facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Φωτιές: Έπεσαν οι άνεμοι - Οι πυργκαγιές καίνε...

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η χώρα, με την Πυροσβεστική να αντιμετωπίζει πολλαπλά μέτωπαΠολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στη Φωκίδακοντά στην Άμφισσα, με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή να καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο το έργο της Πυροσβεστικής. 

Εντωμεταξύ εκκενώθηκε η βόρεια πλευρά της Ιτέας, καθώς η φωτιά έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, απειλώντας να φτάσει στον εθνικό δρυμό του Παρνασσού., Ο άνεμος έχει πέσει και εκτιμάται ότι μέχρι το πρωί θα έχει βελτιωθεί η κατάσταση. Ωστόσο, ο άνεμος έχει πέσει και υπάρχει η αισιοδοξία ότι μέχρι το πρωί θα έχει βελτιωθεί η κατάσταση.

Όπως φαίνεται η πυρκαγιά της Φωκίδας  ξεκίνησε από τον Ελαιώνα από ιδιοκτησίες που δεν είχαν καθαριστεί κοντά στο Σερνικάκι

Μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχειρούσαν από αέρος 5 CL215, 4 CL415, ένα PZL, 7 Air Tractors, 5 Erickson, ένα ΒΚ117 και 2 CHINOOK, και εκτέλεσαν 33 πτήσεις. Από οχήματα συμμετείχαν 35 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, 15 βοηθητικά, και το όχημα Διοίκησης και ελέγχου των επιχειρήσεων "ΟΛΥΜΠΟΣ". Επίσης έδωσαν και δίνουν μάχη με τις φλόγες 136 πυροσβεστικό προσωπικό: 100 πυροσβέστες, ομάδα πεζοπόρου 7 ατόμων και δύο ΕΜΟΔΕ 29 δασοκομάντο. Από τους ΟΤΑ συμμετείχαν 15 υδροφόρες και 4 μηχανήματα έργου.

Οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα συνεχίσουν να επιχειρούν όλη νύχτα και με το πρώτο φως της ημέρας θα ξεκινήσει ενισχυμένο κύμα εναέριων, για να ελεγχθεί, και να αντιμετωπιστεί ότι προκύψει με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις.

Στο Κρανίδι

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή, Κορακιά Κρανιδίου στην Αργολίδα.

Στο σημείο επιχειρούν 63 πυροσβέστες, με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 18 οχήματα, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος, «υπάρχει μία αναζωπύρωση δίπλα ακριβώς από μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής και οι πυροσβεστικές δυνάμεις, προσπαθούν να περιορίσουν την φωτιά».

Όσον αφορά τους ενοίκους της ξενοδοχειακής μονάδας, ο Γιάννης Γεωργόπουλος λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «απομακρύνθηκαν έγκαιρα και μεταφέρθηκαν σε άλλα ξενοδοχεία, ενώ όσοι βρίσκονταν στην παραλία μεταφέρθηκαν, μέσω θαλάσσης, σε άλλες ξενοδοχειακές μονάδες».

Σύμφωνα πάντα με τον δήμαρχο, «οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς», συμπληρώνοντας ότι «ευτυχώς έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων».

Ισχυρά πύρινα μέτωπα υπάρχουν και στο Καμπί Ζακύνθου, αλλά και σε δασική έκταση στο Άγιο Όρος.

Στην Ηλεία

 Σε ύφεση είναι η φωτιά σε Αχαΐα και Ηλεία, όπου είχε αναζωπυρωθεί νωρίτερα η πυρκαγιά στο ανατολικό μέτωπο της Βάλμης. Καθώς οι φλόγες κινούνταν προς το χωριό Λάττα, εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων.

«Η εικόνα που παρουσιάζει απόψε η φωτιά στην Ηλεία είναι καλύτερη» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Γιαννόπουλος, μεταφέροντας την ενημέρωση που έχει από την Πυροσβεστική. Ανέφερε ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν, αντιμετωπίζουν τα λεγόμενα “καντηλάκια”, στις περιοχές Βάλμη, Αγία Κυριακή, Αγία Παρασκευή και Απιδούλα, ώστε να μην υπάρξουν νέες αναζωπυρώσεις».

Στο Άγιο Όρος

Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας σε δασική έκταση στο Άγιο Όρος, στην περιοχή Ακρωτήριο Αράπης. Επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα. Η περιοχή είναι δύσβατη, κοντά στο σημείο όπου είχε ξεσπάσει φωτιά στις 24 Ιουνίου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, μέχρι στιγμής, δεν απειλούνται μοναστήρια.

Στην περιοχή Βρυσούλα Σχηματαρίου Βοιωτίας, έχει οριοθετηθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας και πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των δυνατών ανέμων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενώ εστάλη μήνυμα από το 112 για αποφυγή μετακινήσεων. Ο δήμος Τανάγρας έδωσε εντολή προληπτικής εκκένωσης για το Δήλεσι. Χάρη στις προσπάθειες των εναέριων και επίγειων μέσων, η φωτιά μέσα σε 4 ώρες τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. 

52 δασικές πυρκαγιές 

52 δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν σήμερα σε όλη τη χώρα μέχρι τις 18:00 το απόγευμα. Οι περισσότερες τέθηκαν υπό έλεγχο σε σύντομο χρόνο, παρά τα πολλαπλά μέτωπα που είχε να αντιμετωπίσει το Πυροσβεστικό Σώμα σε όλη την Ελλάδα.

Οι πυρκαγιές στην Αχαΐα, στη Ζάκυνθο, στο Άγιο Όρος, στο Σχηματάρι, στην Ηλεία και στον Άραξο έχουν οριοθετηθεί και ελέγχονται. Στο Κρανίδι εκτιμάται ότι η φωτιά θα ελεγχθεί μέσα στη νύχτα.

 Στο «κόκκινο» και αύριο 

Υπενθυμίζεται ότι η Πολιτική Προστασία είχε χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου σε όλη τη χώρα και με έκτακτες ενημερώσεις της Πυροσβεστικής, καθώς ο βαθμός επικινδυνότητας ήταν στο «4» σήμερα, όπως και αύριο Τρίτη, λόγω του συνδυασμού ισχυρών ανέμων και υψηλών θερμοκρασιών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου για αύριο Τρίτη 5/7, υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος 4⃣ : Σε Αττική & Κύθηρα, Βοιωτία, κεντρική & νότια Εύβοια, Λέσβο, Χίο, Σάμο & Ικαρία και σε Αργολίδα, Κορινθία, Αχαΐα, Ηλεία & Λακωνία και υψηλός κίνδυνος 3⃣ σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιές: Έπεσαν οι άνεμοι - Οι πυργκαγιές καίνε..."

Ρωσία για απέλαση διπλωματών από τη Βουλγαρία: Η Μόσχα θα μπορούσε να τα βάλει με όλη την ΕΕ

Η Μόσχα θα μπορούσε να τα βάλει με όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση απαντώντας στην απέλαση από τη Βουλγαρία των 70 μελών του ρωσικού διπλωματικού σώματος, προειδοποίησε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

“Η πολιτικοποιημένη απόφαση της Βουλγαρίας να μειώσει με αδικαιολόγητο τρόπο το διπλωματικό μας προσωπικό στη Βουλγαρία δεν θα μείνει σίγουρα χωρίς διμερή απάντηση“, δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα σε ανακοίνωση της ρωσικής διπλωματίας.

Εκτιμώντας ότι η απέλαση από τη Βουλγαρία “υπερέβη κατά πολύ τη διπλωματική πρακτική”, η Ζαχάροβα κάλεσε τη Σόφια και την ΕΕ να “αναλογιστούν την αρχή της αμοιβαιότητας στην οποία βασίζονται οι διπλωματικές σχέσεις”.

Η ευρωπαϊκή διπλωματία “θα πρέπει να καταλάβει ότι η απερίσκεπτη υποστήριξη στις αντιρωσικές ενέργειες διαφόρων κρατών μελών επιβάλλει στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ευθύνη των συνεπειών τους, συμπεριλαμβανομένης της άποψης των αντιποίνων από την πλευρά μας”, πρόσθεσε.

Η πρέσβης της Ρωσίας στη Σόφια εξέτασε την Παρασκευή το κλείσιμο της πρεσβείας της στη χώρα, μετά την άρνηση της Βουλγαρίας να ανακαλέσει την απόφασή της να απελάσει 70 μέλη του ρωσικού διπλωματικού προσωπικού.

Πρόκειται για έναν άνευ προηγούμενου αριθμό απελάσεων που ανακοινώθηκαν σε αυτή τη χώρα των Βαλκανίων, μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ αλλά κατά παράδοση προσκείμενη στη Ρωσία.

