facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Κορονοϊός: Ένα εκατομμύριο δόσεις του φαρμάκου της Pfizer παρήγγειλε η Γερμανία

Ένα εκατομμύριο δόσεις του φαρμάκου Paxlovid της Pfizer, σε μορφή χαπιού, το οποίο έχει λάβει έκτακτη έγκριση στις ΗΠΑ για χορήγηση σε ασθενείς με βαριά νόσο κορονοϊού, παρήγγειλε η κυβέρνηση της Γερμανίας, ανακοίνωσε «ενθουσιασμένος» ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ.

Οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται πριν από το τέλος Ιανουαρίου, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό του, καθώς, όπως είπε, «το φάρμακο είναι εξαιρετικά υποσχόμενο, επειδή μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρά περιστατικά, όταν χορηγηθεί νωρίς». Ο υπουργός δήλωσε ακόμη ότι περιμένει το φάρμακο να εμποδίσει σε πολλές περιπτώσεις τη νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με την Pfizer, στις κλινικές δοκιμές το σκεύασμα έδειξε 90% αποτελεσματικότητα στην αποτροπή νοσηλείας και θανάτου για περιστατικά υψηλού κινδύνου. Το Paxlovid χορηγείται σε συνδυασμό με το παλαιότερο αντιικό Ritonavir κάθε 12 ώρες επί πέντε ημέρες, αμέσως μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

«H Covid εξελίσσεται σε νόσο που θα χάσει τον τρόμο της»

«Το φάρμακο δίνει στους γιατρούς μια νέα μέθοδο αντιμετώπισης του ιού. Σιγά-σιγά, με τον συνδυασμό εμβολίων μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας και επιλογών θεραπείας, η Covid-19 εξελίσσεται σε νόσο η οποία θα χάσει τον τρόμο της», ανέφερε ο κ. Λάουτερμπαχ και πρόσθεσε ότι η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται σε επικοινωνία με όλες τις εταιρίες οι οποίες αναπτύσσουν αντίστοιχα φάρμακα. «Προτιμώ να δώσουμε αυτή τη μάχη με εμβολιασμούς και φάρμακα από το να πρέπει να κλείσουμε τα σχολεία», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Το γερμανικό υπουργείο Υγείας ετοιμάζει κατεπείγουσα έγκριση του φαρμάκου της Pfizer, προκειμένου η χορήγησή του να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό, κατέληξε ο κ. Λάουτερμπαχ.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Ένα εκατομμύριο δόσεις του φαρμάκου της Pfizer παρήγγειλε η Γερμανία"

Νέα τουρκική πρόκληση – Τζαμί η εκκλησία της Αγ. Σοφίας στην Ανδριανούπολη

Σε νέα προκλητική κίνηση προχώρησε η Τουρκία, καθώς ακόμα ένα χριστιανικό μνημείο, η Αγία Σοφία του Αίνου στην Αδριανούπολη, ένα βυζαντινό μνημείο του 12ου αιώνα, μετατράπηκε σε τζαμί, παραμονή Χριστουγέννων. Σεβασμό στις θρησκευτικές ελευθερίες απαιτεί η Ουάσινγκτον, ενώ την ίδια ώρα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας μιλά για μάταιες προσπάθειες της Ελλάδας να εξοπλιστεί.

Ακόμα ένα βήμα στην κατεύθυνση της συστηματικής ισλαμοποίησης χριστιανικών μνημείων πραγματοποίησε η Άγκυρα, μετατρέποντας, παραμονή μάλιστα Χριστουγέννων, σε τζαμί και την Αγία Σοφία του Αίνου στην Ανδριανούπολη, ενός βυζαντινού ναού του 12ου αιώνα.

«Ότι η λειτουργία ξεκίνησε ως τζαμί στις 24 Δεκεμβρίου δηλαδή την παραμονή των Χριστουγέννων σαφώς και έχει έναν συμβολικό χαρακτήρα για να θίξει- αυτό θέλει- το αίσθημα, το συναίσθημα και κυρίως την ιστορική μνήμη» τονίζει ο Οθωμανολόγος- Δρ. Παντείου, Δημήτρης Σταθακόπουλος.

Μετά την Αγία Σοφία στην Πόλη, την Αγία Σοφία στην Τραπεζούντα, αλλά και τη Μονή της Χώρας, η κίνηση της πανίσχυρης τουρκικής Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων έρχεται ως απόδειξη του ισλαμοεθνικιστικής ιδεολογίας που προπαγανδίζει ο Ταγίπ Ερντογάν, θέλοντας να εμφανιστεί ως ηγέτης των απανταχού μουσουλμάνων.

«Είναι μία σύζευξη εθνικισμού και ισλαμισμού στην οποία επιδίδεται έτσι κι αλλιώς με μεγάλη σπουδή ο κύριος Ερντογάν και εντάσσεται στον γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό του για τη δημιουργία ενός ευνοϊκού πολιτικού περιβάλλοντος στο εσωτερικό της Τουρκίας» αναφέρει ο επίκουρος καθηγητής Διπλωματικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αντώνης Κλάψης.

Σεβασμό στις θρησκευτικές ελευθερίες επί τουρκικού εδάφους ζητά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ από την Άγκυρα.

«Ενθαρρύνουμε την τουρκική κυβέρνηση να διατηρήσει και να διασφαλίσει την πρόσβαση στους χώρους και τα κτίρια που έχουν φιλοξενήσει διαφορετικές θρησκευτικές κοινότητες, με τρόπο που θα σέβεται την ποικιλόμορφη ιστορία τους».

Μετά την τελευταία εμμονή της Τουρκίας ν’ αμφισβητεί την κυριαρχία των ελληνικών νησιών, ο Χουλουσί Ακάρ, έκανε ξανά λόγο και για μάταιη εξοπλιστική προσπάθεια της Ελλάδας.

«Έχουν μια μανία για εξοπλισμούς. Αλλά όπως κάθε φορά τους λέμε ότι αυτό δεν πρόκειται τους κάνει να αποκτήσουν υπεροχή έναντι της Τουρκίας. Τους λέμε ότι όλα αυτά είναι περιττά τους το λέμε συνέχεια και θα εξακολουθήσουμε να τους λέμε» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Έμμεσο αλλά σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα από την Κομισιόν κατά της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού δια στόματος του αντιπροέδρου Μαργαρίτη Σχοινά και της αρμόδιας επιτρόπου Ίλβα Γιόχανσον.

«Οι προσπάθειες τρίτων χωρών να διευκολύνουν την παράνομη μετανάστευση προς την ΕΕ δεν είναι αποδεκτές».

Έντεκα νέες παραβάσεις και παραβιάσεις στο βορειοανατολικό Αιγαίο πραγματοποιήσαν τουρκικά αεροσκάφη, ενώ σημειώθηκαν και δύο εμπλοκές.

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα τουρκική πρόκληση – Τζαμί η εκκλησία της Αγ. Σοφίας στην Ανδριανούπολη"

Τσεχία: Ογδόντα χιλιάδες κοτόπουλα θα θανατωθούν λόγω της γρίπης των πτηνών

Περίπου 80.000 κοτόπουλα θα θανατωθούν σήμερα στη Δημοκρατία της Τσεχίας λόγω της γρίπης των πτηνών, ενώ μια πρώτη εστία μόλυνσης εντοπίστηκε στη Σλοβακία, με έναν ιό που εξακολουθεί να κυκλοφορεί ενεργά στην Ευρώπη μέσω των μεταναστευτικών πουλιών.

Στη Δημοκρατία της Τσεχίας, οι κτηνίατροι αναμένεται να θανατώσουν σήμερα 80.000 κοτόπουλα που έχουν μολυνθεί με τη γρίπη των πτηνών στο αγρόκτημα της Λιμποτένιτσε, περίπου 45 χλμ. βόρεια της Πράγας.

Από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, περισσότερα από 100.000 κοτόπουλα έχουν θανατωθεί στο αγρόκτημα αυτό που καταμετρούσε πριν από τα Χριστούγεννα 188.000 πουλερικά.

Η Δημοκρατία της Τσεχίας κατέγραψε 48 εστίες γρίπης των πτηνών φέτος, αριθμό ρεκόρ μέσα σε ένα έτος.

