facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

Προαιρετικό το άνοιγμα των μαγαζιών την Κυριακή 16/7 – Το ωράριο

Προαιρετικά μπορούν να λειτουργήσουν τα μαγαζιά την Κυριακή 16/7 σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

Ειδικότερα όπως αναφέρει ότι τα εμπορικά καταστήματα βάσει νόμου μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την ερχόμενη Κυριακή 16 Ιουλίου, με προτεινόμενο από τον σύλλογο ωράριο λειτουργίας, 11:00'-18:00'.

Από την έναρξη των φετινών θερινών εκπτώσεων, έχει διαπιστωθεί υπερεπάρκεια προϊόντων, μεγάλες εκπτώσεις και έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον και για το λόγο αυτό παροτρύνουμε τους καταναλωτές να εκμεταλλευτούν τις πραγματικά χαμηλές τιμές, προβαίνοντας σε αγορές που θα καλύψουν τις πραγματικές τους ανάγκες, σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.

Το ωράριο την Κυριακή 16/7 με ανοιχτά μαγαζιά

Λειτουργία καταστημάτων με ωράριο 11:00-18:00 προτείνουν οι εμπορικοί σύλλογοι, όμως τα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά κέντρα ακολουθούν διαφορετικά ωράριο και μένουν ανοιχτά, συνήθως μέχρι τις 20:00.

Πιο αναλυτικά, την ερχόμενη Κυριακή θα λειτουργήσουν ως εξής:

Mall και Golden Hall

Την Κυριακή 16/7 θα λειτουργήσουν από τις 11:00 μέχρι τις 20:00.

McArthurGlen

Και το εκπτωτικό χωριό θα μείνει ανοιχτό -όπως κάθε Κυριακή- από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Athens Metro Mall

Επίσης θα μείνει ανοιχτό μεταξύ 11:00-20:00.

Attica

Ανοιχτά θα είναι στο City Link, στο Golden Hall, στο Mall και στα υπόλοιπα σημεία από τις 11:00 μέχρι τις 20:00.

Κυριακή 16/7: Τι ισχύει με τα σούπερ μάρκετ

Στα σούπερ μάρκετ, κάθε αλυσίδα διαμορφώνει τη δική της πολιτική αναφορικά με τη λειτουργία τις Κυριακές. Έχει επικρατήσει, τα περισσότερα σούπερ μάρκετ να μένουν κλειστά τις Κυριακές κατά τις εκπτωτικές περιόδους, και να μένουν ανοιχτά στις εορταστικές περιόδους τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.

Αναλυτικά:

ΑΒ Βασιλόπουλος

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της αλυσίδας, αναφέρεται ότι τα καταστήματά του θα μείνουν κλειστά.

Σκλαβενίτης

Παραδοσιακά κλειστό παραμένει το σούπερ μάρκετ εκτός των εορταστικών περιόδων.

Μασούτης

Μόνο το κατάστημα MEDITERRANEAN COSMOS θα λειτουργήσει από 11:00 μέχρι 20:00.

Market In

Κλειστά θα είναι και τα καταστήματα στις 16/7.

My Market

orario mymarket

Lidl

Τα ωράρια των καταστημάτων ενδέχεται να αλλάξουν βάσει κυβερνητικών αποφάσεων. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας παρακαλούμε απευθυνθείτε στο κατάστημα της περιοχής σας, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα. Παραπέμπει δε στην αναζήτηση συγκεκριμένου καταστήματος, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καύσωνα μέχρι την Κυριακή

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, από την Κυριακή (16/7) και μετά προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια.

Η ζέστη πάντως θα διατηρηθεί μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας με τιμές στα ηπειρωτικά περί τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά:

  1. Την Παρασκευή (14-7-2023) οι υψηλές θερμοκρασίες θα κορυφωθούν. Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει:

α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου

β. στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 40 με 41, στο εσωτερικό της Στερεάς τους 41 με 43 και στο εσωτερικό της Θεσσαλίας τους 43 και πιθανόν τους 44 βαθμούς Κελσίου.

γ. στη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά περί τους 28 με 30 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα περί τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

  1. Το Σάββατο (15-7-2023) οι υψηλές θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν λίγο. Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει:

α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 37 με 38 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου τους 39 βαθμούς Κελσίου

β. στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 39 με 40, στο εσωτερικό της Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Θεσσαλίας τους 41 βαθμούς Κελσίου

γ. στη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά περί τους 28 με 31 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα περί τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

  1. Την Κυριακή (16-7-2023) και τη Δευτέρα (17-7-2023) προβλέπεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά. Πιο συγκεκριμένα η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει:

α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς και την Κυριακή στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου τους 37 βαθμούς Κελσίου

β. στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και την Κυριακή στη Στερεά και τη Θεσσαλίας τους 40 βαθμούς Κελσίου

γ. στη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 και την Κυριακή στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Προαιρετικό το άνοιγμα των μαγαζιών την Κυριακή 16/7 – Το ωράριο "

ΟΣΕ: Λόγω υψηλών θερμοκρασιών μειωμένες ταχύτητες – Καθυστερήσεις στα δρομολόγια

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, περιορίζονται οι ταχύτητες στο σιδηροδρομικό άξονα της χώρας καθ’ όλο το 24ωρο. Με ενημέρωσή του, ο ΟΣΕ επισημαίνει πως λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, με γνώμονα την ασφάλεια της κυκλοφορίας των τρένων, «είναι αναγκασμένος να επιβάλλει αναλόγως των συνθηκών, περιορισμούς ταχύτητας, με συνέπεια καθυστερήσεις» και ζητά την κατανόηση των επιβατών «επειδή η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα».

Αντίστοιχη ενημέρωση υπήρξε νωρίτερα από την Ηellenic Train: «Εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και με γνώμονα την ασφάλεια της κυκλοφορίας, ενδέχεται να επιβληθούν περιορισμοί ταχύτητας που πιθανόν να δημιουργήσουν καθυστερήσεις, κυρίως στην διαδρομή Αθήνα – Χαλκίδα – Αθήνα. Ευχαριστούμε το επιβατικό μας κοινό για την κατανόηση. Η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΣΕ: Λόγω υψηλών θερμοκρασιών μειωμένες ταχύτητες – Καθυστερήσεις στα δρομολόγια"

Γλυφάδα: Συνελήφθη 19χρονος μέλος εγκληματικής ομάδας για ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων

Συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης (13-7-2023), στη Γλυφάδα, δυνάμει εντάλματος σύλληψης, 19χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για εγκληματική οργάνωση, ληστείες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του Ν. περί όπλων.

Η ΕΛΑΣ αναζητούσε τον 19χρονο, ως το τρίτο μέλος συμμορίας που είχε ληστέψει 4 πρατήρια υγρών καυσίμων σε ‘Αλιμο, Ηλιούπολη, Ελληνικό και Αργυρούπολη.

Τον 19χρονο εντόπισαν έξω από το σπίτι του στη Γλυφάδα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής και τον συνέλαβαν.

Οι άλλοι δύο συνεργοί, ένας 20χρονος και ένας 17χρονος, είχαν συλληφθεί με εντάλματα στις 27-4-2023 και στις 28-4-2023 σε Αργυρούπολη και Αθήνα.

Ο 19χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Γλυφάδα: Συνελήφθη 19χρονος μέλος εγκληματικής ομάδας για ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων"

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εξάρθρωση συμμορίας που λήστευε ηλικιωμένους: 16 συλλήψεις (βίντεο)

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν απάτες, κλοπές, ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Άρτα, Κόρινθο, Χαλκίδα, Πύργο, Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης και Αίγιο.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες, Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023, παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής αρχής, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων, της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρησιακών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης καθώς και Ομάδων ΔΙ.ΑΣ.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν -12- μέλη της οργάνωσης σε Ζεφύρι και Αχαρνές και -4- μέλη της στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα -11- μέλη, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.



Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, παροχή κινητών μέσων για απάτες, διακεκριμένες κλοπές και ληστείες κατ’ εξακολούθηση από κοινού, τετελεσμένες και σε απόπειρα, με συνολικό όφελος άνω των 120.000 ευρώ, πλαστογραφία, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε εμπεριστατωμένη προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου Κρήτης, την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και των Τμημάτων Ασφαλείας Παπάγου-Χολαργού, Αγίας Παρασκευής, Κορίνθου, Άρτας, Ηρακλείου Αττικής και άλλων υπηρεσιών, στο πλαίσιο της οποίας σκιαγραφήθηκε η εγκληματική δραστηριότητα των κατηγορούμενων.

Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν συγκροτηθεί κι ενταχθεί σε αυτή, έχοντας διαρκή και πολυετή δράση τελώντας κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση απάτες και κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα και σε ορισμένες περιπτώσεις ληστείες, σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων.

