facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Επιμένει ο Τσελέντης: «Μπορεί να γίνει μεγαλύτερος σεισμός από 5,3 Ρίχτερ»

Στη θεωρία του ότι πιθανότατα να υπάρξει μεγαλύτερος σεισμός από 5,3 Ρίχτερ, επιμένει ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Άκης Τσελέντης.

«Υπάρχει πιθανότητα να έχουμε μεγαλύτερο σεισμό από 5,3 Ρίχτερ», επισημαίνει, για ακόμη μία φορά ο κ. Τσελέντης, αναφερόμενος στον σεισμό του Σαββάτου στο Γαλαξίδι.

«Η μετασεισμική ακολουθία αυτή είναι απαράδεκτη. Είναι ατελής, είναι ελλιπής. Ένας σεισμός του 5,3 Ρίχτερ δε μπορεί να δίνει αυτά που μέχρι στιγμής έχουμε καταγράψει, μόνο δύο μετασεισμούς. Έναν 3,6 και έναν 3,2 Ρίχτερ δηλαδή τίποτα! Άρα λοιπόν ή θα έχουμε κάποιον ισχυρό μετασεισμό της τάξης του 4,7 ή 4,8 Ρίχτερ τις επόμενες ημέρες ή υπάρχει κάποια πιθανότητα να έχουμε κάποιο μεγαλύτερο γεγονός» είπε μεταξύ άλλων, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Υπάρχει πιθανότητα να έχουμε μεγαλύτερο από 5,3 Ρίχτερ. Εγώ δε μπορώ να αποκλείσω αυτή την πιθανότητα γιατί ως επιστήμων λέω την πραγματικότητα. Το 5,3 με τη μετασεισμική του ακολουθία, εμένα δε με ικανοποιεί» συμπλήρωσε.

Ο κ.Τσελέντης κατέληξε:

«Ακούω που λένε: Περιμένουμε δύο 24ωρα. Δεν ισχύει. Αυτές είναι δικαιολογίες των επιστημόνων για τους δημοσιογράφους για να γλιτώσουν τις ερωτήσεις. Οπότε μετά ξεχνιέται το θέμα… Μπορεί ο προσεισμός να είναι αρκετές εβδομάδες πριν ή ακόμα και ενάμιση ή δύο μήνες πριν. Εγώ θα συνιστούσα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να τηρούν τους στοιχειώδεις κανόνες προφύλαξης».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιμένει ο Τσελέντης: «Μπορεί να γίνει μεγαλύτερος σεισμός από 5,3 Ρίχτερ»"

«Καυστικός» ξανά Αρκάς: Τα δύο νέο σκίτσα για Τσίπρα και Έλλάδα

Ένα ακόμα σκίτσο δημοσίευσε ο Αρκάς στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook, βάζοντας για μια ακόμα φορά στο στόχαστρό του τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στο νέο του σκίτσο ο γνωστός σκιτσογράφος ασχολείται με τις μαθητικές επιδόσεις του πρωθυπουργού, βάζοντας αυτή τη φορά ένα ζευγάρι που κοιτά παλιές φωτογραφίες να πρωταγωνιστεί.

Δείτε το σκίτσο του Αρκά:



Λίγο αργότερα δημοσίευσε ένα ακόμα σκίτσο για την πολιτική της Πέμπτης.



mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Καυστικός» ξανά Αρκάς: Τα δύο νέο σκίτσα για Τσίπρα και Έλλάδα"

Τελεσίγραφο ΗΠΑ στην Τουρκία: Αν πάρετε S-400, φεύγετε από το ΝΑΤΟ

Σαφές τελεσίγραφο έστειλαν οι ΗΠΑ στην Τουρκία, να διαλέξει αν θέλει να μείνει στο ΝΑΤΟ ή να αγοράσει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400, ανεβάζοντας στο «κόκκινο» την αντιπαράθεση μεταξύ των δύο χωρών για αυτό το θέμα.
Το τελεσίγραφο ήρθε διά στόματος Μάικ Πενς, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη σύνοδο για τα 70 χρόνια του ΝΑΤΟ. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ενέτεινε τις πιέσεις προς την Αγκυρα να αποσυρθεί από τη συμφωνία με τη Μόσχα, μια υπόθεση που έχει μπλοκάρει και την παράδοση αμερικανικών F-35 στην Τουρκία.
«Η Τουρκία πρέπει να επιλέξει. Θέλει να παραμείνει κρίσιμος εταίρος στην πιο επιτυχημένη στρατιωτική συμμαχία στην ιστορία ή θέλει να διακινδυνεύσει την ασφάλεια αυτής της εταιρικής σχέσης λαμβάνοντας τέτοιες παράτολμες αποφάσεις που υπονομεύουν τη συμμαχία μας;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πενς.
Λίγο νωρίτερα, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, χωρίς να κατονομάσει την Τουρκία, υπενθύμισε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει πως δεν θα παραμείνει άπραγος την ώρα που οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ «αγοράζουν όπλα από τους αντιπάλους μας που απειλούν τη συνοχή της συμμαχίας μας».
Η απάντηση της Αγκυρας
Η απάντηση της Τουρκίας, στο αμερικανικό τελεσίγραφο, δεν άργησε να έρθει. Ο Φουάτ Οκτάι έθεσε στις ΗΠΑ το τουρκικό δίλημμα.
«Οι ΗΠΑ πρέπει να διαλέξουν. Θέλουν να παραμείνουν σύμμαχος της Τουρκίας ή θα ρισκάρουν τη φιλία μας ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τρομοκράτες για να υπονομεύσουν την άμυνα του συμμάχου τους στο ΝΑΤΟ έναντι των εχθρών του;», έγραψε στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας.


Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πένς μιλά στη Σύνοδο για τα 70 χρόνια του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον (AP Photo/Cliff Owen)Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πένς μιλά στη Σύνοδο για τα 70 χρόνια του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον (AP Photo/Cliff Owen)
Τσαβούσογλου: Τελειωμένη υπόθεση, δεν κάνουμε πίσω
Λίγο νωρίτερα, μιλώντας στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε τονίσει ότι η Αγκυρα δεν θα κάνει πίσω στην αγορά των ρωσικών S-400.
«Είναι μια υπόθεση που έχει τελειώσει και δεν θα γυρίσουμε πίσω», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. Πρότεινε ακόμη τη δημιουργία τεχνικής ομάδας εργασίας για το θέμα.
«Δεν θα ενσωματωθεί στο σύστημα του ΝΑΤΟ... ως εκ τούτου προτείνουμε στις ΗΠΑ να δημιουργήσουμε μια τεχνική ομάδα εργασίας που θα εξασφαλίσει ότι το σύστημα αυτό δεν θα αποτελεί απειλή, ούτε για τα (αμερικανικά) F-35 ούτε για τα συστήματα του ΝΑΤΟ», είπε για τους ρωσικούς S-400.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τελεσίγραφο ΗΠΑ στην Τουρκία: Αν πάρετε S-400, φεύγετε από το ΝΑΤΟ "

Τα ηλεκτρικά πατίνια διχάζουν την Ευρώπη: Αυστηρά μέτρα στο Παρίσι -Ενθαρρύνει η Γερμανία

Κανόνες για τα ηλεκτρικά πατίνια που κυκλοφορούν στην πόλη σκοπεύει να θεσπίσει το Παρίσι, επιβάλλοντας πρόστιμα σε όσους τα χρησιμοποιούν στα πεζοδρόμια.
Ταυτόχρονα, θα ορίσει συγκεκριμένους χώρους στάθμευσης και θα επιβάλει ένα ετήσιο τέλος στις διαχειρίστριες εταιρείες.
Ενόψει της υιοθέτησης ενός νόμου για τα ηλεκτρικά πατίνια, που αναμένεται να κατατεθεί στο κοινοβούλιο εντός του έτους, το δημοτικό συμβούλιο της πρωτεύουσας αποφάσισε να επιβάλει πρόστιμο ύψους 135 ευρώ σε όποιον κυκλοφορεί στο πεζοδρόμιο. Το πρόστιμο σε όσους μπλοκάρουν τα πεζοδρόμια παρκάροντας εκεί τα πατίνια τους, θα φτάνει τα 35 ευρώ ενώ δημοτικοί υπάλληλοι θα αναλάβουν να τα απομακρύνουν.
Νεαρός με ηλεκτρικό πατίνι σε δρόμο του Παρισιού -Φωτογραφία: AP Photo/Francois MoriΝεαρός με ηλεκτρικό πατίνι σε δρόμο του Παρισιού -Φωτογραφία: AP Photo/Francois Mori
Ο δήμος, μολονότι στηρίζει τους νέους τρόπους μετακίνησης που αντικαθιστούν τα ρυπογόνα οχήματα, τόνισε ότι η χρήση των ηλεκτρικών πατινιών, που αυξάνεται ραγδαία, θέτει σε κίνδυνο τους πεζούς, ιδίως τους ηλικιωμένους και τα μικρά παιδιά. Η στάθμευσή τους οπουδήποτε εμποδίζει τους γονείς με καροτσάκια και τους ανθρώπους με αναπηρίες.
Μέχρι τα τέλη του έτους η πόλη θα δημιουργήσει περίπου 2.500 χώρους στάθμευσης για τα ηλεκτρικά πατίνια (τα "τροτινέτ" στα γαλλικά) και εξετάζει το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικό για τους χρήστες να τα αφήνουν μόνο στα καθορισμένα σημεία.
ΗΛεκτρικό πατίνι... δικάβαλο στο Παρίσι -Φωτογραφία: APΗΛεκτρικό πατίνι... δικάβαλο στο Παρίσι -Φωτογραφία: AP
Εννέα εταιρείες –μεταξύ των οποίων και οι καλιφορνέζικες Lime και Bird– λειτουργούν σήμερα περίπου 15.000 ηλεκτρικά πατίνια στο Παρίσι. Ο αριθμός αυτός εκτιμάται ότι θα αυξηθεί στα 40.000 μέχρι το τέλος του έτους. Εταιρείες όπως οι Bolt, Wind και Voi έχουν επίσης ρίξει στην κυκλοφορία εκατοντάδες "τροτινέτ".
Οι εταιρείες θα πρέπει να πληρώνουν ετήσιο τέλος ύψους τουλάχιστον 50 ευρώ ανά ηλεκτρικό πατίνι για τα πρώτα 499. Το τέλος θα φτάνει τα 65 ευρώ ανά πατίνι για τις εταιρείες που έχουν περισσότερα από 3.000.
Τα απομάκρυνε η Μαδρίτη
Τον Δεκέμβριο, ο δήμος της Μαδρίτης διέταξε τις εταιρείες Voi, Wind και Lime να απομακρύνουν τα ηλεκτρικά πατίνια τους από τους δρόμους, με το σκεπτικό ότι δεν τηρούσαν τον κανονισμό που όριζε σε ποιες περιοχές επιτρεπόταν να κυκλοφορούν.
Νύφη σε ηλεκτρικό πατίνι στη Μαδρίτη το 2018 -Φωτογραφία: APΝύφη σε ηλεκτρικό πατίνι στη Μαδρίτη το 2018 -Φωτογραφία: AP
Η Γερμανία ενθαρρύνει
Στη Γερμανία πάντως η κυβέρνηση ενέκρινε σήμερα την κυκλοφορία όχι μόνο των "οχημάτων με ηλεκτροκίνηση χωρίς κάθισμα" αλλά και των ηλεκτρικών μονόκυκλων στους δρόμους, που θα μπορούν να "συμβιώνουν" στο εξής με τους πεζούς και τους ποδηλάτες.
"Θέλουμε να ανοίξουμε νέους δρόμους για μια πιο σύγχρονη, υγιεινή και οικολογική μετακίνηση στις πόλεις", δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Αντρέας Σόιερ, τονίζοντας το "τεράστιο δυναμικό" των ηλεκτρικών πατινιών. Σύμφωνα με τον υπουργό, πρόκειται για "μια πραγματική εναλλακτική λύση, ιδανική για να καλύψει κανείς το τελευταίο χιλιόμετρο από τον σταθμό του μετρό ή τη στάση του λεωφορείου μέχρι το σπίτι του ή την εργασία του".
Το ρυθμιστικό πλαίσιο που εγκρίθηκε σήμερα διαχωρίζει τα πατίνια η ταχύτητα των οποίων δεν υπερβαίνει τα 12 χιλιόμετρα (επιτρέπεται να τα χρησιμοποιούν και παιδιά, από 12 ετών και άνω, αλλά μόνο στα πεζοδρόμια) και εκείνα που φτάνουν τα 20 χιλιόμετρα (για άτομα άνω των14 ετών και μπορούν να κυκλοφορούν στους ποδηλατόδρομους).
"Αν τα ηλεκτρικά πατίνια επιτραπούν στα πεζοδρόμια, θα αυξηθούν τα δυστυχήματα", προέβλεψε ωστόσο στην εφημερίδα Neuen Osnabrucker Zeitung ένα στέλεχος ασφαλιστικής εταιρείας. Η ταχύτητα των 11,9 χιλιομέτρων την ώρα, εξήγησε, είναι "τουλάχιστον διπλάσια από εκείνη με την οποία κυκλοφορούν οι πεζοί" και επομένως για τους τελευταίους συνιστά "κίνδυνο".
"Τα ηλεκτρικά πατίνια θα προκαλέσουν μια νέα ζώνη συγκρούσεων" στο αστικό τοπίο που "είναι ήδη επιβαρυμένο", σχολίασε εξάλλου ο Όλιβερ Μάλτσοβ, του αστυνομικού συνδικάτου GdP.
Από τα τέλη του 2017 τουλάχιστον 1.500 άνθρωποι νοσηλεύτηκαν στις ΗΠΑ εξαιτίας ατυχήμάτων με ηλεκτρικά πατίνια, ανέφερε τον Φεβρουάριο ο οργανισμός Consumer Reports ενώ αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για τέσσερα θανατηφόρα δυστυχήματα.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα ηλεκτρικά πατίνια διχάζουν την Ευρώπη: Αυστηρά μέτρα στο Παρίσι -Ενθαρρύνει η Γερμανία "

