facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Η Αχτσιόγλου έδωσε εντολή για έλεγχο του ποσοστού αναπηρίας του Φλώρου

Εντολή στη Διοίκηση του ΕΦΚΑ να διενεργήσει άμεσα όλες τις απαραίτητες διοικητικές διαδικασίες, προκειμένου να ελεγχθεί η απόφαση του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) που προσδιόρισε το ποσοστό αναπηρίας καταδικασθέντος για την υπόθεση της Energa, Αριστείδη Φλώρου, o οποίος αποφυλακίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, έδωσε η Εφη Αχτσιόγλου.

«Η ορθότητα της συγκεκριμένης απόφασης για τον προσδιορισμό του ποσοστού αναπηρίας θα ελεγχθεί εξονυχιστικά από τον ΕΦΚΑ και τα αρμόδια όργανά του.

Σε περίπτωση που η απόφαση δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις νομιμότητας και επιστημονικής τεκμηρίωσης, το Υπουργείο Εργασίας θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του και όλα τα μέσα για την αναθεώρησή της.

Στο πλαίσιο αυτό θα διαταχθεί άμεσα σχετική Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να διερευνηθεί κάθε πτυχή της εν λόγω υπόθεσης» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Αχτσιόγλου έδωσε εντολή για έλεγχο του ποσοστού αναπηρίας του Φλώρου "

Στο σκοτάδι η Ύδρα - Τουρίστες ψάχνουν εισιτήρια για να φύγουν

Το νωρίτερο τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας αναμένεται να επανέλθει η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση στην Ύδρα: Αυτή την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατεί ένταση στο λιμάνι του νησιού, καθώς εκατοντάδες επισκέπτες προσπαθούν να εξασφαλίσουν εισιτήριο επιστροφής στον Πειραιά έχοντας υποστεί ολοήμερη ταλαιπωρία: Λόγω του μπλακ άουτ, έχει διακοπεί και η υδροδότηση στο νησί, την ώρα που φιλοξενεί χιλιάδες επισκέπτες. τα εστιατόρια δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν, ενώ οι επιχειρήσεις μετρούν συνολικά ζημιές. Ωστόσο, έως αργά το βράδυ ο ΔΕΔΔΗΕ δεν ήταν σε θέση να πει με σαφήνεια ποιά είναι η αιτία που έχει προκαλέσει το μπλακ- άουτ, ενώ στο νησί αναμένονταν γεννήτριες ( ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη) προκειμένου να δοθεί έστω προσωρινή λύση για την ηλεκτροδότηση της αρχόντισσας του Σαρωνικού. 

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε νωρίτερα στο twitter ο δημοσιογράφος του Skai Νίκος Υποφάντης οι κάτοικοι της Ύδρας ζητούν αφενός να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αφετέρου να δρομολογηθούν πλοία ώστε όσοι θέλουν να μπορέσουν να φύγουν από το νησί. 


Μετά  από αίτημα της Περιφέρειας Αττικής και κατόπιν εντολής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου, διατέθηκε η Υδροφόρα ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία τις επόμενες ώρες καταπλέει στη ν. Ύδρα για την κάλυψη αναγκών υδροδότησης της νήσου.

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, εισηγήθηκε να κηρυχθεί η Ύδρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση από την Περιφέρεια: 
«Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εισηγήθηκε να κηρυχθεί ο Δήμος Ύδρας, η Περιφερειάρχης Αττικής.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης πήρε αυτή την απόφαση για αίτημα κήρυξης εκτάκτου ανάγκης προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με το Γενικό Σχέδιο Ξενοκράτης, ΚΥΑ 1299/2003 (ΦΕΚ Β 423), επειδή η καταστροφή οφείλεται σε τεχνολογικό συμβάν, οι επιπτώσεις του οποίου έχουν άμεση επίδραση σε ζωτικά αγαθά του συνόλου των πολιτών όπως η ύδρευση, ο ηλεκτρισμός και οι επικοινωνίες και ο Δήμος αδυνατεί να ανταπεξέλθει μόνος του με ίδια μέσα στην κατάσταση αυτή».







idras34
dias_4


Τι έχει προηγηθεί- Από τις 5.30 τα ξημερώματα χωρίς ρεύμα η Ύδρα 

Χωρίς ρεύμα και νερό παραμένει από τις 5.30 τα ξημερώματα η Ύδρα, όταν προκλήθηκε μπλακ άουτ στο νησί από άγνωστη έως τώρα αιτία. Η διακοπή της ηλεκτροδότησης είχε άμεση συνέπεια και στην υδροδότηση του νησιού, αφού δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει γίνει επικοινωνία με το Πολεμικό Ναυτικό για τη μεταφορά νερού στο νησί, που αυτή την περίοδο «βουλιάζει» από τουρισμό, με υδροφόρα πλοία.  Η πολύωρη διακοπή στην ηλεκτροδότηση έχει προκαλέσει απανωτά προβλήματα, αφού τα καταστήματα δεν μπορούν πρακτικά να λειτουργήσουν, εμπορεύματα τίθενται ήδη σε κίνδυνο αλλοίωσης, ενώ δεν είναι λίγοι οι τουρίστες που αναζητούν τρόπο για να φύγουν από το νησί. 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η βλάβη φαίνεται να οφείλεται στο δίκτυο διανομής και όχι στη διασύνδεση της Ύδρας. Ήδη τεχνικοί εργάζονται για την επίλυση του προβλήματος, ωστόσο το έργο τους δυσχεραίνεται από το γεγονός ότι δεν επιτρέπονται οχήματα πάνω στο νησί.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τα αίτια που προκάλεσαν τη διακοπή, ενώ άγνωστος παραμείνει και ο χρόνος αποκατάστασης της βλάβης.
Ο κ. Γιώργος Κουκουδάκης , Δήμαρχος της Ύδρας είπε στο protothema.gr: "Aπό τις 5.30 τα ξημερώματα η Ύδρα δεν  έχει ηλεκτροδότηση. Η ΔΕΗ δυστυχώς μέχρι αυτή την ώρα που μιλάμε (σ.σ. λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι της Κυριακής) δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει ακριβώς που βρίσκεται η βλάβη. Έχει μια ένδειξη η οποία δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί. Αυτό έχει ως συνέπεια, επειδή η μονάδα αφαλάτωσης λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα , η παραγωγή νερού στο νησί να έχει σταματήσει και το νησί εδώ και πολλές ώρες  έχει έλλειψη νερού.  Όλοι αντιμετωπίζουμε πρόβλημα αυτή τη στιγμή στο νησί και θέλω να πιστεύω ότι τις επόμενες ώρες η ΔΕΗ θα αποκαταστήσει τη βλάβη. Πριν νυχτώσει γιατί  ενώ στην αρχή με είχαν διαβεβαιώσει από τη ΔΕΗ ότι θα ήταν πρόβλημα λίγων ωρών, τώρα βλέπω ότι είναι απόγευμα και το πρόβλημα παραμένει".

