facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Washington Post: Ο Τραμπ πίεσε αξιωματούχο της Τζόρτζια για να «βρει» ψήφους και να αλλάξει το αποτέλεσμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πίεσε τον κορυφαίο εκλογικό αξιωματούχο της Τζόρτζια να «βρει» επαρκείς ψήφους για να ανατρέψει την ήττα του στην πολιτεία, σύμφωνα με την ηχητική καταγραφή ενός τηλεφωνήματος χθες Σάββατο που περιήλθε στην κατοχή της εφημερίδας Washington Post, σε μια προσπάθεια του Τραμπ να προωθήσει τους αβάσιμους ισχυρισμούς του για νοθεία στις προεδρικές εκλογές.

Η Washington Post, που δημοσίευσε σήμερα αποσπάσματα του τηλεφωνήματος, διάρκειας μίας ώρας, μεταξύ του Τραμπ και του γενικού γραμματέα της πολιτείας της Τζόρτζια Μπραντ Ραφερνσπέργκερ, ενός Ρεπουμπλικανού, ανέφερε πως ο Ντόναλντ Τραμπ εναλλακτικά κολάκευε, ικέτευε και απειλούσε τον Ραφενσμπέργκερ με ποινικές επιπτώσεις, σε μια απόπειρα να αναιρέσει την ήττα του στην Τζόρτζια από τον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος ο Ραφενσμπέργκερ και ο νομικός σύμβουλος του γραφείου του απέρριψαν τους ισχυρισμούς του Τραμπ και είπαν στον πρόεδρο ότι βασίζεται σε θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το τι αποτελεί μια δίκαιη και σωστή εκλογική διαδικασία. Τα ηχητικά αποσπάσματα, που δημοσίευσε η Post, το επιβεβαιώνουν.

«Οι πολίτες της Τζόρτζια είναι θυμωμένοι, οι πολίτες της χώρας είναι θυμωμένοι», λέει ο Τραμπ, σύμφωνα με ένα απόσπασμα της ηχογράφησης που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της αμερικανικής εφημερίδας. «Και δεν υπάρχει τίποτα το κακό να πεις, ξέρεις, ότι επαναυπολόγισες» τις ψήφους.

«Επομένως, κοίτα. Το μόνο που θέλω είναι αυτό. Θέλω απλά να βρω 11.780 ψήφους, που είναι μία περισσότερη απ’ όσες έχουμε. Διότι, κερδίσαμε την πολιτεία», αναφέρει ο μεγιστάνας στην ηχογράφηση, επιμένοντας πως δεν «υπάρχει περίπτωση» να έχει χάσει την πολιτεία.

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει. Το γραφείο του Ραφενσπέργκερ δεν έχει ανταποκριθεί στα αιτήματα να σχολιάσει. Το γραφείο μετάβασης του Τζο Μπάιντεν δεν έχει σχολιάσει σχετικά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Washington Post: Ο Τραμπ πίεσε αξιωματούχο της Τζόρτζια για να «βρει» ψήφους και να αλλάξει το αποτέλεσμα"

Lockdown: Έκτη περιοχή της Αττικής στα «κόκκινα σημεία» για κορωνοϊό

Και έκτη περιοχή της Αττικής μπαίνει στο μικροσκόπιο των αρχών όσον αφορά την κινητικότητα και το συγχρωτισμό στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού για την εξάπλωση της πανδημίας κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ πρόκειται για το Ζεφύρι, το οποίο έρχεται να προστεθεί στις 5 κόκκινες περιοχές της Αττικής που περιλαμβάνονται σε νέο επιχειρησιακό σχέδιο με μπλόκα και αυστηρούς ελέγχους.

Πρόκειται για τον Ασπρόπυργο, το Ίλιον, το Περιστέρι, το Κερατσίνι και το Μενίδι.

Aπό τα 34 συνολικά αστυνομικά μπλόκα που βρίσκονται καθημερινά στην Αττική, 20 θα έχουν, όπως φαίνεται, μια στόχευση στις συγκεκριμένες επιβαρυμένες περριοχές.

Αυτό περιλαμβάνει, περιμετρικές «αποστειρώσεις» κεντρικών οδών με αυτό να σημαίνει ότι αυτές θα κυκλωθούν με τουλάχιστον 5 ή 6 μπλόκα που θα ελέγχουν τις αιτίες μετακινήσεις, έλεγχο για αυστηρή τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 21:00-05:00, και απομάκρυνση πολιτών από πλατείες και δημόσιους χώρους.

