facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

Αγρίνιο: πιτσιρίκια Ρομά λήστεψαν 12χρονο στην πλατεία-συνελήφθη το ένα και πέντε μανάδες

Πιτσιρίκια ρομά λήστεψαν 13χρονο στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου. Με μεγάλο θράσος και σε ώρα αιχμής, περι τις 9.30 το βράδυ. Συνελήφθη το ένα αγόρι αλλά και πέντε μανάδες.

Το περιστατικό συνέβη το περασμένο βράδυ και προβληματίζει. Οι ανήλικοι, ένας 15χρονος και πέντε κάτω των 12, χτύπησαν 12χρονο και του άρπαξαν το τσαντάκι που περιείχε κινητό τηλέφωνο και ένα άρωμα.

Επικράτησε αναβρασμός και ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Αγρινίου έσπευσαν και εντόπισαν τους ανήλικους και τους προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας.

Βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν τα κλεμμένα αντικείμενα, τα οποία αποδόθηκαν στον πατέρα του ανήλικου παθόντα.Ο 15χρονος συνελήφθη, τα μικρότερα παιδιά όχι λόγω ηλικίας.

Αναζητήθηκαν οι γονείς και συνελήφθησαν πέντε μητέρες για παραμέληση εποπτείας. Σχηματίστηκαν οι σχετικές δικογραφίες και η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Ο προβληματισμός ωστόσο μένει για την ασυδοσία που ορισμένοι αισθάνονται.

agrinionews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αγρίνιο: πιτσιρίκια Ρομά λήστεψαν 12χρονο στην πλατεία-συνελήφθη το ένα και πέντε μανάδες"

Καιρός αύριο: Στους 38 βαθμούς η θερμοκρασία

Ο καιρός αύριο Παρασκευή 18 Αυγούστου θα είναι ιδιαίτερα θερμός σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Συγκεκριμένα ο καιρός αύριο θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά κυρίως της βόρειας ηπειρωτικής χώρας με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κατά 2 έως 4 βαθμούς υψηλότερα για την εποχή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς και στα νησιά τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και σταανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα δυτικά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά θαλάσσια τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 36 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία 37 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά και πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 και τοπικά στα ηπειρωτικά 37 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 και τοπικά 37 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Στις Κυκλάδες βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στην Κρήτη δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 και στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα βόρεια έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Στους 38 βαθμούς η θερμοκρασία"

Φωτιά σε βυτιοφόρο: Χάος για επτά ώρες στην Αθηνών-Κορίνθου - Ουρές χιλιομέτρων και εγκλωβισμένοι οδηγοί

Μεγάλη ήταν η ταλαιπωρία για τουλάχιστον επτά ώρες για τους οδηγούς σε νέα και παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου λόγω της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (17/8) σε βυτιοφόρο που μετέφερε υγραέριο, λίγο πριν το πρώτο τούνελ της Κακιάς Σκάλας, στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Aτελείωτες ουρές οχημάτων σχηματίστηκαν σε όλα τα ρεύματα, ενώ, λίγο πριν τις 20.30 ολοκληρώθηκε διαδικασία μετάγγισης του υγραερίου.

Σημειώνεται ότι λίγο μετά τις 19.30 άνοιξε η παλιά εθνική οδός ενώ λίγο μετά τις 20.30 άνοιξε και η νέα εθνική οδός στο ρεύμα προς Αθήνα.

Δείτε βίντεο:



Η όλη κατάσταση ωστόσο, έχει προκαλέσει κυκλοφοριακό χάος και πολλές αντιδράσεις.



Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από τις 12:30 σήμερα -εξαιτίας πυρκαγιάς σε βυτιοφόρο επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος της Κακιάς Σκάλας, στην περιοχή των Μεγάρων- διεκόπη προσωρινά η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου: στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο από το 42 χλμ, και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα από το 50,5 χλμ.

