facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

ΕΕ: Εγκρίθηκε η 10η δέσμη κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας

Η Πολωνία συμφώνησε να αποδεχτεί τη νέα δέσμη κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία, όμως η συγκατάθεσή της δόθηκε υπό όρους και εξαρτάται από έξι σημεία, μετέδωσε το πολωνικό πρακτορείο PAP, επικαλούμενο δηλώσεις του πρεσβευτή της χώρας Αντρέι Σάντος.

Νωρίτερα, Ευρωπαίοι διπλωμάτες ανέφεραν ότι οι χώρες της ΕΕ δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στις κυρώσεις, ούτε κατά την τρίτη ημέρα των διαπραγματεύσεών τους, επειδή η Βαρσοβία απέρριπτε το αίτημα της Ιταλίας για πιο χαλαρό εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού καουτσούκ.

Μετά τις δηλώσεις του Σάντος, η Σουηδία, που ασκεί την προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο, ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι εγκρίθηκε η δέκατη δέσμη κυρώσεων. «Η ΕΕ στέκει ενωμένη στο πλευρό της Ουκρανίας και του ουκρανικού λαού. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία για όσο χρειάζεται», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν αυστηρότερους περιορισμούς στις εξαγωγές αγαθών διπλής χρήσεως αλλά και μέτρα εναντίον οντοτήτων που στηρίζουν τον πόλεμο, διαδίδουν προπαγάνδα ή παραδίδουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται από τη Ρωσία, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " ΕΕ: Εγκρίθηκε η 10η δέσμη κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας"

Οι νεκροί από τους σεισμούς ξεπέρασαν τις 50.000 σε Τουρκία και Συρία

Οι νεκροί από τους σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία και τη Συρία στις 6 Φεβρουαρίου ξεπέρασαν τις 50.000, καθώς οι τουρκικές αρχές έδωσαν απόψε στη δημοσιότητα τον νεότερο, επίσημο απολογισμό της καταστροφής που κάνει λόγο για περισσότερα από 44.000 θύματα.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών (AFAD), οι νεκροί στην Τουρκία λόγω των σεισμών ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 44.218.

Στη Συρία, οι νεκροί σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό είναι 5.914, κάτι που σημαίνει ότι και στις δύο χώρες μαζί τα θύματα ξεπερνούν τις 50.000.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters/ ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι νεκροί από τους σεισμούς ξεπέρασαν τις 50.000 σε Τουρκία και Συρία"

Κανονικά οι λαϊκές την Καθαρά Δευτέρα- Τα ωράρια σε Βαρβάκειο και Ρέντη

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα καταστήματα τροφίμων  την Καθαρά Δευτέρα προκειμένου το καταναλωτικό κοινό να προμηθευτεί τα σαρακοστιανά εδέσματα, ενώ. Παράλληλα όπως έκανε γνωστό η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών,  κανονικά θα λειτουργήσουν και  οι λαϊκές αγορές  ενώ,  από το βράδυ της Κυριακής μέχρι και το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας, θα ξεκινήσουν να λειτουργούν -όπως παραδοσιακά κάνουν- τα καταστήματα και της Βαρβάκειου Αγοράς και της Αγοράς του Καταναλωτή στον ΟΚΑΑ.

Το Σάββατο η Βαρβάκειος θα είναι ανοιχτή από το πρωί έως τις 18:00, την Κυριακή από το πρωί έως τις 17:00 ενώ, για την Καθαρά Δευτέρα θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τις 21:00 την Κυριακή μέχρι και το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας.

Αντίστοιχα, ανοικτά θα είναι, συνέχεια, και τα καταστήματα στην Αγορά του Καταναλωτή στον Ρέντη, από το πρωί της Κυριακής μέχρι το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας, ενώ και το Σάββατο θα παραμείνουν ανοικτά από το πρωί έως αργά το απόγευμα.

Στην ηλεκτρονική σελίδα του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) έχει αναρτηθεί το αναλυτικό πρόγραμμα λειτουργίας του κάθε καταστήματος.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Κανονικά οι λαϊκές την Καθαρά Δευτέρα- Τα ωράρια σε Βαρβάκειο και Ρέντη"

Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας: Αδειάζει η Αθήνα – Αυξηνένη η κίνηση σε εθνικές οδούς, ΚΤΕΛ και λιμάνια

Όπου φύγει… φύγει οι Αθηναίοι. Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας εγκαταλείπουν το «κλεινόν άστυ» για το τριήμερο της Αποκριάς, με την κίνηση να είναι ιδιαιτέρως αυξημένη σε λιμάνια, αεροδρόμιο και εθνικές οδούς. Την τιμητική της έχει η Πάτρα με το φημισμένο καρναβάλι, με τα λεωφορεία να αναχωρούν από τον Κηφισό ανά πέντε λεπτά.

Από το πρωί της Παρασκευής έχει ξεκινήσει η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων, με την Τροχαία να βρίσκεται επί ποδός. Από το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έχει τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων.

Διαβάστε Περισσότερα » "Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας: Αδειάζει η Αθήνα – Αυξηνένη η κίνηση σε εθνικές οδούς, ΚΤΕΛ και λιμάνια"

Κολωνός: Κανείς από τους προφυλακισμένους δεν ήταν οικογενειακός φίλος, λέει ο πατέρας της 12χρονης

Ο πατέρας της 12χρονης από τον Κολωνό σπάει τη σιωπή του και μιλά για την υπόθεση βιασμών και μαστροπείας του παιδιού του.

«Είμαστε ακόμη σε σοκ, προσπαθούμε να συνέλθουμε. Κανείς από τους προφυλακισμένους δεν ήταν οικογενειακός μας φίλος, γείτονες ήταν. Τον δερματολόγο δεν τον ήξερα, ούτε τον πρώην διαιτητή. Τον Μίχο τον ξέραμε 20 χρονιά. Ψωνίζαμε από αυτόν, τον πληρώναμε. Πήγε η σύζυγος μου αρχικά για δουλειά και μετά στείλαμε και την κόρη μου. Του είχαμε εμπιστοσύνη. Σαράντα μέρες έκαναν να πιάσουν τον Μίχο, πιστεύω ότι είχε στοιχεία, κινητά και τα εξαφάνισε. Μας ξέφυγε η κατάσταση τι να πω, έπρεπε να προσέχω περισσότερο την κόρη μου» τόνισε ο πατέρας της 12χρονης, μιλώντας στο Star.

Ο πατέρας της 12χρονης ζητά να τιμωρηθούν όλοι όσοι ασέλγησαν στο παιδί του. Ο ίδιος ψάχνει για δουλειά και προσπαθεί να τηρήσει την υπόσχεση που έδωσε στην ανήλικη κόρη του. «Η κόρη μου στεναχωριέται κλαίει, ζητάει τη μαμά της. Μου είπε να της υποσχεθώ πως θα προσέχω την αγαπημένη της γατούλα που είχαμε στο σπίτι και τα αδέλφια της» πρόσθεσε.

Ο πατέρας της 12χρονης ήταν την Παρασκευή στα δικαστήρια με τον δικηγόρο του, καθώς εκδικαζόταν η υπόθεση για τα ναρκωτικά που είχαν βρεθεί στο σπίτι του μετά από έρευνα της αστυνομίας. Τελικά απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες και αποχώρησε ανακουφισμένος.

«Τόσο ο ίδιος όσο και όλα τα παιδιά στηρίζουν απολυτά τη μητέρα, πιστεύουν ότι είναι αθώα. Πράγματι ακούστηκε ότι κάποια από τα παιδιά ήταν με έναν Πακιστανό, όλα τα παιδιά είναι του ζευγαριού, αυτό το δηλώνω κατηγορηματικά» είπε ο δικηγόρος του πατέρα της 12χρονης.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κολωνός: Κανείς από τους προφυλακισμένους δεν ήταν οικογενειακός φίλος, λέει ο πατέρας της 12χρονης"

Ηλεκτρονική Άδεια Θήρας & point system για παραβάσεις

Σημαντικές αλλαγές για τη μείωση της γραφειοκρατίας και τη διευκόλυνση της δραστηριότητας των κυνηγών, την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών και την προστασία της βιοποικιλότητας, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, κατά την διάρκεια της κοπής της βασιλόπιτας της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος (Κ.Σ.Ε.) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Το Υ.Π.ΕΝ. σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος (ΚΣΕ), προχωρούν στην έκδοση Ηλεκτρονικής Άδειας Θήρας. Θα προηγηθεί η δημιουργία online δικτύου με διασυνδεδεμένες τις βάσεις δεδομένων της Δασικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας και των Κυνηγετικών Οργανώσεων.

Παράλληλα, με πρόταση της Κ.Σ.Ε., στα δικαιολογητικά που προβλέπονται για την έκδοση Άδειας Θήρας θα απαιτείται η υποβολή βεβαίωσης συμμετοχής του κυνηγού σε φιλοθηραματικές και φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις, κατά το προηγούμενο κυνηγετικό έτος. Στόχος είναι η αύξηση συμμετοχής των κυνηγών σε δράσεις δημοσίου συμφέροντος.