Παράλληλα θα υπάρχουν περιπολίες για αποτροπή του «click away» και επιτήρηση σε εκκλησίες.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Lockdown: Έκτη περιοχή της Αττικής στα «κόκκινα σημεία» για κορωνοϊό"

Κορωνοϊός- Κύπρος: Δύο νέοι θάνατοι και 529 νέα κρούσματα

Δύο θανάτους και 529 νέα κρούσματα κορωνοϊού από 12.051 τεστ ανίχνευσης της νόσου ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας Κύπρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:

-Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 131.

-182 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 45 σε σοβαρή κατάσταση.

-Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 12.051 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

-529 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων στην Κύπρο σε 23.974.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός- Κύπρος: Δύο νέοι θάνατοι και 529 νέα κρούσματα "

Εφτασε και στην Ελλάδα το νέο στέλεχος του κορωνοϊού

Την πρώτη της εμφάνιση έκανε στην Ελλάδα η νέα βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού, ενώ κρούσματα του νέου στελέχους εντοπίστηκαν και στην Κύπρο.

Τα κρούσματα στην Ελλάδα εντοπίστηκαν σε έλεγχο του Ιδρύματος Ιατροβιοτεχνολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, το μεταλλαγμένο στέλεχος έχει εντοπιστεί σε τέσσερα κρούσματα και το γεγονός αυτό φαίνεται πως συνετέλεσε στην απόφαση για ακόμη πιο αυστηρό lockdown που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την επόμενη εβδομάδα. Σε κάθε περίπτωση όλα τα δεδομένα θα συνεκτιμηθούν στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, όπου θα παρθούν και αποφάσεις που σχετίζονται με το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου.

Όπως μετέδωσε ο Σκάι 100,3 και τα τέσσερα κρούσματα παραμένουν φρουρούμενοι σε ξενοδοχείο καραντίνας.

Νωρίτερα και η Κύπρος είχε ανακοινώσει τον εντοπισμό του νέου στελέχους του κοροναϊού VOC 202012/01 και στην Κύπρο.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του κυπριακού υπουργείου Υγείας, μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου δειγμάτων ατόμων από το Ηνωμένο Βασίλειο για την ύπαρξη του νέου στελέχους του ιού έγινε γνωστό ότι:

«Ακολουθώντας τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC) σχετικά με το νέο στέλεχος του ιού SARS-CoV-2, VOC 202012/01, το οποίο είχε αρχικά ανιχνευθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη συνέχεια σε διάφορα ευρωπαϊκά κράτη, το Υπουργείο Υγείας προχώρησε, μέσω του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, σε εξειδικευμένο έλεγχο δειγμάτων από άτομα που αφίχθησαν από το Ηνωμένο Βασίλειο και είχαν διαγνωσθεί θετικά στον ιό.

Συγκεκριμένα, απεστάλησαν στο ΙΝΓΚ όλα τα θετικά δείγματα των αφιχθέντων από το Ηνωμένο Βασίλειο από τη μέρα που οι Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσαν την ύπαρξη του νέου στελέχους στη χώρα τους, δηλαδή στις 20 Δεκεμβρίου 2020, και μέχρι 15 μέρες πριν. Πιο συγκεκριμένα, από τα 19 δείγματα της περιόδου 6-20 Δεκεμβρίου 2020 που εξετάστηκαν, στα 12 εξ αυτών εντοπίστηκε το στέλεχος VOC 202012/01.

Σημειώνεται ότι το νέο στέλεχος του ιού έχει συσχετιστεί με υψηλότερο ιικό φορτίο, ταχύτερη διασπορά και υψηλότερη μεταδοτικότητα έως και 70%. Το νέο στέλεχος του ιού θεωρείται ότι πιθανόν να έχει συμβάλει έως έναν βαθμό στην αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη και, κατά συνέπεια, στην αύξηση των νοσηλευόμενων.

Υπενθυμίζεται ότι οι συστάσεις του ECDC επικεντρώνονται, μεταξύ άλλων, στην αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και την εντατικοποίηση του επιδημιολογικού και μοριακού ελέγχου μέσω εργαστηριακών εξετάσεων».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εφτασε και στην Ελλάδα το νέο στέλεχος του κορωνοϊού"

Κορονοϊός: Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία – Ποια μέτρα θα ληφθούν

Το άνοιγμα των σχολείων είναι το κεντρικό θέμα στην συνεδρίαση αύριο Δευτέρα 4 Ιανουαρίου της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, η οποία θα εκτιμήσει τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία, αν και η απόφαση της κυβέρνησης φαίνεται να είναι ειλημμένη και αφορά όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, ήταν σαφής, δηλώνοντας πως τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα ανοίξουν τη Δεύτερα 11 Ιανουαρίου. Όπως μάλιστα σημείωσε, η απόφαση που ελήφθη το Σάββατο για αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων, εντάσσεται σε αυτόν ακριβώς το σχεδιασμό. Όπως είπε, η απόφαση ήταν μια κίνηση προληπτική, για να ανοίξουν τα σχολεία σε μια εβδομάδα με ασφάλεια, ενώ ανέφερε, ότι διευκολύνονται και οι ειδικοί επιστήμονες ως προς τη έρευνα των στοιχείων και της κατάστασης που θα είναι βελτιωμένη.

Ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας προβλέπει τη διενέργεια rapid test στους μαθητές Λυκείου και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Εφόσον το σχέδιο εγκριθεί, θα λειτουργήσει πλατφόρμα, στην οποία θα εγγράφονται μαθητές και καθηγητές που επιθυμούν να κάνουν το τεστ για τον κορονοϊό.

Ενδέχεται επίσης να διαφοροποιηθούν οι ώρες έναρξης και ολοκλήρωσης των μαθημάτων και να χρησιμοποιηθούν όλες οι είσοδοι των σχολείων, έτσι ώστε να μη δημιουργείται συνωστισμός. Μιλώντας στην ΕΡΤ η παιδίατρος- λοιμωξιολόγος Αθανασία Λουρίδα σημείωσε πάντως, ότι «γίνονται κλινικές μελέτες για παιδιά και εφήβους, αλλά σε αυτή τη φάση δεν θα εμβολιαστούν τα παιδιά μας».

Ξανανοίγουν από την Δευτέρα τα καταστήματα που έκλεισαν

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν παρέλειψε να επαναλάβει, πως μαζί με τα σχολεία θα ανοίξουν και οι δραστηριότητες που λειτούργησαν μέσα στις γιορτές και οι οποίες από σήμερα βρέθηκαν ξανά μεταξύ αυτών που έχουν παύσει. Μετέφερε δε και τη δέσμευση της κυβέρνησης για στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας και για μέρα ανακούφισης και εντός του 2021 «πάντα με σύνεση, λογική και ανθρωπιά».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορονοϊός: Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία – Ποια μέτρα θα ληφθούν"

Υπουργείο Υγείας: Δεν αναβάλλονται οι εμβολιασμοί των υγειονομικών – Σταδιακή έναρξη σε τρεις φάσεις (αναλυτική λίστα)

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα το Υπουργείο Υγείας και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, με την οποία διευκρινίζει ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα των υγειονομικών στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας συνεχίζεται κανονικά, όμως, θα διεξαχθεί σε τρεις διαφορετικές φάσεις.

Επιμένει το Υπουργείο Υγείας ότι δεν υπάρχει καμία αναστολή εμβολιασμών στα νοσοκομεία, απαντώντας στις νέες καταγγελίες της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), η οποία επικαλείται επίσημη έγγραφη ενημέρωση για αναστολή εμβολιασμών υγειονομικών σε νοσοκομεία της χώρας και συγκεκριμένα, στο Γεννηματάς Αθήνας, Καραμανδάνειο, Βόλου, Λαμίας, Τρίπολης, Αμαλιάδας, Πύργου, Καλαμάτας, Κυπαρισσίας, Γρεβενών, Σερρών, Ξάνθης, Χαλκίδας, Ρεθύμνου, Μυτιλήνης, στα Κ.Υ και στο ΕΚΑΒ Καρδίτσας, στο Ε.Ι.Α.Α

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, υποστηρίζει ότι «Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται χωρίς διακοπή και με βάση τον προγραμματισμό της επιχείρησης «Ελευθερία», όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας» και διευκρινίζει ότι ο εμβολιασμός των υγειονομικών θα γίνει σε τρεις φάσεις:

«Κάποιοι επιμένουν να βαφτίζουν τον σχεδιασμό σε τρεις φάσεις, αναβολή. Είναι οι ίδιοι «πρόθυμοι» που θα έσπευδαν να καταγγείλουν και την ακριβώς αντίθετη τακτική», σημειώνει, απαντώντας παράλληλα και σε αντίστοιχες καταγγελίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Θεμιστοκλέους: Εμβολιασμοί υγειονομικών και εργαζόμενων σε δομές σε τρεις φάσεις

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, μέχρι τις 15:00 σήμερα έγιναν 572 νέοι εμβολιασμοί. Συνολικά από τις 27/12/2020 έως σήμερα έχουν γίνει 3.779 εμβολιασμοί. Το διάστημα από 4/1/2021 έως 20/1/2021, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο, θα ολοκληρωθεί η πρώτη δόση του εμβολιασμού των υγειονομικών, των διαμενόντων και εργαζομένων στους οίκους ευγηρίας, στις μονάδες χρόνιας φροντίδας και στα κέντρα αποκατάστασης.

Ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. θα γίνει σε 3 φάσεις.

