facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Υπόθεση βιασμού 24χρονης: Τι απαντούν η Αστυνομία και οι Ιατροδικαστές για τις ενέργειές τους

Ανακοίνωση μέσω της οποίας ενημερώνει για τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν από τις αστυνομικές Αρχές αμέσως μετά την καταγγελία της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα για ομαδικό βιασμό σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, την παραμονή της πρωτοχρονιάς εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Σε αυτήν επισημαίνεται πως  «από την πρώτη στιγμή της καταγγελίας οι αστυνομικοί της αρμόδιας προανακριτικά υπηρεσίας χειρίστηκαν και εξακολουθούν να χειρίζονται την υπόθεση με την δέουσα επιμέλεια και προσοχή, λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητά της, ενώ προέβησαν αμέσως σε όλες τις απαραίτητες προανακριτικές πράξεις για τη διασφάλιση κρίσιμων αποδεικτικών στοιχείων».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΕΔ Θεσσαλονίκης, «το περιστατικό καταγγέλθηκε από την 24χρονη μεσημβρινές ώρες της 1/1/2022 στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, ενώ την ίδια ημέρα, πέραν των λοιπών προανακριτικών πράξεων, έγιναν οι ακόλουθες ενέργειες»:

«Ελήφθησαν από την παθούσα δείγματα ούρων, αφού της χορηγήθηκαν σε συνεννόηση με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, δύο σφραγισμένοι ουροσυλλέκτες, οι οποίοι ελέχθησαν προηγουμένως μακροσκοπικά από αστυνομικούς της εν λόγω Υπηρεσίας, καθώς υπήρχαν υπόνοιες χορήγησης σε αυτή ναρκωτικών ή άλλων εξαρτησιογόνων ουσιών. Ανωτέρω ουροσυλλέκτες διατηρήθηκαν σε ψυχρό περιβάλλον (ψυγείο) εντός ασφαλούς χώρου, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, μέχρι την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, που παραδόθηκαν στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Α.Π.Θ.

Κατασχέθηκε ο απαραίτητος ρουχισμός της παθούσας, ο οποίος απεστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, προς εξερεύνηση και ανίχνευση τυχόν βιολογικού υλικού.

Χορηγήθηκε, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, έγγραφο σημείωμα στην παθούσα για την ιατροδικαστική της εξέταση από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Κατά την ιατροδικαστική εξέταση, η οποία πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα (2/1/2022) στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, ελήφθησαν (5) πέντε στειλεοί με επιχρίσματα της παθούσας για προσδιορισμό βιολογικού υλικού (DNA), τα οποία μας παραδόθηκαν την 03/01/2022 και απεστάλησαν στα αρμόδια εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, για διενέργεια εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης.

Σημειώνεται ότι, το σύνολο των δειγμάτων που ελήφθησαν κατά τις ανακριτικές διαδικασίες μέχρι την αποστολή τους στα αρμόδια εργαστήρια, διαφυλάχτηκαν σε ψυχρό περιβάλλον (ψυγείο) εντός ασφαλούς χώρους της ως άνω Υπηρεσίας, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας.

Η σχετική έκθεση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών παρελήφθη πρωινές ώρες σήμερα (1/2/2022), εντός σφραγισμένου φακέλου και παραδόθηκε αυθημερόν στο 5ο Τακτικό Ανακριτικό Γραφείο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Επίσης, από το εργαστήριο ιατροδικαστικής και τοξικολογίας του Α.Π.Θ. παραδόθηκε σήμερα (1/2/2022) η έκθεση τοξικολογικών εξετάσεων στο ίδιο ως άνω Γραφείο».

Ανακοίνωση και από την Ιατροδικαστική υπηρεσία

Παράλληλα, ανακοίνωση εξέδωσε και η ιατροδικαστική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, η οποία αναφέρει τα ακόλουθα:

«Ενημερώθηκε για το περιστατικό την 01/01/22, απογευματινές προς βραδινές ώρες, από τον αξιωματικό υπηρεσίας του τμήματος ασφάλειας του Λευκού Πύργου.Η αρμόδια ιατροδικαστής της υπηρεσίας συνέστησε στα αστυνομικά όργανα την άμεση λήψη δείγματος ούρων, που είναι το μόνο κατάλληλο βιολογικό δείγμα για τοξικολογική ανάλυση, σε τέτοιου είδους περιστατικά. Το δείγμα, όπως ενημερώθηκε η ίδια, ελήφθη το ίδιο βράδυ. Αναφορικά με την τοξικολογική ανάλυση η υπηρεσία μας ακολούθησε τις οδηγίες του καθηγητή ιατροδικαστικής & τοξικολογίας του ΑΠΘ κου Ράικου, υπεύθυνου των αναλύσεων αυτών, για ολόκληρη τη Β. Ελλάδα. οδηγίες που έχουν δοθεί συμφωνά με τα διεθνή πρωτόκολλα».

«Την επόμενη μέρα, Κυριακή, απογευματινη ώρα, η εξεταζόμενη προσήλθε στην υπηρεσία μας προκειμένου να εξεταστεί και να ληφθούν τα κατάλληλα βιολογικά δείγματα για εξέταση γενετικού υλικού, τα οποία παραδόθηκαν στην αρμόδια προανακριτική αρχή ώστε να μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια».

«Ο κ. Ραικος παρέλαβε ο ίδιος το βιολογικό δείγμα προς τοξικολογική ανάλυση από το τμήμα ασφάλειας του Λευκού Πύργου, μαζί με την έγγραφη εντολή εξέτασης του και το μετέφερε στο εργαστήριο του στο απθ για ανάλυση. Σημειώνουμε ότι στις 19/01/22 ο κ. Ραικος απέστειλε σχετικό δείγμα και σε αρμόδιο εργαστήριο στην Ελβετια για παράλληλο έλεγχο. Τα αποτελέσματα των έλεγχων σήμερα, 01/02/22, παραδοθήκαν σε κλειστό φάκελο στην ανακριτική αρχή».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπόθεση βιασμού 24χρονης: Τι απαντούν η Αστυνομία και οι Ιατροδικαστές για τις ενέργειές τους"

Πολιτική Προστασία -Έκτακτη ανακοίνωση: Ισχυρές καταιγίδες και χιονοπτώσεις

Η νέα κακοκαιρία ήδη πλήττει σφοδρά πολλές περιοχές της χώρας, είτε μέσω πυκνών χιονοπτώσεων είτε μέσω καταιγίδων, ενώ η επικείμενη επιδείνωσή της οδήγησε την Πολιτική Προστασία σε συστάσεις προς τους πολίτες.

Αναλυτικά, ανακοίνωσε:

«Σε συνέχεια του Έκτακτου Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και με βάση τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα, για αύριο Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου στην περιοχή της Αττικής αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά διαστήματα ισχυρές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν τις βραδινές ώρες.

Επίσης, στη περιοχή του Βορείου Αιγαίου, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Λακωνίας και Μεσσηνίας αναμένονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Επιπλέον, στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αναμένονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ενώ ειδικότερα στη Θράκη χιονοπτώσεις αναμένονται και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ήδη ενημερώσει όλους τους φορείς που εμπλέκονται σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας να αυξήσουν τον βαθμό ετοιμότητάς τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν προβλήματα που θα προκληθούν από την εκδήλωσή των καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα για την Αττική, καλούνται οι αρμόδιοι φορείς να μεριμνήσουν με ιδιαίτερη προσοχή για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων σε περιοχές όπου η φυσική βλάστηση δασών και δασικών εκτάσεων έχει πρόσφατα καταστραφεί από δασικές πυρκαγιές και εμφανίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων.

Δείτε αναλυτικές οδηγίες για:

Χιονοπτώσεις: https://bit.ly/3GPVFsx

Καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους: https://bit.ly/3qLNZSy

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Πολιτική Προστασία -Έκτακτη ανακοίνωση: Ισχυρές καταιγίδες και χιονοπτώσεις "

Η ΕΛΑΣ ανέμενε χτύπημα του Ρουβίκωνα σε «Αττική Οδό» και Πολιτική Προστασία

Εγγραφο της ΕΛΑΣ από το οποίο προκύπτει ότι η αστυνομία ανέμενε την επίθεση της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» στην εταιρεία Ατική Οδός παρουσίασε απόψε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του MEGA το έγγραφο ανέφερε πως «σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν στον προϊστάμενο ΑΕΑ, μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» προτίθεται να πραγματοποιήσουν δράσεις σήμερα Δευτέρα 31/01/22 και σε άγνωστο επί του παρόντος χρόνου, στα γραφεία της εταιρίας «Αττική Οδός Α.Ε.» καθώς και στο κτίριο που στεγάζεται η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και εδρεύει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας».


Όπως είναι γνωστό, η πρώτη επίθεση έγινε στις 22:15 την Δευτέρα από 70 άτομα που προξένησαν ζημιές με βαριοπούλες στο κτίριο της Πολιτικής Προστασίας στην Κηφισίας.

Η δεύτερη επίθεση σημειώθηκε στις 04:00 η ώρα τα ξημερώματα της Τρίτης σε σταθμό διοδίων και σε άλλο κτίριο, από οκτώ άτομα που επέβαιναν σε βαν και τα οποία συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Η ΕΛΑΣ ανέμενε χτύπημα του Ρουβίκωνα σε «Αττική Οδό» και Πολιτική Προστασία"

ΕΟΦ: Ανακαλεί γάντια

Ο ΕΟΦ αποφάσισε την ανάκληση της παρτίδας 02320040.1201L με ημερομηνία λήξης 3/2025 των εξεταστικών γαντιών «MEDITRAST Vinyl-Handschuhe puderfrei – large», διότι το αποτέλεσμα του εργαστηριακού ελέγχου που διενεργήθηκε από τη Διεύθυνση Εργαστηρίων του ΕΟΦ στα πλαίσια του ετήσιου προγράμματος τυχαίας δειγματοληπτικής έρευνας της αγοράς, δεν συμφωνεί με τις προδιαγραφές των προϊόντων ως προς τη «Δύναμη θραύσης».

Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Η εταιρεία MEDITRAST IKE, η οποία διαθέτει το προϊόν στην ελληνική αγορά, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της ανωτέρω παρτίδας των προϊόντων, προκειμένου να την αποσύρουν.

Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΦ: Ανακαλεί γάντια"

«Ακόμη και αν δεν τον είχαν μαχαιρώσει θα πέθαινε από τα βάναυσα χτυπήματα», λέει ο ιατροδικαστής για τον Άλκη

Το τελευταίο αντίο ετοιμάζονται να πουν αύριο στη Βέροια οι γονείς, η αδελφή, συγγενείς και φίλοι στον αδικοχαμένο Άλκη ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, όταν άγνωστοι επιτέθηκαν στην παρέα του και τον χτύπησαν ανελέητα στο κεφάλι και στο σώμα ενώ τον τραυμάτισαν και με δρεπάνι στο πόδι, προκαλώντας του ακατάσχετη αιμορραγία.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλλεί στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Κοιμητήρια Βέροιας, όπου και θα γίνει η ταφή του.

Ο 19χρονος φίλαθλος του Άρη βρισκόταν σε ένα στενό κοντά στο σπίτι του μαζί με άλλους φίλους του, όταν άγνωστοι περνώντας με αυτοκίνητο τους ρώτησαν τι ομάδα είναι. Στη συνέχεια κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και άρχισαν να επιτίθενται στην παρέα του 19χρονου.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα ο θάνατος του Άλκη προήλθε από ακατάσχετη αιμορραγία αλλά και από τα δολοφονικά χτυπήματα που δέχθηκε στο κεφάλι προκαλώντας του σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Μάλιστα ακόμη και αν δεν είχε δεχτεί το χτύπημα με το δρεπάνι στο πόδι ήταν πολύ δύσκολο να μείνει ζωντανός εξαιτίας αυτών των χτυπημάτων.


a1 

 Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών της δολοφονικής επίθεσης ενώ και ο πρωθυπουργός που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ζήτησε την άμεση εξιχνίαση της δολοφονίας του 19χρονου παιδιού.