Τέλος, σχεδιάζεται η δημιουργία Συστήματος Ελέγχου Συμπεριφοράς Κυνηγών σε συνεργασία με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, το οποίο θα περιλαμβάνει:

  • Μητρώο καταχώρησης των κυνηγών που παραβιάζουν τους κανόνες.
  • Βαθμολόγηση των παραβάσεων με pointsystem. Οι 5 βαθμοί θεωρούνται ως υποτροπή, οι κυρώσεις διπλασιάζονται και επιβάλλεται εκ νέου η έκδοση Αδείας Θήρας με εξετάσεις.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, δήλωσε: «Το κυνήγι, όπως διεξάγεται στη χώρα μας, ευθυγραμμίζεται με τα πιο αυστηρά κριτήρια που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και με όλα τα παραδεκτά  διεθνή επιστημονικά και βιολογικά δεδομένα, τόσο των θηρεύσιμων όσο και των προστατευόμενων ειδών. Έφτασε ο καιρός, η θήρα να περάσει πλέον σε μία νέα εποχή, την ψηφιακή. Συνεργαζόμαστε στενά με τον Πρόεδρο της Κ.Σ.Ε., Γιώργο Αραμπατζή και τον Γραμματέα, Νίκο Σταθόπουλο, σχεδιάζοντας κίνητρα προς τους κυνηγούς ώστε να συμμετέχουν σε φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις».

Διαβάστε Περισσότερα » " Ηλεκτρονική Άδεια Θήρας & point system για παραβάσεις "

Στάσεις εργασίας από την ΟΛΜΕ από 28/2 έως και 3/3

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, προκήρυξε τρίωρες στάσεις εργασίας σε καθημερινή βάση από 28 Φεβρουαρίου έως και 3 Μαρτίου.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται πως αυτό γίνεται «σε υλοποίηση της απόφασης της ΓΣ Προέδρων των ΕΛΜΕ (11-02-23), προκηρύσσει 3ωρες στάσεις εργασίας για την πρώτη ή τη δεύτερη βάρδια εργασίας από Τρίτη 28/2 έως και Παρασκευή 3/03 στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της ΥΑ 9950/ΓΔ5/27-01-23 (παρακολούθηση μαθημάτων από αξιολογητές κλπ)».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στάσεις εργασίας από την ΟΛΜΕ από 28/2 έως και 3/3"

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η G7 ζητά την άμεση αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων

Την άμεση αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από όλα τα εδάφη στην Ουκρανία ζήτησε σήμερα από την Μόσχα η G7. Παράλληλα εξέφρασε την «αταλάντευτη» στήριξή της στην Ουκρανία «για όσο διάστημα χρειαστεί».

Στο τελικό ανακοινωθέν της η Ομάδα των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G7) καλεί τη Ρωσία «να τερματίσει την επίθεση» και να αποσυρθεί «αμέσως». Τονίζει ότι δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την παράνομη προσάρτηση περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας, ούτε της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης.

Η G7 προειδοποιεί επίσης ότι «οποιαδήποτε χρήση χημικών, βιολογικών ή πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία» θα έχει σοβαρές συνέπειες.

Η G7 αναφέρει ότι θα λάβει μέτρα εναντίον τρίτων χωρών που παρέχουν υλική υποστήριξη στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Καλούμε τις τρίτες χώρες ή άλλους διεθνείς παράγοντας που επιδιώκουν να αποφύγουν ή να υπονομεύσουν τα μέτρα μας να πάψουν την υλική υποστήριξή τους στον πόλεμο της Ρωσίας, διαφορετικά θα πληρώσουν βαρύ τίμημα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Λίγο νωρίτερα, οι ΗΠΑ και η Βρετανία, χώρες που είναι μέλη της G7, ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας, με την ευκαιρία τη συμπλήρωσης ενός έτους από την εισβολή.

Η G7 είπε επίσης ότι θα επεκτείνει τα οικονομικά μέτρα που έχουν ήδη επιβληθεί στη Ρωσία και δεσμεύτηκε ότι θα εμποδίσει τη Μόσχα να βρει νέους τρόπους για να αποκτήσει προηγμένα υλικά και τεχνολογία, καθώς και στρατιωτικό και βιομηχανικό εξοπλισμό. Πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για να διασφαλίσει ότι η Ρωσία «θα πληρώσει για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας».

Η G7 ανέφερε ότι θα λάβει επιπρόσθετα μέτρα σε βάρος του οικονομικού τομέα της Ρωσίας ώστε «να υπονομεύσει περαιτέρω την ικανότητα της Ρωσίας να διεξάγει τον παράνομο πόλεμο».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πόλεμος στην Ουκρανία: Η G7 ζητά την άμεση αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων"

Πατρινό Καρναβάλι 2023: Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το τριήμερο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας για το τριήμερο, καθώς πλήθος κόσμου αναμένεται να μεταβεί στην Πάτρα για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Αναλυτικά:

Διακοπή της κυκλοφορίας και την απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων στην οδό Μαιζώνος, από την οδό Κολοκοτρώνη έως την οδό Γούναρη, από την 14:00 ώρα της 25/02 έως την 06:00 ώρα της 27/02/2023.

Την Παρασκευή (24/02)

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ στα κατωτέρω τμήματα των οδών:

α) Στην οδό Κορίνθου, από την οδό Γούναρη έως την οδό Ερμού (συμπεριλαμβανομένου και του κάτω μέρους της πλ. Γεωργίου) από 16:00 ώρα έως πέρατος των εκδηλώσεων.

β) Στην οδό Ερμού, από την οδό Όθωνος Αμαλίας έως την οδό Κορίνθου, από 15:00 ώρα έως πέρατος των εκδηλώσεων.

γ) Στην οδό Μαιζώνος, από την οδό Ερμού έως Πλ. Γεωργίου, από 15:00 ώρα έως πέρατος των εκδηλώσεων.

δ) Στην οδό Όθωνος Αμαλίας, από την οδό Κολοκοτρώνη έως την οδό Ερμού, από 06.00 ώρα έως 24.00 ώρα.

ε) Στην οδό Όθωνος Αμαλίας, από την οδό Φράττη έως την οδό Τριών Ναυάρχων, από 06.00 ώρα έως 24.00 ώρα.

στ) Στην οδό Όθωνος Αμαλίας, από την οδό Αγίου Νικολάου περιμετρικά της τριγωνικής νησίδας για 100μ. (για την στάθμευση οχημάτων εκτάκτου ανάγκης) από 06.00 ώρα έως 24.00 ώρα.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ στα κατωτέρω τμήματα των οδών:

α) Στην οδό Κορίνθου, από την οδό Γούναρη έως την οδό Ερμού (συμπεριλαμβανομένου και του κάτω μέρους της πλ. Γεωργίου), από 19.30 ώρα έως πέρατος των εκδηλώσεων.

β) Στην οδό Ερμού, από την οδό ΄Οθ. Αμαλίας έως την οδό Μαιζώνος, από 21:00 ώρα έως πέρατος των εκδηλώσεων.

γ) Στην οδό Μαιζώνος, από την οδό Κολοκοτρώνη έως την οδό Πατρέως (ολιγόλεπτη διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων κατά την αποχώρηση των αρμάτων περί την 21:00 ώρα).

Το Σάββατο (25/02)

Α) ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ από 11:00 ώρας έως πέρατος εκδηλώσεων, στα κατωτέρω τμήματα οδών:

α) Στην οδό Κορίνθου, από την οδό Βορ. Ηπείρου έως την οδό Φαβιέρου,

β) Στην πλατεία πλ. Γεωργίου, άνω-κάτω μέρος

γ) Στην οδό Φαβιέρου, από την οδό Κορίνθου έως την οδό Μουρούζη

δ) Στην οδό Μουρούζη, από την οδό Φαβιέρου έως την οδό Νόρμαν

ε) Στην οδό Νόρμαν, από την οδό Μουρούζη έως την οδό ΄Οθ. Αμαλίας

στ) Στην οδό Γ. Ολυμπίου, από την οδό Κορίνθου έως την οδό Θεμιστοκλέους

ζ) Στην οδό Σμύρνης, από την οδό Κορίνθου έως την οδό Θεμιστοκλέους

η) Στην οδό Κυρ. Αρχιεπισκόπου, από την οδό Κορίνθου έως την οδό Θεμιστοκλέους

θ) Στην οδό Σκαγιοπουλείου, από την οδό Κορίνθου έως την οδό Θεμιστοκλέους

ι) Στην οδό Δημ Υψηλάντου, από την οδό Κορίνθου έως την οδό Θεμιστοκλέους

ια) Στην οδό Καποδιστρίου, από την οδό Κορίνθου έως την οδό Θεμιστοκλέους

ιβ) Στην οδό Ιερ. Αρχ/που, από την οδό Κορίνθου έως την οδό Θεμιστοκλέους

ιγ) Στην οδό Σωσιπάτρου, από την οδό Κορίνθου έως την οδό Θεμιστοκλέους

ιδ) Στην οδό Κορυτσάς, από την οδό Κορίνθου έως την οδό Θεμιστοκλέους

ιε) Στην οδό Μαξίμου, από την οδό Κορίνθου έως την οδό Θεμιστοκλέους

ιστ) Στην οδό Παπαφλέσσα, από την οδό Ακτή Δυμαίων έως την οδό Ναυαρίνου

ιζ) Στην οδό Κολοκοτρώνη, από την οδό Κανακάρη έως την οδό Μαιζώνος

ιη) Στην οδό ΙΙΙ Ναυάρχων, από την οδό Κορίνθου έως την οδό Κανακάρη

ιθ) Στην οδό Καλαμογδάρτη, από την οδό Κορίνθου έως την οδό Κανακάρη

κ) Στην οδό Κοραή, από την οδό Κορίνθου έως την οδό Κανακάρη

Β) ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ από 15:30 ώρας έως πέρατος των εκδηλώσεων:

α) Στα ανωτέρω τμήματα των οδών.