Πρόκειται για άτομα που συνδέονται μεταξύ τους με συγγενικούς και φιλικούς δεσμούς, χωρίς να ασκούν καμία επαγγελματική δραστηριότητα, όντας στην πλειοψηφία τους άεργοι, ενώ τα ηγετικά και βασικά στελέχη έχουν απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν για ίδια αδικήματα.

egklimat_-organosi

Ως προς τον τρόπο δράσης (modus operandi) που χρησιμοποιούσαν στην εγκληματική τους δράση, προέκυψε ότι αφού προσέγγιζαν στο δρόμο ηλικιωμένους και κυρίως γυναίκες, παρουσιάζονταν κυρίως ως λογιστές αλλά και ως φιλικά πρόσωπα ή απεσταλμένοι συγγενών τους και τους έπειθαν να τους παραδώσουν χρηματικά ποσά ή κοσμήματα, τα οποία κατά περίπτωση παραλάμβαναν από τις οικίες τους ή από τραπεζικά καταστήματα, όπου τους μετέφεραν.

Πιο αναλυτικά, παρουσιάζονταν ως απεσταλμένοι συγγενικού τους προσώπου και ισχυρίζονταν ότι για να περαιωθεί οικονομική υπόθεση ή να ληφθεί μεγάλο χρηματικό ποσό ως αποζημίωση ή ως επιστροφή από την εφορία, θα έπρεπε πρώτα να τους παραδώσουν κάποιο χρηματικό ποσό, συνήθως ως παράβολο.

Για να είναι πιστευτοί είχαν περιποιημένη εξωτερική εμφάνιση και ιδιαίτερα ευγενική συμπεριφορά, ενώ για να κάμψουν την όποια αμφιβολία προσποιούνταν ότι μιλούσαν τηλεφωνικά με οικείο πρόσωπο του θύματος. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις έδιναν το τηλέφωνο στο θύμα, προκειμένου να συνομιλήσει με τον υποτιθέμενο οικείο του, το ρόλο του οποίου όμως αναλάμβανε ένας από τους συνεργούς.

Επίσης, με διάφορες προφάσεις έπειθαν τα θύματα τους να μην χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο να τους καλέσει οικείο τους πρόσωπο ή ακόμη το αφαιρούσαν από την κατοχή τους ώστε να εξασφαλίσουν τον απαραίτητο χρόνο διαφυγής, προτού ειδοποιηθούν οικείοι ή οι Αρχές.

Σε αρκετές περιπτώσεις, ζητούσαν να τους παρουσιάσουν χρυσαφικά και κοσμήματα με το πρόσχημα της φωτογράφισης αυτών, ωστόσο στη συνέχεια απομάκρυναν τα θύματά τους από το χώρο, τους αποσπούσαν την προσοχή και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί αφαιρούσαν τα χρυσαφικά.

Σε περίπτωση που οι παθόντες εξέφραζαν αμφιβολίες ή ήταν επιφυλακτικοί, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δε δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν σωματική βία σε βάρος τους.

egklimat_organ-arthrou

Χαρακτηριστικό στοιχείο του «επαγγελματισμού» με τον οποίο δρούσαν ήταν ότι μεταξύ τους είχαν καθορίσει διακριτούς ρόλους, με επιμερισμό αρμοδιοτήτων στην προσέγγιση των θυμάτων, στην «περιφρούρηση» του πεδίου δράσης και στην κατοχή των επιχειρησιακών οχημάτων.

Όσον αφορά στα μέσα που χρησιμοποιούσαν, επρόκειτο για ιδιόκτητα οχήματα, που ήταν καταχωρισμένα σε στοιχεία άλλων προσώπων, καθώς επίσης και μισθωμένα οχήματα, προκειμένου οι χρήστες τους να μην συνδέονται άμεσα με τα βασικά μέλη της οργάνωσης.

Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν σε -14- οικίες και -4- ενεχυροδανειστήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-44.880- ευρώ,
πλήθος χρυσών κοσμημάτων και ρολογιών,
-15- αυτοκίνητα,
-2- κυνηγετικά όπλα,
περίστροφο,
-74- φυσίγγια,
κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM και
πλήθος ειδών ρουχισμού σχετιζόμενων με τις κλοπές και διάφορα αντικείμενα αλλοίωσης χαρακτηριστικών (περούκες-κοτσίδες-καπέλα).

Από την μέχρι τώρα έρευνα, προκύπτει ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τουλάχιστον από τα μέσα του έτους 2021 έχουν διαπράξει τουλάχιστον -113- αξιόποινες πράξεις και συγκεκριμένα -52- περιπτώσεις απάτης, -16- περιπτώσεις κλοπής, -1- περίπτωση ληστείας, -16- περιπτώσεις απάτης και κλοπής, -1- περίπτωση απάτης και ληστείας, -1- περίπτωση απόπειρας απάτης και κλοπής και -26- περιπτώσεις απόπειρας απάτης, με τη λεία τους να ξεπερνά το ποσό του 1.360.000 €.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ το προανακριτικό έργο για την εξακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εξάρθρωση συμμορίας που λήστευε ηλικιωμένους: 16 συλλήψεις (βίντεο)"

Πυροσβεστική: Συνολικά 52 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Συνολικά 52 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι περισσότερες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΣ, αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.
Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: Συνολικά 52 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο"

Καύσωνας: Κλειστά το Σάββατο (15/07) το Πάρκο Τρίτση, το Πεδίον του Άρεως, ο Λόφος Φινοπούλου και το Αττικό Άλσος

Κλειστά θα είναι το Σάββατο 15 Ιουλίου όλα τα Πάρκα αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής για προληπτικούς λόγους εξαιτίας του καύσωνα και του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη για λόγους ασφάλειας και περιορισμού του κινδύνου πυρκαγιάς, αύριο Σάββατο 15 Ιουλίου από τις 9 το πρωί και για 24 ώρες, κλειστά θα είναι όλα τα πάρκα και τα άλση αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

Ειδικότερα πρόκειται για το Πάρκο Τρίτση, το Πεδίον του Άρεως, το Λόφο Φινοπούλου και το Αττικό Άλσος. Για τους ίδιους λόγους, αναβάλλονται και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας που έχουν προγραμματιστεί για αύριο το βράδυ στο θέατρο του Αττικού Άλσους, «Κατίνα Παξινού».

Για τη λειτουργία των Πάρκων την Κυριακή 16 Ιουλίου θα υπάρξει ενημέρωση με νεότερη ανακοίνωση της Περιφέρειας και αφού αξιολογηθούν τα νεότερα μετεωρολογικά δεδομένα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καύσωνας: Κλειστά το Σάββατο (15/07) το Πάρκο Τρίτση, το Πεδίον του Άρεως, ο Λόφος Φινοπούλου και το Αττικό Άλσος"

Η Σουηδία ενέκρινε το κάψιμο της Βίβλου και της Τορά μπροστά από την ισραηλινή πρεσβεία

Η σουηδική αστυνομία έδωσε άδεια στη διοργάνωση μιας συγκέντρωσης στην οποία τρία άτομα σχεδιάζουν να κάψουν ένα αντίτυπο της Βίβλου και ένα της Τορά μπροστά από την ισραηλινή πρεσβεία στη Στοκχόλμη, μια απόφαση της αστυνομίας που καταδικάστηκε αμέσως από το Ισραήλ. Σύμφωνα με το αίτημα στην αστυνομία, ο διοργανωτής της συγκέντρωσης τόνισε ότι θέλει να κάψει αυτά τα θρησκευτικά κείμενα ως απάντηση στο κάψιμο ενός αντιτύπου του Κορανίου, σε συγκέντρωση που έγινε τον Ιούνιο, μπροστά από το τέμενος της Στοκχόλμης, που προκάλεσε την οργή του μουσουλμανικού κόσμου.

Η συγκέντρωση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είναι προγραμματισμένο να γίνει αύριο Σάββατο μεταξύ 13:00 και 14:00 τοπική ώρα.

Απαντώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι η άδεια για τη συγκέντρωση αυτή δεν δόθηκε για ένα επίσημο αίτημα καύσης θρησκευτικών κειμένων, με την αστυνομία να διευκρινίζει ότι ενέκρινε μια δημόσια συγκέντρωση κατά την οποία θα εκφραστεί μια «άποψη» με βάση το συνταγματικό δικαίωμα της ελευθερίας του συνέρχεσθαι.

«Η διάκριση είναι σημαντική», πρόσθεσε η Καρίνα Σκάγκερλιντ, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Στοκχόλμης.

Ωστόσο, η συγκέντρωση προκάλεσε έντονη καταδίκη από το Ισραήλ και εβραϊκές οργανώσεις.

«Καταδίκασα το κάψιμο του Κορανίου, που είναι ιερό για τους μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο, και σήμερα με συντρίβει ότι η ίδια μοίρα περιμένει την εβραϊκή Βίβλο, το αιώνιο βιβλίο του εβραϊκού λαού», σχολίασε ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτζογκ.

