facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Με παράνομη ΝΟΤΑΜ η Άγκυρα δεσμεύει τμήματα του ΕΕΧ στο κ.Αιγαίο για ασκήσεις της ΤΗΚ με πραγματικά πυρά!

Σε ασκήσεις της Αεροπορίας της με χρήση πραγματικών πυρών δεσμεύοντας στο κεντρικό Αιγαίο και σε περιοχές εντός του Εθνικού Εναέριου Χώρου, προχωρά η Τουρκία μετά την δημοσιοποίηση σχετικής ΝΟΤΑΜ.

Όπως ανακοίνωσε η τουρκική αρχή οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 13 Σεπτεμβρίου και 27 Οκτωβρίου σε μια περιοχή που εκτείνεται μεταξύ Σκύρου-Ψαρών και Άνδρου, όπως προκύπτει από τις σχετικές συνταγμένες.

Η τουρκική ΝΟΤΑΜ προειδοποιεί ότι θα λάβει όλα τα «απαραίτητα μέτρα ασφάλειας της αεροπλοΐας» ενώ ταυτόχρονα ανακοινώνει ότι τις ημέρες και ώρες που θα πραγματοποιείται η άσκηση απαγεορένυονται οι πτήσεις όλων των αεροσκαφών μεταξύ 0 και 6.000 ποδών!

Όλα αυτά στο κεντρικό Αιγαίο και σε τμήματα που καλύπτει ο Εθνικός Εναέριος χώρος των 10 ν.μ. που δεν αναγνωρίζει η Τουρκία.  

Η Αθήνα αντέδρασε στην παράνομη τουρκική NOTAM, τονίζοντας πως η Άγκυρα δεν έχει δικαιοδοσία για σχετική έκδοση NOTAM στο FIR Αθηνών, και πως μέρος της περιοχής που θέλει να δεσμεύσει επικαλύπτει και τον Εθνικό Εναέριο Χώρο.

Το θέμα όμως είναι ότι και παρά την αντίδραση της Ελλάδας μέσω άλλης ΝΟΤΑΜ είναι η Τουρκία θα προχωρήσει στις ασκήσεις αυτές πραγματοποιώντας κύμα παραβιάσεων του ΕΕΧ και αψηφώντας ανοικτά τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Τι θα πράξει η Ελλάδα;

 pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Με παράνομη ΝΟΤΑΜ η Άγκυρα δεσμεύει τμήματα του ΕΕΧ στο κ.Αιγαίο για ασκήσεις της ΤΗΚ με πραγματικά πυρά!"

Αλλαγή σχεδίων: Με rapid test τα παιδιά στους κλειστούς χώρους εστίασης

Ανέκρουσε πρύμναν η κυβέρνηση, μετά τις αντιδράσεις από πολίτες αλλά και απο επιχειρηματίες, σχετικά με την «οδηγία» πως οι  ανήλικοι άνω των 12 ετών, θα έπρεπε να είναι πλήρως εμβολιασμένοι,  για να επισκεφτούν με τους γονείς τους κλειστο χώρο εστίασης,

Το μέτρο,προφανως ελήφθη στο πλαίσιο της άσκησης πίεσης για αύξηση των εμβολιασμών, και έγινε γνωστό με την έκδοση της  ΚΥΑ ,για τους κανόνες που ισχύουν από σήμερα 13  Σεπτεμβρίου για τους ανεμβολίαστους.

 Τώρα, οι αρμόδιοι ξανασκέφτονται το ζήτημα και σύμφωνα με πληροφορίες, θα βγάλουν τροποποιητικό ΦΕΚ, με το οποίο θα αίρεται η υποχρεώση εμβολιασμού και θα αρκεί η επίδειξη rapid test 48ώρου.

Σημειώνεται πως , χθες το βράδυ, και πριν δημοσιευτεί το ΦΕΚ, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος σε ανάρτησή του ήδη έκανε λόγo για επίδειξη rapid test ως προυπόθεση για να μπαινουν οι 12χρονοι  σε κλειστό χώρο εστίασης. Το ΦΕΚ όμως το διέψευσε, προκαλώντας σύγχυση

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλαγή σχεδίων: Με rapid test τα παιδιά στους κλειστούς χώρους εστίασης"

Έλεγχοι της Τροχαίας σε σχολικά λεωφορεία: Βεβαιώθηκαν 65 παραβάσεις

Σε 65 ανήλθαν οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν από την Τροχαία σε 695 ελέγχους οι οποίοι διενεργήθηκαν, συνολικά, σε σχολικά λεωφορεία, την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι παραβάσεις ήταν οι εξής: 35 σχετικές με τον ταχογράφο οχήματος, 12 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 2 για φθαρμένα ελαστικά, 1 για έλλειψη πυροσβεστήρα, 1 για στέρηση προβλεπόμενης άδειας οδήγησης και 14 λοιπές παραβάσεις.

Οι τροχονομικοί έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία πρόκειται να συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Παράλληλα, ενημερωτικά φυλλάδια, με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής μοίρασαν το πρωί, αστυνομικοί σε γονείς και μικρούς μαθητές, κατά την προσέλευσή τους στα διάφορα σχολικά συγκροτήματα της Αττικής για την καθιερωμένη τελετή αγιασμού.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα. Για το σκοπό αυτό μια από τις προτεραιότητες των Υπηρεσιών Τροχαίας στην περιοχή αρμοδιότητας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής είναι η εφαρμογή συγκεκριμένης δέσμης μέτρων, που μεταξύ άλλον προβλέπει:

- Τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας από ρυθμιστές τροχονόμους στις οδικές αρτηρίες που οδηγούν σε σχολικά συγκροτήματα.

- Την εντατικοποίηση των ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές.

- Την επισήμανση ελλείψεων σήμανσης στο οδικό περιβάλλον των σχολείων και την άμεση ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Έλεγχοι της Τροχαίας σε σχολικά λεωφορεία: Βεβαιώθηκαν 65 παραβάσεις"

Θρίλερ στη Σάμο με συντριβή αεροσκάφους -Νεκροί επιβαίνοντες

Νεκροί είναι δύο επιβαίνοντες του ιδιωτικού αεροσκάφους τύπου Cessna 172, το οποίο έπεσε στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο της Σάμου και συγκεκριμένα στην περιοχή Ποτοκάκι. Όπως μετέδωσε το OPEN, πρόκειται για έναν άντρα και μία γυναίκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αλιευτικό σκάφος μαζί με σκάφος της Frontex που έφτασαν στο σημείο για εντοπισμό αγνοουμένων εντόπισαν τα συντρίμμια του μονοκινητήριου αεροσκάφους και επιβεβαίωσε την πτώση του ενώ στην περιοχή επιχειρούν έρευνες και σκάφη του Λιμενικού.

