facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Με ΦΠΑ 13% το περιβαλλοντικό τέλος στα τιμολόγια ύδρευσης

Το περιβαλλοντικό τέλος που επιβάλλεται κατά την τιμολόγηση υπηρεσιών ύδατος υπόκειται σε ΦΠΑ με συντελεστή 13%. Αυτό γνωστοποιήθηκε αρμοδίως με την υπ’ αριθμ. Ε.2151/2.8.2019 εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με την οποία δόθηκαν αρμοδίως οι κατωτέρω διευκρινίσεις όσον αφορά την εφαρμογή των διατάξεων του ΦΠΑ στο περιβαλλοντικό τέλος που επιβάλλεται κατά την τιμολόγηση υπηρεσιών ύδατος:

1 Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 και της περίπτωσης 33 του Κεφαλαίου Α’ «Αγαθά», του Παραρτήματος ΙΙΙ του Κώδικα ΦΠΑ, η παράδοση νερού υπάγεται στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13%.

2 Με τις διατάξεις της παραγράφου 1, του άρθρου 19 του Κώδικα ΦΠΑ, ως φορολογητέα αξία λαμβάνεται η αντιπαροχή που έλαβε ή πρόκειται να λάβει ο προμηθευτής των αγαθών ή αυτός που παρέχει τις υπηρεσίες από τον αγοραστή, τον λήπτη ή τρίτο πρόσωπο, προσαυξημένη με οποιαδήποτε παροχή που συνδέεται άμεσα με αυτήν. Με την παράγραφο 4 του ίδιου άρθρου, στη φορολογητέα αξία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι κάθε είδους φόροι, τα δικαιώματα, οι εισφορές, τα τέλη υπέρ του Δημοσίου ή τρίτων και τα τέλη χαρτοσήμου, με εξαίρεση τον ΦΠΑ.

3 Σύμφωνα με την αριθ. οικ. 135275/19.5.2017 (ΦΕΚ 1751, τ. Β’, 22.05.2017) απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων με θέμα «Έγκριση γενικών κανόνων κοστολόγησης και τιμολόγησης υπηρεσιών ύδατος. Μέθοδος και διαδικασίες για την ανάκτηση κόστους των υπηρεσιών ύδατος στις διάφορες χρήσεις του», οι πάροχοι υπηρεσιών ύδατος για τον προσδιορισμό των τιμολογίων προς τελικούς χρήστες λαμβάνουν υπ’ όψιν, πέραν του χρηματοοικονομικού κόστους και το περιβαλλοντικό κόστος, καθώς και το κόστος πόρου. Στα τιμολόγιά τους αναγράφεται υποχρεωτικά με διακριτό, ευκρινή και εύληπτο τρόπο το «περιβαλλοντικό τέλος». Ως «περιβαλλοντικό τέλος» ορίζεται η οικονομική συνεισφορά του τελικού χρήστη ανά κυβικό μέτρο καταναλωθέντος ύδατος που αναλογεί στο περιβαλλοντικό κόστος και στο κόστος πόρου. Οι πάροχοι υπηρεσιών ύδατος προβαίνουν στην είσπραξη του «περιβαλλοντικού τέλους» από τους τελικούς χρήστες. Το ποσό των εισπραχθέντων «περιβαλλοντικών τελών» αποδίδεται από τους παρόχους υπέρ του Πράσινου Ταμείου σε Ειδικό Λογαριασμό που συστήνεται για την υλοποίηση ειδικά προβλεπόμενων μέτρων.

4 Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι η τιμή του καταναλωθέντος ύδατος διαμορφώνεται και από το ποσό του «περιβαλλοντικού τέλους», δηλαδή το «περιβαλλοντικό τέλος» συνδέεται άμεσα με την παράδοση του νερού και επομένως προσαυξάνει τη φορολογητέα αξία των τιμολογίων παροχής ύδατος, αποτελεί δηλαδή μέρος της αντιπαροχής που λαμβάνεται από τους τελικούς χρήστες για την παράδοση νερού και συνεπώς υπάγεται σε ΦΠΑ με τον ίδιο συντελεστή, ήτοι 13%.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Με ΦΠΑ 13% το περιβαλλοντικό τέλος στα τιμολόγια ύδρευσης"

Μύκονος: «Καταιγίδα» λουκέτων για φορολογικές παραβάσεις - Επεισοδιακός έλεγχος σε κλαμπ

Επεισοδιακά εξελίχθηκε η προσπάθεια των ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων να θυροκολλήσουν την απόφαση για την επιβολή τετραήμερου «λουκέτου» σε πριβέ κλαμπ της Μυκόνου. 

Τα κλιμάκια των ελεγκτών διαπίστωσαν φορολογικές παραβάσεις τόσο στο κλαμπ, όσο και σε άλλα γνωστά μπαρ του νησιού, όπου επίσης επιβλήθηκαν ποινές αναστολής της λειτουργίας των επιχειρήσεων. Εκτός από τη Μύκονο όμως, και παραλιακή επιχείρηση στην Κρήτη διαπιστώθηκε ότι είχε υποπέσει σε παραβάσεις με αποτέλεσμα να υποστεί ανάλογη ποινή.

Στο πριβέ κλαμπ της Μυκόνου, όμως, το προσωπικό ασφαλείας του μαγαζιού εμπόδισε τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ να επιδοσουν εγγράφως την απόφαση για το λουκέτο με αποτέλεσμα να υπάρξει απευθείας επικοινωνία τις πρωινές ώρες ανάμεσα στον γενικό γραμματέα της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, από τον οποίο ζητήθηκε η συνδρομή της Αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ελεγκτές του κλιμακίου που εισήλθαν στο πριβε κλαμπ διαπίστωσαν κατά τον έλεγχο ότι δεν είχαν κοπεί αποδείξεις αξίας 750 ευρώ και από τη στιγμή που η επιχείρηση ήταν υπότροπη σε φορολογικές παραβάσεις, δόθηκε εντολή για 4ημερο λουκέτο το οποίο θα εφαρμοστεί από την Δευτέρα. 

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια στα ελεγκτικά κλιμάκια προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους. Οι έλεγχοι συνεχίστηκαν κανονικά και μάλιστα κατά την διάρκειά τους εντοπίστηκαν φορολογικές παραβάσεις και σε άλλα γνωστά μπαρ του νησιού, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή για διήμερη αναστολή της λειτουργίας τους. 