Από την πλευρά του, ο κ.Μανώλης Τσακίρης, γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου της Υδρας, είπε στο protothema.gr:  «Σαν γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου θα ζητήσω την ποινική δίωξη των υπευθύνων διότι αυτό το μπλακ αουτ είναι καταστροφικό για το νησί μας και τον τουρισμό. Αυτή τη στιγμή το νησί είναι γεμάτο από κόσμο και φεύγουν αλλόφρονες οι άνθρωποι. Δεν μπορείς να κάνεις ένα μπάνιο, τα παγωτά, τα τρόφιμα στα ψυγεία έχουν λιώσει γιατί είναι πολλές οι ώρες που είμαστε χωρίς ρεύμα στο νησί. Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων προσπαθούν οι άνθρωποι να σώσουν ό,τι μπορούν χρησιμοποιώντας πάγο αλλά δεν είναι λύση αυτό. Είναι μεγάλη δυσφήμιση αυτό για το νησί μας». 







Τι λέει ο ΔΕΔΔΗΕ για το μπλακ- άουτ 
Ο ΔΕΔΔΗΕ με αφορμή την ολική διακοπή ηλεκτροδότησης στην Ύδρα, διευκρινίζει ότι συνεχίζει μέχρι και αυτή την ώρα (σ.σ. στις 5 το απόγευμα της Κυριακής) τις προσπάθειες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση του νησιού.

Ο ΔΕΔΔΗΕ, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, προχώρησε αμέσως μετά τη διακοπή στην επιθεώρηση του Δικτύου από τον Υποσταθμό Κρανιδίου μέχρι τη Θερμησία (συνολικού μήκους περίπου 25 χλμ) καθώς και των υποβρύχιων διασυνδέσεων του νησιού, ενώ τα συνεργεία του επιθεώρησαν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες - καθώς απαγορεύεται η χρήση οχήματος - το Δίκτυο της Ύδρας. 

Ταυτόχρονα έχουν ληφθεί μέτρα για την άμεση μεταφορά Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το νησί σε περίπτωση που η αποκατάσταση της βλάβης αποδειχθεί χρονοβόρα. 

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ενόχλησή τους.

Επιχειρηματίες στην Υδρα: Μεγάλη η ζημιά

Για οικονομική καταστροφή μιλά από την πλευρά του, ο κ.Κώστας Κεχαγιόγλου, ιδιοκτήτης εστιατορίου. "Κλείνει το ένα μαγαζί μετά το άλλο, εδώ στην Ύδρα εξαιτίας αυτού του γεγονότος. Είναι μεγάλη καταστροφή αυτό για το νησί μας και μάλιστα πάνω στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου. Αναγκάστηκα να πετάξω όλα τα φαγητά και να διώξω 100 πελάτες σήμερα. Και περιμένω άλλους 70 πελάτες για απόψε το βράδυ, τους οποίους θα διώξω κι αυτούς γιατί δεν μπορείς να τους ταϊσεις από τη στιγμή που δεν υπάρχει ρεύμα και νερό. Είναι πάρα πολλές οι ώρες χωρίς ρεύμα το νησί και από ότι βλέπω δύσκολα θα λυθεί το θέμα. Είναι δυσφήμηση για το νησί και καταστροφή για εμένα, γιατί ποιος θα με αποζημιώσει εμένα, τώρα; Το κράτος;», λέει.

Αντίστοιχα εκτεταμένα προβλήματα με διακοπές στην ηλεκτροδότηση φέτος το καλοκαίρι υπήρξαν και σε άλλα νησιά και κυρίως στη Μύκονο.

Σημειώνεται ότι το μπλακ άουτ στο νησί του Αργοσαρωνικού έρχεται μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη βλάβη στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης στην Παλλήνη που είχε ως αποτέλεσμα να μείνει χωρίς ρεύμα επί ώρες η μισή Αττική.

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο σκοτάδι η Ύδρα - Τουρίστες ψάχνουν εισιτήρια για να φύγουν"

Φωτιά στο Μάτι: Νέο βίντεο επιβεβαιώνει την καθυστερημένη πυροσβεστική επέμβαση

Εως και 50 λεπτά μεσολάβησαν από την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς στο Νταού Πεντέλης μέχρι την άφιξη πυροσβεστικών αυτοκινήτων στην περιοχή. Υπάρχουν μάλιστα ισχυρές ενδείξεις ότι τα οχήματα που έσπευσαν πρώτα για την κατάσβεση της φωτιάς δεν ανήκουν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά σε εθελοντικές ομάδες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτό προκύπτει από νέο βίντεο που κατέγραψε ιδιωτική κάμερα ασφαλείας και φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Κ». Ενώ η φωτιά ξέσπασε στις 4.41 μ.μ. της 23ης Ιουλίου, το πρώτο πυροσβεστικό όχημα, κι αυτό εθελοντών, εμφανίζεται στο βίντεο στις 5.34 μ.μ., δηλαδή πάνω από 50 λεπτά αργότερα.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του 199 της Πυροσβεστικής, τα οποία επικαλείται μεταξύ άλλων στο πόρισμά του ο τεχνικός σύμβουλος Ανδριανός Γκουρμπάτσης, τα πρώτα πυροσβεστικά οχήματα κατέφθασαν στο σημείο έναρξης της πυρκαγιάς στις 5.11 μ.μ. Ωστόσο, ο ίδιος ο πραγματογνώμονας αμφισβητεί την ακρίβεια των στοιχείων αυτών αφού υπάρχουν υπόνοιες ότι οι καταγεγραμμένοι χρόνοι αποκλίνουν από τους πραγματικούς και επομένως, περισσότερο ασφαλή συμπεράσματα θα προκύψουν από τα ψηφιακά ίχνη που αφήνουν οι υδροφόρες στο σύστημα Engage της Πυροσβεστικής.
Σύμφωνα λοιπόν με το πρώτο βίντεο από ιδιωτική κάμερα ασφαλείας, που έφερε στο φως της δημοσιότητας η «Κ», η φωτιά εκδηλώθηκε στις 4.41 μ.μ. της 23ης Ιουλίου. Το 199 της Πυροσβεστικής δεν ειδοποιήθηκε άμεσα παρά 8 λεπτά αργότερα, στις 4.49 μ.μ. από εθελοντικό πυροφυλάκιο στην περιοχή της Ραφήνας. Η φωτιά, μέσα σε δύο τρία λεπτά πήρε μεγάλες διαστάσεις κατακαίγοντας διάσπαρτα πεύκα αλλά και σπίτια στην περιοχή του Νταού Πεντέλης, πριν κινηθεί ανατολικά, στη μονή Παντοκράτορος και στη συνέχεια στο Λύρειο Ιδρυμα.
Από νέο βίντεο και φωτογραφίες ιδιωτικής κάμερας ασφαλείας που αποκαλύπτει η «Κ» προκύπτει ότι το πρώτο εθελοντικό πυροσβεστικό όχημα, ένα κόκκινο φορτηγάκι με προσαρμοσμένη στην καρότσα του μια δεξαμενή νερού περιορισμένης χωρητικότητας, εμφανίστηκε στο σημείο στις 5.34 μ.μ. και η πυρκαγιά είχε ήδη «απλώσει» προς τη μονή Παντοκράτορος. Μερικά λεπτά νωρίτερα, στις 5.21 μ.μ. η κάμερα «έπιασε» ένα περιπολικό της Αμεσης Δράσης ή της Τροχαίας να διέρχεται από το σημείο. Επειτα από λίγο, το όχημα της ΕΛ.ΑΣ. επέστρεψε ακολουθούμενο από τέσσερα πέντε Ι.Χ., και ένα από τα πιθανά σενάρια θέλει το πλήρωμα του περιπολικού να βοήθησε τους οδηγούς των αυτοκινήτων να απομακρυνθούν με ασφάλεια από την περιοχή. Στις 5.35 μ.μ. και στις 5.40 μ.μ., στον δρόμο μπροστά από το σπίτι με την κάμερα ασφαλείας εμφανίστηκαν δύο υδροφόρες χωρίς διακριτικά της Πυροσβεστικής και θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό να πρόκειται για οχήματα μεταφοράς νερού εθελοντών ή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Εξάλλου, τόσο πηγές από την Πυροσβεστική όσο και από τον Δήμο Πεντέλης είχαν επισημάνει στην «Κ» ότι οι πρώτοι που ανταποκρίθηκαν στη φωτιά ήταν εθελοντές από τον Σύλλογο Προστασίας Ανάπλασης Πεντελικού (ΣΠΑΠ). Τα παραπάνω μοιάζει να επιβεβαιώνονται από το αρχείο του 199 στο οποίο υπάρχουν καταχωρισμένες οι ώρες που τα πληρώματα των πυροσβεστικών οχημάτων και των εθελοντών ενημερώθηκαν για το συμβάν καθώς και οι ώρες άφιξής τους στο μέτωπο της πυρκαγιάς. Από τους σχετικούς πίνακες προκύπτει ότι το πρώτο όχημα με κωδικό 12-30 του 12ου πυροσβεστικού σταθμού ενημερώθηκε για τη φωτιά στις 4.57 μ.μ., ενώ σχεδόν ταυτόχρονα ειδοποιήθηκαν τρία εθελοντικά οχήματα με κωδικούς 12-91, «Ραφήνα 1» και «Ραφήνα 2». Αντίστοιχα, η πρώτη καταγεγραμμένη άφιξη υδροφόρας στο μέτωπο είναι στις 5.23 μ.μ. Πρόκειται και σ’ αυτή την περίπτωση για όχημα εθελοντών με κωδικό «Καισαριανή 2».


