facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Έστησαν πάρτι στον «Ερυθρό Σταυρό» εν μέσω εφημερίας – Διατάχθηκε ΕΔΕ από το υπουργείο Υγείας

Ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες φαίνεται να καταγράφει ένα… πάρτι εν ώρα εφημερίας στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε από τον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «Έπρεπε να συμβεί αυτό με υπουργό εμένα…».

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο βίντεο, την ώρα που νοσηλευτές και μέλη της διοίκησης χορεύουν συνοδεία ζωντανής ορχήστρας, από πίσω περνά φορείο με ασθενή.

Κατόπιν παραγγελίας του υπουργού Υγείας Κου Μιχαήλ Χρυσοχοϊδη, στο πλαίσιο Άσκησης του Πειθαρχικού Ελέγχου, σύμφωνα με το άρθρο 11, παρ. 5, του Νόμου 3329/2005 (ΦΕΚ Α΄- 81), παραγγέλθηκε στην 1η ΥΠΕ η διενέργεια κατεπείγουσας ΕΔΕ, σε βάρος της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α. «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» ΕΕΣ, για βεβαίωση παραπτώματος που εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 107, παρ. 1, εδάφιο (β) και (ε) του Νόμου 3528/2007 (ΦΕΚ Α΄-26) «Κώδικας κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ..

Η Διενέργεια της ΕΔΕ, ανατέθηκε στον Διοικητή του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», με εντολή κατεπείγουσας διεκπεραίωσης, έως Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Έστησαν πάρτι στον «Ερυθρό Σταυρό» εν μέσω εφημερίας – Διατάχθηκε ΕΔΕ από το υπουργείο Υγείας"

ΥπΑΑΤ: Αποδεκτή έγινε η παραίτηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ

Λίγο μετά την επίσκεψη του γ.γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Στρατάκου στον ΟΠΕΚΕΠΕ, το υπουργείο ενημέρωσε ότι έγινε αποδεκτή η παραίτηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, Ευάγγελου Σημανδράκου.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε ότι ξεκινάει μια καινούρια ημέρα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και ότι αποτελεί παρελθόν η απόσταση που είχε δημιουργηθεί και η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα και του Οργανισμού.

«Έχω δεσμευτεί ότι θα υπάρξουν οι απαραίτητοι έλεγχοι, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη, η δικαιοσύνη και η διαφάνεια και να διορθωθούν τα λάθη στο μέτρο του δυνατού. Στόχος μας είναι, να χτίσουμε άμεσα έναν Οργανισμό που θα λειτουργεί σωστά, οργανωμένα, σύγχρονα κι εναρμονισμένα με τις υποδείξεις της κοινότητας, με έναν και μοναδικό σκοπό: την εξυπηρέτηση των αγροτών. Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τάξη, να υπάρξει νοικοκυροσύνη και διαφάνεια!» δήλωσε ο υπουργός.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΥπΑΑΤ: Αποδεκτή έγινε η παραίτηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ"

Προφυλακίστηκε ο 18χρονος που σκότωσε τον 16χρονο αδελφό του στη Νέα Σμύρνη – Τι υποστήριξε στην απολογία του

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 18χρονος, ο οποίος το βράδυ της περασμένης Τρίτης σκότωσε με ψαλίδι τον 16χρονο αδελφό του ενώ καυγάδιζαν στο σπίτι τους στη Νέα Σμύρνη. Ο νεαρός, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία, φέρεται, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, να ισχυρίστηκε πως όλα έγιναν πάνω στον καυγά και σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να κάνει κακό στον αδελφό του κάνοντας λόγο για ατύχημα.

Ωστόσο, ο ισχυρισμός του δεν έπεισε ανακρίτρια και εισαγγελέα οι οποίοι του «έδειξαν» το δρόμο για τη φυλακή. Στο πλευρό του, βρέθηκαν από νωρίς το πρωί συγγενικά του πρόσωπα. Η μητέρα, η γιαγιά και η σύντροφος του έδωσαν πολύωρες καταθέσεις, ως μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορούμενου, επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς του.

Την ώρα της απολογίας του κατηγορούμενου, τα μέλη της οικογένειάς του έφυγαν από τα δικαστήρια προκειμένου να βρεθούν στο Δημοτικό Νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης όπου κηδεύτηκε ο 16χρονος για να τον αποχαιρετήσουν. Η μητέρα επέστρεψε στα δικαστήρια μετά την κηδεία του μικρότερου γιου της, φανερά συντετριμμένη, προκειμένου να στηρίξει τον 18χρονο, για τον οποίο ζήτησε, καταθέτοντας για περίπου δυο ώρες ενώπιον της ανακρίτριας της, να αντιμετωπιστεί με επιείκεια και να μην οδηγηθεί στη φυλακή.

