facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Διαγράφονται παλαιές οφειλές σε Ταμεία με 3 αποφάσεις - Ποιους αφορούν

Τις τρεις πρώτες αποφάσεις που αφορούν τις διαγραφές παλαιών οφειλών ασφαλισμένων σε Ταμεία, υπέγραψε ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Τάσος Πετρόπουλος.

Οι διαγραφές πολυπληθείς ομάδες ασφαλισμένων, όπως είναι οι νέοι ασφαλισμένοι μετά το 1993 ,οι αγρότες που είχαν και κάποια επιχειρηματική δραστηριότητα και οι δημοσιογράφοι με μπλοκάκι.

Σε λίγες ημέρες μάλιστα, αναμένεται να ανοίξει η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ, που θα δέχεται τις αιτήσεις διαγραφής παλαιών οφειλών.

Οι αμφισβητούμενες οφειλές που αναμένεται να διαγραφούν μαζί με πρόσθετα τέλη και τους τόκους αφορούν την περίοδο έως το τέλος του 2016, δηλαδή πριν από τη λειτουργία του ΕΦΚΑ.

Επειδή πρόκειται για περιπτώσεις παράλληλης ασφάλισης, διευκρινίζεται πως ακόμη και όποιος έχει χρέη στο βασικό του Ταμείο (π.χ. ΙΚΑ ή ΟΓΑ) δεν αποκλείεται από την ρύθμιση, αλλά θα μπορεί να διαγράφει οφειλές στον πρ. ΟΑΕΕ. Οι αποφάσεις ορίζουν τις τρεις κατηγορίες των ωφελούμενων :

α) ασφαλισμένοι για πρώτη φορά μετά την 1η Ιανουαρίου του 1993, ελεύθεροι επαγγελματίες (π.χ. μπλοκάκι) και ταυτόχρονα μισθωτοί, β) Επιχειρηματίες που εξαιρούνταν από τον ΟΑΕΕ και ασφαλίζονταν στον πρώην ΟΓΑ με πληθυσμιακά και εισοδηματικά κριτήρια και γ) δημοσιογράφους ασφαλισμένους για πρώτη φορά έως 31 Δεκεμβρίου 1992 που διατηρούσαν παράλληλα μπλοκάκι.

Βασική προϋπόθεση για να μπορέσει κάποιος να απαλλαγεί από αμφισβητούμενα χρέη είναι να προκύπτει αποδεδειγμένη πλήρης ασφάλιση σε τουλάχιστον ένα πρώην Ταμείο το επίμαχο χρονικό διάστημα, για το οποίο ζητείται η διαγραφή της οφειλής. Ειδικά για τους παλαιούς ασφαλισμένους (προ του 1993), ιδιαίτερη σημασία έχει η παράλληλη ασφάλιση να αφορά την ίδια δραστηριότητα.

Οι αιτήσεις μπορεί να αφορούν όχι μόνο προς τον κλάδο της κύριας ασφάλισης αλλά και προς πρώην φορείς επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας. Η έναρξη της διαδικασίας, μέσω της υποβολής της αίτησης, παγώνει κάθε διαδικασία εκτέλεσης αναγκαστικών μέτρων που ενδέχεται να έχει ξεκινήσει το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Οι ρυθμίσεις εφαρμόζονται σε υποθέσεις που βρίσκονται σε οποιοδήποτε στάδιο της διοικητικής διαδικασίας. Τυχόν καταβληθέντα ποσά έναντι των επίμαχων οφειλών δεν επιστρέφονται αλλά λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό της σύνταξης.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαγράφονται παλαιές οφειλές σε Ταμεία με 3 αποφάσεις - Ποιους αφορούν"

Κλιμάκωση μέσων καταστολής από την ΕΛΑΣ- Για πρώτη φορά σε χρήση υδροφόρα "Αίας" επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει επίσημα στην ιστορική καταγραφή των γεγονότων που διαδραματίζονται στις διαδηλώσεις μνήμης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ότι κλιμάκωσε το οπλοστάσιο των μέσων καταστολής.

Κι αυτό γιατί, για πρώτη φορά πρόσθεσε στον κατασταλτικό μηχανισμό ένα από τα 4 υδροφόρα οχήματα με κανόνι νερού προκειμένου να κάνει άραγε τί; Οι προδιαγραφές και η "συνταγή" χρήσης γράφουν πως αντενδείκνυται για κατάσβεση φωτιάς. Ενδείκνυται όμως σε μία εφαρμογή στρατηγικού σχεδίου ακραίας καταστολής, για τη διάλυση διαδηλωτών.

