facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Οι Τούρκοι εξοπλίζουν τα Βαλκάνια – Στρατιωτικός κλοιός γύρω από την Ελλάδα!

Άκρως ανησυχητικές είναι οι ειδήσεις σχετικά με την τουρκική δραστηριότητα στα Βαλκάνια.

Μετά την Αλβανία και το Κόσοβο η Τουρκία πλέον εξοπλίζει με δικά της όπλα και τα Σκόπια.

Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως «επιτάχυνε τη δωρεά όπλων στα Σκόπια ως απάντηση στην αμερικανική βοήθεια προς την Ελλάδα».

Το δημοσίευμα αναφέρει:

Η Ελλάδα, την οποία ο αμερικανικός στρατός έχει μετατρέψει σε φρουρά από την Κρήτη έως την Αλεξανδρούπολη, θα νιώσει βαθιά την «απειλή» των Σκοπίων μετά την Αλβανία στο βορρά. Η Τουρκία επιτάχυνε τη δωρεά όπλων στη Βόρεια Μακεδονία ως απάντηση στην αμερικανική βοήθεια προς την Ελλάδα.

Τα Σκόπια αποφάσισαν να αυξήσουν τη στρατιωτική ικανότητα που απαιτείται για την εδραίωση της κυριαρχίας στις «Νότιες» περιοχές σε περίπτωση πολέμου, χάρη στην Τουρκία. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δώρισε στρατιωτικό εξοπλισμό στον βόρειο γείτονα της Ελλάδας.

Ο υπουργός Άμυνας των Σκοπίων, Vlado Misaylovski, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου, Υποστράτηγος Sashko Lafçiski, ο Αναπληρωτής Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Azim Nuredin, ο Πρέσβης της Τουρκίας στα Σκόπια Fatih Ulusoy, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Elfet Ismaili, ο στρατιωτικός ακόλουθος της πρεσβείας της Τουρκίας στα Σκόπια ήταν παρόντες.

Στην ομιλία του, ο Σκοπιανός υπουργός Μισαϊλόφσκι δήλωσε ότι ο στρατός της χώρας διαθέτει εξοπλισμό που πληροί τις προδιαγραφές του ΝΑΤΟ, χάρη στην Τουρκία, και ευχαρίστησε το τουρκικό κράτος και τον τουρκικό λαό για την υποστήριξή τους.

«Αυτή η επιχορήγηση από την Τουρκία αποδεικνύει για άλλη μια φορά την αληθινή και διαρκή φιλία μεταξύ των λαών μας», είπε ο Μισαϊλόφσκι, σημειώνοντας ότι υπάρχει μεγάλη συνεργασία μεταξύ Άγκυρας και Σκοπίων στον τομέα της άμυνας.

Επισήμανε δε ότι αποστολές όπως η Αποστολή Αποφασιστικής Υποστήριξης στο Αφγανιστάν, η KFOR στο Κοσσυφοπέδιο και η Althea στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, στις οποίες συμμετείχαν από κοινού η Τουρκία και τα Σκόπια, ενίσχυσαν την αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Ο Τούρκος πρέσβης στα Σκόπια υπενθύμισε ότι η τουρκική αμυντική βιομηχανία εξήγαγε 230 είδη σε 185 χώρες και έφτασε σε εξαγωγές 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023 και είπε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μοιραστήκαμε τις δυνατότητες που έχουμε στον τομέα της στρατιωτικής και αμυντικής βιομηχανίας με τους αδελφούς μας και τις φιλικές και συμμαχικές χώρες όπως τα Σκόπια».

Η…τουρκική βοήθεια που δόθηκε στον στρατό της γειτονικής μας χώρας αποτελείται από drones, εξοπλισμό επικοινωνίας, γυαλιά νυχτερινής όρασης και εξοπλισμό ranger. Οι τουρκικές χορηγήσεις όπλων και η στήριξη προς την πΓΔΜ αναμένεται να συνεχιστούν την επόμενη περίοδο.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Τούρκοι εξοπλίζουν τα Βαλκάνια – Στρατιωτικός κλοιός γύρω από την Ελλάδα!"

