facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Τα σκίτσα του Αρκά για την έξοδο από τα μνημόνια & την Ιθάκη

Με τον δικό του μοναδικό τρόπο σχολιάζει ο Αρκάς  το διάγγελμα της «καθαρής εξόδου» από τα μνημόνια που αναμένεται να βγάλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την Ιθάκη. 

«Σαν πας στον πηγαιμό για την Ιθάκη, είσαι τόσο ηλίθιος που θα βρεθείς στη Θράκη», γράφει ο καυστικός Αρκάς. 



Με ένα νέο, ακόμα πιο... καυστικό, από το προηγούμενο, σκίτσο, ο γνωστός σκιτσογράφος Αρκάς σχολιάζει την έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια.

Τα λόγια είναι περιττά...

Διαβάστε Περισσότερα » "Τα σκίτσα του Αρκά για την έξοδο από τα μνημόνια & την Ιθάκη "

Μέρκελ: Η Κομισιόν θα ελέγχει την Ελλάδα τέσσερις φορές τον χρόνο για τις μεταρρυθμίσεις που συμφώνησε

Το πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας περιγράφει η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία χαιρετίζει το τέλος του τρίτου μνημονίου.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επιβλέπει την Ελλάδα εντατικά τέσσερις φορές ετησίως την πρώτη περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος. Θα ελέγχει επιπλέον τις ελληνικές εγγυήσεις για τη συνέχιση της μεταρρυθμιστικής πορείας. Μέχρι το 2022 η Ελλάδα θέλει να επιτυγχάνει ένα πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ και κατόπιν να τηρεί τους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες» ξεκαθαρίζει η Καγκελάριος.

Η κ. Μέρκελ χαρακτηρίζει ως «ένα καλό παράδειγμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς το ίδιο το συμφέρον μας» το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα. «Από το 2017 η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται και πάλι, οι επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 10%» αναφέρεται, επισημαίνοντας πως τα προηγούμενα χρόνια ολοκλήρωσαν επιτυχώς τα προγράμματά τους η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Κύπρος.

«Όλες οι χώρες του ευρώ στήριξαν την Ελλάδα σε αυτόν τον δρόμο της. Σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ έδειξαν κατ’ επανάληψη μεγάλη αλληλεγγύη. Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος του ΕΜΣ σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την Ελλάδα, η οποία μελλοντικά θα χρηματοδοτείται και πάλι με τις δικές της δυνάμεις».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέρκελ: Η Κομισιόν θα ελέγχει την Ελλάδα τέσσερις φορές τον χρόνο για τις μεταρρυθμίσεις που συμφώνησε"

Η Άγκυρα προσέφυγε στον ΠΟΕ κατά των αμερικανικών δασμών στον χάλυβα και το αλουμίνιο

Η Τουρκία κατέθεσε προσφυγή ενώπιον του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου διαμαρτυρόμενη για την απόφαση της Ουάσιγκτον να επιβάλει τελωνειακούς δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, σύμφωνα με ένα έγγραφο που διανεμήθηκε σήμερα στα μέλη του ΠΟΕ.

Η Άγκυρα ζητά επισήμως την έναρξη «διαβουλεύσεων» με τις ΗΠΑ σχετικά με τους δασμούς ύψους 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου, αίτημα που αποτελεί το πρώτο βήμα στη διαδικασία διευθέτησης των διαφορών.

«Η Τουρκία αιτήθηκε να διεξαχθούν διαβουλεύσεις, στους κόλπους του ΠΟΕ, με τις ΗΠΑ σχετικά με τους πρόσθετους δασμούς στα εισαγόμενα προϊόντα χάλυβα και αλουμινίου, τους οποίος επέβαλαν οι ΗΠΑ. Το αίτημα γνωστοποιήθηκε στα κράτη μέλη του ΠΟΕ την 20η Αυγούστου» εξηγείται στο σχετικό έγγραφο.

Η τουρκική και η αμερικανική κυβέρνηση έχουν στη διάθεσή τους 60 ημέρες προκειμένου να βρουν μια λύση μέσω του διαλόγου, ειδάλλως η Τουρκία μπορεί να ζητήσει επιδίκαση από επιτροπή του ΠΟΕ.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Άγκυρα προσέφυγε στον ΠΟΕ κατά των αμερικανικών δασμών στον χάλυβα και το αλουμίνιο"

Ιταλία: Νεκροί 8 άνθρωποι που παρασύρθηκαν από χείμαρρο σε εθνικό πάρκο στην Καλαβρία

Οκτώ εκδρομείς έχασαν τη ζωή τους όταν παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου Ραγκανέλο, στο εθνικό πάρκο Πολίνο της Καλαβρίας, στη νότια Ιταλία, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

"Επισήμως, έχουμε οκτώ νεκρούς αλλά δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο αριθμός αυτός", ανέφερε το γραφείο Τύπου της υπηρεσίας. "Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, στην περιοχή υπήρχαν περίπου 30 άνθρωποι, χωρισμένοι σε τρεις ομάδες", πρόσθεσε.

Πηγές της ιταλικής κυβέρνησης, τις οποίες επικαλούνται τα μέσα ενημέρωσης, έκαναν επίσης λόγο για οκτώ νεκρούς αλλά και για πέντε τραυματίες και 11 διασωθέντες, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μμε τα θύματα μετείχαν σε μια ομάδα εκδρομέων που αιφνιδιάστηκαν από την κακοκαιρία και την ξαφνική άνοδο της στάθμης του νερού στο ποτάμι.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

Οι καταιγίδες και οι άνεμοι που επικρατούσαν στην περιοχή από το πρωί κόπασαν το απόγευμα και οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν σε αυτήν την περιοχή της Καλαβρίας, κοντά στην πόλη Κοσέντσα.

Τα φαράγγια του Ραγκανέλο είναι μια διαδρομή κατάλληλη μόνο για έμπειρους πεζοπόρους, λόγω της τραχύτητας του εδάφους. Για ένα διάστημα μάλιστα είχε απαγορευτεί κάθε πρόσβαση στην περιοχή, όπως υπενθύμισε το ειδησεογραφικό πρακτορείο AGI. Οι τοπικές αρχές ελέγχουν την πρόσβαση στη ζώνη αυτή και έχουν τοποθετήσει πλάκες στους βράχους ώστε οι διασώστες να προσανατολίζονται πιο εύκολα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: Νεκροί 8 άνθρωποι που παρασύρθηκαν από χείμαρρο σε εθνικό πάρκο στην Καλαβρία "

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πυροπλήκτων στη Βουλή - Τα αιτήματά τους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το απόγευμα έξω από τη Βουλή οι πυρόπληκτοι της Ραφήνας και του Μαραθώνα προκειμένου να παραδώσουν το ψήφισμα διαμαρτυρίας στους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.