Αλλού στην Ευρώπη, ένα μικρό αγρόκτημα στη βορειοανατολική Σλοβενία τέθηκε σήμερα σε καραντίνα μετά τον εντοπισμό ενός πρώτου κρούσματος της γρίπης των πτηνών, ανακοίνωσαν οι σλοβενικές αρχές, υπογραμμίζοντας πως είναι το πρώτο κρούσμα της ασθένειας H5N1 φέτος.

Διατάχθηκε η διενέργεια τεστ μετά την αυξημένη θνητότητα κοτόπουλων σε ένα αγρόκτημα κοντά στη Σλοβένσκα Μπίστιτσα, περίπου 100 χλμ. βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Λιουμπλιάνα.

Η Γαλλία εντόπισε πρόσφατα εστίες της γρίπης των πτηνών στο νοτιοδυτικό τμήμα της, ενώ η Βρετανία δήλωσε στις αρχές του μήνα πως θανάτωσε περίπου μισό εκατομμύριο κοτόπουλα φέτος στο πλαίσιο της μεγαλύτερης επιδημίας γρίπης των πτηνών που είχε ποτέ, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Το Βέλγιο και η Ολλανδία επέβαλαν επίσης μέτρα περιορισμού των πουλερικών τους τελευταίους μήνες μετά τον εντοπισμό εστιών της ασθένειας.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Τσεχία: Ογδόντα χιλιάδες κοτόπουλα θα θανατωθούν λόγω της γρίπης των πτηνών"

Υπουργείο Ανάπτυξης για μάσκες FFP2 και Ν95: Η παραγωγή στην Ελλάδα δεν μπορεί να καλύψει τη ζήτηση

Ανακοίνωση αναφορικά με τις μάσκες ενισχυμένης προστασίας FFP2 και Ν95 εξέδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρει: «Σχετικά με τις μάσκες ενισχυμένης προστασίας (κατηγορίας FFP2 και Ν95) διευκρινίζεται ότι στην Ελλάδα υπάρχει παραγωγή, πλην όμως σε μικρές ποσότητες μη δυνάμενες να καλύψουν τη ζήτηση».

Υπενθυμίζεται ότι ήδη πραγματοποιούνται αυστηροί έλεγχοι στην αγορά και το υπουργείο έχει προαναγγείλει πολύ ψηλά πρόστιμα για όσους αισχροκερδούν.

Στο μεταξύ όπως έχει δηλώσει ο Θανάσης Παπαθανάσης, μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, τα νέα μέτρα αναμένεται να προκαλέσουν ελλείψεις στην αγορά, που με τη σειρά τους ενδεχομένως θα οδηγήσουν σε αυξήσεις τιμών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπουργείο Ανάπτυξης για μάσκες FFP2 και Ν95: Η παραγωγή στην Ελλάδα δεν μπορεί να καλύψει τη ζήτηση"

Χωρίς γραφειοκρατία η έκδοση αδειών για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αθήνα

Απλοποίηση και βελτίωση για την έκδοση αδειών, που απαιτούνται για την λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αθήνα ανακοινώνει το υπουργείο Πολιτισμού. Πρόκειται για μία σημαντική μεταρρύθμιση σε όσα ισχύουν ως σήμερα, καθώς εστιατόρια, καφετέριες, κινηματογράφοι, θέατρα κ.ά. που δεν βρίσκονται πλησίον μνημείων και αρχαιολογικών χώρων, δεν θα χρειάζονται πλέον  έγγραφο έγκρισης από την Εφορεία Πόλης Αθηνών για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Την θετική γνωμοδότησε έκανε μάλιστα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και έτσι αναμένεται να εκδοθεί και η σχετική απόφαση. Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι να διευκολυνθεί η επιχειρηματικότητα και κατ’ επέκταση τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καθώς οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις απαλλάσσονται πλέον από ένα τεράστιο γραφειοκρατικό βάρος, που τους κόστιζε πολύτιμο χρόνο και χρήμα.

Για την εξέλιξη αυτή να σημειωθεί, υπήρξε μακρά συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων προκειμένου να υπάρξει αναλυτική καταγραφή και αποτύπωση σε χάρτες τόσο των μνημείων όσο και των περιοχών που προστατεύονται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων της πόλης των Αθηνών.

 Συγκεκριμένα αποτυπώθηκε σε χάρτη η περιοχή προστασίας της Ακρόπολης, καθώς και περιοχές γύρω από 80 και πλέον μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, που βρίσκονται σε ολόκληρη την πόλη. Στις περιοχές αυτές καθορίστηκαν ποιες ιδιοκτησίες έχουν οπτική επαφή με τα εν λόγω μνημεία και συνεπώς εμπίπτουν σε καθεστώς προστασίας. Στη συνέχεια και μετά την αναλυτική επεξεργασία των υφιστάμενων πρακτικών οριοθέτησης κοινοχρήστου χώρου, αποτυπώθηκαν στους χάρτες οι περιοχές, στις οποίες η ΕΦΑΠΑ επιτρέπει την λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) και την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

 Κατόπιν αυτών δημιουργούνται οι εξής τρεις κατηγορίες:

1.Για επιχειρήσεις που δεν γειτνιάζουν με μνημεία ή επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους δεν θα απαιτείται πλέον η έκδοση διαπιστωτικού ή άλλου εγγράφου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων της Πόλης των Αθηνών για την έναρξη της λειτουργίας τους. Τόσο οι άδειες λειτουργίας όσο και οι άδειες τραπεζοκαθισμάτων θα δίνονται με βάση τους υπόλοιπους όρους και περιορισμούς που ισχύουν για κάθε περιοχή.

2. Οι επιχειρήσεις που συνορεύουν με μνημεία ή επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους θα λαμβάνουν πλέον απευθείας έγκριση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων της Πόλης των Αθηνών και δε θα απαιτείται η χρονοβόρα διαδικασία εξέτασης της αίτησής τους από το Τοπικό Συμβούλιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Αυτό θα συμβαίνει τόσο για την άδεια λειτουργίας όσο και για τον χώρο που θα μπορεί να δοθεί για χρήση τραπεζοκαθισμάτων.

3. Σημειώνεται ότι για επιχειρήσεις που βρίσκονται στον ενοποιημένο κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο γύρω από τη Ακρόπολη, ο οποίος αποτελεί τη ζώνη προστασίας της Ακρόπολης ως Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς (τμήμα της Πλάκας και του Θησείου κ.ά.), το καθεστώς παραμένει ίδιο και η διαδικασία αδειοδότησης θα απαιτεί την σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου Συμβουλίου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Την έως τώρα χρονοβόρα και επιβαρυντική για τους πολίτες διαδικασία αδειοδότησης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος επισημαίνει και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, που όπως αναφέρει μόνον εντός το 2020 είχαν αποσταλεί στο Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων περί τις 240 υποθέσεις, που αφορούσαν σε εγκρίσεις λειτουργίας καταστημάτων εντός του αρχαιολογικού χώρου των Αθηνών. «Μετά τη θετική γνωμοδότηση του ΚΑΣ ανοίγει ο δρόμος για την έκδοση απόφασης από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού που θα καθορίζει αναλυτικά τους όρους και τις περιοχές ισχύος τους», όπως λέει.

«Κάνουμε την καθημερινότητα των επαγγελματιών απλούστερη, ξεπερνάμε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις δεκαετιών», λέει και ο δημαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης επισημαίνοντας ότι γίνεται έτσι το πρώτο σημαντικό βήμα για την άρση των εμποδίων ίδρυσης, για τη μείωση των χρόνων έναρξης, για την τόνωση της επιχειρηματικότητας.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς γραφειοκρατία η έκδοση αδειών για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αθήνα"

«Μη αναστρέψιμες» οι βαρύτατες εγκεφαλικές βλάβες για τον Μητροπολίτη Αιτωλίας Κοσμά που νοσηλεύεται με Covid-19

Βαρύτατες εγκεφαλικές βλάβες έχει υποστεί, σύμφωνα με ιατρικές πληροφορίες, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς και η κατάσταση της υγείας του θεωρείται πιθανώς και μη αναστρέψιμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE Ιατρικοί κύκλοι θεωρούν πως η ζημιά που έχει υποστεί μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο είναι τέτοια, που δύσκολα ο ασθενής Μητροπολίτης, ακόμη και αν εξέλθει από το νοσοκομείο, θα μπορέσει να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Ο κ. Κοσμάς βρίσκεται σε βαθύ κώμα και έχουν προκληθεί βαριές εγκεφαλικές βλάβες. Να σημειωθεί πως ο Σεβασμιώτατος αποσωληνώθηκε προ ημερών σύμφωνα με το ιατρικό πρωτόκολλο που προβλέπει πως μετά τον έναν μήνα νοσηλείας ο ασθενής πρέπει να υποβάλλεται σε τραχειοστομία, όπως και έγινε. Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» από τις 2 Δεκεμβρίου.