Ρουβίκωνας: «Ντου» στην εταιρεία εμφιάλωσης νερού «Ζαγόρι» – Γιατί διαμαρτύρονταν

Μια νέα έφοδο πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας», τα οποία έβαλαν αυτή τη φορά στο στόχαστρο τα γραφεία της εταιρείας εμφιάλωσης νερού «Ζαγόρι».

Αφορμή για τη νέα έφοδο του Ρουβίκωνα αποτέλεσε ο τραυματισμός ενός εργαζόμενου.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν τρικάκια και έγραψαν συνθήματα στην πρόσοψη των εγκασταστάσεων.

Στην ανακοίνωση του στην επίσημη σελίδα της ομάδας στο Facebook, ο Ρουβίκωνας αναφέρει: «Στις 6 Μαρτίου 2019 στη βιομηχανία εμφιαλωμένων νερών «Ζαγόρι», κινδύνευσε να χάσει το πόδι του εργάτης οδηγός φορτηγού που εκτελούσε δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων με λίγες μόνο ώρες ξεκούρασης ενδιάμεσα. Ο σοβαρότατος τραυματισμός του οδηγού που τον καθήλωσε επι τρεις μήνες σε ακινησία είναι ένα ακόμα γεγονός που έρχεται να προστεθεί σε ένα μακρύ κατάλογο θανάτων, ακρωτηριασμών και μη αναστρέψιμων βλαβών. Το περιστατικό αυτό όπως και τόσα άλλα παρόμοια, αποσιωπήθηκε απο τα αστικά ΜΜΕ, για να μην δυσφημιστεί το brand name της εταιρίας»

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρουβίκωνας: «Ντου» στην εταιρεία εμφιάλωσης νερού «Ζαγόρι» – Γιατί διαμαρτύρονταν"

Ο Τσακαλώτος πανηγυρίζει: Θα εκταμιευθεί η δόση- Αλλά αυτό δεν είναι καλό νέο για όλους

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εκταμίευση της δόσης ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ, μετά το «πράσινο φως» του EuroWorking Group.

«Πριν από λίγο τελείωσε το EWG, το οποίο πήγε πολύ καλά», είπε ο υπουργός Οικονομικών, κατά την έναρξη της ομιλίας του σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα, με θέμα «Οικονομία και Κοινωνία μετά τα μνημόνια». «Οι θεσμοί έκαναν θετική εισήγηση, και άρα είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την εκταμίευση», συμπλήρωσε ο κ. Τσακαλώτος. Ο υπουργός Οικονομικών χαριτολογώντας συμπλήρωσε: «Αυτό δεν είναι καλό νέο για όλους, δεν είναι καλό νέο για αυτούς που μας είπαν ότι δεν θα βγούμε από τα μνημόνια...».

Το EuroWorking Group έκανε θετική εισήγηση προς το Eurogroup- που θα συνεδριάσει την Παρασκευή στο Βουκουρέστι- για την έγκριση της εκταμίευσης των 970 εκατ. ευρώ, από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών από τα ομόλογα. Νωρίτερα, στην επικαιροποιημένη έκθεσή της, η Κομισιόν επίσης είχε κάνει θετική εισήγηση, καθώς υλοποιήθηκαν οι μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούσαν.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Τσακαλώτος πανηγυρίζει: Θα εκταμιευθεί η δόση- Αλλά αυτό δεν είναι καλό νέο για όλους "

Αλλάζουν όλα σε γονικές άδειες και μειωμένο ωράριο εργασίας στο Δημόσιο

Αλλαγές στη χορήγηση αδειών και στην εφαρμογή μειωμένου ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο, φέρνει διευκρινιστική εγκύκλιος της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

Οι αλλαγές αφορούν στις χορηγήσεις τρίμηνης άδειας ανατροφής τέκνου με πλήρεις αποδοχές στην περίπτωση γέννησης τρίτου τέκνου και άνω, άδειας άνευ αποδοχών για ανατροφή τέκνου, ειδικής άδειας και μειωμένου ωραρίου λόγω αναπηρίας, καθώς και μειωμένου ωραρίου σε υπαλλήλους γονείς ενήλικων τέκνων με αναπηρία.

Ειδικότερα, μετά από σχετική παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη σχετικά με τη χορήγηση τρίμηνης άδειας ανατροφής τέκνου με πλήρεις αποδοχές στην περίπτωση γέννησης τρίτου τέκνου και άνω, από την εγκύκλιο προκύπτει ότι η άδεια χορηγείται αυτοτελώς για κάθε τέκνο ξεχωριστά (δηλαδή τρείς μήνες για το τρίτο παιδί, τρείς μήνες για το τέταρτο παιδί κλπ.) και όχι άπαξ, όπως συνέβαινε έως τώρα, με βάση εγκύκλιο του 2008.

Για τη χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών για ανατροφή τέκνου, η εγκύκλιος διευκρινίζει ότι ο χρόνος απουσίας των υπαλλήλων από την εργασία τους λόγω γονικής άδειας αναγνωρίζεται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας μόνο η προβλεπόμενη ελάχιστη διάρκεια της γονικής άδειας άνευ αποδοχών, δηλαδή οι τέσσερις μήνες. Ο χρόνος πραγματικής υπηρεσίας λογίζεται για τον υπολογισμό των αποδοχών, τη χορήγηση της ετήσιας κανονικής άδειας και του επιδόματος αδείας, την επαγγελματική εξέλιξη, καθώς και για τον υπολογισμό της αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης.

Σημειώνεται ότι με βάση τον υπαλληλικό κώδικα, επιτρέπεται η χορήγηση στους υπαλλήλους άδειας άνευ αποδοχών συνολικής διάρκειας έως πέντε έτη, ύστερα από αίτησή τους και γνώμη υπηρεσιακού συμβουλίου, για σοβαρούς ιδιωτικούς λόγους, ενώ η ανωτέρω άδεια άνευ αποδοχών χορηγείται υποχρεωτικά, χωρίς γνώμη υπηρεσιακού συμβουλίου, όταν πρόκειται για ανατροφή παιδιού ηλικίας έως και έξι ετών.

Σχετικά με τη χορήγηση ειδικής άδειας και μειωμένου ωραρίου λόγω αναπηρίας, ανακαλούνται εγκύκλιοι του 2007 και του 2009, οι οποίες προέβλεπαν ότι όταν ο υπάλληλος - γονιός και το παιδί αυτού έχουν αναπηρία 67% και άνω, ο υπάλληλος δεν δικαιούται σωρευτικά ειδική άδεια και μειωμένο ωράριο και σε περίπτωση που και οι δύο γονείς είναι δημόσιοι υπάλληλοι τη διευκόλυνση δικαιούται μόνο ο ένας γονέας.

Με τη νέα εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι η ειδική άδεια με αποδοχές έως 22 εργάσιμες ημέρες το χρόνο, καθώς και η μείωση του ωραρίου εργασίας κατά μία ώρα την ημέρα, αποτελούν αυτοτελή δικαιώματα του γονέα - υπαλλήλου για κάθε μέλος της οικογένειας που πληροί τις προϋποθέσεις των σχετικών διατάξεων.

