facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Έρευνα Prorata: 53% όχι σε νέα τετραετία Μητσοτάκη

Λίγες μόνο ημέρες πριν από την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου, η κοινή γνώμη δηλώνει ότι αισθάνεται κυρίως φόβο και θυμό (53%) αναλογιζόμενη την προοπτική μιας νέας τετραετούς διακυβέρνησης υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Συναισθήματα που σε μεγάλο βαθμό σκιαγραφούν τον συναισθηματικό καμβά επί του οποίου θα λάβουν χώρα οι επικείμενες εκλογές.
Πως όμως, οι εκλογείς, θα λάβουν τις αποφάσεις τους στον δρόμο προς τις κάλπες; Σύμφωνα με τα ευρήματα του Σφυγμού, της τακτικής μέτρησης εκλογικής συμπεριφοράς της Prorata, το 39% ευθυγραμμιζόμενο σε μεγάλο ή απόλυτο βαθμό με τις θέσεις κάποιου κόμματος, το 25% με κριτήριο την μη επανεκλογή στο τιμόνι της χώρας της ΝΔ υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, το 24% με κριτήριο την παρεμπόδιση του σεναρίου σχηματισμού κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ μια μικρότερη μερίδα (11%) επιθυμώντας να στείλει ένα μήνυμα δυσαρέσκειας απέναντι στη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ή και στους δύο, χωρίς δηλαδή να ταυτίζεται πολιτικά με κάποιο κόμμα ή να λαμβάνει υπόψη το δίλημμα της διακυβέρνησης της χώρας.

Στο πεδίο του κομματικού ανταγωνισμού και τον δείκτη πρόθεσης ψήφου, το κυβερνών κόμμα (31.5%) προηγείται κατά την τελευταία στροφή της προεκλογικής περιόδου με 4.5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (27%), την ίδια στιγμή που η επιρροή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανιχνεύεται στο 9.5%, του ενισχυμένου ΚΚΕ στο 7%, του ΜεΡΑ25 στο 3.5% και της Ελληνικής Λύσης στο 3%. Τέλος, το αθροιστικό ποσοστό όσων δηλώνουν προτίμηση σε κάποιο άλλο κόμμα φθάνει το 8.5%, ενώ το ύψος των απολύτως αναποφάσιστων εκλογέων καταγράφεται στο 10%.

H συγκεκριμένη εικόνα εκτιμάται ότι σε πραγματικό εκλογικό χρόνο, θα οδηγούσε σε μια αναλογία ισχύος της τάξης του 5% μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων, ενώ θα παρήγαγε μια 6κομματική βουλή, στην οποία τα διάφορα σενάρια σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας θα έμοιαζαν αριθμητικά οριακά.

Γιατί, ωστόσο, ενώ στην μεγάλη εικόνα, δηλαδή εντός ενός κοινωνικά αρνητικά φορτισμένου κλίματος, η ΝΔ ηγείται δημοσκοπικά της εκλογικής κούρσας; Διότι, μια σημαντικά ορατή μειοψηφική μερίδα ψηφοφόρων (37%) θα αισθανόταν ελπίδα και ανακούφιση στην προοπτική μιας ακόμα τετραετούς διακυβέρνησης της ΝΔ, την στιγμή που η διευρυμένη και πλειοψηφική κοινωνική δυσαρέσκεια, είτε διαμοιράζεται μεταξύ των εναλλακτικών πολιτικών προτάσεων, είτε λιμνάζει στην περιοχή των αναποφάσιστων ψηφοφόρων και της αποχής.

Ενδιαφέρον, τέλος, παρουσιάζει και η εκτίμηση των ίδιων των ψηφοφόρων για το αποτέλεσμα των εκλογών, με την μεγαλύτερη μερίδα αυτών (54%) να θεωρεί ότι η απόσταση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι τελικά οριακή, εύρημα που φανερώνει ότι παρά τις σαφείς τάσεις που καταγράφονται, μεγάλη μερίδα του εκλογικού σώματος θεωρεί ότι η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση αποτελεί ένα ανοιχτό ακόμη στοίχημα για τα δύο μεγάλα κόμματα.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Έρευνα Prorata: 53% όχι σε νέα τετραετία Μητσοτάκη "

Καιρός αύριο: Άνοδος της θερμοκρασίας και μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Ο καιρός στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αυξημένες θα «δώσει» νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και βαθμιαία τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στο Ιόνιο. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά έως 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα κεντρικά και νότια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 21 με 23 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα κατά τόπους τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στη Μακεδονία και βαθμιαία στη Θράκη.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο και την Ήπειρο. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στο Ιόνιο.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά το πρωί τοπικά έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε ανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές στα βορειότερα νησιά κυρίως το απόγευμα. Στα νότια γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα νότια 5 με 6 και τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά έως 7 μποφόρ. Από το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Άνοδος της θερμοκρασίας και μεταφορά αφρικανικής σκόνης"

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Π. Κοκαβέσης, συνεργάτης του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη

Την απόφαση προφυλάκισης ανακοίνωσε στο νοσοκομείο Τιράνων το δικαστήριο Αυλώνας και για τον Παντελή Κοκαβέση.

Ο Παντελής Κοκαβέσης, συνεργάτης του υποψηφίου δημάρχου Φρέντι Μπελέρη στην προεκλογική του εκστρατεία, είχε μεταφερθεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Τιράνων, μια μέρα πριν διότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Πριν ένα χρόνο είχε προβεί σε μεταμόσχευση καρδιάς.

Και οι δύο δικαιούνται να κάνουν έφεση σε πέντε μέρες από σήμερα και το εφετείο να αποφανθεί εντός δέκα ημερών. Μεσολαβούν, ωστόσο και άλλα δικαστικά διαδικαστικά.

Αύριο, ο κ. Μπελέρης θα είναι κανονικά στο ψηφοδέλτιο και μπορεί να ψηφιστεί από τους υποστηρικτές του.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Π. Κοκαβέσης, συνεργάτης του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη"

Πόλεμος στην Ουκρανία - Ρωσία: Κοντά στα ουκρανικά σύνορα καταρρίφθηκαν αεροσκάφη μας

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη και στρατιωτικά ελικόπτερα συνετρίβησαν στη Ρωσία, κοντά στην μεθόριο με την Ουκρανία, ανακοίνωσαν ρωσικές υπηρεσίες διάσωσης, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, χωρίς να αποσαφηνίζονται τα αίτια της συντριβής. Ωστόσο, η ρωσική εφημερίδα Kommersant, καθώς και άλλες πηγές ανέφεραν ότι δύο ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη και δύο στρατιωτικά ελικόπτερα καταρρίφθηκαν σήμερα κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

«Από τη συντριβή του ελικοπτέρου Mi-8, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν», ανέφεραν Ρώσοι διασώστες, σύμφωνα με το TASS. «Το ελικόπτερο συνετρίβη στην πόλη Κλίντσι, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία... ο κινητήρας του ελικοπτέρου ανεφλέγη πριν από την συντριβή», τόνισε μια άλλη πηγή στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στην πόλη Κλίντσι, στην περιοχή του Μπριάνσκ, σε απόσταση 65 χλμ από τα ουκρανικά σύνορα.

Το TASS μετέδωσε επίσης ότι ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-34 συνετρίβη στην περιοχή, χωρίς να αποσαφηνίσει τα αίτια της συντριβής. Δεν έκανε καμία αναφορά για το Su-35 ή για ένα δεύτερο ελικόπτερο.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής, Αλεξάντρ Μπογκομάζ, μια γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, έχοντας τραυματιστεί και «πέντε σπίτια υπέστησαν ζημιές». Ο κυβερνήτης δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με έναν αξιωματούχο ρωσικών κατοχικών αρχών στην Ουκρανία, τον Βλαντίμιρ Ρογκόφ, συνετρίβησαν συνολικά «δύο ρωσικά Mi-8, ένα Su-35 και ένα Su-34» τα οποία «καταρρίφθηκαν» και «οι πιλότοι των ελικοπτέρων και του Su-34 σκοτώθηκαν».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει προβεί μέχρι στιγμής σε καμία αναφορά για αυτά τα περιστατικά.

Βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα ελικόπτερο να πιάνει φωτιά στον αέρα, έχοντας πληγεί, όπως φαίνεται, από πύραυλο. Η αυθεντικότητα αυτών των βίντεο δεν έχουν επιβεβαιωθεί από το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Kommersant ανέφερε στον ιστότοπό της ότι ένα Su-34, ένα Su-35 και δύο ελικόπτερα Mi-8 «καταρρίφθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα» σε μια ενέδρα στην Μπριάνσκ.