Το υλικό που κατέγραψε ιδιωτική κάμερα ασφαλείας στο Νταού Πεντέλης παρουσιάζει η «Κ». Προκύπτει ότι στο σημείο, πρώτο φθάνει στις 5.21 μ.μ. ένα περιπολικό (1), ακολουθεί στις 5.34 μ.μ. ένα κόκκινο φορτηγάκι φέρον μικρή δεξαμενή νερού (2) και στη συνέχεια δύο υδροφόρες, στις 5.35 μ.μ. (3) και στις 5.40 μ.μ. (4).




kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στο Μάτι: Νέο βίντεο επιβεβαιώνει την καθυστερημένη πυροσβεστική επέμβαση"

Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού

Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μετά την έκδοση έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥγια αύριο, Δευτέρα και μεθαύριο, Τρίτη.

Η ΓΠΠ έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού"

Κατέθεση «φωτιά» της Βαρβάρας Φύτρου για το Μάτι: Βρείτε ποιοι φταίνε, υπάρχει ανθρωποκτονία από πρόθεση

Με μία κατάθεση κόλαφο η Βαρβάρα Φύτρου, που έχασε τον σύζυγο και τα παιδιά της στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι περιέγραψε τη θέση της για τα όσα εκτυλίχθηκαν τη «μαύρη» Δευτέρα της 23ης Ιουλίου.

Η κα Φύτρου, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακή, στάθηκε στη μήνυση που είχε καταθέσει πριν από μία εβδομάδα κατά των Ρένα Δούρου, περιφερειάρχη Αττικής, Ιωάννη Καπάκη, τέως γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, καθώς και κατά του δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, ενώ καταλόγισε ευθύνες και στους Σωτήριο Τερζούδη, τέως αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και στον Κωνσταντίνο Τσουβάλα, τέως αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

«Πρέπει να βρείτε ποιοι φταίνε. Εγώ θεωρώ αυτούς τους ανθρώπους υπεύθυνους για ό,τι έγινε εκείνο το απόγευμα και έχασα την οικογένειά μου» κατέθεσε.

«Σας παραδίδω τη μήνυσή μου. Εμμένω σε όσα αποδεικνύουν ότι υπάρχει ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και κακουργηματική έκθεση. Για όλα τα άλλα να κάνετε ό,τι μπορείτε για να τα βρείτε. Δείτε ποιοι φταίνε και ποιοι όχι. Θεωρώ ότι συνυπεύθυνοι και συνυπαίτιοι αποκλειστικά είναι αυτοί τους οποίους κατήγγειλα με τη μήνυσή μου» πρόσθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής.

«Δεν υπήρχαν κρουνοί, ούτε περιπολίες, ούτε καν αντιπυρικές ζώνες»

Ο δικηγόρος της κα Φύτρου, Βασίλης Καπερνάρος εξήγησε ότι είχε ενημερωθεί η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, πως δεν λειτουργούσε ικανοποιητικά το σχέδιο πολιτικής προστασίας αλλά όπως αποδείχθηκε δεν έκανε τίποτα απολύτως.

Οπως αναφέρουν τα έγγραφα που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στον Δήμο Μαραθώνα, που είχε γίνει τον Απρίλιο, γινόταν λόγος για τα προβλήματα όσον αφορά την πολιτική προστασία του δήμου. «Ο τομέας πολιτικής προστασίας στον Δήμο δεν λειτουργεί ικανοποιητικά από πλευράς οργάνωσης δυνατοτήτων προσβασιμότητας στην επέμβαση και διαχειριστικής αποτελεσματικότητας από τον Δήμο».

«Η προσβασιμότητα των ακτών θα πρέπει να εξεταστεί συνολικά από το ΣΒΑΚ αλλά και να υιοθετήσει προτάσεις και λύσεις μέσα από τη διαβούλευση. Θα πρέπει να εκπονηθεί σχέδιο πρότασης για την πρόσβαση στο παράκτιο άλσος, το οποίο θα αποτελεί μετά από διαβούλευση τη θέση του Δήμου και θα έχει και τη σύμφωνη άποψη των δημοτών», σημειώνεται χαρακτηριστικά στον στρατηγικό σχεδιασμό.

«Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα υπ’ αριθμόν 185 από το 2007, έξι μήνες αφότου αναλάβει δήμαρχος πρέπει να καταρτίσει επιχειρησιακό πρόγραμμα. Αυτό δεν έγινε ποτέ στον Δήμο Μαραθώνα, παρά το γεγονός ότι προβλέπεται από το νόμο. Η κ. Δούρου είχε ενημερωθεί. Για την τήρηση της νομιμότητας και για την εφαρμογή των διατάξεων που προστατεύουν τη δημόσια τάξη υπεύθυνη είναι η Εισαγγελία. Εχουμε έναν νόμο ο οποίος δεν τηρήθηκε» δήλωσε στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο κ. Καπερνάρος και πρόσθεσε: «Ο καθένας με τη δική του αναλογία έχει ευθύνη. Γιατί δεν καταρτίστηκε το επιχειρησιακό πρόγραμμα εν προκειμένω; Ερχεται στο δημοτικό συμβούλιο του Απριλίου πριν από τις πυρκαγιές και λέει πως πρέπει να κάνουμε κάποια πράγματα για την πολιτική προστασία. Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να τα στείλει αυτά στην Περιφέρεια.

«Δεν υπήρχαν λειτουργικοί κρουνοί. Δεν υπήρχαν εγκατεστημένες περιπολίες πυροσβεστικών οχημάτων. Δεν υπήρχαν καν αντιπυρικές ζώνες. Δεν υπήρχαν άνθρωποι σχετικοί να ενημερώσουν τον κόσμο για την πυρκαγιά. Δεν υπήρχαν ούτε κανόνια εκτόξευσης νερού στον Δήμο. Δεν υπήρχε πρόνοια προσπέλασης στη θάλασσα. Δεν υπήρχαν οι αρμόδιοι άνθρωποι να εκκενώσουν και να λάβουν μέτρα για το χώρο. Δεν υπήρχε τίποτα από τα όσα απαιτεί ο νόμος για την πολιτική προστασία. Ξεσπάει η φωτιά, ξεκινάει από το Νταού Πεντέλης και καίγονται στο Μάτι. Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά και το σύστημα είναι εντελώς ανύπαρκτο, κόβουν το δρόμο στη Μαραθώνος και στέλνουν τα αυτοκίνητα κάτω στο Μάτι και στην παραλία, όπου εγκλωβίζονται άτομα και καίγονται. Αν πήγαιναν τα οχήματα η φωτιά θα έσβηνε στο Νταού Πεντέλης», επισήμανε ο δικηγόρος της κα Φύτρου.

«Εν τω μεταξύ, η αδράνειά τους και οι εγκληματικές τους ανθρωποκτόνες πράξεις και παραλείψεις αποδεικνύονται διότι μία άλλη υπηρεσία δημοτική εφαρμόζει πρόγραμμα επιχειρησιακό που λέγεται “Θεμιστοκλής” και αυτός είναι ο Δήμος Αθηναίων. Τι κάνει λοιπόν; Συγκεντρώνει αμέσως τα πούλμαν που με σύμβαση είχε δεσμεύσει. Στέλνει Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας, στέλνει τους αρμόδιους που ήταν εκπαιδευμένοι γι’ αυτό το λόγο και προβλέποντας πιθανή πυρκαγιά σε άμεσο χρόνο παίρνουν 721 παιδιά μαζί με 50 πρόσκοπους και τα μεταφέρουν στους γονείς τους. Την ίδια ώρα πιο πάνω και πλησιέστερα της φωτιάς ήταν το Λύρειο Ιδρυμα όπου και εκεί σώθηκαν οι άνθρωποι. Κάποιοι άνθρωποι έκαναν αυτό που έπρεπε και άλλοι δεν έκαναν τίποτα και είχαμε 96 νεκρούς. Να μας πουν γιατί έκοψαν το δρόμο και γιατί δόθηκε προτεραιότητα σε εκκενώσεις σε άλλα σημεία», επισήμανε ο κ. Καπερνάρος.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατέθεση «φωτιά» της Βαρβάρας Φύτρου για το Μάτι: Βρείτε ποιοι φταίνε, υπάρχει ανθρωποκτονία από πρόθεση"

Εξώδικο σε Χατζηνικολάου από τον Φλώρο της Energa

Εξώδικο κατά του Νίκου Χατζηνικολάου έστειλε ο δικηγόρος του Αριστείδη Φλώρου, μετά το σχόλιο του εκδότη της Realnews στο Twitter σχετικά με την αποφυλάκιση του πελάτη του, ο οποίος είχε καταδικαστεί για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματοςEnerga – Hellas Power

Αναλυτικά το εξώδικο του Αριστείδη Φλώρου αναφέρει:

Εξώδικη Δήλωση-Πρόσκληση

Αριστείδη Φλώρου του Αχιλλέα, κατοίκου Φιλοθέης, οδός Γ. Σταύρου αρ. 8

Κατά Νικολάου Χατζηνικολάου του Παναγιώτη, κατοίκου Αμαρουσίου, Λ. Κηφισίας 215, 151 24 (Real News), info@enikos.gr, info@realnews.gr

Την Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018, στην σελίδα που τηρείτε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης “Twitter” προέβητε σε ηλεκτρονική ανάρτηση (ώρα 4:55μμ) σχετικά με την υφ’ όρον απόλυσή μου από τις Φυλακές Χαλκίδας.

Στην εν λόγω ανάρτηση ενσωματώσατε την είδηση από το ΑΠΕ στο ιστολόγιο που τηρείτε (enikos.gr) και την σχολιάσατε ως εξής: «Να γίνει αυστηρός έλεγχος! Δημιουργεί σοβαρές υπόνοιες αυτή η αποφυλάκιση!»
Η προτροπή σας περί «αυστηρού ελέγχου», διότι δήθεν δημιουργούνται «σοβαρές υπόνοιες» περί την αποφυλάκισή μου, είναι παντελώς αυθαίρετη αλλά και ασύνδετη προς την είδηση που αναδημοσιεύετε.

Από το περιεχόμενο και το ύφος του σχολίου σας προκύπτει ότι: 1) Αποσιωπάτε τις διατάξεις του νόμου που διέπουν την έκτιση των ποινών, οι οποίες είναι ανηρτημένες στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Βουλής των Ελλήνων.

2) Δεν έχετε προβεί, όπως οφείλετε, σε διερεύνηση και διασταύρωση των γεγονότων και στοιχείων που αφορούν την υφ ́ όρον απόλυσή μου. Πράγματι, η «ύποπτη», κατά τους ισχυρισμούς σας, αποφυλάκισή μου διατάχθηκε από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο κατ’ εφαρμογήν του άρθρου 110 Α του Ποινικού Κώδικα, το οποίο αποτελεί (από ετών) νόμο του Κράτους. Στις περιπτώσεις μάλιστα υφ’ όρον απόλυσης για λόγους υγείας, όπως εν προκειμένω, προηγούνται γνωματεύσεις των καθ’ ύλην αρμοδίων οργάνων.

