facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Καταγγελία: έστειλαν περιπολικό στο σπίτι γιατρού για να αναλάβει εφημερία στο νοσοκομείο Μεσολογγίου!

Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε, με ανακοίνωση για τα προβλήματα και τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, ο Ιατρικός Σύλλογος Αιτωλοακαρνανίας.

Κάνει λόγο για «υποστελέχωση, ελλείψεις προσωπικού και κύμα παραιτήσεων ιατρών» και αναφέρεται σε περιστατικό της περασμένης Παρασκευής, 20 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, ο Ιατρικός Σύλλογος αναφέρει πως «σε αυτά τα προβλήματα η διοίκηση του Νοσοκομείου και της 6η Υ.Π.Ε προτάσσουν τις συνεχείς μετακινήσεις ιατρών από τα γειτονικά Κέντρα Υγείας με αποκορύφωμα την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου να εξαναγκάσουν συνάδελφο σε εφημερία με την διαδικασία του «εντέλλεσθε» στέλνοντας περιπολικό του Α.Τ. Γαβαλούς στην οικία της».

Η ανακοίνωση:

«Οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού τις οποίες αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία δημιουργούν πολλά προβλήματα που είναι πιο έντονα κυρίως στην επαρχία. Οι γενικές εφημερίες μοιάζουν με πεδίο μάχης ενώ το προσωπικό των νοσοκομείων κάνει καθημερινά υπερπροσπάθειες να ανταπεξέλθει στις ελλείψεις και τις ανάγκες των ασθενών καθώς και στις πολύωρες υπερωρίες.

Οι εντάσεις της εργασίας, οι απλήρωτες εφημερίες, οι άσχημες συνθήκες εργασίας, οι ελάχιστοι ειδικευόμενοι που “τρέχουν” πανικόβλητοι είναι οι κυριότερες πληγές του συστήματος υγείας.

Τα ελληνικά νοσοκομεία πρέπει να επιτέλους να εκσυγχρονιστούν και να λειτουργήσουν όπως όλες οι σύγχρονες νοσοκομειακές μονάδες της Ευρώπης. Η τραγική κατάσταση που επικρατεί προσβάλει το ελληνικό δημόσιο και τον Έλληνα πολίτη.

Οι κενές οργανικές θέσεις γιατρών στα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ είναι 5.500, με δεδομένο όμως ότι οι οργανισμοί των νοσοκομείων είναι παρωχημένοι, υπολογίζεται ότι για να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες απαιτούνται 8.500 γιατροί.

Σε ό,τι αφορά στο νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό, οι κενές οργανικές θέσεις είναι 25.000 και οι στοιχειώδεις ανάγκες υπολογίζονται σε 35.000.

Στο μεταξύ κύμα παραιτήσεων παρατηρείται και στο μόνιμο ιατρικό προσωπικό, ως αποτέλεσμα της υπερεργασίας της υποστελέχωσης και των χαμηλών αποδοχών.
Πανομοιότυπη κατάσταση επικρατεί και στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Υποστελέχωση, ελλείψεις προσωπικού και κύμα παραιτήσεων ιατρών. Σαν λύση σε αυτά τα προβλήματα η διοίκηση του Νοσοκομείου και της 6η Υ.Π.Ε προτάσσουν τις συνεχείς μετακινήσεις ιατρών από τα γειτονικά Κέντρα Υγείας με αποκορύφωμα την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου να εξαναγκάσουν συνάδελφο σε εφημερία με την διαδικασία του “εντέλλεσθε ” στέλνοντας περιπολικό του Α.Τ. Γαβαλούς στην οικία της.

Η παραπάνω ενέργεια είναι απαράδεκτη και μας θίγει ΟΛΟΥΣ ως ιατρούς και ως ευνομούμενους πολίτες.

Με αντιδημοκρατικές διαδικασίες και εμβαλωματικές μετακινήσεις δεν λύνεται το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να “τρέξουν” οι διαδικασίες. Το να προκηρυχθούν οι θέσεις δεν σημαίνει ότι λύθηκε το πρόβλημα. Μια πρόσληψη μετράει από τη στιγμή που ο γιατρός θα πιάσει δουλειά στο νοσοκομείο.

Στην εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο Μεσολογγίου ,θα μας βρείτε όλους απέναντί σας.

ΙΑΤΡΙΚΟ και ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ προσωπικό καθώς και σύσσωμη την ΚΟΙΝΩΝΙΑ του Μεσολογγίου».

agriniopress

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελία: έστειλαν περιπολικό στο σπίτι γιατρού για να αναλάβει εφημερία στο νοσοκομείο Μεσολογγίου!"

Γεραπετρίτης: Ο κ. Τσίπρας πρέπει να εξηγήσει πως γνώριζε για Χατζηδάκη και Φλώρο, προτού λάβει την επιστολή της ΑΔΑΕ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντήσει πως περιήλθαν σε γνώση του κ. Τσίπρα, ονόματα που παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ, προτού λάβει την επιστολή του κ. Ράμμου», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας επί της πρότασης δυσπιστίας.

Ταυτοχρόνως, ο κ.Γεραπετρίτης κάλεσε τον κ. Τσίπρα να απαντήσει αν μπορεί να επαναλάβει τη διαβεβαίωση, ότι επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπήρξε άρση απορρήτου κρατικών λειτουργών.

Ο υπουργός Επικρατείας, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συζήτηση που εξελίσσεται, από σήμερα στη Βουλή, να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

  • Μπορεί να επιβεβαιώσει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν υπήρξε, επί των ημερών του, άρση απορρήτου κρατικών λειτουργών; Ήδη η πρώτη αρνητική τοποθέτησή του έχει διαψευσθεί παταγωδώς, αφού προέκυψε το ζήτημα των Σαγιά και Πιτσιόρλα. «Μήπως να μας ανανεώσει τη διαβεβαίωση; Για να είμαστε σίγουροι ότι δεν έχουμε κάτι άλλο…», είπε ο Γεραπετρίτης.
  • Ο κ. Τσίπρας έκανε τη διχαστική τοποθέτηση ότι «υπάρχουν δικασταί εν Αθήναις». «Καταφέρθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς, με ανοίκειους χαρακτηρισμούς, θα έλεγα, κατά της εισαγγελέως της ΕΥΠ, και κατά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Το ‘δικαστές εν Αθήναις’, σημαίνει ότι υπάρχουν, για τον ΣΥΡΙΖΑ, άξιοι και ανάξιοι δικαστές;», είπε ο κ. Γεραπετρίτης και πρόσθεσε: «Ισχύει ότι υπάρχουν άξιοι και ανάξιοι δικαστές ή η δήλωση του κ. Τσίπρα, στις 5 Δεκεμβρίου, έξω από τον ‘Αρειο Πάγο, ότι εμπιστεύεται τη δικαιοσύνη; Για να ξέρουμε κι εμείς».
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε με ανοίκειους χαρακτηρισμούς στην εισαγγελέα. «Ξέρετε ποιος τη διορίζει. Το ανώτατο δικαστικό συμβούλιο, με 11 ανώτατους δικαστές», είπε ο υπουργός Επικρατείας.
  • Ο κ. Τσίπρας ανέφερε τα ονόματα έξι πολιτών. Είχε άδεια, εκ μέρους τους, για να διαρρεύσει τα προσωπικά τους δεδομένα;
  • Ο κ. Τσίπρας ανέφερε τα ονόματα έξι πολιτών. Στην επιστολή την οποία κράδαινε χθες, αναφέρονταν τα ονόματα αυτά; «’Ακρα του τάφου σιωπή, θα υπάρξει….», εκτίμησε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε: «Αναφέρθηκαν έξι ονόματα. Θέλουμε σαφή απάντηση. Αυτά τα έξι ονόματα αναφέρονται στην επιστολή που του έδωσε ο κ. Ράμμος; Αν όχι, τότε πρέπει να συνομολογήσετε ότι σήμερα υπήρξε παραπλάνηση του κοινοβουλίου».
  • Από μακρού χρόνου και τουλάχιστον, από τις 8 Δεκεμβρίου, στη Βουλή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ονομαστικά, ανέφερε τα ονόματα υπουργού και αρχηγού ΓΕΕΘΑ. «Αντιλαμβανόμαστε ότι χθες ο κ. Τσίπρας έλαβε επιβεβαίωση στο ερώτημά του. Στις 8/12 πως το γνώριζε; Αν χθες μόνον, ο κ. Τσίπρας έλαβε την απάντηση ότι αυτή φέρονται να παρακολουθούνταν, στις 8/12 ο κ. Τσίπρας ήξερε κάτι που δεν ήξερε ούτε η Βουλή, ούτε η ΑΔΑΕ, ούτε η κυβέρνηση», είπε ο κ. Γεραπετρίτης.
  • Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε το ακραίο, ότι ο πρωθυπουργός είναι αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης ή εγκληματικής συμμορίας. «Υπάρχει ένα στοιχείο που να συνδέει τον πρωθυπουργό, με όσα του καταμαρτυρεί ο ΣΥΡΙΖΑ; Ένα; Ένα στοιχείο υπάρχει; Υπάρχει κάποιος ο οποίος έχει πει ότι ο κ. Πρωθυπουργός γνώριζε το θέμα; Οι εικασίες και οι υπερβάσεις για να συνδεθεί ο Πρωθυπουργός με ό,τι συνέβη, είναι ασκήσεις ακροβατικής γυμναστικής. Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο. Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι δεν εγνώριζε».
«Καμία συγκάλυψη»

Σε σχέση με τον τρόπο που χειρίστηκε η κυβέρνηση και η κυβερνητική πλειοψηφία το θέμα των «νόμιμων άρσεων απορρήτου» από την ΕΥΠ, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι όχι μόνο δεν υπήρξε συγκάλυψη αλλά:

  • Δύο ημέρες μετά το θέμα που προέκυψε με τον κ. Ανδρουλάκη, ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανέλαβε με δημόσια δήλωσή του να εξηγήσει στον ελληνικό λαό, τι συνέβη.
  • Αμέσως ανελήφθη πολιτική ευθύνη, έτσι ώστε να αποχωρήσουν δύο από τα στελέχη της διοίκησης. Αμέσως άλλαξε η διοίκηση της ΕΥΠ.
  • Αμέσως ενεργοποιήθηκαν οι κοινοβουλευτικοί σχηματισμοί. Τρεις φορές συνεδρίαση η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, για το ζήτημα αυτό. Έγινε εξεταστική επιτροπή, δεδομένου ότι αυτή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ψήφισε να είναι δυνατό η μειοψηφία, να συγκροτεί εξεταστικές επιτροπές.
  • Έγινε παραπομπή στη δικαιοσύνη όλων των ζητημάτων που αφορούσαν στα θέματα που ανέκυψαν, έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση.
  • Ψηφίστηκε νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις άρχεις απορρήτου.