Χθες, εξάλλου, κλιμάκιο της ΑΑΔΕ πραγματοποίησε αιφνιδιαστικό έλεγχο σε beach bar στο νησί Χρυσή Λασιθίου (Γαιδουρονήσι) νότια της Κρήτης και διαπιστώθηκε η μη έκδοση δεκάδων αποδείξεων. Μπήκε "λουκέτο" για 48 ώρες, παρότι ο επιχειρηματίας ήταν υπότροπος για "μαϊμού" αποδείξεις και ανασφάλιστους εργαζόμενους. Όμως, επαναλειτούργησε εφέτος με άλλη επωνυμία και άλλο ΑΦΜ, και δεν ήταν εφικτό να επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή. Διήμερο «λουκέτο», όμως, μπήκε και σε ιστορικό κέντρο διασκέδασης της Πάτρας, επίσης για φορολογικές παραβάσεις.
louk1
louk2
louk3
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μύκονος: «Καταιγίδα» λουκέτων για φορολογικές παραβάσεις - Επεισοδιακός έλεγχος σε κλαμπ"

Φωτιά στην Εύβοια: Άρση τηλεφωνικού απορρήτου θέλουν οι Αρχές

Άρση τηλεφωνικού απορρήτου για τους τρεις κύριους υπόπτους που εξετάζονται σχετικά με πιθανό εμπρησμό στην Εύβοια έχουν ζητήσει οι Αρχές

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ οι έρευνες εστιάζουν κυρίως στον 33χρονο που είχε συλληφθεί πέρυσι για εννέα εμπρησμούς και καταδικάστηκε για έναν, αλλά εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος λόγω ψυχολογικών προβλημάτων.

Ο 33χρονος σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ έχει δηλώσει στο ανακριτικό της Πυροσβεστικής ότι βρισκόταν σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από την Αγριλίτσα την ώρα που ξέσπασε η φωτιά.

Άλλοθι έχουν παρουσιάσει και οι άλλοι δύο ύποπτοι οι οποίοι ισχυρίζονται και αυτοί ότι βρίσκονταν αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο που ξεκίνησε η μεγάλη πυρκαγιά.

Ωστόσο, οι Αρχές εκτιμούν ότι με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου θα μπορέσουν να διασταυρώσουν τις καταθέσεις τους με βάση τα σήματα από τις κεραίες τηλεπικοινωνιών.

Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν διαλευκανθεί ακόμα όμως οι υποψίες για εμπρησμό είναι έντονες.

Στο μικροσκόπιο των κλιμακίων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής είναι υπολείμματα καύσης που παραπέμπουν σε αντικείμενα που θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί από εμπρηστή.

Συνεχίζεται η προσπάθεια κατάσβεσης στην κεντρική Εύβοια

Σκληρή μάχη συνεχίζουν να δίνουν για την αντιμετώπιση της φωτιάς στην κεντρική Εύβοια, οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης. Μέχρι αργά το απόγευμα της Παρασκευής, 8 έως 10 αεροσκάφη και ελικόπτερα πραγματοποίησαν συνεχείς πτήσεις, «χτυπώντας» από αέρος τις εστίες της φωτιάς σε δύσκολα σημεία στα οποία δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν οι πυροσβέστες. Από το έδαφος, τμήματα της πυροσβεστικής της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, του στρατού αλλά και εθελοντές προσπάθησαν να μην αφήσουν ούτε μια εστία να καίει, ιδιαίτερα στα ευαίσθητα περιφερειακά σημεία της φωτιάς, όπως επίσης στα απόκρημνα και τις χαράδρες, όπου παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη απειλή.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας επικράτησε άπνοια, η οποία ευνόησε τις πυροσβεστικές δυνάμεις παρά το γεγονός ότι το ξημέρωμα είχαν σηκωθεί -για μικρό χρονικό διάστημα- ισχυροί άνεμοι που προβλημάτισαν τους πυροσβέστες. Από το πρωί ένα μεγάλο κομμάτι από την καμένη έκταση περιμετρικά έχει πλέον ελεγχθεί. Η προσπάθεια κατάσβεσης ωστόσο συνεχίζεται και όπως φαίνεται θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα καθώς το σύνολο των πυροσβεστών που έχουν μεταφερθεί στην περιοχή παραμένουν, για να ξεκαθαρίσουν το τοπίο και «να περπατήσουν με το πόδι όλα τα σημεία της φωτιάς» όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά οι επιτελείς της Πυροσβεστικής.
«Είναι μια τεράστια περιοχή την οποία πρέπει να περπατήσουμε βήμα προς βήμα και μόνο τότε θα νιώσουμε ασφάλεια για το επόμενο διάστημα» δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας, Θανάσης Καρακάντζας τονίζοντας πως «η επιφυλακή στη συγκεκριμένη περιοχή θα είναι για πολλές μέρες ακόμη. Θα έχουμε τελειώσει μόνο όταν η μπότα του πυροσβέστη πατήσει και το τελευταίο αποκαΐδι μέσα σ' αυτή την τεράστια έκταση» υπογραμμίζει με νόημα.

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι των χωριών Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι, Πλατανιά Ψαχνών και Σταυρού μετρούν τις «πληγές» που αφήνει η φωτιά.

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Δημήτρη Βουρδάνο «σήμερα βρέθηκαν στην περιοχή για να κάνουν μια αναγκαία εκτίμηση της κατάστασης ειδικοί εκτιμητές του ΕΛΓΑ. Θα πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρώσει η Πυροσβεστική τις επιχειρήσεις κατάσβεσης, και στη συνέχεια να δοθεί εντολή στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ που είναι στο δήμο στα Ψαχνών να δεχθούν αιτήσεις για αποζημίωση, καταβάλλοντας και το ειδικό παράβολο που έχει προβλεφθεί για αυτές τις περιπτώσεις» σημειώνει ο κ. Βουρδάνος.

Ο ίδιος όμως δεν κρύβει και την ανησυχία του καθώς σε παρόμοιες περιπτώσεις τόσο στη γειτονική Λίμνη όσο και στο Κοντοδεσπότι «υπήρξαν προβλήματα αποζημιώσεων με τους ρητινοπαραγωγούς, που θα πρέπει να αποφευχθούν». Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «το μεγαλύτερο μέρος του δάσους που έχει καεί είτε είναι διακατεχόμενο είτε οι κάτοικοι των χωριών έχουν ψήφους ιδιοκτησίας σε αναγκαστικούς συνεταιρισμούς και προκύπτουν πολλά προβλήματα που στην περίπτωση της Λίμνης της Εύβοιας χρειάστηκαν ειδικές παρεμβάσεις για να μπορέσουν να ενταχθούν στις αποζημιώσεις. Αυτό όμως είναι κάτι το οποίο θα το δούμε στη συνέχεια» υπογραμμίζει ο ίδιος.

Σε ό,τι αφορά την έναρξη της φωτιάς δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημα ενώ έχει γίνει γνωστό ότι έχουν ληφθεί 24 καταθέσεις και οι ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής μελετούν τα στοιχεία που υπάρχουν είτε για ανθρώπους είτε για ευρήματα χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα.