  • Αύριο, 4/1/2021, θα προστεθούν 42 νέα Νοσοκομεία στα 9 Νοσοκομεία που ήδη πραγματοποιούν εμβολιασμούς – δυναμικότητα που θα επιτρέψει περισσότερους από 5.000 εμβολιασμούς υγειονομικών καθημερινά.
  • Στις 8/1/2021 θα προστεθούν επιπλέον 55 Νοσοκομεία
  •  έως τις 12/1/2021 θα ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός σε 19 Νοσοκομεία που βρίσκονται στη νησιωτική χώρα.

Στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. θα προστίθενται σταδιακά τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία – τη Δευτέρα 4/1/2021 προστίθενται και 5 Στρατιωτικά Νοσοκομεία – ενώ θα αρχίσει και ο εμβολιασμός των υγειονομικών του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους

Επίσης, όπως αναφέρεται, αύριο θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των πολιτών που διαμένουν και εργάζονται στους οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ. Ο εμβολιασμός της ομάδας αυτής θα ολοκληρωθεί έως τις 20/1/2021.

Η εκτίμηση με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής, είναι ότι μέχρι τις 20/1/2021 θα εμβολιαστούν περισσότερα από 100.000 άτομα.

«Ο εμβολιασμός των υγειονομικών ήταν προγραμματισμένο να γίνει σε 3 φάσεις, όπως είχε, άλλωστε, ανακοινωθεί», σημειώνει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας και συνεχίζει: «Η σταδιακή ένταξη των Νοσοκομείων στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, διασφαλίζει την καλύτερη προετοιμασία του συστήματος, τόσο στον ασφαλή εφοδιασμό, όσο και στην εκπαίδευση του προσωπικού στα ψηφιακά εργαλεία που για πρώτη φορά χρησιμοποιούνται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά και σε όλα τα στάδια διαχείρισης του εμβολίου από την αποθήκευση και διανομή του, έως τη διενέργεια των εμβολιασμών. Η τακτική της σταδιακής έναρξης των εμβολιασμών ακολουθείται από πολλές ευρωπαϊκές χώρες».

Δείτε αναλυτικά τις τρείς φάσεις των εμβολιασμών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας:

1η ΦΑΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ

2η ΦΑΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ

3η ΦΑΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ:

iatropedia

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπουργείο Υγείας: Δεν αναβάλλονται οι εμβολιασμοί των υγειονομικών – Σταδιακή έναρξη σε τρεις φάσεις (αναλυτική λίστα)"

Κορωνοϊός: Στα 390 τα νέα κρούσματα - 421 οι διασωληνωμένοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 390 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 140099, εκ των οποίων 52.3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5463 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 41926 (29.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στην Αττική τα κρούσματα φτάνουν τα 124 και στη Θεσσαλονίκη τα 78. Αναλυτικότερα:

19 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

23 κρούσματα στην ΠΕ ΒόρειουΤομέα Αθηνών

14 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

7 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

37 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

14 κρούσματα στην ΠΕ Νοτιου Τομέα Αθηνών

78 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

6 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

3 κρούσματα στην Π.Ε Αρκαδίας

15 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

13 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών

5 κρούσματα στην Π.Ε.Δράμας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

5 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηλείας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

5 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

1 κρούσμα στην Π.Ε Κέας-Κύθνου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέρκυρας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

9 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

1 κρούσμα στην Π.Ε. Λακωνίας

19 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

3 κρούσματα στην Π.Ε Λασιθίου

5 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

6 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

1 κρούσμα στην Π.Ε.Νήσων

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ξάνθης

10 κρούσματα στην Π.Ε Πειραιώς

8 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

9 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

3 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

421 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 282 (67.0%) εκ των διασωληνομένων είναι άνδρες. To 79.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 897 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Επίσης, έχουμε 36 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 4957 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 2938 (59.3%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 2.825.227 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 599.202 δείγματα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 390 τα νέα κρούσματα - 421 οι διασωληνωμένοι"

Στην Αθήνα οι πρώτοι Έλληνες μετά τις γιορτές στο Ντουμπάι – Τα παρατράγουδα στον έλεγχο

Επέστρεψαν στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, οι πρώτοι Έλληνες που έκαναν γιορτές στο Ντουμπάι.

Στο αεροδρόμιο τους περίμενε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, παρότι ήταν όλοι με τεστ 72 ωρών, και όλοι οι επιβάτες υποβλήθηκαν σε rapid τεστ κορονοϊού μόλις προσγειώθηκαν στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν όλοι αρνητικοί.

Ωστόσο, υπήρξαν και κάποια… παρατράγουδα, καθώς μία επιβάτης δεν ήθελε να κάνει την εξέταση επειδή την ενοχλούσε η μπατονέτα στη μύτη και είχε ήδη κάνει τεστ, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει ο έλεγχος για όλους τους επιβάτες της πτήσης.