Σημειώνεται ότι ειδική άδεια 22 ημερών ανά έτος δικαιούνται υπάλληλοι που πάσχουν ή έχουν σύζυγο ή τέκνο που πάσχει από νόσημα το οποίο απαιτεί τακτικές μεταγγίσεις αίματος ή χρήζει περιοδικής νοσηλείας, σε υπαλλήλους που έχουν τέκνα που πάσχουν από βαριά νοητική στέρηση ή σύνδρομο Down, καθώς επίσης και σε υπαλλήλους με τέκνα που πάσχουν από Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή (Δ.Α.Δ.) εφόσον αυτά είναι ανήλικα ή είναι ενήλικα αλλά δεν εργάζονται.

Η μείωση του ωραρίου εργασίας κατά μία ώρα την ημέρα (χωρίς ανάλογη περικοπή των αποδοχών τους) ισχύει για τακτικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α., που έχουν παιδιά με πνευματική, ψυχική ή σωματική αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω ή παιδιά έως 15 ετών που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη ινσουλινοεξαρτώμενο ή τύπου 1 με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω ή σύζυγο με αναπηρία 80% και άνω τον οποίο συντηρεί. Η μείωση του ωραρίου ισχύει και για τους τυφλούς ή παραπληγικούς-τετραπληγικούς, τους νεφροπαθείς τελικού σταδίου, καθώς και τους έχοντες αναπηρία 67% και άνω υπαλλήλους του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. Ειδικώς για τους τυφλούς τηλεφωνητές η μείωση του ωραρίου εργασίας ορίζεται σε δύο ώρες την ημέρα.

Σε ό,τι αφορά το μειωμένο ωράριο για γονείς παιδιού με πνευματική, ψυχική ή σωματική αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω, η εγκύκλιος διευκρινίζει ότι ελλείψει ηλικιακού περιορισμού, το μέτρο ισχύει ανεξαρτήτως αν το παιδί εργάζεται ή αυτοσυντηρείται ή είναι φοιτητής ή έχει δική του οικογένεια.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλάζουν όλα σε γονικές άδειες και μειωμένο ωράριο εργασίας στο Δημόσιο "

Μοσκοβισί: Τελωνειακός έλεγχος στα προϊόντα από τη Βρετανία μετά το Brexit

Ο Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε σήμερα πως ο κίνδυνος ενός Brexit χωρίς συμφωνία αυξάνεται καθώς εξηγούσε τα σχέδια έκτακτης ανάγκης για τα τελωνεία.

«Ο τελωνειακός κώδικας της ΕΕ θα εφαρμόζεται σε όλα τα αγαθά που φθάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο», μετά το Brexit δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξη Τύπου.

«Θα πρέπει να διασφαλίσουμε την πλήρη εφαρμογή του τελωνειακού κώδικα της ΕΕ αμέσως μόλις φύγει το Ηνωμένο Βασίλειο”, τόνισε ο Μοσχοβισί λέγοντας οτι “αν συμβεί το σενάριο της μη συμφωνίας για το Brexit, θα πρέπει να εγκαθιδρυθούν νέοι τελωνειακοί έλεγχοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα ελέγχουμε συστηματικά κάθε… φορτηγό… Θα ελέγχουμε αγαθά στη βάση της ανάλυσης κινδύνου”.

Ο Πιερ Μοσκοβισί είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ πως οι εταιρείες που συναλλάσσονται με το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να είναι έτοιμες για επιπλέον έξοδα και γραφειοκρατία που θα συνδέονται με την αύξηση των ελέγχων στα τελωνεία μετά το Brexit, ενώ οι ταξιδιώτες και οι αποσκευές τους θα υπόκεινται, επίσης, σε περισσότερους ελέγχους απ΄ό,τι σήμερα.

Ο Γάλλος Επίτροπος είπε πως ορισμένα μέλη της ΕΕ εκτίμησαν πως οι διατυπώσεις τους για τους εισαγωγικούς/εξαγωγικούς δασμούς θα αυξηθούν έως και 50% στην περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία. Είπε πως αναμένονται επίσης «περίπλοκοι υπολογισμοί» αποπληρωμής ΦΠΑ.

«Αυτό θα έχει μεγάλη επίπτωση στη ρευστότητα των επιχειρήσεων», είπε. «Χωρίς συμφωνία εξόδου, η δραστηριότητα χιλιάδων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και Ευρωπαίων ταξιδιωτών θα διαταραχθεί από την επαναφορά τελωνειακών ελέγχων.»

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Μοσκοβισί: Τελωνειακός έλεγχος στα προϊόντα από τη Βρετανία μετά το Brexit"

Μπολσονάρου: Οι Ναζί ήταν «αριστεροί»

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου δήλωσε σήμερα ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία» ότι ο ναζισμός ήταν ένα αριστερό κίνημα, αφού επισκέφθηκε το μνημείο και μουσείο του Ολοκαυτώματος Γιάντ Βάσεμ στο Ισραήλ.

Το σχόλιο του Μπολσονάρου έρχεται σε καταφανή αντίφαση με τις πληροφορίες που αναφέρονται στην ιστότοπο του Μουσείου, ότι το ναζιστικό κίνημα στη Γερμανία προήλθε από ακροδεξιές, ριζοσπαστικές οργανώσεις που αντέδρασαν με αυτόν τον τρόπο στην άνοδο του κομμουνισμού.

Τον ισχυρισμό ότι οι Ναζί ήταν αριστεροί τον προέβαλε πρόσφατα ο υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας, Ερνέστο Αραούζο. Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν συμφωνεί με τον υπουργό του, ο Μπολσονάρου απάντησε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, σωστά;» Συνέχισε κατόπιν, λέγοντας ότι η ονομασία του ναζιστικού κόμματος ήταν Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Κόμμα, περιλάμβανε δηλαδή τον όρο «σοσιαλιστικός».

Η επίσημη ονομασία ήταν Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα. Παρά την ονομασία όμως, οι Ναζί ακολουθούσαν μια φασιστική και αντισημιτική –και όχι σοσιαλιστική– ιδεολογία.

Ο Μπολσονάρου θα αναχωρήσει σήμερα από το Ισράηλ για να επιστρέψει στη Βραζιλία.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπολσονάρου: Οι Ναζί ήταν «αριστεροί»"

Κωνσταντοπούλου σε Παππά: Συκοφαντία της λογικής να σιωπάς για τον Πετσίτη

Βέλη κατά του Νίκου Παππά εξαπολύει η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχετικά με τα όσα είπε ο υπουργός Ψηφιακής πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για τον Μανώλη Πετσίτη.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής, σε δηλώσεις της μετά τις νέες αποκαλύψεις για τον Μανώλη Πετσίτη, είχε ζητήσει να ανοίξουν οι λογαριασμοί του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Παππά, αλλά και να δημοσιευθούν τα πόθεν έσχες. Ο κ. Παππάς απάντησε, κάνοντας λόγο για συκοφαντίες και υποστηρίζοντας ότι ο κ. Πετσίτης δεν ήταν συνεργάτης του.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου πέρασε στην αντεπίθεση, επικρίνοντας την αντίδραση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής.

«Νίκο Παππά, συκοφαντία δεν είναι να ζητώ να ανοίξουν τα πόθεν έσχες και οι λογαριασμοί σου και του Τσίπρα. Σ’ αυτό απαντάς “Ναι” και τίποτα άλλο. Συκοφαντία της λογικής είναι να μην απαντάς και να αποκαλείς “ιδιώτη” αυτόν που σου κρατούσε την τσάντα και τώρα βρίσκεται με λογαριασμούς παντού και με ραντεβού με επιχειρηματίες με τους οποίους κάνατε συναλλαγές» έγραψε στο Twitter η Ζωή Κωνσταντοπούλου.




mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κωνσταντοπούλου σε Παππά: Συκοφαντία της λογικής να σιωπάς για τον Πετσίτη"

Στο «κόκκινο» η αγωνία για την Cosco: Το ΣτΕ κρίνει την Παρασκευή την επέκταση του λιμανιού

Στο κόκκινο είναι η κυβερνητική αδρεναλίνη τόσο για τύχη της σύμβασης επέκτασης του επιβατικού λιμένα του Πειραιά που είχε δρομολογηθεί για τον ελλιμενισμό κρουαζερορόπλοιων (Νότια ζώνη) του ΟΛΠ, προϋπολογισμού 136.283.800 ευρώ (συν ΦΠΑ), όσο και για την τύχη της πώλησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΛΠ Α.Ε. στην Cosco Group (Hong Kong) Limited, έναντι 1,5 δισ. ευρώ.

Όλα θα κριθούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας στο οποίο τα «φλέγοντα» αυτά θέματα εκκρεμούν προς επίλυση, ενώ τα κυβερνητικά βλέμματα είναι στραμμένα στα μέλη της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου τα οποία έχουν στα χέρια τους την «καυτή πατάτα». Πάντως, όπως όλα δείχνουν, λόγω χρόνου, χάνεται η χρηματοδότηση του έργου που ανέρχεται στα 10 εκ. ευρώ.

Τώρα η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε σχηματισμό Ολομέλειας, με πρόεδρο την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Διομήδη Κυρυλλόπουλο, απέρριψε με την υπ΄ αριθμ. 72/2019 απόφασή της την αίτηση του ΟΛΠ, που ζητούσε να ανασταλεί η 2/2019 απόφαση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών με την οποία ανακάλεσε την απόφασή της του περασμένου έτους για την πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος αναφορικά με τον επίμαχο διαγωνισμό επέκτασης του πρώτου λιμανιού της χώρας.

Η αίτηση αναστολής απορρίφθηκε ως αλυσιτελής, δηλαδή και εάν ακόμη γινόταν δεκτή η αίτηση δεν πρόκειται να οδηγούσε σε ακύρωση της προσβαλλόμενης απόφασης της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών και, ως εκ τούτου ο ΟΛΠ δεν αντλούσε ωφέλεια από την αποδοχή της.

Απορρίφθηκε η αίτηση καθώς μέχρι τώρα έχει κριθεί ότι ο ΟΛΠ έχει την ιδιότητα του αναθέτοντα φορέα, ιδιότητα η οποία είναι καθοριστική για την τύχη της σύμβαση της Cosco για την οποία τον τελικό λόγο θα έχει η Ολομέλεια του ΣτΕ μέσα στο επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, η ίδια Επιτροπή Αναστολών κατάργησε την δίκη επί της αίτησης του ΤΑΙΠΕΔ, που σήμερα είναι μέτοχος κατά 23% της ΟΛΠ Α.Ε., το οποίο ζητούσε την αναστολή της ίδιας απόφασης της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών. Απορρίφθηκε η αίτηση του ΤΑΙΠΕΔ μετά την έκδοση της προηγούμενης υπ΄ αριθμ. 72/2019 απόφαση της Επιτροπή Αναστολών για το ίδιο θέμα, ενώ με άλλη τρίτη απόφασή του το ΣτΕ, απέρριψε την αίτηση της ΟΛΘ Α.Ε. κατά της ίδιας απόφασης της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, λόγω ελλείψεως εννόμου συμφέροντος.

