facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Τουρκία για νέες κυρώσεις αν αγοράσει ξανά τους ρωσικούς S-400

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Τουρκία, πως αν προχωρήσει στην αγορά νέας παρτίδας από τους ρωσικούς S-400 θα υπάρξουν νέες κυρώσεις.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο και την αναφορά του περί επικείμενης αγοράς δεύτερου πακέτου S-400 από την Μόσχα, τόνισε: «γνωρίζουμε αυτές τις δηλώσεις και καλούμε την Τουρκία με κάθε ευκαιρία και σε κάθε επίπεδο να μην κρατήσει τους S-400 που ήδη έχει αγοράσει και να μην προχωρήσει σε άλλη αγορά ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού.

Συνεχίζουμε να ξεκαθαρίζουμε στην Τουρκία ότι οποιαδήποτε νέα σημαντική αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού θα επιφέρει νέες κυρώσεις βάσει του νόμου ΚΑΑΤΣΑ 231. Αυτές οι κυρώσεις θα είναι ξεχωριστές και επιπρόσθετες σε αυτές που ήδη επιβλήθηκαν τον Δεκέμβρη του 2020. Οι ΗΠΑ θεωρούν την Τουρκία σύμμαχο και φιλική χώρα και συνεχίζουμε να αναζητούμε ευκαιρίες ενίσχυσης των διμερών σχέσεων ακόμη και όταν διαφωνούμε».

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Τουρκία για νέες κυρώσεις αν αγοράσει ξανά τους ρωσικούς S-400"

«Αυτόχθονας... Έλληνας ιθαγενής» ζητά 5 εκατ. ευρώ από αστυνομικό που του «έκοψε» πρόστιμο!

To ποσό των 5 εκατομμυρίων 200 χιλιάδων ευρώ από αστυνομικό επειδή του επέβαλε πρόστιμο για μη χρήση μάσκας και παραβίασης της απαγόρευσης κυκλοφορίας ζητάει ένας άνδρας που αυτοαποκαλείται αυτόχθονας Έλληνας Ιθαγενής.

Όπως φαίνεται στα έγγραφα, έστειλε… τιμολόγιο στην ΓΑΔΑ στο όνομα του αστυνομικού, που φέρει την σφραγίδα της «Εθνικής Επιτροπής Συνδιαχειριστών Ελλήνων Αυτόχθονων Ιθαγενών» της τοπικής επιτροπής Κερατσινίου. 

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, αυτοκινητιστής στο επάγγελμα, μίλησε αποκλειστικά στον ΣΚΑΪ και παρουσιάστηκε ως θεματοφύλακας του Συντάγματος.

«Σαν αυτόχθονας είσαι ανεξάρτητος Έλληνας, δεν υπάρχει αρχηγία είμαστε όλοι ίσοι. Όπως το κράτος έχει συμβάσεις, έτσι και εμείς έχουμε τις συμβάσεις μας. Είναι σε σύμβαση μέσα γραμμένα δεν τα  βγάζει κανείς από το κεφάλι του. Εμείς από την ώρα που δηλώσουμε αυτόχθονες είμαστε ανεξάρτητο».

Στο έγγραφο σημειώνεται πως «εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα για εφάπαξ αποπληρωμή του ποσού, μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ρύθμιση της οφειλής μετά από συνεννόηση», ενώ αν καταβληθεί εφάπαξ το ποσό θα έχει έκπτωση 20% και θα πληρώσει όπως αναφέρει, «ΜΟΝΟ  4.160.000.000». 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " «Αυτόχθονας... Έλληνας ιθαγενής» ζητά 5 εκατ. ευρώ από αστυνομικό που του «έκοψε» πρόστιμο!"

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Πόσοι Έλληνες δεν θα κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό

Σε δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ αποτυπώθηκε το ποσοστό των Ελλήνων που δεν θα κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από όσους απάντησαν ότι ακόμα δεν έχουν κάνει καμιά δόση, το 53% λέει ότι δεν θα εμβολιαστεί ποτέ και το 23% αρκετά αργότερα, ενώ μόνο το 9% λέει ότι θα εμβολιαστεί το συντομότερο δυνατόν και το 13% μετά από 2-3 μήνες.

Αυτό σημαίνει, πως μέχρι στιγμής, επί των 9 εκατομμυρίων ενηλίκων στην Ελλάδα, έχουν κάνει έστω μια δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό περίπου 6.400.000 και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μένουν 2.600.000 πολίτες άνω των 18 που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Οι πραγματικοί αριθμοί με αναγωγή

Με μια σχετική ανάγωγη – με την επιφύλαξη του περιθωρίου μικρής απόκλισης – το 53% των ανεμβολίαστων, που δηλώνει ότι δεν θα κάνει ποτέ το εμβόλιο, αντιστοιχεί σε 1.378.000 πολίτες.

Το 23% που λέει ότι θα εμβολιαστεί αρκετά αργότερα, αντιστοιχεί σε 598.000 ενηλίκους. Τέλος, 1.976.000 πολίτες εμφανίζονται απολυτά ή σχετικά αρνητικοί στον εμβολιασμό τους.

Επομένως, πάντα με βάση τη σχετική αναγωγή, μόνο 624.000 πολίτες άνω των 18 θα κάνουν άμεσα ή το αργότερο ως το τέλος του χρόνου το εμβόλιο.

Η αναγωγή γίνεται, με τον αστερίσκο ενός ποσοστού περίπου 10% των πολιτών που έχουν νοσήσει έστω ασυμπτωματικά, και ένα σημαντικό ποσοστό αυτής της κατηγορίας να έχει εμβολιαστεί.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Πόσοι Έλληνες δεν θα κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό"

Οι σφαγές των Ελλήνων από τους Τούρκους σε Κωνσταντινούπολη,Σμύρνη, Κυδωνίες, Κύπρο, Κουσάντασι και αλλού το 1821

Με έκπληξη διαβάσαμε την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021 την ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών που αναφέρεται στις «δεκάδες χιλιάδες Τούρκων που σφαγιάστηκαν» στην Τριπολιτσά στις 23 Σεπτεμβρίου 1821 «χωρίς έλεος». Συνεχίζει, με μία τεράστια ακόμα ανακρίβεια ότι «αυτή η απάνθρωπη σφαγή είχε σκοπό να μην επιζήσει ούτε ένας Τούρκος στην Πελοπόννησο και ως εκ τούτου γράφτηκε στην ιστορία ως μία μαύρη κηλίδα». Την επομένη, τη σκυτάλη πήρε το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Τουρκίας TRT που έκανε λόγο για γενοκτόνια (!) ενώ εξαπέλυσε και σφοδρή επίθεση εναντίον του Εθνικού μας Ύμνου (!).

Επίσημες αντιδράσεις από ελληνικής πλευράς δεν νομίζουμε ότι είχαμε. Σε διάφορα άρθρα και σχόλια στο διαδίκτυο διαβάσαμε απόψεις για «αντίποινα» κατά κάποιον τρόπο των Ελλήνων. Βέβαια, ορισμένοι έκαναν λόγο και για τη συμπεριφορά των Τούρκων στη Σμύρνη το 1922. Προφανώς υπήρξε τότε πογκρόμ εναντίον Ελλήνων και Αρμενίων αλλά έγινε 101 χρόνια μετά την άλωση της Τριπολιτσάς. Και οι σφαγές-ολοκαυτώματα σε Χίο, Κάσο και Ψαρά έγιναν επίσης μετά τον Σεπτέμβριο του 1821 οπότε έπεσε η Τριπολιτσά. Είχε προηγηθεί μόνο το ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης στις αρχές Σεπτεμβρίου 1821 (δείτε σχετικό μας άρθρο στις 17/6/2019) αλλά πιθανότατα αυτό το αγνοούσαν όσοι Έλληνες μπήκαν στην Τρίπολη. Άλλωστε και το επίσημο ελληνικό κράτος αγνοούσε τις σφαγές και τις άλλες βαρβαρότητες των Τούρκων στο πανέμορφο νησί του ΒΑ Αιγαίου ως τις αρχές του 20ου αιώνα (!) και το έμαθε χάρη στον Ίωνα Δραγούμη. Αντίθετα, στο εξωτερικό το ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης είχε γίνει γνωστό από έργο του Πουκεβίλ το 1824 και είχε προκαλέσει ζωηρή αίσθηση, ενώ ενέπνευσε τον Γάλλο ζωγράφο Auguste Vinchon να φιλοτεχνήσει έναν αριστουργηματικό πίνακα με τίτλο «Après le massacre de Samothrace» («Μετά τη σφαγή της Σαμοθράκης»), που βρίσκεται σήμερα στο Λούβρο.

attrocities-1

Συνεπώς τα αίτια για όσα έγιναν στην Τριπολιτσά πρέπει να αναζητηθούν αλλού. Κατά τα ορλοφικά του 1770, οι κάτοικοι της πόλης είχαν ξεσηκωθεί και όταν η εξέγερσή τους καταπνίγηκε, ακολούθησαν σφαγές 3.000 Ελλήνων από τους Τούρκους. Αν και είχαν περάσει περίπου 50 χρόνια, αυτό το γεγονός ίσως να έπαιξε κάποιο ρόλο, απειροελάχιστο όμως, στα γεγονότα της Τριπολιτσάς το 1821.

Πού πρέπει να αναζητηθούν οι αιτίες;

Ένας από τους λόγους που οδήγησαν τους Έλληνες να προβούν σε, μάλλον ασυνήθιστες, σφαγές σε βάρος των Τούρκων της Τριπολιτσάς ήταν σαφώς τα σχεδόν 400 χρόνια σκλαβιάς των Ελλήνων. Όμως θεωρούμε ότι πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι σφαγές Ελλήνων σε Κωνσταντινούπολη, Μικρά Ασία, Κύπρο και αλλού, μόλις ξέσπασε η Επανάσταση. Αυτό το γεγονός δεν αναφέρεται συχνά και νομίζουμε ότι οι επαναστατημένοι πρόγονοί μας, διψώντας για εκδίκηση, ξεπέρασαν τα όρια. Ας δούμε όμως τις σφαγές σε διάφορες περιοχές που έγιναν από την έναρξη της Επανάστασης ως την άλωση της Τριπολιτσάς.

attrocities-2  

Οι σφαγές στην Κωνσταντινούπολη

Η είδηση για το ξέσπασμα της Επανάστασης στην Πελοπόννησο έφτασε στην Κωνσταντινούπολη το βράδυ της 31ης Μαρτίου 1821 και λίγες μέρες αργότερα μαθεύτηκε και ο ξεσηκωμός των Ελλήνων στην Ανατολική Στερεά. Ο σουλτάνος Μαχμούτ Β’ και οι σύμβουλοί του πίστευαν ότι υπήρχε ρωσικός δάκτυλος πίσω από την Ελληνική Επανάσταση. Αποφάσισαν λοιπόν για να μην εξαπλωθεί σε άλλες επαρχίες αλλά και να κατασταλεί εκεί που είχε ήδη ξεσπάσει ,να εξαπολύσουν κύμα διώξεων και τρομοκρατίας εναντίον των Ελλήνων κάνοντας την αρχή από την Κωνσταντινούπολη.

attrocities----3 Την 1η Απριλίου 1821 διοργανώθηκε οχλαγωγική διαδήλωση στην Πόλη με επικεφαλής φανατικούς «σοφτάδες», τρόφιμους σπουδαστές δηλαδή των ιερατικών σχολείων. Αυτοί αφού διέτρεξαν με αλαλαγμούς και απειλές για ώρες τους δρόμους της Πόλης και λεηλάτησαν και έκαψαν την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής που βρισκόταν έξω απ’ τα τείχη. Σκοπός τους ήταν να συγκρουστούν με τους Έλληνες και να ξεκινήσουν οι σφαγές. Οι Έλληνες όμως της Κωνσταντινούπολης κλείστηκαν στα σπίτια τους και οι Τούρκοι δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους.

