facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Ερντογάν: Δεν είναι δυνατόν η Αίγυπτος να στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας

Προκλητικός εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος εξερχόμενος από τέμενος μετά την προσευχή της Παρασκευής τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν ο λαός της Αιγύπτου να στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας.

«Φίλοι μου η συνεργασία σε επίπεδο πληροφοριών, διπλωματίας και οικονομίας με την Αίγυπτο συνεχίζεται σε αυτό δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Για αυτό μετά από τα αποτελέσματα αυτών των συνομιλιών σε επίπεδο πληροφοριών, διπλωματίας και δίπλα σε αυτά των πολιτικών συνομιλιών, εμείς θα το πάμε πολύ πιο μπροστά διότι ο λαός της Αιγύπτου δεν γίνεται να είναι χώρια από το τουρκικό έθνος. Προφανώς ο αιγυπτιακός λαός δεν είναι δυνατόν να στέκεται δίπλα στην Ελλάδα» δήλωσε συγκεκριμένα, συνεχίζοντας μ’ αναφορές και στις σχέσεις της χώρας μας και με την Σαουδική Αραβία, όπου φαίνεται πως ενοχλείται για τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.

«Εμείς ποτέ δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως ο αιγυπτιακός λαός θα είναι όμοιος με τον ελληνικό λαό. Και φυσικά για αυτό επιθυμούμε να βρισκόμαστε στο σημείο που πρέπει Μάλιστα το πάω ακόμη παραπέρα, η κίνηση της Σαουδικής Αραβίας που τώρα κάνει κοινή άσκηση με την Ελλάδα, μας στενοχώρησε. Δεν θέλαμε να δούμε την Σαουδική Αραβία στην διαδικασία μιας τέτοιας απόφασης. Φυσικά και αυτό θα το συζητήσουμε ιδιαίτερα με τους αρμόδιους της Σαουδικής Αραβίας καθώς πιστεύουμε πως αυτό δεν έπρεπε να γίνει και δεν πρέπει να γίνεται» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Δεν είναι δυνατόν η Αίγυπτος να στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας"

Προκλητικός Ακσόι: Καλούμε την Ελλάδα να επιστρέψει τους γκιουλενιστές

Νέες προκλητικές δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι που κατηγορεί την Ελλάδα πως υποθάλπει την οργάνωση FETO, που είναι οι υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Στην εμπρηστική του δήλωσε ο Χαμί Ακσόι αναφέρει:  Το FETO είναι μια διεθνής τρομοκρατική οργάνωση υπεύθυνη για τους θανάτους 251 ανθρώπων και για τους τραυματισμούς περισσότερων από 2.000 ανθρώπων στη χώρα μας.

Επίσης αποτελεί μια τεράστια απειλή για όλες τις χώρες. Η Τουρκία περιμένει συνεργασία από όλες τις χώρες στη μάχη κατά αυτής της εγκληματικής οργάνωσης.

Παρατηρήθηκε ότι η Ελλάδα έχει γίνει ένας ασφαλής προορισμός για τα μέλη του FETO που μπορούν να κινηθούν ελεύθερα σε αυτή τη χώρα και να προχωρήσουν τη δράση τους. Μαζί με αυτό και το PKK και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις συνεχίζουν την δράση τους στην Ελλάδα.

Καλούμε την Ελλάδα να ανταποκριθεί στο αίτημά μας για την επιστροφή των μελών του FETO.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Προκλητικός Ακσόι: Καλούμε την Ελλάδα να επιστρέψει τους γκιουλενιστές"

Λάρισα: Νέες ρωγμές σε σπίτια από τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ σε Ελασσόνα και Τύρναβο

Νέες ζημιές και συγκεκριμένα ρωγμές σε σπίτια στα χωριά της Ελασσόνας και του Τυρνάβου που είχαν ήδη πληγεί από τον πρώτο σεισμό, άφησε πίσω του ο νέος σεισμός των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι.

Όπως εξήγησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι δήμαρχοι Ελασσόνας και Τυρνάβου, Νίκος Γάτσας και Γιάννης Κόκκουρας, μετά την νέα σεισμική δόνηση οι Δήμοι δέχτηκαν αρκετά τηλεφωνήματα από πολίτες που εντόπισαν σημαντικές ρωγμές στα σπίτια τους, χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν τραυματισμοί.

Σημειώνεται πως οι υπηρεσίες των δύο Δήμων συνεχίζουν να βρίσκονται στις περιοχές που σημειώθηκαν τα προβλήματα για να καταγράψουν τις ζημιές.

ΑΠΕ/ euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Λάρισα: Νέες ρωγμές σε σπίτια από τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ σε Ελασσόνα και Τύρναβο"

Αίγυπτος: Διαψεύδει ότι ετοιμάζονται συναντήσεις με την Άγκυρα

Το Κάϊρο διέψευσε σήμερα τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν περί προετοιμασίας κάποιων συναντήσεων με εκπροσώπους της Τουρκίας, που αποσκοπούν στην επανεκκίνηση των σχέσεων μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας.

Όπως δήλωσε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS υψηλόβαθμη διπλωματική πηγή του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου, δεν συζητούνται ούτε οι όποιες συναντήσεις ούτε η προετοιμασία τους.

«Καμία επαφή ή προετοιμασία συναντήσεων με την Τουρκία- άμεσες ή έμμεσες δεν πραγματοποιούνται» δήλωσε η υψηλόβαθμη διπλωματική πηγή, τονίζοντας ότι οι οποιεσδήποτε δηλώσεις της Τουρκίας πρέπει να επιβεβαιώνονται με πραγματικές ενέργειες. «Δεν είναι η πρώτη φορά που η Άγκυρα προβαίνει σε δηλώσεις για επανεκκίνηση των επαφών με το Κάϊρο. Όμως αυτές συνιστούν απλώς απόπειρες να βγει από την πολιτική απομόνωση στην περιοχή. Ο ιδεολογικός χαρακτήρας της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας, η οποία μιλάει για την κληρονομία των Οθωμανών στην Λιβύη, για το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» (οι διεκδικήσεις της Άγκυρας σε χωρικά ύδατα στο Αιγαίο, στην Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα) και το γεγονός ότι δεν κρύβουν τις φιλοδοξίες τους, προκαλεί ανησυχία», δήλωσε η υψηλόβαθμη διπλωματική πηγή στο Κάιρο.

Επίσης, όπως δήλωσε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS μια ακόμη πηγή του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου, «για το Κάιρο έχουν σημασία τα πραγματικά βήματα, και όχι απλώς τα λόγια εκ μέρους της Άγκυρας, και η Τουρκία πρέπει να αποδείξει τις καλές προθέσεις της και να σταματήσει να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Αιγύπτου και τότε ενδεχομένως, η στάση της Αιγύπτου να αλλάξει». «Στην παρούσα χρονική στιγμή δεν υπάρχει αναγκαιότητα να βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα», δήλωσε η εν λόγω πηγή.

Μεταξύ άλλων το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya επικαλούμενο δικές του πηγές μετέδωσε σήμερα Παρασκευή, ότι τις τελευταίες ώρες Άγκυρα και Κάϊρο είχαν τηλεφωνικές συνομιλίες, κατά την διάρκεια των οποίων οι δύο πλευρές συζήτησαν την επικείμενη συνάντηση στο Κάιρο με την συμμετοχή διπλωματών και εκπροσώπων των μυστικών υπηρεσιών. Παράλληλα, σύμφωνα με το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο, η Αίγυπτος έθεσε ως όρο για την επανεκκίνηση των συνομιλιών, να σταματήσει η Άγκυρα «την κλιμάκωση της κατάστασης στην Μεσόγειο».

Σήμερα Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε δηλώσεις για επανεκκίνηση των επαφών μεταξύ Άγκυρας και Καϊρου, σε διπλωματικό επίπεδο. «Οι σχέσεις διακόπηκαν, πριν πολλά χρόνια και για αυτό δεν είναι δυνατόν να αποκατασταθούν μέσα σε μια μέρα, σαν να μην έγινε τίποτα. Για αυτό είναι σημαντικό να γίνουν διαδοχικές συναντήσεις, να ορισθεί ένας οδικός χάρτης και να ενεργήσουμε ξεκινώντας από αυτό» δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu, προσθέτοντας : «Έχουμε επαφές με την Αίγυπτο, μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών και σε επίπεδο υπουργείων Εξωτερικών. Επίσης ξεκινήσαμε επαφές σε διπλωματικό επίπεδο».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αίγυπτος: Διαψεύδει ότι ετοιμάζονται συναντήσεις με την Άγκυρα"

Και στην Ελλάδα περιστατικό θρόμβωσης μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca – Τι είπε η Παπαευαγγέλου στην ενημέρωση

Η επιτροπή εμβολιασμών αποφάσισε να συνεχιστεί κανονικά ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της AstraZeneca στην Ελλάδα παρά τις όποιες αναφορές έγιναν διεθνώς και αφορούν θρομβοεμβολικά επεισόδια σε άτομα που εμβολιάστηκαν με αυτό.

Όπως είπε στην αποψινή ενημέρωση η καθηγήτρια Β. Παπαευαγγέλου, «η Εθνική Επιτροπή εμβολιασμών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει καμία τεκμηρίωση που να σχετίζει τα θρομβοεμβολικά αυτά επεισόδια με το εν λόγω εμβόλιο».

Η ίδια πρόσθεσε ότι από τις 170.000 δόσεις του εμβολίου που έχουν γίνει και στη χώρα μας, προέκυψε μόνο ένα θρομβοεμβολικό περιστατικό το οποίο από τα πρώτα στοιχεία δεν σχετίζεται με τον εμβολιασμό. Συμπληρωματικά τόνισε ότι το ζήτημα παρακολουθεί στενά η επιτροπή φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ. Μάλιστα όπως τόνισε από τα 5 εκατ. δόσεων του εμβολίου σε χώρες όπου έγιναν οι αναφορές, σημειώθηκαν μόνο 30 τέτοια επεισόδια.

 Όπως παρατήρησε τα επεισόδια αυτά είναι συχνά ανεξάρτητα από τον εμβολιασμό στην κοινότητα και ανέφερε το παράδειγμα του Ην. Βασιλείου που έχουν ήδη χορηγηθεί 11 εκατ. δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου και ο αριθμός των επεισοδίων θρομβώσεων δεν αυξήθηκε περισσότερο σε αυτούς που είχαν εμβολιαστεί απ’ ότι ισχύει στο γενικό πληθυσμό.

Αυξημένη η μεταδοτικότητα στη χώρα μας

Η κ. Παπαευαγγέλου έκανε λόγο για «αυξημένη μεταδοτικότητα του ιού στην χώρα μας λόγω των μεταλλάξεων» και παρατήρησε πως έχουμε σταθερά αυξανόμενη επιδημιολογική επιβάρυνση όσον αφορά τις μεγάλες πόλεις αλλά και τα μητροπολιτικά κέντρα.