Το αυθαίρετο σχόλιό σας αγνοεί τόσο τις διατάξεις του νόμου όσο και τα στοιχεία του φακέλου της υπόθεσης που έλαβε υπ’ όψιν του το Δικαστικό Συμβούλιο που εξέδωσε την σχετική απόφαση, στο σκεπτικό της οποίας δεν κάνετε καμία απολύτως μνεία σε κανένα από τα ιστολόγια που τηρείτε ούτε στην σελίδα σας στην πλατφόρμα Twitter.

Υπό τα δεδομένα αυτά, το σχόλιό σας περί «ύποπτης» αποφυλάκισης αποβαίνει ευθέως συκοφαντικό, κακόβουλο και κοινωνικά εμπρηστικό. Δεν πρόκειται για έκφραση, λανθασμένης έστω, γνώμης που στηρίζεται σε γεγονότα, αλλά για κακόπιστη και επιθετική δημόσια συμπεριφορά, η οποία παρεμποδίζει την ομαλή λειτουργία της Δικαιοσύνης και των σωφρονιστικών θεσμών και προσβάλλει βάναυσα το τεκμήριο αθωότητας και την προσωπικότητά μου.

Σας καλώ λοιπόν να διαγράψετε αμέσως την επίμαχη ανάρτηση και να απέχετε από κάθε σχόλιο ή άλλη δημοσίευση που με προσβάλλει, επιφυλασσόμενος των δικαιωμάτων μου.

Αθήνα, 25/8/2018
Αριστείδης Φλώρος



aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξώδικο σε Χατζηνικολάου από τον Φλώρο της Energa"

Πύργος: Τους βγήκε «ξινή» η συναυλία του Παπακωνσταντίνου - Ρομά ρήμαξαν τα αυτοκίνητα θεατών

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε αρκετούς ιδιοκτήτες ΙΧ χθες το βράδυ στον Πύργο. Την ώρα που απολάμβαναν τη συναυλία του Βασίλη Παπάκωνσταντίνου, άγνωστοι δράστες τους ρήμαζαν τα αυτοκίνητα που είχαν σταθμεύσει στην οδό Πατρών, πλησίον καταυλισμού ΡΟΜΑ.

Βγαίνοντας από το δημοτικό στάδιο Πύργου, μετά το πέρας της συναυλίας και επιστρέφοντας στα αυτοκίνητά τους, τα βρήκαν σπασμένα και με ότι πολύτιμο υπήρχε εκεί, να λείπει…

Να σημειώσουμε πως όσες συναυλίες και πολιτιστικές εκδηλώσεις κι αν έχουν γίνει στην Ηλεία, τέτοιο περιστατικό δεν είχε καταγγελθεί. Το γεγονός ότι τα αυτοκίνητα ήταν σταθμευμένα κοντά στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ απέναντι από το ΚΕΦΙΑΠ Πύργου, στρέφει τις έρευνες της αστυνομίας προς τα εκεί…

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον τρία αυτοκίνητα διέρρηξαν οι άγνωστοι δράστες.
Έσπασαν το παράθυρο της πόρτας του συνοδηγού και έκαναν φύλλο και φτερό τα πάντα ψάχνοντας να βρουν κάτι πολύτιμο. Στο στόχαστρο βρέθηκαν δύο ΙΧ επιβατηγά και ένα ταξί, από όπου πήραν ένα πορτοφόλι με τραπεζικές κάρτες, ένα σταυρό, λίγα ψιλά σε χρήματα και δύο κινητά τηλέφωνα.

Έτσι η τόσο όμορφη συναυλία που απόλαυσαν τους “βγήκε ξινή” μετά από αυτή την εξέλιξη…

ilialive
Διαβάστε Περισσότερα » "Πύργος: Τους βγήκε «ξινή» η συναυλία του Παπακωνσταντίνου - Ρομά ρήμαξαν τα αυτοκίνητα θεατών"

Προσοχή! Διαγωνισμός-απάτη με sms επικαλείται το όνομα πασίγνωστης εταιρείας

Γνωστή εταιρεία από τη Σουηδία που έχει τα πάντα για το σπίτι, προειδοποιεί τους καταναλωτές της για «ψεύτικο» διαγωνισμό, που διεξάγεται δίχως την άδεια της, μέσω SMS! 
Η Ανακοίνωση:
«Η ΙΚΕΑ ενημερώνει για ψεύτικο διαγωνισμό σε μορφή SMS!
Η ΙΚΕΑ προειδοποιεί τους καταναλωτές ότι διεξάγεται «spam» διαγωνισμός με το λογότυπό της, σε μορφή SMS και από αγνώστους φορείς, κατά τον οποίο ζητείται από τους καταναλωτές να απαντήσουν σε ερωτήσεις, προκειμένου να κερδίσουν δωροεπιταγή IKEA αξίας €500.
Με αφορμή το συγκεκριμένο συμβάν, η ΙΚΕΑ ενημερώνει το κοινό ότι δεν έχει καμία σχέση με ενέργειες ή διαγωνισμούς που διεξάγονται εκτός της επίσημης ιστοσελίδας της (www.IKEA.com.cy) και των επισήμων λογαριασμών της στα social media. Επιπλέον, για τη σωστή ενημέρωση των καταναλωτών, οι επίσημοι διαγωνισμοί της ΙΚΕΑ επικοινωνούνται πάντα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της και των λογαριασμών της στα social media».
Αυτά πρέπει να προσέξετε εάν έρθουν στο κινητό σας με SMS:
seleo
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσοχή! Διαγωνισμός-απάτη με sms επικαλείται το όνομα πασίγνωστης εταιρείας"

Φωτιά στο Μάτι: Ηξεραν για νεκρό από τις 9.33 μ.μ.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της «μαύρης» Δευτέρας 23ης Ιουλίου, το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) ενημερώνεται για την ύπαρξη τριών εγκαυματιών στην περιοχή της Νέας Μάκρης και άλλων τεσσάρων-πέντε στον Νέο Βουτζά. Τριάντα λεπτά αργότερα, στις 7.45 μ.μ., ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης τηλεφωνεί στον διοικητή του ΕΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου και του ζητεί να στείλει έξι-επτά ασθενοφόρα στην περιοχή του Νέου Βουτζά για να παραλάβουν τραυματίες. Στις 8.25 μ.μ., Ευαγγελισμός, Αττικό και Σισμανόγλειο ενημερώνονται από τη διοίκηση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας ότι η εφημερία τους θα συνεχιστεί μέχρι το πρωί εξαιτίας εκτάκτων αναγκών λόγω της πυρκαγιάς. Στις 8.50 μ.μ., ο υποδιοικητής του Σισμανογλείου ζητεί να προσέλθουν στο νοσοκομείο όσοι γιατροί μπορούν.

Λίγη ώρα αργότερα, στις 9.33 μ.μ., το ΕΚΕΠΥ ειδοποιείται από το ΕΚΑΒ για την ύπαρξη νεκρού στον Νέο Βουτζά και 45 λεπτά αργότερα για δεύτερο νεκρό στην ίδια περιοχή. Στις 11.15 μ.μ., το ΕΚΑΒ ενημερώνει ότι δύο ακόμα νεκροί, πιθανότατα αλλοδαποί υπήκοοι, μεταφέρονται από τη Ραφήνα στον Ευαγγελισμό.