Στην προκειμένη περίπτωση ποιον αντικειμενικό ακριβώς σκοπό εξυπηρέτησε, πέραν του εντυπωσιασμού και του προφανώς συμβολικού μηνύματος αυτής καθεαυτής της κλιμάκωσης μέσων και προφανώς εκθετικά μεθόδων καταστολής.

Το εντυπωσιακό είναι παραμένει πως ότι δεν τόλμησαν να κάνουν οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, όχι σε ότι αφορά στην εμφάνιση αλλά στην χρήση σε αστικό πεδίο, το έπραξε μία κυβέρνηση με δήθεν- ερζάτς αριστερό πρόσημο.

ΥΓ: Η χρήση του κανονιού εκτόξευσης νερού (υδροβόλο), απαιτεί υψηλή ειδίκευση κι εκπαίδευση στην χρήση καθώς εγκυμονεί κίνδυνο σοβαρό τραυματισμού έως θανάσιμου αποτελέσματος. Η πίεση του νερού μπορεί να είναι τόση που δύναται να σπάσει ακόμη και χέρια. Επιχειρεί από τα 10 μέτρα και σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρία (Bait Alpha Technologies) στο νερό που εκτοξεύει κατά του πλήθους μπορεί να έχει εγχυθεί δακρυγόνο αέριο ή σπρέι πιπεριού. Είναι ανθεκτικό στις φωτιές, αφού αυτοψεκάζεται με νερό!

ΥΓ2: Η προμήθεια 2 μεγάλων και 2 μικρών υδροφόρων έγινε το Σεπτέμβριο του 2012 από το Ισραήλ επί ημερών Νίκου Δένδια.

bloko
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλιμάκωση μέσων καταστολής από την ΕΛΑΣ- Για πρώτη φορά σε χρήση υδροφόρα "Αίας" επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ"

Πολυτεχνείο: Πολεμικό σκηνικό στα Εξάρχεια μετά την πορεία

Πολεμικό σκηνικό στήθηκε μπροστά από το Πολυτεχνείο και στους γύρω δρόμους των Εξαρχείων, ενώ ακόμη η πορεία βρισκόταν έξω από την αμερικανική πρεσβεία και με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να γίνει η πρώτη καταγραφή των ζημιών.
Η ένταση ξεκίνησε έξω από τη ΓΑΔΑ, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε κατά αστυνομικών με βόμβες μολότοφ. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών, ενώ προχώρησαν σε οκτώ προσαγωγές. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων υπήρξαν και δύο τραυματίες που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Μέσα σε λίγη ώρα η Πατησίων και οι γύρω δρόμοι των Εξαρχείων μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης.
Πύρινα οδοφράγματα, «βροχή» από μολότοφ, χημικά, «αύρες» που πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού μπροστά από το Πολυτεχνείο, συνέθεσαν το πολεμικό σκηνικό. Ένταση επικράτησε και στην πορεία στη Θεσσαλονίκη.
Στην Αθήνα, κουκουλοφόροι επιχείρησαν να κόψουν με τροχό την πλαϊνή καγκελόπορτα του Πολυτεχνείου και τα κατάφεραν, ενώ λίγο αργότερα έκαψαν μία ελληνική σημαία. 
Έκοψαν με τροχό την πλαϊνή καγκελόπορτα του Πολυτεχνείου
Σύμφωνα και με την επίσημη ενημέρωση της τροχαίας, έχουν ανοίξει πλέον όλοι οι δρόμοι του κέντρου της Αθήνας, εκτός από την οδό Πατησίων που είναι κλειστή από την Ομόνοια έως την αρχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ωστόσο η κίνηση στα δυο ρεύματα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας διεξάγεται κανονικά.
Επιχείρησαν να κάψουν ελληνική σημαία
 Επίθεση έξω από τη ΓΑΔΑ
Νωρίτερα, επεισόδια σημειώθηκαν και στο ύψος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ), στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όταν κουκουλοφόροι άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών.
Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης για να τους απομακρύνουν. Έγιναν οκτώ προσαγωγές. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να υπάρχουν δύο τραυματίες αστυνομικούς, τους οποίους παρέλαβε το ΕΚΑΒ.

