facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Τροχαίο στη Λ. Κορωπίου - Μαρκοπούλου: Ταυτοποιήθηκε ο οδηγός του ΙΧ που εμπλέκεται στο δυστύχημα

Ταυτοποιήθηκε ο οδηγός ΙΧ που εμπλέκεται στο θανατηφόρο τροχαίο στη Λεωφόρο Κορωπίου – Μαρκοπούλου το πρωί της περασμένη Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 40χρονο ιδιωτικό υπάλληλο, Ελληνικής υπηκοότητας αλλά κατόχου ολλανδικού διαβατηρίου.

Ο άνδρας προσήχθη αλλά δεν συνελήφθη λόγω της παρέλευσης του αυτοφώρου, ωστόσο σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Οι αστυνομικοί εξέτασαν το αυτοκίνητο του 40χρονου, το οποίο δεν φέρει ίχνη τροχαίου.
Ωστόσο, στο υλικό που έχουν συγκεντρώσει αστυνομικοί ο άνδρας φαίνεται να κάνει αρκετές επικίνδυνες προσπεράσεις.

Παρότι ο άνδρας αρχικά αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στο δυστύχημα, όταν οι αστυνομικοί του έδειξαν τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει παραδέχτηκε ότι έκανε τις προσπεράσεις.

Το τροχαίο σημειώθηκε στο 28ο χλμ Κορωπίου – Μαρκοπούλου το πρωί της Παρασκευής 17 Μαΐου.
Ένα βυτιοφόρο, που μετέφερε πετρέλαιο, συγκρούστηκε με ένα φορτηγό με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άτομα.

cnn
Διαβάστε Περισσότερα » "Τροχαίο στη Λ. Κορωπίου - Μαρκοπούλου: Ταυτοποιήθηκε ο οδηγός του ΙΧ που εμπλέκεται στο δυστύχημα"

Θεσσαλονίκη: 6 συλλήψεις και 25 προσαγωγές διαδηλωτών έξω από την ομιλία Τσίπρα στο λιμάνι

Σε περίπου 25 προσαγωγές και 6 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία έξω από το χώρο όπου διεξαγόταν η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.

Οι προσαχθέντες και οι συλληφθέντες είχαν βρεθεί από νωρίς έξω από τον Α' προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης για να διαμαρτυρηθούν κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Τους έξι συλληφθέντες βαρύνει η κατηγορία της απείθειας, καθώς σύμφωνα με τη δικογραφία δεν υπάκουσαν στις υποδείξεις των αστυνομικών οργάνων.

Οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του πρωθυπουργού.

thestival
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: 6 συλλήψεις και 25 προσαγωγές διαδηλωτών έξω από την ομιλία Τσίπρα στο λιμάνι"

Βανδάλισαν το γραφείο του Πρύτανη στην ΑΣΟΕΕ (εικόνες)

Εισβολή αγνώστων στο γραφείο του Πρύτανη σήμερα το πρωί καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών την οποία συνοδεύει και με σχετικές φωτογραφίες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «ομάδα αγνώστων (περίπου 10 ατόμων), με κρυμμένα τα αναγνωριστικά των προσώπων τους, εισέβαλαν με τρόπο βίαιο και τρομοκρατικό, την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019, στις 11:50, στο γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αφού βεβήλωσαν το χώρο του γραφείου με αναγραφή συνθημάτων και ανάρτηση αφισών, απείλησαν και ύβρισαν τον Πρύτανη κατηγορώντας τον ότι συνεργάζεται με την αστυνομία για την δίωξη του παρεμπορίου στους χώρους γύρω από τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος».

«Τέτοιες έκνομες και αντιδημοκρατικές ενέργειες δεν έχουν θέση στο Πανεπιστήμιο. Η πολιτεία οφείλει να εγγυηθεί την δημοκρατική και εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου Πανεπιστημίου. Η παρατεταμένη ανοχή στην παρανομία που ενδημεί στην ευρύτερη των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος περιοχή, μόνο δυσμενείς συνέπειες έχει στη λειτουργία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, η Ασφάλεια Αττικής ανακοίνωσε ότι εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Οι τρεις συλληφθέντες δρούσαν γύρω από την πλατεία Βικτωρίας και μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας σε διαμέρισμα βρέθηκαν πάνω από 1.000 συσκευασίες ναρκωτικών, κάθε είδους, έτοιμες προς πώληση.

οικονομικό πανεπιστήμιο - εισβολή - Πρύτανης

οικονομικό πανεπιστήμιο - εισβολή - Πρύτανης

οικονομικό πανεπιστήμιο - εισβολή - Πρύτανης

ant1news
Διαβάστε Περισσότερα » "Βανδάλισαν το γραφείο του Πρύτανη στην ΑΣΟΕΕ (εικόνες)"

Ο Χ.Σπίρτζης δικαιολογεί τα γκράφιτι στο μετρό Θεσσαλονίκης: «Καλλιτεχνική δημιουργία»

Με ιδιαίτερο τρόπο σχολίασε ο Χρήστος Σπίρτζης τους βανδαλισμούς σε συρμούς του μετρό Θεσσαλονίκης, λίγες ημέρες μετά την άφιξή τους στο αμαξοστάσιο, αφού ανέφερε ότι είναι… απάντηση στους επικριτές του, ενώ τόνισε ότι το γκράφιτι αποτελεί έκφραση καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Τις προηγούμενες ημέρες κάποιοι κατάφεραν να μπουν στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας και να γεμίσουν με γκράφιτι τους συρμούς του μετρό Θεσσαλονίκης. Σε έναν από αυτούς έγραψαν «Welcome home baby», το οποίο ο κ. Σπίρτζης ερμήνευσε ως απάντηση σε όσους επέκριναν την πρόσφατη παρουσία του στο κεντρικό αμαξοστάσιο, όταν μπήκε το πρώτο βαγόνι στις ράγες.



«Το "Welcome home baby" είναι αν θέλετε και η απάντηση σε τέσσερα πρωτοσέλιδα κεντρικών εφημερίδων της Νέας Δημοκρατίας, που υποτίθεται ότι έχουν και μία σοβαροφάνεια, τα οποία μέσα μία μέρα πριν μας έλεγαν, ότι κάνουμε εγκαίνια στα βαγόνια. Αντί να τους ενημερώσουν αυτοί που για δεκαετίες δεν ολοκλήρωναν το μέτρο ή δεν προχωρούσαν το έργο, να το πω πιο κομψά, ότι υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες χρονικές στιγμές, χρονικά ορόσημα, χρονοδιάγραμμα, πότε θα έρθουν οι συρμοί, τι πρέπει να γίνει για αυτούς τους συρμούς. Γιατί είναι μία τεχνολογία χωρίς οδηγούς, πρέπει να συναρμολογηθούν, να δοκιμαστούν, να τεσταριστούν, να μπουν στο αμαξοστάσιο και να ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία. Το διαβάζω αυτά σε εφημερίδες, που υποτίθεται οι δημοσιογράφοι της είναι και έγκριτοι», δήλωσε ο κ. Σπίρτζης.