«Σύμφωνα με προκαταρκτικά δεδομένα... τα μαχητικά αεροσκάφη επρόκειτο να πραγματοποιήσουν μια επίθεση με πυραύλους και βόμβες σε στόχους στην ουκρανική επαρχία Τσερνίχιβ και τα ελικόπτερα ήταν εκεί προς υποστήριξή τους», σημειώνει το δημοσίευμα.

Η ρωσική εφημερίδα δεν παρείχε στοιχεία για την κατάρριψη των τεσσάρων ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, αλλά τον ίδιο ισχυρισμό έκαναν και στρατιωτικοί μπλόγκερ που παρακολουθούν επισταμένα τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η Kommersant είπε ότι και τα πληρώματα και των τεσσάρων αεροσκαφών ελικοπτέρων σκοτώθηκαν.

Από την πλευρά του Κιέβου, η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, η Ιρένα Βερετσούκ εξέφρασε την ικανοποίησή της ότι «οι Ρώσοι είναι πολύ δυσαρεστημένοι σήμερα». «Μπορούμε να τους καταλάβουμε: δύο μαχητικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα λιγότερα», είπε.

«Δικαιοσύνη (...) και κάρμα», τόνισε από την πλευρά του με ανάρτηση στο twitter ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, υποστηρίζοντας ότι αυτά τα τέσσερα ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα και αεροσκάφη επρόκειτο να πλήξουν «άμαχο πληθυσμό στην επαρχία Τσερνίχιβ», στην βόρεια Ουκρανία.

Η περιοχή Μπριάνσκ, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία, έγινε στόχος ουκρανικού βομβαρδισμού στα τέλη Απριλίου, με τέσσερις ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους. Η περιοχή αυτή έγινε πρόσφατα στόχος επιθέσεων με drone και με δολιοφθορές σιδηροδρόμων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ /protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πόλεμος στην Ουκρανία - Ρωσία: Κοντά στα ουκρανικά σύνορα καταρρίφθηκαν αεροσκάφη μας"

Πέθανε ο Θανάσης Τσούρας

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 77 ετών ο Θανάσης Τσούρας πρώην υπουργός και επί σειρά ετών βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ο Θανάσης Τσούρας αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα τον τελευταίο καιρό και έδινε μάχη με τον καρκίνο σε νοσοκομείο.

Γεννήθηκε το 1946 στην Αθήνα και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής. Την περίοδο της δικτατορίας (1967-74) υπήρξε υπεύθυνος της νεολαίας του ΠΑΚ Εσωτερικού και μέλος των Δημοκρατικών Επιτροπών Αντίστασης. Για μεγάλο διάστημα δρούσε στην παρανομία και είχε πλούσια αντιστασιακή δράση, σε συνεργασία με την ομάδα του Σήφη Βαλυράκη. Είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέγερση του Πολυτεχνείου (Νοέμβριος 1973), μετά την καταστολή της οποίας συνελήφθη και βασανίστηκε στο ΕΑΤ-ΕΣΑ.

Μεταπολιτευτικά, υπήρξε συνιδρυτικό μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ήταν ο πρώτος υπεύθυνος για τη νεολαία του Κινήματος (1974-75) ενώ από τον Ιανουάριο του 1979 μέχρι τον Οκτώβριο του 1981 διετέλεσε διευθυντής του Γραφείου του δημάρχου Αθηναίων Δημήτρη Μπέη.

Τον Οκτώβριο του 1981 με την ανάληψη της εξουσίας από τον Ανδρέα Παπανδρέου, διορίστηκε γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών σε ηλικία 35 ετών, και είναι ο νεότερος γενικός γραμματέας στην ιστορία του υπουργείου. Σε συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών Γιώργο Γεννηματά, προώθησε νόμους που επέτρεψαν την επιστροφή των πολιτικών προσφύγων του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα. Παρέμεινε σε αυτή τη θέση μέχρι τον Ιούνιο του 1985.

Στη δεύτερη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών με αρμοδιότητα τη Δημόσια Τάξη και τα Σώματα Ασφαλείας από τον Ιούνιο του 1985 μέχρι τον Απρίλιο του 1986, μετά τη συγχώνευση των υπουργείων Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης υπό τον Μένιο Κουτσόγιωργα.

Από τον Απρίλιο του 1986 έως τον Φεβρουάριο του 1987 ήταν υφυπουργός Εσωτερικών, ενώ από τον Φεβρουάριο του 1987 έως τον Μάιο του 1989 ήταν ειδικός σύμβουλος στο Πολιτικό Γραφείο του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου.

Τον Ιούνιο του 1989 έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα και εκλέχθηκε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Αθηνών, ενώ εκλεγόταν συνεχώς μέχρι και το 2012.

Με την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 1993, χρημάτισε υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών (Οκτώβριος 1993 – Σεπτέμβριος 1994) και υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών (Σεπτέμβριος 1994 – Σεπτέμβριος 1995).

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε ο Θανάσης Τσούρας"

Πέθανε η τραγουδίστρια Μαίρη Αλεξοπούλου – Είχε γίνει μοναχή μετά την απώλεια της κόρης της

Έφυγε από τη ζωή η Μαίρη Αλεξοπούλου σε ηλικία 82 ετών, πρώην τραγουδίστρια, η οποία έγινε μοναχή ύστερα από την απώλεια της πολυαγαπημένες της κόρης, όταν ήταν μόλις 18 ετών, σε τροχαίο δυστύχημα.

Η Μαίρη Αλεξοπούλου γνώρισε τη δόξα τις δεκαετίες του ’60 και του ’70. Τραγουδούσε τα κινηματογραφικά σουξέ της Αλίκης Βουγιουκλάκη αλλά είχε και δική της δισκογραφία για την οποία και βραβεύτηκε.

Η Μαίρη Αλεξοπούλου συμμετείχε στα καλλιστεία του 1961, ενώ είχε εμφανιστεί και σε δύο ελληνικές ταινίες, τα «Νυχτοπερπατήματα» και «Φίφης ο ακτύπητος».

Το 1966, γνωρίστηκε με τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη Κώστα Κλάββα, ο οποίος της εμπιστεύτηκε τα τραγούδια του: «Αν ποτέ διψάσεις» και «Ποιο καράβι».

Την ίδια χρονιά, συμμετείχε στο Φεστιβάλ Ελαφρού τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το τραγούδι «Πανηγύρι» των Κλάββα και Μαυρομουστάκη όπου εκεί το τραγούδι κέρδισε το πρώτο βραβείο.

Δούλεψε, μεταξύ άλλων, στην «Παλιά Αθήνα», στο «Κάστρο», στον «Βράχο», στα «Δειλινά» και στα «Αστέρια», με τους Πουλόπουλο, Βογιατζή, Νικολάου, Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Μπέσυ Αργυράκη, Μεταξόπουλο, Κατσαρό και πολλούς ακόμα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε η τραγουδίστρια Μαίρη Αλεξοπούλου – Είχε γίνει μοναχή μετά την απώλεια της κόρης της"

Κιλιντσάρογλου: Θέλουμε το Αιγαίο περιοχή ειρήνης

Θερμό άνοιγμα προς την Ευρώπη αλλά και προς την Ελλάδα κάνει ο υποψήφιος πρόεδρος της Τουρκίας, Κιλιντσάρογλου. Σε συνέντευξη του στην Κυριακάτικη Καθημερινή, κάνει λόγο για ένα Αιγαίο που θα είναι περιοχή ειρήνης για τις δύο χώρες. Ενώ, κάνει λόγο ότι οι σχέσεις των δύο χωρών μπορούν να γίνουν όπως με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ισμαήλ Τζεμ.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Κιλιντσάρογλου: Θέλουμε το Αιγαίο περιοχή ειρήνης "

Μ. Κεφαλογιάννης: Δεν θα προεδρεύσω στη Σύνοδο Ε.Ε. – Αλβανίας όσο παραμένει στη φυλακή ο Φρ. Μπελέρης

«Αντιδημοκρατική» και «εκτός πλαισίου του Κράτους Δικαίου», χαρακτήρισε σε ανακοίνωσή του την παράταση της κράτησης του υποψηφίου δημάρχου της Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε.- Αλβανίας για τη Σύνδεση και τη Σταθερότητα, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Επίσης, ανέφερε ότι, από χθες, Παρασκευή, έχει ενημερώσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι, όσο παραμένει προφυλακιστέος ο Φρέντι Μπελέρης, δεν προτίθεται να προεδρεύσει στην 16η Σύνοδο Ε.Ε. – Αλβανίας για τη Σύνδεση και τη Σταθερότητα, που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, 22 Μαΐου.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Κεφαλογιάννη έχει ως εξής:

«Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου της Αυλώνας για παράταση της προφυλάκισης του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας, ενός σημαντικότατου κέντρου της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, δεν είναι απλά σκανδαλώδης. Είναι αντιδημοκρατική. Εκτός πλαισίου του Κράτους Δικαίου. Η Αλβανία, ως ένα υπό ένταξη κράτος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οφείλει να παραμένει προσηλωμένη στις δημοκρατικές αρχές και αξίες. Στο Κράτος Δικαίου. Αυτός είναι ο ευρωπαϊκός δρόμος.