Η πορεία στην Αθήνα

Με κεντρικά συνθήματα "Λευτεριά στο λαό, θάνατος στο φασισμό", και "τόσα χρόνια ΝΑΤΟ, η ίδια ιστορία, η χούντα δεν τελείωσε το '73"  φοιτητικοί σύλλογοι, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, κόμματα κι οργανώσεις της Αριστεράς, φορείς, σωματεία συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Κλαυθμώνος και κατευθύνθηκαν μέχρι την αμερικανική πρεσβεία.
Νωρίτερα, όταν έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου, φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν προσύγκεντρωση και με πορεία κατευθύνθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος περιμένοντας να ξεκινήσει ο κύριος όγκος της διαδήλωσης. Του συλλαλητηρίου προπορεύτηκε ο σύνδεσμος φυλακισθέντων εξορισθέντων αντιστασιακών 1967-1974.
Παράλληλα ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε το ΚΚΕ στην οποία βρέθηκε και ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Προπηλάκησαν το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ

Αγνωστοι προπηλάκισαν στελέχη από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ όταν περνούσε έξω από την αμερικανική πρεσβεία.
Ανάμεσα στους διαδηλωτές βρέθηκαν ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Ρήγας, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία.  

 newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Πολυτεχνείο: Πολεμικό σκηνικό στα Εξάρχεια μετά την πορεία"

Πάτρα:Μολότοφ, καδρόνια και φωτιές σε κάδους στην πορεία για το Πολυτεχνείο pic&vid (ΝΕΟ)

Συνεχής ρίψη αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών μέχρι και την Αγίας Σοφίας-Πέντε προσαγωγές
Νεότερη ενημέρωση 20.19′
Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε πέντε προσαγωγές ατόμων.
Σχετική ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στο κέντρο της Πάτρας και στην περιοχή της Αγίας Σοφίας. Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. παραμένουν σε επιφυλακή με διμοιρίες των ΜΑΤ και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ να φρουρούν πιθανούς στόχους. Οι κουκουλοφόροι έκαψαν μηχάνημα ΑΤΜ της τράπεζας ALPHA BANK στη διασταύρωση της οδού Κορίνθου με την Αγίας Σοφίας .


alphaΝεότερη ενημέρωση 19.55′
Σε συνεχή ρίψη μολότοφ επιδίδονται οι κουκουλοφόροι. Αυτή τη στιγμή ρίχνουν μολότοφ στη διασταύρωση των οδών Κορίνθου και Αγίας Σοφίας
molotof123Νεότερη ενημέρωση 19.35′
Σε ρίψη μολότοφ προχώρησαν πριν λίγο οι κουκουλοφόροι που βρίσκονται στην ουρά της πορείας. Οι αυτοσχέδιοι μηχανισμοί ρίχτηκαν στη διασταύρωση των οδών Κορίνθου -Ερμού και Κορίνθου Αγίου Νικολάου
 Νεότερη ενημέρωση 19.30′
Στην πλατείας Γεωργίου βρίσκεται ο κύριος όγκος της πορείας με κατεύθυνση προς το παράρτημα.
Νεότερη ενημέρωση 19.28′
Στην διασταύρωση της Κορίνθου με την Φιλοποίμενος έχει φτάσει η πορεία με τα άτομα που είναι στο τέλος και φοράνε κουκούλες και έχουν ξύλα να βρίσκονται Κορίνθου και Γούναρη.
Νεότερη ενημέρωση 19.23′
Από την πλατεία Υωηλών Αλωνίων στην οδό Γούναρη στο ύψος της Αλ. Υψηλάντου βρίσκεται η κεφαλή της πορείας
Νεότερη ενημέρωση 19.14′
Στο σχολικό συγκρότημα Τεμπονέρα έφτασε η πορεία πριν από λίγο.
Νεότερη ενημέρωση 19.09′
Στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων βρίσκεται αυτή την ώρα η μεγάλη πορεία για το Πολυτεχνείο.
Νεότερη Ενημέρωση 18.59
Στη διασταύρωση της Γούναρη με την Κορίνθου είναι η κεφαλή της πορείας με την ουρά της να εκτείνεται μέχρι το ύψος της Ρήγα Φεραίου. Η πορεία έχει κατεύθυνση προς την πλατεία Υψηλών Αλωνίων στο σχολικό συγκρότημα Τεμπονέρα.
Νεότερη Ενημέρωση 18.51′
Στη διασταύρωση των οδών Γούναρη και Οθ. Αμαλίας βρίσκεται η κεφαλή της πορείας ενώ η ουρά στην οποία βρίσκεται ομάδα κουκουλοφόρων με ρόπαλα  στη διασταύρωση των οδών Πατρέως και Οθ.Αμαλίας
Πρώτη ανάρτηση 18.40′
Ξεκίνησε η πορεία από το Παράρτημα του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις συμμετέχουν περίπου 900 άτομα ενώ στο τέλος της πορείας βρίσκονται άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
porei11Η κεφαλή της πορείας κινείται προς την οδό Κολοκοτρώνη και θα κατευθυνθούν προς την οδό Ρήγα Φεραίου.
Η αστυνομική δύναμη είναι ισχυρή προκειμένου να αποτραπούν επεισόδια.
patrastimes
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα:Μολότοφ, καδρόνια και φωτιές σε κάδους στην πορεία για το Πολυτεχνείο pic&vid (ΝΕΟ)"