Για το θέμα της ηλεκτροδότησης, το μέλος του Δ.Σ. της ΕΤΕ/ΔΕΗ και του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, Γ. Κεμανές σημειώνει ότι «οι βλάβες που σημειώθηκαν ήταν σχετικά μικρές, σε σχέση με το τεράστιο μέγεθος της πυρκαγιάς». Όπως μάλιστα διευκρινίζει, «μέσα σε 8 περίπου ώρες αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση των χωριών Πλατανιά και Μακρυμάλλη» και πως «αρκετοί τεχνίτες διέκοψαν για το λόγο αυτό τις κανονικές τους άδειες». Ο ίδιος απορρίπτει την πιθανότητα να εξερράγη η φωτιά από τα δίκτυα της ΔΕΗ δηλώνοντας πως «λόγω της ένταξης του συγκεκριμένου πευκοδάσους στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Νatura, τα δίκτυα μας διέρχονται αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την αρχική εστία. Αυτός ήταν εξάλλου και ο λόγος που τα δίκτυα είχαν μικρές ζημιές και δεν δημιουργήθηκαν μεγάλα προβλήματα ηλεκτροδότησης».

Τέλος, σε ότι αφορά τον χαρακτήρα της περιοχής, σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών της Εύβοιας σχετικά με τον χαρακτήρα της έκτασης που έχει θυσιαστεί στις φλόγες διευκρινίζει ότι «η ευρύτερη περιοχή των οικισμών Κοντοδεσπότι, Μακρυμάλλη, Πλατάνα, Σταυρός δεν περιλαμβάνεται στις περιοχές του δικτύου Natura 2000» επί των οποίων έχει αρμοδιότητα ο συγκεκριμένος φορές και διευκρινίζει ακόμη, πως «η συγκεκριμένη περιοχή χαρακτηρίζεται ως Καταφύγιο Άγριας Ζωής (ΚΑΖ) με προστατευτέα είδη τα: Πετροκούναβο, Αλεπού, Σκατζόχοιρος, Ασβός, Πέρδικα, Λαγός, Φασιανός, Γεράκι, Τσίχλες, Κότσιφας, Τρυγόνι, κά».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στην Εύβοια: Άρση τηλεφωνικού απορρήτου θέλουν οι Αρχές"

Μαξίμου για Σαμοθράκη: Επί 4 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να καθαρίσει από τις επιχωματώσεις το λιμάνι

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει το Μέγαρο Μαξίμου, αναφορικά με τα προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης που ξεκίνησε μετά την βλάβη των δύο πλοίων της SAOS Ferries.

Οι κυβερνητικές πηγές επικεντρώνουν την κριτική τους στην κυβέρνηση με το πρόβλημα με τα αβαθή στο λιμάνι, τα οποία δημιουργήθηκαν από τα φερτά υλικά και τις επιχωματώσεις, και τα οποία ήταν άλλωστε και η αιτία που εμπόδισε το πλοίο AZORES EXPRESS να προσεγγίσει το λιμάνι, καθώς διαπιστώθηκε πως υπάρχει κίνδυνος προσάραξης.

Οι ίδιες πηγές καταλογίζουν «τετραετή απραξία» στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα για τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το λιμάνι της Σαμοθράκης καθώς, όπως αναφέρουν, επί τέσσερα και πλέον χρόνια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν φρόντισε να διαθέσει λίγες χιλιάδες ευρώ για να αποκατασταθούν τα προβλήματα του λιμένα. Όπως τονίζουν, «η αποκατάσταση αφορά στον καθαρισμό του πυθμένα του από φερτά υλικά και επιχωματώσεις οι οποίες έχουν αλλοιώσει τα αβαθή του με αποτέλεσμα να είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη η προσάραξη των πλοίων που προσεγγίζουν στο λιμάνι.

Το θέμα το γνώριζαν όλοι οι πρώην υπουργοί Ναυτιλίας (Δρίτσας, Κουρουμπλής, Κουβέλης) και ο τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός. Εν γένει όμως και πέρα από τον πυθμένα, οι λιμενικές υποδομές του νησιού είναι προβληματικές και απαιτούν τον πλήρη εκσυγχρονισμό τους».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν:

Γιατί αποκλείστηκε το νησί:
Η Σαμοθράκη παρέμενε χωρίς πλοίο από την Κυριακή, λόγω των βλαβών στα δύο επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία «ΣΑΟΣ» και «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» που την συνέδεαν με την Αλεξανδρούπολη. Δυστυχώς για άλλη μια φορά, με την προηγούμενη (μέσα στις γιορτές στην αλλαγή του χρόνου του 2019), να διαρκεί περίπου μια εβδομάδα.

Από την Κυριακή λοιπόν, τη γραμμή εξυπηρετούσε πλέον, μόνο το επιβατηγό «ΖΕΦΥΡΟΣ», ενώ επιστρατεύτηκε και το οχηματαγωγό «ΑΝΑΞ» από την γραμμή Καβάλας – Κεραμωτής, για να καλύψει τις μεταφορές οχημάτων και φορτηγών που δεν μπορούσε να μεταφέρει το «ΖΕΦΥΡΟΣ». Το «ΑΝΑΞ» και το «ΖΕΦΥΡΟΣ» διέκοψαν τα δρομολόγια τους μετά το απαγορευτικό που επέβαλαν οι Λιμενικές Αρχές, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (με ανέμους εντάσεως 7-8 μποφόρ) μέχρι το πρωί της Τετάρτης.

Οι ενέργειες του Υπουργείου Ναυτιλίας:
Η πρώτη λύση που δόθηκε με το επιβατηγό – οχηματαγωγό «AZORES EXPRESS» δεν τελεσφόρησε, αν και το πλοίο εκτέλεσε κανονικά το δρομολόγιο, εξαιτίας των προβληματικών λιμενικών υποδομών της Σαμοθράκης που μαζί με τον κακό καιρό καθιστούσαν άκρως επικίνδυνη την προσέγγιση του πλοίου.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας επιστράτευσε και νέο πλοίο, αυτή την φορά το ταχύπλοο καταμαράν «ANDROS JET» δίδοντας μια άμεση, αλλά προσωρινή λύση, στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη.

Το μείζον θέμα του εφοδιασμού του νησιού έλυσε εκ νέου το «ΑΝΑΞ» το οποίο επέστρεψε και αυτό στην γραμμή μαζί με το «ΖΕΦΥΡΟΣ», μετά την άρση του απαγορευτικού.

Ο εντοπισμός διαθέσιμου πλοίου μέσα στον Δεκαπενταύγουστο ήταν δύσκολος καθώς όλα τα πλοία είναι δρομολογημένα σε γραμμές.