Ο Γιάακοβ Χάγκοελ, πρόεδρος του Παγκόσμιου Σιωνιστικού Οργανισμού, έκρινε από την πλευρά του ότι η χορήγηση μιας τέτοιας άδειας από την αστυνομία δεν εμπίπτει στην «ελευθερία της έκφρασης, αλλά στον αντισημιτισμό».

Στις 28 Ιουνίου ένας Ιρακινός πρόσφυγας στη Σουηδία, έκαψε μερικές σελίδες του Κορανίου μπροστά από το μεγαλύτερο τέμενος της Στοκχόλμης, ανήμερα της μουσουλμανικής γιορτής Άιντ αλ Άντχα.

Αυτό το γεγονός προκάλεσε αντιδράσεις στον μουσουλμανικό κόσμο και από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ που υιοθέτησε προχθές Τετάρτη ψήφισμα που καταδικάζει το κάψιμο του Κορανίου και άλλες πράξεις θρησκευτικού μίσους.

Ωστόσο, ορισμένες χώρες, κυρίως της Δύσης, εξέφρασαν κατά τη διάρκεια των συζητήσεων την αντίθεσή τους σε νόμους κατά της βλασφημίας, καταδικάζοντας παράλληλα έντονα τέτοιες ενέργειες.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Σουηδία ενέκρινε το κάψιμο της Βίβλου και της Τορά μπροστά από την ισραηλινή πρεσβεία"

Φωτιές: Συνελήφθησαν 9 εμπρηστές σε δύο ημέρες - 99 από την αρχή του χρόνου

Τις 99 έφτασε ο αριθμός των συλλήψεων ατόμων για εμπρησμούς μέχρι σήμερα από την αρχή του χρόνου.

Μόνο τις τελευταίες 48 ώρες, στις οποίες επικρατούν εξαιρετικά μεγάλες θερμοκρασίες που ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών, έχουν γίνει από τις αρχές εννέα συλλήψεις.

Οι 99 συλλήψεις από την αρχή του έτους αφορούν εμπρησμούς σε αγροτικές και δασικές εκτάσεις.

Οι 94 συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εμπρησμό εξ αμελείας και οι 5 από πρόθεση.

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής, σχεδόν το σύνολο των ανωτέρω συμβάντων σχετίζονται με αγροτικές εργασίες και ειδικότερα την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών και το κάπνισμα κυψελών.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Φωτιές: Συνελήφθησαν 9 εμπρηστές σε δύο ημέρες - 99 από την αρχή του χρόνου"

Καιρός αύριο: Δεύτερη ημέρα καύσωνα με το θερμόμετρο να φτάνει και τους 40 βαθμούς Κελσίου

Αύριο Σάββατο (15.7.2023) είναι η δεύτερη πιο ζεστή ημέρα του καύσωνα που επελαύνει στη χώρα μας τα τελευταία 24ωρα και ο καιρός αναμένεται να είναι ζεστός στις περισσότερες περιοχές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ο καύσωνας θα φέρει θερμοκρασίες μέχρι και 40 βαθμούς Κελσίου αύριο ενώ η θερμοκρασία μπορεί να υποχωρήσει λίγο κυρίως στα βόρεια. Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ, οι άνεμοι αναμένονται να είναι ισχυροί στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για αύριο Σάββατο 15 Ιουλίου:

Αίθριος και ζεστός καιρός. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν λίγο κυρίως στα βόρεια. Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει:

    στα βόρεια ηπειρωτικά τους 37 με 38 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου τους 39 βαθμούς Κελσίου
    στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 39 με 40, στο εσωτερικό της Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Θεσσαλίας τους 41 βαθμούς Κελσίου
    στη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά περί τους 28 με 31 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα περί τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 28 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 37 με 38 και στην κεντρική Μακεδονία έως 39 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 37 με 40 και στο εσωτερικό της Στερεάς και της Πελοποννήσου έως 41 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 28 έως 39 με 40 και στο εσωτερικό της Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Θεσσαλίας τους 41 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 29 έως 35 με 36 και στη νότια Κρήτη 37 με 40 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα νότια τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 29 έως 37 με 40 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Δεύτερη ημέρα καύσωνα με το θερμόμετρο να φτάνει και τους 40 βαθμούς Κελσίου"

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διευκόλυνε την παράνομη έξοδο αλλοδαπών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες – Επτά συλλήψεις

Εξαρθρώθηκε, από τη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διευκόλυνση παράνομης εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα μας σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες μέσω του Αερολιμένα Αθηνών, αφού προηγουμένως τους προμήθευε με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα ή και γνήσια τα οποία είχαν εκδοθεί υπέρ άλλου ατόμου.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν 7 αλλοδαποί- μέλη της οργάνωσης, σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (12/7)και την Πέμπτη (13/7), από την παραπάνω υπηρεσία, με τη συμμετοχή αστυνομικών της ΟΠΚΕ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν τρεις 39χρονοι, δύο 38χρονοι, ένας 43χρονος και ένα 20χρονος και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, παράβαση του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και πλαστογραφία. Τέσσερα μέλη της οργάνωσης έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα ενώ σε βάρος του 38χρονου εκκρεμούσαν αποφάσεις για κλοπή, εμπρησμό και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, από τον Μάρτιο οι κατηγορούμενοι συγκρότησαν επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή εγκληματική δράση οργάνωση με σκοπό τη δραστηριοποίησή τους στη διευκόλυνση παράνομης εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα δια της αεροπορικής μεθόδου.

Αφού εντόπιζαν αλλοδαπούς που επιθυμούσαν να αναχωρήσουν προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αρχικά μεριμνούσαν για τν διαμονή τους σε διαμερίσματα «safe houses» και στη συνέχεια τους οδηγούσαν σε καταστήματα για την προμήθεια κατάλληλων ρούχων και κομμωτήρια προκειμένου να αποκτήσουν εμφάνιση «Ευρωπαίου επιβάτη». Ακολούθως, τους οδηγούσαν σε φωτογραφεία για τη λήψη φωτογραφιών που θα χρησιμοποιούνταν στην κατάρτιση για αυτούς πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων ή την παραποίηση γνήσιων. Με την ολοκλήρωση και παράδοση των εγγράφων, τους συνόδευαν στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών έως και την επιβίβασή τους σε αεροσκάφη πτήσεων προς ευρωπαϊκούς προορισμούς, καθοδηγώντας τους σε όλα τα στάδια για την αποφυγή αστυνομικού ελέγχου.

Για τη διευκόλυνση της εξόδου τους από τη χώρα μέσω του Αερολιμένα Αθηνών, το κόστος κυμαινόταν από 3.000 έως 4.000 ευρώ, ανάλογα με τον προορισμό και το έγγραφο το οποίο θα χρησιμοποιούσε ο υπό διακίνηση αλλοδαπός.

Από την προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν 16 περιπτώσεις απόπειρας εξόδου 28 διακινούμενων αλλοδαπών με την καθοδήγηση και υποστήριξη μελών του κυκλώματος.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε σπίτι στην Αθήνα, αποκάλυψε πλήρες εξοπλισμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων. Από τις συνολικές έρευνες τόσο στο εν λόγω εργαστήριο, όσο και στις οικίες των μελών κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

• 251 ελληνικές ταυτότητες,

• 29 διαβατήρια διαφόρων χωρών,

• 4 άδειες διαμονής διαφόρων χωρών,

• 10 ταυτότητες διαφόρων χωρών,

• 3 άδειες ικανότητας οδήγησης διαφόρων χωρών,

• 13 πλαστά κενά έντυπα ελληνικών δελτίων ταυτότητας,

• 29 πλαστά κενά έντυπα ιταλικών δελτίων ταυτότητας,

• 31 φωτογραφίες που απεικονίζουν διάφορα πρόσωπα,

• 14 φύλλα που απεικονίζουν σφραγίδες διαβατηριακού ελέγχου ξένων κρατών και άλλα στοιχεία,

• 12 σφραγίδες ξύλινες και μεταλλικές με ανάγλυφο εντύπωμα,

• 7 εντυπώματα σφραγίδων

• εξοπλισμός κατάλληλος για την κατάρτιση πλαστών εγγράφων ή παραποίηση γνησίων,

• 8.435 ευρώ, 311 δολάρια ΗΠΑ και 30.920 κορόνες Σουηδίας, και

• 2 επιχειρησιακά αυτοκίνητα της οργάνωσης.

Τέλος, σε έρευνα σε τρία σπίτια «safe houses» της ομάδας εντοπίστηκαν αλλοδαποί οι οποίοι στερούνταν δικαιολογητικά νόμιμης παραμονής στη χώρα και για τους οποίους κινήθηκε η διαδικασία της διοικητικής τους απέλασης.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διευκόλυνε την παράνομη έξοδο αλλοδαπών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες – Επτά συλλήψεις"

Καύσωνας: Πάνω από 44 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στη Θήβα – Πού καταγράφηκαν οι υψηλότερες

Στη Θήβα καταγράφηκε σήμερα Παρασκευή (14.7.2023) η υψηλότερη θερμοκρασία στη χώρα, καθώς το θερμόμετρο έφτασε τους 44,2 βαθμούς Κελσίου, ξεπερνώντας τη Λάρισα που είχε χθες τα πρωτεία σε ό,τι αφορά τις τιμές του υδράργυρου που έφερε ο καύσωνας.