Συνεδρίαση της Ολομέλειας ΣτΕ

Το μεγάλο ενδιαφέρον, όμως, είναι μεθαύριο Παρασκευή στην Ολομέλεια του ΣτΕ που κρίνεται ουσιαστικά η τύχη της σύμβασης με την Cosco, καθώς θα συζητηθούν οι αιτήσεις ακύρωσης της ΟΛΠ Α.Ε., της ΟΛΘ Α.Ε., του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και των κατασκευαστικών εταιρειών ΤΕΡΝΑ και ΤΕΚΑΠ για το ζήτημα της επέκτασης του λιμανιού.

Ένα από τα βασικά ζητήματα που έχουν τεθεί είναι κατά πόσο ο ΟΛΠ όταν προκηρύσσει δημόσιους διαγωνισμούς πρέπει να τηρεί την Ευρωπαϊκή νομοθεσία ή όχι.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας έχουν αποφανθεί ήδη (382-383/2019 αποφάσεις της Επιτροπής Αναστολών) ότι δεν υπήρξε επαρκής δημοσιότητα στην πρόκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος η οποία κατέληξε, τον Απρίλιο του 2016, στην υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας με την Cosco.

Παράλληλα, έχει αποφανθεί μέχρι τώρα το ΣτΕ, ότι ο ΟΛΠ θεωρείται δικαιούχος των δικαιωμάτων που τα παραχωρήθηκαν και εξακολουθεί να έχει την ιδιότητα του αναθέτοντα φορέα, δηλαδή μπορεί να προκηρύσσει διαγωνισμούς.

Μεθαύριο το ζήτημα που καλούνται να λύσουν οι σύμβουλοι Επικρατείας είναι εάν η ΟΠΛ Α.Ε. είναι αναθέτων φορέας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή οδηγία 2014/25/ΕΚ και το Ευρωπαϊκό δίκαιο γενικότερα.

Κατά συνέπεια θα τεθεί το ζήτημα αν η διαδικασία που άρχισε με την από 5.3.2014 πρόσκληση του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών του ΟΛΠ, η οποία κατέληξε στη σύναψη της σύμβασης μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και της Cosco, έλαβε επαρκή δημοσιότητα, σύμφωνα με τις θεμελιώδεις αρχές της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση και της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ) περί τήρησης της υποχρεωτική διαφάνειας.

Όπως θα επισημάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισηγητής όλων αυτών των υποθέσεων, Διομήδης Κυριλλόπουλος, το ζήτημα εστιάζεται στο «αν έτυχε δημοσιότητας το στοιχείο ότι το Δημόσιο ήταν διατεθειμένο να προβεί ακόμα και σε πλήρη αναμόρφωση της σύμβασης παραχώρησης του 2002, όσον αφορά τη φύση της παραχώρησης και στα εξ΄ αυτής δικαιώματα του παραχωρησιούχου».

Το στοιχείο αυτό, θα επισημάνει ο εισηγητής των υποθέσεων, είναι «κρίσιμο για την κρίση αν τα παραχωρούμενα δικαιώματα στον ΟΛΠ εξακολουθούν να παραμένουν ειδικά και αποκλειστικά».

Υπενθυμίζεται ότι το 2016 συμφωνήθηκε η πώληση του 67% στην Cosco. Ήδη έχει μεταβιβαστεί το 51% και εκκρεμεί η μεταβίβαση του 16%, ενώ το 23% ανήκει στο (ΤΑΙΠΕΔ). Πάντα κατά την σύμβαση του 2016, η μεταβίβαση του 16% που έχει το ΤΑΙΠΕΔ στην κινέζικη εταιρεία και η είσπραξη του τιμήματος των 88 εκ. ευρώ, εξαρτάται από την ολοκλήρωση των υποχρεωτικών επενδύσεων της Cosco. Εάν δεν γίνουν οι επενδύσεις αυτές, όπως είναι η επέκταση του λιμανιού, τότε το ΤΑΙΠΕΔ δεν θα μπορεί να εισπράξει τα 88 εκ. ευρώ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο «κόκκινο» η αγωνία για την Cosco: Το ΣτΕ κρίνει την Παρασκευή την επέκταση του λιμανιού"

Τελεσίγραφο Γιούνκερ: Καμία παράταση του Brexit αν δεν ψηφίσετε τη συμφωνία ως τις 12 Απριλίου

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ δεν θα δώσει άλλη μικρή παράταση στο Βrexit, αν οι Βρετανοί βουλευτές δεν ψηφίσουν έως τις 12 Απριλίου τη συμφωνία για το «διαζύγιο».

Το τελεσίγραφο του προέδρου της Κομισιόν έρχεται μετά την ανακοίνωση της Τερέζα Μέι, το βράδυ της Τρίτης, ότι θα ζητήσει μια δεύτερη παράταση του Brexit- μετά τις 12 Απριλίου- προκειμένου να καταλήξει σε συνεννόηση με τους Εργατικούς, έτσι ώστε να «ξεκλειδώσει» η ψήφιση της συμφωνίας, που έχει καταψηφιστεί έως τώρα τρεις φορές από τη Βουλή των Κοινοτήτων.

«Ο καλύτερος τρόπος να προχωρήσουμε είναι η κύρωση της συμφωνίας του Brexit. Η 12η Απριλίου είναι η ύστατη προθεσμία για την έγκρισή της από τη Βουλή των Κοινοτήτων», τόνισε ο Γιούνκερ, μιλώντας στην ευρωβουλή. «Αν αυτό δεν γίνει έως τότε, δεν θα είναι δυνατή περαιτέρω παράταση», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν και εξήγησε ότι μετά τη 12η Απριλίου υπάρχει το ρίσκο να τεθεί σε κίνδυνο η σωστή διεξαγωγή των ευρωεκλογών και η λειτουργία της ΕΕ.

Ενα Brexit χωρίς συμφωνία, τα μεσάνυχτα της 12ης Απριλίου είναι τώρα ένα πολύ πιθανό σενάριο, παραδέχθηκε ο Γιούνκερ. «Δεν είναι το αποτέλεσμα που θέλω. Αλλά είναι ένα αποτέλεσμα για το οποίο έχω σιγουρευτεί ότι η ΕΕ είναι έτοιμη», συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι οι Βρυξέλλες είναι έτοιμες να αναβαθμίζουν το προτεινόμενο σχέδιο για τις νέες σχέσεις ΕΕ-Βρετανίας μετά το «διαζύγιο».

Ο Γιούνκερ επανέλαβε ότι δεν θα υπάρχει μεταβατική περίοδος για τη Βρετανία αν το Βrexit πραγματοποιηθεί χωρίς συμφωνία. «Η Βρετανία θα επηρεαστεί περισσότερο από ό,τι η ΕΕ», υπογράμμισε. «Θα εργαστώ μέχρι την τελευταία στιγμή για να αποφευχθεί ένα no-deal Brexit», κατέληξε.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τελεσίγραφο Γιούνκερ: Καμία παράταση του Brexit αν δεν ψηφίσετε τη συμφωνία ως τις 12 Απριλίου "

Τσαβούσογλου: Η Άγκυρα δεν θα παραιτηθεί από την αγορά των S-400

Η Τουρκία δεν πρόκειται να παραιτηθεί από την αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 παρά τις πιέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες ανέστειλαν την παράδοση στην Άγκυρα εξοπλισμού που συνδέεται με τα αμερικανικά μαχητικά αεροπλάνα F-35, προειδοποίησε σήμερα στην Ουάσινγκτον ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

«Είναι μια υπόθεση που έχει τελειώσει και δεν θα γυρίσουμε πίσω», δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη διάρκεια συνεδρίου στο περιθώριο της συνόδου για τον εορτασμό των 70 χρόνων του ΝΑΤΟ.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ακόμη πως η Άγκυρα πρότεινε στην Ουάσινγκτον να σχηματίσουν μια κοινή ομάδα εργασίας που θα φροντίσει ώστε το ρωσικό σύστημα S-400 να μην συνιστά απειλή για τον στρατιωτικό εξοπλισμό των ΗΠΑ ή του ΝΑΤΟ.

«Δεν θα ενσωματωθεί στο σύστημα του ΝΑΤΟ ... ως εκ τούτου προτείνουμε στις ΗΠΑ να δημιουργήσουμε μια τεχνική ομάδα εργασίας που θα εξασφαλίσει ότι το σύστημα αυτό δεν θα αποτελεί απειλή -- ούτε για τα (αμερικανικά) F-35 ούτε για τα συστήματα του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών στο συνέδριο που διεξάγεται στην Ουάσινγκτον.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου, η αμερικανική κυβέρνηση και η Τουρκία θα πρέπει να εξηγήσουν στο Κογκρέσο των ΗΠΑ γιατί η Άγκυρα έπρεπε να αγοράσει τους S-400 από τη Ρωσία.

Ο Τσαβούσογλου υποστήριξε ακόμη πως η Άγκυρα δεν απομακρύνεται από τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ προχωρώντας στην αγορά του ρωσικού συστήματος.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσαβούσογλου: Η Άγκυρα δεν θα παραιτηθεί από την αγορά των S-400"

Καμία προσφορά για τα ΕΛΠΕ- Τι λέει το ΤΑΙΠΕΔ

Καμιά δεσμευτική προσφορά δεν κατατέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 50,1% των Ελληνικών Πετρελαίων.

Στον διαγωνισμό μετείχαν η ελβετική εταιρεία Glencore σε συνασπισμό με την αμερικανική εταιρεία Carlyle και η ολλανδική Vitol η οποία έχει ενώσει τις δυνάμεις της με την αλγερινή κρατική εταιρεία ενέργειας Sonatrach και σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ η απόφασή τους να απέχουν από το διαγωνισμό συνδέεται με τις πρόσφατες εξελίξεις στο διεθνές περιβάλλον οι οποίες επηρεάζουν τις κοινοπραξίες.

Έτσι ο διαγωνισμός για τα ΕΛΠΕ ένα χρόνο μετά την προκήρυξή του και μετά από πολλές χρονικές αναβολές λόγω του μεγέθους και του σύνθετου αντικειμένου του ομίλου τέλειωσε άδοξα. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα πρέπει να συγκληθεί άμεσα για να εξετάσει τα επόμενα βήματα, ενώ το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί και με τους θεσμούς καθώς η αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ ήταν μεταξύ των δεσμεύσεων του προγράμματος μεταμνημονιακής επιτήρησης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ:

Για λόγους που αφορούν στους ίδιους τους υποψήφιους επενδυτές και πρόσφατες εξελίξεις
στο διεθνές περιβάλλον, οι οποίες επηρεάζουν τις κοινοπραξίες, δεν κατατέθηκαν δεσμευτικές προσφορές από τα επενδυτικά σχήματα που συμμετείχαν στην B’ φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου των Ελληνικών Πετρελαίων (από κοινού πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ και την Paneuropean Oil and Industrial Holdings S.A.).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα συγκληθεί άμεσα για να εξετάσει τα επόμενα βήματα.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Καμία προσφορά για τα ΕΛΠΕ- Τι λέει το ΤΑΙΠΕΔ"

Αλβανία: Η πρωτοφανής πράξη διαγραφής κυβερνητικής απόφασης λόγω αντίδρασης του Έλληνα πρωθυπουργού!