Ο μέσος όρος κρουσμάτων ανά ημέρα έχει φτάσει στα 2.100, είπε, ενώ ο δείκτης θετικότητας ξεπέρασε το 4,5% και είναι η πρώτη φορά για το 2021 που ο δείκτης αυτός ξεπερνά το 4%.

Η κ. Παπαευαγγέλου είπε αυτή τη στιγμή υπάρχουν 20.000 ενεργά κρούσματα κυρίως στις ηλικίες 25 έως 55 ετών και η ανοδική τάση είναι εμφανής στην Αττική με 10.000 ενεργά κρούσματα. Μιλώντας ειδικά για τον Πειραιά, τόνισε πως το κέντρο της πόλης καταγράφει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με τον πληθυσμό του, από την αρχή της πανδημίας.

Όπως πρόσθεσε έχουμε καθημερινά πλέον 400 εισαγωγές ασθενών covid στα νοσοκομεία, στα οποία πλέον νοσηλεύονται 4.032 άτομα διεγνωσμένα στον ιο. Μόνο στην Αττική την τελευταία βδομάδα έγιναν 2.000 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία με αποτέλεσμα να πιέζεται ακόμη περισσότερο το εθνικό σύστημα υγείας. «Η πίεση αυτή θα συνεχιστεί και για τις επόμενες εβδομάδες» είπε, τονίζοντας πως οι διασωληνωμένοι ξεπέρασαν πλέον τους 500. «Η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ covid στην Αττική έχει φτάσει στο 92 % παρότι αυτές έχουν αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες» ανέφερε και επισήμανε πως ο δείκτης Rt βρίσκεται πλέον σταθερά πάνω από το 1 σε όλη τη χώρα, κάτι που δείχνει ότι υπάρχει αυξητική πορεία της νόσου.

12.000 κρούσματα αποτράπηκαν λόγω εμβολιασμού

Η διασπορά της μετάδοσης εξακολουθεί να γίνεται από την οικογένεια και την εργασία και όπως τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου, η επιτροπή εισηγήθηκε να συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Το καλό νέο της αποψινής ενημέρωσης είναι ότι έχουν μειωθεί τα κρούσματα και οι νοσηλείες στους άνω των 80 ετών.

Η κ. Παπαευαγγέλου κατέληξε λέγοντας ότι 400.000 συμπολίτες μας έχουν πλήρως εμβολιαστεί και ότι από αυτό και μόνο τον αριθμό φαίνεται ότι τουλάχιστον 12.000 κρούσματα έχουν ήδη αποτραπεί λόγω του εμβολιασμού όπως εκτιμάται.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Και στην Ελλάδα περιστατικό θρόμβωσης μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca – Τι είπε η Παπαευαγγέλου στην ενημέρωση"

Παγίδα θανάτου κολώνα φωτισμού στον Άγιο Παντελεήμονα – Πώς σώθηκε από θαύμα 12χρονη

Η Ισμήνη σώθηκε σαν από θαύμα. Οι δικοί της ευλογούν την τύχη τους που απέφυγαν τα χειρότερα και σφίγγεται η καρδιά τους από την κατάσταση που είναι το παιδί.

«Πέφτουν τα μαλάκια της», σημειώνει η Χριστίνα Εντσέβα, μητέρα της 12χρονης.

Όλα ξεκίνησαν στον πεζόδρομο της γειτονιάς. Μικρά παιδιά μαζεύονται κάθε μέρα στο συγκεκριμένο σημείο. Προχτές ωστόσο το κακό παραμόνευε.

Σε μια στιγμή απροσεξίας η μικρή γλίστρησε και το κακό δεν άργησε να γίνει. Η περιγραφή σοκάρει από μια μητέρα που το παιδί της ήταν δίπλα.

«Την χτύπησε ρεύμα. Κουνιόταν όλο το κοριτσάκι από το ρεύμα, κάνει να πάει λίγο πιο πέρα και είχε μπλοκάρει, τις μίλαγαν τα παιδιά αλλά δεν είχε καταλάβει τι της είχε συμβεί», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Τα παιδιά κοκαλώνουν. Η φίλη τους είναι σε κατάσταση σοκ. Μέσα στην ατυχία της η Ισμήνη είναι τυχερή αφού ένας μαθητής που είχε πάρει μαθήματα από το σχολείο της έβγαλε την γλώσσα που είχε γυρίσει.

«Κατάφερε και της κράτησε την γλώσσα και τη βοήθησε πάρα πολύ για να μην έρθει το μοιραίο», λέει ο Διονύσης Πολίτης, νονός 12χρονης,

Ο μικρός ήρωας της καθημερινότητας θα μιλήσει στο LIVE NEWS για τη σωτήρια επέμβασή του.

«Την τραβάω από την μπλούζα όπως την βλέπω και πέφτει κάτω, δεν ένιωθε τίποτα, μόνο λίγο που έκλαψε και μετά έκλεισε τα μάτια, πήγαν ανάποδα τα μάτια, και βλέπω ότι δεν μπορούσε να μιλήσει ούτε η γλώσσα είχες μπει μέσα, είχε γυρίσει ανάποδα, την παίρνω αγκαλιά και την κουνάω, ανοίγει λίγο τα μάτια της και μετά πάλι το ίδιο. Και της βγάζω την γλώσσα».

Η μεταφορά στο νοσοκομείο επιβεβλημένη. Ο χρόνος αμείλικτος.

«Τρελαίνομαι δεν ξέρω τι να κάνω. Η αστυνομία πήρε τηλέφωνο για να έρθει το ΕΚΑΒ να την πάρει. Δεν ήρθε. Πήρα και εγώ και μας είπαν να τη φέρουμε με αυτοκίνητο», λέει η μητέρα της.

Στη δικαιοσύνη η υπόθεση

Από τη μεριά της η οικογένεια έχει ήδη καταθέσει μήνυση. «Έχουμε ήδη καταθέσει μήνυση για λογαριασμό της μητέρας της Χριστίνας, που αφορά συγκεκριμένα έκθεση σε κίνδυνο από υπόχρεο και επικίνδυνη βαριά σωματική βλάβη», σημειώνει ο Αντώνης Τσακαρούδης, συνήγορος οικογένειας.

Ο δήμος Αθηναίων τονίζει πως το ατύχημα προήλθε από βραχυκύκλωμα που ήταν υπόγειο και δεν μπορούσε να γίνει αντιληπτό από τους τεχνικούς του δήμου που συντηρούν τις κολώνες της περιοχής.

Το κοριτσάκι είναι καλά στην υγεία του, όπως λέει η μητέρα του στο LIVE NEWS και αναμένεται να βγει από το νοσοκομείο σύντομα, ενώ όπως επισημαίνει ο συνήγορος της οικογένειας, μετά το περιστατικό το μόνο που έκανε ο δήμος ήταν να καλύψει το επίμαχο σημείο της κολώνας με μονωτική ταινία.

«Δεν έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα», καταλήγει.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Παγίδα θανάτου κολώνα φωτισμού στον Άγιο Παντελεήμονα – Πώς σώθηκε από θαύμα 12χρονη"

Τέλος από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας ο Νίκος Νικολάου μετά από καταγγελίες σε βάρος του

Στην ανάκληση άσκησης των καθηκόντων του αναπληρωτή καλλιτεχνικού διευθυντή του ΚΘΒΕ, Νίκου Νικολάου, προχώρησε το υπουργείο Πολιτισμού.

«Η δικαίωση οποιουδήποτε πιθανού θύματος, οποιουδήποτε τυχόν περιστατικού βίας ή κατάχρησης εξουσίας, καθώς και η διαλεύκανση οποιασδήποτε καταγγελίας από τη Δικαιοσύνη, είναι αδιαπραγμάτευτες σε ένα ευνομούμενο κράτος» αναφέρει το υπουργείο.

Η ανακοίνωση του υπουργείου

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης, σε συνέχεια της επιστολής που απέστειλε την Πέμπτη 11 Μαρτίου στον αναπληρωτή Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, ζητώντας του να παράσχει εντός της ημέρας, εγγράφως και δημοσίως απαντήσεις σχετικά με τα όσα αναφέρονταν για τον κ. Νικολάου σε δημοσίευμα της 10ης Μαρτίου, έλαβε την επιστολή που ακολουθεί.

Σε κάθε περίπτωση, η δικαίωση οποιουδήποτε πιθανού θύματος οποιουδήποτε τυχόν περιστατικού βίας ή κατάχρησης εξουσίας, καθώς και η διαλεύκανση οποιασδήποτε καταγγελίας από τη Δικαιοσύνη, είναι αδιαπραγμάτευτες σε ένα ευνομούμενο κράτος.

Προτεραιότητα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι η προστασία του κύρους του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του συνόλου των εποπτευομένων φορέων του. Στο πλαίσιο αυτό εξάλλου, το Υπουργείο προσέφυγε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, από την πρώτη στιγμή. Επιπλέον, αναγνωρίζει ότι μέχρι να απαντήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών επί του αιτήματος του, ή να προκύψει οποιοδήποτε άλλο στοιχείο, δεν μπορεί το ΚΘΒΕ να λειτουργεί στη σκιά δημοσιευμάτων κι αντεγκλήσεων.

Για τον λόγο αυτό, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αποφάσισε να προχωρήσει σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια, σε συνεργασία με τη Διοίκηση του φορέα, για την άμεση και μέχρι νεωτέρας αναστολή της άσκησης των καθηκόντων του αναπληρωτή Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Νικολάου, τουλάχιστον μέχρι να απαντήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών επί του αιτήματος του Υπουργείου ή να υπάρξουν σαφέστερα δεδομένα.

Η επιστολή του Νίκου Νικολάου

«Κύριε Υφυπουργέ,

Σε απάντηση του με αρ. 101311/11.3.2021 εγγράφου σας, σας αναφέρω τα εξής:

Προφανώς είδα κι εγώ το δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεστε και το οποίο αναπαράχθηκε πολλές φορές μετά. Αμέσως προχώρησα σε δημόσια δήλωση, πριν μου την ζητήσετε και την οποία ήδη γνωρίζετε. Απαντώ και σε σας τα εξής:

Αγνοώ τελείως σε τι αναφέρονται τα άθλια αυτά δημοσιεύματα. Καμιά καταγγελία δεν μου έχει γνωστοποιηθεί ποτέ και κανείς δεν μου ζήτησε ποτέ να δώσω εξηγήσεις για οποιοδήποτε περιστατικό, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει κανένα ψεγάδι στην πολυετή σταδιοδρομία μου και αυτό θα το βεβαιώσουν όλοι οι συνάδελφοι και οι συνεργάτες μου.

