facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

Ρέθυμνο: Προσήχθη στο Μεταγωγών Ηρακλείου ο βασικός ύποπτος της επίθεσης στον 69χρονο βοσκό

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Ζούγκλας» προσήχθη από τις αστυνομικές Αρχές  στο τμήμα Μεταγωγών του Ηρακλείου, ο βασικός ύποπτος της επίθεσης και βιαιοπραγίας που σημειώθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου εις βάρος του 69χρονου κτηνοτρόφου στο Βιλανδρέδο Ρεθύμνου. Το θύμα που δέχθηκε έξι με επτά σφαίρες στα άκρα του, ενώ ο δράστης του έκοψε εγκαρσίως και τη γλώσσα, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, σε ειδική μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Σε ότι αφορά τώρα τον προσαχθέντα βασικό ύποπτο της επίθεσης, που επίσης είναι βοσκός, ανακρίνεται από τις οικείες Αρχές και όλα δείχνουν ότι εντός των προσεχών ωρών, θα διαλευκανθεί η υπόθεση και θα μετατραπεί η προσαγωγή του σε σύλληψη. Σύμφωνα με όσα διαρρέουν, από την αστυνομία, ο ύποπτος φορούσε κουκούλα κατά τη διάρκεια της επίθεσης, με συνέπεια να μην μπορεί να αναγνωριστεί από το θύμα, ενώ δεν είχε μαζί του κινητό τηλέφωνο, ούτως ώστε οι Αρχές να μπόρέσουν να ταυτοποιήσουν το στίγμα του, δηλαδή ότι αυτός βρισκόταν στο σημείο την ώρα που ο 69χρονος δέχθηκε τους πυροβολισμούς.

Μία ακόμη πληροφορία της “Ζούγκλας” αναφέρει ότι έχουν ενημερωθεί για την εξέλιξη αυτή, τόσο οι συγγενείς του βασικού υπόπτου, όσο και του θύματος. Δεν αποκλέιετα λοιπόν να συρρεύσουν έξω από το τμήμα Μεταγωγών, με ότι αυτό συνεπάγεται…

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρέθυμνο: Προσήχθη στο Μεταγωγών Ηρακλείου ο βασικός ύποπτος της επίθεσης στον 69χρονο βοσκό"

Έφοδος της Αστυνομίας σε καταυλισμούς Ρομά στη Μεσσηνία– Συνελήφθησαν 11 άτομα

Επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά στους Δήμους Καλαμάτας, Οιχαλίας και Μεσσήνης πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμάτας, του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Οιχαλίας, του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας και της Α΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Μεσσηνίας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης ελέγχθηκαν 61 άτομα, προσήχθησαν 15, ενώ συνελήφθησαν 11 για τα ακόλουθα αδικήματα: τρία άτομα για ναρκωτικά, τρία άτομα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, δύο άτομα για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ένα άτομο για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατηγορείται και στέρηση δελτίου ταυτότητας, ένα άτομο για στέρηση δελτίου ταυτότητας και ένα άτομο για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της επιχείρησης στη Μεσσηνία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 24,7 γραμμαρίων, ένα αεροβόλο πιστόλι και διάφορα είδη, ως προϊόντα κλοπής.

Τέλος, στο πλαίσιο της επιχείρησης  βεβαιώθηκαν 18 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ έγινε μία ακινητοποίηση οχήματος.

tharrosnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Έφοδος της Αστυνομίας σε καταυλισμούς Ρομά στη Μεσσηνία– Συνελήφθησαν 11 άτομα"

ΣΥΡΙΖΑ: Να μην είναι υποψήφιος ο Στέφανος Κασσελάκης ψήφισε η συντριπτική πλειοψηφία της ΚΕ – Οι αντιδράσεις

Με 138 ψήφους σε σύνολο 151 παρόντων πέρασε η απόφαση ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος ο Κασσελάκης για την διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος. Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής θα πάει στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα ληφθεί η τελεσίδικη απόφαση.

Η ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων είναι προγραμματισμένη για τις 24 Οκτωβρίου και μετά τη σημερινή απόφαση ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να καταθέσει υποψηφιότηταΤο ερώτημα είναι εάν το Συνέδριο που θα ακολουθήσει θα μπορεί να αποφασίσει διαφορετικά και να ανακηρύξει υποψήφιο τον Στέφανο Κασσελάκη όπως θεωρεί ο ίδιος και οι υποστηρικτές του.

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος επικράτησε ένταση έξω από το ξενοδοχείο, καθώς ήταν έντονες οι αντιδράσεις υποστηρικτών του κ. Κασσελάκη. Αυτό δεν είναι Αριστερά, μπλόκαραν τη δημοκρατία, είναι φράσεις που ακούστηκαν εν μέσω αποδοκιμασιών προς στελέχη των 87.

Ο Σωκράτης Φάμελλος αμέσως μετά τη λήξη της ψηφοφορίας μίλησε για δύσκολη συνεδρίαση και προσπάθεια υπονόμευσης. «Περφρουρήσαμε το βασικό δικαίωμα κομμάτων αριστεράς να συνεδριάζουν τα κομματικά όργανα. Απαράδεκτο μέλη να δηλώνουν ότι απουσιάζουν, τόνισε επισημαίνοντας: «Η Κεντρική Επιτροπή πήρε μια πολύ δύσκολη απόφαση. Κάναμε ακόμη ένα βήμα συνθετικό παρότι υπήρξε προσπάθεια υπονόμευσης. Προχωράμε με τον οδικό χάρτη που έχουμε επιλέξει». Στο ερώτημα για το αν «αποκλείστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης», απάντησε ότι «δεν υπήρχε διάθεση αποκλεισμού, ωστόσο δεν μπορεί να απολογείται ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του για συμπεριφορές».