Η ΕΕ από την πλευρά της εξέφρασε “τη λύπη της για την αδικαιολόγητη απειλή της Ρωσικής Ομοσπονδίας να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Βουλγαρία”, χαρακτηρίζοντας το μέτρο αυτό “δυσανάλογο”. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες απέλασαν Ρώσους διπλωμάτες μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, με τη Μόσχα να απαντά με παρόμοια μέτρα.

AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρωσία για απέλαση διπλωματών από τη Βουλγαρία: Η Μόσχα θα μπορούσε να τα βάλει με όλη την ΕΕ"

Κανονικά λειτουργεί η διώρυγα της Κορίνθου

Η εταιρεία που διαχειρίζεται την Διώρυγα της Κορίνθου μέσω ανακοίνωσης απάντησε σε διάφορα δημοσιεύματα, που αναφέρονταν για την επαναλειτουργία της διώρυγας.

Συγκεκριμένα, η Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγος της Κορίνθου τονίζει ότι από την Δευτέρα 4 Ιουλίου πραγματοποιούνται διελεύσεις και πως πρόκειται να προσφέρει «αναβαθμισμένες υπηρεσίες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΔΙΚ:

«H ΑΕΔΙΚ διαψεύδει δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο, που κάνουν λόγο για διακοπή της λειτουργίας της Διώρυγας.

Η Διώρυγα Κορίνθου άνοιξε με ασφάλεια από σήμερα Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022, και ήδη πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες διελεύσεις.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι βυθισμάτων για την απρόσκοπτη διέλευση, χωρίς περιορισμούς στα βυθίσματα.

Η ΑΕΔΙΚ με σεβασμό προς τους πελάτες και χρήστες των υπηρεσιών της, ενημερώνει ότι σήμερα η Διώρυγα Κορίνθου θα λειτουργεί πλήρως από τις απογευματινές ώρες εξυπηρετώντας τη ναυσιπλοΐα, προσφέροντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες για όλη την προγραμματισμένη περίοδο επαναλειτουργίας της».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κανονικά λειτουργεί η διώρυγα της Κορίνθου"

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Τρίτη σε πέντε Περιφέρειες

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Τρίτη 5 Ιουλίου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές: 

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Τρίτη σε πέντε Περιφέρειες-1

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Τρίτη σε πέντε Περιφέρειες"

Η Ιταλική Κυβέρνηση κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε 5 περιφέρειες λόγω λειψυδρίας

Η Ιταλική Κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη λειψυδρία που πλήττει τη Βόρειο Ιταλία.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Ιταλικής Κυβέρνησης, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της τρέχουσας στιγμής με έκτακτα μέσα και εξουσίες, με παρεμβάσεις διάσωσης και βοήθειας για τον ενδιαφερόμενο πληθυσμό και στην αποκατάσταση της λειτουργικότητας των δημόσιων υπηρεσιών και των στρατηγικών δικτυακών υποδομών.

Για την αντιμετώπιση των πρώτων παρεμβάσεων, διατίθεται ποσό ύψους 36,5 εκ. ευρώ για τις περιφέρειες Εμίλια-Ρομάνια, Λομβαρδία, Πεδεμόντιο, Βένετο και Φριούλι-Βενέτσια Τζούλια από το Ταμείο για τις εθνικές έκτακτες ανάγκες.
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

ertnews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ιταλική Κυβέρνηση κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε 5 περιφέρειες λόγω λειψυδρίας"

Μεγάλη φωτιά στην Άμφισσα: Εκκενώνεται η Βόρεια Ιτέα – «Απειλούνται εργοστάσια», λέει ο πρόεδρος της κοινότητας

Το πράσινο φως για την εκκένωση της Βόρειας πλευράς της Ιτέας και μάλιστα άμεσα, έδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ήδη περιπολικά της ΕΛΑΣ, αλλά και πυροσβέστες προσπαθούν να απομακρύνουν μαζί με την δημοτική αρχή τους κατοίκους, καθώς το μέτωπο της φωτιάς  στην Άμφισσα πλησιάζει απειλητικά. Τα εναέρια μέσα λόγω του σκοταδιού έχουν σταματήσει να επιχειρούν.

Η βόρεια πλευρά της Ιτέας είναι το δεύτερο σημείο που αναγκάζεται η ΠΥ να διατάξει την εκκένωση του, καθώς πριν από λίγο εκκενώθηκε το χωριό Σερνικάκι.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Δελφών κ. Παναγιώτη Ταγκαλή «καλούμε τους κατοίκους της βόρειας πλευράς της Ιτέας να εκκενώσουν την περιοχή άμεσα και να κατευθυνθούν προς Κίρρα, σύμφωνα με εισήγηση της Πυροσβεστικης υπηρεσίας».

Νέο μήνυμα του 112 

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στην βόρεια περιοχή της Ιτέας για να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Κίρρα Φωκίδας, λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη, μεέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην βόρεια περιοχή της Ιτέας εκκενώστε τώρα προς Κίρρα Φωκίδος. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες προστασίας».

«Απειλούνται εργοστάσια»

«Η φωτιά βρίσκεται κοντά στην πόλη και η Πολιτική Προστασία έχει προειδοποιήσει τους κατοίκους να εκκενώσουν το Βορειοδυτικό κομμάτι της» δήλωσε στο GRTimes ο πρόεδρος της κοινότητας Ιτέας, Ιωάννης Λύτρας.

«Αυτό που συμβαίνει είναι συγκλονιστικό: Ο άνεμος είναι ισχυρός και οι πυροσβέστες δίνουν μεγάλη μάχη», είπε ακόμη ο ίδιος, γνωστοποιώντας ότι «απειλούνται κάποιες επιχειρήσεις, όπως εργοστάσια που βρίσκονται έξω από τα χωριά, αλλά και κτηνοτροφικές μονάδες. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη».

Ο κ. Λύτρας περιγράφει ακόμη ότι «η αναζωπύρωση είναι μεγάλη και θα έχουμε ολονύχτια μάχη με τις φλόγες».

Επιπλέον στο σημείο εκτός από τους υπαλλήλους της Πυροσβεστικής, επιχειρούν και υδροφόρες του τοπικού δήμου, αλλά και της Περιφέρειας.

news 

Διαβάστε Περισσότερα » " Μεγάλη φωτιά στην Άμφισσα: Εκκενώνεται η Βόρεια Ιτέα – «Απειλούνται εργοστάσια», λέει ο πρόεδρος της κοινότητας"

Ουκρανία: «Οι κάτοικοι της κατεχόμενης από τους Ρώσους Μαριούπολης πεθαίνουν από την έλλειψη φαρμάκων»

Στην περιοχή του Ντονέτσκ που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων οι κάτοικοι της Μαριούπολης πεθαίνουν από την έλλειψη φαρμάκων, όπως μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform επικαλούμενο ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου της Μαριούπολης και του δημάρχου Βαντίμ Μποϊτσένκο.

«Οι κάτοικοι της κατεχόμενης Μαριούπολης πεθαίνουν από την έλλειψη φαρμάκων. Στην πόλη υπάρχουν ελλείψεις φαρμάκων για καρκινοπαθείς, διαβητικούς, πάσχοντες από φυματίωση και παθήσεις του παγκρέατος» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον Μποϊτσένκο οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται στη ζώνη κινδύνου και δεν μπορούν να περιμένουν πότε οι κατακτητές θα φέρουν φάρμακα, η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο. Επί δύο και πλέον μήνες οι Ρώσοι και οι συνεργάτες τους, οι αυτοανακυρηχθείσες αρχές της Μαριούπολης, μπλοκάρουν την φυσιολογική πρόσβαση των κατοίκων στο πόσιμο νερό, στην επάρκεια αγαθών και φαρμάκων.

«Χθες σ’ έναν υγιή αθλητή, με ύψος δύο μέτρα και βάρος 120 κιλά, του ακρωτηρίασαν και τα δύο πόδια. Μετά το στρες που έζησε εξαιτίας των εχθροπραξιών, υπέστη κρίση ινσουλίνης. Εξαιτίας της έλλειψης αναγκαίων φαρμάκων στην πόλη και της ιατρικής περίθαλψης έγινε ένας ανάπηρος. Και αυτό δεν είναι σπάνιο περιστατικό. Αντί να του παρασχεθεί η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή του ακρωτηρίασαν τα άκρα. ‘Γρήγορες αποφάσεις’, οι οποίες καθιστούν τους κατοίκους της Μαριούπλης ανάπηρους και τους σκοτώνουν», έγραψε ο Μποϊτσένκο.

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στην διεθνή κοινότητα να αξιολογήσει την ανθρωπιστική καταστροφή στην πόλη και την γενοκτονία των κατοίκων, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει το πάν για να υπάρξει βοήθεια στους κατοίκους της Μαριούπολης.

Η πόλη της Μαριούπολης όπως είναι γνωστό έχει σχεδόν καταστραφεί, βιώνοντας μια από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές καταστροφές.

