facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Τέλος η εισφορά αλληλεγγύης για όλους – Εξαιρέσεις από τέλος επιτηδεύματος – Μειώνεται κατά 25 λεπτά η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Το οριστικό τέλος της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης 20/9 στην Βουλή από το Υπουργείο Οικονομικών και θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2023. Παράλληλα στην ίδια τροπολογία προβλέπεται η μείωσης της τιμής στην αντλία για το πετρέλαιο θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου, αλλά και εξαιρέσεις από την πληρωμή τέλους επιτηδεύματος.

Τα παραπάνω αποτελούν υλοποίηση μέρους των εξαγγελιών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ.

1. Εισφορά αλληλεγγύης

Η τροπολογία κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο και προβλέπει την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43Α του ν.4172/2013, για όλα τα εισοδήματα που αποκτώνται από την 1η.1.2023 και εφεξής, ενώ για το έτος 2022 θα ισχύουν οι ίδιες απαλλαγές που ίσχυσαν και για το έτος 2021.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι από την εισφορά αλληλεγγύης απαλλάσσονται εκτός από τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και όσοι αποκτούν φέτος εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα, ακίνητα, μερίσματα που θα δηλωθούν με την φορολογική δήλωση του 2023.

Πιο συγκεκριμένα η τροπολογία προβλέπει:

‘Αρθρο 1

Διεύρυνση απαλλαγών από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για το φορολογικό έτος 2022 και κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για όλα τα εισοδήματα για το φορολογικό έτος 2023 και εφεξής – Τροποποίηση παρ. 74 άρθρου 72 ν. 4172/2013

Η παρ. 74 του άρθρου 72 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 4172/2013, Α’ 167) τροποποιείται:

α) στο πρώτο εδάφιο ως προς τη διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής των απαλλαγών από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για το φορολογικό έτος 2022,

β) με την προσθήκη τρίτου εδαφίου για την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για όλα τα εισοδήματα που αποκτώνται από την 1η.1.2023 και μετά, και η παρ. 74 διαμορφώνεται ως εξής:

«74. Για το φορολογικό έτος 2022 απαλλάσσονται από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης του άρθρου 43Α τα εισοδήματα που προβλέπονται στο άρθρο αυτό, με εξαίρεση τα εισοδήματα από μισθωτή εργασία στον δημόσιο τομέα και τις συντάξεις. Αν το εισόδημα προσδιορίζεται σύμφωνα με το άρθρο 34, η απαλλαγή της παρούσας παρέχεται εφόσον για τα δύο (2) προηγούμενα φορολογικά έτη δεν έτυχε εφαρμογής ο εναλλακτικός τρόπος υπολογισμού της ελάχιστης φορολογίας σύμφωνα με τα άρθρα 30, 31, 32, 33 και 34. Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης του άρθρου 43Α καταργείται για όλα τα εισοδήματα του άρθρου αυτού που αποκτώνται από την 1η.1.2023 και εφεξής».

2. Τέλος επιτηδεύματος

Επίσης προβλέπεται η εξαίρεση υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος

• και για το φορολογικό έτος 2022 (ίσχυε για τα φορολογικά έτη 2019-2021), οι αγρότες κανονικού καθεστώτος, για τους οποίους έχουν παρέλθει τα πρώτα πέντε (5) έτη από την ημερομηνία τήρησης βιβλίων και ένταξης τους στο κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α. καθώς και οι αλιείς της παράκτιας αλιείας, που εκμεταλλεύονται αλιευτικά σκάφη μέχρι δώδεκα (12) μέτρων, μεταξύ καθέτων.

• για το φορολογικό έτος 2022 και εφεξής, φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες, που αυξάνουν σε σχέση με το προηγούμενο φορολογικό έτος τον συνολικό χρόνο απασχόλησης των εργαζομένων τους, με σχέση εργασίας πλήρους απασχόλησης σε ένα (1) έτος, για διάστημα κατ’ ελάχιστον τριών (3) μηνών εντός του έτους, υπό τις οριζόμενες προϋποθέσεις.

3. Πετρέλαιο θέρμανσης

Τέλος προβλέπεται η μείωση της τιμής στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 20 λεπτά το λίτρο στην αντλία, από τις 15 Οκτωβρίου έως και τις 31 Δεκεμβρίου, με πρόβλεψη για επέκταση του μέτρου εάν χρειαστεί. Εάν υπολογιστεί και ο ΦΠΑ, τότε η μείωση θα φτάσει σε περίπου 25 λεπτά το λίτρο.

Συγκεκριμένα η τροπολογία προβλέπει: «επιδοτείται, από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, το κόστος του πετρελαίου εσωτερικής καύσης-θέρμανσης που διατίθεται στην εσωτερική αγορά από την 15η Οκτωβρίου 2022 έως την 31η Δεκεμβρίου 2022. Το ύψος της επιδότησης ορίζεται σε 0,20 ευρώ ανά λίτρο και τίθενται εξουσιοδοτικές διατάξεις αναφορικά με τη διαδικασία χορήγησης της επιδότησης, τον μηχανισμό εκκαθάρισης, καθώς και τη δυνατότητα παράτασης και αναπροσαρμογής του ποσού της επιδότησης».

AΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος η εισφορά αλληλεγγύης για όλους – Εξαιρέσεις από τέλος επιτηδεύματος – Μειώνεται κατά 25 λεπτά η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης"

ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη η εφαρμογή Appodixi για τους πολίτες

Διαθέσιμη είναι πλέον η εφαρμογή Appodixi για τους πολίτες στα ηλεκτρονικά καταστήματα Google Play Store για κινητά με λογισμικό Android και ΑppStore για κινητά με λογισμικό IOS, όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Έτσι οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να ελέγξουν τη γνησιότητα των αποδείξεων, που λαμβάνουν στις συναλλαγές τους.

Όπως σημειώνεται από την ΑΑΔΕ, με τη νέα ψηφιακή εφαρμογή, ενδυναμώνεται η άσκηση του δικαιώματος του πολίτη να ελέγχει τη νομιμότητα των πληρωμών, που κάνει στις συναλλαγές του, για κάθε αγαθό ή υπηρεσία που αγοράζει.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη η εφαρμογή Appodixi για τους πολίτες"

Ρούλα Πισπιρίγκου: Σκότωσε τη Τζωρτζίνα για να εκδικηθεί τον Μάνο Δασκαλάκη, λέει ο εισαγγελέας

Την ώρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου εξακολουθεί να κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού περιμένοντας τη δίκη της για τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει, η πρόταση του εισαγγελέα έρχεται ως «καταπέλτης» για την 33χρονη από την Πάτρα.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες που επικαλείται η εκπομπή του Alpha «T Live», στην εισαγγελική πρόταση αναφέρεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δολοφόνησε την 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα για να εκδικηθεί τον σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη, για τις εξωσυζυγικές σχέσεις που είχε.