«Η σημερινή απόφαση της ΚΕ έσωσε την αξιοπρέπεια του κόμματος», δήλωσε εξερχόμενος ο Χρήστος Σπίρτζης.

« Μετά από περιπέτεια 11 μηνών  ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στην πολιτική ζωή του τόπου. Τώρα σειρά έχουν ένα βαρύ πολιτικό συνέδριο για όλα όσα έχει χτυπήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως και οι πρωτοβουλίες συνεργασίας προς τον υπόλοιπο προοδευτικό κόσμο για να δημιουργηθεί ένας πλειοψηφικός κυβερνητικός πόλος». 

Ερωτηθείς εάν η ονομαστική αναφορά στον Στέφανο Κασσελάκη στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής χρειαζόταν την απόλυτη πλειοψηφία του οργάνου, απάντησε αρνητικά, υπογραμμίζοντας πως αφενός πρόκειται για “τροπολογία” και αφετέρου ότι « περιγράφεται καθαρά στο καταστατικό το όπως γίνονται οι ψηφοφορίες εφόσον υπάρχει συντριπτική πλειοψηφία του οργάνου». Σε σχετική ερώτηση, ξεκαθάρισε πως ο Στέφανος Κασσελάκης «δεν μπορεί να είναι υποψήφιος μετά τη σημερινή απόφαση», ενώ όσον αφορά το ενδεχόμενο να παραπεμφθεί στο Συνέδριο, δήλωσε ότι δεν γίνεται γιατί η ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων είναι η 24η Οκτωβρίου, δηλαδή προηγείται του συνεδρίου».

Νωρίτερα, την πρόταση για παραπομπή του Στέφανου Κασσελάκη στην επιτροπή δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής κατέθεσε ο πρώην οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Θύμιος Γεωργόπουλος.

Ο Γιάννης Μουζάλας κατέθεσε πρόταση για αποκλεισμό της υποψηφιότητας Κασσελάκη, ενώ νωρίτερα πρόταση παραπομπής του Στέφανου Κασσελάκη με το ερώτημα της διαγραφής κατέθεσε στην επιτροπή δεοντολογίας το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θύμιος Γεωργόπουλος.

2,5 ώρες προκειμένου να επιτευχθεί η απαρτία των 148 μελών

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι και σε κλίμα ακραίας έντασης άρχισε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν προγραμματισμένη για τις 12 και μισή, αφού χρειάστηκαν περίπου 2,5 ώρες προκειμένου να επιτευχθεί η απαρτία των 148 μελών.


«Η ΚΕ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει κανονικά πάρα τις απεγνωσμένες προσπάθειες κάποιων μελών να δημιουργήσουν πρόβλημα. Απαρτία υπάρχει και έχει διαπιστωθεί. Ωστόσο η παρουσία πολλών μελών εκτός αιθούσης χωρίς να παίρνουν κάρτα και κάνοντας δηλωσεις δείχνει ότι περιφρονούν την δημοκρατική λειτουργεί του κόμματος εμποδίζουν την κανονική λειτουργία του ανώτατου οργάνου που είναι η ΚΕ», τόνισε ο Γιάννης Ματζουράνης, μέλος της ΚΕ.

Νωρίτερα, μέλη του οργάνου που υποστηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη παρέμεναν έξω από την αίθουσα και αρνούντο να προσμετρηθούν με στόχο την μη απαρτία ενώ κατήγγειλαν μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας για επίτευξη απαρτίας.

«Δεν υπάρχει απαρτία. Το μόνο που μένει είναι με διάταγμα να αποκλείσουν τη συμμετοχή του Στέφανου Κασσελάκη στις εκλογές», ανέφερε η Θοδώρα Τζάκρη. Νωρίτερα, ιδιαίτερα αιχμηρή κατά μελών της Πολιτικής Γραμματείας ήταν στην ομιλία της η Θεοδώρα Τζάκρη. « Άραγε οι 3 που με την μετακίνηση τους προσχώρησαν στην λογική αποκλεισμού ενός δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου έχουν το ανάστημα να υποστηρίξουν τα όσα δρομολογούν; Oφείλουμε να καταθέσουμε το θαυμασμό μας για το σθένος προσώπων – ήπιων κατά τα άλλα- σαν την Ράνια, μειλίχιων σαν την Μαριλίζα, η οποία όπως και ο χαμογελαστός Νίκος Παππάς ζήτησαν ρητή δήλωση για την απόσυρση του εξωδίκου από τον Στέφανο Κασσελάκη», είπε.

Στον αντίποδα, ο Θανάσης Οικονόμου δήλωνε: «Δεν πήραμε καρτελάκι, δεν δώσαμε διαπιστευτήρια, θέλουν να μας προσμετρήσουν ώστε να δημιουργήσουν τεχνητή απαρτία. Είναι πολιτική η στάση μας να μην νομιμοποιούμε τέτοιου είδους διαδικασίες. Είναι διαδικασίες που θυμίζουν μαύρες μέρες των στρατοδικών της Χούντας».


Από τη συνεδρίαση απείχε και ο Παύλος Πολάκης που ξεκινά προεκλογική περιοδεία στην Κρήτη, ενώ όπως δήλωσε: «Εξώδικα» και φαντασιώσεις μεγαλείου αποσύρθηκαν, τακτικές αποκλεισμού υποψηφίων ματαιώνονται. Ο νικητής των εκλογών θα προκύψει στο φως ,με τιμια αντιπαράθεση και με όλους παρόντες»..

