facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Σοκάρει η έκθεση του ΟΗΕ για τους βιασμούς κατά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ

Εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ απεφάνθησαν σήμερα ότι «υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να πιστεύουμε» ότι περιστατικά σεξουαλικής βίας – συμπεριλαμβανομένων ομαδικών βιασμών – σημειώθηκαν σε διάφορες τοποθεσίες κατά τη διάρκεια της επίθεσης που εξαπέλυσαν μαχητές της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων, με επικεφαλής την ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για τη σεξουαλική βία σε ένοπλες συρράξεις Πραμίλα Πάτεν, βρέθηκε στο Ισραήλ από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 14 Φεβρουαρίου. Στόχος της αποστολής ήταν να συλλέξει, να αναλύσει και να επαληθεύσει πληροφορίες σχετικά με περιστατικά σεξουαλικής βίας που συνδέονται με την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

«Συλλέχθηκαν αξιόπιστες και εμπεριστατωμένες πληροφορίες, ενδεικτικές διαφόρων μορφών σεξουαλικής βίας, συμπεριλαμβανομένων του ακρωτηριασμού γεννητικών οργάνων, σεξουαλικών βασανιστηρίων ή σκληρής, απάνθρωπης και ταπεινωτικής μεταχείρισης», αναφέρεται στην 24σέλιδη έκθεση του ΟΗΕ.

Τα μέλη της αποστολής του ΟΗΕ αναφέρουν ότι συγκέντρωσαν «σαφείς και πειστικές πληροφορίες ότι ορισμένοι όμηροι που μεταφέρθηκαν στη Γάζα έχουν υποστεί διάφορες μορφές σεξουαλικής βίας» και υπάρχουν «βάσιμοι λόγοι να πιστεύουν ότι τέτοιους είδους βία μπορεί να συνεχίζεται».

Η Χαμάς, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει αρνηθεί κατ’ επανάληψη τις καταγγελίες περί σεξουαλικής βίας.

Οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ ανέφεραν επίσης ότι συγκέντρωσαν πληροφορίες για «σεξουαλική βία εναντίον παλαιστινίων ανδρών και γυναικών σε κέντρα κράτησης, σε σπίτια όπου έγιναν έφοδοι και σε σημεία ελέγχου», μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Ενημέρωσαν σχετικά το ισραηλινό υπουργείο Δικαιοσύνης και τον γενικό στρατιωτικό εισαγγελέα, που ανέφεραν ότι δεν είχαν καταγγελθεί περιστατικά σεξουαλικής βίας από μέλη των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF).

Το Ισραήλ έχει επικρίνει την αντίδραση του ΟΗΕ στην επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Με αφορμή δήλωση του Αντόνιο Γκουτέρες στα τέλη του προηγούμενου έτους, στην οποία ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών καταδίκαζε την έμφυλη βία, ο ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ Γκιλάντ Ερντάν δήλωσε σήμερα στη Γενική Συνέλευση: «Ο ΟΗΕ ισχυρίζεται ότι νοιάζεται για τις γυναίκες, αλλά αυτήν τη στιγμή που μιλάμε Ισραηλινές πέφτουν θύματα βιασμού και κακοποιούνται από τρομοκράτες της Χαμάς. Πού είναι η φωνή των Ηνωμένων Εθνών; Πού είναι η φωνή σας;».

Ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας Ισραέλ Κατς ανακοίνωσε την ανάκληση του πρεσβευτή Ερντάν για διαβουλεύσεις, κατηγορώντας τον ΟΗΕ για προσπάθεια αποσιώπησης της έκθεσης.

Ο  Γκουτέρες διαψεύδει ότι προσπάθησε να αποσιωπήσει την έκθεση για τους βιασμούς της Χαμάς

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ δεν προσπάθησε «για κανέναν λόγο» να αποσιωπήσει έκθεση για περιστατικά σεξουαλικής βίας κατά τη διάρκεια των επιθέσεων της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, δήλωσε ο εκπρόσωπός του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το έργο της ειδικής απεσταλμένης του ΟΗΕ για τη σεξουαλική βία σε ένοπλες συρράξεις Πραμίλα Πάτεν, της οποίας η έκθεση δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα «συντάχθηκε σχολαστικά και με επιμέλεια. Για κανέναν λόγο ο γενικός γραμματέας δεν έκανε οτιδήποτε για να κρατήσει αυτή την έκθεση αποσιωπημένη», δήλωσε ο Στεφάν Ντουζαρίκ, απαντώντας σε κατηγορίες του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκάρει η έκθεση του ΟΗΕ για τους βιασμούς κατά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ"

Φρέντι Μπελέρης: «Είμαι φυλακή επειδή αντιτάχθηκα στον Ράμα» - Επιστολή σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ

O Φρέντι Μπελέρης με δημόσια επιστολή του σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ ζητάει να δουν την υπόθεση του και να πάρουν μέτρα.

«Πήρα το θάρρος να απευθυνθώ σε εσάς, ως Αλβανός και Ευρωπαίος πολίτης, καθώς κατέχω και την ελληνική ιθαγένεια, γιατί δεν πιστεύω ότι αυτή είναι η δικαιοσύνη που θέλατε για την Αλβανία, δεν μπορεί να είναι αυτή η δικαιοσύνη στην οποία επενδύσατε» αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή.

Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

Εξοχότατε Πρέσβη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αλβανία, κ. Silvio Gonzato,

Εξοχότατε Επιτετραμένε Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αλβανία, κ. David Wisner,

Απευθύνομαι σε εσάς ως ο εκλεγμένος Δήμαρχος του Δήμου Χειμάρρας, Διονύσιος Φρέντης Μπελέρης. Δυστυχώς, δεν μου επιτρέπεται ακόμη να αναλάβω τη θέση για την οποία εξελέγην στις τοπικές εκλογές της 14ης Μαΐου 2023, καθώς βρίσκομαι υπό κράτηση από τις 12 Μαΐου 2023. Τις τελευταίες ημέρες, παρά τα πολλά εμπόδια που θέτουν οι υπάλληλοι του νέου δικαστηρίου, SPAK, το οποίο έχετε στηρίξει, τέθηκαν στη διάθεσή μου στοιχεία που αποδεικνύουν αυτό που λέω από την ημέρα της σύλληψής μου, ότι, δηλαδή, υπήρξα θύμα παράνομων αστυνομικών ενεργειών, υποκινούμενων από τις δημόσιες προσβλητικές και υβριστικές επιθέσεις του Πρωθυπουργού προς το πρόσωπό μου.

Εξοχότατοι κύριοι Πρέσβεις,

Πήρα το θάρρος να απευθυνθώ σε εσάς, ως Αλβανός και Ευρωπαίος πολίτης, καθώς κατέχω και την ελληνική ιθαγένεια, γιατί δεν πιστεύω ότι αυτή είναι η δικαιοσύνη που θέλατε για την Αλβανία, δεν μπορεί να είναι αυτή η δικαιοσύνη στην οποία επενδύσατε! Βρίσκομαι στη φυλακή επειδή η αστυνομία παρακολουθούσε εμένα και όλο το πολιτικό μου επιτελείο για 5 ημέρες, 24 ώρες το 24ωρο, και καθώς δεν διαπίστωσε καμία παρανομία, επιστράτευσε έναν ψευδομάρτυρα που δήλωσε ότι του πρότεινα να αγοράσει ψήφους για λογαριασμό μου. Βρίσκομαι στη φυλακή επειδή η αστυνομία και η εισαγγελία του Αυλώνα πλαστογράφησαν έγγραφα που τοποθετούν τον ψευδομάρτυρα σε δύο μέρη ταυτόχρονα, τουλάχιστον τρεις φορές, προκειμένου να δικαιολογήσουν τη σύλληψή μου.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι υπάρχουν υποκλοπές εις βάρος μου, αλλά η δίκη ολοκληρώθηκε χωρίς να ακουστούν αυτές οι υποκλοπές. Αφού με συνέλαβαν, προσπάθησαν να αλλάξουν τα έγγραφα και να βάλουν πλαστά έγγραφα στο φάκελο για παράνομες υποκλοπές. Έχω ζητήσει επανειλημμένως από το SPAK να διεξάγει έρευνα για τον φάκελο που κατασκευάστηκε από αξιωματούχους της αστυνομίας και της δικαιοσύνης στον Αυλώνα, οι οποίοι, εξαιτίας του ζήλου να υπηρετήσουν τον πρωθυπουργό, παραβίασαν το Σύνταγμα, παραβίασαν τις βασικές αρχές της δημοκρατίας και των ελεύθερων εκλογών.

Βρίσκομαι στη φυλακή επειδή ήμουν εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, που αντιτάχθηκε ανοιχτά στον Πρωθυπουργό. Δεν πιστεύω ότι στις χώρες τις οποίες εκπροσωπείτε, η αντιπολίτευση παρακολουθείται από την αστυνομία μόνο και μόνο επειδή δεν είναι αρεστή στον Πρωθυπουργό. Δεν πιστεύω ότι έχετε επενδύσει σε μια δικαιοσύνη που υπηρετεί την πολιτική εξουσία και συγκαλύπτει τις πλαστογραφίες των λειτουργών της δικαιοσύνης.

Απευθύνομαι σε εσάς με σεβασμό, γιατί είμαι βέβαιος ότι ο φάκελος και η υπόθεσή μου δείχνουν ότι δεν είναι αυτή η δικαιοσύνη που θέλετε για εμάς, η δικαιοσύνη που μας αξίζει να έχουμε. Αυτή δεν μπορεί να είναι η δικαιοσύνη μιας χώρας που φιλοδοξεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απευθύνομαι σε εσάς με αυτή τη Δημόσια Επιστολή, με την ελπίδα να επιστήσω την προσοχή σας σε αυτή τη δικαιοσύνη που είναι δικό σας δημιούργημα και καταστρατηγείται για τα πολιτικά συμφέροντα ενός ανθρώπου, ο οποίος προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία, θυσιάζει τις ιερές αρχές της Δημοκρατίας και των Ελεύθερων Εκλογών.

