facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Αδιανόητη κρίση στα υποβρύχια του ΠΝ: Κρατούν κλειδωμένα στο σκάφος τα πληρώματα που αρνούνται να εμβολιαστούν!

Ένα πρωτοφανές δράμα βρίσκεται σε εξέλιξη στα υποβρύχια του ΠΝ, τα οποία βρίσκονται «δεμένα» στις αποβάθρες του ναυστάθμου με μέρος των πληρωμάτων υπό κράτηση, επειδή αρνούνται να εμβολιαστούν! υπό περιορισμό και τους απαγορεύεται η έξοδος από το σκάφος μετά το τέλος των περιπολιών τους επί επτά ημέρες!

Παρόλο που έχουν υποβληθεί σε rapid αλλά και σε PCR τεστ με αρνητικά αποτελέσματα!

Σε ένα συγκεκριμένο υποβρύχιο, μάλιστα, συνολικά 21 άτομα είναι υπό περιορισμό εντός του σκάφους και απαγορεύεται να βγουν έξω.

Όσοι δέχθηκαν να εμβολιαστούν, βγαίνουν κανονικά και εν συνεχεία επιστρέφουν στο υποβρύχιο για τις υπηρεσίες τους, αν και όλοι πλέον και ειδικά οι εταιρείες που παρασκευάζουν τα εμβόλια παραδέχονται ότι οι εμβολιασμένοι μολύνονται, έστω με χαμηλότερες πιθανότητες μόλυνσης και μπορούν να μεταδώσουν τον ιό.

Άρα η απόφαση (από τον Αρχηγό Στόλου;) να επιβληθεί επταήμερη καραντίνα σε όσους αρνούνται να εμβολιαστούν είναι το λιγότερο έωλη από την στιγμή που και οι εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδώσουν τον ιό στο υπόλοιπο πλήρωμα και μάλιστα με αυξημένες πιθανότητες να υπάρξει υπερμετάδοση λόγω του κλειστού χώρου.

Ρωτάμε την ηγεσία του ΠΝ, αλλά και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου: Πόσο έξυπνο είναι αυτό; Οι άνθρωποι μερικές εκατοντάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, είναι έτοιμοι να δώσουν τη ζωή τους για την πατρίδα και η πατρίδα τους ανταμείβει με... κράτηση (!) λόγω άρνησης εμβολιασμού;

Σε επιστολή έκκλησή τους οι 21 ζητούν να παύσει η κράτησή τους, αφού είναι απόλυτα υγιείς:

«Έκκληση Βοήθειας

Αδέρφια στέλνουμε μήνυμα για αλληλεγγύη και βοήθεια! 

Είμαστε 21 άτομα και αποτελούμε μέρος του προσωπικού των Υποβρυχίων και που εδώ και μερικές ώρες βρισκόμαστε υπό ΚΡΑΤΗΣΗ επί του Υποβρυχίου για λόγους υγειονομικών φρονημάτων.

 Έως αυτή τη στιγμή δεν έχουμε υποβληθεί σε οικειοθελή εμβολιασμό και με το πρόσχημα της «καραντίνας» μας έχουν υπό ΚΡΑΤΗΣΗ ενώ ταυτόχρονα όσοι έχουν εμβολιαστεί συνεχίζουν απρόσκοπτα να προσέρχονται στην υπηρεσία και να αποχωρούν χωρίς περιορισμό ακυρώνοντας ουσιαστικά την «καραντίνα» στην οποία μας υπέβαλαν.

Είναι ξεκάθαρο πλέον το τι κάνουν!!!! ΚΡΑΤΗΣΗ - ΚΡΑΤΗΣΗ το 2021 σε άτομα τα οποία είναι απόλυτα υγιή και έχουν υποβληθεί σε rapid test και pcr test. Αδέρφια υπάρχουν και άλλοι συνάδελφοι και στα υπόλοιπα υποβρύχια οι οποίοι βιώνουν ακριβώς τα ίδια».

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αδιανόητη κρίση στα υποβρύχια του ΠΝ: Κρατούν κλειδωμένα στο σκάφος τα πληρώματα που αρνούνται να εμβολιαστούν!"

H επαναλειτουργία των Λυκείων μέσα από 15 ερωταπαντήσεις - Τι γίνεται αν το self test βγει θετικό

Tην επαναλειτουργία των Λυκείων σε όλη τη χώρα, από τη Δευτέρα 12 Απριλίου, μετά και τη θετική εισήγηση της επιτροπής των ειδικών, ανακοίνωσε στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα υποβάλλονται δύο φορές την εβδομάδα σε self test, τα οποία θα λαμβάνουν δωρεάν από τα φαρμακεία με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους.

Οι μαθητές θα πρέπει κάθε Δευτέρα και Πέμπτη να παρουσιάζουν σχολική κάρτα με δήλωση αρνητικού τεστ.

Η σχολική κάρτα θα εκδίδεται από την πλατφόρμα self-testing.gov.gr, η οποία ήδη βρίσκεται σε λειτουργία, ενώ θα παρέχεται η δυνατότητα και χειρόγραφης δήλωσης.

Υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις ανοίγουν τα Λύκεια.

Το υπουργείο Παιδείας απαντά στις εξής ερωτήσεις για την επιστροφή στα σχολεία:

1) Ποια σχολεία θα λειτουργούν δια ζώσης από τη Δευτέρα 12/4;

Από τη Δευτέρα 12 Απριλίου, επαναλειτουργούν δια ζώσης τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, ημερήσια και εσπερινά, όλης της χώρας, καθώς και οι λυκειακές τάξεις των Γυμνασίων μελυκειακές τάξεις. Παράλληλα, συνεχίζουν τη δια ζώσης λειτουργία τους οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, οι οποίες δεν έχουν κλείσει καθόλου από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς.

2) Ποια μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό έχουν ληφθεί για την επαναλειτουργία των Λυκείων;

Προβλέπεται η εφαρμογή όλων των μέτρων που έχουμε ήδη λάβει, όπως: - η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, - τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, - οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες, - η χρήση αντισηπτικών, - οι σχολαστικοί καθαρισμοί, - οι τακτικοί αερισμοί των χώρων, ειδικότερα τώρα που και ο καλός καιρός βοηθά, -τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά. ΕΠΙΠΛΕΟΝ προστίθεται, στα ήδη ισχύοντα, άλλο ένα σημαντικό, προληπτικό μέτρο: η διενέργεια αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου δύο φορές την εβδομάδα για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό Λυκείου, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας.

3) Είναι υποχρεωτικά τα τεστ;

Τα τεστ θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών στο σχολείο, και θα πρέπει να γίνονται δύο φορές την εβδομάδα, πριν την έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα και την Πέμπτη. Ως προς τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, η διενέργεια self-test είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια του τεστ στους μαθητές.

4) Πώς θα γίνεται η προμήθεια των τεστ;

Βάσει του ΑΜΚΑ τους, ενήλικοι μαθητές και εκπαιδευτικοί των Λυκείων θα προμηθεύονται δύο δωρεάν τεστ για κάθε εβδομάδα από το φαρμακείο. Για τους ανήλικους μαθητές Λυκείου, τα τεστ θα παραλαμβάνουν γονείς και κηδεμόνες με τον ΑΜΚΑ των μαθητών. Το πρώτο τεστ μπορούν μαθητές και εκπαιδευτικοί Λυκείου να το παραλάβουν από αύριο 8/4 σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη και από την Παρασκευή 9/4 στην υπόλοιπη χώρα. Από την ερχόμενη Δευτέρα θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ, το οποίο θα πρέπει να διενεργηθεί έως το πρωί της Πέμπτης 15/4.

5) Είναι δύσκολη η διαδικασία του τεστ;

Το self-testing είναι μία διαδικασία εύκολη και απλή, μία διαδικασία που χρησιμοποιείται και σε άλλες χώρες για τη λειτουργία των σχολείων. Το τεστ είναι ρινικό και όχι ρινοφαρυγγικό ή στοματοφαρυγγικό, και ο στυλεός πρέπει να μπει στη μύτη απαλά και να περιστραφεί αρκετές φορές. Ήδη έχει αποσταλεί στα φαρμακεία και δοθεί στη δημοσιότητα επεξηγηματικό υλικό καθώς και σχετικό βίντεο για κατατοπιστική ενημέρωση όλων (https://self-testing.gov.gr).

Τα βήματα είναι τα εξής:

1. Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ τους. Το πρώτο τεστ μπορούν να το παραλάβουν γονείς, ενήλικοι μαθητές και εκπαιδευτικοί Λυκείου από αύριο σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη και από την Παρασκευή στην υπόλοιπη χώρα. Από την ερχόμενη Δευτέρα θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ.

2. Οι μαθητές/ εκπαιδευτικοί θα κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ θα μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή την Δευτέρα το πρωί.

3. Γονείς, ενήλικοι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

6) Τι γίνεται αν το self-test είναι αρνητικό; 1. Για τους μαθητές, θα εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μονίμως μαζί τους. Θα επιδεικνύουν την εκάστοτε κάρτα στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης.

2. Για τους εκπαιδευτικούς, θα εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr.

3. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να γράφουν μια χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

7) Τι γίνεται αν το self-test είναι θετικό;

1. Για τους μαθητές, θα δηλώνεται το θετικό αποτέλεσμα στη σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr, με την οποία θα μπορεί να μεταβεί σε δημόσια δομήγια τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapidtest.Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr.

2. Για τους εκπαιδευτικούς, θα εκδίδεται η δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr, με την οποία θα μπορεί να μεταβεί σε δημόσια δομή για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapidtest.Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr.

3. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί θα λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και θα επιστρέφουν στο σχολείο.

8) Γιατί προτεραιοποιήθηκαν τα Λύκεια έναντι άλλων βαθμίδων;

Προτεραιοποιήθηκε το άνοιγμα των Λυκείων για δύο βασικούς λόγους: - γιατί παραμένουν κλειστά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα - γιατί πλησιάζουν και οι Πανελλαδικές εξετάσεις.

9) Έχουν δοθεί οδηγίες για την κάλυψη της ύλης;

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής εκδίδει κατευθυντήριες γραμμές και οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς μας σχετικά με την κάλυψη της ύλης, δεδομένης της αναστολής της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων μας. Τον περασμένο μήνα εκδόθηκαν οδηγίες για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και εντός της εβδομάδας εκδίδονται και νέες οδηγίες για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.Παράλληλα, το ΙΕΠ παρακολουθεί και ζητήματα ψυχοσυναισθηματικής φύσεως που συνδέονται με την πανδημία και την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων μας.

10) Πότε θα ανοίξουν τα υπόλοιπα σχολεία;

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων συζητά συστηματικά με την Επιτροπή των Ειδικών και για τις λοιπές δομές εκπαίδευσης, και ελπίζουμε σύντομα να είμαστε σε θέση να επαναλειτουργήσει η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία και για αυτές.

11) Πώς θα προμηθεύονται τα τεστ ενήλικοι μαθητές εσπερινών λυκείων;

Στα εσπερινά λύκεια όλης της επικράτειας προβλέφθηκε για το πρώτο τεστ η απευθείας διανομή τεστ στα σχολεία. Τα τεστ θα βρίσκονται στα σχολεία έως το Σάββατο 10/4, και θα τα προμηθευτούν οι μαθητές από τις σχολικές μονάδες εντός του Σαββατοκύριακου, ακολουθώντας της οδηγίες των Διευθυντών των σχολικών μονάδων.

12) Για ποιες ηλικίες μαθητών μπορούν οι γονείς να παραλαμβάνουν self-tests από τα φαρμακεία με τον ΑΜΚΑ των μαθητών;

Οι γονείς μπορούν να παραλαμβάνουνself-tests για όλους τους μαθητές που γεννήθηκαν τα ημερολογιακά έτη 2003, 2004 και 2005.

13) Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί/μαθητές θα πρέπει να κάνουν τεστ;

Ναι.