Στην Μαριούπολη υπάρχουν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση, την υδροδότηση και την παροχή φυσικού αερίου. Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην πόλη έχουν σκοτωθεί περίπου 22.000 κάτοικοι. Περισσότεροι από 50.000 έχουν εκτοπισθεί στην Ρωσία και στα κατεχόμενα εδάφη της περιοχής του Ντονέτσκ.

Αυτή τη στιγμή στην πόλη ζουν περισσότεροι από 100.000 κάτοικοι, σε συνθήκες οικολογικής καταστροφής ενώ η ζωή τους απειλείται από την έξαρση μολυσματικών ασθενειών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ουκρανία: «Οι κάτοικοι της κατεχόμενης από τους Ρώσους Μαριούπολης πεθαίνουν από την έλλειψη φαρμάκων»"

Φωτιά στο Κρανίδι Αργολίδας - Εκκενώθηκε πολυτελές ξενοδοχείο

Φωτιά έχει ξεσπάσει στο Κρανίδι Αργολίδας, με την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής να είναι άμεση λόγω του ότι οι φλόγες έφτασαν στο ξενοδοχείο Amanzoe.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, από την πυρκαγιά προκλήθηκαν φθορές στο ξενοδοχείο, η επιχείρηση εκκένωσης όμως διεξήχθη αποτελεσματικά, με τον κόσμο να απομακρύνεται και να μην σημειώνονται τραυματισμοί. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας argolikeseidhseis, η πυρκαγιά έχει εντοπιστεί στην πρώτη είσοδο του συγκροτήματος.

Στο σημείο, όπου μαίνεται η φωτιά επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 11 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρο. Παράλληλα έχει σηκωθεί και ένα ελικόπτερο. 

Ακόμη, επί τόπου επιχειρούν και δυνάμεις από Ναύπλιο και Άργος.

Η εικόνα από τις πυρκαγιές 

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται τα κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής, ενώ μαίνονται μεγάλες πυρκαγιές σε Ηλεία και Φωκίδα.  Λόγω του πολύ ηψηλού κινδύνου πυρκαγιάς για σήμερα κα αύριο, σε έκτακτη ενημέρωση προχώρησε η Πυροσβεστική.

Συνολικά 52 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο με τον κίνδυνο να παραμένει πολύ υψηλός και αύριο Τρίτη, Στερεά και Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός. 

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Τρίτη 05 Ιουλίου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, με κατηγορία κινδύνου 4 σε:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)
Παραμένει σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα συνεχιστούν οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Φωτιά στο Κρανίδι Αργολίδας - Εκκενώθηκε πολυτελές ξενοδοχείο"

Καιρός αύριο: Υψηλές θερμοκρασίες την Τρίτη (05/07/22)

Διαβάστε πώς θα είναι ο καιρός αύριο, Τρίτη 5 Ιουλίου 2022, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και κυρίως στη Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 3 με 5 και πρόσκαιρα το απόγευμα έως 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου τους 36 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη νότια Κρήτη τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στην Ήπειρο αρχικά αίθριος, αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στη δυτική Στερεά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο το απόγευμα πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 38 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στη Θεσσαλία.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 και στη νότια Κρήτη μέχρι 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στα βόρεια 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Υψηλές θερμοκρασίες την Τρίτη (05/07/22)"

Πυροσβεστική: 52 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Συνολικά 52 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο με τον κίνδυνο να παραμένει πολύ υψηλός και αύριο Τρίτη 5 Ιουλίου σε Αττική, Στερεά και Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός. Παράλληλα, ο κ. Αρτοποιός υπογράμμισε ότι όλες οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε επιφυλακή, ενώ επέστησε την προσοχή σε όλους τους πολίτες, καθώς όπως είπε, “η απροσεξία και η αμέλεια οδηγούν στην εκδήλωση δασικών πυρκαγιών”.

Όσον αφορά τις δασικές πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει το τελευταίο εικοσιτετράωρο ο κ. Αρτοποιός είπε ότι στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στην περιοχή Πόρτες Αχαϊας αντιμετωπίζονται πολλές ενεργές καύσεις και συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Αρτοποιός, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στις 11:45 το πρωί στην αγροτοδασική περιοχή στο Σχηματάρι Βοιωτίας έχει ελεγχθεί, ενώ σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που εκδηλώθηκε στο Σερνικάκι Φωκίδας στις 13.10 σε αγροτική έκταση χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή, ενώ για την αντιμετώπισή της επιχειρούν ισχυρές επίγειες κι εναέριες δυνάμεις.

Ακόμη, επανέλαβε ότι για αύριο Τρίτη παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Στερεά και Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ προσέθεσε ότι στις περιοχές αυτές αναμένεται να επικρατήσουν εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρότατοι άνεμοι.

“Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους συμπολίτες μας. Η απροσεξία και η αμέλεια οδηγούν στην εκδήλωση δασικών πυρκαγιών. Όλες οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε επιφυλακή. Παρακαλούμε πολύ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε η πυρκαγιά έχει δύναμη. Ας μην την υποτιμάμε”, κατέληξε.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: 52 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο"

Έκτακτη ενημέρωση για τις φωτιές: Στη Φωκίδα και στην Ηλεία παλεύουν οι πυροσβέστες

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής, στη χώρα μας εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο 52 δασικές πυρκαγιές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η φωτιά στο Σχηματάρι έχει ελεγχθεί ενώ σε εξέλιξη είναι φωτιά στη Φωκίδα χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι, στην περιοχή Πόρτες Αχαΐας «αντιμετωπίζονται πολλές ενεργές καύσεις» είπε και συμπλήρωσε ότι συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αλλά και αύριο θα είναι μία δύσκολη μέρα, αφού θα υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική, τη Στερεά και τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Έκτακτη ενημέρωση για τις φωτιές: Στη Φωκίδα και στην Ηλεία παλεύουν οι πυροσβέστες"

ΔΙΜΕΑ: Πρόστιμα ύψους 34.250 ευρώ κατά τη διάρκεια ελέγχων σε εμπορικά καταστήματα στην Κω

Πρόστιμα ύψους 34.250 ευρώ επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων σε εμπορικά καταστήματα στην Κω. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στελέχη της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), την περίοδο 30/06/2022 έως και 02/07/2022 διενήργησαν ελέγχους στην Κω.

Σε 27 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε εμπορικά καταστήματα εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 6.521 τεμάχια απομιμητικών ειδών ένδυσης, αξεσουάρ, παιχνίδια κ.ά. με εμπορικά σήματα μεγάλων διεθνών επιχειρήσεων, και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 34.250 ευρώ, εκ των οποίων τρία πρόστιμα αφορούσαν στους κανόνες διακίνησης και εμπορίας όπου επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 5.000 ευρώ για έλλειψη ενημερωτικών πινακίδων τιμών των πωλούμενων αγαθών.

Παράλληλα, ελέγχθηκαν 16 επιχειρήσεις (κυρίως εμπορίας καυσίμων) για αθέμιτη κερδοφορία.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΙΜΕΑ: Πρόστιμα ύψους 34.250 ευρώ κατά τη διάρκεια ελέγχων σε εμπορικά καταστήματα στην Κω"

Για όγδοη φορά η Τουρκία αρνήθηκε την επιθεώρηση πλοίου για την επιχείρηση «Irini»

Για όγδοη φορά η Τουρκία αρνήθηκε την επιθεώρηση σε πλοίο της κατόπιν αιτήματος της επιχείρησης Irini, η οποία αφορά το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, ανέφερε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ναμπίλα Μασράλι.

Σε ερώτηση για tweet στο λογαριασμό της επιχείρησης «Irini», σύμφωνα με το οποίο η Τουρκία δεν επέτρεψε την επιθεώρηση στο πλοίο MV Parpali, σημείωσε:

«Λυπούμαστε για την άρνηση της Τουρκίας να γίνει επιθεώρηση σε ακόμη ένα πλοίο σύμφωνα με την επιχείρηση «Irini», την Κυριακή το απόγευμα, με βάση το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 2292 για το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη».



Προσέθεσε, ότι «όλα τα μέλη των Ηνωμένων Εθνών καλούνται από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να συνεργάζονται όσον αφορά στις επιθεωρήσεις» επισημαίνοντας ότι «είναι η όγδοη περίπτωση που συμβαίνει αυτό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε Περισσότερα » " Για όγδοη φορά η Τουρκία αρνήθηκε την επιθεώρηση πλοίου για την επιχείρηση «Irini»"

9.360 νέα κρούσματα, 1.841 επαναλοιμώξεις, 23 θάνατοι

Στην ανακοίνωση  9.360 νέων λοιμώξεων από κορωνοϊό και ακόμη 23 θανάτων ασθενών με CoViD, προέβησαν τη Δευτέρα οι υπεύθυνοι του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Ανακοίνωσαν, επίσης, 1.841  επαναλοιμώξεις, με τις οποίες ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 11.201.