Ο Πατριάρχης Γρηγόριος Ε’ ο οποίος τον Μάρτιο είχε σώσει το ποίμνιό του από γενική σφαγή, μόλις έμαθε την κήρυξη της Επανάστασης στην Ελλάδα, ζήτησε από τον μεγάλο διερμηνέα Κωνσταντίνο Μουρούζη να φύγει για να σωθεί. Εκείνος όμως αρνήθηκε. Και ήταν το πρώτο θύμα των σφαγών. Τη Μεγάλη Δευτέρα, 4 Απριλίου, ενώ πήγαινε στην υπηρεσία του, τον πλησίασε άγνωστος και του έδωσε μια επιστολή με υπογραφή του Αλέξανδρου Υψηλάντη. Ο Μουρούζης κατάλαβε αμέσως ότι η επιστολή ήταν πλαστή και την παρουσίασε στον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών ο οποίος τον καθησύχασε. Βγαίνοντας όμως από την αίθουσα, τον συνέλαβε ο δήμιος και τον οδήγησε στο «γιαλί κιοσκιού».

Λίγο αργότερα εμφανίστηκε εκεί και ο σουλτάνος που διέταξε τον αποκεφαλισμό του Μουρούζη. Εκείνος πρόφτασε και του είπε στην τουρκική γλώσσα: «Αιμοβόρε σουλτάνε! Σουλτάνε άδικε! Σουλτάνε άθλιε! Η τελευταία ώρα της βασιλιάς σου εσήμανε. Οι ωμότητές σου τιμωρηθήσονται. Ο Θεός εκδικήσοι σοι το ελληνικόν έθνος». Αμέσως μετά, ο δήμιος τον αποκεφάλισε. Ήταν μόλις 32 ετών. Ακολούθησαν τη Μεγάλη Εβδομάδα θανατώσεις επιφανών Ελλήνων . Ανάμεσα τους ήταν: οι αξιωματούχοι Μαυροκορδάτος, Δημήτριος Χαντζερής, Παναγιώτης Τσεγκής, Αλέξανδρος Ράλλης, ο παχάρνικος (γραμματέας των Ελλήνων της Μολδαβίας) Γεώργιος, ο κλουτσιάρης (αξιωματικός που ασχολείται με τον εφοδιασμό της ηγεμονικής αυλής) Ζαφείρης, οι Παναγιώτης Χαντζερής, Δημήτριος Παπαρρηγόπουλος, Αντώνιος Τσιράς , ο Τσορμπατζόγλου με άλλους τέσσερις τα ονόματα των οποίων δεν διασώζονται κ.α.

attrocities----4 Στο μεταξύ η Πύλη διέταξε τον Πατριάρχη Γρηγόριο Ε΄ να της παραδώσει πλήρη κατάλογο όλων των Ελλήνων ανδρών , με τις πατρίδες και τα επαγγέλματά τους. Ήθελε να έχει κατάλογο όλων των «αρχοντικών» προσώπων και των Πελοποννήσιων, Στερεολλαδιτών και Αιγαιοπελαγιτών , ώστε να επιλέγει εύκολα τα θύματά του. Επειδή τέτοια απογραφή δεν υπήρχε, ανέλαβαν να την πραγματοποιήσουν δύο Τουρκοκρητικοί που γνώριζαν ελληνικά με οδηγούς τους ,δύο εφημέριους.

Ως το Μεγάλο Σάββατο ακολούθησαν σφαγές λαϊκών. Την Κυριακή του Πάσχα του 1821, απαγχονίστηκε ο Πατριάρχης Γρηγόριος Ε΄ (και για τον Γρηγόριο Ε΄ μπορείτε να βρείτε σχετικό μας άρθρο). Την ίδια μέρα, απαγχονίστηκαν στην Κωνσταντινούπολη οι φυλακισμένοι από τον Μάρτιο ιεράρχες Νικομήδειας Αθανάσιος και Αγχιάλου Ευγένιος και ίσως, ο Εφέσου Διονύσιος που κατ’ άλλους είχε απαγχονιστεί τον Μάρτιο.

Στις 18 Απριλίου , φονεύθηκαν ο Θεοδωρουπόλεως Άνθιμος και τρεις ιερείς και την επόμενη ημέρα ο πρωτοσύγκελος της Εφέσου. Επίσης, αποκεφαλίστηκε στο Διπλοκιόνιο ο ιεροδιάκονος Αγάπιος που συνόδευσε τον Πατριάρχη μετά τη σύλληψη του.

Στις 22 Απριλίου, φανατικοί Τούρκοι σε μία άνευ προηγουμένου εξόρμηση που κράτησε από το πρωί ως τις 4 το απόγευμα λεηλάτησαν και κατέστρεψαν 13 εκκλησίες. Μπήκαν στο Πατριαρχείο, άρπαξαν διάφορα αντικείμενα, κατέστρεψαν το τυπογραφείο και σκότωσαν δύο εφημέριους. Οι υπόλοιποι κληρικοί του Πατριαρχείου, πρόλαβαν και ανέβηκαν στη στέγη του και από εκεί κατέφυγαν σε γειτονικά οθωμανικά σπίτια, όπου, τουλάχιστον, οι ένοικοι τους τους προστάτεψαν. Λίγο έλειψε να σκοτωθεί και ο νέος Πατριάρχης Ευγένιος , διάδοχος του Γρηγορίου Ε΄. Τελικά, ο αφηνιασμένος όχλος αρκέστηκε στη χυδαία εξύβρισή του. Τον Μάιο, αποκεφαλίστηκε ο υπέργηρος αρχιερέας Μυριοφύτου και απαγχονίστηκαν ένας αρχιμανδρίτης και πολλοί ιερείς. Τρεις ιερείς, αποκεφαλίστηκαν και στα Θεραπειά.

Τον Απρίλιο και τον Μάιο , ακολούθησε νέο πογκρόμ εναντίον αξιωματούχων. Θύματα των Τούρκων, από τις 19 Απριλίου, ήταν ο Μέγας Λογοθέτης της Εκκλησίας, Στέφανος Μαυρογένης, ο παχάρνικος του Τερσανά, οι Σταυράκης και Θεόδωρος , γιοι του μεγαλέμπορου Νικήτα Κουντουρόπουλου από τη Δημητσάνα. Στις 6 Μαΐου σφαγιάσθηκε ο διερμηνέας του στόλου Νικόλαος Μουρούζης, αδελφός του Κωνσταντίνου, επειδή θεωρήθηκε υπεύθυνος για την επανάσταση των νησιών. Ως το τέλος Μαΐου, την ίδια τύχη είχαν ο χατμάνος Κωνσταντίνος Γεράκης, ο γαμπρός του Δ. Παπαρρηγόπουλου, Δημήτριος Σκαναβής, ο αδελφός του Ιωάννης Παπαρρηγόπουλος και ο δεύτερος γιος του Μιχαήλ Παπαρρηγόπουλος, ο Χατζή Πανανός, ο Μισέ Θεοδόσιος , ο Δημήτριος Σαρρής, οι δύο γιοι του Ιορδανάκη, ο ποστέλνικος (αξιωματούχος στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες) Πανταζόγλου, ο αδελφός του και άλλοι. Κατά την οχλαγωγία της 22ης Απριλίου, πολλοί Έλληνες σκοτώθηκαν στους δρόμους. Τον Μάιο, επιβίβασαν 500 Πελοποννήσιους παντοπώλες και βουτυροπώλες σε πλοία με πρόσχημα ότι θα τους εξορίσουν στην Ανατολή και τους έπνιξαν στη θάλασσα έξω απ΄τη Νικομήδεια! Το ίδιο έγινε αργότερα και με 200 Πελοποννήσιους, Ρουμελιώτες, Αιγαιοπελαγίτες και Κρητικούς.

attrocities-6

Όλο αυτό το διάστημα η ζωή των Ελλήνων στην Πόλη βρισκόταν στη διάθεση των Τούρκων. Αν Έλληνας έμπορος τολμούσε να θυμίσει σε Τούρκο αγοραστή κάποιο χρέος του, κινδύνευε να σκοτωθεί επί τόπου. Οποιαδήποτε στιγμή μπορούσαν Τούρκοι να εισβάλλουν σε σπίτι Έλληνα, να τον… απαγάγουν και να τον φυλακίσουν χωρίς κανένα αιτιολογικό. Μόνο η δωροδοκία, κι αυτή όχι πάντα, έσωζε τους Έλληνες. Το ίδιο διάστημα, είχε φυλακιστεί ο πλοίαρχος Κωνσταντίνος Γκιούστος και όλοι οι Υδραίοι ναύτες του νεωρίου. Οι φυλακισμένοι είτε απαγχονίζονταν είτε εξορίζονταν. Από την εξορία ελάχιστοι επέστρεψαν…

Αν και πριν τη θανάτωσή τους, οι Έλληνες δέχονταν από τους Τούρκους πρόταση ν΄ αλλαξοπιστήσουν για να σωθούν, δεν αναφέρονται περιπτώσεις αρνησίθρησκων.

Οι πρεσβευτές των χριστιανικών ευρωπαϊκών κρατών παρακολουθούσαν απαθείς τις σφαγές και δεν έκαναν κανένα διάβημα στους Τούρκους. Εξαίρεση αποτέλεσε ο Ρώσος πρέσβης Στρογκανόφ, που έκανε επίσημα διαβήματα και διαμαρτυρήθηκε έντονα. Ο ίδιος, φυγάδευσε πολλούς Έλληνες στην Οδησσό. Πολλοί Έλληνες βοηθήθηκαν και προστατεύτηκαν από τον Πρώτο Γραμματέα της Γαλλικής Πρεσβείας κι έναν Άγγλο γιατρό, κατά τον Ιωάννη Φιλήμονα.

Οι διωγμοί στη Σμύρνη και σε άλλες περιοχές

attrocities----5 Περιγράψαμε αναλυτικά τις σφαγές στην Κωνσταντινούπολη το 1821, για να αντιληφθούν οι αναγνώστες μας το μέγεθος και την έκταση των τουρκικών θηριωδών. Ανάλογοι διωγμοί έγιναν και σε άλλες πόλεις. Δεν θα αναφερθούμε σήμερα με λεπτομέρειες σε όλους αυτούς αλλά θα αρκεστούμε σε ορισμένες αναφορές.