«’Αρα αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να ομιλεί για συγκάλυψη. Ο πρωθυπουργός, ο ίδιος μίλησε. Είπε ότι δεν γνώριζε, για τα ζητήματα αυτά. Ήταν πάρα πολύ σαφής, διαυγής, ξεκάθαρη η θέση», είπε ο υπουργός Επικρατειας.

Η ΑΔΑΕ

Αναφορικά με τη θέση της ΑΔΑΕ και τον ρόλο της, ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε ότι η αρχή είναι ένα διοικητικό όργανο και δεν είναι δικαστής.

«Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Όλοι υπόκεινται στο Σύνταγμα και τους νόμους. Η ΑΔΑΕ είναι ένα διοικητικό όργανο. Όταν αναφέρεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε δικαστές, για τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, κάνει ένα σφάλμα. Ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ είναι διοικητικό όργανο. Δεν είναι δικαστής. Δικαστής ήταν. Σήμερα είναι διοικητικό όργανο. Και ο τελικός κριτής πάντα σε μια συντεταγμένη πολιτεία είναι τα δικαστήρια στα οποία εξ όσων γνωρίζω έχει παραπεμφθεί η υπόθεση και θα υπάρξει μια οριστική κρίση. Για να μην αναφερθούμε και στο ποια είναι η γενικότερη φιλοσοφία του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με τις ανεξάρτητες αρχές. Εμείς σεβαστήκαμε τις ανεξάρτητες αρχές. Διότι μολονότι η θητεία των μελών των ανεξαρτήτων αρχών, περιλαμβανομένης της ΑΔΑΕ, έχει από μακρού εκπνεύσει, εμείς σεβαστήκαμε ότι υπήρχε ενεργή διαδικασία, και δεν επιχειρήσαμε να αλλάξουμε τη σύνθεση και τις ισορροπίες, εντός του συλλογικού οργάνου. Δεν το πράξαμε, από σεβασμό για τις αρχές. Αντιθέτως, κάποιοι άλλοι, όνομα και μη χωριό, εδήλωναν: ‘τη δεύτερη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να καταργήσει τις ανεξάρτητες αρχές’, στο πλαίσιο του ελέγχου των αρμών της εξουσίας», είπε ο κ. Γεραπετρίτης.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Γεραπετρίτης: Ο κ. Τσίπρας πρέπει να εξηγήσει πως γνώριζε για Χατζηδάκη και Φλώρο, προτού λάβει την επιστολή της ΑΔΑΕ"

Καιρός αύριο: Ισχυρές βροχές σε όλη τη χώρα – Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Άστατος θα είναι ο καιρός αύριο, Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά και τοπικά σε περιοχές στα βόρεια με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά και τη Θράκη.
Οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο σταδιακά θα ενισχυθούν τοπικά στα 8 με 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

Στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 5 με 8 βαθμούς, στα κεντρικά θα φτάσει τους 8 με 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 13 με 15 βαθμούς ενώ στη νότια νησιωτική χώρα τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.
Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. 

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις προμεσημβρινές ώρες, πιθανόν να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα νότιοι 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες με πιθανές χαλαζοπτώσεις τοπικά ισχυρές από το απόγευμα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά αλλά σε περιοχές με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο τα 400-500 μέτρα και πάνω).
Άνεμοι: Ανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και στα παράκτια καταιγίδες με πιθανές χαλαζοπτώσεις στη Μακεδονία, οι οποίες από το μεσημέρι θα επακταθούν και στη Θράκη, τοπικά ισχυρές από το απόγευμα στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και από νωρίς το βράδυ στη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά αλλά σε περιοχές με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη δυτική Μακεδονία και την κεντρική Μακεδονία και από νωρίς το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 400-500 μέτρα και πάνω).
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6, από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ ενώ στα κεντικά θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και στα θαλάσσια-παράκτια τοπικές χαλαζοπτώσεις, τοπικά ισχυρές μέχρι το μεσημέρι.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές στα βόρεια με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην Ήπειρο (ενδεικτικό υψόμετρο τα 400-500 μέτρα και πάνω) και στη δυτική Στερεά (ενδεικτικό υψόμετρο τα 700-800 μέτρα και πάνω).
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και στα θαλάσσια-παράκτια τοπικές χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, από τις πρωινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο και βαθμιαία στην κεντρική Στερεά και τη Θεσσαλία με εξασθένηση από το απόγευμα και από τις προμεσημβρινές ώρες στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες με εξασθένηση το βράδυ.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη Θεσσαλία (ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-600 μέτρα και πάνω) και την κεντρική Στερεά (ενδεικτικό υψόμετρο τα 700-800 μέτρα και πάνω).
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί και στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα, στα νότια θα γίνουν νότιοι και στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί και τοπικά θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στις Κυκλάδες θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 7, από το μεσημέρι τοπικά 8 και βαθμιαία στα ανατολικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από νωρίς το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες με τοπικές χαλαζοπτώσεις.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 7, τις πρωινές ώρες στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί, από το απόγευμα 8 βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις προμεσημβρινές ώρες και το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Άνεμοι: Ανατολικοί 4 με 6, βαθμιαία νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και από το απόγευμα στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ισχυρές βροχές σε όλη τη χώρα – Η πρόγνωση της ΕΜΥ"

Βουλή: Άγρια κόντρα Γεωργιάδη – Τσακαλώτου στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας

Σκληρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως σχολίασε, η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν ήταν παρά ένα θέατρο, από έναν από τους μεγαλύτερους υποκριτές, όπως τον χαρακτήρισε, προσθέτοντας ότι στην πραγματικότητα δεν τον ενδιαφέρουν οι υποκλοπές. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ευκλείδης Τσακαλώτος, πήρε αμέσως μετά τον λόγο και τόνισε πως η ομιλία του Άδωνι Γεωργιάδη επιβεβαίωσε τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν θα αναφερθούν τα στελέχη της κυβέρνησης και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην υπόθεση των υποκλοπών.

«Μην τολμάτε ποτέ εσείς οι άθλιοι συκοφάντες και λασπολόγοι να κουνάτε το δάκτυλο στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην κάλπη με τον ελληνικό λαό» ανέφερε ο υπουργός Επενδύσεων και Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης

Ο κ. Γεωργιάδης κατήγγειλε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ως έναν εκ των μεγαλύτερων υποκριτών της ελληνικής πολιτικής σκηνής». Ανέφερε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι «όσο πιθανό είναι να βρείτε τον τάφο της μικρής Μαρίας στον Έβρο, τόσο πιθανό είναι να γίνει πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας ξανά στην Ελλάδα». Καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει φτάσει να επιρρίπτει με πρωτοσέλιδα φιλικών του εφημερίδων «λάσπη ακόμα και κατά του αρχηγού του ΓΕΘΑ κ. Φλώρου ο οποίος τιμά τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας».

Ο υπουργός εγκάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ενδιαφέρεται για την «δικαιοσύνη» αλα κάρτ, λέγοντας πως «χθες συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης ο κ. Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, ο “κουκουλοφόρος” μάρτυρας με τον οποίο στήσατε τη σκευωρία Novartis» και «ακόμα δεν έχουμε ακούσει μια συγνώμη από εσάς». «Αυτή», είπε, «είναι η πίστη σας στην Δικαιοσύνη». «Παραμένετε τα ίδια άθλια υποκείμενα, σκευωροί της Δημοκρατίας», είστε «κόμμα λασπολόγων».

Ανέφερε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνη που παραμονές των εκλογών άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα, όπου μεταξύ άλλων μετέτρεψε την τηλεφωνική υποκλοπή από κακούργημα σε πλημμέλημα. Για αυτό, σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης «δεν σας πιστεύει κανείς, όταν λέτε ότι σας ενδιαφέρει το θέμα των υποκλοπών». Επισήμανε, ότι οι εταιρεία intellexia πήρε την άδεια λειτουργίας της επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το πρώτο της μεγάλο έργο από το Δημόσιο το έλαβε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Τόσκα, που ο γιός του δούλευε στην εταιρεία. Γι’ αυτό και «δεν μπορείτε σήμερα, να μας κουνάτε το δάκτυλο».

O κ. Γεωργιάδης αναρωτήθηκε εάν στον ΣΥΡΙΖΑ «θυμούνται ακόμα τον κ. Στέργιο Πιτσιώρλα ή εάν ξέχασαν πως η ΕΥΠ επί των ημερών τους τον παρακολουθούσε». Επίσης αναφέρθηκε και στις καταθέσεις του κ. Χρ. Καλογρίτσα και της γραμματέως του στο Ειδικό Δικαστήριο όπου δικάζεται ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νίκος Παππάς, λέγοντας ότι «σήμερα, το Ειδικό Δικαστήριο αποφάσισε η κατάθεση της γραμματέως του κ. Καλογρίτσα να πάει στον αρμόδιο εισαγγελέα ώστε να ξεκινήσει έρευνα για το εάν πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε μαύρα χρήματα σε σακούλες από τον κ. Καλογρίτσα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με παρέμβασή του, εγκάλεσε τον υπουργό Επενδύσεων και Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ότι με την τοποθέτησή του «δεν είπε ούτε μια λέξη για τις υποκλοπές. Μας είπε για τον Νίκο Παππά, τον Σταύρο Κοντονή, τον «Σαράφη», αλλά ούτε κουβέντα για το εάν υπήρξε παρακολούθηση του κ. Χατζηδάκη, έλεγε ψέματα ο πρωθυπουργός όταν έλεγε ότι δεν είναι δυνατόν να παρακολουθείτο ο κ. Χατζηδάκης. Μας κάνατε επίθεση επειδή προσπαθούσαμε να καταλάβουμε εάν παρακολουθείτο ο κ. Φλώρος; Ντροπή σας […] εδώ είστε κατηγορούμενοι και ο ελληνικός λαός θέλει να ξέρει εάν υπήρξαν παρακολουθήσεις και παρακράτος. Αντί να κατηγορείτε τον κ. Τσίπρα για θέατρο κοιτάξτε το καθρέφτη σας…».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Άγρια κόντρα Γεωργιάδη – Τσακαλώτου στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας"

Δημοσκόπηση Pulse: Η κατανομή των εδρών με την απλή αναλογική στις εκλογές – Τα σενάρια αν δεν προκύψει κυβέρνηση

Το δεύτερο μέρος της μεγάλης δημοσκόπησης της Pulse για τις επικείμενες εκλογές παρουσίασε σήμερα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και εκεί φάνηκε η κατανομή εδρών των κομμάτων που μπορεί να προκύψει μέσω της απλής αναλογικής. Επίσης, αναλύθηκαν και όλα τα σενάρια αν δεν προκύψει κυβέρνηση στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις.