Ήδη από χθες, Παρασκευή, ενημέρωσα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι, όσο παραμένει προφυλακιστέος ο Φρέντι Μπελέρης, δεν προτίθεμαι να προεδρεύσω της 16ης Συνόδου ΕΕ-Αλβανίας για τη Σύνδεση και τη Σταθερότητα που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 22 Μαΐου».

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Μ. Κεφαλογιάννης: Δεν θα προεδρεύσω στη Σύνοδο Ε.Ε. – Αλβανίας όσο παραμένει στη φυλακή ο Φρ. Μπελέρης"

Εκλογές 2023 - Δημοσκόπηση MARC - «37,7%: Δώστε μια δεύτερη θητεία στον Μητσοτάκη» - Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα στο ΘΕΜΑ που κυκλοφορεί

Νέα διεύρυνση στο δημοσκοπικό προβάδισμα της κυβερνητικής παράταξης καταγράφεται στην τελική ευθεία προς τις εκλογές της επόμενης Κυριακής, καθώς αυξάνονται οι ψηφοφόροι που εμπιστεύονται τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και πλειοψηφούν εκείνοι που επιθυμούν να του δοθεί δεύτερη ευκαιρία στη διακυβέρνηση της χώρας και να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Στον απόηχο της τηλεμαχίας ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς των έξι κοινοβουλευτικών κομμάτων, που είναι τα ίδια που χτυπούν με αξιώσεις και την πόρτα της Βουλής, τα ευρήματα της μεγάλης δημοσκόπησης που διενήργησε για λογαριασμό του «ΘΕΜΑτος» η εταιρεία Marc αποτυπώνουν σαφή υπεροχή του νυν πρωθυπουργού σε όλους τους δείκτες. Υπεροχή η οποία γίνεται ακόμη μεγαλύτερη στην ευθεία σύγκριση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Το συνολικό ποσοστό των πολιτών που πιστεύουν ότι στις κάλπες της 21ης Μαΐου οι Ελληνες πρέπει να δώσουν δεύτερη ευκαιρία στον κ. Μητσοτάκη φτάνει στο 37,7% και είναι κατά 10,6 μονάδες μεγαλύτερο από εκείνους που πιστεύουν ότι πρέπει να γίνει το ίδιο με τον κ. Τσίπρα. Στο 30,2% φτάνει το ποσοστό όσων αδιαφορούν για τον νικητή ανάμεσα στους δύο μονομάχους και προκρίνουν την ενίσχυση κάποιου από τα άλλα κόμματα.

pinakas-2

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η δημοσκόπηση της MARC δίνει προβάδισμα 6,7% μονάδων στη Νέα Δημοκρατία η οποία συγκεντρώνει ποσοστό 33,6% έναντι 26,9% του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 9,1%, το ΚΚΕ με 6,1%, η Ελληνική Λύση με 3,4%, το ΜεΡΑ25 με 3,3%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,7%, η ΝΙΚΗ με 1,4% και το ΕΑΝ με 1,2%.

pinakas-1

me_anagwgi
Εκτίμηση ποσοστού κομμάτων & εδρών με αναγωγή επί των αναποφάσιστων

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εκλογές 2023 - Δημοσκόπηση MARC - «37,7%: Δώστε μια δεύτερη θητεία στον Μητσοτάκη» - Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα στο ΘΕΜΑ που κυκλοφορεί"

ΥΠΕΞ: Η προφυλάκιση Μπελέρη θα έχει επιπτώσεις στις σχέσεις Αλβανίας – Ε.Ε.

Αποφάσεις όπως η προφυλάκιση του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη σημαίνουν ότι στην πράξη η Αλβανία δεν ακολουθεί τον ευρωπαϊκό δρόμο, επεσήμανε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι μια τέτοια απόφαση θα έχει επιπτώσεις και στις σχέσεις Ε.Ε. – Αλβανίας.

«Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου στην Αυλώνα, αν τα στοιχεία δεν είναι αδιάσειστα είναι σκανδαλώδης. Η σύλληψη υποψηφίου δημάρχου δύο ημέρες πριν τις εκλογές δεν συνιστά κράτος δικαίου» υπογράμμισε το υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως τόνισε, «η απόφαση για προφυλάκιση του υποψηφίου δημάρχου επιφέρει πλήρη ανατροπή των κανόνων ισονομίας στις δημοτικές εκλογές στη Χειμάρρα, σημαντικότατο κέντρο της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία».

«Μια τέτοια απόφαση θα έχει επιπτώσεις και στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αλβανία, καθώς προϋπόθεση της ευρωπαϊκής αυτής πορείας είναι η προσήλωση των υποψηφίων προς ένταξη χωρών στους ευρωπαϊκούς κανόνες και στις αρχές του κράτους δικαίου. Αποφάσεις σαν τη σημερινή οι οποίες παραβιάζουν τις ανωτέρω αρχές σημαίνουν ότι στην πράξη η Αλβανία δεν ακολουθεί τον ευρωπαϊκό δρόμο» κατέληξε στην ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ. 

Προφυλακιστέος ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας

Υπενθυμίζεται ότι την προφυλάκιση του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη και την μεταφορά του στις φυλακές των Τιράνων αποφάσισε το δικαστήριο της Αυλώνας, μετά τη σημερινή απολογία του.

Μετά την απόφαση αυτή, ο κ Μπελέρης θα χάσει την αυριανή εκλογική διαδικασία στην Αλβανία. Το ψηφοδέλτιο του κόμματός του πάντως θα λάβει μέρος κανονικά στις δημοτικές εκλογές.

Ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος συνελήφθη αργά το βράδυ της Πέμπτης με την κατηγορία εξαγοράς ψήφων ενόψει των εκλογών της Κυριακής και σήμερα στη δίκη ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΕΞ: Η προφυλάκιση Μπελέρη θα έχει επιπτώσεις στις σχέσεις Αλβανίας – Ε.Ε."

Πάτρα: Άγριο επεισόδιο ξυλοδαρμού για μια θέση πάρκινγκ - Στο νοσοκομείο ένας άνδρας

Άγριο επεισόδιο ξυλοδαρμού σημειώθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου, κοντά στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου στην Αγυιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, δύο άνδρες ξεκίνησαν να διαπληκτίζονται για μια θέση στάθμευσης.

Ο διαπληκτισμός πήρε γρήγορα διαστάσεις, τα αίματα άναψαν και οι δύο άνδρες πίαστηκαν στα χέρια.

Αποτέλεσμα του τσακωμού ήταν ο άγριος ξυλοδαρμός ενός 70χρονου άνδρα, ο οποίος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο.

Προανάκριση διενεργεί το οικείο αστυνομικό τμήμα.

tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Άγριο επεισόδιο ξυλοδαρμού για μια θέση πάρκινγκ - Στο νοσοκομείο ένας άνδρας"

Λαχτάρα για οδηγό έξω από τη Λάρισα – Συγκρούστηκε μετωπικά με αγριογούρουνο!

«Άγιο» είχε το βράδυ της Τρίτης ένας οδηγός αυτοκινήτου έξω από τη Λάρισα, ο οποίος συγκρούστηκε με αγριογούρουνο που του πετάχτηκε στο δρόμο!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του onlarissa.gr, το τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα στην π.ε.ο. Λάρισας – Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Κουλούρας, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ο οδηγός ήρθε… αντιμέτωπος με το αγριογούρουνο, χωρίς να μπορέσει να το αποφύγει.

Ο οδηγός ευτυχώς δεν υπέστη κάποιον τραυματισμό, παρά μόνο υλικές ζημιές το όχημά του.

onlarissa

Διαβάστε Περισσότερα » "Λαχτάρα για οδηγό έξω από τη Λάρισα – Συγκρούστηκε μετωπικά με αγριογούρουνο!"

Αλβανία: Προφυλακίστηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας Φρ. Μπελέρης

To πρωτοδικείο Αυλώνα αποφάσισε την προφυλάκιση του υποψήφιου δημάρχου της Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη και τη μεταφορά στις φυλακές των Τιράνων.

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες χαρακτήρισε την απόφαση πολιτική, όπως όλο το σκηνικό μέχρι τη σύλληψή του.

Το δικαστικό σώμα θα ανακοινώσει την απόφαση για τον Παντελή Κοκαβέση στο νοσοκομείο των Τιράνων, όπου μεταφέρθηκε λόγω προβλημάτων υγείας.