Σε ό,τι αφορά τον βανδαλισμό με τα γκράφιτι, ο Χρήστος Σπίρτζης σημείωσε ότι ήδη ξεκίνησε η αποκατάσταση των βαγονιών από την κοινοπραξία του μετρό Θεσσαλονίκης, που είναι υπεύθυνη για τη φύλαξη και την ασφάλεια στο αμαξοστάσιο, σύμφωνα με τον νόμο. Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε ο υπουργός, σύμφωνα με το ΑΠΕ, το γκράφιτι είναι μία έκφραση καλλιτεχνικής δημιουργίας. Επιπλέον, εξήγησε ότι θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στη «νεολαία μας να έχουν μία δημιουργική, αν θέλετε, ενασχόληση και μέσα στον αστικό ιστό». «Υπάρχουν σημεία δομημένου χώρου, που θα μπορούσαν να αλλάξουν δημιουργικά μέσα από μία πολιτική που θα επιτρέψει ή να ομορφύνουν και οι γειτονιές μας και οι χώροι μας και κτίρια τα οποία είναι χάλια», συμπλήρωσε ο κ. Σπίρτζης.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Χ.Σπίρτζης δικαιολογεί τα γκράφιτι στο μετρό Θεσσαλονίκης: «Καλλιτεχνική δημιουργία»"

Θεσσαλονίκη: Έγραψαν σε πανό «Τσίπρα είσαι προδότης» και τους προσήγαγε η Αστυνομία

Σε νέες προσαγωγές ατόμων προχώρησε νωρίτερα η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στον χώρο όπου σε λίγη ώρα θα μιλήσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Άτομα που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την Συμφωνία των Πρεσπών άνοιξαν πανό που έγραφε «Τσίπρας είσαι προδότης και ανεπιθύμητος» έξω από την Α' Προβλήτα του λιμανιού όπου είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Τα άτομα τραγούδησαν επίσης το «Μακεδονία Ξακουστή».

Η αστυνομία προχώρησε σε οκτώ προσαγωγές ατόμων που κρατούσαν το πανό.

Δείτε τα βίντεο:





Ένταση με αντιεξουσιαστές κοντά στο Λιμάνι 


Ένταση μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων στη Λεωφόρο Νίκης! 


koufo1
Περίπου 20 άτομα κρατώντας πανό υπέρ του Κουφοντίνα προσπάθησαν να προσεγγίσουν τον χώρο της ομιλίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. 

Ωστόσο μετά από λίγο η ομάδα αποχώρησε και συνέχισε την πορεία της προς την πλατεία Αριστοτέλους.





protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Έγραψαν σε πανό «Τσίπρα είσαι προδότης» και τους προσήγαγε η Αστυνομία"

Μύκονος: Τα καλαμαράκια ήταν από χρυσάφι – Δεν φαντάζεστε πόσα πλήρωσε Αμερικανός τουρίστας!

Ο άνθρωπος περιέγραψε την εμπειρία του με ντοκουμέντα, σε γνωστή ταξιδιωτική ιστοσελίδα. Ο ίδιος προειδοποιεί τους τουρίστες να αποφύγουν το μέρος γιατί κρύβει παγίδες. Το παραθαλάσσιο εστιατόριο είναι στον Πλατύ Γιαλό. Στην ίδια ιστοσελίδα υπάρχουν παρόμοια σχόλια για το μαγαζί και από άλλους τουρίστες.

Ταξίδεψε από το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης σε ελληνικό νησί, στη Μύκονο και θέλησε να απολαύσει καλαμαράκια δίπλα στο κύμα. Μέχρι εδώ, η ιστορία δεν παρουσιάζει κανένα ενδιαφέρον αφού… κάτι τέτοιο κάνουν κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες, από όλο τον κόσμο, που φτάνουν στη χώρα μας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Γιατί ο συγκεκριμένος έγινε είδηση; Η απάντηση είναι γιατί πλήρωσε για το γεύμα αυτό με τα καλαμαράκια, τις σαλάτες και τις μπύρες, 836 ευρώ!
Ο άνθρωπος σοκαρισμένος κράτησε το χαρτί της παραγγελίας και το δημοσίευσε στη γνωστή ταξιδιωτική ιστοσελίδα ΤripΑdvisor, περιγράφοντας την απίστευτη εμπειρία του.
Διαβάστε και… «κλάψτε»!
6 μερίδες καλαμαράκια… 591 ευρώ! Το μαγαζί δηλαδή, χρεώνει τη μερίδα 98,50 ευρώ!
Στον ανυποψίαστο τουρίστα, χρέωσαν 150 ευρώ για 6 μπύρες! 25 ευρώ η μπύρα δηλαδή!
Ο ίδιος, που επισκέφθηκε το εστιατόριο αυτό το μήνα (Μάιος 2019) γράφει στο σχόλιό του ότι το προσωπικό του καταστήματος δεν είναι «τίμιο» καθώς αρνήθηκε να του πάει κατάλογο με τιμές.
Μάλιστα, αν κάποιος κοιτάξει τα σχόλια για το συγκεκριμένο εστιατόριο, στην γνωστή ιστοσελίδα τουρισμού, θα διαπιστώσει ότι δεν είναι ο μοναδικός τουρίστας που έπαθε «ψυχρολουσία» με τον λογαριασμό. Πάρτε μια γεύση από άλλους τρεις πελάτες του συγκεκριμένου εστιατορίου που δημοσιοποίησαν τις σοκαριστικές τιμές.
 
 Tripadvisor/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Μύκονος: Τα καλαμαράκια ήταν από χρυσάφι – Δεν φαντάζεστε πόσα πλήρωσε Αμερικανός τουρίστας!"

Πολιτική Προστασία για κοινό πυροσβεστικό στόλο ΕΕ: Συζητάμε αν και πώς θα συμμετάσχουμε

Μέχρι τις 11 Ιουνίου είναι ανοιχτή η πρόσκληση των κρατών-μελών της Ε.Ε. να συμμετάσχουν στον κοινό ευρωπαϊκό στόλο πυροσβεστικών αεροσκαφών, μέσω του προγράμματος RescEU (του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας), που εγκαινιάστηκε χθες. Τα παραπάνω διευκρινίζει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα δεν συμμετέχει στον κοινό στόλο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η γενική γραμματεία, η Ελλάδα υποστήριξε την πρόταση της Επιτροπής για τη δημιουργία του RescEU από την έναρξη των διαπραγματεύσεων στο Συμβούλιο. Τονίζει δε τα εξής:

Η νέα νομοθεσία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας με την οποία προβλέπεται η δημιουργία του RescEU, προβλέπει αγορά νέων μέσων από κοινού με την Ευρ. Επιτροπή, όπου το 80-90% της δαπάνης αγοράς θα συγχρηματοδοτείται από την Ευρ. Επιτροπή.

Ωστόσο, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπιστώθηκε ότι δεν είναι δυνατό να βρεθούν στο άμεσο μέλλον πρόσθετα μέσα στην αγορά, ειδικά στον τομέα της εναέριας δασοπυρόσβεσης, καθώς δεν κατασκευάζονται από καμία εταιρεία - και αποφασίστηκε από την ίδια να υπάρξει μεταβατική περίοδος. Στην μεταβατική αυτή περίοδο μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2025, τα κράτη μέλη μπορούν να προσφέρουν στο rescEU, εθνικά μέσα που ήδη διαθέτουν. Η λύση αυτή είναι προσωρινή μέχρι την ουσιαστική θέσπιση του rescEU. Τα μέσα θα πρέπει να παραμείνουν στο μεταβατικό rescEU για όλη τη μεταβατική περίοδο.

Η πρόσκληση συμμετοχής των κρατών-μελών στο RescEU πραγματοποιείται σε διαδοχικούς κύκλους, από τους οποίους ο τρέχων έχει προθεσμία έως την 11η Ιουνίου.