Σύμφωνα με το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης της Pulse σε δείγμα 1.205 πολιτών με δικαίωμα ψήφου, που παρουσιάστηκε χθες η Νέα Δημοκρατία έχει σαφές προβάδισμα 7,5 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 33,5% στην αναγωγή επί των εγκύρων, έναντι 26% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 11%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4% και οριακά κάτω από το 3% η ΜέΡΑ25, με 2,5%.

Στο β’ μέρος της δημοσκόπησης της Pulse, ο ΣΚΑΪ παρουσιάζει διεξοδική ανάλυση με όλα τα σενάρια που μπορεί να εμφανιστούν τόσο στις πρώτες, όσο και στις δεύτερες εκλογές, αν και εφόσον δεν προκύψει κυβέρνηση μετά την πρώτη εκλογική διαδικασία.

Την πρώτη Κυριακή, οι εκλογές θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής. Αν δεν βγει κυβέρνηση, θα οριστεί νέα ημερομηνία για δεύτερες εκλογές, οι οποίες, τότε, θα διεξαχθούν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.

Τόσο στην πρώτη, όσο και στη δεύτερη περίπτωση, καθοριστικό ρόλο θα παίξει ο αριθμός των κομμάτων που θα εξασφαλίσουν την είσοδό τους στη Βουλή. Όσο περισσότερα είναι τα κόμματα που θα μπουν στη Βουλή, τόσο αυξάνεται το ποσοστό που απαιτείται να συγκεντρώσει το πρώτο κόμμα, ώστε να εξασφαλίσει αυτοδυναμία και να σχηματίσει κυβέρνηση.

Τα σενάρια για την πρώτη Κυριακή με απλή αναλογική

Την πρώτη Κυριακή, οι εκλογές θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής. Αυτό σημαίνει ότι το πρώτο κόμμα δεν θα λάβει το «μπόνους» των εδρών, που προβλέπεται στην ενισχυμένη αναλογική. Έτσι όλα τα κόμματα, θα εξασφαλίσουν αναλογικά τις έδρες τους, με βάση το ποσοστό τους.

Στην περίπτωση αυτή, λοιπόν, όσο περισσότερα κόμματα μπουν στη Βουλή, τόσο «μικραίνει η πίτα» για όλους.

Το πρώτο σενάριο προβλέπει την είσοδο πέντε κομμάτων στη Βουλή. Σύμφωνα με αυτό, η Νέα Δημοκρατία εξασφαλίζει 125 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 97, το ΠΑΣΟΚ 41, το ΚΚΕ 22 και η Ελληνική Λύση 15.

Απλή αναλογική με 5 κόμματα στη Βουλή

Πώς μπορεί να προκύψει κυβέρνηση με πέντε κόμματα στη Βουλή και απλή αναλογική; Τα βασικά σενάρια είναι τα εξής:

  1. Συνεργασία ΝΔ με ΠΑΣΟΚ. Μαζί συγκεντρώνουν 166 έδρες.
  2. Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ. Τα τρία κόμματα συγκεντρώνουν 160 έδρες.
  3. Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνικής Λύσης. Μαζί συγκεντρώνουν 153 έδρες.
  4. Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ελληνικής Λύσης. Μαζί συγκεντρώνουν 175 έδρες.
  5. Υπάρχει και το σενάριο συνεργασίας ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είναι μεν υπαρκτό, αλλά έχει ελάχιστες πιθανότητες. Σε κάθε περίπτωση, τα δύο κόμματα, αν συνεργαστούν, συγκεντρώνουν 222 έδρες.
Απλή αναλογική με 6 κόμματα στη Βουλή

Το δεύτερο σενάριο για την πρώτη Κυριακή των εκλογών, προβλέπει την είσοδο έξι κομμάτων στη Βουλή. Εδώ τα δεδομένα αλλάζουν σε ικανό βαθμό.

Πώς μπορεί να προκύψει κυβέρνηση με έξι κόμματα στη Βουλή και με απλή αναλογική. Τα σενάρια είναι τα εξής:

  1. Συνεργασία ΝΔ με ΠΑΣΟΚ. Τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν 160 έδρες.
  2. Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ. Τα τρία κόμματα συγκεντρώνουν 154 έδρες.
  3. Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνικής Λύσης, ΜέΡΑ25. Συγκεντρώνουν 158 έδρες.
  4. Συνεργασία ΝΔ, ΚΚΕ, Ελληνικής Λύσης. Συγκεντρώνουν 157 έδρες.
  5. Συνεργασία ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, με ελάχιστες επίσης πιθανότητες. Συγκεντρώνουν 215 έδρες.
Απλή αναλογική με 7 κόμματα στη Βουλή

Το τρίτο σενάριο για την απλή αναλογική προβλέπει την είσοδο 7 κομμάτων στη Βουλή. Εδώ έχουμε σημαντικές ανατροπές, καθώς ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση δεν εξασφαλίζουν πλειοψηφία και απαιτείται η προσθήκη ενός ακόμα μικρού κόμματος, ήτοι συνεργασία τεσσάρων κομμάτων για να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Τα σενάρια σε αυτήν την περίπτωση είναι τα εξής:

  1. Συνεργασία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ με 156 έδρες συνολικά.
  2. Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 με 159 έδρες συνολικά.
  3. Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνικής Λύσης με 164 έδρες συνολικά.
  4. Συνεργασία ΝΔ, ΚΚΕ, Ελληνικής Λύσης με 153 έδρες.
  5. Συνεργασία ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ με 209 έδρες (το πιο απίθανο σενάριο).
Τα σενάρια για τη δεύτερη Κυριακή με ενισχυμένη αναλογική

Εφόσον δεν σχηματιστεί με κανέναν τρόπο κυβέρνηση μετά τις πρώτες εκλογές, η χώρα θα οδηγηθεί σε δεύτερες εκλογές, αυτή τη φορά με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.

Σύμφωνα με τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα με βάση τη δημοσκόπηση της Pulse, ο αριθμός των κομμάτων που θα εξασφαλίσουν την είσοδό τους στη Βουλή διαβαθμίζεται από τον ρυθμιστικό ρόλο που είχε στην απλή αναλογική και γίνεται καθοριστικός για την επίτευξη του στόχου της αυτοδυναμίας.

Με τα ποσοστά που δίνει η έρευνα, η Νέα Δημοκρατία εξασφαλίζει αυτοδυναμία με 151 έδρες.

Αν όμως, εξασφαλίσει και έκτο κόμμα την είσοδό του στη Βουλή, στο προκειμένο παράδειγμα το ΜέΡΑ25, τότε έχουμε ολική ανατροπή, καθώς η Νέα Δημοκρατία δεν εξασφαλίζει αυτοδυναμία, συγκεντρώνοντας 148 έδρες.

Στην περίπτωση αυτή, οι συνεργασίες που μπορούν να αποφέρουν σχηματικό κυβέρνησης είναι οι εξής:

  1. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ με 182 έδρες
  2. ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 με 152 έδρες
  3. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ (το απίθανο σενάριο) με 228 έδρες.


newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Pulse: Η κατανομή των εδρών με την απλή αναλογική στις εκλογές – Τα σενάρια αν δεν προκύψει κυβέρνηση"

Κακοκαιρία: Μηνύματα 112 & ανακοινώσεις για κλειστά σχολεία -Πυροσβεστική: Περιορίστε μετακινήσεις (περιοχές)

Μήνυμα του 112 εστάλη στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της Λάρισας, τους οποίους προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα, στο μήνυμα αναφέρεται πως τα έντονα φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι) θα επηρεάσουν την περιοχή τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 26/1.

Στο μήνυμα αναφέρεται ισχυρή σύσταση, οι πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

Εν τω μεταξύ, σε έκτακτη ενημέρωση για τα επερχόμενα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα προχώρησε σήμερα, 25 Ιανουαρίου 2023, στις 17:50 η Πυροσβεστική.

Μάλιστα, προειδοποίησε τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακίνησεις τους στο απολύτως απαραίτητο.

Συγκεκριμένα, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιός από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων, ανέφερε:

Τα φαινόμενα, θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά κεντρικά και νότια και βαθμιαία θα επεκταθούν προς τα βορειοανατολικά της χώρας.

Σε συνέχεια σύσκεψης εκδόθηκε (επιπλέον) προειδοποιητικό μήνυμα από το 112, προς τους κατοίκους της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης, της Λευκάδας, της Ζακύνθου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Αχαΐας και της Ηλείας.

Θα εκδοθεί και δεύτερο προειδοποιητικό μήνυμα από το 112, προς τους κατοίκους της Κορινθίας, της Αργολίδας, της Λακωνίας, της Μεσσηνίας, της Ανατολικής Αρκαδίας, της Καρδίτσας και των Τρικάλων.

Αργότερα, θα ακολουθήσει και τρίτο προειδοποιητικό μήνυμα από το 112, προς τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας όπου αναμένονται ισχυρές χιονοπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση, με ισχυρή σύσταση για περιορισμό, μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες, κατά την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται αύριο το απόγευμα και στην Αττική. Γι’ αυτό το λόγο συστήνουμε περιορισμό των μετακινήσεων.

Ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων και την ενημέρωση που θα έχουμε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, θα αποσταλούν και άλλα μηνύματα από το 112, εφόσον κριθεί απαραίτητο”.

Μήνυμα «112» εστάλη στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων των Μεγάρων, αναφορικά με έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένονται από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2022 όλα τα σχολεία σε Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο.

Επίσης, με απόφαση του Δημάρχου Ναυπλιέων, οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ναυπλιέων (Παιδικοί Σταθμοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια)  δεν θα λειτουργήσουν αύριο Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023.

Κλειστά θα είναι τα σχολεία και στον Δήμο Επιδαύρου και στην Ερμιόνη και στη Σύμη.