Διαβάστε Περισσότερα » " Αλβανία: Προφυλακίστηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας Φρ. Μπελέρης"

Μάριος Παπαγεωργίου: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δυο νέοι κατηγορούμενοι

Ελεύθεροι έφυγαν από το γραφείο του ανακριτή μετά τις απολογίες τους οι δυο νέοι κατηγορούμενοι στην υπόθεσης της απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου, η οποία παραμένει ανοικτή εδώ και 11 χρόνια.

Οι δυο άνδρες ηλικίας 53 και 54 ετών, οι οποίοι φέρονται να αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση, με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της πειοχής κατοικίας τους. Της απολογίας των δυο κατηγορούμενων για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία και αρπαγή κατά συναυτουργία, είχε προηγηθεί η απόρριψη από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο της αίτησης ακυρότητας της διαδικασίας, που είχαν καταθέσει οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν πριν από λίγες ημέρες, βάσει ενταλμάτων σύλληψης που είχε εκδώσει ο ανακριτής, καθώς φέρονται να είχαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον καταδικασμένο ως «εγκέφαλο» της συμμορίας για την μεταφορά και την εξαφάνιση του πτώματος του νεαρού, το οποίο ακόμη και σήμερα δεν έχει εντοπιστεί.

Οι αναλυτές εκτιμούν, πως τα συγκεκριμένα άτομα σκηνοθέτησαν ένα ταξίδι με αυτοκίνητο και αγόρασαν μια μεγάλη ποσότητα κάρβουνου, με σκοπό να εξαφανίσουν τη σορό του Μάριου. Μάλιστα, σύμφωνα με τις αρχές, όταν αντιλήφθηκαν πως σφίγγει ο «κλοιός» γύρο τους, ο 54χρονος έκαψε το αυτοκίνητο, προκειμένου να εξαφανίσει κάθε ίχνος.

Στο «στόχαστρο» βρίσκονται και άλλα πρόσωπα, τα οποία ενδεχομένως εμπλέκονται με την υπόθεση. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι τις επόμενες ημέρες θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση και οι δυο γιοι του καταδικασμένου ως «αρχηγού». Τα δυο αδέλφια, ο ένας εν ενεργεία αστυνομικός και ο δεύτερος εν αποστρατεία, αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες με αυτές που κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις σήμερα οι κατηγορούμενοι.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Μάριος Παπαγεωργίου: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δυο νέοι κατηγορούμενοι"

Κρήτη: Κακοποίηση 16χρονης από τον πατέρα, τη μητέρα και τον πατριό της

Η κακοποίηση της ανήλικης στην Κρήτη ξεκίνησε πριν από χρόνια και όπως φαίνεται τα δύσκολα για τη μαθήτρια της Α’ Λυκείου δεν έχουν περάσει. Σάλος από τα στοιχεία που αποκαλύπτονται…

Έζησε την απόλυτη φρίκη στα χέρια της μητέρας και του συντρόφου της, στην Κρήτη. Επέστρεψε στο σπίτι του πατέρα της όμως η μοίρα έμελλε να της δείξει ξανά το πιο σκληρό της πρόσωπο. Ο λόγος για την 16χρονη κοπέλα στο Ηράκλειο η οποία το βράδυ της Παρασκευής 12 Μαϊου του 2023, δέχτηκε χτυπήματα από τον ίδιο της τον πατέρα μετά από έντονη, όπως φαίνεται, διαφωνία που είχαν. Η κακοποίηση στη ζωή της, έχει γίνει τα τελευταία χρόνια ένας θλιβερός κανόνας.

Ο 52χρονος που συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Α’ Τμήματος Ηρακλείου, δικάστηκε στο αυτόφωρο και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 25 μηνών με τριετή αναστολή κάτι που σημαίνει ότι αφέθηκε ελεύθερος.

Η 16χρονη κοπέλα δεν είναι η πρώτη φορά που βιώνει τη βία μέσα στο σπίτι της. Σύμφωνα με το ekriti.gr πρόκειται για την ίδια κοπέλα που πριν από μερικά χρόνια έζησε την απόλυτη φρίκη στα χέρια της μητέρας και του πατριού της σε χωριό του Ηρακλείου.

Η ανήλικη μαζί με τη μεγαλύτερη αδελφή της, βίωναν για αρκετούς μήνες την κακοποίηση από την ίδια τους τη μητέρα και τον σύντροφό της. Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί πριν από περίπου 5 χρόνια όταν η ανήλικη μαζί με τις τρεις αδελφές της (ολες ανήλικες) μετακόμισαν στο σπίτι του συντρόφου της μητέρας τους. Εκεί σύμφωνα με τα όσα είχαν καταθέσει τότε, ξεκίνησε το δράμα τους.

Κατέθεσαν ότι ο πατριός τους και η μητέρα τους τις κλείδωναν στο δωμάτιο και τις άφηναν νηστικές ενώ τις ανάγκαζαν να κάνουν μπάνιο μπροστά σε δύο φίλους του ζευγαριού. Η υπόθεση εκδικάστηκε ακριβώς πριν από ένα χρόνο με τη μητέρα και τον σύντροφό της να κρίνονται ένοχοι.

Συγκεκριμένα στη μητέρα το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης επτά ετών και πέντε μηνών και στο σύντροφο της 8,5 έτη. Το ζευγάρι οδηγήθηκε στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του αφού η ποινή δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Κακοποίηση 16χρονης από τον πατέρα, τη μητέρα και τον πατριό της"

Συνέλαβαν γνωστό γιατρό της Κοζάνης για διακίνηση ναρκωτικών

Στη σύλληψη ενός 59χρονου γιατρού και μίας 48χρονης γυναίκας, με τις κατηγορίες της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων, κατά περίπτωση, προχώρησαν χθες το μεσημέρι αστυνομικοί της Κοζάνης.

Όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικός της ΟΠΚΕ Κοζάνης, που ήταν εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, εντόπισε τον 59χρονο να παραλαμβάνει από την 48χρονη ηρωίνη, συνολικού μικτού βάρους 2,1 γραμμαρίων και ναρκωτική ουσία (shisha) βάρους 1,2 γραμμαρίων. Άμεσα στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης και αστυνομικοί της Ομάδας ΟΠΚΕ, όπου και τους συνέλαβαν.

nakrotika-kozani

Ακολούθως, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στους συλληφθέντες βρέθηκαν συνολικά στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν, εκτός των προαναφερόμενων ναρκωτικών ουσιών, ηρωίνη, συνολικού μικτού βάρους 1,8 γραμμαρίων, ψευδή ιατρική συνταγή χορήγησης ψυχοτρόπων φαρμάκων, 56 δισκία χαπιών που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών και θήκη καπνού με υπολείμματα κάνναβης αναμεμειγμένης με καπνό.

Σε έρευνα στο σπίτι του 59χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευασία περιέχουσα ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 6,4 γραμμαρίων. Συνεχιζόμενης της προανάκρισης, διαπιστώθηκε ότι ο άνδρας εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως ιατρός, συνταγογράφησε ψευδή ιατρική συνταγή, προκειμένου η 48χρονη προμηθευτεί ψυχότροπες ουσίες, ενώ στο παρελθόν έχει εκδώσει κι άλλες ψευδείς ιατρικές συνταγές.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, ενώ προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Συνέλαβαν γνωστό γιατρό της Κοζάνης για διακίνηση ναρκωτικών"

Ρόδος: Αλλοδαπούς διακινητές μεταναστών συνέλαβαν οι λιμενικοί

Ταχύπλοο σκάφος που αποβίβαζε αλλοδαπούς στην παραλία των Καλαβαρδων στη Ρόδο, εντόπισε  χθες το πρωί σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου που εκτελούσε περιπολία.

Το ταχύπλοο επιχείρησε να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα και αγνοώντας τα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού.

Ωστόσο στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε, πιθανόν λόγω μηχανικής βλάβης, με αποτέλεσμα οι λιμενικοί να συλλάβουν τους δύο αλλοδαπούς χειριστές, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, που τους άσκησε ποινικές διώξεις.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρόδος: Αλλοδαπούς διακινητές μεταναστών συνέλαβαν οι λιμενικοί"

Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτης γραφείου τελετών ο 52χρονος που δολοφονήθηκε στην Νεάπολη – «Τον σκότωσαν επειδή τάιζε αδέσποτα»

Σοκαρισμένη είναι η Νεάπολη Θεσσαλονίκης από την δολοφονία του 52χρονου το πρωί του Σαββάτου (13.05.2023).

Το θύμα διατηρούσε γραφείο τελετών στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης, και είχε φρόντιζε τα αδέσποτα της γειτονιάς.

Αυτό στάθηκε η αφορμή για τον άγριο ξυλοδαρμό του που οδήγησε και στο θάνατό του, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο newsit.gr ο γιος του θύματος.