Σε ότι αφορά τώρα, την συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα, από την ΓΓΠΠ διευκρινίζεται ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις με την Ευρ. Επιτροπή προκειμένου να αποφασιστεί αν και πώς θα συμμετάσχουμε στο μεταβατικό RescEU.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από αρμόδιες πηγές, το αντικείμενο προβληματισμού για το θέμα της συμμετοχής της Ελλάδας στον κοινό στόλο, είναι ότι τα εναέρια μέσα που μπορούν να μπουν στο στόλο πρέπει να είναι επιχειρησιακά έτοιμα. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει σε επιχειρησιακή ετοιμότητα μόνο πέντε από τα επτά «Καναντέρ 415» που της έχουν μείνει (τα παλιά «215», δεν μπορούν να συμμετάσχουν στον στόλο). Τα δυό έχουν σοβαρές βλάβες που δεν μπορούν να επισκευαστούν, καθώς το εργοστάσιο έχει κλείσει και δεν υπάρχουν ανταλλακτικά.

Με τα δεδομένα αυτά, πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της μίσθωσης εναέριων μέσων που γίνεται κάθε χρόνο, ώστε να ξεκαθαριστεί αν έχουμε να διαθέσουμε ως χώρα στο RescEU.

Εκείνο που τονίζει η ΓΓΠΠ, είναι ότι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, σε αυτό το μεταβατικό στάδιο του RescEU, η χώρα μας μπορεί να ζητήσει την ενεργοποίηση του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, είτε συμμετέχει, είτε δεν συμμετέχει στον κοινό στόλο.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται: «Η χώρα μας, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αναγνώρισε εγκαίρως ότι το ζήτημα των φυσικών καταστροφών έχει καταστεί ευρωπαϊκό, αγγίζοντας το σύνολο των κρατών-μελών και υποστήριξε το RescEU, όχι μόνο ως ένα επιπλέον εργαλείο για την προστασία ευρωπαίων πολιτών, αλλά και ως έμπρακτη ένδειξη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης».

Για την ιστορία, η ιδέα της δημιουργίας ενός κοινού ευρωπαϊκού στόλου πυροσβεστικών αεροσκαφών, γεννήθηκε το 2017, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της Πορτογαλίας. Επειδή καμία χώρα της Ε.Ε δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στο αίτημα για βοήθεια στην Πορτογαλία, (την ίδια περίοδο ζήτησε και η Ελλάδα βοήθεια για την μεγάλη πυρκαγιά στον Κάλαμο), αποφασίστηκε να ενισχυθεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας, ώστε να είναι πάντοτε έτοιμος να στείλει βοήθεια όπου χρειαστεί.

Έτσι προέκυψε το πρόγραμμα rescEU, το οποίο «έτρεξε» με θέρμη ο ευρωπαίος επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης και στήριξε η Ελλάδα μέσω του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του τότε υπουργού Νίκου Τόσκα. Μέχρι στιγμής, συμμετοχή στον κοινό ευρωπαϊκό στόλο έχουν δηλώσει σε πολιτικό επίπεδο, η Γαλλία (με δύο αεροσκάφη Dash), η Ιταλία και η Ισπανία (με δύο καναντέρ 415 η καθεμία), η Σουηδία με έξι ελικόπτερα και η Κροατία. Από τα μέσα που έχουν δηλωθεί, έχουν διατεθεί ήδη μόνο δύο ελικόπτερα από την Σουηδία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καλεί και τα άλλα κράτη-μέλη να δηλώσουν συμμετοχή ανάλογα με την δυνατότητα τους, καθώς ο συγκεκριμένος μηχανισμός είναι πολύ σημαντικός για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι εκτός από το RescEU, υπάρχει και η εθελοντική δεξαμενή της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας, απ' την οποία μπορούν να κληθούν ενισχύσεις για όπου υπάρχει ανάγκη, και στην οποία η Ελλάδα συμμετέχει με πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ και με πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα.

ΑΠΕ ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πολιτική Προστασία για κοινό πυροσβεστικό στόλο ΕΕ: Συζητάμε αν και πώς θα συμμετάσχουμε"

Στη Θεσσαλονίκη με λεωφορεία δεκάδες «αυθόρμητοι» Ρομά για την ομιλία Τσίπρα (video)

Τα… μέτρα τους προκειμένου η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη να έχει όσο γίνεται περισσότερο κόσμο πήραν οι υπεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας για μια ακόμα φορά επιστρατεύσει δεκάδες «αυθόρμητους» Ρομά, οι οποίοι έφτασαν οργανωμένα με λεωφορεία από διάφορες περιοχές.

Με σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια, οι Ρομά βγήκαν από τα λεωφορεία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα η οποία έχει καθυστερήσει για περίπου 1,5 ώρα.
Μικροί και μεγάλοι έφτασαν από τα Διαβατά με τρία τουλάχιστον λεωφορεία στο λιμάνι.
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την αύξηση των οπαδών του Αλέξη Τσίπρα:
mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη Θεσσαλονίκη με λεωφορεία δεκάδες «αυθόρμητοι» Ρομά για την ομιλία Τσίπρα (video)"

Μήνυση Λαφαζάνη κατά Τσίπρα, Δημητρίου και Γεροβασίλη

Μήνυση για τις πολιτικές διώξεις σε βάρος του και σε βάρος στελεχών της ΛΑ.Ε και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών καταθέτει αύριο Πέμπτη στις 11:00 πμ στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΛΑΕ, ο κ. Λαφαζάνης θα καταθέσει μήνυση «κατά του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ξένης Δημητρίου, της υπουργού Δημόσιας Τάξης Όλγας Γεροβασίλη και του υπευθύνου του «Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» της Γενικής Ασφάλειας Αθηνών».

Η μήνυση θα αφορά «τον πολιτικά, θεσμικά και νομικά απαράδεκτο ρόλο που έπαιξαν για τις κατηγορίες σε βάρος του ο Αλ. Τσίπρας, η υπουργός Δημόσιας Τάξης και ο υπεύθυνος του αμαρτωλού τμήματος καθώς και για το γεγονός ότι πάμε σε εκλογές με τις πολιτικές διώξεις και τις αυθαίρετες και αβάσιμες κατηγορίες κατά του Παν. Λαφαζάνη, επικεφαλής αριστερού, δημοκρατικού πολιτικού κόμματος, να μένουν σε εκκρεμότητα με ευθύνη όλων των ανωτέρω αλλά και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ξένης Δημητρίου, η οποία είχε ενημερωθεί αυτοπροσώπως από τον Παναγ. Λαφαζάνη για την ανάγκη να αντιμετωπιστεί, έτσι η αλλιώς, το ζήτημα πριν τις εκλογές».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυση Λαφαζάνη κατά Τσίπρα, Δημητρίου και Γεροβασίλη"

Δημοσκόπηση της Metron Analysis: Αυτοί οι ευρωβουλευτές προηγούνται (ονόματα)

Προβάδισμα 7,2 ποσοστιαίων μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis, που παρουσιάσθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ. Και αυτή τη δημοσκόπηση επιβεβαιώνει την παγιωμένη διαφορά υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι του κυβερνώντος κόμματος, στις ευρωεκλογές της Κυριακής.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, λαμβάνουν:
ΝΔ: 30,3
ΣΥΡΙΖΑ: 23,1
ΚΙΝΑΛ:  5,6
ΧΑ: 5
ΚΚΕ: 4,8
Με αναγωγή επί των εγκύρων, τα κόμματα λαμβάνουν ( κατώτερο και ανώτερο όριο)
ΝΔ: 29,6 – 34,4
ΣΥΡΙΖΑ: 21,8 – 26,2
ΚΙΝΑΛ: 5,5  – 8,1
ΧΑ: 4,6 – 7
ΚΚΕ: 4,6 – 7
Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 27% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα.
Στην κούρσα για την ευρωβουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ προηγούνται οι κ.κ.Παπαδημούλης. Αρβανίτης, Κούλογλου, Κουντουρά, Γεωργούλης. Από τη ΝΔ προηγούνται οι κ.κ. Κυμπουρόπουλος, Μεϊμαράκης, Σπυράκη, Βόζεμπεργκ, Κύρτσος.  Από τον ΚΙΝΑΛ προηγούνται οι κ.κ. Ανδρουλάκης, Καϊλή, Καμίνης, Ν. Παπανδρέου, Ιωακειμίδης
  