Περίπου 300 άτομα συγκεντρώθηκαν και ζήτησαν από την πολιτεία να δείξει έμπρακτα την συμπαράσταση της, να σκύψει στα προβλήματά τους και να αποζημιωθούν για τις καταστροφές των σπιτιών τους και της περιουσίας τους.
Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ το υπόμνημα που κατέθεσαν περιλαμβάνει μια σειρά αιτημάτων για τα παρακάτω ζητήματα:

Άμεση αποζημίωση κατοίκων και επαγγελματιών στο 100% της ζημιάς και άδεια ανοικοδόμησης χωρίς νομικά εμπόδια.
Μέτρα ασφαλούς στέγασης και υγιεινής για όσους δεν δύνανται να διαμείνουν στις οικίες τους και επιδότηση ενοικίου για όσους το χρειάζονται.
Άμεση αποκατάσταση των υποδομών και σύνδεση χωρίς επιβάρυνση των καταναλωτών, με τα δίκτυα ηλεκτρισμού ύδρευσης και τηλεφωνίας.
Άμεση αντιμετώπιση των ελλείψεων στην δασοπροστασία-πυρόσβεση, προστασία του πευκοδάσους Σχοινιά και καθαρισμός των πληγεισών περιοχών από κλαδιά και άλλη καύσιμη ύλη, με ευθύνη του κράτους.
Μελέτες και μετρήσεις για αντιπλημμυρικά έργα και πιθανή μόλυνση του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα.
Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στήριξη των Κέντρων Υγείας Ραφήνας και Ν. Μάκρης με μόνιμο προσωπικό.
Κατασκευή σύγχρονων οικισμών με ευθύνη του κράτους που να υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες.
Απαλλαγή των πληγέντων από τα δημοτικά τέλη και στήριξη των εργαζομένων και επαγγελματιών που έχασαν τις δουλειές τους.
Πάγωμα χρεών σε εφορία, ΕΝΦΙΑ, ΟΤΑ, τράπεζες κ.α..
Στήριξη των μαθητών Γ’ Λυκείου για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ.
Κάρτα πυρόπληκτων για δωρεάν μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και απαλλαγή από διόδια για ένα έτος.
Ακατάσχετο λογαριασμό, που, εκτός της κρατικής βοήθειας θα περιλαμβάνει και δωρεές φίλων μέχρι της αξίας του σπιτιού.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πυροπλήκτων στη Βουλή - Τα αιτήματά τους"

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στις περιφέρειες Στ. Ελλάδας & Αττικής την Τρίτη

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για την Τρίτη, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

*Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια)
*Περιφέρεια Αττικής

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.



Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στις περιφέρειες Στ. Ελλάδας & Αττικής την Τρίτη"

Σε εξέλιξη νέα πυρκαγιά στις Φέρες Αλεξανδρούπολης

Ακόμη μια πυρκαγιά ξέσπασε στις Φέρες Αλεξανδρούπολης, και μάλιστα την ίδια ημέρα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 17:55 σήμερα το απόγευμα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Η φωτιά καίει σε δασική περιοχή στα Παλιάμπελα Καβησού και στο σημείο επιχειρούν 17 υδροφόρα οχήματα, 40 πυροσβέστες, 6 ομάδες πεζοπόρο τμήμα.

Νωρίτερα, ρίψεις έκαναν, 2 αεροσκάφη πετζετέλ και 1 ελικόπτερο.

Πυροσβέστες από την Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης αλλά και το Εθελοντικό κλιμάκιο Φερών έσπευσαν στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα στην ίδια ημέρα, αφού περί τις 10 το πρωί εκδηλώθηκε πυρκαγιά και πάλι στην Καβησό, όπου κάηκαν 6 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

e-evros
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε εξέλιξη νέα πυρκαγιά στις Φέρες Αλεξανδρούπολης"

Λέσβος: Ξεπέρασαν τους 10.000 οι πρόσφυγες στο νησί για πρώτη φορά από το 2015-16!

Ο αυξημένος αριθμός αφίξεων αιτούντων άσυλο τις τελευταίες μέρες στη Λέσβο ανέβασε για πρώτη φορά, μετά τη μεγάλη μεταναστευτική κρίση του 2015-2016, σε πάνω από 10.000 τους εγκλωβισμένους στο νησί πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου (Ε.Σ.Κ.Ε.Σ.Μ.Α.), στη Λέσβο σήμερα το πρωί διέμεναν 10.097 αιτούντες άσυλο. Από αυτούς, οι 7.907 διέμεναν στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας σε υποδομές για 3.100 άτομα. Οι 1.195 διαμένουν στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ και οι υπόλοιποι σε άλλες δομές.

Στη Χίο, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, διαμένουν 2.273 αιτούντες άσυλο και στη Σάμο 3.822.

Ας σημειωθεί ότι οι υποδομές στη μεν Χίο είναι για 1.014 άτομα και στη Σάμο μόλις για 648.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Λέσβος: Ξεπέρασαν τους 10.000 οι πρόσφυγες στο νησί για πρώτη φορά από το 2015-16!"

Τρόμος σε χωριό της Αγιάς: Σκύλος επιτέθηκε σε οκτάχρονο κοριτσάκι!

Στιγμές πανικού εκτυλίχθηκαν χθες το βράδυ στην Αναύρα της Αγιάς, εκεί όπου ένα αδέσποτο σκυλί επιτέθηκε σε ένα μικρό κοριτσάκι.

Σύμφωνα με την καταγγελία του πατέρα του κοριτσιού στο onlarissa.gr, ένα από τα πολλά σκυλιά αγέλης αδέσποτων, επιτέθηκε χωρίς λόγο στην οκτάχρονη κόρη του η οποία εκείνη τη στιγμή έπαιζε στην πλατεία. Μάλιστα, επειδή το βράδυ ο τοπικός Σύλλογος Γυναικών είχε διοργανώσει παράσταση θεάτρου σκιών, δεκάδες ήταν τα παιδιά που βρίσκονταν στην περιοχή.

Άμεσα ο πατέρας κατάφερε να αρπάξει το κορίτσι από τα δόντια του σκυλιού και να το μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας Αγιάς όπου του παρασχέθηκε ιατρική περίθαλψη.

Δεδομένου πως τα αδέσποτα στην περιοχή έχουν πληθύνει, προφανώς και ο δήμος Αγιάς οφείλει να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα…

onlarissa
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρόμος σε χωριό της Αγιάς: Σκύλος επιτέθηκε σε οκτάχρονο κοριτσάκι!"