Αφορμή για τον καυγά ήταν, σύμφωνα με μαρτυρίες, μια μπλούζα που ήθελε να πάρει μαζί του στο ταξίδι που θα πήγαινε στο εξωτερικό με τη σύντροφό του ο 18χρονος. Τα δυο αδέλφια πιάστηκαν στα χέρια. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος έχει σπασμένο χέρι, φέρεται να άρπαξε ένα μαχαίρι και να επιτέθηκε στον μικρότερο αδελφό του. Μάλιστα, ο νεαρός εμφανίζεται να ισχυρίστηκε ότι εξαιτίας του νάρθηκα που φορούσε στο χέρι, δεν μπόρεσε να ελέγξει τη δύναμη του με αποτέλεσμα να μην αντιληφθεί τη σφοδρότητα του χτυπήματος που κατάφερε στον αδελφό του.

Ο 18χρονος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι γνωστός στις αρχές για την εμπλοκή του σε υπόθεση ληστείας,  φέρεται να υποστήριξε πως βρισκόταν σε άμυνα καθώς είχε δεχτεί επίθεση με μπουνιές από τον 16χρονο.

Σύμφωνα με τη σύντροφο, τη γιαγιά και τη μητέρα του, που ήταν στο σπίτι την ώρα του μοιραίου καυγά, όταν ο 18χρονος συνειδητοποίησε τι είχε κάνει έσπευσε να βοηθήσει τον αδελφό του φωνάζοντας: «Τόλη μου δεν το ήθελα, σύνελθε». Ο 16χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Σύμφωνα με μαρτυρίες από τη γειτονιά, δεν ήταν η πρώτη φορά που τα δυο αδέλφια καυγάδιζαν, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τον Αύγουστο του 2022 είχαν συλληφθεί για ενδοοικογενειακή βία με αφορμή και πάλι τα ρούχα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Προφυλακίστηκε ο 18χρονος που σκότωσε τον 16χρονο αδελφό του στη Νέα Σμύρνη – Τι υποστήριξε στην απολογία του"

Μπλε, πράσινο ή κίτρινο τιμολόγιο ρεύματος; Τα υπέρ και τα κατά ανά περίπτωση – Σε τι διαφέρουν, τι συμφέρει τελικά

Στο τι πρέπει να λάβουν υπόψιν οι καταναλωτές, ως προς την διαδικασία επιλογής, εν αναμονή της εφαρμογής των νέων χρωματιστών τιμολογίων ρεύματος, αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤNEWS ο οικονομικός συντάκτης της ΕΡΤ, Άκης Αθανασόπουλος.

Ακολουθούν οι βασικές διαφορές τιμολογίων ρεύματος:

ΜΠΛΕ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ – ΥΠΕΡ & ΚΑΤΑ

  • σταθερή τιμή (6μηνο ή 12μηνο)
  • ρίσκο σε περίπτωση πτώσης τιμών
  • προστασία από απότομη αύξηση τιμών
  • ρήτρα πρόωρης αποχώρησης

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ – ΥΠΕΡ & ΚΑΤΑ

  • κυμαινόμενες & σταθερές παράμετροι για τιμή
  • ανακοίνωση τιμολογίων την 1η μέρα κάθε μήνα
  • λαμβάνει υπόψη χονδρική τιμή ρεύματος
  • ρίσκο να είναι ακριβότερα
  • δυνατότητα αλλαγής παρόχου (χωρίς ρήτρα)
  • πάγιο έως 5 ευρώ

ΚΙΤΡΙΝΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ – ΥΠΕΡ & ΚΑΤΑ

  • ανακοίνωση στο τέλος του μήνα
  • βάσει χρηματιστηριακής πορείας ρεύματος
  • βάσει περιθωρίων κέρδους παρόχων
  • πάγιο: έως 5 ευρώ
  • χωρίς ρήτρα αποχώρησης

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπλε, πράσινο ή κίτρινο τιμολόγιο ρεύματος; Τα υπέρ και τα κατά ανά περίπτωση – Σε τι διαφέρουν, τι συμφέρει τελικά"

Νέα Σμύρνη: Τα δυο αδέρφια ήταν στην παρέα της 16χρονης από τον Βύρωνα που πέθανε από ναρκωτικά

Νέες αποκαλύψεις αναφορικά με την υπόθεση της αδελφοκτονίας στη Νέα Σμύρνη και την δράση των δυο αδερφών από την εκπομπή Live News.

Σύμφωνα με το Live News όπως είχε αναφέρει ο πατέρας στην κατάθεσή του για την αδελφοκτονία στη Νέα Σμύρνη, «τα παιδιά μου τα τελευταία χρόνια είχαν μπλέξει με κακές παρέες και είχαν επιθετική συμπεριφορά. Είχαν απασχολήσει την αστυνομία πολλές φορές για ληστείες και κλοπές».