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση της Metron Analysis: Αυτοί οι ευρωβουλευτές προηγούνται (ονόματα)"

Ασπρόπυργος: Επίθεση με πέτρες στον Προαστιακό - Τρεις τραυματίες

Επίθεση πραγματοποίησαν πριν απο λίγο άγνωστοι σε συρμό του Προαστιακού στον Ασπρόπυργο.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τρίτης και ενώ το βαγόνι κινούνταν στην περιοχή του Ασπροπύργου, άγνωστοι πέταξαν πέτρες σε βαγόνι του Προαστιακού με αποτέλεσμα να σπάσει το τζάμι και να τραυματιστούν τρεις επιβάτες.

Αγνωστοι παραμένουν οι λόγοι της επίθεσης, αλλά και η κατάσταση της υγείας των επιβατών που τραυματίστηκαν από τα θραύσματα των τζαμιών και τις πέτρες που χτύπησαν τον συρμό του Προαστιακού.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ασπρόπυργος: Επίθεση με πέτρες στον Προαστιακό - Τρεις τραυματίες"

Απάντηση του διοικητή του Νοσοκομείου Νικαίας για το περιστατικό με το γιατρό

Απάντηση στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ έδωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου της Νίκαιας Θύμιος Γεωργόπουλος, ο οποίος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η σημερινή ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ με τίτλο: «10 άτομα στην εφημερία του Νοσοκομείου Νίκαιας χθες παραλίγο να σκοτώσουν γιατρό» θυμίζει την επιτυχημένη ατάκα από τον παλιό Ελληνικό κινηματογράφο: “Καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα”».

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην απάντησή του:

Η σημερινή ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ με τίτλο: «10 άτομα στην εφημερία του Νοσοκομείου Νίκαιας χθες παραλίγο να σκοτώσουν γιατρό» θυμίζει την επιτυχημένη ατάκα από τον παλιό Ελληνικό κινηματογράφο: “Καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα ”.

Εκτός του γεγονότος ότι η ανακοίνωση τους βρίθει από πλείστες όσες ανακρίβειες έως πολλαπλά τραγικά ψεύδη όπως: “Παραλίγο να σκοτώσουν γιατρό”, “Τα έκαναν γυαλιά καρφιά”, “Του έσπασαν τα δόντια, τη μύτη και φέρει πολλαπλά τραύματα”, “Σώθηκε επειδή έγκαιρα προσήλθε η αστυνομία”, ταυτόχρονα συλλαμβάνονται και με την «γίδα στον ώμο» γιατί ενώ μόνοι τους αναφέρουν “Κλήθηκε και προσήλθε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας κος Γεωργόπουλος”, λίγο πιο κάτω αναρωτιούνται αλλά και διαπιστώνουν “Που είναι ο Διοικητής και ο Πολάκης; Κινδυνεύει η ζωή μας και για το μόνο που νοιάζονται είναι το πολιτικό κόστος!!!”

Ακούστε λοιπόν «ναυτομάχοι της μπανιέρας»:

Η ομάδα των 10 φορώντας κράνη μηχανής (κατά πάσα πιθανότητα χούλιγκαν) ειδοποιήθηκαν από την συνοδό του τραυματία και αιφνιδιαστικά εισέβαλαν απειλώντας τον γιατρό, ένας των οποίων τον χτύπησε στην μύτη με το κράνος (χωρίς “παραλίγο να τον σκοτώσουν” και χωρίς να τα κάνουν “γυαλιά καρφιά”.

Αποχώρησαν αμέσως πριν έρθει η αστυνομία.

Από την πρώτη στιγμή προσήλθαν ο Αναπληρωτής Διοικητής κ. Κούρλας και ο Διοικητής κ. Γεωργόπουλος.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε η Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ κα Ιορδανίδου.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Παύλος Πολάκης ο οποίος και έδινε τηλεφωνικά (από την Κρήτη όπου βρισκόταν) κατευθύνσεις (άλλωστε μίλησε μαζί του και ο εκπρόσωπος της ΕΙΝΑΠ μετά τις 2:00 τα ξημερώματα).

Αμέσως μετά την φυγή των «εισβολέων» ενημερώθηκε η αστυνομία και η Υπουργός κα Όλγα Γεροβασίλη.

Αμέσως μετά την φυγή των εισβολέων προσήλθε στο Νοσοκομείο ο Διοικητής του Α.Τ. Νίκαιας.

Τις πρώτες πρωινές ώρες (και με την εφημερία να εξελίσσεται ομαλά) αποχώρησαν ο Αναπληρωτής Διοικητής κ. Κούρλας και ο Διοικητής κ. Γεωργόπουλος, για να επανέλθουν στις 7:30 το πρωί.

Είναι αληθές ότι δεν «διατάχθηκε γενική επιστράτευση» (για την αποφυγή του πολιτικού κόστους όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ), όπως επίσης είναι αληθές ότι ο Διοικητής κ. Γεωργόπουλος (με την σύμφωνη γνώμη των εφημερευόντων γιατρών) δεν συνηγόρησε στο κλείσιμο της εφημερίας (όπως επέμενε η ΕΙΝΑΠ), θεωρώντας μια τέτοια απόφαση ως «αντικοινωνική συμπεριφορά».

Αλήθεια «ναυτομάχοι της μπανιέρας», να ρωτήσω και εγώ με την σειρά μου:

Όταν τα «μπουμπούκια» της δημοσιογραφίας Πορτοσάλτε και Παπαδημητρίου από τα ερτζιανά του ΣΚΑΪ ζητούσαν “να κλείσουν τα μισά τουλάχιστον δημόσια νοσοκομεία και να γκρεμίσουν το κρατικό της Νίκαιας, στα πλαίσια των καλών ιδεών του Μητσοτάκη”, αλήθεια εσείς σε ποια παραλία είχατε απλώσει πετσέτα;»

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Απάντηση του διοικητή του Νοσοκομείου Νικαίας για το περιστατικό με το γιατρό"

Πυρ ομαδόν στον Πολάκη από τον ιατρικό κόσμο: Κωφεύει προκλητικά στις εκκλήσεις για τα διαγνωστικά

Πυρ ομαδόν από τον ιατρικό κόσμο κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Παύλου Πολάκη για τις πολιτικές σκοπιμότητες που καταλόγισε μέσω facebook στους κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς αναφορικά με τις κινητοποιήσεις τους (ο κλάδος των ιδιωτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έχει ανακοινώσει πως οι μονάδες θα είναι κλειστές από αύριο έως και το Σάββατο για όλους τους πολίτες, είτε ως ασφαλισμένους είτε ως ιδιώτες).

Η Συντονιστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ.), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (Π.Ο.Σ.Κ.Ε), του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων ( ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. )και της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιριών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝ.Ι.ΔΙ.) μετά τις αιτιάσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας ότι επέλεξαν το συγκεκριμένιο τριήμερο, προ των εκλογών, για την απεργιακή κινητοποίησή τους εξυπηρετώντας συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητας, απάντησαν πως αίτημά τους είναι «μόνο η καλύτερη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για τον ελληνικό λαό και μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες».