Τα στοιχεία αυτά έχουν ενσωματωθεί στο γράφημα του iatronet.gr με την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας και παρατίθενται συνοπτικά στον ακόλουθο πίνακα.

  ΣΗΜΕΡΑ ΧΘΕΣ
Νέα κρούσματα  9.360 11.629    
Κρούσματα σε παιδιά 1.589 2.160
Σύνολο κρουσμάτων 3.729.199   3.719.839 
Επαναλοιμώξεις 24ωρου 1.841    2.197
Νέοι θάνατοι 23 + 2*  26 
Σύνολο θανάτων 30.327    30.302      
Διασωληνωμένοι 102  98
Ανεμβολίαστοι διασωληνωμένοι  39  39
Έξοδοι από τις ΜΕΘ  0 1
Εισαγωγές σε νοσοκομεία   257  265
Σύνολο τεστ PCR 11.689.856   11.682.033    
Σύνολο rapid tests  74.080.787   74.038.767 
Τεστ ημέρας 49.843   76.228   
Θετικότητα τεστ 18,77%     15,25% 

* Ενσωματώθηκαν θάνατοι με καθυστέρηση στο Εθνικό Μητρώο CoViD.

  • 4.882 στην Αττική (6.664 χθες).
  • 971 στη Θεσσαλονίκη (925 χθες).


Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 639 από την Ανατολική Αττική (848 χθες).
  • 788 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (1.091 χθες).
  • 146 από τη Δυτική Αττική (225  χθες).
  • 525 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (833 χθες).
  • 1.386 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (1.806 χθες).
  • 703 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (965 χθες).
  • 599 από τον Πειραιά (795 χθες).
  • 96 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (101 χθες).

Κατανομή

Tα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε επιπλέον 65 Περιφερειακές Ενότητες, ως εξής:

  • 1 Αγιο Ορος
  • 116 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 9 στην ΠΕ Άνδρου
  • 103 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 68 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 28 στην ΠΕ Άρτας.
  • 385 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 102 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 21 στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 42 στην ΠΕ Δράμας.
  • 87 στην ΠΕ Έβρου.
  • 177 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 10 στην ΠΕ Ευρυτανίας.
  • 57 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 92 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 62 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 471 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 14 στην ΠΕ Θάσου.
  • 55 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 35 στην ΠΕ Θήρας.
  • 2 στην ΠΕ Ιθάκης.
  • 194 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 87 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 12 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 60 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 5 στην ΠΕ Καρπάθου.
  • 14 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 1 στην ΠΕ Κέας - Κύθνου.
  • 205 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 47 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 28 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 45 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 194 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 46 στην ΠΕ Κω.
  • 49 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 351 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 90 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 62 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 20 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 16 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 162 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 94 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 19 στην ΠΕ Μήλου.
  • 49 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 29 στην ΠΕ Νάξου.
  • 42 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 35 στην ΠΕ Πάρου.
  • 36 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 83 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 21 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 109 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 32 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 159 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 14 στην ΠΕ Σάμου.
  • 83 στην ΠΕ Σερρών.
  • 24 στην ΠΕ Σποράδων.
  • 35 στην ΠΕ Σύρου.
  • 5 στην ΠΕ Τήνου.
  • 48 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 93 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 21 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 35 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 83 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 226 στην ΠΕ Χανίων.
  • 39 στην ΠΕ Χίου.


305 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (411 χθες).

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "9.360 νέα κρούσματα, 1.841 επαναλοιμώξεις, 23 θάνατοι"

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η απάντηση του Γρηγόρη Λέων σε όσα αναφέρει το δελτίο Τύπου της οικογένειας της

Στο στόχαστρο της Ρούλας Πισπιρίγκου και της οικογένειας της βρέθηκε ο Γρηγόρης Λέων, όπως προκύπτει από το τετρασέλιδο δελτίο Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα. 

“Διαψεύδουμε πλήρως την πληροφορία που μεταδόθηκε σε τηλεοπτικά μέσα ότι δήθεν έχουμε προτείνει στον Ιατροδικαστή κ. Λέων να αναλάβει ως τεχνικός μας σύμβουλος για την υπόθεση της Ρούλας. Ο συγκεκριμένος ιατροδικαστής συμμετέχει καθημερινά σε εκπομπές μιλώντας ανεύθυνα για μία υπόθεση της οποίας δεν έχει δει ποτέ του κανένα έγγραφο και κερδίζει τηλεοπτική προβολή και δημοσιότητα πάνω από τους τάφους των τριών αγαπημένων μας παιδιών. Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η επιστημονική εγκυρότητα των απόψεών του είναι πολύ περιορισμένη. Για τον λόγο αυτό δεν θα υπήρχε ποτέ η πιθανότητα να τον επιλέξουμε ως τεχνικό μας σύμβουλο”, αναφέρει μεταξύ άλλων το δελτίο Τύπου.

Κληθείς να το σχολιάσει, ο Γρηγόρης Λέων τόνισε στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”: “Έχουν προηγηθεί διάφοροι δικηγόροι που δυστυχώς για την ίδια, δεν είχαν κοινή γραμμή. Προσωπικά δεδομένα έχουν δοθεί από την ίδια για τα παιδιά, συνεντεύξεις έχουν δοθεί από την οικογένεια για τα παιδιά, οι εκθέσεις των δύο πρώτων παιδιών δόθηκαν πλήρως στη δημοσιότητα, τοξικολογικές εξετάσεις, ιστολογικές εξετάσεις… Προσωπικά, έχω δεχτεί κλήσεις και από άλλους δικηγόρους που επισκέπτεται η οικογένεια. Γιατί αποφάσισε να εμπλέξει εμένα; Για το αυτονόητο… Έχουμε ενοχλήσει με την επιστημονική μας άποψη”.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρούλα Πισπιρίγκου: Η απάντηση του Γρηγόρη Λέων σε όσα αναφέρει το δελτίο Τύπου της οικογένειας της"

Θεσσαλονίκη: Χωρίς σίτιση δεκάδες φοιτητές του ΑΠΘ – Διαμαρτυρία στην Πρυτανεία (βίντεο)

Σε διαμαρτυρία έξω από την Πρυτανεία του ΑΠΘ προχώρησαν οι φοιτητές το μεσημέρι της Δευτέρας προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο κλείσιμο της κεντρικής λέσχης του πανεπιστημίου εν μέσω εξεταστικής περιόδου και να απαιτήσουν την άμεση επαναλειτουργία της.

Όπως καταγγέλλουν, από 1η Ιουλίου κόπηκε η δωρεάν σίτιση, χωρίς ενημέρωση και μετά από απόφαση της Πρυτανείας ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η εξεταστική περίοδος μέχρι και τις 22 Ιουλίου με αποτέλεσμα να μένουν χωρίς φαγητό δεκάδες φοιτητές που έχουν παραμείνει στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται πως οι φοιτητές εάν και επιχείρησαν να συναντηθούν με την Πρυτανεία του ΑΠΘ, δεν τους αποδέχθηκε, παρά μόνο τους ανέφερε να καταθέσουν τα αιτήματά τους.

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι το κλείσιμο της Λέσχης τόσο της κεντρικής όσο και των εστιών έγινε μέσα από μια «κρυφή» διαδικασία, όπου κανένας δεν είχε ενημερωθεί για την διακοπή της δωρεάν σίτισης από 1 Ιουλίου, παρά μόνο με μια αφισοκολλημένη ανακοίνωση. Ακόμα και οι εργαζόμενοι στη Λέσχη ενημερώθηκαν τελευταία στιγμή για το ότι η εργασία τους θα διακοπεί νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

«Αυτό δείχνει τον φόβο της πρυτανείας και της κυβέρνησης για τυχόν αντιδράσεις που θα προκύψουν, ειδικά την στιγμή που η φτώχεια και η ακρίβεια τσακίζουν χιλιάδες φοιτητές, και η δωρεάν σίτιση αποτελεί για πολλούς προϋπόθεση για να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Το δικαίωμα στη σίτιση, όπως και κάθε άλλο κεκτημένο δικαίωμα των φοιτητών, χτυπιέται όλο και περισσότερο. Στη Λέσχη του ΑΠΘ από τις αρχές τις χρονιάς οι ουρές ήταν ατέλειωτες, καθώς δεν λειτουργούσαν όλες οι διανομές, ενώ λίγους μήνες πριν προσπάθησαν να εφαρμόσουν την ένδειξη κάρτας σίτισης ή πάσο για να μπορούμε να σιτιζόμαστε. Αντίστοιχα και στη Λέσχη των Εστιών, η ένδειξη πάσο έχει πλέον καθιερωθεί, αποκλείοντας με αυτόν τον τρόπο φοιτητές που έχουν ξεπεράσει τα ν+2 χρόνια φοίτησης και εφαρμόζεται αντίτιμο για όσους «δεν δικαιούνται» να τρώνε δωρεάν», αναφέρουν.