«Η κτητική εμμονή της κατηγορουμένης με τον σύζυγο της και η προδοσία που βίωσε από τις επανειλημμένες απιστίες και τη διαφαινόμενη οριστική απώλεια του (λόγω της πρόσφατης τότε και διαρκούσας έως και σήμερα εξωσυζυγικής σχέσης που συνήψε) την ώθησαν στην εξύφανση πρωτοφανούς φρικαλεότητας, εγκληματικού σεναρίου εξόντωσης της θυγατέρας τους, Γεωργίας, ως μέσο εκδίκησης» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας πριν λίγες ημέρες, η πρόταση του εισαγγελέα Γιώργου Νούλη για τη Ρούλα Πισπιρίγκου αποτελεί πραγματικός κόλαφος για τη μητέρα των τριών παιδιών στην Πάτρα. Σύμφωνα με το Star, ο εισαγγελέας στην πρότασή του χρησιμοποιεί βαρύτατους χαρακτηρισμούς: «Ηθελε να εκδικηθεί τον Μάνο Δασκαλάκη, γιατί την εγκατέλειψε. Είχε κτητική εμμονή μαζί του».

Χαρακτηριστικά στο απόσπασμα της πρότασής του για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, ο εισαγγελέας αναφέρει: «Η κτητική εμμονή της κατηγορουμένης με τον σύζυγό της και τη διαφαινόμενη οριστική απώλειά του, την ώθησε στην εξύφανση πρωτοφανούς φρικαλεότητας εγκληματικού σεναρίου εξόντωσης της Τζωρτζίνας ως μέσο εκδίκησης του Δασκαλάκη ενόψει και της ιδιαίτερης αδυναμίας που έτρεφε για το παιδί. Διαρκώς τελούσε σε κατάσταση αντιδικίας, ασχολούνταν μονίμως με αυτόν και τις προηγούμενες σχέσεις του. Η σκέψη της δε επικεντρωνόταν γύρω από το πρόσωπό του και φοβόταν μήπως την εγκαταλείψει».

Στην πρόταση 37 σελίδων για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, ο εισαγγελέας, σύμφωνα με το STAR, μιλά και για την κεταμίνη και για τον χαρακτήρα της. Αναφέρει συγκεκριμένα για την κατηγορουμένη: «Εμφανίζει ιδέες μεγαλείου συνδεδεμένες με τη δημοσιότητα. Βρίσκεται σε διαρκή διαπραγμάτευση αλήθειας και ψέματος. Στερείται γνήσιου συναισθήματος και αντιλαμβάνεται τα παιδιά ως μία ναρκισσιστική προέκταση του εαυτού της».

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, ζητά από την πλευρά του να συγχωνευθεί η υπόθεση της Τζωρτζίνας με αυτήν του θανάτου της Μαλένας και της Ιριδας για να μην υπάρξει δεύτερη προφυλάκιση και να γίνει μία δίκη σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πάντως, ο Αλέξης Κούγιας υποστηρίζει ότι η κεταμίνη είναι σενάριο που εφευρέθηκε.

in

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρούλα Πισπιρίγκου: Σκότωσε τη Τζωρτζίνα για να εκδικηθεί τον Μάνο Δασκαλάκη, λέει ο εισαγγελέας"

Οργή Στόλτενμπεργκ και Μακρόν για τα δημοψηφίσματα – εξπρές του Πούτιν

«Νέα κλιμάκωση του πολέμου» χαρακτηρίζει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ τα δημοψηφίσματα που σκοπεύουν να οργανώσουν οι διορισμένοι από τη Ρωσία επικεφαλής των κατεχόμενων εδαφών της Ουκρανίας.

Ο ίδιος κατήγγειλε σήμερα τα «υποτιθέμενα δημοψηφίσματα» που σκοπεύουν να διοργανώσουν οι διορισμένες από τη Μόσχα αρχές στα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας, χαρακτηρίζοντάς τα «νέα κλιμάκωση του πολέμου του Πούτιν».

Συγκεκριμένα, ο κ Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε στο Twitter: «Αυτές οι απομιμήσεις δημοψηφισμάτων δεν έχουν καμία νομιμότητα και δεν αλλάζουν τη φύση του επιθετικού πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας».

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να καταδικάσει αυτήν την κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και να εντείνει τη στήριξή της στην Ουκρανία», είπε ακόμη.

Στο μεταξύ, στο ότι τα δημοψηφίσματα που σχεδιάζονται σε κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας για την ένταξή τους στη Ρωσική Ομοσπονδία δεν θα αναγνωριστούν από τη διεθνή κοινότητα, αναφέρθηκε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Ειδικότερα, μιλώντας στη Νέα Υόρκη, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι οι προτάσεις για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στην ανατολική Ουκρανία αποτελούν μια επιπλέον πρόκληση μετά την στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στη γειτονική της χώρα.

«Αν η ιδέα του δημοψηφίσματος για το Ντονμπάς δεν ήταν τόσο τραγική, θα ήταν αστεία», δήλωσε σε δημοσιογράφους.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Οργή Στόλτενμπεργκ και Μακρόν για τα δημοψηφίσματα – εξπρές του Πούτιν"

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Αμερικανοί γερουσιαστές του έδωσαν το «ΟΚ» για τα F-16

«Θετική» ανταπόκριση από 2 Αμερικανούς γερουσιαστές αποκάλυψε ότι έλαβε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με πιθανή πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία. 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στο πρακτορείο Reuters μετά τη συνάντησή του με τους γερουσιαστές στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και αποκάλυψε τη θετική στάση τους για τα F-16.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία, περίπου πριν 1 χρόνο, τον περασμένο Οκτώβριο ζήτησε να αγοράσει από τις ΗΠΑ 40 μαχητικά F-16 της εταιρείας Lockheed Martin Corp και σχεδόν 80 πακέτα εκσυγχρονισμού για αεροσκάφη που διαθέτει ήδη.

«Μιλούν θετικά», είπε ο Ερντογάν στο πρακτορείο Reuters, πριν από τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.

Τις τελευταίες ημέρες ο Τούρκος πρόεδρος συναντήθηκε με τους γερουσιαστές Λίντσεϊ Γκράχαμ και Κρις Κουνς.

Όταν ρωτήθηκε αν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο Ερντογάν απάντησε ότι θα παραστεί στη δεξίωση που θα παραθέσει ο Αμερικανός ηγέτης.

Σύμφωνα με τα επίσημα προγράμματα και των δύο προέδρων, δεν έχει προγραμματιστεί μέχρι τώρα κάποια συνάντηση μεταξύ τους.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Αμερικανοί γερουσιαστές του έδωσαν το «ΟΚ» για τα F-16"

24ωρη απεργία την Τετάρτη – Ποια μέσα «τραβούν χειρόφρενο»

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, την οποία προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) ενόψει της ψήφισης του σχεδίου νόμου για τις ΔΕΚΟ στη Βουλή.

Κατόπιν, τα σωματεία εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εξέδωσαν ανακοινώσεις για την αυριανή απεργία.