Αρχικώς βεβαιώθηκε ως θετικός στον κορωνοϊό την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, αντιμετωπίζοντας αρχικώς ήπια συμπτώματα και παραμένοντας στην οικία του, ενώ ήταν ανεμβολίαστος.

Με την πάροδο των ημερών ωστόσο η κατάσταση του επιδεινώθηκε, παρουσίασε δύσπνοια και χαμηλό κορεσμό ενώ παράλληλα ήταν απρόθυμος να νοσηλευθεί. Τελικώς εισήχθη στο Νοσοκομείο Αγρινίου την 1η Δεκεμβρίου και λίγες ώρες αργότερα, ξημερώματα 2ας Δεκεμβρίου, διακομίστηκε διασωληνωμένος στον «Ευαγγελισμό».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " «Μη αναστρέψιμες» οι βαρύτατες εγκεφαλικές βλάβες για τον Μητροπολίτη Αιτωλίας Κοσμά που νοσηλεύεται με Covid-19"

Κύπρος – κορονοϊός: 2241 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Η Κύπρος ανακοίνωσε πως το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 2241 νέα κρούσματα κορονοϊού και κανένας νεκρός.

Έτσι ο συνολικός αριθμός θανάτων από κορονοϊό παραμένει 630. Εξάλλου, 168 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 84 σε σοβαρή κατάσταση. Ποσοστό 80,96% των νοσηλευόμενων δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού.

Επιπλέον 15 post-COVID ασθενείς που έπαψαν να είναι μολυσματικοί (αποχαρακτηρισμένα περιστατικά), συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση λόγω COVID σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 98,047 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) και 2241 (ποσοστό θετικότητας: 2,29% νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 154,926.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος – κορονοϊός: 2241 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο"

Σουδάν: Τριάντα ένας νεκροί από κατάρρευση ορυχείου χρυσού

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την κατάρρευση ενός ιδιωτικού ορυχείου χρυσού στο δυτικό Σουδάν, δήλωσε σήμερα Τρίτη στο Reuters αξιωματούχος του ορυχείου.

«Τριάντα ένα πτώματα ανασύρθηκαν μετά την κατάρρευση ενός ορυχείου χρυσού στην τοποθεσία Εν Ναχούντ στην πολιτεία Δυτικό Κορντοφάν. Μόνο ένα άτομο ανασύρθηκε ζωντανό», δήλωσε ο Χαλέντ Νταχουέιγια, διευθυντής της κρατικής εταιρείας Sudanese Mineral Resources Company.

 

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Σουδάν: Τριάντα ένας νεκροί από κατάρρευση ορυχείου χρυσού"

Νίκος Ανδρουλάκης: Οι κυβερνητικές παλινωδίες είναι καταστροφικές στη διαχείριση της πανδημίας

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατέκρινε την κυβέρνηση πως παλινωδεί με τα μέτρα που λαμβάνει για την αντιμετώπιση της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης «Όμικρον» καθώς υπολογίζει το πολιτικό κόστος.

Όπως ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, «τον τελευταίο μήνα οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις λαμβάνουν αποτελεσματικά μέτρα για τον περιορισμό της μετάλλαξης Όμικρον, για να αποφύγουν το κλείσιμο της οικονομίας, προσαρμοζόμενες στις εξελίξεις.

Στον αντίποδα, για την ελληνική κυβέρνηση, οι αποφάσεις και ο χρόνος που τις λαμβάνει, καθορίζονται από το πολιτικό κόστος και τις εντυπώσεις».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ επεσήμανε ότι «εξαγγέλλονται μέτρα πριν τις γιορτές, τα οποία όμως ανακαλούνται με απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού, στην συνέχεια ανακοινώνονται νέα με την εφαρμογή τους να μετατίθεται κατά μία εβδομάδα και μόλις μία ημέρα μετά, προαναγγέλλεται η πιθανή επίσπευσή τους».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, τόνισε ότι «οι παλινωδίες αυτές είναι καταστροφικές για την εθνική προσπάθεια», και υπογράμμισε πως «η μη έγκαιρη αναχαίτιση του νέου κύματος της πανδημίας θα οδηγήσει σε χιλιάδες νέα κρούσματα, εντείνοντας την πίεση το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που δεν έχει ενισχυθεί αναλόγως αλλά και στο εκ των πραγμάτων πάγωμα της οικονομίας».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Νίκος Ανδρουλάκης: Οι κυβερνητικές παλινωδίες είναι καταστροφικές στη διαχείριση της πανδημίας"

Κορονοϊός: Αγωνία για 13χρονο διασωληνωμένο – Έφτασε στην Αθήνα με αεροδιακομιδή από την Κέρκυρα

Αγωνία επικρατεί για την κατάσταση της υγείας ενός 13χρονου από την Κέρκυρα, με το παιδί να είναι διασωληνωμένο με κορονοϊό και μεταφέρθηκε στην Αθήνα με αεροδιακομιδή.

Σύμφωνα με τον Alpha το παιδί έφτασε με το ασθενοφόρο λίγο μετά τις 19:00 στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και φέρεται να έχει υποκείμενο νόσημα.

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Αγωνία για 13χρονο διασωληνωμένο – Έφτασε στην Αθήνα με αεροδιακομιδή από την Κέρκυρα"

Καιρός αύριο: Ισχυρές καταιγίδες και πολλά μποφόρ

Παραμένει άστατος ο καιρός αύριο Τετάρτη (29.12.2021) με τις βροχές να έχουν την τιμητική τους.
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στα ανατολικά στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας θα πνέουν νότιοι 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημεριανές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με παροδικές βροχές. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές κυρίως στη Θράκη. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες στη Μακεδονία.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά θαλάσσια τμήματα νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Εξασθενούν από το μεσημέρι και τις βραδινές ώρες στρέφονται σε βορείων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 ενισχυόμενοι στο Ιόνιο από το απόγευμα σε 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες κυρίως τις πρωινές ώρες στην Κρήτη θα είναι τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα στα βόρεια.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ισχυρές καταιγίδες και πολλά μποφόρ"

Νέα έρευνα: Όσοι νόσησαν με Omicron προστατεύονται από επαναμόλυνση από τη Δέλτα

Μια ομάδα ερευνητών από την Νότια Αφρική που ασχολείται με τον κορωνοϊό, διερεύνησε εάν η δυνατότητα εξουδετέρωσης που έχουμε εάν κολλήσουμε την παραλλαγή Omicron ενισχύει την δυνατότητα εξουδετέρωσης έναντι της παραλλαγής Delta. 

 (https://secureservercdn.net/50.62.198.70/1mx.c5c.myftpupload.com/wp-content/uploads/2021/12/MEDRXIV-2021-268439v1-Sigal.pdf).

Στη μελέτη, που έφερε στο φως ο Ηλίας Μόσιαλος, συμμετείχαν εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι που είχαν μολυνθεί με τον ιό στο κύμα της Omicron στη Νότια Αφρική και έχοντας πιστοποιήσει μοριακά πως μολύνθηκαν με την Omicron  και όχι με την Delta.

Απομόνωσαν λοιπόν πλάσμα αίματος από 15 συμμετέχοντες, όπου οι 11 από αυτούς εισήχθησαν στο νοσοκομείο λόγω συμπτωμάτων Covid-19, αλλά κανένας δεν χρειάστηκε παροχή οξυγόνου. Η δειγματοληψία των συμμετεχόντων έγινε αμέσως μετά την έναρξη των συμπτωμάτων, και περίπου 2 εβδομάδες αργότερα. Δύο από τους 15 δεν ανέπτυξαν εξουδετερωτικά αντισώματα και αποκλείστηκαν από την ανάλυση. Από τους άλλους 13 συμμετέχοντες, οι 7 ήταν εμβολιασμένοι (3 με δύο δόσεις Pfizer και 4 με Johnson και Johnson).