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι τα δύο αδέλφια και κυρίως ο 18χρονος, ήταν στην ίδια παρέα της 16χρονης που έχασε την ζωή της πριν από λίγο καιρό καταναλώνοντας κοκτέιλ ναρκωτικών στον Βύρωνα.

Οικείοι της 16χρονης βλέποντας στα δελτία των ειδήσεων την υπόθεση της Νέας Σμύρνης κι έκαναν τις σχετικές συγκρίσεις αναγνώρισαν τον 18χρονο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με τις μέχρι τώρα έρευνες που έχουν γίνει δεν προκύπτει κάποια ανάμειξη των δύο αδελφών με τον θάνατο της 16χρονης.

Υπενθυμίζεται πως ήταν 5 Νοεμβρίου όταν η 16χρονη μαζί με άλλα τέσσερα άτομα πήγαν σε διαμέρισμα στον Βύρωνα.

Όλο το βραδύ έκαναν χρήση ουσιών με αποτέλεσμα το πρωί να την βρει η φίλη της αναίσθητη και να καλέσει το ΕΚΑΒ.

Μετά από δύο εβδομάδες σκληρής μάχης στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», έχασε τη μάχη για τη ζωή η 16χρονη που έπεσε θύμα συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα Σμύρνη: Τα δυο αδέρφια ήταν στην παρέα της 16χρονης από τον Βύρωνα που πέθανε από ναρκωτικά"

ΕΟΔΥ: Αυξήθηκαν τα κρούσματα και οι εισαγωγές – 62 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα

Σημαντική αύξηση καταγράφουν τα κρούσματα των ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος (SARS-CoV-2, ιοί γρίπης και αναπνευστικός συγκυτιακός ιός – RSV), σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για το διάστημα 18-24 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα για τον SARS-CoV2 καταγράφεται αύξηση της διασποράς στην κοινότητα, ενώ οι εισαγωγές στα νοσοκομεία παρουσίασαν αύξηση 37% και ο αριθμός είναι υψηλότερος από τον αριθμό των εισαγωγών την αντίστοιχη εβδομάδα του 2022. Καταγράφηκαν 62 θάνατοι. Επίσης, στη χώρα μας ανιχνεύθηκαν 102 στελέχη JN.1-υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2.86 που αναγνωρίστηκε από τον ΠΟΥ ως υπο-παραλλαγή επιδημιολογικού ενδιαφέροντος.

Αύξηση καταγράφει και η γρίπη με 3 νέα σοβαρά κρούσματα και ο RSV.

Ιός SARS-CoV2 – λοίμωξη COVID-19: Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο αριθμός των εισαγωγών (n=1.496) παρουσίασε αύξηση 37% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό εισαγωγών τις προηγούμενες 4 εβδομάδες (n=1.094) και ήταν υψηλότερος από τον αριθμό των εισαγωγών την αντίστοιχη εβδομάδα του 2022 (n=1.250). Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων (n=13) παρουσίασε μείωση σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες (n=26) και ήταν χαμηλότερος από τον αριθμό των διασωληνώσεων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2022 (n=51).

Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 54. Καταγράφηκαν 62 θάνατοι με διάμεση ηλικία τα 83 έτη (εύρος 39-99 έτη). Ο αριθμός των θανάτων παρουσίασε αύξηση σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό θανάτων τις προηγούμενες 4 εβδομάδες (n=53) και ήταν χαμηλότερος από τον αριθμό των θανάτων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2022 (n=170).

Η συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2 ήταν η EG.5 (33%) ακολουθούμενη από την XBB.1.5 (29%) και την ΒΑ.2.86 (22%). Στη χώρα μας έχουν συνολικά ανιχνευτεί 102 στελέχη JN.1 (υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2.86 που από 19/12 αναγνωρίστηκε ως υπο-παραλλαγή επιδημιολογικού ενδιαφέροντος), με ημερομηνία λήψης δείγματος από 3/10 έως 3/12. Ο πρόσθετος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από την JN.1 αξιολογείται διεθνώς επί του παρόντος ως χαμηλός.

Η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού SARS-CoV-2 σε 5 από τις 10 περιοχές που ελέγχθηκαν.

Ιός της γρίπης: Η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα (δίκτυο sentinel) παραμένει άνω του 10% (εποχικό όριο έναρξης της επιδημικής δραστηριότητας της γρίπης κατά το ECDC). Καταγράφηκαν 3 νέα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ενώ δεν καταγράφηκε νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

Συνολικά από την αρχή επιτήρησης της γρίπης νοσηλεύτηκαν 21 άτομα με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη σε ΜΕΘ και καταγράφηκαν 5 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

Έχουν ανιχνευτεί συνολικά 78 θετικά δείγματα για γρίπη (9%). Στα δύο κέντρα αναφοράς γρίπης έχουν τυποποιηθεί 76 δείγματα: 74 τύπου Α και 2 τύπου Β. Από τα 71 στελέχη τύπου Α που υποτυποποιήθηκαν, τα 15 (21%) ανήκαν στον υπότυπο Α(Η3) και τα 56 (79%) στον υπότυπο Α(Η1)pdm09.