Σύμφωνα με το meteo, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 44 βαθμούς Κελσίου στη Θήβα ενώ χθες η πόλη της Βοιωτίας είχε καταγράφει 41,4 βαθμούς Κελσίου. Αυτό σημαίνει ότι σήμερα, ανέβηκε κατά σχεδόν 3 ολόκληρους βαθμούς Κελσίου, ξεπερνώντας άλλες περιοχές που χθες είχαν 42 βαθμούς Κελσίου, όπως η Λάρισα.

Άλλωστε, οι μέγιστες θερμοκρασίες κυμάνθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα σε όλη τη χώρα, ξεπερνώντας σε πολλές περιοχές τους 40 βαθμούς. Μάλιστα, 87 μετεωρολογικοί σταθμοί του meteo κατέγραψαν μέγιστες άνω των 40 βαθμών, εκ των οποίων οι 14 κατέγραψαν μέγιστες άνω των 42 βαθμών Κελσίου.
 
Αναλυτικά η λίστα με τις υψηλότερες θερμοκρασίες σήμερα στη χώρα:
  1. Θήβα – 44,2 βαθμοί Κελσίου (χθες είχε 41,4)
  2. Λιβαδειά – 43 βαθμοί Κελσίου (χθες είχε 40,9)
  3. Λευκοχώρι Φθιώτιδας – 42,9 βαθμοί Κελσίου
  4. Σπάρτη – 42,7 βαθμοί Κελσίου
  5. Στυλίδα Φθιώτιδας – 42,5 βαθμοί Κελσίου (χθες είχε 41,2)
  6. Μυστράς Λακωνίας – 42,4 βαθμοί Κελσίου
  7. Λάρισα – 42,4 βαθμοί Κελσίου (χθες είχε 42)
  8. Καλαμπάκα – 42,4 βαθμοί Κελσίου

Αυτές είναι οι θερμοκρασίες που έπιασαν οι μετεωρολογικοί σταθμοί και αφορούν την ατμόσφαιρα. Αξιοσημείωτες είναι, όμως, οι τιμές που κατέγραψε θερμική κάμερα πάνω σε αυτοκίνητα και την άσφαλτο, αφού στην οροφή του ΙΧ ξεπέρασαν τους 80 βαθμούς Κελσίου!

Επισημαίνεται ότι από την Κυριακή (16-07-2023) έως και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα περιοριστούν σε γεωγραφική έκταση οι περιοχές που θα επηρεάζονται από υψηλές θερμοκρασίες και θα μειωθεί η ένταση της ζέστης του καύσωνα.

Παράλληλα προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας κατά 2 με 4 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια, όπου ο ετησίας άνεμος θα φτάνει τα 6 με 7 μποφόρ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καύσωνας: Πάνω από 44 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στη Θήβα – Πού καταγράφηκαν οι υψηλότερες"

Μαυροειδάκος για Πανεπιστημιακή Αστυνομία: «Εδώ και 4 μήνες, με απόφαση της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας, οι συνάδελφοί μου περιπολούν στην Αττική»

«Αν διαβάσετε προσεκτικά τις δηλώσεις του κ. Μηταράκη, του καινούργιου υπουργού Προστασίας του Πολίτη, δεν λέει πουθενά, καταργώ, λέει επαναπροσδιορίζεται ο ρόλος της. Κρατήστε μικρό καλάθι σε αυτό, διότι έρχεται χειμώνας. Μακάρι να μην γίνει τίποτα και να μη χρειαστεί να επεμβαίνουν τα ΜΑΤ και οι ειδικές δυνάμεις μέσα στα πανεπιστήμια, που δεν είναι η καλύτερη εικόνα. Εμείς γι’ αυτό θέλαμε να λειτουργεί αποτρεπτικά άοπλος ο αστυνομικός, έτσι ώστε να μην φτάνουμε στην καταστολή. Απ’ ό,τι φαίνεται όμως θα φτάσουμε στην καταστολή». Με αυτή τη δήλωση ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, σχολίασε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Έχουμε και Λέμε» με τον Γιώργο Πίκουλα, το ζήτημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας, ύστερα από τις ανακοινώσεις του υπουργού.

Σχετικά με τους 1060 ειδικούς φρουρούς που αποτελούν την ομάδα προστασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ο κ. Μαυροειδάκος, καταρχήν, σημείωσε πως υπάρχει μια παρανόηση και εξήγησε ότι ο ειδικός φρουρός είναι βαθμός στην Ελληνική Αστυνομία, μετά είναι αστυφύλακας, υπαρχιφύλακας, αρχιφύλακας και ούτω καθεξής. «Άρα δεν είναι κάτι ξεχωριστό. Απλώς οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι είχαν προσληφθεί σαν ειδικοί φρουροί της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά για να επανδρώσουν τις ομάδες προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, τις γνωστές ΟΠΠΙ, που είχε γίνει μεγάλος ντόρος» ανέφερε.

«Οι συνάδελφοι αυτοί έκαναν αβλαβείς διελεύσεις στην αρχή, έξω από τα πανεπιστήμια. Δηλαδή ποτέ δεν λειτούργησε η Πανεπιστημιακή αστυνομία. Σαν ομοσπονδία αστυνομικών και ειδικών φρουρών, είχαμε μία συνάντηση τότε με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία και τους είπαμε, αφού οι πρυτάνεις- και εκεί είναι το μυστικό, αλλά αυτό είναι ένα πολιτικό θέμα που ας το βρουν οι πολιτικοί και να το λύσουν- αφού οι πρυτάνεις μετά από συσκέψεις που κάνανε με την πολιτική ηγεσία, πολύμηνες συσκέψεις, είχαν υποσχεθεί ότι θα βάλουν και τουρνικέ ελεγχόμενης πρόσβασης και φωτισμό και κάμερες και αυτά όλα θα εποπτεύονται από τις περιπολίες της πανεπιστημιακής αστυνομίας, από ειδικούς φρουρούς, δηλαδή από αστυνομικούς με λίγα λόγια, οι οποίοι θα ειδοποιούσαν και θα ήταν άοπλοι, για να μην υπάρχουν αντιδράσεις και πολύ σωστά να είναι άοπλοι, να μην προκαλούν τη φοιτητική κοινότητα, οι οποίοι θα ειδοποιούσαν τους συναδέλφους τους αν χρειαζόντουσαν ενίσχυση για να αντιμετωπίσουν φαινόμενα βίας, ανομίας, κλοπών, αυτό δεν έγινε. Και εμείς είχαμε συμφωνήσει ότι δεν μπορούν οι συνάδελφοι μας, αφού δεν προσφέρουν κάποιο έργο, ας απορροφηθούν στην αστυνόμευση, δηλαδή να πάνε στα αστυνομικά τμήματα ένοπλοι, γιατί ειδικοί φρουροί είναι, μπορούν να φέρουν όπλο. Έτσι, εδώ και τέσσερις μήνες, με απόφαση της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας, ήδη οι συνάδελφοί μου περιπολούν, στα αστυνομικά τμήματα της Αττικής» περιέγραψε ο κ. Μαυροειδάκος.

Ως προς την ανακοίνωση του κ. Μηταράκη και την διευκρίνιση στη συνέχεια από το Μαξίμου, ο κ. Μαυροειδάκος σχολίασε «βλέπουμε ότι αυτό έγινε διότι δεν ενημερώθηκε απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε σωστά ο υπουργός». Επιπλέον, ανέφερε ένα σημείο ακόμα, το οποίο φαίνεται πως βρίσκει αντιδράσεις στην αστυνομία. «Βγήκε μία διαταγή, όπου πρέπει να εκπαιδεύονται λέει οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ -αυτή τη στιγμή ο κόσμος σέβεται και αγαπάει την ομάδα ΔΙΑΣ- το ξέρουμε όλοι αυτό, είναι τα παιδιά πάνω στις μηχανές που καταστέλλουν την εγκληματικότητα, αυτοί οι συνάδελφοι δεν βεβαίωναν τροχονομικές παραβάσεις, δεν ήταν αυτή η δουλειά τους, ούτε επέβαλαν διοικητικά πρόστιμα, δεν ήταν ένας φοροεισπρακτικός μηχανισμός και έτσι η κοινωνία τους έβλεπε με διαφορετικό μάτι και τους αγαπούσε. Τώρα θέλουν να επιβάλλουν πρόστιμα οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, να ασχοληθούν όχι με τα καθήκοντά τους» σημείωσε.

