facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Πυροσβεστική: 56 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

Συνολικά 56 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας. Από αυτές, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική, οι 55 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη μία.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: 56 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα"

Δημοσκόπηση Prorata: Στις 12,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύονται τα δεξιά κόμματα

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 12,5 μονάδες διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που παραμένει δεύτερος αναφορικά με τις ευρωεκλογές, στη δημοσκόπηση της Prorata, για την τηλεόραση του Attica.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Prorata στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 25,5%,δεύτερο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 13%, τρίτο το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 11%, ενώ η Ελληνική Λύση κατατάσσεται τέταρτη με 8,5% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 8%, και η Πλεύση Ελευθερίας με 4%.

Στο 3,5% καταγράφεται η δύναμη της Νέας Αριστεράς, στο 3% της Νίκης, στο 2% του ΜΕΡΑ 25, ενώ από 1,5% συγκεντρώνουν Δημοκράτες, Φωνή Λογικής και Σπαρτιάτες. Με 1% καταγράφεται ο ΚΟΣΜΟΣ.

Σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της PRORATA για το ATTICA TV (Ιανουάριος 2024), η ΝΔ εμφανίζει υποχώρηση της τάξης των 4,5 μονάδων, ο ΣΥΡΙΖΑ άνοδο 2,5 μονάδων και το ΠΑΣΟΚ κάμψη 2 μονάδων.

Πτώση εμφανίζει και το ΚΚΕ (από 9 σε 8%), ενώ σημαντική άνοδο καταγράφει η Ελληνική Λύση (8,5 από 5%). Ανοδικές είναι οι τάσεις για την Πλεύση Ελευθερίας (4 από 2,5%) και για τη Νέα Αριστερά (3,5 από 3%).

Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των κομμάτων για τις ευρωεκλογές, η έρευνα εμφανίζει τη ΝΔ να κινείται από 28 έως 32%, τον ΣΥΡΙΖΑ από 13,5 έως 16,5%, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ από 11,5 έως 14,5%, την Ελληνική Λύση από 9 έως 11% και το ΚΚΕ από 8 έως 10%. Κατά την εκτίμηση της PRORATA, 3,5 έως 5% είναι το εύρος της επιρροής της Πλεύσης Ελευθερίας, 3 έως 4,5% της Νέας Αριστεράς και 2,5 έως 4% της Νίκης.

Μπροστά ο «Κανένας»

Στο ερώτημα για τον «ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο για πρωθυπουργό», το προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι όλων των υπολοίπων παραμένει μεγάλο (33% έναντι 6% των Στ. Κασσελάκη και Κ.Βελλόπουλου), το 40% ωστόσο όσων ερωτήθηκαν δηλώνουν ότι δεν εμπιστεύονται κανέναν.

Στη λίστα των θεμάτων που επηρεάζουν περισσότερο την ψήφο των ερωτηθέντων, η ακρίβεια εξακολουθεί να διατηρείται στην πρώτη θέση (46%), σημαντικά ωστόσο επηρεάζουν τους εκλογείς η εγκληματικότητα (30%), η διαφθορά και τα σκάνδαλα (25%), τα Τέμπη (24%) και οι εξελίξεις στο ΕΣΥ (19%).

Στο ερώτημα, τέλος, πώς αντιμετωπίζει η κοινή γνώμη το ενδεχόμενο να κατοχυρωθεί νομικά ο όρος «γυναικοκτονία», το 65% απαντά θετικά, αδιάφορα το 17% και αρνητικά το 15%.

Γιατί ανεβαίνουν τα δεξιά κόμματα

Σύμφωνα με την έρευνα, τον σημαντικότερο ρόλο στην εκλογική προτίμηση όσων μετακινήθηκαν από τον Ιούνιο του 2023 μέχρι σήμερα σε κόμμα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, έπαιξε «η απομάκρυνση του κόμματος από παραδοσιακές του θέσεις» (60%), ενώ οι εξελίξεις που επηρέασαν περισσότερο τους ψηφοφόρους αυτής της κατηγορίας ήταν: η ψήφιση του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια (51%), η αύξηση της εγκληματικότητας(34%), η διαχείριση της υπόθεσης των Τεμπών (31%) και η ακρίβεια (24%).

Στο ερώτημα τι προτίθενται να ψηφίσουν οι εκλογείς που αυτοτοποθετούνται στην κεντροδεξιά, η κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αδιαμφισβήτητη (ΝΔ 54%, Ελληνική Λύση 14%).  Η εικόνα όμως αλλάζει, όταν καλούνται να απαντήσουν όσοι αυτοτοποθετούνται στη Δεξιά και την Ακροδεξιά, όπου η ΝΔ πιέζεται από την Ελληνική Λύση (31 έναντι 30%), ενώ 8% εμφανίζεται να παίρνει η Νίκη, 7% η Φωνή Λογικής και 3% οι Σπαρτιάτες.

Το σύνολο των ερωτηθέντων, πάντως, εκτιμά ότι στις ευρωεκλογές τα κόμματα δεξιά της ΝΔ θα καταγράψουν άνοδο (58%), ενώ μόνο το 22% θεωρεί ότι θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα.

Τέλος στο ερώτημα αν η χώρα κινείται στη σωστή ή στη λάθος κατεύθυνση το 63% λέει μάλλον ή σίγουρα προς τη λάθος ενώ το 34% σίγουρα ή μάλλον σίγουρα προς τη σωστή.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Prorata: Στις 12,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύονται τα δεξιά κόμματα"

Μπελέρης για την υποψηφιότητά του με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές: «Μάχη όχι προσωπική, αλλά για το κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία»

«Είναι μάχη για τις αξίες που πρεσβεύει η Δύση και η Ευρώπη και οι οποίες πρέπει να γίνονται σεβαστές από όσους θέλουν να ενταχθούν στη μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια. Είναι μάχη για το πιο ταλαιπωρημένο και αδικημένο κομμάτι του ελληνισμού, την Ελληνική μειονότητα της Αλβανίας» επισημαίνει σε μήνυμά του μετά τις ανακοινώσεις της ΝΔ για τους υποψηφίους του κόμματος ο Φρέντη Μπελέρης, Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη κυβερνών κόμμα, Εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας.

Ολόκληρο το μήνυμά του

Αγαπητοί συμπατριώτες μου,

Σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μου προσέφερε τη δυνατότητα να διεκδικήσω την ψήφου του ελληνικού λαού στις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024. Τον ευχαριστώ για αυτό αλλά πρωτίστως τον ευχαριστώ για την αμέριστη στήριξη που μου προσέφερε όλους αυτούς τους μήνες που βρίσκομαι φυλακισμένος. Η μάχη που δίνω δεν είναι προσωπική. Είναι μάχη για το κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία, οι κανόνες των οποίων πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους. Είναι μάχη για τις αξίες που πρεσβεύει η Δύση και η Ευρώπη και οι οποίες πρέπει να γίνονται σεβαστές από όσους θέλουν να ενταχθούν στη μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια. Είναι μάχη για το πιο ταλαιπωρημένο και αδικημένο κομμάτι του ελληνισμού, την Ελληνική μειονότητα της Αλβανίας. Τα αδέρφια μου που μετά από δεκαετίες καταπίεσης θέλουν και δικαιούνται να ζουν ελεύθερα και ειρηνικά, χωρίς φόβο, σε έναν τόπο που σέβεται τα δικαιώματα, την τιμή και τις περιουσίες τους.