Το πλοίο που θα εντοπισθεί ή θα είναι παροπλισμένο, άρα απαιτείται χρόνος για να ετοιμασθεί να ταξιδέψει, ή θα φύγει από άλλη γραμμή για την οποία πρέπει να βρεθεί λύση ως προς την κάλυψη της, όπως συνέβη και στην περίπτωση του «ANDROS JET».

Τι θα γίνει στις επόμενες ώρες:
Κανονικά αύριο, το «ΣΑΟΣ» έπρεπε να επιστρέψει στα δρομολόγιά του, έχοντας επισκευάσει τις βλάβες του. Ωστόσο, η πλοιοκτήτρια εταιρία ενημέρωσε ότι αυτό δεν θα γίνει. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, το Υπουργείο Ναυτιλίας, συνεννοήθηκε με την εταιρία του «ANDROS JET», για τη συνέχιση των δρομολογίων του, στην γραμμή Αλεξανδρούπολης- Σαμοθράκης (για το Σαββατοκύριακο έχει ήδη ανακοινώσει τα δρομολόγια το Ναυτιλίας).

Επίσης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αντ. Μακεδονίας-Θράκης, παρατείνεται μέχρι και την Κυριακή 25/8 η ναύλωση του ΑΝΑΞ για την μεταφορά οχημάτων μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης.

Τα ποσά που εξασφάλισε και διέθεσε η Περιφέρεια:
Μέχρι σήμερα, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διέθεσε 10.000 ευρώ για τη διατροφή και την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των εγκλωβισμένων επισκεπτών. Η προμήθεια έγινε από καταστήματα και επιχειρήσεις του νησιού και τον συντονισμό είχε ο Δήμος Σαμοθράκης.

Διέθεσε 50.000 ευρώ για τη ναύλωση του «ΑΝΑΞ» για τη μεταφορά στο νησί ειδών πρώτης ανάγκης (τροφίμων και φαρμάκων). Το πλοίο πραγματοποιεί τέσσερα (4) δρομολόγια την ημέρα από και προς τη Σαμοθράκη για διάστημα πέντε (5) ημερών.

Εξασφάλισε 69.000 ευρώ για τη συνέχιση των δρομολογίων του «ΑΝΑΞ» για επιπλέον επτά (7) ημέρες.

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη - Σχεδιασμός οριστικής λύσης:
Για να δρομολογηθεί μόνιμη λύση στο θέμα, τη Δευτέρα 19 Αυγούστου, στις 13:00, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη με τη συμμετοχή των Υπουργών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, του Υφυπουργού Παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα και του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαξίμου για Σαμοθράκη: Επί 4 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να καθαρίσει από τις επιχωματώσεις το λιμάνι"

Διαφωνούν οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού με τη νέα σύνθεση του ΚΑΣ

Την αντίδραση του για τη νέα σύνθεση τού Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) και του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) εκφράζει σε ανακοίνωση του ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού, κάνοντας λόγο για «ευθεία παραβίαση του Αρχαιολογικού Νόμου, κάτι που θίγει όχι μόνο το κύρος του Συμβουλίου αλλά σε κάθε περίπτωση και τη νομιμότητα των αποφάσεών του».

Μεταξύ άλλων επισημαίνουν πως «η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι «επισπεύδει» τις διαδικασίες για το Ελληνικό με συνεδρίαση του ΚΑΣ στις 21 Αυγούστου» και σχολιάζουν: «Φαίνεται, ότι ήταν τέτοια η «σπουδή» να φτιαχτεί ένα νέο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο απόλυτα ελεγχόμενο από τη νέα πολιτική ηγεσία, ώστε αγνοήθηκε και ο ίδιος ο νόμος. Νόμος τον οποίο η Υπουργός κ. Λ. Μενδώνη γνωρίζει πολύ καλά, καθώς ήταν γενική γραμματέας κατά το χρόνο συγγραφής και ψήφισής του».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Παραβιάζεται ο Αρχαιολογικός Νόμος με τη νέα σύνθεση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου!

Στις 13 Αυγούστου δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (558/ΥΟΔΔ/13-8-2019) η νέα σύνθεση των ανώτατων επιστημονικών συμβουλίων του ΥΠΠΟΑ, του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε, ότι η σύνθεση του ΚΑΣ συμπεριλαμβάνει ευθεία παραβίαση του άρθρου 50 του Ν. 3028/2002, το οποίο ορίζει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η σύνθεση των συμβουλίων. Συγκεκριμένα, ενώ η παράγραφος (ε) αναφέρει ως μέλη «Eπτά καθηγητές ή αναπληρωτές καθηγητές Α.Ε.Ι. ή αντίστοιχης βαθμίδας ερευνητές αναγνωρισμένων ερευνητικών ιδρυμάτων ή άλλους έγκριτους επιστήμονες, υπαλλήλους ή μη του Υπουργείου Πολιτισμού, με υπερδεκαετή επαγγελματική και επιστημονική εμπειρία μετά την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος στην αρχαιολογία, την αρχιτεκτονική, τη συντήρηση αρχαιοτήτων, την ιστορία της τέχνης, τη γεωλογία, την επιστήμη και τεχνική των υλικών, τη δομοστατική, την εδαφομηχανική ή άλλη επιστήμη σχετική με την προστασία των αρχαίων μνημείων και χώρων, αναπληρούμενους από πρόσωπα με τα ίδια προσόντα», με απόφαση της Υπουργού έχει διοριστεί ως ένας εκ των 7 πρόσωπο το οποίο δεν πληροί αυτές τις προϋποθέσεις.

Πρόκειται για ευθεία παραβίαση του Αρχαιολογικού Νόμου, κάτι που θίγει όχι μόνο το κύρος του Συμβουλίου αλλά σε κάθε περίπτωση και τη νομιμότητα των αποφάσεών του.

Η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι «επισπεύδει» τις διαδικασίες για το Ελληνικό με συνεδρίαση του ΚΑΣ στις 21 Αυγούστου. Φαίνεται, ότι ήταν τέτοια η «σπουδή» να φτιαχτεί ένα νέο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο απόλυτα ελεγχόμενο από τη νέα πολιτική ηγεσία, ώστε αγνοήθηκε και ο ίδιος ο νόμος. Νόμος τον οποίο η Υπουργός κ. Λ. Μενδώνη γνωρίζει πολύ καλά, καθώς ήταν γενική γραμματέας κατά το χρόνο συγγραφής και ψήφισής του.