14) Οι μαθητές που θα βγουν θετικοί θα κάνουν τηλεκπαίδευση;

Για τους μαθητές των οποίων το επιβεβαιωτικό τεστ βγει θετικό προβλέπεται ό,τι και για τους μαθητές που νοσούν. Δίνεται η δυνατότητα ταυτόχρονης τηλεκπαίδευσης ή συμμετοχής σε διαδικτυακό τμήμα, χωρίς η παρακολούθηση να είναι υποχρεωτική.

15) Οι μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες οφείλουν να πηγαίνουν στο σχολείο με φυσική παρουσία;

Εξακολουθεί να ισχύει η πρόβλεψη που ίσχυε και στο παρελθόν ότι οι μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή που συνοικούν με άτομα τα οποία ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διαδικτυακά τμήματα, εφόσον το επιθυμούν.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " H επαναλειτουργία των Λυκείων μέσα από 15 ερωταπαντήσεις - Τι γίνεται αν το self test βγει θετικό"

Κύπρος: Δυο θάνατοι και 529 νέα κρούσματα - 48 ασθενείς σε ΜΕΘ

Δύο θανάτους και 529 νέα κρούσματα κορωνοίού ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Υγείας της Κύπρου.

210 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 48 σε σοβαρή κατάσταση.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 47.181 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Το ποσοστό θετικότητας ανέρχεται στο 1,12%, ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων σε 49.366, ενώ ο συνολικός αριθμός θανάτων σε 266.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: Δυο θάνατοι και 529 νέα κρούσματα - 48 ασθενείς σε ΜΕΘ"

Εσθονία: Αναστέλλει το εμβόλιο AstraZeneca στους κάτω των 60 ετών

Όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της Βαλτικής χώρας η Εσθονία ανέστειλε σήμερα τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορονοϊού για τους πολίτες ηλικίας κάτω των 60 ετών.

Η απόφαση ελήφθη πριν από τις σημερινές ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), έπειτα από αναφορές σύμφωνα με τις οποίες το εμβόλιο μπορεί να συνδέεται με ένα σπάνιο σύνδρομο θρομβοεμβολών.

Η δημόσια τηλεόραση, επικαλούμενη την επικεφαλής της επιτροπής των επιστημόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση Ίργια Λούτσαρ, ανέφερε πως η απόφαση θα παραμείνει σε ισχύ εν αναμονή περαιτέρω πληροφοριών που θα καταστούν διαθέσιμες για το θέμα αυτό.

Στο μεταξύ, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Ολλανδός υπουργός Υγείας Χούγκο ντε Γιούνγκε υπεραμύνθηκε της απόφασης της ολλανδικής κυβέρνησης την περασμένη εβδομάδα να σταματήσει τους εμβολιασμούς των πολιτών κάτω των 60 ετών, λέγοντας πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα επικαιροποιούσε τις οδηγίες του για τη συγκεκριμένη ομάδα σήμερα.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Εσθονία: Αναστέλλει το εμβόλιο AstraZeneca στους κάτω των 60 ετών"

Σοκάρει αθλήτρια της ενόργανης: «Τρώγαμε ξύλο αν είχαμε παχύνει, οι γονείς μας δεν αντιδρούσαν»

Απίστευτες καταγγελίες από αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, που μίλησε για το ξύλο που παρουσιαζόταν ως συστατικό… επιτυχίας από τους προπονητές, το μπούλινγκ για το βάρος και τους γονείς που δεν αντιδρούσαν.

«Από τη στιγμή που μπαίναμε μέσα στο γυμναστήριο μέχρι τη στιγμή που βγαίναμε τρώγαμε ξύλο», αποκαλύπτει στο OPEN πρώην αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής μετά τις καταγγελίες από 22 συναθλητές της για σωματική βία και σεξουαλική παρενόχληση, που έγιναν γνωστές μέσω επιστολής στην Πρόεδρο της Δημοκρατίς, νωρίτερα σήμερα (7/4). «Θυμάμαι να κατεβάζει μια αθλήτρια από την δοκό ισορροπίας, να παίρνει το κεφάλι της και να της το χτυπάει στον τοίχο. Τρώγαμε ξύλο γιατί μπορεί να είχαμε παχύνει, τρώγαμε ξύλο γιατί δεν εκτελούσαμε καλά την άσκηση, τρώγαμε ξύλο γιατί μπορεί να είχαν τα νεύρα τους με κάτι άλλο», καταγγέλλει η αθλήτρια η οποία επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της, ενώ αποκάλυψε πως διάφοροι αθλητές έψαχναν φαγητό στα σκουπίδια των ξενοδοχείων λόγω της αυστηρής επιτήρησης της διατροφής τους, προσθέτοντας πως οι γονείς των αθλητών εκείνη την εποχή δεν αντιδρούσαν παρ’ ότι όλα αυτά αποτελούσαν κοινό μυστικό.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκάρει αθλήτρια της ενόργανης: «Τρώγαμε ξύλο αν είχαμε παχύνει, οι γονείς μας δεν αντιδρούσαν»"

AstraZeneca -ΠΟΥ: «Ευλογοφανής αλλά όχι επιβεβαιωμένη» η συνάφεια του εμβολίου με τις θρομβώσεις

Η συμβουλευτική επιτροπή ασφάλειας των εμβολίων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είπε σήμερα ότι μια αιτιώδης συνάφεια μεταξύ του εμβολίου κατά της Covid-19 της AstraZeneca και σπανίων περιστατικών θρομβώσεων με χαμηλά αιμοπετάλια «θεωρείται ευλογοφανής, όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί».

Οι ανεξάρτητοι ειδικοί, σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την επανεξέταση των τελευταίων παγκόσμιων δεδομένων, σημειώνουν πως χρειάζονται εξειδικευμένες μελέτες προκειμένου να κατανοηθεί πλήρως η ενδεχόμενη σχέση μεταξύ του εμβολιασμού και των πιθανών παραγόντων κινδύνου.

«Είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως αν και ανησυχητικά, τα περιστατικά υπό αξιολόγηση είναι πολύ σπάνια, με χαμηλούς αριθμούς να αναφέρονται μεταξύ των σχεδόν 200 εκατομμυρίων ατόμων που έχουν λάβει το εμβόλιο κατά της Covid-19 της AstraZeneca σε ολόκληρο τον κόσμο», επισημαίνει το πάνελ.

Συμπλήρωσε πως θα συνεδριάσει εκ νέου την επόμενη εβδομάδα για να επαναξιολογήσει τα επιπλέον δεδομένα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " AstraZeneca -ΠΟΥ: «Ευλογοφανής αλλά όχι επιβεβαιωμένη» η συνάφεια του εμβολίου με τις θρομβώσεις"

Άνοιξε η πλατφόρμα self-testing: Δείτε το βίντεο με τις αναλυτικές οδηγίες

Αναλυτικές οδηγίες δίνονται από την πλατφόρμα self-testing, που άνοιξε και υπάρχει βίντεο για το πώς θα κάνουμε μόνοι μας το αυτοδιαγνωστικό τεστ.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα περιλαμβάνει οδηγίες προς τους Πολίτες για τη χρήση των self tests, πληροφορίες για τη δήλωση αποτελέσματος των self-test για COVID-19, τη σχολική κάρτα και τη δήλωση του αποτελέσματος.

Στο βίντεο ιατρός του ΕΟΔΥ δείχνει βήμα βήμα πως θα κάνουμε τα self test στο σπίτι μας και δίνονται διευκρινίσεις σχετικά με τις ηλικίες που μπορούν να προβούν στη διενέργεια ελέγχου χωρίς βοήθεια, αλλά και στο τι πρέπει να κάνουμε στις τρεις περιπτώσεις «θετικού», «αρνητικού» και «μη έγκυρου αποτελέσματος».

Η τελευταία περίπτωση, δηλαδή εκείνη του «μη έγκυρου αποτελέσματος», θα πρέπει το self test να επαναληφθεί.

Δείτε αναλυτικά όλες τις οδηγίες στο βίντεο:

Δείτε την ειδική πλατφόρμα όπου θα δηλώνετε το αποτέλεσμα του self test: https://self-testing.gov.gr/ .

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τις οδηγίες χρήσης των self test:

  • Απολυμαίνουμε χέρια και κατεβάζουμε τη μάσκα
  • Εισχωρούμε την μπατονέτα γύρω στα 4-5 εκατοστά μέσα στη μύτη και το περιστρέφουμε
  • Ανοίγουμε το σωληνάριο με το υγρό που περιέχεται στη διαδικασία και βάζουμε μέσα την μπατονέτα
  • Περιστρέφουμε την μπατονέτα για 15 δευτερόλεπτα
  • Πιέζουμε στη μέση ώστε να «τραβήξει» από την μπατονέτα όλο το υλικό
  • Ανοίγουμε τον φάκελο όπου περιέχεται η βάση (μια πλάκα) του τεστ
  • Ανοίγουμε το μπουκαλάκι με το υγρό και ρίχνουμε 3 ή 4 σταγόνες στην πρώτη οπή της βάσης
  • Το αποτέλεσμα θα βγει εντός 15 λεπτών.

Τι κάνουμε αν το self test βγει θετικό

Όπως έχει γίνει γνωστό σε περίπτωση θετικού κρούσματος, ο πολίτης θα πρέπει να δηλώνει το περιστατικό στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και ακολούθως θα εκδίδεται βεβαίωση ή θα αποστέλλεται SMS για τη διενέργεια επαναληπτικού τεστ από επαγγελματία υγείας, είτε σε δημόσια είτε σε ιδιωτική δομή.

Για όσους είναι υποχρεωμένοι να κάνουν self test, η δήλωση ότι διενεργήθηκε θα πρέπει να γίνεται και εφόσον βγει αρνητικό.

 news

Διαβάστε Περισσότερα » " Άνοιξε η πλατφόρμα self-testing: Δείτε το βίντεο με τις αναλυτικές οδηγίες"

Χατζηδάκης: Έρχονται Κάρτα Αναπηρίας και Προσωπικός Βοηθός

Τα κονδύλια για την κοινωνική προστασία αυξήθηκαν κατά 22% το 2021, ενώ παράλληλα τους τελευταίους μήνες έχουν προχωρήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις όπως το επίδομα γέννησης, μέτρα στήριξης των πολυτέκνων και ο εκσυγχρονισμός του θεσμού της αναδοχής και της υιοθεσίας. Παράλληλα προγραμματίζονται νέες παρεμβάσεις, όπως η Κάρτα Αναπηρίας και ο Προσωπικός Βοηθός για ΑμεΑ, με χρηματοδότηση από κοινωνικά κονδύλια. Αυτά σημείωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης που επισκέφθηκε σήμερα τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας και συνάντησε τα διευθυντικά στελέχη και τους υπαλλήλους μαζί με την υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου και τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Σταμάτη.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε: «Ο τομέας της πρόνοιας, δηλαδή οι πολιτικές για τους αναπήρους, τους ηλικιωμένους, τα παιδιά, αυτούς που χρειάζονται προγράμματα ένταξης, όλους όσους έχουν ανάγκη είναι ο πιο ευαίσθητος και με τη μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία. Τα προνοιακά επιδόματα είναι αυξημένα φέτος κατά 22% σε σχέση με το 2020, ενώ έχουν προωθηθεί και διάφορες σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Όπως για παράδειγμα το επίδομα γέννησης για κάθε παιδί, μέτρα για τους πολυτέκνους και η υιοθέτηση ενός πιο ενισχυμένου και σύγχρονου πλαισίου για την υιοθεσία. Είναι επίσης ουσιαστικό ότι ενώ προχωρούν όλες αυτές οι παρεμβάσεις, έχουμε την ίδια στιγμή άμεση ανταπόκριση στα ζητήματα που σχετίζονται με την κρίση που προκάλεσε ο κορωνοϊός. Εκτός από αυτά που έγιναν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, θα γίνουν και άλλα, πολύ περισσότερα. Έχουμε μπροστά –μεταξύ άλλων- μας την Κάρτα Αναπηρίας, τον Προσωπικό Βοηθό, παρεμβάσεις που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης για διάφορα θέματα κοινωνικής πολιτικής. Θα είμαι σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια γιατί δεν είναι θέμα μόνο πολιτικό, αλλά πρωτίστως θέμα ανθρωπιάς».