Προσωπική στρατηγική καταλογίζει στον Στέφανο Κασσελάκη και ο Νικόλας Φαραντούρης.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΥΡΙΖΑ: Να μην είναι υποψήφιος ο Στέφανος Κασσελάκης ψήφισε η συντριπτική πλειοψηφία της ΚΕ – Οι αντιδράσεις"

Οι 6 μεγάλες αλλαγές σε διαθήκες και κληρονομιές – Τι φέρνει νέα ρύθμιση!

Ριζικές αλλαγές έρχονται στις διαθήκες και στις κληρονομιές έπειτα από 80 χρόνια, με την κυριότερη εξ αυτών να βάλει τέλος στα… χειρόγραφα.

Οι αλλαγές για τις οποίες έχει ενημερωθεί και συναινέσει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αφορούν όλα όσα γνωρίζουμε για τον τρόπο που κληρονομεί μια περιουσία ο κάθε πολίτης, για τις διαθήκες και οτιδήποτε σχετίζεται με τον τρόπο που επιλέγει ο καθένας να αφήσει την περιουσία του.

Οι έξι βασικές αλλαγές σε διαθήκες και κληρονομιές

1. Αναγνωρίζεται για πρώτη φορά δικαίωμα κληρονομιάς σε άτομα που δεν έχουν συζυγική σχέση με τον/τη νεκρό/ή, αλλά είναι σύντροφοι ζωής, έχουν δηλαδή ζήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα μαζί ή στην περίπτωση που δεν τους έχει μεταβιβαστεί κάποιο περιουσιακό στοιχείο με διαθήκη. Μέχρι τώρα δικαίωμα να κληρονομεί έχει μόνο ο/η νόμιμος/η σύζυγος, έστω κι αν η συζυγική σχέση είναι τυπική ή βρίσκονται σε χρόνια διάσταση, περιπλέκοντας και στερώντας εκείνους που έχουν πραγματικές σχέσεις να έχουν τη δυνατότητα να κληρονομήσουν περιουσιακά στοιχεία.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως πολλές φορές σε κληρονομιές συζύγων, που η συζυγική σχέση ήταν ανύπαρκτη και τυπική, άλλοι συγκληρονόμοι αναγκάζονται να τρέχουν στα δικαστήρια σε μακρόχρονους δικαστικούς αγώνες.

Με την επικείμενη ρύθμιση ο καθένας θα μπορεί να αφήσει την περιουσία του σε κάποιον που έζησε μαζί του για χρόνια ή δεν έχει άμεση συγγενική σχέση, χωρίς βέβαια να εκμηδενίζονται κληρονομικά δικαιώματα παιδιών και συζύγων (αυτό που λέγεται νόμιμη μοίρα).

2. Περιορίζεται δραστικά το κληρονομικό δικαίωμα των γονέων και μάλιστα καταργείται στις περιπτώσεις που κληρονομούν οι γονείς εκείνου που φεύγει από τη ζωή, όταν είναι σε μεγάλη ηλικία, δηλαδή 80 και πλέον χρόνων.

Μέχρι σήμερα κληρονομικό δικαίωμα έχουν τα παιδιά, εφόσον υπάρχουν, η σύζυγος και αν δεν υπάρχουν παιδιά οι γονείς εκείνου που φεύγει από τη ζωή, σε ποσοστά που διαφέρουν κατά περίπτωση. Στο εξής οι υπερήλικοι γονείς δεν θα κληρονομούν καθόλου, όπως δεν θα κληρονομούν σε ποσοστά που ισχύουν σήμερα οι σύζυγοι, που, αν είναι τυπική η συζυγική σχέση, το κληρονομικό τους δικαίωμα θα περιορίζεται δραστικά. Παράλληλα, γίνεται επεξεργασία και για προβλέψεις ειδικών κληρονομικών ρυθμίσεων για επιχειρήσεις και ειδικά δικαιώματα (πνευματικά) τα οποία μπορεί κάποιος να αφήνει ως κληρονομιά, όχι σε όλα του τα παιδιά, αλλά σε εκείνα που θα κρίνει κατάλληλα για τη διαχείρισή τους.

3. Επιτρέπεται με τις νέες ρυθμίσεις για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα η σύναψη κληρονομικών συμβάσεων, κάτι που τώρα απαγορεύεται ρητά, και ακόμη κι αν γίνει, δεν έχει καμιά νομική ισχύ. Οι κληρονομικές συμβάσεις, που ισχύουν σε πολλές χώρες του κόσμου (συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Ενωσης), δίνουν δυνατότητες ελεύθερης διάθεσης της περιουσίας, καθώς μπορεί για παράδειγμα ένας γονιός εν ζωή να καλεί τα παιδιά του και να συμφωνεί μαζί τους με κληρονομική σύμβαση τι θα πάρει το καθένα από την περιουσία του και να μη γίνεται η κληρονομική διαδοχή με βάση τα ποσοστά της νόμιμης μοίρας (που ορίζει τι κληρονομεί ο καθένας χωρίς κάποια ουσιαστική βούληση εκείνου του οποίου η περιουσία κληρονομείται).

4. Επίσης σημαντικές είναι και οι ρυθμίσεις, τις οποίες χρόνια ζητούν επιμελητήρια, επιχειρηματικές ενώσεις και εμπορικοί σύλλογοι, για ελευθερία στη διάθεση περιουσιακών στοιχείων που είναι άυλα, όπως για παράδειγμα το σήμα μιας επιχείρησης, η επωνυμία της, δικαιώματα ειδικής φύσεως όπως τα πνευματικά και άλλα.

5. Μείζονος σημασίας είναι και οι ρυθμίσεις για χρονικούς περιορισμούς του κληρονομικού δικαιώματος για όσους δεν ενδιαφέρονται επί μακρόν για μια περιουσία, χωρίς ωστόσο να χάνουν το δικαίωμά τους ως κληρονόμοι, οδηγώντας περιουσίες σε κατάρρευση, απαξίωση και αφανισμό, καθώς μπλοκάρουν κάθε αξιοποίησή τους από τους λοιπούς κληρονόμους.