Τώρα ξεκίνησαν τα αντιπλημμυρικά έργα στη Μάνδρα

Ξεκίνησαν οι εργασίες του αντιπλημμυρικού έργου της εκτροπής του χειμάρρου Αγ. Αικατερίνης και της διευθέτησης του χειμάρρου Σούρες Θριασίου Πεδίου, μετά το «πράσινο φως», του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Το έργο κρίσιμης σημασίας για την θωράκιση του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας «ωρίμασε», δημοπρατήθηκε και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 10 μήνες.

Το έργο, προϋπολογισμού 11 εκατομμυρίων ευρώ (από ίδιους πόρους της Περιφέρειας), περιλαμβάνει εργασίες διευθέτησης στους χείμαρρους Σούρες σε συνολικό μήκος 1.780 μέτρων και της Αγίας Αικατερίνης, σε συνολικό μήκος 1.400 μέτρων.

Ειδικότερα στον χείμαρρο Σούρες προβλέπεται επένδυση των πρανών με συρματοκιβώτια -υλικών φιλικών προς το περιβάλλον, φύτευση της περιοχής πλησίον του ρέματος και κατασκευή τεχνικών έργων όπου το ρέμα διασταυρώνεται με οδούς.

Στον χείμαρρο Αγίας Αικατερίνης θα γίνει μερική εκτροπή της πλημμυρικής παροχής του με αγωγό ορθογωνικό, δια μέσου της οδού Κάλβου, ο οποίος θα εκβάλει στον χείμαρρο Σούρες και η υπόλοιπη πλημμυρική παροχή θα διοχετεύεται προς τον υφιστάμενο αγωγό Κοροπούλη.

Ο διαχωρισμός αυτός των παροχών, θα επιτευχθεί με τεχνικό έργο μερισμού που θα κατασκευασθεί εντός της κοίτης του ρέματος Αγίας Αικατερίνης και εκτός του Σχεδίου Πόλης Μάνδρας.

Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο αντιπλημμυρικό έργο Αγίας Αικατερίνης-Σούρες, για το οποίο έγινε πολύς λόγος κατά την προηγούμενη καταστροφή στην περιοχή, ακολούθησαν συντονισμένες παρεμβάσεις και διαδικασίες από όλους τους εμπλεκομένους φορείς για τη σημερινή υλοποίηση του, προκειμένου να αποσοβηθεί οριστικά κάθε κίνδυνος.

Ειδικότερα μετά το χαρακτηρισμό των εκτάσεων, ο οποίος εκκρεμούσε (από τον Ιούλιο του 2014) και έγινε από το δασαρχείο Αιγάλεω τον Δεκέμβριο του 2017, ακολούθησαν οι εξής ενέργειες:

Στα τέλη Δεκεμβρίου η Περιφέρεια ξεκίνησε την κατεπείγουσα διαδικασία του άρθρου 7α του κανονισμού των απαλλοτριώσεων, που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Συντάχθηκαν οι κτηματολογικοί πίνακες για την απαλλοτρίωση. Η Περιφέρεια περίμενε τον υποχρεωτικό έναν μήνα (για την δημοσίευση σε 2 εφημερίδες και στο δημοτικό κατάστημα Μάνδρας) και στη συνέχεια το Περιφερειακό Συμβούλιο πήρε απόφαση για την απαλλοτρίωση.

Η Περιφέρεια προσέφυγε στο Πρωτοδικείο για τον προσδιορισμό τιμής μονάδας της απαλλοτρίωσης και την άδεια επέμβασης στο χώρο του έργου. Το δικαστήριο προσδιόρισε τη δικάσιμο για τον ερχόμενο Οκτώβρη οπότε η Περιφέρεια ζήτησε από το Υπουργείο Υποδομών να προχωρήσει σε επίταξη των εκτάσεων και αναμένει την σχετική απόφαση του υπουργείου.

Παράλληλα η Περιφέρεια ξεκίνησε το διαγωνισμό απαλλοτρίωσης στις 22 Απριλίου, με την πιο κατεπείγουσα διαδικασία που προβλέπει ο νόμος για τις δημόσιες συμβάσεις (άρθρο 32γ του ν. 4412/16).

AΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τώρα ξεκίνησαν τα αντιπλημμυρικά έργα στη Μάνδρα"

Έλλειψη ορού για δαγκώματα από οχιές καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Έλλειψη αντιοφικού ορού (για θεραπεία μετά από δάγκωμα οχιάς), στα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων όλης της χώρας και ειδικά της υπαίθρου, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι τα περιστατικά από δαγκώματα φιδιών αντιμετωπίζονται στα επείγοντα με εναλλακτική θεραπεία και όχι εξ αρχής με τη χορήγηση αντιοφικού ορού, σημειώνοντας πως «εάν εμφανιστούν σοβαρές επιπλοκές (καρδιολογικές, αιματολογικές κλπ) επιβάλλεται το συντομότερο δυνατόν (εντός δίωρου όπως ορίζει σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας) η χορήγηση αντιοφικού ορού».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία το υπουργείο Υγείας δεν φρόντισε τα νοσοκομεία να διαθέτουν το εν λόγω αντίδοτο, εξηγώντας ότι ο ορός κοστίζει περίπου 120 ευρώ, δεν πωλείται στα φαρμακεία και για την προμήθειά του θα πρέπει να φροντίζουν οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας.

Η Ομοσπονδία αναφέρει, επίσης, ότι «ο προγραμματισμός θα έπρεπε να είχε γίνει από πέρυσι τον Οκτώβριο» και προσθέτει ότι «το υπουργείο Υγείας ασχολήθηκε τώρα που εξαντλήθηκαν ή έλειψαν τα αποθέματα και υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των ανθρώπων».

Σημειώνει επίσης ότι «με νέα εγκύκλιο 31/7/2018 τροποποιείται ο κατάλογος των αντιδότων και ο αντιοφικός ορός τίθεται στην κατηγορία 3 από την κατηγορία 2 και έτσι θα πρέπει να το διαθέτουν μόνο κάποια νοσοκομεία αναφοράς, τα οποία ορίζονται από τις ΔΥΠΕ», γεγονός που σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ πρόκειται για «απόφαση πολύ επικίνδυνη λόγω των μεγάλων αποστάσεων». Τέλος, κάνει λόγο για «προχειρότητα» και ζητά την «άμεση επαναφορά του εν λόγω αντιδότου στην κατηγορία 2, ώστε να το διαθέτουν όλα τα νοσοκομεία, έγκαιρο προγραμματισμό και προμήθεια από το χειμώνα».
Διαβάστε Περισσότερα » "Έλλειψη ορού για δαγκώματα από οχιές καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ"

Έρχεται η «ημέρα ακρόασης πολιτών» στην Αστυνομία

Ημέρα ακρόασης πολιτών καθιερώνεται, για πρώτη φορά και από αυτόν τον μήνα κιόλας, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, αλλά και ημέρα ακρόασης για τους αστυνομικούς, προκειμένου, εφόσον το επιθυμούν, να εκθέσουν δια ζώσης το πρόβλημα που τους απασχολεί.

