facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

Ν. Αναστασιάδης: «Το κράτος δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται» - Δύο αστυνομικοί τραυματίες

Τα πρωτοφανή επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και κορυφώθηκαν με την επίθεση εναντίον του συγκροτήματος «Δίας» συνιστούν πλήγμα κατά της δημοκρατίας και κατά της νομιμότητας το οποίο δεν γίνεται ανεκτό, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

«Απειλήθηκαν ζωές και καταστράφηκαν περιουσιακά στοιχεία. Κυρίως, όμως, τα περιθωριακά στοιχεία νόμισαν ότι θα εκβιάσουν τη Δημοκρατία μας», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Το κράτος δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται από κανέναν, πόσω μάλλον από άτομα, τα οποία επικαλούμενα παράλογες θεωρίες συνωμοσίας προσπαθούν να οδηγήσουν τη χώρα στον Μεσαίωνα.

»Το συντεταγμένο κράτος θα απαντήσει αυστηρά σε όσους αγνοούν τους νόμους. Η υγεία, η ασφάλεια των πολιτών και η Δημοκρατία μας δεν θα αφεθεί στα χέρια έξαλλων και ανεύθυνων πολιτών».

Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί

Δυο αστυνομικοί τραυματίστηκαν σοβαρά κατά την διάρκεια των επεισοδίων.

Συνάδελφοί τους, τους παρείχαν τις πρώτες βοήθειες μέχρι την έλευση ασθενοφόρου.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ν. Αναστασιάδης: «Το κράτος δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται» - Δύο αστυνομικοί τραυματίες"

Φολέγανδρος: Ο δράστης σκότωσε την 26χρονη γιατί πήραν λάθος δρόμο

Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως αναφορικά με τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς από τον 30χρονο σύντροφό της.

Την ώρα που ο 30χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας της 26χρονης Γαρυφαλλιάς έχει μεταφερθεί στον εισαγγελέα της Νάξου για να του απαγγελθούν κατηγορίες όπου και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη, νέα στοιχεία έρχονται να προστεθούν στο παζλ της δολοφονίας της άτυχης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο. Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες το αίτιο του τσακωμού του ζευγαριού, ο οποίος οδήγησε στο τραγικό συμβάν, ήταν ότι πήραν λάθος δρόμο. 

Σύμφωνα με το Open, το ζευγάρι ήθελε να μεταβεί σε μια τοποθεσία του νησιού αλλά έχασαν τον δρόμο. Αυτό ήταν η αιτία για να ξεκινήσει ένας μεγάλος καυγάς μεταξύ του 30χρονου και της 26χρονης Γαρυφαλλιάς που οδήγησε στον θάνατό της.

Όπως είπε στην κατάθεση του ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος κατά την διάρκεια του τσακωμού, κατά λάθος σήκωσε το χειρόφρενο με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να βγει εκτός δρόμου και να φτάσει κοντά στο χείλος του γκρεμού.

Το μαύρο Ford βρίσκεται στην απόκρυμνη πλαγιά της θαλάσσιας περιοχής της Λυγαριάς τρακαρισμένο και με σπασμένα τζάμια. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα όσα είπε ο 30χρονος στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν οι δυο τους τσακώνονταν τις τελευταίες ημέρες. Το ίδιο έγινε και το μοιραίο μεσημέρι της Παρασκευής ενώ βρίσκονταν εν κινήσει στο αυτοκίνητο.

 
 Όπως αναφέρει η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της, ο συλληφθείς, ο οποίος παραδέχτηκε την ενοχή του, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Συνελήφθη χθες (17.07.2021) το βράδυ στη Φολέγανδρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Φολέγανδρου και του Τμήματος Ασφαλείας Σύρου-Ερμούπολης, 30χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση 26χρονης ημεδαπής.

Ειδικότερα, ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, προχθές (16.07.2021) το απόγευμα ανασύρθηκε η ημεδαπή χωρίς τις αισθήσεις της από τη θαλάσσια περιοχή «Λυγαριά» Φολεγάνδρου και μεταφέρθηκε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

 Η προανακριτική έρευνα για το περιστατικό, αρχικά, ανατέθηκε από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή στον Λιμενικό Σταθμό Φολεγάνδρου, ενώ στις έρευνες συνέδραμαν κλιμάκιο του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου και στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Σύρου – Ερμούπολης, που μετέβησαν άμεσα στη Φολέγανδρο.
Στο πλαίσιο των ερευνών αναζητήθηκε ο 30χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε από αστυνομικούς απογευματινές ώρες χθες (17.07.2021) σε βραχώδη θέση κοντά στη θαλάσσια περιοχή, όπου ανευρέθηκε η σορός της 26χρονης και προσήχθη στον Λιμενικό Σταθμό Φολεγάνδρου.

Από τη διερεύνηση, συλλογή και συνδυαστική εξέταση των δεδομένων της υπόθεσης προέκυψαν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας και η προανακριτική έρευνα ανατέθηκε στη Ελληνική Αστυνομία.

 Στο νησί κλήθηκε και μετέβη πρωινές ώρες σήμερα και κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προς υποβοήθηση του προανακριτικού έργου.

Όπως προέκυψε, μεσημβρινές ώρες προχθές (16.07.2021) o 30χρονος επιβαίνοντας με την 26χρονη σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο καυγάδισαν, εξετράπησαν της πορείας τους σε βραχώδη περιοχή και όταν η 26χρονη βγήκε από το όχημα την ακολούθησε σε απόκρημνο σημείο, όπου διαπληκτίστηκαν και την έσπρωξε προς τη θάλασσα».

Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατός της Γαρυφαλλιάς

Στο μεταξύ το μεσημέρι της Κυριακής έγινε γνωστά τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής που διενήργησε ο ιατροδικαστής, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι η κοπέλα ήταν ζωντανή, όταν έπεσε στο νερό κι ότι η αιτία του θανάτου της ήταν ο πνιγμός. Επίσης, οι κακώσεις που βρέθηκαν στο σώμα της ήταν συμβατές με τις κακώσεις που προήλθαν από τα χτυπήματα στα βράχια.

aftodioikisi 

Διαβάστε Περισσότερα » "Φολέγανδρος: Ο δράστης σκότωσε την 26χρονη γιατί πήραν λάθος δρόμο"

Κύπρος: Επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ από διαδηλωτές κατά των μέτρων για τον κορονοϊό - Ζημιές και έξω από το Προεδρικό Μέγαρο

Επίθεση με κροτίδες, στο συγκρότημα ΔΙΑΣ και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ στην Κύπρο, έκαναν, το βράδυ της Κυριακής, ομάδες ατόμων διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Αποτέλεσμα ήταν να ανάψουν φωτιές και να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές. Το συγκρότημά δέχθηκε επίθεση από άτομα, που πέταξαν κροτίδες και προκάλεσαν καταστροφές, τόσο στα αυτοκίνητα του σταθμού, όσο και στο εσωτερικό του κτιρίου.