Στην Αδριανούπολη, τη μέρα του Πάσχα, ο σουλτάνος απαγχόνισε και τον προκάτοχο του Γρηγορίου Ε΄ Κύριλλο, ο οποίος διέμενε εκεί, καθώς η πόλη ήταν γενέτειρά του, μαζί με άλλους 25 κληρικούς και λαϊκούς. Απαγχονίστηκαν επίσης στις επαρχίες τους, οι αρχιερείς Γάνου και Χώρας Γεράσιμος, Σωζοπόλεως Παϊσιας και οι μητροπολίτες Άρτας, Ιωαννίνων Λαρίσης και Γρεβενών. Η Εκκλησία πλήρωσε βαρύτατο φόρο αίματος στις αρχές της Επανάστασης του 1821. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται μετά και τα στοιχεία που παραθέτουμε, εθελοτυφλεί ή είναι προκατειλημμένος…

Ιδιαίτερα άγριοι ήταν οι διωγμοί των Ελλήνων στη Σμύρνη. Οι Τούρκοι κάτοικοι της πόλης, είχαν αφοπλιστεί κατά το παρελθόν επειδή είχαν προβεί σε έκτροπα. Όμως στις 23 Μαρτίου, ο σουλτάνος έδωσε εντολή να οπλιστούν και πάλι. Δύο δερβίσηδες ήρθαν στην πόλη και άρχισαν να φανατίζουν τους Μωαμεθανούς κατοίκους της με θρησκευτικά κηρύγματα. Τελικά ύστερα από παρέμβαση των «προκριτοτέρων» Τούρκων οι δερβίσηδες απομακρύνθηκαν από την πόλη.

Στις 31 Μαρτίου όμως, διαδόθηκε ψευδώς (οι Τούρκοι έχουν παράδοση στα fake news) , ότι ξεκίνησε ρωσοτουρκικός πόλεμος. Τότε ο τουρκικός όχλος θανάτωσε 22 Χριστιανούς. Στις 6 Απριλίου μαθεύτηκε η είδηση για την κήρυξη της Επανάστασης στην Ελλάδα και θανατώθηκαν περισσότεροι από 60 Έλληνες. Στις 10 Απριλίου, διαδόθηκε ότι οι Έλληνες επαναστάτες άλειφαν με ρετσίνι και έκαιγαν όσους Τούρκους έπιαναν στη θάλασσα. Προκλήθηκε τότε πανικός στις ελληνικές συνοικίες, οι κάτοικοι των οποίων έτρεξαν προς τη παραλία. Άνδρες, γυναίκες με νήπια και παιδιά, έπεφταν στη θάλασσα για να γλιτώσουν από τους γενίτσαρους. Η οργή των Τούρκων όμως επεκτάθηκε και σε άλλους. Δύο υπήκοοι της Ιονίου πολιτείας και τρεις Αυστριακοί πολίτες σκοτώθηκαν. Οι Ευρωπαίοι πρόξενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Οι Τούρκοι δέχτηκαν να διαθέσουν φρουρά για την ασφάλεια των ξένων υπηκόων, αρκεί οι πρόξενοι να εμποδίσουν για δέκα μέρες των απόπλου όλων των πλοίων και να παραδίδουν σ΄αυτούς ,όσους Έλληνες κατέφευγαν σ΄αυτά ή στα προξενεία των χωρών τους. Όλοι οι πρόξενοι αρνήθηκαν να ικανοποιήσουν το απάνθρωπο αίτημα για παράδοση προσφύγων. Ο μόνος που το δέχθηκε, ήταν ο πρόξενος της Πρωσίας. Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για ιστορική περιοχή της Γερμανίας στην οποία ανήκει και το Βερολίνο…

Όλες αυτές τις μέρες οι Έλληνες ζούσαν υπό καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας. Σύντομα ξέσπασαν νέα επεισόδια και διωγμοί. Ένας Τουρκοκρητικός πυροβολήθηκε από Τούρκο, που ισχυρίστηκε ότι οι δράστες της δολοφονίας ήταν Έλληνες. Οι Τούρκοι έξαλλοι για τρεις ώρες σκότωναν και λήστευαν τους Έλληνες. Ο Τούρκος διοικητής της πόλης με τη φρουρά της αποσόβησαν τα χειρότερα. Όμως ο όχλος ήταν ασυγκράτητος. Ο ίδιος ο Ρώσος πρόξενος κατέφυγε για να σωθεί με την οικογένειά του στο γαλλικό προξενείο. Εκεί είχαν καταφύγει και 2.000 (!) Έλληνες της Σμύρνης. Ο Γάλλος πρόξενος Pierre David(πιθανότατα για πρώτη φορά αναφέρεται το όνομά του σε ελληνικό Μ.Μ.Ε.) , έδειξε όχι μόνο φιλανθρωπία και φιλελληνισμό, αλλά και απίστευτη γενναιότητα…

attrocities-7

Το ελληνικό κράτος τίμησε ποτέ τον συγκεκριμένο Γάλλο διπλωμάτη; Πιθανότατα αγνοεί όχι μόνο το όνομά του αλλά και την τεράστιας σημασίας προσφορά του…

Σφαγές έγιναν ακόμα στην Κύπρο, με το πρόσχημα έρευνας για όπλα, στη Θεσσαλονίκη, όπου απαγχονίστηκε ο μητροπολίτης Κίτρους και τρεις προύχοντες.

Τον Ιούνιο, ξέσπασε νέο κύμα διωγμών στην Κωνσταντινούπολη, ανάλογο με το προηγούμενο. Από τον Ιούλιο ως το Δεκέμβρη του 1821, στη Σμύρνη πολλοί Έλληνες έχασαν τη ζωή τους. Από τον Απρίλιο ως τον Αύγουστο του ΄21 , 2.000 περίπου ήταν οι Έλληνες , θύματα των Τούρκων. Τον Οκτώβριο έγιναν ομαδικές σφαγές 300 Ελλήνων και τη μέρα της εορτής των Ταξιαρχών ( 8 Νοεμβρίου), 400 Έλληνες σφαγιάστηκαν στον ναό της Αγίας Φωτεινής…

Σφαγές σε Κυδωνίες, Κουσάντασι, Κύπρο και αλλού

Στις Κυδωνίες (γνωστές και ως Αϊβαλί), κατοικούσαν το 1821 30.000 Έλληνες. Ήταν το δεύτερο, μετά τη Σμύρνη κέντρο του ελληνισμού στη Μικρά Ασία. Όπως γράφει ο Φιλήμων, έπρεπε κατά τους Τούρκους να «τιμωρηθεί ως Ελληνική» και «να διαρπαγεί ως πλουσία». Με αφορμή την πυρπόληση του δίκροτου (πλοίου) στην Ερεσό, οι Τούρκοι επιτέθηκαν στην πόλη στις 3 Ιουνίου 1821. Όπως γράφεις ο Φιλήμων: «… η πόλις ανάστατος γίνεται δια της σφαγής και της αιχμαλωσίας, για του πυρός και της λεηλασίας… Ούτω κατεστράφη τη 3 Ιουνίου, ημέρα Παρασκευή, η πόλις των Κυδωνιών, σφαγείσα και αιχμαλωτισθείσα κατά το εν τρίτον, λεηλατηθείσα κατά το όλον και αποτεφρωθείσα κατά κράτος». Όσοι κάτοικοι των Κυδωνιών και των γειτονικών Μοσχονησίων σώθηκαν, κατέφυγαν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Κάποιοι Κυδωνιάτες, έφτασαν στον Μοριά και πήραν μέρος στην πολιορκία της Τριπολιτσάς. Όπως θα δούμε, το μένος τους εναντίον των Τούρκων της πόλης ήταν ασυγκράτητο μετά τα όσα είχαν υποστεί…

Μεγάλες σφαγές έγιναν και στο Κουσάντασι, καθώς και στα γύρω από αυτό χωριά.

Στην Κύπρο ζούσαν το 1821 80.000 Έλληνες και 20.000 Τούρκοι. Οι Έλληνες ήταν άοπλοι, δεν είχαν εξασκηθεί σε πολεμικές ενέργειες και ζούσαν ειρηνικά με τους Τούρκους. Ωστόσο, οι Τούρκοι διέταξαν τον αφοπλισμό των (άοπλων!) κατοίκων. 4.000 Τούρκοι στρατιώτες έφτασαν στο νησί, στις 3 Μαΐου. Ούτε κρυμμένα όπλα βρέθηκαν, ούτε μυστικές συνεννοήσεις με τους επαναστατημένους Έλληνες είχαν γίνει, ούτε κάτι άλλο μεμπτό υπήρχε.

attrocities-8

Ωστόσο, ο μουτεσελίμης της Κύπρου με τους αγάδες του νησιού, συνέταξαν έναν κατάλογο 486 επιφανών Κυπρίων με επικεφαλής τον αρχιεπίσκοπο Κυπριανό. Σ΄αυτόν περιλαμβάνονταν επίσης τρεις μητροπολίτες, ηγούμενοι μονών, προεστοί και επιφανείς Κύπριοι. Οι Τούρκοι συσκέφθηκαν και αποφάσισαν να τους εξοντώσουν, με πρόσχημα ότι θα μπορούσαν να ηγηθούν επαναστατικού κινήματος, στην ουσία όμως, για να αρπάξουν την εκκλησιαστική περιουσία και τα χρήματα, και όχι μόνο, των λαϊκών. Έτσι, την Κυριακή 12 Ιουνίου, συνέλαβαν 470 από αυτούς στις εκκλησίες. Μόνο 16 κατάφεραν να διαφύγουν. Οι συλληφθέντες φυλακίστηκαν. Σε λίγες μέρες απαγχονίστηκε ο αρχιεπίσκοπος Κυπριανός, οι μητροπολίτες Πάφου, Κιτίου και Κυρήνειας και άλλοι ανώτεροι κληρικοί. Την επόμενη απαγχονίστηκαν και οι υπόλοιποι, εκτός από 36 που αλλαξοπίστησαν. Κάποιοι εξέχοντες Κύπριοι έφυγαν από το νησί με τη βοήθεια των προξένων των ευρωπαϊκών δυνάμεων. Πάντως δεν υπήρξαν στη μαρτυρική Μεγαλόνησο εκτεταμένες σφαγές, εκτός από κάποιες δολοφονίες γυναικόπαιδων.

Σφαγές, βεβηλώσεις ναών και άλλα ανοσιουργήματα, έγιναν τον Ιούλιο στην Κω. Στη Λήμνο απαγχονίστηκαν οι ιερείς του νησιού. Στη Θάσο σφάχτηκαν 1.000 Έλληνες, ενώ σφαγές και λεηλασίες έγιναν και στη Λέσβο, στο τέλος Μαΐου. Αγριότατοι ήταν οι διωγμοί στην Κρήτη. Αρχικά στα Χανιά, (μέσα Ιουνίου), στο Ηράκλειο ( τέλη Ιουνίου) και έπειτα στο Ρέθυμνο και στη Σητεία. Τουλάχιστον 2.000 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους. Ανάμεσά τους, ο επίσκοπος Χανίων Μελχισεδέκ μαζί με τον δάσκαλο Καλλίνικο Βερροιαίο, ο μητροπολίτης Κρήτης Γεράσιμος Παρδούλης και μαζί του τέσσερις επίσκοποι (Κνωσού , Χεροννήσου, Λάμπης και Σητείας) , ο «επί ψιλώ ονόματι» Διιουπόλεως και πολλοί ιερείς.