β) Στη οδό Μαιζώνος, από την οδό Καρόλου έως την οδό Γούναρη.

Γ) ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ καθ’ όλο το 24ωρο, στα κατωτέρω τμήματα οδών:

α) Στην οδό Όθωνος Αμαλίας, από την οδό Κολοκοτρώνη έως την οδό Ερμού

β) Στην οδό Όθωνος Αμαλίας, από την οδό Φράττη έως την οδό Τριών Ναυάρχων

γ) Στην οδό Όθωνος Αμαλίας, από την οδό Αγίου Νικολάου περιμετρικά της τριγωνικής νησίδας για 100μ. (για την στάθμευση οχημάτων εκτάκτου ανάγκης).

Την Κυριακή (26/02)

Α) ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ κατά τις ώρες 07:00-22:00, στα κατωτέρω τμήματα οδών:

α) Στην οδό Κορίνθου, από την οδό Βορ. Ηπείρου έως την οδό Φαβιέρου

β) Στην πλατεία Γεωργίου άνω μέρος-κάτω μέρος

γ) Στην οδό Φαβιέρου, από την οδό Κορίνθου έως την οδό Μουρούζη

δ) Στην οδό Μουρούζη, από την οδό Φαβιέρου έως την οδό Νόρμαν

ε) Στην οδό Νόρμαν, από την οδό Μουρούζη μέχρι είσοδο λιμανιού ΄Οθ. Αμαλίας

στ) Στην οδό Γ. Ολυμπίου, από την οδό Κορίνθου έως την οδό Θεμιστοκλέους

ζ) Στην οδό Σμύρνης, από την οδό Κορίνθου έως την οδό Θεμιστοκλέους

η) Στην οδό Κυρ. Αρχ/που, από την οδό Κορίνθου έως την οδό Θεμιστοκλέους

θ) Στην οδό Σκαγιοπουλείου, από την οδό Κορίνθου έως την οδό Θεμιστοκλέους

ι) Στην οδό Δημ Υψηλάντου, από την οδό Κορίνθου έως την οδό Θεμιστοκλέους

ια) Στην οδό Καποδιστρίου, από την οδό Κορίνθου έως την οδό Θεμιστοκλέους

ιβ) Στην οδό Ιερ. Αρχ/που, από την οδό Κορίνθου έως την οδό Θεμιστοκλέους

ιγ) Στην οδό Σωσιπάτρου, από την οδό Κορίνθου έως την οδό Θεμιστοκλέους

ιδ) Στην οδό Κορυτσάς, από την οδό Κορίνθου έως την οδό Θεμιστοκλέους

ιε) Στην οδό Μαξίμου, από την οδό Κορίνθου έως την οδό Θεμιστοκλέους

ιστ) Στην οδό Παπαφλέσσα, από την οδό Ακτή Δυμαίων έως την οδό Ναυαρίνου

ιζ) Στην οδό ΙΙΙ Ναυάρχων, από την οδό Κορίνθου έως την οδό Κανακάρη

ιη) Στην οδό Καλαμογδάρτη, από την οδό Κορίνθου έως την οδό Κανακάρη

ιθ) Στην οδό Κοραή, από την οδό Κορίνθου έως την οδό Κανακάρη

Ιη) Στην οδό Όθωνος Αμαλίας, από την οδό Κολοκοτρώνη έως την οδό Ερμού

ια) Στην οδό Όθωνος Αμαλίας, από την οδό Φράττη έως την οδό Τριών Ναυάρχων

Β) ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ:

α) Στα ανωτέρω τμήματα των οδών κατά τις ώρες 11:00-22:00, εξαιρουμένου του τμήματος της οδού Κορίνθου, από Παπαφλέσσα έως Γούναρη, όπου η διακοπή της κυκλοφορίας θα ισχύει από 09:00 έως 22:00 ώρα.

β) Στις οδούς Αγ. Ανδρέου και ΄Οθ. Αμαλίας, από την οδό Καρόλου έως την οδό Γούναρη, από 20.00 ώρα έως πέρατος εκδηλώσεων (καύση καρνάβαλου).

γ) Στη οδό Μαιζώνος, από την οδό Καρόλου έως την οδό Γούναρη, κατά τις ώρες 11:00-22:00.

Γ) ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ καθ’ όλο το 24ωρο, στα κατωτέρω τμήματα των οδών:

α) Στην οδό Όθωνος Αμαλίας, από την οδό Κολοκοτρώνη έως την οδό Ερμού

β) Στην οδό Όθωνος Αμαλίας, από την οδό Φράττη έως την οδό Τριών Ναυάρχων

γ) Στην οδό Όθωνος Αμαλίας, από την οδό Αγίου Νικολάου περιμετρικά της τριγωνικής νησίδας για 100μ. (για την στάθμευση οχημάτων εκτάκτου ανάγκης).

Από το Τμήμα Τροχαίας Πατρών θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα τροχαίας και θα τοποθετηθεί η απαιτούμενη σήμανση σε συνεργασία με το Δήμο Πατρέων.

Για την Καθαρά Δευτέρα

- Προσωρινή μονοδρόμηση της παραλιακής οδού που οδηγεί στην Πλαζ, με κατεύθυνση κίνησης των οχημάτων από την οδό Κανελλοπούλου προς την πλαζ, την 27/02/2023 από την 11:00 ώρα έως πέρατος.

- Προσωρινή μονοδρόμηση της νεοδιαμορφωμένης ανώνυμης οδού που συνδέει την Πλαζ με την οδό Αθηνών και την οδό Κανελλοπούλου, με κατεύθυνση κίνησης των οχημάτων από την πλαζ προς την οδό Αθηνών, την 27/3/2023 από την 11:00 ώρα έως πέρατος.

- Από τις ανωτέρω ρυθμίσεις θα εξαιρούνται τα αστικά λεωφορεία, τα οχήματα ΤΑΞΙ, τα δίκυκλα και τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης. Τα αστικά λεωφορεία της γραμμής Νο 1 θα φτάνουν μέχρι το χώρο της πλαζ και θα επιστρέφουν.

- Απαγόρευση εισόδου και στάθμευσης φορτηγών οχημάτων καθώς και την απαγόρευση εισόδου, διέλευσης και στάθμευσης εκπαιδευτικών οχημάτων Σχολών Οδηγών, την 27/02/2023 από την 11:00 ώρα έως πέρατος.

- Η στάθμευση των οχημάτων Ι.Χ., οχημάτων ΑΜΕΑ, δικύκλων θα γίνεται μόνο στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους στάθμευσης. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πατρινό Καρναβάλι 2023: Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το τριήμερο"

Καιρός αύριο: Ξεπερνάει τους 20 βαθμούς η θερμοκρασία – Αναλυτική πρόγνωση

Ο καιρός αύριο, Σάββατο (25.02.2023) θα είναι ζεστός για την εποχή, αλλά ό,τι πρέπει για την έξοδο των εκδρομέων του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας. Μέχρι 7 μποφόρ η ένταση των ανέμων στις θάλασσες.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα πελάγη έως 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 16 με 19 και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες θα είναι αυξημένες.
Ανεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 2 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
 
Καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.
Ανεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 2 με 4 μποφόρ και στη Θράκη νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Ενισχύονται από τις μεσημεριανές ώρες φτάνοντας στη περιοχή της θράκης τις βραδινες ώρες τα 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές Νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Ανεμοι: Νοτιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που τις βραδινές ώρες θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι στα βόρεια 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και το απόγευμα στα νότια 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ξεπερνάει τους 20 βαθμούς η θερμοκρασία – Αναλυτική πρόγνωση"

Αναπηρικά επιδόματα: Τεχνικό πρόβλημα προκάλεσε διαφοροποιημένες καταβολές – Ανακοίνωση ΟΠΕΚΑ

Σε τεχνικό πρόβλημα της ΗΔΙΚΑ οφείλονται τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν σήμερα στην καταβολή προνοιακών επιδομάτων, διευκρινίζει ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) σε ανακοίνωσή του.