Πιο συγκεκριμένα, αύριο Τετάρτη δεν θα κυκλοφορήσουν από την έναρξη της βάρδιας έως την λήξη της λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ δεν θα λειτουργήσουν το τραμ και το μετρό ( γραμμές 1, 2 & 3).

Σημειώνεται ότι κανονικά αναμένεται να λειτουργήσει ο Προαστιακός αφού μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχει ανακοινωθεί καμία απεργιακή κινητοποίηση.

Προηγήθηκε η προκήρυξη 24ωρης απεργίας για αύριο Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, αποφάσισε το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ) σε έκτακτη συνεδρίασή του.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, το ΕΚΑ απαιτεί τα εξής:

  • «Άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών περί εταιρικής διακυβέρνησης των Ανώνυμων Εταιρειών του Δημοσίου και των λοιπών θυγατρικών της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, κλπ, που έχει εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή.
  • Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα όλων των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών.
  • Άμεση υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στις δημόσιες επιχειρήσεις, στις οποίες δεν έχουν υπογραφεί.
  • Κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας με την πρόσληψη προσωπικού αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης, με την ουσιαστική εποπτεία του ΑΣΕΠ.
  • Επαναφορά της δυνατότητας των κοινωνικών εταίρων (οργανώσεων εργαζομένων και διοικήσεων ΔΕΚΟ) να συμφωνούν μισθολογικούς και μη όρους με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας».

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας ανακοίνωσε συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών αύριο στις 12 μ.μ..

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "24ωρη απεργία την Τετάρτη – Ποια μέσα «τραβούν χειρόφρενο»"

Ουκρανία: Οι ΗΠΑ απορρίπτουν τα ρωσικά δημοψηφίσματα στις κατεχόμενες περιοχές – «Δεν θα τα αναγνωρίσουμε ποτέ»

Οι ΗΠΑ απορρίπτουν χωρίς δεύτερη κουβέντα το σχέδιο για την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων από την Ρωσία στα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας.

Μάλιστα όπως τόνισε στους δημοσιογράφους ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν ποτέ τις ρωσικές διεκδικήσεις στην Ουκρανία.

Ο Σάλιβαν σημείωσε ότι η Μόσχα ίσως θέλει να στρατολογήσει ανθρώπους από αυτές τις περιοχές επειδή έχει υποστεί μεγάλες απώλειες στα πολεμικά μέτωπα. Χαρακτήρισε τα δημοψηφίσματα προσβολή στις αρχές της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, στην ομιλία του αύριο στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, θα ασκήσει δριμεία κριτική στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Αν πραγματικά συμβεί αυτό (σ.σ. τα δημοψηφίσματα), οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ τις αξιώσεις της Ρωσίας σε οποιαδήποτε υποτιθέμενα προσαρτημένα μέρη της Ουκρανίας. Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ αυτά τα εδάφη ως οτιδήποτε άλλο πέραν από μέρος της Ουκρανίας. Απορρίπτουμε απερίφραστα τις ενέργειες της Ρωσίας» τόνισε.

Ο Σάλιβαν επικαλέστηκε αναφορές από την περιοχή ως απόδειξη ότι η Ρωσία ίσως θέλει να επιστρατεύσει ανθρώπους από τα κατεχόμενα εδάφη. Υποστήριξε μάλιστα ότι η Ρωσία «ψάχνει για (στρατιωτικό) προσωπικό» για να το ρίξει στη μάχη εναντίον της Ουκρανίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ουκρανία: Οι ΗΠΑ απορρίπτουν τα ρωσικά δημοψηφίσματα στις κατεχόμενες περιοχές – «Δεν θα τα αναγνωρίσουμε ποτέ»"

Ελληνοτουρκικά - Δένδιας: Ψευδή τα στοιχεία της Τουρκίας - Την καλούμε να επανέλθει στον χώρο της λογικής

«Οι τοποθετήσεις της Τουρκίας διευρύνουν κάθε φορά τα πλαίσια τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει η ανθρώπινη λογική» σχολίασε από τη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, απαντώντας στους ισχυρισμούς Ερντογάν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Κληθείς να σχολιάσει όσα είπε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος έδειξε φωτογραφίες νεκρών βρεφών, ισχυριζόμενος ότι είναι το αποτέλεσμα βίαιων επαναπροωθήσεων απο το ελληνικό Λιμενικό, ο κ. Δένδιας εγκάλεσε την Τουρκία για εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού και είπε ότι χρησιμοποιεί ψευδή στοιχεία, τα οποία έχουν απαντηθεί εδώ και δέκα ημέρες.

«Η χώρα η οποία ευθέως απειλεί με πόλεμο, η χώρα που έχει εκδώσει casus belli, που αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, έρχεται να μιλήσει για σχέσεις καλής γειτονίας» συνέχισε ο υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο περιθώριο της συνάντησης με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι.

«Η χώρα η οποία κατέχει εδάφη ξένων χωρών, μεταξύ των οποίων της Κυπριακής Δημοκρατίας, έρχεται να μιλήσει για συνθήκες ασφάλειας και συνεννόησης στην ανατολική Μεσόγειο» τόνισε στη συνέχεια, για να προσθέσει: «Αυτό που έχουμε να απαντήσουμε, είναι ότι καλά θα κάνει η Τουρκία να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και να επανέλθει το συντομότερο τουλάχιστον στον χώρο της λογικής».

«Οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί της τουρκικής πλευράς έχουν ακουστεί και απαντηθεί πολλές φορές» σχολίασε επίσης ο κ. Δένδιας.

«Κατ' αρχήν η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα, η οποία σέβεται απολύτως τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και βεβαίως τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας. Άλλωστε αυτό το αποδεικνύουν οι αριθμοί. Η μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα μεγαλώνει, διευρύνεται και ευημερεί. Θα ήταν καλό η Τουρκία να απαντήσει τι συνέβη στην ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη και πώς η ακμάζουσα άνω των 100.000 ανθρώπων μειονότητα έχει περιοριστεί σε 5.000 ανθρώπους. Ή, όπως κάποτε λεγόταν, η Τουρκία δεν δικαιούται δια να ομιλεί» κατέληξε.