Απαιτούν, μάλιστα, τη λειτουργία της λέσχης μέχρι το τέλος της εξεταστικής σε μια περίοδο που η ακρίβεια έχει χτυπήσει “κόκκινο”, τη λειτουργία της λέσχης των εστιών όλο τον χρόνο, δωρεάν σίτιση για όλους, επαρκές και ποιοτικό φαγητό, όχι στους ελέγχους πάσο και καρτών σίτισης, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους ενώ τονίζουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω προκειμένου να επαναλειτουργήσει η λέσχη.

thesstoday

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Χωρίς σίτιση δεκάδες φοιτητές του ΑΠΘ – Διαμαρτυρία στην Πρυτανεία (βίντεο) "

ΟΑΣΘ: Κινητοποιήσεις από αύριο έως 22 Ιουλίου εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι

Σειρά κινητοποιήσεων, με εξάωρες στάσεις εργασίας και 24ωρες απεργίες, εξαγγέλλουν για την περίοδο από αύριο έως τις 22 Ιουλίου οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), υποστηρίζοντας ότι «η αδιαφορία των αρμόδιων υπουργείων στην αντιμετώπιση των αιτημάτων μας, έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια της κοροϊδίας και του εμπαιγμού».

«Συνεχίζουμε οι εργαζόμενοι να παραμένουμε χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ), δίχως την επιστροφή των προβλεπόμενων και νομοθετημένων επιδομάτων μας που μας στερεί η διοίκηση του ΟΑΣΘ εδώ και μήνες, και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με την αβεβαιότητα και τον φόβο για αναδρομική περαιτέρω μείωση των μισθών μας» υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του Σωματείου τους.

Αναλυτικότερα, στάσεις εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 4 μετά το μεσημέρι εξαγγέλθηκαν για τις 5, 7, 11, 15 και 20 Ιουλίου. Στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί και στις 13 Ιουλίου, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας, ενώ 24ωρες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν στις 18 και 22 Ιουλίου.

«Για τη συνέχεια των κινητοποιήσεών μας θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΑΣΘ: Κινητοποιήσεις από αύριο έως 22 Ιουλίου εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι"

Τσαβούσογλου: Ο Μητσοτάκης εκλιπαρούσε το Κογκρέσο να μην μας δώσουν τα F-16

Νέα επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τσαβούσογλου με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό NTV «έδειξε» τον Έλληνα πρωθυπουργό σαν τον μοναδικό υπεύθυνο για την άρνηση του Κογκρέσου να παραχωρήσει στην Τουρκία νέα F-16 και να αναβαθμίσει τα υπάρχοντα, κάνοντας και υποτιμητικά σχόλια για την Ελλάδα. Απέφυγε, ωστόσο, να πει πως η χώρα του βρίσκεται εκτός του προγράμματος των F-35 και υπάρχει αντίδραση των ΗΠΑ για τα F-16, λόγω της προμήθειας S-400 από τη Ρωσία.

«Ο Μητσοτάκης ταπείνωσε τον ίδιο του τον εαυτό, εκλιπαρούσε στην ομιλία του στο Κογκρέσο να μην μας δώσουν τα μαχητικά, σε πνεύμα που δεν αρμόζει σε συμμαχική χώρα και έκανε μικρότητες. Υπάρχουν τέτοιες προσπάθειες, όμως δεν πιστεύω πως θα προκύψει πρόβλημα, πιστεύω πως το κλίμα είναι τώρα θετικό» είπε, μεταξύ άλλων ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

«Υπάρχουν διάφορα λόμπι, όπως των Αρμενίων, αλλά κυρίως αυτό της Ελλάδας, που λένε να μην μας δώσουν τα μαχητικά αυτά. Όμως, κυρίως, το ελληνικό λόμπι το κάνει αυτό» σχολίασε σε άλλο σημείο ο Τσαβούσογλου.

Σχετικά με τις επικρίσεις κατά του Ερντογάν από την αντιπολίτευση στην Τουρκία, επειδή κάθιεσε στο ίδιο τραπέζι, στη διάρκεια δείπνου στο ΝΑΤΟ, με τον Νίκο Αναστασιάδη, ο Τσαβούσογλου είπε: «Οι συναντήσεις μας σε ανεπίσημα δείπνα είναι ανθρώπινες και δεν σημαίνει πως τους αναγνωρίζουμε».

Αναφορικά με τις αιτήσεις Σουηδίας και Φινλανδίας για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, ο Τούρκος υπουργός ανέφερε πως «αν δεν εφαρμόσουν όσα υπογράψαμε στο σχετικό μνημόνιο, τότε δεν θα τους επιτρέψουμε την είσοδο στο ΝΑΤΟ».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τσαβούσογλου: Ο Μητσοτάκης εκλιπαρούσε το Κογκρέσο να μην μας δώσουν τα F-16"

Σέρρες: Γονείς κλείδωσαν τα 4 παιδιά τους στο αυτοκίνητο και πήγαν να φάνε σουβλάκια

Απίστευτη ιστορία στο κέντρο των Σερρών χθες (3/7) όταν ζευγάρι Βούλγαρων 56 και 46 χρόνων, που είχαν πάει για μπάνιο στις κοντινές παραλίες και επέστρεφαν στην πατρίδα τους, κλείδωσαν στο αυτοκίνητο τα τέσσερα παιδιά τους, που κοιμούνταν εκείνη την ώρα, ηλικίας από 2-8 ετών, για να πάνε να φάνε σουβλάκια.

Περαστικοί βλέποντας τα παιδιά μέσα στο αυτοκίνητο χτυπούσαν τα τζάμια αλλά τα παιδιά δεν αντιδρούσαν, με αποτέλεσμα να καλέσουν την Αστυνομία. Άνδρες έσπευσαν και έσπασαν το τζάμι από την πόρτα του συνοδηγού βγάζοντας σχεδόν ημιλιπόθυμα τα παιδιά, λόγω της ζέστης, φροντίζοντας για νερό και για πρώτες βοήθειες.

Όταν ήρθαν οι γονείς τους, οι οποίοι δεν είχαν οπτική επαφή από το κατάστημα που έτρωγαν με το σημείο που πάρκαραν το αυτοκίνητο τους, είπαν πως επειδή τα παιδιά κοιμούνταν πήγαν οι δυο τους να φάνε γρήγορα και θα γύριζαν για να συνεχίσουν το ταξίδι τους.Ασφαλείς πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών αναφέρουν πως τα παιδιά παρέμειναν με κλειστά παράθυρα στο αυτοκίνητο περίπου είκοσι λεπτά. Οι γονείς τους συνελήφθησαν για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και στις 4.30 τα ξημερώματα με προφορική εντολή Εισαγγελέα αφέθησαν ελεύθεροι και πήραν το δρόμο της επιστροφής για τη χώρα τους.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Σέρρες: Γονείς κλείδωσαν τα 4 παιδιά τους στο αυτοκίνητο και πήγαν να φάνε σουβλάκια"

Κίνα: 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι σε lockdown στο ανατολικό τμήμα της χώρας

Η αναζωπύρωση της πανδημίας του κορονοϊού σε κάποιες περιοχές της Κίνας οδηγεί σε νέα lockdown. Οι αρχές έθεσαν σήμερα 1,7 εκατομμύριο κατοίκους σε lockdown στην ανατολική επαρχία Ανουί, όπου σήμερα ανακοινώθηκαν περίπου 300 νέα κρούσματα covid-19.

Ο ασιατικός γίγαντας έχει υιοθετήσει μια αυστηρή πολιτική για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού. Στην Κίνα πραγματοποιούνται μεγάλες εκστρατείες τεστ, επιβάλλοντας στους κατοίκους υποχρεωτική καραντίνα και lockdown αμέσως μετά την εμφάνιση μερικών κρουσμάτων.

Δύο περιοχές της επαρχίας, η Σισιάν και η Λίνγμπι, ανακοίνωσαν την επιβολή lockdown το οποίο αφορά περισσότερο από 1,7 εκατομμύριο ανθρώπους, που δεν θα μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους παρά μόνο για να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ.

Η κινεζική κρατική τηλεόραση CCTV μετέδωσε εικόνες από τους άδειους δρόμους της Σισιάν το Σαββατοκύριακο, όπως και αυτές από κατοίκους που έκαναν ουρά για να υποβληθούν στο έκτο covid τεστ μέσα σε μερικές ημέρες.

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι σήμερα εντοπίστηκαν στην Ανουί 287 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας σε περισσότερα από χίλια το σύνολο των κρουσμάτων που έχει καταγραφεί στην επαρχία τις τελευταίες ημέρες.

Η γειτονική επαρχία Ζιανγκσού ανακοίνωσε σήμερα 56 νέες μολύνσεις σε τέσσερις πόλεις.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κίνα: 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι σε lockdown στο ανατολικό τμήμα της χώρας"

Φωτιά: Η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα - Δύσκολη κατάσταση σε Σχηματάρι και Ηλεία

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η χώρα με την Πυροσβεστική να αντιμετωπίζει πολλαπλά μέτωπα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική μαίνεται η φωτιά στο Σχηματάρι και στο Σερνικάκι Φωκίδας ενώ συνεχίζονται οι αναζωπυρώσεις στην Ηλεία από χθες το βράδυ.