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε: «Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω! Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την κοινωνική πολιτική της χώρας φροντίσαμε να εξασφαλίσουμε ότι κανένας συνάνθρωπός μας, καμία ευάλωτη ομάδα συμπολιτών δεν θα στερηθεί τη βοήθεια που οφείλει το κράτος να παρέχει. Εκτός από την επιδοματική πολιτική και την αύξηση των δικαιούχων, φροντίσαμε να θωρακίσουμε τις προνοιακές μας δομές τόσο με το απαραίτητο υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό όσο και με υλικοτεχνική στήριξη, αυστηρά πρωτόκολλα και εβδομαδιαία rapid tests. Παρά τις οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία, το έργο μας δεν σταμάτησε ούτε λεπτό. Αντίθετα, αφού εξασφαλίσαμε αύξηση στα κονδύλια του προϋπολογισμού, σχεδιάζουμε μεταρρυθμίσεις και προγράμματα αποϊδρυματοποίησης, παιδικής προστασίας, κατάρτισης και διασύνδεσης των πιο ευάλωτων με την αγορά εργασίας, στέγασης, πρώιμης διάγνωσης και ένταξης των συμπολιτών μας με αναπηρία στον κοινωνικό και επαγγελματικό ιστό. Δεσμευόμαστε ότι η κοινωνική μας πολιτική είναι ισότιμη, δίκαιη και αποτελεσματική».

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης επεσήμανε: «Είχαμε τη χαρά, σήμερα, στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, να υποδεχθούμε τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και να αναπτύξουμε τις πολιτικές και τα προγράμματα που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε για τη φροντίδα και υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού. Το ενδιαφέρον του Υπουργού για τον τομέα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η ευαισθησία με την οποία αντιμετωπίζει τα θέματα της Πρόνοιας μας δίνει δύναμη να εφαρμόσουμε δράσεις με επίκεντρο τον άνθρωπο, στην αρχή της κοινωνικής ένταξης, της ισότητας και αποδοχής της διαφορετικότητας».

Ακολουθούν οι σημαντικότερες προνοιακές πολιτικές του υπουργείου ανά τομέα, στοιχεία για τον προϋπολογισμό του 2021 και οι κυριότερες δράσεις που θα υλοποιηθούν μέσα στο τρέχον έτος:

Καταπολέμηση της φτώχειας, κοινωνικές πολιτικές στέγασης και κοινωνική ένταξη

1.Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ): Το ΕΕΕ αφορά σε πολιτική που εισήχθη «πιλοτικά» για πρώτη φορά από τη Νέα Δημοκρατία και απευθύνεται σε νοικοκυριά και άστεγους που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Με ρύθμιση που ψηφίστηκε το 2020 μπορούν να αιτηθούν ΕΕΕ και φιλοξενούμενοι σε Ξενώνες Μεταβατικής Φιλοξενίας και σε Ξενώνες γυναικών θυμάτων βίας. Επίσης, εν μέσω COVID- 19 δόθηκαν παρατάσεις ισχύος του επιδόματος στέγασης για να αποφευχθούν μετακινήσεις των ωφελούμενων.

Παροχές 2020: 674.019.795,22 ευρώ. Δικαιούχοι: 257.000 νοικοκυριά

2.Επίδομα Στέγασης: Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες της πανδημίας, δόθηκαν παρατάσεις ισχύος του επιδόματος στέγασης για να αποφευχθούν μετακινήσεις των ωφελούμενων.

Παροχές 2020: 353.068.454 ευρώ. Δικαιούχοι: 248.000

3.Παροχές σε ΑμεΑ: Παρατάθηκε η καταβολή αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων εν μέσω Covid-19. Για τη χρονιά 2020-2021 εξασφαλίστηκαν 5.636 voucher σε ΑμεΑ για Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠΜΕΑ). Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων συμμετείχε στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, δράση που υλοποιείται οριζόντια σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με ευθύνη του Υπουργού Επικρατείας. Υπό κατάρτιση βρίσκεται η Εθνική Στρατηγική και Σχέδιο Δράσης για την Αποϊδρυματοποίηση που θα παρουσιαστεί στους επόμενους μήνες.

Παροχές 2020: 833.000.000 ευρώ. Δικαιούχοι: 170.000

4.Στέγαση και Εργασία: Θεσμοθετήθηκε τον Δεκέμβριο 2020 ως μόνιμη δημόσια πολιτική (παλιότερα «έτρεχε» ως πρόγραμμα). Στόχος να ωφεληθούν περίπου 600 νοικοκυριά/800 ωφελούμενοι (άστεγοι) μέσα από την επιδότηση εργασίας, την απόκτηση δεξιοτήτων, την επιδότηση ενοικίου για 24 μήνες, την κάλυψη δαπανών για οικοσκευή και άλλες λειτουργικές ανάγκες, και την παροχή υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής στήριξης.

5.Κοινωνική Ένταξη και Κοινωνική Συνοχή: Βρίσκεται υπό κατάρτιση σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής η νέα Εθνική Στρατηγική για την Κοινωνική Ένταξη, την Ισότητα και τη Συμμετοχή των Ρομά, 2021-2027, όπως και η Εθνική Στρατηγική για την Κοινωνική Ένταξη και την καταπολέμηση της φτώχειας 2021-2027

Προστασία του παιδιού και της οικογένειας

1.Επίδομα Γέννησης: Από 1-1-2020 ισχύει το επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε εν ζωή παιδί που γεννήθηκε στην Ελλάδα, μία προγραμματική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας.

Παροχές 2020: 110.026.000 ευρώ. Δικαιούχοι: 66.681 παιδιά.

2.Επίδομα Παιδιού:

Παροχές 2020: 1.007.146.600 ευρώ. Δικαιούχοι: 856.729 οικογένειες.

3.Επιδοτούμενη πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς: Το 2020 διευρύνθηκε ο αριθμός των ωφελούμενων με την ένταξη στο πρόγραμμα των οικογενειών υπαλλήλων του Δημοσίου. Παράλληλα, αυξήθηκε ο αριθμός των ωφελούμενων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα (αύξηση του εισοδηματικού κριτηρίου κατά 6.000 ευρώ σε κάθε κατηγορία ωφελουμένων).

Προϋπολογισμός σχολικού έτους 2020-2021: 320.000.000 ευρώ. Δικαιούχοι: χορηγήθηκαν επιπλέον 12.163 voucher. Συνολικά δόθηκαν 92.000 θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

4.Ηλεκτρονική διασύνδεση ανηλίκων με υποψηφίους αναδόχους και θετούς γονείς μέσω της πλατφόρμας Anynet: Οι διαδικασίες της ηλεκτρονικής διασύνδεσης ανηλίκων (εγγεγραμμένων στο Εθνικό Μητρώο Ανηλίκων) με υποψήφιους αναδόχους και υποψήφιους θετούς γονείς (εγγεγραμμένων στο Εθνικό Μητρώο Υποψηφίων Αναδόχων Γονέων και στο Εθνικό Μητρώο Υποψηφίων Θετών Γονέων αντιστοίχως) ξεκίνησαν να λειτουργούν πανελλαδικά τον Αύγουστο του 2020, Προβλέπεται μείωση του χρόνου της διαδικασίας σε 6 χρόνια σε ένα έτος. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο για τους 3 πρώτους μήνες του 2021 κατατέθηκαν 2038 αιτήσεις υιοθεσίας και 306 αιτήσεις αναδοχής σε σύγκριση με 1894 αιτήσεις υιοθεσίας και 346 αιτήσεις αναδοχής για το σύνολο του 2020.

5.Πρόγραμμα Σχολικών Γευμάτων για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης: Παρά τη διακοπή που υπήρξε, το πρόγραμμα συνεχίζεται κανονικά.

Προϋπολογισμός σχολικού έτους 2020-2021: 73.400.000,00 ευρώ. Δικαιούχοι: 185.000 μαθητές.

6.Παροχές σε ανασφάλιστους υπερήλικες (π.χ. επίδομα ανασφάλιστου υπερήλικα):

Παροχές 2020: 150.500.000 ευρώ. Δικαιούχοι: 35.000.

Ύψος χρηματοδότησης για το 2021 

Ακόμη πιο ενισχυμένος είναι ο προϋπολογισμός προνοιακών επιδομάτων και κοινωνικής αλληλεγγύης για το 2021. Ειδικότερα, ο φετινός προϋπολογισμός του ΟΠΕΚΑ για τα προνοιακά επιδόματα και την κοινωνική αλληλεγγύη είναι αυξημένος κατά 22% σε σχέση με το 2020, φτάνοντας στα 4,03 δισ. ευρώ το 2021. Διαθέτουμε δηλαδή σχεδόν 620 εκατ. περισσότερα από ό,τι το 2020, με αυξήσεις σε όλο το εύρος επιδομάτων και ενισχύσεων. Ενδεικτικά:

  • +34% στο Επίδομα Στέγασης
  • + 14% στο Επίδομα Παιδιού
  • +12% για τα Αναπηρικά Επιδόματα

Η χρηματοδότηση προνοιακών επιδομάτων και κοινωνικής αλληλεγγύης το 2021 είναι η υψηλότερη των τελευταίων χρόνων.

Οι νέες δράσεις που προγραμματίζονται φέτος

1. Αύξηση των κονδυλίων για επιδόματα παιδιού και Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, Στέγασης και Αναπηρικών

2. Προσωπικός Βοηθός: Βρίσκεται υπό επεξεργασία η νομοθετική ρύθμιση που θα θεσπίσει τον Προσωπικό Βοηθό, ενισχύοντας την ανεξάρτητη διαβίωση των ΑμεΑ και αποτρέποντας την περιθωριοποίηση και ιδρυματοποίησή τους. Το φθινόπωρο αναμένεται η έναρξη πιλοτικού προγράμματος, με χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

3. Μητρώο Αναπηρίας: Δημιουργείται Μητρώο Αναπηρίας, ώστε το κράτος για πρώτη φορά να γνωρίζει πόσα ΑμεΑ υπάρχουν στην χώρα και πώς κατανέμονται γεωγραφικά, ώστε να μπορεί στοχευμένα να υλοποιεί πολιτικές.

4. Κάρτα Αναπηρίας: Θεσμοθετείται ξ Κάρτα Αναπηρίας, ενιαία αποδεκτή από όλους τους φορείς οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες σε ΑμεΑ που θα αντικαταστήσει οποιοδήποτε έγγραφο/πιστοποιητικό χρησιμοποιείται σήμερα, διευκολύνοντας τα ΑμεΑ στην καθημερινότητά τους. Συνεργασία με την ΕΣΑμεΑ για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση.

5. Πρώιμη Παρέμβαση: Δημιουργείται ολοκληρωμένο πλαίσιο Πρώιμης Παρέμβασης για τα παιδιά με αναπηρία και με αναπτυξιακές διαταραχές. Ήδη εξασφαλίστηκε τεχνική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την θεσμοθέτηση και αναμένεται η χρηματοδότηση της υλοποίησης των προγραμμάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης

6. Επίδομα Αναδοχής: Καθολική χορήγηση επιδόματος μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα ελέγχεται από τον ΟΠΕΚΑ.

7. Στέγες Ημιαυτόνομης Διαβίωσης για εφήβους: Δημιουργείται το ρυθμιστικό πλαίσιο για την ίδρυση και λειτουργία τους.

8. Νέα τμήματα σε βρεφονηπιακούς σταθμούς: Έχουν ήδη ενταχθεί προτάσεις που αντιστοιχούν σε 9.529.345 ευρώ. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος (τέλος 2021) αναμένεται να έχουν δημιουργηθεί συνολικά 175 νέα τμήματα βρεφικής φροντίδας για 2.068 βρέφη και 44 νέα τμήματα παιδικής φροντίδας για 1.042 νήπια.