Η ανακοίνωση ΟΠΕΚΑ:

Σε συνέχεια ερωτημάτων δικαιούχων αναπηρικών επιδομάτων, ο ΟΠΕΚΑ διευκρινίζει ότι:

«Κατά την τακτική μηνιαία καταβολή των αναπηρικών επιδομάτων παρατηρήθηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις διαφοροποιημένες καταβολές, λόγω σοβαρού τεχνικού προβλήματος της πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ που εξυπηρετεί τα αναπηρικά προνοιακά επιδόματα. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εκκαθάρισης της πληρωμής του τρέχοντος μήνα Φεβρουαρίου, σε ορισμένους δικαιούχους σημειώθηκαν αναντιστοιχίες ανάμεσα στο δικαιούμενο και στο καταβαλλόμενο ποσό των επιδομάτων.

Ο ΟΠΕΚΑ ζητά συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία αυτή.

Ο ΟΠΕΚΑ σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση του τεχνικού προβλήματος το συντομότερο δυνατό.

Η απόδοση των ορθών ποσών στις παραπάνω περιπτώσεις δικαιούχων θα λάβει χώρα με έκτακτη καταβολή, για την οποία οι πολίτες θα ενημερωθούν με νεότερη ανακοίνωση».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναπηρικά επιδόματα: Τεχνικό πρόβλημα προκάλεσε διαφοροποιημένες καταβολές – Ανακοίνωση ΟΠΕΚΑ"

Πορεία Ουκρανών στο κέντρο της Αθήνας κατά του πολέμου

Εκατοντάδες Ουκρανοί πραγματοποίησαν την Παρασκευή πορεία στο κέντρο της Αθήνας, κατά την πρώτη επέτειο από την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα τους.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας –μεταξύ τους και παιδιά που ήταν ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές κρατούσαν σημαίες της χώρας τους και πλακάτ που ζητούν ειρήνη και το τέλος της κτηνωδίας.

oukrania-poreia__2_

oukrania-poreia__3_

oukrania-poreia__4_

oukrania-poreia__5_

oukrania-poreia__6_

oukrania-poreia__7_

oukrania-poreia__8_

oukrania-poreia__1_

sintagma__1_

sintagma__2_

sintagma__3_

sintagma__4_

sintagma__5_

«Η Μαριούπολη θα ξαναγίνει δική μας και θα την ξαναχτίσουμε από την αρχή», έγραφε, ακόμη, ένα από τα πλακάτ των διαδηλωτών.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πορεία Ουκρανών στο κέντρο της Αθήνας κατά του πολέμου"

Λήξη συναγερμού στο ρωσικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη - Έγινε ελεγχόμενη έκρηξη (Βίντεο)

Λήξη συναγερμού στη Θεσσαλονίκη, όπου νωρίτερα υπήρξε κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ για ύπαρξη ύποπτου αντικειμένου έξω από το ρωσικό προξενείο, ανήμερα της πρώτης επετείου από την εισβολή στην Ουκρανία.

Με μια λεπτομερώς σχεδιασμένη επιχείρηση οι αστυνομικοί του ΤΕΕΜ προκάλεσαν ελεγχόμενη έκρηξη στην ύποπτη μαύρη σακούλα που πέταξε άγνωστος μπροστά από ρωσικό προξενείο, όπως αναφέρει το thestival.gr.

Δείτε τη στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης:

Νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής, σήμανε συναγερμός στις Αστυνομικές Αρχές της Θεσσαλονίκης μετά από ειδοποίηση για ύποπτο αντικείμενο που βρέθηκε στο ύψος του ρωσικού προξενείου.

Συγκεκριμένα, την κλήση δέχτηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης και στο σημείο έσπευσε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Το σημείο πέριξ του ρωσικού προξενείου αποκλείστηκε από την ΕΛ.ΑΣ, όπως αναφέρει το grtimes.gr.

Κλιμάκιο των ΤΕΕΜ χτένισε την περιοχή, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από δικυκλιστές και περιπολικά απέκλεισαν την πρόσβαση στην οδό Δημοσθένους, παράλληλη στην πλατεία Αριστοτέλους.

Σήμερα (24/2) συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τα μέτρα ασφαλείας σε όλες τις πόλεις της Ευρώπης είναι αυξημένα. 

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Λήξη συναγερμού στο ρωσικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη - Έγινε ελεγχόμενη έκρηξη (Βίντεο) "

Τσέπωσε 230.000 ευρώ από υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτων χωρίς να τους τα παραδώσει ποτέ

Χειροπέδες πέρασε η αστυνομία σε έναν 43χρονο από την Αθήνα. Έβαζε αγγελίες σε ιστοσελίδες με αυτοκίνητα προς πώληση, έπαιρνε τα χρήματα, αλλά δεν παρέδιδε ποτέ τα αυτοκίνητα στους αγοραστές.

Ο 43χρονος απατεώνας από την Αθήνα μαζί με συνεργούς του, από το 2014 έως το 2020, ως ιδιοκτήτης επιχείρησης εμπορίας αυτοκίνητων, η οποία από το 2014 και έπειτα δεν ήταν οικονομικά βιώσιμη, αναρτούσε αγγελίες σε ιστοσελίδες του διαδικτύου με αυτοκίνητα προς πώληση.

Συγκεκριμένα, έχοντας πρώτα «αλιεύσει» φωτογραφίες από αυτοκίνητα που πωλούνταν σε ιστοσελίδες χωρών του εξωτερικού, τα διέθετε προς πώληση ως δικά του, έναντι χαμηλού τιμήματος, προσελκύοντας με αυτό τον τρόπο αγοραστές.

Έπειτα, ο 43χρονος συλληφθείς έπειθε τους υποψήφιους πελάτες να του καταβάλουν χρηματικά ποσά, άλλοτε σε μετρητά και άλλοτε σε τραπεζικούς λογαριασμούς, χωρίς να τους παραδίδει ποτέ τα αυτοκίνητα.

Το παράνομο χρηματικό όφελος που αποκόμισε από την εγκληματική του δραστηριότητα υπολογίζεται σε τουλάχιστον 230.000 ευρώ, ενώ ο αριθμός των υποθέσεων στις οποίες έχει εμπλακεί ανέρχεται σε τουλάχιστον 25.

Σε βάρος του 43χρονου εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης για απάτες και για βαριά σωματική βλάβη και καταδικαστική απόφαση συνολικής ποινής φυλάκισης 2 ετών για απάτη.

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τις Υποδιευθύνσεις Ασφάλειας Λαμίας και Θήβας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας εντόπισαν και συνέλαβαν τον 43χρονο απατεώνα στις 18 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Μάλιστα, ο ίδιος κατηγορείται πως τον Δεκέμβριο του 2021, στην περιοχή της Μαλεσίνας Φθιώτιδας, είχε πυροβολήσει και τραυματίσει σοβαρά με καραμπίνα έναν άνδρα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τσέπωσε 230.000 ευρώ από υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτων χωρίς να τους τα παραδώσει ποτέ"

Ο Πούτιν επιβεβαιώνει τη ληστεία σιτηρών της Ουκρανίας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές εξαγωγές σιτηρών θα αυξηθούν σημαντικά, φέτος. «Οι Ρώσοι αγρότες είχαν μια μεγάλη σοδειά -παρήγαγαν περισσότερους από 150 εκατομμύρια τόνους σιτηρών, μεταξύ των οποίων και πάνω από 100 εκατομμυρίων τόνους  σιταριού», είπε ο Πούτιν στην ομιλία του στην Δούμα, σύμφωνα με το περιοδικό Top Agrar.

Ο Πούτιν παραδέχτηκε όμως ότι δεν προήλθε από τη Ρωσία όλη η συγκομιδή των σιτηρών: «Μέρος της σοδειάς μεταφέρθηκε από την Ουκρανία. Έτσι, έχουμε σημειώσει πρόοδο και σε άλλα οικονομικά μέτωπα», είπε ο Ρώσος πρόεδρος επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες της Ουκρανίας, εδώ και μήνες.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία Nasa έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία σχετικά με αυτό τον Δεκέμβριο με την αξιολόγηση των δορυφορικών εικόνων από την Ουκρανία, μέσω του προγράμματος «Harvest»: «Η ανάλυση έδειξε ότι 5,8 εκατομμύρια τόνοι σιταριού συλλέχθηκαν σε περιοχές της Ουκρανίας που δεν ήταν υπό ουκρανικό έλεγχο.»

Αυτό αντιστοιχεί σε οικονομική απώλεια τουλάχιστον 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Αλλά και Ρώσοι αξιωματικοί στις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας, είχαν αναφέρει ότι μεγάλες ποσότητες σιτηρών μεταφέρονταν αποστέλλονταν εκτός της χώρας, στη Ρωσία.