«Είναι κινήσεις που μας προκαλούν μεγάλη εντύπωση. Έχουμε βέβαια μια συνάντηση προγραμματισμένη στις 25 του μήνα, ήδη όμως βγάζουμε μια ανακοίνωση» επισήμανε ο κ. Μαυροειδάκος, σημειώνοντας «δεν υπήρχε κανένας λόγος ειλικρινά να υπάρχουν όλες αυτές οι ανακοινώσεις, ενώ μία είναι η ανακοίνωση που ενδιαφέρει την αστυνομική οικογένεια και εμείς αυτό περιμέναμε, να υλοποιηθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα των προγραμματικών δηλώσεων σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους της Ελληνικής Αστυνομίας που είναι το επικίνδυνο και ανθυγιεινό. Δεν ακούσαμε κάτι γι’ αυτό όμως».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαυροειδάκος για Πανεπιστημιακή Αστυνομία: «Εδώ και 4 μήνες, με απόφαση της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας, οι συνάδελφοί μου περιπολούν στην Αττική»"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λεωφόρο Αθηνών το Σαββατοκύριακο λόγω έργων

Η κατασκευή μιας πεζογέφυρας στη λεωφόρο Αθηνών θα έχει ως συνέπεια να υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή. 

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο (15-16/7) στη λεωφόρο Αθηνών στο Χαϊδάρι,.

Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

– Ολική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λ. Αθηνών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, κατά το χρονικό διάστημα από το Σάββατο 15-07-2023 και ώρα 22:00 έως την Κυριακή 16-07-2023 και ώρα 09:00.

– Ολική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λ. Αθηνών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ελευσίνα, την Κυριακή 16-07-2023 και από ώρα 02:00 έως 06:00.

– Ολική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Φαβιέρου προς διασταύρωση με τη Λ. Αθηνών, κατά το χρονικό διάστημα από το Σάββατο 15-07-2023 και ώρα 23:00 έως την Κυριακή 16-07-2023 και ώρα 09:00.

Ειδικότερα:

-Καθολικός αποκλεισμός του οδοστρώματος στο τμήμα της Λ. Αθηνών από την οδό Καραϊσκάκη έως την οδό Αγωνιστών.

-Σταδιακός περιορισμός του αριθμού των λωρίδων κυκλοφορίας από τέσσερις (4) σε δύο (2) της Λ. Αθηνών (στη δεξιά πλευρά στο ρεύμα προς Αθήνα) σε μήκος 290μ. πριν από την οδό Ανεξαρτησίας και ακολούθως περιορισμός από δύο (2) σε μία (1) έως την οδό Αγωνιστών.

-Σταδιακός περιορισμός του αριθμού των λωρίδων κυκλοφορίας από τέσσερις (4) σε τρεις (3) της Λ. Αθηνών (στη δεξιά πλευρά στο ρεύμα προς Ελευσίνα) σε μήκος 135μ. πριν από την οδό ‘Ανοιξης και ακολούθως περιορισμός δύο (2) επιπλέον δεξιών λωρίδων σε μήκος 250μ. έως την οδό Φαβιέρου.

-Καθορισμός του ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 60χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στη Λ. Αθηνών και στο τμήμα της 500μ.

πριν την έναρξη του περιορισμού των δεξιών λωρίδων κυκλοφορίας (ρεύμα προς Αθήνα και ρεύμα προς Ελευσίνα) έως τα 100μ. πριν την έναρξη του περιορισμού των δεξιών λωρίδων κυκλοφορίας (ρεύμα προς Αθήνα και προς Ελευσίνα).

-Καθορισμός του ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 40χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στη Λ. Αθηνών και στο τμήμα της 100μ. πριν την έναρξη του περιορισμού των δεξιών λωρίδων κυκλοφορίας (ρεύμα προς Αθήνα και ρεύμα προς Ελευσίνα) έως την εκτροπή της κυκλοφορίας (ρεύμα προς Αθήνα και προς Ελευσίνα).

-Απαγόρευση του προσπεράσματος για τα οχήματα που κινούνται στη Λ. Αθηνών και στο τμήμα της 300μ. πριν την έναρξη του περιορισμού των δεξιών λωρίδων κυκλοφορίας (ρεύμα προς Αθήνα και ρεύμα προς Ελευσίνα).

-Καθορισμός του ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 30χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στην οδό Φαβιέρου με κατεύθυνση προς τη Λ. Αθηνών και στο τμήμα της 25μ. πριν τη συμβολή της με την τριγωνική νησίδα.

-Απαγόρευση του προσπεράσματος για τα οχήματα που κινούνται στην οδό Φαβιέρου με κατεύθυνση προς τη Λ. Αθηνών και στο τμήμα της 25μ. πριν τη συμβολή της με την τριγωνική νησίδα.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των παρακαμπτήριων οδών ως εξής:

-Για τα οχήματα με κατεύθυνση από Eλευσίνα προς Αθήνα, θα ακολουθείται η παράκαμψη:

Λ. Αθηνών, δεξιά Αγωνιστών Στρ. Χαϊδαρίου, συνέχεια αριστερά Ρόδου, αριστερά Καραϊσκάκη, δεξιά Λ. Αθηνών.

-Για τα οχήματα με κατεύθυνση από Αθήνα προς Ελευσίνα, θα ακολουθείται η παράκαμψη:

Λ. Αθηνών, δεξιά Φαβιέρου, αριστερά στο τέλος της τριγωνικής νησίδας, δεξιά Λ. Αθηνών.

Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση τους οδηγούς των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λεωφόρο Αθηνών το Σαββατοκύριακο λόγω έργων"

Σκέρτσος: Υπήρξε ανταπόκριση για τις τιμές των εισιτηρίων από τις μεγάλες ακτοπλοϊκές, αλλά το θέμα δεν τελείωσε

Ουδείς μπορεί να παίζει με το εισόδημα των πολιτών, διεμήνυσε με έμφαση ο υπουργός Επικρατείας 'Ακης Σκέρτσος, με αφορμή το θέμα των τιμών των εισιτηρίων στις ακτοπλοϊκές γραμμές. Κατεγράφησαν κάποιες εκπτώσεις, το θέμα, ωστόσο, για την κυβέρνηση δεν τελείωσε, οι έλεγχοι θα συνεχισθούν, προανήγγειλε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι».

Όπως σημείωσε αναλυτικώς, «εμείς ανταποκριθήκαμε στο εύλογο αίτημα της κοινωνίας να έχουμε προσιτές και ανταγωνιστικές τιμές στις ακτοπλοϊκές διασυνδέσεις. Σκύψαμε πάνω από τη συγκεκριμένη αγορά και είδαμε ότι, όντως, υπάρχει αποκλιμάκωση τιμών καυσίμων, που αποτελεί το βασικό κοστολογικό παράγοντα για τις ακτοπλοϊκές γραμμές κατά σχεδόν 50% σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, τα καύσιμα παραμένουν ακριβότερα κατά 20% σε σχέση με τα ιστορικά επίπεδα τιμών καυσίμων». Συμπλήρωσε ωστόσο ότι  «η εικόνα είναι κάπως πιο σύνθετη, υπάρχει μια αύξηση στους μισθούς, έχει αυξηθεί ο κατώτατος μισθός και οι μέσοι μισθοί, επομένως έχει αυξηθεί το εργασιακό κόστος για τις ακτοπλοϊκές».

Από εκεί και πέρα, συνέχισε, «υπάρχει, όντως, ένα περιθώριο στη διακύμανση των τιμών, που μπορεί να στραφεί προς ένα πιο ελκυστικό πακέτο τιμών. Και, συζητήσαμε με ένα εποικοδομητικό πνεύμα με τις εταιρείες, πριν χρησιμοποιήσουμε άλλα μέσα. Εισακούσθηκε, νομίζω, το αίτημα της κοινωνίας, τα αποτελέσματα αυτού του διαλόγου ήδη φαίνονται. Αυτό που είδα χθες από τις μεγάλες εταιρείες που ανακοίνωσαν νέα εκπτωτικά πακέτα, είναι ότι κάνουν εκπτώσεις της τάξης του 20% έως 30% για τα οικογενειακά πακέτα, για τη χρήση του αυτοκινήτου, για τους δημοφιλείς προορισμούς, για ειδικά κοινωνικά πακέτα. Επομένως, υπάρχει μια ανταπόκριση», συμπέρανε.

Όμως, «σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση είναι πάνω από τη συγκεκριμένη αγορά. Θα προστεθεί στο Παρατηρητήριο Τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης και η ακτοπλοϊκή αγορά. Εμείς αυτό που είδαμε στο πλαίσιο του εξωγενούς πληθωρισμού είναι ότι η διαφάνεια στις τιμές φέρνει μεγαλύτερο ανταγωνισμό, φέρνει πιο ενημερωμένες επιλογές για τους καταναλωτές. Αυτό θέλουμε, τις αγορές να λειτουργούν πιο ανταγωνιστικά. Θα παρακολουθήσουμε την ανταπόκριση των εταιρειών», δεσμεύτηκε επίσης διαμηνύοντας παράλληλα ότι:

«Δεν έχει τελειώσει η συζήτηση, δεν έχουν ανταποκριθεί όλες οι εταιρείες, ούτε στο βαθμό που θα θέλαμε». Επιπροσθέτως, «είμαστε πάνω από την αγορά, παρακολουθούμε την ανταπόκρισή της στο αίτημα της κοινωνίας και της κυβέρνησης να έχουμε πιο λογικές τιμές με βάση τα πραγματικά κόστη. Σε κάθε περίπτωση είμαστε εδώ για να παρέμβουμε».