Καρπούζι φύτρωσε σε εργοτάξιο του μετρό Θεσσαλονίκης – «Θα το σερβίρουμε στα εγκαίνια» (ΦΩΤΟ+Video)

Τη δική του… σοδειά απέκτησε το μετρό Θεσσαλονίκης λίγο πριν το έργο παραδοθεί στους κατοίκους της πόλης. Ο λόγος για ένα καρπούζι, το οποίο φύτρωσε στο εργοτάξιο του Βαρδάρη, κεντρίζοντας τα βλέμματα των περαστικών.

«Είναι ντόπιο, δικής μας παραγωγής. Αν το επιτρέψει ο καιρός θα βγάλουμε κι άλλα. Στο σημείο αυτό του εργοταξίου πλενόμαστε και ρίχνουμε νερό. Οι εργαζόμενοι της ασφάλειας κάνουν διάλειμμα και τρώνε σε εκείνο το σημείο, οπότε μάλλον έφαγαν καρπούζι αυτό το καλοκαίρι, έπεσαν τα κουκούτσια και φύτρωσε. Θα το σερβίρουμε στα εγκαίνια»! Αυτό ανέφερε με χιουμοριστικό τόνο, μιλώντας στην Karfitsa, ο πρόεδρος των εργαζομένων του Μετρό Θεσσαλονίκης, Θωμάς Μιχαλόπουλος.

Ο ίδιος κάνει λόγο για μια καλή χρονιά φέτος όπου «όλα πηγαίνουν πρίμα. Θα παραδοθεί το μετρό, έχουμε και τη σοδειά».

Το καρπούζι φυσικά προξένησε το ενδιαφέρον και των ίδιων των εργαζομένων του εργοταξίου, οι οποίοι προσέχουν και φροντίζουν τη… σοδειά τους. Φέτος το καλοκαίρι παρά την έλλειψη βροχών στη Θεσσαλονίκη, το καρπούζι πότιζαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. «Παλιά λέγαμε να βάλουμε μανιτάρια κάτω. Δε το δουλεύαμε το μετρό, τουλάχιστον να κάνουμε παραγωγή μανιταριών. Εν τέλει προέκυψε το καρπούζι», δηλώνει στην Karfitsa ο κ. Μιχαλόπουλος.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων από την πλευρά του επιβεβαίωσε παράλληλα πως το έργο θα παραδοθεί στις 30 Νοεμβρίου στην πόλη, ενώ κάποιες εργασίες όμως θα συνεχιστούν για μήνες μετά, με το μετρό πια σε λειτουργία.

karfitsa

Διαβάστε Περισσότερα » "Καρπούζι φύτρωσε σε εργοτάξιο του μετρό Θεσσαλονίκης – «Θα το σερβίρουμε στα εγκαίνια» (ΦΩΤΟ+Video)"

Επίθεση με μπογιές στο γραφείο της Έλενας Ράπτη - Η Δημοκρατία μας δεν τρομοκρατείται, λέει η ΝΔ

Επίθεση με μπογιές στο γραφείο της Έλενας Ράπτη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν άγνωστοι.

«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά και απερίφραστα την επίθεση στο γραφείο της υφυπουργού Τουρισμού και βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Έλενας Ράπτη» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Και προσθέτει: «Αναμένουμε και από τα υπόλοιπα κόμματα να κάνουν το ίδιο. Όσο και αν το επιδιώκουν οι θρασύδειλοι τραμπούκοι, δεν μας εκφοβίζουν! Η Δημοκρατία μας δεν τρομοκρατείται».

Δείτε φωτογραφίες:

rapth__3_

rapth__6_

rapth__1_

rapth__2_

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Επίθεση με μπογιές στο γραφείο της Έλενας Ράπτη - Η Δημοκρατία μας δεν τρομοκρατείται, λέει η ΝΔ"

Σκάφος με 23 μετανάστες εντοπίστηκε στην Ικαρία – Συνελήφθη ο διακινητής τους

Ένα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα από τις έναντι τουρκικές ακτές προς τη θαλάσσια περιοχή «Αγία Κυριακή» Ικαρίας.

Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους προέβη στη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχυπλόου.

Εντός του Τ/Χ σκάφους, επέβαιναν 23 άτομα (18 άνδρες, 4 γυναίκες και 1 ανήλικο) καθώς και ο 19χρονος αλλοδαπός χειριστής, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τους επιβαίνοντες ως ο διακινητής τους.

Στο σημείο κατέφθασε έτερο περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο παρέλαβε τους 23 αλλοδαπούς και τον διακινητή και τους μετέφερε στο λιμένα Μαλαγαρίου της Σάμου.