Σύμφωνα με τα μέχρις στιγμής στοιχεία οι αρχές έχουν κάποιες καταθέσεις μαρτύρων ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επίθεση συμμετείχαν δέκα άτομα. Η αστυνομία έχει στη διάθεσή της και εξετάζει και το φονικό όπλο, ένα δρεπάνι το οποίο βρέθηκε λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος, πεταμένο στον δρόμο, πλάι σε απορρίμματα. Το δρεπάνι εντοπίστηκε αρχικά από περίοικους, οι οποίοι ακολούθως ειδοποίησαν την Ελληνική Αστυνομία.

Την ίδια ώρα δεκάδες η οικογένεια του Άλκη βρίσκεται σε κατάσταση σοκ μη μπορώντας να πιστέψει πως το παιδί τους χάθηκε έτσι άδικα και ξαφνικά από τα χέρια δολοφόνων οι οποίοι ακόμη και τη στιγμή που τους παρακαλούσε «μη με χτυπάτε άλλο» εκείνοι συνέχιζαν το έγκλημά τους.


a2  

Εκτάκτως στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση ο Καλαφάτης

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση βρέθηκε, εκτάκτως, σήμερα το απόγευμα, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης. Συναντήθηκε με τον Γενικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης κι ενημερώθηκε για την πορεία των ερευνών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της δολοφονίας του 19χρονου.

Ο κ. Καλαφάτης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος, από τα ξημερώματα σήμερα, βρισκόταν σε συνεχή επαφή με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη. Η εντολή είναι μία: Να κινηθεί γη και ουρανός, για να συλληφθούν οι δράστες της αποτρόπαιας δολοφονίας του 19χρονου και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης για να λογοδοτήσουν για το άγριο έγκλημα που έχει σοκάρει όλη την κοινωνία της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι ο κ. Καλαφάτης, σήμερα το πρωί, με αφορμή τη δολοφονία είχε δηλώσει τα εξής: «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από τη θλιβερή είδηση ότι ένα παλικάρι 19 χρόνων δολοφονήθηκε άγρια κι έσβησε άδικα. Η βία δεν έχει χώρο στον αθλητισμό. Η βία δεν έχει χώρο πουθενά. Τίποτα μα τίποτα δεν δικαιολογεί εγκληματικές συμπεριφορές».

Ο Μητσοτάκης ζήτησε από τον Θεοδωρικάκο να δοθεί προτεραιότητα στην εξιχνίασή της

Τον αποτροπιασμό του για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, έκανε αναφορά στο θέμα που έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη, μιλώντας σε βουλευτές στη Θεσσαλονίκη, την οποία και επισκέφτηκε σήμερα. Παράλληλα σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο ζητώντας του να δοθεί προτεραιότητα στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

 
thessaloniki3 

 Ο επίσημος σύνδεσμος Super 3 με ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει ότι ο 19χρονος δολοφονήθηκε σε ενέδρα που στήθηκε στο στενό του σπιτιού του μαζί με δυο συνομήλικούς του και δεν συμμετείχε σε καμία συμπλοκή οπαδών.

Συγκεκριμένα ο Super 3 αναφέρει: «ΦΤΑΝΕΙ!!! Δημοσιογραφικά σιχάματα, φτάνει… μέχρι εδώ!!!
Μία συμβουλή στο κράτος των Αθηνών… να είστε πιο προσεκτικοί, όταν -με το καλημέρα- αναπαράγετε ειδήσεις από το φέουδο της Θεσσαλονίκης. Η πρώτη ματιά, είναι πάντα η ματιά του παρακράτους της πόλης μας. Αφήστε να περάσουν κάποιες ώρες ή κάποιες μέρες, έτσι ώστε να μαθευτεί η αλήθεια και να τη διαδώσετε. Είναι η δεύτερη φορά που κάνετε το ίδιο λάθος.
Ο Τόσκο δε δολοφονήθηκε σε “συμπλοκές οπαδών” όπως αναπαράχθηκε τις πρώτες ώρες μετά το συμβάν. Ο Τόσκο έπινε καφέ και του στήθηκε φονική ενέδρα.
Ο Άλκης χθες δε συμμετείχε σε καμία “συμπλοκή οπαδών”. Καθόταν στο στενό του σπιτιού του και έκανε πλάκα με δύο συνομηλίκους του.
Κύριοι, χθες στο Χαριλάου δεν είχαμε καμία “συμπλοκή οπαδών” αλλά μία τυφλή δολοφονική ενέδρα. Μην το γενικεύετε και μην το ονομάζετε οπαδική αντιπαλότητα, γιατί και η οπαδική αντιπαλότητα έχει κανόνες. Είναι ένα μόρφωμα, ένα παρακράτος που συντηρείται με ποικίλους τρόπους χρόνια τώρα.
Τα τελευταία έξι χρόνια, φέρατε στην πόλη ένα πρωτάθλημα, απίστευτο μίσος και τρεις νεκρούς.
Και όλα αυτά τα λέμε, σεβόμενοι την μητέρα του Άλκη. Γιατί ο μικρός δεν ήταν ένας αλήτης που συμμετείχε σε συμπλοκή, ήταν ένα μικρό παιδί που άραζε στη γειτονιά του.
Αυτή την κατάσταση μην τη βαφτίζετε οπαδική βία. Είναι ένα παρακρατικό μόρφωμα που το αντιμετωπίζουμε και εμείς και οι γριές χρόνια τώρα. Ούτε είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε είναι όλα ίδια.
Και τέλος απευθυνόμαστε σε αυτούς, που δημιούργησαν και συντηρούν μέχρι και σήμερα αυτό το μόρφωμα, ευχή και κατάρα σας δίνουμε: Να σαπίσετε σε ένα κρεβάτι με ανοιχτά μάτια, με έναν καθρέφτη στο ταβάνι.
Καλό ταξίδι Άλκη, καλό ταξίδι ψυχούλα μου.
Το χαμόγελο σου δε θα σβήσει ποτέ και σου δίνουμε το λόγο μας, ότι θα περπατάμε περήφανοι στα στενά αυτής της πόλης, θα περπατάμε περήφανοι στα στενά του Χαριλάου και όποιος μας ρωτήσει, όσοι κι αν είναι, ότι κι αν κρατάνε στα χέρια τους, εμείς θα λέμε ότι είμαστε ΆΡΗΣ».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " «Ακόμη και αν δεν τον είχαν μαχαιρώσει θα πέθαινε από τα βάναυσα χτυπήματα», λέει ο ιατροδικαστής για τον Άλκη"

Δ. Μακεδονία: Απαγορευτικό στην Εγνατία Οδό για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων

Στην απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων, λόγω της έντονης χιονόπτωσης προχώρησε η Αστυνομία στο τμήμα της Εγνατίας Οδού από τον ανισόπεδο κόμβο των Γρεβενών μέχρι και της Παναγιάς Τρικάλων, ενώ αντίστοιχη απόφαση έχει παρθεί και για το τμήμα της Εγνατίας Οδού από Παναγιά Τρικάλων μέχρι και Γιάννενα.

Επίσης στη Δυτική Μακεδονία έχει απαγορευτεί η κίνηση των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων και στο τμήμα του κάθετου άξονα από την Καστοριά μέχρι και την Κρυσταλλοπηγή.

Τις τελευταίες ώρες συνεχίζεται κατά διαστήματα και κατά τόπους η έντονη χιονόπτωση σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, όπου οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, στο ορεινό Εθνικό και Επαρχιακό το δίκτυο, όπου η κίνηση γίνεται είτε με τη χρήση ειδικού τύπου χιονολάστιχα, είτε με αντιολισθητικές αλυσίδες.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δ. Μακεδονία: Απαγορευτικό στην Εγνατία Οδό για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων"

Ρωσία – Ουκρανία: «Νεκρός Ρώσος στρατιώτης από επίθεση ουκρανικού drone»

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, καθώς -όπως μετέδωσε το Russia Today και άλλα ρωσικά ΜΜΕ- ουκρανικό drone επιτέθηκε στο Ντονέτσκ, αργά το απόγευμα της Τρίτης (01.02.2022), με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Ρώσος στρατιώτης.     

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε τετραμερής επικοινωνία για το ζήτημα Ρωσίας-Ουκρανίας μεταξύ του Ύπατου Εκπρόσωπου της ΕΕ. Ζοζέπ Μπορέλ, του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και του Προεδρεύοντος του ΟΑΣΕ, Υπουργού Εξωτερικών Υποθέσεων της Πολωνίας, Ζμίνιε Ράου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις και τις διπλωματικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τη στρατιωτική συσσώρευση της Ρωσίας μέσα και γύρω από την Ουκρανία και τις απαιτήσεις της Μόσχας για ανακατατάξεις στην ευρωπαϊκή ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης της επιστολής του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ της 31ης Ιανουαρίου. Ενώ προετοιμάζονται οι απαντήσεις, επιβεβαίωσαν εκ νέου την ανάγκη να τηρηθούν οι θεμελιώδεις αρχές της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας. Συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κατάστασης ασφάλειας, μεταξύ άλλων μέσω διμερούς και πολυμερούς δέσμευσης και στενού συντονισμού σε όλα τα επίπεδα.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας υπογραμμίστηκε η σημασία του ΟΑΣΕ ως της κατάλληλης πλατφόρμας για αυτές τις συζητήσεις. Η Πολωνική Προεδρία του ΟΑΣΕ μπορεί να βασιστεί στην πλήρη υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΥΕΔ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρωσία – Ουκρανία: «Νεκρός Ρώσος στρατιώτης από επίθεση ουκρανικού drone»"

Αναδρομικά: Συνταξιούχοι ζητούν την κατάργηση της άδικης φορολόγησης τους

Αντιδράσεις από τους εκπροσώπους των συνταξιούχων και την αξιωματική αντιπολίτευση προκάλεσε η επιλογή της κυβέρνησης να φορολογήσει τα αναδρομικά που χορηγήθηκαν τον Οκτώβριο του 2020. Μόλις το περασμένο Σάββατο, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), το υπουργείο Οικονομικών ενεργοποίησε και τη σχετική ρύθμιση, που δίνει το δικαίωμα εξόφλησης σε έως 48 μηνιαίες δόσεις, αλλά με 6% επιτόκιο.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) χρησιμοποίησε σκληρούς χαρακτηρισμούς, κάνοντας λόγο για «ληστεία» και για «τοκογλυφία» σε βάρος 1,1 εκατ. συνταξιούχων. Στην επιχειρηματολογία του το ΕΝΔΙΣΥ επισημαίνει ότι οι συνταξιούχοι έλαβαν αναδρομικά τον Οκτώβριο του 2020, χωρίς τον τόκο 6% που όριζαν οι δικαστικές αποφάσεις. Έτσι, τα ποσά, που αφορούσαν περικοπές του 2015 και του 2016, χορηγήθηκαν κατά 30% μειωμένα. Τώρα, στα ποσά αυτά επιβάλλεται φορολόγηση, που κατά μέσο όρο φτάνει στο 33%, ενώ για εξόφληση σε δόσεις θα προκύψει και 24% πρόσθετη επιβάρυνση, λόγω του ετήσιου επιτοκίου. Επιμένουν να ζητούν να υπάρξει διαγραφή της «άδικης», όπως την χαρακτηρίζουν, φορολόγησης, ενώ συνεχίζουν να διεκδικούν την καταβολή του συνόλου των αναδρομικών και όχι ενός μέρους, που αφορούσε μόνο τις κύριες συντάξεις, όπως αυτό που δόθηκε πριν από 15 μήνες.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Αναδρομικά: Συνταξιούχοι ζητούν την κατάργηση της άδικης φορολόγησης τους "

Υπόθεση Novartis: Τι αναφέρει η πράξη αρχειοθέτησης για Γεωργιάδη - «Δεν την ευνόησε, αλλά αντίθετα την έβλαψε»

Σε εξαντλητικούς ελέγχους επί πέντε χρόνια προχώρησαν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές πριν αποφασίσουν την αρχειοθέτηση του φακέλου του κ. Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος σχηματίστηκε μετά τις καταγγελίες για την υπόθεση Novartis.