Όπως δήλωσαν επιβάτες, όλα στο Ντουμπάι είναι ανοιχτά, με μέτρα και αποστάσεις. Μόνο το βράδυ της Πρωτοχρονιάς ήταν κάπως πιο… χαλαρά τα πράγματα, αλλά και πάλι για λίγες ώρες. Επιπλέον, όλα τα μαγαζιά δεν επέτρεπαν όρθιους και χωρίς μάσκες πελάτες.

“Τα πράγματα στο Ντουμπάι ήταν αρκετά πιο ελεύθερα σε σχέση με εδώ” ανέφερε χαρακτηριστικά επιβάτης, αναφερόμενη στις εικόνες από τους εορτασμούς την Πρωτοχρονιάς που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ακούστε τις δηλώσεις επιβατών

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Αθήνα οι πρώτοι Έλληνες μετά τις γιορτές στο Ντουμπάι – Τα παρατράγουδα στον έλεγχο"

Κορωνοϊός - Συναγερμός στην Κύπρο: Εντοπίστηκαν 12 κρούσματα της μετάλλαξης

Τον εντοπισμό του νέου στελέχους του κορωνοϊού VOC 202012/01 και στην Κύπρο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας Κύπρου και μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου δειγμάτων ατόμων από το Ηνωμένο Βασίλειο για την ύπαρξη του νέου στελέχους του ιού έγινε γνωστό ότι:

«Ακολουθώντας τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC) σχετικά με το νέο στέλεχος του ιού SARS-CoV-2, VOC 202012/01, το οποίο είχε αρχικά ανιχνευθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη συνέχεια σε διάφορα ευρωπαϊκά κράτη, το Υπουργείο Υγείας προχώρησε, μέσω του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, σε εξειδικευμένο έλεγχο δειγμάτων από άτομα που αφίχθησαν από το Ηνωμένο Βασίλειο και είχαν διαγνωσθεί θετικά στον ιό.

Συγκεκριμένα, απεστάλησαν στο ΙΝΓΚ όλα τα θετικά δείγματα των αφικνούντων από το Ηνωμένο Βασίλειο από τη μέρα που οι Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσαν την ύπαρξη του νέου στελέχους στη χώρα τους, δηλαδή στις 20 Δεκεμβρίου 2020, και μέχρι 15 μέρες πριν. Πιο συγκεκριμένα, από τα 19 δείγματα της περιόδου 6-20 Δεκεμβρίου 2020 που εξετάστηκαν, στα 12 εξ αυτών εντοπίστηκε το στέλεχος VOC 202012/01.

Σημειώνεται ότι το νέο στέλεχος του ιού έχει συσχετιστεί με υψηλότερο ιικό φορτίο, ταχύτερη διασπορά και υψηλότερη μεταδοτικότητα έως και 70%. Το νέο στέλεχος του ιού θεωρείται ότι πιθανόν να έχει συμβάλει έως έναν βαθμό στην αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη και, κατά συνέπεια, στην αύξηση των νοσηλευόμενων.

Υπενθυμίζεται ότι οι συστάσεις του ECDC επικεντρώνονται, μεταξύ άλλων, στην αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και την εντατικοποίηση του επιδημιολογικού και μοριακού ελέγχου μέσω εργαστηριακών εξετάσεων».

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός - Συναγερμός στην Κύπρο: Εντοπίστηκαν 12 κρούσματα της μετάλλαξης"

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στα ορεινά

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις στα ορεινά αναμένεται να φέρει η κακοκαιρία που θα κάνει την εμφάνισή της στη χώρα τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ, η αρχή θα γίνει από τη Δυτική Ελλάδα, ενώ το μεσημέρι της Δευτέρας θα φτάσει στην Αττική.

Αναλυτικά:

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

Α. Ισχυρές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, θα επηρεάσουν:

1) Σήμερα Κυριακή (03-01-2021)

Από τις βραδινές ώρες τα νησιά του Ιονίου και από αργά τη νύχτα την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία.

Στις περιοχές αυτές εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι της Δευτέρας (04-01-2021).

2) Αύριο Δευτέρα (04-01-2021)

Από τις πρωινές ώρες την κεντρική Στερεά, τη δυτική και την ανατολική Πελοπόννησο, με εξασθένηση των φαινομένων από τις απογευματινές ώρες και την κεντρική Μακεδονία κατά διαστήματα.

Από τις μεσημβρινές ώρες την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την ανατολική Μακεδονία, την Εύβοια, τις Σποράδες και πρόσκαιρα τη Θεσσαλία με εξασθένηση των φαινομένων αργά τη νύχτα της Δευτέρας (04-01-2021)

Από τις απογευματινές ώρες τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Από τις βραδινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και οι βόρειες Κυκλάδες.