Οσα εκτυλίχθηκαν στα νοσοκομεία της Αττικής το βράδυ της φονικής πυρκαγιάς σε Ραφήνα και Μάτι, όπως επίσης οι επίσημες αναφορές των αρμοδίων υπηρεσιών για νεκρούς και τραυματίες βρίσκονται αποτυπωμένα με ακρίβεια στο δελτίο συμβάντων του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) που φέρνει κατ’ αποκλειστικότητα στο φως της δημοσιότητας η «Κ». Στις σελίδες του χειρόγραφου «ημερολογίου» αποκαλύπτεται η δραματική κλιμάκωση των γεγονότων το μοιραίο βράδυ της 23ης Ιουλίου, ενώ διαλύονται οι όποιες αμφιβολίες παρέμεναν σχετικά με το εάν τα κυβερνητικά στελέχη γνώριζαν ή όχι για την ύπαρξη νεκρών την ώρα της on air σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό στο συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής. Κι αυτό διότι από τα επίσημα έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα προκύπτει ότι το ΕΚΕΠΥ ενημερώνεται για την ύπαρξη του πρώτου νεκρού στις 9.33 μ.μ., ενώ στις 11.15 μ.μ. έχει πλέον επισήμως ενημερωθεί για τέσσερις νεκρούς.

Οπως επισημαίνεται στο δελτίο συμβάντων, πλήρη γνώση των δεδομένων είχαν από την πρώτη στιγμή ο διοικητής και ο υποδιοικητής του ΕΚΕΠΥ και επομένως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και η κυβέρνηση. Επιπλέον, στις 11.49 μ.μ. και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα, στην οποία ουδεμία αναφορά –δημόσια τουλάχιστον– έγινε σε νεκρούς, το ΕΚΕΠΥ ειδοποιεί τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να παραλάβει από το ΚΕΕΛΠΝΟ σάκους για τη περισυλλογή των νεκρών. Επιπλέον, στη 1.30 τα ξημερώματα της Τρίτης, η διευθύντρια του Σισμανογλείου επικοινωνεί με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας ζητώντας οδηγίες για το πώς θα χειρίζεται τους συγγενείς που πηγαίνουν για ταυτοποίηση των νεκρών συγγενών τους και μερικά λεπτά αργότερα, και πάντως πριν από την πρώτη επίσημη ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου για ύπαρξη νεκρών, ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας κ. Παπαευσταθίου προχωράει σε ενεργοποίηση του σχεδίου μαζικής απώλειας υγείας, ενώ επικοινωνεί με τους διοικητές των νοσοκομείων «Δαφνί» και «Δρομοκαΐτειο» προκειμένου να θέσουν σε ετοιμότητα ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης των πληγέντων.

Σε ορισμένα από τα γεγονότα που βρίσκονται αποτυπωμένα εγγράφως στο «ημερολόγιο» του ΕΚΕΠΥ, το μοιραίο βράδυ της 23ης Ιουλίου είχαν αναφερθεί σε δημόσιες δηλώσεις τους οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων σε δομές υγείας. Ο Μιχάλης Γιαννάκος, για παράδειγμα, πρόεδρος των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) είχε επισημάνει ότι ήδη από τις 10.33 μ.μ. το Σισμανόγλειο είχε ετοιμάσει ειδικό χώρο για την υποδοχή μεγάλου αριθμού νεκρών και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Γιώργος Μαθιόπουλος αντίστοιχα, είχε πει ότι οι πρώτοι νεκροί είχαν παραληφθεί από ασθενοφόρα στις 9.50 μ.μ.

Οι αναφορές

Η πρώτη καταχώριση στο δελτίο συμβάντων του ΕΚΕΠΥ σχετική με την πυρκαγιά στο Νταού Πεντέλης γίνεται στις 6.16 μ.μ. Τα στελέχη του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας ενημερώνονται από τον διοικητή του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης ότι δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα από την πυρκαγιά. Την ίδια ώρα, με εντολή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας τα νοσοκομεία που εφημέρευαν τίθενται σε επιφυλακή. Η πρώτη καταγεγραμμένη αναφορά για εγκαυματίες είναι στις 7.15 μ.μ.: «Νέα Μάκρη τρεις εγκαυματίες και Νέο Βουτζά άλλοι τέσσερις-πέντε για τους οποίους το ΕΚΑΒ δεν γνωρίζει ακόμα τίποτα λόγω αδυναμίας προσέγγισης», αναφέρεται στο δελτίο συμβάντων. Στις 8 μ.μ. τα στελέχη του ΕΚΕΠΥ τηλεφωνούν σε γιατρό του Ιατρικού Κέντρου Αμαρουσίου, ζητώντας πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας δύο εγκαυματιών: «Η μία ασθενής είναι 54 ετών με 100% εγκαύματα - διασωληνωμένη και μεταφέρεται στον Ευαγγελισμό με ΕΚΑΒ» αναφέρεται στο χειρόγραφο. «Η άλλη ασθενής είναι 26 ετών με 80% εγκαύματα, μεταφέρεται με ιδιωτικό μέσο στον Ευαγγελισμό». Στις 8 μ.μ. η

Πυροσβεστική ενημερώνει για εγκαυματία στην 1η είσοδο του Νέου Βουτζά, στη συμβολή της λεωφόρου Μαραθώνος με την οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης: «Ο ασθενής φέρεται να είναι βαριά, ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ», σημειώνει ο υπάλληλος της απογευματινής βάρδιας. Στις 8.25 μ.μ. υπάρχει νέα καταχώριση: «Αφού μιλήσαμε με τον διοικητή κ. Παπαευσταθίου ενημερώσαμε (σ.σ. τον διοικητή του Αττικόν) πως η εφημερία όλων των τμημάτων της Αττικής θα συνεχιστεί ώς το πρωί λόγω εκτάκτων αναγκών εξαιτίας της φωτιάς».

Αναφορές για 4 θύματα έως τις 11.15 μ.μ.