Πενταμελής επιτροπή θα δέχεται σε ακρόαση πολίτες που επιθυμούν να εκθέσουν δια ζώσης το πρόβλημά που τους απασχολεί, την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα, κατά το χρονικό διάστημα από 14.00 έως 22.00, αρχής γενομένης από την τελευταία μέρα του Αυγούστου.

Αντίστοιχα, ως ημέρα ακρόασης αστυνομικών που θέλουν να εκθέσουν τα προβλήματά τους, καθιερώνεται η τελευταία Τρίτη κάθε μήνα.

Η επιτροπή θα αποτελείται από τους προϊσταμένους των Κλάδων του Αρχηγείου και θα λειτουργεί υπό την εποπτεία του ίδιου του Αρχηγού της Αστυνομίας, με στόχο να εμπεδωθεί η νοοτροπία της συνεργασίας, αλλά κυρίως να εξασφαλιστεί η αποδοχή και η στήριξη του έργου της αστυνομίας από πλευράς πολιτών.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των υποβληθέντων αιτημάτων ακρόασης από τους πολίτες, είναι πολύ μεγάλος και καθιστά αδύνατη τη δυνατότητα ανταπόκρισης στο σύνολό τους, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται σχετικά από το Επιτελικό Γραφείο του Αρχηγού, προκειμένου είτε να επανακαθορίζεται ο χρόνος συνάντησης, είτε να επιλέγεται εναλλακτικός τρόπος χειρισμού του ζητήματος.

Οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν τα αιτήματα ακρόασης το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα, εγγράφως, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση request.chief@astynomia.gr ή τηλεφωνικά στον αριθμό 210-692.59.86, καθημερινά από 10.00 έως 13.00.

Κατ' εξαίρεση, για τον τρέχοντα μήνα τα αιτήματα θα υποβάλλονται το χρονικό διάστημα από 21-25 Αυγούστου τις ίδιες ώρες.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχεται η «ημέρα ακρόασης πολιτών» στην Αστυνομία"

Μοσκοβισί: Στις 10 Σεπτεμβρίου η πρώτη αποστολή μεταμνημονιακής εποπτείας στην Ελλάδα

Την εβδομάδα της 10ης Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη αποστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Ο Γάλλος επίτροπος ξεκαθάρισε ότι η ενισχυμένη εποπτεία θα είναι σε κάθε περίπτωση «πολύ ελαφρότερη» από ένα πρόγραμμα και δεσμεύτηκε πως η Επιτροπή θα φροντίσει να εφαρμοστεί με «ομαλό» τρόπο με τέσσερις αποστολές το χρόνο -δυο εκ των οποίων θα συμπίπτουν με το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο- και σεβόμενη την «ακεραιότητα και την κυριαρχία» της Ελλάδας.

«Δεν θα υπάρχει πια η τρόικα, δε θα υπάρχει τίποτα παρόμοιο, ποιοτικά η διαφορά θα είναι μεγάλη», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι δε θα επιβληθεί κανένα νέο μέτρο και η Ελλάδα θα είναι «ελεύθερη να ορίζει τη δική της οικονομική πολιτική».

Ερωτηθείς σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου για τις περικοπές των συντάξεων, ο Π. Μοσκοβισί σημείωσε ότι οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται και πως σε κάθε περίπτωση, το δημοσιονομικό περιθώριο ή μη της Ελλάδας θα εξεταστεί πλέον στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου με την αξιολόγηση του προσχεδίου του προϋπολογισμού.

Επιπλέον, ο Γάλλος επίτροπος εξέφρασε την άποψη ότι σήμερα είναι μια «πολύ σημαντική ή και ιστορική» μέρα πρώτα για τον ελληνικό λαό αλλά και για την Ευρώπη. «Μετά από δύσκολα και επίπονα χρόνια, τώρα γυρνάμε σελίδα», δήλωσε ο Π. Μοσκοβισί, σημειώνοντας ότι «έχουμε πίσω μας τα πιο δύσκολα» και ότι σήμερα σηματοδοτείται το «τέλος της κρίσης και της περιόδου των προγραμμάτων».

Ο Γάλλος επίτροπος έκανε λόγο όμως και για την αρχή «ενός νέου κεφαλαίου» για τη χώρα, εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτό σημαίνει «μια καινούργια αρχή» για την Ελλάδα, για τους πολίτες της, τις επιχειρήσεις και τις σχέσεις της με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη. Ο ίδιος τόνισε ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τους πολιτικούς ιθύνοντες και καθήκον της Επιτροπής και των Ευρωπαίων είναι να βοηθήσουν την Ελλάδα, ενώ επισήμανε την ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις γιατί «εάν σταματήσουν, θα γυρίσουμε πίσω».

Ο Π. Μοσκοβισί αναφέρθηκε επίσης στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής διοίκησης και της οικονομίας που πέτυχε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, «περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα». Υπογράμμισε ότι όλα αυτά που έγιναν έφεραν αποτελέσματα, όπως η μετατροπή του ελλείμματος 15% το 2009 σε πλεόνασμα το 2017, η διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, η βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής, η βελτίωση του περιβάλλοντος των επιχειρήσεων και της ανταγωνιστικότητας, η εξυγίανση του συνταξιοδοτικού συστήματος και του συστήματος περίθαλψης και κοινωνικών παροχών, μέσα από τη δημιουργία ενός «μόνιμου και οικουμενικού αλληλέγγυου κοινωνικού εισοδήματος».

«Πάντα κατακρίνουμε τη λιτότητα, όμως δεν προκάλεσε η λιτότητα την κρίση αλλά το αντίθετο», σημείωσε ο Π. Μοσκοβισί, αναγνωρίζοντας ότι για πολλούς στην Ελλάδα το τέλος της κρίσης δεν έχει φανεί. «Ωστόσο, σήμερα οι οικονομικές δείκτες είναι στη σωστή κατεύθυνση», είπε ενώ προσέθεσε πως μέσα από τα προγράμματα έχουν μπει οι «βάσεις για μια βιώσιμη και σταθερή ανάπτυξη, για υγιή οικονομικά και για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης».

«Η ανάκαμψη δεν είναι ένα γεγονός. Είναι μια διαδικασία», δήλωσε ο επίτροπος, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται μόνο για τα «δισεκατομμύρια που δανείστηκε η Ελλάδα» αλλά και για τα «εκατομμύρια των Ελλήνων που έζησαν τη δική τους προσωπική κρίση».