Όπως προκύπτει από την πολυσέλιδη πράξη αρχειοθέτησης του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Καψιμάλη οι ελεγκτικοί μηχανισμοί οργάνωσαν την έρευνά τους τουλάχιστον σε δύο επίπεδα.

Στον έλεγχο της τιμολόγησης των φαρμάκων όλων των εταιρειών, με σύγκριση των τιμών των αντίστοιχων σκευασμάτων στο εξωτερικό, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε προνομιακή μεταχείριση της Novartis κατά την θητεία του κ. Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας, καθώς, και στο «ξεσκόνισμα» των τραπεζικών λογαριασμών του κ. Γεωργιάδη, των εταιρειών του, της συζύγου του, των παιδιών του και άλλων προσώπων του ευρύτερου οικογενειακού του κύκλου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν οι καταγγελίες των περίφημων προστατευόμενων μαρτύρων περι χρηματισμού του από την εταιρεία Novartis.

Η πράξη του οικονομικού εισαγγελέα λέει μεταξύ άλλων αναφορικά με τους τραπεζικούς ελέγχους: «Περαιτέρω όπως προαναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξετάσεως ελέγχθηκαν εξονυχιστικά οι τραπεζικές συναλλαγές και τα περιουσιακά στοιχεία του Άδωνι Γεωργιάδη, συγγενικών του προσώπων ατόμων που σχετίζονται με αυτόν και των εταιρειών συμφερόντων του ίδιου.

H διενεργείσασα τον έλεγχο ειδική επιστήμονας δεν διαπίστωσε ύποπτες κινήσεις που να οδηγούν σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Οι όποιες μικρές διαφοροποιήσεις διαπιστώθηκαν στα δηλωθέντα εισοδήματα δεν αφορούν την παρούσα δικογραφία καθώς συνιστούν πιθανώς φορολογικές παραβάσεις. Δεν προκύπτει επίσης κάποια σύνδεση του Άδωνι Γεωργιάδη με τα εικονικά τιμολόγια που αφορούν την εταιρεία MMS communication ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

Για τις εταιρείες συμφερόντων του και την περιοδική κατάθεση χρηματικών ποσών στους λογαριασμούς αυτών από συγγενικά πρόσωπα ή εργαζόμενους των εταιρειών αυτών δεν προκύπτει ότι έχουν σχέση με πιθανή νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Δεν συνιστά ασυνήθιστη ενέργεια η περιοδική κατάθεση των καθημερινών εισπράξεων των πωλήσεων των εταιρειών στους εταιρικούς λογαριασμούς. Και η κατάθεση αυτή βεβαίως γίνεται από άτομα που επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση στο ταμείο της εταιρείας.

Ως εκ τούτου και το φαινόμενο της κατάθεσης χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εταιρειών από εργαζόμενους των εταιρειών ή μέλη της οικογένειας Γεωργιάδη δεν συνιστά εξαίρεση από το συνήθως συμβαίνον.

Τα αντικείμενα εργασιών των ως άνω εταιριών δεν προϊδεάζουν για συναλλαγές για τις οποίες απαιτείται αναγκαστικά η χρήση των πιστωτικών ιδρυμάτων καθώς κατά το πλείστον θα πρόκειται για συχνές πωλήσεις με μικρό αντίτιμο με τις εισπράξεις να συναθροίζονται και περιοδικά να κατατίθενται στους λογαριασμούς των εταιρειών.

Εκ της αναλυτικής καταστάσεως των κατατεθέντων χρημάτων στις ως άνω εταιρείες αποδεικνύονται περιοδικές καταθέσεις ανά μία ημέρα έως και 20 ημέρες με αύξηση ή μείωση των ποσών ανάλογη του χρόνου καταθέσεως.

Στα κατατεθέντα πόσα περιλαμβάνονται ποσά από 300 ευρώ έως και 10.000 ευρώ με την προαναφερθείσα ανάλογη αυξομείωση στην κατάθεσή τους και τα οποία συνάδουν με την περιοδική κατάθεση εισπράξεων. υπάρχουν και μεγαλύτερα χρηματικά ποσά όπως η κατάθεση των 26.391 ευρώ στις 20 Μαΐου 2014 στην εταιρεία «Λεωνίδας Γεωργιάδης» τα οποία όμως αφορούν απλώς μεταφορές μεταξύ λογαριασμών της ίδιας εταιρείας προφανώς για την κάλυψη συγκεκριμένων ταμειακών αναγκών.

Η αυξομείωση των πιστώσεων στους λογαριασμούς των εταιρειών δεν αποτελεί στοιχείο ενδεικτικό νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα καθώς σε κάθε περίπτωση οι πιστώσεις καλύπτονται από τα ακαθάριστα έσοδα των εταιρειών. Τα εισπραχθέντα ανά ημέρα χρηματικά ποσά απο πωλήσεις των εταιρειών καλύπτονται αναγκαστικά από την έκδοση των αντίστοιχων φορολογικών στοιχείων.

Δεδομένου ότι δεν αφορούν σε ποσά πέραν των ακαθαρίστων εσόδων η οποία υπόνοια νομιμοποίησης προϋποθέτει αναγκαστικά την ύπαρξη εικονικών φορολογικών στοιχείων ισόποσων των παράνομων εσόδων.

Δεν υπάρχει ένδειξη εκδόσεως εικονικών φορολογικών στοιχείων για τις εταιρείες συμφερόντων του Άδωνι Γεωργιάδη ώστε να αμφισβητηθεί η νομιμότητα της προελεύσεως των καταθετών χρημάτων».

Καταλήγει δε υπογραμμίζοντας πως «εκ των υπαρχόντων συνεπώς στοιχείων δεν προκύπτουν οικονομικές συναλλαγές ή και νομιμοποίηση οιουδήποτε εσόδου το οποίο να προήλθε από πράξη δωροδοκίας ή και απιστίας.

Συνεπώς εκ του υπάρχοντος αποδεικτικού υλικού δεν προκύπτουν πράξεις ή παραλείψεις του πρώην υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη που να δύνανται να συσχετισθούν με πιθανή πράξη παθητικής δωροδοκίας δωροληψίας πολιτικών αξιωματούχων.

Ως εκ τούτου και οι αιτιάσεις του μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Κελέση» δεν βρίσκουν έρεισμα στο ως άνω αποδεικτικό υλικό. Δεν προέκυψαν επίσης πραγματικά περιστατικά ικανά να θεμελιώσουν την αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος της νομιμοποιήσεως εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα» και πως για τους λόγους αυτούς η υπόθεση τίθεται στο αρχείο.

Αναφορικά δε με τους ελέγχους που διενεργήθηκαν ως προς την τιμολόγηση των φαρμάκων, σημειώνεται στο εισαγγελικό έγγραφο: «Στις ενέργειες συνεπώς του Α. Γεωργιάδη, όχι μόνο δεν δύναται να διαπιστωθεί το αποτύπωμα της ευνοϊκής μεταχείρισης της εταιρείας Νοβαρτις αλλά αντιθέτως διαπιστώνεται ευθεία προσβολή των συμφερόντων της».

Δείτε εδώ το σχετικό έγγραφο

Η ανάρτηση Πολάκη

«Μαύρο μνημείο»
για την Δικαιοσύνη  χαρακτήρισε ο Παύλος Πολάκης σε ανάρτησή του το κείμενο της αρχειοθέτησης των κατηγοριών για τον Άδωνη Γεωργιάδη, ισχυριζόμενος ότι μέσα σε αυτό περιλαμβάνονται στοιχεία που καταδεικνύουν την ενοχή του - αναφερόμενος στις καταθέσεις των «προστατευομένων μαρτύρων», οι οποίες δεν επιβεβαιώθηκαν από τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Υπόθεση Novartis: Τι αναφέρει η πράξη αρχειοθέτησης για Γεωργιάδη - «Δεν την ευνόησε, αλλά αντίθετα την έβλαψε»"

Βουλή: Επιστροφή των ανεμβολίαστων γιατρών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Να δεσμευτεί ότι δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις των ανεμβολίαστων υγειονομικών ζητούν 55 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας, με θέμα “‘Αμεση επιστροφή, με συστηματικό διαγνωστικό έλεγχο, όλων των υγειονομικών που είναι σε αναστολή εργασίας”.

Στην ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέα Ξανθού, και τη συνυπογραφή της γραμματέως της Κ.Ο. του κόμματος, Όλγας Γεροβασίλη, τονίζεται ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας επιμένουν στη γραμμή της στοχοποίησης των ανεμβολίαστων υγειονομικών ως το μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας της χώρας.

Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση, επειδή δεν έχει το πολιτικό θάρρος να αναγνωρίσει την τραγική αποτυχία της στη διαχείριση, εμμένει σε μια ακραία επιλογή τιμωρητικότητας και κοινωνικής αγριότητας, που δυναμιτίζει το εργασιακό κλίμα στο ΕΣΥ και υπονομεύει ακόμα περισσότερο τις αντοχές του, υπογραμμίζουν οι 55 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Επιστροφή των ανεμβολίαστων γιατρών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ"

Καιρός αύριο: Χιονοπτώσεις και καταιγίδες – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Άστατος για τα καλά θα είναι ο καιρός αύριο Τετάρτη (02.02.2022) με καταιγίδες, αλλά και χιονοπτώσεις.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, τα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, καθώς και σε περιοχές της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά και νότια, νότιοι 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 6 με 7 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 13 με 14 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου θα φτάσει τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Nεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα
εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά από το απόγευμα.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Nεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά και ημιορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη δυτική Μακεδονία και στα υπόλοιπα ορεινά – ημιορεινά αλλά και σε περιοχές της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 200μ). Τα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους έντονα, ενώ από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 ενισχυόμενοι από το απόγευμα στα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -1 (μείον 1) έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Nεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα σταδιακά στα βόρεια θα εξασθενήσουν.  Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από -4 (μείον 4) έως 07 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Nεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της κεντρικής Στερεάς και της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Nεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Nεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα στα βορειότερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Nεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά από το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια μέχρι το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Χιονοπτώσεις και καταιγίδες – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία"

Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη στις Π.Ε. Φλώρινας και Καστοριάς

Χιονίζει από το πρωί της Τρίτης στο μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Μακεδονίας και καθώς  αναμένεται να συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις και την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, οι Δήμαρχοι αποφάσισαν να μην λειτουργήσουν σχολικές μονάδες.

Στον Δήμο Φλώρινας, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  θα παραμείνουν κλειστά. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στον Δήμο Αμυνταίου, όλες οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στον Δήμο Πρεσπών, κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες, ενώ δεν θα λειτουργήσει και ο παιδικός σταθμός.