Εξαιτίας της ιδιαίτερα χρονοβόρας και ευαίσθητης διαδικασίας απομάκρυνσης του εύφλεκτου υλικού (υγροποιημένο αέριο), που πραγματοποιείται αυτή την ώρα, και της υψηλής επικινδυνότητας, που προκύπτει από την προσέγγιση τυχόν οχημάτων, έως το πέρας της ολοκλήρωσης της διαδικασίας οι οδηγοί παρακαλούνται να επιδείξουν υπομονή και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των Αρχών.

Από τα διόδια Ελευσίνας γίνεται αναστροφή των οχημάτων προς Αθήνα. Ομοίως, από τα διόδια Καλαμακίου γίνεται αναστροφή των οχημάτων προς Κόρινθο. Σε όλο το μήκος της Παλαιάς Εθνικής Οδού υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις προς διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Ενεργοποιήθηκαν, επίσης, τα ανοίγματα έκτακτης ανάγκης στο 60 χλμ. και 36 χλμ. -αντίστοιχα- της Ν.Ε.Ο., Αθηνών-Κορίνθου προκειμένου να οδηγηθούν τα οχήματα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, τα δε ακινητοποιημένα με αναστροφή κατευθυνθήκαν στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας αντίθετα, για να επιτευχθεί η αποφόρτιση.

Σε όλες τις ηλεκτρονικές πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού, της Αττικής Οδού, του Μωρέα, και της Γέφυρας προβάλλονται μηνύματα, ώστε να ενημερώνονται συνεχώς οι οδηγοί χρήστες των Οδών. Επιπλέον, οι οδηγοί ενημερώνονται προσωπικά από τους υπαλλήλους των σταθμών διοδίων, από τα οποία διέρχονται.

Συνιστάται στους οδηγούς, όσοι κινούνται από Κόρινθο να χρησιμοποιούν την Παλιά Εθνική Οδό, αλλά και το εναλλακτικό δρομολόγιο Λουτράκι-Περαχώρα-Πίσια-Σχίνο-Αλεποχώρι-Μέγαρα-Αθήνα και αντίστροφο δρομολόγιο όσοι κινούνται από Αθήνα προς Κόρινθο.

Προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων τροφοδοτούν με νερό και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί τους εγκλωβισμένους στα οχήματά τους, τα οποία ακινητοποιήθηκαν για λόγους ασφαλείας.

Την ίδια ώρα, άνδρες της Τροχαίας μοίρασαν νερό σε ταλαιπωρημένους οδηγούς που βρίσκονταν μποτιλιαρισμένοι.

Δείτε φωτογραφίες:



Παράλληλα, σύμφωνα με την Hellenic Train, ξεκίνησαν ξανά τα δρομολόγια του Προαστιακού στη γραμμή Πειραιάς - Κιάτο - Πειραιάς. Σταδιακή ομαλοποίηση με καθυστερήσεις.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Φωτιά σε βυτιοφόρο: Χάος για επτά ώρες στην Αθηνών-Κορίνθου - Ουρές χιλιομέτρων και εγκλωβισμένοι οδηγοί"

Κορωνοϊός: Αύξηση 71% των εισαγωγών στα νοσοκομεία

Αύξηση παρουσιάζει η θετικότητα για SARS-CoV2 στα ελεχθέντα δείγματα, το ίδιο και οι εισαγωγές για COVID-19, την εβδομάδα 7-13 Αυγούστου, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για τις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος. Η υπο-παραλαλγή Eris φαίνεται να κερδίζει έδαφος και εμφανίζεται η τρίτη συχνότερη με ποσοστό 16%.

Ιός SARS-CoV2 - λοίμωξη COVID-19: Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Ο αριθμός των εισαγωγών για COVID-19 (n=563) παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και αύξηση 71% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.

Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων (n=3) παρουσίασε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και μείωση 50% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες. Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 14. Καταγράφηκαν 20 θάνατοι με διάμεση ηλικία τα 86 έτη (εύρος 61-98 έτη).