9. Ψηφιακός μετασχηματισμός της κοινωνικής πρόνοιας: Δημιουργείται ενιαία ψηφιακή πύλη κοινωνικών παροχών (εύκολη πρόσβαση των πολιτών). Προωθείται ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ΟΠΕΚΑ. Προωθείται Ενιαία ψηφιακή πύλη παροχών για ΑμεΑ.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Χατζηδάκης: Έρχονται Κάρτα Αναπηρίας και Προσωπικός Βοηθός"

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η συνέντευξη του στο STAR

Σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, o Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τις αποφάσεις των lockdown, τα self test κορονοϊού, τους εμβολιασμούς, αλλά και την επιστροφή στην κανονικότητα. 

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι στόχος είναι η οικονομία να ανοίξει συνολικά τον Ιούνιο και να μην ξανακλείσει, ενώ η εστίαση αναμένεται να ανοίξει μετά το Πάσχα. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε έκκληση σε όλους τους πολίτες και ειδικά στους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν, ενώ παραδέχτηκε πως “αγκάθι” αποτελούν οι υγειονομικοί που δεν εμβολιάζονται. Μάλιστα, αποκάλυψε πως από τον Σεπτέμβριο θα συζητηθεί το ζήτημα και δεν αποκλείεται να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των υγειονομικών, όπως συνέβη στην Ιταλία. 

“Κεφάλαιο” ελληνοτουρκικά

Ο Πρωθυπουργός ρωτήθηκε αρχικά για τα εθνικά ζητήματα και το τουρκολιβυκό μνημόνιο. “Η Ελλάδα εδώ και μία δεκαετία ήταν απούσα από τα θέματα της Λιβύης. Αποκαταστήσαμε ένα δίαυλο ειλικρινούς επικοινωνίας. Αποκατέστησα σαφές ότι είναι παράνομο αυτό το μνημόνιο”, είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως “η Λιβύη έχει σύνορα με την Κρήτη, όχι με την Τουρκία. Στη Λιβύη ανοίγονται και πολλές επιχειρηματικές ευκαιρίες για ελληνικές εταιρείες σε υποδομές, ενέργεια και νερό”.

Για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά ανέφερε: “Οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ήταν ξεκάθαρες. Κάνουν λόγο για ανατρέψιμη προσέγγιση. Της δίνουμε την ευκαιρία για θετική ατζέντα αλλά υπό προϋποθέσεις. Προϋπόθεση για την ευρωπαϊκής της πορεία είναι να μην υπάρχουν εντάσεις. Μπορούμε να συνεννοηθούμε με την Τουρκία. Έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες από την πλευρά μας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού/ μεταναστευτικού. Θα ήταν ένα πολύ θετικό βήμα να δεχτεί η Τουρκία τους χιλιάδες πρόσφυγες που είναι στα νησιά μας. 

Το lockdown

Ερωτηθείς για τον κορονοϊό και το άνοιγμα των σχολείων ανέφερε πως “αλλάζουμε συνεχώς τη στρατηγική μας”. “Τα έχουμε καταφέρει πολύ καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες γιατί ακούσαμε τους ειδικούς”.
Για την εστίαση: “Είναι πολύ καλύτερο να είμαστε έξω από μέσα. Ο καιρός είναι σύμμαχος. Η εστίαση έχει ένα πρόβλημα. Πρέπει να κατεβάσεις τη μάσκα όταν είναι να φας ή να πιεις. Η εστίαση δεν θα ανοίξει πριν από το Πάσχα”. 

“Περιμέναμε ότι το lockdown θα είχε καλύτερα αποτελέσματα. Αν δεν το είχαμε επιβάλλει, τα αποτελέσματα θα ήταν καταστροφικά. Δεν είχε αποτελεσματικότητα λόγω της μετάλλαξης, αλλά και της κούρασης του κόσμου. Υπήρξαν αντιφατικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών. Αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη. Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Στο πρώτο κύμα υπήρχε φόβος. Τώρα πολλοί θεωρούν ότι δεν τους αφορά. Ιδίως οι νέοι”.

Ο κ. Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτραπούν σύντομα οι διαδημοτικές μετακινήσεις και τις καθημερινές. 

Ο εμβολιασμός και η ανοσία

Ερωτηθείς πότε θα υπάρξει ανοσία, ο Πρωθυπουργός απάντησε: “Με βάση τις παραδόσεις των εμβολίων, θα έχουμε καταφέρει τον Ιούνιο να έχουμε εμβολιάσει με μία δόση ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Ελπίζουμε σε ένα “κανονικό” καλοκαίρι, και να έχει μειωθεί η πίεση στο σύστημα Υγείας. Περιμένουμε να ανοίξει η οικονομία και να μην ξανακλείσει”.

Στη συνέχεια κάλεσε τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν, διότι “ξέρουμε πια ότι ο εμβολιασμός μειώνει δραματικά την πιθανότητα να κολλήσεις και αν κολλήσεις, μειώνει την πιθανότητα να διασωληνωθείς. Ο εμβολιασμός είναι ασπίδα προστασίας. Μπείτε στην πλατφόρμα και εμβολιαστείτε το συντομότερο δυνατό”.

Για τους υγειονομικούς που δεν εμβολιάζονται ανέφερε: “Από Σεπτέμβριο ίσως το δούμε διαφορετικά και γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, όπως έκανε η Ιταλία”.

Για το ΕΣΥ, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως “δεν υπάρχουν πολίτες που χρειάζονται ΜΕΘ και δεν βρίσκουν” και πως “αν χρειαστεί νέα επίταξη στον ιδιωτικό τομέα θα το κάνω”.

Η επιτροπή και ο Τσιόδρας

Ερωτηθείς για τα λάθη στον χειρισμό της πανδημίας, είπε: “Ακολουθήσαμε τις υποδείξεις των ειδικών. Τον Ιανουάριο κλείσαμε νωρίς αλλά διαπιστώσαμε ότι υπήρχε πρόβλημα συμμόρφωσης. Δεν θα μπορούσαμε να πάμε σε πιο σκληρό lockdown. Η επιτροπή αποτελείται από σοβαρούς επιστήμονες, που είναι απολύτως ελεύθεροι να εισηγούνται και εμείς να παίρνουμε τις αποφάσεις και την πολιτική ευθύνη. Με τον Σωτήρη Τσιόδρα μιλώ σχεδόν καθημερινά και βλέπω όλα τα δεδομένα. Εμείς εκθέτουμε στην επιτροπή βασικές πολιτικές κατευθύνσεις. Πρέπει να γνωρίζει για παράδειγμα το κόστος από το κλείσιμο του λιανεμπορίου”.

Για τον Σωτήρη Τσιόδρα: “Πιστεύω ότι λείπει από την ενημέρωση. Αλλά είναι απόφαση του ίδιου να μας συμβουλεύει χωρίς να εκτίθεται. Πιστεύω ότι η απόφαση οφείλεται στο γεγονός ότι στοχοποιήθηκε χυδαία”.

“Θεωρώ ότι τους τελευταίους δύο μήνες το μήνυμα που εκπέμπαμε δεν ήταν τόσο καθαρό, όσο ήθελα… Θα ήθελα οι ειδικοί να μην βγαίνουν στα κανάλια και να λένε γιατί μειοψήφισαν”, είπε απαντώντας αν έκανε λάθη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέκλεισε τις πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο, διότι έχει αποφασίσει την εξάντληση της τετραετίας και επίσης αισθάνεται ότι απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του λαού. “Θέλω να κριθώ στο τέλος της τετραετίας, όχι μόνο για τις κρίσεις, αλλά και για να βάλουμε την Ελλάδα σε μία δυναμική τροχιά ανάκαμψης”.

Δείτε τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυριάκος Μητσοτάκης: Η συνέντευξη του στο STAR"

Λιγνάδης: Διατάχθηκε η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του – «Θέλει να τρομοκρατήσει την ανακρίτρια», λέει το δικαστικό συμβούλιο

Στην άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του Δημήτρη Λιγνάδη προχώρησε το δικαστικό συμβούλιο.

Στόχος η ανάκτηση και ο εντοπισμός κάθε επικοινωνίας του προφυλακισμένου για δύο βιασμούς ανηλίκων σκηνοθέτη, τα οποία ενδέχεται να εισφέρουν νέα στοιχεία στην καταγγελλόμενη μεθοδολογία του για γνωριμίες μέσω Facebook και επίδειξη πορνογραφικού υλικού σε υποψήφια θύματα του.

Η άρση του απορρήτου αφορά το κινητό τηλέφωνο του σκηνοθέτη-ηθοποιού και όσα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στις 2 έρευνες στο σπίτι και την ταράτσα του σπιτιού του: έναν ασημί φορητό υπολογιστή, έναν σκληρό δίσκο, κάρτες και στικάκια.

Με το βούλευμα που εκδόθηκε στις 2 Απριλίου, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών δίνει εντολή και για το «σπάσιμο» του Cloud, του διαδικτυακού αποθηκευτικού χώρου που μόλις πριν από λίγους μήνες, με γνωμοδότηση αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, βγήκε από το «απυρόβλητο» της προστασίας που παρέχουν τα «σύννεφα».

Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό των δικαστών, στόχος είναι να ανακτηθούν και να αναλυθούν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία που αφορούν sms, ηχογραφημένα μηνύματα και συνομιλίες, φωτογραφίες, email και μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την ίδια ώρα, «φωτιά» για τον Δημήτρη Λιγνάδη αλλά και τον συνήγορο του Αλέξη Κούγια είναι και το χθεσινό βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, με το οποίο απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης της ανακρίτριας της υπόθεσης.

Στο σκεπτικό τους οι δικαστές ευθέως κάνουν λόγο για προσπάθεια του Λιγνάδη να χειραγωγήσει την ανάκριση αλλά και να τρομοκρατήσει την ανακρίτρια ώστε να αναγκαστεί να εγκαταλείψει την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο βούλευμα αναφέρεται:

«Οι εκφράσεις του συνηγόρου του κατηγορουμένου κατά την επίσκεψη του στο γραφείο της ανακρίτριας, έτσι όπως προκύπτουν από τις αναφορές που ο ίδιος ο δικηγόρος κατέθεσε, δεικνύουν πρόθεση του κατηγορουμένου να παρακωλύσουν την ανακριτική διαδικασία και να εκφοβίσουν την ανακρίτρια ώστε να απέχει από το χειρισμό της υπόθεσης. Οι αναφορές που κατατέθηκαν σε βάρος της στον Αρειο Πάγο και στον επιθεωρητή και οι υποδείξεις με επιτακτικό τρόπο στην ανακρίτρια καταδεικνύουν ότι θέλουν η ανάκριση να διενεργηθεί έτσι όπως επιθυμούν.»

Με αυτή την αυστηρή διατύπωση στο σκεπτικό τους, οι δικαστές απέρριψαν τις αιτιάσεις του σκηνοθέτη ότι η ανακρίτρια συνεργάζεται με καταγγέλλοντες για να αλλάξουν τις ψευδείς, όπως τις χαρακτηρίζει, καταθέσεις τους ώστε να μην καταρρεύσει το κατηγορητήριο.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Λιγνάδης: Διατάχθηκε η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του – «Θέλει να τρομοκρατήσει την ανακρίτρια», λέει το δικαστικό συμβούλιο"

Ενόργανη γυμναστική: Η σοκαριστική επιστολή των αθλητών για τα βασανιστήρια και τις κακοποιήσεις

Στη δημοσιότητα δόθηκε το περιεχόμενο της επιστολής των 22 αθλητών και αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής, στην Πρόεδρο της Δημοκρατίς, Κατερίνας Σακελλαροπούλου,  για τα βασανιστήρια και τις κακοποιήσεις που υπέστησαν από προπονητές καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας τους.

Σοκ έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες από 22 αθλητές και αθλήτριες που ξεκινούν την καταγραφή από το 1985 και κάνουν λόγο για ένα «κοινό μυστικό» σε ό,τι αφορά τις προπονητικές μεθόδους, που έφταναν ή ξεπερνούσαν τα όρια του βασανισμού. Η βία κατά των αθλητών ξεκινούσε από την ηλικία των πέντε ετών. Στην καταγγελία γίνεται λόγος για ένα «σύστημα» και όχι για μεμονωμένα περιστατικά προπονητών. Το Sports24.gr έφερε εν συνεχεία στο φως της δημοσιότητας το πλήρες περιοχόμενο της επιστολής, που περιλαμβάνει σοκαριστικές αποκαλύψεις.