Άλλωστε, και στα ίδια τα – πανομοιότυπα – δημοσιεύματα τίποτα δεν αναφέρεται ώστε να μπορώ να βγάλω κάποιο συμπέρασμα. Μιλούν αορίστως για «σεξουαλική παρενόχληση» κάπου, κάποτε, σε κάποιαν και αφιερώνουν όλο το υπόλοιπο «ρεπορτάζ» τους σε πολιτικές μου δηλώσεις και στην ιδιότητά μου ως αναπληρωτή καλλιτεχνικού διευθυντή του ΚΘΒΕ. Όμως, δεν χρειάζομαι κανένα στοιχείο από τους συκοφάντες για να σας δηλώσω, όπως ήδη δήλωσα και δημοσίως, ότι δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο πρέπει να απολογηθώ.

Στα 46 χρόνια της πορείας μου στο θέατρο, ποτέ δεν έδωσα το παραμικρό δικαίωμα και ποτέ δεν επέδειξα οποιαδήποτε αντιδεοντολογική ή ανάρμοστη συμπεριφορά. Ποτέ δεν έχω προσβάλλει, ούτε με λόγια, ούτε με πράξεις, οποιονδήποτε από όσους βρέθηκαν δίπλα μου ως συνεργάτες σε όλη αυτή τη μακρά διαδρομή. Η καθαρότητα της διαδρομής μου και η εντιμότητά μου δε θα επιτρέψω να αμφισβητηθούν. Πέραν της όποιας καλλιτεχνικής αξίας των πεπραγμένων μου, το προσωπικό μου ήθος συνιστά την παρακαταθήκη που θέλω να αφήσω στο χώρο του θεάτρου και στην οικογένειά μου.

Πρώτος εγώ, που έχω περάσει όλη μου την ζωή στο σανίδι, επιθυμώ να μην υπάρχει καμιά αντιδεοντολογική συμπεριφορά στον χώρο του θεάτρου και να διαλευκανθεί κάθε τέτοια σοβαρή υπόθεση. Και αντιλαμβάνομαι και την πίεση που δέχεστε. Αλλά δεν είναι νοητό να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα σ’ ένα κράτος δικαίου. Δεν είναι δυνατόν ο οποιοσδήποτε τυχάρπαστος, κρυπτόμενος πίσω από ανώνυμες, δήθεν δημοσιογραφικές, πληροφορίες, να εξαπολύει αόριστες κατηγορίες, χυδαία υπονοούμενα, χωρίς το παραμικρό στοιχείο, χωρίς καμιά δυνατότητα άμυνας του συκοφαντούμενου και αντί να καλείται ο συκοφάντης να εξηγήσει, να τινάζονται στον αέρα οι ζωές και οι σταδιοδρομίες ανθρώπων και να ρίχνονται βορά στον αγριεμένο όχλο. Σ’ ένα κράτος δικαίου, ακόμη και η απαίτηση να δώσει εξηγήσεις κάποιος χωρίς να ξέρει για ποιο πράγμα να τις δώσει, θα ήταν παράνομη και προσβλητική. Αλλά δεν θα κάνω αυτήν την χάρη στους χυδαίους, δεν θα τους επιτρέψω να κραυγάζουν ότι αρνήθηκα ή ότι κρύβομαι πίσω από τον νόμο. Αντιθέτως, αυτοί θα υποχρεωθούν να εμφανιστούν μπροστά του.

Εξηγούμαι, λοιπόν, και ταυτόχρονα προειδοποιώ:

Όπως ήδη είπα στην δημόσια δήλωσή μου, δεν υπάρχει κανένα ψεγάδι, τίποτα για το οποίο πρέπει να ντρέπομαι, στα 46 χρόνια που υπηρετώ το θέατρο. Και όποιος αμφισβητήσει την εντιμότητα και το ήθος μου ή βλάψει με οποιονδήποτε τρόπο εμένα και την οικογένεια μου, θα συρθεί στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια και θα κληθεί να αποδείξει τις χυδαιότητές του και να αποκαταστήσει μέχρι κεραίας κάθε είδους ζημιά που θα υποστώ εξ αιτίας του. Έκαναν λάθος όσοι επέλεξαν εμένα για να παίξουν τα γελοία πολιτικά παιχνίδια τους ή για να εισπράξουν πενταροδεκάρες από τα κλικ τα πρόστυχα «μέσα ενημέρωσης» στα οποία ψωμίζονται.

Κύριε Υφυπουργέ,

Θεωρώ, όπως σας είπα, αδιανόητο αυτό που συμβαίνει. Αλλά βρίσκομαι σε μια ηλικία και έχω πίσω μου μια μακρά και πολλαπλά πετυχημένη σταδιοδρομία που μου δίνει την δυνατότητα να μην νοιάζομαι ούτε για τα αξιώματα, ούτε για τον μισθό. Και μου επιβάλει το καθήκον να νοιάζομαι για το θέατρο, τους νεότερους από μένα συναδέλφους μου και την τιμή μου. Γι’ αυτό, αν μου ζητηθεί, θα αποχωρήσω από την θέση για την οποία επιλέχθηκα αποκλειστικά με αξιοκρατικά κριτήρια, προκειμένου να μην επιτρέψω να πληγεί το ΚΘΒΕ και ο χώρος που όλη μου την ζωή υπηρετώ. Το έργο μου θα το ολοκληρώσω όταν, με το τέλος αυτής της υπόθεσης, που θα έρθει αναπόφευκτα και θα είναι οδυνηρό για τους συκοφάντες, θα επιστρέψω σ’ αυτήν.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Τέλος από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας ο Νίκος Νικολάου μετά από καταγγελίες σε βάρος του"

Lockdown: Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς – Κλείνουν τα σχολεία παντού (video)

«Απλώνεται» το «βαθύ κόκκινο» του σκληρού lockdown σε ακόμη τρεις Περιφέρειες και πέντε δήμους της χώρας. «Να συνεχιστεί ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της Astrazeneca» είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου, που μίλησε για 20.000 ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα. Δείτε βίντεο με τις ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα.

Ακόμη μια Παρασκευή με νέα μέτρα. Με νέες περιοχές στο… βαθύ κόκκινο του lockdown, με την χαλάρωση των περιορισμών να απομακρύνεται εκ νέου, με τον ΕΟΔΥ να έχει ήδη ανακοινώσει 2.405 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων τα 1.137 εντοπίστηκαν στην Αττική (σ.σ. δείτε εδώ αναλυτικά τον χάρτη της διασποράς).

Η κατάσταση με τον κορονοϊό δεν καλυτερεύει και η κυβέρνηση -μετά τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων- πήρε τις αποφάσεις της.

Αποφάσεις που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, με το λουκέτο στα σχολεία όλης της χώρας να έχει «κλειδώσει». Μαζί του ήταν η Βάνα Παπαευαγγέλου, ο Γκίκας Μαγιορκίνης και ο υφυπουργός Υγεία, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Τον λόγο πήρε αρχικά η Βάνα Παπαευαγγέλου και αναφέρθηκε στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας, λέγοντας πως το επιδημιολογικό φορτίο αυξάνεται σε πολλές μεγάλες πόλεις, πέραν της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Η πληρότητα των μονάδων εντατικής θεραπείας Covid στην Αττική υπολογίζεται στο 92%

Η ίδια τόνισε πως την τελευταία εβδομάδα ο δείκτης θετικότητας ξεπέρασε το 4% που θεωρείται το «πράσινο» όριο, ενώ μίλησε και για περιοχές στις οποίες έφτασε ακόμη και το 7%, συμπληρώνοντας πως τα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται σε 20.000.

«Τις τελευταίες δύο μέρες, οι εισαγωγές ξεπέρασαν τις 500», είπε ακόμα, ενώ τόνισε πως μόνο στην Αττική έγιναν την τελευταάι εβδομάδα πάνω από 2.000 εισαγωγές στα νοσοκομεία. Επιπλέον αναφέρθηκε ξανά στην ενδοοικογενειακή μετάδοση του κορονοϊού, αλλά και στους κινδύνους διασποράς στους χώρους εργασίας.

Τέλος, είπε αυτό… που περιμέναμε: Ότι οι ειδικοί ζήτησαν οριζόντιο λουκέτο στα σχολεία όλης της χώρας για δύο εβδομάδες. Τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση.

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ανακοίνωσε:

Για την Καθαρά Δευτέρα ισχύει ό, τι και σήμερα. Δηλαδή, δεν επιτρέπονται οι υπερ-τοπικές μετακινήσεις.

Οι μετακινήσεις με τα SMS 2 και 3 θα γίνονται εντός του δήμου διαμονής ή εντός 2 χιλιομέτρων από το σπίτι μας. Για το SMS 6 θα χρησιμοποιούμε… μόνο τα πόδια ή το ποδήλατο. Άρα και ο χαρτατετός θα «πετάξει» μόνο κοντά στο σπίτι μας και τηρώντας τους περιορισμούς που ήδη ισχύουν.

Κανονικά θα ισχύει και η απαγόρευση κυκλοφορίας όπως ισχύει και σήμερα.

Στο βαθύ κόκκινο παραμένουν

Οι περιφέρειες Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Θεσσαλονίκης, Άρτας και Θεσπρωτίας, Ηρακλείου, Σάμου, Λευκάδας, ο δήμος Καλυμνίων, ο δήμος Ρόδου, ο δήμος Χίου και ο δήμος Ανωγείων.

Από αύριο εντάσσονται επίσης στο «βαθύ κόκκινο», ως και 22 Μαρτίου

Οι περιφερειακές ενότητες Χαλκιδικής, Ευρυτανίας και Λέσβου, αλλά και οι δήμοι Ιωαννιτών και Μετσόβου, Κατερίνης, Χανίων και ο δήμος Σκιάθου. Οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας εντάσσονται στο «κόκκινο».

Τα σχολεία κλείνουν και τα μαθήματα θα γίνονται με τηλεκπαίδευση σε όλη τη χώρα.

Να σημειώσουμε πως οι ειδικοί άφησαν… παραθυράκι για άνοιγμα δραστηριοτήτων, όπως το λιανεμπόριο, ωστόσο παραμένει άγνωστο το πότε αυτό θα συμβεί. Πιο συγεκριμένα, το «λιανεμπόριο θα ανοίξει μόλις το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες», είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς και… μέχρι εκεί.

Τέλος, στις 16 Μαρτίου θα ανοίξουν τα υποθηκοφυλακεία, και θα λειτουργούν με ραντεβού.

Κορονοϊός: Δείτε τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά για τα νέα μέτρα όπως μεταδόθηκαν ζωντανά
 

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Lockdown: Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς – Κλείνουν τα σχολεία παντού (video)"

Κορωνοϊός: Στα 2.405 τα νέα κρούσματα - Τα 1.137 στην Αττική

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι  νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.405, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 217.018  (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 59  θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.881 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 49, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.986 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 521 (67.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 83.5% έχει  υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.472 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 464 (ημερήσια μεταβολή -7.39%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 417 ασθενείς.