Κατά τις τελευταίες εβδομάδες όλα τα αλληλουχηθέντα στελέχη ανήκαν στην υπο-παραλλαγή ΒΑ.2 της Όμικρον. Η συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2 ήταν η XBB.1.5 (49%), ακολουθούμενη από την XBB.1.16 (32%) και την EG.5 (16%).

Η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού SARSCoV-2 σε 9 από τις 10 περιοχές που ελέγχθηκαν.

Ιός της γρίπης: Η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα παραμένει κάτω του 10% (sentinel). Δεν καταγράφηκε νέο σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ούτε νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Συνολικά έχουν νοσηλευθεί 70 άτομα με γρίπη σε ΜΕΘ και καταγράφηκαν 27 θάνατοι.

Γριπώδεις συνδρομές (ανεξαρτήτως παθογόνου): Παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα

Αναπνευστικός συγκυτιακός ιός - RSV: Όλα τα εξετασθέντα δείγματα ήταν αρνητικά για RSV.

ΑΠΕ-ΜΠΕ /euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Αύξηση 71% των εισαγωγών στα νοσοκομεία"

ΑΑΔΕ: «Χτύπημα» σε κύκλωμα εικονικών τιμολογίων - Η αξία τους ξεπερνά τα 48 εκατ. ευρώ

Σημαντικό κύκλωμα απάτης και έκδοσης εικονικών τιμολογίων εντόπισαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Πρόκειται για κύκλωμα, που διακίνησε, το 2019 και το 2020, συνολικά 5.271 εικονικά τιμολόγια, η συνολική καθαρή αξία των οποίων υπερβαίνει τα 48 εκατ. ευρώ.

Το κύκλωμα, που εντόπισε η ΑΑΔΕ, λειτουργούσε με βάση δύο ατομικές επιχειρήσεις: Η μία με αντικείμενο ψυκτικές εργασίες και έδρα το Ναύπλιο και η άλλη με αντικείμενο την εκμετάλλευση κτήματος για διενέργεια εκδηλώσεων και έδρα την Αθήνα.

Οι δύο επιχειρήσεις, το 2019, τροφοδότησαν με 2.165 εικονικά τιμολόγια, καθαρής αξίας 15,3 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 3,7 εκατ. ευρώ, τις εξής δύο επιχειρήσεις, με τον ίδιο διαχειριστή: μία μονοπρόσωπη ΕΠΕ, με αντικείμενο την κατασκευή οικιστικών κτιρίων και έδρα την Αθήνα και μία μονοπρόσωπη ΙΚΕ, με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών φύλαξης και έδρα την Αθήνα.

Οι επιχειρήσεις αυτές χρησιμοποίησαν τα εικονικά τιμολόγια, τόσο για να καλύψουν έσοδα από την έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων σε τρίτους, όσο και για να μειώσουν τα φορολογητέα τους έσοδα.

Κατά αυτόν τον τρόπο, η Μονοπρόσωπη ΕΠΕ κάλυψε το 2019 την έκδοση 2.295 εικονικών τιμολογίων, συνολικής καθαρής αξίας 12 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 2,9 εκατ. ευρώ, προς 240 οντότητες. Αντίστοιχα, κάλυψε το 2020 την έκδοση 275 εικονικών τιμολογίων, συνολικής καθαρής αξίας 5,4 εκατ. ευρώ, 5,3 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 1,3 εκατ. ευρώ, προς 16 οντότητες.

Αντίστοιχα, η Μονοπρόσωπη ΙΚΕ δημιούργησε δαπάνες για να καλύψει τα έσοδα από την άσκηση της δραστηριότητάς της το 2019, ενώ παράλληλα εξέδωσε και 86 εικονικά τιμολόγια, καθαρής αξίας 240.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 58.000 ευρώ.

Για όλες τις περιπτώσεις έχουν ασκηθεί μηνυτήριες αναφορές.