Η επιστολή των αθλητών της ενόργανης γυμναστικής

«Ως αθλητές και αθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής απευθυνόμαστε σε εσάς με την ελπίδα της παρέμβασης σας στο πολύ σοβαρό πρόβλημα της κακοποίησης που ασκείται σε βάρος των ανήλικων αθλητών και αθλητριών μας. Η κακοποίηση αφορά στη χρήση σωματικής, λεκτικής, ψυχολογικής βίας, τη σεξουαλική παρενόχληση και την προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας στο πλαίσιο της προπονητικής διαδικασίας αλλά και πέρα από αυτή.

Είναι σκόπιμο να επισημάνουμε πως στην ενόργανη και ρυθμική γυμναστική τα παιδιά ξεκινούν την ενασχόλησή τους με το άθλημα από την πολύ μικρή ηλικία των 5 περίπου ετών ενώ από την ηλικία των 9 ετών αρχίζουν να συμμετέχουν σε αγώνες είτε σε συλλογικό επίπεδο είτε σε επίπεδο εθνικής ομάδας εκπροσωπώντας τη χώρα σε διεθνείς διοργανώσεις. Πίσω όμως από την τιμή του να φοράει ένας αθλητής – τρια τη φόρμα με το Εθνόσημο και να πανηγυρίζει ένα μετάλλιο, τις περισσότερες φορές κρύβεται ένα κακοποιημένο παιδί. Ένας κακοποιημένος άνθρωπος.

Η χρονική περίοδος που θα αναφερθούμε είναι μεγάλη και περιλαμβάνει τα περισσότερα χρόνια ζωής της γυμναστικής στην Ελλάδα (1985 και έπειτα) αφού κάθε μία από εμάς ήταν αθλήτρια σε διαφορετική εποχή. Τα περιστατικά λοιπόν σε ένα τόσο ευρύ χρονικό διάστημα είναι πάρα πολλά καθώς ήταν πάντα ένα είδος κοινού μυστικού ότι οι προπονητές είχαν την απόλυτη δικαιοδοσία επάνω στους αθλητές τους χωρίς να υπάρχει κανένας ουσιαστικός έλεγχος επί της προπονητικής τους μεθόδου από τις διοικήσεις των συλλόγων ή της ομοσπονδίας. Φυσικά δεν μιλάμε για την αυτονόητη καθημερινή κόπωση και εξάντληση λόγω των αυξημένων απαιτήσεων για εξέλιξη και βελτίωση των επιδόσεων. Αναφερόμαστε στον τρόπο και τις μεθόδους που ακολούθησε μεγάλη μερίδα προπονητών ως προπονητικό μέσο και που όπως θα διαπιστώσετε έφτασαν στο όριο του βασανισμού και κάθε είδους εκβιασμού μέσω του φόβου που προκαλούσαν.

Ο τρόπος της υποτιθέμενης διόρθωσης των ασκήσεων συχνά ήταν η σωματική κακοποίηση – ξυλοδαρμός των παιδιών. Διαδραματίζονταν καθημερινά 2 περιστατικά στα οποία οι προπονητές για να συνετίσουν τους αθλητές-τριες τους χτυπούσαν με σφαλιάρες στο πρόσωπο και στο σώμα καθώς επίσης και με κλωτσιές, σπρωξίματα και κάθε είδους άλλα χτυπήματα. Άρπαζαν από τα μαλλιά τα κοριτσάκια και τα έσερναν από το σημείο προσγείωσης της άσκησης μέχρι το σημείο εκκίνησης για να επαναλάβουν το πρόγραμμα τους ενώ αυτά έκλαιγαν ασταμάτητα. Πετούσαν αντικείμενα στους αθλητές (καρέκλες, παπούτσια κ.α.) την ώρα που εκτελούσαν τις ασκήσεις τους με αποτέλεσμα να τους χτυπούν στον αέρα και να κινδυνεύουν με πολύ σοβαρούς τραυματισμούς.

Τσιμπούσαν τα παιδιά κατά τη διάρκεια των ασκήσεων ενώ αυτά βρίσκονταν σε στάσεις εξαιρετικά επικίνδυνες (κατακόρυφο σε δοκό ή δίζυγο). Αφαιρούσαν τα προστατευτικά στρώματα κατά τη διάρκεια της άσκησης έτσι ώστε ο αθλητής χτυπήσει όταν προσγειωθεί. Κάποιοι προπονητές μάλιστα ανάγκαζαν τους αθλητές να χτυπούν τους συναθλητές τους αντί να το κάνουν οι ίδιοι. Επίσης για σκληρότερες μορφές βίας οδηγούσαν τους «ανυπάκουους αθλητές-τριες» σε χώρους όπου δεν τους έβλεπαν άλλοι για να τους χτυπήσουν και να τους απειλήσουν χωρίς να υπάρχουν μάρτυρες. Πολλές φορές ένας αθλητής που τραυματιζόταν είχε να αντιμετωπίσει την οργή του προπονητή ο οποίος δεν τον άφηνε να πάει σε γιατρό και τον ανάγκαζε να συνεχίζει την προπόνηση ή τον αγώνα. Πολλοί από εμάς φτάσαμε στο σημείο να εκτελούμε ασκήσεις ακόμα και με σπασμένα πόδια και χέρια γεγονός που μας οδήγησε σε μεγαλύτερους τραυματισμούς και πολύ σοβαρά προβλήματα.

* Ένα ακόμη ζήτημα είναι ο τρόπος που γινόταν ο έλεγχος του σωματικού βάρους των αθλητών και ιδιαίτερα των αθλητριών. Φυσικά η διαδικασία δεν περ καμία επιστημονική παρακολούθηση και συμβουλευτική ιατρού ή διαιτολόγου. Ακόμα και στις περιπτώσεις όπου υπήρχε η δυνατότητα παρακολούθησης από ειδικό, δεν γινόταν χρήση αυτής. Οι προπονητές ως άλλοι Θεοί αποφάσιζαν ποσά κιλά έπρεπε να ζυγίζει η κάθε αθλήτρια σύμφωνα με το γούστο και τις όποιες γνώσεις διέθεταν και όχι εννοείται σύμφωνα με τις βιολογικές ανάγκες ή τις απαιτήσεις της προπόνησης. Ο τρόπος ήταν το καθημερινό ζύγισμα και η ανακοίνωση από τον προπονητή του βάρους που επιθυμεί να έχει ο αθλητής την επομένη ημέρα, για παράδειγμα αύριο θα είσαι δυο κιλά λιγότερο. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν τα παιδιά να βιώνουν τεράστιο άγχος και πίεση 3 σχετικά με τη διατροφή τους και να καταφεύγουν σε επικίνδυνες μεθόδους απώλειας βάρους (πρόκληση εμετού, διουρητικά χάπια, πολύωρη σάουνα κ.α.).

Οι τιμωρίες που τους περίμεναν αν δεν τα κατάφερναν ήταν πολύ σκληρές ενώ απειλούνταν και με αποκλεισμό από την ομάδα. Κάποιοι προπονητές επέβαλαν στις αθλήτριες που δεν είχαν το επιθυμητό βάρος κατά το καθημερινό ζύγισμα ακόμα και χρηματική ποινή (η αθλήτρια έπρεπε να βάζει ένα ποσό που όριζε ο προπονητής σε ένα κουμπαρά που κρατούσε ο ίδιος). Επίσης όταν οι αθλητές διέμεναν σε προπονητικά κέντρα ή ήταν σε περιόδους αγώνων, οι προπονητές έλεγχαν πλήρως τη διατροφή τους με αποτέλεσμα να υποσιτίζονται. Τα παιδιά έφταναν στα όρια της λιποθυμίας από την αφαγία , την εξάντληση και την καταπόνηση του οργανισμού τους. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι αθλήτριες έχουν φτάσει στο σημείο να τρώνε την οδοντόκρεμα διότι δεν άντεχαν την πείνα καθώς και να ψάχνουν στους κάδους των σκουπιδιών στα ξενοδοχεία όπου διέμεναν και στα στάδια που αγωνίζονταν. Πολλοί αθλητές και αθλήτριες απέκτησαν μόνιμα σοβαρά διατροφικά προβλήματα εξαιτίας αυτών των ακραίων τακτικών καθώς υπέμεναν όλη αυτή την ταλαιπωρία στην πολύ ευαίσθητη ηλικία της ανάπτυξης.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό ένα τέτοιο περιβάλλον απόλυτης εξουσίας και εκφοβισμού αφήνει το περιθώριο να παρουσιαστούν και περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης – κακοποίησης σε βάρος των ανήλικων αθλητών-τριών. Υπήρξαν περιπτώσεις που κάποιοι εκμεταλλευόμενοι τη θέση και την ιδιότητα τους χρησιμοποιούσαν την εξουσία που είχαν με σκοπό τη σεξουαλική τους ικανοποίηση. Οι αθλήτριες υποχρεώνονταν να κάνουν σπαγγάτο ακουμπώντας με το γεννητικό τους όργανο την παλάμη του προπονητή, με πρόσχημα τη βελτίωση της ευλυγισίας. Τραβούσαν τα μικρά κορίτσια από το αιδοίο με δύναμη για να τους δείξουν «πώς να κάνουν σωστά την άσκηση».

Υπήρξαν επίσης περιπτώσεις που η παρενόχληση ήταν έξω από τα όρια της προπονητικής διαδικασίας. Πρόσωπα εκμεταλλευόμενα το γεγονός ότι τα ανήλικα παιδιά βρίσκονταν μόνα μακριά από τα σπίτια τους, (περίοδοι αγώνων και προετοιμασιών) τα παρενοχλούσαν σεξουαλικά και κατόπιν τα «συμβούλευαν» να το κρατήσουν μυστικό. Η παρενόχληση έφτανε ακόμη και στο σημείο εμμονής με τα παιδιά να κρύβονται και να κλειδώνονται όπου μπορούσαν για να αποφύγουν τα άτομα 4 αυτά. Επίσης δεν ήταν λίγες οι φορές που γίνονταν σεξιστικά σχόλια στις αθλήτριες για το στυλ, την εμφάνιση και τον τρόπο που εκτελούσαν τις ασκήσεις τους.

Πολύ μεγάλο μέρος αυτού του συστήματος ήταν επίσης και οι τιμωρίες οι οποίες τις περισσότερες φορές ουδεμία σχέση είχαν με την εκμάθηση των ασκήσεων, Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας τιμωρίας είναι η έκθεση των αθλητών-τριών χωρίς ρούχα μέσα στο γυμναστήριο. Ο προπονητής υποχρέωνε τον αθλητή-τρία να βγάλει τα ρούχα του και να παραμείνει με τα εσώρουχα για το υπόλοιπο της προπόνησης ή έως ότου βελτιωθεί, έτσι ώστε να «ξεφτιλίζονται» όπως χαρακτηριστικά έλεγαν μπροστά στους άλλους αθλητές και προπονητές. Εξανάγκαζαν επίσης τους αθλητές-τριες να προπονούνται φορώντας μόνο το κορμάκι τους σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα ή να τρέχουν κάτω από τον ήλιο σε περιόδους καύσωνα υπό μορφή τιμωρίας.

Δεν επέτρεπαν σε μικρά παιδιά να πάνε για την ανάγκη τους με αποτέλεσμα να τα κάνουν επάνω τους και τα αφήναν έτσι σε όλη τη διάρκεια της προπόνησης για να συνετιστούν. Έβριζαν χυδαία και απειλούσαν επί καθημερινής βάσης τα παιδιά αλλά και τις οικογένειες τους. Κάθε στιγμή ήταν αφορμή για κάποια νέα τιμωρία, ξέσπασμα και απειλή και αυτό φυσικά δημιουργούσε μια αίσθηση άγχους, φόβου, και στενοχώριας αντί για ένα περιβάλλον υψηλών στόχων, ήθους και ιδανικών σαν αυτά που πρεσβεύει ο αθλητισμός.