Καλώ κάθε Ελληνίδα και Έλληνα να στηρίξει το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, να στηρίξει τον Πρωθυπουργό που χτίζει με αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα μια ισχυρή και περήφανη Ελλάδα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Φρέντης Μπελέρης

 

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπελέρης για την υποψηφιότητά του με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές: «Μάχη όχι προσωπική, αλλά για το κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία»"

Με τη απειλή μαχαιριού δύο νεαροί λήστεψαν 11 μίνι μάρκετ στου Ζωγράφου – Τους συνέλαβαν στην Πανεπιστημιούπολη

Χειροπέδες σε δύο νεαρά άτομα ηλικίας 19 και 21 ετών πέρασαν αστυνομικοί στην περιοχή του Ζωγράφου την περασμένη Παρασκευή (12.04.2024).

Σε βάρος των δύο νεαρών που συνέλαβε η αστυνομία στου Ζωγράφου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστείες κατά συρροή, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, βία κατά υπαλλήλων και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ από την έρευνα προέκυψε ότι από τον Δεκέμβριο του 2023, οι κατηγορούμενοι έκαναν ένοπλες ληστείες χρησιμοποιώντας μαχαίρι σε καταστήματα στην περιοχή του Ζωγράφου. Ειδικότερα, ο 19χρονος, με τη βοήθεια του 21χρονου ο οποίος είχε το ρόλο του οδηγού, πήγαινε κυρίως απογεύματα και βράδια σε καταστήματα mini market, όπου με τη απειλή μαχαιριού ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους και αφαιρούσε χρηματικά ποσά από τα ταμεία.

Οι αστυνομικοί μετά από έρευνα και ανάλυση δεδομένων, ταυτοποίησαν τους κατηγορούμενους και τους συνέλαβαν κατά την έξοδο τους με αυτοκίνητο από την Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου όπου είχαν καταφύγει έπειτα από ληστεία που είχαν διαπράξει λίγο νωρίτερα σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο όχημα και σε 2 σπίτια, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• μαχαίρι και πλαστικό γάντι που είχαν χρησιμοποιηθεί κατά τη διάπραξη της ληστείας στο πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών,

• πτυσσόμενο πιστόλι χειρός,

• εκτοξευτής φυσιγγίου και

• το χρηματικό ποσό των 650 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 11 ληστείες στην περιοχή του Ζωγράφου, ενώ οι έρευνες για την πλήρη εξακρίβωση της εγκληματικής δραστηριότητάς τους συνεχίζονται.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Με τη απειλή μαχαιριού δύο νεαροί λήστεψαν 11 μίνι μάρκετ στου Ζωγράφου – Τους συνέλαβαν στην Πανεπιστημιούπολη"

Διασύνδεση POS – Tαμειακών: Έπεσαν οι πρώτες «καμπάνες» σε επιχειρήσεις που δεν έπραξαν το παραμικρό

Πρόστιμα στις επιχειρήσεις που δεν έχουν προβεί ακόμα σε καμιά ενέργεια για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS, άρχισε να επιβάλλει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών «η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές των υπόχρεων προς διασύνδεση επιχειρήσεων, βαίνει προς ολοκλήρωση. Ήδη το 90% των επιχειρήσεων είτε έχει διασυνδέσει τα συστήματα του, είτε πρόκειται να το πράξει μέχρι το τέλος Απριλίου, καθώς έχει δεσμευθεί να πραγματοποιήσει τα προγραμματισμένα ραντεβού με τους τεχνικούς εγκατάστασης. Παράλληλα, έχει ήδη ξεκινήσει η επιβολή προστίμων σε όσες επιχειρήσεις δεν έχουν προχωρήσει σε καμία ενέργεια. Σημειώνεται δε πως καμία επιπλέον παράταση δεν πρόκειται να δοθεί. Το έργο βρίσκεται στην τελική φάση υλοποίησης, με την συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων να έχει συμμορφωθεί.»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου:

*Από την προηγούμενη εβδομάδα, η ΑΑΔΕ υλοποιεί ήδη ελέγχους σε επιχειρήσεις με τζίρο άνω του 1 εκατ. ευρώ οι οποίες δεν προχώρησαν στη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές τους μηχανές, ούτε προγραμμάτισαν ραντεβού εντός του Απριλίου. Σημειώνεται πως στο πλαίσιο των ελέγχων αυτών έχουν ήδη δρομολογηθεί τα πρώτα 5 πρόστιμα ύψους 10.000 και 20.000€.

*Εντός των επόμενων ημερών οι έλεγχοι αναμένεται να επεκταθούν και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις ασχέτως τζίρου. Ήδη η ΑΑΔΕ έχει προχωρήσει σε τηλεφωνική επικοινωνία σε 2.900 επιχειρήσεις με τζίρο κάτω του 1 εκατ. ευρώ που δεν συμμορφώθηκαν με τα χρονοδιαγράμματα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η καθυστέρηση στις διαδικασίες της διασύνδεσης οφείλεται σε ανωτέρα βία ή αμέλεια. Σε ποσοστό 10% εντοπίστηκαν μη ικανοποιητικές δικαιολογίες και αναμένεται να  ακολουθήσουν οι σχετικοί έλεγχοι.

*Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει και οι έλεγχοι σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις των 35 κλάδων λιανικής (ταξί, λαϊκές αγορές, περίπτερα κ.λπ.), που υποχρεούνται να έχουν εγκατεστημένα POS και να δέχονται συναλλαγές με κάρτες. Στους ελέγχους που έχει ήδη υλοποιήσει η ΑΑΔΕ διαπιστώθηκε ότι:

•        Σε 1.132 ταξί εντοπίστηκαν 27 που δεν διέθεταν POS.

•        Σε 1.592 πάγκους λαϊκών αγορών 102 δεν είχαν POS ή δεν είχαν κλείσει ραντεβού διασύνδεσης.

*Παράλληλα, η  ΑΑΔΕ αποστέλλει συνεχώς μαζικά e-mail στις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδέσει τα συστήματα τους προκειμένου να συμμορφωθούν εντός του χρονοδιαγράμματος. Αντίστοιχο e-mail πρόκειται να σταλεί και σήμερα. Επιπλέον, στα ενημερωτικά ηλεκτρονικά μηνύματα σημειώνεται πως «σε περίπτωση επικοινωνίας του τεχνικού μαζί σας με σκοπό τη διενέργεια του ραντεβού σε ημερομηνία προγενέστερη από εκείνη του αρχικώς προγραμματισθέντος, παρακαλούμε όπως προχωρήσετε στην άμεση πραγματοποίηση του ραντεβού και στη διασύνδεση το νωρίτερο δυνατό, καθώς σε ενδεχόμενη αδυναμία του τεχνικού ανταπόκρισης την αρχικώς προγραμματισμένη ημέρα, ιδιαίτερα εάν πρόκειται για τις τελευταίες ημέρες του Απριλίου, υφίσταται κίνδυνος μη εκπλήρωσης της υποχρέωσης διασύνδεσης εντός της οριζόμενης προθεσμίας».

Προθεσμίες διασύνδεσης POS – ταμειακών μηχανών

Υπενθυμίζεται ότι έως την 30η Απριλίου 2024 έχουν περιθώριο διασύνδεσης:

•        Οι επιχειρήσεις που δεν προχώρησαν στην διασύνδεση των συστημάτων τους εντός Μαρτίου, αλλά έχουν προγραμματισμένο ραντεβού με τεχνικό εγκατάστασης εντός Απριλίου.

•        Οι επιχειρήσεις που έχουν δηλώσει στο Μητρώο POS ότι πρόκειται να αντικαταστήσουν το ταμειακό τους σύστημα με κάποια από τις νέες διαθέσιμες λύσεις «all in one», που δεν απαιτεί επιπλέον ενέργειες διασύνδεσης, παρά την πραγματοποίηση συναλλαγών. ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι έχουν προμηθευτεί κάποια λύση all in one αλλά δεν έχουν πραγματοποιήσει συναλλαγή θεωρούνται ως «μη συνδεδεμένοι»! Σημειώνεται ότι έχουν εγκριθεί επτά πάροχοι ηλεκτρονικής τιμολόγησης με τέτοιες λύσεις.