Αναφέρουν επίσης πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ενημερωθεί εδώ και πολύ καιρό, για τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ιδιωτικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι οποίες «κινδυνεύουν με λουκέτο εξαιτίας της παράλογης πολιτικής του ΕΟΠΥΥ που δημεύει το 70% των εσόδων τους μέσω του Clawback και του Rebate».

«Έχουμε κατά επανάληψη ζητήσει να αναθεωρηθεί άμεσα αυτό το πλαίσιο που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή τα ιατρικά εργαστήρια και τον Έλληνα γιατρό στην ανεργία και στη μετανάστευση» επισημαίνει η Συντονιστική Επιτροπή και καταλογίζει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ότι «κωφεύει προκλητικά στις εκκλήσεις μας, επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη βρίσκοντας πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την κινητοποίησή μας για την οποία έχει ενημερωθεί εδώ και καιρό».

Καταλήγοντας αναφέρουν πως η απεργιακή κινητοποίηση είναι προειδοποιητική και πως θα ακολουθήσει κλιμάκωση του αγώνα «για να προασπίσουμε την επιστημονική και επαγγελματική μας επιβίωση καθώς και το δικαίωμα του ασθενή για αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας».

Υπενθυμίζεται πως και ο ΕΟΠΥΥ «είδε» στις κινητοποιήσεις μόνο σκοπιμότητες και συμφέροντα, γράφοντας στην απάντησή του προς τη Συντονιστική εποτροπή των ιδιωτικών κέντρων πως πρόκειται για «προσπάθεια ορισμένων να ταλαιπωρήσουν τους πολίτες 3 ημέρες προ των εκλογών, εκβιάζοντας τόσο τους πολίτες όσο και τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., προφανώς υποστηρίζοντας άλλα πολιτικά σχέδια από τη στήριξη της δημόσιας υγείας». Προειδοποίησε επίσης πως «η άρνηση εκτέλεσης των υπηρεσιών αποφέρει τις συνέπειες των όρων των αντίστοιχων συμβάσεων». Υποστηρίζει τέλος, με την ευκαιρία της τριήμερης απεργίας των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων και εργαστηρίων πως προσπαθεί να βρει μια λύση σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας που θα βελτιώσει τα οικονομικά μεγέθη αποζημίωσης στους συμβεβλημένους παρόχους.

ΙΣΑ: στηρίζουμε τους κλινικο-εργαστηριακούς γιατρούς

Τη συμπαράστασή του στην τριήμερη κινητοποίηση που προκήρυξαν οι ιδιωτικές Ενώσεις της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (23 έως 25 Μαΐου) εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) και καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν μαζικά σε αυτή.

Ο ΙΣΑ αναφέρει ότι θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα για να προστατέψει τους γιατρούς μέλη του, απέναντι σε οποιαδήποτε αντιδημοκρατική αυθαιρεσία που θα επιχειρηθεί εις βάρος τους.

Τονίζει ότι η κυβέρνηση κωφεύει προκλητικά στις εκκλήσεις των εργαστηριακών γιατρών να βρεθεί λύση, καθώς με το clawback και το rebate δημεύεται το 70% των εισοδημάτων τους, με αποτέλεσμα τα Διαγνωστικά Εργαστήρια, Πολυϊατρεία, Διαγνωστικά Κέντρα και Κλινικοεργαστηριακοί ιατροί να οδηγούνται στο λουκέτο.

Ο ΙΣΑ εκφράζει επίσης την αγανάκτησή του για την ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, θεωρώντας ότι μεταξύ άλλων «ενέχει απειλητικούς υπαινιγμούς για τους γιατρούς που θα ασκήσουν το δημοκρατικό δικαίωμα της αποχής».

ΕΝΙ- ΕΟΠΥΥ: εξανεμίζεται το 70-80 % της αποζημίωσης των δεδουλευμένων αμοιβών μας

Και η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ), που εκπροσωπεί τους συμβεβλημένους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, συμμετέχει στην κινητοποίηση που έχει εξαγγελθεί από κοινού με το μέτωπο του ιδιωτικού διαγνωστικού τομέα της χώρας με την μορφή της απεργίας για τις επόμενες τρεις ημέρες.

«Τα ιατρεία και τα διαγνωστικά εργαστήρια θα είναι κλειστά με το κόστος της απεργίας αυτής να βαραίνει αποκλειστικά τους ιατρούς» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους και εξηγούν πως «ο ιδιωτικός διαγνωστικός τομέας της χώρας βιώνει ένα μακροχρόνιο θέατρο του παραλόγου όπου δυσβάσταχτα κουρέματα rebate και clawback εξανεμίζουν το 70-80 % της αποζημίωσης των δεδουλευμένων αμοιβών μας. Αυτό σημαίνει ότι οι αναγραφόμενες τιμές στα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ είναι εικονικές και δεν καταβάλλονται στους ιατρούς».

Υπογραμμίζουν, απαντώντας στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ πως υπάρχει συντριπτική δήλωση συμμετοχής (πάνω από το 95%) των ιατρών στην απεργία από τις περισσότερες περιοχές της χώρας και διαβεβαιώνουν «δεν μας αγγίζει καμία απειλή του Υπουργού ή του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πυρ ομαδόν στον Πολάκη από τον ιατρικό κόσμο: Κωφεύει προκλητικά στις εκκλήσεις για τα διαγνωστικά"

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ξεκινούν ξανά τα δρομολόγια του οδοντωτού

Αύριο θα ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια του οδοντωτού σιδηρόδρομου, τα οποία και είχαν διακοπεί από τον Απρίλιο, λόγω των έντονων φαινομένων κατολισθήσεων στην κοινότητα της Κάτω Ζαχλωρούς, σύμφωνα με ενημέρωση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σημειώνεται ότι ο ΟΣΕ με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα ανέφερε ότι «στη σημερινή επιθεώρηση της σιδηροδρομικής γραμμής διαπιστώθηκε η δυνατότητα επανέναρξης λειτουργίας του οδοντωτού, μετά και τις πρόσφατες εργασίες αποκατάστασης του δήμου Καλαβρύτων και τη σχετική ενημέρωση από τον εργολήπτη μηχανικό του δήμου».

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ξεκινούν ξανά τα δρομολόγια του οδοντωτού"

Η Μazda στην ελληνική αγορά με πλήρη σειρά μοντέλων

Η Mazda έκανε την επίσημη παρουσίασή της στην Αθήνα σήμερα, ξεκινώντας τις λιανικές πωλήσεις οχημάτων της στην Ελλάδα, μαζί με το συνεργάτη της τον Όμιλο Συγγελίδη.

Η εκδήλωση διεξήχθη παρουσία στελεχών από το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Μazda Motor Europe, τον κ. Jo Stenuit, Design Director και τον κ. Hajime Seikaku, Αντιπρόεδρο και Γενικό Διευθυντή, ο οποίος παρουσίασε τη φιλοσοφία design και τεχνολογίας της Mazda στα μέλη του ελληνικού Τύπου.

Η ιαπωνική κατασκευάστρια εταιρεία προσφέρει στην Ελλάδα την τελευταία ευρωπαϊκή σειρά μοντέλων της, που συμπεριλαμβάνει το Mazda2 (από €13.719), το ολοκαίνουριο Mazda3 (από € 25.290), το Mazda6 (από € 34.491), το εμβληματικό Mazda MX-5 (από € 24.997) καθώς και τα SUV μοντέλα της, το Mazda CX-5 (από €27.705) και το Mazda CX-3 (από € 19.060). Όλα τα αυτοκίνητα χαρακτηρίζονται από την σχεδιαστική γλώσσα ΚODO: Soul of Motion, τεχνολογίες SKYACTIV και πλήρη γκάμα συστημάτων ασφαλείας i-ACTIVSENSE safety.

Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους ο κ. David McGonigle, Regional Director Mazda Central & South East Europe, δήλωσε: «Φιλοδοξία του brand της Mazda είναι να τοποθετηθούμε ξεκάθαρα και να διαφοροποιηθούμε από το ανταγωνισμό, δημιουργώντας μοναδική αξία για τους πελάτες. Το brand μας έχει εξελιχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και η φιλοδοξία μας είναι να αναπτυχθούμε ακόμα περισσότερο. Προσφέροντας στους πελάτες μας εντυπωσιακά μοντέλα που παρέχουν μια μοναδική ευχαρίστηση οδήγησης, μαζί με after-sales εξυπηρέτηση υψηλής ποιότητας και μια συνολικά μοναδική αγοραστική εμπειρία, ευελπιστούμε να χτίσουμε μια μακροχρόνια σχέση εμπιστοσύνης με το ελληνικό κοινό».

pol

Με τη σειρά του ο κ Πολυχρόνης Συγγελίδης, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Συγγελίδη δήλωσε: «Ευχαριστούμε την Mazda για την εμπιστοσύνη της. Έχουμε δημιουργήσει ένα κατάστημα-ναυαρχίδα το οποίο θα φέρει την αυτοκινητιστική εμπειρία του πελάτη σε νέο επίπεδο, παραδίδοντας τόσο αυτοκίνητα, όσο και υπηρεσίες, εξέχουσας ποιότητας. Είμαστε δεσμευμένοι προς την εδραίωση μιας μακροχρόνιας σχέσης συνεργασίας με τη Mazda και την επίτευξη της επιτυχίας που το brand αξίζει στην αγορά μας».

H Mazda λειτουργεί στην Ελλάδα με ένα δίκτυο 14 εξουσιοδοτημένων επισκευαστών οι οποίοι παρέχουν service, συντήρηση και αυθεντικά ανταλλακτικά Mazda στις ακόλουθες πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Ξάνθη, Πτολεμαΐδα, Πάτρα, Ιωάννινα, Κομοτηνή, Βόλος.

Οι λιανικές πωλήσεις της πλήρους σειράς των μοντέλων Mazda θα ξεκινήσουν αρχές Ιουνίου μέσω του καταστήματος-ναυαρχίδα στην Αθήνα, το οποίο θα λειτουργεί ο Όμιλος Συγγελίδη και θα συμπεριλαμβάνει τόσο ένα σύγχρονο εκθεσιακό χώρο αλλά και τεχνικές εγκαταστάσεις.

drive
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Μazda στην ελληνική αγορά με πλήρη σειρά μοντέλων"

Αρβανίτης για Ρουβίκωνα: Δεν έγινε κάτι φοβερό, θα ξαναβάψουμε τη Βουλή!

Σε μια δήλωση σχετικά με τη χθεσινή επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή, που αναμένεται να προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, προχώρησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης.

Σε αντίθεση με τις επίσημες αντιδράσεις της κυβέρνησης, του κόμματός του αλλά και του Μεγάρου Μαξίμου, ο δημοσιογράφος και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να υποβαθμίσει την καταδρομική επιχείρηση του Ρουβίκωνα στη Βουλή λέγοντας ότι «δεν έγινε και τίποτα φοβερό»!

Ο Κώστας Αρβανίτης που μιλούσε σε τηλεοπτική εκπομπή στο Κόντρα προχώρησε μάλιστα ένα βήμα παραπάνω για την επίθεση στον ναό της Δημοκρατίας, σημειώνοντας χαριτολογώντας θα την... ξαναβάψουν την Βουλή και ότι δεν θέλει τα δημόσια κτήρια να είναι αστυνομοκρατούμενα, σαν να ζει στην Καμπούλ.

Δείτε τις δηλώσεις του



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρβανίτης για Ρουβίκωνα: Δεν έγινε κάτι φοβερό, θα ξαναβάψουμε τη Βουλή!"

Χωρίς διόδια την Κυριακή για τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων

Χωρίς να καταβάλουν διόδια θα διέρχονται την ερχόμενη Κυριακή οι πολίτες σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους της χώρας, στη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου και στην Αττική Οδό, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις τους στις επερχόμενες ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές, με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη. Οι ελεύθερες διελεύσεις από όλους τους σταθμούς διοδίων της χώρας θα ισχύσουν την Κυριακή 26 Μαΐου 00:00 ως τις 24:00.
Για τους δικαστικούς αντιπροσώπους που θα μεταβούν για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, θα είναι ελεύθερη η διέλευση τους από τους σταθμούς διοδίων από την Παρασκευή 24 Μαΐου στις 6:00 έως και την Δευτέρα 27 Μαΐου στις 24:00, με την επίδειξη του εγγράφου τοποθέτησης του δικαστικού αντιπροσώπου και του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας τους.
Ειδικότερα, χωρίς διόδια θα πραγματοποιηθούν οι διελεύσεις επιβατικών ΙΧ και δικύκλων οχημάτων (κατηγορίες 1 και 2) στους εξής οδικούς άξονες:
  • Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα- Κόρινθος- Πάτρα- Παράκαμψη Πάτρας (Ολυμπία Οδός)
  • Γέφυρα Ρίου-Αντιρίου
  • Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και Λεύκτρο- Σπάρτη (Μορέας)
  • Αυτοκινητόδρομος Ιόνια οδός και τμήμα ΠΑΘΕ Μεταμόρφωση- Σκάρφεια
  • Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος και τμήμα ΠΑΘΕ Σκάρφεια- Ράχες
  • Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ( Ράχες– Κλειδί)
  • Εγνατία Οδός
  • Αττική Οδός
Η ίδια απόφαση αφορά και την Κυριακή 2 Ιουνίου.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς διόδια την Κυριακή για τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων"

ΕΟΦ: Ανάκληση παρτίδων σιροπιού Mucosolvan

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΕΟΦ με την οποία ζητά την ανάκληση παρτίδων του αποχρεμπτικού σιροπιού Mucosolvan.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) στις συγκεκριμένες πατρίδες του σιροπιού αναγράφονται λάθος ενδείξεις για τη χορήγηση σε παιδιά. «Ενώ το προϊόν αντενδείκνυται σε παιδιά κάτω των 2 ετών, στην εξωτερική του συσκευασία αναγράφεται δοσολογικό σχήμα για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι παρτίδες που αποσύρονται σύμφωνα με τον ΕΟΦ είναι:

Οι πατρίδες που ανακαλεί ο ΕΟΦ
Η ανακοίνωση του ΕΟΦ:

«Ανάκληση παρτίδων των φαρμακευτικών προϊόντων MUCOSOLVAN SYR15 MG/5 ML & MUCOSOLVAN SYR30 MG/5ML»

Κάτοχος άδειας Κυκλοφορίας: Sanofi-Aventis Α.Ε.Β.Ε.