Στον Δήμο Καστοριάς, οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστές.

Στον Δήμο Άργους Ορεστικού, κλειστά θα είναι όλα τα σχολεία του Δήμου (Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., Παιδικοί Σταθμοί και ΚΔΑΠ ΜΕΑ).

Στον Δήμο Νεστορίου, κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη στις Π.Ε. Φλώρινας και Καστοριάς"

Ομικρον: 'Εως 95% η προστασία από θάνατο με τη χορήγηση της τρίτης δόσης

Στο 50% ανέρχεται η προστασία της τρίτης δόσης για τη μόλυνση από την Όμικρον. Προλαμβάνει, όμως, τον θάνατο 95% μετά από δύο εβδομάδες, ενώ με δύο δόσεις η προστασία είναι 59%.

Τρεις διεθνείς μελέτες αποτυπώνουν τη μείωση του κινδύνου νοσηλείας. Με δύο δόσεις είναι 44% έως 68% και με τρεις δόσεις κυμαίνεται 83% έως 90%, με διάρκεια πέραν των τριών μηνών.

Τα παραπάνω ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου, στη σημερινή ενημέρωση για τους εμβολιασμούς, στο υπουργείο Υγείας.

Για τη χορήγηση της τέταρτης δόσης, επικαλέστηκε την εμπειρία από το Ισραήλ. Παρατηρήθηκε πως, σε λίγες μέρες, μειώθηκαν τα κρούσματα, αλλά στοιχεία για σοβαρές λοιμώξεις και θανάτους αναμένονται το επόμενο διάστημα. Όπως είπε, το στοίχημα είναι να βρεθεί ένα νέο εμβόλιο, το οποίο θα παρέχει επαρκή προστασία.

Σε σχέση με το σύνδρομο "μετά - CoViD", επικαλέστηκε βρετανικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία 1,266 εκατομμύριο άτομα ή το 2% του πληθυσμού της χώρας είχαν εμφανίσει το σύνδρομο. Το 3% έως 12% είχαν συμπτώματα 12 εβδομάδες μετά τη λοίμωξη.

Άτομα που έχουν λάβει την τρίτη δόση, έχουν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισής του, σημείωσε η κ. Θεοδωρίδου.

Ενδιαφέρον είχε το σχόλιό της για τους θανάτους ασθενών με CoViD. Η καθηγήτρια σημείωσε πως άλλες χώρες έχουν πολλά κρούσματα και λίγους θανάτους, εξαιτίας της μεγάλης διασποράς της Όμικρον. Για την Ελλάδα σχολίασε πως "πληρώνουμε ακόμη τη διασπορά της Δέλτα και τους ανεμβολίαστους".

Για την Όμικρον 2 εκτίμησε πως μπορεί να επικρατήσει της 1, αλλά δεν θα αλλάξει τη βαρύτητα της νόσησης. Είναι κατά 1,5 φορά πιο μεταδοτική.

Novavax

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι το 83,7% του ενήλικου πληθυσμού έχουν λάβει μία δόση και το 79,3% έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς τους.

Όπως είπε, έως τις 7 Φεβρουαρίου πρέπει να κάνουν την αναμνηστική δόση όσοι έχουν συμπληρώσει επτά μήνες από τη δεύτερη δόση και τρεις από τη λήψη του μονοδοσικού εμβολίου.

Για το εμβόλιο Novavax, είπε πως αναμένουμε 474.000 δόσεις και μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου θα βρίσκονται στη χώρα μας 168.000 δόσεις.

iatronet
Διαβάστε Περισσότερα » "Ομικρον: 'Εως 95% η προστασία από θάνατο με τη χορήγηση της τρίτης δόσης"

Νέα Δημοκρατία: Tα 20 fake news Τσίπρα στην προχθεσινή ομιλία του στη Βουλή

Aνακοίνωση σχετικά με την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, την Κυριακή, στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση, εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία.

Η Πειραιώς κάνει λόγο για 20 «fake news», μάλιστα, μεταξύ των όσων υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός.

Αναλυτικά, το «Παρατηρητήριο Fake News» της ΝΔ, αναφέρει τα εξής:
  1. Τώρα που οι τιμές στο ρεύμα, στα καύσιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης έφτασαν σε απλησίαστα ύψη, θυμηθήκατε ότι το κύμα της ακρίβειας είναι ένα διεθνές φαινόμενο και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα.

Η πραγματικότητα είναι ότι πρόκειται όντως για ένα διεθνές φαινόμενο, για το οποίο όμως η κυβέρνηση έλαβε μέτρα εγκαίρως και συνεχίζει να το κάνει. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο απλώθηκε ένα δίχτυ προστασίας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις με:

  • Κάλυψη τουλάχιστον του 80% των αυξήσεων στο κόστος της ενέργειας
  • Αύξηση του επιδόματος θέρμανσης
  • Μειωμένο ΦΠΑ σε δεκάδες προϊόντα και υπηρεσίες
  • Διπλασιασμό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος τον Δεκέμβριο για όλους
  • Έκτακτη ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και των ατόμων με αναπηρία
  • Επιπλέον, για όλους τους Έλληνες:
  • χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ
  • χαμηλότερους συντελεστές
  • χαμηλότερο ΦΠΑ σε πολλά προϊόντα
  • συνολικά 57 μειώσεις φόρων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις
  • το 2022 όπως και το 2021 δεν θα υπάρχει εισφορά αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα
  • Για δεύτερη φορά μέσα στο 2022 θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, ώστε να δοθεί μια σημαντική εισοδηματική στήριξη στους συμπολίτες μας, οι οποίοι σήμερα αντιμετωπίζουν ένα αυξημένο κόστος ζωής.

Κόστος Ενέργειας

Η αξιωματική αντιπολίτευση μας κατηγορεί, επίσης, ότι αντιμετωπίζουμε τη διεθνή κρίση στην ενέργεια με επικοινωνιακούς όρους.

Το γεγονός ότι έχουμε λάβει τα σημαντικότερα μέτρα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη – 1,7 δις. σε πέντε μήνες – είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια για κάποιους.

Η Ελλάδα ήταν μεταξύ των δύο πρώτων χωρών στην Ε.Ε. που προχώρησαν σε παρεμβάσεις για τη στήριξη της κοινωνίας. Είμαστε, επίσης, η μοναδική χώρα που αξιολογούμε κάθε μήνα τις διακυμάνσεις των τιμών στις διεθνείς αγορές ενέργειας και προσαρμόζουμε τα μέτρα.

Μέτρα για νοικοκυριά:

  • Επιδότηση σε όλα τα νοικοκυριά το διάστημα Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου. Ξεκινήσαμε με 9 ευρώ/ μήνα τον Σεπτέμβριο για ένα μέσο νοικοκυριό που καταναλώνει μέχρι 300 KWH/μήνα και φτάσαμε στα 49,5 ευρώ τον Δεκέμβριο.
  • Τον Ιανουάριο επιδοτούμε όλες τις κύριες κατοικίες (4,2 εκατ. παροχές) με 42 ευρώ/ μήνα.
  • Υπερδιπλασιάσαμε το επίδομα θέρμανσης – Από 74 εκατ. σε 184 εκατ. ευρώ.
  • Επιδοτούμε όλους τους οικιακούς καταναλωτές με 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα τον Ιανουάριο.
  • Επιπλέον έκπτωση 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα προσφέρει η ΔΕΠΑ Εμπορίας τον Ιανουάριο.
  • Ενεργοποιήσαμε έκτακτη γραμμή ενεργειακής αλληλεγγύης (15902).

Ενώ η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρώπης που πήρε έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανταγωνισμού για στήριξη των επαγγελματιών, των επιχειρήσεων και των αγροτών.

  • Επιδότηση 50 εκατ. ευρώ σε όλα τα αγροτικά τιμολόγια το πεντάμηνο Αυγούστου – Δεκεμβρίου.
  • Αναστολή ΥΚΩ για ενεργοβόρες επιχειρήσεις στη Μέση Τάση και για όλες τις αγροτικές επιχειρήσεις από τον Νοέμβριο 2021 έως και τον Μάρτιο 2022.
  • Οριζόντια επιδότηση 65 ευρώ/MWh σε όλα τα επαγγελματικά και αγροτικά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας, για την κάλυψη του 50% του αυξημένου κόστους τον Ιανουάριο.
  • Επιδότηση του ΦΑ στα 30 ευρώ/MWh σε όλους τους εμπορικούς καταναλωτές και στη βιομηχανία τον Ιανουάριο.
    Και θα συνεχίσουμε και το Φεβρουάριο και για όσο διάστημα διαρκεί αυτή η πρωτοφανής ενεργειακή κρίση.

Παράλληλα, προχωράμε σε μεταρρυθμίσεις για τη μόνιμη μείωση του ενεργειακού κόστους σε σταθερή βάση.

Προχωρούμε σε γενναία προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Γιατί ο καλύτερος τρόπος να μειώσει κάποιος το λογαριασμό ενέργειας είναι να καταναλώνει λιγότερη ενέργειας.

  • Νέο Εξοικονομώ για την ενεργειακή αναβάθμιση πάνω από 50.000 κατοικιών που θα μοχλεύσει 1 δις ευρώ σε επενδύσεις αναβάθμισης. Το ενδιαφέρον των πολιτών έως τώρα τεράστιο, γι’ αυτό δώσαμε παράταση μέχρι 15 Φεβρουάριου..
  • Πρόγραμμα «Ηλέκτρα» για το Δημόσιο, με συνολικό προϋπολογισμό 670 εκατ. ευρώ.
  • «Εξοικονομώ» για επιχειρήσεις – 450 εκατ. Ευρώ που θα ξεκινήσει στην αρχή του καλοκαιριού.
  • Συνολικά, την επόμενη πενταετία θα κινητοποιήσουμε πάνω από 4 δισ. ευρώ για το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης που έχει γίνει στη χώρα.
  • Πρόγραμμα επιδότησης για την αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών. Δίνουμε τη δυνατότητα σε περίπου 200.000 (για αρχή) νοικοκυριά να μειώσουν το κόστος ενέργειας με την αντικατάσταση παλιών και ενεργοβόρων κλιματιστικών και ψυγείων.
  • Πρόγραμμα 100 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε συνεργασία με Δήμους για τη τροφοδοσία σχεδόν δωρεάν ρεύματος σε πάνω από 30.000 ευάλωτα νοικοκυριών.
  • Δημιουργούμε ενεργειακά αυτόνομα νοικοκυριά που θα παράγουν την ενέργεια που καταναλώνουν με την εγκατάσταση «φωτοβολταϊκών στις στέγες».
  • Το ίδιο κάνουμε και με επιχειρήσεις όπου διαθέτουμε 160 εκ ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης για επενδύσεις εξοικονόμησης ενέργειας κατά 30% και την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών και μπαταριών για αποθήκευση ενέργειας, ώστε οι επιχειρήσεις να αυτοκαταναλώνουν την ενέργεια που παράγουν με πολύ χαμηλό κόστος. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει εντός του πρώτου εξαμήνου του 2022.
  • Απλοποιούμε την αδειοδοτική διαδικασία για νέα έργα ΑΠΕ.
  • Διαμορφώνουμε το θεσμικό πλαίσιο για έργα αποθήκευσης και υπεράκτιους αιολικούς σταθμούς.
  • Ενισχύουμε το πρόγραμμα κινούμαι ηλεκτρικά αυξάνοντας κατά 30% την επιδότηση αγοράς καινούργιου ηλεκτρικού αυτοκινήτου και προωθώντας την αγορά ηλεκτρικών δίκυκλων.
  • Προχωράμε στην απολιγνιτοποίηση της ηλεκτροπαραγωγής ταχύτερα από κάθε άλλη χώρα στην Ευρώπη, κι έτσι απεξαρτόμαστε σταδιακά τα ορυκτά εισαγόμενα και ρυπογόνα καύσιμα.
  1. Έχετε αφήσει τις οικογένειες να ξεπαγιάζουν μέσα στον χειμώνα

Η πραγματικότητα είναι ότι η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που πήρε μέτρα για την αντιστάθμιση των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης. Από τον Σεπτέμβριο του 2021 έως και τον Ιανουάριο του 2022 έχουν δοθεί για τη στήριξη νοικοκυριών, επιχειρήσεων και επαγγελματιών 1,7 δις. ευρώ ενώ ενισχύονται ξεχωριστά οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι. Όσο συνεχίζεται αυτό το πρωτοφανές ράλι τιμών στην ενέργεια η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει.