Το μικρό αεροσκάφος, το οποίο προέρχονταν από το Ισραήλ, αντιμετώπισε προβλήματα, πάνω από το αεροδρόμιο της Σάμου, ταλαντεύτηκε στον αέρα και τελικά κατέπεσε στο νερό γύρω στις 20:00. Σύμφωνα με το samosvoice, η πτώση του αεροσκάφους σημειώθηκε στην προσπάθεια προσγείωσής του στο αεροδρόμιο «Αρίσταρχος», ενώ προηγήθηκε και έκρηξη, πιθανότατα στον κινητήρα, με αποτέλεσμα να κομματιαστεί.

Στην περιοχή Ποτοκάκι έσπευσαν ένα αλιευτικό, ένα σκάφος της Frontex και ένα περιπολικό του Λιμενικού ενώ ελικόπτερο σούπερ πούμα της πολεμικής αεροπορίας συμμετέχει στις έρευνες.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Θρίλερ στη Σάμο με συντριβή αεροσκάφους -Νεκροί επιβαίνοντες"

«Με κατέστρεψε!»: Ξέσπασε κατά του συντρόφου της η Πολυχρονοπούλου όταν άκουσε ότι θα τον ακολουθήσει στη φυλακή

Εξαρτημένος από ναρκωτικές ουσίες αλλά και θύμα του «Βασίλη» από τον οποίο προμηθεύονταν κοκαΐνη αλλά δεν μπόρεσε να ξεπληρώσει το χρέος του ύψους 6.500 ευρώ, δήλωσε ενώπιον της ανακρίτριας ο 32χρονος Δημήτρης Ρεγκινίδης, ο οποίος απολογήθηκε σήμερα για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών και συγκεκριμένα 7,827 κιλών κοκαΐνης. Μάλιστα, ενώπιον της ανακρίτριας, ο κατηγορούμενος ανάφερε ότι αρνείται την κατηγορία όπως του έχει αποδοθεί και υποστήριξε ότι δεν είναι έμπορος ναρκωτικών.

Ωστόσο, τόσο ο ίδιος όσο και η σύντροφός του, η 29χρονη πρώην παίκτρια τηλεοπτικού reality και μοντέλο Έλενα Πολυχρονοπούλου, που επίσης έδωσε σήμερα εξηγήσεις στην ανακρίτρια για την ίδια κακουργηματική κατηγορία, αμέσως μετά τις απολογίες τους πήραν το δρόμο για τις φυλακές. Κατά την απολογία της, η 29χρονη φέρεται να κατέθεσε στην ανακρίτρια: «Δεν έχω καμία απολύτως σχέση. Δεν γνώριζα τι έκανε ο σύντροφός μου».

Επιπλέον, φέρεται να ανέφερε πως πολύ συχνά είχε καυγάδες με τον 32χρονο και ότι προσπαθούσε να τον πείσει να σταματήσει την χρήση ναρκωτικών ουσιών. Μάλιστα, παρά τους συχνούς διαξιφισμούς το ζευγάρι φέρεται να είχε προγραμματίσει να παντρευτεί στις 15 Οκτωβρίου 2021. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η 29χρονη όταν άκουσε την απόφαση για προφυλάκισή της ξέσπασε, φωνάζοντας για τον σύντροφό της: «Με κατέστρεψε!».

«Είμαι χρήστης»

Από την πλευρά του με το υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια, ο 32χρονος υποστήριξε από το 2011, οπότε και άρχιζε να εργάζεται ως μπάρμαν σε νυχτερινά μαγαζιά στην Αθήνα και το καλοκαίρι στη Νάξο, ξεκίνησε να κάνει χρήση κοκαΐνης. «Όταν εργαζόμουν σε νυχτερινά καταστήματα με κερνούσαν με κοκαΐνη. Δυστυχώς λόγω της καθημερινής χρήσης εθίστηκα και έκτοτε είμαι εξαρτημένος από την κοκαΐνη. Έχω κάνει χρήση και άλλων ναρκωτικών όπως mdma και extacy σε συνδυασμό με υπερκατανάλωση αλκοόλ», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος, για να αναφερθεί στη συνέχεια στη γνωριμία του με το 29χρονο μοντέλο:

«Με την συγκατηγορούμενή μου γνωρίστηκα το 2017 σε νυχτερινό μαγαζί στο Γκάζι όπου εργαζόμουν ως μπάρμαν και εκείνη ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων. Εργαστήκαμε μαζί για κάποιο διάστημα και έπειτα συνάψαμε σχέση. Εγώ ένιωθα ότι καταστρέφω τον εαυτό μου γιατί ξενυχτούσα κάθε μέρα και έκανα κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ», είπε ο 32χρονος και προσέθεσε: «Αποκάλυψα στην συγκατηγορούμενή μου το πρόβλημα της εξάρτησης μου, η οποία με προέτρεψε και με βοήθησε να διακόψω την νυχτερινή εργασία για να αλλάξω περιβάλλον και να κάνω προσπάθεια να κόψω τα ναρκωτικά. Σταματήσαμε και οι δύο την νυχτερινή εργασία. Για κάποια διαστήματα κατάφερα να διακόψω τη χρήση αλλά δυστυχώς μετά υποτροπίαζα. Με την συγκατηγορούμενή μου τσακωνόμουν λόγω της χρήσης. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν συγκατοικούσαμε σταθερά, αλλά εκείνη έμεινε στους γονείς της και απλώς ερχόταν κάποια βράδια σπίτι μου. Της είχα υποσχεθεί ότι θα παρακολουθήσω πρόγραμμα απεξάρτησης και θεωρούσαμε ότι αν κάνουμε οικογένεια οργανισμός μου θα απορροφηθεί ψυχικά και πνευματικά και θα ξεφύγω οριστικά».