Με εκτίμηση,

Ο Εκλεγμένος Δήμαρχος του Δήμου Χειμάρρας

Διονύσιος Φρέντης Μπελέρης

cnn

Διαβάστε Περισσότερα » "Φρέντι Μπελέρης: «Είμαι φυλακή επειδή αντιτάχθηκα στον Ράμα» - Επιστολή σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ"

Μητσοτάκης στο TikTok: Ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες για όλους τους πολίτες – Αυστηρά πρόστιμα στους παραβάτες

Στο νέο νομοσχέδιο για τις παραλίες, αναφέρεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Tik Tok.

Ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι ο νέος νόμος διασφαλίζει ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες για όλους τους πολίτες, εξασφαλίζει χρησιμοποίηση της νέας τεχνολογίας για τους ελέγχους και προβλέπει την επιβολή αυστηρότερων προστίμων σε όσους παραβιάζουν το νόμο και καταπατούν τις παραλίες.

Ο πρωθυπουργός με αφορμή διάφορα fak,e news στα κοινωνικά δίκτυα διευκρινίζει:

«Το νομοσχέδιο δεν ασχολείται με πολεοδομικά ζητήματα, υπάρχει η απόσταση 50 μέτρων από την γραμμή του αιγιαλού για να κτίσει κανείς και αυτή η απόσταση δεν αλλάζει. Άρα δεν επηρεάζει καμία διάταξη που αφορούν τους όρους δόμησης. Εκεί που δεν επιτρεπόταν δεν θα επιτρέπεται και τώρα η δόμηση», αναφέρει.

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται επίσης και στο τι κάνει αυτός ο νόμος:

Διασφαλίζει ότι το 70 % της έκτασης της παραλίας πρέπει να είναι ελεύθερο και σε ελάχιστη απόσταση 4 μέτρων από τον αιγιαλό.

Για παραλίες σε περιοχές natura το 70% γίνεται 85% δηλαδή μπαίνουν απλώστρες μόνο στο 15% της παραλίας.

Δημιουργούνται για πρώτη φορά «απάτητες παραλίες» ιδιαίτερης περιβαλλοντικής αξίας όπου δεν επιτρέπονται καθόλου ξαπλώστρες ή καμία απολύτως εκμετάλλευση.

Προβλέπεται η εισαγωγή των ηλεκτρονικών δημοπρασιών για να αποκτήσει κάποιος άδεια χρήσης παραλίας για να σταματήσουν οι εικόνες στα δημοτικά συμβούλια να μπουκάρουν κάποιοι φουσκωτοί και να εξασφαλίζουν με αυτό τον τρόπο την άδεια εκμετάλλευσης της παραλίας, είπε ο πρωθυπουργός.

Όποιος πάρει άδεια θα έχει και συγκεκριμένες υποχρεώσεις αναφέρει ο πρωθυπουργός, να καθαρίζει τις παραλίες, να επιτρέπει την πρόσβαση στα άτομα με αναπηρία και φυσικά να υπάρχει ναυαγοσώστης.

Ο νόμος θα εφαρμοστεί με περισσότερους ελέγχους και θα υπάρχουν τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες ακόμη και κλείσιμο της επιχείρησης, αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Δείτε αναλυτικά:

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης στο TikTok: Ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες για όλους τους πολίτες – Αυστηρά πρόστιμα στους παραβάτες"

Τουρκία: Σεισμός 4,9 βαθμών στα Δαρδανέλια- Αισθητός στην Κωνσταντινούπολη

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών σημειώθηκε λίγο μετά τις 21:30 (ώρα Τουρκίας) το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή Γενίτζε, του νομού των Δαρδανελίων (Τσανάκακαλε).

Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίστηκε στα 10,44 χλμ.

Σημειώνεται πως ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Κωνσταντινούπολη.

Ο εν λόγω σεισμός αύξησε τις ανησυχίες των κατοίκων, εξαιτίας των προβλέψεων για επικείμενο μεγάλο σεισμό στο τμήμα του ρήγματος της βόρειας Ανατολίας, που περνάει νότια της Κωνσταντινούπολης στη Θάλασσα του Μαρμαρά.

Από την Υπηρεσία Φυσικών Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων (AFAD) ανακοινώθηκε ότι συνεργεία έχουν ξεκινήσει επιτόπιες έρευνες για να ελέγξουν αν υπάρχουν ζημιές. Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή καταρρεύσεις.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλίκαγια, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ σημειώνει: «Όλες οι ομάδες της AFAD και των ανάλογων υπηρεσιών έχουν ξεκινήσει επιτόπιες σαρώσεις για τον σεισμό των 4,9 βαθμών που σημειώθηκε στη Γενίτζε του Τσανάκαλε. Ο σεισμός έγινε αισθητός και σε γειτονικούς νομούς. Δεν υπάρχει καμία αρνητική κατάσταση προς το παρόν. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις».

ΑΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Σεισμός 4,9 βαθμών στα Δαρδανέλια- Αισθητός στην Κωνσταντινούπολη"

Διάσωση 100 μεταναστών κοντά στο ακρωτήρι Μαλέα

Στη Μονεμβασία οι 100 αλλοδαποί που διασώθηκαν από σκάφος στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά - βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Μαλέα.

«Υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, εντοπισμός και διάσωση 100 αλλοδαπών επιβαινόντων σε σκάφος στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά - βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Μαλέα.

Οι αλλοδαποί περισυνελέγησαν από Ρ/Κ πλοίο και μεταφέρθηκαν στη Μονεμβασιά».

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Διάσωση 100 μεταναστών κοντά στο ακρωτήρι Μαλέα "

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε εταιρεία που απέκρυψε αποκτήσεις αγαθών άνω των 1.200.000 ευρώ

Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε φορολογικός έλεγχος σε εταιρεία παροχής νοσηλευτικών υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε η μη ορθή υποβολή δηλώσεων για ενδοκοινοτικές αποκτήσεις αγαθών, συνολικού ύψους -1.201.629,55- ευρώ.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος προέβησαν σε έλεγχο των ενδοκοινοτικών συναλλαγών μέσω συστήματος ανταλλαγής πληροφοριών Φ.Π.Α. (VIES – VAT Information Exchange System) της εν λόγω εταιρείας και, όπως προέκυψε, δεν είχαν δηλωθεί ενδοκοινοτικές αποκτήσεις αγαθών από την Ολλανδία, ύψους:

· -253.343,55- ευρώ, για το φορολογικό έτος 2022 και

· -948.286- ευρώ, για το φορολογικό έτος 2023.

Παράλληλα, κατά τη διενεργηθείσα έρευνα διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία δεν λειτουργούσε σε καμία από τις δηλωθείσες εγκαταστάσεις της, αλλά σε έτερο μισθωμένο χώρο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, τόσο κατά τον επιτόπιο έλεγχο όσο και κατόπιν σχετικής πρόσκλησης, η εταιρία δεν παρέδωσε ούτε προσκόμισε στοιχεία, κατά παράβαση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.

Για τα ανωτέρω ευρήματα συντάχθηκε σχετική έκθεση και θα ενημερωθεί το αρμόδιο Ελεγκτικό Κέντρο και τελωνειακή Αρχή για την βεβαίωση σχετικών παραβάσεων.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε εταιρεία που απέκρυψε αποκτήσεις αγαθών άνω των 1.200.000 ευρώ"

Δημοσκόπηση Pulse: Κυριαρχία ΝΔ με 17,5 μονάδες έναντι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, αποδυναμωμένοι Κασσελάκης και Τσίπρας

Ζημιωμένος βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριο ενώ αποδυναμωμένοι εμφανίζονται τόσο ο Στέφανος Κασσελάκης όσο και ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse.

Στη δημοσκόπηση της Pulse για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να έχει πληγεί μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ σε μεγαλύτερο επίπεδο από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ παραμένει κυρίαρχη με 17,5 μονάδες διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση για το αν στις ερχόμενες εκλογές θα πάτε να ψηφίσετε το 69% λέει σίγουρα ναι, το 17% μάλλον ναι, το 5% μάλλον όχι και το 2% σίγουρα όχι.

Για το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια το 52% λέει πως είναι στην σωστή κατεύθυνση και όπως πρέπει ή με κάποιες διορθώσεις ενώ το 42% λέει πως τη λανθασμένη.

 

Με τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια το 34% λέει σίγουρα διαφωνώ, το 21% σίγουρα συμφωνώ, το 19% λέει μάλλον διαφωνώ και το 19% μάλλον συμφωνώ.

 

Στο ερώτημα για το πως βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριο το 56% λέει αποδυναμωμένος, το 25% λέει τα ίδια και το 11% λέει ενισχυμένος.

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 45% λέει ενισχυμένος, το 38% τα ίδια και το 10% αποδυναμωμένος.

 

Όσο για τον Στέφανο Κασσελάκη το 37% λέει πως βγαίνει αποδυναμωμένος, το 34% τα ίδια και το 17% ενισχυμένος.

Στο ίδιο ερώτημα οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως ο Στέφανος Κασσελάκης βγαίνει ενισχυμένος σε ποσοστό 58%, το 26% λέει τα ίδια και το 8% αποδυναμωμένος.

Για τον Αλέξη Τσίπρα το 48% λέει πως βγαίνει αποδυναμωμένος από το Συνέεδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το 31% λέει τα ίδια και μόλις το 7% λέει πως βγαίνει ενισχυμένος.

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 30% λέει πως βγαίνει αποδυναμωμένος, το 41% λέει τα ίδια και το 19% ενισχυμένο.

Στο ισοζύγιο ο Στέφανος Κασσελάκης βγαίνει αποδυναμωμένος κατά 37%, ο Αλέξης Τσίπρας κατά 48% και ο ΣΥΡΙΖΑ κατά 56%.