Hλικιακή κατανομή: Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη)

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων  ανά Περιφερειακή Ενότητα

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 30
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 137
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 30
ΑΡΚΑΔΙΑΣ 18
ΑΡΤΑΣ 4
ΑΧΑΪΑΣ 87
ΒΟΙΩΤΙΑΣ 37
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 182
ΓΡΕΒΕΝΩΝ 4
ΔΡΑΜΑΣ 3
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 58
ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 174
ΕΒΡΟΥ 11
ΕΥΒΟΙΑΣ 40
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 6
ΖΑΚΥΝΘΟΥ 8
ΗΛΕΙΑΣ 23
ΗΜΑΘΙΑΣ 16
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 61
ΘΑΣΟΥ 1
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 6
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 235
ΘΗΡΑΣ 1
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 18
ΚΑΒΑΛΑΣ 23
ΚΑΛΥΜΝΟΥ 12
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 19
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 17
ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 278
ΚΕΡΚΥΡΑΣ 3
ΚΙΛΚΙΣ 15
ΚΟΖΑΝΗΣ 34
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 57
ΚΩ 4
ΛΑΚΩΝΙΑΣ 3
ΛΑΡΙΣΑΣ 78
ΛΑΣΙΘΙΟΥ 9
ΛΕΣΒΟΥ 8
ΛΕΥΚΑΔΑΣ 3
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 17
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 12
ΜΗΛΟΥ 1
ΜΥΚΟΝΟΥ 19
ΝΗΣΩΝ 18
ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 126
ΞΑΝΘΗΣ 2
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 164
ΠΕΛΛΑΣ 22
ΠΙΕΡΙΑΣ 26
ΠΡΕΒΕΖΑΣ 7
ΡΕΘΥΜΝΟΥ 10
ΡΟΔΟΠΗΣ 8
ΡΟΔΟΥ 3
ΣΑΜΟΥ 2
ΣΕΡΡΩΝ 20
ΣΠΟΡΑΔΩΝ 2
ΤΡΙΚΑΛΩΝ 11
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 20
ΦΛΩΡΙΝΑΣ 6
ΦΩΚΙΔΑΣ 3
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 15
ΧΙΟΥ 4
ΥΠΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ 98

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου στην τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ανέφερε ότι το επιδημιολογικό φορτίο συνεχίζεται να αυξάνεται παρά τα μέτρα κυρίως στα μητροπολιτικά κέντρα. Κάνουμε 45.000 τεστ ανά ημέρα  είπε και πρόσθεσε ότι ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται πλέον στο 4,5% και πρόσθεσε ότι τα ενεργά κρούσματα είναι 20.000. 

Ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε ότι αυξήθηκε η πίεση στο ΕΣΥ στη χώρα μας  καθώς αυξήθηκαν κατά 15% οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ την τελευταία εβδομάδα.

Υπάρχουν είπε ενδείξεις πιθανής σταθεροποίησης του Rt σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά όπως σημείωσε αυτές οι ενδείξεις είναι ακόμα εύθραυστες. «Θα έχουμε καλύτερη εικόνα την επόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη» ανέφερε και πρόσθεσε ότι το τρίτο κύμα έχει καλύτερες ενδείξεις σε ότι αφορά τη νοσηρότητα  σε σχέση με το β' κύμα της πανδημίας. 

Ο κ. Μαγιορκίνης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τήρηση των μέτρων προστασίας και στη μείωση των επαφών μας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην καθημερινότητά μας.


protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 2.405 τα νέα κρούσματα - Τα 1.137 στην Αττική"

Απάντηση Μενδώνη σε Τζόνσον: «Δεν σας ενημέρωσαν οι υπηρεσίες σας ότι τα Γλυπτά αποκτήθηκαν παρανόμως»

Απάντηση στην δήλωση που έκανε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον για τα Γλυπτά του Παρθενώνα δίνει με δήλωσή της η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη. 

Ο κ. Τζόνσον στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ισχυρίστηκε ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα αποκτήθηκαν με νόμιμο τρόπο από τον Λόρδο Έλγιν και πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να επιστραφούν στην Ελλάδα. 

«Από τη δήλωση του Πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας κ. Boris Johnson  αντιλαμβανόμεθα ότι δεν έχει ενημερωθεί από τις υπηρεσίες του, για τα νέα ιστορικά δεδομένα της Οθωμανοκρατίας, από τα οποία τεκμαίρεται ότι δεν υπήρξε νόμιμη κτήση από τον λόρδο Έλγιν των Γλυπτών του Παρθενώνα και συνεπώς ούτε από το Βρετανικό Μουσείο. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μπορεί να προσκομίσει τα απαραίτητα τεκμήρια προκειμένου να ενημερωθεί ο βρετανικός λαός ότι το Βρετανικό Μουσείο κατέχει τα Γλυπτά παρανόμως», δήλωσε η κα Μενδώνη.

Και κατέληξε: «Η Ελλάδα δεν αποδέχεται νόμιμη κατοχή, νομή και κυριότητα των Γλυπτών στο Βρετανικό Μουσείο. Ο Παρθενώνας, ως σύμβολο της ΟΥΝΕΣΚΟ και του Δυτικού Πολιτισμού  εκπέμπει πανανθρώπινες αξίες. Προς την κατεύθυνση αυτή οφείλουμε να εργαστούμε όλοι».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Απάντηση Μενδώνη σε Τζόνσον: «Δεν σας ενημέρωσαν οι υπηρεσίες σας ότι τα Γλυπτά αποκτήθηκαν παρανόμως»"

H ιταλική Βουλή επικύρωσε παμψηφεί τη συμφωνία Ιταλίας-Ελλάδας για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών

Με 273 ψήφους υπέρ και καμία αρνητική, η ιταλική Βουλή ενέκρινε σε πρώτη ανάγνωση το νομοσχέδιο για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών, στα πλαίσια της συμφωνίας Ελλάδας και Ιταλίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 9 Ιουνίου 2020, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Agenzia Nova.

«Ο θεμελιώδης κανόνας της συμφωνίας είναι το άρθρο 1, το οποίο ορίζει τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας, όχι μόνο αναφέροντας τη γραμμή οριοθέτησης που σχεδιάστηκε για την υφαλοκρηπίδα από την προαναφερθείσα συμφωνία του 1977, αλλά και τον καθορισμό των συντεταγμένων σύμφωνα με τη μέθοδο Wgs-84, που είναι αυτή που χρησιμοποιείται σήμερα στη χαρτογραφία», αναφέρει η κοινοβουλευτική πράξη, σύμφωνα με το κείμενο του ιταλικού πρακτορείου.

Άλλες σχετικές διατάξεις είναι «εκείνες που αφορούν προηγούμενες πληροφορίες σε περίπτωση διακήρυξης λειτουργικής περιοχής δικαιοδοσίας από ένα από τα μέρη (άρθρο 2), καθώς και εκείνη που αποκλείει οποιαδήποτε προκατάληψη, ως απόρροια της συμφωνίας, σχετικά με τις αλιευτικές δραστηριότητες ασκείται νόμιμα σύμφωνα με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σχετικά με τα δικαιώματα, τις ελευθερίες και τα καθήκοντα τρίτων κρατών στην αποκλειστική οικονομική ζώνη σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 58 της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της θάλασσας, UNCLOS (άρθρο 3)», καταλήγει το Agenzia Nova.
 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " H ιταλική Βουλή επικύρωσε παμψηφεί τη συμφωνία Ιταλίας-Ελλάδας για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών"

Η Βουλγαρία αναστέλλει τη διάθεση του εμβολίου της AstraZeneca

Την αναστολή των εμβολιασμών με το εμβόλιο κατά της COVID-19 των AstraZeneca/Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

"Δίδω εντολή για αναστολή των εμβολιασμών με το AstraZeneca έως ότου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) διαλύσει κάθε αμφιβολία όσον αφορά την ασφάλειά του", αναφέρει ο Μπορίσοφ σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, ζητώντας "γραπτή" δήλωση από την ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή.

Η Βουλγαρία ακολουθεί τη Δανία, τη Νορβηγία και την Ισλανδία, οι οποίες ανέστειλαν προσωρινά τη διάθεση του εμβολίου αυτού εν μέσω αναφορών για εμφάνιση θρόμβων αίματος σε κάποιους που είχαν εμβολιαστεί με αυτό.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων υποστήριξε χθες, Πέμπτη, τη χρήση του εμβολίου αυτού, σημειώνοντας ότι τα οφέλη του ξεπερνούν τους κινδύνους και ότι μπορεί να συνεχιστεί η χορήγησή του.

Η AstraZeneca ανακοίνωσε επίσης χθες ότι δεν είχε βρει κανένα στοιχείο για αυξημένο κίνδυνο πνευμονικής εμβολής ή εμφάνισης θρόμβων στο αίμα στα δεδομένα ασφαλείας σε περισσότερα από 10 εκατομμύρια αρχεία, ακόμη και κατά την εξέταση υποομάδων με βάση την ηλικία, το φύλο, την παρτίδα του εμβολίου ή τη χώρα χρήσης.

Σήμερα η Γερμανία ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει την χορήγηση του εμβολίου των AstraZeneca/Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η Γαλλία ότι το εμβόλιο αυτό έχει δείξει μεγάλη αποτελεσματικότητα.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Βουλγαρία αναστέλλει τη διάθεση του εμβολίου της AstraZeneca"

Στο gov.gr ηλεκτρονικά η δήλωση απώλειας αστυνομικής ταυτότητας

Δημοσιεύθηκε η νέα απόφαση 247/8-3-2021 με την οποία ορίζεται ότι η δήλωση απώλειας του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας μπορεί να υποβληθεί μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-EΨΠ).

Αναλυτικά η απόφαση ορίζει:

Διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης απώλειας του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-EΨΠ) – (άρθρο 1)

1. Η δήλωση απώλειας του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας δύναται να υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov. gr-EΨΠ), εφεξής ΕΨΠ, και επέχει τη θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986.

2. Για την υποβολή της δήλωσής απαιτείται η προηγούμενη αυθεντικοποίηση του φυσικού προσώπου/ χρήστη σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 24 του ν. 4727/2020.

3. Μετά την υποβολή της στην ΕΨΠ, η δήλωση αποστέλλεται στη θυρίδα της Ελληνικής Αστυνομίας και ακολουθούνται όσα ορίζονται στις αποφάσεις 29810 ΕΞ 2020/23.10.2020 και 5620 ΕΞ 26-02-2021.