3) Την Τρίτη (05-01-2021)

Τις πρωινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι τα Δωδεκάνησα.

Β. Αύριο Δευτέρα 04-01-2021) στο Αιγαίο θα πνέουν νοτίων διευθύνσεων

θυελλώδεις άνεμοι 7 με 8 και πιθανώς στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα το βράδυ έως 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τη νύχτα.

Γ. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν:

Από τη νύχτα της Κυριακής (03-01-2021) έως το μεσημέρι της Δευτέρας (04-01-2021) στα ορεινά της βορειοδυτικής ηπειρωτικής χώρας.

Από τις απογευματινές έως και τις νυχτερινές ώρες της Δευτέρας (04-01-2021) στα ορεινά της Θράκης.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στα ορεινά"

ΟΕΝΓΕ: Καταγγέλλει την αναβολή προγραμματισμένων εμβολιασμών σε νοσοκομεία της χώρας

«Παρά τις διαβεβαιώσεις του γενικού γραμματέα ΠΦΥ κ. Θεμιστοκλέους για το αντίθετο, η πραγματικότητα είναι ότι αναβάλλεται η προγραμματισμένη έναρξη των εμβολιασμών για τις 4/1 σε μία σειρά νοσοκομείων της χώρας». Τα παραπάνω καταγγέλλει σε ανακοίνωση της, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Ειδικότερα η ΟΕΝΓΕ στην ανακοίνωση – καταγγελία της επισημαίνει:

Πιο συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το επίσημο πλάνο διανομής των εμβολίων, που κοινοποιήθηκε υπηρεσιακά στις 2/1 καθώς και από σχετικά έγγραφα των ΥΠΕ που κοινοποιήθηκαν υπηρεσιακά την ίδια μέρα, αναβάλλεται η προγραμματισμένη έναρξη των εμβολιασμών στα νοσοκομεία Γ.Κ.Ν. Γεννηματάς Αθήνας, Καραμανδάνειο, Βόλου, Λαμίας, Τρίπολης, Αμαλιάδας, Πύργου, Καλαμάτας, Κυπαρισσίας, Γρεβενών, Σερρών, Ξάνθης, Χαλκίδας, Ρεθύμνου, Μυτιλήνης, στα Κ.Υ και στο ΕΚΑΒ Καρδίτσας, στο Ε.Ι.Α.Α.

Αυτό σημαίνει ότι θα καθυστερήσει η πρώτη φάση του εμβολιασμού που περιλάμβανε όλα τα νοσοκομεία, τους οίκους ευγηρίας και τα κέντρα αποκατάστασης και ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε ότι θα ολοκληρωθεί έως τις 20 Ιανουαρίου.

Η χθεσινή αποτυχημένη προσπάθεια του κ. Θεμιστοκλέους να διαψεύσει τις καταγγελίες των υγειονομικών έρχεται να προστεθεί σε μια ατέλειωτη σειρά παρόμοιων κυβερνητικών ενεργειών που δείχνουν πως η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την προπαγάνδα και όχι για την ουσία.

Απαιτούμε η κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να επισπευστεί και να ολοκληρωθεί άμεσα, χωρίς καθυστέρηση, ο εμβολιασμός όλων των γιατρών, των νοσηλευτών, συνολικά των εργαζόμενων στο δημόσιο σύστημα υγείας. Έχουμε σηκώσει και συνεχίζουμε να σηκώνουμε μεγάλο βάρος στην αντιμετώπιση της πανδημίας, είμαστε διαρκώς εκτεθειμένοι στον ιό, αντιμετωπίζουμε υπερτριπλάσιο κίνδυνο συγκριτικά με τον υπόλοιπο πληθυσμό και ως αντάλλαγμα έχουμε την υποκριτική στάση της κυβέρνησης και καμία κουβέντα για τα αιτήματά μας.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Καλλιεργεί τον εφησυχασμό, «στρίβειν» δια της ατομικής ευθύνης και του εμβολίου, που χρησιμοποιεί ως άλλοθι για το γεγονός ότι το δημόσιο σύστημα υγείας παραμένει αθωράκιστο, την ώρα που οι ανάγκες διαρκώς αυξάνονται.