• Όλα αυτά δεν ήταν «μεμονωμένα περιστατικά» αλλά μάλλον ο κύριος τρόπος προπόνησης ο οποίος όπως προαναφέραμε ήταν ένα «κοινό μυστικό» ανάμεσα στους «ενήλικες» τους αθλήματος. Ασφαλώς και δεν πρέπει να παραλείψουμε το γεγονός ότι υπήρχαν και υπάρχουν άνθρωποι στη γυμναστική που απέχουν από τέτοιες μεθόδους προπόνησης και συμπεριφοράς, αποτελούν όμως τη μειοψηφία στο άθλημα. Το χειρότερο όμως είναι ότι τα παιδιά δεν έχουν κανένα άλλο τρόπο αντίδρασης σε ένα τέτοιο σύστημα παρά μόνο να εγκαταλείψουν τον αθλητισμό και μάλιστα με τις χειρότερες αναμνήσεις, κάτι που συνέβη σε πολλούς αθλητές και αθλήτριες που δεν μπόρεσαν να αντέξουν αυτή την κακοποίηση.

Επιπλέον δεν ήταν λίγες οι φορές που ακόμη και αθλητές υψηλού επιπέδου αποκλείστηκαν από αγώνες και εκδιώχθηκαν από τις εθνικές ομάδες χωρίς να δώσουν οι ίδιοι καμία αφορμή και ενώ είχαν υψηλές επιδόσεις. Άλλοι 5 τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά λόγω αυτών των μεθόδων και διέκοψαν την καριέρα τους αφού ούτε και τότε βρήκαν κάποια υποστήριξη. Δυστυχώς αυτά γινόταν με πλήρη επίγνωση της εκάστοτε διοίκησης και αφού οι αθλητές-τριες είχαν υπομείνει για χρόνια την κακοποίηση που σας περιγράψαμε. Πολλοί από εμάς αποκτήσαμε για το υπόλοιπο της ζωής μας σοβαρά σωματικά αλλά και ψυχολογικά προβλήματα τα οποία προσπαθούμε να ξεπεράσουμε.

Εδώ θα θέλαμε να τονίσουμε ότι γνωρίζουμε πολύ καλά τη φύση του αθλήματος που είναι ιδιαίτερα απαιτητική καθώς, το έχουμε υπηρετήσει αρχικά σαν αθλητές αλλά και μετέπειτα σαν γυμναστές, κριτές, προπονητές και γονείς. Γνωρίζουμε ότι είναι ένα δύσκολο άθλημα, πόσο μάλλον όταν γίνεται σε επίπεδο πρωταθλητισμού, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν απαιτεί ούτε δικαιολογεί τέτοιου είδους συμπεριφορές. Οι μέθοδοι που περιγράψαμε, δεν εφαρμόζονται μόνο στις ομάδες και τους αθλητές που κάνουν υψηλό πρωταθλητισμό αλλά και σε αρχικά στάδια εκμάθησης του αθλήματος σε συλλόγους, γεγονός που αποδεικνύει πως ουδεμία σχέση έχει η κακοποίηση με τις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού.

Τα αγωνιστικά αποτελέσματα παρόλο που υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις μεμονωμένων υψηλών διακρίσεων, δείχνουν ότι αυτό το σύστημα δεν έφερε στο άθλημα τις επιτυχίες και την εξέλιξη που θα μπορούσε να έχει. Στόχος μας δεν είναι η τιμωρία αλλά η αναγνώριση των σφαλμάτων και η αναμόρφωση του αθλήματος μέσω ενός σοβαρού συστήματος επιλογής, ελέγχου και αξιολόγησης προπονητών και στελεχών της γυμναστικής σε κάθε επίπεδο. Αυτό το πανέμορφο άθλημα αξίζει να βγει από τη σκιά της σκληρότητας και της κακοποίησης όπου βρίσκεται όχι άδικα όλα αυτά τα χρόνια. Η ενόργανη γυμναστική ανήκει στα αθλήματα που αποτελούν τη βάση του αθλητισμού και της ανθρώπινης φύσης και είναι απαράδεκτο να παραμένει εργαλείο άλλων σκοπών. Θέλουμε και πρέπει να γεμίσουν τα γυμναστήρια με παιδιά που έρχονται με χαμόγελο και όχι με παιδιά που φεύγουν κλαίγοντας. Λυπόμαστε πραγματικά που έπρεπε να περάσουν τόσα χρόνια σιωπής και συνενοχής για να καταφέρει να μιλήσει μια γυναίκα, η Σοφία Μπεκατώρου, και να πυροδοτήσει μέσα σε όλους μας τη φλόγα της δύναμης και της ευσυνειδησίας.

Αναμένουμε να δώσετε την απαιτουμένη βαρύτητα στο ζήτημα που σας. εκθέσαμε διότι είναι καθήκον όλων μας να προστατέψουμε τα παιδιά αλλά και τις 6 αξίες που εκπροσωπεί ο αθλητισμός. Προς διευκόλυνση οποιασδήποτε διερεύνησης είμαστε στη διάθεση των αρμόδιων φορέων για την παροχή περισσότερων στοιχείων».

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ενόργανη γυμναστική: Η σοκαριστική επιστολή των αθλητών για τα βασανιστήρια και τις κακοποιήσεις"

Κορωνοϊός - ΕΜΑ: Τρεις θρομβώσεις σε πέντε εκατ. εμβολιασμούς με το Johnson&Johnson

Στις περιπτώσεις θρομβώσεων που έχουν εμφανιστεί σε εμβολιασμένους με το σκεύασμα της Johnson & Johnson, αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Task Force του ΕΜΑ για την ανάλυση δεδομένων, Πίτερ Αρλέτ, στη διάρκεια της ενημέρωσης ποιυ παρείχε ο Οργανισμός την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον Αρλέτ, η ομάδα του ΕΜΑ, η οποία εξέτασε αν άλλα εμβόλια που χρησιμοποιούν παρόμοια τεχνολογία με το σκεύασμα της AstraZeneca, μπορούν να προκαλέσουν παρενέργειες και εγκυμονούν κινδύνους για τους πολίτες, παρουσιάστηκαν τρεις περιπτώσεις φλεβικής θρομβοεμβολής, που σχετίστηκαν με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να πούμε είναι ότι κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών και κατά την αξιολόγηση τους για την έγκριση του εμβολίου της Johnson & Johnson, υπήρχε ένα πρώιμο σημάδι αυξημένου κινδύνου φλεβικής θρομβοεμβολής που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, αλλά είναι στο σχέδιο διαχείρισης κινδύνου για το συγκεκριμένο φάρμακο. Συνολικά, υπήρξαν τρεις περιπτώσεις θρόμβων αίματος που σχετίζονται με χαμηλά αιμοπετάλια, τα οποία έχουν κάποιες ομοιότητες με αυτές τις περιπτώσεις που περιγράφουμε σήμερα. Ωστόσο, οι αριθμοί είναι εξαιρετικά μικροί σε σύγκριση με τους 5 εκατομμύρια ασθενείς που έχουν λάβει το εμβόλιο της Johnson & Johnson παγκοσμίως. Ωστόσο, η επιτροπή του EMA το εξετάζει προσεκτικά, υπάρχει εντατική παρακολούθηση αυτού του ζητήματος στα εμβόλια» ανέφερε ο Αρλέτ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός - ΕΜΑ: Τρεις θρομβώσεις σε πέντε εκατ. εμβολιασμούς με το Johnson&Johnson"

Καιρός αύριο: Χειμωνιάτικο σκηνικό με καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο

Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού αύριο Πέμπτη (08.04.2021) με καταιγίδες, χιόνια, πολλά μποφόρ και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Τοπικές βροχές προβλέπονται στα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας. Βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα πελάγη 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση στα βόρεια το βράδυ. Στα υπόλοιπα, δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και βόρεια, της τάξεως των 5 με 7 βαθμών Κελσίου. 

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο Πέμπτη (08.04.2021) για όλη την Ελλάδα από την ΕΜΥ
 
Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα.
Άνεμοι: Δυτικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και βελτίωση μέχρι το μεσημέρι.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6, πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές, στα θαλάσσια-παραθαλάσσια το πρωί πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, και σταδιακή βελτίωση από τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Θερμαϊκό πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στα νησιά του Ιονίου λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Στα ηπειρωτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από τα βόρεια μετά το μεσημέρι.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές από τα βόρεια και πιθανώς στα θαλάσσια-παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Τα φαινόμενα που από το απόγευμα θα περιοριστούν στην Πελοπόννησο, το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι και από τα βόρεια σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 και στα νότια έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, που από αργά το απόγευμα θα περιοριστούν στην Κρήτη.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 και από το μεσημέρι στις Κυκλάδες βόρειοι 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς και στα νότια έως 19 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Χειμωνιάτικο σκηνικό με καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο"

Νότια Κορέα: Προσωρινή αναστολή χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca για τους κάτω των 60 ετών

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει προσωρινά τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca κατά της COVID-19 στους πολίτες κάτω των 60 ετών εν αναμονή της επαναξιολόγησής του από την ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή.

Αυτή η εξέλιξη έρχεται την ώρα που ο  Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοινώνει αυτή την ώρα τα αποτελέσματα μιας επαναξιολόγησης σχετικά με το κατά πόσον ορισμένα περιστατικά θρομβοεμβολών σε ενήλικες μπορεί να συνδέονται με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Σημειώνεται πως μία παγκόσμια αντιπαράθεση για την αποτελεσματικότητα και τις παρενέργειες ορισμένων εμβολίων κατά της COVID-19 έχει προκαλέσει ορισμένες καθυστερήσεις στην εκστρατεία εμβολιασμού της Νότιας Κορέας, η οποία ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου με σκοπό να επιτευχθεί συλλογική ανοσία τον Νοέμβριο.

Η AstraZeneca έχει πει πως οι μελέτες της δεν έχουν βρει να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος θρομβοεμβολών εξαιτίας του εμβολίου, εκατομμύρια δόσεων του οποίου έχουν χορηγηθεί παγκοσμίως. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ο EMA έχουν πει πως τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Νότια Κορέα: Προσωρινή αναστολή χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca για τους κάτω των 60 ετών"

Φουρθιώτης σε ΣτΕ: Οι απειλές για τη ζωή μου επιδείνωσαν την υγεία μου

Aίτηση αναστολής και αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής με την οποία να «παγώνει» την πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. που μείωσε τη φρούρησή του και τη φρούρηση της κατοικίας του κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Μένιος Φουρθιώτης, ως συνέχεια της χθεσινής αίτησης ακύρωσης που υπέβαλε.

Όπως αναφέρει, από την κατάργηση της προσωπικής φρουράς του Μένιου Φουρθιώτη μπορεί να προκληθεί ανεπανόρθωτη βλάβη, καθώς υπάρχει άμεσος κίνδυνος της σωματικής βλάβης της ζωής του ακόμα και θάνατος και για το λόγο ζητάει από την πρόεδρο του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Μαρία Καραμανώφ, να εκδώσει προσωρινή διαταγή με την οποία να «παγώνει» την πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. που μείωσε τη φρούρησή του και τη φρούρηση της κατοικίας του.

Ειδικότερα, αναφέρει ότι έχει κριθεί ευπαθής στόχος γεγονός που οδήγησε τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να εκδώσει 9 πράξεις με τις οποίες όχι μόνο του διέθεσε προσωπικό ασφαλείας, αλλά συνεχώς αυξανόταν ποσοτικά και ποιοτικά τα μέτρα προστασίας του, μετά και από σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας επιτροπής που προβλέπεται από το Προεδρικό Διατάγμα141/2019.

Όπως σημειώνει στην αίτησή του, κρίθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. και την εν λόγω επιτροπή ότι είναι στόχος και ο βαθμός επικινδυνότητας που διατρέχει, ενώ ελήφθησαν υπόψη οι πληροφορίες περί απειλών σε βάρος του, αλλά και οι εγκληματικές ενέργειες που έχουν εκδηλωθεί κατά της ζωής του.