Παράλληλα έχουν αποσταλθεί Πληροφοριακά Δελτία στις αρμόδιες ΔΟΥ και ΕΛΚΕ για το σύνολο των 344 οντοτήτων, που ήταν οι τελικοί αποδέκτες των εκδοθέντων εικονικών φορολογικών στοιχείων.

Στο κύκλωμα περιλαμβάνεται και μια πέμπτη οντότητα, για την οποία ο έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η έρευνα συνεχίζεται.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΑΑΔΕ: «Χτύπημα» σε κύκλωμα εικονικών τιμολογίων - Η αξία τους ξεπερνά τα 48 εκατ. ευρώ"

Πυρκαγιά σε βυτίο με υγροποιημένο αέριο: Διακοπές κυκλοφορίας στην Αθηνών – Κορίνθου και σε δρομολόγια του Προαστιακού (video)

Πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 12 το μεσημέρι σε βυτιοφόρο όχημα στο 45,7 χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου ρεύμα προς την Κόρινθο, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας. Από πηγές της Πυροσβεστικής τονίζεται ότι η φωτιά έχει κατασβεστεί αλλά παραμένουν σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο διαρροής του υγροποιημένου αερίου που μετέφερε το βυτιοφόρο. Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την κατάσβεση ακολουθεί η διαδικασία ψύξης λόγω του θερμικού φορτίου.

Η κυκλοφορία διακόπηκε και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου τόσο στην Νέα όσο και στην Παλαιά, ωστόσο πριν λίγο αποκαστάθηκε στην Παλαιά και πλέον παραμένει κλειστή η Νεα από το 39ο χλμ στο ρεύμα προς Κόρινθο και από το 57ο χλμ στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Αθήνα. όπου γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον Κόμβο Μεγάρων (προς Κόρινθο) και στον κόμβο Κινέτας (προς Αθήνα).

Πυρκαγιά σε βυτίο με υγροποιημένο αέριο:  Διακοπές κυκλοφορίας στην Αθηνών – Κορίνθου και σε δρομολόγια του Προαστιακού (video)
Πηγή φωτογραφίας Πυρκαγιά Ενημέρωση/ @George Neokleous

Όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός πρόλαβε να εγκαταλείψει το όχημά του και είναι καλά στην υγεία του.

Με ανακοίνωσή της η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς που βρίσκονται στο δρόμο να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή και εκείνους που δεν έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους ακόμα να το αναβάλλουν προσωρινά μέχρι νεοτέρας.

Η ανακοίνωση της Hellenic Train για διακοπή στον προαστιακό

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυρκαγιά σε βυτίο με υγροποιημένο αέριο: Διακοπές κυκλοφορίας στην Αθηνών – Κορίνθου και σε δρομολόγια του Προαστιακού (video)"

Ινδία: Τουλάχιστον 66 νεκροί από κατολισθήσεις – Τόνοι λάσπης καταπίνουν σπίτια και ναούς

Βιβλικές καταστροφές με τουλάχιστον 66 νεκρούς στην Ινδία. Βίντεο με συγκλονιστικές εικόνες από κατολισθήσεις.

Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Ινδία, τουλάχιστον 66 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και πολλοί άλλοι αγνοούνται, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Οι πολυήμερες καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις παρέσυραν οχήματα, γκρέμισαν κτίρια και κατέστρεψαν γέφυρες στα βόρεια Ιμαλάια, στις πολιτείες Χιμάτσαλ Πραντές και Ουταραχάντ.

Βίντεο που κυκλοφορούν στα social media σοκάρουν, καθώς ολόκληρα σπίτια χάνονται μέσα στη λάσπη.

Στο Χιμάτσαλ Πραντές, 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα σε 24 ώρες. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται τουλάχιστον εννέα από την κατάρρευση ενός ινδουιστικού ναού στην πρωτεύουσα της πολιτείας, Σίμλα.