 

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Κακοκαιρία: Μηνύματα 112 & ανακοινώσεις για κλειστά σχολεία -Πυροσβεστική: Περιορίστε μετακινήσεις (περιοχές) "

Δημοσκόπηση GPO: 7,1% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – Πώς αποτιμούν οι πολίτες τη θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Προβάδισμα 7,1% στη Νέα Δημοκρατία καταγράφει η δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Το 64,8% πιστεύει ότι στις ερχόμενες εκλογές πρώτο κόμμα θα έρθει η Νέα Δημοκρατία, έναντι 24,9% που «βλέπει» πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη δημοσκόπηση της GPO για το Star, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33,3% έναντι 26,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής 9.6%, ΚΚΕ 6.3%, Ελληνική Λύση 3.4%, ΜΕΡΑ25 2.2%, Έλληνες για την Πατρίδα (Κασιδιάρης) 1.8%, Εθνική Δημιουργία (Τζήμερος-Κρανιδιώτης) 1.2%. Άλλο 3,4%. Λευκό – Άκυρο 1,5%. Δεν θα ψηφίσω 1,8%. Δεν γνωρίζω-Δεν απαντώ 9,3%.

Δημοσκόπηση GPO για το Star Πρόθεση ψήφου
Δημοσκόπηση GPO: Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Καταλληλότερος πρωθυπουργός για το 46,2% είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ για το 34,1% ο Αλέξης Τσίπρας. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 18,9%.

Δημοσκόπηση GPO για το Star: Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός

Το 50,9% τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία λόγω της απλής αναλογικής ενώ το 45,9% προτιμά να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας.

Δημοσκόπηση GPO για το Star: προτίμηση αν δεν υπάρξει κυβέρνηση με την απλή αναλογική

Το 64,8% πιστεύει ότι στις ερχόμενες εκλογές πρώτο κόμμα θα έρθει η Νέα Δημοκρατία, έναντι 24,9% που πιστεύει ότι πρώτο κόμμα θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσκόπηση GPO για το Star: Παράσταση νίκης

Δημοσκόπηση GPO: Η αποτίμηση της θητείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Το 50,4% των ερωτηθέντων αποτιμά θετικά και μάλλον θετικά την θητεία της κυβέρνησης ενώ το 49,4% την αποτιμά αρνητικά και μάλλον αρνητικά.

Δημοσκόπηση GPO για το Star: Αποτίμηση κυβέρνησης ΝΔ

Το 51,4% θεωρεί ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα θα ήταν χειρότερα, το 29,8% ότι θα ήταν καλύτερα και το 17,3% ότι θα ήταν ίδια.

Δημοσκόπηση GPO για το Star: Πώς θα ήταν τα πράγματα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση GPO: Οι δημοφιλίες των πολιτικών αρχηγών

Στις δημοφιλίες των πολιτικών αρχηγών προηγείται ο Κ. Μητσοτάκης με 49,4% θετικές γνώμες. Και ακολουθούν: Α. Τσίπρας 37,9%. Ν. Ανδρουλάκης 33,8%. Δ. Κουτσούμπας 31,4%. Γ. Βαρουφάκης 21,8%. Κ. Βελόπουλος 9,8%.

Δημοσκόπηση GPO για το Star: Δημοφιλίες Υπουργών

Το 23,3% των πολιτών δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν με την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια στο μυαλό τους, 23,1% με τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, 20,1% με την ανάπτυξη της οικονομίας, 13,1% με τη δικαιοσύνη και την διαφάνεια, 11,5% με την ιδεολογική ταύτιση και 7,6% με την εξωτερική πολιτική.

Δημοσκόπηση GPO για το Star:  Τα κριτήρια με τα οποία θα ψηφίσουν οι πολίτες

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτος ο Ν. Δένδιας στην αξιολόγηση των Υπουργών

Στην αξιολόγηση των Υπουργών το 51,2% θεωρεί ότι ο Ν. Δένδιας έχει παράξει θετικό έργο. Ακολουθούν: 36,3% ο Κ. Πιερρακάκης, 22,3% ο Τ. Θεοδωρικάκος, 20.5% ο Α. Γεωργιάδης, 16,5% ο Χ. Σταϊκούρας, 16,2% ο Ν. Παναγιωτόπουλος, 15,3% ο Β. Κικίλιας, 13,9% ο Μ. Βορίδης, 12,8% ο Κ. Χατζηδάκης 8,6% ο Κ. Σκρέκας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση GPO: 7,1% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – Πώς αποτιμούν οι πολίτες τη θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη"

Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας έγραψε μόνος τον πρόλογο της ήττας του καταθέτοντας την πρόταση δυσπιστίας

«Σήμερα ο κ. Τσίπρας έγραψε μόνος τον πρόλογο της ήττας του, καταθέτοντας την πρόταση δυσπιστίας. Θα μετατραπεί σε πρόταση της δικής του απιστίας προς το λαό», επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «δε μπορούν να παραμείνουν στη θέση τους. Η ελληνική κοινωνία ζει εδώ και έξι μήνες τις αποκαλύψεις για ασύλληπτο αριθμό υποκλοπών».

«Με τον κ. Τσίπρα δεν επιλέγω τη σύγκρουση, επιλέγω τη συγκριση. Οι εκλογές που έρχονται είναι από τις κρισιμότερες. Η παγίδα της απλής αναλογικής που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί τον τόπο. Εξαρχής δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρές ψήφους. Η πρώτη κάλπη θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα την επόμενη μέρα» είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης.

«Η Ελλάδα είναι σήμερα ισχυρή και περήφανη όσο ποτέ. Κι όσοι εύκολα διαλαλούν ότι ίσως μας επισκεφθούν ξαφνικά μια νύχτα, ίσως κάποια στιγμή ξυπνήσουν και βρεθούν στη σκληρή πραγματικότητα. Κι ας μάθουν ότι κάθε γιουρούσι μπορεί να μετατραπεί προς άτακτη όπισθεν προς την αφετηρία του. Δεν ανοίγουμε διάλογο με το παράλογο. Η πατρίδα μας παραμένει πάντα ανοιχτή στο διάλογο», επισήμανε απαντώντας στην συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα.

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός είπε ακόμα, στην ομιλία του:

«Ο στόχος μας είναι κοντά: Η Κρήτη απ’ άκρο σε άκρο να είναι γαλάζια. Δεν το πετύχαμε την προηγούμενη φορά, θα το πετύχουμε τώρα (…) Απο ουραγό, καταφέραμε να κάνουμε τη χώρα πρωταγωνιστή (…) Σας είχα υποσχεθεί ότι θα μειώσουμε τους φόρους, και μειώσαμε πάνω από 50 φόρους και εισφορές. Σας είχα υποσχεθεί μια πατρίδα πιο ισχυρή, και την έχουμε, με τα Rafalle, τα Viper, τις Bellh@ra και τις ακλόνητες συμμαχίες μας».

«Θα ήταν βολικό άλλοθι να κρυφτεί πάνω από τα πιο αλλεπάλληλα εμπόδια που λύγισαν ακόμα και τα πιο ισχυρά κράτη (…) Στην Ελλάδα την ώρα που κάναμε τις δυσκολίες ευκαιρίες, δεν ξεφύγαμε στιγμή από όσα υποσχεθήκαμε (…) Την ειλικρίνεια θέλω πάλι να επιστρατεύσω σε μια σύντομη επισκόπηση της διαδρομής μας. Σήμερα η Ελλάδα καταγράφει από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη. Κινείται εκτός κάθε πλαισίου εποπτείας. Εμείς είμαστε “αφέντες της μοίρας μας”. Σημειώνει ρεκόρ επενδύσεων και εξαγωγών (…) Βρισκόμαστε ένα σκαλί από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας».

«Σε ορισμένες παρεμβάσεις μας πήγαμε και πέρα από το προεκλογικό μας πρόγραμμα (…) Στο τέλος του μήνα οι συνταξιούχοι θα δουν, αν δεν έχουν προσωπικές διαφορές, για πρώτη φορά απτά αυξημένες αποδοχές, μετά από δώδεκα χρόνια».

«Με τις επιδοτήσεις της πολιτείας αντισταθμίσαμε τελικά τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα (…) Οι ίδιοι οι παραγωγοί ρεύματος και τα υπερκέρδη τους επιδότησαν τους λογαριασμούς των νοικοκυριών (…) Η αξιωματική αντιπολίτευση αμφισβητεί το “καλάθι του νοικοκυριού” και ο πρόεδρος της Γαλλίας Μακρόν ετοιμάζεται να το αντιγράψει (…) Για την ακρίβεια και αντιδρούμε και αγωνιούμε και προσπαθούμε, πολύ πιο αποτελεσματικά από ότι κάνουν άλλες χώρες. Αυτά τα στοχευμένα μέτρα θα συνεχιστούν».

«Όχι μια δεύτερη φορά στη συμφορά, αλλά μια δεύτερη φορά στην προκοπή (…) Λίγα θα έχουμε να πούμε το επόμενο διάστημα με τους εκπροσώπους του χθες (…) Κάθε πολίτης ο οποίος θα προσέλθει στις κάλπες στις εκλογές της Άνοιξης θα σκέφτεται τι θα είχε συμβεί αν ήταν κάποιος άλλος στο τιμόνι της χώρας με όσα με συνέβαιναν (…) Θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω, είναι το μεγάλο ερώτημα των εκλογών (…)».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας έγραψε μόνος τον πρόλογο της ήττας του καταθέτοντας την πρόταση δυσπιστίας"

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Κάθε γιουρούσι μπορεί να μετατραπεί σε άτακτη όπισθεν προς την αφετηρία του

Στις ακραίες δηλώσεις της Τουρκίας και του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε εκ νέου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξακαθαρίζοντας ότι “δεν ανοίγουμε διάλογο με το παράλογο”.

Κατά την ομιλία του στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά: “Χωρίς εθνική κυριαρχία δεν υπάρχει οικονομική ευημερία. Θα επαναλάβω αυτό που είπα στην Τανάγρα ξεπροβοδίζοντας το πέμπτο f16 viber. Η Ελλάδα είναι σήμερα ισχυρή και περήφανη όσο ποτέ. Κι όσοι εύκολα διαλαλούν ότι μπορούν να έρθουν μια νύχτα ξαφνικά, ας ξέρουν ότι εκείνη μπορεί να ξυπνήσουν ξαφνικά και να προσγειωθούν στη σκληρή πραγματικότητα και ας μάθουν ότι κάθε γιουρούσι που διαλαλούν, μπορεί να μετατραπεί σε άτακτη όπισθεν προς την αφετηρία του. Δεν ανοίγουμε διάλογο με το παράλογο.