Άνοιξαν και πάλι οι σταθμοί του μετρό - Ποιοι δρόμοι εξακολουθούν να μένουν κλειστοί

Άνοιξαν μετά από έξι ώρες οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής» που ήταν κλειστοί προληπτικά λόγω της πορείας προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Κλειστές παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα, σύμφωνα με την Τροχαία, η Πατησίων από το ύψος της Ιουλιανού και η Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Ζαχάρωφ.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Άνοιξαν και πάλι οι σταθμοί του μετρό - Ποιοι δρόμοι εξακολουθούν να μένουν κλειστοί"

Τα μυστικά και οι παγίδες στις δηλώσεις που ξεκινούν στο κτηματολόγιο

Με βασικά αγκάθια τη χρησικτησία, την έλλειψη τίτλων αλλά και τα αγνώστου ιδιοκτήτη ακίνητα ξεκινάει τη Δευτέρα η κτηματογράφηση για το υπόλοιπο της χώρας, που περιλαμβάνει το 63% της συνολικής έκτασης.

Πρόκειται για μια ιδιαιτέρως δύσκολη περίπτωση, καθώς αφορά κυρίως την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα, με το 36% να είναι αγροτικές περιοχές, ενώ εντοπίζεται μεγάλο πλήθος οικισμών με διαφορετικά χαρακτηριστικά (αραιοδομημένοι σε αγροτικές περιοχές, ορεινοί σε έντονο ανάγλυφο κ.λπ.). Παράλληλα, περιλαμβάνονται όλα τα νησιά και οι βραχονησίδες αλλά και περιοχές που εντάσσονται σε δασικές εκτάσεις και υδάτινους όγκους.

Πρεμιέρα για την υποβολή δηλώσεων κτηματογράφησης κάνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κως, Ρόδος, Κάλυμνος και Κάρπαθος) στις 19 Νοεμβρίου, με τη σκυτάλη να δίνεται περίπου στα τέλη Δεκεμβρίου σε Αιτωλοακαρνανία, Ιωάννινα, Αρτα, Πρέβεζα και Λευκάδα, ενώ αμέσως μετά θα συνεχιστεί σε άλλες 30 Περιφερειακές Ενότητες. Σειρά λοιπόν παίρνουν αγροτικές περιοχές και οικισμοί σε: Δράμα, Ξάνθη, Θάσο, Ροδόπη, Πιερία, Χαλκιδική, Γρεβενά, Καστοριά, Φλώρινα, Ιωάννινα, Μαγνησία, Βοιωτία, Φωκίδα, Σκόπελο, Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Κεφαλλονιά, Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Λακωνία, Αρκαδία, Αργολίδα, Βίλια, Σπέτσες, Υδρα, Πόρο, Λήμνο, Λέσβο, Σάμο, Ικαρία, Χίο, Κρήτη (Λασίθι) και Π.Ε. Εύβοιας.

Αντίθετα, «εκτός» από τη διαδικασία συλλογής στοιχείων μένουν σε αυτή τη φάση οι εξής περιοχές: από Κυκλάδες τα νησιά Άνδρος, Τήνος, Μύκονος, Πάρος, Νάξος, Σαντορίνη, Μήλος, Κέα Κύθνος, η Θεσπρωτία, η Κέρκυρα, το Ρέθυμνο, τα Χανιά και το Ηράκλειο (περιοχές Μαλεβιζίου, Ηρακλείου και Χερσονήσου). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πέντε συμβάσεις που περιλαμβάνουν την κτηματογράφηση των συγκεκριμένων περιοχών δεν έχουν ακόμα υπογραφεί εξαιτίας των ενστάσεων που έχουν υποβάλει οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό. Οι περιοχές αυτές εξαιρέθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών από το στόχο ολοκλήρωσης τον Ιούνιο του 2021, καθώς είναι απίθανο να ανατεθούν πριν από το τέλος του έτους, και έτσι μετατίθενται για το 2022.