Η ειδικός διεθνούς δικαίου Παουλίνα Στάρσκι από το Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ είχε καταγγείλει τον περασμένο Οκτώβριο, «παράνομη ιδιοποίηση σιτηρών από Ουκρανικές περιοχές σε μεγάλη κλίμακα, η οποία είναι αυθαίρετη και θα μπορούσε να είναι έγκλημα πολέμου» .

Ρώσοι διπλωμάτες ισχυρίστηκαν πάντως ότι η Ρωσία δεν χρειάζεται Ουκρανικό σιτάρι, ειδικά επειδή αυτό «είναι κατώτερο από το ρωσικό προϊόν ,σε ποιότητα»!

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Πούτιν επιβεβαιώνει τη ληστεία σιτηρών της Ουκρανίας"

Στοπ της ΕΕ στο χάπι της Merck για τον κορωνοϊό

Το χάπι της Merck κατά της Covid-19 έλαβε αρνητική σύσταση από τη ρυθμιστική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σ' ένα πλήγμα για τις προσπάθειες απόκτησης άδειας κυκλοφορίας του φαρμάκου στη Γηραιά Ήπειρο, μεταδίδει το Βloomberg.

Η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση της ΕΕ (CHMP) δεν κατάφερε να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το φάρμακο Lagevrio μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου ή μειώνει τη διάρκεια της ασθένειας ή τον χρόνο ανάρρωσης σε ενήλικες που διατρέχουν κίνδυνο σοβαρής νόσου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η αρνητική σύσταση βαθαίνει την ένδεια σε φάρμακα κατά της Covid, καθώς τα περισσότερα μονοκλωνικά αντισώματα έχουν χάσει την αποτελεσματικότητά τους απέναντι σε νέες παραλλαγές. Δοκιμές διεξάγονται προκειμένου να προσδιοριστεί η αποτελεσματικότητα πρόσθετων αντιικών φαρμάκων, όπως το Xocova της Shionogi, το οποίο μέχρι στιγμής έχει πάρει το πράσινο φως μόνο στην Ιαπωνία.

Η Merck ανέπτυξε το φάρμακο σε συνεργασία με την επίσης αμερικανική Ridgeback Biotherapeutics.

Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι το φάρμακο της Merck (μολνουπιραβίρη) είναι λιγότερο αποτελεσματικό απ' ό,τι έδειξαν οι πρώιμες δοκιμές. Η προσθήκη του στην τυπική θεραπεία δεν μείωσε τις νοσηλείες ή τους θανάτους σε ενήλικες υψηλού κινδύνου, σύμφωνα με μελέτη που κυκλοφόρησε στα τέλη του περασμένου έτους, ωστόσο μείωσε κατά αρκετές ημέρες τον χρόνο ανάρρωσης από τα συμπτώματα.

Το φάρμακο, του οποίου η επενέργεια συνίσταται στην πρόκληση γενετικών ελαττωμάτων στον κορωνοϊό, εγκυμονεί επίσης μακροχρόνιες ανησυχίες ασφαλείας. Αξιωματούχοι των ΗΠΑ συνιστούν να μη χρησιμοποιείται σε εγκύους, προσθέτοντας ότι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται όταν υπάρχουν κατάλληλες εναλλακτικές λύσεις, όπως το Paxlovid της Pfizer και η ρεμντεσιβίρη της Gilead Sciences.

Η απόφαση της CHMP δεν ανταποκρίνεται σε μελέτες «που καταδεικνύουν τον θετικό αντίκτυπο που μπορεί να προσφέρει το Lagevrio στους ασθενείς, μειώνοντας τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου μεταξύ ενηλίκων που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρής νόσου, ανέφερε η Merck μέσω email. 

Η απάντηση της MSD (Merck & Co.)

Η MSD και η Ridgeback Biotherapeutics ανακοίνωσαν ότι θα ασκήσουν έφεση και θα ζητήσουν επανεξέταση της γνωμοδότησης της Επιτροπής. Όπως σημειώνουν, τo 2023 το Lagevrio έχει χορηγηθεί σε 16 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν λάβει θεραπεία σχεδόν 600.000 ασθενείς.

Συνολικά, πάνω από 4 εκατομμύρια ασθενείς έχουν λάβει τη θεραπεία σε όλον τον κόσμο, ενώ το χάπι έχει εγκριθεί ή εξουσιοδοτηθεί σε περισσότερες από 25 χώρες, μεταξύ των οποίων η Αυστραλία, η Ιαπωνία, οι ΗΠΑ και η Κίνα.

«Πιστεύουμε ότι η γνωμοδότηση της CHMP δεν ανταποκρίνεται στην πειστική τεκμηρίωση που προέρχεται από την κλινική μελέτη φάσης ΙΙΙ MOVe-OUT και τις μελέτες με δεδομένα χρήσης του φαρμάκου σε συνθήκες πραγματικής κλινικής πρακτικής (Real World studies) που αποδεικνύουν τη θετική επίπτωση που μπορεί να έχει το Lagevrio στους ασθενείς, καθώς μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου μεταξύ ενηλίκων ασθενών που έχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσησης», δήλωσε ο δρ Dean Y.Li, πρόεδρος των Ερευνητικών Εργαστηρίων της MSD. «Παγκοσμίως, περισσότεροι από 4 εκατομμύρια ασθενείς έχουν λάβει τη θεραπεία του Lagevrio. Παραμένουμε βέβαιοι ότι το Lagevrio θα διαδραματίσει σοβαρό ρόλο στην αντιμετώπιση της Covid-19».

Η Wendy Holman, διευθύνουσα σύμβουλος της Ridgeback Biotherapeutics, σημείωσε πως «το Lagevrio συνταγογραφείται παγκοσμίως ως ένα σημαντικό φάρμακο για ενήλικες με υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσησης. Είναι κρίσιμη η ανάγκη για πολλαπλές θεραπευτικές προσεγγίσεις στην αντιμετώπιση της Covid-19».

H επιστημονική γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, σύμφωνα με το Άρθρο 5, παράγραφος 3, του Κανονισμού (ΕΚ) 726/2004, η οποία υιοθετήθηκε από 16 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διάθεση του Lagevrio, παραμένει σε ισχύ.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Στοπ της ΕΕ στο χάπι της Merck για τον κορωνοϊό"

Άρειος Πάγος: Τέσσερις ακόμη δικαστές απολύθηκαν γιατί καθυστέρησαν αποφάσεις

Τέσσερις ακόμη δικαστές, μέσα σε χρονικό διάστημα 11 μηνών, απολύθηκαν από την πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων, κ.λπ., ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των απολυθέντων στους 24.

Στους 24 απολυθέντες περιλαμβάνονται και εισαγγελείς, πλέον των δικαστών.

Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με πρόεδρο τη Μαρία Γεωργίου και με τη συμμετοχή του εισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Ισίδωρου Ντογιάκου παραπέμφθηκαν με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης, λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας, τέσσερις γυναίκες πρόεδροι Πρωτοδικών.

Ειδικότερα, στην 5η κατά σειρά πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, παύθηκαν οριστικά και οι τέσσερις πρόεδροι Πρωτοδικών που υπηρετούσαν στην Αθήνα. Όλες παύθηκαν για υπηρεσιακή ανεπάρκεια λόγω των μεγάλων- ακόμη και υπερβολικών- καθυστερήσεων στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων.

Οι καθυστερήσεις ξεπερνούσαν το έτος, ενώ οι πειθαρχικές διώξεις σε βάρος τους είχαν ξεκινήσει, από τότε ακόμα που είχαν τον βαθμό του Πρωτοδίκη. Παρόλα αυτά συνέχισαν να σημειώνουν καθυστερήσεις.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Άρειος Πάγος: Τέσσερις ακόμη δικαστές απολύθηκαν γιατί καθυστέρησαν αποφάσεις"

«Μην κάνεις χημειοθεραπείες θα σε σώσω με τα μαντζούνια» – Τι καταγγέλλουν γονείς που έχασαν την κόρη τους από καρκίνο

Συγγενείς μίας 36χρονης, που πέθανε από καρκίνο, καταγγέλλουν μία ογκολόγο ότι έπεισε την γυναίκα πως δεν πάσχει από την επάρατη νόσο και θα πρέπει να σταματήσει τις χημιοθεραπείες. Η 36χρονη, μητέρα ενός παιδιού, πέθανε πριν από μερικές ημέρες νικημένη από τον καρκίνο. Οι γονείς της καταγγέλλουν την συγκεκριμένη ογκολόγο ότι την έπεισε πως θα την σώσει με φυτικά σκευάσματα.

Σε δηλώσεις της στην εκπομπή LiveNews, η μητέρα της 36χρονης επισημαίνει: «Πήγαμε σε αυτήν, της είπε ότι ”τι χημειοθεραπείες; Εδώ και τις ακτινοβολίες που έκανες δεν θα έπρεπε να τις κάνεις, έπρεπε να έρθεις αμέσως σε μένα”. Της έκανε έναν υπέρηχο στο στήθος και της είπε ότι ”έχεις φλεγμονή δεν είναι τίποτα θα φύγει με μαντζούνια”.  Με κάνναβη, με σπόρους από σταφύλι. Δέκα μαντζούνια όλη μέρα. Δύο το πρωί, τρία το μεσημέρι, πέντε το βράδυ. Πρέπει να έδινε τον μήνα γύρω στα 250 – 300 ευρώ».