Όπως λέει, βγήκε από το κατάστημα να ταΐσει 2 γατάκια αδέσποτα, κάτι που οι δράστες δεν ήθελαν γιατί δε θέλουν να μαζεύονται αδέσποτα. Όταν τον είδαν λοιπόν, τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου.

«Προσπαθούμε και εμείς να δούμε κι εμείς τι έγινε ακριβώς. Κι όμως πρωί πρωί σκότωσαν τον πατέρα μου στο ξύλο. Δράστες είναι δύο Αρμένιοι και μένουν κοντά στη γειτονιά. Υπάρχει μπέσα σε αυτούς τους ανθρώπους; Βγήκε έξω από κατάστημα για να ταΐσει τα ζώα της γειτονιάς και τον σκότωσαν».

Οι δύο δράστες, ηλικίας 42 και 40 ετών είναι αδέρφια, και έχουν συλληφθεί.

«Δεν τους αρέσει που είναι εδώ το γραφείο τελετών»

Από τη μεριά του αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε πως η αιτία είναι πως μάλλον δεν τους άρεσε το ότι ήταν εκεί το γραφείο τελετών.

Παράλληλα περιγράφει τα όσα έγιναν και οδήγησαν στο θάνατο του 52χρονου.

«Λίγο μετά τις 8 το πρωί, οι δύο δράστες ήρθαν στο μαγαζί και χτυπούσαν τα τζάμια. Και μετά βγήκε όλος ο κόσμος στα μπαλκόνια και ήρθαν κάποιοι γείτονες και τους χώρισαν. Έβριζαν αυτοί. Οι δράστες έφυγαν μετά. Απ´ ότι κατάλαβα δεν τους αρέσει το γεγονός ότι βρίσκεται εδώ σε αυτό το σημείο το γραφείο κηδειών και θέλουν να το κλείσουν».

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει πως ο άτυχος άνδρας έπεσε πάνω στη τζαμαρία όταν χτυπήθηκε. Δεν κατάλαβε αρχικά πως ο 52χρονος είχε πάθει κάτι σοβαρό, ωστόσο τελικά, κατέληξε.

«Οι δράστες έβριζαν έξω από το μαγαζί. Έπεσε ο ιδιοκτήτης πάνω στο τζάμι του μαγαζιού, όμως δεν φαινόταν ότι έχει πάθει κάτι τρομερό. Βριζόντουσαν άσχημα και έτσι ξεκίνησε το ξύλο. Οι δύο άντρες τον χτυπούσαν με τα χέρια άλλα όχι για πολλή ώρα. Να κράτησε το πολύ για ένα λεπτό. Το θύμα έπεσε στο τζάμι και μετά σηκώθηκε, έπιασε το κεφάλι του και μετά μπήκε μέσα στο μαγαζί. Ήρθε η μητέρα των δύο αδελφών για να τους σταματήσει και μετά αυτοί έφυγαν. Δεν έχουμε καταλάβει όμως πως ξεκίνησαν όλα».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτης γραφείου τελετών ο 52χρονος που δολοφονήθηκε στην Νεάπολη – «Τον σκότωσαν επειδή τάιζε αδέσποτα»"

Πύρρος Δήμας για σύλληψη Μπελέρη: Αρνούμαστε να σκύψουμε το κεφάλι σε συμπεριφορές που πληγώνουν τη δημοκρατία

Την υπόθεση της σύλληψης του ομογενή υποψηφίου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων, που έχει προσλάβει διαστάσεις διπλωματικής κρίσης μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, σχολιάζει ο τετράκις Ολυμπιονίκης στην άρση βαρών, Πύρρος Δήμας με ανάρτησή του στο Twitter

Κάποιοι είχαμε τη βαριά&σκοτεινή μοίρα να μεγαλώσουμε με το φόβο των συνεπειών της ελευθερίας του λόγου & υπο τη συνεχή παραβίαση των δικαιωμάτων μας. Σήμερα, αρνούμαστε να σκύψουμε το κεφάλι σε συμπεριφορές που πληγώνουν τη δημοκρατία & τραυματίζουν το κράτους δικαίου

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πύρρος Δήμας για σύλληψη Μπελέρη: Αρνούμαστε να σκύψουμε το κεφάλι σε συμπεριφορές που πληγώνουν τη δημοκρατία"

Πέντε ανήλικοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω για απόπειρα κλοπής στη Θεσσαλονίκη

Πέντε ανήλικοι συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκηδόνας στο νομό Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενοι για απόπειρα κλοπής.

Οι νεαροί μπήκαν παράνομα σε εγκαταλελειμμένη κατοικία, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από περίοικο, που άμεσα ενημέρωσε τις αστυνομικές Αρχές. Σε έλεγχο που τους έγινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία ποδήλατα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν. Από περαιτέρω έρευνα προέκυψε, ότι ένα από τα ποδήλατα είχε αφαιρεθεί στις αρχές του μήνα από την κατοχή ημεδαπού, οπότε και του αποδόθηκε.

Επιπρόσθετα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των γονέων των δραστών, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων που θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Πέντε ανήλικοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω για απόπειρα κλοπής στη Θεσσαλονίκη"

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός 52χρονος μετά από καυγά – Χειροπέδες σε δύο άτομα

Ένας 52χρονος έχασε τη ζωή του σήμερα το πρωί στην περιοχή της Νεάπολης, στη Θεσσαλονίκη, μετά από επεισόδιο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Αστυνομία, το συμβάν έλαβε χώρα νωρίς το πρωί. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως προηγήθηκε διένεξη με δύο άτομα κατά την οποία, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, επήλθε ο θανάσιμος τραυματισμός.

Για το συμβάν έχουν συλληφθεί δύο άνδρες ηλικίας 40 και 42 ετών.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. 

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός 52χρονος μετά από καυγά – Χειροπέδες σε δύο άτομα "

Άρτα: Αγκαλιασμένοι στην κηδεία του βρέφους ο τραγικός πατέρας και η μητέρα – Κατέρρευσε ο 37χρονος

Αγκαλιασμένοι έφτασαν στην κηδεία του άτυχου βρέφους οι γονείς του για να αποχαιρετήσουν το αγγελούδι τους που έχασε τη ζωή του όταν ο πατέρας του το ξέχασε για ώρες μέσα στο αυτοκίνητο σε ένα δρόμο της Άρτας. Τραγική φιγούρα ο 37χρονος πατέρας, ο οποίος δεν άντεξε και κατέρρευσε.

Το μικρό βρέφος, μόλις 5,5 μηνών, ήταν αβάπτιστο και γι’αυτό λίγο πριν την κηδεία πήρε το όνομα Λυδία – Ελένη σε ειδική τελετή. Αυτός ήταν και ο λόγος που έξω από την εκκλησία της Άρτας υπήρχαν μπομπονιέρες και κουτιά με γλυκά…

Δίπλα στις μπομπονιέρες υπήρχαν στεφάνια με ροζ και λευκά λουλούδια και ένα μόνο κόκκινο τριαντάφυλλο μπροστά από τη φωτογραφία του μωρού.

Οι γονείς του μωρού έφτασαν αγκαλιασμένοι στην εκκλησία, ενώ τραγικές σκηνές εκτυλίχθηκαν όταν έφτασε το φέρετρο. Μόλις ο πατέρας αντίκρισε το μικρό λευκό φέρετρο κατέρρευσε με τους συγγενείς του να σπεύδουν να τον συνεφέρουν. 

Η τελετή ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12:30, ενώ λίγη ώρα αργότερα ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης και η ταφή του.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς που δεν μπορούν να πιστέψουν πως, μέσα σε λίγες ώρες, έχασαν για πάντα την μοναχοκόρη τους. Μετά το τέλος της κηδείας ο πατέρας αποχώρησε από την εκκλησία υποβασταζόμενος. 



Σημειώνεται πως η κηδεία γίνεται από το γραφείο τελετών «Δήμος Κωνσταντίνος» δωρεάν, που με αυτό τον τρόπο θέλησε να τιμήσει τη μνήμη του αδικοχαμένου βρέφους.

H στιγμή που ο πατέρας λιποθυμά:

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Άρτα: Αγκαλιασμένοι στην κηδεία του βρέφους ο τραγικός πατέρας και η μητέρα – Κατέρρευσε ο 37χρονος"

Φρέντι Μπελέρης: Στο πλευρό του πρώην υπουργός του Ράμα - Αποθεώθηκε η κόρη του (βίντεο)

Στο Δικαστήριο Αυλώνας, με την κατηγορία «εξαγορά ψήφων» βρίσκεται ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης που κρατείται για περισσότερες από τις 24 ώρες από τις αλβανικές Αρχές, προκαλώντας αντιδράσεις εντός και εκτός χώρας.

Έξω από το δικαστήριο βρέθηκε, για να εκφράσει τη συμπαράστασή της στον Μπελέρη και η Πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία, Κωνσταντίνα Καμίτση.