Εξέφρασε, επίσης, την πεποίθηση ότι οι μεταρρυθμίσεις ήταν αναγκαίες και ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα εάν η Ελλάδα είχε αφεθεί να χρεοκοπήσει και να βγει από την ευρωζώνη.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μοσκοβισί: Στις 10 Σεπτεμβρίου η πρώτη αποστολή μεταμνημονιακής εποπτείας στην Ελλάδα "

Αμαλιάδα: Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στη Δαφνιώτισσα – Εκκενώθηκαν σπίτια – Δύο τα πύρινα μέτωπα στο Γεράκι [ΒΙΝΤΕΟ]

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την στιγμή πυρκαγιά στο χωριό Δαφνιώτισσα, του δήμου Ήλιδας, που ξέσπασε γύρω στις 2 το μεσημέρι.

Νεότερη ενημέρωση:

Δύο πύρινα μέτωπα ξέσπασαν στο χωριό Γεράκι, γύρω στις 5 το απόγευμα.
Κλειστός είναι ο δρόμος προς το χωριό Ανάληψη. Το χωριό απέχει περίπου 1 χλμ. σε ευθεία από την φωτιά. Το μοναστήρι Αναλήψεως δεν βρίσκεται σε κίνδυνο προς το παρόν, εκτός αν αλλάξει φορά ο άνεμος.
Αυτή τη στιγμή η φωτιά κατεβαίνει προς το δρόμο για το χωριό Περιστέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν κινδυνεύουν χωριά.
Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από Αμαλιάδα και Πύργο, 2 αεροσκάφη και ένα ericson, καθώς και υδροφόρες του δήμου.
Για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών μιλούν αξιωματικοί της Π.Υ.
Προηγούμενη ενημέρωση:
Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews, η φωτιά στη Δαφνιώτισσα καίει δασική έκταση (πευκόδασος), σε δύσβατο σημείο και έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν έχει δοθεί εντολή εκκένωσης του χωριού, αλλά προς το παρόν έχουν εκκενωθεί τα σπίτια που βρίσκονται στην πλαγιά της Δαφνιώτισσας.
Στο χωριό βρίσκεται αυτή την ώρα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας.
Στο σημείο ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς μετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης περισσότερα από 30 οχήματα και 100 άνδρες, πεζοπόρα τμήματα, ενώ συνδράμουν από αέρος δύο ελικόπτερα, ένα αεροσκάφος και δύο καναντέρ.
Τις προσπάθειες κατάσβεσης συντονίζουν ο υποστράτηγος της Πυροσβεστική, Κώστας Κυριακόπουλος, σε συνεργασία με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Πύραρχο, Γιάννη Καραμαλίκη.
Ο Δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το χωριό.
Δηλώσεις του δημάρχου Ήλιδας, Χρήστου Χριστοδουλόπουλου:

patrisnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αμαλιάδα: Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στη Δαφνιώτισσα – Εκκενώθηκαν σπίτια – Δύο τα πύρινα μέτωπα στο Γεράκι [ΒΙΝΤΕΟ]"

Δικαστές κατά κυβέρνησης: «Μαγειρεύουν» τις προαγωγές στον Αρειο Πάγο

Τρία «φάουλ» βλέπει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Μάλιστα, η μεγαλύτερη δικαστική ένωση της χώρας κάνει λόγο για «ολίσθημα» της πολιτικής ηγεσίας, αναφορικά με τη διάταξη που μειώνει τον χρόνο της ελάχιστης υπηρεσίας των δικαστών, πριν από την προαγωγή τους στον βαθμό του αντιπροέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εξυπηρετεί σκοπιμότητες.

Ειδικότερα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων υποστηρίζει με ανακοίνωσή της ότι:

Η διάταξη για τη μείωση του ελάχιστου ορίου της υπηρεσίας των αρεοπαγιτών και των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου κατατέθηκε στη Βουλή χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος και ενώ την ίδια ώρα έχει συσταθεί νομοπαρασκευαστική επιτροπή με στόχο τις αλλαγές στον Κώδικα Οργανισμού των Δικαστηρίων, η οποία έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της και κινείται σε εντελώς διαφορετική γραμμή.

«Αυτό που ωστόσο θεωρούμε μεγαλύτερο ολίσθημα είναι ότι τροποποιείται μία διάταξη λίγες εβδομάδες πριν τις προαγωγές των νέων Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου και παρά το γεγονός ότι η Επιτροπή για την αναμόρφωση του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων, η οποία συστάθηκε από το ίδιο Υπουργείο, ολοκλήρωσε τις εργασίες της πριν ένα μήνα περίπου και κατευθύνθηκε σε εντελώς διαφορετική γραμμή από αυτήν που υιοθέτησε το κατατεθειμένο Σχέδιο Νόμου. Η Ένωση ζητά στην παρούσα φάση την άμεση απόσυρση της διάταξης και την επιλογή των νέων Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου με το υφιστάμενο καθεστώς, ώστε να μην δημιουργούνται υπόνοιες για εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων της τελευταίας στιγμής».

Δεύτερο «φάουλ» για την ένωση δικαστών αποτελεί η διάταξη με την οποία επιχειρείται η θεσμοθέτηση της μείωσης μίας ποινής, εάν έχει προσβληθεί το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου. «Κάτι τέτοιο εκτός του ότι δεν έχει έρεισμα ή προηγούμενο στην κοινοτική νομοθεσία και νομολογία, θέτει υπό αμφισβήτηση το ανεπηρέαστο της δικαστικής κρίσης από δηλώσεις δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών»

Τέλος, η συνδικαλιστική ένωση των δικαστών αντιδρά στην παράταση της θητείας των αθλητικών δικαστών, παρά το γεγονός ότι ο πρόσφατος νόμος 4326/2015 προβλέπει ότι οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί ορίζονται για τριετή θητεία χωρίς δυνατότητα ανανέωσής της.

«Η Ε.Δ.Ε. εκφράζει την αντίθεσή της σε τέτοιες λογικές που καθιστούν άνευ αξίας τους καταλόγους που αποστέλλονται στην Ε.Π.Ο. από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές», καταλήγει η ένωση.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Δικαστές κατά κυβέρνησης: «Μαγειρεύουν» τις προαγωγές στον Αρειο Πάγο "

Χρ. Βερναρδάκης: Πολλές από τις δεσμεύσεις της χώρας θα τις επαναδιαπραγματευτούμε

Πολλές από τις δεσμεύσεις της χώρας πρέπει να τις επαναδιαπραγματευτούμε -και αυτό θα γίνει- δηλώνει ο υπ. Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, λέγοντας ότι «όταν έχεις πολιτική αυτονομία, τα πάντα είναι αναστρέψιμα, δεν υπάρχουν θέσφατα».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» υπογράμμισε ότι «η σημερινή κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση να προχωρήσει στη σταδιακή άρση διάφορων καταναγκασμών. Θέλει περισσότερο χώρο και στήριξη από τις κοινωνικές δυνάμεις, είναι μία νέα πραγματικότητα που θα πρέπει να θέσουμε υπ' όψιν της κοινωνίας και των οργανωμένων δομών».