Στη συνέχεια παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή. Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 19χρονος διακινητής για παράβαση του άρθρου 83 του Ν.3386/2005 “Παράνομη είσοδος στη χώρα” και του άρθρου 25 του Ν.5038/2023 “Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε ελλαδικό χώρο, ενώ κατασχέθηκε το σκάφος μεταφοράς και μία συσκευή κινητή τηλεφωνίας.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκάφος με 23 μετανάστες εντοπίστηκε στην Ικαρία – Συνελήφθη ο διακινητής τους"

«Φαρμάκι» ο καφές από αύριο: Έρχονται νέες αυξήσεις τον Σεπτέμβριο – Πόσο θα κοστίζει ο εσπρέσο

«Πικρός» αναμένεται ότι θα είναι από τον Σεπτέμβριο ο καφές καθώς έρχονται μεγάλες ανατιμήσεις.

Ήδη στην χονδρική καταγράφεται άνοδος κατά 40 -45% στην ποικιλία Arabica και κατά 65% στην ποικιλία Robusta σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Καφέ, Τάσο Γιαγκόγλου.

«Εάν συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο των ανοδικών τάσεων στα χρηματιστήρια προφανώς και θα ακριβύνει ο καφές» ανέφερε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Καφέ, μιλώντας στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6».

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, μεγάλες αυξήσεις θα δουν οι καταναλωτές και στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Ο εσπρέσο σε κάψουλες από τα 5 ευρώ αναμένεται να σκαρφαλώσει στα 6 ευρώ και ο αλεσμένος εσπρέσο από τα 6 στα 7,2 ευρώ. Αντίστοιχα, ο ελληνικός καφές από τα 3,9 εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 4,7 ευρώ.

Από την πλευρά τους, ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, μετά και την επαναφορά του ΦΠΑ στον σερβιριζόμενο καφέ στο 24%προαναγγέλλουν νέες αυξήσεις σε περίπτωση που ανατιμηθεί η πρώτη ύλη.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "«Φαρμάκι» ο καφές από αύριο: Έρχονται νέες αυξήσεις τον Σεπτέμβριο – Πόσο θα κοστίζει ο εσπρέσο"

Καιρός αύριο: 1η Σεπτεμβρίου με βροχές και καταιγίδες ακόμα και στην Αττική – Αναλυτική πρόγνωση

Βροχερός θα διατηρηθεί ο καιρός αύριο Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, έως τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Πιθανώς πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις Σποράδες, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Κατά διαστήματα νεφώσεις έως το απόγευμα με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και το Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στις Κυκλάδες έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της στα κεντρικά και βόρεια όπου θα φτάσει τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 29 με 31 βαθμούς.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα για πρόσκαιρους τοπικούς όμβρους το μεσημέρι – απόγευμα στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα για πρόσκαιρους τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες στα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και το μεσημέρι – απόγευμα στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα οπότε στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς στο νότιο Ιόνιο και τα ορεινά της Ηπείρου θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη δυτική Πελοπόννησο πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 και στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες. Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν έως το μεσημέρι στην Εύβοια και το μεσημέρι – απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα στην ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια πιθανό να είναι πρόσκαιρα ισχυρά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες έως το απόγευμα. Τα φαινόμενα στην Κρήτη πιθανό να είναι πρόσκαιρα ισχυρά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα βόρεια κατά τόπους καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές και καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες στις Σποράδες και τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας και το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα στις Σποράδες πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς και στις Σποράδες έως 29 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: 1η Σεπτεμβρίου με βροχές και καταιγίδες ακόμα και στην Αττική – Αναλυτική πρόγνωση"

Νεκρά ψάρια στον Βόλο: Τα 4 μέτρα στήριξης στις επιχειρήσεις που έχουν επηρεαστεί

Μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων των δήμων Βόλου και Νοτίου Πηλίου που έχουν επηρεαστεί από το φαινόμενο με τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό Κόλπο ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση σήμερα Σάββατο (31.8.24).

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε συνέχεια συνεργασίας του υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου, του υφυπουργού Οικονομικών, αρμόδιου για τη δημοσιονομική πολιτική, Θάνου Πετραλιά και του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιου για την κρατική αρωγή, Χρήστου Τριαντόπουλου, ανακοινώνεται η δρομολόγηση μιας σειράς μέτρων στήριξης των επιχειρηματιών των δήμων Βόλου και νοτίου Πηλίου που επηρεάστηκαν δυσμενώς από το ακραίο φαινόμενο με τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό Κόλπο.