Οι διαδηλωτές εισέβαλαν αρχικά στον προαύλιο χώρο του συγκροτήματος, ενώ κατόπιν κατευθύνθηκαν εντός του συγκροτήματος, την ώρα μάλιστα που ήταν σε εξέλιξη η μετάδοση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.

Ζημιές και έξω από το Προεδρικό Μέγαρο

Εκτεταμένες υλικές ζημιές προκλήθηκαν στους εξωτερικούς χώρους του Προεδρικού Μεγάρου της Λευκωσίας, μετά από πορεία διαμαρτυρομένων που θέλησαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα μέτρα κατά της πανδημίας του κορονοϊού. 

Οι διαδηλωτές συνέχισαν την διαμαρτυρία τους, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις συγκεντρώθηκαν και θα παραμείνουν στην Λεωφόρο Προεδρικού Μεγάρου, προς εκτόνωση της έντασης.

Νίκος Νουρής: Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν 

Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Νίκος Νουρής, μετά την επίθεση στο Συγκρότημα ΔΙΑΣ και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ από αρνητές των μέτρων της πανδημίας του κορονοϊού.

Προηγήθηκε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, όπου ανέφερε: Η ελευθεροφωνία είναι ακρογωνιαίος λίθος της Δημοκρατίας. Η οχλοκρατία και οι τραμπουκισμοί δεν έχουν θέση.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: Επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ από διαδηλωτές κατά των μέτρων για τον κορονοϊό - Ζημιές και έξω από το Προεδρικό Μέγαρο"

Η Τουρκία καταδίκασε απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που απαγορεύει τη μαντίλα σε χώρους εργασίας

Η Τουρκία καταδίκασε σήμερα την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της ΕΕ που επιτρέπει σε εταιρείες, σε χώρες μέλη, να απαγορεύουν στους εργαζομένους να φορούν μαντίλα, αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

Το Υπουργείο Εξωτερικών στη γραπτή του δήλωση ανέφερε ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου «παραβιάζει τη θρησκευτική ελευθερία».

«Καταδικάζουμε την απόφαση, η οποία είναι νομικά και εν γνώσει της λανθασμένη και επικίνδυνη σε σχέση με την ισλαμοφοβία που θα υποκινήσει», πρόσθεσε.

Η δήλωση περιέγραψε την απόφαση του δικαστηρίου ως «ένα νέο παράδειγμα προσπαθειών να δοθεί στην ισλαμοφοβία και τη μισαλλοδοξία στους μουσουλμάνους μια θεσμική και νομική ταυτότητα στην Ευρώπη».

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε την Πέμπτη δύο υποθέσεις που κατέθεσαν Μουσουλμάνες στη Γερμανία, οι οποίες τέθηκαν σε αναστολή λόγω εργασίας λόγω της μαντίλας.

Το δικαστήριο έκρινε ότι οι εταιρείες στα κράτη μέλη θα μπορούσαν να απαγορεύσουν στους υπαλλήλους να φορούν μαντίλα γιατί «πρέπει να παρουσιάζουν ουδέτερη εικόνα στους πελάτες».

echedoros-a

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Τουρκία καταδίκασε απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που απαγορεύει τη μαντίλα σε χώρους εργασίας "

Φυλακή για ανεμβολίαστους ανακοίνωσε η Γαλλία! - 6 μήνες σε όσους μπαίνουν σε εστιατόριο χωρίς Covid pass

Δυστοπικά μέτρα τα οποία είναι βγαλμένα από ταινίες φαντασίας επιβάλει η Γαλλία, ώστε να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν, καθώς ανακοινώθηκαν... οι πρώτες φυλακές για ανεμβολίαστους. 

Συγκεκριμένα όσοι πολίτες στη Γαλλία εισέρχονται σε μπαρ ή εστιατόριο χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ (Covid Pass) θα έρχονται αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης 6 μηνών.

Αντίστοιχα οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων θα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης 1 έτους και πρόστιμο 45.000 ευρώ.

Οι ποινές αυτές αποτελούν σημαντικό τμήμα των προσπαθειών της γαλλικής κυβέρνησης να επιβάλλει τον εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού εν μέσω διαδηλώσεων κατά της υποχρεωτικότητας.

Να σημειώσουμε πως δεν είναι διόλου απίθανο μέσα στις επόμενες ημέρες να υπάρξουν παρόμοιες ανακοινώσεις και από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία ήδη έχει επιβάλει αυστηρά πρόστιμα -χρηματικά. 

Χιλιάδες Γάλλοι κατά του Ε.Μακρόν για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς 

Η Γαλλία ξεσηκώνεται και βγήκε στους δρόμους λόγω της πολιτικής κοινωνικού διαχωρισμού που επιχειρεί να επιβάλει ο Ε.Μακρόν σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους ανάλογα με αυτές που δίκην ολοκληρωτικού καθεστώτος επέβαλλε στην Ελλάδα ο Κ.Μητσοτάκης (δεν λέμε «η κυβέρνηση της ΝΔ» γιατί το 90% των στελεχών της ΝΔ διαφωνούν με τους χειρισμούς του Κ.Μητσοτάκη).

Ο γαλλικός λαός πάντα ιδιαίτερα «ευαίσθητος» σε θέματα που άπτονται της στέρησης των ελευθεριών του βγήκε στους δρόμους και ζητεί την παραίτηση του Ε.Μακρόν ένα χρόνο πριν λήξει η θητεία του στέλνοντας στα τάρταρα την ήδη «πεθαμένη» δημοτικότητά του.

Εκατοντάδες χιλιάδες Γάλλοι βγήκαν στους δρόμους ζητώντας την παραίτηση του Προέδρου Μακρόν μετά την ανακοίνωσή του ότι θα απαιτείται «ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας» σε όλα τα «μπαρ, εστιατόρια, λούνα παρκ, εμπορικά κέντρα, τρένα, πούλμαν και αεροπλάνα».

Από τη Μασσαλία έως τη Λιλ και από το Μονπελιέ έως το Παρίσι, για να αμφισβητήσουν τον εμβολιασμό, να καταγγείλουν τη "δικτατορία" ή να επικρίνουν το υγειονομικό πάσο.

"Ελευθερία", "Μακρόν δικτάτορα" ... Από τον βορρά στο νότο της χώρας, τα συνθήματα ήταν παρόμοια.

Στο Παρίσι, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία κατά των πρόσφατων υγειονομικών μέτρων που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Μακρόν σε τουλάχιστον τρεις ξεχωριστές συγκεντρώσεις.

Η πρώτη πομπή, αποτελούμενη από μερικές χιλιάδες διαδηλωτές, ξεκίνησε από το Παλέ-Ρουαγιάλ, στο κέντρο της πρωτεύουσας, πριν διασχίσει τον Σηκουάνα φωνάζοντας συνθήματα όπως "Ελευθερία", "Όχι στη δικτατορία της υγείας" ή "Μακρόν παραιτήσου".