Η δυνατότητα εξουδετέρωσης της παραλλαγής Omicron ήταν αναμενόμενη καθώς αυτή είναι η παραλλαγή του ιού με την οποία μολύνθηκαν αυτά τα άτομα. Οι μετρήσεις έδειξαν αυξανόμενη απόκριση αντισωμάτων (14 φορές) στην παραλλαγή στο διάστημα της ανάλυσης. Ωστόσο, τα ίδια άτομα - ειδικά όσοι εμβολιάστηκαν - επίσης ανέπτυξαν ενισχυμένη δυνατότητα εξουδετέρωσης έναντι της παραλλαγής Delta (η οποία δυνατότητα εξουδετέρωσης επίσης στο διάστημα των 2 εβδομάδων αυξήθηκε 4,4 φορές).

 

Δηλαδή, φαίνεται πως η λοίμωξη στα άτομα που έχουν μολυνθεί με την όμικρον μπορεί να οδηγήσει σε προστασία επαναμόλυνσης από την δέλτα.
Αυτά είναι προφανώς καλά νέα, αλλά πρέπει να επιβεβαιωθούν σε μεγαλύτερο δείγμα εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων και θα ήταν ακόμα πιο ενδιαφέρον να δούμε εάν αυτό ισχύει στους μεγαλύτερους σε ηλικία, αλλά και στους ασυμπτωματικούς φορείς της όμικρον.

Εάν αυτή η μελέτη αντικατοπτρίζει την εικόνα που θα αντιμετωπίσουμε, τότε θα μειώσει τα ποσοστά επαναλοίμωξης από την Delta.

Τα αναδυόμενα επιδημιολογικά δεδομένα -επί του παρόντος- υποδεικνύουν πως η όμικρον οδηγεί σε ηπιότερη συμπτωματολογία στους εμβολιασμένους.
Αυτά μαζί δείχνουν πως ίσως η λοίμωξη με την όμικρον να έχει θετικές επιπτώσεις όσον αφορά την πιθανότητα σοβαρής νόσησης εάν κάποιος κολλήσει μετέπειτα τη δέλτα που συνεχίζει να κυκλοφορεί, και τελικά να επιφέρει μικρότερο βάρος από το αναμενόμενο στο σύστημα υγείας.

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέα έρευνα: Όσοι νόσησαν με Omicron προστατεύονται από επαναμόλυνση από τη Δέλτα"

Λιβύη: Διακόπηκαν οι εργασίες του κοινοβουλίου, χωρίς να γίνει ψηφοφορία επί των προτάσεων για την έξοδο από την κρίση

Το Κοινοβούλιο της Λιβύης ανέστειλε τις εργασίες του μέχρι την επόμενη εβδομάδα, χωρίς να προηγηθεί ψηφοφορία για καμία από τις προτάσεις που υποβλήθηκαν χθες για την έξοδο από την κρίση που προκλήθηκε μετά την αναβολή των προεδρικών εκλογών, την περασμένη εβδομάδα.

Η συνεδρίαση αυτή, στο Τομπρούκ, ήταν μια πρώτη προσπάθεια της πολυδιασπασμένης πολιτικής τάξης να χαράξει έναν νέο δρόμο προς τα εμπρός, μετά την αναβολή των εκλογών. Την Δευτέρα, η συνεδρίαση έληξε εν μέσω διαμαρτυριών, αφού υποβλήθηκαν διάφορες προτάσεις για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, την κατάρτιση νέου Συντάγματος και τη μετάθεση των προεδρικών εκλογών σε άλλη ημερομηνία.

Σήμερα επρόκειτο να διεξαχθεί ψηφοφορία για τις προτάσεις αυτές. Ο εκπρόσωπος του Σώματος δεν διευκρίνισε για ποιον λόγο αναβλήθηκε, με αποτέλεσμα να μένει σε εκκρεμότητα το θέμα της εκλογικής διαδικασίας αλλά και το μέλλον της μεταβατικής κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNU) του πρωθυπουργού Αμπντουλχαμίντ αλ Ντμπεϊμπά.

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους των διαφωνιών πριν από τις προεδρικές εκλογές ήταν αν ο Ντμπεϊμπά είχε το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα.

Πέρσι, όταν χαράχθηκε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ο οδικός χάρτης για την έξοδο της Λιβύης από την κρίση, είχε αποφασιστεί ότι η μεταβατική κυβέρνηση θα οδηγούσε τη χώρα σε ταυτόχρονες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στις 24 Δεκεμβρίου.

Το κοινοβούλιο εξελέγη το 2014 αλλά πολύ σύντομα διχάστηκε, αφού η χώρα χωρίστηκε μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών της Ανατολικής και της Δυτικής Λιβύης. Τα περισσότερα μέλη του έφυγαν από την Τρίπολη και εγκαταστάθηκαν στο Τομπρούκ, στηρίζοντας την πλευρά της Ανατολικής Λιβύης στη σύγκρουση.

Η συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας ήταν μια από τις σπάνιες φορές από το 2014 που περισσότεροι από 100 βουλευτές από όλο το πολιτικό φάσμα συμμετείχαν σε μια συζήτηση για το μέλλον της Λιβύης.

Μια άλλη πρόταση που τέθηκε αλλά δεν ψηφίστηκε ήταν η απέλαση του Βρετανού πρεσβευτή επειδή το Λονδίνο ανακοίνωσε ότι η GNU παραμένει η νόμιμη κυβέρνηση και η Βρετανία δεν θα αναγνωρίσει οποιαδήποτε ενέργεια για τη συγκρότηση παράλληλης κυβέρνησης.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Λιβύη: Διακόπηκαν οι εργασίες του κοινοβουλίου, χωρίς να γίνει ψηφοφορία επί των προτάσεων για την έξοδο από την κρίση"

Κορωνοϊός: Λαμία ζευγάρι «έφυγε» από Covid μέσα σε 14 ημέρες και άφησε πίσω του 3 παιδιά - ΒΙΝΤΕΟ

Νέα οικογενειακή τραγωδία στη Λαμία, με 57χρονο πατέρα τριών παιδιών, να αφήνει την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας, μετά από πολυήμερη μάχη με τον κορωνοϊό.

Μόλις 14 ημέρες νωρίτερα (13/11) είχε φύγει εξαιτίας του κορωνοϊού και η 52χρονη σύζυγός του, η οποία επίσης είχε νοσηλευτεί στη ΜΕΘ Covid.

Το ζευγάρι είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο με χαμηλό οξυγόνο στις 23 Νοεμβρίου και στις 29 και 30 του ίδιου μήνα αντίστοιχα χρειάστηκε να διασωληνωθούν και να εισαχθούν στη ΜΕΘ εξαιτίας των επιπλοκών που παρουσίασαν.

Η 52χρονη κατέληξε στις 13 Δεκεμβρίου, ενώ ο 57χρονος πάλεψε συνολικά για 29 ημέρες χωρίς όμως και εκείνος να τα καταφέρει. Μάλιστα τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων αρνητικοποιήθηκε στον ιό, αλλά οι ζημιές που του είχε προκαλέσει ήταν ήδη μη αναστρέψιμες…

Επρόκειτο για ιδιαίτερα αγαπητό ζευγάρι, με τον 57χρονο να είναι γνωστός επαγγελματίας στη Φθιωτική πρωτεύουσα. Στο θέμα του κορωνοϊού είχαν την άποψη κατά του εμβολίου παρά τα όσα τους έλεγε και ο ξάδερφος τους που είναι διασώστης στο ΕΚΑΒ.

Ο τελευταίος μεταφέροντας τις εικόνες που αντιμετωπίζει καθημερινά διακομίζοντας ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο σε πολύ άσχημη κατάσταση, προσπάθησε να τους μεταπείσει χωρίς δυστυχώς να τα καταφέρει.

Όταν είχε πεθάνει η ξαδέλφη του είχε πει μάλιστα στην εκπομπή Livenews του Mega ότι είχαν επηρεαστεί από τον πνευματικό που τους καθοδηγούσε.

Δείτε το βίντεο:

lamiareport 

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Λαμία ζευγάρι «έφυγε» από Covid μέσα σε 14 ημέρες και άφησε πίσω του 3 παιδιά - ΒΙΝΤΕΟ "

Θεσσαλονίκη: Γυναίκα έφτυσε και απείλησε αστυνομικούς σε έλεγχο για χρήση μάσκας

Χειροπέδες σε μια 43χρονη πέρασαν χθες αστυνομικοί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όπως διαπιστώθηκε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, η ίδια δεν φορούσε μάσκα. Αντί να συμμορφωθεί, εξύβρισε και απείλησε αρχικά τους αστυνομικούς ενώ στη συνέχεια τους έφτυσε.