Τα τέσσερα μέτρα στήριξης

Συγκεκριμένα, δρομολογούνται την επόμενη περίοδο μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων σε συγκεκριμένη περίμετρο δικαιούχων ως προς τον κλάδο και την περιοχή, πέριξ του Παγασητικού Κόλπου, που εξειδικεύονται ως εξής:

Επιχορήγηση των επιχειρήσεων με απώλεια στον κύκλο εργασιών τους λόγω του ακραίου φαινομένου σε σύγκριση με προηγούμενη αντίστοιχη χρονική περίοδο.

Αναστολή καταβολής φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τις επιχειρήσεις της εν λόγω περιμέτρου για συγκεκριμένη περίοδο.

Ενεργοποίηση του σχήματος στήριξης Thessaly Pass και την επόμενη χρονιά με στοχευμένα χαρακτηριστικά ως προς τις περιοχές πέριξ του Παγασητικού, αλλά και αύξηση του ποσού για το Thessaly Pass που είναι ήδη σε εξέλιξη για την τρέχουσα χρονιά.

Διασφάλιση χρηματοδότησης για τη δημιουργία ολοκληρωμένου προγράμματος προβολής του Παγασητικού κατά την επόμενη περίοδο σε ένα πλαίσιο συνεργασίας των αρμόδιων υπουργείων και των τοπικών φορέων.

«Η δρομολόγηση των παραπάνω μέτρων προχωρά, λαμβάνοντας υπόψη και τα αιτήματα τοπικών φορέων και παραγόντων, καθώς και των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν με τους επιχειρηματίες που επλήγησαν. Οι δίαυλοι συνεργασίας και επικοινωνίας παραμένουν ανοικτοί με τους φορείς της Μαγνησίας και τους επιχειρηματίες της περιοχής», επισημαίνει η ανακοίνωση.

Δείγματα από 9 ακτές κολύμβησης

Ταυτόχρονα, μετά από έρευνες και ελέγχους που πραγματοποίησαν αρμόδια κλιμάκια του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δια των επιθεωρητών περιβάλλοντος που επισκέφθηκαν την περιοχή, και του υπουργείου Υγείας, διά του ΕΟΔΥ, η κυβέρνηση προχωρά στην ακόλουθη ενημέρωση:

(1) Το υπουργείο Υγείας μέσω του ΕΟΔΥ από την αρχή του φαινομένου έθεσε τα εργαστήρια Δημόσιας Υγείας στη διάθεση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη διενέργεια εργαστηριακών ελέγχων στις ακτές κολύμβησης. Η σύσταση του ΕΟΔΥ ήταν παράλληλα με τους εργαστηριακούς ελέγχους να γίνει υγειονομική αναγνώριση των ακτών κολύμβησης και αν διαπιστωθούν νεκρά ψάρια να γίνει σύσταση για αποφυγή της κολύμβησης.

Όπως υπογραμμίζεται, μέχρι σήμερα έχουν ληφθεί δείγματα από 9 ακτές κολύμβησης στο δήμο Βόλου και ελέγχθηκαν Εργαστηριακά  στο Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΠΕΔΥ) του ΕΟΔΥ στη Θεσσαλία. Οι μικροβιακοί δείκτες κοπρανώδους επιμόλυνσης (κολοβακτηρίδιο και εντερόκοκκος) βρέθηκαν σε όλες τις ακτές κολύμβησης (εκτός από μία που διαχρονικά παρουσιάζει επιβάρυνση) εντός των ορίων της νομοθεσίας και σύμφωνες με σειρά μετρήσεων των προηγούμενων ετών συμπεριλαμβανομένου και του 2024.

Στα δείγματα που ελέγχθηκαν, ανευρέθηκε αύξηση της ολικής μικροβιακής χλωρίδας χωρίς να έχουν εντοπιστεί συγκεκριμένα παθογόνα  που να συνδέονται με νοσήματα. Προγραμματίζονται δειγματοληψίες καθημερινά τις επόμενες ημέρες σε όλες τις ακτές σε συνεργασία με την Περιφέρεια.