Όμως η πατρίδα μας είναι ανοικτή στη νομιμότητα, στη λογική, στις σχέσεις καλής γειτονίας, στο διεθνές δίκαιο, στο δίκαιο της θάλασσας. Στο διεθνές δίκαιο στηρίξαμε την αμυντική μας συμπαράταξη με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ. Πριν δύο εβδομάδες είχα βρεθεί στην Αλεξανδρούπολη. Σήμερα για πρώτη φορά μετά από 10ετιες η Ελλάδα αξιοποιεί τον ενεργειακό πλούτο του βυθού της. Είναι μια απάντηση σε όσους μας έλεγαν πως δεν υπάρχουν λέει θαλάσσια σύνορα.

Σήμερα μας λένε ξεδιάντροπα πως ο φράχτης παραβιάζει λέει τη διεθνή νομιμότητα. Είναι οι ίδιοι που ακόμα δεν ζήτησαν συγνώμη που δυσφήμησαν τη πατρίδα με δήθεν θύματα, τη μικρή Μαρία, όλα ψέματα. Είναι δυστυχώς οι ίδιες θλιβερές εξαιρέσεις που έχουν καταψηφίσει τους εθνικούς μας εξοπλισμούς”.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Κάθε γιουρούσι μπορεί να μετατραπεί σε άτακτη όπισθεν προς την αφετηρία του"

Η Τουρκία απειλεί πως δεν θα δεχτεί «τετελεσμένα από την Ελλάδα»

Το άσπρο μαύρο κάνει και πάλι η Άγκυρα ανεβάζοντας ξανά τους τόνους, με το Συμβούλιο Ασφαλείας να κάνει λόγο για... προκλητικές ενέργειες από την Αθήνα. Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος πρόεδρος εξακολουθεί να εμποδίζει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. 

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισημαίνεται ειδικότερα το εξής: «Οποιοδήποτε τετελεσμένο γεγονός που στοχεύει την εθνική ασφάλεια και τα συμφέροντα της Τουρκίας δεν θα γίνει ανεκτό».

turkey

Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας στο Προεδρικό Μέγαρο διήρκεσε περίπου τρεισήμισι ώρες με βασικό αντικείμενο το ζήτημα ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

«Όσοι θέλουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Όσοι ενθαρρύνουν και προστατεύουν ενέργειες που υπονομεύουν αξίες, όπως η ανεξιθρησκεία, είναι συνένοχοι σε εγκλήματα μίσους» αναφέρθηκε ακόμη στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

«Καταδικάζουμε έντονα τις επιθέσεις στο Ισλάμ και το κάψιμο του κορανίου» τόνισαν οι συμμετέχοντες στο Συμβούλιο, αναφερόμενοι στο σκηνικό διαδηλώσεων έξω από την τουρκική πρεσβεία στη Στοκχόλμη, όπου ο Ράσμους Παλουντάν από το ακροδεξιό κόμμα, Stram Kurs, έκαψε αντίτυπο από το Κοράνι.

«Είναι επιτακτική ανάγκη για τη Σουηδία και τη Φινλανδία να έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας με βάση το μνημόνιο που υπογράφηκε» τονίστηκε, δε, στο Συμβούλιο.

Στόλτενμπεργκ μετά το βέτο της Άγκυρας

Επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας, Ουλφ Κρίστερσον, είχε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ για την περαιτέρω ενίσχυση της στήριξης στην Ουκρανία «για να υπερασπιστεί το δικαίωμά της στην αυτοάμυνα».

«Αναφερθήκαμε επίσης στη σημασία της ολοκλήρωσης της διαδικασίας ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ» τόνισε στην ανάρτησή του στο Twitter ο ΓΓ της Συμμαχίας.

Άμεση ήταν, νωρίτερα, η απάντηση της Στοκχόλμης μετά το αίτημα της Άγκυρας να παγώσουν οι συνομιλίες για την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Συγκεκριμένα, ο Σουηδός πρωθυπουργός, Ουλφ Κρίστερσον, ζήτησε να συνεχιστούν οι συνομιλίες.

Θυμίζεται ότι είχε μεταδοθεί από το το RIA Novosti ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Τουρκίας, της Σουηδίας και της Φινλανδίας για την ένταξη στο ΝΑΤΟ αναβλήθηκαν επ' αόριστον κατόπιν αιτήματος της Άγκυρας.

«Κατόπιν αιτήματός μας, ο τριμερής μηχανισμός μεταξύ της Τουρκίας, της Σουηδίας και της Φινλανδίας ακυρώθηκε επ' αόριστον», είχε δηλώσει η τουρκική πηγή στο ρωσικό πρακτορείο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η επόμενη συνάντηση στο πλαίσιο του μηχανισμού επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες τον Φεβρουάριο.

Θυμίζεται πως η Φινλανδία και η Σουηδία αποφάσισαν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ στις 18 Μαΐου εν μέσω των γεγονότων στην Ουκρανία. Οι αιτήσεις τους έχουν ήδη εγκριθεί από 28 χώρες της συμμαχίας, αλλά η Ουγγαρία και η Τουρκία δεν τις έχουν επικυρώσει.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Η Τουρκία απειλεί πως δεν θα δεχτεί «τετελεσμένα από την Ελλάδα»"

Πρόταση μομφής: Άρχισε η τριήμερη μάχη στη Βουλή

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στη βάση των «αδιάψευστων αποδείξεων» που, όπως είπε, περιέχει ο φάκελος που έλαβε χθες από τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο για την παρακολούθηση έξι προσώπων. Καλοδεχούμενη η πρόταση μομφής, απάντησε από την Κρήτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι τόνοι αναμένεται να ανέβουν από σήμερα κιόλας καθώς η διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα και αναμένεται να διαρκέσει έως τις 3 τα ξημερώματα.

Αύριο, Πέμπτη η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθεί μόλις κλείσει η λίστα των ομιλητών που θα είναι υπουργοί και βουλευτές. Την Παρασκευή, η διαδικασία θα ξεκινήσει και πάλι στις 9 το πρωί και υπολογίζεται ότι από τις 10 και μετά θα αρχίσουν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών. Μόλις ολοκληρωθούν θα ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. 

Δείτε ζωντανά



Κατά την ομιλία του στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι, συγκεκριμένα, ο φάκελος που πήρε από τον κ. Ράμμο «περιείχε τα αποτελέσματα της έρευνας της ΑΔΑΕ», μετά από επίσημο αίτημα που κατέθεσε ο ίδιος τον περασμένο Δεκέμβριο να διεξαχθεί έλεγχος από την Αρχή στα αρχεία των παρόχων κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να «διελευκάνει αν τέθηκαν πράγματι σε επισύνδεση, από την ΕΥΠ» τα εξής άτομα: «ο υπουργός εργασίας κ. Χατζηδάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΣ κ. Λαλούσης, ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας κ. Διακόπουλος, ο πρώην και ο νυν επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών κ.κ. Λάγιος και Αλεξόπουλος». «Η απάντηση που επισήμως έλαβα, ήταν έξι στα έξι», είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας, δηλώνοντας πως έχει την υποχρέωση μετά από αυτό να πει την «αλήθεια», απέναντι «στο σκοτάδι της συγκάλυψης που επιχειρήθηκε με εκβιασμούς». Σημείωσε, δε, πως σύμφωνα με τα ευρήματα, η «ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη» παρακολουθούσε τον κ. Χατζηδάκη για οκτώ μήνες, ενώ «άκουγε τους αρχηγούς του στρατεύματος, τον Σύμβουλο Ασφαλείας και τους επικεφαλείς της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών, για δύο περίπου χρόνια», βάζοντας στο στόχαστρο και την αρμόδια εισαγγελέα που είχε υπογράψει τις σχετικές διατάξεις και υποστηρίζοντας ότι «είναι μέλος του ρυπαρού και εγκληματικού δικτύου και την προστατεύει ο επικεφαλής τού εγκληματικού δικτύου, ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκίνησε την ομιλία του εκτοξεύοντας βέλη κατά της κυβέρνησης, την οποία αποκάλεσε «βαθιά αντιδημοκρατική», και προσωπικά του πρωθυπουργού για τον οποίο είπε πως «γράφει το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αποστασίας από τους κανόνες της δημοκρατίας». 

Μητσοτάκης: Καλοδεχούμενη η πρόταση δυσπιστίας

Καλοδεχούμενη χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης που βρισκόταν στην παρουσίαση του αναπτυξιακού σχεδίου για την Κρήτη όταν πληροφορήθηκε την εξέλιξη από τη Βουλή.

«Καλοδεχούμενη η πρόταση και είναι αλήθεια ότι τον παρακαλούσα πολλούς μήνες να το κάνει» είπε ο κ. Μητσοτάκης που πρόσθεσε ότι είναι « πολύ καλή ευκαιρία για να συγκρίνουμε πεπραγμένα τετραετιών. Επιδιώκω τη σύγκριση, ελάτε να συγκριθούμε» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος πρόσθεσε ότι «εύχομαι οι πολίτες να ξεπεράσουν το νέφος της τοξικότητας και να αντιληφθούν ποιοι μπορούν να τους μιλήσουν για το μέλλον τους».

«Από αύριο θα είμαστε στη Βουλή και την Παρασκευή θα πάρουμε ψήφο εμπιστοσύνης και μέχρι να προκηρύξουμε τις εκλογές θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόταση μομφής: Άρχισε η τριήμερη μάχη στη Βουλή"

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ στη Ρόδο - Καθησυχαστικοί οι ειδικοί: «Δεν προκαλεί ανησυχία, δεν αναμένουμε επιπτώσεις»

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι για τη δόνηση 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε ανοιχτά της Ρόδου και έγινε αισθητή σε Κάρπαθο, Κρήτη όπως και σε άλλα νησιά. Ωστόσο, δεν σημειώθηκαν ζημιές λόγω του ότι ο σεισμός καταγράφηκε σε θαλάσσια περιοχή.

Μετά τη δόνηση, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μίλησε για έναν ισχυρό σεισμό στη Ρόδο. «Mέγεθος 5,9, επίκεντρο σε θαλάσσιο χώρο 60 χλμ νοτιοανατολικά της Λίνδου. Έντονα αισθητός στο νησί. Η απομάκρυνση από την παράκτια ζώνη θα είναι μια καλή κίνηση» δήλώσε ο σεισμολόγος.