Απάντηση στον ενδιαφερόμενο – (άρθρο 2)

Η δήλωση που υποβάλλεται μέσω της ΕΨΠ επέχει θέση αποδεικτικού κατάθεσης της δήλωσης στην ψηφιακή θυρίδα της ΕΛ.ΑΣ., φέρει μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό επαλήθευσης και προηγμένη ή εγκεκριμένη ηλεκτρονική σφραγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και γίνεται υποχρεωτικά αποδεκτή από όλους τους φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και από φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες:
α) Ως ηλεκτρονικό έγγραφο διακινούμενο με χρήση Τεχνολογιών  Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), χωρίς να απαιτείται ηλεκτρονική υπογραφή ή άλλη ηλεκτρονική σφραγίδα και με ισχύ πρωτότυπου εγγράφου. β) Ως έντυπο έγγραφο, εφόσον εκτυπωθεί από τη διαδικτυακή εφαρμογή της ΕΨΠ, χωρίς περαιτέρω διατυπώσεις ή διαδικασία επικύρωσης και με ισχύ αντιγράφου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 3 του άρθρου 24 του ν. 4727/2020.

Τεχνικά Οργανωτικά Μέτρα – (άρθρο 3)

1. Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει την υποχρέωση λήψης και διαρκούς τήρησης των κατάλληλων και αναγκαίων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων ασφάλειας των λαμβανόμενων πληροφοριών, της διασφάλισης της ιχνηλασιμότητας και της προστασίας των διακινούμενων δεδομένων από κάθε παραβίαση, καθώς και από σκόπιμη ή τυχαία απειλή.

2. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει την υποχρέωση να εκδώσει οδηγίες για την ασφαλή διαχείριση και χρήση των θυρίδων από το προσωπικό της.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο gov.gr ηλεκτρονικά η δήλωση απώλειας αστυνομικής ταυτότητας"

Υπόθεση Μελίνας: Έφεση κατά της αθώωσης της αναισθησιολόγου

Έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης της αναισθησιολόγου στην υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη άσκησε σήμερα ο εισαγγελέας Ηρακλείου (και εισαγγελέας της έδρας που εκδίκασε την υπόθεση), κάτι που ουσιαστικά αναμενόταν από την ημέρα της απόφασης.
Ήταν γνωστό άλλωστε από τις αρχές της εβδομάδας ότι η πλευρά της Πολιτικής Αγωγής είχε καταθέσει αίτηση στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, για την άσκηση εφέσεως.

Ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή της αναισθησιολόγου και επέμεινε στην ενοχή της ακόμα και όταν κατέθεσαν ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου οι τρεις πραγματογνώμονες που είχε διορίσει το δικαστήριο επί συγκεκριμένων ζητημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η αθώωση της αναισθησιολόγου ήταν ομόφωνη με τον πρόεδρο του δικαστηρίου να αναλύει διεξοδικά το σκεπτικό της απόφασης πριν εκφωνήσει την ετυμηγορία. Μία απόφαση που πίκρανε και απογοήτευσε τους γονείς και τους συγγενείς της άτυχης Μελίνας καθώς επί πέντε και πλέον χρόνια ζητούσαν απαντήσεις αλλά και δικαίωση.

Για "δίκαιη" αντίδραση κάνει λόγο η πλευρά της οικογένειας Παρασκάκη

"Αναμενόμενη και δίκαιη η άμεση αντίδραση του Εισαγγελέα της Έδρας να ασκήσει έφεση σε μια "εύθραυστη" και συνάμα πολλαπλώς αποδεικτικά "προβληματική" απόφαση πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου. Τον λόγο πλέον έχουν οι Δικαστές του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης" δήλωσαν οι δικηγόροι της οικογένειας Παρασκάκη, Γιώργος Κοκοσάλης και Αντώνης Δαμανάκης.

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπόθεση Μελίνας: Έφεση κατά της αθώωσης της αναισθησιολόγου"

Αναπάντητο τι απέγιναν τα εμβόλια στο ψυγείο που βγήκε εκτός λειτουργίας στην Ναύπακτο

Δώδεκα ημέρες μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το ψυγείο που βγήκε εκτός λειτουργίας στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, καμία απάντηση δεν έχει δοθεί ακόμα για το πόσα ήταν τα εμβόλια που είχε μέσα το ψυγείο και αν αυτά τελικά διασώθηκαν ή όχι. 

Το περιστατικό διαδραματίστηκε στις 28 Φεβρουαρίου, ξημερώματα Σαββάτου προς Κυριακή, όταν και σημειώθηκε διακοπή ρεύματος στο Kέντρο Υγείας Ναυπάκτου, με αποτέλεσμα να βγει εκτός λειτουργίας το ψυγείο στο οποίο φυλάσσονταν, άγνωστος ακόμα αριθμός δόσεων εμβολίων της Astrazeneca.

Τότε, μιλώντας στο newsit.gr ο Γιάννης Καρβέλης, διοικητής της 6ης ΥΠΕ, έλεγε πως είχε ήδη ξεκίνησει διερεύνηση για το περιστατικό, και πως ο ίδιος περίμενε μια απάντηση από την εταιρεία για το αν τα εμβόλια μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ή όχι. Για το τι συνέβη και πόσα ήταν τελικά τα εμβόλια, μας είχε πει ότι η 6η ΥΠΕ θα προχωρούσε σε ανακοίνωση, αλλά αυτή δεν ήρθε ποτέ.

Το newsit.gr επικοινώνησε εκ νέου με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, ο οποίος μας είπε πως ακόμα δεν έχει δοθεί απάντηση από την εταιρεία για το αν τα εμβόλια είναι κατάλληλα ή όχι προς χρήση. Όσον αφορά στην κομβική ερώτηση του πόσα ήταν τελικά αυτά, ο κος Καρβέλης μας ζήτησε μια επικοινωνία εκ νέου. Για την ώρα συνεχίζουμε να μην έχουμε λάβει μια απάντηση για τον αριθμό τους. Σημειώνεται ότι οι εμβολιασμοί, με εμβόλια της Astrazeneca έχουν ξεκινήσει στο εν λόγω κέντρο από τις 15 Φεβρουαρίου.

Στο σκοτάδι και οι εργαζόμενοι

Όταν αποκαλύφθηκε το περιστατικό, ο Άρης Παπανδρέου, τραυματιοφορέας και πρόεδρος εργαζομένων μας είχε εξιστορήσει τα γεγονότα. «Ήταν τα ξημερώματα Σαββάτου προς Κυριακή όταν κόπηκε το ρεύμα σε όλο το Κέντρο Υγείας, το οποίο εφημέρευε. Εκείνη την ώρα εκεί βρισκόμασταν μια νοσηλεύτρια, δύο γιατροί και εγώ. Ειδοποιήσαμε τηλεφωνικά τη διευθύντρια και τον ηλεκτρολόγο του κέντρου. Εκείνη με τη σειρά της ειδοποίησε τη ΔΕΗ και σε 15 λεπτά ήταν όλοι εδώ. Η βλάβη πήρε περίπου μιάμιση ώρα για να αποκατασταθεί. To συγκεκριμένο γραφείο με το ψυγείο ήταν κλειδωμένο, δεν έχουμε εικόνα πότε επανήλθε και τι ενέργειες έγιναν για τα εμβόλια που φυλάσσονταν εντός του.  Το απόγευμα της Κυριακής όταν και ξαναβρέθηκα στο κέντρο, το ψυγείο ήταν έξω στο διάδρομο και εκτός λειτουργίας». Ο πρόεδρος των εργαζομένων σημείωνε μάλιστα τότε, πως το συγκεκριμένο ψυγείο δεν διέθετε συναγερμό ασφαλείας και πως μόνος υπεύθυνος για τη λειτουργία του ήταν η διευθύντρια, την ώρα που στο συγκεκτιμένο κέντρο βρισκόταν άλλο ένα ψυγείο που διαθέτει συναγερμό και είναι υπό την εποπτεία του ΕΟΠΥ (επίσης στεγάζεται στο κέντρo υγείας).  Όπως πάντως λέει ο ίδιος, μετά τη βλάβη, το Κέντρο υγείας παρέλαβε δύο νέα ψυγεία.

Επικοινωνήσαμε εκ νέου και με την Βασιλική Μουσγά, την διευθύντρια του κέντρου υγείας, η οποία, μας παρέπεμψε για τις απαντήσεις στον κο Καρβέλη. 

Είναι η δεύτερη φορά που η κα Μουσγά δεν δίνει μια απάντηση για την τύχη των εμβολίων. Την πρώτη φορά είχε αρκεστεί να μας απαντήσει το εξής: «το όλο θέμα είναι υπό διερεύνηση. Aυτή τη στιγμή εργαζόμαστε προς τον επαναπρογραμματισμό των εμβολιασμών».

Ερώτηση βουλευτή του ΚΙΝΑΛ με αιχμές και για τη θέση της διευθύντριας

Το όλο θέμα φαίνεται πως έχει και άλλες προεκτάσεις. Πριν από δύο ημέρες, ο Ανδρέας Πουλάς, βουλευτής και τομεάρχης υγείας του κόμματος, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, προς τον υπουργό Υγείας, για το περιστατικό. Ανάμεσα στα άλλα αναφέρει: «Ενώ η χώρα μας λαμβάνει εμβόλια ‘με το σταγονόμετρο’ και δεν υπάρχουν περιθώρια για καμία απώλεια εμβολίων, την Κυριακή 28/2 έγινε γνωστό ότι σημειώθηκε διακοπή ρεύματος στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου και συγκεκριμένα στο ψυγείο όπου συντηρούνταν τα εμβόλια. Η ΔΕΗ αποκατέστησε τη βλάβη, ωστόσο είναι άγνωστο ποιες ήταν οι επιπτώσεις στα εμβόλια καθώς και για πόσο χρόνο εντέλει τα εμβόλια βρέθηκαν εκτός ψυγείου.

Προκαλεί εντύπωση μάλιστα, ότι όλο αυτό το πρόβλημα δημιουργήθηκε από μια απλή διακοπή ρεύματος, κάτι που φυσικά θα έπρεπε να έχει προβλεφθεί από το Υπουργείο Υγείας.  