Η φωτιά στον Κάλαμο είναι υπό έλεγχο ενώ νέο μέτωπο αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Ζάκυνθο.

Νωρίτερα ξέσπασε φωτιά και στο Ζεφύρι, η οποία ελέγχθηκε άμεσα.

Μαίνεται η φωτιά στο Σχηματάρι

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Δευτέρας στην πυροσβεστική καθώς εκδηλώθηκε μεγάλη φωτιά στο Σχηματάρι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί με 106 πυροσβέστες, 22 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα, 4 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα και οχήματα ΟΤΑ.

Πληροφορίες από το σώμα της Πυροσβεστικής αναφέρουν ότι η εικόνα είναι καλύτερη.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας, τόνισε στο Newsbomb.gr πως εκκενώνεται το Δήλεσι και συγκεκριμένα ο οικισμός Αγίου Γεωργίου.

Παράλληλα, στάλθηκε μήνυμα του 112 στους κατοίκους, ώστε να προστατευτούν από τις φλόγες, δίνοντάς τους οδηγίες.

Photo 2/9
Πηγή: Newsbomb.gr / Νίκος Χριστοφάκης
Photo 3/9
Πηγή: Newsbomb.gr / Νίκος Χριστοφάκης
Photo 4/9
Πηγή: Newsbomb.gr / Νίκος Χριστοφάκης
Photo 5/9
Πηγή: Newsbomb.gr / Νίκος Χριστοφάκης
Photo 6/9
Πηγή: Newsbomb.gr / Νίκος Χριστοφάκης
Photo 7/9
Πηγή: Newsbomb.gr / Νίκος Χριστοφάκης
Photo 8/9
Πηγή: Newsbomb.gr / Νίκος Χριστοφάκης
Photo 9/9
Πηγή: Newsbomb.gr / Νίκος Χριστοφάκης
 
Συγκλονίζουν οι κάτοικοι στο Newsbomb.gr: Παλεύουμε με τα λάστιχα στα χέρια

«Μόνος μου, το λάστιχο ακόμα τρέχει, η πυροσβεστική δεν φάνηκε. Κάηκε το αυτοκίνητό μου, η βάρκα μου», είπε ένας απεγνωσμένος κάτοικος στην κάμερα του Newsbomb.gr.

«Στα δυόμιση μέτρα καιγόταν το σπίτι μου. Βγήκαμε με τα λάστιχα. Την ώρα που έγινε αυτό το σκηνικό με πήρε η γυναίκα μου και μου είπε ''έλα γρήγορα σπίτι, καιγόμαστε''», ανέφερε ένας άλλος κάτοικος.

 
Συνεχίζει να καίει η φωτιά στο Σερνικάκι Φωκίδας

Φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 13:30 το μεσημέρι στο χωριό Σερνικάκι Φωκίδας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι δυνάμεις ενισχύθηκαν. Επιχειρούν συνολικά 57 πυροσβέστες, 4 πεζοπόρα, 14 οχήματα και 5 αεροσκάφη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι κάνοντας δύσκολα το έργο κατάσβεσης της πυροσβεστικής.

Έγινε προληπτική εκκένωση της Μονής Προφήτη Ηλία.

Δεν υπάρχει εικόνα για το αν απειλούνται οικισμοί ενώ η φωτιά δεν είναι ακόμα σε ύφεση.

Καίγεται από χθες η Ηλεία

Φωτιά ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην Ηλεία σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Χάβαρι.

Στην πυρκαγιά στην Αχαΐα, υπάρχει αναζωπύρωση στο ανατολικό μέτωπο της Βάλμης. Το μέτωπο άνοιξε και κατευθύνεται νότια. Θα δοθεί από το 112 προληπτική απομάκρυνση απ’ το χωριό Λάττα.

Αυτή την στιγμή επιχειρούν στην περιοχή 195 πυροσβέστες με 48 οχήματα και 8 πεζοπόρα τμήματα.

Μεγάλη αναζοπύρωση το μεσημέρι στη Βάλμη

Μεγάλη κινητοποίηση στην πυροσβεστική προκάλεσε αναζωπύρωση σε μια χαράδρα κοντά στη Βάλμη το χωριό το οποίο κινδύνευσε από τη φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην Αχαΐα και λόγω των ανέμων πέρασε στην Ηλεία.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ οι άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή στρέφουν τις φλόγες στο πευκοδάσος που δεν είχε καεί τη Δευτέρα.

Στην περιοχή ήδη κάνουν ρίψεις νερού αεροπλάνα Καναντέρ σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τις φλόγες. Παράλληλα συνδράμουν και επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής που είναι στην περιοχή από τη Δευτέρα.

Η πυρκαγιά μαινόταν όλο το βράδυ, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν ενώ με εντολή του 112, εκκενώθηκαν οι κοινότητες Βάλμη, Κότρωνα, Δαλαμπουρέικα και Καραγιαννέικα.

Υπό έλεγχο η φωτιά στον Κάλαμο

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας και στον Κάλαμο σε χαμηλή βλάστηση σε οικοπεδικό χώρο.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 20 πυροσβέστες και 8 οχήματα ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά είναι ελεγχόμενη.

Πυρκαγιά και στη Ζάκυνθο

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το μεσημέρι της Δευτέρας και συγκεκριμένα λίγο μετά τις 16:00 καθώς ξέσπασε φωτιά στην Ζάκυνθο και συγκεκριμένα στην περιοχή Καμπί.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο οποίος τόνισε ότι «η φωτιά καίει δασική έκταση ενώ κοντά στην πυρκαγιά δεν βρίσκονται σπίτια».

Αυτή τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν 8 οχήματα, 16 πυροσβέστες και εναέρια μέσα από Άραξο, Κεφαλονιά και Άκτιο.

Φωτιά στο Ζεφύρι

Φωτιά ξέσπασε σε οικοπεδικό χώρο στο Ζεφύρι. Κινητοποιήθηκαν άμεσα 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα και έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας πολύ υψηλός κίνδυνος Πυρκαγιάς - επιπέδου συναγερμού Νο4 - για Τρίτη 5 Ιουλίου υπάρχει στην Αττική, τα Κίθυρα, τη Βοιωτία, την Εύβοια, την Κορινθία, την Αργολίδα, τη Λακωνία, την Ηλεία, την Αχαΐα, τη Σάμο, την Ικαρία, τη Χίο, τα Ψαρά και τη Λέσβο.

Διαβάστε Περισσότερα » " Φωτιά: Η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα - Δύσκολη κατάσταση σε Σχηματάρι και Ηλεία"

Ρούλα Πισπιρίγκου: Σφοδρή επίθεση σε Γρηγόρη Λέων, παιδοψυχολόγο και ΜΜΕ

Την ώρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου ετοιμάζεται να καταθέσει για τις δολοφονίες της Μαλένας και της Ίριδας, οι στενοί συγγενείς της, υπογράφουν μαζί με εκείνη, ένα δελτίο τύπου 4 σελίδων. Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων βρίσκεται στο στόχαστρο, για την έκταση της υπόθεσης από την Πάτρα…

Η εβδομάδα που ξεκίνησε είναι μια από τις κρισιμότερες στο θρίλερ με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα, καθώς η Ρούλα Πισπιρίγκου θα δώσει κατάθεση για τις δολοφονίες της Μαλένας και της Ίριδας. Για δύο εγκλήματα, στα οποία η 33χρονη θεωρείται για την ώρα ύποπτη. Η μητέρα, η αδερφή της Δήμητρα αλλά και η ίδια, έδωσαν εντολή στον δικηγόρο που τους εκπροσωπεί, να στείλει στα ΜΜΕ ένα δελτίο τύπου 4 σελίδων, μέσα στο οποίο ξεχωρίζει η σφοδρή επίθεση στον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων.

Οι άνθρωποι που στηρίζουν την Ρούλα Πισπιρίγκου, τονίζουν αρχικά πως ο Κωνσταντίνος Ζάρδας δεν παραιτήθηκε, αλλά έφυγε από την υπεράσπιση της 33χρονης, επειδή έληξε ο χρόνος του διορισμού του. Αμέσως μετά εστιάζουν στον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων. Τον χαρακτηρίζουν ανεύθυνο με τις τοποθετήσεις του και υπεύθυνο για την τροπή που πήρε η υπόθεση. Από τα βέλη της κατηγορούμενης δεν γλιτώνει ούτε η παιδοψυχολόγος που συνάντησε την Ρούλα Πισπιρίγκου στις φυλακές, για τις ζωγραφιές της μικρής Τζωρτζίνας.