Το όριο παραγραφής του κληρονομικού δικαιώματος για εκείνους που δεν ενδιαφέρονται για χρόνια αφορά κυρίως ομογενείς και τα παιδιά τους, κάτι που είναι τόσο συνηθισμένο στη χώρα μας, όπου η εγκατάλειψη περιουσιών, γιατί π.χ. κάποιοι συγγενείς είναι στην Αμερική ή στην Αυστραλία και δεν συναινούν ή δεν νοιάζονται, οδηγεί σε πλήρη απαξίωση.

6. Τέλος, αλλάζει το πλαίσιο για τις διαθήκες, οι οποίες στο εξής θα είναι μόνο ψηφιακές και θα καταρτίζονται και θα δημοσιεύονται από συμβολαιογράφο, προκειμένου να τεθεί τέλος στις ιδιόχειρες διαθήκες, που συνήθως προκαλούν τεράστια προβλήματα στους κληρονόμους, καθώς συνήθως είναι περισσότερες από μία, με αντιφατικές οδηγίες ή ρυθμίσεις που δεν βγάζουν νόημα, με αμφισβητήσεις στην υπογραφή εκείνου που αφήνει την περιουσία του.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι 6 μεγάλες αλλαγές σε διαθήκες και κληρονομιές – Τι φέρνει νέα ρύθμιση!"

Καιρός αύριο: Λίγα σύννεφα με θερμοκρασία έως 29 βαθμούς – Πού θα βρέχει

Ο καιρός αύριο Κυριακή 13 Οκτωβρίου θα είναι καλός με λίγα σύννεφα και μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Τοπικά θα σημειωθούν λίγες βροχές.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στην ανατολική χώρα όπου θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 22 με 25 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 26 με 29 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 24 με 26 βαθμούς και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 με 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στη βόρεια Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 με 27 και τοπικά στην Κρήτη τους 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε βορειοδυτικούς τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Λίγα σύννεφα με θερμοκρασία έως 29 βαθμούς – Πού θα βρέχει"

Σέρρες: Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω – Αφαιρούσαν καλώδια από αντλιοστάσιο

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθησαν έξι άτομα σε αντλιοστάσιο στις Σέρρες, τη στιγμή που επιχειρούσαν να αφαιρέσουν καλώδια. Πρόκειται για δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και ένα ανήλικο κορίτσι.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, ενώ όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών και το αμέσως προηγούμενο βράδυ διέρρηξαν το ίδιο αντλιοστάσιο και αφαίρεσαν καλώδια αξίας 5.000 ευρώ, προκαλώντας παράλληλα φθορές αξίας 25.000 ευρώ.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Ένα όχημα ιδιοκτησίας του ενός εκ των συλληφθέντων, κατασχέθηκε, ενώ οι ίδιοι, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

ΑΠΕ/newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σέρρες: Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω – Αφαιρούσαν καλώδια από αντλιοστάσιο"

Πλήθος εκρηκτικών μηχανισμών και πολεμικό υλικό βρέθηκαν σε σπίτι στις Αχαρνές

Πλήθος εκρηκτικών μηχανισμών και πυρομαχικών, πολεμικό υλικό και όπλo εντοπίστηκαν σε κατοικία στις Αχαρνές Αττικής, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., σήμερα Σάββατο. 

Ειδικότερα, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εντοπίστηκε πρωινές ώρες χθες, σε οικία στην περιοχή των Αχαρνών Αττικής, πλήθος εκρηκτικών μηχανισμών και πυρομαχικών, πολεμικό υλικό και εξαρτήματα, φωτοβολίδες καθώς και όπλο.

Πλήθος εκρηκτικών μηχανισμών και πολεμικό υλικό βρέθηκαν σε σπίτι στις Αχαρνές-1

Προηγήθηκε η σύλληψη ατόμου αλβανικής καταγωγής στην ίδια περιοχή, την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 57 φυσίγγια, 2 χειροβομβίδες και κινητό τηλέφωνο.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε πάρκο, μαζί με έτερο άτομο, επίσης αλβανικής καταγωγής, ενώ στη θέα των αστυνομικών προσπάθησαν να διαφύγουν, ωστόσο ο πρώτος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Πλήθος εκρηκτικών μηχανισμών και πολεμικό υλικό βρέθηκαν σε σπίτι στις Αχαρνές-2

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για όπλα, απείθεια και παραβάσεις των νομοθεσιών περί αλλοδαπών και εκρηκτικών υλών.

Από τις περαιτέρω έρευνες του Τμήματος Κρατικής Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εντοπίστηκε οικία στην περιοχή των Αχαρνών, στην οποία διενεργήθηκε έρευνα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Πλήθος εκρηκτικών μηχανισμών και πολεμικό υλικό βρέθηκαν σε σπίτι στις Αχαρνές-3

Από τις έρευνες στην εν λόγω οικία, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -5- Αυτοσχέδιοι Εκρηκτικοί Μηχανισμοί,
  • -5- Αυτοσχέδιοι Μηχανισμοί χρονοκαθυστέρησης,
  • -5- χειροβομβίδες,
  • -4.459- φυσίγγια,
  • αυτοσχέδιο πυροβόλο όπλο,
  • -25- φωτοβολίδες,
  • -70- γεμιστήρες,
  • -6- σιγαστήρες,
  • -8- θήκες γεμιστήρων,
  • διόπτρα,
  • -3- αλεξίσφαιρα γιλέκα,
  • ξιφολόγχη,
  • εξαρτήματα όπλων,
  • -2- μαχαίρια και
  • μεταλλικός τρίφτης.