Η εξέλιξη αυτή έχει εξοργίσει το σύνολο του γαλλικού λαού, και όχι μόνο τους μη εμβολιασμένους όπως κάποιοι πιστεύουν. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάλιστα γίνεται ευθεία αντιπαραβολή των ναζιστικών απαγορεύσουν κατά των εβραίων με τις απαγορεύσεις κατά των μη εμβολιασμένων.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Φυλακή για ανεμβολίαστους ανακοίνωσε η Γαλλία! - 6 μήνες σε όσους μπαίνουν σε εστιατόριο χωρίς Covid pass"

55 δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο

Πενήντα πέντε δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το τελευταίο 24ωρο, σε όλη την Ελλάδα.

Για την κατάσβεσή τους επιχείρησαν συνολικά 465 πυροσβέστες με 177 οχήματα, 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 7 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρείχαν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα ΟΤΑ.

Οι περισσότερες φωτιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο. Παράλληλα, τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "55 δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο"

Ζάκυνθος: Κλείνει ο κεντρικός δρόμος του Λαγανά με εντολή Χρυσοχοϊδη ύστερα από επεισόδια και ξυλοδαρμούς μεταξύ τουριστών

Μετά από εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κλείνει τις επόμενες ημέρες ο κεντρικός δρόμος του Λαγανά τις βραδινές ώρες μέχρι το πρωί για λόγους ασφαλείας των πολιτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δρόμος θα κλείσει την Τετάρτη.

Για τον λόγω αυτό, την Τρίτη φθάνουν στο νησί 20 επιπλέον αστυνομικοί, οι οποίοι θα ενισχύσουν κυρίως τις πεζες περιπολίες στο κομμάτι του Λαγανά που θα κλείσει. Η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων του νησιού ερχεται να προστεθεί στους 120 αστυνομικούς που επιχειρούν το φετινό καλοκαίρι.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, έστειλε χθες σαφές μήνυμα τόσο στην πολιτική ηγεσία όσο και στους αξιωματικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, ότι πρέπει να επέλθει και πάλι η νομιμότητα στην Ζάκυνθο και ιδιαίτερα στο Λαγανά.

Οι αποφάσεις λήφθηκαν μετά τα επεισόδια και τους ξυλοδαρμούς μεταξύ τουριστών, αλλά και πολλά περιστατικά παραβατικότητας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ζάκυνθος: Κλείνει ο κεντρικός δρόμος του Λαγανά με εντολή Χρυσοχοϊδη ύστερα από επεισόδια και ξυλοδαρμούς μεταξύ τουριστών"

Καιρός αύριο: Άστατος με βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Φθινοπωρινό παραμένει το σκηνικό του καιρού και αύριο Δευτέρα (19.07.2021), καθώς πέσουν κατά τόπους βροχές και καταιγίδες.

Στα ηπειρωτικά προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα κεντρικά και βόρεια εκτός της Θράκης και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους έντονα μέχρι τις απογευματινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες, το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο, την Κρήτη και τις Κυκλάδες, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά μεμονωμένες καταιγίδες.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, στα δυτικά και τα νότια θα φτάσει τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου και στα υπόλοιπα τους 33 με 35 βαθμούς.

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο Δευτέρα (19.07.2021) από την ΕΜΥ για όλη την Ελλάδα
 
Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα νότιοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Θράκη γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες μέχρι τις απογευματινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές, αλλά τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις που το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 και στα ανατολικά έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 και στα ηπειρωτικά έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στα βόρεια, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες μέχρι τις απογευματινές ώρες στη Θεσσαλία και τις Σποράδες θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν. Στα νότια λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5, πρόσκαιρα το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη και τις δυτικές Κυκλάδες, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Άστατος με βροχές και σποραδικές καταιγίδες"

Βέλγιο: 31 οι νεκροί και 163 οι αγνοούμενοι από τις πλημμύρες

Aνεβαίνει ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που έπληξαν το Βέλγιο. Τριάντα ένας είναι μέχρι τώρα οι νεκροί, ενώ τουλάχιστον 163 είναι οι αγνοούμενοι σύμφωνα με εκτίμηση του κέντρου κρίσεων, μεταδίδει το δίκτυο rtbf.

Οι αρχές κάνουν έκκληση στους πολίτες να επικοινωνήσουν μαζί τους σε περίπτωση που αναζητούν κάποιον δικό τους.

«Εάν δεν έχετε νέα από κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την τοπική αστυνομία που συλλέγει πληροφορίες για τους αγνοούμενους» αναφέρουν.

Γερμανία: «Θα μείνουμε στο πλευρό σας», διαβεβαίωσε η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ τους πληγέντες

Η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα το Σουλντ της Ρηνανίας – Παλατινάτου, το οποίο βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο επίκεντρο των φονικών καταιγίδων που έπληξαν τη δυτική Γερμανία. Η κυρία Μέρκελ υποσχέθηκε αλληλεγγύη και χειροπιαστή βοήθεια, ενώ εμφανίστηκε σοκαρισμένη από την έκταση της καταστροφής.

«Ήθελα να έχω μια ρεαλιστική εικόνα μιας σουρεαλιστικής κατάστασης», δήλωσε η Καγκελάριος και πρόσθεσε ότι της είναι πολύ δύσκολο να περιγράψει με λόγια αυτό που αισθάνεται μπροστά στην καταστροφή. «Είναι παρήγορο το γεγονός ότι οι άνθρωποι μένουν ενωμένοι και βοηθούν ο ένας τον άλλον», τόνισε και δήλωσε κατ’ επανάληψη ότι η πολιτεία θα βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των πληγέντων.

Συγκεκριμένα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα θέσει σε εφαρμογή πρόγραμμα άμεσης βοήθειας από την ερχόμενη Τετάρτη, ανέφερε η κυρία Μέρκελ, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «θα χρειαστεί υπομονή», ενώ πρόσθεσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις και τα τεχνικά συνεργεία θα παραμείνουν στην περιοχή «για όσο αυτό είναι αναγκαίο». Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα σωστικά και τεχνικά συνεργεία που επιχειρούν, αλλά και τους πολίτες οι οποίοι εκφράζουν τη βούληση να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν. Τους κάλεσε μάλιστα σε δύο εβδομάδες, όταν η κατάσταση θα έχει ξεκαθαρίσει, να επανέλθουν ρωτώντας με ποιον τρόπο μπορούν να συνεισφέρουν.