«Η συγκεκριμένη κυρία δεν δήλωσε ποτέ ότι θα προχωρούσε σε ψυχογράφημα της Ρούλας, η οποία άλλωστε δεν είχε δώσει ποτέ την συγκατάθεσή της για κάτι τέτοιο» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο δελτίο τύπου για την παιδοψυχολόγο.  Η Δήμητρα Πισπιρίγκου σχολιάζει τα δημοσιεύματα για την κατάθεση που έδωσε αναφορικά με τον θάνατο της Ίριδας την Άνοιξη του 2021 ενώ η Ρούλα Πισπιρίγκου, κλείνει την επιστολή με ένα προσωπικό της μήνυμα.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου

Σε σχέση με την πρόσφατη επικαιρότητα και την κάλυψη ζητημάτων που αφορούν την υπόθεση της Σωτηρίας (Ρούλας) Πισπιρίγκου και την κατηγορία που αυτή αντιμετωπίζει θα θέλαμε να καταστήσουμε γνωστά τα εξής:

1. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάκρισης για την αποδοθείσα κατηγορία ανθρωποκτονίας σε βάρος της αγαπημένης μας Τζωρτζίνας, ολοκληρώθηκε και η αποστολή του διορισθέντος αυτεπαγγέλτως συνηγόρου υπεράσπισης κ. Κωνσταντίνου Ζάρδα. Ο κ. Ζάρδας είχε διοριστεί αυτεπαγγέλτως από την κ. Ανακρίτρια, κατά το σύντομο χρονικό διάστημα της αναστάτωσης που είχε μεσολαβήσει μεταξύ της σύλληψης της Ρούλας Πισπιρίγκου και της ανάληψης των καθηκόντων υπεράσπισης από τον δικηγόρο μας κ. Όθωνα Παπαδόπουλο.

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου ο κ. Ζάρδας επισκέφτηκε την Ρούλα στην Φυλακή Κορυδαλλού δηλώνοντας το αγνό του ενδιαφέρον για την λήψη αντιγράφων της δικογραφίας η οποία σχηματίστηκε για τα άλλα δύο αγαπημένα μας παιδιά, την Μαλένα και την Ίριδα.

Στα πλαίσια του ανωτέρω επισκεπτηρίου του δηλώθηκε ότι μετά την λήξη του διορισμού του τον ευχαριστούμε θερμά για τις υπηρεσίες που παρείχε και του ευχόμαστε κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Ζάρδα για τις υπηρεσίες που παρείχε στο πλαίσιο του διορισμού του.

2. Διαψεύδουμε πλήρως την πληροφορία που μεταδόθηκε σε τηλεοπτικά μέσα ότι δήθεν έχουμε προτείνει στον Ιατροδικαστή κ. Λέων να αναλάβει ως τεχνικός μας σύμβουλος για την υπόθεση της Ρούλας. Ο συγκεκριμένος ιατροδικαστής συμμετέχει καθημερινά σε εκπομπές μιλώντας ανεύθυνα για μία υπόθεση της οποίας δεν έχει δεί ποτέ του κανένα έγγραφο και κερδίζει τηλεοπτική προβολή και δημοσιότητα πάνω από τους τάφους των τριών αγαπημένων μας παιδιών. Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η επιστημονική εγκυρότητα των απόψεών του είναι πολύ περιορισμένη. Για τον λόγο αυτό δεν θα υπήρχε ποτέ η πιθανότητα να τον επιλέξουμε ως τεχνικό μας σύμβουλο.

3. Σε σχέση με την πρόσφατη τεχνική έκθεση της παιδοψυχολόγου κ. Σαββόγλου, της οποίας το περιεχόμενο έχει διαρρεύσει στον Τύπο, η συγκεκριμένη έκθεση που, επίσημα τουλάχιστον, αφορούσε τις ζωγραφιές της αγαπημένης μας Τζωρτζίνας, περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα της Ρούλας, τα οποία η ίδια ποτέ δεν έδωσε την άδεια να δημοσιοποιηθούν. Η συγκεκριμένη κυρία δεν δήλωσε ποτέ ότι θα προχωρούσε σε ψυχογράφημα της Ρούλας, η οποία άλλωστε δεν είχε δώσει ποτέ την συγκατάθεσή της για κάτι τέτοιο. Συνεπώς, αφού το συγκεκριμένο ψυχογράφημα δεν ζητήθηκε ούτε από την Ανακρίτρια ούτε από την ίδια την Ρούλα, αυτό αποτελεί αυθαίρετη ενέργεια της συγκεκριμένης κυρίας. Η έκθεσή της διακρίνεται από εμπάθεια και φανατισμό, ενώ οι χαρακτηρισμοί που περιλαμβάνει αγγίζουν τα όρια της εξύβρισης.

Μάλλον η συγκεκριμένη κυρία ήθελε να εκφράσει τα συναισθήματα του πόνου και της θλίψης, αλλά και της οργής, που της προκλήθηκαν από την απώλεια των τριών μικρών παιδιών, με αυτό το μεγάλο «γιατί» που άλλαξε τις ζωές όλων μας, συναισθήματα που, πολύ πρίν από αυτήν, βιώνουμε και εμείς. Σε αυτήν την περίπτωση, όμως, η συγκεκριμένη πραγματογνωμοσύνη καταλήγει να αποτελεί στην πραγματικότητα ένα ψυχογράφημα της ίδιας της συντάκτριας.

Το χειρότερο ήταν ότι δεν μπορέσαμε να ακούσουμε μία έγκυρη, μία αμερόληπτα επιστημονική, μία αντικειμενική άποψη σχετικά με τα συμπεράσματα που θα μπορούσε να βγάλει κανείς από τις ζωγραφιές του αγαπημένου μας παιδιού.

4. Σε σχέση με την προβληθείσα από το ΜΜΕ είδηση ότι προχωρήσαμε στην απομάκρυνση των πραγμάτων από το διαμέρισμα που αποτελούσε την κατοικία της οικογένειας και ότι δήθεν πετάξαμε στα σκουπίδια τα παιχνίδια του αγαπημένου μας παιδιού, η συγκεκριμένη είδηση που υπερβαίνει τα όρια της αθλιότητας, είναι ένα μεγάλο ψέμα. Τα μόνα πράγματα που πετάξαμε ήταν κάποια παλιά παπούτσια και ρούχα του ζευγαριού. Αυτό το ξέρουν καλά οι ρεπόρτερς που είχαν μπεί μέσα στον κάδο των σκουπιδιών και έψαχναν για μία περίπου ώρα τις σακκούλες που είχαμε πετάξει.

Όλα τα προσωπικά αντικείμενα και παιχνίδια της Τζωρτζίνας συγκεντρώθηκαν από εμάς, με σκοπό να τα κρατήσουμε για πάντα, όπως για πάντα θα κρατήσουμε στην μνήμη μας το αγαπημένο μας παιδί, ακόμη και όταν κάποια στιγμή, τα φώτα της δημοσιότητας στραφούν αλλού και οι ανθρωποφάγες διαθέσεις τους θα βρούν άλλους αποδέκτες, όταν θα βρούν άλλους αθώους να δικάσουν.

5. Σε σχέση με τα αναγραφόμενα στοιχεία στην ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη της κ. Σαββόγλου που αφορούν τον πατέρα της Ρούλας κ. Ανδρέα Πισπιρίγκο, δεν συμπεριλήφθηκε ποτέ ότι αυτά αποτελούν φήμες για τον συγκεκριμένο άνθρωπο οι οποίες ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν, αλλά παρουσιάστηκαν αυθαίρετα ως πραγματικά γεγονότα, πράγμα που αποτελεί δυσφήμηση για την προσωπικότητά του.

Η συγκεκριμένη δυσφήμηση εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της γενικότερης διαπόμπευσης που δέχονται τους τελευταίους μήνες όλα τα μέλη της οικογένειάς μας.

6. Σε σχέση με τα δημοσιεύματα κυριακάτικης εφημερίδας ότι δήθεν η Δήμητρα Πισπιρίγκου έχει καταθέσει στις Αρχές ότι η μικρή Ίριδα όταν βρέθηκε νεκρή στην κούνια της είχε αίμα στο στόμα της, αυτό είναι τεράστιο ψέμα, δεν ισχύει, δεν ειπώθηκε ποτέ και δεν αποτελεί μέρος της κατάθεσής της. Επίσης ψέμα είναι και η δημοσίευση ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε δήθεν συλληφθεί στο παρελθόν για κατοχή ναρκωτικών. Για τα δύο αυτά ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα επιφυλασσόμαστε κάθε νομίμου δικαιώματός μας. Δυστυχώς η διασπορά ψευδών ειδήσεων σε σχέση με την υπόθεσή μας και εμάς τις ίδιες συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

7. Τέλος, ενώ έχουμε μπεί στον 6 ο μήνα ερευνών σχετικά με τον θάνατο των παιδιών της πρώτης από εμάς, η τηλεοπτική μου δίκη συνεχίζεται με το ίδιο μένος και την ίδια ένταση και καταδικάζομαι καθημερινά στα τηλεοπτικά κανάλια για μία πράξη που δεν έχω κάνει. Δεν θα σταματήσω να αγωνίζομαι για να αποδείξω την αθωότητά μου αλλά και να μάθω την αλήθεια για τον χαμό των αγαπημένων μου παιδιών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρούλα Πισπιρίγκου: Σφοδρή επίθεση σε Γρηγόρη Λέων, παιδοψυχολόγο και ΜΜΕ"

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Αποφυλακίζεται με όρους ο μεσίτης

Την αποφυλάκιση του μεσίτη που πρόσφατα καταδικάστηκε για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου αποφάσισε η Δικαιοσύνη.