Γριπώδεις συνδρομές (ανεξαρτήτως παθογόνου): Ο αριθμός κρουσμάτων γριπώδους συνδρομής ανά 1.000 επισκέψεις παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναπνευστικός συγκυτιακός ιός – RSV: H θετικότητας RSV στα δείγματα sentinel ΠΦΥ παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΔΥ: Αυξήθηκαν τα κρούσματα και οι εισαγωγές – 62 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα"

Νέα στοιχεία στη δίκη Μπελέρη – Διάτρητο το κατηγορητήριο από τις αλβανικές αρχές

Στις 10 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη του Φρέντι Μπελέρη, την ώρα που τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναδεικνύουν ένα διάτρητο κατηγορητήριο από την πλευρά των αλβανικών αρχών. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, να καταθέσουν επιπλέον μάρτυρες που θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

Την ώρα που οι αλβανικές αρχές και ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα συνεχίζουν να παλινωδούν, χωρίς να δείχνουν έμπρακτη διάθεση ούτε για την εύλογη αντικατάσταση του ηττημένου δημάρχου Χειμάρρας Γκέργκι Γκόργκο, η ποινική δίκη του Φρέντι Μπελέρη συνεχίζεται, με τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας να αναδεικνύουν ένα διάτρητο κατηγορητήριο.

Όπως δήλωσε ο Βαγγέλης Ντούλος πρόεδρος του Κόμματος Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: «δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία εις βάρος του Μπελέρη και αποκλειστικός στόχος είναι να έχουμε καταδίκη και επομένως στέρηση του Δήμου της Χειμάρρας από τον εκλεγμένο δήμαρχο της».

Οι μάρτυρες υπεράσπισης που κατέθεσαν στο δικαστήριο υποστήριξαν με στοιχεία ότι ο Φρέντης Μπελέρης δεν είχε επαφές με τους μάρτυρες κατηγορίες, στους οποίους στηρίζεται η υπόθεση.

Όπως δήλωσε ο Άλεξ Μπάλα μάρτυρας υπεράσπισης: «αν αυτοί είχανε στοιχεία θα τα είχανε μάθει όλοι, θέλουν να μας διώξουνε να φύγουμε από την Χειμάρρα».

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο άνθρωπος, ο οποίος απεικονίζεται σε φωτογραφία -πειστήριο της Αστυνομίας ως ο Αρσέν Ράμα που συναντάται με τον Μπελέρη, αλλά στην πραγματικότητα είναι ο Θωμάς Μπόκταν. Το γεγονός ότι η Εισαγγελία αμφισβήτησε τα λεγόμενα του Μπόκταν εξόργισε τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, ο οποίος μίλησε για παραποίηση.

Φρέντι Μπελέρης εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας: «Η Εισαγγελία έχει τεθεί στην υπηρεσία της Αστυνομίας και τα στοιχεία έχουν παραποιηθεί. Με έβαλαν στη φυλακή με πλαστό ποινικό μητρώο. Η χειραγώγηση από την Εισαγγελία συνεχίζεται, δεν είναι γνωστό για ποιους λόγους. Νοιώθω προσβεβλημένος και πως αντιμετωπίζομαι μεροληπτικά. Θέλουν να με τιμωρήσουν».

Λεονάρδος Μπελέρης: «Ο άνθρωπος ήρθε εδώ είπε ότι είναι αυτό στην κατηγορία ήρθε με τα ίδια ρούχα που φορούσε τότε τα ίδια φορούσε και σήμερα και είδαμε από τη μεριά της εισαγγελίας να προσπαθούν να αμφισβητήσουν ακόμα και αυτό».

Καταπέλτης και η κατάθεση του Αλβανού δημοσιογράφου, ο οποίος είχε πάρει συνέντευξη από τον δεύτερο μάρτυρα κατηγορίας, αδερφό του Αρσέν Ράμα, ο οποίος σήμερα αναζητείται μεν, τον Μάιο όμως δήλωνε ότι δεν έλαβε ποτέ χρήματα από τον Μπελέρη. Εν τω μεταξύ το Ανώτατο Δικαστήριο ανοίγει έρευνα για ενδεχόμενη ψευδορκία του Ράμα.

Έντι Ρόνσι Δημοσιογράφος-Τι μου είπε ο Αμπντούλ Ράμα: «Αυτό που έκανε ο αδερφός μου στον Φρέντι με βαραίνει και το έχω βάρος στην συνείδηση μου. Ο Μπελέρης δεν μας έδωσε ποτέ χρήματα ούτε συζητήσαμε ποτέ για εκλογές η για λίστες και θέλω να καθαρίσω την οικογένεια μου  για τα όσα έκανε ο αδερφός μου».