Εάν δεν υπάρξουν άλλα νεκρά ψάρια και συνεχιστεί η καλή εικόνα των ακτών σε δείκτες κοπρανώδους μόλυνσης θα δοθεί η δυνατότητα στη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας να εισηγηθεί να επιτραπεί η κολύμβηση.

Με βάση τα ως τώρα δεδομένα για την αιτιολογία του φαινομένου, δεν τίθεται ζήτημα κινδύνου δημόσιας υγείας. Ο ΕΟΔΥ θα εξακολουθήσει να παρέχει υποστήριξη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με κάθε πρόσφορο τρόπο, κατά λόγο αρμοδιότητος.

Συνεχίζεται η αυτοψία στη λίμνη Κάρλα

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας απέστειλε κλιμάκιο των επιθεωρητών περιβάλλοντος για αυτοψία στην περιοχή της Κάρλας την Πέμπτη 29/8, αυτοψία η οποία θα συνεχισθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην ευρύτερη περιοχή ως τον Πηνειό ποταμό συμπεριλαμβανομένων των αρδευτικών και αποστραγγιστικών δικτύων της περιοχής, για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών.

Επιπρόσθετα, μέσω προγραμματικής σύμβασης που έχει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Τμήμα Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών) παρακολουθείται συνεχώς η εξέλιξη της έκτασης του φαινομένου στην ευρύτερη περιοχή του Παγασητικού με δορυφορικές εικόνες υψηλής ευκρίνειας.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό η καταστροφή των νεκρών ψαριών

Το φαινόμενο παρακολουθείται συνεχώς και από τη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θεσσαλίας, η οποία υπέβαλε και σχετική λεπτομερή αναφορά την Παρασκευή 30/8.

Επισημαίνεται ότι η καταστροφή των νεκρών ψαριών πρέπει να γίνεται από τις υπηρεσίες που τα έχουν συλλέξει σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 1069/2009 «περί υγειονομικών κανόνων για ζωικά υποπροϊόντα και παράγωγα προϊόντα που δεν προορίζονται για κατανάλωση από τον άνθρωπο» (https://eur-lex.europa.eu/eli/reg/2009/1069/2019-12-14) σε κατάλληλα αδειοδοτημένες μονάδες οι οποίες υπάρχουν στην περιοχή. Για τις ποσότητες που υπάρχουν ανάμικτα νεκρά ψάρια με άμμο, φύκια και σκουπίδια το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει φέρει σε επαφή την Περιφέρεια με εταιρία η οποία έχει προσφερθεί να συνδράμει ανάλογα με τις ανάγκες της Περιφέρειας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νεκρά ψάρια στον Βόλο: Τα 4 μέτρα στήριξης στις επιχειρήσεις που έχουν επηρεαστεί"

Ταυτοποιήθηκε ο ένας από τους δύο άνδρες που πέταξαν τσαντάκι με οπλισμό σε δρόμο στο Κερατσίνι

Θέμα χρόνου θεωρείται η σύλληψη του οδηγού της μοτοσικλέτας, στην οποία επέβαινα άλλος ένας άνδρας, που κατά την διάρκεια καταδίωξης τους μοτοσικλετιστές της Ομάδας ΔΙΑΣ, πέταξαν στον δρόμο ένα τσαντάκι, το οποίο περιείχε τέσσερις χειροβομβίδες, ένα περίστροφο με πέντε φυσίγγια και ένα γκλοπ, καθώς ταυτοποιήθηκε από τις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 27χρονο, ο οποίος έχει απασχολήσει στο παρελθόν την Αστυνομία για υποθέσεις σωματικών βλαβών και ενδοοικογενειακής βίας. Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου, όταν αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. έκαναν σήμα σε μοτοσικλέτα με δύο επιβαίνοντες να σταματήσει για έλεγχο στην οδό Αναπαύσεως. Ο οδηγός όχι μόνο αρνήθηκε, αλλά πέταξε στον δρόμο ένα τσαντάκι.