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Ελληνοτουρκικά - Δένδιας: Ψευδή τα στοιχεία της Τουρκίας - Την καλούμε να επανέλθει στον χώρο της λογικής"

Καιρός αύριο: Καταιγίδες με ισχυρούς βοριάδες και πτώση θερμοκρασίας – Αναλυτική πρόγνωση

Φθινοπωρινός θα είναι ο καιρός αύριο, Τετάρτη (21.09.2022) σε όλη τη χώρα. Τοπικά θα εκδηλωθούν καταιγίδες που θα συνοδευτούν από δυνατούς βόρειους ανέμους και υποχώρηση του υδράργυρου.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜY): Στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα φθάσει τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση 

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στην κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται στη δυτική Μακεδονία από τη νύχτα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στα ανατολικά τοπικά 5 και από το βράδυ έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια θα ενταθούν.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στις Σποράδες βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στην Κρήτη μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα στις Κυκλάδες τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις το πρωί. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν στα βόρεια τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι. Το βράδυ τα φαινόμενα στα βόρεια θα ενταθούν.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 και το βράδυ έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Καταιγίδες με ισχυρούς βοριάδες και πτώση θερμοκρασίας – Αναλυτική πρόγνωση"

Απεργία ΜΜΜ: Στη Δικαιοσύνη προσέφυγαν ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ- Γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος της λειτουργίας του 1/3 των δρομολογίων

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγαν η ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) και η ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) προκειμένου να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει για αύριο Τετάρτη το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και στην οποία θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις αποφάσεις των σωματείων τους, την Τετάρτη δε θα κυκλοφορήσει στην Αθήνα κανένα Μέσο Μαζικής Μεταφοράς καθώς χειρόφρενο θα τραβήξουν λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ ακινητοποιημένοι στα αμαξοστάσια θα παραμείνουν και οι συρμοί των μέσων σταθερής τροχιάς.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η ΣΤΑ.ΣΥ.ζητά να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η εν λόγω απεργία, γιατί δεν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες προϋποθέσεις κήρυξής της. Ωστόσο, όπως αναφέρει, με δεδομένη τη γνωστοποίηση της απόφασης των Σωματείων το μεσημέρι της Τρίτης, κατέστη αδύνατη η εκδίκαση της προσφυγής της εταιρείας σήμερα προ της έναρξης της αυριανής απεργίας και ως εκ τούτου η εκδίκαση θα γίνει αύριο το πρωί.

Η εταιρεία ζητά προκαταβολικά συγνώμη από το επιβατικό κοινό, για την ταλαιπωρία και τις δυσκολίες που θα συναντήσει κατά τις αυριανές, μετακινήσεις του. Αντίστοιχα και η ΟΣΥ σημειώνει επίσης πως δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες προϋποθέσεις κήρυξης της απεργίας

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ethnos.gr», πάντως, η εκδίκαση της αγωγής της ΣΤΑΣΥ έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, πράγμα που καθιστά μάλλον αδύνατη την έκδοση της οποιασδήποτε απόφασης πριν τις 14.00 οπότε ακόμα και αν δρομολογηθούν συρμοί τις απογευματινές ώρες το επιβατικό κοινό θα είναι ακάλυπτο στη μετακίνησή του προς την εργασία του.

Γιατί δεν εφαρμόζεται η ελάχιστη εγγυημένη λειτουργία στα ΜΜΜ

Απορία στο επιβατικό κοινό προκαλεί συχνά η μη εφαρμογή των ρυθμίσεων του νόμου που έχει ψηφιστεί και υποχρεώνει εταιρίες κοινής ωφέλειας μεταξύ των οποίων και τις συγκοινωνιακές εταιρίες, να εκτελούν τη λεγόμενη «ελάχιστη εγγυημένη υπηρεσία» κατά τη διάρκεια απεργιών, δηλαδή το 33% των καθημερινών δρομολογίων. Ορίζει με άλλα λόγια ότι θα πρέπει να κυκλοφορεί το ένα τρίτο των συρμών, των λεωφορείων, των τρόλεϊ κ.ο.κ. ανεξαρτήτως ποιοι και πόσοι εργαζόμενοι θα πρέπει βρίσκονται στα πόστα τους, για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα.

Ειδικότερα όσον αφορά στην περίπτωση απεργιακής κινητοποίησης στο μετρό και στα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι οδηγοί δεν θα τραβούν καθολικό χειρόφρενο, αλλά θα εκτελείται το 1/3 των δρομολογίων.

Το προσωπικό της ελάχιστης εγγυημένης λειτουργίας δε θα πρέπει να συγχέεται με το λεγόμενο προσωπικό ασφαλείας, το οποίο απασχολείται σε κάθε κινητοποίηση με βασικό αντικείμενο όχι τη λειτουργία των μέσων, αλλά τη φύλαξη αμαξοστασίων, σταθμών, συρμών και εγκαταστάσεων των εταιριών.

Ωστόσο παρά το γεγονός ότι έχει παρέλθει περίπου μία διετία από την ψήφιση του εν λόγω νόμου έως τώρα δεν έχει εφαρμοστεί καθώς φαίνεται ότι αναδεικνύεται ως ένας μη εφαρμόσιμος νόμος στην πράξη αφού κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να βγαίνει για παράδειγμα για δρομολόγια ο ένας στους τρεις συρμούς του μετρό. Κι αυτό διότι εκτιμάται πως λόγω του συνωστισμού που θα υπάρχει σε σταθμούς και αποβάθρες εξαιτίας των μεγάλων χρονοαποστάσεων, πολλαπλασιάζεται η πιθανότητα ατυχημάτων.

Όπως επισημαίνει στο «ethnos.gr» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον ΗΣΑΠ, Πάνος Κοντογιάννης, τα σωματεία μαζί με τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ έχουν ήδη προχωρήσει τη διαδικασία ώστε να βρεθεί τρόπος εφαρμογής του προσωπικού ελάχιστης εγγυημένης λειτουργίας, χωρίς όμως ακόμα να υπάρχει αποτέλεσμα: «Για το θέμα ακολουθήσαμε τη διαδικασία διαιτησίας στον ΟΜΕΔ αλλά δεν μπορέσαμε να συμφωνήσουμε σε συγκεκριμένο πλάνο. Και ο ΟΜΕΔ βρίσκεται σε δύσκολη θέση διότι γίνεται αντιληπτό ότι ούτε μπορείς να έχεις επιβίβαση - αποβίβαση ανά τρεις σταθμούς, ούτε και να εφαρμόσεις χρονοαποστάσεις 14 ή 21 λεπτών. Θα γίνεται χαμός στις αποβάθρες και θα είναι ζήτημα χρόνου να συμβεί ατύχημα».

Τη διαδικασία στον ΟΜΕΔ για τον καθορισμό σχεδίου για το προσωπικό ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας ώστε να μπορούν να γίνονται δρομολόγια σε ημέρες απεργιών, καθώς και το ότι σε πρώτη φάση δεν επιτεύχθηκε συμφωνία, επιβεβαίωσε με τοποθέτησή της και η εταιρία προσθέτοντας πως αυτή τη στιγμή είναι υπό επεξεργασία μία νέα πρόταση.

«Για το προσωπικό ελάχιστης εγγυημενης υπηρεσίας, ούτως ώστε να μπορούν να γίνονται δρομολόγια, η ΣΤΑΣΥ, όπως προβλέπει ο νόμος, ζήτησε από τον Απρίλιο από τον ΟΜΕΔ την παροχή υπηρεσιών Μεσολάβησης, για την κατάρτιση ειδικής συμφωνίας για τον καθορισμό του προσωπικού αυτού. Στον πρώτο κύκλο συνομιλιών μεταξύ των 2 μερών, Διοίκησης και Σωματείων Εργαζομένων, δεν επιτευχθεί συμφωνία. Αυτή τη στιγμή επεξεργαζόμαστε νέα πρόταση προς κατάθεση στον ΟΜΕΔ εντός των νόμιμων προθεσμιών», τόνιζαν κύκλοι της ΣΤΑΣΥ.