Στην ακροαματική διαδικασία προέκυψαν νέα στοιχεία που ανάγκασαν το δικαστήριο να δεχτεί το αίτημα από την πλευρά του Φρέντι Μπελέρη να καταθέσουν οι μάρτυρες που θα ρίξουν φως σε αυτή την υπόθεση. Η δίκη συνεχίζεται στις 10 Ιανουαρίου.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα στοιχεία στη δίκη Μπελέρη – Διάτρητο το κατηγορητήριο από τις αλβανικές αρχές"

Νέα απάτη στα social media με την ετήσια κάρτα του ΟΑΣΑ – Τι πρέπει να προσέξετε! (εικόνα)

Ο ΟΑΣΑ εφιστά την προσοχή του επιβατικού κοινού για απόπειρα εξαπάτησης στα social media με την παράνομη χρήση της επωνυμίας του Οργανισμού.

Τις τελευταίες ώρες εμφανίζεται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα στο Facebook, πλαστή σελίδα με το λογότυπο του ΟΑΣΑ, που παροτρύνει ανυποψίαστους πολίτες να κάνουν αίτηση, προκειμένου να αποκτήσουν μια ATH.ENA card διάρκειας 12 μηνών, έναντι δύο (2) ευρώ.

Ο ΟΑΣΑ ενημερώνει ότι η συγκεκριμένη σελίδα στο Facebook, ουδεμία σχέση έχει με τον Οργανισμό. Αποτελεί απόπειρα εξαπάτησης του επιβατικού κοινού και προσπάθεια υποκλοπής προσωπικών στοιχείων.

Ο Οργανισμός έχει ήδη προχωρήσει στην ενημέρωση των αρμοδίων αρχών.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα απάτη στα social media με την ετήσια κάρτα του ΟΑΣΑ – Τι πρέπει να προσέξετε! (εικόνα)"

Εκτόξευση των κρουσμάτων κορονοϊού – Συστάσεις για χρήση μάσκας και εμβολιασμό

Σε έξαρση είναι η covid-19 με ασθενείς σχεδόν σε κάθε οικογένεια και σπίτι. Οι μάσκες καλό είναι να επανέλθουν κυρίως για χρήση από τις ευπαθείς ομάδες αλλά και από όλους όσοι βρίσκονται σε κλειστούς χώρους.              

Ανησυχία προκαλεί στους ειδικούς η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία λόγω covid. Συνολικά οι νοσηλευόμενοι λόγω κορονοϊου είναι περισσότεροι από 1.400 οι ενώ μόνο το τελευταίο 24ωρο εισήχθησαν με covid 280 ασθενείς.

Το επιδημικό κύμα του κορονοϊού είναι σε εξέλιξη.

Η έκρηξη κρουσμάτων στην κοινότητα οφείλεται στις πολυάριθμες συναθροίσεις των εορτών και στην νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον, που χαρακτηρίζεται από μεγάλη μεταδοτικότητα.

Οι  αθρόες προσελεύσεις στα νοσοκομεία οφείλονται στο χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών με το επικαιροποιημένο εμβόλιο (3 εκατ. άτομα υψηλού κινδύνου και 160.000 εμβόλια».

Οι βαριές νοσηλείες θα μπορούσαν να προληφθούν και με την έγκαιρη χορήγηση αντιικών φαρμάκων σε ευπαθή άτομα. Ο ΕΟΔΥ έχει αναλάβει εκ νέου επικοινωνία με τους γιατρούς, στοχεύοντας στον εμβολιασμό των ασθενών τους και στη χορήγηση αντιικών φαρκάκων, σε περίπτωση νόσησης. Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων έχει απευθύνει ισχυρή σύσταση για καθολική χρήση μάσκας σε όλες τις Μονάδες Υγείας, καθώς και σε κλειστούς χώρους, όμως είναι τα ΜΜΜ. Θέσπιση υποχρεωτικότητας σε μέτρα προστασίας δεν πρόκειται να υπάρξει.

Η κινητικότητα των Χριστουγέννων χωρίς κανένα μέτρο έφερε έξαρση του κορονοϊού με αύξηση των κρουσμάτων.

Ο καθηγητής αναλυτικής χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, επισημαίνει: «Την τελευταία εβδομάδα η αύξηση του κορονοιού ήταν 87% μέσα σε 1 εβδομάδα αυξήθηκε το ιικό φορτίο στα λύματα 87%.»

Δεκάδες είναι οι ασθενείς που σπεύδουν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία με συμπτώματα κορονοιού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα εδώ στο νοσοκομείο Σωτηρία όπου αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 25 από τους 82 ασθενείς στη ΜΕΘ με κόβιντ.