Οι αστυνομικοί αντέδρασαν άμεσα, αποκλείοντας την περιοχή και καλώντας πυροτεχνουργούς. Μια μοτοσικλέτα που εντοπίστηκε αργότερα, θεωρήθηκε ύποπτη, αλλά τελικά διαπιστώθηκε, ότι δεν ήταν η ίδια με αυτή που εμπλέκεται στο περιστατικό. Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 27χρονου και του συνεπιβάτη του, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι σύντομα θα υπάρξουν νέες εξελίξεις.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ταυτοποιήθηκε ο ένας από τους δύο άνδρες που πέταξαν τσαντάκι με οπλισμό σε δρόμο στο Κερατσίνι"

Θεσσαλονίκη: Μαχαίρωσαν 41χρονο στη μέση του δρόμου - Δύο συλλήψεις, αναζητείται άλλος ένας

Την εξιχνίαση μιας υπόθεσης απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος 41χρονου άνδρα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Ειδικότερα, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (30/8) στο κέντρο της πόλης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως δράστες δύο αλλοδαποί, ηλικίας 36 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και τα ναρκωτικά.

Μάλιστα, σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούσε, επιπλέον, απόφαση για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράνομη είσοδο αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας.

Σε έρευνα που ακολούθησε, στην οικία των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 133,51 γραμμαρίων και ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες φέρονται να επιτέθηκαν το βράδυ της 28ης Αυγούστου -από κοινού μαζί με συνεργό τους- με μαχαίρι κατά του 41χρονου (και αυτός αλλοδαπός), προκαλώντας του τραύμα στον αριστερό ώμο. Στο σημείο είχαν βρεθεί και κατασχεθεί το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση και φυσίγγια. Το θύμα μετά το περιστατικό νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της πόλης.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Μαχαίρωσαν 41χρονο στη μέση του δρόμου - Δύο συλλήψεις, αναζητείται άλλος ένας "

Συναγερμός στο Κερατσίνι: Άγνωστοι πέταξαν τσάντα με τέσσερις χειροβομβίδες – Βρέθηκε και περίστροφο με πέντε φυσίγγια

Συναγερμός σήμανε το πρωί του Σαββάτου (31/8) στην περιοχή του Κερατσινίου μετά από έλεγχο που αποπηράθηκαν να πραγματοποιήσουν άντρες της ΕΛ.ΑΣ. σε διερχόμενη μοτοσικλέτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν τις 10 το πρωί αστυνομικοί έκαναν σήμα για έλεγχο σε δυο επιβαίνοντες μιας μηχανής.

Εκείνοι δεν σταμάτησαν και κατά την προσπάθεια διαφυγής τους στην συμβολή των οδών Πλάτωνος και Αναπαύσεως πέταξαν τσαντάκι που περιείχε 3 χειροβομβίδες.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει άντρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Παράλληλα πραγματοποιούνται εκτροπές στην κυκλοφορία των οχημάτων στην συμβολή των οδών Αναπαύσεως και Πλάτωνος, Αναπαύσεως και Ελευθερίου Βενιζέλου, Πλάτωνος και Ελευθερίου Βενιζέλου, Ανδριανού και Αγίου Παντελεήμωνος, Πλάτωνος και Μιαούλη.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός στο Κερατσίνι: Άγνωστοι πέταξαν τσάντα με τέσσερις χειροβομβίδες – Βρέθηκε και περίστροφο με πέντε φυσίγγια"

Προσλήψεις 8.553 αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή και στη Γενική Εκπαίδευση

Τις προσλήψεις 8.553 αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση, καθώς και στη Γενική Εκπαίδευση ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση:

  • (α) 221 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ), και
  • (β) 3.777 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων στην Γενική Εκπαίδευση.

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:

  • (α) 2.336 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ),
  • (β) 2.058 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων στην Γενική Εκπαίδευση, και
  • (γ) 131 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ79.01 σε Μουσικά Σχολεία για τη διδασκαλία μουσικών ειδικεύσεων.

Επιπλέον, διατέθηκαν για πρόσληψη στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων, με απόφαση του οικείου Διοικητικού Συμβουλίου, 30 προσωρινοί αναπληρωτές κλάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία από την Πέμπτη 5 έως και την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024.

Επί της διαδικασίας τοποθέτησης σε σχολικές μονάδες (για τις περιπτώσεις που απαιτείται) και ανάληψης υπηρεσίας, οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να ανατρέξουν στην διεύθυνση ΕΔΩ, όπου έχουν αναρτηθεί οι απαραίτητες πληροφορίες και διευκρινίσεις.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Προσλήψεις 8.553 αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή και στη Γενική Εκπαίδευση "

Κακοκαιρία στην Αττική: Δέντρο ξεριζώθηκε και έπεσε σε αυλή σχολείου στο Περιστέρι! (βίντεο)

Έντονα προβλήματα προκάλεσε χθες, Παρασκευή (30/8) η κακοκαιρία στην Αττική, με το Περιστέρι να είναι μεταξύ των περιοχών της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας που μπήκαν στο επίκεντρο των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με το Open, από τη χθεσινή κακοκαιρία ξεριζώθηκε και έπεσε ένα μεγάλο δέντρο στην αυλή του 12ου δημοτικού σχολείου στο Περιστέρι, χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός περιοίκου.