«Πρόκειται για εναν μεγάλο σεισμό πάνω στο επονομαζόμενο ελληνικό τόξο περίπου 50 χιλιόμετρα από τις ακτές της Ρόδου και με βάθος περίπου 30-40 χιλιόμετρα. Το φαινόμενο παρακολουθείται αλλα εκτιμώ οτι δεν θα έχει επιπτώσεις. Μόνο ένας πολύ ισχυρός σεισμος των 7 Ρίχτερ θα μπορούσε να είχε σοβαρές επιπτώσεις σε κατοικημένες περιοχές εκει» τόνισε, από την πλευρά του ο καθηγητής Κώστας Παπαζάχος ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός στο protothema.gr.

Ο σεισμολόγος Αθανάσιος Γκάνας δήλωσε τα εξής: «Τυπικός σεισμος του ελληνικού τόξου ο οποίος για το μέγεθός του δεν έχει δωσει ακομη μετασεισμούς που τους περιμένουμε. Ακόμη είναι νωρίς για να πούμε αν ειναι ο κύριος σεισμός ωστόσο λόγω του ότι είναι υποθαλάσσιος και σε απόσταση απο το νησί δεν πρέπει να προκαλεί ανησυχία».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας Λίνδου, Χρυσοβαλάντη Λάμπη, που μίλησε στο protothema.gr, οι κάτοικοι πανικοβλήθηκαν, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για ζημιές.

«Ήταν έντονος κι είχε αρκετή διάρκεια. Ο κόσμος φοβήθηκε αλλά ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για ζημιές. Ευτυχώς έγινε μέσα στην θαλάσσια περιοχή. Είμαστε σε επικοινωνία με όλο το κλιμάκιο του δήμου σε περίπτωση που χρειαστεί το παραμικρό αλλά μέχρι ώρας όλα είναι εντάξει. Δεν έχει χρειαστεί κανένας την παραμικρή βοήθεια» δήλωσε ειδικότερα ο κ.Λάμπης.

Στοιχεία για τον σεισμό
seismos2

Το εστιακό βάθος, σύμφωνα με την Αναθεωρημένη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, υπολογίζεται στα 22 χλμ ενώ η τοποθεσία 58 χλμ νοτιοανατολικά της Λίνδου. Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα, το Γεωδυναμικό έδινε το μέγεθος της δόνησης στα 5,7 Ρίχτερ και το εστιακό βάθος στα 10 χλμ.
Στα 5,9 Ρίχτερ υπολογίζει τον σεισμό και το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σεισμός 5,9 Ρίχτερ στη Ρόδο - Καθησυχαστικοί οι ειδικοί: «Δεν προκαλεί ανησυχία, δεν αναμένουμε επιπτώσεις»"

Φινλανδία: «Πράσινο» να αρχίσουν ξανά οι εξαγωγές όπλων στην Τουρκία

Ανέκρουσε πρύμναν -και- η Φινλανδία και χορήγησε άδεια εξαγωγής στρατιωτικού εξοπλισμού στην Τουρκία, αίροντας την αναστολή που είχε επιβληθεί από το Ελσίνκι από το φθινόπωρο του 2019 λόγω τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία.

Η επανέναρξη  των εξαγωγών εξοπλισμού ήταν ένας από τους όρους που είχε θέσει η Άγκυρα στη Φινλανδία και τη Σουηδία για να δώσει το πράσινο φως για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.

Η Στοκχόλμη είχε προβεί σε παρόμοιο βήμα στα τέλη Σεπτεμβρίου.

ΑΜΠΕ /naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Φινλανδία: «Πράσινο» να αρχίσουν ξανά οι εξαγωγές όπλων στην Τουρκία"

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Εισαγγελική πρόταση για επιστροφή του μεσίτη στη φυλακή

Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται η απόφαση του Ζ’ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, η οποία θα κρίνει οριστικά το θέμα της αποφυλάκισης του μεσίτη, εκ των καταδικασθέντων για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, ενώ σήμερα, κατά την ακροαματική διαδικασία στο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο, ο αντεισαγγελέας της έδρας πρότεινε να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης κατά της αποφυλάκισης του μεσίτη.

Ειδικότερα, ο μεσίτης παραβρέθηκε σήμερα στον Άρειο Πάγο μαζί με τους δυο συνηγόρους του, Ιωάννη Γλύκα και Ορφέα Φίλο, οι οποίοι ζήτησαν από τους αρεοπαγίτες να μη συνταχθούν με την εισαγγελική πρόταση.

Συγκεκριμένα, κ. Γλύκας, αναφερόμενος στην πράξη του εντολέα του, επεσήμανε ότι «ζητείται να γυρίσει στη φυλακή επειδή έδειξε αλτρουισμό» αφού -όπως είπε- το μόνο που έκανε ήταν να βοηθήσει τον συγκατηγορούμενό του.

Όπως είναι γνωστό, πρωτόδικα ο μεσίτης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης, ωστόσο αποφυλακίστηκε δύο μήνες μετά την καταδικαστική απόφαση καθώς έγινε δεκτή η αίτηση αναστολής έκτισης της ποινής του και του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που διαμένει.

Ωστόσο, η απόφαση της αποφυλάκισής του μεσίτη (λόγω της αναστολής έκτισης της ποινής του), προκάλεσε την παρέμβαση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευδοκίας Πούλου, η οποία άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης αναστολής εκτέλεσης της ποινής, υποστηρίζοντας ότι «στερείται της απαιτούμενης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ /euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Εισαγγελική πρόταση για επιστροφή του μεσίτη στη φυλακή"

Στον εισαγγελέα τα πρακτικά για τις βαλίτσες και τους φακέλους με τα χρήματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ - Γνήσια τα SMS Παππά

Την διαβίβαση των πρακτικών της δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για τις βαλίτσες και τους φακέλους με χρήματα που κατατέθηκε ότι έφυγαν από το γραφείο του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα προς το ΣΥΡΙΖΑ, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών Όλγα Σμυρλή.

Γνήσιο είναι τόσο το επίμαχο SMS, όσο και το απόσπασμα από το ημερολόγιο της Ευθαλίας Διαμαντή, γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα, σύμφωνα με γραφολογική εξέταση που προσκόμισαν στο Ειδικό Δικαστήριο οι συνήγοροι υπεράσπισης του επιχειρηματία Ανδρέας Λοβέρδος και ο Άγγελος Καραχάλιος.

Την ίδια στιγμή η εισαγγελέας της έδρας Όλγα Σμυρλή πρότεινε στο δικαστήριο να τεθούν στη δικαστική έρευνα το SMS, όσο και το απόσπασμα από το ημερολόγιο της κυρίας Διαμαντή.

Ειδικότερα, οι συνήγοροι του κ. Καλογρίτσα κατέθεσαν στο δικαστήριο τα τελικά συμπεράσματα από τα γραφολογικά συμπεράσματα της Μάγδας – Μαρίας Καμπούρη για τα αποσπάσματα της 15.9 2016 και της 22.9. 2016 από το ημερολόγιο της κ. Διαμαντή, τα οποία αναφέρουν ότι από την σύγκριση και την αντιπαραβολή της γραφής σε σχέση με δειγματική γραφής της γραμματέως αποδεικνύεται ότι είναι ο γραφικός της χαρακτήρας. Και αυτή είναι η συντάκτρια των αποσπασμάτων.

Ως προς τα sms αποδεικνύεται συνοχή των συνομιλιών, που δεν έχουν υποστεί αλλοίωση, κατέληξε η κυρία Καμπούρη.

Ειδικότερα, «η γραφολογική έγινε από την κυρία Καμπούρη, διακεκριμένη γραφολόγο. Από την έρευνα, έλεγχο και αντιπαραβολή των εγγράφων, προκύπτει ότι τα αποσπάσματα του ημερολογίου σε σχέση με το δείγμα γραφής της Θάλειας Διαμάντη φαίνεται ότι ταυτίζονται και στις τρεις ζώνες του γραφικού χώρου, χωρίς ένδειξη απομιμήσεως, οδηγώντας ευθέως στη Θάλεια Διαμαντή ως πραγματική συντάκτρια των ως άνω φύλλων» αναφέρει η γραφολόγος.

Από την πλευρά της η κυρία Σμυρλή, εισηγήθηκε την διαβίβαση των πρακτικών της δίκης στην Εισαγγελία μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας προκειμένου να διερευνηθούν τα όσα ανέφερε η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα για «τσάντες και φακέλους με χρήματα που έφευγαν από τον κ. Καλογρίτσα προς τον ΣΥΡΙΖΑ».

Αναλυτικότερα, η εισαγγελέας της έδρας ανέφερε: «Πρέπει να διαφυλαχθεί το κύρος του Ειδικού Δικαστηρίου. Το λέω αυτό γιατί δεν πρέπει να γίνει εδώ στίβος πολιτικών αντιπαραθέσεων, για να μη πω αρένα. Ότιδηποτε συνεισφέρεται στην υπόθεση για βαλίτσες, χρήματα κ.τ.λ., είμαστε υποχρεωμένοι να ενεργήσουμε αναλόγως. Γι’ αυτό εγώ θα ζητήσω τα πρακτικά να σταλούν στην Εισαγγελία να ελεγχθούν».

Παράλληλα, η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε την απόρριψη των ενστάσεων των συνηγόρων της πλευράς Παππά, κάνοντας αρκετές υποσημειώσεις. Για το θέμα της παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών, που τέθηκε ως ένσταση από την πλευρά του Νίκου Παππά, ανέφερε: «Τα sms εμπίπτουν στην έννοια του απορρήτου. Θα πρέπει να σταθμίσουμε τα έννομα αγαθά. Το απόρρητο της ιδιωτικής ζωής, αλλά και αυτό της δίκαιης δίκης. Τα στοιχεία που υπάρχουν πρέπει να τεθούν στη δικαστική διερεύνηση. Είμαι της άποψης ότι όλα τα στοιχεία πρέπει να τίθενται στη διάθεση του δικαστηρίου και να αξιολογούνται».

Ως προς τον τρόπο που έχουν αποτυπωθεί τα μηνύματα, δηλαδή σε χαρτί, η κυρία Σμυρλή σημείωσε: «Δεν έχουμε αποτύπωση αυτών των μηνυμάτων με τον ενδεδειγμένο τρόπο, όπως γίνεται από αρμόδια αρχή. Δεν υπάρχει σφραγίδα εγκυρότητας γι’ αυτό θα αξιολογηθούν ελευθέρως. Σε κάθε περίπτωση θα αξιολογηθούν με αυτή την παράμετρο».