Η πρώτη καταχώριση για νεκρό στο δελτίο συμβάντων του ΕΚΕΠΥ γίνεται στις 9.33 μ.μ. και έχει ως εξής: «Κλήση στον συντονιστή του ΕΚΑΒ, που πηγαίνουν να παραλάβουν νεκρό στον Νέο Βουτζά». Στις 10.15 μ.μ. ο υπάλληλος βάρδιας σημειώνει: «Δεύτερος νεκρός στον Νέο Βουτζά, ενημέρωση από ΕΚΑΒ». Μία ώρα αργότερα, ο υπάλληλος βάρδιας καταχωρίζει το εξής: «Κλήση στο ΕΚΑΒ που αναφέρει ότι μεταφέρει δύο ξένους νεκρούς από Ραφήνα προς Ευαγγελισμό». Στη 1.20 τα ξημερώματα της Τρίτης και ενώ έχουν προηγηθεί αρκετά συμβάντα, υπάρχει η εξής εγγραφή: «Κλήση από το ΚΕΕΛΠΝΟ που αναφέρουν ότι έχουν ακόμα 47 σάκους για τους νεκρούς. Το Κέντρο Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι τους φτάνουν». Το χρονολόγιο της φρίκης ολοκληρώνεται στις 7.35 το πρωί της 24ης Ιουλίου. Η υποδιευθύντρια του ΚΑΤ ενημερώνει το ΕΚΕΠΥ ότι μητέρα ψάχνει τα δύο ανήλικα παιδιά της, Εβίτα και Ανδρέα Φύτρου. Μερικές ώρες αργότερα, ο 11χρονος Ανδρέας βρέθηκε νεκρός στην αγκαλιά του πατέρα του, ενώ η 13χρονη Εβίτα έπεσε από τον βράχο στο κενό προσπαθώντας να γλιτώσει από τις φλόγες.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στο Μάτι: Ηξεραν για νεκρό από τις 9.33 μ.μ."

Τα… ρέστα ζητάει τώρα ο Φλώρος: Προσβάλλεται το τεκμήριο της αθωότητάς μου, θα ζητήσω μείωση της ποινής μου

Λίγο μετά την υπό όρους αποφυλάκισή του για την υπόθεση της Energa – Hellas Power, ένα οικονομικό σκάνδαλο που συνδέθηκε με υπεξαίρεση 256 εκατ. ευρώ και για το οποίο καταδικάσθηκε σε 21 χρόνια κάθειρξη, ο Αριστείδης Φλώρος επανέρχεται στο προσκήνιο και με ανακοίνωση που εξέδωσε μέμφεται όσους άσκησαν κριτική στην αποφυλάκισή του έπειτα από 18 μήνες παραμονής στη φυλακή.

Ο Αρ. Φλώρος που αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας (ψυχιατρικά προβλήματα αλλά και κρίσεις επιληψίας) με ποσοστό αναπηρίας 67%, απειλεί ότι θα ζητήσει μείωση της ποινής του για προσβολή του τεκμηρίου αθωότητάς του! Επικαλείται δε την οδηγία 2015/343 την οποία προτίθεται να ενσωματώσει στο ελληνικό δίκαιο ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του 39χχρονου επιχειρηματία, ο οποίος πλέον της καταδίκης του για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης των 256 εκατ. ευρώ,τον περασμένο Μάρτιο είχε καταδικασθεί και σε κάθειρξη 13 ετών με αναστολή, ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου, αντίδικου του στη δίκη της Energa:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΦΛΩΡΟΥ

Αθήνα 25/08/2018



Τα τελευταία εικοσιτετράωρα δημοσιεύονται και αναπαράγονται σε ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα δηλώσεις, απόψεις, συστάσεις κ.λπ. διαφόρων δημοσίων και μη παραγόντων σε σχέση με την πρόσφατη υφ’ όρον απόλυση, οι οποίες περιέχουν πλήθος ανακριβειών.

Προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων και προς αποκατάσταση της αλήθειας, διευκρινίζω τα εξής:

- Ο θεσμός της υφ’ όρον απόλυσης προβλέπεται στον Ποινικό μας Κώδικα από το έτος 1951. Οι σχετικές διατάξεις έχουν τροποποιηθεί ή συμπληρωθεί κατά καιρούς με νόμους που έχει ψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων.

- Η διατάξεις για την υφ’ όρον απόλυση για λόγους υγείας ισχύουν από ετών και ορίζουν την διαδικασία επίσημης διάγνωσης και αξιολόγησης των προβλημάτων υγείας των κρατουμένων που πάσχουν.

- Η απόλυσή μου με όρους αποφασίστηκε από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο κατ’ εφαρμογήν των σχετικών διατάξεων του νόμου (άρθρο 110 Α ΠΚ), αφού εξέτισα τον απαιτούμενο χρόνο σε σχέση με την ποινή που μου επέβαλε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ενώ η έφεση που έχω ασκήσει δεν έχει ακόμη εκδικαστεί.

Όσον αφορά την υπόθεση “Energa”, για την οποία καταδικάστηκα σε πρώτο βαθμό, επισημαίνω ότι:

α) Ουδέποτε φυγοδίκησα αλλά, αντιθέτως, ήμουν πάντοτε παρών σε όλα τα διαδικαστικά στάδια της υποθέσεως. Το αυτό θα πράξω και στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο που πρόκειται να εκδικάσει την υπόθεση τον Δεκέμβριο του 2018.

β) Ήδη από το έτος 2012 καταβάλλω ανελλιπώς προσπάθεια για να εισπράξει το Δημόσιο και οι Δήμοι τα χρήματα που δικαιούνται και τα οποία είναι στο σύνολό τους κατατεθειμένα σε δεσμευμένους, με απόφαση των αρχών, εταιρικούς -και όχι ατομικούς μου- τραπεζικούς λογαριασμούς.

γ) Οι διάφορες δηλώσεις περί χρημάτων που «έκαναν φτερά» κ.λπ. είναι αποτέλεσμα είτε πλήρους άγνοιας της υποθέσεως είτε εσκεμμένης διαστρέβλωσης της αλήθειας, ιδίως δε μετά την έκδοση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών (1115/2017) που διέταξε ήδη από τον Μάρτιο του έτους 2017 την απόδοση των χρημάτων σε Δημόσιο και Δήμους, τα οποία είναι στην κατοχή των Τραπεζών. Η σχετική διαδικασία της απόδοσης δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί για λόγους που αφορούν αποκλειστικώς τους εμπλεκόμενους φορείς, δηλαδή τις Τράπεζες το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και τα συναρμόδια Υπουργεία. Επομένως, καθόσον αφορά το πρόσωπό μου, δεν οφείλεται ούτε ένα Ευρώ στο Δημόσιο και τους Δήμους.

δ) Σε σχέση με τα χρήματα που διεκδικούν οι οργανισμοί ΑΔΜΗΕ και ΛΑΓΗΕ, την απόδοση των οποίων δεν διέταξε το Δικαστήριο, υπάρχει αμφισβήτηση ως προς το ύψος των απαιτήσεων. Στην σχετική αντιδικία ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων αναμένεται η διεξαγωγή διαιτητικής πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να διαπιστωθεί δεσμευτικά εάν και ποια ποσά οφείλονται στους προαναφερόμενους φορείς.

ε) Η αναφορά στην υπόθεση της επίθεσης κατά του Γ. Αντωνόπουλου είναι άκαιρη, αφού η υπόθεση αυτή δεν έχει κριθεί σε δεύτερο βαθμό και η εκτέλεση της πρωτοβάθμιας απόφασης έχει ανασταλεί, αλλά και άσχετη με την διαδικασία της υφ’ όρον απόλυσης σε σχέση με την ποινή που μου επέβαλε το πρωτοβάθμιο Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση της “Energa”. Επισημαίνω ότι με σχέδιο νόμου που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2016/343 προβλέπονται σειρά μέτρων αποκατάστασης από την παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας, ιδίως δε στις περιπτώσεις που δημόσια πρόσωπα εκφέρουν κρίσεις για φυσικά πρόσωπα πριν από την έκδοση αμετάκλητης δικαστικής απόφασης.