Ο μεσίτης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 10 ετών για τις θανατηφόρες σωματικές βλάβες που κατηγορείται ότι προκάλεσε με τον κοσμηματοπώλη στον νεαρό.

Οι δικηγόροι του ανακοίνωσαν ότι λέγανε δεκτό αίτημα του και η εκτέλεση της πρωτόδικης ποινής του ανεστάλη μέχρι να δικαστεί στο Εφετείο.

Του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφανίσεως μια φορά το μήνα στο ΑΤ.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Αποφυλακίζεται με όρους ο μεσίτης"

Κυριάκος Μητσοτάκης για κάρτα εργασίας: Σημαντική κατάκτηση για τους εργαζομένους

Επίσκεψη πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε υποκατάστημα σούπερ μάρκετ και τράπεζας που από την 1η Ιουλίου εφαρμόζεται η ψηφιακή κάρτα εργασίας, ώστε να καταγράφεται με διαφάνεια και σε πραγματικό χρόνο η προσέλευση, η αποχώρηση και το ωράριο κάθε εργαζόμενου.

«Η ψηφιακή κάρτα εργασίας είναι μία σημαντική κατάκτηση για τους εργαζόμενους να μπορούμε να γνωρίζουμε, ως κράτος, πόσο χρόνο ακριβώς δουλεύουν έτσι ώστε να αποφεύγεται οποιαδήποτε καταστρατήγηση του χρόνου εργασίας», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση που είχε με υπαλλήλους του σούπερ μάρκετ, στο κέντρο της Αθήνας, σημειώνοντας πως πλέον υπάρχει αυτόματη διασύνδεση με το ΠΣ Εργάνη.

Στην πρώτη φάση εφαρμογής η ψηφιακή κάρτα εργασίας καλύπτει περίπου 121.000 εργαζόμενους, ενώ σχεδιάζεται η επέκτασή της σε όλους τους κλάδους της οικονομίας σε βάθος 12μήνου.

«Είναι βέβαιο, καθώς αυτό το πρόγραμμα και αυτό το εργαλείο θα επεκταθεί σε υπόλοιπους κλάδους της οικονομίας, ότι θα δώσει μία πολύ μεγάλη ασφάλεια στον εργαζόμενο να γνωρίζει ότι πραγματικά θα αμείβεται για τις ώρες τις οποίες έχει δουλέψει. Διότι, δυστυχώς, φαινόμενα καταστρατήγησης υπάρχουν ακόμα αρκετά. Και πια με αυτό το εργαλείο, οποιοσδήποτε επιθεωρητής εργασίας θα μπορεί να γνωρίζει αμέσως πόσο χρόνο πραγματικά έχει δουλέψει ο εργαζόμενος και αν πρέπει να βρίσκεται στην εργασία του τη στιγμή που τον ελέγχει», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η γενική γραμματέας εργασιακών σχέσεων Άννα Στρατινάκη επισήμανε πως το νέο σύστημα «βοηθάει ταυτοχρόνως στον υγιή ανταγωνισμό. Διότι αντίστοιχα οι εργοδότες οι οποίοι είναι συνεπείς βάλλονται από εργοδότες οι οποίοι υπερασπίζονται ουσιαστικά την παραβατικότητα. Και δεύτερον, θα βοηθήσει την επιθεώρηση εργασίας σε ένα στοχευμένο σύστημα ελέγχου. Θα μπορούμε δηλαδή να βλέπουμε, σε πραγματικό χρόνο, πού πρέπει να παρέμβουμε και γιατί. Άρα αυτό δίνει ένα πραγματικό σύστημα υπεράσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων και της υγιούς ανταγωνιστικότητας».

«Θα γνωρίζουν και οι εργοδότες ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να εκμεταλλευτούν εργαζόμενους, διότι πια ο έλεγχος θα είναι πολύ πιο εύκολος», σημείωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος είχε την ευκαιρία να δει στην πράξη πώς δηλώνεται, εύκολα και γρήγορα, η έναρξη και η λήξη της βάρδιας σε σούπερ μάρκετ μέσω των εφαρμογών MyErgani -που εγκαθίσταται στα κινητά των εργαζόμενων- και Ergani Cardscanner, που εγκαθίσταται σε συσκευή τού εργοδότη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους για την επίδραση της κάρτας στη διασφάλιση ισορροπίας ανάμεσα στην εργασία και την οικογενειακή ζωή, για τη δυνατότητα καλύτερου προγραμματισμού των δραστηριοτήτων τους και για άλλα ζητήματα της καθημερινότητας, όπως τις μετακινήσεις τους από και προς τη δουλειά τους.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε υποκατάστημα τράπεζας, όπου είχε την ευκαιρία να δει σε πραγματικό χρόνο τον εναλλακτικό τρόπο διασύνδεσης με τα συστήματα της ψηφιακής κάρτας εργασίας στο ΠΣ Εργάνη, καθώς η δήλωση της έναρξης του ωραρίου γίνεται με ένα κλικ από τον υπολογιστή κάθε εργαζόμενου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι χάρη στις πρόνοιες του νεότευκτου συστήματος καταγράφονται οι ώρες της εξ αποστάσεως απασχόλησης και προστατεύεται το δικαίωμα στην αποσύνδεση, ώστε να αποφεύγεται κάθε κατάχρηση.

«Είναι μία από τις κατακτήσεις της εργατικής νομοθεσίας. Έχει συζητηθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, λίγες το έχουν κάνει. Εμείς το έχουμε θεσμοθετήσει, ώστε να μπορεί να γνωρίζει ο εργαζόμενος ότι δεν θα καταχραστεί ο εργοδότης τον χρόνο του όταν αυτός δουλεύει από το σπίτι. Κάτι το οποίο συνέβαινε κατά κόρον για να είμαστε ειλικρινείς», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Δεν βγαίνει εκτός του ραντάρ της επιθεώρησης η τηλεργασία, αυτό είναι το σημαντικότερο, και δεύτερον δεν έχουμε και τη νόθα τηλεργασία, δηλαδή κάποιος να έχει φυσική εργασία και να εμφανίζεται τηλεργαζόμενος», ανέφερε από την πλευρά της κατά τη συζήτηση με εργαζόμενους και στελέχη της τράπεζας η γενική γραμματέας εργασιακών σχέσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε επίσης για τον τρόπο με τον οποίο δηλώνονται οι υπερωρίες, είτε για την κάλυψη προγραμματισμένης ανάγκης είτε εξαιτίας ενός απροόπτου γεγονότος, μέσω ψηφιακής διαδικασίας προαναγγελίας του ωραρίου και δήλωσης των αυξημένων ωρών, η οποία εγγυάται τα δικαιώματα των εργαζόμενων.

Τι είναι η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

Σημειώνεται ότι η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας εφαρμόζεται από την 1η Ιουλίου σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ ανά την Ελλάδα, καλύπτοντας σε πρώτη φάση 121.000 εργαζόμενους, ενώ σχεδιάζεται η επέκτασή της σε όλους τους κλάδους σε βάθος 12μήνου.

Η κάρτα περιλαμβάνεται στην εφαρμογή για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα myErgani app. Επίσης διατίθεται στις επιχειρήσεις η εφαρμογή CardScanner app, η οποία «διαβάζει» την Ψηφιακή Κάρτα του εργαζόμενου κατά την είσοδο και την αποχώρηση από την εργασία και διαβιβάζει σε πραγματικό χρόνο τις πληροφορίες στο ΠΣ Εργάνη.

Με το myΕrgani οι εργαζόμενοι έχουν άμεση και εύκολη πρόσβαση στα στοιχεία Προγραµµατισµένου Χρόνου Εργασίας, Αδειών, Υπερωριών και Κάρτας Εργασίας, από το κινητό, το tablet ή τον υπολογιστή τους. Για τους εργοδότες τα στοιχεία αυτά είναι άμεσα διαθέσιμα σε ψηφιακή µορφή ηµερολογίου (Ηµερολόγιο Πραγµατικής Απασχόλησης) µε δυνατότητες σύνθετης αναζήτησης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυριάκος Μητσοτάκης για κάρτα εργασίας: Σημαντική κατάκτηση για τους εργαζομένους"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news