Λύση

Τη λύση μέσω χρησικτησίας αναμένεται να βρουν χιλιάδες πολίτες οι οποίοι θα σπεύσουν να κατοχυρώσουν τα δικαιώματά τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της «Ελληνικό Κτηματολόγιο», τα 10,3 εκατ. από τα 16,5 εκατ. δικαιώματα ιδιοκτησίας που εκτιμάται ότι θα συλλεγούν στη νέα και τελική φάση κτηματογράφησης είναι σε αγροτικές περιοχές.

Όπως εξηγεί στον Ελεύθερο Τύπο ο Μιχάλης Καλογιαννάκης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, «οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στην περίπτωση της δήλωσης της ιδιοκτησίας τους με χρησικτησία, είναι υποχρεωτική η υποβολή τοπογραφικού διαγράμματος. Το εξαρτημένο τοπογραφικό διάγραμμα είναι ο μόνος τρόπος ώστε να περιγράφει ορθά ένα ακίνητο. Γίνεται αποδεκτή και η προσκόμιση παλαιότερων τοπογραφικών διαγραμμάτων».

Παράλληλα, ο κ. Καλογιαννάκης τονίζει ότι σημαντικό πρόβλημα εντοπίζεται στα αγροτεμάχια που δεν επιδοτούνται ή δεν έχουν μισθωθεί, διότι στις περισσότερες περιπτώσεις το μόνο δικαιολογητικό που μπορεί να προσκομίσει ο πολίτης είναι το Ε9. «Σε συνάντηση που είχαμε ως ΠΣΔΑΤΜ με τον αρμόδιο υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Δημαρά, του θέσαμε και αυτό το θέμα και προτείναμε να απαιτείται μόνο το Ε9 σε αυτές τις περιπτώσεις», σημειώνει.

Πάντως, η γενική εικόνα που έχει ο τεχνικός κόσμος δείχνει ότι στις περιοχές που αναμένεται κτηματογράφηση παρατηρείται έλλειψη τίτλων-συμβολαίων, καθώς και τοπογραφικών διαγραμμάτων. Τα περισσότερα ακίνητα είναι διά λόγου και τα περισσότερα συμβόλαια αποτελούν αποδοχές κληρονομιάς και γονικές παροχές με αμφίβολη τεχνική περιγραφή των ακινήτων.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου που κυκλοφορεί στα περίπτερα

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα μυστικά και οι παγίδες στις δηλώσεις που ξεκινούν στο κτηματολόγιο"

Ίντερνετ και στα απομακρυσμένα φυλάκια του στρατού ξηράς

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, αναγνωρίζοντας τη θεμελιώδη σημασία της ανάγκης για επικοινωνία στις μέρες μας, μερίμνησε εντός του 2018, ώστε να καλυφθούν με σύνδεση στο διαδίκτυο, ακόμα και τα πιο απομακρυσμένα φυλάκια.

«Γιατί το προσωπικό μας το αξίζει!» επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση που συνοδεύεται με ένα βίντεο που παρουσιάζει μία ιστορία ανάμεσα σε ένα στρατιώτη που υπηρετεί τη θητεία του σε απομακρυσμένο φυλάκιο και της κοπέλας του που βρίσκεται σε μεγάλο αστικό κέντρο.



newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ίντερνετ και στα απομακρυσμένα φυλάκια του στρατού ξηράς"

Τραυματίες γιατροί από επίθεση ομάδας Ρομά στο Νοσοκομείο Άργους

Ομάδα ρομά στην Αργολίδα επιτέθηκε τη νύχτα της Παρασκευής 16 Νοεμβρίου στον υπάλληλο security του Νοσοκομείου Άργους και σε δυο εφημερεύοντες γιατρούς.

Οι Ρομά επιτέθηκαν πρώτα στον άντρα Security και όταν από την φασαρία βγήκαν οι γιατροί για να δουν τι συμβαίνει , επιτέθηκαν και στη συνέχεια και σ' αυτούς ρίχνοντας τους στο πάτωμα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τους χτυπούσαν με μπουνιές και κλωτσιές τραυματίζοντας τους ενώ του ενός γιατρού του έσπασαν την μύτη.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία αλλά οταν έφτασε οι ρομά είχαν τραπεί σε φυγή πριν να καταφτάσουν οι αστυνομικες δυνάμεις.