«Για άλλη μια φορά είδαμε τη βία με την οποία μπορεί να λειτουργήσει η φύση», συνέχισε η ‘Αγγελα Μέρκελ, για να υπογραμμίσει ότι οι άνθρωποι της περιοχής είναι παρόλα αυτά γεμάτοι ελπίδα για την ανοικοδόμηση της περιοχής τους «με πάθος, αγάπη και δύναμη». «Αυτό πρέπει να πραγματοποιηθεί. Η Γερμανία είναι μια ισχυρή χώρα που ευτυχώς μπορεί αυτό οικονομικά να το αντέξει», είπε χαρακτηριστικά και υποσχέθηκε να επιστρέψει στην περιοχή τον Αύγουστο προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόοδο των εργασιών.

Η ‘Αγγελα Μέρκελ τόνισε ακόμη ότι η πολιτική για το κλίμα θα πρέπει στο εξής να είναι «περισσότερο εστιασμένη» από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια. «Δεν μπορεί κανείς να γενικεύει από ένα γεγονός, αλλά δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι συνολικά έχουμε να κάνουμε με τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε, για να συμπληρώσει: «Πρέπει να ασχοληθούμε περισσότερο με την προσαρμογή στην κατάσταση και να γίνουμε γρηγορότεροι στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».

Ερωτώμενη σχετικά με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας και υποψήφιο Καγκελάριο ‘Αρμιν Λάσετ (CDU), ο οποίος «συνελήφθη» χθες να γελάει ενώ ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ εξέφραζε τη θλίψη του για την καταστροφή, η Καγκελάριος περιορίστηκε να δηλώσει ότι «και η Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία έχει πληγεί ιδιαίτερα».

Από την πλευρά της η Πρωθυπουργός της Ρηνανίας – Παλατινάτου Μάλου Ντράιερ (SPD), η οποία υποδέχθηκε στο Σουλντ την κυρία Μέρκελ, έκανε λόγο για «τραυματική κατάσταση», αναφερόμενη στους 112 νεκρούς από τις πλημμύρες και στην απώλεια περιουσιών. «Οι καρδιές μας είναι κοντά σε εκείνους που έχασαν τους αγαπημένους τους και αγωνιούμε μαζί με τους συγγενείς των αγνοουμένων», δήλωσε.

Εντός της ημέρας αναμένεται να επισκεφθεί την περιοχή και η υπουργός ‘Αμυνας ‘Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, καθώς περισσότεροι από 1000 στρατιώτες συμμετέχουν επιτόπου στις προσπάθειες των σωστικών και των τεχνικών συνεργείων.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Βέλγιο: 31 οι νεκροί και 163 οι αγνοούμενοι από τις πλημμύρες"

Αφαίρεσαν από το Γυμνάσιο Αμμοχώστου την επιγραφή «Ελληνικό Γυμνάσιο» λίγο πριν την επίσκεψη Ερντογάν

Στην Κύπρο φτάνει αύριο ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνοδευόμενος από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αλλά και μέλη του κόμματος του (AKP). Υπό την σκιά των παράνομων εορτασμών  για την εισβολή της 20ης Ιουλίου του 1974 και την παρέλαση που θα γίνει συνεχίζονται οι προετοιμασίες και στο Βαρώσι, παρότι οι τελευταίες πληροφορίες από τουρκοκυπριακές πηγές αναφέρουν ότι λόγω του καύσωνα ο Πρόεδρος Ερντογάν δεν θα μεταβεί στο Βαρώσι και τις ανακοινώσεις που αφορούν την περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων αλλά και σειρά άλλων έργων που θα ανακοινωθούν, θα γίνουν από το ξενοδοχείο Concorde στο Κιόνελλι.

Οι προετοιμασίες στην περίκλειστη συνεχίζονται, με το κατοχικό στρατό να προχωρεί σε μία ακόμη προκλητική πράξη χθες Σάββατο, αφού σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσίευσε η ιστοσελίδα https://dialogos.com.cy/  χθες και αναδημοσιεύονται στον τουρκοκυπριακό Τύπο, αφαιρέθηκε από το Ελληνικό Γυμνάσιο Αμμοχώστου η επιγραφή «Ελληνικό Γυμνάσιο».

 

Αντιδράσεων συνέχεια λίγο πριν την άφιξη Ερντογάν

Στα κατεχόμενα τα κόμματα της αντιπολίτευσης CTP και TDP αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν την επίσκεψη Ερντογάν και δεν θα παρευρεθούν αύριο στην «βουλή», όπου θα παραστεί ο Τούρκος Πρόεδρος για την ομιλία του. Επιπρόσθετα συνεχίζονται και τα μηνύματα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους Τ/κ να εκφράζουν ανησυχία για το μέλλον τους, αφού βλέπουν ότι Τουρκία – Τατάρ, προσπαθούν να αφομοιώσουν της Τουρκοκυπριακή κοινότητα πλήρως, κυρίως μέσω της δημογραφικής αλλοίωσης που επιχειρείται με την συνεχή παροχή διαβατηρίων σε έποικους Τούρκους.

politis.com.cy 

Διαβάστε Περισσότερα » "Αφαίρεσαν από το Γυμνάσιο Αμμοχώστου την επιγραφή «Ελληνικό Γυμνάσιο» λίγο πριν την επίσκεψη Ερντογάν"

Κοζάνη: Πρόστιμο στον ιερέα για τη λιτανεία εικόνας της Αγίας Μαρίνας – Οι παρουσίες που συζητήθηκαν

Τα μέτρα για τον κορονοϊό δεν εφαρμόστηκαν και η λιτανεία στην Κοζάνη έγινε κανονικά. Τον λογαριασμό θα κληθεί να πληρώσει ο ιερέας της εκκλησίας…

Στην επιβολή προστίμου, ύψους 1.500 ευρώ, στον ιερέα του ναού της Αγίας Μαρίνας Τσοτυλίου, για την παράνομη (σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και τα μέτρα για την πανδημία του κορονοϊού) διενέργεια λιτανείας, την παραμονή της εορτής της Αγίας, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Μάλιστα, για τη διενέργεια της λιτανείας (οι οποίες απαγορεύονται από τη σχετική ΚΥΑ σε ολόκληρη τη χώρα) υπήρξε και εισαγγελική παρέμβαση. Να σημειωθεί πως στη λιτανεία της εικόνας της Αγίας Μαρίνας στο Τσοτύλι έδωσαν το “παρών” τόσο ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, όσο και η βουλευτής Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας Παρασκευή Βρυζίδου, η οποία, μάλιστα, “ανέβασε” και σχετικές φωτογραφίες στο προσωπικό της προφίλ, στο Facebook.

Iδιαίτερη εντύπωση, φυσικά, προκαλεί το γεγονός πως η Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης επέτρεψε τη διενέργεια της λιτανείας, προεξάρχοντος, μάλιστα, του ίδιου του μητροπολίτη Αθανάσιου.