Ιδιαίτερη πρόνοια έχει ληφθεί για τα ευάλωτα νοικοκυριά και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, καθώς με την κρατική επιδότηση καλύπτεται το 90% των αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα.

  1. Ο λαός υποφέρει και η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών δεν έχει να βγάλει τον μήνα

Η πραγματικότητα είναι ότι η προηγούμενη αύξηση του εισοδήματος, μέσα από τις μειώσεις φόρων και τα “πακέτα” στήριξης της κοινωνίας, αμβλύνει τις αναπόφευκτες πιέσεις από τον πληθωρισμό.

  • Το 9μηνο του 2021, το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών είναι αυξημένο κατά 3,5 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2019.
  • Οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων είναι αυξημένες κατά 43 δισ. ευρώ σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019, με το 52% της αύξησης να προέρχεται από τα νοικοκυριά.
  • Η ανεργία μειώνεται και ο αριθμός των ανέργων κυμαίνεται στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2010.
  • Ο δείκτης οικονομικού κλίματος βρέθηκε, αυτόν τον μήνα, στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 21 ετών, υπερβαίνοντας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
  1. Ο κόσμος εγκαταλείφθηκε στην Αττική Οδό στην παγωνιά επί τριάντα ώρες χωρίς νερό και φαγητό και χωρίς καμία ενημέρωση.

Η πραγματικότητα είναι ότι περισσότεροι από 7.000 κρατικοί λειτουργοί (στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, της ΕΛ.ΑΣ., της Πολιτικής Προστασίας, του ΕΚΑΒ, του ΔΕΔΔΗΕ, υλοτόμοι κ.α.) έδωσαν μάχη ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα. Για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που δημιουργήθηκαν με τον εγκλωβισμό περίπου 2.500 οχημάτων και 4.500 επιβατών στην Αττική Οδό, εξελίχθηκε μια πολύ δύσκολη επιχείρηση από την Πολιτική Προστασία, τον Στρατό, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, τις Ένοπλές Δυνάμεις, το ΕΚΑΒ, εθελοντές.

Τη Δευτέρα το βράδυ απεγκλωβίστηκαν περίπου 3.500 συμπολίτες μας και 1.800 αυτοκίνητα ενώ ταυτόχρονα σε όσους έμειναν εγκλωβισμένοι διανεμήθηκε φαγητό και κουβέρτες, τους δόθηκε υγειονομική βοήθεια και σε πολλούς από αυτούς εξασφαλίστηκε διανυκτέρευση σε ξενοδοχεία και αίθουσες του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος.

  1. Ο στρατός στην Αττική Οδό επενέβη εσπευσμένα και χωρίς σχέδιο

Η πραγματικότητα είναι ότι μια τέτοια επιχείρηση απαιτεί χρόνο για να προετοιμαστεί. Από τη στιγμή που διαπιστώθηκε το πρόβλημα στις 13.30, οι εντολές για εμπλοκή του στρατού δόθηκαν εντός μιας ώρας και τα κλιμάκια ήταν εκεί στις 17.00. Όλη νύχτα, οι άντρες του στρατού βρίσκονταν δίπλα στους εγκλωβισμένους οδηγούς στην Αττική Οδό, επιχειρώντας τόσο να τους απεγκλωβίσουν όσο και να τους συνδράμουν με τρόφιμα, νερό και κουβέρτες. Στην επιχείρηση συμμετείχαν επίλεκτες μονάδες του Στρατού, βαριά μηχανήματα κλπ. καθώς και ασθενοφόρα με αντιολισθητικές αλυσίδες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Στρατού, συνολικά διατέθηκαν στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού 232 άτομα, 38 οχήματα και 3 μηχανήματα. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διανεμήθηκαν 1,040 κουβέρτες, 4,500 μπουκάλια νερό, 570 μερίδες φαγητό, 120 σάντουιτς, 200 κρουασάν, 160 σοκολάτες και 40 κονιάκ.

  1. Από την περσινή κακοκαιρία μέχρι τη φετινή δεν διορθώσατε τα λάθη και χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα

Η πραγματικότητα είναι ότι υπήρξαν διακοπές ηλεκτροδότησης αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν αντίστοιχες με αυτές που υπήρχαν πέρυσι με τη “Μήδεια”, παρότι φέτος τα φαινόμενα ήταν πιο έντονα.

  • Ο ΔΕΔΔΗΕ μείωσε τους χρόνους απόκρισης από 7 ημέρες σε 1 ημέρα.
  • Τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου η κακοκαιρία δημιούργησε προβλήματα ηλεκτροδότησης σε περίπου 200.000 νοικοκυριά. Οι 100.000 επανήλθαν τις πρώτες δέκα ώρες της κακοκαιρίας, ενώ την Τρίτη επανηλεκτροδοτήθηκαν περίπου 90.000 παροχές.
  • Για πρώτη φορά εκτός από τις αποζημιώσεις έως 600 ευρώ για τις βλάβες σε συσκευές από τις διακοπές ηλεκτροδότησης, εξετάζεται η δυνατότητα να δοθούν αποζημιώσεις, ανεξάρτητα από τις ζημιές, για όλους όσους έμειναν χωρίς ρεύμα, για διάστημα μεγαλύτερο των 24 ωρών.

Φέτος συγκριτικά με τη Μήδεια με 2,5 φορές περισσότερα σπίτια χωρίς ηλεκτροδότηση η αποκατάσταση έγινε στο μισό χρόνο σε σχέση με πέρυσι.

Υπήρχαν αστοχίες στη διαχείριση της χιονοθύελλας; Η απάντηση είναι ναι, αλλά θα πρέπει πάντα να έχουμε υπόψη ότι παραλάβαμε πριν 2 χρόνια ένα ΔΕΔΔΗΕ σε κακή κατάσταση που στην καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, σε μια περιοχή στην οποία κατοικούν μόλις 7.500 άνθρωποι και υπήρχαν ζημιές μόνο σε 3 γραμμές Μέσης Τάσης, χρειάστηκε να περάσουν 7 ολόκληρες μέρες για να αποκατασταθούν οι βλάβες ηλεκτροδότησης και να πάρουν ρεύμα όλοι.

Και συνεχίζουμε να προσπαθούμε με σοβαρότητα και σχεδιασμό να αναβαθμίσουμε τον οργανισμό, να αξιοποιήσουμε το ικανότατο έμψυχο δυναμικό που διαθέτει και να το ενισχύσουμε με νέους που θα πάρουν τη σκυτάλη από τους παλιότερους.

Παραλάβαμε τον ΔΕΔΔΗΕ με σοβαρές ελλείψεις σε βασικά είδη. Για να βελτιώσουμε την κακή κατάσταση και να ενισχύσουμε την πρόληψη κάναμε τα εξής:

  • Προκηρύξαμε προσλήψεις 764 ατόμων το 2021 και επιπλέον 370 μέσα στο 1ο τρίμηνο του 2022.
  • Προχωρήσαμε τα έργα υπογειώσεων του εναερίου δικτύου.

o Μέσα στο 2021 ξεκίνησαν 70 έργα, ύψους 18,5 εκατ. ευρώ στην Αττική για την υπογείωση 200 χιλιομέτρων εναερίου δικτύου. Αρκετά από αυτά έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

o Σε εξέλιξη είναι αντίστοιχα έργα στα νησιά και στη Δυτική Ελλάδα, προϋπολογισμού 16,5 εκατ. ευρώ – 120 χιλιόμετρα καλωδίων θα γίνουν υπόγεια.

o Το 2022 έχουν προγραμματιστεί έργα ύψους 100 εκατ. ευρώ για την υπογείωση 1.000 χιλιομέτρων δικτύου.

o Το 2023 150 εκατ. ευρώ για 1.500 χιλιόμετρα.

• Σε ό,τι αφορά την προμήθεια στύλων η κατάσταση επί των ημερών σας ήταν τραγική.

o 2018 – 18.700

o 2019 – 41.000

o 2020 – 75.300

o 2021 – 89.600

Περισσότεροι στύλοι σημαίνουν περισσότερες αναβαθμίσεις περισσότερες συνδέσεις και φυσικά ενίσχυση του δικτύου.

  • Με νομοθετική ρύθμιση βάλαμε τέλος στο αλαλούμ στις αρμοδιότητες για τα κλαδέματα. Δώσαμε τη δυνατότητα στον ΔΕΔΔΗΕ να εκτελέσει εργασίες με άδεια που εκδίδεται εντός 15 ημερών από τη δασική αρχή. Στη Βόρεια Αττική για παράδειγμα που ο ΔΕΔΔΗΕ πραγματοποίησε βαθιά κλάδευση τα προβλήματα βλαβών φέτος ήταν μηδενικά με πολύ περισσότερο χιόνι από πέρυσι.

Ενώ προχωρούμε στην προμήθεια και εγκατάσταση 7,7 εκατομμύριών έξυπνων μετρητών με διαγωνισμό που ξεκίνησε τον Δεκ του 21 ύστερα από την ακύρωση από το ΣΤΕ του προηγουμένου.

  1. Δεν κάνατε τίποτα για τους σεισμόπληκτους στην Κρήτη και ξεπαγιάζουν στα container

Η πραγματικότητα είναι ότι για πρώτη φορά το κράτος επέδειξε τόσο γρήγορα αντανακλαστικά για τη στήριξη των σεισμόπληκτων. Μέχρι σήμερα, μέσα σε περίπου τρεις μήνες από τον σεισμό στην Κρήτη:

  • το κράτος έχει διαθέσει μέσω της πλατφόρμας arogi.gov.gr σχεδόν 41 εκατομμύρια ευρώ σε 6.670 δικαιούχους.
  • με τη χορήγηση της Δωρεάν Κρατικής Αρωγής για την ανακατασκευή ή επισκευή όλων των ιδιοκτησιών για πρώτη φορά, καταργήθηκε ο περιορισμός που υπήρχε εδώ και δεκαετίες και τα 150τ.μ. αφορούν περισσότερες της μιας ιδιοκτησίας.
  • σε ό, τι αφορά την προσωρινή στέγαση των σεισμοπαθών έχουν χορηγηθεί 124 οικίσκοι και μάλιστα, το αμέσως επόμενο διάστημα, πρόκειται να υλοποιηθεί και νέα προμήθεια ακόμη 90 οικίσκων.
  • σχετικά με τα σχολικά συγκροτήματα που επλήγησαν από τον σεισμό, οι Κτιριακές Υποδομές έχουν διαθέσει σχεδόν 100 σχολικές αίθουσες ενώ επισκευάστηκαν ταχύτατα 4 σχολικά συγκροτήματα της περιοχής, που έχρηζαν μικρής κλίμακας επισκευές για να επαναλειτουργήσουν και έχουν ήδη παραδοθεί για χρήση στη σχολική κοινότητα.
  1. Να ζητήσετε συγγνώμη από τα χιλιάδες θύματα της πανδημίας γιατί δεν ενισχύσατε το Ε.Σ.Υ. ενώ ακόμη και σήμερα οι δαπάνες για την Υγεία είναι μειωμένες

Η πραγματικότητα είναι ότι το Ε.Σ.Υ., το οποίο με την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε αποσύνθεση, ενδυναμώθηκε από την πρώτη στιγμή.