Τέλος βασανισμοί, αγγαρείες, δημεύσεις περιουσιών και διωγμοί άμαχων Ελλήνων, έγιναν και σε άλλες περιοχές της οθωμανικής αυτοκρατορίας, ακόμα κι αν δεν είχαν επαναστατήσει!

attrocities-9i-iouliou-4-1-600x406

Επίλογος

Όλα αυτά, είχαν προηγηθεί των γεγονότων της Τριπολιτσάς με τα οποία θα ασχοληθούμε εκτενώς την ερχόμενη εβδομάδα. Θα δούμε τι γράφουν όχι μόνο Έλληνες, αλλά και Τούρκοι ιστορικοί, καθώς και Ευρωπαίοι που ήταν παρόντες στα γεγονότα . Κατά την άποψη μας, οι Τούρκοι ποτέ δεν κάνουν κάτι χωρίς σχέδιο. Πολλοί, μπορεί να είδαν στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ μια προσπάθεια αντιπερισπασμού ενός «στριμωγμένου» Ερντογάν, όμως για μας δεν θα αποτελέσει έκπληξη η συνέχιση και η γενίκευση του θέματος. Θυμηθείτε την «γκρίζα ζώνη» Γαύδο που προκάλεσε μέχρι και θυμηδία σε πολλούς. Τώρα φτάσαμε στο σημείο, οι Τούρκοι να κάνουν «συναινετικές νηοψίες» δίπλα στην Κρήτη. Όσο για τους λεκέδες; Η ελληνική ιστορία, είναι μια λαμπρή ταινία μεγάλου μήκους με 1-2 στίγματα. Η τουρκική ιστορία, είναι ένα ολιγόλεπτο κακογυρισμένο ντοκιμαντέρ, γεμάτο από σκοτεινά σημεία και λεκέδες που δεν θα καθαρίσουν ποτέ…

Πηγή: "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ", Τόμος ΙΒ΄ , ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Οι σφαγές των Ελλήνων από τους Τούρκους σε Κωνσταντινούπολη,Σμύρνη, Κυδωνίες, Κύπρο, Κουσάντασι και αλλού το 1821"

Ερντογάν για S-400: Η Τουρκία θα αγοράσει δεύτερη παρτίδα αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων

Δεύτερη παρτίδα αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων από τη Ρωσία σκοπεύει να αγοράσει η Τουρκία, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε συνέντευξη που προβλήθηκε στην εκπομπή Face the Nation με τη Μάργκαρετ Μπρέναν στο αμερικανικό δίκτυο CBS, ο Ερντογάν τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να παρέμβει στο ποια αμυντικά συστήματα θα αγοράσει η Άγκυρα. Η Ουάσιγκτον έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι μια δεύτερη παρτίδα των S-400 θα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πυροδοτήσει νέες αμερικανικές κυρώσεις.

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι ο Μπάιντεν, ο οποίος έχει πει επανειλημμένα πως η προώθηση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων και των ελευθεριών σε όλο τον κόσμο είναι το κέντρο της εξωτερικής του πολιτικής, ουδέποτε στις συναντήσεις τους έγειρε ζητήματα με το ιστορικό της Τουρκίας στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν για S-400: Η Τουρκία θα αγοράσει δεύτερη παρτίδα αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων"

Mad Clip: Αυτό είναι το πόρισμα για το τροχαίο δυστύχημα

Ένας μήνας έχει περάσει από τη στιγμή που ο λαοφιλής τάπερ Mad Clip έχασε τη ζωή του μετά από τροχαίο και η εφημερίδα Real news αποκάλυψε το πόρισμα του πραγματογνώμονα, Παναγιώτη Μαδιά.

Στο πόρισμά του αρχικά ανέφερε: «Η ταχύτητα πρόσκρουσης του αυτοκινήτου στη μεταλλική κολώνα ήταν μικρότερη της αρχικής ταχύτητας του οχήματος η οποία υπολογίζεται στα 134χλμ /ώρα, λόγο της επιβράδυνσης που υφίσταται το όχημα ολισθαίνοντας με τους τροχούς του. Έτσι, την ταχύτητα πρόσκρουσης την υπολογίσαμε στα 80-85χλμ/ώρα. Σε παρόμοιες προσκρούσεις είχαμε θανατηφόρους τραυματισμούς ακόμη και με 65χλμ/ώρα.

Την 5ημέρα μετά το συμβάν υπέπεσε στην αντίληψή μου υλικό από τις κάμερες του παρακείμενου πρατηρίων καυσίμων και αποκλείστηκε το ενδεχόμενο εμπλοκής κάποιου άλλου οχήματος, ζώου ή πεζού. Ερμηνεύοντας λοιπόν το υλικό παρατηρήσαμε τα εξής: Το αυτοκίνητο εξέρχεται με επιτυχία το καμπυλόγραμμο τόξο της δεξιάς στροφής και μέσα στην ευθεία παρατηρείται μια πολύ μικρή δεξιόστροφη κίνηση (μικρή περιστροφή) του αυτοκινήτου και εν συνεχεία βλέπουμε όλως παραδόξως μια αλλοπρόσαλλη και μη αναμενόμενη εντελώς ξαφνική εκτροπή του αυτοκινήτου με φόρα και κατεύθυνση αριστερόστροφη. Εν συνεχεία επέρχεται η πρόσκρουσή του στο μεταλλικό ιστό φωτισμού αφού προηγουμένως διέγραψε τόξο 210 μοιρών.

Η πιθανολογούμενη εκτίμησή μου ως προς τα αίτια είναι ότι αυτά θα πρέπει να αναζητηθούν στο αν συνέβη κάτι στον οδηγό ή στο αυτοκίνητο, μήπως σε αυτή τη στιγμή ο οδηγός, αντιλαμβανόμενος ότι πάει να χάσει τον έλεγχο του οχήματος, προβαίνει σε ξαφνικό υπερδιορθωτικό ελιγμό προς τα αριστερά χάνοντας εντελώς τον έλεγχο του οχήματος, με τα επερχόμενα αποτελέσματα».

eleftherostypos

Διαβάστε Περισσότερα » "Mad Clip: Αυτό είναι το πόρισμα για το τροχαίο δυστύχημα"

Γερμανία: Οριακό προβάδισμα για το SPD στα πρώτα επίσημα αποτελέσματα

Οριακό προβάδισμα στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με 24,9% έναντι 24,7% της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) έδωσε πριν από λίγο το ARD, μεταδίδοντας τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα από την καταμέτρηση των ψήφων.

Ακολουθούν οι Πράσινοι με 14,8%, η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) με 11,3%, οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 11,2% και η Αριστερά με το οριακό 5%.

Με αυτά τα ποσοστά, όλοι οι συνδυασμοί εκτός από το SPD, τους Πράσινους, την Αριστερά, είναι πιθανοί.

Έχουμε εντολή να κυβερνήσουμε, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του SPD

«Έχουμε εντολή να κυβερνήσουμε και ο Όλαφ Σολτς να γίνει Καγκελάριος», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του SPD Λαρς Κλινγκμπάιλ, αναφερόμενος στην πρόγνωση αποτελέσματος που δίνει στο κόμμα του προβάδισμα δύο μονάδων έναντι των CDU/CSU.

ΑΜΠΕ/naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανία: Οριακό προβάδισμα για το SPD στα πρώτα επίσημα αποτελέσματα"

Πυροσβεστική Υπηρεσία: 52 δασικές πυρκαγιές σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο

Από Ω/19:00/25-09-2021 έως Ω/19:00/26-09-2021, εκδηλώθηκαν 52 δασικές πυρκαγιές. Συνδρομή παρείχαν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική Υπηρεσία: 52 δασικές πυρκαγιές σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο"

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν το ξύρισμα της γεννιάδας

Αξιωματούχοι των Ταλιμπάν εξέδωσαν απαγόρευση για το ξύρισμα της γενειάδας στην επαρχία Χελμάντ, στο νότιο Αφγανιστάν, μετέδωσαν σήμερα τοπικά ΜΜΕ.

Ο διευθυντής ενημέρωσης και πολιτισμού των Ταλιμπάν, Χαφίζ Ρασίντ Χελμάντ, είπε στην εφημερίδα Etilaatroz ότι η απόφαση ελήφθη από τη θρησκευτική αστυνομία των Ταλιμπάν, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με ιδιοκτήτες κουρείων στην επαρχία.

Σε μια επίσημη επιστολή, που εξέδωσαν οι Ταλιμπάν και κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αξιωματούχοι της οργάνωσης στην επαρχία προειδοποιούν τα κουρεία για συνέπειες, εάν αποδειχθεί ότι ξύρισαν τη γενειάδα κάποιου.

Ο επίσημος εκπρόσωπος τύπου του καθεστώτος των Ταλιμπάν δεν έχει απαντήσει σε αίτημα του Γερμανικού Πρακτορείου να σχολιάσει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν το ξύρισμα της γεννιάδας"

Τρίτη τα πορίσματα για τη φάμπρικα των αντιεμβολιαστών

"Ακολουθώντας την εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, η υπηρεσία μας εργάζεται εντατικά για τη διερεύνηση περιπτώσεων στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι οποίες παραβιάζουν τη νομοθεσία σχετικά με τη δημόσια ασφάλεια και τη δημόσια υγεία».

Αυτά τονίζει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε ανακοίνωσή της, ενώ αναφέρει ότι «τα πορίσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρίτη τα πορίσματα για τη φάμπρικα των αντιεμβολιαστών"

Πληρωμένες αναδρομικών από Τετάρτη – Ποιοι θα λάβουν επιστροφές (πίνακες & παραδείγματα]

Αναδρομικά 22 μηνών από τις αυξήσεις που τους αναλογούν να πάρουν με τον επανυπολογισμό των συντάξεών τους θα πληρωθούν την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου περίπου 150.000 παλαιοί -πριν από τον Μάιο του 2016- συνταξιούχοι με χρόνο ασφάλισης πάνω από 30 έτη.

Ο επανυπολογισμός αφορά περίπου 750.000 παλαιούς συνταξιούχους που σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ έχουν συνταξιοδοτηθεί με περισσότερα από 30 χρόνια ασφαλιστικού βίου. Ολοι θα έχουν επανυπολογισμό με τα νέα και μεγαλύτερα ποσοστά αναπλήρωσης που εισήγαγε στις συντάξεις μετά τα 30 έτη ο νόμος 4670/2020 (νόμος Βρούτση). Απόρροια του επανυπολογισμού θα είναι να αυξηθεί η ανταποδοτική σύνταξη, από τα 30 έτη και άνω, γιατί θα υπολογιστεί με καλύτερους συντελεστές αναπλήρωσης σε σύγκριση με τους συντελεστές του νόμου 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου), ενώ τα 384 ευρώ της εθνικής σύνταξης μένουν σταθερά.