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργία ΜΜΜ: Στη Δικαιοσύνη προσέφυγαν ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ- Γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος της λειτουργίας του 1/3 των δρομολογίων"

Ερντογάν στον ΟΗΕ: Η Ελλάδα κάνει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Με ακραίους χαρακτηρισμούς αναφέρθηκε στην Ελλάδα ο… ειρηνοποιός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την ομιλία του στην 77η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού ανέφερε ότι “το όραμα της εξωτερικής μας πολιτικής είναι η ειρήνη”, εξαπέλυσε τα πυρά του κατά της Ελλάδας με αφορμή το προσφυγικό, δείχνοντας μάλιστα και φωτογραφίες νεκρών προσφυγόπουλων. “Δεν θέλουμε να δούμε άλλα πτώματα μωρών, όπως του Αϊλάν, να ξεβράζονται στις ακτές μας”, είπε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι την περασμένη εβδομάδα ένα μωρό 9 μηνών και ένα παιδί 4 ετών έχασαν τη ζωή τους γιατί η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους. Μάλιστα, κάλεσε τον ΟΗΕ να πει “stop” στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει η Ελλάδα. 

“Η Ελλάδα διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Οι Έλληνες τυραννούν τους πρόσφυγες στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Δεν θελουμε τα πτώματα παιδιών σαν τον Αϊλάν να ξεβράζονται στις ακτές μας. Η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο. Την περασμένη εβδομάδα δυο μικρά παιδιά έχασαν την ζωή τους γιατί η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους. Είναι η ώρα για την ΕΕ και τον ΟΗΕ να πουν stop σε τέτοια εγκλήματα, που είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας”.

“Γελοίοι όσοι επιδιώκουν να κάνουν επίδειξη δύναμης”

Στη συνέχεια ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτήρισε “γελοία” την Ελλάδα που “επιδιώκει να κάνει επίδειξη δύναμης”. “Στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο θέλουμε να λυθούν όλα με βάση τους κανόνες της καλής γειτονίας και με βάση το διεθνές δίκαιο. Στην ανατολική Μεσόγειο η διατήρηση της ειρήνης εξαρτάται από τον σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των πλευρών. Η Ελλάδα να αφήσει κατά μέρος τις προκλήσεις και την κλιμάκωση και να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις μας για αλληλεγγύη και συνεργασία. Πιστεύουμε ότι η ευρωμεσογειακή σύνοδος που έχουμε προτείνει θα υπηρετήσει αυτό τον σκοπό. Ποτέ δεν έκαναν ένα θετικό βήμα και αυτό δείχνει ποιος θέλει ειρήνη και σταθερότητα και ποιος θέλει να προκαλεί και να δημιουργεί συρράξεις.
Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και δεν θα υποκύψουμε στις πολιτικές κλιμάκωσης που ακολουθούν άλλες χώρες”.

“Να αναγνωριστεί επίσημα η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”

“Ακόμα και στο Κυπριακό θέλουμε λύση με μόνιμο και δίκαιο τρόπο. Πρέπει να αποδεχθούν όλοι ότι υπάρχουν δυο κράτη και δυο έθνη στην Κύπρο και πρέπει να το σεβαστούν όλοι αυτό. Οι τουρκοκύπριοι έχουν ίδια δικαώματα. Θα θέλαμε να ζητήσουμε από την διεθνή κοινότητα να τερματίσει τις κυρώσεις και το εμπάργκο και να σταματήσει αυτή η τυραννία.
Η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και κάνουν παναπροωθήσεις στο Αιγαίο με απάνθρωπο τρόπο και εφαρμόζουν ανάλογες πολιτικές στην τουρκική μειονότητα της Θράκης αγνοώντας τις υποχρεώσεις τους.
Αυτό που θέλουμε να δούμε είναι η Ελλάδα να κάνει ότι προσπαθεί και να ζητήσουμε από την ΕΕ να μην κάνει τα στραβά μάτια”.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν στον ΟΗΕ: Η Ελλάδα κάνει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας"

ΕΟΔΥ: Στους 19 οι θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Συνολικά έχουν διαγνωστεί στην Ελλάδα, από την αρχή της περιόδου 2022, μέχρι 20 Σεπτεμβρίου, 235 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα 152 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 83 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (πχ εμπύρετο νόσημα)/δεν είχε εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, διαγνώσθηκαν 39 νέα κρούσματα, σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ.

Έχουν καταγραφεί 19 θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 62 ετών.

Ένας επιπλέον θάνατος ασθενούς με διαγνωσμένη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου αποδόθηκε σε άλλα συνυπάρχοντα προβλήματα υγείας.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΔΥ: Στους 19 οι θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου "

Επιδημιολογικό δελτίο: Αύξηση στα κρούσματα, λόγω σχολείων - Σύσταση για μάσκες - 17 θάνατοι την ημέρα

Αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων και μείωση στον αριθμό των θανάτων από CoViD, καταγράφηκε στο εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ, το οποίο δημοσιοποιήθηκε σήμερα και περιλαμβάνει στοιχεία από τις 12 έως τις 18 Σεπτεμβρίου. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Οργανισμού, παρατηρείται μικρή αύξηση (7%) των κρουσμάτων, η οποία εντοπίζεται, κυρίως, σε άτομα που ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες 6-12 και 13-18 ετών. Η αύξηση είναι αναμενόμενη λόγω της έναρξης της σχολικής χρονιάς και της αύξησης του αριθμού επαφών μεταξύ των παιδιών και των εφήβων.

Για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού συστήνεται η τήρηση των προληπτικών μέτρων στα παιδιά, τους εφήβους, και τους ενήλικες όπως, η έγκαιρη απομόνωση, η πραγματοποίηση διαγνωστικών εξετάσεων και η έγκαιρη διάγνωση, η αποφυγή επαφής με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, καθώς και η ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας για όσους παρουσιάζουν συμπτώματα. Γενικά, η χρήση της μάσκας ενθαρρύνεται σε κλειστούς χώρους.

Από το σύνολο θανάτων της εβδομάδας, οι 25 (23%) καταγράφηκαν 29 μέρες μετά την ημερομηνία εργαστηριακής επιβεβαίωσης της λοίμωξης COVID-19.

Τα στοιχεία έχουν ενσωματωθεί στο γράφημα του iatronet.gr με την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας και παρατίθενται συνοπτικά στον ακόλουθο πίνακα.