Ο «Βασίλης», η καραντίνα και η χρήση κοκαΐνης

Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος έδωσε τη δική του εκδοχή για το πώς βρέθηκε να έχει στην κατοχή του 7,827 κιλών κοκαΐνης. Στο υπόμνημα που κατάθεσε στην ανακρίτρια ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μετά τον Μάρτιο του 2020 κατά τη διάρκεια της καραντίνας συνάντησα έναν παλιό γνωστό μου. Με αυτόν είχαμε κάνει χρήση παλαιότερα. Είχε πάντα την κοκαΐνη πάνω του. Τον συνάντησα στην πλατεία Πλυτά όταν έβγαλα βόλτα το σκύλο μου. Τον θυμόμουν από παλιά. Πιάσαμε την κουβέντα και μου είπε ότι ακόμη έχει δυνατότητα να βρίσκει κοκαΐνη και μάλιστα με κέρασε. Κατέληξα μέσα και στην ψυχολογική απομόνωση της καραντίνας να υποτροπιάσω και να κάνω χρήση. Συνέχισα να προμηθεύομαι από αυτόν και έφτασα στο σημείο να του χρωστάω 6.500 ευρώ. Του είχα υποσχεθεί ότι θα τον αποπληρώσω στο τέλος του φετινού καλοκαιριού. Εγώ γύρισα αλλά δεν είχα τα χρήματα και τότε ξεκίνησε να με απειλεί λέγοντας μου «ξέρω που μένεις, θα έχεις πρόβλημα κι εσύ και η φίλη σου». Τον ρώτησα «που είδες τη φίλη μου;». Μου είπε ότι την είχε δει επειδή έβγαζε και αυτή βόλτα το σκύλο μου στην ίδια πλατεία. Το άτομο αυτό το ξέρω ως Βασίλη και είναι 40 ετών και πιο ψηλός από μένα. Στις 7 Σεπτεμβρίου 2021 ο Βασίλης ήρθε έξω απ’ το σπίτι μου και με περίμενε με δύο άτομα ακόμη που ήταν πάνω στη μηχανή με κράνη».

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως ο «Βασίλης» του είπε πως για να μην τον «πειράξει» επειδή του χρωστούσε χρήματα του ζήτησε να κάνει κάτι γι' αυτόν. Ο 32χρονος υποστήριξε χαρακτηριστικά με το υπόμνημά του: «Μου είπε ότι επειδή του χρωστούσα θα έπρεπε να κάνω κάτι γι’ αυτόν για να μη με πειράξει. Μου είπε ότι θα με στείλει να παραλάβω από κάπου μια τσάντα και να την παραδώσω κάπου αλλού. Δε μου είχε πει ότι θα περιείχε. Κατάλαβα ότι επρόκειτο για ναρκωτικά αλλά δεν ήξερα το είδος και την ποσότητα. Μου είπε ότι θα έρθει να με βρει πάλι την Πέμπτη το μεσημέρι στην οδό Δικαιάρχου στο ύψος ενός καταστήματος με ψιλικά. Πράγματι ήρθε την Πέμπτη και μου είπε να πάω στη Νέα Σμύρνη στη γωνία Εφέσου και Πολυκάρπου και ότι θα έρθει στις 3:30 ταξί station βάγκον. Στον οδηγό θα έλεγα ότι «έρχομαι από το Βασίλη» κι αυτός θα μου αφήσει μία τσάντα που εγώ θα πρέπει να την πάω πεζός στην εκκλησία της Αγίας Φωτεινής, στη γωνία με τον παντοπωλείο όπου θα έρθει να την παραλάβει ένα θαλασσί Toyota».

Ακολούθως ο 32χρονος, ανέφερε: «Πήγα πεζός στη διασταύρωση Εφέσου και Πολυκάρπου και μετά από λίγο εμφανίστηκε το station βάγκον ταξί το οποίο στάθμευσε στην απέναντι γωνία της διασταύρωσης. Μετά από τρία δευτερόλεπτα, από την ίδια φορά του δρόμου από την οποία είχε έρθει το ταξί, πέρασαν μπροστά μου δύο μηχανές τις οποίες πρόσεξα επίμονα καθώς περίμενα να προχωρήσουν προκειμένου να περάσω απέναντι με ασφάλεια. Στη μία επέβαιναν δύο άτομα και στην άλλη ένα. Είδα ότι είχαν και οι τρεις επιβαίνοντες κράνη και στη μηχανή με τα δύο άτομα είδα να κρέμεται και καλώδιο ακουστικού. Περνάω το δρόμο απέναντι, πηγαίνω στον οδηγό του ταξί και του λέω «έρχομαι από το Βασίλη» και εκείνη τη στιγμή εξέρχεται από το ταξί ένα άγνωστο άτομο και βγάζει ένα ταξιδιωτικό σάκο από το χώρο των αποσκευών του αυτοκινήτου και τον αφήνει στο πεζοδρόμιο. Την ίδια στιγμή, εγώ ανήσυχος του είπα «είδες τις μηχανές που πέρασαν» και αυτός μου απάντησε «ναι τις είδα και πιο πριν! πάρτα και φύγε» και μπήκε στο αυτοκίνητο και έφυγε βιαστικά. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχα ακουμπήσει την τσάντα. Σκέφτηκα τις μηχανές που πέρασα με το ακουστικό μπορεί να ήταν αστυνομικοί και δίστασα να πάρω την τσάντα αλλά οδηγός του ταξί την άφησε και έφυγε και φοβήθηκα να την αφήσω μη χαθεί και βρω τον μπελά μου από το Βασίλη και με κατηγορείς ότι την έκλεψα. Ενώ λοιπόν στεκόμουν δίπλα στο σάκο φρεναρίσματα, κοιτάω πίσω μου και βλέπω τις μηχανές δεν έχουν έρθει ανάποδα στο δρόμο προς τη μεριά μου. Ήταν αστυνομικοί με έριξαν κάτω και με χτύπησαν. Δεν αντιστάθηκα καθόλου και τους φώναξα «είμαι κάτω ότι πείτε». Μου πέρασαν χειροπέδες και με ρωτούσαν «ποιος σε έστειλε; που θα τα πήγαινες αυτά; (Δεν με ρώτησαν ποιος μου έδωσε το σάκο, γιατί πιθανόν γνώριζαν). Αφού μου αφαιρέσουν τα προσωπικά μου αντικείμενα και μου φορέσουν χειροπέδες τους είπα ότι επιθυμώ να συνεργαστώ και να τους πω ότι γνωρίζω. Τους αποκάλυψα το σημείο που θα παρέδιδα το σάκο και μου ζήτησαν να πάμε μαζί. Πήγαμε στην Αγία Φωτεινή αλλά δεν εμφανίστηκε κανείς γιατί προφανώς αντιλήφθηκαν ότι υπήρχαν κι άλλα άτομα και ότι δεν έφτασα εκεί πεζός». Ωστόσο, ο 32χρονος κατηγορείται και για βία κατά υπαλλήλων, καθώς φέρεται να προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή του.