Όπως, τέλος, αναφέρεται στο σημερινό δελτίο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας για τις παραβάσεις των μέτρων για τον κορονοϊό, “Δυτική Μακεδονία: 1.500 ευρώ πρόστιμο σε ιερωμένο για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων”.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κοζάνη: Πρόστιμο στον ιερέα για τη λιτανεία εικόνας της Αγίας Μαρίνας – Οι παρουσίες που συζητήθηκαν"

Κορωνοϊός – Εμβόλια: Μεταδίδουν τον ιό οι εμβολιασμένοι;

Τα ερευνητικά δεδομένα αλλά και τα στοιχεία από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού έχουν επιβεβαιώσει την υψηλή προστασία που εξασφαλίζουν τα εμβόλια έναντι της σοβαρής νόσησης και του κινδύνου θανάτου από COVID-19. Πράγματι, σημειώνουν οι Jennifer Juno και Adam Wheatley, ανώτεροι ερευνητές στο Ινστιτούτο Λοιμώξεων και Ανοσίας Peter Doherty και το Τμήμα Μικροβιολογίας και Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης αντίστοιχα, τα ποσοστά ανοσίας κυμαίνονται αποδεδειγμένα από 50% (Sinovac) έως 95% (Pfizer/BioNTech).

Ωστόσο, μεγάλο ερωτηματικό παραμένει το πόσο αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη μετάδοση του ιού, ιδίως μετά τις περιπτώσεις ανθρώπων που μολύνθηκαν μετά τον πλήρη εμβολιασμό τους. Τα συνεχώς ανανεούμενα επιστημονικά δεδομένα κινούνται σε αισιόδοξο μονοπάτι.

Μικρότερος κίνδυνος μετάδοσης από εμβολιασμένους

Μολονότι μελέτες σε ζώα είχαν από νωρίς επιβεβαιώσει ότι η ανοσοποίηση από τα εμβόλια κατά της COVID-19 μειώνει και τον κίνδυνο μετάδοσης, η αποτελεσματικότητα στους ανθρώπους διαπιστώθηκε μόλις πρόσφατα. Τον Απρίλιο, η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (Public Health England) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μιας μελέτης που συμπεριέλαβε πάνω από 365.000 νοικοκυριά με εμβολιασμένα και ανεμβολίαστα μέλη.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, τα εμβόλια των Οξφόρδης/Astra Zeneca και Pfizer/BioNTech μείωσαν τις πιθανότητες μετάδοσης του κορωνοϊού κατά 40-60%.

Άλλη μελέτη από το πρωτοπόρο στου εμβολιασμούς Ισραήλ, κατέληξε ότι στα 5.000 κρούσματα κορωνοϊού στον εμβολιασμένο πληθυσμό, το ιικό φορτίο στο ρινικό επίχρισμα ήταν σημαντικά χαμηλότερο από αυτό των ανεμβολίαστων διαγνωσμένων με τον ιό. Υπενθυμίζεται ότι η συγκέντρωση του ιού στη ρινική κοιλότητα είναι ευθέως ανάλογη με τον κίνδυνο μετάδοσης.

Τι αλλάζει και τι παραμένει μετά τον εμβολιασμό

Η μειωμένη διασπορά χάρη στα εμβόλια αναδεικνύεται σε ουσιαστικό όπλο στη μάχη για την ανοσία της αγέλης και την αναχαίτιση της πανδημίας. Παράλληλα, η διακοπή συρροών κρουσμάτων και η μείωση του ιού στην κοινότητα είναι απαραίτητα για τις ομάδες του πληθυσμού που σημείωσαν ασθενή ανοσολογική απόκριση ή δεν μπορούν ακόμα να προστατευτούν από τα εμβόλια όπως ανήλικοι, κάποιοι ηλικιωμένοι και ορισμένοι ασθενείς σε ανοσοκαταστολή.

Ωστόσο, ακόμη και η ανοσία από τον εμβολιασμό δεν είναι δια βίου. Με το ενδιαφέρον στραμμένο στον βραχύβιο χαρακτήρα των εμβολίων, οι επιστήμονες μελετούν την πορεία της ανοσίας σε εμβολιασθέντες κατά της COVID-19 αλλά και κατά πόσο προστατεύονται έναντι των μεταλλαγμένων στελεχών του ιού, ενίοτε πιο επικίνδυνων και μεταδοτικών. Ενδεικτικά, η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Moderna αναπτύσσει νέα εμβόλια προσαρμοσμένα ειδικά για την αντιμετώπιση των μεταλλάξεων του κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Τι πρέπει να έχουμε κατά νου λοιπόν; Με την πανδημία ακόμα να καλπάζει, έναν αξιοσημείωτο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων καθημερινά, δεν πρέπει να χαλαρώνουμε και να ξεχνάμε ότι ο ιός βρίσκεται ακόμη ανάμεσά μας. Ούτως ειπείν, μέτρα προστασίας όπως η χρήση μάσκας και κοινωνικές αποστάσεις θα παραμείνουν κομμάτι της καθημερινότητάς μας ακόμη και μετά τον εμβολιασμό, καθώς πολλοί άνθρωποι δεν θα χαίρουν ανοσολογικής προστασίας, φυσικά ή τεχνητά. Όπως επισημαίνουν άλλωστε οι ειδικοί «μικρότερος κίνδυνος μετάδοσης δεν σημαίνει καθόλου μετάδοση».

ygeiamou

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός – Εμβόλια: Μεταδίδουν τον ιό οι εμβολιασμένοι;"

Καρδίτσα: Μπουρίνι ξήλωσε σκεπές και άφησε τον Παλαμά δίχως ρεύμα (Βίντεο)

Χωρίς ηλεκτρικό στα Καλυβάκια και μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες στο Δήμο Παλαμά απ’ το μπουρίνι.

Δεν έχει τελειωμό το δράμα στο Δήμο Παλαμά που πέφτει από τη μια καταστροφή στην άλλη, καθώς όπως δείχνουν τα πράγματα έχει μπει κυριολεκτικά στο στόχαστρο της… κλιματικής αλλαγής!

Ειδικά οι αγρότες της περιοχής, από τον «Ιανό» και μετά, δεν σταματούν να μετρούν βαριά πλήγματα από ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως το σημερινό (18/7) νέο μπουρίνι που νωρίς το απόγευμα «χτύπησε» κυρίως την ευρύτερη περιοχή του Παλαμά, των Καλυβακίων και του Μάρκου.

Ένα καταστροφικό «μείγμα» από δυνατούς ανέμους, βροχή και χαλάζι για περίπου ένα τέταρτο της ώρας ήταν αρκετό για να φέρει τα πάνω κάτω στην πόλη και στα περίχωρα, ξεριζώνοντας δένδρα, κολώνες ηλεκτρισμού και πετώντας μακριά σκεπές κτιρίων και αγροτικών εγκαταστάσεων.

Ειδικά στον Παλαμά, απέναντι από το Κέντρο Υγείας, έπεσε από τη θύελλα ένα τεράστιο δένδρο, κλείνοντας διπλανό δρόμο και κόβοντας ηλεκτροφόρα καλώδια, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα το Νοσηλευτικό Ίδρυμα να μην έχει παροχή ρεύματος μέχρι αργά το απόγευμα.