Αντίθετα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης βγαίνει ενισχυμένος σε ποσοστό 58%, το κόμμα σε ποσοστό 45% και ο Αλέξης Τσίπρας σε ποσοστό μόλις 19%.

 

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ποσοστό 34% και ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 10% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 8%.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 29,5% ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ακολουθούν με 12%. Το ΚΚΕ έχει ποσοστό 7,5%, η Ελληνική Λύση με 7%, η Νίκη με 3,5% και από 2,5% η Πλεύση Ελευθερίας, οι Σπαρτιάτες και η Νέα Αριστερά.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Pulse: Κυριαρχία ΝΔ με 17,5 μονάδες έναντι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, αποδυναμωμένοι Κασσελάκης και Τσίπρας"

Τραυματισμός 17χρονης- Δέχθηκε επίθεση από αγέλη σκύλων- Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης η υπόθεση

Οι επιθέσεις αδέσποτων σκύλων σε περαστικούς στο Ελαιόρεμα Πυλαίας βρέθηκαν στο επίκεντρο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης. Εξετάστηκε ο σοβαρός τραυματισμός 17χρονης που δέχτηκε επίθεση από αγέλη σκύλων τον Μάρτιο του 2020, λίγες ημέρες πριν τον θάνατο 65χρονου που υπέκυψε στα τραύματα του ύστερα από παρόμοια επίθεση. Το δικαστήριο αθώωσε τον αντιδήμαρχο Πυλαίας Χορτιάτη.

Η κοπέλα βρέθηκε σε κλοιό από τους αγριεμένους σκύλους όταν επέστρεφε σπίτι της. Ευτυχώς την έσωσε ένας περαστικός και διακομίστηκε αιμόφυρτη στο νοσοκομείο. Η επίθεση έφτασε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθισε κατηγορούμενος ο αντιδήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη που ήταν τότε αρμόδιος για τα αδέσποτα και κατηγορήθηκε για πρόκληση σωματικής βλάβης από υπόχρεο και διά παραλείψεως. Το δικαστήριο τον έκρινε αθώο.

Λίγες ημέρες μετά την επίθεση στην 17χρονη σκύλοι στην ίδια περιοχή επιτέθηκαν και τραυμάτισαν 65χρονο, με συνέπεια στη συνέχεια να χάσει τη ζωή του.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τραυματισμός 17χρονης- Δέχθηκε επίθεση από αγέλη σκύλων- Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης η υπόθεση"

Έρχεται το ψηφιακό μητρώο μελιού και η ατομική μελισσοκομική ταυτότητα

Η πολιτεία έχει πλέον στα «χέρια» της ένα σημαντικό εργαλείο για την αντιμετώπιση των «ελληνοποιήσεων» και της νοθείας στο μέλι.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Κελέτσης, μιλώντας νωρίτερα σημερα (4.3.2024) στη Βουλή, βασική προϋπόθεση για την επιτυχία στον έλεγχο και την καταπολέμηση αυτών των φαινομένων είναι η πλήρης ψηφιακή αποτύπωση της αλυσίδας παραγωγής, εμπορίας και διακίνησης μελιού και η διασύνδεσή της με το Εθνικό Ηλεκτρονικό Μητρώο.

«Πλέον είμαστε έτοιμοι στο Υπουργείο, χάρη στη δουλειά που έγινε τα προηγούμενα έτη και την οποία συνεχίσαμε. Έχει ήδη δημιουργηθεί η ψηφιακή πλατφόρμα και το ηλεκτρονικό μητρώο παραγωγών μελιού, σε συνδυασμό με την ατομική ψηφιακή μελισσοκομική ταυτότητα, παρέχεται η τεχνική δυνατότητα για τη συστηματική εποπτεία των εισαγωγών και την παρακολούθηση της αγοράς μελιού.

Έχουμε, λοιπόν, στα χέρια μας ένα λειτουργικό καθοριστικό εργαλείο για τη δημιουργία μηχανισμών ιχνηλασιμότητας και την τήρηση και καταγραφή του ισοζυγίου παραγωγής μελιού», είπε ο κ. Κελέτσης και ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία ότι το υπουργείο προετοιμάζει σχέδιο νόμου για τους ελέγχους στα τρόφιμα, μεταξύ αυτών και το μέλι.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είχε κληθεί να απαντήσει σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της «Νίκης» Γιώργου Ρούντα, και τις ενέργειες για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες μελισσοκόμοι.

Ο τομέας της μελισσοκομίας έχει ενταχθεί στο στρατηγικό σχέδιο της νέας ΚΑΠ 2023-2027, με ειδικό πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενων τομεακών παρεμβάσεων οι οποίες είναι συγχρηματοδοτούμενες, κατά 50% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και 50% από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο προϋπολογισμός για τα τομεακά προγράμματα της μελισσοκομίας για την περίοδο 2023-2027 ανέρχεται συνολικά στα 61.626.450 ευρώ, δηλαδή 12.325.000 περίπου ευρώ ετησίως.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχεται το ψηφιακό μητρώο μελιού και η ατομική μελισσοκομική ταυτότητα"

Πιερρακάκης σε ΣΥΡΙΖΑ: Το 2018 ο Γαβρόγλου έφερε ρύθμιση που ήταν εκτός εμβέλειας του άρθρου 16

Στην αποκάλυψη, ότι ο Κώστας Γαβρόγλου, ως υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είχε εισάγει στη Βουλή το 2018, διάταξη, με αναδρομική ισχύ από το 2014, με την οποία αναγνώριζε ότι η διασυνοριακότητα των τίτλων σπουδών των ΑΕΙ "διεθνών οργανισμών" είναι "εκτός της ρυθμιστικής εμβέλειας του άρθρου 16 του Συντάγματος", ανεξάρτητα από το αν αναγκάστηκε από την παρέμβαση του κ. Φίλη να την πάρει πίσω, προχώρησε στη σημερινή, τελευταία, συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων του νομοσχεδίου για την ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου και την ίδρυση παραρτημάτων μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης.

Χαρακτηρίζοντας τον κ. Γαβρόγλου " πιο φιλελεύθερο από εμένα" ο κ. Πιερρακάκης τόνισε: «Ο Κώστας Γαβρόγλου το 2018, με αναδρομική ισχύ από το 2014, έφερε στη Βουλή την διάταξη του άρθρου 19 σύμφωνα με την οποία " οι τίτλοι σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης διεθνών οργανισμών στους οποίους μετέχει η ελληνική δημοκρατία είναι ισότιμοι με τους τίτλους σπουδών των ελληνικών δημόσιων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, χωρίς να απαιτείται η έκδοση πράξης αναγνώρισης". Στην ίδια διάταξη προσέθεσε ότι " η παράγραφος 1 ισχύει από την έναρξη ισχύος του νόμου 4310/2014".

«Αντιλαμβάνεστε πως αυτή η διάταξη, δηλαδή η διασυνοριακότητα, είναι εκτός της ρυθμιστικής εμβέλειας του άρθρου 16 του Συντάγματος" συμπλήρωσε ο κ. Πιερρακάκης.

«Ο κ. Γαβρόγλου είναι πιο φιλελεύθερος από εμένα, εγώ θα ήθελα σε αυτή την περίπτωση να υπάρχει έλεγχος από την ΕΘΑΑΕ και τον ΕΟΠΠΕΠ" ανέφερε ο υπουργός Παιδείας και συμπλήρωσε " αν φέρουμε -και θα το κάνουμε- αντίστοιχη διάταξη στο μέλλον θα υπάρχει έλεγχος αυτής της διαδικασίας από το ελεγκτικό πρίσμα της ελληνικής δημοκρατίας".

Προηγουμένως ο κ. Πιερρακάκης είχε αναφερεί εκτενώς στην απόπειρα της αντιπολίτευσης να μειώσει με γενικόλογους χαρακτηρισμούς τις γνωμοδοτήσεις και την αξία των δημόσιων παρεμβάσεων των κορυφαίων στνταγματολόγων όπως ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο κ. Αντώνης Μανιτάκης. « Είναι υποστηρικτές της κυβέρνησης ο Βενιζέλος και ο Μανιτάκης; Νομίζετε ότι κουνώντας το δάχτυλο μπορείτε να κρίνετε κάποιοι μια πορεία ζωής με δεκάδες διδακτορικά, δημοσιεύσεις και παρεμβάσεις; Έχουν δώσει τη ζωή τους οι συγκεκριμένοι στην επιστήμη τους, δεν μπορείτε να τους προσβάλλετε αναφέροντας ότι θεωρητικολογούν και υποστηρίζουν την κυβέρνηση".

Είχε προηγηθεί άλλη αναφορά του κ. Πιερρακάκη σε άρθρο του καθηγητή της Νομικής κ. Δελλή στην "Καθημερινή", σύμφωνα με το οποίο "το Σύνταγμα δεν είναι λείψανο, είναι ζωντανός οργανισμός, χωρίς το οξυγόνο της επικαιρότητας παθαίνει, έχει ανάγκη αππο ζωντανές αναγνώσεις και όχι από λιτανείες".

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Πιερρακάκης σε ΣΥΡΙΖΑ: Το 2018 ο Γαβρόγλου έφερε ρύθμιση που ήταν εκτός εμβέλειας του άρθρου 16"

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στον Θύμιο Γεωργόπουλο: Ξεπέρασε κάθε όριο ψεύδους και κακοβουλίας

Διαψεύδει η Κουμουνδούρου τους ισχυρισμούς του Θύμιου Γεωργόπουλου κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Ο πρώην οικονομικός Διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ «υπερέβη κάθε όριο ψεύδους και κακοβουλίας», τονίζουν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι με ανάρτησή του στο Facebook ο Θύμιος Γεωργόπουλος είχε αναφερθεί στο θέμα που προέκυψε τα Χριστούγεννα με τις πληρωμές στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες – σύμφωνα με τον Στέφανο Κασσελάκη – πραγματοποιήθηκαν με δικά του χρήματα.