-Ειδικά οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ταμειακό σύστημα με λογισμικό ERP και πρέπει να ακολουθήσουν τον βασικό κανόνα διασύνδεσης της Α.1155/2023 για τα POS τους, υπενθυμίζεται ότι έχουν προθεσμία ως την 31η Μαΐου και σε περίπτωση προγραμματισμένου ραντεβού με σκοπό τη διασύνδεση εντός Ιουνίου 2024 έως το τέλος του συγκεκριμένου μήνα.

-Τέλος, οι ταμειακές μηχανές των επιχειρήσεων που είναι κλειστές για οποιοδήποτε λόγο (π.χ. εποχικότητα) και θα ανοίξουν μετά το τέλος του παραπάνω χρονοδιαγράμματος θα πρέπει να διασυνδεθούν με τα τερματικά POS που διαθέτουν από την πρώτη ημέρα της επανέναρξης λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Ενεργοποιούνται τα πρόστιμα

Υπενθυμίζεται ότι οι υπόχρεες επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδέσει τα συστήματα τους ούτε έχουν προχωρήσει στον προγραμματισμό ραντεβού εντός Απριλίου, είναι αντιμέτωπες με την επιβολή προστίμων εφόσον δεν μπορούν να αιτιολογήσουν ότι δεν το έπραξαν για λόγους ανωτέρας βίας. Συγκεκριμένα, προβλέπεται πρόστιμο:

•        10.000 ευρώ, εφόσον τηρούν απλογραφικό λογιστικό σύστημα,

•        20.000 ευρώ για υπόχρεο διπλογραφικό.

Τα πρόστιμα αυτά μειώνονται στο μισό για επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες σε οικισμούς με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και σε νησιά με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους, (πλην των τουριστικών). Σε περίπτωση υποτροπής εντός πενταετίας τα πρόστιμα διπλασιάζονται και για κάθε επόμενη ίδια παράβαση τριπλασιάζονται.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως από 1η Απριλίου, 35 κλάδοι λιανικής υποχρεώνονται να έχουν εγκατεστημένα POS και να δέχονται συναλλαγές με κάρτες. Σε άλλη περίπτωση προβλέπεται πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ ανά παράβαση.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Διασύνδεση POS – Tαμειακών: Έπεσαν οι πρώτες «καμπάνες» σε επιχειρήσεις που δεν έπραξαν το παραμικρό"

Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές με την θερμοκρασία στους 29 βαθμούς

Ο καιρός στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα θα δώσει νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το μεσημέρι στα δυτικά και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες τις βραδινές ώρες στα νότια θαλάσσια παραθαλάσσια. Πιθανότητα τοπικών βροχών τις βραδινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά στα βόρεια έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της, κυρίως στα δυτικά, κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου. Θα φτάσει στα δυτικά τους 23 με 25 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από τις μεσημβρινές ώρες νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Πιθανότητα τοπικών βροχών τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές θα πυκνώσουν. Πιθανότητα τοπικών βροχών ή όμβρων κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τις βραδινές ώρες στα νότια θαλάσσια παραθαλάσσια.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα πυκνώσουν και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα στα βόρεια και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα βόρεια τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών από το απόγευμα.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές με την θερμοκρασία στους 29 βαθμούς"

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τετάρτη - Συμμετέχουν μετρό και ηλεκτρικός, πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία

Σε «απεργιακό κλοιό» θα βρεθεί η χώρα την Τετάρτη λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ, ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αλλά και αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Τη συμμετοχή τους στην απεργία ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Σιδηρόδρομο ενώ αναμένονται ανακοινώσεις για το πώς θα κινηθεί το τραμ.

Τα αστικά λεωφορεία στην Αθήνα αναμένεται να κινηθούν από τις 9:00 ως τις 21:00. Η στάση εργασίας θα διαρκέσει από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας.

Κανονικά αναμένεται να κινηθούν τα λεωφορεία στις γραμμές του ΟΑΣΑ τις οποίες έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Η ανακοίνωση της Hellenic Train

Λόγω της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ, στην οποία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, θα υπάρξουν αναστολές και τροποποιήσεις στα δρομολόγια σε όλο το δίκτυο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού.

Ωστόσο, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, η Hellenic Train σύμφωνα με ανακοίνωσή της θα πραγματοποιήσει τα παρακάτω δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας:

· Στο τμήμα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα: 52, 53, 56 και 57

· Στο τμήμα Λάρισα - Θεσσαλονίκη - Λάρισας: 1591, 1592, 2593, 2594, 1597 και 1598

· Στο τμήμα Πειραιάς - Κιάτο - Πειραιάς: 1300, 1305, 1318, 1323, 1326 και 2301

· Στο τμήμα Πειραιάς - Αεροδρόμιο - Πειραιάς: 1206, 1207, 1222, 1223, 1230 και 1231

· Στο τμήμα Αθήνα - Χαλκίδα - Αθήνα: 1532, 1535, 1550, 1553, 2530 και 2533

Επίσης, λόγω της απεργίας τροποποιούνται τα παρακάτω δρομολόγια:

Στο τμήμα Πειραιάς-Κιάτο-Πειραιάς:

Την Τρίτη 16.04.2024 οι αμαξοστοιχίες 2302 και 2304 θα πραγματοποιήσουν το δρομολόγιο τους από Πειραιά προς 'Ανω Λιόσια με τρένο και στο τμήμα 'Ανω Λιόσια - Κιάτο θα υποκατασταθεί με λεωφορεία.

Στο τμήμα Αθήνα-Χαλκίδα-Αθήνα:

Την Τρίτη 16.04.2024 η αμαξοστοιχία 2534 θα εκτελεστεί από Αθήνα προς Αφίδναι με τρένο και στο τμήμα Αφίδναι - Χαλκίδα θα υποκατασταθεί με λεωφορείο. Επίσης, η αμαξοστοιχία 2539 στο τμήμα Χαλκίδα - Οινόη θα υποκατασταθεί με λεωφορείο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια συμβουλευτείτε τα κατά τόπους εκδοτήρια, την ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων (https://tickets.hellenictrain.gr/), την εφαρμογή της Hellenic Train για κινητές συσκευές (HellenicTrain App), ή το 14511 (τηλέφωνο εξυπηρέτησης επιβατών).

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία την Τετάρτη σε όλη τη χώρα, καθώς η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ με κεντρικό αίτημα την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τη διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών για ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

Επίσης, συμμετέχουν στην απεργία και οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι Ομοσπονδίες. Παράλληλα, μεταξύ των ενώσεων που αποφάσισαν συμμετοχή στην απεργία είναι και η ΕΙΝΑΠ που εκπροσωπεί τους γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά.

Τρίωρες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσει η ΟΛΜΕ.

Τι ώρα είναι οι πορείες την Τετάρτη

Στις 09:30 έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Τετάρτη 17 Απριλίου και έχουν οριστεί στα εξής σημεία:

Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.
Ομόνοια: Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, Μαζικοί φορείς των δήμων της Αττικής.
Προπύλαια: Ομοσπονδίες και Σωματεία εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, Σύλλογοι Φοιτητών, Σύλλογοι στην επαγγελματική κατάρτιση.