Ακόμη, σημειώνει ότι 11 μέρες μετά την απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. που αύξησε τα μέτρα ασφαλείας για το επόμενο τρίμηνο, εκδόθηκε η από 31.3.2021 προσβαλλόμενη πράξη με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας.

Όμως, η πράξη μείωσης των μέτρων ασφαλείας παραβιάζει μια σειρά άρθρων του Συντάγματος (άρθρα 2, 5 και 21) τα οποία προβλέπουν την υποχρέωση του κράτους να διασφαλίζει την προστασία της ζωής, υγείας και της σωματικής και ψυχικής υγείας των πολιτών. Κατά συνέπεια, προσθέτει, το Δημόσιο συμφέρον επιτάσσει την αναστολή εκτέλεσης της πράξης με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας.

Επίσης, υπογραμμίζει , ότι έχει επέλθει επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του λόγω των απειλών κατά της ζωής του. Μάλιστα, υπάρχει ιατρική γνωμάτευση, σύμφωνα με την οποία, διεγνώσθη ψυχογενής ανορεξία και συναισθηματική διαταραχή και του συνεστήθη η παραμονή του σε κλινική, προκειμένου να γίνει ιατρικός έλεγχος.

Πέρα από αυτό όμως, μετά από δημοσίευμα εφημερίδας που γινόταν αναφορά στο πρόσωπό του, έκανε εισαγωγή σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου διαγνώσθηκε οπισθοστερνικό άλγος και καρδιακή αρρυθμία και του συνεστήθη η αποφυγή έντονης σωματικής δραστηριότητας και του υπεδείχθη διατροφική αγωγή. Ακόμη, του υποδείχθηκε να κάνει επανεξετάσει της κατάστασης της υγείας του σε 3 εβδομάδες.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φουρθιώτης σε ΣτΕ: Οι απειλές για τη ζωή μου επιδείνωσαν την υγεία μου"

Κορωνοϊός: Στα 3.445 τα νέα κρούσματα - 749 οι διασωληνωμένοι, 75 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.445, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 285.015 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 51.4% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 94 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.711 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

To 𝑅𝑡 για την επικράτεια εκτιμάται σε 0.96 (95%Crl: 0.4 - 1.54)

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 75, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.607 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 749 (65.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.805 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 524 (ημερήσια μεταβολή -0.38%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 517 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2
έως 103 έτη).

Η γεωγραφική κατανομή των 3.445 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

206 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

222 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

210 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

115 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

431 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

209 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

261 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

16 κρούσματα στην Π.Ε.Νήσων

398 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

16 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

29 κρούσματα στην Π.Ε Αρκαδίας

3 κρούσματα στην Π.Ε Αρτας

114 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

51 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

7 κρούσματα στην Π.Ε Γρεβενών

10 κρούσματα στην Π.Ε Δράμας

32 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

32 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

9 κρούσματα στην ΠΕ Ζακύνθου

41 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

20 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

62 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

5 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου

5 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

41 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

43 κρούσματα στην Π.Ε Καβάλας

19 κρούσματα στην Π.Ε Καλύμνου

29 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

17 κρούσματα στην Π.Ε Καστοριάς

2 κρούσματα στην Π.Ε.Κέας-Κύθνου

10 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

41 κρούσματα στην Π.Ε Κιλκίς

59 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

37 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

12 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

85 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

2 κρούσματα στην Π.Ε.Λασιθίου

11 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

3 κρούσματα στην Π.Ε.Λευκάδας

43 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

5 κρούσματα στην Π.Ε.Νάξου

22 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

74 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

31 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

19 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

21 κρούσματα στην Π.Ε Ροδόπης

15 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

1 κρούσμα στην Π.Ε.Σάμου

56 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

10 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

23 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

17 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

6 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

122 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 3.445 τα νέα κρούσματα - 749 οι διασωληνωμένοι, 75 θάνατοι"

Σουηδία για εμβόλιο AstraZeneca: Τα οφέλη του υπερτερούν του κινδύνου

Μπορεί η Σουηδία να είχε αναστείλει για κάποιο διάστημα τους εμβολιασμούς με AstraZeneca, ωστόσο συνεχίζει τη χρήση του για άτομα πάνω των 65 ετών υποστηρίζοντας ότι τα οφέλη υπερτερούν του κινδύνου.

Η Υπηρεσία Φαρμακευτικών Προϊόντων της Σουηδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τα οφέλη από το εμβόλιο της εταιρείας AstraZeneca για την Covid-19 υπερτερούν του κινδύνου, αφού νωρίτερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανέφερε ότι διαπίστωσε μια πιθανή σύνδεση μεταξύ του εμβολίου αυτού και σπάνιων περιπτώσεων θρομβοεμβολών.

Η Σουηδία ανέστειλε τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca τον Μάρτιο, μετά τις αναφορές για αυτή τη σπάνια αλλά σοβαρή παρενέργεια. Στη συνέχεια ξανάρχισε τους εμβολιασμούς, αλλά μόνο σε άτομα άνω των 65 ετών.

«Στηρίζουμε αυτό το συμπέρασμα, ότι τα οφέλη υπερτερούν του κινδύνου», είπε η Ούλα Βάντελ Λιμίνγκα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Στοκχόλμη.

ΑΠΕ ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σουηδία για εμβόλιο AstraZeneca: Τα οφέλη του υπερτερούν του κινδύνου"

ΕΣΗΕΑ για Φουρθιώτη: Δεν είναι μέλος μας - Προχωράμε σε αναφορά στον Εισαγγελέα

Αναφορά στο Εισαγγελέα για την υπόθεση Φουρθιώτη καταθέτει και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση για το θέμα της πλαστής ταυτότητας με την οποία έπαιρνε διαπιστεύσεις στα υπουργεία.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, σημειώνει ότι ο Μ. Φουρθιώτης δεν είναι μέλος της Ένωσης ωστόσο αναγνωρίζοντας τυχόν καθυστερήσεις και αστοχίες κατά την διαδικασία διερεύνησης και αντιμετώπισης σχετικών πληροφοριών, αποφάσισε, να επισπεύσει και να ενισχύσει την διερεύνηση όλων των πτυχών της υπόθεσης, που αφορούν στο δημοσιογραφικό χώρο.

Παράλληλα πρόκειται να διαβιβάσει στα αρμόδια Πειθαρχικά όργανα και στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), την πρόσφατη ανοιχτή επιστολή-δημόσια ανακοίνωση της κ. Νανάς Παλαιτσάκη, μέλους της ΕΣΗΕΑ και συνεργάτιδος του κ. Μένιου Φουρθιώτη, όπως και κάθε άλλη καταγγελία ή διαμαρτυρία που ήρθε σε γνώση του Δ.Σ. και σχετίζεται με την υπόθεση.

Αναλυτικότερα στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με αφορμή την πληθώρα δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών, διευκρινίζει με τον πλέον ρητό και κατηγορηματικό τρόπο ότι: Ο κ. Μένιος Φουρθιώτης δεν είναι μέλος της Ένωσής μας και εξ’ αυτού του λόγου, οι υπηρεσίες της ΕΣΗΕΑ ουδέποτε του έχουν χορηγήσει δημοσιογραφική ταυτότητα, καθώς η έκδοση, χορήγηση και χρήση ταυτότητας προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για τα μέλη της Ένωσής μας, της παλαιότερης και μεγαλύτερης δημοσιογραφικής Ένωσης της χώρας.

Ωστόσο, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, αναγνωρίζοντας τυχόν καθυστερήσεις και αστοχίες κατά την διαδικασία διερεύνησης και αντιμετώπισης σχετικών πληροφοριών, αποφάσισε στη χθεσινή συνεδρίασή του, να επισπεύσει και να ενισχύσει την διερεύνηση όλων των πτυχών της υπόθεσης Φουρθιώτη, που αφορούν στο δημοσιογραφικό χώρο, με τις ακόλουθες ενέργειες:

1) Να προχωρήσει αμέσως σε αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

2) Να ζητήσει επίσημη γραπτή ενημέρωση από Υπουργεία και δημόσιους φορείς, αν έχει αιτηθεί διαπίστευση ο κ. Φουρθιώτης παρουσιάζοντας έγγραφα της ΕΣΗΕΑ ή επικαλούμενος την ιδιότητα του μέλους της Ένωσης Συντακτών.

3) Να διαβιβάσει στα αρμόδια Πειθαρχικά όργανα και στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), την πρόσφατη ανοιχτή επιστολή – δημόσια ανακοίνωση της κ. Νανάς Παλαιτσάκη, μέλους της ΕΣΗΕΑ και συνεργάτιδος του κ. Μένιου Φουρθιώτη, όπως και κάθε άλλη καταγγελία ή διαμαρτυρία που ήρθε σε γνώση του Δ.Σ. και σχετίζεται με την υπόθεση. Συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης του συναδέλφου Στέλιου Νικητόπουλου, μέλους της ΕΣΗΕΜΘ, του οποίου το ρεπορτάζ στην ΕΡΤ-3 οι Μ. Φουρθιώτης και Ν. Παλαιτσάκη χρησιμοποίησαν ατόφιο, χωρίς τη σχετική άδεια και αναφορά, στο κεντρικό δελτίο του καναλιού “EPSILON”, στις 3 Απριλίου.

Σε κάθε περίπτωση η ΕΣΗΕΑ, ως θεματοφύλακας της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, με αποκλειστικό στόχο την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος, θα κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση αυτή, με γνώμονα την περιφρούρηση της αξιοπιστίας και του κύρους του δημοσιογραφικού λειτουργήματος».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΕΣΗΕΑ για Φουρθιώτη: Δεν είναι μέλος μας - Προχωράμε σε αναφορά στον Εισαγγελέα"

Ισπανία: Η Καστίλλη & Λεόν ανέστειλε τους εμβολιασμούς με την AstraZeneca

Η περιφέρεια της Καστίλλης & Λεόν ανέστειλε προληπτικά τους εμβολιασμούς με την AstraZeneca. Η περιφερειακή κυβέρνηση έλαβε αυτήν την απόφαση εν αναμονή της νέας έκθεσης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) σχετικά με ενδεχόμενη σχέση του εμβολίου με τα περιστατικά θρομβώσεων.

«Εφαρμόζοντας την αρχή της προφύλαξης», οι υγειονομικές αρχές της περιοχής αυτής «αποφάσισαν να διακόψουν τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 με το εμβόλιο της AstraZeneca/Πανεπιστημίου της Οξφόρδης», αναφέρεται σε ανακοίνωση

«Το προληπτικό μέτρο εφαρμόζεται εν αναμονή της δημοσίευσης του πορίσματος...του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) που συνέρχεται σήμερα».

Ο EMA, που πραγματοποιεί συνέντευξη Τύπου για το θέμα στις 17.00 ώρα Ελλάδος, ανακοίνωσε χθες ότι συνεχίζεται η έρευνα σχετικά με το αν το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid συνδέεται με τον σπάνιο σχηματισμό θρόμβων που έχει αναφερθεί σε ορισμένες χώρες.

Στα μέσα του Μαρτίου, η Ισπανία είχε αναστείλει, μαζί με άλλες χώρες, την χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, για να επαναλάβει την χρήση του λίγες ημέρες αργότερα, έπειτα από το πράσινο φως του EMA, που έκρινε ότι τα οφέλη του εμβολίου συνεχίζουν να υπερτερούν των κινδύνων και ότι η χρήση του είναι ασφαλής.

Οι υγειονομικές ισπανικές αρχές έχουν εγκρίνει την χορήγηση του εμβολίου σε άτομα 18 έως 65 ετών και για τους ακόμη ενεργούς εργαζόμενους πρώτης γραμμής άνω των 65 ετών.

La Vanguardia, ΑΜΠΕ, AFP, Reuters/naftemporiki


Διαβάστε Περισσότερα » "Ισπανία: Η Καστίλλη & Λεόν ανέστειλε τους εμβολιασμούς με την AstraZeneca"

Γ.Τσιβγούλης: «Οι θρομβώσεις σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca - Κίνδυνος αν δεν δοθεί ειδική αγωγή»

Ο καθηγητής Νευρολογίας του ΕΚΠΑ Γεώργιος Τσιβγούλης μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή για μια πολύ σπάνια επιπλοκή που προκαλεί το εμβόλιο της AstraZeneca. 