Στα… χαρτιά

Από τους 750.000 παλαιούς συνταξιούχους οι 500.000 που έχουν προσωπική διαφορά θα έχουν λογιστική αύξηση. Τι σημαίνει αυτό; Οτι θα δουν μεν μεγαλύτερη τη σύνταξη, αλλά η αύξηση δεν θα πάει στην τσέπη, γιατί θα συμψηφιστεί με την προσωπική διαφορά. Σημειώνεται ότι η προσωπική διαφορά είναι το κομμάτι σύνταξης που μειώθηκε για τους περισσότερους συνταξιούχους στον επανυπολογισμό του νόμου 4387, και για να μη φανεί η περικοπή στην τσέπη αποφασίστηκε να δοθεί ως συμπλήρωμα το ίδιο ποσό ως ««προσωπική διαφορά». Για παράδειγμα, αν η προσωπική διαφορά είναι 140 ευρώ και η αύξηση του επανυπολογισμού είναι 100 ευρώ, ο συνταξιούχος θα δει να κερδίζει στη σύνταξη 100 ευρώ και αντίστοιχα να πέφτει η προσωπική διαφορά από τα 140 στα 40 ευρώ. Τα 40 ευρώ θα μηδενιστούν με τις επόμενες αυξήσεις που ξεπαγώνουν το 2023. Αν δεν γινόταν όμως ο επανυπολογισμός με τα νέα ποσοστά, θα έμενε με την προσωπική διαφορά των 140 ευρώ για αρκετά χρόνια, καθώς θα χρειαζόταν να καλύψει με πολλές αυξήσεις από το 2023 και μετά, τα 140 ευρώ της προσωπικής διαφοράς.

Στην τσέπη

Για 150.000 συνταξιούχους οι αυξήσεις -μικρές ή μεγάλες- θα περάσουν στην τσέπη, γιατί θα είναι πιο πάνω από την προσωπική διαφορά. Για παράδειγμα, αν η προσωπική διαφορά είναι 80 ευρώ και αύξηση 150 ευρώ, τότε μηδενίζεται η προσωπικής διαφορά και ο συνταξιούχος παίρνει καθαρή αύξηση στην τσέπη 70 ευρώ. Προσοχή: Η αύξηση μπορεί να είναι μικρή, αλλά σημαίνει ότι ο συνταξιούχος θα έχει μεγαλύτερη σύνταξη από αυτήν που έπαιρνε ως το 2018!

Σε εκκρεμότητα είναι άλλοι 100.000 συνταξιούχοι που θα έχουν επανυπολογισμό Νοέμβριο-Δεκέμβριο και από αυτούς περίπου 30.000 θα πάρουν καθαρή αύξηση, ενώ οι άλλοι θα έχουν μείωση προσωπικής διαφοράς.

Σε δύο φάσεις

Το σχέδιο πληρωμών στο οποίο κατέληξαν το υπουργείο Εργασίας με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ χωρίζεται σε δύο φάσεις:

* Την ερχόμενη Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου θα πληρωθούν τα αναδρομικά από τις αυξήσεις για τους 150.000 συνταξιούχους των Ταμείων του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα με έκτακτο έμβασμα στους λογαριασμούς τους.

* Στα τέλη Οκτωβρίου, με την πληρωμή των συντάξεων του Νοεμβρίου, θα πιστωθούν οι αυξήσεις για τους ίδιους δικαιούχους και θα αφορούν την αύξηση του Σεπτεμβρίου (μιας που τώρα παίρνουν αναδρομικά) και την αύξηση του Οκτωβρίου. Οι αυξήσεις θα δοθούν σε πέντε ετήσιες δόσεις (όπως προβλέπει για τους παλαιούς συνταξιούχους ο νόμος 4670), ενώ στους νέους οι αυξήσεις πληρώθηκαν και θα πληρωθούν για όσους είναι σε εκκρεμότητα σε μία δόση. Αυτός ο διαχωρισμός έγινε στο νόμο, γιατί οι παλαιοί προ νόμου Καρούγκαλου συνταξιούχοι κάλυψαν τις απώλειες του επανυπολογισμού από το πρώτο ευρώ με την προσωπική διαφορά, ενώ οι νέοι μετά τον νόμο Κατρούγκαλου συνταξιούχοι δεν παίρνουν προσωπική διαφορά, παρά μόνον όταν η μείωση ξεπερνά το 20% σε σχέση με τη σύνταξη που θα είχαν αν ήταν παλαιοί συνταξιούχοι.

Τα δε αναδρομικά που θα πληρωθούν οι παλαιοί συνταξιούχοι θα είναι μόνον από την πρώτη δόση της αύξησης και θα είναι από Οκτώβριο 2019 που ισχύει ο νόμος 4670. Αν δηλαδή ένας συνταξιούχος παίρνει καθαρή αύξηση πάνω από την προσωπική διαφορά κατά 136 ευρώ, αυτή η αύξηση θα πληρωθεί σε δόσεις των 27 ευρώ κάθε έτος από το 2020 ως και το 2024, ενώ τα αναδρομικά θα είναι 27 ευρώ επί 22 μήνες, δηλαδή 598 ευρώ.

Για ποιους

Οι αυξήσεις θα είναι μεγάλες για τις εξής κατηγορίες:

* Συνταξιούχους πρώην Ειδικών Ταμείων (ΔΕΚΟ, τραπεζών, Τύπου) με 35-40 έτη ασφάλισης.

* Απόστρατους υψηλόβαθμους με 37-42 έτη.

* Συνταξιούχους Δημοσίου άλλων ειδικών μισθολογίων.

* Συνταξιούχους ΙΚΑ με 32-38 έτη ασφάλισης.

* Συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη θανόντος με πάνω από 30 έτη.

* Συνταξιούχους ΤΣΑ με 35-42 έτη.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

Ο επανυπολογισμός και ο μηχανισμός… εξόφλησης

Σύμφωνα με πραγματικά στοιχεία επανυπολογισμού που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος και αφορούν συνταξιούχους Δημοσίου, ΙΚΑ, Ταμείων ΔΕΚΟ, τραπεζών και απόστρατους:

* Συνταξιούχος πριν από το 2016 με 37,8 έτη παίρνει τώρα σύνταξη και προσωπική διαφορά 1.215 ευρώ. Με τον επανυπολογισμό η νέα σύνταξη βγαίνει στα 1.312 ευρώ, που σημαίνει ότι μηδενίζει την προσωπική διαφορά και έχει καθαρή αύξηση 97 ευρώ, την οποία θα πάρει σε 5 δόσεις των 19,4 ευρώ το χρόνο. Ο συνταξιούχος θα πάρει στις 29 Σεπτεμβρίου αναδρομικά 427 ευρώ και τον Οκτώβριο δύο από τις πέντε δόσεις της αύξησης για δύο μήνες, ήτοι για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Επομένως, θα πάρει διπλή δόση αύξησης με 39 ευρώ για δύο μήνες, ήτοι 78 ευρώ. Από τον Νοέμβριο θα έχει σταθερή την αύξηση των 39 ευρώ, και τον Δεκέμβριο του 2021 θα πιστωθεί η τρίτη δόση της αύξησης για το 2022 με άλλα 19,4 ευρώ. Στα έτη 2023 και 2024 θα πάρει την 4η και 5η δόση της αύξησης (19,4 και 19,4 ευρώ για κάθε έτος), συμπληρώνοντας έτσι τη συνολική αύξηση των 97 ευρώ.

* Συνταξιούχος πριν από το 2016 με 36,3 έτη παίρνει 1.289 ευρώ σύνταξη μαζί με προσωπική διαφορά 105 ευρώ. Με τον επανυπολογισμό η σύνταξη βγαίνει στα 1.381 ευρώ, που σημαίνει ότι έχει καθαρή αύξηση κατά 92 ευρώ. Η συνολική αύξηση είναι 197 ευρώ, εκ των οποίων τα 105 ευρώ ισοφαρίζουν και μηδενίζουν την προσωπική διαφορά, και τα υπόλοιπα 92 ευρώ θα μπουν στην τσέπη με πέντε δόσεις των 18,4 ευρώ το χρόνο. Για φέτος η αύξηση θα έχει δύο δόσεις με 36,8 ευρώ και θα πληρωθεί εις διπλούν (για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο) με 74 ευρώ, ενώ τα αναδρομικά θα είναι 405 ευρώ. Τον Δεκέμβριο θα έρθει και η 3η δόση της αύξησης με άλλα 18,4 ευρώ, ενώ άλλες δύο δόσεις των 18,4 ευρώ θα πληρωθούν για το 2023 και το 2024.

* Απόστρατος με σύνταξη 1.588,29 ευρώ προ φόρου επανυπολογίστηκε με νόμο Κατρούγκαλου στα 1.531 ευρώ και είχε μείωση 57,68 ευρώ που καταβάλλονται ως προσωπική διαφορά. Με τον νέο επανυπολογισμό του νόμου Βρούτση, παίρνει αύξηση κατά 148,73 ευρώ και η σύνταξη ανεβαίνει στα 1.679,34 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι υπερκαλύπτει την προσωπική διαφορά των 57,68 ευρώ που είχε στη σύνταξη του 2018 και παίρνει καθαρή αύξηση στην τσέπη 91 ευρώ. Τα 91 ευρώ θα πληρωθούν σε πέντε δόσεις των 18,2 ευρώ με αναδρομικά 400 ευρώ.

* Απόστρατος με σύνταξη 1.328 ευρώ επανυπολογίστηκε με νόμο Κατρούγκαλου στα 1.177 ευρώ και είχε μείωση 151 ευρώ που καταβάλλονται ως προσωπική διαφορά. Με τον νέο επανυπολογισμό του νόμου Βρούτση, παίρνει αύξηση κατά 125 ευρώ και καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της προσωπικής διαφοράς, από την οποία μένει υπόλοιπο 26 ευρώ. Τα 25 ευρώ θα μηδενιστούν πολύ γρήγορα μόλις ξεπαγώσουν οι αυξήσεις της εισοδηματικής πολιτικής από 1ης/1/2023.

ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ (ΔΕΚΟ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ)

Ετη, μήνες ασφάλισης Σύνταξη με προσωπική διαφορά Νέα σύνταξη Καθαρή αύξηση (σε 5 δόσεις) Προσωπική διαφορά Ετήσιες δόσεις αύξησης 2020-2024 Αναδρομικά 1ης δόσης (Σεπτ. 2021) Σύνταξη 2021 με 1η και 2η  δόση αύξησης (Οκτ. 2021) Σύνταξη 2022 με 3η δόση αύξησης Σύνταξη 2023με 4η δόση αύξησης Σύνταξη 2024 με 5η δόση αύξησης
37,8 1.215 1.312 97 0 19 427 1.253 1.273 1.293 1.312
36,3 1.289 1.381 92 0 18 405 1.325 1.344 1.363 1.381
41,6 1.589 1.671 82 0 16 361 1.621 1.638 1.655 1.671
37 1.208 1.284 76 0 15 334 1.238 1.254 1.269 1.284
40 1.221 1.257 36 0 7 158 1.235 1.243 1.250 1.257
39 1.032 1.045 13 0 3 57 1.038 1.040 1.042 1.045
  • Ποσά σύνταξης μετά τις κρατήσεις και πριν από το φόρο

ΠΟΙΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Χρόνος ασφάλι σης (έτη, μήνες) Σύνταξη Προσωπική διαφορά (ν. 4387) Σύνολο Νέα σύνταξη Αύξηση σύνταξης (ν. 4670) Υπόλοιπο  προσωπικής διαφοράς Καθαρή αύξηση σύνταξης (*) Αναδρομικά Αύξηση κατ’ έτος  (για 2020-2024) Σύνταξη Οκτ. 2021 (1η+2η δόση αύξησης) Σύνταξη 1/1/2022 (3η δόση αύξησης) Σύνταξη 1/1/2023 (4η δόση αύξησης) Σύνταξη 1/1/2024 (5η δόση αύξησης)
39,7 1.531 58 1.588 1.679 149 0 91 400,4 18,2 1.624 1.643 1.661 1.679
41,6 1.556 34 1.589 1.725 135 0 136 598,4 27,2 1.643 1.671 1.698 1.725
38,3 1.177 151 1.328 1.302 125 26 0 0 0 1.328 1.328 1.328 1.328
37,8 1.194 196 1.390 1.314 121 76 0 0 0 1.390 1.390 1.390 1.390
36,5 1.272 172 1.444 1.349 77 95 0 0 0 1.444 1.444 1.444 1.444

(*) Καθαρή αύξηση μετά τον συμψηφισμό με προσωπική διαφορά

  • Ποσά συντάξεων μετά τις κρατήσεις και πριν από το φόρο

eleftherostypos

Διαβάστε Περισσότερα » "Πληρωμένες αναδρομικών από Τετάρτη – Ποιοι θα λάβουν επιστροφές (πίνακες & παραδείγματα]"

Κορωνοϊός: Στα 1.100 τα σημερινά κρούσματα – 24 θάνατοι, 337 διασωληνωμένοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.100, σύμφωνα με τα στοιχεία επιδημιολογικής επιτήρησης που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 645.969 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 50.9% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 111 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.609 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Από τα σημερινά κρούαματα, τα  191 κρούσματα είναι στην Αττική και τα 149 στη Θεσσαλονίκη. Αναλυτικότερα, η κατανομή των κρουσμάτων έχει ως εξής:

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 20
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 26
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 11
ΑΡΚΑΔΙΑΣ 6
ΑΡΤΑΣ 1
ΑΧΑΪΑΣ 39
ΒΟΙΩΤΙΑΣ 6
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 20
ΓΡΕΒΕΝΩΝ 2
ΔΡΑΜΑΣ 28
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 11
ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 30
ΕΒΡΟΥ 13
ΕΥΒΟΙΑΣ 11
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 2
ΖΑΚΥΝΘΟΥ 4
ΗΛΕΙΑΣ 5
ΗΜΑΘΙΑΣ 22
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 39
ΘΑΣΟΥ 4
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 6
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 149
ΘΗΡΑΣ 9
ΙΚΑΡΙΑΣ 1
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 17
ΚΑΒΑΛΑΣ 21
ΚΑΛΥΜΝΟΥ 1
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 12
ΚΑΡΠΑΘΟΥ 3
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 14
ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 51
ΚΕΡΚΥΡΑΣ 14
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 2
ΚΙΛΚΙΣ 13
ΚΟΖΑΝΗΣ 18
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 11
ΚΩ 1
ΛΑΚΩΝΙΑΣ 6
ΛΑΡΙΣΣΑ 99
ΛΑΣΙΘΙΟΥ 4
ΛΕΣΒΟΥ 3
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 5
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 22
ΜΥΚΟΝΟΥ 5
ΝΑΞΟΥ 1
ΝΗΣΩΝ 2
ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 23
ΞΑΝΘΗΣ 20
ΠΑΡΟΥ 2
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 28
ΠΕΛΛΑΣ 29
ΠΙΕΡΙΑΣ 26
ΠΡΕΒΕΖΑΣ 4
ΡΕΘΥΜΝΟΥ 12
ΡΟΔΟΠΗΣ 5
ΡΟΔΟΥ 12
ΣΑΜΟΥ 4
ΣΕΡΡΩΝ 18
ΣΠΟΡΑΔΩΝ 1
ΣΥΡΟΥ 2
ΤΡΙΚΑΛΩΝ 16
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 9
ΦΛΩΡΙΝΑΣ 3
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 19
ΧΑΝΙΩΝ 4
ΥΠΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ 66

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 24, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.679 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 337 (63.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 81.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 303 (89.91%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 34 (10.09%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.129 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 191 (ημερήσια μεταβολή +20.89%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 185 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό, έχουν συνολικά ελεγχθεί 6.578.525 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 12.744.338 δείγματα. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 197.768 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 1.100 τα σημερινά κρούσματα – 24 θάνατοι, 337 διασωληνωμένοι"

Την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου στις 11.00 θα ηχήσουν οι σειρήνες σε όλη τη χώρα

Δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 κατά την Άσκηση ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-21».

Συγκεκριμένα:

στις 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης),

στις 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου στις 11.00 θα ηχήσουν οι σειρήνες σε όλη τη χώρα"

Δημοσκόπηση Marc: Διψήφια διαφορά με υπεροχή Μητσοτάκη

Ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει νέα δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της Marc για το Πρώτο Θέμα, με τη διαφορά να καταγράφεται στο 11,4 και μάλιστα μετά από ένα δύσκολο για την κυβέρνηση καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 34,4% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί 23%. Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται σε δημοτικότητα με 48,6 ακολουθούμενος από τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα ενώ ακολουθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με 34,5%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται και στην καταλληλόλητα ως πρωθυπουργός με 49,3% έναντι 32,3%.

Η εμφάνιση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ φαίνεται να βελτίωσε τις εντυπώσεις από την αρνητική συγκυρία.

Δείτε τα ευρήματα της δημοσκόπησης

tomanifesto
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Marc: Διψήφια διαφορά με υπεροχή Μητσοτάκη"

Ρόδος: Αποδοκιμάζουν τις δηλώσεις του «θείου» οι γονείς του δολοφόνου της Δώρας – Τι αναφέρουν στη δήλωσή τους

Συγγνώμη από την οικογένεια της 32χρονης Δώρας Ζαχαριά ζήτησαν οι γονείς του πρώην συντρόφου και δολοφόνου της, Κωνσταντίνου Μοίρα, ο οποίος αυτοκτόνησε μετά την πράξη του.

Στη δήλωσή τους, την οποία έκανε γνωστή ο πληρεξούσιος δικηγόρος τους και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Δημοκρατική της Ρόδου, οι γονείς του αυτόχειρα δολοφόνου τονίζουν πως δεν αναζητούν δικαιολογίες, αλλά χρόνο και χώρο για να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί και να πενθήσουν.

Παράλληλα αποδοκιμάζουν τις δηλώσεις του θείου του δολοφόνου και άλλων μελών της οικογένειας.

Η ανακοίνωση της οικογένειας του Κωνσταντίνου Μοίρα:

Σχετικά με την από 22.09.21 τραγωδία που έλαβε χώρα στην Ρόδο με αρνητικό πρωταγωνιστή το μέλος της οικογένειας μας Κωνσταντίνο Μοίρα:

1.- Εκφράζουμε με αίσθημα βαθιάς οδύνης και ενσυναίσθησης τα θερμότερα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια καιρούς οικείους της αδικοχαμένης Δώρας Ζαχαριά.

2.-Ζητούμε από την οικογένεια της Δώρας και τους οικείους της ειλικρινή συγνώμη για την πράξη του γιου μας, την οποία καταδικάζουμε, απερίφραστα, αναλογιζόμενοι την ηθική μας ευθύνη.

3.-Αποδοκιμάζουμε πλήρως τις διαδοχικές δηλώσεις/παραλήρημα του περίφημου «θείου» στα τηλεοπτικά κανάλια ΑΝΤ1 και STAR, ο οποίος λειτούργησε χωρίς να μας ενημερώσει και χωρίς να λάβει την έγκριση μας, εκφράζοντας απόψεις που φυσικά δεν ενστερνιζόμαστε αλλά και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τις αντιλήψεις της οικογένειας μας.

4.-Ζητούμε κατανόηση για τις κενές περιεχομένου, ημιτελείς και αφιλτράριστες «δηλώσεις» μελών της οικογένειας μας, οι οποίες ελήφθησαν με παραπλανητικό τρόπο την Πρώτη μέρα μετά το περιστατικό και δεν είχαν κανένα σκοπό να προκαλέσουν το κοινό αίσθημα.

5.- Η αλήθεια είναι ότι δεν αναζητούμε δικαιολογίες, οι οποίες άλλωστε δεν υπάρχουν, αλλά χώρο και χρόνο ώστε να συνειδητοποιήσουμε τι έχει συμβεί, να πενθήσουμε την Δώρα και τον Κώστα και να ανέβουμε τον γολγοθά που έχουμε μπροστά μας. όμως, ως γονείς συνεχίζουμε να αγαπάμε τον Κώστα μας με βάση και τα σαράντα χρόνια της ζωής του χωρίς να τον κρίνουμε μόνο από την εν λόγω, σαφώς κατακριτέα και αδιανόητη, πράξη του.

Οικογένεια Νικολαου Μοίρα

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρόδος: Αποδοκιμάζουν τις δηλώσεις του «θείου» οι γονείς του δολοφόνου της Δώρας – Τι αναφέρουν στη δήλωσή τους"

Βαρουφάκης σε Τσίπρα: Αγαπητέ Αλέξη – Τι αναφέρει στην ανοιχτή επιστολή του

Αφορμή για την επιστολή Βαρουφάκης που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα 24/7 ήταν το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit για την ‘Αγκελα Μέρκελ.

Ο Γ. Βαρουφάκης αναφέρεται στην κοινή γραμμή που είχε αποφασιστεί να ακολουθήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο πρώτο Ευρωπαικό Συμβούλιο ο τότε πρωθυπουργός και στο πρώτο Eurogroup ο σημερινός επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, κάτι που όμως δεν τήρησε ο Αλέξης Τσίπρας, με βάση το άρθρο του για την Μέρκελ, όπως επισημαίνει ο κ. Βαρουφάκης. Απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα σε πρώτο πρόσωπο, ο Γ. Βαρουφάκης περιγράφει ως εξής τις εξελίξεις του Ιανουαρίου του 2015, κάνει επισημάνσεις για την μνημονιακή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει με την άρνηση συνεργασίας.