Οι ομοσπονδίες και τα σωματεία των συνταξιούχων έχουν συγκέντρωση στις 09:00 το πρωί έξω από το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας και από εκεί θα μεταβούν με πορεία στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ διοργανώνουν απεργιακή προσυγκέντρωση στις 05:30 το πρωί στον ΗΣΑΠ του Πειραιά.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τετάρτη - Συμμετέχουν μετρό και ηλεκτρικός, πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία"

Στόχος του Ισραήλ να πλήξει το Ιράν χωρίς να προκαλέσει γενικευμένο πόλεμο – Η Τεχεράνη θα απαντήσει πιο σκληρά αν υπάρξουν αντίποινα

Ολοκληρώθηκε η πολύωρη συνεδρίαση του πολεμικού Συμβούλιου του Ισραήλ όπου εξετάστηκε η απάντηση στην επίθεση του Ιράν. Όπως μεταδίδει η Haaretz, «το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ συνεδρίασε τη Δευτέρα για αρκετές ώρες, όπου συζήτησε τις επιλογές για αντίποινα στην επίθεση του Ιράν. Το Ισραήλ ελπίζει να λάβει την υποστήριξη των ΗΠΑ σε οποιαδήποτε ενέργεια λάβει κατά της Τεχεράνης». Στόχος του Ισραήλ είναι να πλήξει το Ιράν χωρίς να προκαλέσει γενικευμένο πόλεμο, μετέδωσε το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του πολεμικού συμβουλίου του εβραϊκού κράτους. Παράλληλα αναφέρεται ότι το Ισραήλ θέλει να δράσει κατά του Ιράν σε συντονισμό με τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το Channel 12, συζητήθηκαν πολλές επιλογές, με καθεμία από αυτές να είναι μια «επώδυνη» απάντηση κατά του Ιράν, η οποία όμως δεν θα πυροδοτήσει έναν περιφερειακό πόλεμο. Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο στοχεύει επίσης να επιλέξει μια απάντηση στην ιρανική επίθεση του Σαββάτου την οποία δεν θα μπλοκάρουν οι ΗΠΑ.

Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΕΡΤΝews στο Τελ Αβίβ, Κωστής Κωνσταντίνου, υπάρχουν κάποιες πληροφορίες που λένε ότι αυτό που επικρατεί τελικά είναι μια σχετικά σκληρή γραμμή. «Είναι δηλαδή η άποψη να υπάρξουν οδυνηρά χτυπήματα, όπως λένε οι πληροφορίες, που δεν θα προκαλέσουν όμως περιφερειακή ανάφλεξη. Δηλαδή, αυτό που φαίνεται να συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι ότι το σενάριο να μην προχωρήσει το Ισραήλ σε αντίποινα δεν υπάρχει στο τραπέζι».

Σύμφωναμε δημοσίευμα της Wall Street Journal, τα αντίποινα αυτά θα πραγματοποιηθούν ενδεχομένως και σήμερα.

Ιρανός ΥΠΕΞ: Η Τεχεράνη θα απαντήσει άμεσα και πιο σθεναρά αν το Ισραήλ προχωρήσει σε αντίποινα

Το Ιράν δεν επιθυμεί αύξηση των εντάσεων αλλά θα απαντήσει άμεσα και πιο σθεναρά από ό,τι προηγουμένως, αν το Ισραήλ προχωρήσει σε αντίποινα, δήλωσε σήμερα ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν στον Βρετανό ομόλογό του, σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η Ισλαμική Δημοκρατία εκτόξευσε drones και πυραύλους προς το Ισραήλ αργά το Σάββατο σε αντίποινα για μια επίθεση στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό, τροφοδοτώντας φόβους για έναν ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο που θα μπορούσε να ξεσπάσει στον απόηχο του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Η Ουάσινγκτον δεν επιθυμεί «κλιμάκωση» με το Ιράν αλλά θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το Ισραήλ, δηλώνει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μπλίνκεν

Οι ΗΠΑ δεν «επιδιώκουν κλιμάκωση» αλλά θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται το Ισραήλ μετά την επίθεση του Ιράν κατά του εβραϊκού κράτους, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

«Δεν επιδιώκουμε κλιμάκωση αλλά θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το Ισραήλ και να προστατεύουμε τις δυνάμεις μας στην περιοχή», τόνισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Ιράκ, Μοχαμάντ Αλί Ταμίμ.

«Νομίζω ότι αυτό το Σαββατοκύριακο έδειξε ότι το Ισραήλ δεν χρειάζεται να αμυνθεί μόνο του όταν είναι θύμα επιθετικότητας…», δήλωσε, καταδικάζοντας την ιρανική επίθεση ως «πρωτοφανή σε εύρος και μέγεθος», η πρώτη ευθεία επίθεση από το Ιράν στο Ισραήλ.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ έκανε και πάλι λόγο για έντονη διπλωματική κινητικότητα «τις τελευταίες 36 ώρες, με στόχο τον συντονισμό μιας διπλωματικής απάντησης για να προσπαθήσει να αποτραπεί η κλιμάκωση» στην περιοχή. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας συναντήθηκε με τους ομολόγους του από την Αίγυπτο, την Ιορδανία, την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία, τη Βρετανία και τη Γερμανία, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Από την πλευρά του ο Αλί Ταμίμ δήλωσε ότι η Βαγδάτη κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να δείξουν αυτοσυγκράτηση. «Η κυβέρνηση του Ιράκ προειδοποιεί ότι η κλιμάκωση στην περιοχή θα μετεξελιχθεί σε έναν ευρύτερο πόλεμο που θα απειλήσει τη διεθνή ασφάλεια», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Μοχάμεντ Σία αλ Σουντάνι βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ και θα γίνει δεκτός στον Λευκό Οίκο από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Διαφωνίες στο Ισραήλ για τον τρόπο και το εύρος της «απάντησης»

Η απάντηση του Ισραήλ στην ιρανική επίθεση του Σαββάτου είναι δεδομένη μετά την πολύωρη συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου. Ο χρόνος όμως και το εύρος φαίνεται πως έχουν προκαλέσει νέες διαφωνίες μεταξύ των μελών του, όπως αναφέρουν αξιωματούχοι σε ισραηλινά μέσα.

Από το βράδυ του Σαββάτου ήρθαν οι πρώτες διαφωνίες. Ο Μπένι Γκαντζ και ο Γκάντι Άιζενκοτ του κόμματος Εθνικής Ενότητας ήθελαν τα αντίποινα να ξεκινήσουν εκείνη τη στιγμή. Διαφώνησαν όμως, εκτός από τον Νετανιάχου και ο υπουργός Άμυνας και ο επικεφαλής του στρατού Χέρζι Χαλέβι, εκτιμώντας πως κάτι τέτοιο θα προκαλούσε αδυναμία στις προσπάθειες αναχαίτισης της ιρανικής επίθεσης. Μετά τη λήξη του συμβουλίου και οι δύο πλευρές έκαναν λόγο για στρατηγικές συμμαχίες με τους εταίρους τους.

Δύο μέρες μετά την επίθεση η Τεχεράνη απαντά στη μαζική καταδίκη της Δύσης και τονίζει πως είχε κάθε δικαίωμα για αντίποινα μετά την επίθεση του Ισραήλ στο προξενείο της Δαμασκού.

Η Δύση περιμένει με ιδιαίτερη ανησυχία τις αποφάσεις του Ισραήλ και ζητά να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης, εκφράζοντας παράλληλα όμως τη στήριξή της στο Τελ Αβίβ. Οι πιέσεις προς τον Νετανιάχου είναι συνεχείς για να μην αποσταθεροποιηθεί περαιτέρω η περιοχή.