«Εγώ φταίω για την εμπλοκή της συντρόφου μου»

Σε ό,τι αφορά τη σύντροφό του ο 32χρονος κατηγορούμενος με το υπόμνημά του ανέφερε τα εξής: «Η σύντροφος μου δεν έχει απολύτως καμία σχέση και φταίω αποκλειστικά εγώ για την εμπλοκή της, υπό την έννοια ότι αν δεν βρισκόταν στο μικρό σπίτι μου δεν θα ήταν κατηγορούμενη. Αντιλαμβάνομαι ότι έπρεπε να μη δεχθώ να πάω να παραλάβω την κατασχεθείσα ποσότητα. Έκανα λάθος, το μετανιώνω ειλικρινά και γνωρίζω ότι θα υποστώ τις συνέπειες του νόμου».

Επισήμανε, δε ότι αρνείται την κατηγορία όπως του αποδίδεται δηλώνοντας ότι δεν είναι έμπορος ναρκωτικών. «Αρνούμαι την κατηγορία, όπως μου αποδίδεται. Δεν είμαι έμπορος ναρκωτικών. Εργάζομαι από 13 ετών και στη ζωή μου έχω αγωνιστεί με τιμιότητα και ιδρώτα για να επιβιώνω» υποστηρίζει για να προσθέσει: «Αποδέχομαι ότι αποπειράθηκα να μεταφέρω την κατασχεθείσα ποσότητα από το σημείο που θα την παραλαμβάνει στο σημείο που μου είχε υποδειχθεί. Όμως με κάθε ειλικρίνεια δηλώνω ότι η κατασχεθείσα ποσότητα δεν ήταν δική μου, δεν μου ανήκει ακόμα δεν είχα εξουσία διαθέσεως της ούτε αποφάσιζα για την τύχη της. Δεν πρόλαβα να αποκτήσω κατοχή της βαλίτσας. Προτού την ακουμπήσω με συνέλαβαν οι αστυνομικοί».

Αιτήματα

Ο 32χρονος υπέβαλλε τα εξής αιτήματα στην ανακρίτρια: Να ερευνηθεί από το χημείο του κράτους το ποσοστό περιεκτικότητας σε κοκαΐνη στη ποσότητα που βρέθηκε και κατασχέθηκε, όπως επίσης να εξεταστεί και ο ίδιος από πραγματογνώμονα ώστε να διαπιστωθεί ο βαθμός εξάρτησής του. Τέλος, υπέβαλλε αίτημα για αναζήτησή βιντεοληπτικού υλικού από το σημείο της επίδικης διασταύρωσης προκειμένου να αποδειχθεί ότι: «1. Δεν αντιστάθηκα, αντίθετα χτυπήθηκα, 2. Δεν πρόλαβα να ακουμπήσω τη βαλίτσα, 3. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί που με συνέλαβαν ήταν αυτοί που ακολουθούσαν το ταξί και πέρασαν μπροστά μου δευτερόλεπτα αφότου στάθμευσε οδηγός του ταξί». Επιπρόσθετα, κατά την εμφάνιση του ενώπιον της ανακρίτριας για χορήγηση προθεσμίας ο κατηγορούμενος, είχε ζητήσει να υποβληθεί σε τοξικολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί ότι υπήρχε κοκαΐνη στο αίμα του.

Δηλώσεις

Σε δήλωσή του, ο δικηγόρος 29χρονης, Παντελής Κοκοτός, μετά τη προφυλάκιση της εντολέας του ανέφερε: «Η εντολέας μου ισχυρίστηκε το έλλειμμα οποιαδήποτε γνώσης για τα ναρκωτικά. Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Είμαστε στην αρχή μιας ποινικής διαδικασίας. Λειτουργούν οι ενδείξεις. Σεβόμαστε την απόφαση, αλλά υπάρχει πλειάδα στοιχείων που στην παρούσα φάση δεν μπορούν να ανατρέψουν την απόφαση. Θα αιτηθεί την αντικατάσταση της προσωρινής της κράτησης. Είναι παράπλευρη απώλεια ενός ανθρώπου που αντί να ανεβεί τα σκαλιά της εκκλησίας μαζί της στις 15 Οκτωβρίου, βρέθηκαν σε αυτή την κατάσταση».

Αναφερόμενος στον ισχυρισμό των αστυνομικών ότι η 29χρονη πέταξε ναρκωτικά στη λεκάνη της τουαλέτας, ο συνήγορός της ανέφερε: «η εντολέας μου ουδέποτε έχει καπνίσει, ουδέποτε έχει πιει, δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές. Ο ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να αποδειχθεί».

Από τη πλευρά του ο συνήγορος του 32χρονου, Σταύρος Γεωργοπουλος, δήλωσε: «Όποιος κάνει χρήση ναρκωτικών καταστρέφει τον οργανισμό του, χάνει την αυτοκυριαρχία του και αν φτάσει στο σημείο να χρωστάει στα κυκλώματα που τον προμηθεύουν κινδυνεύει να γίνει υποχείριο τους και να εγκλωβιστεί ως αναλώσιμος αχυράνθρωπος σε καταστάσεις οι οποίες τον οδηγούν στη φυλακή. Κάτι τέτοιο έχει συμβεί σήμερα με τον εντολέα μου, ο οποίος δεν είναι κανένας μεγαλεμπόρους ναρκωτικών, κατοικεί σε ένα διαμέρισμα ταπεινό και φτωχικό 50 τετραγωνικών, εργαζόταν από τα 13 του έτη και δυστυχώς εγκλωβίστηκε σε αυτή την υπόθεση».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " «Με κατέστρεψε!»: Ξέσπασε κατά του συντρόφου της η Πολυχρονοπούλου όταν άκουσε ότι θα τον ακολουθήσει στη φυλακή"

Εμβολιασμοί: Άνδρας «έσπρωχνε» 500 ευρώ σε νοσηλεύτρια για να ρίξει το υγρό στο πάτωμα

Συνεχίζουν να έρχονται στο φως περιστατικά όπου πολίτες προσπαθούν να αποφύγουν τον εμβολιασμό τους εξαπατώντας τις αρχές.