Ο χώρος φωτογραφήθηκε και εξερευνήθηκε από κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.

Πλήθος εκρηκτικών μηχανισμών και πολεμικό υλικό βρέθηκαν σε σπίτι στις Αχαρνές-4

Οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του έτερου δράστη καθώς και περαιτέρω εμπλεκομένων συνεχίζονται, ενώ διερευνάται τυχόν συμμετοχή τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν αλβανικά ΜΜΕ, η υπόθεση συνδέεται με τoν Εράλ Μέκο, 37χρονο με καταγωγή από το Μπεράτ της Αλβανίας, με βαρύ ποινικό μητρώο στην Ελλάδα. Ο 37χρονος είχε συλληφθεί στις 2 Οκτωβρίου, με 2 χειροβομβίδες και 58 φυσίγγια.

Ο Μέκο συνελήφθη αρχικά στην Ελλάδα το 2011 αντιμετωπίζοντας σειρά σοβαρών κατηγοριών -εκτός από επίθεση στην αστυνομία και για ληστεία και κατοχή ναρκωτικών. Καταδικάστηκε σε 53 χρόνια φυλάκιση αλλά εξέτισε 8, αποφυλακίστηκε τον Ιούλιο του 2019 και επαναπατρίστηκε στην Αλβανία. Ωστόσο, επέστρεψε στην Ελλάδα με το ίδιο όνομα αλλά με αλλαγμένο επίθετο.

kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Πλήθος εκρηκτικών μηχανισμών και πολεμικό υλικό βρέθηκαν σε σπίτι στις Αχαρνές"

Ερντογάν: Ελλάδα και Τουρκία μπορούν να επιδείξουν βούληση για λύση και να αφήσουν πίσω τους τα προβλήματα

Στα ελληνοτουρκικά αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους στην πτήση της επιστροφής του στην Τουρκία από την επίσκεψή του στο Βελιγράδι.

Το σχετικό απόσπασμα της απάντησης του Τούρκου προέδρου σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου έχει ως εξής:

«Μετά τις εκλογές του 2023, υπήρξε μια κατανόηση για να δούμε αν θα μπορούσαμε να λύσουμε το υφιστάμενο χρόνιο πρόβλημα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μέσω μιας περιεκτικής διαπραγμάτευσης.

»Μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, δώσαμε πολιτική στήριξη σε αυτή τη διαδικασία και το υπουργείο Εξωτερικών μας προχώρησε σε μια ολοκληρωμένη μελέτη για το θέμα αυτό. Είναι σημαντικό να υπάρχει βούληση και από τις δύο πλευρές να ορίσουν τα προβλήματα, να περιγράψουν το περιεχόμενό τους και να βρουν συγκεκριμένες λύσεις.

»Ο υπουργός Εξωτερικών μας Χακάν Φιντάν θα μεταβεί στην Ελλάδα και θα έχει συνομιλίες για τα θέματα αυτά. Θα συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα στη βάση της ολιστικής μας προσέγγισης για το Αιγαίο.

»Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι δύο γειτονικές χώρες με ιστορικούς δεσμούς. Η αρχή της καλής γειτονίας είναι το κλειδί για μια συνταγή με την οποία θα βγουν κερδισμένες και οι δύο χώρες. Πιστεύω ότι οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας κινούνται προς ένα καλύτερο μέλλον σε αυτή τη βάση.

»Εμείς από την αρχή, προσεγγίζουμε τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα των δύο χωρών προσανατολισμένοι στη λύση. Λέμε: ”Οι δύο χώρες μπορούν να επιδείξουν βούληση για λύση και να αφήσουν πίσω τους τα προβλήματα”. Ζητάμε ανέκαθεν τον καθορισμό των περιοχών δικαιοδοσίας του θαλάσσιου και του εναέριου χώρου σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Ως χώρες της περιοχής, μπορούμε να αυξήσουμε την ασφάλεια και τη σταθερότητα και να μειώσουμε τους κινδύνους συγκρούσεων μόνο μέσω του διαλόγου και της συνεργασίας. Επιδιώκουμε τη δικαιοσύνη. Δεν επιβουλευόμαστε τα εδάφη κανενός και είμαστε πλήρως αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας μέχρι τέλους».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Ελλάδα και Τουρκία μπορούν να επιδείξουν βούληση για λύση και να αφήσουν πίσω τους τα προβλήματα"

Τήλος: Μήνυση κατά της δημάρχου για το επεισόδιο με γυναίκα κατά την αποβίβαση μεταναστών

Στην Εισαγγελία, για την υποβολή μήνυσης, προσέφυγε μια γυναίκα, κάτοικος Ρόδου, κατά της δημάρχου Τήλου Μαρίας Καμμά για το περιστατικό με την άφιξη μεταναστών στο λιμάνι του νησιού και την λεκτική αντιπαράθεση που ακολούθησε μεταξύ τους. 

Το συμβάν σημειώθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 2024 στο λιμάνι της Τήλου όπου η δήμαρχος Τήλου κατήγγειλε ότι μια γυναίκα ζήτησε «να τους πετάξουν στη θάλασσα» και άρχισε να τραβάει βίντεο.

Η γυναίκα ζητά με τη μήνυση που κατέθεσε χθες (11.10.2024), την ποινική δίωξη και τιμωρία της δημάρχου για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση.

Οπως εκθέτει στην μήνυσή της, ενώ βρισκόταν με δύο φίλους της από την Γαλλία, είδε να καταφτάνει προς το λιμάνι το μεγάλο πλοίο της γραμμής, που εκτελούσε δρομολόγιο με προορισμό την Τήλο.