Κατόπιν αυτών ερωτάσθε κ. Υπουργέ :

Έχει θέσει το Υπουργείο προδιαγραφές ασφαλείας για την συντήρηση των εμβολίων; 
Είχαν τηρηθεί οι προβλεπόμενες συνθήκες για την ορθή συντήρηση των εμβολίων στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου; Γιατί δεν απετράπη ο κίνδυνος της καταστροφής των εμβολίων από μία τυχαία διακοπή ρεύματος;
Πόσα εμβόλια καταστράφηκαν εξαιτίας της διακοπής ρεύματος στο Κέντρο Υγείας;
Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο για να αποτρέψει στο μέλλον παρόμοια περιστατικά;
Έχουν αναζητηθεί ευθύνες για το περιστατικό της καταστροφής των εμβολίων; 
Τι απαντάτε στις καταγγελίες των Εργαζομένων του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου για την τοποθέτηση στη θέση του υπεύθυνου Συντονισμού της Επιστημονικής Λειτουργίας του Κέντρου Υγείας ιατρού ειδικότητας Μαιευτικής – Γυναικολογίας και τούτο μάλιστα ενόσω στο Κέντρο Υγείας υπηρετούν Διευθυντές ειδικότητας Γενικής Ιατρικής και παθολογίας όπως απαιτεί ο  νόμος για τη θέση αυτή; »
Πιο συγκεκριμένα, για αυτό το τελευταίο 6Ο ερώτημα, ο κος Πουλάς μας είπε: «σύμφωνα με τον νόμο 4368 του 2016, τη θέση του συντονιστή της επιστημονικής λειτουργίας του κέντρου Υγειας την αναλαμβανει γιατρός με ειδικοτητα γενικής ιατρικής ή παθολογίας που κατέχει οργανική θέση διευθυντή ΕΣΥ και υπηρετεί στο κέντρο υγείας. Προκύπτει λοιπόν ζητημα που απαιτεί διευκρίνιση. Γιατί ενω υπάρχει γιατρός γενικής ιατρικής, διευθυντής ΕΣΥ στο συγκεκριμένο κέντρο υγείας επιλέχθηκε γιατρός με άλλη ειδικότητα;»

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναπάντητο τι απέγιναν τα εμβόλια στο ψυγείο που βγήκε εκτός λειτουργίας στην Ναύπακτο"

Lockdown: Στο «βαθύ κόκκινο» 9 ακόμα περιοχές – Τι εισηγείται η Επιτροπή

Σε αυστηρό lockdown προσανατολίζονται οι λοιμωξιολόγοι  για τέσσερις περιφέρειες και πέντε δήμοι, ενώ οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση των μελών της επιτροπής είναι από το πρωί του Σαββάτου να μπουν στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου του υγειονομικού χάρτη η περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας, η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς, η περιφερειακή ενότητα Λέσβου και η περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.

Επίσης οι δήμοι: Κατερίνης, Ιωαννίνων, Σκιάθου, Χανίων και Μετσόβου.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Lockdown: Στο «βαθύ κόκκινο» 9 ακόμα περιοχές – Τι εισηγείται η Επιτροπή"

Εμβόλιο AstraZeneca: Και η Βουλγαρία στη λίστα των χωρών που αναστέλλουν τη χορήγησή του

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ ανακοίνωσε την Παρασκευή (12/3) την αναστολή των εμβολιασμών με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού των AstraZeneca/Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Ο ΕΜΑ υποστήριξε την Πέμπτη (11/3) ότι τα οφέλη του ξεπερνούν τους κινδύνους και ότι μπορεί να συνεχιστεί η χορήγησή του.

«Δίδω εντολή για αναστολή των εμβολιασμών με το AstraZeneca έως ότου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) διαλύσει κάθε αμφιβολία όσον αφορά την ασφάλειά του», αναφέρει ο Μπόικο Μπορίσοφ σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, ζητώντας “γραπτή” δήλωση από την ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή.

Η Βουλγαρία ακολουθεί τη Δανία, τη Νορβηγία και την Ισλανδία, οι οποίες ανέστειλαν προσωρινά τη διάθεση του εμβολίου αυτού εν μέσω αναφορών για εμφάνιση θρόμβων αίματος σε κάποιους που είχαν εμβολιαστεί με αυτό.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων υποστήριξε την Πέμπτη (11/3) τη χρήση του εμβολίου αυτού, σημειώνοντας ότι τα οφέλη του ξεπερνούν τους κινδύνους και ότι μπορεί να συνεχιστεί η χορήγησή του.

Η AstraZeneca ανακοίνωσε επίσης χθες ότι δεν είχε βρει κανένα στοιχείο για αυξημένο κίνδυνο πνευμονικής εμβολής ή εμφάνισης θρόμβων στο αίμα στα δεδομένα ασφαλείας σε περισσότερα από 10 εκατομμύρια αρχεία, ακόμη και κατά την εξέταση υποομάδων με βάση την ηλικία, το φύλο, την παρτίδα του εμβολίου ή τη χώρα χρήσης.

Σήμερα η Γερμανία ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει την χορήγηση του εμβολίου των AstraZeneca/Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η Γαλλία ότι το εμβόλιο αυτό έχει δείξει μεγάλη αποτελεσματικότητα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εμβόλιο AstraZeneca: Και η Βουλγαρία στη λίστα των χωρών που αναστέλλουν τη χορήγησή του"

Προκλητικός Μπόρις Τζόνσον: Δεν επιστρέφουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μίλησε για την πιθανότητα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Ο 56χρονος πρωθυπουργός δηλώνει ότι ευελπιστεί ότι δεν θα αργήσει η στιγμή που οι βρετανοί τουρίστες θα επισκεφθούν και πάλι την Ελλάδα, ωστόσο δεν αφήνει κανένα περιθώριο για τον επαναπατρισμό των Μαρμάρων, τον οποίο του έχει ζητήσει προσωπικά ο Έλληνας Πρωθυπουργός, όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα τα «ΝΕΑ».

Όπως δήλωσε ο Τζόνσον, «αντιλαμβάνομαι τα έντονα συναισθήματα του ελληνικού λαού και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το θέμα αυτό. Ωστόσο, η βρετανική κυβέρνηση έχει μια σταθερή και μακροχρόνια θέση για τα γλυπτά: αποκτήθηκαν νομίμως από τον Λόρδο Έλγιν, σύμφωνα με τους νόμους που ίσχυαν εκείνη την εποχή. Ο νόμιμος ιδιοκτήτης τους είναι οι επίτροποι του Βρετανικού Μουσείου από τότε που περιήλθαν στην κατοχή τους».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Προκλητικός Μπόρις Τζόνσον: Δεν επιστρέφουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα"

Διπλώματα οδήγησης: Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για αντικατάσταση ή χορήγηση και στην Αττική

Ηλεκτρονικά θα γίνεται από την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 στην Περιφέρεια Αττικής η υποβολή της αίτησης για «Αντικατάσταση εντύπου άδειας οδήγησης» και «Χορήγηση αντιγράφου άδειας οδήγησης λόγω απώλειας ή κλοπής ή φθοράς ή αλλοίωσης». Οι πολίτες θα αναρτούν ηλεκτρονικά και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. 

Οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά, συμπεριλαμβανομένων της φωτογραφίας και της υπογραφής τους, σε ψηφιακή μορφή και ηλεκτρονικά, στις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των ΠΕ της Περιφέρειας Αττικής, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης, χωρίς να απαιτείται η συμπλήρωση του ειδικού εντύπου αίτησης.

Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εισέρχονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών: https://drivers-vehicles.services.gov.gr και ακολουθώντας τις οδηγίες που έχουν αναρτηθεί στον παραπάνω ιστότοπο να καταχωρούν την αίτηση και τα δικαιολογητικά σε ψηφιακή μορφή.

Για την είσοδο των ενδιαφερόμενων στην ανωτέρω εφαρμογή απαιτείται η προηγούμενη ταυτοποίησή τους με τη χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στη συνέχεια, οι ανωτέρω υπηρεσίες θα αποστέλλουν ηλεκτρονικά όλα τα εκτυπώσιμα στις άδειες οδήγησης στοιχεία προς τη Διεύθυνση Διαβατηρίων και Εγγράφων Ασφαλείας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (ΑΕΑ), χωρίς να απαιτείται η αποστολή φυσικού φακέλου.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται ήδη στην Κρήτη και από την Πέμπτη 18 Μαρτίου, που θα επεκταθεί στην Περιφέρεια Αττικής, ενοποιούνται οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις που θα χρησιμοποιούν οι πολίτες και πλέον θα υπάρχει μια, κοινή ηλεκτρονική πύλη εισόδου στην υπηρεσία.

Συγκεκριμένα η ανωτέρω διεύθυνση URL https://drivers-vehicles.services.gov.gr αντικαθιστά τη διεύθυνση URL https://eservices-gdme.crete.gov.gr/ της από 17-12-2020 σχετικής Διαπιστωτικής Πράξης περί ηλεκτρονικής υποβολής στις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Π.Ε. της Περιφέρειας Κρήτης.

«Μετά την Κρήτη, η επέκταση της ψηφιακής διαδικασίας αντικατάστασης εντύπου άδειας οδήγησης λόγω απώλειας ή φθοράς στην Περιφέρεια Αττικής είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου στο συνολικό έργο της ψηφιοποίησης των διαδικασιών, που αφορούν την έκδοση των αδειών οδήγησης» τονίζει σε δήλωσή του ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης. Και προσθέτει πως «πρόκειται για ένα έργο που διευκολύνει την καθημερινότητα του πολίτη και του επαγγελματία και εκσυγχρονίζει τη λειτουργία των Υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών. Στόχος είναι η επέκταση του έργου, σταδιακά, σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Διπλώματα οδήγησης: Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για αντικατάσταση ή χορήγηση και στην Αττική"

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Θέλετε νέους «αγανακτισμένους» - Η νεολαία δεν σας ακούει, δεν θέλει «μπαχαλάκηδες»

Για συμπόρευση με τον Ρουβίκωνα και τους μπαχαλάκηδες κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για «υγειονομικό σαμποτάζ» της χώρας και εγκαλώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι το κόμμα του είναι πίσω από τις διαδηλώσεις και θέλει νέους «αγανακτισμένους».

Ο πρωθυπουργός, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που του υπέβαλε ο Αλέξης Τσίπρας για την αστυνομική βία και στο «κατηγορώ» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ανέβηκε πρώτος στο βήμα, σημείωσε: «Σας επιστρέφω το κατηγορώ, εσείς ενσαρκώνετε την υποκρισία και τον φανατισμό».

Μητσοτάκης: "Μέτρησα 17 κατηγορώ"

Ο πρωθυπουργός απάντησε στις επικρίσεις του Αλέξη Τσίπρα για αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας, λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει την τέταρτη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη από πλευράς θανάτων -ήτοι, είναι στις χώρες με τις λιγότερες απώλειες. Δεν αποτύχαμε, είναι ψέμα και το ξέρετε, υπογράμμισε.

Ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε και τα στοιχεία για την ύφεση 8,2% στη χώρα, λέγοντας ότι η κυβέρνηση τα κατάφερε καλύτερα στην πανδημία και ακόμα καλύτερα στην οικονομική κρίση.

Η απάντηση Μητσοτάκη για την οικονομία

«Αναφερθήκατε» είπε, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, «στην παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης. Ποιος όμως είναι ο δείκτης κ. Τσίπρα; Ένα μέτρο σύγκρισης και μόνο μπορεί δυστυχώς να υπάρξει και είναι ο αριθμός συμπολιτών μας που έχασε την ζωή του σε σχέση με άλλες χώρες. Εκεί η Ελλάδα έχει την 4η καλύτερη επίδοση και είναι ανεπίτρεπτο σε μια εποχή που επιχειρεί η χώρα να ανοίξει την επιρροή της και να χρησιμοποιήσει την καλή της πορεία, για να προσελκύσει τουρίστες, να έρχεστε εσείς και να αμφισβητείτε αυτή την πορεία. Αν η Ελλάδα ήταν στον μέσο όρο της ΕΕ, θα είχαμε θρηνήσει ακόμα 7.000 συμπολίτες μας. Το πετύχαμε όλοι μαζί».