Στο δελτίο ειδήσεων τους ANT1, ένα νέο περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας. Ένας άνδρας εμφανίστηκε στο εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι και έδινε στην νοσηλεύτρια, που θα του έκανε την δεύτερη δόση του εμβολίου, 500 ευρώ, προκειμένου να μην του το κάνει.

Της ζήτησε να πάρει τα χρήματα, να ρίξει το υγρό στο πάτωμα αλλά να περαστεί στα αρχεία ότι έκανε το εμβόλιο, ώστε να πάρει το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Ο άνδρας αναζητείται από τους αστυνομικούς, μετά την καταγγελία της γυναίκας.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Εμβολιασμοί: Άνδρας «έσπρωχνε» 500 ευρώ σε νοσηλεύτρια για να ρίξει το υγρό στο πάτωμα"

Ελληνική έρευνα: Ανοσία για πάνω από ένα χρόνο σε όσους νόσησαν και εμβολιάστηκαν με δύο δόσεις Pfizer

Ανοσία που θα διαρκεί πολύ περισσότερο από ένα χρόνο φαίνεται ότι θα έχουν όσοι νόσησαν από Covid-19 και εμβολιάστηκαν και με τις δύο δόσεις της Pfizer, ενώ διαφαίνεται η αναγκαιότητα μιας τρίτης δόσης για τα άτομα άνω των 60 στους έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό.

Αυτό προκύπτει από εκτιμήσεις που βασίζονται στα αποτελέσματα ελληνικής μελέτης που μόλις δημοσιεύθηκε και πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία επιστημόνων από τη Μονάδα Κλινικών Ερευνών της Ιατρικής του ΑΠΘ και του νοσοκομείου «Γ.Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης σε ένα δείγμα 252 συμμετεχόντων οι οποίοι εμβολιάστηκαν πλήρως με το εμβόλιο της Pfizer. Έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό τα ευρήματα της μελέτης είναι ενδεικτικά διατήρησης των αντισωμάτων που δημιουργούνται από το εμβόλιο BNT162b2 σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Φαίνεται ότι είναι σημαντικά πιο αργή η μείωση των τίτλων αντισωμάτων στους εμβολιασμένους που νόσησαν προηγουμένως και μάλιστα το όφελος που έχουν είναι ισοδύναμο με το όφελος που θα έχει μία τρίτη δόση σε όσους δεν νόσησαν.

Στη διάρκεια της μελέτης παρακολουθήθηκαν επί έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό οι τίτλοι αντισωμάτων στους 252 συμμετέχοντες . Φάνηκε ότι οι τιμές των τίτλων αντισωμάτων σχεδόν διπλασιάστηκαν σε σύγκριση με την τιμή που είχαν 14 ημέρες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου αλλά είχαν μειωθεί κατά 94% σε σύγκριση με τα επίπεδα που είχαν 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση. Ωστόσο, στο 99% των δειγμάτων οι τίτλοι αντισωμάτων ξεπέρασαν το όριο οροθετικότητας των 50 AU/ml. οι τίτλοι αντισωμάτων των ατόμων στην ηλικιακή ομάδα 60-69 ετών είχαν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα από ό, τι σε άτομα ηλικίας κάτω των 50 ετών. Σε άτομα ηλικίας κάτω των 60 ετών, οι τίτλοι σημείωσαν μείωση από 10000 σε 1000 εντός έξι μηνών, ενώ το ίδιο αποτέλεσμα παρατηρήθηκε σε 4 μήνες μεταξύ εμβολιασμένων ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών.

Τα προγνωστικά αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι στα άτομα με θετικό ιστορικό λοίμωξης που έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου πιθανότατα θα παρατηρηθεί σημαντική πτώση στους τίτλους αντισωμάτων τους σε χρονικό διάστημα πολύ μεγαλύτερο από ένα χρόνο μετά την ανοσοποίηση.

Ερευνητές της μελέτης ήταν η Κωνσταντίνα Κοντοπούλου Διευθύντρια Μικροβιολογικού του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», ο Χρήστος Νάκας καθηγητής Βιομετρίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς και οι Α.Αϊνατζόγλου, Γ. Γκουντή και Χ. Κατσιούλης. Τη μελέτη συντόνισε ο Γεώργιος Παπαζήσης, αναπληρωτής καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας της Μονάδας Κλινικών Ερευνών του τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ελληνική έρευνα: Ανοσία για πάνω από ένα χρόνο σε όσους νόσησαν και εμβολιάστηκαν με δύο δόσεις Pfizer"

Καιρός αύριο: Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία, ανεβαίνει η θερμοκρασία

Φτιάχνει ο καιρός από αύριο Τρίτη (14.09.2021) με το βροχερό σκηνικό σταδιακά να υποχωρεί και τη θερμοκρασία να ανεβαίνει. 

Στην ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα ο καιρός θα δώσει τοπικές βροχές και κυρίως στην Κρήτη μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια όπου θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 30 με 32 και στην υπόλοιπη χώρα τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.
Η πρόγνωση του καιρού για αύριο Τρίτη (14.09.2021) από την ΕΜΥ για όλη την Ελλάδα
 
Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις και γρήγορα αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, αυξημένες στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βορείων διευθύνσεων 3 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία, ανεβαίνει η θερμοκρασία"

Κορωνοϊός: Στα 1.608 τα νέα κρούσματα - 379 οι διασωληνωμένοι, 51 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.608, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 616.765 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 51.0% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 151 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.595 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 51, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.223 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 379 (63.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 81.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 342 (90.24%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 37 (9.76%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.046 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 183 (ημερήσια μεταβολή -16.82%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 208 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Η γεωγραφική κατανομή των 1.608 κρουσμάτων covid-19 που ανακοινώθηκαν έχει ως εξής:

43 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

37 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

24 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

42 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

84 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

45 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

29 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

4 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

228 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

29 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

35 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

13 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

56 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών

23 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Εβρου

21 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

22 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

50 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

45 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

11 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

28 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

34 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

13 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Καρπάθου

14 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου

38 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

14 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

37 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

19 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

5 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

44 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

13 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

13 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

42 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

10 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

19 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

7 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου

39 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

46 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

15 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

45 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου

12 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

7 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

3 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Τήνου

24 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

6 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

22 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

19 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου

77 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 1.608 τα νέα κρούσματα - 379 οι διασωληνωμένοι, 51 θάνατοι"

Πήλιο: Ψαράς βρήκε πτώμα στα δίχτυα του και τα έριξε ξανά στη θάλασσα

Για παράβαση του άρθρου 181 του Π.Κ. (Νόμος 4619/2019), που αφορά στη μη ανακοίνωση ανεύρεσης νεκρού, συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής 52χρονος ψαράς, στην παραλία Μελανή του Πηλίου, στη Μαγνησία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Λιμενικό, πρωινές ώρες χθες, ο 52χρονος, κατά τη διενέργεια αλιείας με αλιευτικό σκάφος στην θαλάσσια περιοχή Ξυνόβρυση του Πηλίου, ανέσυρε τα δίχτυα του, στα οποία βρέθηκε μπλεγμένος 74χρονος αγνοούμενος υποβρύχιος αλιέας, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.