Στη συλληφθείσα επιβλήθηκε και πρόστιμο των 300 ευρώ.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Γυναίκα έφτυσε και απείλησε αστυνομικούς σε έλεγχο για χρήση μάσκας "

Αδέσποτη σφαίρα από γλέντι Ρομά καρφώθηκε στα κάγκελα μπαλκονιού

Στα κάγκελα ενός μπαλκονιού καρφώθηκε μια αδέσποτη σφαίρα από γλέντι Ρομά. Το περιστατικό συνέβη σε γειτονιά των Άνω Λιοσίων ανήμερα των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, πρόκειται για σφαίρα που «έφυγε» από όπλο Ρομά κατά τη διάρκεια γλεντιού, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε αυλή άλλου σπιτιού, σε κοντινή απόσταση από το σημείο που εντοπίστηκε το βλήμα.

Στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το protothema.gr, φαίνεται ξεκάθαρα η σφαίρα που έχει σφηνωθεί στο κάγκελο μπαλκονιού.

«Από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκε κάποιος αφού κάλλιστα θα μπορούσε να είχε διαπεράσει η σφαίρα την τζαμαρία του διαμερίσματος με ότι αυτό συνεπάγεται» αναφέρει στο protothema.gr κάτοικος γειτονικού σπιτιού.

«Είμαστε κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού και αναπνέουμε από σύμπτωση! Κάθε βράδυ, ειδικά τώρα τις γιορτές, βγαίνουν στα μπαλκόνια τους μεθυσμένοι και πυροβολούν αδιακρίτως. Το κακό δεν θα αργήσει να συμβεί», προειδοποίησε.
adespoti_sfaira
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Αδέσποτη σφαίρα από γλέντι Ρομά καρφώθηκε στα κάγκελα μπαλκονιού"

Παράταση έως 28 Φεβρουαρίου για τα τέλη κυκλοφορίας

Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου, θα παραταθεί η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του 2022, καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022.

Οπως επισημαίνει σε δήλωσή του ο κ. Βεσυρόπουλος, «η κυβέρνηση έχει πλήρη αντίληψη και συναίσθηση των δυσκολιών, αλλά και των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Η παράταση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας είναι επιβεβλημένη, για να διευκολύνει τους πολίτες και να δοθεί η δυνατότητα σε όλους να εκπληρώσουν αυτή την υποχρέωση».

Το Υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι δεν θα υπάρξει νέα παράταση και η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας πρέπει να γίνει έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση έως 28 Φεβρουαρίου για τα τέλη κυκλοφορίας"

Αναδρομικά και άλλα εισοδήματα: Παράταση έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022 στην υποβολή δηλώσεων

Στον καθορισμό νέας προθεσμίας υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που έχουν καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 31η Δεκεμβρίου 2021 προχώρησε με απόφασή του ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.

Η νέα προθεσμία είναι η 28η Φεβρουαρίου 2022 και αφορά τις παρακάτω δηλώσεις:

• Τροποποιητικές δηλώσεις με αγροτικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις που ανάγονται σε προηγούμενα έτη, εφόσον η βεβαίωση για τα εν λόγω ποσά εκδόθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ εντός του 2021.

• Δηλώσεις φορολογικού έτους 2020 σε περίπτωση θανάτου του φορολογούμενου, για τις οποίες υπόχρεοι σε υποβολή είναι οι κληρονόμοι του.

• Δηλώσεις φορολογούμενων των οποίων έγινε δεκτό το αίτημα μεταφοράς της φορολογικής τους κατοικίας στην αλλοδαπή εντός του 2021 ή δεν έγινε δεκτό το αίτημά τους λόγω του γεγονότος ότι τα δικαιολογητικά που προσκόμισαν εμπρόθεσμα δεν κρίθηκαν επαρκή και ακριβή (σχετ. ΠΟΛ.1201/2017 άρθρο 5).

• Τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος με αναδρομικά μισθών ή συντάξεων προηγουμένων ετών, αναδρομικά επιδομάτων ανεργίας, αναδρομικά αμοιβών ιατρών του ΕΣΥ από απογευματινά ιατρεία νοσοκομείων του ΕΣΥ, καθώς και με λοιπά εισοδήματα που ομοίως ανάγονται σε παλαιότερο έτος, εφόσον οι βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων εκδόθηκαν εντός του 2021.

• Τροποποιητικές δηλώσεις που υποβάλλονται μετά την καταληκτική προθεσμία, όχι λόγω υπαιτιότητας του δικαιούχου των εισοδημάτων, αλλά εξαιτίας εκπρόθεσμης αποστολής αρχικού ή τροποποιητικού ηλεκτρονικού αρχείου στην ΑΑΔΕ, μηνιαίου ή ετήσιου, ή εξαιτίας εκπρόθεσμης χορήγησης, για οποιοδήποτε λόγο, έντυπης βεβαίωσης από τον εργοδότη/αρμόδιο φορέα που έχει την υποχρέωση, εφόσον οι βεβαιώσεις από τον φορέα εκδόθηκαν ή τροποποιήθηκαν εντός του 2021.

• Δηλώσεις που περιλαμβάνουν ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές προηγούμενων ετών και α) είτε φορολογούνται στο έτος που ανάγονται, εφόσον αναγράφονται διακεκριμένα στην ετήσια βεβαίωση αποδοχών που χορηγήθηκε στον δικαιούχο εντός του 2021 ή προκύπτει με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο το έτος στο οποίο ανάγονται, β) είτε φορολογούνται στο έτος καταβολής τους (φορολογικό έτος 2020), λόγω του ότι δεν χορηγήθηκε βεβαίωση αποδοχών και δεν μπορεί να αποδειχθεί με άλλο πρόσφορο μέσο το έτος ή τα έτη στα οποία αυτές ανάγονται.

Οι δηλώσεις αυτές υποβάλλονται μέχρι την 31.12.2021 με τους τρόπους που προβλέπονται στην υπό στοιχεία Α. 1118/2021 Απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, ενώ από την 01.01.2022 και μέχρι την 28.2.2022 πρέπει να υποβληθούν αποκλειστικά μέσω της εφαρμογής «ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ» στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr) και εκκαθαρίζονται από τις αρμόδιες ΔΟΥ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αναδρομικά και άλλα εισοδήματα: Παράταση έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022 στην υποβολή δηλώσεων"

«Μαύρη Τρίτη» με 21.657 κρούσματα, 60+1 θανάτους και 635 διασωληνωμένους

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 21.657, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.105.885, εκ των οποίων 50.4% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 195 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.644 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Το τελευταίο 24ωρο έγιναν 556.060 τεστ, εκ των οποίων 48.655 μοριακά και 507.405 rapid. Η θετικότητα διαμορφώθηκε στο 3,89% έναντι 9,76% χθες αλλά με μόλις 95 χιλιάδες τεστ.

Από τα συνολικά κρούσματα, εντοπίζονται:

  • 9.882 στην Αττική (4.038 χθες).
  • 2.665 στη Θεσσαλονίκη (1.048 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 1.121 από την Ανατολική Αττική (465 χθες).
  • 1.770 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (731 χθες).
  • 318 από τη Δυτική Αττική (125 χθες).
  • 1.089 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (510 χθες).
  • 3.226 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (1.264 χθες).
  • 1.179 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (462 χθες).
  • 1.032 από τον Πειραιά (449 χθες).
  • 147 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (32 χθες).