Σύμφωνα με τον 'Α. Σκέρτσο, «η πολιτεία, το κράτος έχει πλέον πολύ περισσότερα εργαλεία στα χέρια του για να ελέγξει τις αποκλίνουσες αυτές συμπεριφορές, που δεν λαμβάνουν υπ' όψιν την μεγάλη πίεση που υφίσταται τη στιγμή αυτή το οικογενειακό εισόδημα. Ο πληθωρισμός και η ακρίβεια είναι το Νο1 πρόβλημα για την κοινωνία, για κάθε ευρωπαϊκή κοινωνία. Είναι επίμονος», ανέφερε, αν και, διευκρίνισε, στη χώρα μας «έχει αποκλιμακωθεί ταχύτερα από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Είναι στο 1,8% τον προηγούμενο μήνα, όμως παραμένει ψηλός για τα είδη πρώτης ανάγκης, για τα τρόφιμα. Εμείς έχουμε θεσπίσει και Παρατηρητήριο Τιμών, το οποίο, πλέον, κάνει πολύ καλά τη δουλειά του και δημιουργεί συνθήκες διαφάνειας και σύγκρισης τιμών, που είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο για να κάνουμε σωστές επιλογές».

Ταυτοχρόνως, «έχουμε θεσπίσει ήδη από την έναρξη της πληθωριστικής ενεργειακής κρίσης ένα εργαλείο πολιτικής, το οποίο ελέγχει τα επίπεδα κερδοφορίας σε σχέση με την προ κρίσης περίοδο. Όποια επιχείρηση ή όποιος κλάδος σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, εμφανίζει παραπάνω κέρδη από το εύλογο κέρδος, το οποίο υπήρχε προ κρίσης, τότε ελέγχεται και επιβάλλονται κυρώσεις για αυτή τη συμπεριφορά. Κανείς δεν μπορεί να παίζει, αυτήν τη στιγμή, με το εισόδημα των πολιτών. Καταβάλλει πολύ μεγάλη προσπάθεια η κυβέρνηση και να μειώσει φόρους και να αυξήσει εισοδήματα». Τα οποία, «δεν μπορεί να ροκανίζονται από την απληστία κάποιων», επεσήμανε κλείνοντας τη συγκεκριμένη απάντηση.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σκέρτσος: Υπήρξε ανταπόκριση για τις τιμές των εισιτηρίων από τις μεγάλες ακτοπλοϊκές, αλλά το θέμα δεν τελείωσε"

Αττική, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος και νησιά στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς αύριο (15/07)

Αρκετές περιοχές της χώρας, μεταξύ αυτών και η Αττική, βρίσκονται στη ζώνη πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς για αύριο Σάββατο (15.7.2023), σύμφωνα με τον σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.

Η Αττική, περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου, η Ρόδος, η Χίος, η Σάμος και η Ικαρία βρίσκονται στη ζώνη πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς για αύριο (κατηγορία 4) και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών.

Ειδικότερα, στην κατηγορία 4 βρίσκονται οι εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Οδηγίες προστασίας από τις πυρκαγιές

Αν βρίσκεστε στην ύπαιθρο

  • Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά τους θερινούς μήνες.
  • Μην ανάβετε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα το καλοκαίρι.
  • Αποφύγετε εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (π.χ. ηλεκτροκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
  • Μην πετάτε αναμμένα τσιγάρα.
  • Μην αφήνετε τα σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
  • Σεβαστείτε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιόδους υψηλού κίνδυνου.

Αν το σπίτι σας βρίσκεται μέσα ή κοντά σε δάσος

  • Δημιουργείστε μια αντιπυρική ζώνη γύρω από το σπίτι καθαρίζοντας σε ακτίνα τουλάχιστον 10 μέτρων τα ξερά χόρτα και φύλλα, τις πευκοβελόνες και τα κλαδιά.
  • Κλαδέψτε τα δένδρα μέχρι το ύψος των 3 μέτρων, ανάλογα με την ηλικία και την κατάστασή τους.
  • Απομακρύνετε τα ξερά κλαδιά από τα δένδρα και τους θάμνους.
  • Μην αφήνετε τα κλαδιά των δένδρων να ακουμπούν στους τοίχους, τη στέγη και τα μπαλκόνια του σπιτιού. Κλαδέψτε τα αφήνοντας απόσταση τουλάχιστον 5 μέτρων από το σπίτι.
  • Αραιώστε τη δενδρώδη βλάστηση έτσι ώστε τα κλαδιά του ενός δένδρου να απέχουν τουλάχιστον 3 μέτρα από τα κλαδιά του άλλου. Για ακόμη μεγαλύτερη προστασία απομακρύνουμε τη δενδρώδη και θαμνώδη βλάστηση γύρω από το κτίσμα σε απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρων εφόσον οι εργασίες καθαρισμού της φυσικής βλάστησης που επιβάλλονται για την προστασία των κτιρίων δεν προσκρούουν σε καμία περίπτωση στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας.
  • Μην τοποθετείτε πλαστικές υδρορροές ή σωλήνες στους τοίχους του σπιτιού.
  • Μην τοποθετείτε παραθυρόφυλλα από εύφλεκτα υλικά στα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες.
  • Φροντίστε ώστε τα καλύμματα στις καμινάδες και τους αεραγωγούς του σπιτιού να είναι από άφλεκτο υλικό ώστε να μην διεισδύσουν σπίθες.
  • Μην αποθηκεύετε εύφλεκτα αντικείμενα κοντά στο σπίτι.
  • Τοποθετείτε τα καυσόξυλα σε κλειστούς και προφυλαγμένους χώρους.
  • Μην κατασκευάζετε ακάλυπτες δεξαμενές καυσίμου κοντά στο σπίτι.
  • Προμηθευτείτε τους κατάλληλους πυροσβεστήρες και φροντίζετε για τη συντήρησή τους.
  • Εξοπλιστείτε με σωλήνα ποτίσματος με μήκος ανάλογο της περιοχής που θέλετε να προστατεύσετε.
  • Εξοπλιστείτε με μια δεξαμενή νερού, μια απλή αντλία που λειτουργεί χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και ένα σωλήνα νερού.

Μόλις αντιληφθείτε μια πυρκαγιά

Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία (τηλ.199) και δώστε σαφείς πληροφορίες για:

  • την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε,
  • την τοποθεσία, το ακριβές σημείο και την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.
  • το είδος της βλάστησης που καίγεται.

Αν η πυρκαγιά πλησιάζει στο σπίτι σας

  • Διατηρείστε την ψυχραιμία σας.
  • Μεταφέρετε όλα τα εύφλεκτα υλικά από τον περίγυρο του κτιρίου σε κλειστούς και προφυλαγμένους χώρους.
  • Κλείστε όλες τις διόδους (καμινάδες, παράθυρα, πόρτες κλπ.) έτσι ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού.
  • Κλείστε τις παροχές φυσικού αερίου και υγρών καυσίμων μέσα και έξω από το σπίτι.
  • Μαζέψτε τις τέντες στα μπαλκόνια και στα παράθυρα.
  • Διευκολύνετε την πρόσβαση πυροσβεστικών οχημάτων ανοίγοντας την πόρτα του κήπου.
  • Τοποθετείστε σκάλα στην εξωτερική πλευρά του σπιτιού, αντίθετα από την κατεύθυνση της πυρκαγιάς ώστε να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στη στέγη.
  • Συνδέστε τους σωλήνες ποτίσματος και απλώστε τους ώστε να καλύπτεται η περίμετρος του σπιτιού.
  • Αν η ορατότητα είναι μειωμένη, ανάψτε τα εσωτερικά και τα εξωτερικά φώτα του για να γίνεται ορατό μέσα από τους καπνούς.

Μόλις περάσει η πυρκαγιά

  • Βγείτε από το σπίτι και σβήστε αμέσως τις μικροεστίες που απομένουν.
  • Ελέγξτε για τουλάχιστον 48 ώρες, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, την περίμετρο και τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.

Αν η πυρκαγιά έχει φτάσει στο σπίτι σας

  • Μην εγκαταλείπετε το κτίριο εκτός αν η διαφυγή σας είναι πλήρως εξασφαλισμένη.
  • Μην μπαίνετε μέσα σε αυτοκίνητο. Η πιθανότητα επιβίωσης σε ένα σπίτι κατασκευασμένο από άφλεκτα υλικά είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη σε ένα αυτοκίνητο που βρίσκεται σε καπνούς και φλόγες.