Ο πρώην οικονομικός διευθυντής του κόμματος σημείωνε ότι τα χρήματα του προέδρου μπήκαν στον λογαριασμό αφού είχαν γίνει ήδη οι πληρωμές και το ποσό επιστράφηκε στον Στέφανο Κασσελάκη.

Απαντώντας αργά το απόγευμα της Δευτέρας (04.03.2024) πηγές της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι όσα ισχυρίζεται ο κ. Γεωργόπουλος «είναι ψέματα και υπάρχουν στοιχεία».

Επιπλέον, οι ίδιοι κύκλοι του κόμματος, αφού επισημαίνουν ότι ο πρώην οικονομικός διευθυντής με τη σημερινή του ανάρτηση υπερέβη κάθε όριο ψεύδους και κακοβουλίας, σημειώνουν συγκεκριμένα:

1. Ισχυρίστηκε πως τα χρήματα καταβλήθηκαν από εξωχώρια εταιρεία (offshore), ενώ γνωρίζει καλά ότι η OSIOS LLC είναι αλλοδαπή εταιρεία με έδρα το Μαϊάμι της Φλόριντα των ΗΠΑ.

2. Υποστήριξε πως το δάνειο της εταιρείας μπήκε στον λογαριασμό της Left Media AE το απόγευμα της Παρασκευής, 29/12/2023, μετά την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων, ενώ η αλήθεια είναι (την οποία γνωρίζει άριστα) ότι 20.000€ είχαν μπει στο ταμείο στις 21/12/2023 (για την καταβολή τμήματος του Δώρου Χριστουγέννων) και 210.000€ στις 29/12/2023 και ώρα 09.01 π.μ., με την καταβολή της μισθοδοσίας στους εργαζόμενους να ξεκινά περίπου μιάμιση ώρα αργότερα (10.26 π.μ.).

Εννοείται πως λόγω της προέλευσης του εμβάσματος και του valuer, τα χρήματα είχαν αποσταλεί, δύο ημέρες νωρίτερα αντίστοιχα, τόσο για το Δώρο όσο και για την μισθοδοσία.

Γίνεται πλέον σαφές σε όλους, μετά και από την σημερινή του ανάρτηση του κυρίου Γεωργόπουλου, αφενός μεν ότι η απομάκρυνσή του ήταν απολύτως επιβεβλημένη (και μάλλον καθυστερημένη) κι αφετέρου ότι ο Πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης, καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ θα προσφύγουν άμεσα εναντίον του στη Δικαιοσύνη για όλα όσα ψευδή και δυσφημιστικά διατύπωσε σήμερα.

Είναι επίσης σαφές, ότι θα υπάρξει και παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας όσον αφορά στην κομματική του ιδιότητα, καταλήγουν οι πηγές της Κουμουνδούρου.

Απάντηση και του Κωνσταντίνου Νικόλτσιου της «Left Media Α.Ε.»

Στον πρώην οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θύμιο Γεωργόπουλο απάντησε και ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των εταιρειών «Left Media Α.Ε.» (ρ/σ/ 105,5 Στο Κόκκινο) και «Η Αυγή Α.Ε.», Κωνσταντίνος Νικόλτσιος.

«Μου προξενούν αλγεινή εντύπωση οι ισχυρισμοί του πρώην Οικονομικού Διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφορικά με το δάνειο του Προέδρου του Κόμματος σ. Στέφανου Κασσελάκη προς την εταιρεία Left Media A.Ε. (ρ/σ/ 105,5 Στο Κόκκινο) για την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων για τον περασμένο Δεκέμβριο» τονίζει ο κ. Νικόλτσιος και προσθέτει:

«Τα γεγονότα και οι καταθετικοί λογαριασμοί διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του αγαπητού συντρόφου Θύμιου, ότι το δάνειο από την εταιρεία του Προέδρου δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ.

Συγκεκριμένα: τα χρήματα από το εν λόγω δάνειο κατατέθηκαν στον λογαριασμό της Left Media Α.Ε. ώρα 9:01:14 το πρωί της Παρασκευής 29 Δεκεμβρίου 2023 και όχι το απόγευμα της ίδιας ημέρας όπως σ. Θύμιος ισχυρίζεται. Η δε καταβολή της μισθοδοσίας με αυτά τα χρήματα του δανείου ξεκίνησε αμέσως το πρωί εκείνης της Παρασκευής. Τα στοιχεία από τις κινήσεις του λογαριασμού είναι αδιάψευστα.

» Παραμένει απορίας άξιον γιατί ο πρώην Οικονομικός Διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προχωρά σε αυτούς του είδους τους ισχυρισμούς.

» Οφείλω να αποκαταστήσω την αλήθεια και ζητώ να μην διαδίδονται ψευδείς πληροφορίες που μοναδικό στόχο έχουν να μειώσουν την προσφορά του Προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, καθώς και να πλήξουν τα ΜΜΕ του κόμματος».

Τέλος, ο κ. Νικόλτσιος διευκρινίζει ότι «ο σ. Κασσελάκης είχε συνεισφέρει και 20.000 ευρώ για την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στις 21 Δεκεμβρίου 2023, για να συμπληρωθεί το αναγκαίο ποσό στις προβλεπόμενες ημερομηνίες».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στον Θύμιο Γεωργόπουλο: Ξεπέρασε κάθε όριο ψεύδους και κακοβουλίας"

Θεσσαλονίκη: Μου είπε ότι δεν είναι σημερινό το κοντοσούβλι και με μαχαίρωσε, λέει ο μάγειρας από το ουζερί

Ο μάγειρας από το ουζερί στη Θεσσαλονίκη περιέγραψε την επίθεση που δέχθηκε από πελάτη, υποστηρίζοντας πως ο άνδρας τον μαχαίρωσε για ένα κοντοσούβλι, λέγοντάς του πως «είναι παλιό και όχι σημερινό».

Με μάσκα οξυγόνου στο πρόσωπο σε θάλαμο νοσηλείας του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο μάγειρας ο οποίος μίλησε στο Mega και την εκπομπή Live News για τα όσα έζησε. Και αιτία για την επίθεση που τον έστειλε στο χειρουργείο, ήταν μια μερίδα κοντοσούβλι όταν ο δράστης σηκώθηκε κάποια στιγμή έξαλλος από τη θέση του και άρχισε να ζητάει εξηγήσεις από τον μάγειρα.

«Έρχεται ένας πελάτης, ήταν τύφλα, είχε πιει πάρα πολύ. Μου λέει ''θέλω ένα κεφαλοτύρι, μία πατάτα και ένα κοντοσούβλι χοιρινό''. Όπως τα πάω αυτά και τα σερβίρω μου λέει ''το κοντοσούβλι σημερινό είναι; Γιατί δεν το βλέπω''. Επιμένω ''είναι φρέσκο'', διότι εγώ δεν σερβίρω τέτοια πράγματα, με την γαρνιτούρα με τα πάντα. Στρώνω κιόλας, τα σερβίρω, του λέμε ‘’καλή όρεξη’’. Μετά αρχίζει να μου βρίζει την μάνα μου. ''Μην μου λες ψέματα''» περιέγραψε ο μάγειρας για τον πελάτη που του επιτέθηκε και τον μαχαίρωσε.

Ο μάγειρας δεν μπορούσε να ξεφύγει από τον δράστη. «Μου λέει ''είναι παλιό, δεν είναι σημερινό''. ''Φίλε δεν σερβίρω χθεσινό'' είπα. Μου το δίνει το πιάτο, το ακυρώνω αυτό, τρώει πατάτες, τρώει και το κεφαλοτύρι, και λέω ''κοίταξε να δεις, την μάνα μου δεν μπορείς να την βρίζεις, να σταματήσουν λίγο αυτά τα πράγματα γιατί είμαι 65 ετών και εσύ είσαι 53 με 55, να σέβεσαι. Εδώ είναι μαγαζί και δεν θέλω να με προσβάλλεις γιατί σε ακούν και άλλοι» πρόσθεσε εξηγώντας πως στην αρχή ο πελάτης του επιτέθηκε με ένα πιρούνι ενώ αμέσως μετά πήρε το μαχαίρι και του το κάρφωσε στην κοιλιά.

«Σηκώνεται αυτός, παίρνει το πιρούνι και σηκώνεται να μου καρφώσει το πιρούνι. Η κυρία που έχει το μαγαζί του πιάνει το χέρι. Με το άλλο χέρι, το δεξί, πιάνει το μαχαίρι και χτυπάει την κοιλιά, δεξιά» πρόσθεσε ο μάγειρας από το ουζερί στην περιοχή της Μενεμένης. Οι υπεύθυνοι ειδοποίησαν ασθενοφόρο ενώ ο δράστης κατάφερε να διαφύγει.

Ο μάγειρας μεταφέρθηκε αιμόφυρτος σε νοσοκομείο και οι γιατροί τον οδήγησαν στο χειρουργείο. «Εγώ νόμιζα με χτύπησε με το πιρούνι, βγαίνω έξω και σηκώνω τη στολή μου και βλέπω αίμα έφευγε και λες ''πώς γίνεται; Το πιρούνι έχει τέτοια κομμάτια;''. Πάω στο τραπέζι και βλέπουμε αίματα στο μαχαίρι. Φοβήθηκα μήπως έχω χτυπήσει αλλού, μου έχει κάνει ζημιά».

Όπως λένε οι υπεύθυνοι του ουζερί, ο άτυχος μάγειρας είναι υπόδειγμα στη δουλειά του και ποτέ κατά το παρελθόν, δεν είχε βρεθεί κανείς, να πει κάτι εναντίον του. Πάντως, η κατάσταση της υγείας του μάγειρα δεν εμπνέει ανησυχία στους γιατρούς, μετά την ολοκλήρωση της χειρουργικής επέμβασης ενώ οι έρευνες για τον δράστη που διέφυγε με το μηχανάκι του συνεχίζονται, αλλά μέχρι στιγμής παραμένουν άκαρπες.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μπασλάρι, αδελφός του θύματος, μίλησε στην ίδια εκπομπή και είπε: «Το μάθαμε από το ράδιο το πρωί. Τώρα είναι καλά στην υγεία του. Τον ήξεραν, ήταν πελάτης στο μαγαζί. Πώς έγινε αυτό, δεν ξέρω. Μα με μαχαιριά για ένα φαγητό;».