  • Σήμερα, έχουμε 1300 ΜΕΘ σε λειτουργία, ενώ το 2019 είχαμε 557.
  • Το υγειονομικό προσωπικό ενισχύθηκε με χιλιάδες προσλήψεις.
  • Το 2022 διαθέτουμε για την Υγεία 6,4 δισ, και 1,5 δισ επιπλέον από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ οι δαπάνες για την Υγεία το 2019 ήταν 4 δισ..
  1. Δεν έχετε ενισχύσει το σύστημα Υγείας με προσλήψεις και εγκαταλείψατε γιατρούς και νοσηλευτές μόνους και αβοήθητους

Η πραγματικότητα είναι ότι το σύστημα υγείας ενισχύθηκε:

  • 12.000 επικουρικό προσωπικό
  • 2.169 μόνιμους ιατρούς
  • 2.000 επικουρικούς ιατρούς
  • Θέλουμε να υπάρξουν μόνιμες θέσεις. Γι’ αυτό έχει προγραμματιστεί η στήριξη του ΕΣΥ με μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό ώστε το Εθνικό Σύστημα Υγείας να ενισχυθεί με: 4.000 μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό, 910 λοιπό ιατρικό προσωπικό, 700 θέσεις μέσα στο 2022
  • Μέσα στα τελευταία δύο χρόνια βγήκαν προκηρύξεις για 2.780 άτομα όταν όλη την τελευταία 5ετία είχαν γίνει 2.300.

10. Στον προϋπολογισμό που ψηφίσατε κόψατε από το Εθνικό Σύστημα Υγείας πάνω από 800 εκατομμύρια, γιατί έπρεπε να μη γίνουν σπατάλες

Η πραγματικότητα είναι ότι οι δημόσιες δαπάνες για την υγεία είναι αυξημένες το 2022, τόσο έναντι του 2021 όσο και του 2019, όταν εκτελέστηκε ο τελευταίος προϋπολογισμός του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δαπάνες αυτές φτάνουν συνολικά σε επίπεδο Γενικής Κυβέρνησης το 2022 στο 6,3% του ΑΕΠ. Οι τακτικές δαπάνες για το Υπουργείο Υγείας, χωρίς τις έκτακτες δαπάνες COVID, ανέρχονται σε 4,52 δισ. ευρώ το 2022 έναντι 4,27 δισ. ευρώ το 2021, είναι δηλαδή αυξημένες κατά 250 εκατ. ευρώ.

  1. Έχετε αφήσει εκτός μάχης τα ιδιωτικά νοσοκομεία, επιλέγουν ασθενείς και δεν παίρνουν περιστατικά covid

Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και στην ουσία λειτουργούν δύο παράλληλα συστήματα. Σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα έχουμε λάβει το σύνολο των κλινών ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών για τις ανάγκες του ΕΣΥ.

Κλίνες ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών για τις ανάγκες του ΕΣΥ:

  • 500 κλίνες covid στη Θεσσαλία και στη Θεσσαλονίκη
  • 300 non covid στη Θεσσαλία και στη Θεσσαλονίκη
  • 300 κλίνες Covid στο λεκανοπέδιο
  • 300 κλίνες non Covid στο λεκανοπέδιο

Το σύνολο των κλινών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα βρίσκεται στην διαχείριση του ΕΚΑΒ.

  1. Οι Τσιόδρας-Λύτρας στη μελέτη τους σας έλεγαν ότι αν ενισχύατε το Ε.Σ.Υ. οι μισοί εξ αυτών που χάθηκαν εξαιτίας της πανδημίας θα είχαν σωθεί και εσείς μας λέτε ότι δεν πήρατε καμία μελέτη

Η πραγματικότητα είναι ότι ο πρωθυπουργός και το Μαξίμου δεν έλαβαν ποτέ τη σχετική μελέτη, γεγονός το οποίο δεν έχει καμία σημασία αφού η κυβέρνηση δεν περίμενε καμία μελέτη για να ενισχύσει το Ε.Σ.Υ. και να αυξήσει τον αριθμό των ΜΕΘ από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, επιβάλλοντας μάλιστα το πρώτο lockdown για να κερδίσει χρόνο.

Η μελέτη των καθηγητών επιβεβαιώνει τα αυτονόητα, αυτά που έχουν πει πολλές προηγούμενες μελέτες τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό αλλά και όσα έχει πει ο πρωθυπουργός όλους τους προηγούμενους μήνες-ότι πρώτον, όταν το σύστημα Υγείας δέχεται μεγαλύτερο φόρτο, τότε είναι δυσκολότερο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και δεύτερον ότι υπάρχουν ανισότητες σε περιφερειακό επίπεδο, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

  1. Αφήσατε τα PCR τεστ να φτάσουν σε τιμές που παραπέμπουν σε μαύρη αγορά σε περίοδο κατοχής

Η πραγματικότητα είναι ότι οι τιμές στην Ελλάδα βρίσκονται στο κατώτατο επίπεδο του μέσου όρου της ΕΕ. Μετά από έρευνα που έγινε από το Συντονιστικό Όργανο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για τις ισχύουσες τιμές στην υπόλοιπη ΕΕ για την διενέργεια των Rapid και PCR test, διαπιστώθηκε ότι η Ελλάδα με την ισχύουσα τιμή των 10 και 47 ευρώ αντίστοιχα είναι στο κάτω όριο σε σχέση με τις ισχύουσες τιμές στις άλλες χώρες. Επιπλέον, ακόμα και όταν ήταν ελεύθερη η οικονομία στις τιμές των Rapid και PCR στην Ελλάδα, οι τιμές είχαν διαμορφωθεί στον μέσο όρο της Ε.Ε.

Η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των 5 χωρών στην ΕΕ και 6η παγκοσμίως που πραγματοποιούν τα περισσότερα τεστ και έχουν την καλύτερη επιδημιολογική επιτήρηση. Και όλα αυτά χάρη στα εργαστηριακά τεστ που γίνονται δωρεάν από το σύστημα υγείας, τα άνω των 100 εκατομμυρίων σελφ τεστ που έχουν δοθεί σε 8 εκ. πολίτες και της διατίμησης που έχει επιβληθεί στα τεστ που πραγματοποιεί η αγορά.

  1. Βάλατε πλαφόν στα PCR διπλάσιο και τριπλάσιο από τις τιμές που πετυχαίνουν οι δήμοι

Η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει επιβάλλει διατίμηση. Έχει βάλει πλαφόν. Δεν επιτρέπεται να πουλήσει κανείς πάνω από 47 ευρώ, όχι κάτω από αυτό το ποσό. Το ό,τι κάποιοι δήμαρχοι έχουν πετύχει χαμηλότερη χονδρική τιμή, αυτό είναι αυτονόητο αφού αφορά χονδρική τιμή για μαζικές πωλήσεις.

  1. Βάζετε “λουκέτο” στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

Η πραγματικότητα είναι ότι όχι μόνο δεν μπαίνει λουκέτο στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης αλλά αυτό ενισχύεται, καθώς έχουν γίνει 57 προσλήψεις και το επόμενο διάστημα θα γίνουν άλλες 13. Το νοσοκομείο έχει διακόψει τις εφημερίες- για περίπου 1,5 μήνα- προκειμένου να λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο για τα παιδιά και πολύ σύντομα θα επιστρέψει στην κανονική λειτουργία του.

  1. Προσλάβατε αριθμό ρεκόρ σε μετακλητούς

Η πραγματικότητα είναι ότι το ρεκόρ των μετακλητών παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της τελευταίας τετραετίας. Ως υψηλότερος αριθμός καταγράφονται 1.070 μετακλητοί υπάλληλοι της κυβέρνησης Τσίπρα τον Ιανουάριο του 2019, ενώ τη διετία 2020-2021 η Ν.Δ. αξιοποιούσε σε επίπεδο κυβέρνησης σταθερά κάτω από 1.000 μετακλητούς-μάλιστα, κάποιους μήνες ο συγκεκριμένος αριθμός έπεφτε και κάτω από 900.

Την ίδια ώρα καταγράφεται αύξηση των μετακλητών στους ΟΤΑ.

  1. Μοιράσατε δεκάδες εκατομμύρια σε ΜΜΕ με αφορμή την πανδημία χωρίς καμιά διαδικασία, χωρίς κριτήρια και χωρίς διαφάνεια με μόνο κριτήριο τον βαθμό υπακοής τους στις εντολές σας και το ποσοστό αντιγραφής των «non papers» του Μαξίμου

Η πραγματικότητα είναι πως οι ισχυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση επιχείρησε να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ με την καμπάνια για την προστασία από την πανδημία καταρρίφθηκαν πανηγυρικά και από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που οι ίδιοι ζήτησαν να συσταθεί.

Προέκυψε ότι η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών «Μένουμε Σπίτι-Μένουμε Ασφαλείς» ήταν απολύτως νόμιμη και αναγκαία, πραγματοποιήθηκε με διαφανείς διαδικασίες και είχε μεγάλη απήχηση στην κοινή γνώμη. Λειτούργησε ως ένα ισχυρό ανάχωμα στη διασπορά ψευδών ειδήσεων, τη διάχυση θεωριών συνωμοσίας και παραπληροφόρησης ενώ καταρρίφθηκε και η παραμικρή υπόνοια ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να χρηματοδοτήσει τα ΜΜΕ για να τα επηρεάσει θετικά προς αυτήν.

  1. Στις πλημμύρες που ακολούθησαν τις φωτιές του καλοκαιριού το επιτελικό κράτος αρμένιζε μεταξύ δηλώσεων και υποσχέσεων…

Η πραγματικότητα είναι ότι σε σχέση με το παρελθόν, τα αντιδιαβρωτικά έργα στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας υλοποιούνται πλέον σε χρόνο ρεκόρ.

  • Τα πρώτα έργα ξεκίνησαν αμέσως μετά την κατάσβεση των πυρκαγιών τον περασμένο Αύγουστο και αφορούσαν στην απόληψη της παρόδιας καμένης βλάστησης από τους τοπικούς ΔΑΣΕ, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
  • Παράλληλα, ξεκίνησε η εκπόνηση της αναγνωριστικής μελέτης για τον προσδιορισμό και ιεράρχηση των αντιδιαβρωτικών έργων στο σύνολο της περιοχής που κάηκε, η οποία ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ και συγκεκριμένα στις 2 Σεπτεμβρίου.

Να θυμίσουμε ότι τα έργα στην πυρκαγιά στον Υμηττό Αττικής το καλοκαίρι του 2015, που έκαψε 5.000 στρέμματα ξεκίνησαν ένα χρόνο μετά στην Κινέττα, εννέα μήνες μετά, στο Νέο Βουτζά και στο Μάτι που κάηκαν τον Ιούλιο του 2018 αντιδιαβρωτικά έργα για την προστασία της καμένης έκτασης των 20.000 στρεμμάτων ξεκίνησαν στις αρχές του 2019.

  1. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για αντιπυρική προστασία μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές

Η πραγματικότητα είναι ότι με το πρόγραμμα Προστασίας Δασών με χρηματοδότηση 50 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης προχωρούν άμεσα οι καθαρισμοί και τα αντιπυρικά έργα των δασών, με σκοπό τη θωράκιση των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας από πιθανές πυρκαγιές στο μέλλον.