Κατέθεσε ο Τρύφων Αλεξιάδης

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης κατέθεσε σήμερα στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών για την πορεία του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά το επίμαχο διάστημα του 2016 που διεξήχθη ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και τη νομιμότητα των ενεργειών του, αλλά και το κλίμα που επικρατούσε τότε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ).

Αναλυτικότερα, ο κ. Αλεξιάδης, μεταξύ των άλλων, ανέφερε ότι ο νόμος του κ. Παππά ήταν ένας νόμος για να μπει τάξη στο άναρχο πειρατικό τοπίο των ΜΜΕ και για να αυξηθούν τα έσοδα του Δημοσίου. Ακόμη, ο κ. Αλεξιάδης, ανέφερε ότι με τον κ. Παππά η τότε κυβέρνηση αύξησε κατά 280 εκατ. ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό και συνέχισε ότι υπήρχε μια μερίδα του Τύπου που δεν τηρούσε τη δεοντολογία.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ, ανέφερε ο μάρτυρας, ήταν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ παραπλανώντας και διαστρεβλώνοντας τη πραγματικότητα, υπήρχε προπαγάνδα, παραπληροφόρηση και αποσιώπηση γεγονότων.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Αλεξιάδης, ανέφερε ότι ακόμη και το ΣΥΡΙΖΑ channel να υπήρχε, όπως λένε, δεν θα ήταν δυνατόν να αλλάξει αυτή η ισορροπία κατά του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τη στάση που κρατούσαν απέναντί του τα άλλα μέσα ενημέρωσης.

«Με τερτίπια η αλήθεια δεν συγκαλύπτεται» λένε Λοβέρδος και Καραχάλιος

Τέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος και Άγγελος Καραχάλιος συνήγοροι του Χρήστου Καλογρίτσα, σε δήλωση ανέφεραν:

«Η παρελκυστική τακτική του κ. Παππά δια των συνηγόρων του με δικονομικό ακτιβισμό να καθυστερήσει τη λειτουργία του Δικαστηρίου μη τυχόν και γλυτώσει από τα όσα η Δικαιοσύνη έχει να αποφανθεί χτύπησε σήμερα ακόμη μια φορά στα βράχια. Το ψευδές επιχειρήματα ότι τάχα τα sms είναι πλαστά απορρίφθηκε ομόφωνα από το Δικαστήριο. Με τερτίπια η αλήθεια δεν συγκαλύπτεται».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Στον εισαγγελέα τα πρακτικά για τις βαλίτσες και τους φακέλους με τα χρήματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ - Γνήσια τα SMS Παππά"

Τσίπρας: Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τις παρακολουθήσεις

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής για το ζήτημα των παρακολουθήσεων, το απόγευμα της Τετάρτης.

«Σήμερα θα μιλήσουμε στη βάση των αποδείξεων» είπε ο Αλ. Τσίπρας, σχολιάζοντας πως ήρθε η ώρα να λύσει την απορία σε όσους αναρωτήθηκαν τι περιείχε ο φάκελος που κρατούσε όταν έβγαινε χθες από τα γραφεία της ΑΔΑΕ, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρό της, Χρήστο Ράμμο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικότερα, είπε πως ο φάκελος περιείχε τα αποτελέσματα της έρευνας της ΑΔΑΕ, ύστερα από αίτημα που κατέθεσε εκείνος στην Αρχή στις 7/12 και που εμπλούτισε -κατόπιν γραπτού αιτήματος της αρχής- με μεταγενέστερο αίτημά του στις 28/12. «Ο φάκελος λοιπόν περιέχει τα παράνομα έργα του σκοτεινού παρακράτους που έστησε ο κ. Μητσοτάκης, το ξεγύμνωμα του παρακράτους από την πιο αρμόδια αρχή του κράτους» είπε ο κ. Τσίπρας.

Ανέφερε ειδικότερα ότι «στις 28/12, λοιπόν, και ενώ ήταν γνωστό ότι στα αρχεία των παρόχων η Ανεξάρτητη Αρχή είχε ήδη βρει ευρήματα επισυνδέσεων της ΕΥΠ, πέραν του κ. Ανδρουλάκη και του κ. Κουκάκη, και για τα τηλέφωνα του ευρωβουλευτή Κύρτσου και του δημοσιογράφου Τέλλογλου, ζήτησα επισήμως γραπτώς να διεξαχθεί έλεγχος από την Αρχή ώστε να διαλευκάνει αν ετέθη πράγματι σε επισύνδεση από την ΕΥΠ, με διάταξη υπογεγραμμένη από την αρμόδια εισαγγελέα της ΕΥΠ, ο υπουργός Εργασίας κ. Χατζηδάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΣ κ. Λαλούσης, ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας κ. Διακόπουλος, ο πρώην και ο νυν επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών κ.κ. Λάγιος και Αλεξόπουλος». «Και η απάντηση που επίσημα έλαβα σε αυτόν τον κλειστό φάκελο, ήταν έξι στα έξι» τόνισε, προσθέτοντας ότι «για όλους ευρέθησαν επισυνδέσεις της ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη».

«Φτάσαμε αισίως στον αριθμό 10 των ανθρώπων για τους οποίους επισήμως πλέον υπάρχουν ευρήματα παρακολούθησης από την ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη» τόνισε και υπογράμμισε ότι «εμείς αυτήν την εκτροπή δεν δικαιούμεθα να την καταπιούμε». «Μπορεί αυτή η εκτροπή να περάσει χωρίς καμία απόδοση ευθυνών; Τι θα σημαίνει αυτό για την επόμενη μέρα;» διερωτήθηκε.

«Εχουμε ιστορική υποχρέωση να δράσουμε. Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που μας προσφέρει η Δημοκρατία. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση στην υπόθεση αυτής της εκτροπής είναι ένοχοι. Η παραμονή τους στην κυβέρνηση της χώρας είναι επικίνδυνη» τόνισε και επεσήμανε ότι, έπειτα από όσα έχουν συμβεί, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν μπορούν να παραμείνουν στη θέση τους ούτε μία μέρα.

«Για την πατρίδα, την κοινωνία, τα πολιτικά κόμματα, τους πολίτες, έρχεται κάποτε μια κρίσιμη ώρα που καλούνται να πάρουν σαφή θέση, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Σε μια τέτοια στιγμή βρισκόμαστε σήμερα» είπε και σημείωσε ότι η τύχη της χώρας βρίσκεται στα χέρια μιας κυβέρνησης «όχι μόνο ανίκανης, προσκολλημένης σε ιδιοτέλειες και συμφέροντα, αλλά και βαθιά αντιδημοκρατικής. Και ενός πρωθυπουργού που γράφει το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αποστασίας από τους κανόνες της δημοκρατίας».

Τόνισε ότι «κανείς και καμιά δεν δικαιούνται να κλείνουν τα μάτια, γιατί αυτό που συμβαίνει δεν αφορά μόνο κάποιους έγκριτους συνταγματολόγους, αλλά αφορά τη ζωή των ανθρώπων». Σημείωσε ότι «η ελληνική κοινωνία ζει εδώ και έξι μήνες στη δίνη των αποκαλύψεων για ασύλληπτο αριθμό υποκλοπών. Στη δίνη της πιο εκτεταμένης και βαθιάς εκτροπής από τους κανόνες δικαίου που είδε η χώρα μετά το 1974».

Είπε ότι «δημοσιογράφοι, ευρωβουλευτές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., υπουργοί, επιχειρηματίες, στελέχη των ενόπλων μας δυνάμεων, έγιναν βορά ενός παράνομου, πράγματι ρυπαρού δικτύου. Ενός εγκληματικού δικτύου, θα έλεγα εγώ. Που είχε όμως έδρα το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου. Και συντονιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

Ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός «οργάνωσε αυτό το δίκτυο προκειμένου να έχει στο χέρι, όχι μόνο χρήσιμες πληροφορίες για τους πολιτικούς του αντιπάλους, τους πολιτικούς του φίλους, τους οικονομικούς παράγοντες του τόπου, τη στρατιωτική ηγεσία, τους δημοσιογράφους, τους αξιωματικούς του στρατεύματος. Αλλά και για να τους έχει στο χέρι τους ίδιους, να τους εκβιάζει. Να γνωρίζει τις σκέψεις, τις επιδιώξεις, τις αδυναμίες τους». Πρόσθεσε ότι «το δίκτυο αυτό το οργάνωσε με πολύ σοβαρό σχεδιασμό από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση του τόπου».

Χαρακτήρισε, δε, τον πρωθυπουργό «εγκέφαλο και αρχηγό του εγκληματικού αυτού δικτύου», καταλογίζοντάς του αλαζονεία, καθώς και ότι «πίστευε ότι κανείς ποτέ δεν θα τον ελέγξει». Κατηγόρησε επιπλέον τον κ. Μητσοτάκη ότι «επί έξι μήνες λέει συνειδητά ψέματα, ότι δεν γνώριζε».
Ολόκληρη η ομιλία του Αλ. Τσίπρα: 

 

kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας: Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τις παρακολουθήσεις"

Μετά τη Γερμανία, Ισπανία, Ολλανδία και Φινλανδία θετικές στο να στείλουν Leopard 2 στην Ουκρανία

Η Ισπανία είναι ανοικτή στην προμήθεια γερμανικής κατασκευής αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα η υπουργός Άμυνας Μαργκαρίτα Ρόμπλες, μετά την απόφαση της Γερμανίας να στείλει τα άρματα μάχης και να επιτρέψει και σε άλλες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ να κάνουν το ίδιο.

Η Ολλανδία δήλωσε επίσης έτοιμη να παραδώσει άρματα μάχης στην Ουκρανία αν χρειαστεί και η Φινλανδία ότι θα είναι μεταξύ των χωρών που στέλνουν άρματα μάχης στη χώρα αυτή.

Η Ρόμπλες είπε στο πρακτορείο ειδήσεων EFE πως η Ισπανία θα ενεργήσει σε συντονισμό με τους Δυτικούς συμμάχους βοηθώντας την Ουκρανία να αποκρούσει τη ρωσική εισβολή.

Σύμφωνα με τον ερευνητή σε θέματα ασφάλειας και άμυνας στο κέντρο σκέψης Elcano Φελίς Αρτεάγκα, η Ισπανία διαθέτει 108 άρματα μάχης 24A. Περίπου τα μισά από αυτά βρίσκονται στους ισπανικούς θύλακες Θέουτα και Μελίγια και 53 είναι σε εφεδρεία και θα πρέπει να επανεξοπλιστούν, είπε ο Αρτεάγκα, ο οποίος πρόσθεσε πως θα χρειαστούν πιθανόν μερικοί μήνες για να ετοιμαστούν.