Η Μαρία Νατσακάκου, εργαζόμενη στο νοσοκομείο «Σωτηρία», αναφέρει: «Είναι δύσκολη η εφημερία, κάθε μέρα είναι πολύ δύσκολη, έχει πολλά περιστατικά και είμαστε λίγοι και οι καθαριστές και οι νοσηλευτές, δίνουμε μεγάλο αγώνα».

1.420 ασθενείς νοσηλεύονται με κορονοϊό στα νοσοκομεία όλης της χώρας και 99 διασωληνωμένοι ενώ το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 280 νέες εισαγωγές.

Με ισχυρή σύσταση για την χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, ΜΜΜ και μονάδες υγείας επιδιώκουν οι εμπειρογνώμονες να ανακόψουν την έξαρση του κορονοΪού και των άλλων ιογενών λοιμώξεων που θα κορυφωθεί μετά τις γιορτές.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Δημήτρης Παρασκευής, αναφέρει πως: «Θα έχει χαρακτήρα συστάσεων σε ποιες περιπτώσεις συστήνεται η χρήση της μάσκας, νοσοκομειακές υπηρεσίες, σε περιπτώσεις που έχουν να κάνουν με μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων εκεί που έχουμε μεγάλο αριθμό ευάλωτου πληθυσμού αλλά και σε άλλες περιπτώσεις που αφορά συγχρωτισμό όπου ο κίνδυνος μετάδοσης είναι σχετικά υψηλός».

Τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες θα πρέπει και να θωρακίζονται απέναντι σε ενδεχόμενη νόσηση τόσο από τη γρίπη, όσο και από τον κορονοϊό.

Όπως αναφέρει ο Ηρακλής Τσαγκάρης, καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας στο ΕΚΠΑ: «Οποιαδήποτε ιογενής λοίμωξη μπορεί να εξελιχθεί σε αναπνευστική ανεπάρκεια, όταν ο ασθενής δεν είναι εμβολιασμένος. Η σωστή και έγκαιρη χρήση αντιικών φαρμάκων μπορεί, σε ένα σημαντικό βαθμό, να μειώσει τη βαρύτητα της προσβολής και ενδεχομένως τη θνητότητα στους πληθυσμούς αυτούς».

Οι ειδικοί υπενθυμίζουν τη σημασία των μέσων ατομικής προστασίας επαναφέροντας στο προσκήνιο και τα self test πριν από το εορταστικό τραπέζι.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτόξευση των κρουσμάτων κορονοϊού – Συστάσεις για χρήση μάσκας και εμβολιασμό"

Χανιά: Ηλικιωμένος εσπευσμένα στο νοσοκομείο με μαχαιριά στο στήθος!

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό στα Χανιά δεν διευκρινίζονται, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο ηλικιωμένος βρέθηκε με μαχαιριά στο στήθος, στο σπίτι του στην περιοχή του Βαμβακόπουλου.

Σε κάθε περίπτωση ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και μετέφερε τον ηλικιωμένο άνδρα στο νοσοκομείο Χανίων, ο οποίος σύμφωνα με την ενημέρωση του Flashnews.gr είναι εκτός κινδύνου.

Το συμβάν, σε κάθε περίπτωση, διερευνά η αστυνομία.

flashnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χανιά: Ηλικιωμένος εσπευσμένα στο νοσοκομείο με μαχαιριά στο στήθος!"

Θεσσαλονίκη: Προθεσμία να απολογηθεί πήρε ο 44χρονος Νορβηγός- Δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο και οπλοχρησία

Στον τέταρτο τακτικό ανακριτή παραπέμφθηκε πριν από λίγο ο 44χρονος Νορβηγός που σκότωσε τον αστυνομικό σε μπαρ της οδού Κατσιμίδη στη Θεσσαλονίκη και περιμένει προθεσμία για να απολογηθεί.

Ο φερόμενος ως δράστης ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Σάββατο 30 Δεκεμβρίου στις 12:00 και μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος.

Προηγουμένως, ο Εισαγγελέας είχε ασκήσει σε βάρος του δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας και οπλοφορία- οπλοχρησία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 44χρονος Νορβηγός έχει ποινικό παρελθόν στη χώρα του.

Εντωμεταξύ, επεισοδιακή ήταν η έξοδός του από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ένας εξαγριωμένος πολίτης του όρμησε, όμως τον σταμάτησαν οι αστυνομικοί και έτσι μπήκε στο περιπολικό συνοδεία της ΕΛ.ΑΣ.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Προθεσμία να απολογηθεί πήρε ο 44χρονος Νορβηγός- Δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο και οπλοχρησία"

Κώστας Χρυσόγονος για δάνειο Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ: Αν θεωρηθεί ιδιωτική χρηματοδότηση, το κόμμα απειλείται με πρόστιμο

Τις συνέπειες που μπορεί να έχει για τον ΣΥΡΙΖΑ το δάνειο που έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης στο κόμμα προκειμένου να «βγει» οικονομικά το 2023 ανέλυσε ο πρώην ευρωβουλευτής και συνταγματολόγος Κώστας Χρυσόγονος.