   12 έως 18 Σεπτεμβρίου  5 έως 11 Σεπτεμβρίου
Κρούσματα εβδομάδας 36.146  33.590   
Σύνολο κρουσμάτων  4.875.215    4.838.811    
Νέοι θάνατοι  111 + 5*  129 + 8* 
Σύνολο θανάτων  33.010   32.894        
Διασωληνωμένοι  82 101
Εισαγωγές ανά ημέρα   117   113  
Σύνολο τεστ PCR 12.518.348   12.453.140   
Σύνολο rapid tests  80.960.150   80.409.070    
Τεστ εβδομάδας 616.288  580.195   
Τεστ ημέρας 88.041  82.885   
Θετικότητα τεστ 5,87%   5,79%    
Επαναλοιμώξεις (σύνολο) 24%  22% 

* Πραγματοποιήθηκε ενσωμάτωση θανάτων που καταγράφηκαν με καθυστέρηση στο Εθνικό Μητρώο COVID.

Από τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν σήμερα:

  • 10.466 καταγράφηκαν στην Αττική.
  • 4.585 αφορούν τη Θεσσαλονίκη.

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 1.333 από την Ανατολική Αττική.
  • 1.844 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας.
  • 360 από τη Δυτική Αττική.
  • 1.232 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας.
  • 2.886 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας.
  • 1279 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας.
  • 1.421 από τον Πειραιά.
  • 111 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιδημιολογικό δελτίο: Αύξηση στα κρούσματα, λόγω σχολείων - Σύσταση για μάσκες - 17 θάνατοι την ημέρα"

Χωρίς αναισθησιολόγους τα νοσοκομεία: Αναβάλλονται χειρουργεία

Δύσκολη είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας καθώς, λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων, τα προγραμματισμένα χειρουργεία πηγαίνουν πίσω και δημιουργούνται τεράστιες λίστες αναμονής, που μπορούν να φτάσουν και τους έξι μήνες.

Ενδεικτικά, στο νοσοκομείο Παίδων πριν το 2011 υπήρχαν 24 αναισθησιολόγοι και σήμερα υπηρετούν 10. Παλιότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, γίνονταν μέχρι και 40 χειρουργεία την ημέρα, ενώ πλέον ανέρχονται σε 25 με 30 την εβδομάδα.

Yπάρχουν περιπτώσεις που υπάρχει μόνο ένας αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο.

Κάποιους από τους λόγους που έχουν οδηγήσει στην έλλειψη αναισθησιολόγων στο ΕΣΥ είναι η απουσία προσλήψεων και οι χαμηλοί μισθοί, κάνοντας πολλούς γιατρούς να επιλέγουν τον ιδιωτικό τομέα, καθώς οι μισθοί εκεί είναι υψηλότεροι.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Χωρίς αναισθησιολόγους τα νοσοκομεία: Αναβάλλονται χειρουργεία"

Ξεκινά νέες, τρισδιάστατες έρευνες το Oruc Reis – Έτοιμο σε ένα μήνα

Νέες έρευνες αναμένεται να ξεκινήσει το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ.

Σε επίσκεψή του στο πλοίο, το οποίο βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα, όπου συνεχίζονται οι έρευνες και γεωτρήσεις για φυσικό αέριο, ο Ντονμέζ τόνισε ότι το σεισμικό ερευνητικό πλοίο ήταν κυρίως προετοιμασμένο για τη διεξαγωγή δισδιάστατων σεισμικών ερευνών.

Τώρα, αυτό γίνεται ικανό να εκτελεί τρισδιάστατη σεισμική έρευνα, όπως το Barbaros. Αυτή τη στιγμή ο εξοπλισμός συναρμολογείται. Σε ένα μήνα ελπίζω να ολοκληρώσουμε τις εργασίες εκσυγχρονισμού εδώ (στη Μαύρη Θάλασσα) και να το στείλουμε στη νέα του αποστολη” σημείωσε.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκινά νέες, τρισδιάστατες έρευνες το Oruc Reis – Έτοιμο σε ένα μήνα"

Ένοπλος επιχείρησε να μπει στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τρίτης (20.09.2022) στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στην Πέτρου Ράλλη όταν επιχείρησε να μπει στο κτίριο άνδρας με όπλο. 

Όλα έγιναν λίγο πριν από τις 14:00 το μεσημέρι. Ένας άνδρας με το όπλο, με τσαντάκι στη μέση, βρέθηκε στο κτίριο όπου στεγάζονται τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας και θέλησε να περάσει από την πύλη. 

Δεδομένου πως δεν είχε ραντεβού, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι, πριν μπει στο κτίριο, του έγινε ο απαραίτητος έλεγχος και διαπιστώθηκε ότι στο τσαντάκι του είχε όπλο, το οποίο όπως προέκυψε από τον έλεγχο ήταν Γκλοκ.

Το οποίο όπλο, έφερε νόμιμα αλλά προκάλεσε συναγερμό πως ακόμη κι έτσι το πήρε μαζί του για να πάει, χωρίς ραντεβού, στα εγκληματολογικά της ΕΛ.ΑΣ. 

Άλλες πηγές, πάντως, αναφέρουν ότι ο ένοπλος άνδρας κατάφερε να φτάσει έως το αμφιθέατρο του κτιρίου κι εκεί να τον σταματήσουν αστυνομικοί που κατέβηκαν από τα γραφεία. 

Από την πρώτη έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι δεν είναι αστυνομικός αλλά οδηγός υψηλόβαθμου στελέχους ιδιωτικής εταιρίας. 

Ο άνδρας δεν φαίνεται να είναι καλά ψυχολογικά. Έχει μεταφερθεί στο τμήμα για τις περαιτέρω ενέργειες.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ένοπλος επιχείρησε να μπει στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας"

Δεμίρης: Νόμιμη η επισύνδεση για Ανδρουλάκη

Την τήρηση όλων των νόμιμων διαδικασιών για την επισύνδεση του κ. Νίκου Ανδρουλάκη υπερασπίστηκε ο νυν διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης στην εξεταστικής επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

«Η διαδικασία για την επισύνδεση του κ. Ανδρουλάκη τηρήθηκε απόλυτα και σε όλα τα επίπεδα. Ξεκίνησε από εκεί που έπρεπε να ξεκινήσει, έφτασε εκεί που έπρεπε να φτάσει και εγκρίθηκε όπως έπρεπε να εγκριθεί» φέρεται να είπε για να προσθέσει σε άλλο σημείο «Αν θέλει ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί να πάει να ενημερωθεί από τον εισαγγελέα για τις υποψίες που οδήγησαν στην επισύνδεση, όχι δημόσια».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Δεμίρης απέφυγε να αναφερθεί στην ουσία της υπόθεσης εξηγώντας ότι δεσμεύεται από τη ρήτρα εχεμύθειας ωστόσο φέρεται να πρόσθεσε πως η νομιμότητα τηρήθηκε και για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών φέρεται να τόνισε πως στην ΕΥΠ λειτουργεί αυτοματοποιημένος μηχανισμός καταστροφής των ψηφιακών αρχείων αν και τόνισε ότι από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του έχει ζητήσει την διακοπή καταστροφής των αρχείων.