Κάτοικοι που μίλησαν στον τηλεοπτικό σταθμό, δήλωσαν πως χθες το απόγευμα, γύρω στις 05:00 το απόγευμα, όταν έβρεχε πάρα πολύ, άκουσαν ένα πολύ δυνατό θόρυβο, βγήκαν έξω και είδαν το δέντρο πεσμένο στο σχολείο.

Άμεσα κάλεσαν τον δήμο, συνεργεία του οποίου έφτασαν στο σημείο, έκοψαν το δέντρο και τοποθέτησαν προειδοποιητικές κορδέλες με τις οποίες απαγόρευσαν την πρόσβαση στην ευρύτερη περιοχή.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία στην Αττική: Δέντρο ξεριζώθηκε και έπεσε σε αυλή σχολείου στο Περιστέρι! (βίντεο)"

Με ένα «κλικ» θα γίνεται σύντομα η αλλαγή παρόχου ρεύματος

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναλαμβάνει μια ακόμη φιλόδοξη πρωτοβουλία για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, εισάγοντας τη δυνατότητα αλλαγής παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας gov.gr. Με αυτήν την καινοτομία, οι πολίτες θα μπορούν να ολοκληρώνουν τη διαδικασία γρήγορα και εύκολα, απλώς δίνοντας τη συγκατάθεσή τους μέσω του κινητού τους τηλεφώνου.

Η νέα αυτή υπηρεσία εντάσσεται σε μια σειρά πρωτοβουλιών του υπουργείου που στοχεύουν στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και τη μείωση της γραφειοκρατίας. Έπειτα από την επιτυχημένη ενσωμάτωση των ασφαλιστηρίων συμβολαίων οχημάτων στην ψηφιακή πλατφόρμα, η νέα δυνατότητα αλλαγής παρόχου ενέργειας αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της απλοποίησης των διαδικασιών για τους πολίτες. Αυτή η κίνηση επιδιώκει να προσφέρει ευκολία και ταχύτητα σε μια διαδικασία που μέχρι σήμερα απαιτούσε αρκετό χρόνο και γραφειοκρατικά εμπόδια.

Σήμερα, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναλύει και βελτιώνει τις διαδικασίες που συχνά αποτελούν αιτία ταλαιπωρίας για τους πολίτες, επιφέροντας καθυστερήσεις και επιπλοκές. Η ψηφιακή συγκατάθεση (consent) που θα παρέχεται μέσω του Gov.gr Wallet σχεδιάστηκε ακριβώς για να απλοποιήσει τέτοιου είδους διαδικασίες. Στόχος είναι η μείωση της φυσικής γραφειοκρατίας αλλά και της ψηφιακής, προσφέροντας μια πιο φιλική και αποδοτική εμπειρία για τους πολίτες. Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί όχι μόνο στη διευκόλυνση των καθημερινών συναλλαγών, αλλά και στη συνολική βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρονται από το δημόσιο τομέα.

Η νέα ψηφιακή υπηρεσία θα επιτρέπει στους πολίτες να δίνουν τη ρητή συγκατάθεσή τους για την άντληση και διάθεση των απαραίτητων προσωπικών τους δεδομένων σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Αυτό θα γίνεται με απόλυτη ασφάλεια, μέσω του Gov.gr Wallet, εξασφαλίζοντας ότι τα δεδομένα τους παραμένουν προστατευμένα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Έτσι, η αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας θα μπορεί να πραγματοποιείται χωρίς την ανάγκη για φυσικά έγγραφα ή επισκέψεις σε γραφεία, προσφέροντας μια ευέλικτη και απλή λύση.