Τελικά λίγο αργότερα αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότησή του, όπως και στη γύρω περιοχή όπου είχε διακοπεί για μερικές ώρες.

Στο «σκοτάδι» παραμένει όμως μέχρι αυτή την ώρα (21.15) το μισό χωριό Καλυβάκια καθώς έχει πέσει κεντρική κολώνα ηλεκτροδότησης και γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης της ζημιάς από τεχνικά συνεργεία Δήμου Και ΔΕΗ.

Επίσης, πίσω από το Δημαρχείο, κομμάτια δένδρου κόπηκαν και έπεσαν πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ σκορπίστηκε στους πέντε ανέμους και μια μεταλλική σκεπή πάνω από ισόγειο κτήριο με ιδιωτικό φροντιστήριο.

Αρκετά σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν και η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από οικόπεδα, υπόγεια.

Παράλληλα, καλλιέργειες με βαμβάκια, καλαμπόκια, τριφύλλια, αμπέλια και οπωροκηπευτικά καταστράφηκαν ολοσχερώς την πιο κρίσιμη περίοδο της ανάπτυξής τους.

Περιοδεία στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Παλαμά έκαναν μαζί ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Σακελλαρίου, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κωστής Νούσιος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Καραγιάννης και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κώστας Γαϊτανίδης.

Ο κ. Σακελλαρίου μιλώντας για την κατάσταση στο KarditsaLive.Net επισήμανε πως τα προβλήματα είναι ξανά πάρα πολλά, έπεσαν δένδρα, και στύλοι της ΔΕΗ, «έφυγαν» σκεπές, έπαθαν ζημιές αυτοκίνητα και καταστράφηκαν καλλιέργειες.

Όπως τόνισε, ο Δήμος συγκεντρώνει ακόμη στοιχεία για τις καταστροφές που επικεντρώνονται απ’ ότι φαίνεται στον περιφερειακό του Παλαμά, σε Καλυβάκια και Μάρκο.

Επιπλέον ο κ. Σακελλαρίου σημείωσε ότι η πόλη πλημμύρισε, καθώς ο Παλαμάς είναι επίπεδος και όλα τα όμβρια ύδατα συγκεντρώνονται στα περιμετρικά κανάλια τα οποία λόγω της άρδευσης ήταν γεμάτα με νερό με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Από την πλευρά του ο κ. Νούσιος τόνισε τις μεγάλες ζημιές που έγιναν ιδιαίτερα στην πόλη, στις καλλιέργειες και δίπλα στο Κέντρο Υγείας όπου έπεσε όπως αναφέραμε ένα δένδρο.

«Είμαστε εδώ για να κινήσουμε άμεσα όλες τις διαδικασίες, να γίνουν οι αναγγελίες και οι δηλώσεις ζημιών στον ΕΛΓΑ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νούσιος.

Να σημειωθεί ότι προς βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Παλαμά στην αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης στην πόλη συνέδραμαν και δυνάμεις από την Καρδίτσα και τις άλλες πόλεις του Νομού μας.

karditsalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Καρδίτσα: Μπουρίνι ξήλωσε σκεπές και άφησε τον Παλαμά δίχως ρεύμα (Βίντεο)"

Κορωνοϊός: Στα 1.558 τα νέα κρούσματα - 610 κρούσματα στην Αττική, 206 στην Κρήτη

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού είναι 1.558 , εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 457.312 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 148 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.557 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 10, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.850 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 123 (60.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 87.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.757 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 132 (ημερήσια μεταβολή +8.2%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 109 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 42 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Από το σύνολο των 1.558 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 15 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας . Η κατανομή των 1.543 νέων εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα παρουσιάζεται στον κατωτέρω πίνακα:

Στην Αττική καταγράφηκαν 610 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Η Κρήτη έχει συνολικά 206, εκ των οποίων 91 στο Ηράκλειο, 20 στο Λασίθι, 50 στο Ρέθυμνο και 45 στα Χανιά. Τριψήφιο αριθμό 112 κρουσμάτων η Θεσσαλονίκη. Η Μύκονος, που βρίσκεται σε καθεστώς περιορισμών από χθες, έχει 39 κρούσματα.

Η γεωγραφική κατανομή των 1.543 από τα 1558 νέα κρούσματα covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

  • 79 κρούσματα στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής
  • 108 κρούσματα στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών
  • 15 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής
  • 64 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών
  • 172 κρούσματα στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών
  • 89 κρούσματα στην Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών
  • 72 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς
  • 11 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων
  • 112 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
  • 17 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε 'Ανδρου
  • 7 κρούσματα στην Π.Ε Αργολίδας
  • 13 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας
  • 33 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
  • 6 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
  • 4 κρούσματα στην Π.Ε Γρεβενών
  • 3 κρούσματα στην Π.Ε Δράμας
  • 18 κρούσματα στην Π.Ε Έβρου
  • 22 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
  • 11 κρούσματα στην Π.Ε Ζακύνθου
  • 9 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας
  • 91 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
  • 12 κρούσματα στην Π.Ε Θεσπρωτίας
  • 13 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε Ικαρίας
  • 25 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε Καβάλας
  • 5 κρούσματα στην Π.Ε Καλύμνου
  • 29 κρούσματα στην Π.Ε Καρδίτσας
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε Καστοριάς
  • 13 κρούσματα στην Π.Ε Κέρκυρας
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε Κιλκίς
  • 8 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
  • 38 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
  • 8 κρούσματα στην Π.Ε Κω
  • 9 κρούσματα την Π.Ε Λακωνίας
  • 40 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας
  • 20 κρούσματα στην Π.Ε Λασιθίου
  • 12 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε Λευκάδας
  • 27 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
  • 10 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
  • 4 κρούσματα στην Π.Ε Μήλου
  • 39 κρούσματα στην Π.Ε Μυκόνου
  • 8 κρούσματα στην Π.Ε Νάξου
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε Ξάνθης
  • 19 κρούσματα στην Π.Ε Πάρου
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πέλλας
  • 9 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
  • 6 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας
  • 50 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε Ροδόπης
  • 28 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου
  • 5 κρούσματα στην Π.Ε Σάμου
  • 10 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών
  • 1 κρούσμα στην Π .Ε Σποράδων
  • 3 κρούσματα στην Π.Ε Σύρου
  • 4 κρούσματα στην Π.Ε Τήνου
  • 5 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε Φθιώτιδας
  • 5 κρούσματα στην Π.Ε Φλώρινας
  • 6 κρούσματα στην Π.Ε Φωκίδας
  • 5 κρούσματα στην Π.Ε Χαλκιδικής
  • 45 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε Χίου
  • 49 κρούσματα υπό διερεύνηση
Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 5.635.171 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 6.073.461 δείγματα. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 73.005 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 1.558 τα νέα κρούσματα - 610 κρούσματα στην Αττική, 206 στην Κρήτη"

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για σήμερα και αύριο

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού σήμερα Κυριακή και αύριο Δευτέρα με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους, εξέδωσε η ΕΜΥ.