Ι.Υπό ανάκληση φαρμακευτικά προϊόντα Φαρμακευτικό προϊόν Αρ. παρτίδας Ημερ. λήξης MUCOSOLVAN SYR 15MG/5ML17154009/202017182701/2021 MUCOSOLVANSYR 30MG/5ML 72820610/202072819210/202072819310/202072820510/2020

Εχοντας υπόψη:

Το άρθρο 6, παρ.ΙΙ, εδ.8 του Ν. 1316/83 (ΦΕΚ 3 Α ́) «Ίδρυση, οργάνωση και αρμοδιότητες του Ε.Ο.Φ.», όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 25 του Ν. 3730/2008 (ΦΕΚ 262 Β ́)

Το άρθρο 169 , παρ.2 της υπ' αριθ. ΔΥΓ3α/Γ.Π.32221/29.4.2013 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1049 Β’)
Την υπ ́αρ.63110/16-05-2019 ενημέρωση της εταιρείας Sanofi-AventisΑ.Ε.Β.Ε.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την ανάκληση των προϊόντων του Πίνακα Ι, διότι, ενώ το προϊόν αντενδείκνυται σε παιδιά κάτω των 2 ετών, στην εξωτερική του συσκευασία αναγράφεται δοσολογικό σχήμα για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της εταιρείας Sanofi-AventisΑ.Ε.Β.Ε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Η εταιρεία Sanofi-AventisΑ.Ε.Β.Ε. οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΦ: Ανάκληση παρτίδων σιροπιού Mucosolvan"

ΕΙΝΑΠ-ΠΟΕΔΗΝ: Ξυλοδαρμός γιατρού στο Νοσοκομείο Νίκαιας

Τον ξυλοδαρμό ενός ειδικευόμενου ιατρού κατά τη διάρκεια της εφημερίας του Νοσοκομείου Νίκαιας καταγγέλουν με ανακοινώσείς τους η ΠΟΕΔΗΝ και η ΕΙΝΑΠ.

Ειδικότερα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων υποστηρίζει πως «χθες τα μεσάνυχτα 2μμ στην εφημερία του Νοσοκομείου Νίκαιας προσήλθε ασθενής τραυματισμένος από μαχαίρι. Επειδή οι γιατροί εξυπηρετούσαν άλλα περιστατικά εκνευρισμένος ειδοποίησε άλλα άτομα για να κάνουν φασαρία. Προσήλθαν περί τα 10 άτομα στην εφημερία του Νοσοκομείου και το έκαναν γυαλιά καρφιά. Έκαναν κυριολεκτικά μαύρο στο ξύλο ειδικευόμενο χειρουργό γιατρό. Τον χτυπούσαν με το κράνος, με μπουνιές, κλωτσιές κλπ. Σώθηκε επειδή έγκαιρα προσήλθε η αστυνομία. Του έσπασαν δόντια, τη μύτη και φέρει πολλαπλά τραύματα»

Παράλληλα, τονίζεται πως «κλήθηκε και προσήλθε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας κος Γεωργόπουλος. ΟΜΕΡΤΑ. Καμία ανακοίνωση από την Διοίκηση και τον εκλεκτό του Αν. Υπουργού Υγείας. Το ίδιο είχε κάνει και στο Νοσοκομείο Ερυθρός όταν μαχαίρωσαν νοσηλεύτρια. Που είναι ο Διοικητής και ο Πολάκης; Κινδυνεύει η ζωή μας και για το μόνο που νοιάζονται είναι το πολιτικό κόστος!!! Ο μαχαιρωμένος ασθενής νοσηλεύεται στην θωρακοχειρουργική κλινική και ο γιατρός για ευνόητους λόγους μετά από την περιποίηση των τραυμάτων του έφυγε από το Νοσοκομείο. Που είναι ο κος Γεωργόπουλος;».

Από την πλευρά της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς καταγγέλλει την «για άλλη μια φορά επίθεση που δέχονται εφημερεύοντες γιατροί σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο, πρακτικά αβοήθητοι από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τους λοιπούς αρμόδιους».

«Το τελευταίο αυτό συμβάν, την νύχτα 21 προς 22/05/19, έγινε στο γενικό νοσοκομείο Νίκαιας όπου οργανωμένη ομάδα ατόμων, ανενόχλητη, εισέβαλε στο ΤΕΠ του νοσοκομείου και βιαιοπράγησε ενάντια σε εφημερεύοντα ειδικευόμενο γιατρό τον οποίο η συγκεκριμένη ομάδα είχε λίγη ώρα πριν στοχοποιήσει, και εναντίον όποιου άλλου βρισκόταν στον συγκεκριμένο χώρο τη συγκεκριμένη στιγμή. Χρειάστηκε να γίνει άμεσα παρέμβαση από μέλη του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ που εργάζονται στο νοσοκομείο για να κινητοποιηθούν οι διοικήσεις, τόσο του νοσοκομείου όσο και της 2ης ΥΠε., οι οποίες πριν τις δικές μας ενέργειες δεν είχαν καν ενημερωθεί όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται», προσθέτει.

Τέλος, η ΕΙΝΑΠ «απαιτεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να πάρει επιτέλους τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην κινδυνεύει η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των νοσοκομειακών γιατρών και του υπόλοιπου προσωπικού».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΙΝΑΠ-ΠΟΕΔΗΝ: Ξυλοδαρμός γιατρού στο Νοσοκομείο Νίκαιας"

Κακουργηματική δίωξη σε βάρος του 36χρονου για την επίθεση «Ρουβίκωνα» στη Βουλή

Για κακουργηματική κατηγορία διώχθηκε ο 36χρονος που συνελήφθη για τη χθεσινή επίθεση με μπογιές και καπνογόνα στο περιστύλιο της Βουλής.

Σε βάρος του συλληφθέντα που κατά την αστυνομία είναι μέλος του Ρουβίκωνα, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για φθορά ιστορικού μνημείου.

Παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή και μέχρι τότε θα κρατηθεί.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κακουργηματική δίωξη σε βάρος του 36χρονου για την επίθεση «Ρουβίκωνα» στη Βουλή"

Απούσα η Ελλάδα από τον στόλο πυροσβεστικών αεροπλάνων της ΕΕ

Απορία προκαλεί η μη συμμετοχή της Ελλάδας στον κοινό ευρωπαϊκό στόλο πυροσβεστικών αεροσκαφών που δημιουργείται προκειμένου να αντιμετωπιστούν φυσικές καταστροφές στην Ε.Ε. ενόψει του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με την σχετική εξαγγελία στην σελίδα της ΕΕ ο αρχικός ευρωπαϊκός στόλος rescEU αποτελείται από επτά αεροσκάφη από την Κροατία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και έξι ελικόπτερα από τη Σουηδία.

Οι φωτιές στα δάση δεν περιμένουν. Για να σώσουν ζωές και να προστατέψουν πολίτες η ΕΕ και τα κράτη μέλη της ένωσαν δυνάμεις και έκαναν την rescEU πραγματικότητα.