Ο πατέρας της 36χρονης περιέγραψε: «Είπαν να κάνει τις χημειοθεραπείες που της είπαν οι γιατροί και της είπε εκείνη “μην κάνεις χημειοθεραπείες θα σε σώσω εγώ με τα μαντζούνια που έχω”. Και την καθησύχαζε ότι “δεν είναι τίποτα κορίτσι μου, εγώ θα στο φτιάξω με κάτι ειδικά πράγματα που έχω στο μαγαζί”. Ούτε ιατρείο μπορώ να πω ότι ήταν. Ήταν ένα σε στοά μέσα και δίπλα ήταν ένα τζαμάκι και δίπλα ήταν αυτή, πιο δίπλα απ’ το τζαμάκι. Σχεδόν έξω στον δρόμο, ας το πούμε έτσι».

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η εκπομπή, η 36χρονη γυναίκα απευθύνθηκε στην συγκεκριμένη γιατρό το 2020, έχοντας ήδη υποβληθεί σε χειρουργείο στο κεφάλι προκειμένου να αντιμετωπίσει την μετάσταση που είχε προκαλέσει ο καρκίνος στο στήθος της. Όπως καταγγέλλεται, δύο χρόνια μετά και ακολουθώντας της οδηγίες της γιατρού, η κατάστασή της άρχισε να χειροτερεύει.

«Απ’ τον Αύγουστο μήνα άρχισε λίγο να της πονάει η μέση της. Και αυτή να λέει ότι “δεν είναι τίποτα, θα σου περάσει”. Την κατάφερα εγώ να βγάλει μαγνητική γιατί της έλεγε “μην βγάλεις μαγνητική, να μην μπαίνουν ραδιενέργειες και τέτοια”. Η μαγνητική έδειξε, χτύπησε δηλαδή ότι υπάρχει καρκίνος. Της μιλάει στο τηλέφωνο και της λέει “δεν έχεις τίποτα και άστα αυτά που γράφουνε. Έχεις ασβεστώματα στην σπονδυλική στήλη και αγγειώσεις. Λέει “να μείνω ήσυχη;”, “ναι, δεν έχεις τίποτα”», κατήγγειλε η μητέρα της 36χρονης.

Ο καρκίνος πλέον είχε εξαπλωθεί, ωστόσο, σύμφωνα με τους γονείς της 36χρονης η γιατρός φαίνεται να επέμενε ότι δεν υπήρχε. «Εν τω μεταξύ κάνει εξετάσεις, γενικές αίματος και βγαίνουν οι τρασαμινάνσες στο συκώτι 700, που έπρεπε να της πει εκείνη την ώρα “τι κάθεσαι; Πήγαινε στο νοσοκομείο”. Παρά της έστειλε ένα φάρμακο φυτικό “πάρε αυτό το φάρμακο για να αποτοξινωθεί το συκώτι σου” να φύγουν δηλαδή αυτά που έχει πάρει το συκώτι μέσα. Και το συκώτι ήταν καρκίνος”», λέει η μητέρα της 36χρονης.

Σύμφωνα με τους γονείς, όταν πια η κόρη τους πήγε με ίκτερο στο νοσοκομείο, οι γιατροί είχαν να αντιμετωπίσουν μία μη αναστρέψιμη κατάσταση. Αναφέρουν, επίσης, ότι οι γιατροί γνώριζαν την συγκεκριμένη ογκολόγο και τις πρακτικές της.

«Μόλις την είδε ο ογκολόγος, ο γιατρός που ξεκίνησε να την παρακολουθήσει λέει “από ποιον γιατρό; Ποιος την παρακολουθούσε;”. “Η κυρία…” λέω εγώ. Αυτή την είχα στο νοσοκομείο, στον Άγιο Σάββα” λέει “και ήταν κατά της χημειοθεραπείας και κατά όλων των φαρμάκων. Και την έδιωξα εγώ προσωπικά” λέει, “την διώξαμε”. Και στο 251, στο ΓΝΑ που ήταν κάποτε και από εκεί πάλι το ίδιο, την είχαν διώξει, διότι είχε καταστρέψει όλο τον κόσμο. Είχε πεθάνει όλον τον κόσμο. Και λέει “το κορίτσι σου στο έχει καταστρέψει. Είναι αδύνατον να το σώσουμε τώρα, θα κάνουμε προσπάθεια αλλά μόνο με θαύμα του Θεού. Σας την έχει φάει, λυπάμαι. Είναι σκληρό αυτό που σας λέω, αλλά σας την έχει καταστρέψει”», τονίζει ο πατέρας της 36χρονης.

Τι υποστηρίζει η ογκολόγος

Η εκπομπή μίλησε με την ογκολόγο, που κατηγορούν οι γονείς της 36χρονης. Η γιατρός δήλωσε πως η καταγγελία είναι αναληθής και ότι ουδέποτε διέπραξε τα όσα της καταλογίζονται. Τόνισε ότι δεν ευθύνεται για τον θάνατο οποιουδήποτε ασθενούς.

«Εγώ είναι γνωστό ότι δεν κάνω χημειοθεραπείες. Ο κάθε γιατρός κάνει αυτό που θέλει, σύμφωνα με το σύνταγμα της Ελλάδας, άρα όποιος έρχεται σε μένα έρχεται για να μην κάνει χημειοθεραπείες. Δεν καταλαβαίνω τι λέτε, άμα δεν είστε γιατρός τώρα τι να το συζητάω μαζί σας; Εγώ κάνω την δουλειά μου και σωστά και δεν έχω κάνει σε κανέναν κακό. Δεν είστε αρμόδια, να μην με ρωτήσετε τίποτα. Δεν με ενδιαφέρει, να τα πάτε στον εισαγγελέα…», δήλωσε η ογκολόγος στην εκπομπή.

Τι είπε η Ματίνα Παγώνη για την ογκολόγο

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε στην εκπομπή LiveNews για την γιατρό, η οποία κατηγορείται πως έπεισε την ασθενή της ότι δεν έχει καρκίνο και να κόψει τις χημειοθεραπείες.
Όπως είπε, η συγκεκριμένη γιατρός είχε παραπεμφθεί παλαιότερα στο Πειθαρχικό.

«Εγώ ήμουν πρόεδρος στο Ανώτατο Πειθαρχικό όταν η υπόθεση της γιατρού ήρθε σε εμάς, μετά από δική της ένσταση. Η υπόθεση αφορούσε μια άλλη περίπτωση που είχε δικαστεί στο Πρωτοβάθμιο από τον Ιατρικό Σύλλογο. Ο φάκελος της γιατρού είχε παραπεμφθεί στο Δευτεροβάθμιο, στο οποίο ήμουν εγώ πρόεδρος, και είχε πάρει ήδη τις ποινές όσον αφορά τα τρία χρόνια του Πειθαρχικού και όσον αφορά το χρηματικό ποσό», εξήγησε η κ. Παγώνη και ανέφερε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος της είχε αφαιρέσει την άδεια.

«Κανονικά στο Δευτεροβάθμιο, στο Εφετείο, πάντα μειώνονται οι ποινές αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση εμείς δεν μειώσαμε τις ποινές. Η συνάδελφος είχε δική της μέθοδο ενώ οι διάφορες ασθένειες αντιμετωπίζονται με επιστημονικά δεδομένα, μελέτες και πρωτόκολλα, τα οποία έχει ο καθένας μας και χρησιμοποιεί για τους ασθενείς. Από εκεί και πέρα, ξέρω για την συνάδελφο πως ο Ιατρικός Σύλλογος της αφαίρεσε την άδεια αλλά δεν γνωρίζω εάν συνέχισε να κάνει την γιατρό, ούτε εάν είχε ιατρείο. Από ό,τι μαθαίνω, αυτό γινόταν».

Τέλος, η κ. Παγώνη είπε πως η ιατρική είναι συγκεκριμένη για κάθε ασθένεια και νόσο και τα πρωτόκολλα είναι συγκεκριμένα. «Αλίμονο εάν ο καθένας μας κάνει ό,τι νομίζει και ό,τι θεωρεί. Δεν έχουμε προσωπική άποψη στην Ιατρική, στην Ιατρική υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα, αυτά εφαρμόζουμε», τόνισε η κ. Παγώνη. 


Διαβάστε Περισσότερα » "«Μην κάνεις χημειοθεραπείες θα σε σώσω με τα μαντζούνια» – Τι καταγγέλλουν γονείς που έχασαν την κόρη τους από καρκίνο"

Οδική βοήθεια: Πρόστιμο-μαμούθ για καθυστέρηση 15 λεπτών!