Δείτε βίντεο: Θεσσαλονίκη: Μου είπε ότι δεν είναι σημερινό το κοντοσούβλι και με μαχαίρωσε, λέει ο μάγειρας από το ουζερί



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Μου είπε ότι δεν είναι σημερινό το κοντοσούβλι και με μαχαίρωσε, λέει ο μάγειρας από το ουζερί"

Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές και καταιγίδες – Πού θα ρίξει χαλάζι

Ο καιρός αύριο Τρίτη 5 Μαρτίου θα έχει τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις κυρίως στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος καιρός με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει στα βόρεια και δυτικά τους 14 με 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 17 και στα νησιά του Αιγαίου τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το βράδυ.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές μέχρι τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από αργά το απόγευμα.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ και από τα δυτικά.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί, 3 με 5, στα νότια 5 με 6 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ και από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί με εξασθένηση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 στρεφόμενοι γρήγορα σε δυτικών διευθύνσεων 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στις Σποράδες.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές και καταιγίδες – Πού θα ρίξει χαλάζι"

Ελεύθεροι οι δύο 20χρονοι που απείλησαν και λήστεψαν ανήλικο επειδή φορούσε μπλούζα με διακριτικά ομάδας στη Θεσσαλονίκη

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν, μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια, οι δύο 20χρονοι που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη με την κατηγορία ότι απείλησαν έναν 16χρονο, υποχρεώνοντάς τον να τους παραδώσει την μπλούζα που φορούσε, η οποία έφερε διακριτικά ομάδας.

Σε βάρος τους είχε απαγγελθεί ποινική δίωξη για ληστεία, απειλή, εξύβριση και πράξεις που συνδέονται με τον αθλητικό νόμο.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε ότι συνέβη το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης στην οδό Αγίου Δημητρίου. Ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους αρνήθηκε την ουσιαστική συμμετοχή του στις πράξεις, ενώ ο άλλος παραδέχθηκε μόνο ότι ζήτησε από τον ανήλικο να του παραδώσει την μπλούζα, χωρίς να τον απειλήσει ή να τον εξυβρίσει.

Στον πρώτο επιβλήθηκε ο όρος της απαγόρευσης προσέγγισης αθλητικών εγκαταστάσεων, ενώ στον δεύτερο οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα, όταν αγωνίζεται η ομάδα του σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεύθεροι οι δύο 20χρονοι που απείλησαν και λήστεψαν ανήλικο επειδή φορούσε μπλούζα με διακριτικά ομάδας στη Θεσσαλονίκη"

Μένιος Φουρθιώτης: Ελεύθερος χωρίς όρους – Αποσύρθηκαν εκατέρωθεν οι μηνύσεις με την οικογένεια Κοκλώνη

Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε ο Μένιος Φουρθιώτης, ο οποίος είχε συλληφθεί μετά από μήνυση της οικογένειας του Νίκου Κοκλώνη.

Συγκεκριμένα, η μητέρα και ο πατέρας του Νίκου Κοκλώνη τον είχαν μηνύσει κατηγορώντας τον πως δημοσίευσε ως συνέντευξη μια ιδιωτική συνομιλία με τον πατέρα του Νίκου Κοκλώνη.

Αλέξης Κούγιας που ανέλαβε δικηγόρος του Μένιου Φουρθιώτη αναφέρει πως μετά από εκατέρωθεν εξηγήσεις η παρεξήγηση λύθηκε και αποσύρθηκαν οι μηνύσεις (ο Μένιος Φουρθιώτης είχε μηνύσει και αυτός τους μηνυτές του).

Έτσι η Τακτική Ανακρίτρια και η Εισαγγελέας συμφώνησαν στην απελευθέρωσή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

«Όπως είναι γνωστό, κατόπιν μηνύσεων της μητέρας και του πατέρα του Νίκου Κοκλώνη συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη χθες ο εντολέας μου Μένανδρος – Μένιος Φουρθιώτης, διότι δήθεν υπέκλεψε μια συνομιλία με τον πατέρα του Νίκου Κοκλώνη και τη μετέτρεψε σε συνέντευξη, και έτσι κατηγορήθηκε για παράβαση του άρθρου 370Α Ποινικού Κώδικα (Παραβίαση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας), ένα κακούργημα, το οποίο επισύρει ποινή καθείρξεως μέχρι 10 ετών.

Ο Μένιος Φουρθιώτης αρνήθηκε ότι διέπραξε αυτή την πράξη και αμέσως μήνυσε τους μηνυτές του για τα αδικήματα της ψευδούς καταμηνύσεως και της συκοφαντικής δυσφημήσεως, ζητώντας και αυτός τη σύλληψή τους στα όρια του αυτοφώρου.

Με τη μεσολάβηση τη δική μου και του συναδέλφου κου Κακαρούνα, ο οποίος είναι δικηγόρος του Νίκου Κοκλώνη, η παρεξήγηση ελύθη και έγινε ανάκληση των εκατέρωθεν μηνύσεων.

Κατόπιν αυτής της εξελίξεως η Τακτική Ανακριτής Πειραιώς μετά την απολογία του κου Μένιου Φουρθιώτη απεφάνθη σε συμφωνία με την κα Εισαγγελέα ότι πρέπει να μείνει ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μένιος Φουρθιώτης: Ελεύθερος χωρίς όρους – Αποσύρθηκαν εκατέρωθεν οι μηνύσεις με την οικογένεια Κοκλώνη"

Μητροπολίτης Πατρών για ομόφυλα ζευγάρια: Παιδιά θα καταντήσουν δυστυχισμένες υπάρξεις

Κήρυγμα για το ζήτημα των ομόφυλων ζευγαριών έκανε ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέα.

Αναφερόμενος στην Ευαγγελική περικοπή της παραβολής του Ασώτου είπε μεταξύ των άλλων: «Μας μιλάει για την μεγάλη αγάπη και στοργή του Πατέρα, που με ατελείωτη υπομονή, προσμένει την επιστροφή του Ασώτου, ο οποίος επαναστάτησε έναντίον του Πατρός και εν τέλει εβίωσε την αμαρτία, ως πλήρη αστοχία και ως αποτυχία να φθάση στην θέωση. Ο Άσωτος έζησε την τριπλή διάσταση της αμαρτίας, εις βάθος, εις πλάτος και εις ύψος. Δηλαδή κομματιάστηκε ο εσωτερικός του κόσμος, διερράγη η σχέσις του με τον Πατέρα και γκρεμίστηκε η κοινωνία με τον συνάνθρωπο…»

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην κοινωνία μας είπε ότι: «Μετά τα φρικτά συμβάντα και τα βδελυρά νομοθετήματα στην Πατρίδα μας, ας προσευχηθούμε θερμώς, να μη έλθη η δικαία οργή του Θεού εφ’ ημάς, αλλ’ ίνα μας ελεήση ο Κύριος εν τη απείρω Αυτού ευσπλαγχία και πολλή αγάπη. Να προσευχηθούμε ώστε να βρούμε την δύναμη να μετανοήσωμε ως πρόσωπα και ως ολόκληρος Λαός, για το δεινό αμάρτημα που διεπράχθη στην χώρα μας τον τελευταίο καιρό, εκείνο δηλαδή, της επισήμου νομοθετήσεως της σοδομικής αμαρτίας, που αποτελεί ύβριν εναντίον του θελήματος του Θεού και αυτής ταύτης της αξίας του ανθρώπου, ως δημιουργήματος του Θεού, κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν Αυτού και κυρίως εις βάρος αθώων υπάρξεων, δηλαδή μικρών παιδιών, τα οποία αντί να οδηγηθούν στην ευτυχία όπως τους αξίζει, θα καταντήσουν δυστυχισμένες υπάρξεις μέσα από την λεγομένη “τεκνοθεσία”, από τα λεγόμενα ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Κύριε λυπήσου και σώσον την Ελλάδα».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητροπολίτης Πατρών για ομόφυλα ζευγάρια: Παιδιά θα καταντήσουν δυστυχισμένες υπάρξεις"

Γεωργιάδης: Τα επόμενα 24ωρα αρχίζει η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης ενημέρωσε πως μέσα στα επόμενα 24ωρα θα ξεκινήσουν να λειτουργούν τα απογευματινά χειρουργεία.

Συγκεκριμένα ο Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία ότι η υπουργική απόφαση για τα απογευματινά χειρουργεία βρίσκεται ήδη στο εθνικό τυπογραφείο και με την δημοσίευσή της, θα αρχίσει άμεσα και η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων.

«Πριν από λίγο εστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση η ΚΥΑ των υπουργείων Υγείας και Οικονομικών για τα απογευματινά χειρουργεία. Αυτό σημαίνει ότι στα επόμενα δύο με τρία 24ωρα θα πάρει ΦΕΚ, που σημαίνει ότι αμέσως μετά ξεκινάνε τα απογευματινά χειρουργεία στη χώρα», ανέφερε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε:

«Είμαι πολύ περήφανος γι΄αυτό που γίνεται επί θητείας μου. Πρώτα τα νομοθέτησε στη Βουλή το 1992 ο Γιώργος Σούρλας, ήρθε μετά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα κατήργησε, ήρθε μετά η κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη του ΠΑΣΟΚ τα ξανανομοθέτησε με Αλέκο Παπαδόπουλο, έγινε ανασχηματισμός ήρθε ο Στεφανής τα ξανακατήργησε.