Τόσο στο Ταμείο Ανάκαμψης όσο και στο Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ έχουν προβλεφθεί πόροι για την προστασία των δασών αλλά και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες καταστροφές. Το σχέδιο που έχει ήδη εκπονηθεί και έχει συμπεριληφθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης προβλέπει 1,76 δισ. ευρώ για την Πολιτική Προστασία που θα αφορά την αναβάθμιση των υποδομών της, των λειτουργικών της συστημάτων αλλά και των συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης. Άλλα 224 εκατ. ευρώ θα δοθούν για την αναδάσωση των καμένων περιοχών ενώ 110 εκατ. ευρώ θα δοθούν για αντιπλημμυρικά έργα. Επιπλέον πόροι θα δοθούν και για την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

  1. Μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ θα προστατευτεί αποτελεσματικά το μέσο νοικοκυριό από τη λαίλαπα της ακρίβειας με μειώσεις φόρων στα τρόφιμα, στην ενέργεια κ.α.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στα 4,5 χρόνια που ήταν στην εξουσία και είχε την ευκαιρία να εφαρμόσει πολιτικές προστασίας των νοικοκυριών με μειώσεις φόρων έπραξε το εντελώς αντίθετο, επιβάλλοντας συνολικά 29 φόρους -είτε αυξήσεις σε υπάρχοντες φόρους, είτε εντελώς νέους φόρους.

Μεταξύ άλλων ήταν η αύξηση του Φ.Π.Α. από το 23% στο 24% και μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών ευρείας κατανάλωσης από το μειωμένο συντελεστή του 13% στο συντελεστή 24%, η κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου, η επιβολή φόρου στο κρασί, η αύξηση των συντελεστών φόρων εισοδήματος για φυσικά και νομικά πρόσωπα με παράλληλη μείωση του αφορολόγητου ορίου, ή η αύξηση προκαταβολής φόρου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το 55% στο 100%.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα Δημοκρατία: Tα 20 fake news Τσίπρα στην προχθεσινή ομιλία του στη Βουλή"

Υπόθεση βιασμού: Πιθανόν να ζητήσει νέα τοξικολογική – Τι αναφέρει ο τεχνικός σύμβουλος

Υπόθεση βιασμού: Αρνητικά σε ναρκωτικές ουσίες βρέθηκαν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού σε πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, ενώ ελάχιστη είναι η ποσότητα αλκοόλης που ανιχνεύθηκε στα εξετασθέντα δείγματα ούρων.

Αυτό αναφέρεται, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές που παρακολουθούν την εξέλιξη των ερευνών, στο πόρισμα το οποίο παραδόθηκε νωρίτερα στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης. Στο πόρισμα περιλαμβάνονται οι εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν τόσο στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης όσο και στο εξειδικευμένο εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Βέρνης.

O Δημήτρης Γαλεντέρης, γιατρός, ειδικός ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος που όρισε η πλευρά της 24χρονης, ανέφερε πως, «δεν έχω λάβει ακόμα στα χέρια μου τα αποτελέσματα, ωστόσο, θεωρώ μη ενδεδειγμένο το γεγονός ότι εστάλησαν τα δείγματα στην Ελβετία, γι’ αυτό και θα ζητηθεί επανέλεγχος των δειγμάτων στην Ελλάδα, από ούρα και τρίχες, για να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα».
Υπενθυμίζεται ότι για την καταγγελλόμενη υπόθεση διώκεται ένας 27χρονος ο οποίος μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Εις βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεση της παθούσας. Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Υπόθεση βιασμού: Πιθανόν να ζητήσει νέα τοξικολογική – Τι αναφέρει ο τεχνικός σύμβουλος "

Κορωνοϊος: 103+5 θάνατοι και 24.308 κρούσματα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 24.308, εκ των οποίων 65 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.965.719, εκ των οποίων 49.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 441 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.229 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Βελτιωμένη εμφανίζεται η εικόνα σε επίπεδο θετικότητας των τεστ. Εγιναν 496.506, τα 40.684 μοριακά και τα 455.822 rapid. Στο σύνολο θετικά ήταν το 4,9% έναντι 17,46% χθες αλλά με πολύ λιγότερα τεστ (113 χιλιάδες).

Aπό τα συνολικά κρούσματα, εντοπίζονται:

  • 7.150 στην Αττική (5.748 χθες).
  • 2.863 στην Θεσσαλονίκη (2.133 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 849 από την Ανατολική Αττική (735 χθες).
  • 885 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (725 χθες).
  • 469 από τη Δυτική Αττική (346 χθες).
  • 996 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (727 χθες).
  • 1.859 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (1.528 χθες).
  • 864 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (648 χθες).
  • 1.089 από τον Πειραιά (935 χθες).
  • 139 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (104 χθες).

Tα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε επιπλέον 65 Περιφερειακές Ενότητες, ως εξής:

  • 396 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 13 στην ΠΕ Άνδρου.
  • 188 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 162 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 175 στην ΠΕ Άρτας.
  • 769 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 170 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 39 στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 169 στην ΠΕ Δράμας.
  • 557 στην ΠΕ Έβρου.
  • 360 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 10 στην ΠΕ Ευρυτανίας.
  • 118 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 229 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 314 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 914 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 27 στην ΠΕ Θάσου.
  • 138 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 80 στην ΠΕ Θήρας.
  • 1 στην ΠΕ Ιθάκης.
  • 13 στην ΠΕ Ικαρίας.
  • 400 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 277 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 125 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 161 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 3 στην ΠΕ Καρπάθου.
  • 92 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 3 στην ΠΕ Κέας - Κύθνου
  • 381 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 91 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 138 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 266 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 303 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 123 στην ΠΕ Κω.
  • 124 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 636 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 234 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 268 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 97 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 74 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 263 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 410 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 18 στην ΠΕ Μήλου.
  • 64 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 103 στην ΠΕ Νάξου.
  • 262 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 43 στην ΠΕ Πάρου.
  • 245 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 335 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 172 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 252 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 371 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 479 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 126 στην ΠΕ Σάμου.
  • 255 στην ΠΕ Σερρών.
  • 26 στην ΠΕ Σποράδων.
  • 30 στην ΠΕ Σύρου.
  • 29 στην ΠΕ Τήνου.
  • 278 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 168 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 46 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 25 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 312 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 583 στην ΠΕ Χανίων.
  • 97 στην ΠΕ Χίου.
  • 465 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (402 χθες).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 103, ενώ εκ των υστέρων καταγράφηκαν επιπλέον πέντε απώλειες. Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 23.608 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 563 (χθες 576). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 83.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 444 (78.86%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 119 (21.14%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.048 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 454 (ημερήσια μεταβολή  +14.07%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 436 ασθενείς.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊος: 103+5 θάνατοι και 24.308 κρούσματα"

Δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη: Καταδίκη από κυβέρνηση και κόμματα – «Να βρεθούν οι άθλιοι δολοφόνοι»

Σύσσωμος και ο πολιτικός κόσμος της χώρας καταδικάζει τη στυγερή δολοφονία του 19χρονου στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη από τυφλή, οπαδική βία. Ασύλληπτοι οι δολοφόνοι του νεαρού Άλκη, που καταγόταν από τη Βέροια.

«Καμία μορφή βίας δεν γίνεται ανεκτή», σχολίασε για την άγρια δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη και τον τραυματισμό δύο φίλων του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, υπογραμμίζοντας ότι «το κράτος δικαίου προστατεύει όλους τους πολίτες».

«Η βία δεν έχει χώρο στον αθλητισμό. Τίποτα, μα τίποτα, δεν δικαιολογεί εγκληματικές συμπεριφορές», τονίζει κι ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από τη θλιβερή είδηση ότι ένα παλικάρι 19 χρόνων δολοφονήθηκε άγρια κι έσβησε άδικα», είπε ο κ. Καλαφάτης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα «ότι θα βρεθούν, άμεσα, οι άθλιοι δολοφόνοι και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη: «Μαύρη σελίδα για την πόλη»

«Μαύρη σελίδα για την πόλη η δολοφονία του νεαρού φιλάθλου», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, καταδικάζοντας «με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την οπαδική βία, τις συμπλοκές, κάθε μορφής βίας».

«Είναι μια ήττα της πόλης και του οπαδικού κινήματος», τονίζει ο κ. Ζέρβας σε δήλωσή του και καλεί τις αστυνομικές αρχές να πράξουν τα δέοντα, να συλλάβουν και να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη τον ή τους δράστες και να επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές χωρίς να χαθεί χρόνος.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι και συντετριμμένοι», καταλήγει, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στους οικείους του 19χρονου που έχασε τη ζωή του.

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζουμε την τυφλή οπαδική βία

«Τραγικό γεγονός το οποίο αναδεικνύει ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που οφείλει να μας προβληματίσει και να αποτελέσει αφορμή για να μπει ένα οριστικό τέλος στον αιματηρό κύκλο της τυφλής οπαδικής βίας», σημειώνει η Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Η Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα την οπαδική βία, θύματα της οποίας έχουμε θρηνήσει και στο παρελθόν.

Αυτές οι δολοφονικές πρακτικές δεν έχουν θέση στον αθλητισμό ,στην κοινωνία της πόλης μας και στην ιστορία όλων των αθλητικών σωματείων της Θεσσαλονίκης.

Ήρθε η ώρα όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος.

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: Η οπαδική βία είναι πια οργανωμένο έγκλημα

Η δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη και ο σοβαρός τραυματισμός των φίλων του συγκλονίζει την Ελλάδα και μας υπενθυμίζει ότι το εγκληματικό φαινόμενο της οπαδικής βίας είναι ανεξέλεγκτο.

Έχει εξελιχθεί μάλιστα, σε μορφή οργανωμένου εγκλήματος με σταθερή δομή, διάρκεια στο χρόνο και στόχο την τέλεση διάφορων κακουργημάτων, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωποκτονιών.

Και αφορά πια κάθε φίλο του αθλητισμού ή ανυποψίαστο πολίτη, που μπορεί από ένα τυχαίο γεγονός να βρεθεί στο διάβα τέτοιων εγκληματικών οργανώσεων.

Καταδικάζουμε την αποτρόπαια αυτή πράξη και κάθε μορφή βίας, οπαδική ή μη και εκφράζουμε την βαθιά οδύνη μας.

Είναι αυτονόητο δε, πως οι δράστες πρέπει τώρα να συλληφθούν, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Ταυτόχρονα όμως, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οφείλει να αναβαθμίσει τον σχεδιασμό του και να βελτιώσει άμεσα την αποτελεσματικότητά του για την πρόληψη και καταστολή αυτού του βάναυσου εγκληματικού φαινομένου.

Καμία ολιγωρία δεν είναι ανεκτή.

ΚΚΕ: Παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, το ελάχιστο που πρέπει να γίνει

«Η αποτρόπαια πράξη της δολοφονίας του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη, φέρνει για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο την οπαδική βία, αλλά και την εγκληματική δράση διάφορων συμμοριών στη Θεσσαλονίκη κι αλλού, που οξύνεται το τελευταίο διάστημα, στρεφόμενη και εναντίον της αγωνιστικής δράσης του λαού και της νεολαίας» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του τονίζοντας «η αποκάλυψη και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων είναι το ελάχιστο κι αυτονόητο που πρέπει να γίνει».