Όπως εξήγησε στον Status 107,7 αν έχει υπάρξει χρηματοδότηση από φυσικό πρόσωπο προς πολιτικό κόμμα που υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ ανά έτος υποχρεούται το κόμμα να την επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν και πάντως εντός του οικονομικού έτους κατά το οποίο κατεβλήθη η χρηματοδότηση, διαφορετικά απειλείται με πρόστιμο 20% επί της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησής του.



«Ο νόμος δεν εξαιρεί τους προέδρους μόνο την περίπτωση παραχωρήσεων στο κόμμα μέρους της αποζημίωσης βουλευτή ή ευρωβουλευτή του κόμματος πράγμα που δεν είναι ο κ. Κασσελάκης», επισήμανε, σημειώνοντας πως ο νόμος για δανεισμό κομμάτων κάνει λόγο για δανεισμό από τράπεζες.

«Τα κόμματα ξέρουμε ότι είναι εντελώς ελλειματικοί οργανισμοί...Εν πάσει περιπτώσει θα το κρίνει η επιτροπή ελέγχου. Δεν θέλω να προκαταλάβω. Εάν πάντως θεωρηθεί ότι είναι ιδιωτική χρηματοδότηση, απειλείται ο ΣΥΡΙΖΑ με πρόστιμο», τόνισε.

Ερωτηθείς εάν το 20% πρόστιμο της ετήσιας επιχορήγησης το πληρώνει το φυσικό πρόσωπο ή το κόμμα, ο κ. Χρυσόγονος ξεκαθάρισε: «Το κόμμα. Θα παρακρατηθεί το 20% της χρηματοδότησης. Αν κρίνει η επιτροπή ελέγχου ότι παραβιάστηκε ο νόμος».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κώστας Χρυσόγονος για δάνειο Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ: Αν θεωρηθεί ιδιωτική χρηματοδότηση, το κόμμα απειλείται με πρόστιμο"

Με χειροπέδες ο Ηλίας Κασιδιάρης πήγε να ορκιστεί ως δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, με χειροπέδες στα χέρια, μεταφέρθηκε σήμερα στο δημαρχιακό μέγαρο για την ορκωμοσία του ως δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας.

Ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, πήρε έκτακτη άδεια μετά από αίτημα που υπέβαλε προκειμένου να ορκιστεί ως δημοτικός σύμβουλος, μετά την εκλογή του στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Έφυγε συνοδεία αστυνομικών από τις φυλακές Δομοκού και μετά την ορκωμοσία θα επιστρέψει αυθημερόν και πάλι συνοδεία των αρχών.

news 

Διαβάστε Περισσότερα » " Με χειροπέδες ο Ηλίας Κασιδιάρης πήγε να ορκιστεί ως δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας"

Νίκος Πολυδερόπουλος: ΕΔΕ μετά τις καταγγελίες του για τον θάνατο του αδελφού του

Την εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης έδωσε χθες ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης στην διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» προκειμένου να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες σχετικά με τον αιφνίδιο θάνατο του 28χρονου Παντελή Πολυδερόπουλου ανήμερα τα Χριστούγεννα.

Ο κ. Καρβέλης αμέσως μόλις πληροφορήθηκε τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από τον αδερφό του 28χρονου, τον ηθοποιό Νίκο Πολυδερόπουλο, ζήτησε από την διοίκηση του Νοσοκομείου να διερευνήσει σε βάθος τη διαχείριση του περιστατικού.

Η καταγγελία

Είχε προηγηθεί η αποκάλυψη του Νίκου Πολυδερόπουλου πως λίγο πριν φύγει από τη ζωή, ο αδερφός του είχε βρεθεί στο νοσοκομείο, λόγω ενός πονόλαιμου που τον ταλαιπωρούσε.

«Το παιδί έχει φύγει, πρέπει να μείνουμε πίσω δυνατοί οι υπόλοιποι, να στηρίξουμε. Είχε μια ενόχληση στον λαιμό, πήγε στο νοσοκομείο κι ο γιατρός του είπε "δεν είναι κάτι, μπορείς να φύγεις". Την επόμενη μέρα τον περιμέναμε να γιορτάσουμε μαζί. Ήρθε, έφερε το δώρο κι έπεσε. Από τότε τελείωσαν όλα», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Του κάναμε όλα τα απαραίτητα, εισπνοές κλπ, τον βοήθησαμε, ήρθε το ΕΚΑΒ, αλλά δεν καταφεραμε να τον γυρίσουμε πίσω. Δεν έχουμε ακόμα το τελικό πόρισμα, περιμένουμε. Σταμάτησε η καρδούλα μου».