Οι γατροί δηλώνουν αδυναμία να συνεχίσουν την εφημερία μετά από ένα ακόμα περιστατικό βίας εις βάρος τους.

argolikeseidhseis
Διαβάστε Περισσότερα » "Τραυματίες γιατροί από επίθεση ομάδας Ρομά στο Νοσοκομείο Άργους"

Μητσοτάκης για Πολυτεχνείο: «Μας υπενθυμίζει ότι η Δημοκρατία δεν ήταν πάντα δεδομένη»

«Το Πολυτεχνείο συμπυκνώνει την αντίδραση μιας γενιάς στον αυταρχισμό της δικτατορίας. Μας υπενθυμίζει ότι η Δημοκρατία δεν ήταν πάντα δεδομένη», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter για την 45η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειώνει παράλληλα πως «η δική μας πρόκληση είναι να την εμβαθύνουμε, θωρακίζοντας τους θεσμούς της από όσους επιχειρούν να τους υπονομεύσουν».



Παράλληλα για τη σημερινή ημέρα η Νέα Δημοκρατία παρουσίασε αλλαγμένο το σήμα της στo twitter σημειώνοντας: «Η Νέα Δημοκρατία συμμετέχοντας στον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αφιερώνει το λογότυπο της στους αγώνες των νέων για ελευθερία».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης για Πολυτεχνείο: «Μας υπενθυμίζει ότι η Δημοκρατία δεν ήταν πάντα δεδομένη» "

Κρήτη: Βυθίστηκε πλοίο με ύποπτο φορτίο- διεσώθη το πλήρωμα

Σε βάθος τουλάχιστον 1.000 μέτρων έχει βυθιστεί το 40 μέτρων σκάφος "MALPAS", νότια της Κρήτης που φέρεται να μετέφερε ύποπτο φορτίο και ενώ ζητήθηκε σήμερα το πρωί από πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος να πλεύσει στις πλησιέστερες ακτές της νήσου Κρήτης, προκειμένου να διενεργηθεί ο προβλεπόμενος έλεγχος.

Τα μέλη του πληρώματος του εν λόγω σκάφους είναι καλά στην υγεία τους και οδηγούνται στην Ιεράπετρα για προανάκριση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας στην περιοχή επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και για το λόγο αυτό δόθηκε εντολή στο εν λόγω πλοίο, στο οποίο επέβαιναν 5 άτομα πλήρωμα, να πλεύσει στις πλησιέστερες ακτές.

Το πλοίο ενώ έπλεε κανονικά, ξαφνικά παρουσίασε κλίση και σε σύντομο χρονικό διάστημα βυθίστηκε. Το πλήρωμα, πέντε υπήκοοι Συρίας, κατά δήλωσή τους, έπεσαν στη θάλασσα και περισυνελέγησαν από στελέχη του Πλοίου του λιμενικού και της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Βυθίστηκε πλοίο με ύποπτο φορτίο- διεσώθη το πλήρωμα"

