μαριούπολης απηύθυναν έκκληση στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να καταβάλει προσπάθειες με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζιπίνγκ για τη διοργάνωση αποστολής σωτηρίας των μαχητών από το Azovstal που θα έχει σκοπό την απομάκρυνσή τους από τον χώρο αυτό.

Ο χώρος του εργοστασίου στον οποίο βρίσκονται περίπου 600 βαριά τραυματίες μαχητές, βάλλεται διαρκώς από πυρά πυροβολικού και είναι αδύνατον να τους παρασχεθεί ιατρική βοήθεια.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ουκρανία: Ρωσική προπαγάνδα η εκεχειρία στο Azovstal – Εγκλωβισμένοι 1.000 στρατιώτες του τάγματος Αζόφ"

Ερντογάν: Δεν θα εγκρίνω ένταξη Φινλανδίας & Σουηδίας – Γαλλία: Θα τις υπερασπιστούμε

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι δεν θα εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Την ίδια ώρα, το Ελιζέ διαμηνύει ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να στηρίξει τη Φινλανδία και τη Σουηδία, πολιτικά και μέσω «ενισχυμένων στρατιωτικών αλληλεπιδράσεων» και να τις προστατεύσει έναντι οποιωνδήποτε απειλών ή επιθέσεων.

Η γαλλική προεδρία έστειλε μήνυμα σε όποιον «θα επιδίωκε να δοκιμάσει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη απειλώντας ή εξαπολύοντας επίθεση στην κυριαρχία τους» ότι το Παρίσι θα σταθεί στο πλευρό της Φινλανδίας και της Σουηδίας.

Νωρίτερα, ο Ερντογάν τόνισε ότι οι διπλωμάτες από τη Φινλανδία και τη Σουηδία δεν χρειάζεται να «μπουν στον κόπο» να ταξιδέψουν στην Τουρκία προκειμένου να πείσουν την Άγκυρα να εγκρίνει τα αιτήματα ένταξής τους στη Συμμαχία.

Το πρακτορείο ειδήσεων TT, επικαλούμενο το σουηδικό υπουργείο Εξωτερικών, είχε μεταδώσει το απόγευμα της Δευτέρας ότι διπλωμάτες από τη Σουηδία και τη Φινλανδία θα επισκεφθούν την Άγκυρα προκειμένου να κάμψουν τις αντιρρήσεις της Τουρκίας στα σχέδια των δύο σκανδιναβικών χωρών για ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.

Η πρωθυπουργός της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον ανακοίνωσε επισήμως τη Δευτέρα την απόφαση της Στοκχόλμης να καταθέσει αίτημα για ένταξη στο ΝΑΤΟ, μια ημέρα αφότου ο πρόεδρος της Φινλανδίας Σάουλι Νιινίστο επιβεβαίωσε ότι το Όσλο θα αιτηθεί την ένταξη στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Τις προηγούμενες ημέρες υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ δήλωναν πως η Τουρκία δεν θα βάλει τελικά εμπόδια στην ένταξη των δύο χωρών στη Συμμαχία.

Ερντογάν: Σουηδία και Φινλανδία δεν έχουν ξεκάθαρη στάση απέναντι στην τρομοκρατία

Σε δηλώσεις του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε σαφή την άρνηση της Τουρκίας να πει το «ναι» για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει συναντήσεις με τους υπουργούς εξωτερικών, πρέπει να σας πω με ειλικρίνεια ότι αυτές οι δυο χώρες δεν έχουν ξεκάθαρη στάση απέναντι στην τρομοκρατία. Και σε αυτό το διάστημα ακόμα και αν δηλώσουν ότι είναι αντίθετες στην τρομοκρατία, υπάρχουν επίσης δηλώσεις ότι δεν θα μας παραδώσουν τους τρομοκράτες που ζητούμε» είπε και συνέχισε: «Ξέρετε ότι η Ελλάδα είχε βγει από το ΝΑΤΟ, οι προηγούμενες κυβερνήσεις έδωσαν την συγκατάθεση τους για να επιστρέψει η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ. Και τώρα απευθύνομαι στον τουρκικό λαό που μας παρακολουθεί από τα τηλεοράσεις του. Οι σημαντικές χώρες του ΝΑΤΟ προσφέρουν ή δεν προσφέρουν υποστήριξη (προς την Ελλάδα); Δημιουργούν ή δεν δημιουργούν νέες βάσει στην Ελλάδα. Πώς να τους πιστέψουμε;» και συνεχίζει:

«Η Σουηδία έχει γίνει εκκολαπτήριο τρομοκρατών, έχουν υποστηρικτές του ΡΚΚ, ακόμη και μέσα στον κοινοβούλιο τους. Μας λένε ότι τη Δευτέρα θα μας έρθουν αντιπροσωπείες (Σουηδία, Φινλανδία). Αν είναι να έρθουν για να μας πείσουν, να μην κάνουν τον κόπο. Μιλάμε για θέματα ασφαλείας και δεν πρόκειται να πούμε το ναι. Αλλιώς το ΝΑΤΟ δεν θα είναι πλέον μια οργάνωση ασφαλείας αλλά, μια οργάνωση που υποθάλπει του τρομοκράτες. Και δεν θα κάνουμε το ίδιο λάθος».

ΕΡΤ, Reuters/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Δεν θα εγκρίνω ένταξη Φινλανδίας & Σουηδίας – Γαλλία: Θα τις υπερασπιστούμε"

«Πράσινο φως» της ΕΕ για πληρωμές ρωσικού φυσικού αερίου σε ρούβλια

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε ότι οι εισαγωγείς ρωσικού φυσικού αερίου θα μπορούν να συνεχίσουν να πληρώνουν χωρίς να παραβιάζουν τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έστειλε τις αναθεωρημένες κατευθυντήριες γραμμές της στα κράτη μέλη την Παρασκευή, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Στις επικαιροποιημένες συστάσεις, οι εταιρείες πρέπει να κάνουν σαφή δήλωση ότι θεωρούν τις υποχρεώσεις τους εκπληρωμένες μόλις πληρώσουν σε ευρώ ή δολάρια.
 
Οι συστάσεις της Επιτροπής

Οι κυρώσεις της ΕΕ «δεν εμποδίζουν οικονομικούς φορείς από το να ανοίγουν τραπεζικό λογαριασμό σε καθορισμένη τράπεζα για πληρωμές που οφείλονται βάσει συμβάσεων για την προμήθεια φυσικού αερίου σε αέρια κατάσταση, στο νόμισμα που καθορίζεται σε αυτές τις συμβάσεις» ανέφερε η Επιτροπή.

«Οι εταιρείες θα πρέπει να κάνουν σαφή δήλωση ότι σκοπεύουν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους βάσει υφιστάμενων συμβάσεων και να θεωρήσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις σχετικά με την πληρωμή εκπληρωμένες πληρώνοντας σε ευρώ ή δολάρια, σύμφωνα με τις υπάρχουσες συμβάσεις».

Η καθοδήγηση δεν εμποδίζει τις εταιρείες να ανοίξουν λογαριασμό στην Gazprombank και θα τους επιτρέψει να αγοράσουν φυσικό αέριο σε συμφωνία με τις κυρώσεις της ΕΕ μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ωστόσο, δεν αντιμετωπίζει την απαίτηση της Μόσχας να ανοίξει δεύτερο λογαριασμό σε ρούβλια, ο οποίος σύμφωνα με διάταγμα του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν είναι απαραίτητος για να ολοκληρωθεί η πληρωμή.

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες άρχισαν να κινούνται ώστε να συμμορφωθούν με τις ρωσικές απαιτήσεις και να διατηρήσουν τη ροή του φυσικού αερίου. Ο ιταλικός ενεργειακός κολοσσός Eni SpA θα προχωρήσει σε άνοιγμα λογαριασμών σε ρούβλια και ευρώ στην Gazprombank έως την Τετάρτη, ώστε να μπορεί να πραγματοποιήσει τις πληρωμές εγκαίρως αυτόν τον μήνα και να αποφύγει τυχόν κινδύνους, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση.