Η εφημερίδα Dita δημοσιεύει σήμερα ορισμένες λεπτομέρειες για το πώς το Υπουργικό Συμβούλιο της Αλβανίας, στις 27 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, αποφάσισε να αναστείλει τη διαδικασία χορήγησης τίτλων γεωργικής γης που αποκαλούνται ‘ AMPT’ σε όλη την αλβανική ακτογραμμή, οι οποίες αναγνωρίζονται ως περιοχές προτεραιότητας του τουρισμού, γράφει ο συντάκτης του αλβανικού δημοσιεύματος και συνεχίζει:

Η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου είχε εγκριθεί με τον αριθμό 172. Αρχικά κρατήθηκε μυστική από την κυβέρνηση και δεν δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του Πρωθυπουργού, όπου κατά κανόνα ως νόμιμα κυρωθείσα θα έπρεπε να γίνει γνωστή σε όλους, εγκαίρως.

Η απόφαση, για σύντομο χρονικό διάστημα, δημοσιεύθηκε ηλεκτρονικά στην Επίσημη Εφημερίδα (της Κυβέρνησης), όπου, μετά από απειλή από τον επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης, διαγράφηκε(!).

Σε αυτό το σημείωμα δεν έχουμε σχέση με την υπεράσπιση ή την απόρριψη αυτού του δικαιώματος ή του λάθους αυτού της απόφασης, αλλά να τονίσουμε τον σκανδαλώδη τρόπο που οι ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι , συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού τους, χρησιμοποιούν την εξουσία και το κράτος.

Από τη μια κάνουν τους παντοδύναμους και από την άλλη διασύρουν τους εαυτούς τους καθώς με μια γειτονική πίεση, που ακόμη και εάν οι αποφάσεις του αλβανικού κράτους είναι απολύτως σωστές, διαμαρτύρονται θέτοντας όρους για να τις αποτρέψουν, έχοντας ως στόχο να επωφελούνται σε κάθε τι . Και το έκαναν.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Γιατί η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει από το λαό την απόφαση για τις εκτάσεις στην ακτή;

Έχουν βάση οι φωνές για την απόφαση αυτή ότι κάνει νέες χάρες σε μια κάστα ολιγαρχών που είναι οι τακτικοί πελάτες του γραφείου του Έντι Ράμα και έχουν απλώσει τα χέρια τους στην ακτή, εκμεταλλευόμενοι την αλληλοεπικάλυψη των διεφθαρμένων δικαστικών αποφάσεων;

Εάν όχι, και εάν η απόφαση ήταν υπέρ του λαού, γιατί η κυβέρνηση δίστασε να την δημοσιοποιήσει;

Γιατί άφησε το περιεχόμενο αυτής της απόφασης του κράτους στο σκοτάδι;

Δεύτερον, η απόφαση δημοσιεύεται στην Επίσημη Εφημερίδα και έτσι γίνεται γνωστή.

Αλλά, δεν υπάρχει. Αποσύρθηκε.

Χωρίς να ληφθεί κάποια απόφαση για αυτό.
Τίποτα!

Απλά διαγράφηκε μια απόφαση του υπουργικού συμβουλίου από την Επίσημη Εφημερίδα, γιατί έτσι του ήρθε του Ράμα επειδή δεν του άρεσαν τα πρωτοσέλιδα του ‘περίπτερου’!

Και αυτό συνέβη μετά τους απειλητικούς τόνους της αντίδρασης του αρχηγού της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αναφέρει ότι ενδιαφέρεται για τις περιουσίες της (ελληνικής) μειονότητας, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις, έχει αρπάξει δημόσιες περιουσίες ή ιδιοκτησίες Αλβανών, αλλά αυτή είναι άλλη ιστορία.

Είτε η απόφαση αυτή είναι σωστή είτε όχι, το αλβανικό κράτος, τα θεσμικά του όργανα, έχουν καθήκον να προστατεύουν όσα πράττουν ή να τα καταργούν σύμφωνα με τους νόμους.

Οφείλουν να αποδείξουν ότι οι αποφάσεις τους δεν έχουν ξεκινήσει από εθνικιστική ιδέα ή σε βάρος της μειονότητας.

Στο τέλος-τέλος, αντιμετωπίζονται όπως όλοι οι κάτοικοι των αλβανικών ακτών, από τις τουριστικές περιοχές της Σκόντρας μέχρι τις παραλίες της Κονίσπολης.

Η ελληνική πίεση ανάγκασε το αλβανικό κράτος να κάνει τη δεύτερη λανθασμένη παράνομη και αντισυνταγματική πράξη:

Να αποσύρει από την Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης μια απόφαση.

Οι μειονότητες στο νότο, ως Αλβανοί πολίτες ή όχι, δεν έχουν περισσότερα δικαιώματα από τους αυτόχθονες Αλβανούς κατοίκους, αν και η περιοχή που διαμαρτύρεται περισσότερο, η Χιμάρα, είναι επίσης αυτόχθονες.

Όντας ίδιοι σε δικαιώματα, καθήκοντα και υποχρεώσεις, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται εξίσου.

Η απόσυρση (της απόφασης) από το αλβανικό κράτος εξαιτίας μιας απειλής, είναι ένα παιχνίδι που παίζεται με την αξιοπρέπεια των αλβανικών θεσμών και αθέλητα αφήνει μια κακή γεύση της εξουσίας σε όλη αυτήν τη διαδικασία.

Αλλά, το κράτος δεν είναι παιχνίδι, ώστε οι αποφάσεις που δεν μπορούν να δημοσιευθούν να διαγράφονται παρά την πρωταρχική υπουργική απόφαση. Ομοίως, δεν μπορούν να αποσύρονται εξαιτίας της πίεσης ενός αρχηγού γειτονικού κράτους, ανεξάρτητα από το ποιο είναι αυτό.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλβανία: Η πρωτοφανής πράξη διαγραφής κυβερνητικής απόφασης λόγω αντίδρασης του Έλληνα πρωθυπουργού!"

Έναν χρόνο φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος στον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ επί ΣΥΡΙΖΑ

Σε έναν χρόνο φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος καταδικάστηκε πρωτοδίκως ο πρόεδρος επί ΣΥΡΙΖΑ του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ, νυν ΕΟΔΥ, κ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ.

Με αφορμή την καταδίκη του επικεφαλής του φορέα, ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας κ. Βασίλης Οικονόμου και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας, βουλευτής Αχαΐας κ. Ιάσονας Φωτήλας, δήλωσαν πως επιβεβαιώνονται πλήρως οι καταγγελίες των εργαζομένων του Κέντρου για κακοδιοίκηση και πώς η απόφαση του δικαστηρίου «είναι χωρίς αμφιβολία η καλύτερη απάντηση στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που θεωρεί το ΚΕΕΛΠΝΟ τσιφλίκι της».

Αναλυτικά η δήλωση των τομεαρχών Υγείας της ΝΔ έχει ως εξής:

«Η Δικαιοσύνη μίλησε και δικαίωσε την επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να καταγγείλει στη Βουλή την κακοδιοίκηση που παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2016, με ερώτηση που καταθέσαμε στο ελληνικό κοινοβούλιο προς την ηγεσία των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, είχαμε φέρει το θέμα της παραδιοίκησης στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Με αφορμή συγκεκριμένες καταγγελίες που είχαμε στη διάθεσή μας, ζητούσαμε τότε απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα για τη δράση προσώπου στο περιβάλλον του κ. Ρόζενμπεργκ. Δράση η οποία κινείτο πέρα και πάνω από κάθε όριο νομιμότητας.

Σήμερα, τρία χρόνια μετά, η Δικαιοσύνη με πρωτόδικη απόφαση της καταδίκασε σε έναν χρόνο φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος τον Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Ρόζενμπεργκ και τον εν λόγω άτυπο συνεργάτη του, που παρ’ ότι δεν είχε εργασιακή σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ασκούσε ουσιαστικά διοίκηση.

Η καταδικαστική απόφαση αποτελεί δικαίωση για το σωματείο των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο είχε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή την παραδιοίκηση που εγκαθίδρυσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση του δικαστηρίου είναι χωρίς αμφιβολία η καλύτερη απάντηση στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που θεωρεί το ΚΕΕΛΠΝΟ τσιφλίκι της».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Έναν χρόνο φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος στον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ επί ΣΥΡΙΖΑ"

Εκλογές 2019: Οι 17άρηδες ψηφίζουν στις δημοτικές πρώτη φορά -Οι αλλαγές

Στις 26 Μαΐου 2019 θα διεξαχθούν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Με δύο εγκυκλίους, το υπουργείο Εσωτερικών δίνει διευκρινίσεις για τη διαδικασία διενέργειας των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Οι εκλογές αυτές έχουν ξεχωριστή σημασία λόγω της εφαρμογής, για πρώτη φορά, των διατάξεων του ν.4555/2018 (πρόγραμμα «Κλεισθένης I») και τη θέση σε ισχύ του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής.

Σύμφωνα με αυτό το εκλογικό μέτρο, οι έδρες κάθε συμβουλίου, αφού κατανεμηθούν στους οικείους συνδυασμούς με βάση το εκλογικό μέτρο που προκύπτει από τη διαίρεση των έγκυρων ψήφων με τις προς διάθεση έδρες, εν συνεχεία, τυχόν αδιάθετες έδρες κατανέμονται στους συνδυασμούς με βάση τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπά τους.

«Με τη θέσπιση της απλής αναλογικής, ως του μοναδικού εκλογικού συστήματος αντιστοίχισης της ψήφου των εκλογέων με την εκπροσώπησή τους στο οικείο συμβούλιο, η πολιτική συμμετοχή των πολιτών ενισχύεται ακόμα περισσότερο, συμβάλλοντας, με το τρόπο αυτό, στον εκδημοκρατισμό του πολιτικού βίου», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Το πρόγραμμα «Κλεισθένης I» θεσπίζει ακόμα την επαναφορά της τετραετούς θητείας των αυτοδιοικητικών αρχών και την αποσύνδεση του χρόνου διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών από τις ευρωεκλογές. Σημειώνεται ότι, ειδικά για την πρώτη εφαρμογή του νόμου, ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών θα διεξαχθεί στις 26 Μαΐου ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές. Οι επαναληπτικές εκλογές, όπου χρειαστεί, θα διεξαχθούν την επόμενη Κυριακή 2 Ιουνίου.