Ο Τζο Μπάιντεν ζήτησε από τον Νετανιάχου να σκεφτεί προσεκτικά και στρατηγικά, ενώ με κάθε τρόπο οι ΗΠΑ ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα πάρουν μέρος σε επίθεση σε ιρανικό έδαφος. Το Ιράν απέτυχε αναφέρει ο Βρετανός υπουργός εξωτερικών.

Ο Γ.Γ του ΟΗΕ ζητά να αποφευχθούν οι όποιες ενέργειες θα οδηγήσουν σε συγκρούσεις σε όλα τα μέτωπα στην περιοχή, ενώ ανησυχία εκφράζει το Κρεμλίνο που καλεί όλες τις πλευρές σε αυτοσυγκράτηση.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στόχος του Ισραήλ να πλήξει το Ιράν χωρίς να προκαλέσει γενικευμένο πόλεμο – Η Τεχεράνη θα απαντήσει πιο σκληρά αν υπάρξουν αντίποινα"

Καλαμαριά: Έγινε παρεξήγηση, δεν με χτύπησε, είπε στο δικαστήριο η 52χρονη για τον σύντροφό της

Σε... παρεξήγηση και σε υπερβολές της αστυνομίας και της φίλης της που κατέθεσε για τον ξυλοδαρμό της, απέδωσε τη σύλληψή του 54χρονου συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία και παράνομη κατακράτηση, η γυναίκα που φέρεται να έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στο διαμέρισμα της στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Η 52χρονη ανέφερε στους δικαστές του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης ότι ο σύντροφός της δεν την ξυλοκόπησε και δεν την κράτησε παράνομα μέσα στο σπίτι, αλλά το μόνο που έγινε ήταν ένας καβγάς μεταξύ τους, ενώ υποστήριξε ότι αρνήθηκε να υπογράψει την κατάθεσή της που συνέταξαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ενδοοικογενειακής Βίας.

«Έχουμε μαλώσει κάποιες φορές. Δεν ισχύει ότι μου έδωσε μπουνιά, μόνο από τα χέρια με έπιασε. Δεν τα είπα εγώ αυτά στην ΕΛ.ΑΣ, δε συμφωνώ. Η φίλη μου νόμιζε ότι μαλώναμε και τρόμαξε. Κλείδωσε την πόρτα ο σύντροφός μου και η γυναίκα τρόμαξε και φώναξε την αστυνομία γιατί αυτή είχε χωρίσει με τον άντρα της και είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού και φοβήθηκε. Νόμιζε ότι έγινε κάτι σοβαρό. Δε κινδυνεύω από τον κύριο απλά θέλω να χωρίσω. Δε με απείλησε απλά μου είπε ότι δε θέλει να χωρίσουμε. Η φίλη μου κατάλαβε λάθος, δεν κινδυνεύω από τον κατηγορούμενο. Έγινε ένα καβγάς, τίποτα σοβαρό και με κράτησε στο διαμέρισμα γιατί δεν ήθελε να φύγω για να χωρίσουμε» ανέφερε στους δικαστές.

Μετά την κατάθεση της γυναίκας, το δικαστήριο αναβλήθηκε για τις 19 Απριλίου προκειμένου να προσέλθει για να καταθέσει η φίλη της 52χρονης που κάλεσε στην αστυνομία εκείνο το βράδυ. Επίσης, ο 54χρονος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Καλαμαριά: Έγινε παρεξήγηση, δεν με χτύπησε, είπε στο δικαστήριο η 52χρονη για τον σύντροφό της"

Ατύχημα με τουριστικό λεωφορείο στην Πανεπιστημίου – Έξι τραυματίες

Τροχαίο ατύχημα με τουριστικό λεωφορείο σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το ατύχημα σημειώθηκε περίπου στις 3:30, όταν καλώδιο από τρόλεϊ, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έπεσε πάνω στην οροφή του διερχόμενου λεωφορείου, τραυματίζοντας ελαφρά έξι τουρίστες που επέβαιναν σε αυτό.

Δείτε φωτογραφίες του Newsbeast:

Όπως διευκρινίζεται από την Αστυνομία, οι τραυματίες δεν υπέστησαν ηλεκτροπληξία παρά μόνο εκδορές.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες.

 

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ατύχημα με τουριστικό λεωφορείο στην Πανεπιστημίου – Έξι τραυματίες"

Θεσσαλονίκη: Κατήγγειλε τον σύντροφό της για ενδοοικογενειακή βία και την κράτησε όμηρο

Ένας 54χρονος «ταμπουρώθηκε» στο διαμέρισμά του κρατώντας σε καθεστώς ομηρίας την 52χρονη σύντροφό του, όταν μετά από καταγγελία για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας με θύμα τη γυναίκα, έφτασαν αστυνομικοί έξω από το σπίτι του στη Θεσσαλονίκη.

Χρειάστηκε, μάλιστα, η συνδρομή ειδικού διαπραγματευτή της ΕΛ.ΑΣ. για να πειστεί – έπειτα από τρεις ώρες – ο άνδρας να αφήσει ελεύθερη τη γυναίκα. Ο 54χρονος συνελήφθη και παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και απειλή, όπως επίσης για παράνομη κατακράτηση.

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, όταν το ζευγάρι επέστρεψε στο διαμέρισμα μετά από νυχτερινή έξοδο. Για ασήμαντη αφορμή το αντρόγυνο καβγάδισε, ενώ όπως κατήγγειλε η 52χρονη, ο σύντροφός της την χτύπησε, απειλώντας τη ζωή της. Υπό το φόβο ότι ο άντρας θα κάνει πράξη τις απειλές του, και καθώς είχε προηγηθεί παρόμοιο περιστατικό βίας εις βάρος της, η γυναίκα κάλεσε μία φίλη της, από την οποία ζήτησε βοήθεια. «Βοήθεια, με σκοτώνει, με χτυπάει, μου έσπασε τα πλευρά», φαίνεται πως ήταν τα λόγια που μετέφερε η 52χρονη στη φίλη. Χωρίς να χάσει χρόνο εκείνη κάλεσε την ‘Αμεση Δράση.

Όταν το περιπολικό της Αστυνομίας έφτασε στο διαμέρισμα, ο 54χρονος αρνήθηκε να ανοίξει την πόρτα, οπότε ειδοποιήθηκε ειδικός διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ. για να πείσει τον κατηγορούμενο να απελευθερώσει τη σύντροφό του. Πράγματι αυτό συνέβη έπειτα από τρεις ώρες οπότε η γυναίκα βγήκε συνοδεία αστυνομικών από το σπίτι. Ο δράστης συνελήφθη αργότερα όταν αστυνομικοί, παρουσία δικαστικού λειτουργού, εισήλθαν στο σπίτι.

Η 52χρονη φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι δεν επιθυμεί τη δίωξη του, παρά μόνο να μην την ξαναπλησιάσει, επειδή τον φοβάται. Της χορηγήθηκε πάντως η εφαρμογή “panic button” την οποία εγκατέστησε στο κινητό της τηλέφωνο.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Κατήγγειλε τον σύντροφό της για ενδοοικογενειακή βία και την κράτησε όμηρο"

Νέα επίθεση στο Σίδνει: Άνδρας μαχαίρωσε ιερέα σε live μετάδοση

Και νέο περιστατικό με μαχαιρώματα σημειώθηκε σήμερα Δευτέρα (15/4) στο Σίδνει, μόλις δύο 24ωρα μετά τη φονική επίθεση σε εμπορικό κέντρο.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η Daily Mail, ένας ιερέας και ορισμένοι πιστοί δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι από άγνωστο στην εκκλησία The Good Shepherd στο Wakeley στα δυτικά του Σίδνεϊ.