Αν παραμείνετε στο σπίτι:

  • Κλείστε καλά τις πόρτες και τα παράθυρα.
  • Φράξτε τις χαραμάδες με βρεγμένα πανιά για να μην μπει μέσα ο καπνός.
  • Απομακρύνετε τις κουρτίνες από τα παράθυρα.
  • Μεταφέρετε στο εσωτερικό των δωματίων τα έπιπλα που βρίσκονται κοντά στα παράθυρα και τις εξωτερικές πόρτες.
  • Κλείστε τις ενδιάμεσες πόρτες για να επιβραδύνετε την εξάπλωση της πυρκαγιάς.
  • Γεμίστε την μπανιέρα, τους νιπτήρες και τους κουβάδες με εφεδρικό νερό.
  • Συγκεντρωθείτε όλοι μαζί σε ένα δωμάτιο.
  • Φροντίστε να υπάρχει φακός και εφεδρικές μπαταρίες μαζί σας σε περίπτωση διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος.

Αν το σπίτι σας είναι ξύλινο αναζητείστε καταφύγιο σε κτιστό σπίτι.

Αν διαταχθεί οργανωμένη απομάκρυνση από την περιοχή ακολουθείστε πιστά τις οδηγίες των Αρχών και τις διαδρομές που θα σας δοθούν.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στο civilprotection.gov.gr.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αττική, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος και νησιά στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς αύριο (15/07)"

Μπαράζ πυρκαγιών ανά τη χώρα – Η εικόνα νωρίς το απόγευμα

Μάχη με τις φλόγες δίνουν την Παρασκευή σε διάφορες περιοχές της χώρας πυροσβέστες και εθελοντές.

Πιο αναλυτικά:

Στη Λάρισα, καίγεται δασική έκταση στην περιοχή Λέκκα Τυρνάβου, όπου κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στη Λακωνία, πύρινο μέτωπο εξελίσσεται σε αγροτοδασική έκταση στη Γαρδενίτσα. Και εκεί επιχειρούν και εναέρια μέσα.

Στην Ηλεία, οριοθετήθηκε άμεσα πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Ανάληψη Αμαλιάδας. Πλήρη κατάσβεση επιχειρούν 11 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Στην Αττική, Άμεσα οριοθετήθηκε πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας. Επιτόπου έσπευσαν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.

Στη Μαγνησία, έχει οριοθετηθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μετόχι Πηλίου. Επιχειρούν 15 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ενώ επιχείρησαν δύο αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.

Στη Νάξο, φλέγεται χαμηλή βλάστηση στην Κεραμωτή. Την πυρόσβεση ανέλαβαν επίγειες κι εναέριες δυνάμεις.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπαράζ πυρκαγιών ανά τη χώρα – Η εικόνα νωρίς το απόγευμα"

Φουντώνει η φωτιά στη Νάξο – Έρχονται ενισχύσεις από Σύρο και Αθήνα

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στη Νάξο που ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής (14.07.2023) από την Κεραμωτή και έχει πάρει διαστάσεις. 

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καταβάλλουν προσπάθειες για τον έλεγχο της πυρκαγιάς με εναέρια και χερσαία μέσα. Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα και δόθηκε εντολή για 1 ελικόπτερο και 4 αεροσκάφη. Μεταβαίνουν επίσης τρία οχήματα με οκτώ πυροσβέστες από τη Σύρο, όπως και ενισχύσεις από την Αθήνα.

Σύμφωνα με νεότερη η φωτιά έχει φτάσει στην περιοχή Σίφωνες όπως αναφέρει το cyclades24.gr.

Ο Δήμος Νάξου και μικρών Κυκλάδων ενημερώνει τους οδηγούς των οχημάτων να αποφύγουν την κατεύθυνσή  προς την Μονή και την Απείρανθο καθώς και προς τον Σταυρό της Κεραμωτής.

Εθελοντές αλλά και υδροφόρες του δήμου και επαρχείου βοηθούν για τη κατάσβεση της φωτιάς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κάηκαν κολώνες της ΔΕΗ και υπάρχει διακοπή ρεύματος σχεδόν στο σύνολο της ορεινής Νάξου (από Χαλκί έως Απόλλωνα) σύμφωνα με το naxospress.gr.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Φουντώνει η φωτιά στη Νάξο – Έρχονται ενισχύσεις από Σύρο και Αθήνα"

Θεσσαλονίκη: Ανατροπή στον θάνατο της 16χρονης – Πνίγηκε από εισρόφηση

Ανατροπή στην υπόθεση του θανάτου της 16χρονης κοπέλας από το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στη Χαλκιδική τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr από ιατροδικαστικές πηγές, ο θάνατος της άτυχης κοπέλας προκλήθηκε από εισρόφηση αναχθέντος γαστρικού περιεχομένου.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ανατρέπει την έως τώρα εκδοχή, σύμφωνα με την οποία η 16χρονη κατέληξε μετά από αλλεργικό σοκ που υπέστη.

Στο μεταξύ, σήμερα το μεσημέρι συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο “αντίο” στη 16χρονη σε κλίμα οδύνης.  

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Ανατροπή στον θάνατο της 16χρονης – Πνίγηκε από εισρόφηση "

Κοινωνικός Τουρισμός: Από αύριο οι αιτήσεις για συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες

Αύριο, Σάββατο 15.07.2023 και ώρα 10:00, ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) που απευθύνεται αποκλειστικά σε συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες (τ. ΟΑΕΕ). Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει την Τρίτη 18.07.2023 και ώρα 23:59.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, δικαιούχοι του προγράμματος είναι συνταξιούχοι του eΕΦΚΑ – πρώην ΟΑΕΕ που έχουν υποχρέωση καταβολής αντίστοιχης εισφοράς ύψους 1 ευρώ για τη συγκεκριμένη παροχή (παρ. 5 του άρθρ. 69 του ν. 3863/2010).

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinonikou-tourismou-gia-suntaxioukhous-eephka-proen-oaee

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: Αρχική / Εργασία και ασφάλιση / Αποζημιώσεις και παροχές / Προγράμματα κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους eΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ)

Το πρόγραμμα αφορά σε 25.000 επιταγές και ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 3 εκατ. ευρώ.

Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέας, αριθμός παιδιών, εισόδημα) με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα και ακτοπλοϊκές εταιρίες, όπως ορίζει η Δημόσια Πρόσκληση, ενώ πάροχοι που έχουν υποβάλει αίτηση και για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2023-2024 στην οποία έχουν ήδη επισυνάψει τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, αρκεί να υποβάλουν μια απλή αίτηση.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων παρόχων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parokhoi-koinonikou-tourismou-gia-suntaxioukhous-eephka-proen-oaee

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: Αρχική / Εργασία και ασφάλιση / Αποζημιώσεις και παροχές / Πάροχοι κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους e ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ).

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο, καταβάλλοντας μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά για καταλύματα στις νήσους Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις και στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της νήσου Σάμου έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, ενώ, επιπλέον, προσαυξάνονται κατά 20% και κατά τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15.12.2023 έως 14.01.2024) και του Πάσχα (από 26.04.2024 έως 12.05.2024). Η αύξηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια με μικρή ιδιωτική συμμετοχή για τη γενική κατηγορία των δικαιούχων και για τους πολυτέκνους. Για τα άτομα με αναπηρία τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση https://www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos-ghia-sintaksioukhoys-e-efka-prwin-oaee

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κοινωνικός Τουρισμός: Από αύριο οι αιτήσεις για συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες"

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει Αριστερά»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έγινε ο δεύτερος που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, σε εκδήλωση που διοργάνωσε στου Ψυρρή. Εκτός από τον άλλοτε υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, υποψηφιότητα για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα έχει δηλώσει πρώτη η Έφη Αχτσιόγλου.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γίνεται ο δεύτερος μετά την Έφη Αχτσιόγλου που δηλώνει υποψηφιότητα για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα.

Στο πλευρό του Ευκλείδη Τσακαλώτου, βρέθηκαν ο Ανδρέας Ξανθός, η Ειρήνη Αγαθοπούλου, ο Χάρης Μαμουλάκης, ενώ στο κοινό της συνέντευξης Τύπου βρέθηκαν μεταξύ άλλων: ο Πάνος Λάμπρου, η Αννέτα Καββαδία, ο Νίκος Φίλης, ο Πάνος Σκουρλέτης, η Μακρίνα Βιόλα Κώστη και ο Γιώργος Σταθάκης .

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει κομμάτι της Αριστεράς. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να απευθυνθούμε σε ευρύτερο κόσμο; Έχουμε μια ταξική κοινωνία που καθορίζεται το μέλλον των παιδιών από τη στιγμή που γεννιούνται.