Παρατήρησε τότε, να έρχεται ακριβώς από πίσω, ένα αρκετά μεγάλο σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Τότε κατάλαβε ότι θα είχε γίνει κάτι αρκετά σοβαρό. Παρακολουθούσε, όπως λέει, με μεγάλο ενδιαφέρον για να δει τι ήταν αυτό που είχε συμβεί και έπρεπε το Λιμενικό να προσαράξει άμεσα.

Με το που προσάραξε το πλοίο, άρχισαν να αποβιβάζονται όλοι αυτοί οι άνθρωποι με τη βοήθεια των Ελλήνων λιμενικών, φορτωμένοι με τα πράγματά τους.

Ήταν ένα θέαμα, όπως λέει, που της προκάλεσε σοκ και τρομερή εντύπωση, όπως θα ήταν απολύτως λογικό να προκαλέσει σε κάθε θεατή, που δεν είχε ξαναδεί μια τόσο ιδιαίτερη στιγμή, όπως αυτή της αποβίβασης και μεταφοράς από το Λιμενικό των προσφύγων σε ασφαλές μέρος.

Διατείνεται δε ότι ενώ στεκόταν και έβλεπε σοκαρισμένη όλους αυτούς τους ανθρώπους που αποβιβάζονταν παρατήρησε ότι λίγα μέτρα πιο δίπλα από εκείνη, και σε απόσταση τριών – τεσσάρων περίπου μέτρων, στεκόταν μια γυναίκα, άγνωστη σε εκείνην.

Η μηνύτρια διατείνεται ότι ρώτησε την δήμαρχο, τι συνέβη και ποιοι ήταν όλοι αυτοί οι άνθρωποι.

Το θάρρος της αυτό και τον αυθορμητισμό με τον οποίο απευθύνθηκε φαίνεται, όπως ισχυρίζεται, πως για άγνωστους λόγους την «ερέθισαν» και γύρισε προς το μέρος της και της απάντησε με σκωπτικό ύφος, φανερά ενοχλημένη και θυμωμένη, «και συ γιατί ρωτάς;».

Η προσπάθεια της, όπως ισχυρίζεται, να κατευνάσει τα πνεύματα έπεσε στο κενό, αφού της απάντησε επιθετικά και εριστικά «και τι σε νοιάζει εσένα: Να τους πετάξουμε στη θάλασσα;».

Υποστηρίζει ότι της είπε ότι ήταν η δήμαρχος του νησιού και ξεκίνησε παράνομη βιντεοσκόπησή της και προκάλεσε με μονόλογο της απέδωσε λόγια που δεν είχε πει ποτέ και στη συνέχεια διέρρευσε το βίντεο.

Υπήρξαν δε αναρτήσεις της στα social media, συνεντεύξεις της στο διαδίκτυο και σε κανάλια.

Η Τουρκική Πρεσβεία είχε διαψεύσει ότι η μηνύτρια εργάζεται εκεί.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Τήλος: Μήνυση κατά της δημάρχου για το επεισόδιο με γυναίκα κατά την αποβίβαση μεταναστών"

Συνεχείς οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών σε Ρόδο και Κω – Καταδίωξη στην περιοχή Χαράκι

Εκμεταλλευόμενοι την καλοκαιρία, οι διακινητές συνεχίζουν τις μεταφορές προσφύγων από τα απέναντι παράλια, αγνοώντας ακόμη και τις λιμενικές αρχές προκειμένου να επιτύχουν το σκοπό τους.

Περιπολικό σκάφος (Π.Λ.Σ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Χαράκι Ρόδου , θαλαμηγό (Θ/Γ) η οποία αποβίβαζε άτομα στη στεριά. Αμέσως ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα με κατεύθυνση τα τουρκικά παράλια. Το Περιπολικό σκάφος με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων ειδοποίησε τον κυβερνήτη να σταματήσει όμως ο χειριστής της Θ/Γ δεν συμμορφώθηκε.

Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία, ο χειριστής διενεργούσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό να διαφύγει. Μετά την ασφαλή ακινητοποίηση της Θ/Γ, στελέχη του πληρώματος του Π.Λ.Σ. επιβιβάστηκαν σε αυτή με σκοπό να διενεργηθεί έλεγχος, κατά τον οποίο ο χειριστής προέβαλε αντίσταση.

Την ίδια σε περιπολίες από ξηράς εντοπίστηκαν στο Χαράκι συνολικά δεκαέξι (16) αλλοδαποί (12 άνδρες, 3 γυναίκες και 1 ανήλικος), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου. Ο 45χρονος χειριστής της Θ/Γ αναγνωρίστηκε από τους διασωθέντες ως ο διακινητής τους. ΄Οπως είπαν κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων ευρώ (4.000) έκαστος για τη μεταφορά τους από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Από τη Λιμενική Αρχή της Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το σκάφος μεταφοράς.

Την ίδια ώρα στα χέρια των Αστυνομικών αρχών της Ρόδου βρίσκεται 58χρονος αλλοδαπός σε βάρος οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά και διευκόλυνση παράνομης διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών και έξι αλλοδαποί για παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Ειδικότερα, έπειτα από αξιοποίηση στοιχείων στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας εντοπίστηκε προχθές το απόγευμα ο δράστης να μεταφέρει με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο έξι παράτυπους μετανάστες ηλικίας από 16 έως 18 ετών με σκοπό να τους διευκολύνει. Στην κατοχή του 58χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των -215- ευρώ. Επίσης κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε για την μεταφορά τους. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Στην Κω αναγνωρίστηκαν οι διακινητές 28 αλλοδαπών

Οι λιμενικές αρχές ανακοίνωσαν ,αναφορικά με τον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι οκτώ (28) αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή Ψαλίδι της Κω τις βραδινές ώρες την 10/10/2024, πως αναγνωρίστηκαν από τους διασωθέντες δύο αλλοδαποί 21 και 29 ετών ως διακινητές. Οι δύο διακινητές συνελήφθησαν κατά παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 «Κώδικας μετανάστευσης» και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδος στη χώρα».