Δείχνουν Σημίτη για τη διαφθορά

Οι κυβερνήσεις των οικονομικών σκανδάλων στη μεταπολίτευση έχουν ονοματεπώνυμο, λέει η πλειονότητα των ερωτηθέντων, σύμφωνα με την έρευνα ΣΦΥΓΜΟΣ της Prorata για την «Εφημερίδα των Συντακτών».
Πρωταθλήτριες αναδεικνύονται εκείνες του Κώστα Σημίτη και του Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ το 46% (έναντι του 39%) πιστεύει ότι μια κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν θα προχωρούσε στην «ανίχνευση της υπόθεσης Παπαντωνίου». Το 15% λέει «Δεν ξέρω/δεν απαντώ».
Κάντε κλικ να δείτε τον πίνακα σε μεγέθυνση
Στο ερώτημα εάν «ταυτίζετε τα οικονομικά σκάνδαλα με συγκεκριμένες κυβερνήσεις της μεταπολιτευτικής περιόδου», το 67% λέει «ναι», το 30% «όχι» και το 3% «δεν ξέρω/δεν απαντώ».
Στην κατάταξη της «διαφθοράς» -ερώτηση με πολλαπλές απαντήσεις-, τα πρωτεία κατέχει η κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη με 94% και ακολουθούν εκείνες του Ανδρέα Παπανδρέου με 82%, του Γιώργου Παπανδρέου με 79%, του Αντώνη Σαμαρά με 71%, του Κώστα Καραμανλή με 69%, του Κώστα Μητσοτάκη με 63%, του Αλέξη Τσίπρα με 55% και του Κωνσταντίνου Καραμανλή με 45%.
Την πρωτιά στον Κώστα Σημίτη δίνουν τόσο οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ με 97% όσο και της Ν.Δ με 90%, ενώ στον Ανδρέα Παπανδρέου τη δεύτερη θέση με ποσοστά 82% και 83% αντίστοιχα. Ενδιαφέρον έχει ότι το 47% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζουν τα οικονομικά σκάνδαλα με την κυβέρνηση Τσίπρα και το 49% της Ν.Δ. με εκείνη του Αντώνη Σαμαρά.
Για την υπόθεση Παπαντωνίου το 48% όσων ψήφισαν Ν.Δ. απαντά ότι μια κυβέρνηση του κόμματός τους θα προχωρούσε στην ανίχνευσή της, ενώ το 55% του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά πως «όχι».
Οσον αφορά τη συνταγματική αναθεώρηση και το θέμα της απευθείας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό σε περίπτωση που δεν εξασφαλίζει 180 ψήφους στη Βουλή, σχεδόν οκτώ στους δέκα (78%) απαντούν θετικά, το 18% αρνητικά και το 4% λέει «δεν ξέρω/δεν απαντώ». Βάσει κομματικής τοποθέτησης «ναι» απαντά το 79% του ΣΥΡΙΖΑ και το 78% της Ν.Δ.
Τέλος, ως προς τον ποιον θεωρούν ότι έχει την ιδιότητα «έντιμος», οι ερωτηθέντες λένε: 37% «κανένας από τους δύο», 28% «Αλέξης Τσίπρας», 25% «Κυριάκος Μητσοτάκης», 4% «και οι δύο το ίδιο», 6% «Δεν ξέρω/δεν απαντώ».
---------
ProRata A.E. 
Εταιρεία Ερευνών Κοινής Γνώμης και Εφαρμογών Επικοινωνίας (Αριθμός Μητρώου ΕΣΡ: 56) Ποσοτική έρευνα με προσωπική συνέντευξη και χρήση δομημένου ερωτηματολογίου, από 26 ερευνητές και 2 επόπτες, σε γενικό πληθυσμό άνω των 17 ετών. ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ: Σύνολο επικράτειας. ΔΕΙΓΜΑ: 1.000 ερωτηματολόγια, στρωματοποιημένη δειγματοληψία με αναλογική αντιπροσώπευση αστικών και αγροτικών περιοχών, σταθμισμένα με την από κοινού κατανομή φύλου ηλικία.ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΛΑΘΟΥΣ: Μέγιστο +/- 3,1% σε διάστημα εμπιστοσύνης 95%. ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ: 9-12 Νοεμβρίου 2018.
efsyn
Διαβάστε Περισσότερα » "Δείχνουν Σημίτη για τη διαφθορά"

Απαγορευτικό απόπλου προς Ζάκυνθο και Κεφαλλονιά -Εως 9 μποφόρ

Χωρίς ακτοπλοϊκές γραμμές βρίσκονται Ζάκυνθος και Κεφαλλονιά, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Ιόνιο σήμερα.

Οι άνεμοι στην περιοχή φθάνουν τα 8-9 μποφόρ, γεγονός που κάνει απαγορευτικό τον απόπλου από Ζάκυνθο προς Κυλλήνη και Πόρο προς Κυλλήνη και αντίθετα.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Απαγορευτικό απόπλου προς Ζάκυνθο και Κεφαλλονιά -Εως 9 μποφόρ "

«Πεδίο μάχης» τα Εξάρχεια μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο, επεισόδια και στη Λ. Αλεξάνδρας - Οκτώ προσαγωγές (βίντεο και φωτογραφίες)