Δηλώνουμε, ότι οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες του ΥΠΠΟΑ δεν θα αφήσουμε να παραβιαστεί η νομιμότητα. Οποιαδήποτε παρατυπία ή αβλεψία στη Σύνθεση των Ανώτατων Γνωμοδοτικών οργάνων πρέπει να θεραπευτεί άμεσα προκειμένου η αξιοπιστία και η νομιμότητα των εν λόγω οργάνων και των αποφάσεών τους να είναι δεδομένη.

Η νέα σύνθεση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου πρέπει να είναι σύμφωνη με τα προβλεπόμενα στον Ν. 3028/2002.

Να μην τροποποιηθούν σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, αρχαίας και νεότερης, οι αποφάσεις για το Ελληνικό.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Δέδες Λιώνης

Ο Γεν. Γραμματέας Στάθης Γκότσης

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαφωνούν οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού με τη νέα σύνθεση του ΚΑΣ"

Έπεσε η πρώτη «καμπάνα» για το κάπνισμα: Πρόστιμο επειδή κάπνιζε σε νοσοκομείο

Η πρώτη “καμπάνα” έπεσε σε εργαζόμενη που κάπνιζε στην Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου “Γ.Γεννηματάς”, μετά από επιτόπιο έλεγχο που διενήργησαν στις 8 Αυγούστου στις 10:30 το πρωί, οι Επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας, του Τμήματος Υγειονομικού και Περιβαλλοντικού Ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής. Η εργαζόμενη συννελήφθη επ' αυτοφόρω να καπνίζει, στην ίδια Μονάδα Λοιμώξεων, στην οποία έγιναν οι καταγγελίες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας μέσω του iatropedia.gr, από τον ακτιβιστή της διαδικτυακής ομάδας “Συνήγορος των ΑμεΑ” κ. Ανδρέα Μπαρδάκη.
Οπως αναφέρουν οι Επιθεωρητές στο πόρισμά τους:
“Κατά την ώρα της αυτοψίας διαπιστώθηκε ότι μια εργαζόμενη κάπνιζε σε γραφείο της γραμματείας της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων και της επιδόθηκε η επιβολή προστίμου εκατό (100) ευρώ, σύμφωνα με την πράξη αριθμό Νο 197. Ο Προϊστάμενος της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων απουσίαζελόγω κανονικής άδειας, όπως μας ενημέρωσαν οι εργαζόμενοι”.
Όπως αναφέρει ο κ. Ανδρέας Μπαρδάκης, πολίτης με αναπηρία, ακτιβιστής και δημιουργός της διαδικτυακής κοινότητας για τα δικαιώματα των αναπήρων “Συνήγορος των ΑμεΑ”, μιλώντας στο iatropedia.gr:
“Πραγματικά, κάνει εντύπωση που παρόλο που δημιουργήθηκε σάλος από τα media για το νοσοκομείο, στο συγκεκριμένο τμήμα εξακολουθούσαν να καπνίζουν αδιάφορα. Ωστόσο, η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας, εκτός από το πρόστιμο που επέβαλε, ενημέρωσε με αρκετά αυστηρές επισημάνσεις τους υπεύθυνους διαχείρισης των νοσοκομειακών μονάδων, κι αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό και συμβαίνει για πρώτη φορά
Δείτε το σχετικό έγγραφο:κάπνισμα

Τσουχτερά πρόστιμα ύψους 500 ευρώ και στους Διοικητές των νοσοκομείων και τους Υπεύθυνους Τμημάτων που δεν εφαρμόζουν τον νόμο

'Οπως αναφέρουν στο έγγραφό τους οι Επιθεωρητές, όταν δεν τηρείται ο αντικαπνιστικός νόμος στους χώρους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων θα επιβάλλονται σχετικά πρόστιμα και στους υπεύθυνους των υγειονομικών μονάδων, δηλαδή, στους Διοικητές των νοσοκομείων καιΠροϊσταμένους των Τμημάτων.
“Ειδικά για τους κλειστούς χώρους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και των φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας, στον κάθε παραβάτη επιβάλλεται το πρόστιμο των εκατό (100) ευρώ. Πρόστιμα επιβάλλονται και στουςυπεύθυνους Διαχείρισης των Μονάδων, ύψους (500) ευρώ, για κάθε παράβαση στις εξής περιπτώσεις:
  • Ανοχή ή μη επέμβαση του Υπευθύνου,
  • Μη πραγματοποίηση συστάσεων στους παραβάτες
  • Μη λήψη μέτρων για την αποτροπή των παραβάσεων
  • Μη Ανάρτηση της σήμανσης
  • Μη ανταπόκριση του υπεύθυνου σε διαμαρτυρία για την πραγματοποίηση της παράβασης
  • Μη κλήση αρμοδίων οργάνων
  • Μη συνεργασία του υπεύθυνου με τα αρμόδια κατά τη διεξαγωγή του ελέγχου.
Στο έγγραφο των Επιθεωρητών δεν αναφέρεται, ωστόσο, εάν επιβλήθηκε σχετικό πρόστιμο και στον υπεύθυνο της Μονάδας Λοιμώξεων, ή εάν αυτός απουσίαζε, στον αντικαταστάτη του, καθώς και στον Διοικητή του Νοσοκομείου. Δεν αναφέρεται, επίσης, εάν στην αυτοψία τους έλεγξαν για το αν υπάρχει απαγορευτική σήμανση στους χώρους.

Το δις εξαμαρτείν.... - Διπλασιασμός των προστίμων για τους “απείθαρχους”

Εντωμεταξύ, η Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Γ.Π. οικ. 104720 του 2010, που προσδιορίζει τις πειθαρχικές κυρώσεις και τα πρόστιμα για τους δημοσίους λειτουργούς που παραβαίνουν διατάξεις απαγόρευσης του καπνίσματος, προβλέπει:
  • επίπληξη που καταγράφεται επιτόπου στον προσωπικό υπηρεσιακό φάκελο του υπαλλήλου
  • πρόστιμο ανάλογου ύψους με το διοικητικό που επισύρει η ίδια παράβαση.
  • κάθε επαναλαμβανόμενη παράβαση του ιδίου υπαλλήλου στον ίδιο ή άλλο χώρο ή αντίστοιχα επαναλαμβανόμενη παράβαση σε χώρο αρμοδιότητας του ιδίου Προϊσταμένου υπαλλήλου επισύρειδιπλασιασμό του αμέσως προηγούμενου επιβληθέντος προστίμου
Ο κ. Μπαρδάκης και συμπληρώνει:
“Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν παραβιάζεται μόνο η αντικαπνιστική νομοθεσία. Παραβιάζονται επίσης οι κανονισμοί περί υγιεινής κι ασφάλειας στην εργασία κι αυτό είναι πιο σοβαρό επειδή έχει και ποινικές κυρώσεις για τον εργοδότη. Βάσει της νομοθεσίας (ν. 3730/2008 "αντικαπνιστικός νόμος") οι Επιθεωρητές του ΣΕΠΕ έχουν αρμοδιότητα να ελέγχουν για το κάπνισμα, αλλά αυτό στην πράξη δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ. Ο λόγος είναι, ότι δεν έχει επικαιροποιηθεί με την τροποποίηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας η υπουργική απόφαση που ορίζει τα αρμόδια όργανα ελέγχου”