Ο κ. Βερναρδάκης ισχυρίστηκε ότι «από αυτή την τριετία βγαίνουμε σοφότεροι, ικανότεροι σε ιδέες και ανθρώπινο δυναμικό. Προφανώς, έχουμε κάθε λόγο από εδώ και πέρα να αισιοδοξούμε, ότι μπορεί η χώρα να πάει καλά. Η άρση της εποπτείας ανοίγει πολύ μεγάλο πεδίο για τις πολιτικές που θα ακολουθηθούν στο εξής».

Επίσης, σχολιάζοντας τον πολιτικό χάρτη στην Ελλάδα κατά τη μεταμνημονιακή περίοδο, ο κ. Βερναρδάκης σημείωσε ότι «η διάκριση προοδευτικών και συντηρητικών δυνάμεων, Αριστεράς και Δεξιάς, δεν έπαψε ποτέ να υπάρχει, είναι βασική διάκριση της ελληνικής κοινωνίας και των ευρωπαϊκών μετα-νεωτερικών κοινωνιών. Θα συνεχίσει να υπάρχει και ξαναγίνεται κύρια».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρ. Βερναρδάκης: Πολλές από τις δεσμεύσεις της χώρας θα τις επαναδιαπραγματευτούμε"

Βίντεο: Κατεδαφίστηκαν τα πρώτα ακατάλληλα σπίτια στο Μάτι -Παρουσία Σπίρτζη [εικόνες & βίντεο]

Σε εξέλιξη βρίσκονται από σήμερα το πρωί οι πρώτες κατεδαφίσεις κτιρίων στο Μάτι και στο Κόκκινο Λιμανάκι, που έχουν χαρακτηριστεί «κόκκινα» και κρίθηκαν ακατάλληλα για να κατοικηθούν, καθώς καταστράφηκαν ολοσχερώς από τη μεγάλη πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.
Την περιοχή επισκέφτηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος δήλωσε ότι το υπουργείο αναλαμβάνει το ίδιο να προβεί στο έργο των κατεδαφίσεων και στην απομάκρυνση των υλικών κατεδάφισης εφόσον το επιθυμούν οι ιδιοκτήτες, ενώ υπενθύμισε ότι χορηγείται το επίδομα ενοικίου για όσους δεν μπορούν να επισκευάσουν το σπίτι τους ή για όσο διαρκεί η επισκευή.
Από σήμερα, επίσης, συνεργεία με ειδικές στολές απομακρύνουν από το Κόκκινο Λιμανάκι επικίνδυνα υλικά, όπως καμένα ελενίτ και καμινάδες που αποτελούν εστίες αμίαντου.
Για τον σκοπό αυτό έχει επιστρατευτεί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πιστοποιημένη εταιρεία για τη διαχείριση επικίνδυνων υλικών και την εναπόθεσή τους σε πιστοποιημένα σημεία από την ΕΕ.

Δείτε εικόνες από τον ΣΚΑΪ:
Φωτογραφίες: EUROKINISSI
ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο: Κατεδαφίστηκαν τα πρώτα ακατάλληλα σπίτια στο Μάτι -Παρουσία Σπίρτζη [εικόνες & βίντεο] "

Τάνκερ ελληνικών συμφερόντων στα «χέρια» πειρατών στον Κόλπο της Γουινέας

Μεγάλος είναι ο φόβος πως ένα δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων έχει πέσει «θύμα» πειρατείας στον κόλπο της Γουινέας στην δυτική ακτή της Αφρικής.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η κυβέρνηση της Γεωργίας, η τύχη 17 πολιτών της χώρας αγνοείται, καθώς η οποιαδήποτε επικοινωνία με το πλοίο έχει χαθεί.

Η τελευταία φορά που εξέπεμψε ο ασύρματος του Pantelena (χωρητικότητας 10.726-dwt και κατασκευής 2006) σύμφωνα με το υπουργείο εξωτερικών της Γεωργίας ήταν στις 14 Αυγούστου όταν και κατευθύνονταν προς την Libreville της Gabon.

Το δεξαμενόπλοιο με σημαία Παναμά, ανήκει στον στόλο της ελληνικής εταιρείας Lotus Shipping, με βάση τα στοιχεία στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Η ναυτιλιακή δεν έχει προβεί ακόμη σε κάποια επίσημη τοποθέτηση για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Ο κόλπος της Γουινέας όπως και η ευρύτερη περιοχή αποτελεί ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία για τα πλοία και τα πληρώματά τους καθώς εκεί έχουν σημειωθεί αρκετές απόπειρες πειρατείας τα τελευταία χρόνια.

Μία πρόσφατη έρευνα από το ICC International Maritime Bureau (IMB) έδειξε πως όλες οι απαγωγές πληρωμάτων για το 2018 έχουν σημειωθεί στον κόλπο της Γουινέας.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τάνκερ ελληνικών συμφερόντων στα «χέρια» πειρατών στον Κόλπο της Γουινέας"

Μοσκοβισί: Ιστορική μέρα για την Ελλάδα, αλλά πρέπει να επιτηρούνται οι δεσμεύσεις

Για «ιστορική μέρα» έκανε λόγο ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί αναφερόμενος στο τέλος των προγραμμάτων βοήθειας στην Ελλάδα.

«Είναι μια μεγάλη έως και ιστορική μέρα για την Ελλάδα», η οποία «επί σχεδόν δέκα χρόνια δεν είναι πια υπό κηδεμονία αλλά υπό το κράτος προγραμμάτων που είναι προγράμματα βοήθειας», δήλωσε ο Μοσκοβισί στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

«Η Ελλάδα μπορεί να χρηματοδοτηθεί μόνη της από τις αγορές (…) να καθορίσει τη δική της οικονομική πολιτική, ασφαλώς συνεχίζοντας τις μεταρρυθμίσεις», είπε.

Η Ελλάδα βγαίνει επίσημα σήμερα από την κηδεμονία των πιστωτών της –της ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου– προκειμένου να ξαναρχίσει να χρηματοδοτείται μόνη της από τις αγορές έπειτα από πολλά χρόνια βαθιά ύφεσης.