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα επεισόδια που ξέσπασαν στα Εξάρχεια αμέσως μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου. 
Οι δρόμοι γύρω από το Πολυτεχνείο έχουν μετατραπεί σε «πεδίο μάχης» ενώ όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ στον χώρο του κτιρίου έχει ξεσπάσει μεγάλη φωτιά. 
Νεαροί πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών και μέσα από κτίριο του Πολυτεχνείου, ενώ παράλληλα επεισόδια σημειώνονται στις οδούς Στουρνάρη, Τοσίτσα και Τσαμαδού όπου έχουν στηθεί οδοφράγματα.  Οι αστυνομικές δυνάμεις «απαντούν» με χειροβομβίδες κρότου λάμψης αλλά και με ρίψεις νερού επί της οδού Πατησίων προς την πλευρά του Πολυτεχνείου προκειμένου να απωθήσουν τα άτομα που έχουν προκαλέσει τα επεισόδια. 
Στην περιοχή πετούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ.
Νωρίτερα, προηγήθηκαν συγκρούσεις αγνώστων με αστυνομικούς και μπροστά στον σταθμό του μετρό στους Αμπελοκήπους κοντά στο κτίριο της ΓΑΔΑ ενώ η αστυνομία προχώρησε σε οκτώ προσαγωγές.
Τα επεισόδια σημειώθηκαν, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, όταν το μπλοκ των αντιεξουσιαστών περνούσε από τη διασταύρωση Πανόρμου και Αλεξάνδρας. Τη στιγμή εκείνη, ομάδα ατόμων επιτέθηκε κατά της αστυνομικής δύναμης μπροστά στο σταθμό του μετρό με πέτρες, καδρόνια και πυροσβεστήρες.
Οι αστυνομικοί «απάντησαν» με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και χημικά.
kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πεδίο μάχης» τα Εξάρχεια μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο, επεισόδια και στη Λ. Αλεξάνδρας - Οκτώ προσαγωγές (βίντεο και φωτογραφίες)"

Πορεία για το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη: Τραγούδησαν «Πότε θα κάνει ξαστεριά» και έκαψαν αμερικανική σημαία

Την αμερικάνικη σημαία έκαψαν διαδηλωτές μπροστά από το Αμερικανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της πορείας για την 45η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείους Θεσσαλονίκη.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία τραγούδησαν "Πότε θα κάνει ξαστεριά" κι έκαψαν συμβολικά και μια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, έξω από το Αμερικανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Τσιμισκή, έφτασε η πρώτη πορεία που ξεκίνησε από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, για την 45η επέτειο από την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο.

Στην κεφαλή της πορείας βρισκόταν μέλη του Συνδέσμου Εξορισθέντων- Φυλακισθέντων Αντιστασιακών, ενώ ακολούθησαν τα μπλοκ του ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.





Νωρίτερα οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Κρατώντας πανό κατά του φασισμού, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, μέλη του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ), του ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ και της ΚΝΕ συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο της σχολής του Αριστοτελείου, για να τιμήσουν τα ιστορικά γεγονότα της 17ης Νοεμβρίου του 1973, που σήμαναν την αρχή του τέλους της Δικτατορίας.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και μέλη του ΕΚΘ, ενώ στην πορεία συμμετέχει με μπλοκ και ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται πως στις 17.30 μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου και φοιτητικοί σύλλογοι συγκεντρώθηκαν στο ίδιο σημείο και ξεκίνησαν πορεία.
4624241
4624242
4624247_2
ΑΠΕ-ΜΠΕ, thestival.gr , voria.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πορεία για το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη: Τραγούδησαν «Πότε θα κάνει ξαστεριά» και έκαψαν αμερικανική σημαία"

Ολοκληρώθηκε η μαζική διαδήλωση για το Πολυτεχνείο

Στην αμερικάνικη πρεσβεία έφτασε ο κύριος όγκος της διαδήλωσης για τα 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Οι διαδηλωτές έφτασαν μπροστά από την πρεσβεία φωνάζοντας συνθήματα κατά των ΗΠΑ και του φασισμού.
Νωρίτερα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, όταν έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου, φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση και με πορεία κατευθύνθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος περιμένοντας να ξεκινήσει ο κύριος όγκος της διαδήλωσης. Του συλλαλητηρίου προπορεύθηκε ο σύνδεσμος φυλακισθέντων εξορισθέντων αντιστασιακών 1967-1974.
Πορεία πραγματοποίησε στην αμερικανική πρεσβεία και το ΚΚΕ που φέτος γιορτάζει τα 100 χρόνια του ζητώντας την απομάκρυνση των βάσεων.










news
Διαβάστε Περισσότερα » "Ολοκληρώθηκε η μαζική διαδήλωση για το Πολυτεχνείο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news