Οι συστάσεις των Επιθεωρητών Υγείας προς τον Διοικητή και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Λοιμώξεων

Οι Επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας υπενθυμίζουν τον νόμο και ζητούν την αυστηρή εφαρμογή του:
“Με το παρόν έγγραφο ενημερώνουμε τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Γεώργιος Γεννηματάς” και τον Προϊστάμενο της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων, ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί της απαγόρευσης του καπνίσματος:
Απαγορεύεται, πλήρως από 1ης Ιουλίου 2009, το κάπνισμα και η κατανάλωση προϊόντων καπνού στους ακόλουθους χώρους: σε όλους τους δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, κλειστούς ή στεγασμένους, με ιδιαίτερη έμφαση στους Εκπαιδευτικούς, στους Νοσηλευτικούς χώρους, στα μέσα και σταθμούς μαζικής μεταφοράς, στους χώρους αθλητικών εγκαταστάσεων, στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κλπ
'Υστερα από τα ανωτέρω, παρακαλείστε για:
  • την ενημέρωση των υφισταμένων σας αναφορικά με τις υποχρεώσεις τους σχετικά με την εφαρμογή του Νόμου περί απαγόρευσης του καπνίσματος στους χώρους εργασίας τους και
  • τον έλεγχο της εφαρμογής του Νόμου
iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Έπεσε η πρώτη «καμπάνα» για το κάπνισμα: Πρόστιμο επειδή κάπνιζε σε νοσοκομείο"

«Καλπάζει» ο ιός του Δυτικού Νείλου -Στους 6 οι νεκροί

Στους έξι ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Και οι έξι θάνατοι ήταν ασθενών ηλικίας άνω των 60 ετών.

Με βάση τα ίδια στοιχεία από τις αρχές της φετινής περιόδου επιδημιολογικής επιτήρησης και μέχρι τις 14 Αυγούστου είχαν καταγραφεί 49 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό.

Με βάση την περιοχή έκθεσης των ασθενών στον ιό, εκτιμάται ότι μολυσμένα κουνούπια κυκλοφορούν σε τουλάχιστον δέκα περιφερειακές ενότητες και συγκεκριμένα σε:

Πιερία (Δήμος Κατερίνης και Πύδνας-Κολινδρού)
Πέλλας (Δήμος Πέλλας)
Ροδόπης (Δήμος Ιάσμου)
Ξάνθης (Δήμος Τοπείρου, Αβδήρων, Ξάνθης)
Καβάλας (Δήμος Νέστου και Θάσου)
Λάρισας (Δήμος Λάρισας, Τυρνάβου, Κιλελέρ και Τεμπών)
Τρικάλων (Δημος Τρικκαίων)
Καρδίτσας (Δήμος Καρδίτσας)
Θεσσαλονίκης (Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου)
Ανατολικής Αττικής (Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδας και Μαρκοπούλου-Μεσογαίας)

Πώς μεταδίδεται ο ιός;

Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται κυρίως μέσω του τσιμπήματος μολυσμένων «κοινών» κουνουπιών. Τα κουνούπια μολύνονται από τον ιό τσιμπώντας άγρια πτηνά που είναι φορείς του, ενώ δεν μπορούν να κολλήσουν από νοσούντες ανθρώπους. Ο ιός δεν μεταφέρεται από άνθρωπο σε άνθρωπο παρά μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις μέσω μετάγγισης αίματος, μεταμόσχευσης οργάνων, μολυσμένης σύριγγας ή βελόνας και από τη μητέρα στο έμβρυο.

Ποιοι κινδυνεύουν από τον ιό;

Από τα άτομα που θα έρθουν σε επαφή με τον ιό, οι περισσότεροι δεν θα εμφανίσουν κανένα σύμπτωμα και το ανοσοποιητικό τους θα καταφέρει να τον αντιμετωπίσει αποτελεσματικά. Περίπου το 20% θα παρουσιάσει ήπια συμπτώματα γρίπης και λιγότεροι από 1% θα εμφανίσουν σοβαρές παρενέργειες, όπως εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα και οξεία χαλαρή παράλυση. Στην τελευταία κατηγορία βρίσκονται κυρίως ηλικιωμένοι και άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας όπως κατασταλμένο ανοσοποιητικό σύστημα, νεφροπάθειες, καρκίνο, διαβήτη, καρδιαγγειακά νοσήματα, νευρολογικά προβλήματα και χρόνια αναπνευστικά προβλήματα.

Πώς μπορούμε να προστατευθούμε;

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα νοσήματα, καμία θεραπεία δεν μπορεί να συναγωνιστεί τη σωστή πρόληψη. Ακόμη και αν δεν ανήκετε σε κάποια ευπαθή ομάδα, καλό θα ήταν να λαμβάνετε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας απέναντι στα κουνούπια καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Κατάλληλα ρούχα: Προτιμήστε ρούχα που να καλύπτουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του σώματός σας. Τα ανοιχτόχρωμα, φαρδιά ρούχα από ελαφριά υφάσματα αποτελούν ιδανική επιλογή.

Εντομοαπωθητικά: Εφαρμόστε σκευάσματα που απωθούν τα κουνούπια τόσο απ’ ευθείας στο δέρμα σας όσο και πάνω από τα ρούχα σας. Φροντίστε να περιέχουν κάποια από τις παρακάτω δραστικές ουσίες που κρίνονται ως οι πλέον αποτελεσματικές: DEET, Πικαριδίνη/ικαριδίνη, IR3535, Citriodiol ή Eucalyptus citriodora oil (ec oil h/c). Αποφύγετε τη χρήση τους απ’ ευθείας επάνω σε ερεθισμένο δέρμα ή πληγές, στην περιοχή του στόματος και των ματιών, στις παλάμες των παιδιών και μετά το αντηλιακό και ανανεώνετέ το συχνά. Οι έγκυοι, οι θηλάζουσες και τα παιδιά καλό είναι να ζητήσουν τη γνώμη του γιατρού τους. Μην ξεχνάτε να αφαιρείτε το εντομοαπωθητικό πριν τον ύπνο με νερό και σαπούνι.

Κουνουπιέρα: Χρησιμοποιήστε μια κουνουπιέρα για να προστατεύσετε τα κρεβάτια, ιδίως των βρεφών, των παιδιών, των ηλικιωμένων και των εγκύων. Βεβαιωθείτε πως δεν υπάρχει κάποιο κουνούπι εντός του καλυμμένου χώρου.