Τέλος, τόνισε: «Πήγε στον γιατρό, ούτε μια εξέταση αίματος του έκαναν, του έδωσαν ένα σπρέι. Ούτε να τον ακούσουν. Ήρθε στη μητέρα μου και λέει "καλά, ούτε να με ακούσουν, μήπως είναι κάτι;". Τίποτα. Ούτε αντιβίωση, ούτε τον ακούσανε, ούτε τον εξετάσανε. Αν τον είχαν εξετάσει, ίσως να είχαμε προλάβει κάτι».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Νίκος Πολυδερόπουλος: ΕΔΕ μετά τις καταγγελίες του για τον θάνατο του αδελφού του"

Χολαργός: Συνελήφθη ανήλικος που λήστεψε φαρμακείο – Είχε συνεργό που είχε «σκανάρει» νωρίτερα τον χώρο

Στη σύλληψη ενός ανήλικου για ληστεία φαρμακείου στον Χολαργό προχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης (26/12) αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Παπάγου – Χολαργού.

Εκτός από τη ληστεία στην δικογραφία που περιλαμβάνει και έναν συνεργό, για τον ανήλικο περιλαμβάνονται και οι κατηγορίες περί παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ ο ανήλικος χτύπησε το βράδυ των Χριστουγέννων όταν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του (φορούσε κουκούλα, περιλαίμιο και γάντια), μπήκε στο φαρμακείο και με την απειλή όπλου-ρέπλικας, ακινητοποίησε τον ιδιοκτήτη για να πάρει τελικά από την ταμειακή μηχανή 700 ευρώ.

Μετά την έρευνα των αστυνομικών αφενός ταυτοποιήθηκε ο ανήλικος, και αφετέρου προέκυψε ότι νωρίτερα είχε μπει στο φαρμακείο ο συνεργός του, υποδυόμενος τον πελάτη, για να κατοπτεύσει το χώρο.

Σε σωματικές έρευνες και σε έρευνα στο σπίτι του ανήλικου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1,1 γραμμ. κοκαϊνης, 215 ευρώ, καθώς και τα ρούχα του συνεργού ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε και το όπλο-ρέπλικα, το οποίο είχε πετάξει μετά τη ληστεία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Ανηλίκων, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση του συνεργού του συνεχίζονται.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Χολαργός: Συνελήφθη ανήλικος που λήστεψε φαρμακείο – Είχε συνεργό που είχε «σκανάρει» νωρίτερα τον χώρο"

Κεφαλονιά: Νεαροί ληστές μαχαίρωσαν 73χρονο μέσα στο σπίτι του – Δίνει μάχη για τη ζωή του

Δύο νεαροί ληστές, 18 και 25 ετών, αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι εισέβαλαν στο σπίτι 73χρονου Κεφαλονίτη, τον χτύπησαν και τον μαχαίρωσαν συνελήφθησαν, κατά την αυτόφωρη διαδικασία το απόγευμα της Πέμπτης (28/12), στην Κεφαλονιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου και της Ο.Π.Κ.Ε.. κατηγορούμενοι για απόπειρα ληστείας και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο δράστες παραβίασαν το παράθυρο του σπιτιού του ηλικιωμένου στην Αγία Ευφημία, με τον ένας εξ αυτών τον 25χρονο, να μπαίνει στο σπίτι και τον 18χρονος να φυλάει “τσίλιες” Εκείνη την ώρα μπήκε στο σπίτι του και ο 73χρονος στον οποίο επιτέθηκε με μαχαίρι αιφνιδιαστικά ο 25χρονος Αλβανός δράστης, μαχαιρώνοντάς τον περίπου 10 φορές, προκαλώντας του βαριές σωματικές βλάβες στην κοιλιακή χώρα και την ωμοπλάτη.

Στη συνέχεια μαζί με το συνεργό του, τράπηκαν σε φυγή. Το θύμα κατάφερε να βγει αιμόφυρτος στο δρόμο και να ζητήσει βοήθεια, καταρρέοντας στο κοντινότερο σπίτι που βρήκε. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Αργοστολίου όπου υπεβλήθη σε χειρουργείο.

Ωστόσο αργότερα διακομίστηκε με ελικόπτερο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Η κατάσταση της υγείας του θεωρείται πολύ κρίσιμη. Από την εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των 2 δραστών, οι οποίοι μετά από επισταμένες αναζητήσεις, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, σε περιοχή της Κεφαλονιάς.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Σάμης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κεφαλονιά: Νεαροί ληστές μαχαίρωσαν 73χρονο μέσα στο σπίτι του – Δίνει μάχη για τη ζωή του"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news