Η επίθεση σημειώθηκε στην ώρα που ιερέας κήρυττε κι ενώ η τελετή μεταδιδόταν ζωντανά στη σελίδα της εκκλησίας στο YouTube.

Όπως θα δείτε στο βίντεο ντοκουμέντο, ένας μαυροφορεμένος άνδρας πλησίασε στην Αγία Τράπεζα και ξαφνικά άρχισε να μαχαιρώνει τον ιερέα στο κεφάλι ρίχνοντάς τον κάτω.

Πιστοί που βρισκόντουσαν στην εκκλησία έσπευσαν να βοηθήσουν τον ιερέα και κάποιοι από αυτούς μαχαιρώθηκαν επίσης κατά τη συμπλοκή.

Ο δράστης συνελήφθη, ενώ για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό το κίνητρο της επίθεσης.

Η αστυνομία του Σίδνεϊ ανακοίνωσε ότι οι τέσσερις τραυματίες δεν φέρουν απειλητικά για τη ζωή τους τραύματα.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο (ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ):

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέα επίθεση στο Σίδνει: Άνδρας μαχαίρωσε ιερέα σε live μετάδοση "

Φρέντι Μπελέρης: Τελικά ο Μητσοτάκης αποφάσισε να τον συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Την συμπερίληψη του Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε κατά πληροφορίες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η περίπτωσή του είχε εξελιχθεί σε…τρενάκι του τρόμου, με διαρκείς εναλλαγές, καθώς στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας φάνηκε να προδιαγράφεται ότι δεν θα περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο, ενώ τις επόμενες μέρες άρχισαν να κερδίζουν ξανά έδαφος οι εισηγήσεις υπέρ της συμπερίληψης του στη λίστα.

Όπως το έλεγε αρμόδια πηγή στο protothema.gr, «αυτή τη στιγμή έχουν βρεθεί και τα 41 ονόματα που θα απαρτίζουν το ευρωψηφοδέλτιο. Υπάρχουν δύο ονόματα που παίζουν για μια θέση και το ένα είναι του Μπελέρη». Σύμφωνα, πάντως, με νεότερες σημερινές πληροφορίες, η υποψηφιότητα του κ. Μπελέρη μοιάζει «πιο κοντά», αν και τις προηγούμενες μέρες φάνηκε να απομακρύνεται το ενδεχόμενο της συμπερίληψής του στη γαλάζια ευρωλίστα.

Η συνάντηση του γιου του με κυβερνητικά στελέχη

Οι διεργασίες τις τελευταίες μέρες ήταν εργώδεις. Όπως έγραψε το πρωί το protothema.gr, το πρωί του Σαββάτου ο Πέτρος Μπελέρης, γιος του εκλεγέντος δημάρχου Χειμάρρας, είχε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη και τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Θανάση Νέζη. Μετά από αυτό το ραντεβού ήταν ξεκάθαρο ότι είτε θα είναι υποψήφιος ο Φρέντι Μπελέρης είτε κανένας άλλος από την οικογένειά του, μιας και είχαν διακινηθεί σενάρια για δυνητική υποψηφιότητα του γιου του.

Οι δύο εισηγήσεις στον Μητσοτάκη

Είναι δεδομένο ότι ο δήμαρχος Χειμάρας έχει «πέρασμα» στο δεξιόστροφο κοινό και αρκετά κομματικά στελέχη έχουν διαμηνύσει ότι, αν περιληφθεί στην ευρωλίστα, θα κάνουν καμπάνια για λογαριασμό του.

Υπενθυμίζεται, βεβαίως, ότι υπήρξαν όλο το προηγούμενο διάστημα και αντίθετες εισηγήσεις που, στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, έμοιαζαν να κερδίζουν έδαφος. Συγκεκριμένα, αυτό που λεγόταν ιδίως από παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών ήταν ότι έτσι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα θα μετατρεπόταν αυτομάτως σε διμερές και κομματικό.

Όμως, οι υποστηρικτές της υποψηφιότητας Μπελέρη υπογράμμιζαν ότι, με δεδομένο ότι στην Αλβανία έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την επόμενη μέρα, η υποψηφιότητά του θα είναι ένα ισχυρό σήμα αποφασιστικότητας της κυβέρνησης προς την πλευρά της Αλβανίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα κοινοποιούσε στους στενούς του συνεργάτες την απόφαση του σήμερα. Δεν θα υπάρξει, δηλαδή, εκκρεμότητα το απόγευμα κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου.

Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα χειρίζεται ο πρωθυπουργός, ο οποίος και θα δώσει το «σήμα» για να κλείσει η εκκρεμότητα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες τον φρέντι Μπελέρη θα εκπροσωπήσει στο Ωδείο Αθηνών το απόγευμα, ο γιος του Πέτρος. 

«Έκπληξη» με Μελέτη

Η «έκπληξη» της τελευταίας στιγμής, πάντως, φαίνεται ότι είναι η περίπτωση της δημοσιογράφου και παρουσιάστριας του Mega Ελεονώρας Μελέτη που μοιάζει να έχει πάρει την απόφαση να διαβεί τον Ρουβίκωνα και να δοκιμάσει την τύχη της στο ευρωψηφοδέλτιο.

Η κυρία Μελέτη λέγεται ότι είχε δεχθεί κρούση και προ μηνών, όμως τότε η συζήτηση δεν προχώρησε. Έκτοτε, το ενδιαφέρον αναθερμάνθηκε, ενώ και το Mega της διεμήνυσε ότι η εκπομπή της θα ολοκληρωθεί πρόωρα την 1η Μαΐου, λόγω των ευρωεκλογών.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, το προηγούμενο διάστημα η ιδια βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και έκανε συζήτηση για την υποψηφιότητά της, με την ίδια να θεωρείται ένα άκρως συμπαθές πρόσωπο με βάση την πορεία της στα ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια. Η ίδια, βεβαίως, έχει πολλά ένσημα και στα δελτία ειδήσεων, πέρα από τις ψυχαγωγικές εκπομπές.

Ολοκληρώνεται το παζλ

Η ΝΔ έχει ως αυτή την ώρα ανακοινώσει 32 ονόματα υποψηφίων, με τελευταίο αυτό του Γιώργου Αυτιά. Η σίγουρη προσθήκη της Ελεονώρας Μελέτη αφήνει άλλα 9 κενά στο παζλ και αυτό του Φρέντι Μπελέρη που τελικώς κλειδώνει στο «ναι».

Κατά τα άλλα, αναμένονται δύο ακόμα υποψηφιότητες από τη Θεσσαλία και συγκεκριμένα του δημοσιογράφου 
Ανδρέα Ζαμπούκα, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Καρδίτσα, αλλά και του προέδρου της Ιατρικής Σχολής της Λάρισας Θεόφιλου Καραχάλιου. Υποψήφιος αναμένεται επίσης να είναι και ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Φρέντι Μπελέρης: Τελικά ο Μητσοτάκης αποφάσισε να τον συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ"

Ηλιούπολη: Βρέθηκε αποτύπωμα του 36χρονου γιου στην σκανδάλη της καραμπίνας

Ταυτοποιήθηκε αποτύπωμα του 36χρονου γιου στην καραμπίνα με την οποία έγινε το φονικό στην Ηλιούπολη προ ημερών.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, το αποτύπωμα του 36χρονου στην υπόθεση της οικογενειακής τραγωδίας στην Ηλιούπολη, όπου μητέρα και γιος βρέθηκαν νεκροί μέσα στο διαμέρισμά τους, ήταν το μόνο που βρέθηκε στην καραμπίνα.

Το αποτύπωμα βρέθηκε στη σκανδάλη του όπλου, ωστόσο δεν εντοπίστηκαν ίχνη πυρίτιδας στα δάχτυλα του 36χρονου.