Επίσης, για πρώτη φορά, εισάγεται το δικαίωμα του εκλέγειν στους νέους 17 ετών. Αποσυνδέεται η ανάδειξη των οργάνων διοίκησης των κοινοτήτων από τους συνδυασμούς, που μετέχουν στη διαδικασία ανάδειξης των δημοτικών αρχών, και προβλέπεται η εκλογή των οργάνων κοινότητας σε χωριστή κάλπη.

Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να θέτουν υποψηφιότητα και για μονοπρόσωπα όργανα διοίκησης και ειδικότερα για το αξίωμα του δημάρχου και του προέδρου κοινότητας έως και 300 κατοίκους.

Δεν υφίσταται υποψηφιότητα για το αξίωμα του «προέδρου του συμβουλίου κοινότητας άνω των 300 κατοίκων», καθώς όλοι ο υποψήφιοι στις κοινότητες αυτές είναι υποψήφιοι σύμβουλοι. Ο πρόεδρος του συμβουλίου της κοινότητας άνω των 300 κατοίκων εκλέγεται έμμεσα από τους συμβούλους της.

Προβλέπεται, επίσης, η εκλογή προέδρων των κοινοτήτων με μόνιμο πληθυσμό έως 300 κατοίκων, με χωριστή κάλπη και με ενιαίο ψηφοδέλτιο όλων των μεμονωμένων υποψηφίων, ενώ λαμβάνεται, για πρώτη φορά, υπόψη ο «μόνιμος πληθυσμός» της χώρας για την εφαρμογή των διατάξεων που διέπουν την οργάνωση και λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης, αντικαθιστώντας τον «πραγματικό πληθυσμό», που ίσχυε μέχρι σήμερα.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές 2019: Οι 17άρηδες ψηφίζουν στις δημοτικές πρώτη φορά -Οι αλλαγές "

Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου: Η κυβέρνηση παραβιάζει την ανεξαρτησία μας

Πλήγμα επιφέρει στην ανεξαρτησία της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου η κυβερνητική πρωτοβουλία να αλλάξει τη σύνθεση της χωρίς να έχει προηγηθεί ευρύτερος δημόσιος διάλογος ή, έστω, συνεργασία με την ίδια την Επιτροπή, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ενώ αφήνει αιχμές κατά υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου για τα όσα ανέφερε στη Βουλή περί υπακοής της Επιτροπής «στις ιδεολογικές και πολιτικές επιλογές της συγκυρίας».

Ειδικότερα, Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου επισημαίνει ότι η ανεξαρτησία της Επιτροπής είναι απαραίτητη για να γνωμοδοτεί σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Διευκρινίζει η Ένωση ότι η σύνθεση της Εθνικής Επιτροπής «δεν είχε κατά την ίδρυσή της πριν δύο δεκαετίες τη λογική της «εκπροσώπησης» και της συμμετοχής σε αυτήν των εξειδικευμένων φορέων που ασχολούνται με όλων των ειδών τα δικαιώματα».

Ωστόσο, συνεχίζει η Ένωση, «σήμερα η διεύρυνση της Επιτροπής σε οργανώσεις Ρομά και ΛΟΑΤΚΙ θα ήταν ένα θετικό βήμα, εφόσον συνδυάζονταν με την προσθήκη και άλλων ομάδων/ θυμάτων διακρίσεων, όπως ιδίως μεταναστών, προσφύγων, προστασίας ανηλίκων, φυλακισμένων, ενδεχομένως οργανώσεις περιβάλλοντος κ.λπ.».

Αυτή η διεύρυνση θα μπορούσε με διαφάνεια και σοβαρότητα να επιτευχθεί με πρόταση της ίδιας της Επιτροπής ή με μια δημόσια διαβούλευση υπό την ευθύνη της Βουλής, προσθέτει η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Παράλληλα, η Ένωση, σημειώνει ότι «αυτό που δεν συνάδει με τη θεσμική αποστολή της Επιτροπής, όπως κατοχυρώνεται και από τις «Αρχές των Παρισίων» που έχουν υιοθετηθεί από τον ΟΗΕ, είναι να αντιμετωπίζεται ως ένα απλό κυβερνητικό όργανο η σύνθεση του οποίου, ακόμα δε και το επιστημονικό προσωπικό του, οφείλει, κατά τα λεγόμενα του υπουργού Δ. Τζανακόπουλου ενώπιον της Βουλής, να υπακούει στις ιδεολογικές και πολιτικές επιλογές της συγκυρίας».

Και αυτό, καταλήγει η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, «όχι μόνο επειδή θα συνιστούσε ένα πολύ κακό προηγούμενο, καθώς με την ίδια λογική μια μελλοντική Κυβέρνηση θα νομιμοποιούνταν να τροποποιήσει εκ νέου τη σύνθεση της Επιτροπής σύμφωνα με τις δικές της «πολιτικές» προτιμήσεις.

Αλλά και γιατί δεν είναι συμβατή με το κράτος δικαίου μια αντίληψη για τα ανθρώπινα δικαιώματα που επιλέγει τους μεν και αποκλείει τους υπολοίπους κατά το δοκούν, χωρίς κριτήρια και χωρίς διάλογο».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου: Η κυβέρνηση παραβιάζει την ανεξαρτησία μας"

Στην αναμονή οι καρκινοπαθείς - Έως τρεις μήνες για μία ακτινοθεραπεία

Τους τρεις μήνες φτάνει η αναμονή για την έναρξη ακτινοθεραπείας των ογκολογικών ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, καταγγέλλουν ειδικοί γιατροί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ''Καθημερινή'', προκειμένου να λειτουργήσουν τα ακτινοθεραπευτικά τμήματα των δημοσίων νοσοκομείων σε διπλές βάρδιες, θα πρέπει να αξιοποιηθεί κατάλληλα το υπάρχον προσωπικό και παράλληλα να προσληφθεί ένας μικρός αριθμός τεχνολόγων που δεν θα ξεπερνούν τους 25.

Τις μεγάλες λίστες αναμονής για την έναρξη ακτινοθεραπείας καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών που ζητεί να ενταχθούν άμεσα τα ακτινοθεραπευτικά τμήματα στην ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες.

Όπως ανέφερε στην εφημερίδα ''Καθημερινή'' ο πρόεδρος της Ελληνικής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, ο κ. Γιώργος Πισσάκας , «η μέση αναμονή για την έναρξη ακτινοθεραπείας στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου κυμαίνεται μεταξύ 2,5 με 3 μήνες, χρόνιος μη αποδεκτός ειδικά για ορισμένες μορφές καρκίνου όπως της κεφαλής και τραχήλου ή ανεγχείρητοι γυναικολογικοί καρκίνοι».

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην αναμονή οι καρκινοπαθείς - Έως τρεις μήνες για μία ακτινοθεραπεία"

Καλλιάνος για τον καιρό: Ερχονται βροχές και καταιγίδες

Ενώ ο Απρίλης μπήκε με ήπιο τρόπο σε ο,τι αφορά στον καιρό, φαίνεται ότι στη συνέχεια του θα αποδειχθεί ιδιαιτέρως βροχερός. Από την Παρασκευή και πρώτα από τη Δυτική Ελλάδα ο καιρός θα καταστεί άστατος λόγω ενός βαρομετρικού χαμηλού που θα προσεγγίσει από τα δυτικά. Αν και οι παροιμίες, θέλουν καλό σημάδι για τους γεωργούς τις βροχές του Απριλίου (αν ρίξει ο Απρίλης δυο νερά κι ο Μάης άλλο ένα, χαρά στο γεωργό που χει πολλά σπαρμένα, λέει το γνωμικό), εντούτοις για τους κατοίκους των πόλεων τα πράγματα είναι διαφορετικά: Ετσι μετά από άλλη μια ανοιξιάτικη μέρα αύριο, ο καιρός αναμένεται να χαλάσει από την Παρασκευή. Ακολουθούν αναλυτικά οι προβλέψεις του μαθηματικού - μετεωρολόγου, Γιάννη Καλλιάνου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, μέχρι την Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά καλός για τις περισσότερες περιοχές της χώρας ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες πρόσκαιρες βροχές στα Δωδεκάνησα αλλά και κάποιες τοπικού χαρακτήρα στην ανατολική Κρήτη.

Από την Παρασκευή όμως ο καιρός θα χαλάσει με βροχές πρώτα από τη Δυτική Ελλάδα και μέχρι το βράδυ της ίδιας ημέρας τα φαινόμενα θα έχουν την τάση να επεκταθούν σε πολλές περιοχές της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας αλλά και στο κεντρικό, νότιο και ανατολικό Αιγαίο. Προφανώς από την Παρασκευή αργά το βράδυ θα ξεκινήσει να βρέχει και στην Αττική.

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΑΣΤΑΤΟ ΚΑΙΡΟ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΟΥ

Αν εξαιρέσουμε τη βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα που μέσα στο Σαββατοκύριακο τα φαινόμενα των βροχοπτώσεων θα είναι πιο εξασθενημένα και μικρής χρονικής διάρκειας, στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι πολύ άστατος κατά διαστήματα. Αναμένονται βροχές και καταιγίδες τόσο στο Ιόνιο, όσο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα.

ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Από αργά το βράδυ της Παρασκευής θα ξεκινήσει να βρέχει τοπικά στην Αττική. Τα φαινόμενα αρχικά θα είναι κατά βάση εξασθενημένα. Μέσα στο Σάββατο όμως οι βροχές θα ενταθούν, θα αποκτήσουν πιο γενικευμένο χαρακτήρα και επομένως λόγω της αστάθειας που θα επικρατεί θα εκδηλωθούν πιθανότατα και τοπικές καταιγίδες στο νομό. Οι βροχές θα συνεχιστούν και την Κυριακή αλλά πιο εξασθενημένες όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΝΟΤΙΑΔΕΣ - ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΣΚΟΝΗ

Σε σχέση με τους βοριάδες που πνέουν στα πελάγη αυτές τις ημέρες, από την Παρασκευή θα στραφούν σε νοτιάδες λόγω της κίνησης του βαρομετρικού χαμηλού που θα μας προσεγγίσει από τα δυτικά. Οι εντάσεις των ανέμων θα αγγίζουν ακόμη και τα 7 μποφόρ στο ιόνιο αρχικά και εν συνεχεία και στο Αιγαίο αλλά αυτή τη στιγμή δεν αναμένεται να είναι τόσο ισχυροί ώστε να έχουμε προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Όπως είναι λογικό, λόγω των νοτιάδων, θα υπάρξει και μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στα δυτικά και νότια της χώρας.

ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Μπορεί μέσα στο Σαββατοκύριακο να εκδηλωθούν αρκετές βροχές στη χώρα μας, όμως, λόγω των νοτιάδων, η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν αρκετές πεδινές ηπειρωτικές περιοχές με τον υδράργυρο αργά το μεσημέρι να φτάνει στους 17-18°C.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Είναι ακόμη πολύ μακριά μέχρι τότε, όμως αν διατηρηθούν τα υπάρχοντα προγνωστικά στοιχεία και δεν υπάρξει κάποια σοβαρή αλλαγή στην κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο και η ερχόμενη εβδομάδα να μπει με βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Όλα αυτά όμως θα τα δούμε τις επόμενες ημέρες.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καλλιάνος για τον καιρό: Ερχονται βροχές και καταιγίδες"

Ανακαλείται από το ΕΣΡ η άδεια πέντε περιφερειακών σταθμών

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ανακαλεί τις άδειες λειτουργίας στους εξής περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς (με έδρα τη Θεσσαλονίκη): Γνώμη του Πολίτη, Πέλλα ΤV, Eurochannel, Εγνατία και Time Channel. Ο λόγος είναι γιατί εξέπεμπαν από συχνότητες που δεν προβλέπονται από τον χάρτη συχνοτήτων για την περιοχή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΣΡ, οι συγκεκριμένοι σταθμοί, αντί να κάνουν συμφωνία με την DIGEA, έστησαν τα δικά τους δίκτυα. Υπενθυμίζεται ότι έχει επιβληθεί στο παρελθόν πρόστιμο από την ΕΕΤΤ αλλά δεν συμμορφώθηκαν.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακαλείται από το ΕΣΡ η άδεια πέντε περιφερειακών σταθμών"

Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων από τις 18 Απριλίου

Στις 18 Απριλίου ξεκινάει το διευρυμένο ωράριο στα εμπορικά καταστήματα λόγω του Πάσχα.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, ενόψει της έναρξης του εορταστικού ωραρίου δήλωσε τα εξής :

«Η έναρξη του διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων, ευελπιστούμε να αποτελέσει την ευκαιρία να αντιστραφεί το κλίμα του πρώτου καταστροφικού τριμήνου για την αγορά και να επιτρέψει στους καταναλωτές να απολαύσουν τις αγορές τους. Όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις έχουν φορέσει τα γιορτινά τους και είναι έτοιμες να εξυπηρετήσουν το κοινό, το οποίο καλούμε να επισκεφτεί τα καταστήματα και να επωφεληθεί από την πλούσια ποικιλία των προϊόντων».

Προτεινόμενο εορταστικό ωράριο Πάσχα 2019:

Αναλυτικά το προτεινόμενο ωράριο του ΕΣΑ είναι το εξής:

Πέμπτη 18.04 09:00-21:00

Παρασκευή 19.04 09:00-21:00

Σάββατο 20.04 09:00-18:00

Κυριακή 21.04 11:00-18:00

Μ. Δευτέρα 22.04 09:00-21:00

Μ. Τρίτη 23.04 09:00-21:00

Μ. Τετάρτη 24.04 09:00-21:00

Μ. Πέμπτη 25.04 09:00-21:00

Μ. Παρασκευή 26.04 13:00-19:00

Μ. Σάββατο 27.04.2019 09:00-15:00

Τη Δευτέρα 29.04.2019 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων από τις 18 Απριλίου"

Συντριβή Boeing στην Αιθιοπία: Νέα αποκάλυψη! Ακολούθησαν κατά γράμμα τις οδηγίες οι πιλότοι!

Μια νέα αποκάλυψη που σοκάρει έρχεται στο φως για την πολύνεκρη αεροπορική τραγωδία με τους 157 νεκρούς στην Αιθιοπία. Οι πιλότοι του Boeing 737 MAX 8 της Ethiopian Airlines έκαναν όλα όσα προέβλεπε το εγχειρίδιο της εταιρίας αλλά δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τη συντριβή.

Η νέα αποκάλυψη έρχεται από δημοσίευμα της Wall Street Journal. Σύμφωνα με αυτό, οι πιλότοι του μοιραίου Boeing, που συνετρίβη στην Αιθιοπία τον Μάρτιο λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του, ακολούθησαν αρχικά τις οδηγίες που περιέχονταν σε εγχειρίδιο για να ανακτήσουν τον έλεγχο του αεροσκάφους όταν ενεργοποιείται το αυτόματο σύστημα αποτροπής απώλειας στήριξης. Απενεργοποίησαν το σύστημα αλλά αυτό δεν είναι κανένα αποτέλεσμα!

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, οι πιλότοι προσπάθησαν χειροκίνητα να σταθεροποιήσουν το αεροπλάνο αλλά τελικά αποφάσισαν να επαναφέρουν την ηλεκτρική τροφοδοσία στα πηδάλιά τους, πιθανόν γιατί η χειροκίνητη προσπάθεια δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το δημοσίευμα της Wall Street Journal επικαλείται πηγές που δεν κατονομάζονται κι έχουν ενημερωθεί για τα μέχρι στιγμής ευρήματα με βάση την εξέταση των «μαύρων κουτιών» του μοιραίου Boeing 737 Max 8.

Η Boeing αρνήθηκε να σχολιάσει τις αποκαλύψεις της Wall Street Journal. «Δεν σχολιάζουμε εν εξελίξει έρευνα βάσει διεθνών πρωτοκόλλων» τόνισε στο Reuters εκπρόσωπος της εταιρίας.

Η συντριβή του αεροπλάνου στην Αιθιοπία, στο οποίο επέβαιναν 157 άνθρωποι, οδήγησε στην καθήλωση του συνόλου του στόλου των 737 MAX σε όλο τον κόσμο. Ήταν η δεύτερη πολύνεκρη τραγωδία στην οποία ενεπλάκη ένα Boeing 737 MAX 8, αφού τον περασμένο Οκτώβριο είχε συντριβή και αεροπλάνο της Lion Air στην Ινδονησία.

Μετά το δυστύχημα στη θάλασσα της Ινδονησίας, η Boeing είχε διανείμει νέες οδηγίες προς τους πιλότους για την απενεργοποίηση του αυτόματου συστήματος αποτροπής απώλειας στήριξης.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Συντριβή Boeing στην Αιθιοπία: Νέα αποκάλυψη! Ακολούθησαν κατά γράμμα τις οδηγίες οι πιλότοι!"

ΕΣΡ: Οι εργαζόμενοι ζητούν την αποπληρωμή των υπερωριών τους

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν οι εργαζόμενοι του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ζητώντας την αποπληρωμή των υπερωριών τους, για τις οποίες -όπως επισημαίνουν στην επιστολή- είχαν λάβει διαβεβαιώσεις από το υπουργείο ΨΗΠΤΕ, ότι θα τους καταβληθούν.

Οι υπερωρίες τους αφορούν την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας και ουσιαστικά προκλήθηκαν, καθώς η ανεξάρτητη Αρχή υπολειτουργεί έχοντας 39 εργαζόμενους με πολύ μεγαλύτερες ανάγκες.

Η επιστολή των εργαζομένων του ΕΣΡ απεστάλη προς τον πρόεδρο της Βουλής και τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας καθώς και τα πολιτικά κόμματα.

Στην επιστολή τους αναφέρουν ότι αναστέλλουν άμεσα την υπερωριακή τους εργασία μέχρι την καταβολή της αποζημίωσης, γεγονός το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα τη γενικότερη καθυστέρηση των εργασιών της Ανεξάρτητης Αρχής (6η τηλεοπτική άδεια, προκήρυξη περιφερειακών και θεματικών αδειών κλπ).

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΣΡ: Οι εργαζόμενοι ζητούν την αποπληρωμή των υπερωριών τους"

Ναι μεν, αλλά… από την Κομισιόν για τη ρύθμιση της α’ κατοικίας-Ανησυχία για την αναδιάρθρωση των NPLs

Η Ελλάδα έχει λάβει τα αναγκαία μέτρα για την εκπλήρωση όλων των ειδικών μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων με προθεσμία έως τα τέλη του 2018» συμπεραίνει η έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα, δίνοντας ουσιαστικά το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ στο Eurogroup της Παρασκευής.

Σε ό,τι αφορά όμως το κρίσιμο στοιχείο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, η Κομισιόν καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «γενικά, το νέο νομοθετικό σύστημα έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει την αναδιάρθρωση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αν και παραμένουν ορισμένοι κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και την πειθαρχία των πληρωμών».

«Σημαντική πρόοδος σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της προπαρασκευαστικής φάσης της κατάρτισης της νομοθεσίας για τον μετριασμό των κινδύνων εφαρμογής και των διαφορών που εντοπίστηκαν σε προγενέστερο σχέδιο νόμου, ανησυχίες σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις του καθεστώτος στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και την πειθαρχία των πληρωμών, καθώς και σε κινδύνους καταχρήσεων από στρατηγικούς παραβάτες».

«Ωστόσο, πρέπει να υπογραμμιστεί ότι οι κίνδυνοι αυτοί έχουν μετριαστεί σε κάποιο βαθμό, αλλά δεν έχουν εξαλειφθεί, στη νομοθεσία που εγκρίθηκε», αναφέρει η Κομισιόν.

«Η μοναδικότητα του συστήματος σημαίνει ότι υπάρχει αβεβαιότητα ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει στην πράξη και κατά συνέπεια στην κλίμακα και δυνατότητα ποσοτικοποίησης αυτών των κινδύνων», σημειώνει.

«Προχωρώντας, οι εναπομένουσες τεχνικές λεπτομέρειες, ιδίως σχετικά με τη λειτουργικότητα της πλατφόρμας, θα πρέπει να εκπονηθούν γρήγορα και η τεχνική υλοποίηση θα πρέπει να τεθεί το συντομότερο δυνατό. Η εφαρμογή θα πρέπει να παρακολουθείται στενά από πλευράς επιχειρησιακών πτυχών (λειτουργία της πλατφόρμας, ταχύτητα επίλυσης), τον αντίκτυπο στο κεφάλαιο των τραπεζών, τον αντίκτυπο στην επιβολή και την εκδίκαση των υποθέσεων και το δημοσιονομικό κόστος της επιδότησης», σημειώνει η Κομισιόν.

«Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα θα παράσχουν ενημερώσεις σχετικά με την εφαρμογή του καθεστώτος και πιθανές ανησυχίες στο πλαίσιο της ενισχυμένης επιτήρησης. Οι ελληνικές αρχές καλούνται να δεσμευθούν να μην επεκτείνουν περαιτέρω τη διάρκεια ή το πεδίο εφαρμογής του νέου καθεστώτος και να λάβουν διορθωτικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της νομοθεσίας, εάν προκύψουν προβλήματα εφαρμογής ή νομικής φύσης με το καθεστώς», αναφέρει η έκθεση.