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχείς οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών σε Ρόδο και Κω – Καταδίωξη στην περιοχή Χαράκι"

Χειροπέδες σε εγγονό πρώην υπουργού για επίθεση σε βάρος 15χρονου

Εγγονός γνωστού πρώην υπουργού, επιτέθηκε και λήστεψε με την παρέα του, έναν 15χρονο και 19χρονο για να τους αρπάξουν 5 ευρώ!

Το αδιανόητο συμβάν με πρωταγωνιστές την παρέα των τεσσάρων, σημειώθηκε χθες Παρασκευή (11.10.2024) αργά το βράδυ, με τους δράστες να συλλαμβάνονται από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και να οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα.

Όλα ξεκίνησαν αργά το βράδυ, όταν τα δυο θύματα πλησίασαν έξω από το Mall μια ομάδα ΔΙ.ΑΣ και τους ανέφεραν πως διερχόμενοι από το άλσος Συγγρού, ομάδα νεαρών οι οποίοι καθόντουσαν σε κιόσκι, τους προσέγγισαν και με απειλή γυάλινου μπουκαλιού τους ζήτησαν να τους δώσουν τα χρήματα που είχαν πάνω τους, αφαιρώντας τελικά, τρία με πέντε ευρώ.

Οι αστυνομικοί αμέσως κινητοποιήθηκαν και έχοντας οδηγό τις περιγραφές των δύο παιδιών, κινήθηκαν προς την περιοχή της Κηφισιάς.

Τελικά λίγη ώρα αργότερα στο Άλσος στην Πλατεία Πλατάνων, κατάφεραν να εντοπίσουν το κουαρτέτο των «αμούστακων» ληστών, τον 15χρονο εγγονό γνωστού πρώην υπουργού, έναν 18χρονο με τον 14χρονο αδερφό του και έναν 18χρονο και να τους οδηγήσουν στο Τμήμα Ασφαλείας της Κηφισιάς.

Οι παθόντες από κοινού με τους κηδεμόνες τους αναγνώρισαν τους δυο από τους δράστες, ανάμεσά τους και τον εγγονό του τέως υπουργού, οι οποίοι μετά από δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους συνελήφθησαν και σήμερα οδηγούνται στον εισαγγελέα.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Χειροπέδες σε εγγονό πρώην υπουργού για επίθεση σε βάρος 15χρονου"

Καρδίτσα: Διαρρήκτες εισέβαλαν σε τρία δημοτικά σχολεία

Τα σχολεία της Καρδίτσας έβαλαν στο μάτι άγνωστοι διαρρήκτες, οι οποίοι «χτύπησαν» δυο από αυτά μέσα σε δυο 24ωρα και άρπαξαν από το εσωτερικό τους ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Πιθανότατα οι ίδιοι δράστες φαίνεται ότι επιχείρησαν να εισβάλλουν και σε τρίτο σχολείο, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Οι δάσκαλοι που μπήκαν στο κτίριο του 19ου Δημοτικού σχολείου στην συνοικία Καμινάδες, το πρωί της Παρασκευής, διαπίστωσαν ότι κατά την διάρκεια της νύχτας είχε παραβιαστεί ένα παράθυρο και ότι οι εισβολείς που ερεύνησαν τα γραφεία είχαν αρπάξει έναν σταθερό και έναν φορητό υπολογιστή, καθώς και μια τηλεόραση.

Ήταν η δεύτερη διάρρηξη σε σχολικό κτίριο από τα ξημερώματα της Τετάρτης, όταν άγνωστοι είχαν αρπάξει ηλεκτρονικό εξοπλισμό από το Δημοτικό Σχολείο της Μαγούλας.

Μάλιστα, την ίδια ημέρα, σύμφωνα με πληροφορίες του KarditsaLive.Net, διαρρήκτες είχαν αποπειραθεί να εισβάλουν και στο σχολείο στην περιοχή του Αγίου Θεοδώρου αλλά είχαν φύγει άπρακτοι. Και τα τρία περιστατικά βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών της Ασφάλειας, που συνέλεξαν στοιχεία και ερευνούν για να ταυτοποιήσουν τους δράστες.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Καρδίτσα: Διαρρήκτες εισέβαλαν σε τρία δημοτικά σχολεία"

Νοσοκομείο “Μεταξά”: Ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ η απάτη με τα τεστ κορονοϊού – Το οριστικό πόρισμα που «καίει» τον πρώην Διοικητή

Σχεδόν 1 εκατ. ευρώ τιμολόγια “έκοψαν” συνολικά για PCR τεστ κορονοϊού κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο καρατομημένος Διοικητής του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου “Μεταξά” και τρία μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, που εμπλέκονται στο ίδιο σκάνδαλο.

Αυτό υποστηρίζει το πόρισμα «φωτιά» για το σκάνδαλο με τα τεστ κορονοϊού, που εξέδωσαν σε 298 σελίδες οι ελεγκτές της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το οποίο “καίει” τον πρώην Διοικητή του νοσοκομείου «Μεταξά» Χ. Τουμπέκη (τον καρατόμησε ο πρώην υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης), αλλά και τρία ακόμα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με έγκυρη πηγή του iatropedia.gr, το ποσό του καταλογισμού από τις απευθείας αναθέσεις και την οικονομική κακοδιαχείριση κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, αγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ, ενώ επιπλέον 500.000 ευρώ βρίσκονται σε εκκρεμότητα, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των ποσών από την εταιρία που προμήθευε τα εργαστήρια του Νοσοκομείου “Μεταξά” με PCR test για τον κορονοϊό.