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα σήμερα Κυριακή (18-07-2021) και αύριο Δευτέρα (19-07-2021) με βροχές και ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά, τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν:

  1. Σήμερα Κυριακή, την Ήπειρο, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη δυτική Στερεά και τις βορειότερες περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας.
  2. Αύριο Δευτέρα, μέχρι τις απογευματινές ώρες τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

 

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για σήμερα και αύριο"

Κεραμέως: Από τον Σεπτέμβριο η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών – Θα είναι υποχρεωτική

«Καλούμε τα μέλη της εκπαιδευτικής μας κοινότητας να εμβολιαστούν. Πλέον καλούμε και τους μαθητές μας άνω των 15 ετών, καθώς δόθηκε η δυνατότητα εμβολιασμού και σε αυτούς», δηλώνει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής τονίζει την ανάγκη ενίσχυσης του τείχους ανοσίας, ενώ χαρακτηρίζει ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι τα ¾ των εκπαιδευτικών έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο δηλώνει ακόμη: «Συζητάμε με τους ειδικούς και εξετάζουμε όλα τα μέτρα για να διασφαλίσουμε τη δια ζώσης λειτουργία των εκπαιδευτικών μας δομών».

Για τη διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών η κυρία Κεραμέως σημειώνει ότι «θα έχει καθαρά βελτιωτικό χαρακτήρα και τα αποτελέσματά της θα συνδέονται είτε με επιβράβευση μέσω μορίων είτε με επιμόρφωση». Συμπληρώνει ότι τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν σχετικές ενημερωτικές συνεδρίες για τους εκπαιδευτικούς αλλά υπογραμμίζει ότι η συμμετοχή στην αξιολόγηση θα είναι υποχρεωτική, ενώ προβλέπονται συνέπειες για όποιον δεν συμμετέχει οι οποίες θα είναι «η μη μισθολογική εξέλιξη και η παρακράτηση του μισθού για περίοδο έως και ενός μηνός».

Αναφορικά με την καθιέρωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής (ΕΒΕ) στα ΑΕΙ η υπουργός Παιδείας λέει μεταξύ άλλων, ότι «είναι μείζονος σημασίας για εμάς οι νέοι μας να έχουν πραγματικές επιλογές, γι’ αυτό και μέλημά μας από την πρώτη ημέρα στο υπουργείο είναι να ανοίγουμε δρόμους για τους νέους μας».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κεραμέως: Από τον Σεπτέμβριο η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών – Θα είναι υποχρεωτική"

Φολέγανδρος: «Έτσι σκότωσα την Γαρυφαλλιά» – Η πρώτη κατάθεση για το έγκλημα και τη δολοφονία

Η Φολέγανδρος παραμένει ανάστατη από το στυγερό έγκλημα με θύμα την 26χρονη Γαρυφαλλιά. Δράστης ο νεαρός σύντροφός της, που πήγε μαζί της, στο Κυκλαδίτικο νησί για διακοπές. Τα λόγια του, στους αστυνομικούς ρίχνουν περισσότερο φως στη δολοφονία…

Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη του φονικού που πάγωσε τη Φολέγανδρο και ολόκληρη τη χώρα, ο 30χρονος που ομολόγησε τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας. Προσπάθησε να περιγράψει από τη δική του οπτική γωνία τα δραματικά γεγονότα και τον τρόπο που έφτασε στο έγκλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr φέρεται να είπε πως έχασε τον έλεγχο, επειδή η σύντροφός του, τον ειρωνεύτηκε. Υποστήριξε πως οι μεταξύ τους καυγάδες το τελευταίο διάστημα ήταν συνεχείς, όπως και οι προσβολές που δεχόταν.

Επιχείρησε να ρίξει όλη την ευθύνη στην αδικοχαμένη Γαρυφαλλιά που όπως τόνισε στους αστυνομικούς, τον προκαλούσε με κάθε τρόπο. Τη μοιραία νύχτα του εγκλήματος και ενώ βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητό του, υπήρξε νέος έντονος τσακωμός. «Έχασα τον έλεγχο την ώρα που οδηγούσα και το αυτοκίνητο έφυγε εκτός δρόμου.»

Η αντίστροφη μέτρηση για το φονικό είχε ήδη ξεκινήσει. Όπως διαπιστώθηκε όταν βγήκαν έξω ο 30χρονος άρχισε να χτυπά την 26χρονη με πρωτοφανή αγριότητα και κάποια στιγμή την έριξε στη θάλασσα. Η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε ότι η νεαρή κοπέλα είχε κακώσεις στα χέρια, στα πόδια και την πλάτη της, προφανώς από την πτώση της από τα βράχια, όταν την έσπρωξε ο 30χρονος σύντροφός της, στην παραλία Λυγαριά στη Φολέγανδρο.

Μοιραία, από τα χτυπήματα, η 26χρονη δεν μπόρεσε να αντιδράσει όταν έπεσε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της από πνιγμό. Στην παραλία βρέθηκαν κηλίδες αίματος, ένα από τα σκουλαρίκια που φορούσε και κομμάτια από το κολιέ που είχε σπάσει.

«Δεν ήθελα να την σκοτώσω ούτε το είχα προσχεδιάσει» τόνισε ο καθ’ ομολογίαν δράστης. Ισχυρίστηκε ότι βούτηξε για να τη βρεί και όταν την είδε αναίσθητη, αντί να τη βοηθήσει, αποφάσισε να φύγει, αφήνοντάς την να πεθάνει! Μέσα στη θάλασσα, του έφυγε το τσαντάκι του, μέσα στο οποίο οι αστυνομικοί βρήκαν την ταυτότητά του. Από τότε υπήρχε οι βεβαιότητα στις Αρχές, ότι βρίσκονταν μπροστά σε ένα στυγερό έγκλημα.

Οι γονείς της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς

Η μητέρας της άτυχης γυναίκας μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε πως «ήταν ένα αξιόλογο πλάσμα, ένας επιστήμονας, δώρο για την οικογένεια και τα αδέρφια της». Αναφερόμενη στον δράστη είπε χαρακτηριστικά πως είναι άνανδρος και αλήτης και ότι η δικαιοσύνη θα κάνει την δουλειά της. «Δεν τον είχα γνωρίσει, η κόρη μου έλεγε ότι ήταν καλό παιδί. Έβλεπα κάποιες χειριστικές συμπεριφορές, ίσως εκείνη να μη τις είχε δει πάνω στον έρωτα».