Tα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε επιπλέον 61 Περιφερειακές Ενότητες, ως εξής:

  • 258 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 2 στην ΠΕ Άνδρου.
  • 185 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 86 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 124 στην ΠΕ Άρτας.
  • 412 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 179 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 62 στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 92 στην ΠΕ Δράμας.
  • 175 στην ΠΕ Έβρου.
  • 346 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 7 στην ΠΕ Ευρυτανίας.
  • 31 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 187 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 236 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 435 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 88 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 7 στην ΠΕ Θήρας.
  • 47 στην ΠΕ Ικαρίας.
  • 299 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 148 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 18 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 341 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 5 στην ΠΕ Καρπάθου.
  • 43 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 160 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 32 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 80 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 380 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 228 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 29 στην ΠΕ Κω.
  • 185 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 437 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 61 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 177 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 41 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 1 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 241 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 169 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 3 στην ΠΕ Μήλου.
  • 3 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 15 στην ΠΕ Νάξου.
  • 77 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 3 στην ΠΕ Πάρου.
  • 156 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 201 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 68 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 92 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 81 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 177 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 17 στην ΠΕ Σάμου.
  • 220 στην ΠΕ Σερρών
  • 13 στην ΠΕ Σύρου.
  • 11 στην ΠΕ Τήνου.
  • 152 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 194 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 191 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 18 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 126 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 235 στην ΠΕ Χανίων.
  • 64 στην ΠΕ Χίου.
  • 935 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (329 χθες).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 60, ενώ αναδρομικά καταγράφηκε άλλη μια απώλεια. Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 20.557 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 635 (χθες 629). Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 έτη. To 79.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 540 (85.04%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 95 (14.96%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.734 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 340 (ημερήσια μεταβολή +17.65%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 324 ασθενείς.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "«Μαύρη Τρίτη» με 21.657 κρούσματα, 60+1 θανάτους και 635 διασωληνωμένους"

Κορονοϊός: Κοντά στις 20.000 τα κρούσματα σήμερα – Μέτρα πριν τις 3 Ιανουαρίου;

Κοντά στις 20.000 αναμένεται να φθάσει ο σημερινός αριθμών των κρουσμάτων στη χώρα μας και με αυτά τα δεδομένα τα νέα μέτρα αναμένεται να ισχύσουν πριν την Πρωτοχρονιά.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ, τόνισε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για την εφαρμογή των μέτρων νωρίτερα.

«Θέλουμε να δούμε και τα σημερινά και τα αυριανά κρούσματα. Το σενάριο να έρθουν νωρίτερα τα μέτρα με βάση την αύξηση των κρουσμάτων και την πίεση στο ΕΣΥ είναι κάτι που θα το παρακολουθούμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Προέχει η δημόσια υγεία. Θέλουμε να εφαρμοστούν τα μέτρα από τις 3 Ιανουαρίου αλλά εάν η άνοδος των κρουσμάτων που βλέπουμε σήμερα συνεχιστεί και αύριο, θα είναι αντικείμενο νέα σύσκεψης».

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας, όχι απλά εξετάζεται αλλά σίγουρα στην πορεία θα εφαρμοστεί η επέκταση του μέτρου για την αναμνηστική δόση και συγκεκριμένα θα λογίζονται όλοι, και όχι μόνο οι άνω των 60, ως ανεμβολίαστοι εάν δεν κάνουν την αναμνηστική δόση στο 7μηνο.

«Ο προβληματισμός μας σχετίζεται με την αναμνηστική δόση και πώς αυτή θα καταστεί έμμεσα υποχρεωτική, υπό την έννοια ότι αυτός που δεν θα την έχει κάνει μετά το πέρας του 7μηνου, δεν θα έχει τα προνόμια και πλεονεκτήματα που έχουν οι εμβολιασμένοι» είπε και σημείωσε ότι δεν αποκλείεται η επέκταση της υποχρεωτικότητας και για την πρώτη δόση.

Τα νέα μέτρα προβλέπουν:

  • υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (ΚΝ95, FFP2) ή διπλής μάσκας (χειρουργικής ή υφασμάτινης) στα σούπερ μάρκετ, στα ΜΜΜ και από το προσωπικό των χώρων εστίασης. (Σύσταση χρήσης τους σε μέρη συγχρωτισμού)
  • ωράριο λειτουργίας έως τις 00:00 για τη διασκέδαση και εστίαση, χωρίς όρθιους, με μέγιστο τα έξι άτομα ανά τραπέζι και μετρικές αποστάσεις. Σε περίπτωση παραβίασης του μέτρου προβλέπεται απαγόρευση της μουσικής που επί του παρόντος επιτρέπεται
  • χωρητικότητα 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα στους αθλητικούς χώρους όπου έχει παρατηρηθεί μη τήρηση των μέτρων, με τη μη συμμόρφωση να συνεπάγεται «αυτομάτως» τη διοργάνωση κεκλεισμένων των θυρών.
  • υποχρεωτικό αρνητικό τεστ PCR (μοριακός έλεγχος) 48 ωρών για επισκεπτήριο σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) και δομές φροντίδας χρονίως πασχόντων
  • αυστηρότεροι όροι επισκεπτηρίου στα νοσηλευτικά ιδρύματα και απαγόρευση εισόδου στους ιατρικούς επισκέπτες
  • τηλεργασία έως 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με κυλιόμενο ωράριο, βάσει των δυνατοτήτων κάθε υπηρεσίας

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορονοϊός: Κοντά στις 20.000 τα κρούσματα σήμερα – Μέτρα πριν τις 3 Ιανουαρίου;"

Η Ελλάδα δώρισε 703.200 εμβόλια κορονοϊού στην Ινδονησία

Το μήνυμα πως «η Ελλάδα συνεισφέρει ενεργά στην καταπολέμηση της πανδημίας COVID19 σε παγκόσμιο επίπεδο» στέλνει μέσω Twitter, το υπουργείο Εξωτερικών. Σε αυτό το πλαίσιο, υπογραμμίζει πως η Ελλάδα στηρίζει τον λαό και την κυβέρνηση της Ινδονησίας και γνωστοποιεί ότι δώρισε συνολικά 703.200 εμβόλια στη χώρα, σε συνεργασία με Διεθνείς Πρωτοβουλίες (COVAX).

newsbeast 

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ελλάδα δώρισε 703.200 εμβόλια κορονοϊού στην Ινδονησία"

Συνελήφθη ο τράπερ Light μετά το βίντεο με τα όπλα - Τι βρέθηκε στην κατοχή του

Σε σύλληψη τελικά εξελίχθηκε η προσαγωγή του γνωστού τράπερ Light, ο οποίος μεταφέρθηκε τα ξημερώματα στη Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής επειδή φαίνεται σε βίντεο που αποκάλυψε το protothema.gr να διασκεδάζει έχοντας στη ζώνη του όπλο που φέρει τη σφραγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Τα επίμαχα όπλα δεν έχουν βρεθεί ακόμα, ωστόσο βρέθηκαν:

  • Σε μία BMW δική του χάπια, δύο  σακουλάκια με κάνναβη και 18.355 ευρώ, τα οποία κατασχέθηκαν. 

  • Σε σπίτι εντοπίστηκαν 2 φυσίγγια, 2 σφαίρες των 38 χιλιοστών, ενας φάρος αστυνομικός, ένα τσεκούρι 86 εκατοστών, ένα μαχαίρι 29 εκατοστών με λάμα 15 εκατ. 
ΦΩΤΟ-ΤΜΗΜΑ-ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ
Η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε στις 3 τα ξημερώματα λίγο μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος από το protothema.gr. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον τραγουδιστή σε γνωστό κλαμπ στο Κολωνάκι και την ώρα που ετοιμαζόταν να τραγουδήσει, τον πλησίασαν και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει στην Ασφάλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τον τράπερ Light συνελήφθη και ο 26χρονος μάνατζερ του, σε σπίτι στην περιοχή της Εκάλης.