Αφού ο πολίτης αποφασίσει να αλλάξει πάροχο ενέργειας, η διαδικασία ξεκινά με την επικοινωνία του με τον επιθυμητό πάροχο. Ο πάροχος θα καταγράφει τα βασικά στοιχεία του πολίτη, όπως το ΑΦΜ και το όνομα, και στη συνέχεια θα εκκινεί τη διαδικασία μέσω του Gov.gr Wallet. Ο πολίτης θα λαμβάνει ειδοποίηση στο κινητό του τηλέφωνο, μέσω της οποίας θα ενημερώνεται για την απαίτηση παροχής των δεδομένων του. Αν επιθυμεί να προχωρήσει, θα δίνει τη συγκατάθεσή του για την άντληση και χρήση των στοιχείων του, τα οποία θα μεταβιβάζονται με ασφάλεια στον νέο πάροχο.

Η διαδικασία αυτή σχεδιάστηκε με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια και την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Οι προδιαγραφές για τις εταιρείες που θα συμμετέχουν στη διαδικασία είναι αυστηρές, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει καμία διαρροή δεδομένων ή παραβίαση της ιδιωτικότητας των πολιτών. Η αποτελεσματική εφαρμογή αυτού του μέτρου θα επιτρέψει στο υπουργείο να προχωρήσει μελλοντικά στην ενσωμάτωση και άλλων υπηρεσιών, όπως η αλλαγή παρόχου τηλεπικοινωνιών, διευρύνοντας τις δυνατότητες ψηφιακής εξυπηρέτησης που προσφέρει το gov.gr.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Με ένα «κλικ» θα γίνεται σύντομα η αλλαγή παρόχου ρεύματος"

Σαντορίνη: Διαρρήκτες προσπάθησαν να αποφύγουν αστυνομικούς, αλλά έπεσαν με το αυτοκίνητο σε τοίχο σπιτιού

Οι δράστες εντοπίσθηκαν αμέσως μετά τη διάπραξη κλοπής σε κατοικία

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές,
οπλοκατοχή, επικίνδυνη οδήγηση κ.ά. αδικήματα

Στην υπόθεση εμπλέκεται ακόμη ένας ομοεθνής συνεργός των συλληφθέντων

Κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, πιστόλι, διαρρηκτικά εργαλεία, Ι.Χ.Ε.
αυτοκίνητο κ.α.

Συνελήφθησαν χθες (Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024) στη Θήρα, από αστυνομικούς
της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Θήρας, δύο αλλοδαποί ηλικίας 34 και 36 ετών
σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα
για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, οπλοκατοχή, απείθεια, επικίνδυνη
οδήγηση, βία κατά υπαλλήλων – δικαστικών προσώπων και παράνομη είσοδο –
παραμονή στη χώρα μας.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει ακόμη έναν ομοεθνή συνεργό
των συλληφθέντων.

Ειδικότερα, νυχτερινές ώρες της 28/29 Αυγούστου 2024 στο πλαίσιο άμεσης
διερεύνησης σχετικής καταγγελίας, περιπολούντες αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε.
εντόπισαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με τρείς επιβαίνοντες οι οποίοι
προκειμένου να αποφύγουν τον επικείμενο έλεγχο αναπτύξαν μεγάλη ταχύτητα
με αποτέλεσμα να εκτραπούν της πορείας τους και να προσκρούσουν-διαπεράσουν τοιχίο κατοικίας.

Ακολούθως τράπηκαν σε φυγή πεζοί προς δύσβατη περιοχή, όπου οι
αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τους δύο από αυτούς.

Όπως διακριβώθηκε, οι δράστες προχθές απογευματινές ώρες αφαίρεσαν το
αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν και πραγματοποίησαν διαδοχικά μια
απόπειρα και μια κλοπή από κατοικία αφαιρώντας τιμαλφή, χρήματα και
αντικείμενα των ενοίκων.

Στην κατοχή τους και στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•       Αεροβόλο πιστόλι και πλήθος πλαστικών σφαιριδίων
•       Πλήθος κοσμημάτων – αντικειμένων
•       Διαρρηκτικά εργαλεία
•       Ταξιδιωτικά έγγραφα με στοιχεία άλλων προσώπων

Επίσης κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Σημειώνεται ότι, σε βάρους του 34χρονου ίσχυαν περιοριστικοί όροι για
παρόμοιες υποθέσεις. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.

cyclades24

Διαβάστε Περισσότερα » "Σαντορίνη: Διαρρήκτες προσπάθησαν να αποφύγουν αστυνομικούς, αλλά έπεσαν με το αυτοκίνητο σε τοίχο σπιτιού "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news