Τουλάχιστον άλλοι οκτώ άνθρωποι έχουν επίσης σκοτωθεί σε μία εβδομάδα στη γειτονική πολιτεία Ουταραχάντ, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Φωτογραφίες του Reuters:

Εικόνες από τις περιοχές που επλήγησαν σοβαρά στο Χιμάτσαλ Πραντές έδειχναν πτώματα να ανασύρονται από σωρούς λάσπης που είχαν διαλύσει ολόκληρα κτίρια.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ινδία: Τουλάχιστον 66 νεκροί από κατολισθήσεις – Τόνοι λάσπης καταπίνουν σπίτια και ναούς"

Σέριφος: Προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους – Επιχείρηση διάσωσης για τους 14 επιβαίνοντες

Ένα ιστιοφόρο με σημαία Μάλτας, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 14 αλλοδαποί, προσάραξε στη θαλάσσια περιοχή έξω από τον όρμο Συκαμιάς Σερίφου.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό το πρωί της Τεταρτης 16/8. Δύο περιπολικά σκάφη του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος έφτασαν αμέσως στο σημείο όπου βρήκαν το σκάφος ακυβέρνητο στην περιοχή και τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους. Η θαλαμηγός αποσυνδέθηκε και αγκυροβόλησε με ασφάλεια σε γειτονικό κόλπο και οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν στην παραλία «Συκαμιά» με το βοηθητικό σκάφος της θαλαμηγού.

Από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση και η επιθεώρηση του σκάφους από ιδιώτες δύτες δεν έδειξε ζημιές στο σκάφος ή εισροή νερού. Το Λιμεναρχείο Σύρου, Λιμεναρχείο Σερίφου, απαγόρευσε τον απόπλου του μέχρι να προσκομιστεί πιστοποιητικό από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το σκάφος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σέριφος: Προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους – Επιχείρηση διάσωσης για τους 14 επιβαίνοντες"

Άνω Λιόσια: Συνελήφθη 28χρονος που πυροβολούσε στον αέρα με καραμπίνα

Συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, το βράδυ της Τρίτης (15/8) από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής στα Άνω Λιόσια, ένας 28χρονος κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αστυνομικοί που πραγματοποιούσαν περιπολία στην περιοχή, εντόπισαν τον κατηγορούμενο να πυροβολεί στον αέρα με καραμπίνα, την οποία κατείχε νόμιμα και την παρέδωσε.

Στην κατοχή του βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν: 10 κυνηγετικά φυσίγγια, πιστόλι κρότου, 9 φυσίγγια κρότου, 2 κάλυκες κυνηγετικού όπλου και 36 κάλυκες όπλου κρότου.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Άνω Λιόσια: Συνελήφθη 28χρονος που πυροβολούσε στον αέρα με καραμπίνα"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης λόγω έργων στην Κατερίνη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο (18.08.2023) στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στην Πιερία, λόγω έργων στη Σήραγγα Κατερίνης.

Όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της την Πέμπτη, 17 Αυγούστου, η αστυνομία, προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε εφαρμογή αύριο (σ.σ. 18.08.2023) στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στην Πιερία, λόγω εκτέλεσης εργασιών στη Σήραγγα Κατερίνης.

Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί και στο χρονικό διάστημα αυτό θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, από τον Βόρειο ανισόπεδο κόμβο Κατερίνης (438ο χιλιόμετρο), έως τον Νότιο ανισόπεδο κόμβο Κατερίνης (434ο χιλιόμετρο), στην κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Τα οχήματα που κινούνται προς Αθήνα θα εκτρέπονται από τον Βόρειο ανισόπεδο κόμβο Κατερίνης και μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, τοπικών δημοτικών οδών και της δυτικής παράπλευρης οδού της ΠΑΘΕ, θα εισέρχονται στην εθνική οδό από τον Νότιο ανισόπεδο κόμβο Κατερίνης.

Απευθύνεται έκκληση στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης λόγω έργων στην Κατερίνη"

Λέσβος: Νέα διάσωση μεταναστών στην περιοχή της Αγριλιάς (βίντεο)

Νέα διάσωση 10 μεταναστών βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 10:30 το πρωί της Πέμπτης (17/8) στην θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Αγριλιάς. 