Κύκλοι της ομογένειας θεωρούν πως η κυβέρνηση Ράμα, για την οποία αποτελεί «στοίχημα» η επικράτηση του εκλεκτού της Γκιόργκι Γκόρο στην Χειμάρρα, θα φτάσει στα άκρα, «ροκανίζοντας» τον χρόνο και εμποδίζοντας τον Μπελέρη να βρίσκεται στην πόλη την Κυριακή της ψηφοφορίας. Παράλληλα εντείνεται η παραφιλολογία, από κύκλους του αλβανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και φιλικών ΜΜΕ, πως ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος δεν θα λάβει μέρος στις εκλογές. Η προσπάθεια αυτή αποσκοπεί αποκλειστικά στο να αποτρέψει μαζική προσέλευση ομογενών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προς την Χειμάρρα προκειμένου να στηρίξουν στην κάλπη τον Φρέντι Μπελέρη.

Σύμφωνα με το himara.gr ο δικαστής έχει  τη δυνατότητα να ζητήσει άλλες 48 ώρες μέχρι να εκδώσει την απόφασή του και έτσι να φτάσει στο ανώτατο όριο κράτησης των 96 ωρών που προβλέπεται στην Αλβανία μετά από κάθε σύλληψη.

Το βράδυ της Παρασκευής, πάντως, πραγματοποιήθηκε μεγαλειώδης συγκέντρωση στο κέντρο της Χειμάρρας, προγραμματισμένη για την ολοκλήρωση της προεκλογικής περιόδου, απουσία του Μπελέρη που συνεχίζει να κρατείται αυθαίρετα από τις αλβανικές Αρχές.



Η μαζική παρουσία του κόσμου, μαρτυρά πως οι ομογενείς της πόλης συσπειρώθηκαν ακόμη περισσότερο γύρω από την υποψηφιότητα Μπελέρη, παρά τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Ράμα που παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Το πλήθος δεν σταμάτησε λεπτό να φωνάζει συνθήματα υπέρ της νίκης του Φρέντι Μπελέρη, ενώ ιδιαίτερα συγκινητική ήταν στιγμή όταν η κόρη του ομογενή υποψήφιου Ερμιόνη, απευθύνθηκε στο πλήθος κλείνοντας την εκδήλωση. 

«Εμείς αποφασίζουμε για το καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας. Τώρα έχει έρθει η στιγμή να αλλάξουμε τα πάντα, έχει έρθει η στιγμή να φέρουμε το καλύτερο μέλλον. Όλοι έχουμε λόγο γιατί η Χειμάρρα είμαστε εμείς» είπε η 17χρονη κόρη του Φρέντι Μπελέρη.

Στην Χειμάρρα βρέθηκε και ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος Φοινικαίων Λεωνίδας Παππάς, που δήλωσε την υποστήριξη και την συμπαράστασή του στο πρόσωπο του Φρέντι Μπελέργη,

Οι συνεργάτες και το επιτελείο του Φρέντι Μπελέρη, ζητούν από τους ομογενείς της Χειμάρρας να μην πτοηθούν από τις μεθοδεύσεις Ράμα και να προσέλθουν χωρίς φόβο και πάθος την Κυριακή στις κάλπες.



Πρώην υπουργός Ράμα: Aν ψήφιζα στην Χειμάρρα θα στήριζα Μπελέρη

Στο μεταξύ αίσθηση προκαλεί η τοποθέτηση του πρώην στενού συνεργάτη του Έντι Ράμα και υπουργού Δικαιοσύνης (2015-2017) Ιλί Μανιάνι, για την παρακρατική σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη.

Με σχόλιο του στα κοινωνικά δίκτυα ο ίδιος κατακρίνει δημόσια τις μεθοδεύσεις, αμφισβητώντας ευθέως πως η σύλληψη Μπελέρη έγινε επ' αυτοφώρω και υποστηρίζοντας πως ήταν προσχεδιασμένη από την κυβέρνηση Ράμα.

«Και συνελήφθη επ' αυτοφόρω, αλλά ήταν και ύποπτος!!! Αν πιάστηκε στα πράσα να δίνει χρήματα, σε ποιον τα έδωσε αυτά τα χρήματα;! Γιατί ο παραλήπτης των χρημάτων δεν συνελήφθη επ' αυτοφώρω; Πόσα χρήματα έδωσε; Πού είναι τα χρήματα ως υλικό τεκμήριο εγκληματικής πράξης; Αν έχουν δοθεί χρήματα, γιατί συνδέονται με τις ψήφους όταν δεν έχουν γίνει ακόμη;» διερωτάται ο κ.Μανιάνι, συνεχίζοντας σε καυστικό ύφος : «Για όνομα του Θεού μη μας λέτε ότι συλλάβατε τον άλλον επειδή υποσχέθηκε!!! Γιατί θα πρέπει να συλλάβετε πρώτα το "αφεντικό" για υποσχέσεις!!! Ωωωω Δικαστική Αστυνομία του Κράτους! Με ποια εντολή δικαιολογείτε την αστυνομική καταδίωξη του υποψηφίου;! Καμία αναφορά. Απλά καταχρηστική παρέμβαση. Επιστολές που λένε «εγώ σε βάζω μέσα τελεία και παύλα». Κοιτάξτε προσεκτικά τι καταστροφή αποτελούν οι επίσημες αυτές επιστολές με τις οποίες στερούν τις ελευθερίες των ανθρώπων σε αυτή τη χώρα. Κανένα στοιχείο, καμία απόδειξη για να καταλάβεις την υποτιθέμενη σύλληψη επ' αυτοφόρω. Απλά εικασίες και υποδείξεις χωρίς νόημα». Και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης καταλήγει λέγοντας πως εάν ψήφιζε στην Χειμάρρα, θα στήριζε την υποψηφιότητα Μπελέρη. «Επαναλαμβάνω, υποστηρίζεται ότι συνελήφθη επ' αυτοφώρω! Αλλά κανένα συγκεκριμένο στοιχείο, ή τουλάχιστον αναφορά σε κάποιο γεγονός που έλαβε χώρα. Ποτέ! Αυτή είναι μια ακόμη μοιραία απόδειξη που δείχνει ότι το κράτος και η κυβέρνηση βρίσκονται υπό την επιρροή του Έντι Ράμα. Καμία σχέση με την πολιτική ανεξαρτησία, το σύνταγμα και το νόμο! Ανήμουν κάτοικος Χιμάρας θα ψήφιζα τον Φρέντη Μπελέρη»

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Φρέντι Μπελέρης: Στο πλευρό του πρώην υπουργός του Ράμα - Αποθεώθηκε η κόρη του (βίντεο)"

Νάξος: Ατύχημα με τραυματισμό 16χρονης σε παιδική χαρά – Έπεσε στο κεφάλι της ξύλινος στύλος που στήριζε στέγαστρο (φώτος)

Ατύχημα με τραυματισμό ενός 16χρονου κοριτσιού σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην παιδική χαρά στο Άλσος της Έλλης.

Το 16χρονο κορίτσι κάθονταν με την παρέα του στο πετρόχτιστο παγκάκι όταν ξαφνικά έπεσε στο κεφάλι της ξύλινη κολώνα που στερέωνε στέγαστρο στην παιδική χαρά. Το κορίτσι που χτύπησε στο κεφάλι, ζαλίστηκε και αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Νάξου για τις πρώτες βοήθειες.

Μαρκαρισμένος, ο ξύλινος στύλος με τη σιδερένια βάση που έπεσε στο κεφάλι της 16χρονης
 
Ατύχημα παιδική χαρά
Το σπασμένο στέγαστρο με σίδερα εντός του παραπεταμένο δίπλα στην παιδική χαρά

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του naxostimes -που βρέθηκε στο σημείο- το στέγαστρο, παλαιότερα βρίσκονταν μέσα στην παιδική χαρά από την οποία τελευταία είχε απομακρυνθεί. Ωστόσο τα κομμάτια του δεν απομακρύνθηκαν από την περιοχή και είχαν τοποθετηθεί (όπως φαίνεται στις φωτογραφίες) έξω από τα κάγκελα της παιδικής χαράς. Με κάποιο τρόπο, ο στύλος που στερέωνε το στέγαστρο είχε στηθεί λίγο έξω από την παιδική χαρά κι ενώ η 16χρονη με την παρέα της καθόντουσαν αμέριμνες στο πέτρινο πεζούλι ο στύλος υποχώρησε από το έδαφος όπου ήταν στημένος, έπεσε και τη χτύπησε στο κεφάλι.

Ατύχημα παιδική χαρά

Στο σημείο ειδοποιήθηκαν και ήρθαν στελέχη της Αστυνομίας που διερευνούν τα αίτια του ατυχήματος.