Είναι γνωστό ότι έως ότου επιτευχθεί η αναγκαία εμβολιαστική κάλυψη ώστε να δημιουργηθεί το φράγμα ανοσίας που απαιτείται, θα περάσουν μήνες. Και αυτό με την προϋπόθεση ότι η χρονική διάρκεια της ανοσίας που προσφέρει το εμβόλιο, (η οποία δεν είναι ακόμα γνωστή) θα είναι μεγαλύτερη από τις καθυστερήσεις της κυβέρνησης στην πραγματοποίηση των εμβολιασμών. Μέχρι τότε θα συνεχίσουμε να έχουμε ασθενείς, διασωληνωμένους, να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Η κυβέρνηση που «ανακάλυψε» όψιμα, την Πρωτοχρονιά του 2021, ότι το ΕΣΥ αντιμετωπίζει προβλήματα και πιέζεται, είναι επιβεβλημένο να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη της διασποράς στους εργασιακούς χώρους, στα σχολεία, στα Μ.Μ.Μ, για την ουσιαστική ενίσχυση σε προσωπικό, υποδομές, τεχνολογικό εξοπλισμό όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας, και για την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων φαρμάκων.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΕΝΓΕ: Καταγγέλλει την αναβολή προγραμματισμένων εμβολιασμών σε νοσοκομεία της χώρας"

Γ. Γεωργαντάς: Μετά τις 15 Ιανουαρίου ανοίγουν οι πλατφόρμες για ραντεβού εμβολιασμών

Μετά τις 15 Ιανουαρίου θα ανοίξουν οι πλατφόρμες για τα ραντεβού των εμβολίων, δήλωσε την Κυριακή ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Όπως εξηγεί ο κ. Γεωργαντάς η δεύτερη φάση του εμβολιασμού θα ξεκινήσει μετα τις 20 Ιανουαρίου, αφού θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση, που αφορά τους υγειονομικούς. Oι σχετικές πλατφόρμες θα ανοίξουν μετά τις 15 Ιανουαρίου ενώ και οι ειδοποιήσεις από την άυλη συνταγογράφηση -για όσους είναι εγγεγραμμένοι- θα έρχονται περίπου από τις 15 Ιανουαρίου. Έτσι, «ο γενικός πληθυσμός θα ενημερώνεται για τα ραντεβού των εμβολιασμών μετά τις 15 Ιανουαρίου» είπε ο κ. Γεωργαντάς.

Όταν κάποιος θα έχει λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου θα μπορεί να κατεβάσει μέσα από το emvolio.gov.gr μία πιστοποίηση ότι εμβολιάστηκε. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, αυτό θα είναι για ατομική του χρήση. Απο εκεί και πέρα, αν αυτή η βεβαίωση θα μπορεί χρησιμοποιηθεί και πού, αυτό είναι ένα ερώτημα στο οποίο θα απαντήσουν τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, τόνισε ο κ. Γεωργαντάς. Η συζήτηση στην Ευρώπη είναι σε εξέλιξη και οι αποφάσεις αναμένονται μάλιστα τις επόμενες μέρες, υπογράμμισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο ίδιος περιγράφει τη διαδικασία του εμβολιασμού στα κέντρα εμβολιασμού σε όλη την επικράτεια και επισημαίνει την προσπάθεια που καταβάλλεται να βρεθούν λύσεις όπου παρουσιάζονται δυσκολίες. Εν προκειμένω, από αύριο που ξεκινούν οι εμβολιασμοί στους οίκους ευγηρίας, θα υπάρχουν κινητές μονάδες για να εμβολιαστούν οι φιλοξενούμενοι στις δομές αυτές. Ανάλογη πρόβλεψη θα υπάρχει και για όσους έχουν κινητικά προβλήματα.

Σημειώνεται ότι όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να αλλάξουν μία φορά την πρώτη ημερομηνία του εμβολιασμού. Επίσης θα μπορούν να αλλάξουν το κέντρο εμβολιασμού αν έχουν αλλάξει διεύθυνση κατοικίας.  Όσο για τη δεύτερη ημερομηνία, «θα πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα από όλους», τονίζει ο κ. Γεωργαντάς, «αλλιώς δημιουργείται ζήτημα στην ίδια την πράξη του εμβολιασμού».

Όσοι ενημερώνονται για την ημερομηνία εμβολιασμού μέσω άυλης συνταγογράφησης, θα μπορούν να αλλάξουν την ημερομηνία εμβολιασμού σε φαρμακείο ή ΚΕΠ.

megatv

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Γ. Γεωργαντάς: Μετά τις 15 Ιανουαρίου ανοίγουν οι πλατφόρμες για ραντεβού εμβολιασμών"

Κορονοϊός: Πόσες μέρες χρειάζεται το εμβόλιο για να σας προστατεύσει από την COVID-19

Τα εμβόλια COVID-19 αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την επιστήμη και ένα που ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει την αρχή του τέλους της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Όμως, όσο και αν ο κορονοϊός είναι πλέον αντιμετωπίσιμος, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα εμβόλια δεν είναι άμεση λύση. Ο βασικός λόγος είναι επειδή δεν ξεκινούν να μας προστατεύουν άμεσα. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αφότου κάνουμε το εμβόλιο, υπάρχει μια περίοδος κατά την οποία είμαστε ακόμα ευάλωτοι στον κορονοϊό.