Στη βάρκα επιβαίνουν 10 άτομα, ενώ από το Λιμενικό συνελήφθη ένας άνδρας με την κατηγορία της πρόκλησης ναυαγίου, της έκθεσης ανθρώπων σε κίνδυνο και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς έσκισε με μαχαίρι τη βάρκα.

Χθες στις 11.30 το πρωί περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Αγριλιά νότια του αεροδρομίου της Μυτιλήνης, μία ημιβυθισμένη βάρκα, στην οποία επέβαινε ικανός αριθμός ατόμων.

Το πλήρωμα του σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση 11 προσφύγων (10 άνδρες και 01 γυναίκα), οι οποίοι μεταφέρθηκαν αρχικά στον λιμένα Μυτιλήνης και στη συνέχεια στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ, όλοι καλά στην υγεία τους. Το Λιμενικό ενημερώνει ότι τις τελευταίες ημέρες τέτοια περιστατικά είναι πολύ συχνά.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Λέσβος: Νέα διάσωση μεταναστών στην περιοχή της Αγριλιάς (βίντεο)"

«Ήταν λάθος»: Αναδίπλωση από τον συνεργάτη του Στόλτενμπεργκ για την «παραχώρηση εδαφών»

Ο Στιάν Γιένσεν, διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στολτενμπεργκ, έγινε το θέμα των ημερών στην Ουκρανία όταν δήλωσε την Τρίτη ότι το Κίεβο θα μπορούσε να γίνει μέλος της συμμαχίας σε περίπτωση εδαφικών παραχωρήσεων προς τη Ρωσία.

Σημειώνεται ότι η Ουκρανία έχει θέσει επανειλημμένα ως στόχο της την αποκατάσταση των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της όπως ήταν πριν από το 2014, και έχει ξεκινήσει αντεπίθεση σε μια προσπάθεια να ανακαταλάβει μεγάλα τμήματα της επικράτειάς της που κατέλαβε η Ρωσία.

Επομένως, η δήλωση του Γιένσεν, μιας σημαντικής προσωπικότητας στο ΝΑΤΟ και στενού συνεργάτη του Στόλτενμπεργκ, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο Κίεβο, με τον ίδιο να ζητάει συγγνώμη την Πέμπτη. Μιλώντας σε νορβηγική εφημερίδα VG ο Γιένσεν παραδέχθηκε ότι δεν έπρεπε να μιλήσει τόσο απλοϊκά όσο μίλησε κάνοντας λόγο για «λάθος» και για μια «ιδέα» που έριξε. Υπογράμμισε επίσης ότι «πρέπει να εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει πότε και με ποιους όρους θα διαπραγματευτούν».

«Η δήλωσή μου ήταν μέρος μιας ευρύτερης συζήτησης σχετικά με τα πιθανά μελλοντικά σενάρια για την Ουκρανία και δεν έπρεπε να το θέσω έτσι. Ήταν λάθος», είπε χαρακτηριστικά.  Βέβαια δεν αρνήθηκε ότι είναι στο τραπέζι μια συμφωνία που προβλέπει παραχώρηση εδαφών από την Ουκρανία με αντάλλαγμα την ένταξη στο ΝΑΤΟ και τον τερματισμό του πολέμου.