«Αγαπητέ Αλέξη

Θα θυμάσαι, φαντάζομαι, εκείνες τις μέρες στα τέλη του Γενάρη του 2015, όταν προετοιμαζόμασταν πυρετωδώς για το πρώτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εσύ, το πρώτο Eurogroup εγώ. Θα θυμάσαι την κοινή γραμμή που αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε: Να επιχειρηματολογήσουμε πως, ως ΕΕ, καλούμασταν να εξισορροπήσουμε, από τη μία, το αποτυχημένο Μνημόνιο και, από την άλλη, την νωπή λαϊκή εντολή μας. Θα τους λέγαμε ότι, στην πραγματικότητα, δεν υπήρχε σύγκρουση μεταξύ της λαϊκής εντολής μας και των συμφερόντων της Ευρώπης. Θα τους αποδεικνύαμε γιατί το ελληνικό Μνημόνιο, το οποίο εμπνεύστηκε και επέβαλε βίαια η κυβέρνηση της κας Μέρκελ, όχι μόνο προκάλεσε ανθρωπιστική κρίση στη χώρα μας αλλά και έγινε η βάση όλων των πολιτικών λιτότητας στην υπόλοιπη Ευρωζώνη που πλήγωσαν βαθιά την Ευρώπη. Πράγματι, αυτά ακριβώς τους είπαμε – και σωστά.

Προχθές διάβασα το άρθρο σου στην γερμανική Die Zeit σε αφιέρωμα με την ευκαιρία της αποχώρησης της ‘Αγκελα Μέρκελ από την Καγκελαρία. Σε αυτό αναθεωρείς το ζητούμενο της πρώτης σου κυβέρνησης ανασκευάζοντας τον κοινό μας στόχο της εξισορρόπησης του Μνημονίου με την λαϊκή μας εντολή ως εξής:

«Σε αυτή την κρίση έπρεπε να πετύχουμε ισορροπία μεταξύ της πολιτικής εντολής που λάβαμε μέσω των εκλογών και της κοινής δέσμευσης να εγγυηθούμε ειρήνη για τους λαούς της Ευρώπης.»

Εκεί, δηλαδή, που είχαμε ταχθεί στην υπέρβαση του δίπολου «λαϊκή εντολή», από τη μία, και «καταστροφικό Μνημόνιο», από την άλλη, εσύ σήμερα μιλάς για δίπολο «λαϊκή εντολή», από τη μία, και «ειρήνη για τους λαούς της Ευρώπης» από την άλλη – λες και η λαϊκή εντολή του Γενάρη του 2015 ερχόταν σε σύγκρουση όχι μόνο με το συμφέρον των λαών της Ευρώπης αλλά και με την… ειρήνη!

Έως προχτές, ήθελα να πιστεύω ότι οι δρόμοι μας χώρισαν επειδή διαφωνήσαμε για το κατά πόσον η ρήξη με το Βερολίνο και την τρόικα ήταν ενδεδειγμένη κίνηση υπέρ του κοινού σκοπού – που δεν ήταν άλλος από το να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές ώστε να ανακουφιστεί τόσο η Ελλάδα όσο και η υπόλοιπη Ευρώπη. Λέω «έως προχτές» επειδή με το άρθρο σου στην Die Zeit αποκήρυξες, έμμεσα αλλά σαφέστατα, όχι μόνο τη ρήξη αλλά και την λαϊκή εντολή που ζητήσαμε και πήραμε ως αντίθετη (άκουσον άκουσον!) με την… ειρήνη στην Ευρώπη. Κρίμα.

Με αυτή τη δήλωση μετανοίας σου -και μάλιστα σε γερμανικό μέσο ενημέρωσης- κατέβηκες το τελευταίο σκαλί της συνθηκολόγησής σου. Ουσιαστικά απαρνείσαι τη λαϊκή εντολή του Γενάρη του 2015. Δεν σου αρκούσε το ότι έχεις από πολλού χαρακτηρίσει «αυταπάτη» την ρήξη για την οποία είχαμε εκλεγεί; Ότι έκανες τα πάντα να μην γίνει το 2015, αλλά και να δαιμονοποιηθεί χωρίς να έχει γίνει;

Πολλοί θα αναρωτηθούν: Έχει σημασία, μετά από τόσα και τόσα, αυτό το νέο σου βήμα, της πλήρους προσχώρησης στο δόγμα των «Βάστα Γερούν» που παρουσιάζουν την τότε κυβέρνησή μας ως αντι-ευρωπαϊκή, λαϊκιστική και επικίνδυνη για την Ευρώπη; Έχει σημασία η προσωπική σου διαδρομή από υβριστής της ‘Αγκελα Μέρκελ σε υμνητή της;

Ναι, έχει σημασία. Έχει σημασία επειδή το άρθρο σου σηματοδοτεί σε μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που στενάζει σήμερα κάτω από τη διακυβέρνηση της «Μητσοτάκης ΑΕ» πως, όσο καλές και να είναι οι προθέσεις ενός μεγάλου μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η ηγεσία του πάνω απ’ όλα βάζει την ένταξή της στο σύστημα που τους συνθλίβει. Οι πολίτες ακούνε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταφέρονται εναντίον του ξεπουλήματος της ΔΕΗ ή του ΔΕΔΔΗΕ κλπ και, όχι μόνο θυμούνται πως αυτά όλα δρομολογήθηκαν με το Μνημόνιο που εσύ υπέγραψες, αλλά και σε διαβάζουν τώρα να τους λες πως όλα τα ξεπούλησες, μαζί με την κα Μέρκελ, υπέρ της ευρωπαϊκής… ειρήνης.

Αγαπητέ Αλέξη,

Αυτό το γράμμα μου σε σένα δεν αφορά ούτε το παρελθόν ούτε την Ιστορία. Αναφέρεται στο μέλλον αυτής της χώρας. Εξηγεί γιατί αποκλείεται η οποιαδήποτε προοδευτική συμμαχία με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Σκιαγραφεί την παλλαϊκή συστράτευση που θα γεννήσει, αργά ή γρήγορα, η μονιμοποιημένη κρίση. Και θυμίζει ότι η αυθεντική παλλαϊκή συστράτευση που έχει ανάγκη ο τόπος δεν θα αφήσει ξανά χώρο για ανεύθυνη υπακοή στις διάφορες Μέρκελ που το σύστημα πάντα θα γεννά ώστε να αναπαράγεται το ίδιο εις βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας ελλήνων και ευρωπαίων».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Βαρουφάκης σε Τσίπρα: Αγαπητέ Αλέξη – Τι αναφέρει στην ανοιχτή επιστολή του"

Εικονικοί εμβολιασμοί στον Παλαμά Καρδίτσας: «Είπα ψέματα και για τα εμβόλια των παιδιών μου» - Η απολογία της 45χρονης

Όλο το σκηνικό των εικονικών εμβολιασμών που πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας τον περασμένο Ιούλιο, ξεδιπλώνεται μέσα από την απολογία της 45χρονης υπαλλήλου, αλλά και στοιχείων της δικογραφίας που αποκαλύπτει το ΘΕΜΑ.

Η υπάλληλος, παραδέχεται ότι αρχικά ήθελε να βοηθήσει τα πέντε αδέρφια της που ήταν αντιεμβολιαστές, να πάρουν το πλαστό πιστοποιητικό για να μη χάσουν τις δουλειές τους και να μπορούν να κυκλοφορούν άνετα και υποστήριξε ότι έγινε ο συνδετικός κρίκος, για να πάρουν άλλα 28 άτομα την ψεύτικη βεβαίωση, που είναι φίλοι και γνωστοί από τα αδέρφια της.

Μάλιστα, τα παίρνει όλα πάνω της, δεν αναφέρεται σε κανέναν συνεργό λέγοντας χαρακτηριστικά στην απολογία της πως «Η πρόθεσή μου ήταν αγαθή, για να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου και όχι για να τους βλάψω, γιατί μπορεί να είμαι διοικητική υπάλληλος σε μια Υγειονομική Υπηρεσία, αλλά επέλεξα αυτό το επάγγελμα για να βρίσκομαι κοντά στους ασθενούν τες, που προσέρχονται στο κέντρο υγείας και ζητάνε την βοήθειά μας, διαπνεόμενη από έντονα αισθήματα αλληλεγγύης και φιλαλληλίας για τους συνανθρώπους μας. Τρανή απόδειξη του ισχυρισμού αυτού αποτέλεσε το γεγονός ότι ακόμη και τα δύο μου παιδιά, αν και έκαναν κανονικά την πρώτη δόση του εμβολίου, με επιμονή πάντοτε του συζύγου μου, ο οποίος εμβολιάστηκε κανονικά, εν συνεχεία, χωρίς να γνωρίζει τίποτα από αυτά που έχω κάνει, παραπλάνησα και τον ίδιο για τα παιδιά μας, μη διενεργώντας την δεύτερη δόση και εμφανίζοντας αυτήν ψευδώς ότι την έκαναν».

Η 45χρονη, ξεκινά την απολογία της περιγράφοντας κάποια σοβαρά υγείας που αντιμετώπισε η ίδια, αναφέρεται στην απώλεια της μητέρας της αλλά και την κατάσταση του πατέρα της που είχαν ως αποτέλεσμα να την προβληματίσουν όπως λέει για την εγκυρότητα και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

«Tα κίνητρά μου ήταν καθαρά αλτρουιστικά και φυσικά ανιδιοτελή και γι’ αυτό προέβην σε όλες αυτές τις πράξεις, τις οποίες ομολόγησα εξαρχής, χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Η ψυχολογική μου κατάσταση όλην αυτήν την περίοδο που διανύουμε ήταν και είναι ιδιαίτερα φορτισμένη, με σειρά γεγονότων που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα είχα υποστεί πρόσφατα σοβαρή χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση νεφρού, λόγω διαγνώσεως καρκίνου, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθεί και κλονισθεί σοβαρά η υγεία μου, ενώ τον μήνα Απρίλιο του έτους 2021 απώλεσα την μητέρα μου, επίσης από καρκίνο, την οποία επισκεπτόμουν τακτικά και την φρόντιζα το τελευταίο διάστημα προτού πεθάνει, αναγκασθείσα γι’ αυτόν τον λόγο να εμβολιαστώ, πέρα από την ιδιότητά μου ως υπάλληλος υγειονομικής υπηρεσίας (Κ.Υ. Παλαμά). Επίσης ένα γεγονός που πραγματικά με προβλημάτισε για την εγκυρότητα και αποτελεσματικότητα των εμβολίων ήταν και η πρόσφατη επιδείνωση της υγείας του πατέρα μου, ο οποίος νοσηλεύεται σε δομή στο Ιπποκράτειο Θεραπευτήριο Αμπελώνα Λάρισας και μάλιστα εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού, πλην όμως η υγεία του αντί να βαίνει προς το καλύτερο, χειροτέρευσε και έχει μείνει κατάκοιτος».

«Μοίραζα πιστοποιητικά στα αδέρφια μου»

Στις 4 Οκτωβρίου που έχει οριστεί το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, θα κληθεί να αποδείξει όλα αυτά που λέει.