Ασφαλίστε το σπίτι: Προσθέστε σίτες στις πόρτες, τα παράθυρα και τα άλλα σημεία του σπιτιού που επικοινωνούν με το περιβάλλον, όπως τυχόν αεραγωγούς τζακιών.

Κλιματισμός: Ο ανεμιστήρας και το air condition δεν θα σας κρατήσουν μόνο δροσερούς αλλά και ασφαλείς.

Εντομοαπωθητικά χώρου: Εξοπλιστείτε με ταμπλέτες, φιδάκια και μηχανισμούς με υγρό.

Εξασφαλίστε την ξηρασία: Τα κουνούπια που μεταφέρουν τον ιό γεννούν τα αυγά τους σε στάσιμα νερά. Αδειάστε όλα τα σημεία που συγκεντρώνεται νερό, όπως λεκάνες, βάζα και κουβάδες ή καλύψτε αυτά τα οποία δεν είναι δυνατόν να αδειάσετε (όπως το σιφόνι της αποχέτευσης). Για καλό και για κακό, γυρίστε ανάποδα τα αντικείμενα στο μπαλκόνι ή τον κήπο σας που θα μπορούσαν να συσσωρεύσουν νερό σε περίπτωση βροχής.

Δουλειές στον κήπο: Αντικαταστήστε τυχόν σπασμένους σωλήνες, καθαρίστε τα φύλλα, κουρέψτε το γκαζόν ανά τακτά διαστήματα και προτιμήστε τις πρωινές ώρες για το πότισμα.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "«Καλπάζει» ο ιός του Δυτικού Νείλου -Στους 6 οι νεκροί"

Πέταξαν γιαούρτια στο σκάφος του Πάνου Καμμένου στη Μήλο

Άγριο κράξιμο σε βάρος του Πάνου Καμμένου που έφτασε μέχρι και σε ρίψη γιαουρτιών χθες το βράδυ στη Μήλο!
Σύμφωνα με όσα μετέφερε στον Lykavitos.gr αξιόπιστος αυτόπτης μάρτυρας, όλα ξεκίνησαν όταν αργά χθες το βραδύ μια ομάδα ντόπιων που αντελήφθησαν την παρουσία του Πάνου Καμμένου στο πολυτελές σκάφος του (Feretti 68 ποδιών) μαζεύτηκαν απ έξω και άρχισαν να φωνάζουν: «Προδότη μιζαδόρε, τα πούλησες όλα!».
Φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να του πετάξουν μέχρι και γιαούρτια!
Δείτε τις photo που μας απέστειλαν από την Μήλο με τον Πάνο Καμμένο στο κατάστρωμα του Feretti και τα γιαούρτια που έχουν πέσει στο σκάφος
O Πάνος Καμμένος έφτασε  στην Μαρίνα του Αδαμαντα της Μήλου ανήμερα της Παναγίας και δημιούργησε, όπως μας κατήγγειλαν, και επεισόδιο με την υπάλληλο του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου Μήλου με αφορμή τα τέλη της ημερήσιας διαμονής της πολυτελούς θαλαμηγού του "Lay back".
Αυτό όμως είναι το λιγότερο αφού στη συνέχεια και αφού κάτοικοι του νησιού αντιλήφθηκαν την παρουσία του τέως υπουργού μαζεύτηκαν έξω από την πολυτελή θαλαμηγό αποδοκιμάζοντας τον Πανό Καμμένο
Αγανακτισμένοι οι Μηλιοί τον αποδοκίμαζαν αποκαλώντας τον "προδότη της Μακεδονιας" και ότι "θα πρέπει να ντρέπεται που κυκλοφορεί με ένα τόσο πολυτελές και ακριβό σκάφος", την αγορά του οποίου "δεν μπορεί να δικαιολογήσει..."
Ακούστηκαν χοντρές κουβέντες όπως «προδότη της Μακεδονίας», «απατεώνα», «παιδί της χλιδής», «μιζαδόρε».
lykavitos
Διαβάστε Περισσότερα » "Πέταξαν γιαούρτια στο σκάφος του Πάνου Καμμένου στη Μήλο"

Σαμοθράκη: Ουρές στο λιμάνι για να αναχωρήσουν εκτάκτως άνθρωποι

Την ανάγκη να υπάρξει άμεση αποκατάσταση ενός προγράματος ακτοπλοϊκών συνδέσεων της Σαμοθράκης από αύριο κιόλας καθώς η αβεβαιότητα κάνει τους τουρίστες να επισπεύδουν την αναχώρησή τους, υπογράμμισε ο δήμαρχος του νησιού, Αθανάσιος Βίτσας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Πρακτορείο 104,9 FM.

«Μέχρι σήμερα υπάρχουν ανακοινωμένα δρομολόγια από τα πλοία που έχουν έρθει εδώ, το "Andros Jet" και το "Άναξ", δεν υπάρχουν όμως για αύριο. Το πρόβλημα της εκτόνωσης των εγκλωβισμένων έχει λυθεί, έχουν φύγει αυτοί οι άνθρωποι, συγχρόνως όμως δεν έχει αποκατασταθεί ένα πρόγραμμα ακτοπλοϊκών συνδέσεων του επόμενου διαστήματος, όπως έχουμε αιτηθεί, για να γνωρίζει ο κόσμος τι θα κάνει. Σήμερα, επειδή υπάρχει αυτή η αβεβαιότητα, έχουν σχηματιστεί ουρές στο λιμάνι για να αναχωρήσουν εκτάκτως άνθρωποι που είχαν σκοπό να παραμείνουν, αλλά δεν ξέρουν τι θα γίνει τις επόμενες μέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας.

«Είναι έκτακτες αναχωρήσεις ανθρώπων που νιώθουν αβεβαιότητα για το τι θα γίνει», επισήμανε ο δήμαρχος Σαμοθράκης, ενώ σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις από τη διαμορφωθείσα κατάσταση, με δεδομένο ότι οι ακυρώσεις είναι ήδη πολλές, εκτίμησε πως όταν στο τέλος του μήνα οι επαγγελματίες του τουρισμού στη Σαμοθράκη θα κάνουν «ταμείο», θα βρεθούν αντιμέτωποι με συντριπτικά δυσμενέστερες συνθήκες απ' ό,τι με πέρυσι.

«Η λύση της Σαμοθράκης είναι να μπει μια εταιρεία που θα μας προσφέρει σταθερότητα και αξιοπιστία. Δεν μπορεί να εμφανίζει προβλήματα τόσο συχνά όσο εμφανίζει εδώ η δική μας εταιρεία. Δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτό», σημείωσε ο κ. Βίτσας, απαντώντας για το ποια θα ήταν μια μόνιμη λύση για τα ακτοπλοϊκά προβλήματα που αντιμετωπίζει κατά καιρούς το νησί.

«Μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος η Seajets, το Andros και το πλήρωμά του»

Σε ό,τι αφορά τα περιορισμένης, όπως σημειώνει, επεισόδια στο λιμάνι της Σαμοθράκης τα ξημερώματα του Δεκαπενταύγουστου, με την άφιξη του «Andros Jet», ο κ. Βίτσας τόνισε ότι για την κατάσταση αυτή δεν ευθύνεται ούτε το πλοίο και το πλήρωμά του ούτε η εταιρεία.

«Αυτό που θέλω να διευκρινίσω είναι ότι σ' αυτό δεν ευθύνεται ούτε το "Andros Jet" και το πλήρωμά του ούτε η "Seajets". Ίσα ίσα, τους ανθρώπους αυτούς πρέπει να τους ευχαριστήσουμε καθώς άφησαν μια γραμμή στις Κυκλάδες -προφανώς πιο συμφέρουσα- άλλαξαν το πρόγραμμά τους, ταλαιπωρήθηκαν πολύ, το πλήρωμα δούλευε νυχθημερόν σε συνθήκες δύσκολες για να ανταποκριθεί και γενικά και η "Seajets" και το πλήρωμα φέρθηκαν με τον καλύτερο τρόπο», υπογράμμισε ο κ. Βίτσας.

«Δεν είναι μέρος του προβλήματος, είναι μέρος της λύσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Σαμοθράκης.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Σαμοθράκη: Ουρές στο λιμάνι για να αναχωρήσουν εκτάκτως άνθρωποι"

Ο καιρός για το Σαββατοκύριακο: Χαλάει ο καιρός με βροχές και καταιγίδες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Ο καιρός αλλάζει! Η θερμοκρασία επιστρέφει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Περαιτέρω, μικρή, πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία τα επόμενα δύο 24ωρα, ενώ αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκύριακο

ΣΑΒΒΑΤΟ 17-08-2019 

Στα ανατολικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα τις Σποράδες και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια και από το βράδυ θα σταματήσουν. 
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη 6 μποφόρ. 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά. 


savvatos


ΚΥΡΙΑΚΗ 18-08-2019 
Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανόν να σημειωθούν 
τοπικοί όμβροι κυρίως στην Πελοπόννησο. 
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο από το μεσημέρι 7 μποφόρ. 
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


kiriakis


Έγινε η νύχτα μέρα! Πάνω από 3.000 κεραυνοί τον Δεκαπενταύγουστο σε όλη τη χώρα

Έντονη και εκτεταμένη ηλεκτρική δραστηριότητα κατέγραψε το σύστημα ανίχνευσης ηλεκτρικών εκκενώσεων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr "ZEUS" την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019.

Στους χάρτες που ακολουθούν βλέπετε ότι πάνω από 3.000 κεραυνοί ανιχνεύθηκαν στη χώρα μας μέχρι τις 21:30 και με τη μεγαλύτερη πυκνότητα να εντοπίζεται στην Κεντρική Ελλάδα. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στις Σέρρες με 25 mm, στη Βλάστη Κοζάνης με 16 mm και στη Λαμία 15 mm ενώ σε πολλές ακόμη περιοχές καταγράφηκε υετός άνω των 10 mm σε λιγότερο από 1 ώρα, ενδεικτικό της έντασης των καταιγίδων.

Ο καιρός θα παραμείνει άστατος και την Παρασκευή 16 Αυγούστου, με τις καταιγίδες να πλήττουν ένα μεγάλο μέρος της χώρας τις απογευματινές και βραδινές ώρες. 

keravnoi-ellada-ena
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο καιρός για το Σαββατοκύριακο: Χαλάει ο καιρός με βροχές και καταιγίδες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν"

Η κεντρική πλατεία των Σκοπίων κοσμείται με τον Μέγα Αλέξανδρο της αρχαίας ελληνικής ιστορίας

 Η κατατοπιστική πινακίδα στο άγαλμα του Μεγάλου 
Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, 
στα σλαβικά, αλβανικά και αγγλικά.

Η κυβέρνηση λέει ότι οι πολίτες μπορούν να έχουν το έμβλημα του μακεδονικού ήλιου, γνωστού ως Ήλιου της Βεργίνας στις ιδιωτικές περιουσίες τους και σε ιδιωτικούς φορείς, αλλά το κράτος θα πρέπει να σέβεται με συνέπεια και να εφαρμόζει στην πράξη τη Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

«Μαζί με την απομάκρυνση του συμβόλου του Ήλιου της Βεργίνας, σε όλα τα μνημεία που ανήκουν στην ελληνική ιστορία θα τοποθετηθούν πινακίδες, όπως στον Μέγα Αλέξανδρο και την Ολυμπιάδα που θα λένε ότι ανήκουν στην αρχαία ελληνική ιστορία.





Έτσι, στον άγαλμα του «Έφιππου πολεμιστή» στην κεντρική πλατεία αναγράφεται, πλέον, ότι είναι:

«Προς τιμήν του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μιας ιστορικής φιγούρας που ανήκει στην αρχαία ελληνική ιστορία και πολιτισμό και στην παγκόσμια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά. Εδώ απεικονίζεται ως έφιππος πολεμιστής».




Το ίδιο να αναγράφεται και στο μνημείο της Ολυμπιάδας, στην πλατεία και το πάρκο Ίμπνι Πάικο:

«προς τιμήν της Ολυμπιάδας, την ιστορική φιγούρα που ανήκει στην αρχαία ελληνική ιστορία και πολιτισμό και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά».

Όλα τα ονόματα των μνημείων παραμένουν τα ίδια σε όλη τη χώρα, αλλά θα υπάρχει η σημείωση ότι πρόκειται για έργα και πρόσωπα της αρχαίας ελληνικής ιστορίας. Και τα μνημεία αυτά είναι πολλά σε όλη την επικράτεια.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Η κεντρική πλατεία των Σκοπίων κοσμείται με τον Μέγα Αλέξανδρο της αρχαίας ελληνικής ιστορίας"

Συνελήφθη 24χρονος για εμπρησμό στην Αρκαδία

Στη σύλληψη 24χρονου, με την διαδικασία του αυτοφώρου, προχώρησε σήμερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Άνδρες του κλιμακίου Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, συνέλαβαν τον νεαρό, o οποίος φέρεται ως υπαίτιος για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε τρία διαφορετικά σημεία σε δασική έκταση στην περιοχή Παλαιοχωρίου, στον δήμο Νότιας Κυνουρίας στο νομό Αρκαδίας.

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη 24χρονος για εμπρησμό στην Αρκαδία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news