Μητσοτάκης: "Η πανδημία δεν είναι ελληνικό φαινόμενο"


«Πώς έρχεστε λοιπόν και λέτε ότι, επειδή αποτύχαμε οικτρά στην πανδημία, εγκαθιδρύουμε αστυνομικό κράτος; Δεν έχετε αίσθηση στοιχειώδους ευθύνης να δείτε τη μεγάλη εικόνα και τα πραγματικά δεδομένα και να ακυρώνετε μια προσπάθεια που είναι όλων των συμπολιτών μας, που με μεγάλη προσπάθεια κάθονται στα σπίτια τους. Τι θα κερδίσετε; Θα ζημιώσετε εμένα ή την κυβέρνηση, όταν λέτε ανεριθρίαστα τέτοια ψέματα» σημείωσε.

Μητσοτάκης: "Όχι, δεν αποτύχαμε κ.Τσίπρα"

«Το ξέρετε ότι είναι ψέμα και το λέτε. Λέτε ότι αποτύχαμε στην πανδημία και είναι ψέμα. Ρωτήστε τους συμπολίτες μας και την εμπειρία τους. Αυτή είναι νίκη της Ελλάδας και όχι της κυβέρνησης και όταν την ακυρώνετε, έρχεστε αντιμετωπος με την σκληρή πραγματικότητα. Εκφράζετε μια μικρή μειοψηφία που επενδύει στην εμπάθεια και τον διχασμό. Τα ίδια λέγατε και για την οικονομία. Λέγατε ότι έχουμε την χειρότερη ύφεση. Η ύφεση είναι 8,2% λίγο πάνω από τον μέσο όρο. Είμαστε καλύτερα από Ισπανία, Ιταλία» υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να «ψαρέψει» στα θολά νερά της πανδημίας, προκειμένου να δημιουργήσει νέες «πλατείες» και νέους «αγανακτισμένους». Τον κάλεσε επίσης να υποδείξει ποιο κόμμα αντιπολίτευσης στην Ευρώπη στηρίζει τις διαδηλώσεις.

«Μόλις χθες ανακοινώσαμε νέα οικονομικά μέτρα, που εσείς χαρακτηρίσατε χάντρες στη μεσαία τάξη. Η δυνατότητα να μην επιστραφεί το 50% της προκαταβολής των 3 πρώτων επιστρεπτέων είναι χάντρες; Δεν ξέρω, πραγματικά δεν ξέρω αν νομίζετε ότι σας πιστεύουν και επειδή έχετε βεβαρημένο παρελθόν. Δεν είμαι εγώ όμως αυτός που θα σας υποδείξει τι να κάνετε. Εχουμε μπροστά μας κάποιες δύσκολες εβδομάδες, ώστε να χτίσουμε τείχος εμβολιασμού και να φέρουμε την κάμψη του 3ου κύματος και να ανοίξουμε την οικονομία μας με ασφάλεια» υπογράμμισε.

«Ξέρω ότι οι επιτυχίες σε αυτή την συγκυρία εύκολα μειώνονται και οι αποτυχίες μεγεθύνονται. Ένας χρόνος πανδημία πράγματι μας έχει κουράσει. Την αγωνία του επιχειρηματία, του φοιτητή και του νέου του 17χρονου, που δεν φανταζόταν την τελευταία σχολική χρονιά με αυτό τον τρόπο. Θα ήθελε να είναι παρών το σχολείο. Καταλαβαίνουμε την δυσκολία της γιαγιάς που δεν μπορεί να αγκαλιάσει τα εγγόνια της. Ολοι έχουμε λόγους να παραπονεθούμε. Η αγανάκτηση όμως δεν μπορεί να είναι τυφλή. Ο εχθρός είναι ένας. Δεν είστε εσείς κ. Τσίπρα. Ο εχθρός μου είναι η πανδημία. Και σε αυτές τις στιγμές είναι αναγκαία η ενότητα, η αλληλεγγύη και η ωριμότητα. Αυτό είναι το ζητόυμενο. Τι γίνεται λοιπόν εδώ; Τι γίνεται στην Ελλάδα;».

Μητσοτάκης: "Δεν είστε εχθρός μου κ.Τσίπρα"

«9/2 είχαμε 1.400 κρούσματα. 9/3 3.000 κρούσματα. Αυτές τις δύο στιγμές δεν τις ενώνει απλά ο διπλασιασμός κινδύνου, αλλά και η συμπεριφορά συγκεκριμένου πολιτκού αρχηγού, που είπε ότι «δέχεται το ρίσκο της διασποράς του κορωνοϊού από τις συγκεντρώσεις. Και σήμερα επιμένετε να διοργανώνετε πορείες και συγκεντρώσεις. Το κάνετε στην κορύφωση της πανδημίας».

«Δεν νομίζω ότι χρειαζόμαστε καμία επιστημονική έρευνα όπως αυτή του πανεπιστημίου Χουμπολντ για να κατανοήσουμε ότι οι μαζικές συγκεντρώσεις χωρίς μασκες είναι καταστάσεις υπερμετάδοσης. Αν συμφωνείτε, τότε θα πρέπει να ισχυριστείτε ότι το αγαθό της διαμαρτυρίας που εμείς σεβόμαστε και δεν απογορεύσαμε συγκεντρώσεις. Πρέπει λοιπόν να μας πείτε ότι το αγαθό διαμαρτυρίας είναι υπέρτερο του αγαθού της υγείας. Όταν καλείτε σε συγκεντρώσεις, αναλαμβάνετε το ρίσκο να αυξηθούν τα κρούσματα και να πιεστεί το ΕΣΥ. Δεν είναι ο μόνος λόγος οι συγκεντρώσεις για αύξηση των κρουσμάτων, αλλά αναρωτιέμαι αν αυτή η συμπεριφορά του κ. Τσίπρα είναι υπεύθυνη».

«Θα σας προσάψω ότι επιχειρείτε να μετατρέψετε σε αντικυβερνητικό επιχείρημα την κούραση των πολιτών. Θέλετε να ψαρέψετε στα θολά νερά νεοαγανακτισμένους. Να ψαρέψετε τα ίδια συνθήματα που σε μια άλλη συγκυρία σας έφεραν στην εξουσία. Χούντες, πληρωμένα ΜΜΕ, κράτος αυταρχισμού, επιστροφή στη δεκαετία του '50. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να βάλει ταμπέλες. Για να περιγράψεις μια κατάσταση πρέπει να την κατανοήσεις. Το πρόβλημα είναι άλλο: αφού η αξιωματική αντιπολίτευση απέτυχε να εκφράσει ουσιαστική πρόταση επιλέγει τη δημόσια υγεία ως πεδίο πολιτικής δράσης. Αυτό δεν θα σας κάνει καλό. Σίγουρα δεν κάνει καλό στη Δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή».

«Πείτε μου αν γνωρίζετε ένα κόμμα της ΕΕ που στηρίζει ανοικτά δημόσιες συγκεντρώσεις. Ολες οι αντιδράσεις που βλέπω είναι από περιθωριακά κόμματα, αρνητές μάσκας, εμβολίων και μέτρων προστασίας. Υποδείξετε μου σε ποια χώρα η αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζει ανοικτά δημόσιες συγκεντρώσεις, αναλαμβάνοντας το ρίσκο να μετέχουν στη διασπορά του ιού».

Μητσοτάκης: "Ζητάω συγγνώμη και για εμάς και για εσάς"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ συντάχθηκε με τις πορείες για τον Κουφοντίνα και με το πανό «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη». Ακόμα, τον κατηγόρησε για «υγειονομικό σαμποτάζ» της χώρας, ενώ ζήτησε συγγνώμη απ' όλα τα θύματα αστυνομικής βίας τώρα και στο παρελθόν.

«Αφήνω την αξιωματική αντιπολίτευση να αναζητήσει την ταυτότητά της» υπογράμμισε, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι προσβάλλει το 32% που τον εμπιστεύθηκε στις εκλογές και επιστρέφει ολοταχώς στο 3% του DNA του κόμματός του.

«Μην βάλετε φωτιά στο δρόμο, αλλά στην σκέψη σας» κάλεσε τους νέους ο πρωθυπουργός, ενώ είπε ότι στην πιο κρίσιμη στιγμή της πανδημίας δεν γίνεται να ακούγονται φωνές για επιστροφή στον διχασμό της δεκαετίας του '50. «Λύσαμε τις διαφορές μας με την Ιστορία εδώ και πολύ καιρό» ανέφερε, ενώ είπε ότι η ΝΔ ήταν που νομιμοποίησε το ΚΚΕ και ο Παύλος Μπακογιάννης. «Δεν είναι δυνατόν, στο όνομα της δημαγωγίας, να αλλάζουμε το όνομα των λέξεων» επισήμανε.

Για «δικτατορία του κορωνοϊού» μιλάει το ακροδεξιό AfD στη Γερμανία και καλεί σε διαδηλώσεις, είπε, εγκαλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συμπορεύεται με τον Ρουβίκωνα και τους μπαχαλάκηδες.

Δείτε ολόκληρη την απάντηση του πρωθυπουργού



Η δευτερολογία Μητσοτάκη

Στη δική του δευτερολογία, ο πρωθυπουργός μίλησε για την υγειονομική κρίση. Αποκάλεσε «ψεύτη» τον Αλέξη Τσίπρα, από τη στιγμή που επιμένει να λέει ότι η κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας.

«Σας είδα ασυνήθιστα αποπροσανατολισμένο. Σας δόθηκε η ευκαρία να χαμηλώσετε τους τόνους. Συνεχίζετε να επενδύετε στην ένταση και την πόλωση και τεχνητό διχασμό. Είναι το μόνο που ξέρετε να κάνετε καλά. Είναι η στρατηγική που υπηρετήσατε στο παρελθόν. Σας έφερε στην εξουσία. Το βιογραφικό σας φτιάχτηκε στην πλατεία των αγανακτισμένων» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Και συνέχισε: «Θα σας το ξαναπώ. Η ελληνική κοινωνία έχει ωριμάσει. Εχει συνειδητοποιήσει και τις όποιες δικές της ευθύνες και αυτές των πολιτικών ταγών. Είστε βαθιά γελασμένος αν νομίζετε ότι μπορείτε να στήσετε ξανά τέτοιο σκηνικό, γιατί δεν υπάρχει κοινωνική πλειοψηφία να το κάνετε. Η νεολαία σήμερα δεν ακούει το λόγο που αρθρώνετε. Είναι νεολαία θυμωμένη αλλά ώριμη. Είναι νεολαία που θέλει να δώσει πανελλήνιες, να μπει στο πανεπιστήμιο, το οποίο δεν θα είναι υπό κατάληψη μπαχαλάκηδων. Αν εσείς είστε εκτός τόπου και χρόνου, αφορά εσάς και το κόμμα σας».