Με την rescEU έχουμε ένα επιπλέον «δίχτυ ασφαλείας» σε ώρες κρίσης. Είμαι πολύ περήφανος που βλέπω τον ευρωπαϊκό πυροσβεστικό στόλο να γίνεται πραγματικότητα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το κάθε συμμετέχον κράτος» δήλωσε χθες ο αρμόδιος επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας, Χρήστος Στυλιανίδης

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» η Ελλάδα, αν είχε προχωρήσει με τη συμμετοχή της στο rescEU και έθετε και αυτή μέρος του στόλου της στη διάθεση των υπολοίπων κρατών-μελών που συμμετέχουν, θα επιβαρυνόταν ελάχιστα οικονομικά, καθώς το κόστος, όταν τα αεροσκάφη βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής, καλύπτεται κατά 75% από την Ε.Ε. και κατά 75% όταν ο μηχανισμός τίθεται σε λειτουργία, ενώ τα οφέλη θα ήταν πολύ μεγάλα. Εκτός από τη δυνατότητα συμμετοχής στον κοινό στόλο, ως μέρος του rescEu η Ελλάδα θα μπορούσε να συμμετάσχει και σε προγράμματα πρόληψης, που είναι τόσο αναγκαία στη χώρα με την ανάπτυξη εθελοντικών ομάδων, οι οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην έγκαιρη ενημέρωση σε περίπτωση πυρκαγιών.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα γεγονότα στο Μάτι απέδειξαν ότι η πρόληψη είναι τόσο αναγκαία, διότι τα νέα φαινόμενα, λόγω της κλιματικής αλλαγής, δημιουργούν καταστροφές. Eιδικά η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει το rescΕU, καθώς θα τη βοηθήσει στο θέμα της πρόληψης και της προετοιμασίας», δήλωσε χθες ο αρμόδιος επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας, Χρήστος Στυλιανίδης. «Είναι προς όφελος και της Ελλάδας, που είναι χώρα πολύ ευάλωτη σε θέματα φυσικών καταστροφών, να συμμετάσχει στη μεταβατική περίοδο, να αξιοποιήσει ευρωπαϊκά κονδύλια και παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει έχει τη δυνατότητα να λάβει μέρος στις κοινές μας ανάγκες» είπε ο ίδιος, που ανέφερε ότι θέτει το θέμα σε κάθε συνάντηση που έχει με Ελληνες αξιωματούχους, ακόμα και στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο ίδιος, όμως, ξεκαθάρισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν μπορεί να πιέσει ένα κράτος-μέλος να συμμετάσχει, καθώς αυτό είναι απόφαση εθνική.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Απούσα η Ελλάδα από τον στόλο πυροσβεστικών αεροπλάνων της ΕΕ"

ΠΟΕ-ΟΤΑ για απόφαση ΣτΕ: «Συμβαδίζουν» με τις εντολές των δανειστών

Ανακοίνωση για την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει συνταγματική την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού εξέδωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αναφέροντας πως περιμένει την τελική απόφαση και καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση Νομοθετική ρύθμιση επαναφοράς των Δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και Επιδόματος Αδείας όπως ίσχυαν πριν την κατάργησή τους. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικράτειας (ΣτΕ), στη συνεδρίασή της την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, αποφάσισε και έκρινε Συνταγματικές της περικοπές των δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και Επιδόματος Αδείας, δηλαδή του 13ου και 14ου μισθού των Δημοσιών Υπαλλήλων.
«Συμβαδίζοντας» το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας με τις εντολές των δανειστών και τις μνημονιακές πολιτικές περί δήθεν «εκτροχιασμού» του Κρατικού Προϋπολογισμού, πραγματοποιεί στροφή 180ο και αλλάζει προηγούμενη απόφαση του ΣΤ΄ Τμήματος του ΣτΕ που είχε κρίνει Αντισυνταγματική την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού των Δημοσίων Υπαλλήλων.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ανώτατο Δικαστήριο της Χώρας κρίνει ως Συνταγματικές μνημονιακές περικοπές και μειώσεις στους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων μετά από προσφυγές της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Δεν μας αιφνιδιάζει, ούτε μας εκπλήσσει η συγκεκριμένη απόφαση, απλά μας εξοργίζει γιατί αποδίδεται Δικαιοσύνη μόνο όπως την εννοούν οι Τράπεζες, οι δανειστές και οι κυβερνήσεις που εφαρμόζουν πιστά τις μνημονιακές πολιτικές και όχι οι Μισθωτοί, οι Συνταξιούχοι, οι Άνεργοι και ο Ελληνικός Λαός γενικότερα.
Οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που κατακρεούργησαν μισθούς και συντάξεις είναι πολλές και μεγάλες. Μεγάλες είναι και οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που παρά τα πανηγύρια για την δήθεν έξοδο της χώρας από την επιτροπεία και τα μνημόνια, δεν νομοθετεί τις ανάλογες επιστροφές χρημάτων στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που είδαν τις αποδοχές τους να περικόπτονται δραματικά τα προηγούμενα χρόνια. Η πεισματική άρνηση επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού στους Δημοσίους Υπαλλήλους, τους οδήγησε μαζικά στα Ελληνικά Δικαστήρια για να διεκδικήσουν το αυτονόητο…, την αξιοπρεπή διαβίωση!
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. βρίσκεται σε αναμονή της επίσημης έκδοσης της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ, της οποίας το σκεπτικό θα μελετήσει και θα κινηθεί ανάλογα ενημερώνοντας τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ταυτόχρονα, καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση Νομοθετική ρύθμιση επαναφοράς των Δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και Επιδόματος Αδείας όπως ίσχυαν πριν την κατάργησή τους.
Καλεί τέλος τους Εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση, καθώς το επόμενο χρονικό διάστημα, αν η κυβέρνηση δεν επαναφέρει τον 13ο και 14ο μισθό, θα ακολουθήσει τον μοναδικό δρόμο που γνωρίζει πολύ καλά, τον μαζικό, διαρκή, συντονισμένο και δυναμικό αγώνα!

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΕ-ΟΤΑ για απόφαση ΣτΕ: «Συμβαδίζουν» με τις εντολές των δανειστών"

Άνδρας προσπάθησε να μπει στην Βουλή όπως ο… Ρουβίκωνας

Ένας άνδρας περίπου 70 ετών κρατώντας μια ελληνική σημαία επιχείρησε να φτάσει στο σημείο που έφτασαν μέλη του Ρουβίκωνα χθες στην Βουλή.

Ο άνδρας κρατώντας την ελληνική σημαία άρχισε να ανεβαίνει τα σκαλιά στο πλάι του Άγνωστου Στρατιώτη προκειμένου να φτάσει στην Βουλή αλλά δεν πρόλαβε να κάνει πολλά βήματα και άνδρες της αστυνομίας τον συνέλαβαν.

Μάλιστα, φώναζε στους αστυνομικούς: «Αφού μπορεί ο Ρουβίκωνας γιατί όχι κι εγώ;». Ο άνδρας οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Άνδρας προσπάθησε να μπει στην Βουλή όπως ο… Ρουβίκωνας"

Προβλήματα με τα λεωφορεία φυσικού αερίου λόγω απεργίας

Προβλήματα στις μετακινήσεις τους αντιμετωπίζουν τις τελευταίες μέρες οι πολίτες που χρησιμοποιούν καθημερινά τα λεωφορεία που κινούνται με φυσικό αέριο. Αιτία, η απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΠΑ.

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΠΑ έχουν ξεκινήσει 24ωρες απεργίες από την περασμένη Δευτέρα (20.05.2019). Μοιραία, τα λεωφορεία που κινούνται με φυσικό αέριο, δεν μπορούν να εφοδιαστούν.

Σε ανακοίνωσή του για το θέμα, ο ΟΑΣΑ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι εξαιτίας της απεργίας στη ΔΕΠΑ, τα λεωφορεία φυσικού αερίου δεν μπορούν να τροφοδοτηθούν, με αποτέλεσμα τη δημιουργία προβλημάτων στην εκτέλεση των δρομολογίων σε όλο το δίκτυο.

Κατά μέσο όρο, περίπου 220 λεωφορεία φυσικού αερίου δρομολογούνται σε ημερήσια βάση, τα οποία και επηρεάζονται από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΔΕΠΑ.

Ο ΟΑΣΑ, σε συνεργασία με την θυγατρική εταιρεία, την ΟΣΥ προχωρά σε ανακατανομές των λεωφορείων, με στόχο την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Προβλήματα με τα λεωφορεία φυσικού αερίου λόγω απεργίας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news