Ήρθε μετά η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με υπουργούς Γεωργιάδη, Βορίδη τα ξανανομοθετήσαμε, ήρθε μετά ο Πολάκης με τον ΣΥΡΙΖΑ τα ξανακατήργησαν και μετά τα ξανανομοθέτησε ο Θάνος Πλεύρης με τη Μίνα Γκάγκα και τώρα επιτέλους, από το 1992 που το συζητάμε θα ξεκινήσουν τα απογευματινά χειρουργεία, αυτή την εβδομάδα. Είμαι πολύ περήφανος γι αυτό».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Γεωργιάδης: Τα επόμενα 24ωρα αρχίζει η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων"

«Καμπάνα» 1,8 δισ. ευρώ στην Apple από την ΕΕ για τις εφαρμογές streaming μουσικής

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο εκτελεστικός βραχίονας της ΕΕ, επέβαλε βαρύ πρόστιμο στην Apple ύψους 1,8 δισ. ευρώ για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά διανομής εφαρμογών streaming (ροής) μουσικής.

Η έρευνα της Κομισιόν διαπίστωσε ότι η Apple απαγορεύει στους προγραμματιστές εφαρμογών μουσικής συνεχούς ροής να ενημερώνουν πλήρως τους χρήστες iOS σχετικά με εναλλακτικές και φθηνότερες συνδρομητικές μουσικές υπηρεσίες που διατίθενται εκτός της εφαρμογής και να παρέχουν οδηγίες σχετικά με τον τρόπο εγγραφής σε τέτοιες υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, οι σχετικές διατάξεις απαγορεύουν στους προγραμματιστές εφαρμογών:

  • Να ενημερώνουν τους χρήστες iOS μέσα από τις εφαρμογές τους σχετικά με τις τιμές συνδρομητικών προσφορών που διατίθενται στο διαδίκτυο εκτός της εφαρμογής.
  • Να ενημερώνουν τους χρήστες iOS μέσα από τις εφαρμογές τους σχετικά με τις διαφορές τιμών μεταξύ των συνδρομών εντός εφαρμογής που πωλούνται μέσω του μηχανισμού αγορών εντός εφαρμογής της Apple και όσων διατίθενται αλλού.
  • Να συμπεριλαμβάνουν στις εφαρμογές τους συνδέσμους, μέσω των οποίων οι χρήστες iOS οδηγούνται στον ιστότοπο του φορέα ανάπτυξης της εφαρμογής, όπου είναι δυνατή η αγορά εναλλακτικών συνδρομών.
  • Επίσης εμποδίζεται η επικοινωνία των προγραμματιστών εφαρμογών με νεοαποκτηθέντες χρήστες, π.χ. μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με εναλλακτικές επιλογές τιμολόγησης, αφού δημιουργήσουν λογαριασμό.

Η σημερινή απόφαση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι εν λόγω διατάξεις της Apple ισοδυναμούν με μη δίκαιους όρους συναλλαγής, κατά παράβαση του άρθρου 102 στοιχείο α) της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (στο εξής: ΣΛΕΕ).

Οι εν λόγω διατάξεις δεν είναι ούτε αναγκαίες ούτε αναλογικές για την προστασία των εμπορικών συμφερόντων της Apple όσον αφορά το App Store που είναι εγκατεστημένο σε έξυπνες κινητές συσκευές της Apple και επηρεάζουν αρνητικά τα συμφέροντα των χρηστών iOS, καθώς αυτοί δεν μπορούν να λάβουν τεκμηριωμένες και αποτελεσματικές αποφάσεις σχετικά με τον τόπο και τον τρόπο αγοράς συνδρομών συνεχούς ροής μουσικής για τη συσκευή τους.

Αυτό είναι το πρώτο αντιμονοπωλιακό πρόστιμο της Apple από τις Βρυξέλλες και συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων που έχει επιβληθεί σε εταιρεία τεχνολογίας από την ΕΕ.

Η αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδια για θέματα ανταγωνισμού, Μάργκρετ Βεστάγκερ, δήλωσε: «Για μια δεκαετία, η Apple έκανε κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά για τη διανομή εφαρμογών ροής μουσικής μέσω του App Store. Το έκαναν περιορίζοντας τους προγραμματιστές στην ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με εναλλακτικές, φθηνότερες υπηρεσίες μουσικής, που διατίθενται εκτός του οικοσυστήματος της Apple. Αυτό είναι παράνομο, σύμφωνα με τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της ΕΕ, επομένως σήμερα επιβάλαμε πρόστιμο στην Apple άνω των 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα CNBC, ξεκίνησε έρευνα για την Apple κατόπιν καταγγελίας της Spotify το 2019. Τον Ιούνιο του 2020 η Κομισιόν ξεκίνησε επίσημη διαδικασία σχετικά με τους κανόνες της Apple για τους προγραμματιστές εφαρμογών σχετικά με τη διανομή εφαρμογών μέσω του App Store.

Η έρευνα επικεντρώθηκε κυρίως στους συμβατικούς περιορισμούς που επέβαλλε η Apple στους προγραμματιστές εφαρμογών, οι οποίοι τους εμποδίζουν να ενημερώνουν τους χρήστες iPhone και iPad για εναλλακτικές υπηρεσίες συνδρομής μουσικής σε χαμηλότερες τιμές εκτός του App Store.

Η πρακτική αυτή της Apple διήρκεσε σχεδόν 10 χρόνια, σύμφωνα με την Επιτροπή, και «ενδέχεται να οδήγησε πολλούς χρήστες του iOS να πληρώνουν σημαντικά υψηλότερες τιμές για συνδρομές streaming μουσικής λόγω της υψηλής προμήθειας που επέβαλλε η Apple στους προγραμματιστές και μετακυλίεται στους καταναλωτές με τη μορφή υψηλότερων τιμών συνδρομής για την ίδια υπηρεσία στο App Store της Apple».

Επιπλέον, οι πρακτικές της Apple κατά της σωστής καθοδήγησης οδήγησαν σε μη χρηματική ζημία με τη μορφή υποβαθμισμένης εμπειρίας του χρήστη: οι χρήστες του iOS είτε έπρεπε να εμπλακούν σε μια δυσκίνητη αναζήτηση πριν βρουν σχετικές προσφορές εκτός της εφαρμογής είτε δεν εγγράφηκαν ποτέ σε καμία υπηρεσία, επειδή δεν βρήκαν μόνοι τους τη σωστή, όπως αναφέρει η Κομισιόν.

Κατά τον καθορισμό του ύψους του προστίμου, η Επιτροπή έλαβε υπόψη τη διάρκεια και τη σοβαρότητα της παράβασης, καθώς και τον συνολικό κύκλο εργασιών και την κεφαλαιοποίηση της Apple. Έλαβε, επίσης, υπόψη ότι η εταιρεία υπέβαλε εσφαλμένες πληροφορίες στο πλαίσιο της διοικητικής διαδικασίας.

Ταυτόχρονα, η Κομισιόν αποφάσισε να προσθέσει στο βασικό ποσό του προστίμου ένα επιπλέον εφάπαξ ποσό 1,8 δισ. ευρώ, για να διασφαλίσει ότι το συνολικό πρόστιμο που επιβλήθηκε στην Apple είναι επαρκώς αποτρεπτικό.

Το πρόστιμο θα εντείνει τις εντάσεις μεταξύ των Big Tech και των Βρυξελλών σε μια εποχή που η ΕΕ αυξάνει τον έλεγχο των εν λόγω εταιρειών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNBC.

Πέρυσι, η Κομισιόν χαρακτήρισε την Apple μεταξύ άλλων εταιρειών τεχνολογίας, όπως η Microsoft και Meta, ως «gatekeepers» (θεματοφύλακες) στο πλαίσιο ενός κανονισμού-ορόσημο, που ονομάζεται Digital Markets Act, ο οποίος τέθηκε σε γενικές γραμμές σε ισχύ πέρυσι.

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο του 2023 ότι έξι ψηφιακοί κολοσσοί, η Alphabet, η Amazon, η Apple, η Meta, η Microsoft και η ByteDance, θα υπόκεινται σε αυστηρότερους νέους κανόνες στην ΕΕ βάσει της «Πράξης για τις Ψηφιακές Αγορές» (Digital Market Act).

Συνολικά, η Επιτροπή όρισε 22 βασικές υπηρεσίες πλατφόρμας, που παρέχονται από αυτούς τους έξι «θεματοφύλακες». Τέσσερα κοινωνικά δίκτυα (TikTok, Instagram, Facebook, LinkedIn), δύο instant messenger (WhatsApp και Messenger), τρία λειτουργικά συστήματα (Android, iOS, Windows), μία μηχανή αναζήτησης (Google), δύο προγράμματα περιήγησης (Chrome, Safari), έξι υπηρεσίες διαμεσολάβησης (Google Maps, Google Play, Google Shopping, Amazon Marketplace, App Store και Meta Marketplace), τον ιστότοπο κοινής χρήσης βίντεο (Youtube) καθώς και τις διαφημιστικές υπηρεσίες της Google, της Amazon και της Meta.

Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν, δήλωσε ότι η πράξη για τις ψηφιακές αγορές θα ανοίξει τις πύλες του διαδικτύου, δίνοντας περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές και λιγότερα εμπόδια για τους μικρότερους ανταγωνιστές. «Θέτουμε επιτέλους όρια στην οικονομική ισχύ 6 πυλωρών, παρέχοντας περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές και δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για μικρότερες καινοτόμες εταιρείες τεχνολογίας, χάρη στη διαλειτουργικότητα, τη φορητότητα των δεδομένων σε πραγματικό χρόνο και τη δικαιοσύνη. Ήρθε η ώρα να θέσει η Ευρώπη εκ των προτέρων τους κανόνες του παιχνιδιού, ώστε να διασφαλιστεί ο δίκαιος και ανοικτός χαρακτήρας των ψηφιακών αγορών».

Σύμφωνα με τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της ΕΕ, οι εταιρείες που κατέχουν δεσπόζουσα θέση έχουν ιδιαίτερη ευθύνη να μην κάνουν κατάχρηση της ισχυρής τους θέσης στην αγορά, περιορίζοντας τον ανταγωνισμό, είτε στην αγορά όπου κατέχουν δεσπόζουσα θέση είτε σε χωριστές αγορές.

Τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε εταιρείες που παραβιάζουν τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της ΕΕ καταβάλλονται στον γενικό προϋπολογισμό της ΕΕ. Τα έσοδα αυτά δεν προορίζονται για συγκεκριμένες δαπάνες, αλλά οι συνεισφορές των κρατών μελών στον προϋπολογισμό της ΕΕ για το επόμενο έτος μειώνονται ανάλογα.

Συνεπώς, τα πρόστιμα συμβάλλουν στη χρηματοδότηση της ΕΕ και στη μείωση της επιβάρυνσης για τους φορολογούμενους.

Η Apple καταργεί λειτουργία των iPhone στην Ευρώπη

Σημαντικές αλλαγές βρίσκονται ήδη στον ορίζοντα για τα iPhone, αφού το iOS 17.4 θα έρθει να φέρει τα πάνω κάτω στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η αμερικανική εταιρία θα αναγκαστεί να ανοίξει το οικοσύστημά της για τους κατόχους iPhone στην Ευρώπη, όπως επιβάλλει το νέο DMA νομοσχέδιο.

Για παράδειγμα, θα πρέπει να επιτρέψει στο iOS και App Stores τρίτων, καθώς και το sideloading εφαρμογών. Αυτές οι αλλαγές θα φέρουν το λειτουργικό σύστημα της Apple πιο κοντά στη φιλοσοφία του Android, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία θα μπορεί κάποιος με επίσημο τρόπο να κατεβάζει εφαρμογές, που φιλοξενούνται εκτός του επίσημου App Store στο iPhone του.

Ωστόσο, με αφορμή τη νέα νομοθεσία, η Apple ανακοίνωσε και διάφορα μέτρα, που βρήκαν αντίθετες εταιρίες όπως το Spotify, την Epic Games και τη Microsoft. Για παράδειγμα, η Apple θα επιτρέψει στους developers να χρησιμοποιήσουν 3rd party app stores, αλλά θα πρέπει να πληρώνουν 0,50 ευρώ για κάθε εγκατάσταση της εφαρμογής τους ετησίως, μετά τα 1 εκατομμύριο downloads!

Τώρα, η Apple προέβη σε μια ακόμη ανακοίνωση, που μάλλον είναι αντίθετη από αυτό που ευελπιστούσε να επιφέρει το DMA της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ειδικότερα, τα iPhone στην Ευρώπη θα σταματήσουν να υποστηρίζουν τα PWAs (Progressive Web Apps). Πρόκειται για τις διαδικτυακές εφαρμογές που μπορούσε να προσθέσει κάποιος στην αρχική σελίδα του iPhone του, όταν επισκεπτόταν διάφορες ιστοσελίδες, που διέθεταν progressive web app.

Τα συγκεκριμένα apps χρησιμοποιούσαν τη rending μηχανή του Safari και λειτουργούσαν θεωρητικά ως ιστοσελίδες, που είχαν, όμως, τη δυνατότητα να χειριστούν native λειτουργίες του iPhone, στέλνοντας, για παράδειγμα, ειδοποιήσεις, δείχνοντας badges στο μενού, έχοντας δικό τους αποθηκευτικό χώρο κοκ. Ένα από τα δημοφιλέστερα Web Apps ήταν αυτό του Facebook Gaming, με την υπηρεσία να προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να παρακάμψει τα τσουχτερά τέλη της Apple.

Τώρα, η Apple ξεκαθάρισε πως τα PWAs θα καταργηθούν πλήρως στην Ευρώπη. Με το iOS 17.4, όταν κάποιος θα προσπαθεί να εγκαταστήσει ένα PWA στο iPhone του, απλά θα δημιουργείται μια συντόμευση στην αρχική οθόνη και η όποια ιστοσελίδα θα ανοίγει συμβατικά στο Safari.

Η Apple ρίχνει το μπαλάκι στην ΕΕ για αυτή της την απόφαση, τονίζοντας ότι στο παρελθόν τα Web Apps χρησιμοποιούσαν την τεχνολογία του WebKit του Safari και έτσι η εταιρία μπορούσε να εγγυηθεί πως θα είχαν αντίστοιχη απόδοση και ασφάλεια με τις κανονικές native εφαρμογές του iOS. Ωστόσο, μιας και η EE θα υποχρεώσει την Apple να υποστηρίζει και εναλλακτικά browser engines, η εταιρία ισχυρίζεται πως ανοίγει το παράθυρο, έτσι ώστε «κακόβουλες εφαρμογές να μπορούν να διαβάσουν δεδομένα από άλλα web apps και να εκμεταλλευτούν κενά, για να αποκτήσουν πρόσβαση στην κάμερα, το μικρόφωνο ή την τοποθεσία του χρήστη χωρίς να δώσει συγκατάθεση». Για το λόγο αυτό, η Apple αποφάσισε να σταματήσει να τα υποστηρίζει εντελώς.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "«Καμπάνα» 1,8 δισ. ευρώ στην Apple από την ΕΕ για τις εφαρμογές streaming μουσικής"

Αναβλήθηκε η δίκη του 45χρονου «παλαιοχριστιανού» στην Κόρινθο

Αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου η δίκη του 45χρονου, ο οποίος διέμενε σε σπηλιές σε αγροτική περιοχή μαζί με παιδιά στην περιοχή της Κορινθίας. Ο φερόμενος ως «Παλαιχριστιανός» θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για μη φοίτηση των παιδιών του στο σχολείο. Στον χώρο που ζούσαν κάτω από κακές συνθήκες, βρέθηκε και οπλισμός.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του είναι για παράβαση του νόμου περι απείθειας και περί υποχρεωτικής φοίτησης παιδιών στο σχολείο. Ο 45χρονος είχε επιλέξει να ζει με την οικογένειά του κάτω απο συνθήκες που ερευνώνται αν είναι κατάλληλες να ζουν και να μεγαλώνουν παιδιά.

Η πολύτεκνη οικογένεια είχε κρύψει τα όπλα και τις σφαίρες, που εντόπισε η Αστυνομία σε τάφρο 30 μέτρων, κάτω από παράπηγμα που αποτελούσε το σπίτι της στην περιοχή Μάννα, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναβλήθηκε η δίκη του 45χρονου «παλαιοχριστιανού» στην Κόρινθο"

Πρόστιμο 742.000 ευρώ στην εταιρεία κατεψυγμένων λαχανικών «ΑΙΝΟΣ ΑΕΒΕ» με απόφαση Σκρέκα

Πρόστιμο ύψους 742.000 ευρώ επιβάλλεται στην εταιρεία κατεψυγμένων λαχανικών «ΑΙΝΟΣ ΑΕΒΕ», με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα. Το πρόστιμο επιβάλλεται για παράβαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023 σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας, έπειτα από ελέγχους που διενήργησε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

Συγκεκριμένα, ύστερα από τη διενέργεια επισταμένων ελέγχων σε 72 κωδικούς προϊόντων (1/7/2023 έως 30/9/2023), διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία σε 50 κωδικούς αποκόμιζε μεγαλύτερο περιθώριο μεικτού κέρδους από αυτό που ορίζει η σχετική νομοθεσία.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε σχετικά: «Η μάχη για την καταπολέμηση της ακρίβειας και των φαινομένων αισχροκέρδειας είναι συνεχής και καθημερινή. Οι έλεγχοι είναι διαρκείς, θα εντείνονται και όπου προβλέπεται από τη νομοθεσία θα επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα. Δεν εφησυχάζουμε μέχρι να επικρατήσει η τάξη και η ευνομία σε όλη την αγορά. Η πάταξη κάθε παράνομης δραστηριότητας και η προστασία των καταναλωτών είναι υποχρέωσή μας. Μοναδικό κριτήριο της κυβέρνησης και του υπουργείου Ανάπτυξης είναι η εφαρμογή του νόμου και η στήριξη των νοικοκυριών που πλήττονται από τον πληθωρισμό».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόστιμο 742.000 ευρώ στην εταιρεία κατεψυγμένων λαχανικών «ΑΙΝΟΣ ΑΕΒΕ» με απόφαση Σκρέκα"

Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στο “Λιμανάκι” Δήμου Πλατανιά – Δημιουργία ελεύθερου χώρου για τους πολίτες (ηχητικό – βίντεο)

Στην κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών πάνω στον αιγιαλό, προχωρά με εντατικούς ρυθμούς η Δημοτική Αρχή Πλατανιά.

«Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα κτιρίων στην περιοχή «Λιμανάκι», πάνω στη θάλασσα, όπου ήδη από τα προηγούμενα χρόνια είχαμε γίνει αποδέκτες από την Κτηματική Υπηρεσία ότι το μισό του  γηπέδου ποδοσφαίρου είχε κατασκευαστεί παράνομα πάνω στον αιγιαλό πριν από 30 χρόνια. Το Ελληνικό Δημόσιο λοιπόν, 30 χρόνια αργότερα, επέβαλλε πρόστιμο στον Δήμο Πλατανιά και μας ζήτησε να το κατεδαφίσουμε!» ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο Δήμαρχος Γιάννης Μαλανδράκης.

Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στο “Λιμανάκι” Δήμου Πλατανιά – Δημιουργία ελεύθερου χώρου για τους πολίτες (ηχητικό – βίντεο)

Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στο “Λιμανάκι” Δήμου Πλατανιά – Δημιουργία ελεύθερου χώρου για τους πολίτες (ηχητικό – βίντεο)

Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στο “Λιμανάκι” Δήμου Πλατανιά – Δημιουργία ελεύθερου χώρου για τους πολίτες (ηχητικό – βίντεο)

«Έτσι λοιπόν ξεκίνησε μια διαδικασία τα προηγούμενα χρόνια, που αποψιλώσαμε τον τάπητα στο μισό γήπεδο βόρεια και προς τη μεριά της θάλασσας, προκειμένου να αποδοθεί στον αιγιαλό, ενώ παράλληλα το Λιμενικό Ταμείο ξεκίνησε τη διαδικασία καθορισμού της χερσαίας λιμενικής ζώνης στην επίμαχη περιοχή. Παράλληλα, εκπονήσαμε μια μελέτη που περιλαμβάνει αφενός την  κατεδάφιση κτιρίων και αφετέρου ανάπλαση του χώρου.