Για τα ποσά αυτά αναμένεται να γίνει νέα ΕΔΕ, αν και εφόσον η προμηθεύτρια εταιρεία εμφανιστεί για να εισπράξει τα ποσά. Η εταιρεία, ωστόσο, είναι προσωρινά «εξαφανισμένη».

Απόδειξη, πάντως, του μεγάλου «πάρτι» που έγινε εις βάρος του δημοσίου είναι πως το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο “Μεταξά” -αν και εξειδικευμένο νοσοκομείο και δεν ήταν καν νοσοκομείο αναφοράς COVID-19 κατά τη διάρκεια της πανδημίας- βρέθηκε να διενεργεί (δήθεν) δεκάδες χιλιάδες τεστ, χιλιάδες περισσότερα από μεγάλα νοσοκομεία αναφοράς της ίδιας Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), όπως το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας και το Τζάνειο Νοσοκομείο.

Αυτό είναι το 300σέλιδο πόρισμα:


Καρατομήθηκε και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, αιρετό μέλος του ΔΣ

Οι καταλογισμοί των 500.000 ευρώ, σύμφωνα με το πόρισμα, αφορούν σε 30 “ευρήματα” (επιμέρους τιμολογημένες δαπάνες) που προέκυψαν από τον έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο στο Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά».

Από τα ευρήματα αυτά προκύπτει πως εκτός από από τον πρώην Διοικητή, τα ποσά καταλογίζονται και σε δυο ακόμα διορισμένα μέλη του Δ.Σ. τα οποία φέρεται να έχουν ήδη παραιτηθεί και σε ένα ακόμη – τρίτο αιρετό μέλος – εκπρόσωπο των εργαζομένων.
Πληροφορίες του iatropedia.gr, μάλιστα, αναφέρουν ότι ο αναπληρωτής Διοικητής του “Μεταξά” Σαράντος Ευσταθόπουλος, εξέδωσε την Τετάρτη (09/10/24) απόφαση με την οποία τον απομάκρυνε από τη θέση του.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι ελεγκτές απέρριψαν συνολικά τις αιτιάσεις των εμπλεκόμενων στην υπόθεση και οδηγήθηκαν στον τελικό καταλογισμό του συνολικού ποσού που αγγίζει τα 500.000 ευρώ, το οποίο καλούνται πλέον να επιστρέψουν οι εμπλεκόμενοι στα ταμεία του νοσοκομείου.

Ήδη, η έκθεση έχει διαβιβαστεί αρμοδίως στους ενδιαφερόμενους καθώς και στον Εισαγγελέα Πειραιά.

Πώς αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο

Πριν από περίπου ένα χρόνο, ο Διοικητής του Νοσοκομείου «Μεταξά» είχε «καρατομηθεί» από τον πρώην υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, μετά από καταγγελίες των εργαζομένων για οικονομική κακοδιαχείρηση, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να μείνουν οι καρκινοπαθείς χωρίς φάρμακα και να αναβληθούν οι χημειοθεραπείες τους.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά» συγκεκριμένα, με ανακοίνωση του στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2023, εξέπεμψε SOS για την υποχρηματοδότηση του, καθώς στο ταμείο υπήρχαν μόνο 5.000 ευρώ για φάρμακα, την ώρα που οι μηνιαίες ανάγκες ξεπερνούσαν τα 3.500.000 ευρώ τον μήνα.

Το σκάνδαλο ήρθε στην επιφάνεια μετά την κοινοποίηση 2 εγγράφων από το Τμήμα Διατροφής και το Φαρμακείο του Μεταξά, τα οποία αναδείκνυαν τις συνέπειες της συνεχούς υποχρηματοδότησης και του «πετσοκόμματος» στους προϋπολογισμούς του νοσοκομείου.

Προβλήματα ανέδειξαν οι εργαζόμενοι και στη σίτιση των ασθενών, για τους ίδιους λόγους, ενώ για τα ελλειμματικά ταμεία του νοσοκομείου παρέπεμψαν τότε στις πληροφορίες που είχε για τη Διοίκηση του «Μεταξά» η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Το θέμα της υποστελέχωσης του Φαρμακείου, είχε αναδείξει το iatropedia.gr με σειρά ρεπορτάζ τον Ιανουάριο του 2022.

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Νοσοκομείο “Μεταξά”: Ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ η απάτη με τα τεστ κορονοϊού – Το οριστικό πόρισμα που «καίει» τον πρώην Διοικητή"

Θεσσαλονίκη: Πέτρες και μολότοφ από κουκουλοφόρους έξω από το ΑΠΘ – Έξι προσαγωγές

Πέτρες και μολότοφ πέταξαν στη Θεσσαλονίκη κουκουλοφόροι τα ξημερώματα του Σαββάτου 12 Οκτωβρίου, σε αστυνομικούς που βρίσκονταν έξω από το ΑΠΘ.

Συγκεκριμένα, στις 02:00 τα ξημερώματα, ομάδα κουκουλοφόρων που βρισκόταν εντός ΑΠΘ και συγκεκριμένα κοντά στο Παιδαγωγικό Τμήμα, επιτέθηκε σε αστυνομικούς που βρίσκονταν στην οδό Γ’ Σεπτεμβρίου.

Η Αστυνομία προχώρησε σε έξι προσαγωγές ατόμων που φέρεται να εμπλέκονται στο συμβάν. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Πέτρες και μολότοφ από κουκουλοφόρους έξω από το ΑΠΘ – Έξι προσαγωγές"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news