«Η ελληνική κρίση ήταν ενός βάθους, μιας διάρκειας, μιας σκληρότητας απολύτως χωρίς προηγούμενο, ως εκ τούτου πρέπει να επιτηρούνται οι δεσμεύσεις της από λίγο πιο κοντά», εκτίμησε ο πρώην υπουργός επί προεδρίας του Γάλλου σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Ο Μοσκοβισί αναγνώρισε επίσης πως έγιναν «λάθη (…) στη διάρκεια αυτών των πολύ μακρών χρόνων», κάνοντας λόγο κυρίως για μηχανισμούς αλληλεγγύης «που δημιουργήθηκαν κάπως υπό την πίεση της κρίσης και δεν ήταν εκούσιοι μηχανισμοί».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μοσκοβισί: Ιστορική μέρα για την Ελλάδα, αλλά πρέπει να επιτηρούνται οι δεσμεύσεις"

ΟΑΕΔ: Αυξήθηκαν κατά 36.000 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιούλιο

Το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας(αναζητούντων εργασία), για τον Ιούλιο 2018, ανήλθε σε 827.854 άτομα. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ, από αυτά 482.778 (ποσοστό 58,32%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του Οργανισμού για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 345.076 (ποσοστό 41,68%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Οι άνδρες ανέρχονται σε 290.916 (ποσοστό 35,14%) και οι γυναίκες ανέρχονται σε 536.938 (ποσοστό 64,86%).
Ταυτόχρονα, το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών (μη αναζητούντων εργασία), για τον Ιούλιο 2018, ανήλθε σε 131.584 άτομα. Από αυτά 45.320 (ποσοστό 34,44%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 86.264 (ποσοστό 65,56%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Οι άνδρες ανέρχονται σε 45.558 (ποσοστό 34,62%) και οι γυναίκες σε 86.026 (ποσοστό 65,38%).
Από τα παραπάνω προκύπτει ότι συνολικά στον ΟΑΕΔ ήταν εγγεγραμμένοι τον Ιούλιο959.438 άτομα, όταν ένα μήνα νωρίτερα, οπότε η ανεργία μετρήθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ στο 19,5%, ήταν 923.253 άτομα. Προκύπτει δηλαδή αύξηση κατά 36.185 άτομα.
Τέλος, το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, για τον Ιούλιο 2018 (αφορά τον αριθμό των δικαιούχων που πληρώθηκαν εντός του αντίστοιχου μήνα) ανέρχεται σε 109.434 άτομα, από τα οποία οι 103.730 (ποσοστό 94,79%) είναι κοινοί και λοιπές κατηγορίες επιδοτουμένων και οι 5.704 (ποσοστό 5,21%) είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων. Οι άνδρες ανέρχονται σε 45.676 (ποσοστό 41,74%) και οι γυναίκες σε 63.758 (ποσοστό 58,26%).
Από το σύνολο των επιδοτουμένων ανέργων 86.238 (ποσοστό 78,80%) είναι κοινοί, 2.905 (ποσοστό 2,65%) είναι οικοδόμοι, 5.704 (ποσοστό 5,21%) είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων, 1.316 (ποσοστό 1,20%) είναι εποχικοί λοιποί (αγροτικά), 13.074 (ποσοστό 11,95%) είναι εκπαιδευτικοί, και 197 (ποσοστό 0,18%) είναι λοιποί.
euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΑΕΔ: Αυξήθηκαν κατά 36.000 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιούλιο"

Στις 4.090 ο αριθμός των αιτήσεων πυρόπληκτων για το επίδομα

Κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα συνεχίστηκε και χθες η διαδικασία αιτήσεων, για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης, με τη μορφή επιδόματος, σε πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις από τις πυρκαγιές στις 23 και 24 Ιουλίου στην Περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών συνολικά έχουν κατατεθεί 4.090 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 1.400 κατατέθηκαν στον Δήμο Ραφήνας - Πικερμίου, οι 1.644 στον Δήμο Μαραθώνα, οι 607 στον Δήμο Μεγαρέων και οι υπόλοιπες 437 στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται και οι διαδικασίες ελέγχου των αιτήσεων, με αποτέλεσμα, χθες, να έχουν ήδη καταβληθεί σε 1.474 νοικοκυριά και 43 επιχειρήσεις τα επιδόματα των 6.200 ευρώ και 9.200 ευρώ, καθώς πραγματοποιείται ταυτόχρονη καταβολή στους δικαιούχους και του τηλεπικοινωνιακού επιδόματος των 1.200 ευρώ, μαζί με τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης των 5.000 ευρώ και 8.000 ευρώ που χορηγείται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Προς ενημέρωση των πολιτών, το ωράριο λειτουργίας των τεσσάρων κέντρων αιτήσεων στους τρεις προαναφερθέντες Δήμους και στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι το εξής: Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 8:00 π.μ έως τις 17:00 μ.μ. και Σάββατο από τις 9:00 π.μ έως τις 17:00 μ.μ.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Στις 4.090 ο αριθμός των αιτήσεων πυρόπληκτων για το επίδομα"

Κατρούγκαλος στο ΘΕΜΑ 104,6: Οι συντάξεις δεν θα περικοπούν, δεν είναι θεσμική μεταρρύθμιση

Την άποψη ότι μετά τη λήξη του Μνημονίου θα υπάρχει μηχανισμός εποπτείας όπως και στις άλλες χώρες που βγήκαν από προγράμματα με μοναδική διαφορά ότι θα έχει μεγαλύτερη συχνότητα διατύπωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος

Όπως υποστήριξε «ο μέσος εργαζόμενος θα δεί την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, μέτρο που είναι ήδη ψηφισμένο, ενώ θα δούμε και αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2018 και αυτό προβλέπεται από το ολιστικό σχέδιο».

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος εκτίμησε παράλληλα ότι δεν θα εφαρμοστούν οι περικοπές στις συντάξεις, διότι δεν αποτελούν θεσμική μεταρρύθμιση και δεν χρειάζεται η περικοπή, ενώ άφησε αιχμές και για το ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Εμείς έχουμε συμφωνήσει και θα το σεβαστούμε κάτα γράμμα να μην αποκλίνουμε από τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις. Η περικοπή της προσωπικής διαφοράς δεν προβλεπόταν στο νόμο Κατρούγκαλου» εύπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

«Όσοι στοιχηματίζουν στην περικοπή των συντάξεων θα βρεθούν στην ίδια θέση με όσους περίμεναν την ενεργοποίηση του κόφτη» κατέληξε για το θέμα.

Κληθείς να σχολιάσει, τέλος, τα περί υπερβολών στην τελετή υποδοχής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Ελλάδα, είπε ότι «δεν υπήρξε υπερβολή, αλλά προφανώς ο καθένας μπορεί να έχει τη γνώμη του».