Αναλυτικά, η καθοδήγηση της ΕΕ αναφέρει: «Ο Κανονισμός (ΕΕ) 833/2014 του Συμβουλίου και ο Κανονισμός (ΕΕ) 269/2014 του Συμβουλίου δεν εμποδίζουν τους οικονομικούς φορείς να ανοίγουν τραπεζικό λογαριασμό σε καθορισμένη τράπεζα για πληρωμές που οφείλονται βάσει συμβάσεων για την προμήθεια φυσικών αέριο σε αέρια κατάσταση, στο νόμισμα που καθορίζεται στις εν λόγω συμβάσεις για την εκτέλεση πληρωμών δυνάμει αυτών, υπό την προϋπόθεση ότι οι πληρωμές γίνονται σε αυτό το νόμισμα, υπό κανονικές εμπορικές συνθήκες, νοείται ότι τέτοιες πληρωμές σε αυτό το νόμισμα απαλλάσσουν οριστικά τον οικονομικό φορέα από τις υποχρεώσεις πληρωμής που απορρέουν από τις εν λόγω συμβάσεις, χωρίς καμία περαιτέρω ενέργεια από την πλευρά του όσον αφορά την πληρωμή. Για το σκοπό αυτό, οι εν λόγω φορείς θα πρέπει να κάνουν σαφή δήλωση ότι σκοπεύουν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους βάσει υφιστάμενων συμβάσεων και να θεωρήσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις σχετικά με την πληρωμή εκπληρωμένες πληρώνοντας σε ευρώ ή δολάρια, σύμφωνα με τις υφιστάμενες συμβάσεις».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "«Πράσινο φως» της ΕΕ για πληρωμές ρωσικού φυσικού αερίου σε ρούβλια"

Ουκρανία: Ρωσικό πλήγμα σε εγκαταστάσεις με νιτρικό αμμώνιο στο Χάρκοβο

Μια αποθήκη στην οποία φυλάσσονταν ποσότητες νιτρικού αμμωνίου χτυπήθηκε από ρωσικό πλήγμα στην περιοχή του Χαρκόβου στη βορειοανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

«Η έκρηξη στην περιφέρεια του Χαρκόβου δεν συνιστά απειλή για τον πληθυσμό» διαβεβαίωσε στη σελίδα του στο Telegram ο κυβερνήτης της γειτονικής επαρχίας του Ντονέτσκ. Η ανάρτηση συνοδευόταν από μια φωτογραφία που έδειχνε ένα εντυπωσιακό πορτοκαλί νέφος να υψώνεται πάνω από χωράφια. «Μια ρωσική οβίδα έπληξε μια αποθήκη στην περιοχή του Χαρκόβου όπου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπήρχε νιτρικό αμμώνιο», διευκρίνισε ο κυβερνήτης. «Το νέφος μπορεί να είναι τρομακτικό, όμως δεν υπάρχει λόγος πανικού», πρόσθεσε.

Το νιτρικό αμμώνιο, μια ουσία στην οποία οφείλονταν οι καταστροφικές εκρήξεις που ισοπέδωσαν το λιμάνι της Βηρυτού τον Αύγουστο του 2020, χρησιμοποιείται κυρίως ως αζωτούχο λίπασμα αλλά και για την παρασκευή εκρηκτικών.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε νωρίτερα, ότι οι δυνάμεις της απώθησαν τους Ρώσους στρατιώτες στην περιοχή του Χαρκόβου και ανέκτησαν τον έλεγχο ενός τμήματος της μεθορίου με τη Ρωσία.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ουκρανία: Ρωσικό πλήγμα σε εγκαταστάσεις με νιτρικό αμμώνιο στο Χάρκοβο"

Καιρός αύριο: Βροχή σε Αττική, Θεσσαλονίκη – Πάνω από 32 βαθμούς ο υδράργυρος

Άστατος θα είναι ο καιρός αύριο, Τρίτη (17.05.2022). Αρχικά θα είναι καλός, αλλά σταδιακά θα συννεφιάσει και θα βρέξει. Θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς η θερμοκρασία.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά όπου θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί ασθενείς ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά από 12 έως 28 με 30 ενώ στην Ήπειρο και την δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στα ανατολικά ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 13 έως 31 και στις νησιωτικές περιοχές από 15 έως 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.
 
Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχή σε Αττική, Θεσσαλονίκη – Πάνω από 32 βαθμούς ο υδράργυρος"

Γαλλία: Η Ελιζαμπέτ Μπορν νέα πρωθυπουργός - Παραιτήθηκε ο Ζαν Καστέξ

Την Ελιζαμπέτ Μπορν όρισε πρώτη πρωθυπουργό της δεύτερης θητείας του ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν. Η Ελιζαμπέτ Μπορν, γεννημένη στις 18 Απριλίου 1961 στο Παρίσι, είναι απόφοιτη Πολυτεχνείου, υπήρξε δημόσια υπάλληλος και προέρχεται από το γαλλικό Σοσιαλιστικό κόμμα. Ήταν κατά καιρούς σύμβουλος του Λιονέλ Ζοσπεν, του Ζακ Λαγκ και της Σεγκολέν Ρουαγιάλ.
Το 2017 έγινε Υπουργός Μεταφορών, στην πρώτη κυβέρνηση υπό την προεδρία του Εμανουέλ Μακρόν, τον Ιούλιο του 2019 έγινε υπουργός Οικολογικής Μετάβασης και το επόμενο έτος Υπουργός Εργασίας. Ανήκει στην αριστερή πτέρυγα του κυβερνώντος κόμματος, με γνώση του οικολογικού ζητήματος, ενώ έχει τη φήμη πολιτικού που φέρνει σε πέρας ότι αναλαμβάνει. Δεν θεωρείται ωστόσο ιδιαίτερα επικοινωνιακή.

Θα παραμείνει στη θέση της πρωθυπουργού τουλάχιστον ως τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, όποτε θα διαπιστωθεί αν η προεδρική πλειοψηφία υπό τον Μακρόν είναι και κοινοβουλευτική. Αν όχι ο Γάλλος πρόεδρος θα πρέπει να ορίσει πρωθυπουργό που να έχει την εμπιστοσύνη της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης. Ο επκεφαλής της γαλλικής Αριστεράς Ζαν Λικ Μελανσόν έκανε λόγο για «σύμβαση ορισμένου χρόνου» εκτιμώντας πως σε ένα μήνα διάδοχός της θα είναι ο ίδιος.

Προς το παρόν πάντως η νέα πρωθυπουργός επισκέπτεται τον απερχόμενο, μετά από δυο χρόνια πρωθυπουργίας, Ζαν Καστέξ και στη συνέχεια από κοινού με τον Πρόεδρο Μακρόν, όπως ορίζει το γαλλικό Σύνταγμα, θα επιλέξουν το υπουργικό συμβούλιο. Είναι η δεύτερη φορά που η Γαλλία έχει γυναίκα πρωθυπουργό. Η πρώτη φορά ήταν το 1992, όταν ο Φρανσουά Μιτεράν όρισε την Εντίτ Κρεσόν.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Γαλλία: Η Ελιζαμπέτ Μπορν νέα πρωθυπουργός - Παραιτήθηκε ο Ζαν Καστέξ"

Νέο Μεξικό: Εκκενώνονται χωριά και χιονοδρομικό κέντρο – Πυρκαγιά κατακαίει τα πάντα εδώ και 40 ημέρες

Μια δασική πυρκαγιά που καίει εδώ και 40 ημέρες στο Νέο Μεξικό θεωρείται πλέον η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία αυτής της Πολιτείας.

Λόγω της φωτιάς που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις εκκενώθηκαν ένα μικρό χιονοδρομικό κέντρο καθώς και χωριά στα βουνά που πλήττονται από την ξηρασία, στα ανατολικά της Σάντα Φε στο Νέο Μεξικό.

Λόγω των ανέμων που δεν λένε να κοπάσουν, η πυρκαγιά έχει κάψει μια έκταση ίση σχεδόν με εκείνη του Λος Άντζελες, ενώ κατέστρεψε εκατοντάδες σπίτια και άλλα κτίρια στην οροσειρά Σάνγκρε ντι Κρίστο.