Το γεγονός ότι δεν εντοπίστηκε πυρίτιδα στα χέρια του 36χρονου, σύμφωνα με τους ειδικούς της ασφάλειας, δεν αποδεικνύει κάτι το ιδιαίτερο, ενώ αντιθέτως το ένα αποτύπωμα που εντοπίστηκε στην σκανδάλη του όπλου φαίνεται να επιβεβαιώνει το αρχικό ενδεχόμενο των αστυνομικών που ήθελαν τον γιο να σκότωσε τη μητέρα και στη συνέχεια να έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζωή του. 

Υπενθυμίζεται πως τα δύο πτώματα βρέθηκαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (10.4.2024) μέσα σε ένα φρικτό σκηνικό.

Οι γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία για έντονη δυσοσμία από το διαμέρισμα.

Άμεσα έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί που με τη βοήθεια κλειδαρά μπήκαν στο διαμέρισμα και εντόπισαν αρχικά νεκρή τη μητέρα, με τραύμα από σφαίρα στην κροταφική χώρα και καθισμένη σε μια πολυθρόνα στο σαλόνι.

Στη συνέχεια εντόπισαν νεκρό τον 36χρονο γιο με τραύματα από καραμπίνα στο κεφάλι στο κρεβάτι της μητέρας του και γυμνό.

Μάλιστα, με βάση την ιατροδικαστική έρευνα η μητέρα είχε πεθάνει 48 ώρες πριν τον γιο της, ενώ δεν έλειπαν χρήματα και τιμαλφή από το σπίτι.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλιούπολη: Βρέθηκε αποτύπωμα του 36χρονου γιου στην σκανδάλη της καραμπίνας"

ΑΑΔΕ: Άνοιξε η εφαρμογή για τροποποιητικές δηλώσεις Ε9

Άνοιξε τη Δευτέρα η εφαρμογή για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 στην ψηφιακή πύλη της ΑΑΔΕ.

Με την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να διορθώσουν λάθη στον ΕΝΦΙΑ, με την ΑΑΔΕ να προχωρά στην έκδοση νέου εκκαθαριστικού.

Οι διορθώσεις γίνονται μέσω της ψηφιακής πύλης της ΑΑΔΕ σε 10 βήματα:
  • Επιλέξτε το έτος που θέλετε να υποβάλλετε Ε9 και από τις διαθέσιμες ενέργειες της αρχικής σελίδας, επιλέξτε δημιουργία δήλωσης Ε9 για να προβείτε στις απαραίτητες τροποποιήσεις της περιουσιακής σας κατάστασης.
  • Μπορείτε να εισάγετε/μεταβάλλετε/διαγράψετε ακίνητο των πινάκων 1 (κτίσματα και οικόπεδα) και 2 (γήπεδα).
  • Εάν εισάγετε ακίνητο, συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά πεδία που αφορούν τα περιγραφικά στοιχεία του ακινήτου (τετραγωνικά μέτρα, είδος εμπράγματου δικαιώματος, ποσοστό συνιδιοκτησίας κ.τλ.) και επίσης κάντε γεωγραφικό εντοπισμό του ακινήτου είτε μέσω επιλογής του νομού, δημοτικού διαμερίσματος και δρόμων οικοδομικού τετραγώνου είτε μέσω επιλογής ανοίγματος του χάρτη Αντικειμενικού Προσδιορισμού Αξίας Ακινήτων.
  • Εάν μεταβάλλετε ακίνητο, τροποποιήστε μόνο τα περιγραφικά στοιχεία για τα οποία απαιτείται τροποποίηση.
  • Από το έτος 2013 και μετά, κατά την οριστική υποβολή των δηλώσεων Ε9, ζητείται υποχρεωτικά η αναγραφή του αριθμού παροχής ρεύματος στα κτίσματα στα οποία έχετε πλήρη κυριότητα ή επικαρπία.
  • Από το έτος 2014 και μετά, ανάλογα με την αιτία εισαγωγής/μεταβολής/διαγραφής ακινήτου που θα επιλέξετε, θα πρέπει να συμπληρώσετε τα υποχρεωτικά πεδία που ζητούνται και αφορούν στοιχεία συμβολαίων (αριθμός και ημερομηνία συμβολαίου, Α.Φ.Μ. συμβολαιογράφου), στοιχεία διαθήκης εφόσον υπάρχει (αριθμός και ημερομηνία δημοσίευσης, ημερομηνία θανάτου) κ.λπ.
  • Κατά την οριστική υποβολή δήλωσης Ε9, μπορεί να ζητηθεί η μεταβολή συγκεκριμένων ακινήτων λόγω ελλείψεων στα στοιχεία τους.
  • Οποιαδήποτε ενέργεια κάνετε, αποθηκεύεται προσωρινά.
  • Όταν ολοκληρώσετε τις μεταβολές της περιουσιακής σας κατάστασης, ελέγξτε το πως έχει διαμορφωθεί μέσω της προεπισκόπησης περιουσιακής κατάστασης.
  • Επιλέξτε οριστική υποβολή της δήλωσης Ε9 και εάν επιθυμείτε, μεταφορά της δήλωσης στο επόμενο έτος.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " ΑΑΔΕ: Άνοιξε η εφαρμογή για τροποποιητικές δηλώσεις Ε9"

Θεσσαλονίκη: Συμμορία Ρομά έκανε αναρρίχηση, «μπούκαρε» σε διαμερίσματα και άρπαξε πάνω από 17.000 ευρώ

Περισσότερα από 17.000 ευρώ είναι η λεία της συμμορίας Ρομά που «μπούκαρε» με τη μέθοδο της... αναρρίχησης σε διαμερίσματα της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τέσσερις άντρες - μέλη συμμορίας, 34, 34, 30 και 23 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν μετά από μεθοδική έρευνα των έμπειρων αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για τέσσερις περιπτώσεις διαρρήξεων οικιών στις περιοχές της Καλαμαριάς, της Πυλαίας και της Τούμπας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., από τον Ιανουάριο του 2022 έως τον Φεβρουάριο του 2022, οι δράστες κατάφεραν με την μέθοδο της αναρρίχησης και διάρρηξης μπαλκονόπορτας, να εισέλθουν σε τέσσερις κατοικίες αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρηματικά ποσά και κοσμήματα, με τη λεία τους ανέρχεται συνολικά σε 17.935 ευρώ. Για την προσέγγιση των υποψήφιων στόχων τους και τη διαφυγή τους από αυτούς, χρησιμοποιούσαν όχημα ιδιοκτησίας του 23χρονου, το οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, κάποια εκ των οποίων αναγνωρίστηκαν από έναν εκ των παθόντων και του αποδόθηκαν.

Σημειώνεται ότι, οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Εις βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης – συμμορίας και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Συμμορία Ρομά έκανε αναρρίχηση, «μπούκαρε» σε διαμερίσματα και άρπαξε πάνω από 17.000 ευρώ"

Βαρύς ο πέλεκυς σε οδηγό μοτοσυκλέτας: 10 μήνες φυλακή και δήμευση

«Βαρύς» έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης σε οδηγό ο οποίος οδηγώντας τη μηχανή πολλών κυβικών που θα δείτε παρακάτω είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Τροχαίας στις 4 Απριλίου.

Ο οδηγός της μηχανής συνελήφθη για παραβίαση του άρθρου 290 του Ποινικού Κώδικα περί διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνίας στους δρόμους. 