Ριζικές αλλαγές προβλέπει για τις εταιρείες οδικής βοήθειας το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση έως και τις 28 Φεβρουαρίου υπό τον τίτλο: «Εκσυγχρονισμός των επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών – Διατάξεις για την εύρυθμη λειτουργία των εποπτευόμενων φορέων και άλλες διατάξεις της Γενικής Γραμματείας Μεταφορών».

Μάλιστα στο άρθρο 23 ξεκαθαρίζεται ότι η  επιχείρηση οδικής βοήθειας πρέπει να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου και όλες τις ημέρες του χρόνου, ώστε να παρέχει άμεση και ποιοτική οδική βοήθεια οχημάτων, δηλαδή, άμεση ανταπόκριση με το κατάλληλο προσωπικό και όχημα εντός χρόνου που δεν μπορεί να υπερβαίνει τη 1 ώρα από την κλήση, εκτός εάν η επιχείρηση οδικής βοήθειας αποδεικνύει ότι η ανταπόκριση σε συντομότερο χρόνο δεν ήταν δυνατή για λόγους ανωτέρας βίας.

Σε περίπτωση περαιτέρω καθυστέρησης προβλέπονται σημαντικά πρόστιμα σε περίπτωση καθυστέρησης πέραν του ορίου της μίας ώρας από την πραγματοποίηση της κλήσης!

Ειδικότερα σύμφωνα με όσα αναγράφει το άρθρο 25 του νομοσχεδίου: «Καταγγελίες συνδρομητών ή ασφαλισμένων κατά επιχειρήσεων οδικής βοήθειας οχημάτων για παράβαση της υποχρέωσης του άρθρου 2Α υποβάλλονται στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) της έδρας της επιχείρησης ή στην Τράπεζα της Ελλάδος, εάν η επιχείρηση είναι και ασφαλιστική επιχείρηση.

Η επιχείρηση οδικής βοήθειας οχημάτων είναι υπεύθυνη για τις παραβάσεις του άρθρου 2Α που διαπράττονται από συνεργάτη οδικής βοήθειας με τον οποίο συνεργάζεται. Καταγγελίες που αφορούν σε παράβαση του άρθρου 2Α από συνεργάτη οδικής βοήθειας, στρέφονται κατά της επιχείρησης οδικής βοήθειας, με την οποία συνεργαζόταν ο συνεργάτης και για λογαριασμό της οποίας παρείχε την υπηρεσία οδικής βοήθειας.
Bonus 700€-1700 αυτοκίνηταAutomarin
Νέο Apple Watch φθηνότερα, επιστρέφοντας το παλιό.Ο ειδικός της Apple κοντά σου
Το κόστος χρήσης μιας αντλίας θερμότητας το 2023 μπορεί να σας εκπλήξει!αντλίες θερμότητας
by Taboola

Η αρμόδια υπηρεσία της παρ. 1 αξιολογεί την καταγγελία για να διαπιστώσει εάν από αυτή προκύπτει ότι έχει παραβιαστεί η υποχρέωση του άρθρου 2Α. Καταγγελίες που είναι ανώνυμες, αόριστες, ακατάληπτες, επαναλαμβάνονται κατά τρόπο καταχρηστικό ή είναι αβάσιμες, αρχειοθετούνται και ενημερώνεται ο καταγγέλλων. Η αρμόδια υπηρεσία κοινοποιεί την καταγγελία στην επιχείρηση οδικής βοήθειας, στην οποία τάσσει προθεσμία δέκα (10) ημερών για να εκθέσει τις απόψεις της. Η αρμόδια υπηρεσία, εάν διαπιστώσει ότι παραβιάστηκε η υποχρέωση του άρθρου 2Α και δεν αποδεικνύεται η συνδρομή λόγου ανωτέρας βίας, επιβάλλει τις διοικητικές κυρώσεις της παρ. 4. Στις μη ασφαλιστικές επιχειρήσεις οδικής βοήθειας, οι κυρώσεις επιβάλλονται με αιτιολογημένη απόφαση του περιφερειάρχη, που εκδίδεται με εισήγηση της αρμόδιας Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών. Στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις οι διοικητικές κυρώσεις επιβάλλονται με αιτιολογημένη απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος. Κατά της απόφασης του περιφερειάρχη ασκείται η ειδική διοικητική προσφυγή του άρθρου 227 του ν. 3852/2010 (Α’ 87).

Για παράβαση της υποχρέωσης του άρθρου 2Α επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ. Εάν η υπέρβαση του ανώτατου χρόνου ανταπόκρισης είναι μέχρι δεκαπέντε (15) λεπτά, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο επτακοσίων (700) ευρώ.

Τα διοικητικά πρόστιμα που επιβάλλονται με απόφαση του περιφερειάρχη αποτελούν έσοδα της περιφέρειας. Τα διοικητικά πρόστιμα που επιβάλλονται από την Τράπεζα της Ελλάδος είναι έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού. Τα πρόστιμα εισπράττονται κατά τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων [ν. 4978/2022, Α΄ 190)].

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών μπορούν να ρυθμίζονται ειδικά θέματα σχετικά με τη διαδικασία ελέγχου των ασφαλιστικών και των μη ασφαλιστικών επιχειρήσεων οδικής βοήθειας οχημάτων, την επιβολή και την είσπραξη των διοικητικών προστίμων.»

newsauto

Διαβάστε Περισσότερα » "Οδική βοήθεια: Πρόστιμο-μαμούθ για καθυστέρηση 15 λεπτών!"

Στάση εργασίας στο Μετρό την Τετάρτη 1 Μαρτίου

Στάση εργασίας στο Μετρό προκήρυξαν οι εργαζόμενοι για την και Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ (Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθήνας), η στάση εργασίας στο Μετρό θα είναι από τις 18:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Στο σύντομο δελτίο τύπου αναφέρουν πως ο λόγος της στάσης εργασίας είναι η μη τήρη συμφωνηθέντων από την εταιρεία, μετά από γραπτές δεσμεύσεις.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Στάση εργασίας στο Μετρό την Τετάρτη 1 Μαρτίου "

Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας: Οι ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας φορτηγών στο εθνικό οδικό δίκτυο

Από την Παρασκευή (24.02.2023) και όλο το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας θα ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών στις εθνικές οδούς. Το μέτρο θα εφαρμοστεί τόσο στην έξοδο όσο και στην επιστροφή των εκδρομέων.

Όπως ανακοίνωσε η Νέα Οδός για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας η Ελληνική Αστυνομία παίρνει έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα. Σκοπός η ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και η βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας.

Σε ό,τι αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανακοινώθηκαν τα εξής:

Συγκεκριμένα, για το ρεύμα εξόδου η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών ισχύει την Παρασκευή (24.02.2023), από τις 16:00 έως τις 21:00 και το Σάββατο (25.02.2023), από τις 08:00 έως τις 13:00.

Για το ρεύμα εισόδου η απαγόρευση θα ισχύει την Καθαρά Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου, από τις 15:00 έως 21:00.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας: Οι ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας φορτηγών στο εθνικό οδικό δίκτυο"

Δ. Μάντζος για καταδίκη Ν. Παππά: Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτεθειμένος για την κάλυψη που του παρείχε

Την απόφαση καταδίκης του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ από το Ειδικό δικαστήριο για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών σχολίασε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ζητήσαμε εξαρχής να τηρηθούν απόλυτα όροι διαφάνειας και νομιμότητας σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Αντιθέτως, η τότε Κυβέρνηση με την αντισυνταγματική διαδικασία, που ακολούθησε, επέλεξε τα παιχνίδια παρασκηνίου για να μοιράσει άδειες σε φιλικούς επιχειρηματίες.

Σήμερα η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε. Το ειδικό δικαστήριο καταδίκασε ομόφωνα τον πρώην υπουργό και κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Παππά, και τον φίλα προσκείμενο στην τότε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ επιχειρηματία, Χ. Καλογρίτσα, για παρεμβάσεις στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Ο ομόφωνα καταδικασμένος Νίκος Παππάς είναι ο στενότερος συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και ως εκ τούτου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτεθειμένος για την κάλυψη που του παρείχε.

Αναρωτιόμαστε:

Τι θα πει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ;

Θα βγάλει άραγε ανακοίνωση όπως έκανε προ ημερών πανηγυρίζοντας για την εισαγγελική πρόταση, μιας και παγίως η αξιωματική αντιπολίτευση βλέπει τη Δικαιοσύνη αλά καρτ, όπως έπραξε στο παρελθόν και με τις ανεξάρτητες αρχές;

Ή θα παραδεχτεί και σήμερα «ότι υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας»;

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δ. Μάντζος για καταδίκη Ν. Παππά: Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτεθειμένος για την κάλυψη που του παρείχε"

ΗΠΑ: Ιστορική χιονοθύελλα στις δυτικές ακτές για πρώτη φορά μετά από 31 χρόνια

Για πρώτη φορά μετά από 31 χρόνια μια σφοδρή χιονοθύελλα αναμένεται να πλήξει τη δυτική ακτή των ΗΠΑ και συγκεκριμένα περιοχές που δεν έχει χιονίσει για πάνω από 3 δεκαετίες. Πολλοί ήταν αυτοί που έβλεπαν χιόνι για πρώτη φορά.