Η Ολλανδία είναι έτοιμη να παραδώσει άρματα μάχης στην Ουκρανία, αν χρειαστεί, δήλωσε από την πλευρά του ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε. «Αν βοηθά μια συμβολή από την Ολλανδία, είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε» είπε ο Ρούτε στο ολλανδικό δίκτυο RTL.

Ο Ρούτε είπε πως η Ολλανδία θα μπορούσε να επιλέξει να αγοράσει άρματα μάχης που μισθώνει τώρα από τη Γερμανία και να τα δώσει στην Ουκρανία.

Ο υπουργός Άμυνας της Φινλανδίας, Μίκο Σαβόλα, είπε πως η χώρα του θα συμμετάσχει στην ομάδα των χωρών που στέλνουν άρματα μάχης στην Ουκρανία, αν και η συμβολή της θα είναι περιορισμένη.

«Η διεθνής συνεργασία για την αποστολή Leopards στην Ουκρανία προχωρεί τώρα και η Φινλανδία θα συμμετάσχει» δήλωσε ο Σαβόλα στους δημοσιογράφους αρνούμενος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, να πει περισσότερα για το μέγεθος της φινλανδικής συμβολής.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μετά τη Γερμανία, Ισπανία, Ολλανδία και Φινλανδία θετικές στο να στείλουν Leopard 2 στην Ουκρανία"

Ζάκυνθος: Κλειστά την Πέμπτη τα σχολεία με απόφαση δημάρχου, υπό τον φόβο της κακοκαιρίας – Μήνυμα από το 112

Την απόφαση να μην ανοίξουν αύριο Πέμπτη τα σχολεία του νησιού πήρε ο δήμαρχος Ζακύνθου, μετά τις ανακοινώσεις και την ανησυχία της έντασης των καιρικών φαινομένων από απόψε το βράδυ μέχρι και αύριο.

Η απόφαση αυτή φαίνεται πως ελήφθη και υπό τον φόβο του δεδομένου ότι πολλά από τα σχολικά κτήρια της Ζακύνθου έχουν πολλά και σοβαρά προβλήματα, για τα οποία ο Δήμος έχει δεχθεί ήδη δύο εξώδικα από συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

Απουσία στεγάστρων, διαβρωμένοι σοβάδες προβληματικές και επικίνδυνες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, απροστάτευτοι και ακατάλληλοι εξωτερικοί χώροι, ακατάλληλα ή φθαρμένα παράθυρα και πόρτες, είναι μερικά από τα προβλήματα που αναφέρουν στα εξώδικα και στις επιστολές τους προς την εισαγγελία Ζακύνθου οι σύλλογοι γονέων που έχουν προσφύγει κατά της δημοτικής αρχής.

 

ertnews

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάκυνθος: Κλειστά την Πέμπτη τα σχολεία με απόφαση δημάρχου, υπό τον φόβο της κακοκαιρίας – Μήνυμα από το 112"

Συνελήφθη ο αλλοδαπός που έστειλε τα απειλητικά email για τοποθέτηση βόμβας σε «Ελευθέριος Βενιζέλος» και νοσοκομεία

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα (Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2025) στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος, αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τρομοκρατικές πράξεις, διασπορά ψευδών ειδήσεων, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας κατά συρροή, διατάραξη της ειρήνης των πολιτών και απόπειρα παρακώλησης συγκοινωνιών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς είχε προβεί στην αποστολή email, με τα οποία απειλούσε για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και σε έξι νοσοκομεία της Αττικής.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη ο αλλοδαπός που έστειλε τα απειλητικά email για τοποθέτηση βόμβας σε «Ελευθέριος Βενιζέλος» και νοσοκομεία"

Όλαφ Σολτς: Ανακοίνωσε την απόφαση για παράδοση 14 Leopard στους Ουκρανούς

Η Γερμανία θα διαθέσει στην Ουκρανία 14 άρματα μάχης Leopard 2-A6, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει από χθες, Τρίτη, το βράδυ.

Σύμφωνα με τον κ. Σολτς, η απόφαση αποτελεί το αποτέλεσμα εντατικών διαβουλεύσεων με τους ευρωπαίους και τους διεθνείς εταίρους της Γερμανίας και «είναι σύμφωνη με τη γνωστή μας γραμμή υποστήριξης της Ουκρανίας στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας. Ενεργούμε σε στενό διεθνή συντονισμό».

Ο στόχος τώρα, πρόσθεσε ο καγκελάριος, είναι να συγκεντρωθούν γρήγορα δύο τάγματα αρμάτων μάχης για την Ουκρανία, ενώ το πακέτο περιλαμβάνει πυρομαχικά και συντήρηση των αρμάτων. Οι Ουκρανοί στρατιώτες θα πρέπει να εκπαιδευτούν στα Leopard στη Γερμανία, διευκρίνισε ο κ. Σολτς.

Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, η σχετική απόφαση ελήφθη χθες το απόγευμα στην καγκελαρία, έπειτα από τη διαβεβαίωση ότι και οι ΗΠΑ θα παραδώσουν στην Ουκρανία 30 άρματα μάχης Abrams. Ο Όλαφ Σολτς είχε κατ' επανάληψη τονίσει ότι επιμένει στην «διατλαντική αρμονία» σε ό,τι αφορά την παράδοση αρμάτων μάχης. Είχε δεχθεί ωστόσο δριμεία κριτική για την επιφυλακτικότητά του, τόσο από συμμάχους της Γερμανίας όσο και στο εσωτερικό της χώρας.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Όλαφ Σολτς: Ανακοίνωσε την απόφαση για παράδοση 14 Leopard στους Ουκρανούς"

Καιρός: Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ

Ο καιρός συνεχίζει στο ίδιο «μοτίβο», με την ΕΜΥ να επικαιροποιεί το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Η ΕΜΥ επισημαίνει πως η επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών έχει ουσιαστικές διαφοροποιήσεις μόνο στα υψόμετρα όπου αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις.

Σημαντική επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους επικίνδυνα φαινόμενα προβλέπεται από το απόγευμα της Τετάρτης έως και την Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τοπικές χαλαζοπτώσεις και τις πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές στα βόρεια με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο. 

Σήμερα Τετάρτη

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

στα νησιά του Ιονίου (κυρίως στη Ζάκυνθο, την Κεφαλλονιά, τη Λευκάδα και την Ιθάκη), στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, στη δυτική Στερεά και βαθμιαία στην Ήπειρο.

2. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά, οι οποίες από νωρίς το βράδυ θα είναι κατά τόπους πυκνές:
– στη δυτική Μακεδονία
– στην Ήπειρο (ενδεικτικό υψόμετρο τα 500 μέτρα και πάνω)
– στα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και στα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας (ενδεικτικό υψόμετρο τα 600-700 μέτρα και πάνω)
– στη δυτική και κεντρική Στερεά (ενδεικτικό υψόμετρο τα 600-700 μέτρα και πάνω).

3. Οι νότιοι άνεμοι θα φθάνουν τοπικά στο Ιόνιο τα 8 και πιθανώς πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ. 

Αύριο Πέμπτη

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
– μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο
– από τις πρωινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο και βαθμιαία στην κεντρική Στερεά και τη Θεσσαλία με εξασθένηση από το απόγευμα
– από τις προμεσημβρινές ώρες στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και τις Σποράδες με εξασθένηση το βράδυ
– από το απόγευμα στις Κυκλάδες και στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία
– από νωρίς το βράδυ στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
2. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά και τοπικά σε περιοχές στα βόρεια με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές:
– στη δυτική Μακεδονία, την κεντρική Μακεδονία και την Ήπειρο (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 400-500 μέτρα και πάνω)
– στη Θεσσαλία (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-600 μέτρα και πάνω)
– στη δυτική και κεντρική Στερεά (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 700-800 μέτρα και πάνω)
– από νωρίς το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 400-500 μέτρα και πάνω).
3. Οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο σταδιακά θα ενισχυθούν στα 8 και τοπικά στα 9 μποφόρ. 

Την Παρασκευή

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
έως και τις πρωινές ώρες στη Θράκη και τις ανατολικές Κυκλάδες και έως τις μεσημβρινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
2. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά, οι οποίες έως και τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-600 μέτρα και πάνω).
3. Οι άνεμοι θα φθάνουν τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ τις πρωινές ώρες.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ"

Βουλή: Άρση ασυλίας για τον Α. Πάτση – Απορρίφθηκε το αίτημα για τον βουλευτή της ΝΔ Ν. Μανωλάκο

Με 274 ψήφους «υπέρ» αποφασίστηκε η άρση ασυλίας του βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση για τα αδικήματα της κατά εξακολούθηση υποβολής ανακριβής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης καθώς και συμμετοχή σε εταιρεία με έδρα της αλλοδαπής (σύμφωνα με τον Ειδικό Νόμο 313/2003). Στην ονομαστική ψηφοφορία συμμετείχαν 274 βουλευτές.

Ο κ. Πάτσης δεν θέλησε να λάβει τον λόγο. Υπενθυμίζεται ότι η γνωμοδότηση της Επιτροπής Δεοντολογίας προς την Ολομέλεια ήταν ομόφωνα υπέρ της άρσης ασυλίας του βουλευτή.

Αντίθετα, με 272 ψήφους «κατά», έναντι 2 «υπέρ» απορρίφθηκε το εισαγγελικό αίτημα άρσης ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Νικόλαου Μανωλάκου, σχετικά με τη μήνυση που του έχει υποβάλει συνυποψήφιά του στην εκλογική περιφέρεια της Α’ Πειραιώς με τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας, της έκδοση ψευδούς βεβαίωσης, της παράβασης καθήκοντος και της συκοφαντικής δυσφήμησης.

Ο βουλευτής της ΝΔ δεν θέλησε να τοποθετηθεί επί της υπόθεσης στην Ολομέλεια. Η Επιτροπή Δεοντολογίας είχε εισηγηθεί ομόφωνα στην Ολομέλεια την απόρριψη της αίτησης ασυλίας του βουλευτή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ /ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Άρση ασυλίας για τον Α. Πάτση – Απορρίφθηκε το αίτημα για τον βουλευτή της ΝΔ Ν. Μανωλάκο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news