Τι εκπαίδευση θα έχουν; Θέλουμε να απευθυνθούμε σε ένα νέο ή νέα σε κάποιον που έχει μια μικρή επιχείρηση. Θέλουμε να απευθυνθούμε σε ΛΟΑΤΚΙ ή σε ανθρώπους με αναπηρία που δεν έχουν σχέση με την Αριστερά.

Είναι άλλη η ερώτηση πού απευθύνεσαι και είναι άλλη η ερώτηση ποιος είσαι εσύ που απευθύνεσαι. Την ίδια στιγμή που ακούμε τον κόσμο για τις αδικίες που νιώθει και τις προσδοκίες που έχει, πρέπει να εξηγήσουμε σε αυτόν τον κόσμο τις αξίες, τις θέσεις τις προτάσεις μας. Και από αυτή τη συνάντηση μπορεί να βγει κάτι πολύ καλό και προωθητικό» ανέφερε ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Στις εκλογές είχαμε μια θολή ταυτότητα. Δεν το λέμε μόνο εμείς αλλά και αναλυτές, ότι το στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν καθαρό. Η Αριστερά θέλει να βοηθήσει τον κόσμο για να είναι καλύτερη η ζωή του».

«Αν κάτι απέδειξε στη διαπραγμάτευση είναι ότι ξέρω να φτιάχνω ομάδες. Ομάδες αποτελεσματικές. Αυτές οι ιδέες αυτά τα εργαλεία πρέπει να μετατραπούν σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις».

Παραπάνω από τα μισά κριτήρια για την επενδυτική βαθμίδα είναι θεσμικά

«Παρακολούθησα και την ομιλία Μητσοτάκη και την ομιλία Βορίδη. Τι μας είπαν; Ότι υπάρχουν δύο αξίες. Η αξία της ελευθερίας που υποτίθεται θα ελευθερώσει παραγωγικές δυνάμεις, κάτι που δεν έχει φανεί μέχρι τώρα και μια συντηρητική ανάγνωση του έθνους που υποτίθεται αγκαλιάζει όλους και κανείς δεν μένει πίσω. Είναι ένα σχέδιο της δεξιάς που δεν είναι μόνο στην Ελλάδα.

Και στη Βρετανία και στις ΗΠΑ αυτό το δίπολο ελευθερία και έθνος, επιστρέφει. Κατά τη δική μου άποψη, δεν αποτελεί σταθερή ισορροπία. Δεν μας είπε τίποτα για υποκλοπές. Δεν είπε τίποτα για Δικαιοσύνη. Είναι και σοβαρό οικονομικό ζήτημα. Είναι αν οι θεσμοί του κράτους δουλεύουν. Αν υπάρχει ισονομία και διαφάνεια.

Το ίδιο ισχύει και για τη Δικαιοσύνη. Μας λέει ο Μητσοτάκης πως θα έρθει η αναβάθμιση στην επενδυτική βαθμίδα. Από τα κριτήρια αξιολόγησης παραπάνω από τα μισά είναι θεσμικά. Αν δουλεύει το κράτος δικαίου. Αν ένας επιχειρηματίας πιστεύει ότι θα έχει γρήγορη και τίμια απόφαση από τα δικαστήρια. Ακόμα και αν πάρουμε την επενδυτική βαθμίδα, θα την πάρουμε με επισφάλεια.»

«Θέλω ένα κόμμα που να μην λαϊκίζει»

«Θέλω ένα κόμμα που να μην λαϊκίζει. Να είναι αξιόπιστο. Απευθύνεται σε όλο τον κόσμο αλλά δεν ενσωματώνει όλα τα αιτήματα απ’ όπου και αν έρχονται. Ένα κόμμα που ακούει αλλά λέει συγχρόνως ότι αυτοί είμαστε.

Διεκδικούμε την κυβέρνηση γιατί είμαστε σίγουροι ότι αυτά που λέμε μπορούν να φέρουν την Ελλάδα σε διαφορετική κατεύθυνση. Εμείς εννοούμε αυτά που λέμε και λέμε αυτά που εννοούμε. Ένα κόμμα που βρίσκει ξανά την αξιοπιστία του γι αυτό το λόγο. Μια άγκυρα για το πού θέλουμε να πάμε και με ποιους»

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει Αριστερά»"

Άγιος Δημήτριος: Επίθεση σε περιπολικό της Άμεσης δράσης

Επίθεση με πέτρες και μπουκάλια δέχτηκε τα ξημερώματα ένα περιπολικό στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις δύο το πρωί στο κέντρο της Άμεσης δράσης έγινε τηλεφώνημα από κάτοικο της περιοχής ο οποίος παραπονέθηκε ότι μια ομάδα ατόμων, παρά το προχωρημένο της ώρας, έκανε φασαρία με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κλείσουν μάτι οι ένοικοι των γύρω σπιτιών.

Όταν έφτασε το περιπολικό στην πλατεία ασυρμάτου δέχτηκε επίθεση με πέτρες και μπουκάλια χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος.

Στη συνέχεια έγιναν πέντε προσαγωγές ατόμων που όμως στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » " Άγιος Δημήτριος: Επίθεση σε περιπολικό της Άμεσης δράσης"

Παραμένει προφυλακισμένος ο Φρέντι Μπελέρη – Απορρίφθηκε η αίτησή του

Η εξέταση της έφεσης του δημάρχου Χιμάρας, Φρέντι Μπελέρι, ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά, με τον ίδιο να ζητά την αποφυλάκισή του με περιοριστικά μέτρα. Η απόφαση της αλβανικής δικαιοσύνης, όμως, ήταν για ακόμα μια φορά αρνητική., καθώς ο δικαστής απέρριψε την έφεση και αποφάσισε τη μη μεταβολή του μέτρου της προφυλάκισης.

Σύμφωνα με το himara.gr, οι δικηγόροι του Μπελέρη ζήτησαν την αποφυλάκισή του με το μέτρο της παρουσίας στο αστυνομικό τμήμα, μια εξέλιξη που θα έλυνε το πρόβλημα της ορκωμοσίας του ως δημάρχου. Όμως, καμία από τις έως τώρα εφέσεις δεν έχουν εγκριθεί, καθώς, σύμφωνα με τους δικαστές, υπάρχει κίνδυνος διαφυγής του Φρέντι Μπελέρη από την Αλβανία.

Σήμερα, το παρόν στο δικαστήριο έδωσε και ο ίδιος ο Φρέντι Μπελέρη, όπως και η Πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση. Οι επόμενες νομικές κινήσεις του θα συνεχιστούν στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας.

Ο δήμαρχος της Χιμάρας μετράει ήδη 62 μέρες στη φυλακή, με την κατηγορία της συνεργασίας σε εξαγορά ψήφων.

Η επίσημη ενημέρωση σχετικά με την απόφαση:

Το ειδικό Εφετείο για τη Διαφθορά και το Οργανωμένο Έγκλημα, αποτελούμενο από τον δικαστή Florjan Kalaja, πραγματοποίησε σήμερα, 14/07/2023, δικαστική συνεδρίαση για την ποινική υπόθεση αρ. 114 πράξης, ημερομηνίας 05/07/2023 εγγραφής, με αντικείμενο Αλλαγή των περιοριστρικών μέτρων, που κατατέθηκε από τον Δ.Α.Μ., σχετικά με την απόφαση υπ. αριθ. 259, ημερομηνίας 20/06/2023 του Ειδικού Πρωτοδικείο Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος, και αποφάσισε:

– Έγκριση (μη καταβολή) της απόφασης υπ’ αριθμ. 259, ημερομηνίας 20/06/20234 του Ειδικού Πρωτοδικείου Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραμένει προφυλακισμένος ο Φρέντι Μπελέρη – Απορρίφθηκε η αίτησή του"

Θάνατος 16χρονη απο το Ωραιόκαστρο – Έφυγε απο αλλεργικό σοκ

Ανείπωτη τραγωδία απο τον θάνατος 16χρονης απο το Ωραιόκαστρο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η άτυχη κοπέλα βρισκόταν σε διακοπές σε περιοχή του πρώτου ποδιού της Χαλκιδική.
Μετά από έξοδο της πήγε για φαγητό όπου κατανάλωσε την μοιραία τροφή.
Όταν έδωσε την παραγγελία της ρώτησε εάν περιείχε το απαγορευμένο για την υγεία της συστατικό η συγκεκριμένη τροφή και σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πληροφορίες της απάντησαν απο το κατάστημα οχι δεν έχει και έτσι ήσυχη το κατανάλωσε.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα παθαίνει αλλεργικό σοκ.
Το ασθενοφόρο κατέφτασε μετά από 45 λεπτά. Ήταν πλέον αργά.

Τα ακριβή αίτια θανάτου θα φανούν από την νεκροψία.

Η κηδεία της άτυχης κοπέλας θα γίνει αύριο στο Ωραιόκαστρο. 

oraiokastro24

Διαβάστε Περισσότερα » "Θάνατος 16χρονη απο το Ωραιόκαστρο – Έφυγε απο αλλεργικό σοκ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news