«Οσο και αν ισχυρίζεστε ότι η Ελλάδα απέτυχε στην αντιμετώπιση της πανδημίας τόσο θα απαντώ με πραγματικά στοιχεία. Μιλάτε για την πανδημία λες και είναι ελληνική πραγματικότητα. Παραγνωρίζετε ότι αυτή η χώρα που είχε αδύναμο σύστημα υγείας κατάφερε και πέτυχε καλύτερα από ό,τι άλλες χώρες. Με ένα βαθμό ελάχιστης συναίνεσης. Οσο ισχυρίζεστε ότι η Ελλάδα απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας, τόσο θα έρχομαι εδώ και θα σας λέω ότι είστε ψεύτης. Θέλετε να επενδύσετε στην κούραση, την αγανάκτηση και τον θυμό. Αυτό κάνετε και το κάνετε ανερυθρίαστα χωρίς να κρύβετε τις προθέσεις σας.

Όταν μιλάτε για πορείες εγω κατέθεσε μελέτες συγκεκριμένες που δείχνουν το προφανές. Νομοτελειακά οδηγούν σε αύξηση μεταδοτικότητας και όταν αυτό γίνεται σε έξαρση της πανδημίας αυτό που κάνετε είναι διπλά και τριπλά πιο επικίνδυνοι. Σας ρωτώ και πάλι στο δίλημμα προστασία δημόσιας υγείας ή διαδηλώσεις τι απαντάτε; Δεν κατανοείτε ότι αυτό που κάνετε είναι επικίνδυνο. Με τόσο μεγάλη ευκολία επιτίθεστε αλλά το κάνετε στην χώρα.

Λυσσάξατε με το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Αλλά αν το πετύχουμε για ποιον θα είναι καλό; Για την κυβέρνηση ή για την χώρα και τους ξενοδόχους μας;

Ό,τι και να κάνετε και να παρουσιάζετε την κυβέρνηση καταστροφική οι πολίτες θα αποφανθούν στο τέλος της 4ετίας. Το δηλητήριο όμως που στάζετε είναι πολιτικά και ηθικά ανεπίτρεπτο.

Ερχομαι τώρα στα ζητήματα που αφορούν την επιτροπή Αλιβιζάτου και τις προστάσεις για αστυνομική βία.

Δεν σας έχουν ενημερώσει οι συνεργάτες σας.

Ο Συνήγορος Πολίτη στην έκθεση 2017-18 έχει μια σειρά από προτάσεις. Αυτές οι προστάσεις υλοποιήθηκαν από την κυβένρηση της ΝΔ όχι από την δική σας. Μας ρωτήσατε γιατί θεσπίζουμε βοηθό Συνηγόρου. Δεν ξέρετε ότι υπάρχουν βοηθοί Συνηγόρου; Το γεγονός ότι έχουμε βοηθό Συνηγόρου για τα δικαιώματα του παιδιού σημαίνει ότι υποτιμούμε τα δικαιώματα των παιδιών; Τι είναι αυτά που λέτε;

Ο Συνήγορος είναι σύμφωνος με οποιαδήποτε ενίσχυση των δυνατοτήτων του.

Αυτό που θα σας πει ο Συνήγορος γιατί το έχει γράψει είναι ότι η νομοθετική παρέμβαση της ΝΔ του έδωσε ανακριτικά καθήκοντα και προσωπικό για να ερευνά τέτοιες υποθέσεις.

Πολύ σύντομα θα υπάρχουν οριστικές απαντήσεις και αποφάσεις για το περιστατικό που αναφέρατε από το ανεξάρτητο αυτό όργανο που διερεύνησε.

Αναφερθήκατε για τον αρχηγό της ΕΛΑΣ και να μην επιλέγεται με κομματικά κριτήρια. Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ μετά τον κ. Τσουβάλα ήταν «παρών» στις κομματικές σας εκδηλώσεις. Ούτε τα προσχήματα δεν τηρούσατε.

Το περιστατικό Ζακ Κωστόπουλο ταρακούνισε όλους. Δείξατε την ίδια ευαισθησία για τους συνταξιούχους που σπάσατε στο ξύλο και τους ψεκάσατε με χημικά;

Κεντρική προεκλογική δέσμευση της ΝΔ ήταν η ασφάλεια των πολιτών. Η μείωση της εγκληματικότητας στην Ελλάδα. Λύσαμε το ζήτημα των Εξαρχείων που εσείς δεν τολμούσατε να ακουμπήστε. Εμείς είμαστε συνεπείς. Είναι τελείως διαφορετικό αυτό.

Σας κατηγόρησα κ. Τσίπρα ότι χρησιμοποιούσατε τα ΜΑΤ για την προστασία της δική σας εικόνας. Ολοι θυμόμαστε πώς κινούσασταν τότε στην Ελλάδα.

Ερχομαι στα ζητήματα τα δύσκολα της τρομοκρατίας.

Θα πω μια κουβέντα. Κάποιοι από εμάς βιώσαμε με έντονο τρόπο αυτή την σκληρή εποχή και ειδικά τα γεγονότα του '89 και επειδή πολλά είχαν ειπωθεί τότε στην ένταση της στιγμής μπορώ να θυμίσω σε εσάς ένα: αυτός που έγραφε βιβλία και έλεγε ότι ο ιδεολογικός καθοδηγητής της 17Ν ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο Πάνος Καμμένος με τον οποίο συγκυβερνήσατε 4 χρόνια. Αυτό είναι το δείγμα που δείχνει την ποιότητα με την οποία βλέπετε τα πράγματα κ. Τσίπρα.

Εμείς που βιώσαμε αυτά τα γεγονότα δεν είπαμε ποτέ τέτοια πράγματα. Όπως δεν θα ακουστεί οποιοδήποτε υπονοούμενο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει οποιαδήποτε σχέση με την τρομοκρατία. Μπορώ να σας πω όμως ότι δεν απαντήσατε για τα πραγματικά δεδομένα ότι ένα από τα νομοθετήματα τα πρώτα που φέρατε ως κυβέρνηση ήταν η διευκόλυνση των κατάδικων τρομοκρατών. Εσείς το κάνατε αυτό. Εσείς δώσατε την δυνατότητα.

Ως προς αυτά τα ζητήματα η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια. Ο νόμος θα εφαρμοστεί για όλους. Κανείς τρομάκρατης δεν έχει δικαίωμα να επιλέγει την φυλακή της προτίμησής του και το κράτος θα κανει τα πάντα για να κρατηθεί ο Κουφοντίνας ζωντανός.

Τι μας ζητάτε λοιπόν; Να παρανομήσουμε; Αν όχι, συμφωνείτε μαζί μας. Βγείτε λοιπόν να το πείτε. Εμείς λέμε ότι θα τηρήσουμε το νόμο και θα κάνομε τα πάντα να μείνει αυτός ο άνθρωπος ζωντανός. Αν συμφωνείτε, βγείτε να το πείτε για να μην δημιουργείται η εικόνα ότι επιχειρείτε να εκμεταλλευτείτε το θέμα για πολιτικούς λόγους.

Σας ζήτησα κ. Τσίπρα να αποκηρύξετε και είχατε τη δυνατότητα να το κάνετε το σύνθημα: ή τους τελειώνουμε ή τους τελειώνουμε. Σας ζήτησα να το αποκηρύξετε. Δεν το κάνατε. Για μια ακόμα φορά κάνατε ιστορική αναδρομή στην αριστερά από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και σε εμβληματικές προσωπικότητες τις οποίες ο δικός μας χώρος τιμά ως πρόσωπα που μπορεί να ήταν αντίπαλοι πολιτικοί αλλά πρόσφεραν. Αυτή η συνεχής ανάκληση προσώπων που κάθονταν στα έδρανα που κάθεστε εσείς δείχνει προσωπική σας ανασφάλεια για την σύγκριση που γίνεται. Η καθαρή γραμμή που ακολούθησε η αριστερά για πολλές δεκαετίες δεν την υπηρετείτε. Διαβάστε Αυγή 2021 και συγκρίνεται με την Αυγή παλαιότερα. Δεν αρκεί λοιπόν εκείνη η Αυγή να ξεπλύνει τις δικές σας ευθύνες που σε μια στιγμή που η χώρα απαιτεί ενότητα εσείς επιλέξατε να οξύνετε. Δεν σας κατηγορώ. Σας λέω ότι ήσασταν κατώτερος των περιστάσεων ως πρωθυπουργός, είστε κατώτερος των περιστάσεων ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Δείτε ολόκληρη τη δευτερολογία του πρωθυπουργού

 

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Θέλετε νέους «αγανακτισμένους» - Η νεολαία δεν σας ακούει, δεν θέλει «μπαχαλάκηδες»"

Κορωνοϊός: 119 ασθενείς στα νοσοκομεία της Κρήτης – 18 σε ΜΕΘ

Κορυφώνεται η ανησυχία των υγειονομικών αρχών για το ΕΣΥ, μετά την μεγάλη αυξητική τάση που παρουσιάζουν οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με κορωνοϊό τα τελευταία 24ωρα στην Κρήτη αν και σήμερα σε σχέση με χθες Πέμπτη είναι μειωμένα.

128 ασθενείς νοσηλεύονται την Πέμπτη στα νοσοκομεία της Κρήτης με κορωνοϊό ενώ αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 119 άτομα.

Από αυτούς οι 101 νοσηλεύονται σε κλινικές covid και οι 18 παραμένουν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ενώ οι 15 είναι διασωληνωμένοι.

Οι περισσότεροι από τους ασθενείς νοσηλεύονται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο με 42 ασθενείς ενώ ακολουθεί το ΠΑΓΝΗ με 36.

Αναλυτικά:

ΠΑΓΝΗ: 36 ασθενείς – 31 νοσηλεύονται στην κλινική covid – 6 στη ΜΕΘ(οι 4 διασωληνωμένοι)

Βενιζέλειο Νοσοκομείο: 42 ασθενείς – 36 νοσηλεύονται στην κλινική covid – 6 στη ΜΕΘ (οι 5 διασωληνωμένοι

Νοσοκομείο Χανιών: 27 ασθενείς – 23 νοσηλεύονται στην κλινική covid – 4 στη ΜΕΘ όλοι διασωληνωμένοι

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: 10 ασθενείς – 9 νοσηλεύονται στην κλινική covid – 1 στη ΜΕΘ διασωληνωμένος

Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: 4 ασθενείς – 3 νοσηλεύονται στην κλινική covid – 1 στη ΜΕΘ διασωληνωμένος

Νοσοκομεία Σητείας, Νεάπολης και Ιεράπετρας: Δεν έχουν ασθενείς.

cretapost

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 119 ασθενείς στα νοσοκομεία της Κρήτης – 18 σε ΜΕΘ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news