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατρούγκαλος στο ΘΕΜΑ 104,6: Οι συντάξεις δεν θα περικοπούν, δεν είναι θεσμική μεταρρύθμιση"

Νέα αντιπλημμυρικά έργα στον Σπερχειό –Μπακογιάννης: Να προλάβουμε πριν γίνει το κακό

Στην υπογραφή της σύμβασης ενός μεγάλου έργου για τη αντιπλημμυρική θωράκιση του Σπερχειού ποταμού στη Φθιώτιδα, προχώρησε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για ένα έργο που επιχειρεί να δώσει τέλος στα συνεχή πλημμυρικά φαινόμενα, ιδίως κατά τη διάρκεια του χειμώνα, με στόχο την ασφάλεια των κατοίκων και των διερχόμενων οδηγών, αλλά και την προστασία των ιδιοκτησιών.
Με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, θα εκτελεστούν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων και η απομάκρυνση απορριμμάτων, μπαζών, φερτών υλών και βλάστησης από την κοίτη του Σπερχειού ποταμού και των παραποτάμων του.
Ο πλημμυρισμένος Σπερχειός ποταμός το 2015, δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στις καλλιέργειες της περιοχής αλλά και στην κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο. Φωτογραφία: Eurokinissi Ο πλημμυρισμένος Σπερχειός ποταμός το 2015, δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στις καλλιέργειες της περιοχής αλλά και στην κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο. Φωτογραφία: Eurokinissi
Οι εργασίες θα εκτελεστούν σε επί μέρους τμήματα, στην περιοχή από τη θέση του νέου μεριστή που κατασκευάστηκε από την ΕΡΓΟΣΕ, έως και το τεχνικό υδροληψίας του Αρδευτικού έργου Αμουρίου – Λιανοκλαδίου – Ζηλευτού, σε μια περιοχή συνολικού μήκους περίπου 28 χλμ.
«Έχει μεγάλη σημασία να μπορούμε να προλαβαίνουμε πριν γίνει το κακό», δήλωσε μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Κώστας Μπακογιάννης και πρόσθεσε: «Οι πλημμύρες στον Σπερχειό είναι ο φόβος και ο τρόμος των κατοίκων της περιοχής επί χρόνια. Με ένα μεγάλο έργο που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο προσέχουμε για να έχουμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αντιπεριφερειάρχη μας τον Θύμιο Καραΐσκο, που διέγνωσε την ανάγκη και εισηγήθηκε την υλοποίηση μιας σειράς εργασιών που θα οδηγήσουν στην αποτελεσματική αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής».
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα αντιπλημμυρικά έργα στον Σπερχειό –Μπακογιάννης: Να προλάβουμε πριν γίνει το κακό "

Ο Βίτσας προαναγγέλλει νέους χώρους φιλοξενίας μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα

Για προώθηση της λογικής να υπάρχουν χώροι φιλοξενίας για τους μετανάστες που έρχονται από τα νησιά στην ηπειωτική Ελλάδα έκανε λόγο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας.

Ερωτηθείς στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων εάν θα δημιουργηθούν και νέα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, ο κ. Βίτσας απάντησε ότι «αυτό που εμείς αυτή τη στιγμή κάνουμε είναι να αυξάνουμε τις θέσεις φιλοξενίας σε διαμερίσματα και συγχρόνως προωθούμε συμφωνίες με περιοχές και με ανθρώπους (και χώρους), με τους οποίους έχουμε συμφωνήσει και κάνουμε τις διοικητικές ενέργειες ώστε να φιλοξενήσουν και άλλους περισσότερους ανθρώπους. Μπορώ να σας αναφέρω ότι εχουμε κάνει συμφωνίες με χώρους τέτοιων ξενοδοχείων στα Γρεβενά και αντίστοιχα στη Βόλβη, μια παλιά δομή που είχε η Ύπατη Αρμοστεία, η οποία αυτή τη στιγμή έχει εκκενωθεί, θα τη χρησιμοποιήσει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής».

Σύμφωνα με τον ίδιο «ενώ έχουμε πάρει αρκετό κόσμο από τα νησιά, δηλαδή αυτούς που ειναι ευάλωτοι ή αυτούς που έχουν επιτύχει να πάρουν διεθνή προστασία και κάνουμε μεγάλες προσπάθειες ώστε να αυξηθούν και οι επιστροφές, οι εισροές παρά το γεγονός ότι ειναι μειωμένες, δεν μπορούν να φτιάξουν πια ένα καλό αποτέλεσμα ώστε να μειωθούν οι άνθρωποι που διαμένουν στα νησιά».

Μιλώντας για τη συμφωνία Ελλάδας-Γερμανίας για το μεταναστευτικό ο κ. Βίτσας επισήμανε δύο σημεία: «το ζήτημα το πρώτο ειναι το εξής, ότι όσοι φτάνουν στα γερμανοαυστριακά σύνορα και η Γερμανία δεν δέχεται να μπουν στο έδαφός της και αυτοί έχουν περάσει από την Ελλάδα και έχουν υποβάλλει αίτημα ασύλου μετά την 1η Ιουλίου 2017, η Γερμανία έχει το δικαίωμα να τους επιστρέφει. Παίρνοντς υπόψη το γεγονός ότι από τον Φεβρουάριο του 2016 τα σύνορά μας είναι κλειστά, αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορεί παρά να είναι -με βάση βέβαια τα στατιστικά δεδομένα και τους υπολογισμούς που έχουμε- λίγες δεκάδες ή ελάχιστες εκατοντάδες. Το δεύτερο σημείο είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 2.000 επανενώσεις οικογενειών, 2.000 φυσικά δηλαδή πρόσωπα, τα οποία έχει δεχθεί η Γερμανία αλλά έχει 'παγώσει' η μεταφορά τους. Αυτό, με αυτή τη συμφωνία, από τη μια μεριά απελευθερώνεται και από την άλλη μεριά 2.000 άνθρωποι, μέχρι το τέλος του 2018, θα πρέπει να πάνε και να ενωθούν με τις οικογένειές τους στη Γερμανία. Για τους υπόλοιπους που έχουν υποβάλλει αιτήσεις επανενώσεων θα επαναξεταστούν εντός του επόμενου διμήνου».

Ο κ. Βίτσας είπε ακόμα πως ήδη από την Παρασκευή επικοινώνησε με τον επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας για το μεταναστευτικό και τον επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και, σήμερα, σε όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, όπως είπε, θα στείλει το κείμενο της συμφωνίας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Βίτσας προαναγγέλλει νέους χώρους φιλοξενίας μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news