Εκεί βρέθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μπερτσιάς ο οποίος να υπενθυμίσουμε ότι μετά από σχετικό ρεπορτάζ του naxostimes.gr είχε καταγγείλει στην Εισαγγελία Νάξου την επικινδυνότητα της συγκεκριμένης παιδικής χαράς. «Είναι αδιανόητο να συμβαίνουν αυτά και μάλιστα σε τέτοιους χώρους που φιλοξενούν τα παιδιά μας. Σήμερα ένα κορίτσι τραυματίστηκε και από καθαρή τύχη δεν ήταν ιδιαίτερα σοβαρός ο τραυματισμός του. Το έχουμε επισημάνει πολλές φορές και μάλιστα φτάσαμε μέχρι τον Εισαγγελέα για το θέμα, όμως όπως βλέπουμε δεν ιδρώνει το αυτί των αρμόδιων της δημοτικής αρχής» δήλωσε μεταξύ άλλων στο naxostimes.

Το φορτηγάκι του δήμου που μόλις έγινε το ατύχημα έσπευσε στο σημείο για να φορτωθεί το σπασμένο στέγαστρο

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στο σημείο μετά το ατύχημα, έσπευσαν και οι αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Κατσαράς και Βαγγέλης Παντελιάς, που επιχείρησαν άμεσα να απομακρύνουν το σπασμένο στέγαστρο και την ξύλινη βάση του από το σημείο, κάτι που τους απαγορεύτηκε από τους αστυνομικούς που διερευνούν την υπόθεση μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της προανάκρισης.

Ατύχημα παιδική χαρά Ατύχημα παιδική χαρά Ατύχημα παιδική χαρά

Στον περιτρίγυρο χώρο της παιδικής χαράς εντοπίσαμε σωρεία από σκουριασμένα σίδερα και βέργες που αποτελούν κίνδυνο για τα μικρά παιδιά που αμέριμνα παίζουν στην παιδική χαρά και στην γύρω από αυτήν περιοχή. Παρατημένη σε μια άκρη βρίσκεται και η μεγάλη ξύλινη ταμπέλα που παλιότερα ήταν στυλωμένη στην παιδική χαρά

περιοχή

Οι αρμόδιοι της δημοτικής αρχής θα πρέπει άμεσα να μεριμνήσουν ώστε τόσο η συγκεκριμένη παιδική χαρά όσο και οι λοιπές του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να πληρούν όλες τις προδιαγραφές που πρέπει ώστε να είναι ασφαλείς για τα μικρά παιδιά που τις επισκέπτονται και τις χρησιμοποιούν. Σίδερα και παντός άλλου είδους επικίνδυνα αντικείμενα δεν έχουν καμία θέση εκεί που παίζουν τα παιδιά.

Σήμερα -ευτυχώς- το 16χρονο κορίτσι γλίτωσε από τα χειρότερα όμως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τις ζωές μικρών παιδιών και με δική του υπαιτιότητα και αδιαφορία, αύριο να θρηνήσουμε θύματα.

Το παραπάνω γεγονός με τον τραυματισμό του 16χρονου κοριτσιού, χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σοβαρό και πλέον βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας και της δικαιοσύνης.

naxostimes

Διαβάστε Περισσότερα » "Νάξος: Ατύχημα με τραυματισμό 16χρονης σε παιδική χαρά – Έπεσε στο κεφάλι της ξύλινος στύλος που στήριζε στέγαστρο (φώτος)"

Καλάβρυτα: Νεκρός σε μια λίμνη αίματος εντοπίστηκε 30χρονος – Τον βρήκαν συγγενείς του

Τέλος στη ζωή του έβαλε ένας άνδρας 30 χρόνων στο χωριό Κούτελη Καλαβρύτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός άνδρας αυτοπυροβολήθηκε με κυνηγετική καραμπίνα.

Τον 30χρονο εντόπισαν οι συγγενείς του, σε μια λίμνη αίματος, μέσα σε έναν στάβλο.

Η Αστυνομία εξετάζει την υπόθεση. Σημειώνεται πως ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν έχει αφήσει κάποιο σημείωμα στο οποίο να εξηγεί τι ήταν αυτό που τον οδήγησε στο απονενοημένο διάβημα.

pelop

Διαβάστε Περισσότερα » "Καλάβρυτα: Νεκρός σε μια λίμνη αίματος εντοπίστηκε 30χρονος – Τον βρήκαν συγγενείς του"

ΑΑΔΕ: Περισσότεροι από 1 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ το 2023

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ για το 2023. Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ αναφέρουν ότι από το 2018, ο φόρος έχει μειωθεί κατά 31%.

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ το 2023 όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ και αυτό διότι είτε καλύπτουν τα ελάχιστα κριτήρια εισοδηματικά και περιουσιακά που έχουν θεσπιστεί, είτε κατοικούν σε πληγείσες περιοχής (φυσικές καταστροφές).

Σε σχέση με το 2018 πληρώνουν ΕΝΦΙΑ 171.703 φορολογούμενοι λιγότεροι, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, είναι ο μέσος ΕΝΦΙΑ από 489 ευρώ το 2018, έχει διαμορφωθεί για το 2023 στα 368 ευρώ, μείωση της τάξεως του 31%.

Μάλιστα σε όλο αυτό το εξεταζόμενο διάστημα η συνολική περιουσία με βάση την οποία υπολογίζεται ΕΝΦΙΑ, αυξήθηκε εντυπωσιακά και συγκεκριμένα διαμορφώθηκε στα 769,4 δις ευρώ, έναντι 600 δις ευρώ το 2018.

Αξιοσημείωτο είναι ότι «πρωταθλητές» της μείωσης σε αυτό το χρονικό διάστημα αναδεικνύονται Δυτική Ελλάδα και Δυτική Μακεδονία, ενώ «ουραγός» είναι η Αττική, στην οποία και η συμμετοχή στο συνολικό ποσό του Φόρου, υπερβαίνει το 50%.

Ας δούμε αναλυτικά τα στοιχεία που προκύπτουν από την ακτινογραφία του ΕΝΦΙΑ για το 2023, σε σχέση με το 2018:

  • Ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα κατέχουν 7,168 εκατ ιδιοκτήτες. Εξαιρέθηκαν της υποχρέωσης πληρωμής ΕΝΦΙΑ οι 1,009 εκατ. Σύμφωνα με την νομοθεσία πλήρη απαλλαγή ΕΝΦΙΑ έχουν οι τρίτεκνοι, οι πολύτεκνοι και άτομα με αναπηρία άνω του 80% εφόσον το ετήσιο εισόδημά τους (πραγματικό ή τεκμαρτό) είναι έως 12.000 ευρώ, αν πρόκειται για τον άγαμους ή έως 15.000 ευρώ αν είναι έγγαμοι με 2 παιδιά). Σε αυτή την περίπτωση η συνολική επιφάνεια κτισμάτων δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 150 τετραγωνικά μέτρα.
  • Ο μέσος φόρος που προκύπτει ανά ΑΦΜ, διαμορφώνεται για το 2023 στα 368 ευρώ, ενώ το 2018 ήταν στα 489 ευρώ, προκύπτει δηλαδή μία μείωση της τάξεως του 31%.
  • Η μεγαλύτερη μείωση του ΕΝΦΙΑ παρουσιάζεται στην Δυτική Ελλάδα με τον μέσο Φόρο να διαμορφώνεται στα 234 ευρώ, από 345 ευρώ το 2018, μείωση της τάξεως του 32,1%. Ακολουθεί η Δυτική Μακεδονία με μείωση 31,8% και μέσο ΕΝΦΙΑ στα 210 ευρώ από 308 ευρώ το 2018.
  • Ο πιο υψηλός φόρος πληρώνεται στην Αττική με τον μέσο όρο να ανεβαίνει στα 540 ευρώ, από 671 ευρώ το 2018, με την μείωση να περιορίζεται στο 20%. Αρκετά υψηλός είναι ο Φόρος και για το Νότιο Αιγαίο, ο οποίος και διαμορφώνεται στα 447 ευρώ, από 609 ευρώ πριν από πέντε χρόνια, μείωση της τάξεως 26,6%.
  • Στην Αττική οι ιδιοκτήτες που αποτελούν το 36% του συνόλου, καλούνται να πληρώσουν το 53% του φετινού ΕΝΦΙΑ.
  • Η μέση αξία των ακινήτων στην επικράτεια ανέρχεται σε 124.923 ευρώ.