Ο Τσιβλούλης εξήγησε ότι πρόκειται για μια σπάνια θρόμβωση φλεβών του εγκεφάλου που, σύμφωνα με τα στοιχεία, εμφανίζεται με συχνότητα από δύο ως 15 περιστατικών σε ένα εκατομμύριο του γενικού πληθυσμού.

«Υπήρχαν κάποιες αναφορές ότι το εμβόλιο της AstraZeneca προκαλεί αυτές τις επιπλοκές με έναν διαφορετικό μηχανισμό, που είναι ανοσολογικός. Αυτές οι αναφορές ήρθαν από τη Γερμανία, όπου σε περίπου 2.700.000 εμβολιασμούς καταγράφηκαν 31 τέτοια περιστατικά. Αυτό συνεπάγεται 11 στο εκατομμύριο. Αντίστοιχα, οι Βρετανοί ανέφεραν 22 περιστατικά ύστερα από 18.000.000 εμβολιασμούς, δηλαδή ένα στο εκατομμύριο».

Η συχνότητα στα περιστατικά

Ο καθηγητής εξήγησε ότι, όταν υπάρχει λοίμωξη κορωνοϊού, η συχνότητα ανεβαίνει σε περίπου 350 με 800 περιστατικά ανά εκατομμύριο στον γενικό πληθυσμό και χρειάζεται διαφορετική αντιμετώπιση από τις συνηθισμένες θρομβώσεις.

«Είναι πολύ μεγαλύτερο αυτό το ποσοστό. Το εμβόλιο της AstraZeneca δεν δημιουργεί αυτή τη θρόμβωση, δημιουργεί όμως μία ειδική κατάσταση, που είναι ουσιαστικά μια προθρομβωτική θρομβοταινία, ανοσολογικά υπαγόμενη από τον εμβολιασμό. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ανοσολογικός μηχανισμός και η κλασική θεραπεία που βάζουμε στις θρομβώσεις των φλεβωδών κόλπων είναι ηπαρίνες χαμηλού μοριακού βάρους. Εδώ δεν την αντιμετωπίζουμε σωστά και θέλει ανοσολογική θεραπεία με ανοσοσφαιρίνη.

Αυτή η διαδικασία δεν έχει συσχετιστεί με τα άλλα εμβόλια. Αν έχουμε τέτοια περιστατικά, πρέπει να γίνουν ειδικές εξετάσεις και να γίνει η κατάλληλη θεραπεία. Αν ο γιατρός βάλει την κλασική θεραπεία, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να επιταχυνθεί η διαδικασία της θρόμβωσης, να έχουμε ανάποδο αποτέλεσμα. Θέλει ειδική αγωγή, γιατί σχετίζεται αποκλειστικά με το εμβόλιο της AstraZeneca».

Ωστόσο, ο κ. Τσιβγούλης καθησύχασε τους πολίτες, καθώς τόνισε ότι όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση του συγκεκριμένου εμβολίου δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα μετά το 20ήμερο. Τέλος, εξήγησε ότι μπορεί κάποιος να δει αν υπάρχει παρενέργεια από το εμβόλιο με μια απλή εξέταση αίματος, καθώς σε αυτή την περίπτωση τα αιμοπετάλια είναι χαμηλά.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Γ.Τσιβγούλης: «Οι θρομβώσεις σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca - Κίνδυνος αν δεν δοθεί ειδική αγωγή»"

Πέθανε ο τραγουδιστής Λευτέρης Μυτιληναίος- Νοσηλευόταν με κορωνοϊό (vid)

Πέθανε σε ηλικία 75 ετών ο σπουδαίος τραγουδιστής Λευτέρης Μυτιληναίος, νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Τον τελευταίο καιρό διαβιούσε σε μονάδα φροντίδας στο Λουτράκι από όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου χτυπημένος από τον κορωνοϊό. Η κηδεία του έγινε χθες στο Βέλο Κορινθίας.

Ο Λευτέρης Μυτιληναίος γεννήθηκε στην Αθήνα στις κυκλοφόρησε περίπου 20 ολοκληρωμένα άλμπουμ στούντιο, σε ετικέτες όπως η Columbia Records, η CBS Records International, η EMI και άλλα.

Είχε ξεκινήσει την καριέρα του από το τάλεντ σοου «Ταλέντ» του Γιώργου Οικονομίδη, ενώ η μεγαλύτερή του επιτυχία ήταν το τραγούδι «Αμφιβολίες» σε μουσική στίχους Γρηγόρη Μπιθικώτση.



 

korinthostv

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε ο τραγουδιστής Λευτέρης Μυτιληναίος- Νοσηλευόταν με κορωνοϊό (vid)"

Στην εταιρεία Ζοfrank Holding Co ltd συμφερόντων Μελισσανίδη η «Ναυτεμπορική» αντί 7 εκατ. ευρώ

Η εταιρεία Ζοfrank Holding Co ltd που φέρεται να είναι συμφερόντων του Δ. Μελισσανίδη πλειοδότησε για την αγορά της «Ναυτεμπορικής» αντί του ποσού των 7.000.000  ευρώ.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές η ολοκλήρωση της διαδικασίας του πλειστηριασμού βρήκε τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ ΑΕΚ να είναι πλειοδότης των περιουσιακών στοιχείων της εφημερίδας, αφήνοντας στην δεύτερη θέση την Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη με 3.857.000 ευρώ. Προσφορές για την εταιρεία κατέθεσαν επίσης  η εταιρεία Cairo της Do Value με 1.500.000 και η  Τεχνική Ολυμπιακή Κ. Στέγγου με 1.500.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία του πλειστηριασμού περιελάμβανε δύο διαγωνισμούς:

Ο πρώτος αφορούσε τα ακίνητα του ομίλου τα οποία είναι σε Παιανία (13 στρέμματα), Λένορμαν και Θεσσαλονίκη τα οποία και πουλήθηκαν σε εταιρεία της Do Value, Cairo Estate η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχει βρει αγοραστή για τα συγκεκριμένα ακίνητα, έναντι 4,15 εκατ. ευρώ.

Ο δεύτερος διαγωνισμός στον οποίο επικράτησε η Ζοfrank Holding Co ltd αφορά τους τίτλους της ιστορικής εφημερίδας, των ιστοσελίδων της και το πιεστήριο, έναντι 7 εκατ.

Ένας τρίτος διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί για τη θυγατρική Pestaola Media.

Τους διαγωνισμούς έτρεξε για λογαριασμό της Do Value η Grand Thorton η οποία υπενθυμίζεται ότι είχε διαχειριστεί και τις ανάλογες διαδικασίες για τον ΔΟΛ και το Mega.  Σε κάθε περίπτωση σχολίαζαν πηγές της αγοράς πρόκειται για μια εντυπωσιακή επιτυχία καθώς ανακτήθηκαν κεφάλαια άνω των 11,15 εκατ. ευρώ.

Η «Ναυτεμπορική» είχε δάνειο 6 εκατ. ευρώ στην Eurobank ενώ περίπου ανάλογου ύψους ήταν και οι οφειλές που είχε σε ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιο.

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » "Στην εταιρεία Ζοfrank Holding Co ltd συμφερόντων Μελισσανίδη η «Ναυτεμπορική» αντί 7 εκατ. ευρώ"

Μ.Φουρθιώτης: Δεν διέψευσε πως εισέπραξε 200.000 ευρώ

Με ανακοίνωση του ο Μένιος Φουρθιώτης παίρνει θέση για τις αποκαλύψεις πως έχει πάρει περίπου 200.000 ευρώ δημόσιου χρήματος, μέσω του προγράμματος ΣΥΝ-εργασία, αλλά και σε όσα έχουν ειπωθεί τις προηγούμενες περί αστυνομικής φρουράς και εισβολή του με μπράβους στο γραφείο του πρώην υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση. 

Ο Μένιος Φουρθιώτης αφού αναφέρθηκε σε «ανηλεή πόλεμο» σε βάρος του, υποστήριξε πως έχει ήδη προσφύγει στην δικαιοσύνη για το θέμα. 

Παρόλα αυτά δεν διέψευσε στην ανακοίνωση του πως έχει εισπράξει 200.00 ευρώ μέσω του προγράμματος ΣΥΝ-εργασία, αλλά ούτε και την εισβολή στο υπουργείο Εργασίας με μπράβους. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τις τελευταίες ημέρες έχει εξαπολυθεί ένας ανηλεής πόλεμος σε βάρος μου με πληθώρα δημοσιευμάτων και αναρτήσεων.

Προ πάσης έτερης αναφοράς, δέον να επισημανθεί ότι είναι αν μη τι άλλο εύλογη η αντίδραση του κοινού , καθώς με την μεθοδευμένη παραπληροφόρηση που έχει λάβει χώρα και μάλιστα με μαζικό τρόπο, προσδίδεται η ψευδής εικόνα επί διαφόρων και διαφορετικών θεμάτων.

Για την αποκατάσταση της πραγματικότητας, οφείλω να επισημάνω τα εξής:

Α) Εκτός της ιδιότητας του δημοσιογράφου και παρουσιαστή εργάζομαι στην ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής η οποία συνεργάζεται με τον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό με τον τίτλο «EPSILON», παράλληλα είμαι πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ραδιοφωνικού σταθμού με τον τίτλο «PARTY FM» και της εφημερίδας «AΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ».

Β) Ότι αφορά τα θέματα της αστυνομικής φρούρησης μου έχει ήδη εκδοθεί ανακοίνωση από τον πληρεξούσιο δικηγόρο μου ενώ η υπόθεση αυτή εκκρεμεί Ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας

Γ) Για όλα τα υπόλοιπα τόσο επί διαφόρων όσο και επί διαφορετικών θεμάτων και σε συνδυασμό με την επίσης παραπληροφόρηση του κοινού η οποία είναι απόρροια διαρροών και ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών, τον λόγο έχει η Ανεξάρτητη Ελληνική δικαιοσύνη στην οποία έχω προσφύγει και εμπιστεύομαι απόλυτα.

Δ) Το μόνο που με συνδέει επαγγελματικά με τον επιχειρηματία κ. Φίλιππο Βρυώνη είναι η συνεργασία μου με ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής στην οποία είμαι εργαζόμενος και η οποία συνεργάζεται αποκλειστικά για την παραγωγή της ανεξάρτητης συγκεκριμένης εκπομπής μου με την εταιρεία φορέα του σταθμού EPSILON , στην οποία συμμετέχει μετοχικά ο κ. Φίλιππος Βρυώνης.

Δηλώνω ρητώς ότι δεν συμμετέχω σε καμία εταιρεία και δεν συνδέομαι επιχειρηματικά και με καμία ιδιότητα με τον κ. Φίλιππο Βρυώνη, και ασφαλώς ούτε ο κ. Βρυώνης συνδέεται επιχειρηματικά μαζί μου.

Και για όλα τα υπόλοιπα τόσο επί διαφόρων όσο και επί διαφορετικών θεμάτων δημοσιευμάτων και αναρτήσεων συνεντεύξεων – δηλώσεων - πολιτικών αναρτήσεων και σε συνδυασμό με την επίσης παραπληροφόρηση του κοινού η οποία είναι απόρροια διαρροών και ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών καθώς και για τα όσα επιπλέον έχουν δει το φως της δημοσιότητας και με συνδέουν με τον κ. Φίλιππο Βρυώνη δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα .

Με την θερμή παράκληση να δημοσιευθεί η παρούσα ανακοίνωση – Δελτίο τύπου προς όλα τα ΜΜΕ καθώς αποτελεί την δική μου επίσημη απάντηση

Σας ευχαριστώ ,

Με εκτίμηση Μένιος Φουρθιώτης»

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μ.Φουρθιώτης: Δεν διέψευσε πως εισέπραξε 200.000 ευρώ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news