Οι κάτοικοι του χιονοδρομικού θερέτρου Σιπάπου και των κοινοτήτων σε απόσταση 21 χιλιομέτρων νοτίως του Τάος έλαβαν την εντολή, αργά το βράδυ της Κυριακής, να απομακρυνθούν αφού οι φλόγες πλησιάζουν στον δρυμό Πέκος Γουάιλντερνες.

Η πυρκαγιά, στην οποία οι αρχές έχουν δώσει την ονομασία Hermits Peak & Calf Canyon («Κορυφή του Ερημίτη και Φαράγγι του Μοσχαριού») έχει κάψει 1.210.000 στρέμματα, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του 2012. Έχει τεθεί υπό έλεγχο κατά το 27%, σύμφωνα με τη Δασική Υπηρεσία της Σάντα Φε.
photo Reuters

Η πρώτη εστία ξέσπασε στις 6 Απριλίου, όταν η Δασική Υπηρεσία δεν κατάφερε να περιορίσει μια προδιαγεγραμμένη καύση που είχε ως στόχο την πρόληψη μεγαλύτερων δασικών πυρκαγιών. Στη συνέχεια ενώθηκε με ένα άλλο μέτωπο, τα αίτια του οποίου είναι υπό διερεύνηση.

Η πυρκαγιά κατέστρεψε δάση που χρησιμοποιούσαν επί χρόνια οι κάτοικοι των ισπανο-ινδιάνικων κοινοτήτων για να παίρνουν οικοδομικά υλικά και καύσιμη ύλη.

photo Reuters

Την Κυριακή οι καπνοί έπνιγαν την πλατεία της Σάντα Φε, μιας τουριστικής πόλης 84.000 κατοίκων. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η κλιματική αλλαγή μείωσε την ποσότητα του χιονιού στα βουνά και ξήρανε τα δάση ενώ λόγω της ξηρασίας των τελευταίων 25 ετών τα δέντρα πεθαίνουν από ασθένειες και ζιζάνια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο Μεξικό: Εκκενώνονται χωριά και χιονοδρομικό κέντρο – Πυρκαγιά κατακαίει τα πάντα εδώ και 40 ημέρες"

Συναγερμός με την «ευλογιά των πιθήκων» – Τέσσερα νέα κρούσματα στη Βρετανία, 7 συνολικά

«Σεισμός» στη Βρετανία με την είδηση ότι τέσσερα ακόμη άτομα και συγκεκριμένα άνδρες διαγνώστηκαν με την «ευλογιά των πιθήκων». Έτσι, σύμφωνα με την Daily Mail, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής ανέρχεται σε επτά. Αυτό που προβληματίζει έντονα τις υγειονομικές αρχές της χώρας είναι πως κανένας από αυτούς δεν είχε ταξιδέψει στην Αφρική.

Τα συγκεκριμένα κρούσματα δεν συνδέονται με τα προηγούμενα τρία, ενώ δύο από τους νέους ασθενείς γνωρίζονται μεταξύ τους.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα, με την ανακοίνωση των νέων κρουσμάτων αναμένεται να εκδοθούν και επικαιροποιημένες οδηγίες το υγειονομικό προσωπικό.

Γιατροί και νοσοκόμες θα παροτρύνονται να φορούν επιπλέον εξοπλισμό ατομικής προστασίας όταν εξετάζουν ασθενείς με νέο εξάνθημα, ενώ όσοι ασθενείς έχουν συμπτώματα θα πρέπει να τηλεφωνούν πριν πάνε σε νοσοκομεία.

Τι είναι η «ευλογιά των πιθήκων» – Ποια τα συμπτώματα

Η «ευλογιά των πιθήκων» συχνά συγχέεται με την ανεμοβλογιά, την ιλαρά, την ψώρα και τη σύφιλη γεγονός που κάνει δύσκολη την έγκαιρη διάγνωσή της.

Πρόκειται για μία σπάνια ιογενής λοίμωξη, η οποία σκοτώνει έως και 1 στους 10 από τους μολυσμένους και δεν μεταδίδεται εύκολα μεταξύ των ανθρώπων. Μεταδίδεται μέσω αναπνευστικών σταγονιδίων κατά την παρατεταμένη επαφή πρόσωπο με πρόσωπο ή μέσω σωματικών υγρών.