Στη συνέχεια της απολογίας της περιγράφει πώς ξεκίνησε να μοιράζει τα πλαστά πιστοποιητικά.

«Έτσι λοιπόν, όλα αυτά τα γεγονότα συνετέλεσαν στο να πειστώ, πέραν της περιρρέουσας ατμόσφαιρας ότι τα εμβόλια πιθανόν να έχουν σοβαρές παρενέργειες, οι οποίες είναι υπολογίσιμες σε σχέση με την προστασία που παρέχουν και θέλοντας να βοηθήσω κάποιους του στενού μου οικογενειακού περιβάλλοντος, αρχικά προέβην σε αυτές τις απονεννοημένες ενέργειες, οι οποίες έγιναν καθαρά από αισθήματα αλληλεγγύης και αγάπης προς τους ανθρώπους του στενού οικογενειακού μου περιβάλλοντος, αλλά και τους υπόλοιπους που ανέφερα και δεν γνώριζα, επειδή συμμερίστηκα την αγωνία τους μήπως χάσουν τις δουλειές τους, τους συνέδραμα κατά αυτόν το τρόπο για να αποφύγουν τον εμβολιασμό τους, μιας και οι ίδιοι φοβόντουσαν για προσωπικούς τους λόγους παρενέργειες του εμβολίου, σε βαθμό που κινδύνευε η ζωή τους. Τα αδέρφια μου, τα κατονομάζω ξεκάθαρα και συγκεκριμένα: Η αδερφή μου, είναι υπάλληλος διοικητικής υπηρεσίας στο Νοσοκομείο Γεννηματά στη Θεσσαλονίκη και παράλληλα εξυπηρέτησα και την φίλη της, η οποία εργάζεται ως τραυματιοφορέας στο ίδιο νοσοκομείο. Τα υπόλοιπα δε αδέρφια μου που αναφέρονται στην κατάσταση και αυτούς τους βοήθησα για καθαρά συναισθηματικούς και προσωπικούς λόγους, μετά τον πρόσφατα θάνατο της μητέρας μας, που όλοι βιώσαμε από κοινού σαν αδέλφια, θέλοντας έτσι να απαλύνω κατά κάποιο τρόπο και τον πόνο που προσφάτως είχαν δοκιμάσει και υποστεί από την απώλεια της προσφιλούς μας μητέρας».

Στις επόμενες γραμμές υποστηρίζει ότι όλη η οικογένεια της ήταν αντιεμβολιαστές, κάτι που την επηρέασε, αν και η ίδια έχει κάνει το εμβόλιο.

«Ο φόβος των συγγενικών μου αυτών προσώπων, οι οποίοι ήταν εξαρχής κατά του εμβολιασμού και παράλληλα ο κίνδυνος απώλειας και της εργασίας τους ακόμη, ήταν οι βασικές αιτίες που με οδήγησαν να προβώ σε αυτές τις έκνομες ενέργειες, οι οποίες φυσικά δεν με τιμάνε σαν πρόσωπο, αλλά θέλω να δηλώσω και πάλι ότι έχω μετανιώσει ειλικρινά γι’ αυτές και δεν ήθελα ποτέ να θέσω σε κίνδυνο κανενός ανθρώπου την ζωή».

Η αποκάλυψη της δράσης της έγινε στις αρχές Σεπτεμβρίου όταν οι γιατροί διαπίστωσαν ότι υπήρχε περίσσευμα στα εμβόλια που δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί. Με απλά λόγια, υπήρχαν αρκετά φιαλίδια Pfizer που περίσσευαν ενώ από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι από τις αρχές Ιουλίου υπήρχαν παρατυπίες σε διάφορα έγγραφα, έλλειψη σφραγίδων ενώ παρατηρήθηκε ότι κάποιοι έμπαιναν στο σύστημα και έκαναν καταχωρήσεις εμβολιασμών περίεργες ώρες. Έτσι άρχισαν να ερευνούν για ύπαρξη κυκλώματος που διοχετεύει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

«Το ότι τα κίνητρά μου είναι ανιδιοτελή και είχαν καθαρά αλτρουιστικό έρεισμα για τον συνάνθρωπό μου, όποιος κι αν ήταν αυτός, συνάγεται αβίαστα από το γεγονός του μη εμβολιασμού των δύο παιδιών μου, δεν είχα καμία μα καμία οικονομική απολαβή και αυτό μπορεί να διαπιστωθεί εύκολα από τον έλεγχο των τραπεζικών μου λογαριασμών, του συζύγου μου αλλά και συγγενικών μου προσώπων, αν τυχόν εισήλθαν παράνομα εμβάσματα από αγνώστους τυχόν αποστολείς σε οποιοδήποτε ποσό κι αν ανέρχονταν αυτά, γεγονός το οποίο θα καταθέσω αλλά και θα ζητήσω παράλληλα από τον κύριο Ανακριτή ή τον κύριο Εισαγγελέα που θα εξετάσει την υπόθεση κατά την διάρκεια της ποινικής προδικασίας, για το άνοιγμα των τραπεζικών μου λογαριασμών, των μελών της οικογενείας μου και των συγγενικών μου προσώπων» ανέφερε η υπάλληλος.

Η νομική άποψη

Ο συνήγορος της 45χρονης υπαλλήλου κ. Νικόλαος Αρβανιτάκης επισημαίνει στο ΘΕΜΑ πως «Η εντολέας μου, έχει ομολογήσει για τα στενά συγγενικά της πρόσωπα που διευκόλυνε γιατί είχαν προβλήματα υγείας. Είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση καθώς έχασε τη μητέρα της ενώ ο πατέρας της είναι στα πρόθυρα του θανάτου. Τα κίνητρα της ήταν καθαρά αλτρουιστικά και δεν είχε καμία υλική απολαβή. Ελάμβανε φαρμακευτική αγωγή, λόγω των συνεχών κρίσεων πανικού που είχαν δημιουργηθεί, ενώ είχε επηρεαστεί από το κλίμα των συνεχών αντιφάσεων από επιστήμονες που προέβλεπαν κινδύνους και παρενέργειες από τα εμβόλια. Πίστευε ότι κινδυνεύουν άνθρωποι από τις παρενέργειες των εμβολίων, ισοδύναμες με αυτές του κορωνοιού, γιαυτό και έκανε και η ίδια εμβόλιο. Θεώρησε ότι υπήρχε μια έξαρση αντιεμβολιαστικό κίνημα από τις παρενέργειες του Astra Zeneca, ότι τα εμβόλια επειδή ήταν σε πειραματικό στάδιο δεν ήταν ασφαλή και έτσι έκρινε σκόπιμο να βοηθήσει τα συγγενικά της πρόσωπα και στη συνέχεια τα φιλικά πρόσωπα των συγγενικών της προσώπων».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εικονικοί εμβολιασμοί στον Παλαμά Καρδίτσας: «Είπα ψέματα και για τα εμβόλια των παιδιών μου» - Η απολογία της 45χρονης"

Μπογδάνος: Ναι πήγα στον Γράμμο, διαφωνεί κανείς;

Ο δημοσιογράφος των «ΝΕΩΝ» Γιώργος Παπαχρήστος καυτηρίασε την πρόσφατη παρουσία του κυβερνητικού βουλευτή στη «γιορτή» που γίνεται κάθε καλοκαίρι στον Γράμμο για τη νίκη του Εθνικού Στρατού επί του Δημοκρατικού Στρατού το 1949, που σηματοδότησε και το τέλος του Εμφυλίου.

Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη «γιορτή» είναι συχνά μια μάζωξη ακροδεξιών στοιχείων και μια αναμόχλευση των παθών του Εμφυλίου —ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος διαβεβαίωσε ότι εφέτος «στις ως άνω εκδηλώσεις δεν παρεισέφρησαν ακραία στοιχεία και τηρήθηκε απολύτως η δημόσια τάξη», υπήρξαν όμως εκπρόσωποι της καταδικασμένης ως εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής— και παρών ήταν και ο κ. Μπογδάνος, ο οποίος μόλις πριν από μία εβδομάδα γλίτωσε την αποπομπή του από την ΚΟ της ΝΔ για την στοχοποίηση των νηπίων ενός σχολείου στην Κυψέλη, δεν πέρασε απαρατήρητο από τον αρθρογράφο των «Νέων», που στο σημείωμα υπό τον τίτλο «Νέο ατόπημα» έγραψε:

Περιήλθε σε γνώση μου ένα βίντεο, από άλλη μία «γιορτή» (μίσους) θα προσθέσω, στο μνημείο που έχει δημιουργηθεί στον Γράμμο, εις ανάμνησιν της επικράτησης του τακτικού στρατού σε βάρος των κομμουνιστών ανταρτών του ΕΛΑΣ, το 1949. Το αξιοσημείωτο εδώ δεν είναι ότι σε αυτή τη «γιορτή» μετείχαν απόστρατοι αξιωματικοί καθώς και κάθε καρυδιάς ακροδεξιό καρύδι. Είναι ότι μεταξύ των μετασχόντων και καταθεσάντων στεφάνι ήταν και ο Κώστας Μπογδάνος. Ως εκ τούτου, αβίαστα προκύπτει το ερώτημα, αν το συγκεκριμένο ατόπημα του βουλευτή, τελούσε εν γνώσει της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝουΔου και του Μεγάρου Μαξίμου, και ποια ακριβώς είναι η θέση τους, επί του θέματος. Οπως και το πώς είναι δυνατόν να συνυπάρχει στον ίδιο χώρο, και για τον ίδιο λόγο με εκπροσώπους της (με απόφαση δικαστηρίου) εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, και με εκπροσώπους διαφόρων «λουλουδιών» της Ακροδεξιάς τύπου Κασιδιάρη. Πάσα εξήγηση (όπως και απάντηση) δεκτή…

Την απάντηση έδωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο ίδιος ο κ. Μπογδάνος, ο οποίος σε ανάρτηση του στο Twitter είπε ότι το μόνο ατόπημα ήταν ότι δεν παρέστησαν και οι υπόλοιποι δημοκράτες για να γιορτάσουν τη νίκη επί των κομμουνιστών στον Εμφύλιο το 1949. Μάλιστα ανήρτησε και την ομιλία του στη σχετική εκδήλωση προκαλώντας όσους διαφωνούν σε κάτι από αυτά που είπε, να το πουν.

aftodioikisi 

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπογδάνος: Ναι πήγα στον Γράμμο, διαφωνεί κανείς;"

Θεσσαλονίκη: Επίθεση από σκύλο δέχθηκε 83χρονος – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης

Επίθεση από σκύλο δέχθηκε 83χρονος στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό συνέβη χθες το απόγευμα κατά τη διάρκεια περιπάτου του σκύλου, ράτσας πίτμπουλ με τον ιδιοκτήτη του. Ο σκύλος, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, επιτέθηκε στον 83χρονο και του προκάλεσε τραύματα στον δεξί αγκώνα, σημειώνεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο 32χρονος ιδιοκτήτης του σκύλου συνελήφθη και του επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Επίθεση από σκύλο δέχθηκε 83χρονος – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news