Τέλος, «πρέπει να υπενθυμιστεί ότι το νέο καθεστώς θα απαιτήσει έγκριση από την Κομισιόν για κρατικές ενισχύσεις», αναφέρεται.

«Σύμφωνα με την επεξηγηματική έκθεση που επισυνάπτεται στη νομοθεσία για το νέο καθεστώς, τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα χαιρετίζουν τη δέσμευση των ελληνικών αρχών να αναλάβουν δράση για την ενοποίηση του συνόλου των νόμων που σχετίζονται με την αφερεγγυότητα / πτώχευση και την αναδιάρθρωση του χρέους. Αυτό θα ξεκινήσει με μια μεταρρύθμιση του νόμου Κατσέλη, η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τα μέσα του 2019, προκειμένου να διασφαλιστεί η νομική σαφήνεια και συνέπεια, να εξαλειφθούν τα κενά που μπορούν να καταστρατηγηθούν προκειμένου να ανασταλεί ή να αποκλειστεί η επιβολή της νομοθεσίας, προσθέτοντας διασφαλίσεις που θεωρούνται επαρκείς να αποτρέψει τη στρατηγική αθέμιτη συμπεριφορά και να ενισχύσει την κουλτούρα των διμερών ή πολυμερών εξωδικαστικών αναδιαρθρώσεων», καταλήγει η έκθεση.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς στο Κολέγιο των Επιτρόπων, παρουσιάστηκε επικαιροποιημένη έκθεση για την εκπλήρωση των μεταρρυθμίσεων που είχαν συμφωνηθεί με τις ελληνικές αρχές και βάσει αυτής της επικαιροποίησης, η αρχές έχουν πλέον ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις για τη συγκεκριμένη περίοδο.

Aναλυτικά ο Μ. Σχοινάς δήλωσε ότι η Κομισιόν «ενέκρινε επικαιροποίηση της δεύτερης έκθεσης της ενισχυμένης επιτήρησης για την Ελλάδα, η οποία αναφέρει λεπτομερώς την πρόοδο της εφαρμογής των δεσμεύσεων πολιτικής από τη δημοσίευση της έκθεσης στις 27 Φεβρουαρίου 2019».

«Στο σημείο αυτό, η δεύτερη έκθεση της ενισχυμένη εποπτείας διαπίστωσε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στην ολοκλήρωση εφαρμογή συγκεκριμένων μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων, αλλά ότι ορισμένα θέματα εξακολουθούν να εκκρεμούν», σημειώνει.

«Δεδομένων των εξελίξεων από τότε, η σημερινή επικαιροποίηση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την επίτευξη όλων των ειδικών μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων που αναμένονται για το τέλος του 2018», αναφέρει.

«Η έκθεση επισημαίνει ότι οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να συνεχίσουν να διασφαλίζουν τη συνεχή εφαρμογή των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις τους στην Ευρωομάδα του Ιουνίου 2018», ανακοίνωσε.

Το περιεχόμενο της Ενισχυμένης Έκθεσης Επιτήρησης της 27ης Φεβρουαρίου 2019 και αυτής της επακόλουθης ενημέρωσης θα χρησιμοποιηθεί επίσης από το Eurogroup για την εκταμίευση των ANFAS και SMPs και της κατάργησης του step up margin των επιτοκίων των δανείων του EFSF.

Σύμφωνα με το κείμενο της επικαιροποίησης που πήγε στο Κολέγιο «η παρούσα επικαιροποίηση αξιολογεί τις εξελίξεις στην εφαρμογή των ειδικών μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων που αναμένονται μέχρι το τέλος του 2018 μετά την έγκριση της έκθεσης ενισχυμένης επιτήρησης στις 27 Φεβρουαρίου 2019».

Ειδικότερα, η Ελλάδα:

(i) έχει υιοθετήσει πρωτογενές και παράγωγο νομοθετικό πλαίσιο για την ενίσχυση της ανεξάρτητης αρχής Δημοσίων εσόδων

(ii) παρείχε σχετικές ενημερώσεις σχετικά με τα μέτρα στήριξης της εξυγίανσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPL) και τη σταθερότητα του τραπεζικού τομέα (ηλεκτρονικές δημοπρασίες, κρατικές εγγυήσεις, σχέδιο δράσης για την αφερεγγυότητα των νοικοκυριών)

iii) έχει υιοθετηθεί πρωταρχικά και έχει αναλάβει τη δέσμευση να υιοθετήσει βραχυπρόθεσμη δευτεροβάθμια νομοθεσία σχετικά με ένα νέο καθεστώς προστασίας της πρωτοβάθμιας κατοικίας

iv) έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρωση των κενών θέσεων στο HFSF

v) ξεκίνησε εκ νέου την υποβολή προσφοράς για την εκχώρηση μέρους της παραγωγικής ικανότητας παραγωγής λιγνίτη της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού

vi) ενέκρινε τη νομοθεσία για την αναδιάρθρωση της ΔΕΠΑ

vii) προχώρησε σε ενέργειες για την άρση των εμποδίων για τη μεταφορά της Εγνατίας

viii) υιοθέτησαν μια σειρά μέτρων για την προώθηση της μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ναι μεν, αλλά… από την Κομισιόν για τη ρύθμιση της α’ κατοικίας-Ανησυχία για την αναδιάρθρωση των NPLs"

Χειροπέδες σε Ρομά που λήστευαν οδηγούς στη Θήβα - 11 συλλήψεις και 85 προσαγωγές

Πλήθος κλοπών και ληστειών, σε βάρος -κυρίως- οδηγών διερχόμενων οχημάτων από τη γέφυρα του τρόμου στο Πυρί, είχε διαπράξει η σπείρα των Ρομά που εξάρθρωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας. 
Κατά τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στον καταυλισμό στο Πυρί, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, οι αστυνομικοί προσήγαγαν 96 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν 11. 
Εξ αυτών, οι 4 είναι για ρευματοκλοπή και εκκρεμή καταδιωκτικά έγγραφα, ενώ τα 7 άτομα ανήκουν στην εγκληματική ομάδα που πραγματοποιούσε ληστείες και κλοπές. 
Πρόκειται για πέντε ηλικίας 32, 37, 18, 15 και 14 ετών, καθώς και δυο γυναίκες, 41 και 30 ετών (μητέρες των ανήλικων της σπείρας). 
Διερχόμενοι οδηγοί τα περισσότερα θύματα
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες κατηγορούνται για:
  • την ένοπλη ληστεία με μαχαίρι, την 1η Απριλίου, σε πρατήριο καυσίμων στα Βάγια Βοιωτίας
  • 23 κλοπές από οχήματα, μια κατοικία και ένα συνεργείο αυτοκινήτων
  • 3 απόπειρες κλοπών από πρατήρια υγρών καυσίμων
  • τη διακεκριμένη περίπτωση φθοράς σε διερχόμενο ΙΧ, με τη ρίψη πετρών και άλλων αντικειμένων. 
Σε κάποιες περιπτώσεις οι δράστες στόχευαν διερχόμενους οδηγούς, ενώ σε άλλες κινούνταν κατά οδηγών που στάθμευαν το αυτοκίνητό τους στο σημείο.
Η συνολική αξία της λείας τους (ηλεκτρονικές συσκευές, χρήματα, κοσμήματα, έγγραφα) υπολογίζεται σε τουλάχιστον 12.500 ευρώ.
Σε βάρος των συλληφθέντων και σε δυο ακόμη μέλη της σπείρας που διαφεύγουν της σύλληψης σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και κατά περίπτωση για διάπραξη ληστείας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών και παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Χειροπέδες σε Ρομά που λήστευαν οδηγούς στη Θήβα - 11 συλλήψεις και 85 προσαγωγές "

Ο Ηλίας Ψινάκης «κατεβαίνει» στις ευρωεκλογές: «Θα σέβεστε»!

Μετά την δημαρχία του Μαραθώνα και παρότι απέτυχε στην διαχείριση της καταστροφής στο Μάτι, όντας και υπόλογος στη Δικαιοσύνη για το γεγονός, ο Ηλίας Ψινάκης «αναβαθμίζει» τις πολιτικές του βλέψεις: Ανακοίνωσε πως θα συμμετέχει στις ευρωεκλογές! 

Μέσω του λογαριασμού του στο Instagram, και χωρίς να έχει προϊδεάσει για το γεγονός με άλλο τρόπο, ανέβασε σήμερα το μεσημέρι δύο stories. Το πρώτο ήταν προαναγγελτικό, είχε ένα στεφάνι από ελιά, την λέξη «ΠΟΛΙΤΕΣ» στο κέντρο και την λεζάντα «όπου να 'ναι σκάει», με ένα χρονόμετρο, σαν αυτά που συνηθίζουμε να βλέπουμε στις βόμβες, στις ταινίες του Χόλιγουντ.

ilias-psinakis-evroekloges
Λίγα λεπτά μετά, ήρθε η ανακοίνωση: «Έσκασε», με ένα λινκ που παραπέμπει στην ιστοσελίδα psinakis-polites.eu και όπου βρίσκονται αναλυτικά οι θέσεις της νέας αυτής προωτοβουλίας.

ilias-psinakis-evroekloges-dyo
Αρχικά ο κύριος Ψινάκης απαριθμεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή, ενώ τονίζει πως απευθύνεται σε περίπου τέσσερα εκατομμύρια των πολιτών που δεν συμμετέχουν σε εκλογές. Αυτούς λοιπόν, καλεί μαζί του να κατέβουν στις ευρωεκλογές και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια του. Αν και δεν διευκρινίζει ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο θα μετέχει στις ευρωεκλογές, αν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος και πώς, αποκλείει κατηγορηματικά την συνεργασία με άλλο κόμμα.


pisnakis-istoselida-ena


Τέλος, από την πολιτική του ανακοίνωση δεν λείπει το προσωπικό ύφος του Ηλία Ψινάκη, με τις γνωστές εκφράσεις και το στυλ: «Στους Πολίτες πέφτει κόφτης σε ό,τι δεν μπορούμε να αποδεχτούμε. Το μπούλο παίρνουν: οι κλέφτες, οι «επαγγελματίες πολιτικοί», οι μη αποτελεσματικοί, οι βολεψάκιδες, όσοι πουν έστω και ένα 'ΘΑ'. Αυτοί που γουστάρουν τα 'ΘΑ' να πάνε σε κόμμα. Μόνο ένα 'ΘΑ' επιτρέπεται. "ΘΑ ΣΕΒΕΣΤΕ"… !!!»


psinakis-evroekloges-ena
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ηλίας Ψινάκης «κατεβαίνει» στις ευρωεκλογές: «Θα σέβεστε»!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news