Το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε το 1970 στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Τα αρχικά συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκέφαλο, μυϊκούς πόνους, οσφυαλγία και εξάντληση. Ωστόσο, κάποια άτομα μπορεί να νοσήσουν βαριά.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός με την «ευλογιά των πιθήκων» – Τέσσερα νέα κρούσματα στη Βρετανία, 7 συνολικά"

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ισόβια κάθειρξη και 11 χρόνια και έξι μήνες η απόφαση του δικαστηρίου

Ισόβια κάθειρξη, 11 χρόνια και έξι μηνες κατά συγχώνευση επιβλήθηκαν ομόφωνα στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του, Κάρολαϊν Κράουτς, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021.

Αναφορικά με τη χρηματική ποινή το δικαστήριο αποφάσισε πάλι ομόφωνα ότι θα πρέπει να του επιβληθεί χρηματική ποινή 21.000 ευρώ.

Τακτικοί δικαστές και ένορκοι κατέληξαν μετά από διάσκεψη περίπου δύο ωρών, ότι ο 33χρονος πιλότος θα πρέπει να καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κακοποίηση ζώου και για τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας, επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα να μην ληφθεί υπ’ όψιν η κατάθεση της Ελένης Μυλωνοπούλου, ενώ απέρριψε και τον ισχυρισμό περί βρασμού ψυχικής ορμής.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ακούσε ανέκφραστος την ετυμηγορία.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ισόβια κάθειρξη και 11 χρόνια και έξι μήνες η απόφαση του δικαστηρίου"

Αλεξανδρούπολη: Δεν ήταν άστεγος που έψαχνε τροφή στα σκουπίδια, αλλά έψαχνε φάρμακα που πέταξε από λάθος στον ρομποτικό κάδο και διαμελίστηκε

Οι αρχικές πληροφορίες μιλούσαν για άστεγο που μπορεί να έψαξε για κάτι φαγώσιμο, αλλά τελικά δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Πρόκειται για νεαρό άνδρα, ο οποίος πέταξε σακούλα με σκουπίδια στον κάδο και μαζί κάποια φάρμακα. Όταν αντιλήφθηκε το συγκεκριμένο γεγονός και επειδή προφανώς δεν γνώριζε τον τεράστιο κίνδυνο, προσπάθησε να σκύψει μέσα για να τα ψάξει, με αποτέλεσμα η μεγάλη ορμή και δύναμη με την οποία λειτουργεί ο ρομποτικός αυτός κάδος να τον συνθλίψει και να τον διαμελίσει.

Μάλιστα τα συνεργεία της Πυροσβεστικής αρχικά και του δήμου στη συνέχεια, έψαξαν όλο το σύστημα του κάδου, είτε αναζητώντας κάποια στοιχεία για το τραγικό συμβάν αλλά στη συνέχεια και για να καθαρίσουν το συγκεκριμένο σύστημα. Στο σημείο βρέθηκε μάλιστα από την πρώτη στιγμή και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ηλίας Δαστερίδης, ενημερώνοντας συνέχεια τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη, ο οποίος έτσι και αλλιώς έβλεπε όσα διαδραματίσθηκαν από το γραφείο του που βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Το τραγικό συμβάν πιθανόν να έχει και συνέχεια, ίσως με αναζήτηση ευθυνών (αν υπάρχουν). Η ουσία δυστυχώς είναι πως ένας νέος άνθρωπος έχασε την ζωή του με τόσο τραγικό τρόπο.

evros-news

Διαβάστε Περισσότερα » " Αλεξανδρούπολη: Δεν ήταν άστεγος που έψαχνε τροφή στα σκουπίδια, αλλά έψαχνε φάρμακα που πέταξε από λάθος στον ρομποτικό κάδο και διαμελίστηκε"

Κορωνοϊός: 3.066 νέα κρούσματα και 24+5 θάνατοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 3.066. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.395.641 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 48,8% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 291 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 129.311 (3,7% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν 32.394 τεστ, με τη θετικότητα να ενισχύεται στο 9,4% από 7,5% εχθές. 