Στη συνέχεια, τον έριξε ξανά στη θάλασσα με τα δίχτυα του, χωρίς να αναφέρει το περιστατικό στις Αρχές.

Ο 74χρονος είχε μεταβεί μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου για υποβρύχια αλιεία και έκτοτε αγνοείτο. Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες από τρία περιπολικά σκάφη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιώτη επαγγελματία δύτη κι ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς.

Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από τον εν δύτη στη θαλάσσια περιοχή της Μελανής.

Προανάκριση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Πήλιο: Ψαράς βρήκε πτώμα στα δίχτυα του και τα έριξε ξανά στη θάλασσα"

Φορολοταρία – Τι αλλάζει σε κληρώσεις και έπαθλα

Αλλάζει τελείως η φορολοταρία, στην οποία σήμερα σε κάθε κλήρωση 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ έκαστος, με συνολικό κόστος 12 εκατ. ευρώ ετησίως.

Με το νέο σύστημα, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν σήμερα κατά την εξειδικευση των μέτρων ενίσχυσης που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη  ΔΕΘ, θα δίνεται διαφορετική στάθμιση ανάλογα με το ποσοστό του εισοδήματος που καταναλώνεται.

Πολίτες με χαμηλότερο οικογενειακό εισόδημα και με περισσότερα τέκνα, θα έχουν προσαύξηση στον αριθμό των λαχνών και στην πιθανότητα να κερδίσουν.

Τα βραβεία θα κλιμακώνονται κάθε μήνα και θα φτάνουν έως και τις 50.000 ευρώ.

Επιπλέον τα Χριστούγεννα θα υπάρχει ιδιαίτερη λοταρία με βραβεία έως και 100.000 ευρώ.

 ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Φορολοταρία – Τι αλλάζει σε κληρώσεις και έπαθλα"

Λογαριασμοί ρεύματος: Τα τρία μέτρα για τη συγκράτηση των τιμών – Οι «θωρακισμένοι» καταναλωτές

Τρία μέτρα με στόχο την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στην ηλεκτρική ενέργεια ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Οι συγκεκριμένες ανατιμήσεις οφείλονται κυρίως στην αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου και των δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις διευκρινίσεις αρμόδιων παραγόντων της αγοράς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Το πρώτο μέτρο είναι η επιδότηση των καταναλωτών με ποσό ύψους 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ή κατά αντιστοιχία 3 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα, για κατανάλωση έως 300 κιλοβατώρες το μήνα. Το μέτρο αφορά το σύνολο των καταναλωτών ενέργειας στη χαμηλή τάση, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως του προμηθευτή με τον οποίο είναι συμβεβλημένοι. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το όριο των 300 kwh καλύπτει το 72% των καταναλωτών ρεύματος και την συντριπτική πλειονότητα των νοικοκυριών.

Το δεύτερο μέτρο σχετίζεται με την έκπτωση 30% στα τιμολόγια του ηλεκτρικού που εφαρμόζει η ΔΕΗ για τους πελάτες της από τις 5 Αυγούστου και εφεξής.

Το τρίτο μέτρο αφορά τις καταναλώσεις από 300 έως 600 κιλοβατώρες για τις οποίες η ΔΕΗ εξετάζει τα δεδομένα προκειμένου να καλυφθούν και εκείνες από τις ενδεχόμενες αυξήσεις στο ρεύμα. Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι η αύξηση του ποσοστού της έκπτωσης στο 33-34% για το συγκεκριμένο κλιμάκιο κατανάλωσης. Όμως η ενεργοποίηση της πρόσθετης έκπτωσης θα εξαρτηθεί και από την πορεία των τιμών χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας. Προφανώς αν υπάρξει σταθεροποίηση ή αποκλιμάκωση η πίεση θα είναι μικρότερη.

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι τα μέτρα ισχύουν για τους λογαριασμούς του τελευταίου τριμήνου του έτους καθώς σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπάρχουν ενδείξεις για αποκλιμάκωση από τις αρχές του 2022. Ωστόσο, όπως έχει διευκρινιστεί, αν η πίεση στις τιμές διατηρηθεί τότε τα μέτρα θα παραταθούν.

Σε κάθε περίπτωση «θωρακισμένοι» έναντι των όποιων ανατιμήσεων είναι οι καταναλωτές που έχουν επιλέξει σταθερά τιμολόγια, χωρίς ρήτρες αναπροσαρμογής. Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται περισσότεροι από 400.000 πελάτες της ΔΕΗ.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Λογαριασμοί ρεύματος: Τα τρία μέτρα για τη συγκράτηση των τιμών – Οι «θωρακισμένοι» καταναλωτές"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το νέο σχολείο στο Δαμάσι- Κτίστηκε σε 115 ημέρες

Πιστός στην υπόσχεση που έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς, παραβρέθηκε στην παράδοση του καινούργιου σχολείου στο Δαμάσι Θεσσαλίας, που κτίστηκε στην θέση του παλαιού που είχε υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές  από τον σεισμό της 3η Μαρτίου.

Αμέσως μετά τον σεισμό ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον διευθυντή του σχολείου και τον συνεχάρη για την υποδειγματική εκκένωση του σχολείου στο Δαμάσι. Τότε του έδωσε τη υπόσχεση ότι η νέα χρονιά θα έβρισκε τους μαθητές σε ένα καινούργιο σχολείο. Και ό εγένετο. Ο πρωθυπουργός, το πρωί παραβρέθηκε στην τελετή του αγιασμού και στα εγκαίνια του νέου κτηρίου.