Συνολικά ο ΕΝΦΙΑ το 2023, παρουσιάζεται μειωμένος κατά 34,3% σε σύγκριση με τον ΕΝΦΙΑ που κλήθηκαν να πληρώσουν τα φυσικά πρόσωπα το 2018. Ειδικότερα ο ΕΝΦΙΑ που είχε βεβαιωθεί στα φυσικά πρόσωπα το 2018 ήταν 2,642 δισ. ευρώ, ενώ φέτος διαμορφώθηκε στο 1,734 δισ. ευρώ, μείωση δηλαδή κατά 908 εκατ. ευρώ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Περισσότεροι από 1 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ το 2023"

Εκλογές 2023: Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ σε νέες δημοσκοπήσεις - 6,1% η GPO, 5% η Prorata

Την εικόνα που καταγράφουν όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, ότι η Νέα Δημοκρατία έχει σταθερό προβάδισμα που διευρύνεται έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αποτυπώνουν δύο έρευνες που δημοσιεύθηκαν σήμερα Σάββατο από τις εταιρείες GPO και Prorata που δίνουν προβάδισμα 6,1% και 5% αντίστοιχα στο κυβερνών κόμμα.

Συγκεκριμένα στη δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα Παραπολιτικά η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 3,4% στην πρόθεση ψήφου ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 27,3%, με τα δύο κόμματα να κερδίζουν οριακά σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα στις αρχές Μαίου.

Πάνω από το όριο του 3% για την είσοδό τους στη Βουλή βρίσκονται το ΠΑΣΟΚ με 9,2% και ακολουθούν ΚΚΕ με 6,6%, Ελληνική Λύση με 3,3%, ΜεΡΑ25 με 3,6%.

pinakas

Στην εκτίμηση ψήφου, δε, η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται υπέρ του κυβερνώντος κόμματος (6,8) που συγκεντρώνει ποσοστό 37,2% έναντι 30,4% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η δημοσκόπηση της GPO μέτρησε και το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συγκεντρώνει το 48,8% των απαντήσεων των ερτωηθέντων ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 34,5%.

Δημοσκόπηση Prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών

Την ίδια ώρα σε δημοσκόπηση της Prorata για την ΕΦΣΥΝ το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος κινείται στα επίπεδα του 5% με την έρευνα να δίνει από 32,1% μέχρι 37,9% στο κυβερνών κόμμα και από 27,2% έως 32,8% στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστά από 8,6% έως 12,4%, το ΚΚΕ από 5,9% έως 9,1%, η Ελληνική Λύση από 2,3% έως 4,7% και το ΜεΡΑ25 από 2,8% μέχρι 5,2%.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εκλογές 2023: Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ σε νέες δημοσκοπήσεις - 6,1% η GPO, 5% η Prorata"

Νόμιμη η ευθανασία στην Πορτογαλία

Το πορτογαλικό κοινοβούλιο ενέκρινε χθες Παρασκευή αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που αποποινικοποιεί την ευθανασία.

Στην πέμπτη προσπάθεια να εγκριθεί το κείμενο από την Assembleia da República στη Λισαβόνα, τα μέλη της πορτογαλικής εθνικής αντιπροσωπείας το ψήφισαν με καθαρή πλειοψηφία, 129 ψήφων υπέρ έναντι 81 κατά.

Οι πρώτες τέσσερις προσπάθειες ήταν ανεπιτυχείς, είτε εξαιτίας του βέτο που άσκησε ο πρόεδρος Μαρσέλου Χεμπέλου ντε Σόουζα ή ενστάσεων του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Δυνάμει του Συντάγματος, ο αρχηγός του κράτους πρέπει να εγκρίνει το νομοσχέδιο για να τεθεί σε ισχύ εντός οκτώ ημερών αφού επιδοθεί στην προεδρία.

Το κείμενο τροποποιήθηκε επανειλημμένα.

Η ευθανασία είναι ποινικό αδίκημα στις περισσότερες χώρες μέλη της ΕΕ — επισύρει βαριές ποινές κάθειρξης. Το 2021, η Ισπανία έγινε μόλις η τέταρτη χώρα που την αποποινικοποίησε, μετά την Ολλανδία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο.

Η κεντροαριστερή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αντόνιο Κόστα κατέθεσε το αρχικό νομοσχέδιο στο κοινοβούλιο της Πορτογαλίας πριν από τρία χρόνια. Τότε, οι περισσότεροι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του κεντροδεξιού PSD, και πολλοί κοινοβουλευτικοί του ακροδεξιού λαϊκιστικού κόμματος Chega τάχθηκαν εναντίον της αποποινικοποίησης, παρά τις αυστηρές προϋποθέσεις που προβλέπονταν.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) του κ. Κόστα έχει τονίσει επανειλημμένα πως το νομοσχέδιο σκοπό έχει να προσφερθεί «ελευθερία και αξιοπρέπεια» στους ανθρώπους που υποφέρουν, υφίστανται ακραίους πόνους λόγω ασθενειών, και θέλουν να εγκαταλείψουν τη ζωή.

Η αντιπολίτευση είχε απαιτήσει να διεξαχθεί δημοψήφισμα στη χώρα, όπου οι περισσότεροι πολίτες είναι πιστοί καθολικοί.

Ο κ. Χεμπέλου ντε Σόουζα, που δηλώνει βαθιά θρησκευόμενος, έχει ταχθεί επανειλημμένα εναντίον του σχεδίου νόμου, λέει πάντως πως δεν θα επιβάλει την άποψή του. Όταν άσκησε βέτο, επικαλέστηκε «ασάφειες» του κειμένου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ /euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Νόμιμη η ευθανασία στην Πορτογαλία"

Κόρινθος: 39χρονος «κυνηγός μετάλλων» ρήμαξε διαμέρισμα - Ξήλωσε πόμολα και ασανσέρ

Είναι πλέον γνωστό ότι οι «κυνηγοί» μετάλλων δεν δειλιάζουν προ ουδενός προκειμένου να κλέψουν τα αντικείμενα που θα τους εξασφαλίσουν "μεροκάματο", όμως ένας Έλληνας ξεπέρασε κάθε όριο θράσους καθώς ξήλωσε όλα τα μεταλλικά... πόμολα από τις πόρτες ενός διαμερίσματος και του ανελκυστήρα!

Ο 39χρονος κατάφερε να να τρυπώσει σε μια πολυκατοικία στην Κόρινθο, το απόγευμα της Πέμπτης και βάλθηκε να ξεβιδώνει τα πόμολα με σκοπό να τα πουλήσει για παλιοσίδερα. Όμως, έγινε αντιληπτός και προσπάθησε να διαφύγει, αλλά εντοπίστηκε άμεσα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνελήφθη και προσήχθη στην Ασφάλεια που διενεργεί προανάκριση, ενώ τα κλεμμένα πόμολα αποδόθηκαν στην πολυκατοικία.

Φόρτωσε κλοπιμαία στο ποδήλατό του

Σε δυο... δόσεις εντοπίστηκε από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος ένας Έλληνας διαρρήκτης στον Τύρναβο! Στο πρώτο τετ α τετ τους, τα ξημερώματα της Παρασκευής, πέταξε στο στο οδόστρωμα ένα κλεμμένο χορτοκοπτικό εργαλείο και τράπηκε σε φυγή τρέχοντας. Μετά από αναζητήσεις εντοπίστηκε να κινείται με ποδήλατο, αλλά προσπάθησε πάλι να διαφύγει και, όταν τον ακινητοποίησε ένας αστυνομικός, τον εξύβρισε και τον απείλησε.

Στην κατοχή του κατασχέθηκαν δυο σακούλες με ηλεκτρικές συσκευές, είδη οικιακής χρήσης και διάφορα άλλα κλεμμένα αντικείμενα, καθώς και ένα ζευγάρι γάντια, ένα κατσαβίδι, μια πένσα και το ποδήλατο. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας που του άσκησε δίωξη για κλοπή, απείθεια, απειλή και εξύβριση, ενώ οι αστυνομικοί ερευνούν την προέλευση των κλοπιμαίων. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κόρινθος: 39χρονος «κυνηγός μετάλλων» ρήμαξε διαμέρισμα - Ξήλωσε πόμολα και ασανσέρ"

Ζωγράφου: Νύχτα επεισοδίων κουκουλοφόρων-ΜΑΤ στην Πανεπιστημιούπολη

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε στις 3.00 περίπου τα ξημερώματα η περιοχή μπροστά από την Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου, όταν ομάδα κουκουλοφόρων μετά από συναυλία, βγήκε από την κεντρική πύλη του ΕΚΠΑ και πέταξε βόμβες μολότοφ και πέτρες σε αστυνομικούς των ΜΑΤ που απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών και ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Από τα επεισόδια προκλήθηκε πυρκαγιά σε τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα δύο κάηκαν ολοσχερώς ενώ το τρίτο υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές, ενώ κάηκαν κάδοι απορριμμάτων επί της Ούλοφ Πάλμε.

Μετά τη λήξη των επεισοδίων προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα δύο άτομα.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζωγράφου: Νύχτα επεισοδίων κουκουλοφόρων-ΜΑΤ στην Πανεπιστημιούπολη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news