Από τα σημερινά κρούσματα εντοπίστηκαν: 

  • 1.537 στην Αττική (1.729 χθες).
  • 256 στη Θεσσαλονίκη (277 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 211 από την Ανατολική Αττική (211 χθες).
  • 264 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (315 χθες).
  • 68 από τη Δυτική Αττική (51 χθες).
  • 235 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (221 χθες).
  • 386 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (467 χθες).
  • 167 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (207 χθες).
  • 181 από τον Πειραιά (227 χθες).
  • 25 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (30 χθες).
Κατανομή

Tα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε επιπλέον 59 Περιφερειακές Ενότητες, ως εξής:

  • 41 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 6 στην ΠΕ Άνδρου.
  • 32 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 19 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 18 στην ΠΕ Άρτας.
  • 73 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 33 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 8 στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 16 στην ΠΕ Δράμας.
  • 17 στην ΠΕ Έβρου.
  • 60 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 10 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 54 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 29 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 80 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 1 στην ΠΕ Θάσου.
  • 18 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 25 στην ΠΕ Θήρας.
  • 1 στην ΠΕ Ικαρίας
  • 59 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 34 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 6 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 20 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 9 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 35 στην ΠΕ Κέρκυρας
  • 7 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 2 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 11 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 54 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 6 στην ΠΕ Κω.
  • 18 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 108 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 21 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 9 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 7 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 9 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 50 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 34 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 10 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 11 στην ΠΕ Νάξου.
  • 10 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 13 στην ΠΕ Πάρου.
  • 18 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 26 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 25 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 25 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 6 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 61 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 4 στην ΠΕ Σάμου.
  • 52 στην ΠΕ Σερρών.
  • 3 στην ΠΕ Σποράδων.
  • 5 στην ΠΕ Σύρου.
  • 27 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 47 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 6 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 14 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 17 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 44 στην ΠΕ Χανίων.
  • 14 στην ΠΕ Χίου.
  • 88 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (90 χθες).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 24, ενώ καταγράφονται και πέντε ακόμη θάνατοι που πέρασαν καθυστερημένα στο σύστημα. Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.576 θάνατοι. Το 95,6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 171 (66,7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 έτη. To 92,4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 86 (50,29%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 85 (49,71%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.655 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 95 (ημερήσια μεταβολή +1,06%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 111 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 3.066 νέα κρούσματα και 24+5 θάνατοι"

Καζακστάν: Ήρωας σώζει 3χρονη που κρεμόταν από το παράθυρο του 8ου ορόφου – Δείτε βίντεο

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από το Καζακστάν, στις οποίες φαίνεται ένας άνδρας να ανεβαίνει σε ένα πολυώροφο κτίριο προκειμένου να σώσει ένα 3 ετών κορίτσι, το οποίο είδε να κρέμεται από ένα παράθυρο 8ου ορόφου.

Συγκεκριμένα, ο 37χρονος Sabit Shontakbaev, κατευθυνόταν προς τη δουλειά του μαζί με έναν φίλο, ενώ είδε κόσμο συγκεντρωμένο κάτω από το κτίριο που παρακολουθούσε το δράμα του 3χρονου κοριτσιού.

Όπως έγινε γνωστό η μητέρα της είχε πάει για ψώνια και την είχε αφήσει μόνη της στο σπίτι, όταν εκείνη με τη βοήθεια μαξιλαριών και παιχνιδιών της κατάφερε να σκαρφαλώσει στο παράθυρο.

Ο ίδιος, πατέρας τεσσάρων παιδιών, έτρεξε μέσα στο κτίριο προκειμένου να σώσει το παιδί. Πήγε στον έβδομο όροφο στο διαμέρισμα από κάτω και βγήκε από το παράθυρο κάτω από το τρομοκρατημένο κοριτσάκι που βρισκόταν στο σημείο για ένα τέταρτο της ώρας.

news 

Διαβάστε Περισσότερα » " Καζακστάν: Ήρωας σώζει 3χρονη που κρεμόταν από το παράθυρο του 8ου ορόφου – Δείτε βίντεο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news