Η κατεδάφιση των κτιρίων έγινε διότι και η ίδια η Πολεοδομία – Υπηρεσία Δόμησης σε  αυτοψία που πραγματοποίησε διαπίστωσε ότι υπήρχε σοβαρό πρόβλημα στατικότητας. Πέραν δηλαδή της αυθαιρεσίας υπήρχαν και προβλήματα ετοιμορροπίας. Πρόκειται για ένα διώροφο κτίριο το οποίο χρησιμοποιούσε ο Ναυτικός Όμιλος Πλατανιά,  για μια παλιά ταβέρνα την οποία εκμίσθωνε ο Δήμος, η οποία δε λειτουργούσε τα τελευταία χρόνια γιατί υπήρχε δικαστική διένεξη με τον ιδιώτη  που την είχε νοικιάσει, και τα αποδυτήρια του ποδοσφαίρου.

Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στο “Λιμανάκι” Δήμου Πλατανιά – Δημιουργία ελεύθερου χώρου για τους πολίτες (ηχητικό – βίντεο)

Έτσι επιχειρούμε να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο σύμπλεγμα δημόσιας αναψυχής, στην καρδιά του Δήμου Πλατανιά», κατέληξε ο Δήμαρχος.

Τα κατεδαφίζουμε όλα και δημιουργούμε ένα ανοιχτό, δημόσιο χώρο – κοινόχρηστο χώρο, τεράστιας ανάγκης για τον Δήμο Πλατανιά που έχει τεράστια οικιστική πύκνωση και υψηλής έντασης δράσης λόγω του τουρισμού. Ταυτόχρονα, προϋπολογίσαμε ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει στην περιοχή που τώρα ελευθερώνεται, να φτιάξουμε ένα μικρό υπαίθριο θέατρο, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5 x 5 για τα παιδιά, υπαίθριο γυμναστήριο, παιδική χαρά. Θα κατασκευαστεί ένα δημοτικό αναψυκτήριο και μικρές αίθουσες για τις ανάγκες του Ναυτικού Ομίλου. Επίσης, προβλέπεται  πλακόστρωση και πεζοδρόμηση, του συνδετήριου δρόμου από την παλαιά εθνική οδό προς το γήπεδο του Πλατανιά, η περιοχή «Γερογιάλι».

Και ενώ οι κατεδαφίσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες,  ο Δήμος είναι στη διαδικασία κατακύρωσης του διαγωνισμού που αφορά στην ανάπλαση της συγκεκριμένης περιοχής.

Θα ακολουθήσει η τρίτη φάση του έργου, που είναι η ανέγερση του αναψυκτηρίου.

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στο “Λιμανάκι” Δήμου Πλατανιά – Δημιουργία ελεύθερου χώρου για τους πολίτες (ηχητικό – βίντεο)"

Αρβανίτης: Εγώ συνέταξα το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου για κόψιμο κονδυλίων, εάν δεν συμμορφωθεί η Ελλάδα

O ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, αποκάλυψε ότι ο ίδιος συνέταξε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου, μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN σήμερα το πρωί. Ο κ. Αρβανίτης, σε διάλογο που είχε με τον βουλευτή της ΝΔ, Θάνο Πλεύρη, τόνισε επίσης ότι «συνέβαλε ουσιαστικά» στη σύνταξη του άρθρου 27, που αναφέρεται σε ενδεχόμενη παύση των κονδυλίων από την ΕΕ προς την Ελλάδα.

«Αν δεν είχαμε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αυτό που φώναζαν στην κυβέρνηση για το πώς είναι δυνατόν και το ψηφίσαμε, τους ενημερώνω ότι το συγγράψαμε κιόλας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής.

Μάλιστα, όπως διευκρίνισε, έγραψε το τελευταίο άρθρο, ενώ διαχώρισε τη θέση του, λέγοντας ότι ο ίδιος προσωπικά συμμετείχε στη διαδικασία. «Όχι οι ευρωβουλευτές, ο ευρωβουλευτής: εγώ το έγραψα», είπε.

«Στο άρθρο 27, που συνέβαλα ουσιαστικά, λέει ότι η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει πλήρως τα εργαλεία, θα πρέπει η Ελλάδα να συμμορφωθεί με αυτό, αλλιώς θα κοπούν τα κονδύλια της ΕΕ», είπε, προσθέτοντας: «Δεν λέει αυτό που λέτε εσείς, ότι ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να κοπούν τα κονδύλια».

Ακολουθεί ο διάλογος του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη, με τον βουλευτή της ΝΔ, Θάνο Πλεύρη, στην πρωινή εκπομπή του OPEN:

Κώστας Αρβανίτης: Αν δεν είχαμε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αυτό που φώναζαν στην κυβέρνηση ότι είμαστε ανθέλληνες και πώς είναι δυνατόν να το κάναμε και να το ψηφίσαμε… Τους ενημερώνω ότι το συγγράψαμε κιόλας, δεν το ψηφίσαμε μόνο.

Θάνος Πλεύρης: Εσείς το γράψατε;

Κώστας Αρβανίτης: Βεβαίως. Το τελευταίο άρθρο, που λέει…

Θάνος Πλεύρης: Αυτό που λέγαμε δηλαδή, ότι οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γράψατε το…

Κώστας Αρβανίτης: Όχι οι βουλευτές, ο βουλευτής. Εγώ τους το έδωσα.

Θάνος Πλεύρης: Εσείς. Ωραία, μπράβο σας! Εσείς άρα γράψατε το ψήφισμα του Eυρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το έχει γράψει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κώστας Αρβανίτης: Όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, εγώ προσωπικά. Σας το λέω.

Θάνος Πλεύρης: Ακόμα καλύτερα. Εσείς είστε στον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα έχετε τη μεγαλύτερη αποκάλυψη: το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνετάχθη στην Κουμουνδούρου από τον κ. Αρβανίτη. Εξαιρετικά.

Κώστας Αρβανίτης: Μα τι λέτε, 17 φορές το έχουμε πει. Κύριε Πλεύρη, στις Βρυξέλλες ζω. Με συγχωρείτε λίγο, στο άρθρο 27, κύριε Πλεύρη… Το έχετε διαβάσει το ψήφισμα;

Θάνος Πλεύρης: Το έχω διαβάσει το ψήφισμα.

Κώστας Αρβανίτης: Σίγουρα; Είστε σίγουρος; Στο άρθρο 27, λοιπόν, που συνέβαλα ουσιαστικά, λέει ότι η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει πλήρως τα εργαλεία, εδώ συνέβαλα… Λοιπόν, μα δεν είναι κάτι κακό. Είμαι ευρωβουλευτής, συννομοθετώ. Σας λέει, λοιπόν, ότι θα πρέπει η Ελλάδα να συμμορφωθεί με αυτές, αλλιώς θα κοπούν τα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν λέει αυτό που λέτε εσείς, ότι ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ευρωκοινοβούλιο να κοπούν τα κονδύλια. Λέει να συμμορφωθείτε. Ρωτώ, λοιπόν, τον Υπουργό: θα συμμορφωθείτε;

Θάνος Πλεύρης: Το ψήφισμα αυτό είναι κατάπτυστο για τη χώρα από αυτούς που ψηφίστηκε.

Π. Μαρινάκης: «Η παραδοχή Αρβανίτη είναι μια σειρά θλιβερών επεισοδίων»

Επίθεση στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά την παραδοχή του πρώτου με υπερηφάνεια αλλά και κυνικό τρόπο ότι όχι μόνο ήταν εκ των συντακτών αλλά ο εμπνευστής του άρθρου, που ζητούσε την περικοπή ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για την Ελλάδα, κάτι το οποίο δε θα συμβεί.

«Αυτά δεν έχουν προηγούμενο», είπε ο κ. Μαρινάκης και συνέχισε ότι η παραδοχή Αρβανίτη είναι μια σειρά θλιβερών επεισοδίων. «Θυμάστε τη μικρή Μαρία στον Έβρο και άλλα περιστατικά συκοφάντησης της χώρας;», ανέφερε.

Το δόγμα «γαία, πυρί, μιχθήτω» βρίσκει νέο εκπρόσωπο: τον κ. Κασσελάκη και το κόμμα του

«Μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες, που έπαιζαν θέατρο στο Συνέδριο και στα τηλεοπτικά πάνελ, ήρθε σήμερα η ευθεία και άνευ συστολής παραδοχή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη, ότι το ψήφισμα κατά της Ελλάδας για το κράτος δικαίου όχι μόνο ενορχηστρώθηκε αλλά γράφτηκε από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός.

Και μάλιστα, όπως τονίζει ο Νίκος Ρωμανός, ο κ. Αρβανίτης καυχήθηκε ότι προσωπικά «συνέβαλε ουσιαστικά» στο σημείο που στο ψήφισμα γίνεται λόγος ακόμα και για αναστολή ευρωπαϊκών κονδυλίων προς τη χώρα μας.

«Είναι πλέον σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στο αντιπολιτευτικό του μένος κατά της κυβέρνησης αδιαφορεί για τη μεγάλη ζημιά που προκαλείται στη χώρα, ακόμα και για την απώλεια κρίσιμων ευρωπαϊκών πόρων, που στηρίζουν την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Το δόγμα “γαία, πυρί, μιχθήτω” βρίσκει νέο εκπρόσωπο τον κ. Κασσελάκη και το κόμμα του.
Θλιβερό για την Αξιωματική Αντιπολίτευση της χώρας. Απολύτως ταιριαστό για τον ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει η δήλωση.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αρβανίτης: Εγώ συνέταξα το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου για κόψιμο κονδυλίων, εάν δεν συμμορφωθεί η Ελλάδα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news