Ο  26χρονος ανέβασε προχθές το υλικό στα stories του Instagram και ανάμεσα στα βίντεο απο τη διασκέδαση του σε κατάμεστο κλαμπ, ανήρτησε και το συγκεκριμένο όπου διακρίνονται περασμένα στο παντελόνι του τρια όπλα. Το σύντομο βιντεάκι που προκαλεί πλήθος ερωτημάτων αναφορικά με την προέλευση των όπλων, τη γνησιότητά τους και φυσικά το πώς έφθασαν στα χέρια του, δεν παρέμεινε για πολύ στα stories του προφίλ του καθώς λίγη ώρα αργότερα από την ανάρτηση ο μουσικός φρόντισε να το διαγράψει.

light_2

Giannis_-Light



Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του Light από την αστυνομία, δεν βρέθηκαν τα όπλα τα οποία φαίνονται στο βίντεο.  Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται αν ο μουσικός έχει σχέσεις με συμμορίες Ρομά. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη έρευνες σε διάφορα σημεία, ενώ από τη ΓΑΔΑ έχουν περάσει για εξέταση πολλά άτομα που σχετίζονται με τον τράπερ.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι τα όπλα ήταν ψεύτικα και χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες βίντεο κλιπ στο Γκάζι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες ο Light ήταν να απολογηθεί στη Δίωξη Εκβιαστών Θεσσαλονίκης, μετά από μήνυση που του είχε κάνει άλλος τράπερ για διαρροή ροζ βίντεο.

traper

light_euelpidwn___4_

light_euelpidwn___2_

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Συνελήφθη ο τράπερ Light μετά το βίντεο με τα όπλα - Τι βρέθηκε στην κατοχή του"

Μπάχαλο με τις δηλώσεις Πλεύρη, ΕΟΔΥ και επιστημόνων: Επιτέλους δεν είναι όλα επικοινωνία, έχει χαθεί η μπάλα με την Όμικρον

Όταν τον Φεβρουάριο του 2020 μαθαίναμε για το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, η κυβέρνηση έδρασε ακαριαία. Επέβαλε μέτρα απαγόρευσης και κατάφερε να οριοθετήσει την επιδημία της COVID-19. Η Ελλάδα έγινε παράδειγμα προς μίμηση και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, διαφήμιζε σε ολόκληρο τον κόσμο το σχέδιο της χώρας.

Δυο χρόνια μετά πού βρισκόμαστε; Πίσω στην αρχή. Έχει χαθεί η μπάλα με την παραλλαγή Όμικρον και η χώρα σέρνεται πίσω από τις ραγδαίες εξελίξεις. Η κυβέρνηση ανακοινώνει μέτρα ανάσχεσης της επιδημίας, που, φευ, θα ισχύσουν κυριολεκτικά «κατόπιν εορτής». Και, πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, ουσιαστικά παίρνει πίσω την χθεσινή ανακοίνωσή της για τα νέα μέτρα.

Και τι να πούμε και για τη διχογνωμία (τουλάχιστον) των κυβερνητικών στελεχών, που αναμφισβήτητα επηρεάζει τους πολίτες… Όσο κι αν οι τρομολαγνικές δηλώσεις είναι «βούτυρο στο ψωμί» των ΜΜΕ, ο κόσμος δεν είναι χαζός. Αντιλαμβάνεται ότι παίζεται – πάλι – ένα παιχνίδι επικοινωνίας και εντυπώσεων.  Από τις συνεχείς διαρροές σε ισχυρά, φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ μέχρι τους ειδικούς – μαϊντανούς, που «πιάνουν στασίδι» στα ίδια μέσα κάθε μέρα και των οποίων τις δηλώσεις έχουμε κουραστεί να αναπαραγάγουμε. Όμως δεν είναι όλα επικοινωνία.

Χθες ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής είπε ότι το στέλεχος Όμικρον αφορά στο 70% των κρουσμάτων. Ο ΕΟΔΥ, από την πλευρά του, είπε ότι είναι περίπου στο 20%, στο 70% είπε και ο Θάνος Πλεύρης. Τι ισχύει τελικά; Θα μας τρελάνουν.

Σήμερα ακούσαμε από τον Υπουργό Υγείας ότι η κυβέρνηση μάλλον θα φέρει πιο μπροστά την εφαρμογή των νέων μέτρων και δεν θα περιμένει ως τις 3 Ιανουαρίου.

Γιατί κ. Πλεύρη το λέτε αυτό τώρα, ενώ εδώ και μέρες οι επιστήμονες μιλάνε ξεκάθαρα για πολλές χιλιάδες κρούσματα καθημερινά από τούδε και στο εξής – άρα ξέραμε τι έρχεται;

Το ECDC εδώ και καιρό έχει πει ότι μέσα Ιανουαρίου η Όμικρον θα επικρατήσει στην Ευρώπη – άρα και στην Ελλάδα. Τι περιμένετε; Εκτός κι αν θέλετε να «κλείνετε το μάτι» στους αρνητές, οπότε εκεί, πια, μιλάμε για το τέλος της λογικής. Ή μήπως φοβάστε ότι θα πληγώσετε τα αισθήματα των θαμώνων στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης;

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπάχαλο με τις δηλώσεις Πλεύρη, ΕΟΔΥ και επιστημόνων: Επιτέλους δεν είναι όλα επικοινωνία, έχει χαθεί η μπάλα με την Όμικρον"

Οικονόμου για μέτρα: «Περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών για την χρονική μετάθεση των μέτρων νωρίτερα»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η ενημέρωση της Τρίτης από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου. 

Σήμερα, σύμφωνα και με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη θα έχουμε τσουνάμι κρουσμάτων με την μετάλλαξη Όμικρον να φαίνεται να σέρνει τον χορό των μολύνσεων. Δεν αποκλείεται επίσης να έχουμε εφαρμογή μέτρων νωρίτερα από τις 3 Ιανουαρίου.

«Η παραλλαγή Όμικρον εξελίσσεται ραγδαία και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Η μεγάλη αύξηση κρουσμάτων δεν φέρνει αντίστοιχη αύξηση σε κρούσματα και νοσηλείες. Περιμένουμε και στην Ελλάδα αύξηση κρουσμάτων και θα πιεστεί το σύστημα υγείας», είπε ο κ. Οικονόμου.

Και πρόσθεσε: «Η ανάσχεση της πανδημίας απαιτεί από όλους μα συνέπεια και υπευθυνότητα».

Ο κ. Οικονόμου είπε ακόμα ότι τα κρούσματα αφορούν κυρίως τις νεότερες ηλικίες».

«Τα επόμενα 24ωρα είναι σκοπός μας να μην μεταφερθεί από τους νεότερους στις μεγαλύτερες ηλικίες. Κάλεσε τους νέους να αποφύγουν τις συναναστροφές με τους μεγαλύτερους ή να υποβληθούν σε τεστ. Ο σχεδιασμός είναι δυναμικός για την προστασία της δημόσιας υγείας. Είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε ανά πάσα στιγμή στον χρόνο που θα κριθεί ότι είναι ο κατάλληλος και ο ενδεδειγμένος».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Οικονόμου είπε: «Σταθμίζουμε τα δεδομένα και παρακολουθούμε την πορεία των κρουσμάτων και αφού ακούσουμε τις εισηγήσεις των ειδικών θα πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις. Περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών για την χρονική μετάθεση των μέτρων νωρίτερα».

Για τα σχολεία είπε: «Μέχρι να ανοίξουν θα έχουμε αρκετά στοιχεία στα χέρια μας αλλά με βάση τα πρωτόκολλα που έχουμε τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά».
Αύριο θα συνεδριάσει η επιτροπή και νομίζω ότι το μόνο που θα εισηγηθεί είναι η χρονική μετάθεση και όχι νέα μέτρα, πρόσθεσε ακόμα.

Για το ενδεχόμενο λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού και για άλλες ηλικιακές ομάδες που δεν έχουν προχωρήσει στην αναμνηστική δόση με το πέρας του 7μηνου ο κ. Οικονόμου είπε: «Βρισκόμαστε σε επικοινωνία και με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες σε ότι αφορά την διάρκεια του πιστοποιητικού. Είναι ικανοποιητικά τα ποσοστά όσον αφορά στην αναμνηστική δόση και αν χρειαστεί να προσαρμόσουμε την στρατηγική μας θα το δούμε».

Δείτε όλη την ενημέρωση 
 

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Οικονόμου για μέτρα: «Περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών για την χρονική μετάθεση των μέτρων νωρίτερα»"

Κορωνοϊός: Τραγωδία χωρίς τέλος στις Σέρρες, μέσα σε 24 ώρες ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια από Covid

Μία νέα οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε στις Σέρρες.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ Σερρών μόλις ένα 24ωρο μετά το θάνατο του 74χρονου πατέρα και της 48χρονης κόρης του, τη Δευτέρα έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό και η μητέρα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος του χωριού στην ΕΡΤ Σερρών όλη η οικογένεια ήταν ανεμβολίαστη.

Kαι άλλη οικογενειακή τραγωδία στη Λαμία

Το πρωί της Τρίτης έγινε γνωστό πως ένα 57χρονος πατέρας τριών παιδιών πέθανε από κορωνοϊό στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της Λαμίας. Μάλιστα πριν από 15 μέρες πέθανε και η σύζυγός του επίσης από κορωνοϊό.