Συγκεκριμένα, η χιονοθύελλα θα προκαλέσει ισχυρές χιονοπτώσεις που θα συνοδεύονται από πολικές θερμοκρασίες πλήττουν ήδη τις βόρειες πολιτείες των ΗΠΑ, ενώ θα κορυφωθούν το Σάββατο (25.2.2023). 

Πλέον το παγωμένο μέτωπο εκτείνεται σε ολόκληρη τη δυτική ακτή των ΗΠΑ, καθώς και στη δυτική επαρχία του Καναδά, τη Βρετανική Κολομβία.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία η χιονοθύελλα θα πνίξει το Λος Άντζελες, την Σάντα Μπάρμπαρα και παρακείμενες περιοχές. Μετεωρολόγος από την Καλιφόρνια σημείωσε χαρακτηριστικά: «Θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί μας, δεν έχω ξαναδεί προειδοποίηση για χιονοθύελλα».

Σημειώνεται πως ένας πυροσβέστης στο Μίσιγκαν έχασε τη ζωή του όταν άγγιξε κατεστραμμένο ηλεκτρικό καλώδιο, στο Όρεγκον υπήρξε ένας νεκρός από υποθερμία, ενώ στην Καλιφόρνια ένα τεράστιο δέντρο ξεριζώθηκε από ισχυρούς ανέμους και έπεσε σε σπίτι τραυματίζοντας σοβαρά ένα παιδί μόλις ενός έτους.

Το βράδυ της Πέμπτης 750.000 σπίτια μόνο στο Μίσιγκαν, έμειναν χωρίς ρεύμα…

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΗΠΑ: Ιστορική χιονοθύελλα στις δυτικές ακτές για πρώτη φορά μετά από 31 χρόνια"

Ειδικό δικαστήριο: Δύο χρόνια φυλάκιση η ποινή για τον Νίκο Παππά

Η ανώτατη προβλεπόμενη ποινή, που είναι δύο χρόνια, επιβλήθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο, στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά, για την εμπλοκή του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016.

Στον Νίκο Παππά, που κρίθηκε ένοχος για πλημμέλημα, επιβλήθηκε ποινή 2 ετών με τριετή αναστολή και στον Χρήστο Καλογρίστα η χρηματική ποινή των 100 ημερήσιων μονάδων (50 ευρώ η κάθε μονάδα), δηλαδή 5.000 ευρώ, ενώ απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων του για την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Ο εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου Δημήτρης Ασπρογέρακας, ζήτησε να σταλούν στον εισαγγελέα τα πρακτικά με την κατάθεση της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα Ευθαλίας Διαμαντή που είχε καταθέσει ότι «φάκελοι και τσάντες έφευγαν απο γραφείο Καλογρίτσα για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ». Ομόφωνα το Δικαστήριο διαβίβασε στον εισαγγελέα την κατάθεση της γραμματέως Καλογρίτσα για τα περαιτέρω.

Νωρίτερα ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο, τόσο ο πρώην υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς για τους χειρισμούς του στη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες το έτος 2016, όσο και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος  δικάστηκε ως συνεργός του πρώην υπουργού για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. 

Νίκος Παππάς: «Η δίκη αυτή έγινε για να χτυπηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ»

«Η απόφαση του ειδικού δικαστηρίου είναι στο πνεύμα των αποφάσεων για τις υποθέσεις NOVARTIS και SIEMENS. Φαίνεται ότι για κάποιους δικαστές αθώος είναι όποιος ζημιώνει το δημόσιο και ένοχος όποιος με τις ενέργειες του εξασφαλίζει χρήματα για το δημόσιο. Για κάποιους δεν είχε καμία σημασία ούτε η αθώωση Κρέτσου για την ίδια υπόθεση, ούτε η εισαγγελική πρόταση που διέλυσε το κατηγορητήριο. Είναι απόλυτα ξεκάθαρο. Η δίκη αυτή ήταν πολιτική. Έγινε για να κρύψει ο Μητσοτάκης τη λεηλασία του δημοσίου χρήματος, τους «γαλάζιους κοριούς» και τις «γαλάζιες ακρίδες». Η δίκη αυτή έγινε επειδή πλούσιοι συμπολίτες μας πλήρωσαν ψηφισμένους φόρους και αναγκάστηκαν να τηρήσουν το σύνταγμα. Η δίκη αυτή έγινε για να χτυπηθεί η παράταξη μας και να μην ξαναπληρώσουν οι πλούσιοι. Αλλά για αυτό δε θα αποφασίσουν κάποιοι δικαστές. Θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Ο οποίος με την εντολή του θα φέρει δικαιοσύνη παντού. Έχουμε κάνει το καθήκον μας και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον», σχολίασε o Νίκος Παππάς.

 

Λοβέρδος: Η σημερινή απόφαση είναι δικαίωση για τον Καλογρίτσα

«Το Ειδικό Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά για παράβαση καθήκοντος.

Η προσπάθεια του Νίκου Παππά να μετατρέψει σε πολιτική μια αμιγώς ποινική υπόθεση απέτυχε παταγωδώς. Η αλήθεια έπρεπε να περάσει από το Δικαστήριο και πέρασε. 

Σε ό,τι αφορά τον εντολέα μας κ.Χρήστο Καλογρίτσα η σημερινή απόφαση είναι δικαίωση γιατί αποτελεί πλήρη και οριστική απόδειξη πως έλεγε την αλήθεια», ανέφερε σε δήλωσή του ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Δηλώσεις των δικηγόρων του Νίκου Παππά

Ο Γιάννη Μαντζουράνη εκ των συνηγόρων του Νίκου Παππά, δήλωσε: «Δυστυχώς, σήμερα ομόφωνα τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου αποφάσισαν να περιβάλουν με τη δεσμευτικότητα δικαστικής απόφασης την εκδικητική δίωξη του Νίκου Παππά από τους πολιτικούς αντιπάλους του. Εδώ και τώρα επιβάλλονται δύο σχόλια: Πρώτον, όταν η πολιτική εισέρχεται στην αίθουσα του δικαστηρίου, τότε η δικαιοσύνη εξέρχεται. Και δεύτερον, ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη δεν επιβάλλεται. Κερδίζεται, όταν οι λειτουργοί της έχουν το σθένος να κρίνουν μόνο με βάση το Σύνταγμα, το νόμο και τη συνείδησή τους και κυρίως όταν δεν συμβιβάζονται παρά μόνο με την αλήθεια. Καμία απόφαση δικαστηρίου δεν αυτοδικαιώνεται. Μόνο ο δημόσιος έλεγχος της αιτιολογίας της επιτρέπει τη διακρίβωση της ορθότητας ή μη αυτής και μπορεί να προσφέρει σε οποιαδήποτε δικαστική απόφαση εκτός από δεσμευτικότητα και πειστικότητα και συνακόλουθα τον σεβασμό των πολιτών. Μετά από όλα αυτά η Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν είναι απλά δεδομένη, αλλά και απολύτως αναγκαία».

Ο Θεόδωρος Μαντάς  εκ των συνηγόρων του κ. Παππά δήλωσε: «Προφανής, ακατανόητη και εντελώς αδικαιολόγητη η δυσαρμονία ανάμεσα στην πρόταση της Εισαγγελέως  και στην απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου. Η ορθότητα της δεν θα κριθεί από την ομοφωνία αλλά από τον αντίκτυπό της στην Ελληνική κοινωνία.  Το μοναδικό πραγματικό γεγονός το οποίο αποδείχθηκε σε αυτήν την ακροαματική διαδικασία είναι ότι με τις ενέργειες του Νίκου Παππά εισέρρευσαν εκατοντάδες εκατομμυρίων στα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου από τον εξορθολογισμό του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου».

Ο Βαγγέλης Γεωργακόπουλος εκ των  συνηγόρων υπεράσπισης του κ.  Παππά, δήλωσε: «Σε μια εποχή, που στην συνείδηση του ελληνικού Λαού η δικαστική εξουσία έχει αποξενωθεί από την δικαιοσύνη, είναι αναμενόμενο σε μία πολιτική δίκη η απόφαση να είναι βαθύτατα και μόνον πολιτική».

Την απόφαση σχολίασε μέσω του Twitter ο Παύλος Πολάκης. «Όταν αρχειοθετείς τον ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ,που του βρήκες 400.000 ευρώ «αδιευκρίνιστα» στους λογαριασμούς και καταδικάζεις το ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ που για πρώτη φορά έβαλε τους καναλάρχες να πληρώσουν ….ΤΟΤΕ… Είσαι βαρεία άρρωστη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!!! Με το Νίκο και θα σας ξαναγλεντήσουμε», έγραψε στο Twitter ο Παύλος Πολάκης.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ειδικό δικαστήριο: Δύο χρόνια φυλάκιση η ποινή για τον Νίκο Παππά"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news