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη: Καταδίκη από κυβέρνηση και κόμματα – «Να βρεθούν οι άθλιοι δολοφόνοι»"

Κορονοϊός: Τέλος οι περιορισμοί στη Δανία από σήμερα – Η πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μέτρα

Η Δανία γίνεται σήμερα Τρίτη (1/2) η πρώτη χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αίρει όλους τους περιορισμούς για τον κορονοϊό, στηριζόμενη στην μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού της και στη μικρότερη σοβαρότητα της μετάλλαξης Όμικρον.

Έπειτα από μια πρώτη απόπειρα δύο μηνών μεταξύ του Σεπτεμβρίου και του Νοεμβρίου, οι μάσκες, τα υγειονομικά πιστοποιητικά και οι περιορισμοί στην λειτουργία των μπαρ και των εστιατορίων θα γίνουν πλέον παρελθόν στη χώρα αυτή.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που τελειώνει αυτό αύριο. Είναι καλό για τη ζωή στην πόλη, τη νυχτερινή ζωή, να μπορείς να βρίσκεσαι έξω περισσότερο χρόνο», δήλωσε χθες, Δευτέρα, η Τέα Σκοβγκαάρντ, μια 17χρονη μαθήτρια, μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ανοίγουν ξανά τα νυχτερινά κέντρα

Τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης ξανανοίγουν σήμερα, ενώ παύουν και οι περιορισμοί στον αριθμό των πελατών. Ελάχιστα περιοριστικά μέτρα παραμένουν σε ισχύ για την είσοδο στη χώρα, μόνον για τους μη εμβολιασμένους επισκέπτες που φτάνουν στη Δανία από μια χώρα εκτός της ζώνης Σένγκεν.

Η σχεδόν ολοκληρωτική αυτή χαλάρωση των μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας γίνεται την ώρα που τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη Δανία πλησιάζουν καθημερινά τα 40.000 με 50.000, ήτοι ανέρχονται σε ένα επίπεδο ρεκόρ που φτάνει σχεδόν το 1% των 5,8 εκατομμυρίων κατοίκων της σκανδιναβικής χώρας.

«Ο εμβολιασμός με τρεις δόσεις σε μεγάλο ποσοστό το μυστικό μας»

«Έχουμε έναν εξαιρετικά υψηλό αριθμό ενηλίκων που έχουν εμβολιαστεί με τις τρεις δόσεις, αυτό είναι το μυστικό μας», εξηγεί η επιδημιολόγος Λόν Σίμονσεν, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Ροσκίλντε κοντά στην Κοπεγχάγη.

Ποσοστό μεγαλύτερο από το 60% των Δανών έχει λάβει αναμνηστική δόση εμβολίου κατά της COVID-19 -έναντι λίγο λιγότερου από 45% στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση. Περιλαμβάνοντας τα πρόσφατα κρούσματα της COVID-19, οι υγειονομικές αρχές υπολογίζουν ότι το 80% του πληθυσμού είναι προστατευμένο από τις σοβαρές μορφές της νόσου.

«Με την μετάλλαξη Όμικρον, που δεν είναι μια σοβαρή ασθένεια για τους εμβολιασμένους, πιστεύουμε ότι είναι λογικό να άρουμε τους περιορισμούς», συνεχίζει η Σίμονσεν.

Η κυκλοφορία της παραλλαγής αυτής του νέου κορονοϊού αναμένεται επίσης να οδηγήσει σε μια πιο διαρκή ανοσία, επιτρέποντας να δεχθούμε καλύτερα μελλοντικά κύματα, εκτιμά η πανεπιστημιακός.

Έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας, η στρατηγική αυτή υποστηρίζεται από την πλειονότητα των πολιτών της χώρας. Το 64% των Δανών εμπιστεύεται την υγειονομική πολιτική της κυβέρνησης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από την εφημερίδα Politiken.

κορονοϊός Δανία
 
«Χωρίς υγειονομικό πάσο, υπάρχει αλλαγή ευθύνης»

Έχει έρθει ώρα για καθέναν να αναλάβει τις ευθύνες του, σημειώνει επίσης η Σίμονσεν.

«Χωρίς υγειονομικό πάσο, υπάρχει αλλαγή ευθύνης: οι Δανοί χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τα σελφ τεστ την ώρα που ο αριθμός των διαθέσιμων (τεστ) αντιγόνου μειώνεται. Με αυτό τον τρόπο όσοι έχουν συμπτώματα θα γνωρίζουν αν έχουν προσβληθεί και είναι σε θέση να μείνουν στο σπίτι αν χρειαστεί», επισημαίνει.

Ακόμη εξακολουθεί να «συνιστάται» η απομόνωση για τέσσερις ημέρες στην περίπτωση θετικού τεστ, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Υγείας, αλλά οι περιπτώσεις επαφής δεν υποχρεώνονται πλέον να μείνουν σε καραντίνα.

Η χρήση μάσκας και το υγειονομικό πιστοποιητικό εξακολουθούν επίσης να συνιστώνται για τις επισκέψεις στα νοσοκομεία. Οι αρχές είναι αισιόδοξες και δεν εξετάζουν νέα κλεισίματα, αλλά συνιστούν προσοχή.

«Δεν μπορούμε να δώσουμε εγγυήσεις όταν πρόκειται για θέμα βιολογίας», παραδέχθηκε η πρωθυπουργός της χώρας Μέτε Φρτέντρικσεν, η οποία ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα την επιστροφή αυτή «στην ζωή όπως πριν» από την πανδημία.

«Είναι όντως ευχάριστο να σταματήσει αυτό, αλλά θα συνεχίσουμε τώρα να ζούμε χωρίς περιορισμούς; Αμφιβάλλω», ομολόγησε η Σίλε Χιορτ, μια πωλήτρια σε φαστ-φουντ που είπε ότι ανυπομονεί να ακούσει τους πελάτες της να μιλούν χωρίς μάσκα.

Ποδηλάτης στην Κοπεγχάγη

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Δανία βάζει το στοίχημα για μια επιστροφή στην ζωή προ της πανδημίας. Στις 10 Σεπτεμβρίου, η χώρα είχε άρει τους περιορισμούς, προτού εισαγάγει εκ νέου το υγειονομικό πάσο στις αρχές του Νοεμβρίου.

Τα μουσεία, οι κινηματογράφοι και οι αίθουσες θεαμάτων, οι οποίες έκλεισαν μόλις πριν από τα Χριστούγεννα, μπόρεσαν να ξανανοίξουν στις αρχές του Ιανουαρίου.

Χάρη σε ένα επίπεδο νοσηλειών στις μονάδες εντατικής θεραπείας πιο χαμηλό από αυτό σε προηγούμενα κύματα, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία ή η Βρετανία, ανακοίνωσαν σημαντική ελάφρυνση ή την άρση του βασικού μέρους των περιοριστικών τους μέτρων, παρά τα υψηλά επίπεδα κρουσμάτων.

«Έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας, οι πληθυσμοί στις περισσότερες χώρες έχουν φτάσει σε υψηλά επίπεδα ανοσίας, είτε χάρη στο εμβόλιο είτε με φυσικό τρόπο. Έτσι τελειώνει, αν κρίνουμε από αυτά που έχουμε δει σε πανδημίες στο παρελθόν», κατέληξε η Σίμονσεν.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Τέλος οι περιορισμοί στη Δανία από σήμερα – Η πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μέτρα"

Ν. Τζανάκης: Αν δεν μειωθούν οι νεκροί άμεσα πρέπει να ψαχτούμε

Στις περίπου 300.000 «αμετανόητους» που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί οφείλεται, σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκο Τζανάκη, ο μεγάλος αριθμός των θυμάτων από επιπλοκές του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», πρόσθεσε ότι θα πρέπει να προστεθούν και οι περίπου 250.000 που έτρεξαν τώρα να εμβολιαστούν και ακόμη δεν είναι οχυρωμένοι ανοσολογικά, καθώς χρειάζεται να περάσει ένας μήνας από τον εμβολιασμό τους για να προστατευτούν.

Ο καθηγητής εξήγησε ότι στην Ιταλία οι θάνατοι είναι 63 ανά 100.000 και στην Πορτογαλία 45 ανά 100.000, ενώ στην Ελλάδα έχουμε 95 θανάτους ανά 100.000.

Εκτίμησε ωστόσο ότι από αυτή την εβδομάδα, οι θάνατοι θα μειωθούν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν αυτό δεν συμβεί, «θα πρέπει να ψαχτούμε να δούμε τι συμβαίνει από πλευράς επιδημιολογικών δεδομένων».

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, αν δεν σημειωθεί κάμψη στον αριθμό των θανάτων, θα πρέπει να εξεταστεί τι ακριβώς συμβαίνει με συννοσηρότητες, ίσως τα στοιχεία ανά περιφέρεια και ανά νοσοκομείο.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ν. Τζανάκης: Αν δεν μειωθούν οι νεκροί άμεσα πρέπει να ψαχτούμε"

e-ΕΦΚΑ: Εκτός λειτουργίας οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες από Παρασκευή

Η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ενημερώνει ότι από Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022 17:00 έως και Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022 δεν θα είναι εφικτή η είσοδος στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ με κωδικούς TAXISNET λόγω της μη διαθεσιμότητας των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣΔΔ που οφείλεται σε μετάπτωση των βάσεων δεδομένων στη νέα υποδομή Exada Cloud@Customer, η οποία επηρεάζει τις διαλειτουργικότητες.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " e-ΕΦΚΑ: Εκτός λειτουργίας οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες από Παρασκευή "

Επίθεση σε γραφεία της Αττικής Οδού, οκτώ προσαγωγές

Επίθεση με βαριοπούλες σημειώθηκε τα ξημερώματα στο εποπτείο της Αττικής Οδού στην έξοδο 4. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στα γραφεία και σε όχημα της εταιρείας και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την αστυνομία έχουν προσαχθεί και οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ οκτώ άτομα.

Σημειώνεται ότι χθες το βράδυ, μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν τρικάκια έξω από τα γραφεία της Πολιτικής Προστασίας, στη λεωφόρο Κηφισίας.

H ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι οκτώ προσαγωγές μελών του «Ρουβίκωνα» για την επίθεση με βαριοπούλες, τα ξημερώματα, στο εποπτείο της Αττικής Οδού, στην έξοδο 4, στην περιοχή του Κορωπίου, όπου προκάλεσαν ζημιές, τόσο στα γραφεία όσο και σε οχήματα της εταιρείας.

Η ΕΛΑΣ αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, πριν από λίγο:

«Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από την οδό Μεσογείων στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, προσήχθησαν οκτώ άτομα, τα οποία στη συνέχεια συνελήφθησαν, καθώς νωρίτερα είχαν προκαλέσει απρόκλητες φθορές σε εγκαταστάσεις και οχήματα της Αττικής Οδού στην περιοχή του Κορωπίου. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».

Σημειώνεται ότι ο «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης με ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Κλειστό το Σημείο Εξυπηρέτησης Συνδρομητών Κορωπίου

Εκτός λειτουργίας θα παραμείνει, μέχρι νεωτέρας, το Σημείο Εξυπηρέτησης Συνδρομητών (ΣΕΣ) της Αττικής Οδού, στο Κορωπί. Οι συνδρομητές και χρήστες του αυτοκινητόδρομου μπορούν να εξυπηρετούνται από τα υπόλοιπα ΣΕΣ https://www.aodos.gr/diodia-e-pass/eho-e-pass/simeia-exupiretisis-sundromiton-ses/    

Επίσης, μπορούν να επικοινωνούν με την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών (Τ.Ε.Π.), Δευτέρα – Σάββατο, 08:00 – 19:00 και Κυριακή 11:00 – 19:00 (210 – 6682 222) ή μέσω e-mail στο customercare@attikesdiadromes.gr.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση σε γραφεία της Αττικής Οδού, οκτώ προσαγωγές"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news