Σε ερώτηση για το αν θα ήθελε να πει κάτι προς τον ίδιο και την οικογένειά του απάντησε οτι «δεν θα ήθελα να πω τίποτα στον ίδιο ούτε να χαρακτηρίσω την οικογένεια του. Μάνα είμαι κι εγώ και καταλαβαίνω. Εγώ όμως μεγάλωσα δυο παλικάρια και αυτή έναν δολοφόνο.»

«Θα ήθελα να διαχειριστώ με αξιοπρέπεια το θέμα. Ο σύζυγός μου δεν είναι σε καλή κατάσταση. Θα ήθελα λίγο ηρεμία, κάποιος της αφαίρεσε τη ζωή με αυτόν τον άρρωστο τρόπο. Δεν πιστεύω στην κακιά στιγμή πιστεύω στους κακούς ανθρώπους.», ανέφερε ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη η μητέρα της 26χρονης.

«Ας μεγαλώσουμε τα αγόρια μας διαφορετικά. Καμία άλλη μάνα να μη το ζήσει αυτό. Μάθετε στα αγόρια σας να φέρονται με ανδρισμό, να μην είναι αλήτες. Δεν θα είμαστε ποτέ ξανά οι ίδιοι. Είναι τραγικό , ένας εφιάλτης, η οικογένεια μας είναι σε τραγική κατάσταση. Ήταν το πρώτο μας παιδί έχουμε κι άλλα τρία παιδιά»

Τέλος, «θα ήθελα να πω μια τελευταία φορά στο παιδί μου ότι το αγαπώ και εγώ και η οικογένεια του και το λατρεύουμε». Ο πατέρας της 26χρονης, σε τραγική κατάσταση δήλωσε: «Είναι φονιάς. Το κορίτσι μας πήγε πρώτη φορά διακοπές επειδή διάβαζε και πήγε και την σκότωσε.»

Το χρονικό του εγκλήματος

Η 26χρονη Γαρυφαλλιά βρέθηκε νεκρή στην θάλασσα, στην περιοχή Λυγαριά, το μεσημέρι της Παρασκευής (16.07.2021). Είχε πάει διακοπές στη Φολέγανδρο μαζί με τον 30χρονο σύντροφό της, τον άνθρωπο που όπως ομολόγησε τη σκότωσε.

Από τη στιγμή που βρέθηκε η σορός της άτυχης κοπέλας, όλο το νησί αναζητούσε τον 30χρονο Δημήτρη. Βρέθηκε τελικά το βράδυ του Σαββάτου (17.07.2021), στην ίδια περιοχή και αφού αρχικά αρνήθηκε να παραδοθεί, τελικά ακολούθησε την αστυνομία. Το πρωί της Κυριακής, ομολόγησε ότι σκότωσε την 26χρονη και ισχυρίστηκε ότι το τελευταίο διάστημα το ζευγάρι τσακώνονταν συνέχεια. 

Θρήνος στο πατρικό της 26χρονης

Στο Βέλο Κορινθίας κανείς δεν μπορεί να πιστέψει τα όσα έγιναν. Η αδικοχαμένη Γαρυφαλλιά έδειχνε μέχρι και πριν από λίγο διάστημα ευτυχισμένη από τη σχέση της με τον 30χρονο και μαζί σχεδίαζαν τις διακοπές τους. Πλέον οι γονείς της θρηνούν το χαμό του παιδιού τους και ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του δολοφόνου.

Ο δήμαρχος Βέλου – Βόχας, Αννίβας Παπακυριάκος προσπαθεί να περιγράψει στο newsit.gr το δραματικό σκηνικό μετά την αποκάλυψη του εγκλήματος: «Όλη η κοινωνία είναι άφωνη! Ειδικά με την οικογένεια της κοπελας ειμαστε οικογενειακοί φίλοι! Η κατάσταση ειναι τραγική. Είναι πραγματικα συγκλονιστικό, να φεύγουν δύο παιδιά για διακοπές και να γινεται αυτό!

Το βραδυ θα πάω να δω τους γονείς! Δεν ξέρω τι να τους πω! Πραγματικά. Το αγόρι δεν το ήξερα! Ξερω λιγο την οικογένεια του και οι γονείς του έπεσαν απο τα σύννεφα , δεν το πιστεύουν! Χάθηκε ενα εξαιρετικό παιδι! Είναι όλο πολύ νωπό! Θα δω σήμερα τους γονείς! Χτες το βράδυ ηταν στο σπιτι, είχαν πάει και φιλοι της κοπελας! Πενθούσαν! Πραγματικά το γεγονός ειναι συγκλονιστικό!»

«Τι μπορείς να πεις στους γονείς που έχασαν το παιδί τους;» λέει κάτοικος της περιοχής. «Ήταν ένα χαμογελαστό κορίτσι και είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από αυτό που έχει συμβεί. Δεν υπάρχουν λόγια για να απαλύνουν τον πόνο της μάνας και του πατέρα της».

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φολέγανδρος: «Έτσι σκότωσα την Γαρυφαλλιά» – Η πρώτη κατάθεση για το έγκλημα και τη δολοφονία"

Ελληνοτουρκικά - ΥΠΕΞ για την επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ: Καλύπτει τις δικές της διαρκείς παραβιάσεις

Απάντηση στο αίτημα της Άγκυρας για αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών, μέσω επιστολής στον ΟΗΕ, έδωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάνδρος Παπαϊωάννου.

«Η Τουρκία προσπαθεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να δημιουργήσει προπέτασμα καπνού προκειμένου να καλύψει τις δικές της διαρκείς παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου. Ως γνωστόν, έχει εκδώσει απειλή πολέμου εναντίον της Ελλάδας αν ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματα της (casus belli), παραβιάζει την εθνική κυριαρχία και αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, κατέχει παράνομα εδάφη άλλων κρατών, αποσταθεροποιεί άλλες χώρες διατηρώντας στρατό και μισθοφόρους σε αυτές» ανέφερε αρχικά ο κ. Παπαϊωάννου.

Και συνέχισε, λέγοντας: «Την στιγμή που έχει έναν από τους μεγαλύτερους αποβατικούς στόλους στραμμένο στα ελληνικά νησιά, ζητάει, χωρίς συστολή, από την Ελλάδα, χώρα απολύτως προσηλωμένη στην τήρηση της διεθνούς νομιμότητας, να παραιτηθεί από το στοιχειώδες δικαίωμα της αυτοάμυνας. Οι προκλητικές, όσο και αβάσιμες μονομερείς αιτιάσεις της αποτελούν μια ακόμα προσπάθεια κάλυψης της καθημερινής παραβατικής της συμπεριφοράς, καθώς και των σχεδιαζόμενων παράνομων ενεργειών της. Η Ελλάδα θα απαντήσει, σε όσα αναφέρονται στην επιστολή, με γνώμονα την προστασία των αναφαίρετων δικαιωμάτων της στη βάση πάντα του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ελληνοτουρκικά - ΥΠΕΞ για την επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ: Καλύπτει τις δικές της διαρκείς παραβιάσεις"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news