Σήμερα οδηγήθηκε στο Τριμελές Πλημμελιοδικείο Αθηνών και καταδικάστηκε όχι μόνο σε 10 μήνες φυλάκιση με αναστολή αλλά και δήμευση της μοτοσικλέτας.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Βαρύς ο πέλεκυς σε οδηγό μοτοσυκλέτας: 10 μήνες φυλακή και δήμευση"

Ιωάννινα: Μαθητές Λυκείου επιτέθηκαν σε αστυνομικούς που τους σταμάτησαν για έλεγχο

Άκρως... επεισοδιακή αποδείχθηκε η εκδρομή μαθητών λυκείου από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας στα Γιάννενα καθώς τέσσερις ανήλικοι επιτέθηκαν με γροθιές σε αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα έγιναν στις 22:30, όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν τους τέσσερις 16χρονους μαθητές, στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιούν για την παραβατικότητα ανηλίκων. Τότε, ένας εξ αυτών, χτύπησε με γροθιά τον έναν αστυνομικό, από κοινού τους απώθησαν και ένας δεύτερος επιτέθηκε σε άλλον αστυνομικό χτυπώντας τον με γροθιά στο σώμα.

Μετά το περιστατικό οι ανήλικοι τράπηκαν σε φυγή ωστόσο συνελήφθην λίγα μέτρα πιο μακριά, με τη συνδρομή κι άλλων αστυνομικών δυνάμεων που έσπευσαν στο σημείο.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν οι τέσσερις ανήλικοι, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για βία κατά υπαλλήλων, απείθεια και απλές σωματικές βλάβες. Επίσης, συνελήφθησαν πέντε γονείς των 16χρονων, οι οποίοι μετέβησαν στα Ιωάννινα και ο υπεύθυνος της σχολικής εκδρομής, με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ενηλίκων.

Μετά από προφορική εντολή εισαγγελέα όλοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι δικογραφία θα διαβιβαστεί στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Ιωάννινα: Μαθητές Λυκείου επιτέθηκαν σε αστυνομικούς που τους σταμάτησαν για έλεγχο"

Σέρρες: Διεύθυνση σχολείου επιβεβαιώνει τον ξυλοδαρμό 15χρονης μαθήτριας, ανέβηκε το βίντεο στο Instagram

Εικόνες βίας σε σχολείο στις Σέρρες, με θύμα μια 15χρονη μαθήτρια που τραυματίστηκε. Ο ξυλοδαρμός της τραβήχτηκε σε βίντεο που τελικά ανέβηκε στο Instagram…

Ακόμα ένα επεισόδιο έξω από σχολείο, αυτή τη φορά στις Σέρρες, με μια 15χρονη μαθήτρια να δέχεται επίθεση και να τραυματίζεται. Ο ξυλοδαρμός της καταγράφηκε σε βίντεο που ανέβηκε στο Instagram και πολύ γρήγορα άρχισε να κάνει το γύρο του διαδικτύου. Το ανήλικο θύμα περικυκλώθηκε από δύο συμμαθήτριές της. Η μία άρχισε να την χτυπάει και η δεύτερη να τραβάει το βίντεο. Οι καθηγητές δεν πήραν είδηση το επεισόδιο. Ευτυχώς το κορίτσι δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Όπως αναφέρει η διεύθυνση του σχολείου στην ΕΡΤ, επιβεβαιώνοντας την είδηση, το περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού με  πρωταγωνίστριες δύο μαθήτριες 15 ετών, με την μία από αυτές να χτυπά μια τρίτη μαθήτρια και την δεύτερη να το βιντεοσκοπεί και να το ανεβάζει στο Instagram, έγινε μετά το τέλος της λήξης των μαθημάτων και έξω από τον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Το επεισόδιο στο σχολείο των Σερρών, έρχεται να προστεθεί στους κρίκους της αλυσίδας των σχετικών επεισοδίων, που το τελευταίο διάστημα είναι αλλεπάλληλα. Με μαθητές να ανταλλάσσουν χτυπήματα στις αυλές και ορισμένοι να μεταφέρονται σε νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες.

Οι δύο μαθήτριες συνελήφθησαν από την αστυνομία, αφέθηκαν ελεύθερες και η εισαγγελέας Σερρών θα αποφασίσει για την ποινική εξέλιξη της υπόθεσης που αφορά τις δύο μαθήτριες αλλά και τους γονείς τους.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σέρρες: Διεύθυνση σχολείου επιβεβαιώνει τον ξυλοδαρμό 15χρονης μαθήτριας, ανέβηκε το βίντεο στο Instagram"

Σοβαρό τροχαίο στα Άνω Λιόσια: Λεωφορείο έπεσε σε κολώνα – Τραυματίστηκαν πέντε άτομα

Τροχαίο ατύχημα με πέντε ελαφρά τραυματίες σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (15/4) στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στα Άνω Λιόσια, όπου ένα λεωφορείο προσέκρουσε σε κολώνα.

Συγκεκριμένα, ο οδηγός του οχήματος φέρεται να έχασε τον έλεγχο, επί της οδού Σωτήρος, και έπεσε πάνω σε κολώνα.

Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι οι επιβάτες τραυματίστηκαν από θραύση τζαμιών.

Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις και το ΕΚΑΒ.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοβαρό τροχαίο στα Άνω Λιόσια: Λεωφορείο έπεσε σε κολώνα – Τραυματίστηκαν πέντε άτομα"

Συνελήφθη 40χρονος που είχε πυροβολήσει έξω από το κλειστό γήπεδο της Νέας Σμύρνης

Συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, ο 40χρονος, ο οποίος την Παρασκευή είχε πυροβολήσει έξω από το κλειστό γήπεδο της Νέας Σμύρνης«Ανδρέας Βαρίκας».

Στο επεισόδιο είχε τραυματιστεί ένας 34χρονος.

Ο άντρας συνελήφθη μετά και τον εντοπισμό ενός μαχαιριού σε κατ’ οίκον έρευνα που έγινε παρουσία δικαστικού λειτουργού.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη 40χρονος που είχε πυροβολήσει έξω από το κλειστό γήπεδο της Νέας Σμύρνης"

Ανήλικοι παρίσταναν τους ασθενείς και έκλεψαν δακτυλίδι από σεκιούριτι του νοσοκομείου «Άγιοι Ανάργυροι»!

Ένα χρυσό δακτυλίδι από την τσάντα της σεκιούριτι του ογκολογικού νοσοκομείου «Αγιοι Ανάργυροι» στην Κηφισιά, κατάφεραν να αφαιρέσουν με… ταχυδακτυλουργικό τρόπο, δυο ανήλικοι ηλικίας 14 και 15 ετών.

Οι δράστες έφτασαν στο νοσοκομείο παριστάνοντας τους ασθενείς ώστε να εξεταστούν από ιατρούς του τμήματος επειγόντων περιστατικών. Μαζί τους ήταν και δυο ακόμη άτομα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής, οι οποίοι παρίσταναν τους συνοδούς τους.

Όταν μπήκαν στο χώρο της υποδοχής, οι δυο συνοδοί, κατάφεραν να αφαιρέσουν από την τσάντα της υπαλλήλου, ένα χρυσό δαχτυλίδι με κόκκινη πέτρα, άγνωστης αξίας. Το γεγονός έγινε αντιληπτό το θύμα της κλοπής που ενημέρωσε την αστυνομία.

Οι δυο ανήλικοι, ένα αγόρι 15 ετών και ένα κορίτσι 14 ετών συνελήφθησαν, ενώ οι υποτιθέμενοι συνοδοί τους, πρόλαβαν να φύγουν πριν φτάσει στο νοσοκομείο η αστυνομία.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανήλικοι παρίσταναν τους ασθενείς και έκλεψαν δακτυλίδι από σεκιούριτι του νοσοκομείου «Άγιοι Ανάργυροι»!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news