Εάν υπήρχαν σοβαρές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, τότε η στρατιωτική κατάσταση στην συγκεκριμένη φάση, συμπεριλαμβανομένου του ποιος ελέγχει ποια περιοχή, «θα έχει αναγκαστικά αποφασιστική επιρροή», εξήγησε. «Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, είναι ζωτικής σημασίας να υποστηρίξουμε τους Ουκρανούς με ό,τι χρειάζονται», συνέχισε.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "«Ήταν λάθος»: Αναδίπλωση από τον συνεργάτη του Στόλτενμπεργκ για την «παραχώρηση εδαφών»"

Στρατιωτική βάση στη Λιβύη ιδρύει η Τουρκία, αναφέρουν ΜΜΕ – Διαψεύδει η Τρίπολη

Η Τουρκία υπέγραψε συμφωνία με τη Λιβύη για την εκμίσθωση για 99 χρόνια του λιμανιού της Χομς, μεταξύ της πρωτεύουσας Τρίπολης και της πόλης Μισράτα, προκειμένου να δημιουργήσει στρατιωτική βάση, μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης

«Η Τουρκία, η οποία προκαλεί φόβο με τις στρατιωτικές της τεχνολογικές δυνατότητες και κάνει εντυπωσιακές κινήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, υπέγραψε μια συμφωνία που θα έχει έντονη απήχηση στην Ελλάδα» σημειώνεται στο φιλοκυβερνητικό τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο TGRT.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη στρατιωτική βάση που θα δημιουργηθεί στην περιοχή σχεδιάζεται η εγκατάσταση τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και συστημάτων αεράμυνας.

Για την είδησή του το TGRT επικαλείται και ανάρτηση στον λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης του Τουρκικού Κέντρου Ναυτιλιακών και Παγκόσμιων Στρατηγικών (TÜRK-DEGS), όπου πρόεδρος είναι ο εμπνευστής της «Γαλάζιας Πατρίδας», απόστρατος υποναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί.

«Η Τουρκία νοίκιασε το λιμάνι της Χομς για 99 χρόνια προκειμένου να δημιουργήσει στρατιωτική βάση στη Λιβύη. Στο λιμάνι που θα παραχωρηθεί στο τουρκικό Ναυτικό και τις Χερσαίες Δυνάμεις της θα δημιουργηθεί μια στρατιωτική βάση για τις τούρκικες ένοπλες δυνάμεις. Με το λιμάνι που ενοικιάστηκε, η Τουρκία θα διασφαλίσει επίσης προληπτική άμυνα για τις τουρκικές ζώνες θαλάσσιας δικαιοδοσίας και ταυτόχρονα θα εξασφαλίσει την ασφάλεια των εμπορικών πλοίων» αναφέρεται στην ανάρτηση.

Αργότερα πάντως η τουρκόφωνη έκδοση του ρωσικού δικτύου Sputnik, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης της Τρίπολης, Μοχάμεντ Χαμούντα, μετέδωσε ότι η σχετική πληροφορίας περί συμφωνίας Λιβύης – Τουρκίας δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. 

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στρατιωτική βάση στη Λιβύη ιδρύει η Τουρκία, αναφέρουν ΜΜΕ – Διαψεύδει η Τρίπολη"

Με καρφιά θα σταματούν τα αυτοκίνητα των δουλεμπόρων στον Έβρο

Το «πράσινο φως» στην Αστυνομία του Έβρου για την τοποθέτηση ειδικών εμποδίων στην Εγνατία, προκειμένου να ακινητοποιήσουν τα αυτοκίνητα των δουλεμπόρων έδωσε η Εισαγγελία.

Στόχος των καρφιών που θα τοποθετηθούν στο οδόστρωμα είναι να μπλοκάρουν τα οχήματα των ατόμων που διακινούν παράνομα μετανάστες και έχουν προκαλέσει μεγάλο αριθμό θανατηφόρων τροχαίων.

Το επόμενο διάστημα, όπως μετέδωσε σε σχετικό της ρεπορτάζ το πρωί της Πέμπτης (17/8) η εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρωινή Ενημέρωση» αναμένεται να πραγματοποιηθεί σχετική εκπαίδευση στις Αρχές αναφορικά με το πώς θα χρησιμοποιούνται τα συγκεκριμένα εμπόδια.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Με καρφιά θα σταματούν τα αυτοκίνητα των δουλεμπόρων στον Έβρο"

Οικονόμου για Νέα Φιλαδέλφεια: Υπήρχαν πληροφορίες τις οποίες η ΕΛΑΣ δεν διαχειρίστηκε σωστά – Οι επτά αξιωματικοί που απομακρύνθηκαν δεν θα είναι οι μόνοι

«Υπήρχαν πληροφορίες που δεν τις διαχειρίστηκε σωστά η ΕΛΑΣ», παραδέχτηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα (17.8.2023) το πρωί στην ΕΡΤ, στην εκπομπή «Συνδέσεις», αναφορικά με τα μέρα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την οπαδική βία, με αφορμή τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του 29χρονου φίλαθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή.