Ο κ. Δεμίρης ξεκαθάρισε ότι η ΕΥΠ δεν χρησιμοποιεί το Predator και τόνισε ότι υπάρχει τριπλό ελεγκτικό φίλτρο για τις ενέργειες της υπηρεσίας (εισαγγελέας, ΑΔΑΕ, Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας). Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις μελών της Επιτροπής για το αν θα μπορούσε να άρει το απόρρητο ο Πρωθυπουργός, ο κ. Δεμίρης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δήλωσε ότι «αν και βάσει νόμου θα μπορούσε να γίνει, δεν είμαι σίγουρος ότι η άρση απορρήτου από τον ΠΘ θα ήταν χρήσιμη, σε μια υπηρεσία που από τη φύση της χρειάζεται μυστικότητα για λόγους εθνικής ασφαλείας».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Δεμίρης: Νόμιμη η επισύνδεση για Ανδρουλάκη"

ΕΚΑ: Τετάρτη 24ωρη απεργία για τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ

Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Απεργίας για την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου , ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ που πλήττονται από το εν λόγω σχέδιο νόμου.

Με το προαναφερόμενο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών εισάγονται διατάξεις με τις οποίες:

  1. Κατακρημνίζεται το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων στις Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς με την εισαγωγή ρυθμίσεων που οδηγούν σε εργαζόμενους δύο ταχυτήτων.
  2. Ακυρώνονται οι επιχειρησιακές Σ.Σ.Ε. και οι Κανονισμοί Εργασίας για τους νεοπροσλαμβανόμενους.
  3. Ανοίγει η πόρτα για ενοικιαζόμενους εργαζόμενους και στις Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς.
  4. Καταργείται ή πλήρης απασχόληση και η απασχόληση αορίστου χρόνου με τη δυνατότητα πρόσληψης εκτάκτων υπαλλήλων και μάλιστα όχι σε υποστηρικτικά συστήματα αλλά και σε βασικές ειδικότητες όπως οδηγοί ή τεχνίτες στις επιχειρήσεις δημοσίων μεταφορών.
  5. Εκμηδενίζεται ο ρόλος του ΑΣΕΠ στο σύστημα προσλήψεων σε τυπικό έλεγχο λίγων ημερών που δεν θα ολοκληρώνεται ποτέ, δίνοντας τη δυνατότητα σε επιτροπές των ίδιων των εταιρειών να καθορίζουν τον τρόπο επιλογής προσωπικού εισάγοντας πλέον και την έωλη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.
  6. Φαλκιδεύει τη δυνατότητα των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ και τις θυγατρικές του να υπάγονται στο σύστημα κινητικότητας του Ν. 4440/2016.
  7. Επιτρέπει την παροχή συγκοινωνιακού έργου σε ιδιώτες σε μόνιμη βάση.
  8. Εκποιεί περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου κατά τη βούληση του εκάστοτε Υπουργού Οικονομικών.
  9. Εξαιρεί από το δίκαιο των Δημοσίων Συμβάσεων για την ΕΕΣΥΠ και τις λοιπές θυγατρικές της.
  10. Ανοίγει τον δρόμο για την πλήρη ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ.

Απαιτούμε:

  1. Άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών περί Εταιρικής διακυβέρνησης των Ανωνύμων Εταιρειών του Δημοσίου και των λοιπών θυγατρικών της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας κλπ. που έχει εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή.
  2. Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα όλων των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών.
  3. Άμεση υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στις Δημόσιες Επιχειρήσεις στις οποίες δεν έχουν υπογραφεί.
  4. Κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας με την πρόσληψη προσωπικού αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης, με την ουσιαστική εποπτεία του ΑΣΕΠ.
  5. Επαναφορά της δυνατότητας των κοινωνικών εταίρων (οργανώσεων εργαζομένων και διοικήσεων ΔΕΚΟ) να συμφωνούν μισθολογικούς και μη όρους με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Για το ΕΚΑ είναι επιτακτική ανάγκη τόσο η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών όσο και η προστασία των θέσεων εργασίας αλλά και των όρων εργασίας του προσωπικού το οποίο πρέπει να απασχολείται στις κομβικές αυτές θέσεις, με σχέση αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης.

Είναι ανεπίτρεπτο να υποβαθμίζονται έτι περαιτέρω οι επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις στις επιχειρήσεις αυτές, τη στιγμή που στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ήδη, είναι στα σκαριά σχέδιο Οδηγίας με την οποία υποχρεώνονται τα Κράτη-Μέλη να ενισχύσουν τις κλαδικές και διακλαδικές συλλογικές διαπραγματεύσεις ως ουσιαστικό παράγοντα για την προστασία των εργαζομένων.

Απεργιακή συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών (οδός Νίκης) στις 12 μ.μ.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΚΑ: Τετάρτη 24ωρη απεργία για τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ"

Πέτρος Τατσόπουλος: Ζητά εισαγγελική παρέμβαση για τον «ρασοφόρο τσαρλατάνο» στον ναό των Αγίων Ισιδώρων

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τα «θαύματα» που καταγράφονται στον ιερό ναό των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό, με εκατοντάδες πιστούς να συρρέουν την περασμένη εβδομάδα λόγω και του εορτασμού του Τιμίου Σταυρού, ζήτησε ο Πέτρος Τατσόπουλος με αναρτήσεις του στο Facebook.

O συγγραφέας και πρώην βουλευτής χαρακτηρίζει «τραγική χώρα» την Ελλάδα καθώς, όπως αναφέρει, είναι «η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που, όχι μονάχα δεν καλεί σε απολογία έναν serial απατεώνα σαν τον ρασοφόρο Δημήτρη Λουπασάκη, αλλά κι επιτρέπει ανερυθρίαστα να τον κάνουν δεκτό μετά βαϊων και κλάδων ο υπουργός εθνικής άμυνας και ο πρωθυπουργός».

Απευθυνόμενος, μάλιστα, στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, ο Πέτρος Τατσόπουλος αναφέρει: «Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, εάν διατηρείς έστω και αμυδρή ανάμνηση από τον καιρό που έγραφες το 700σέλιδο παραπεμπτικό βούλευμά σου εναντίον των ναζιστών της Χρυσής Αυγής, σταμάτα τα εθιμοτυπικά πέρα-δώθε με τους υψηλόβαθμους ρασοφόρους σκοταδιστές και ξεκίνα την πρώτη εις βάθος έρευνα για το μεγαλύτερο διαχρονικό σκάνδαλο στη σύγχρονη Ελλάδα: την εμπορία "θαυμάτων". Η συνείδησή σου δεν ζητάει από εσένα τίποτε λιγότερο»