Σημειώνεται ότι είναι το πρώτο σχολικό συγκρότημα στην Ελλάδα Α΄ Ενεργειακής κλάσεως. Σε 115 ημέρες κτίσθηκε ένα ολοκαίνουργιο σχολείο από την εταιρεία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ξεπερνώντας τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα, που συνήθως προκαλούν μεγάλες καθυστερήσεις.

Ημέρα μεγάλης χαράς για αυτό το έργο που έγινε και για τα παιδιά είναι η σημερινή δηλώνει πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ. Δασκαλοπούλου, η οποία εύχεται αυτό το σχολείο κόσμημα να γίνει παράδειγμα για όλη την Ελλάδα..

Ο πρωθυπουργός είπε πως «το σχολείο δεν είναι μόνο ένας χώρος για να μαθαίνουμε γράμματα, αλλά μαθαίνουμε συμπεριφορές, αξίες και εκεί όπου μαθαίνουμε να προστατεύουμε τους εαυτούς μας και αυτούς που αγαπάμε». Επίσης, αναφέρθηκε στην ταχύτητα με την οποία η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανταποκρίθηκε στο αίτημά του μέσα από το πρόγραμμα κοινωνικής εταιρικής ευθύνης της, να σχεδιάσει και κατασκευάσει το νέο υπερσύγχρονο σχολείο. «Οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολιτών ενδυναμώνονται όταν υπάρχει συνέπεια μεταξύ λόγων και έργων. Και είμαι χαρούμενος διότι καταφέραμε αυτή τη δέσμευση την οποία δώσαμε στους δημότες του Δαμασίου, κυρίως στα παιδιά, στους γονείς, στους διδάσκοντες, να την κάνουμε πράξη», τόνισε. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα αφορούν την καθημερινότητα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής που προκλήθηκαν από τον σεισμό.

 ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το νέο σχολείο στο Δαμάσι- Κτίστηκε σε 115 ημέρες"

Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο 7 από τους 9 συλληφθέντες για τα επεισόδια της 85ης ΔΕΘ

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν οι 7 από τους 9 συλληφθέντες για τα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των εγκαινίων της 85ης ΔΕΘ.

Εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη  για διατάραξη κοινής ειρήνης, βία κατά υπαλλήλου, παραβάσεις του νόμου περί όπλων κ.α.

Ένας νεαρός κατηγορείται μόνο  για παράβαση του νόμου περί όπλων και παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο ενώ ένας άλλος συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος λόγω ανηλικότητας και θα δικαστεί σε Δικαστήριο Ανηλίκων.

Το βράδυ του Σαββάτου , διαδηλωτές επιτέθηκαν στον αστυνομικό φραγμό με πέτρες, φωτοβολίδες, πυροτεχνήματα, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα. Ακολούθησε ανθωποκυνηγητό στην περιοχή της παραλίας Θεσσαλονίκης όπου είχαν συγκεντρωθεί αντιεμβολιαστές και άλλοι διαμαρτυρόμενοι.

grtimes

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο 7 από τους 9 συλληφθέντες για τα επεισόδια της 85ης ΔΕΘ"

Πως θα καταλογιστεί ο νέος ΕΝΦΙΑ – Τέλος για τον συμπληρωματικό φόρο

Σημαντικές αλλαγές έρχονται από το 2022 στον ΕΝΦΙΑ. Η πιο σημαντική είναι ίσως ότι ο συμπληρωματικός φόρος ενσωματώνεται στον κύριο φόρο και το κάθε ακίνητο θα φορολογείται ξεχωριστά και δεν θα αθροίζεται η περιουσία.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, όσοι μέχρι σήμερα επιβαρύνονταν με τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ, δηλαδή ξεπερνούσε αθροιστικά η περιουσία τους τις 250.000 ευρώ, πλέον θα φορολογούνται ανά ακίνητο και τα ακριβά τους ακίνητα θα πληρώνουν πιο υψηλό φόρο.

Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες και αυτό διότι τρέχει ήδη η άσκηση με τους συντελεστές και μία ολοκληρωμένη εικόνα θα υπάρχει προς το τέλος του έτους.

Επίσης διευκρινίστηκε ότι η κατάργηση του φόρου για γονική παροχή αξίας έως και 800.000 ευρώ, δεν αφορά και τις κληρονομιές και αυτό διότι στόχος είναι να υπάρξουν κίνητρα προς τους νέους, έτσι ώστε να τονωθεί σήμερα η κτηματαγορά.

Παράλληλα πηγές από το υπουργείο Οικονομικών σημειώνουν ότι οι συντελεστές για πάνω από τις 800.000 ευρώ, παραμένουν ως έχουν.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πως θα καταλογιστεί ο νέος ΕΝΦΙΑ – Τέλος για τον συμπληρωματικό φόρο"

Γονικές παροχές – δωρεές: Ανά γονέα ξεχωριστά το αφορολόγητο των 800.000 ευρώ

Την κατάρηγηση του φόρου γονικών παροχών – δωρεών για συγγενείς πρώτου βαθμού, που αφορά αξίες έως 800.000 ευρώ εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ. Εξειδικεύοντας σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος ανέφερε ότι αφορά κάθε γονέα ξεχωριστά, και εφαρμόζεται τόσο σε μεταβίβαση ακίνητης όσο και κινητής περιουσίας όπως χρηματικές δωρεές και μετοχές. Αφορά επίσης φορολογικές μεταβιβάσεις με γονική παροχή ή δωρεά μεταξύ γονέων, τέκνων, συζύγων και παππούδων.

“Σήμερα οι χρηματικές δωρεές από γονείς και παππούδες στα παιδιά επιβαρύνονται με φόρο 10% από το πρώτο ευρώ, άρα σε μια δωρεά 200.000 ευρώ ο φόρος φτάνει τα 20.000 ευρώ. Από την πρώτη Οκτωβρίου μηδέν” σημείωσε ο υφυπουργός.

Το μέτρο τίθεται σε ισχύ από την 1 Οκτωβρίου.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Γονικές παροχές – δωρεές: Ανά γονέα ξεχωριστά το αφορολόγητο των 800.000 ευρώ"

Σταϊκούρας: Μειώσεις φόρων και αύξηση επιδόματος θέρμανσης – Τι θα γίνει με την επιστρεπτέα προκαταβολή

Στα 3,5 δισ. ανέρχεται το κόστος των επιπλέον μέτρων που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό και εξειδικεύτηκαν, σε ένα βαθμό, από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Από αυτά το 1,1 δισ. αφορούν το 2021, ενώ προβλέπονται και άλλα 2,4 δισ. για το 2022. Συνολικά στην περίοδο της πανδημίας οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης ανέρχονται σε 42,7 δισ., τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας. 

Σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, «στα υφιστάμενα μέτρα, προστίθενται ή επεκτείνονται παρεμβάσεις, όπως αυτές ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό, ύψους 1,1 δισ. ευρώ μόνο για το 2021.

Πιο συγκεκριμένα:

1ον. Επεκτείνεται το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, έως το τέλος του 2021.

2ον. Επεκτείνεται το πρόγραμμα επιδότησης δόσεων δανείων περίπου 75.000 νοικοκυριών, που επλήγησαν από την πανδημία, για ακόμη τρεις μήνες.

3ον. Επεκτείνεται το πρόγραμμα επιδότησης 100.000 νέων θέσεων εργασίας, για άλλες 50.000 θέσεις.

4ον. Μειώνεται το ποσοστό επιστροφής όλων των Επιστρεπτέων Προκαταβολών, ανάλογα με την πτώση των ακαθάριστων εσόδων της επιχείρησης.

Με βάση τις νέες προβλέψεις, το 28% των επιχειρήσεων θα επιστρέψει το 1/4, το 39% το 1/3, και το 33% το 50%.

5ον. Επεκτείνεται το πρόγραμμα επιδότησης κενών θέσεων στον πολιτισμό, έως τον Δεκέμβριο του 2021.

6ον. Χορηγείται αποζημίωση ειδικού σκοπού για επιπλέον δύο μήνες για τους καλλιτέχνες και τους ξεναγούς.

7ον. Παρέχεται το πρώτο ένσημο.

Συγκεκριμένα, για το 2022, και προκειμένου να περιοριστεί η ανεργία των νέων στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας, όλοι οι νέοι από 18 έως 29 ετών που δεν έχουν προηγούμενη εργασιακή εμπειρία και θα προσληφθούν εντός του έτους, λαμβάνουν προπληρωμένο χρόνο εργασίας που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την πρώτη τους απασχόληση.

Η ενίσχυση ανέρχεται συνολικά στα 1.200 ευρώ για τους πρώτους 6 μήνες πλήρους απασχόλησης.

Από αυτό το ποσό, τα μισά θα τα λαμβάνει ο εργαζόμενος – επιπλέον του μισθού του – ως κίνητρο εύρεσης εργασίας, και τα υπόλοιπα ο εργοδότης ως επιδότηση του μισθολογικού κόστους.

Για εργασία μερικής απασχόλησης, που αντιστοιχεί περίπου στο 50% της πλήρους, θα δίνεται το ήμισυ του ποσού.

8ον. Επεκτείνεται, από το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, η χορήγηση στεγαστικού επιδόματος και στους σπουδαστές των δημόσιων ΙΕΚ.

9ον. Χορηγείται, τον μήνα Δεκέμβριο, διπλή δόση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, συνολικού ύψους πλέον – για εκείνο το μήνα – 130 εκατ. ευρώ.

10ον. Αυξάνεται το ποσό ενίσχυσης για το επίδομα θέρμανσης κατά 20%.

Έτσι, το συνολικό επίδομα θέρμανσης ανέρχεται πλέον στα 100 εκατ. ευρώ.

11ον. Επιδοτείται, τουλάχιστον για το 4ο τρίμηνο του 2021, το σύνολο του πληθυσμού για τις πρώτες 300 kWh, με ποσό 30 €/MWh, αντισταθμίζοντας σχεδόν το σύνολο της αναμενόμενης αύξησης του ρεύματος.

Η επιδότηση ισχύει και για επαγγελματικά τιμολόγια χαμηλής τάσης.

Το κόστος θα καλυφθεί από την ανακατανομή των εσόδων του συστήματος εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών αερίων ρύπων. 

Τα συνολικά μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, λόγω της πανδημίας, ανέρχονται πλέον στα 16,6 δισ. ευρώ για το 2021».

Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προστεθούν και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη από του βήματος της ΔΕΘ.

1ον. Συνεχίζεται, και για το 2022, η απαλλαγή από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης των εισοδημάτων από τον ιδιωτικό τομέα.

2ον. Επεκτείνεται, για το 2022, η μείωση κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών.

3ον. Μειώνεται περαιτέρω ο φόρος εισοδήματος των επιχειρήσεων – σε μόνιμη βάση – από το 24% στο 22%.

4ον. Επεκτείνεται η εφαρμογή των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στις μεταφορές, τον καφέ και τα μη αλκοολούχα ποτά, στους κινηματογράφους και το τουριστικό πακέτο, έως τoν Ιούνιο του 2022.

5ον. Μειώνεται ο συντελεστής ΦΠΑ στα γυμναστήρια και στις σχολές χορού, από το 24% στο 13%, έως τον Ιούνιο του 2022.

6ον. Επεκτείνεται η αναστολή πληρωμής του τέλους συνδρομητικής τηλεόρασης, έως τον Ιούνιο του 2022.

7ον. Καταργείται ο φόρος γονικών παροχών – δωρεών για συγγενείς πρώτου βαθμού, που αφορά αξίες έως 800.000 ευρώ.

8ον. Μειώνεται το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, από 12% έως 20% που κυμαίνεται σήμερα, στο 10% και καταργείται για νέους έως 29 ετών, από την 1η Ιανουαρίου 2022.

9ον. Μειώνεται, σε μόνιμη βάση, ο ΦΠΑ των ζωοτροφών που προορίζονται για ζωική παραγωγή, από το 13% στο 6%.

10ον. Τέλος, μετά την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, προχωρούμε στη μείωση των συντελεστών υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ, που θα ισχύσει για το 2022.

«Τα αποτελέσματα αυτής της άσκησης, που είναι σε εξέλιξη, θα είναι διαθέσιμα έως το τέλος του έτους.

Η άσκηση έχει ως στόχο την δικαιότερη κατανομή του φόρου, με παράλληλη μείωση του ΕΝΦΙΑ για την πλειονότητα των πολιτών, από το νέο έτος», κατέληξε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σταϊκούρας: Μειώσεις φόρων και αύξηση επιδόματος θέρμανσης – Τι θα γίνει με την επιστρεπτέα προκαταβολή"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news