Το ζευγάρι ήταν αντίθετο με το εμβόλιο.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Τραγωδία χωρίς τέλος στις Σέρρες, μέσα σε 24 ώρες ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια από Covid"

Εξοικονομώ: Τετράμηνη παράταση για την υλοποίηση των εργασιών στον Β’ κύκλο του Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ

Τετράμηνη παράταση για την υλοποίηση των εργασιών στον Β’ κύκλο του «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ»

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει την παράταση κατά τέσσερις μήνες της προθεσμίας υλοποίησης εργασιών στον Β’ κύκλο του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον II».

Η παράταση κρίθηκε αναγκαία λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού και των μέτρων που ελήφθησαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα για τον περιορισμό της διασποράς του.

Ειδικότερα, η απόφαση προβλέπει ότι για τις αιτήσεις που βρίσκονται στο στάδιο υπαγωγής, η προθεσμία αποδοχής της απόφασης υπαγωγής και υπογραφής της δανειακής σύμβασης (όπου απαιτείται) που λήγει στις 26/12/2021, παρατείνεται αυτοδίκαια έως και τις 25/4/22. Αντίστοιχα η προθεσμία ολοκλήρωσης των έργων που εκπνέει στις 31/12/21 παρατείνεται αυτοδίκαια έως και τις 30/4/22.

Η ισχύς της απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξοικονομώ: Τετράμηνη παράταση για την υλοποίηση των εργασιών στον Β’ κύκλο του Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ"

Προστέθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας στο Covid Free Wallet

Τη δυνατότητα να αποθηκεύουν το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας στο κινητό τους έχουν πλέον οι πολίτες, καθώς από το πρωί της Τρίτης είναι διαθέσιμη στις πλατφόρμες iOS και Android για κινητές συσκευές και tablet η νέα έκδοση της εφαρμογής Covid Free GR Wallet. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη που διευκολύνει σημαντικά τους πολίτες και τις επιχειρήσεις κατά τη διαδικασία ελέγχου των πιστοποιητικών COVID (εμβολιασμού, νόσησης ή διαγνωστικού ελέγχου).

Το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας περιέχει στοιχεία του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και συγκεκριμένα: ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης και φωτογραφία. Με τον τρόπο αυτό, σε όποιο σημείο απαιτείται έλεγχος πιστοποιητικού COVID κατά την είσοδο, αντί για την ταυτότητά τους οι πολίτες μπορούν πλέον να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας, χωρίς να επιτρέπεται αυτό να σκανάρεται από τους υπαλλήλους των καταστημάτων.

Η διαδικασία δημιουργίας και αποθήκευσης του πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας είναι ιδιαίτερα απλή. Αρχικά ο πολίτης πρέπει να εγκαταστήσει μέσα από τις πλατφόρμες iOS και Android για κινητές συσκευές και tablet τη νέα έκδοση της εφαρμογής Covid Free GR Wallet. Στη συνέχεια, μπαίνει την οθόνη «Ταυτοπροσωπία» και ξεκινά τη διαδικασία έκδοσης του εγγράφου εισάγοντας τους κωδικούς Taxisnet ή web banking (εφόσον ο τραπεζικός λογαριασμός που αντιστοιχεί στους κωδικούς web banking είναι επικαιροποιημένος). Για την ολοκλήρωση της αυθεντικοποίησης απαιτείται η εισαγωγή κωδικού μιας χρήσης (One Time Password – OTP), ο οποίος αποστέλλεται με SMS στον επιβεβαιωμένο αριθμό κινητού τηλεφώνου του πολίτη.

Μόλις ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαδικασία αυθεντικοποίησης, το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας δημιουργείται αυτόματα και αποθηκεύεται με ασφαλή τρόπο στην εφαρμογή Covid Free GR Wallet. Επιπλέον, ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να το αποθηκεύσει και στο wallet της συσκευής του.

Η άντληση των στοιχείων γίνεται από το Μητρώου Δελτίων Αστυνομικών Δελτίων της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας που δημιουργείται από το gov.gr λαμβάνει μοναδικό κωδικό επαλήθευσης και QR code.

Σημειώνεται ότι το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για ελέγχους των πιστοποιητικών σύμφωνα με τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της COVID-19. Δεν υποκαθιστά σε καμία άλλη περίπτωση την Αστυνομική Ταυτότητα, ούτε αποτελεί ταξιδιωτικό έγγραφο. Ως εκ τούτου, κατά τον έλεγχο των πιστοποιητικών COVID το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας απλώς επιδεικνύεται και δεν σκανάρεται από τους υπαλλήλους των καταστημάτων, παρά μόνο από τα αρμόδια κρατικά όργανα και μόνο κατόπιν αυθεντικοποίησής τους με Κωδικούς Δημόσιας Διοίκησης.

Η εφαρμογή Covid Free GR Wallet είναι διαθέσιμη για τις πλατφόρμες iOS και Android στο covidfree.gov.gr.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο με τις οδηγίες εδώ.

Να σημειωθεί πάντως, ότι προφανώς λόγω μεγάλης ζήτησης η εφαρμογή παρουσιάζει προβλήματα στην αποστολή του SMS και την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

euro2day 

Διαβάστε Περισσότερα » "Προστέθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας στο Covid Free Wallet"

Ελεύθερος με όρους ο Στάθης Παναγιωτόπουλος μετά τη δεύτερη απολογία (VIDEO)

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, μετά την απολογία του, και για τη δεύτερη υπόθεση ανάρτησης βίντεο ερωτικού περιεχομένου με πρώην σύντροφο του, στο διαδίκτυο. Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας του επιβλήθηκαν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα.

Εις βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανακοίνωση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικών προσώπων,  κατ’ εξακολούθηση, με σκοπό βλάβης άλλου.

Η νέα μήνυση, η τρίτη κατά σειρά αφορά άλλη μια καταγγελία  για ανάρτηση ροζ  βίντεο με άλλη κοπέλα.

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος χθες απολογήθηκε για παρόμοια υπόθεση και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων ήταν και η καταβολή χρηματικής εγγύησης 30.000 ευρώ.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Γιώργος Δακουράς ανέφερε ότι σκοπός της υπεράσπισης είναι να συνενωθούν οι δύο κακουργηματικές δικογραφίες. «Χρέος της υπεράσπισης είναι να αναδειχτούν οι πραγματικές διαστάσεις των πράξεων. Η σημερινή αντιμετώπιση του κατηγορούμενου ήταν στις διαστάσεις που έπρεπε και προφανώς κρίθηκε ότι δεν ήταν ύποπτος φυγής και ούτε ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, καθώς σε 40 μέρες δικάζεται για παρόμοια περίπτωση σε βαθμός πλημμελήματος” σημείωσε,  μεταξύ άλλων .

Δείτε το σχετικό βίντεο: 

Μετά την σημερινή απόφαση εισαγγελέα και ανακρίτριας ο κατηγορούμενος φυγαδεύτηκε από τους αστυνομικούς για να αποφύγει τις τηλεοπτικές κάμερες και τους δημοσιογράφους που τον περίμεναν. Αποχώρησε πεζός από την πλαϊνή βόρεια πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου χωρίς να κάνει καμία δήλωση.

grtimes

Διαβάστε Περισσότερα » " Ελεύθερος με όρους ο Στάθης Παναγιωτόπουλος μετά τη δεύτερη απολογία (VIDEO)"

ΗΠΑ: Το CDC μειώνει σε 5 ημέρες την καραντίνα στους ασυμπτωματικούς

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ανακοίνωσε ότι συστήνει να μειωθεί το χρονικό διάστημα καραντίνας των Αμερικανών που έχουν προσβληθεί από την Covid-19 σε πέντε ημέρες, αντί για 10 που ήταν μέχρι σήμερα, εφόσον όμως είναι ασυμπτωματικοί, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μετά το πέρας των 5 ημερών σε απομόνωση, θα πρέπει να φορούν μάσκα για άλλες πέντε ημέρες, εφόσον βρίσκονται κοντά σε άλλους ανθρώπους.

Σύμφωνα με το CDC, όσοι έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση του εμβολίου δεν χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα αν εκτεθούν στον νέο κορωνοϊό, αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες μετά την έκθεσή τους.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "ΗΠΑ: Το CDC μειώνει σε 5 ημέρες την καραντίνα στους ασυμπτωματικούς"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news