Σε δεύτερη ανάρτησή του επαναλαμβάνει, μάλιστα, το αίτημά του για παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την υπόθεση του ιερού ναού των Αγίων Ισιδώρων συμπληρώνοντας «να παρέμβει η δικαιοσύνη έστω και αν στραφεί εναντίον μου. Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου -αρκεί ο Λουπασάκης και κάθε Λουπασάκης, κάθε ρασοφόρος τσαρλατάνος, να κληθεί να λογοδοτήσει. Ευχαριστώ».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πέτρος Τατσόπουλος: Ζητά εισαγγελική παρέμβαση για τον «ρασοφόρο τσαρλατάνο» στον ναό των Αγίων Ισιδώρων"

Μεντβέντεφ: Λουγκάνσκ και Ντόνετσκ να κάνουν δημοψηφίσματα ώστε να εναχθούν στην Ρωσία

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι είναι ζωτικής σημασίας για τους φιλορώσους αυτονομιστές στην Ουκρανία να κάνουν δημοψηφίσματα προκειμένου ώστε το Λουγκάνσκ και το Ντονέτσκ να προσαρτηθούν στη Ρωσία.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Μεντβέντεφ δήλωσε ότι είναι ζωτικής σημασίας οι αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ να γίνουν επισήμως μέρος της Ρωσίας ώστε να προστατευθούν τα συμφέροντά τους και προκειμένου να δικαιολογηθεί περαιτέρω η χρήση στρατιωτικής βίας από τη Ρωσία.

Χθες Δευτέρα οι ηγέτες των δύο Λαϊκών Δημοκρατικών συμφώνησαν να «συντονίσουν» τις προσπάθειές τους για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων με στόχο την ένταξή των δύο ουκρανικών περιφερειών στη Ρωσία.

«Τα δημοψηφίσματα στο Ντονμπάς είναι ζωτικής σημασίας, όχι μόνο για τη συστηματική προστασία των κατοίκων των Λαϊκών Δημοκρατικών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ και των άλλων απελευθερωμένων περιοχών, αλλά επίσης και για την αποκατάσταση της ιστορικής δικαιοσύνης», τόνισε ο Μεντβέντεφ σε ανάρτησή του στο Telegram.

Ο Μεντβέντεφ, που είναι πλέον αναπληρωτής πρόεδρος του ισχυρού Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, επεσήμανε ότι η Μόσχα θα πρέπει να επιτρέψει στις δύο περιοχές να ενταχθούν στη Ρωσία καθώς αυτό θα προσφέρει μία ακόμη δικαιολογία στο Κρεμλίνο για τη χρήση βίας στην Ουκρανία.

Προσάρτηση προκειμένου να δικαιολογηθούν πολεμικές επιχειρήσεις

«Η καταπάτηση του εδάφους της Ρωσίας είναι ένα έγκλημα το οποίο μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε όλες τις αμυντικές δυνάμεις», εξήγησε.

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές στο Ντονμπάς – που αποτελείται από τις δύο αυτοανακηρυχθείσες επαρχίες—συζητούν για την ένταξή τους στη Ρωσία από το 2014, όταν προσπάθησαν για πρώτη φορά να φύγουν από τον έλεγχο του Κιέβου.

Οι διορισμένοι από τη Μόσχα αξιωματούχοι σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας που έχουν καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις μετά την εισβολή στη χώρα – η Χερσώνα και η Ζαπορίζια—αναφέρουν επί μήνες ότι επιθυμούν να διεξαγάγουν δημοψηφίσματα για την ένταξή τους στη Ρωσία.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν θέσει όλη την επαρχία Λουγκάνσκ υπό τον έλεγχό τους. Μεγάλες περιοχές που διεκδικεί η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ εξακολουθούν να βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας και το Κίεβο ελέγχει περιοχές τόσο στη Χερσώνα όσο και τη Ζαπορίζια.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεντβέντεφ: Λουγκάνσκ και Ντόνετσκ να κάνουν δημοψηφίσματα ώστε να εναχθούν στην Ρωσία"

Ηλεία - Θρίλερ με 68χρονο στην Εφύρα - Βρέθηκε νεκρός με βαθύ τραύμα στο κεφάλι - Σε εγκληματική ενέργεια καταλήγουν οι αρχές

Αστυνομικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στην περιοχή της Εφύρας.

Ένας 68χρονος o X.A.,βρέθηκε νεκρός μέσα στο χώρο της επιχείρησης του από τον αδερφό του και σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr φέρει βαθύ τραύμα στο κεφάλι.

Οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και στο σημείο έχει κληθεί ιατροδικαστής προκειμένου να εξετάσει τη σορό του 68χρονου και τα τραύματα που φέρει.

Σύμφωνα με άλλες πηγές του ilialive.gr ο αδερφός του 68χρονου ενημέρωσε τις αρχές πως εντόπισε εντός του χώρου της επιχείρησης - που διαθέτει και χώρο διαμονής, τον αδερφό του νεκρό με τραύμα στο κεφάλι.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί από την Ασφάλεια Αμαλιάδας και την Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας, αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τελικά λόγω της διερεύνησης που ακολουθεί δεν παρέλαβε το πτώμα.

Σήμερα το πρωί αναμένεται να φτάσει Ιατροδικαστής από την Πάτρα προκειμένου να ρίξει περισσότερο φως στα αίτια θανάτου του 68χρονου.

Αν πρόκειται δηλαδή για δυστύχημα ή εγκληματική ενέργεια, με τη δεύτερη να μην έχει αποκλειστεί.

efura 2

Παρέμειναν όλη τη νύχτα οι αστυνομικοί στο χώρο που βρέθηκε νεκρός ο 68χρονος εξετάζοντας όποια στοιχεία υπάρχουν. Λίγο πριν τις δέκα το πρωί έφτασε στο χώρο ο Ιατροδικαστής Πατρών κ. Γκότσης όπου εξετάζει αυτή την ώρα τη σορό του 68χρονο.

Σε εγκληματική ενέργεια οδηγούν τα μέχρι τώρα στοιχεία των Αρχών σε ότι αφορά το θάνατό του 68χρονου Χ.Α. στην Εφύρα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ιατροδικαστής από την αυτοψία διαπίστωσε τραύμα από θλων όργανο.

Δείτε video:

efura 3

efura 4

efura 5

efura 6

efura 7

ilialive

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεία - Θρίλερ με 68χρονο στην Εφύρα - Βρέθηκε νεκρός με βαθύ τραύμα στο κεφάλι - Σε εγκληματική ενέργεια καταλήγουν οι αρχές "

Κατέρρευσε γέφυρα στα Μέγαρα - Δύο τραυματίες

Κατέρρευσε τμήμα της γέφυρας Καρδατάς στα Μέγαρα κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης και επισκευής, στον κόμβο Νέας Περάμου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο εργάτες. 

Το ατύχημα σημειώθηκε περίπου στις 9 το πρωί της Τρίτης στο ύψος του 39ου χιλιόμετρου της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου.

Ο ένας από τους χειριστές μηχανημάτων που συμμετείχαν στις εργασίες απεγκλωβίστηκε από πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο.

cnn

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατέρρευσε γέφυρα στα Μέγαρα - Δύο τραυματίες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news