«Τα λάθη τα αναδεικνύουμε και τα αντιμετωπίζουμε για να διορθωνόμαστε, να γινόμαστε καλύτεροι και να μην επαναληφθούν», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου, ενώ για την πορεία της εσωτερικής έρευνας που διενεργείται στην ΕΛΑΣ σημείωσε πως οι επτά αξιωματικοί που απομακρύνθηκαν δεν θα είναι οι μόνοι, αλλά αναμένει την Ένορκη Διοικητική Εξέταση της Ελληνικής Αστυνομίας για την απόδοση ευθυνών.

«Η διαδικασία διερεύνησης των ευθυνών θα γίνει με αντικειμενικότητα και με τις προβλεπόμενες διαδικασίες χωρίς να συγκαλύψουμε κάτι», τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «στόχος είναι στο μέλλον να μη ξαναβρεθούμε στο ίδιο σημείο, να μη μπορούμε να διαχειριστούμε πληροφορίες και να μη μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σωστά», ενώ για την κάθοδο των Κροατών χούλιγκανς που δημιούργησαν τα επεισόδια είπε πως αυτό ήταν κάτι ανεπίτρεπτο.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι «οι αστοχίες δεν πρέπει να μας οδηγούν σε ισοπεδωτικές κριτικές και απαξίωση», υπογραμμίζοντας ότι η ίδια αστυνομία, το βράδυ των αιματηρών επεισοδίων, συνέλαβε 102 σκληρούς ακροδεξιούς χούλιγκαν, ενώ εκείνη την εβδομάδα κατάφερε να περιφρουρήσει αθκητικά γεγονότα σε ένα βεβαρυμμένο πλαίσιο. «Στο γήπεδο της ΑΕΚ έγινε μία αλληλουχία λαθών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε μία διαλυμένη αστυνομία», δήλωσε.

«Το πρόβλημα είναι η αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών με αθλητικό υπόβαθρο. Κανένα μέτρο από μόνο του δεν μπορεί να εξαφανίσει την παραβατικότητα», είπε ο κ. Οικονόμου υποστηρίζοντας ότι απαιτείται μία ολιστική αντιμετώπιση με δράσεις και παρεμβάσεις σε μία σειρά από τομείς, όπως η εφαρμογή του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου και η παρακολούθηση των συνδέσμων.

Στην ερώτηση τι διαφορά θα έχουν τα νέα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από τον πρωθυπουργό σε σχέση με όσα είχαν ψηφιστεί μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, απάντησε ότι δεν εξαφάνισαν την παραβαρτικότητα αλλά ήταν θετικά και είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν οι δράστες και να έχουμε αυτές τις ποινές.

Ερωτηθείς για την κριτική που δέχεται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και το αίτημα για υποβολή παραίτησης από το πόστο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Οικονόμου απάντησε αρνητικά.

Τέλος, ανέφερε ότι συνομίλησε με την οικογένεια του 29χρονου Μιχάλη, προσθέτοντας πως θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποδοθεί δικαιοσύνη και σε ό,τι αφορά τον δολοφόνο αλλά και σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή και την καθοδήγηση.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Οικονόμου για Νέα Φιλαδέλφεια: Υπήρχαν πληροφορίες τις οποίες η ΕΛΑΣ δεν διαχειρίστηκε σωστά – Οι επτά αξιωματικοί που απομακρύνθηκαν δεν θα είναι οι μόνοι"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news