Οι ειδικοί λένε ότι το εμβόλιο COVID μπορεί να χρειαστεί έως και δύο εβδομάδες για να αρχίσει να σας προστατεύει. Η πρώτη δόση θα σας παρέχει μόνο το ήμισυ της απαραίτητης προστασίας.

Κορονοϊός: Το εμβόλιο χρειάζεται 10 έως 14 ημέρες για να αρχίσει να σας προστατεύει από την COVID-19

Ο ειδικός επί μολυσματικών ασθενειών, δρ. Christian Ramers, δήλωσε στο ABC News:ι «Γνωρίζουμε από τις κλινικές δοκιμές των εμβολίων ότι απαιτούνται περίπου 10 έως 14 ημέρες για να αρχίσετε να αναπτύσσετε προστασία από το εμβόλιο». Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) το επιβεβαιώνουν στην ιστοσελίδα του.

“Χρειάζεται συνήθως μερικές εβδομάδες για να παράγει ο οργανισμός Τ-λεμφοκύτταρα και Β-λεμφοκύτταρα μετά τον εμβολιασμό”, εξηγεί το CDC στις σχετικές οδηγίες. Αυτά τα λεμφοκύτταρα είναι απαραίτητα για την επίτευξη ανοσίας από τον ιό. «Επομένως, είναι πιθανό ένα άτομο να μολυνθεί από τον κορονοϊό που προκαλεί την COVID-19 λίγο πριν ή αμέσως μετά τον εμβολιασμό και στη συνέχεια να ασθενήσει κανονικά, επειδή το εμβόλιο δεν είχε αρκετό χρόνο για να δημιουργήσει προστασία».

Κορονοϊός: Η πρώτη δόση του εμβολίου COVID-19 παρέχει μόνο περίπου το 50% της τελικής προστασίας

“Η πρώτη δόση πιστεύουμε ότι δίνει περίπου το 50% της προστασίας”, είπε ο δρ. Ramers. «Χρειάζεστε τη δεύτερη δόση για να φτάσετε έως και το 95%«.

Έτσι, ακόμα και μετά από δύο εβδομάδες από την πρώτη δόση, θα εξακολουθείτε να έχετε μόνο μερική προστασία στην COVID-19. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να κάνετε τη δεύτερη δόση.

iatropedia

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Πόσες μέρες χρειάζεται το εμβόλιο για να σας προστατεύσει από την COVID-19"

Η Γερμανία πούλησε όπλα άνω του 1 δισ. ευρώ σε Τουρκία, Αίγυπτο, Κουβέιτ και Κατάρ

Η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε το 2020 εξαγωγές όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας μεγαλύτερης του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ σε χώρες που εμπλέκονται στις συγκρούσεις στην Υεμένη και τη Λιβύη.

Εξαγωγές όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού προς την Αίγυπτο αξίας 752 εκατομμυρίων ευρώ είχαν εγκριθεί ως τις 17 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την απάντηση του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας στο ερώτημα του βουλευτή Ομίντ Νουριπούρ.

Το Κατάρ έλαβε από τη Γερμανία όπλα και εξοπλισμό αξίας 305,1 εκατομμυρίων ευρώ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 51,3 εκατομμυρίων, το Κουβέιτ 23,4 εκατομμυρίων και η Τουρκία 22, 9 εκατομμυρίων. Ο Λίβανος αγόρασε εξοπλισμό και όπλα αξίας 1,7 εκατομμυρίου ευρώ και το Μπαχρέιν 1,5 εκατομμυρίου.

Όλες οι προαναφερθείσες χώρες εμπλέκονται είτε σε μία είτε και στις δύο μακροχρόνιες συγκρούσεις που μαίνονται στη Λιβύη και την Υεμένη.

Στην Υεμένη ένας στρατιωτικός συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία στηρίζει τις κυβερνητικές δυνάμεις εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι. Στον συνασπισμό συμμετέχουν τα Εμιράτα, η Αίγυπτος, το Κουβέιτ, η Ιορδανία και το Μπαχρέιν.

Στη σύγκρουση στη Λιβύη, το Κατάρ και η Τουρκία στηρίζουν την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του πρωθυπουργού Φαγέζ αλ Σάρατζ με έδρα την Τρίπολη. Από την άλλη πλευρά ο στρατηγός Χαλίφα Χάφταρ έχει τη στήριξη των Εμιράτων και της Αιγύπτου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Η Γερμανία πούλησε όπλα άνω του 1 δισ. ευρώ σε Τουρκία, Αίγυπτο, Κουβέιτ και Κατάρ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news