Όσον αφορά τα πρoβλήματα υγείας που αντιμετωπίζω, μόλις χρειάζεται να επισημάνω ότι η λαϊκιστική ή μικρο - «πολιτική» εκμετάλλευσή τους προσβάλλει την αξία μου ως ανθρώπου, ο σεβασμός της οποίας συνιστά, σύμφωνα με το Σύνταγμά μας, υπέρτατη υποχρέωση της Πολιτείας.

Όσοι επικαλούνται το Κράτος Δικαίου, οφείλουν πρωτίστως να το σέβονται οι ίδιοι.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα… ρέστα ζητάει τώρα ο Φλώρος: Προσβάλλεται το τεκμήριο της αθωότητάς μου, θα ζητήσω μείωση της ποινής μου"

Ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν από σήμερα στην Ποσειδώνος

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ από σήμερα, Κυριακή 26 Αυγούστου, στη Λεωφόρο Ποσειδώνος λόγω εκτέλεσης εργασιών κατασκευής πεζογέφυρας.
Οι ρυθμίσεις θα είναι σε ισχύ μέχρι και τις 9 Οκτωβρίου και καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.
Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα της λεωφόρου Ποσειδώνος, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Κανάρη έως τη συμβολή της με τη λεωφόρο Καλαμακίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά, στον Άλιμο.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των ανωτέρω εργασιών, θα ισχύουν ταυτόχρονα οι κάτωθι ρυθμίσεις:

  • Καθορισμός ανώτατου ορίου ταχύτητας σε 50 χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στη Λ. Ποσειδώνος και στο τμήμα της 200 μ. πριν τη συμβολή με την οδό Κανάρη έως 100 μ. πριν τη συμβολή με την οδό Κανάρη, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά,
  • Καθορισμός ανώτατου ορίου ταχύτητας σε 30 χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στη Λ. Ποσειδώνος και στο τμήμα της 100μ. πριν τη συμβολή με την οδό Κανάρη έως τη συμβολή με τη Λ. Καλαμακίου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά,
  • Απαγόρευση προσπεράσματος για τα οχήματα που κινούνται στη Λ. Ποσειδώνος και στο τμήμα της 200 μ. πριν τη συμβολή με την οδό Κανάρη έως τη συμβολή με τη Λ. Καλαμακίου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά.

Εναλλακτικές διαδρομές:

Λ. Ποσειδώνος (ρεύμα προς Αθήνα) – δεξιά στο ύψος της Πλ. Βεργωτής – δεξιά Κων/νου Καραμανλή (κατά μήκος περιβόλου Παλαιού Αεροδρομίου Ελληνικού) – αριστερά Περγάμου – δεξιά Λ. Ελ. Βενιζέλου – αριστερά Λ. Βουλιαγμένης προς Κέντρο Αθήνας.
Λ. Ποσειδώνος (ρεύμα προς Αθήνα) – δεξιά Λ. Αλίμου - αριστερά Λ. Βουλιαγμένης προς Κέντρο Αθήνας.
Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.
news
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν από σήμερα στην Ποσειδώνος"

Επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία του Μυτιληναίου

Επίθεση στα γραφεία του Ομίλου Μυτιληναίος στο Μαρούσι, έκανε το πρωί της Κυριακής ο «Ρουβίκωνας».

Μέλη της αναρχικής συλλογικότητας προσπάθησαν με σφυριά να σπάσουν τα τζάμια στην κεντρική είσοδο των γραφείων της εταιρείας.


Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία του Μυτιληναίου"

Συνελήφθη 32χρονος για εμπρησμούς στην Εύβοια - Έβαζε φωτιές επειδή τον κορόιδευαν οι συγχωριανοί του!

Συνελήφθη σήμερα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), σε συνεργασία με υπαλλήλους του Ανακριτικού τμήματος της Π.Υ Χαλκίδας, 32χρονος, ως υπαίτιος για εμπρησμό από πρόθεση κατ' εξακολούθηση.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς κατηγορείται για εννέα πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε δασικές εκτάσεις του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων στην Εύβοια, μία εκ των οποίων κατέκαψε 8 χιλιάδες στρέμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος φέρεται να δήλωσε στις Αρχές ότι έκανε τους εμπρησμούς επειδή τον κορόιδευαν οι συγχωριανοί του.

Ο 32χρονος πρόκειται να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη 32χρονος για εμπρησμούς στην Εύβοια - Έβαζε φωτιές επειδή τον κορόιδευαν οι συγχωριανοί του!"

Μείωση συντάξεων σε τέσσερις δόσεις επεξεργάζεται η κυβέρνηση

Πρόταση για μείωση των συντάξεων σε 4 δόσεις και σε βάθος διετίας και όχι κατευθείαν τον Ιανουάριο του 2019, σχεδιάζει να προτείνει το οικονομικό επιτελείο της ελληνικής κυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής, το σχέδιο που καταρτίζει η Αθήνα προβλέπει την εφαρμογή της ψηφισμένης περικοπής κατά 18%, των συντάξεων, όχι, όμως, άμεσα αλλά σε ισόποσες δόσεις κάθε εξάμηνο.

Εφόσον περάσει το σχέδιο από τους θεσμούς αλλά και το Eurogroup (και εκεί εντοπίζεται η μεγαλύτερη δυσκολία), η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα αποτραπεί το σοκ για τους συνταξιούχους καθώς δεν θα δουν μειώσεις όταν πάνε να εισπράξουν τις συντάξεις του Ιανουαρίου του 2019, τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Ενώ η διανομή του κοινωνικού μερίσματος, συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ, με την μορφή «13ης σύνταξης», όπως προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου μέσα στην εβδομάδα που πέρασε, θα βελτιώσει το ποσό που θα δουν οι συνταξιούχοι στα ΑΤΜ το Δεκέμβριο.

Ενώ η διανομή του κοινωνικού μερίσματος, συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ, με την μορφή «13ης σύνταξης», όπως προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου μέσα στην εβδομάδα που πέρασε, θα βελτιώσει το ποσό που θα δουν οι συνταξιούχοι στα ΑΤΜ το Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι θεσμοί έχουν ήδη ενημερωθεί για το σχέδιο της κυβέρνησης και θα ξεκινήσουν οι πρώτες συζητήσεις στις 10 Σεπτεμβρίου για να κριθεί το θέμα στο Eurogroup της 5ης Νοεμβρίου. Σύμφωνος με την ελληνική πρόταση φαίνεται πως είναι ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, ωστόσο είναι αβέβαιο αν θα καταφέρει να επηρεάσει το Eurogroup τελικά.

Πάντως, ακόμη και αν γίνει σταδιακή εφαρμογή των περικοπών, οι μειώσεις στις συντάξεις θα αγγίξουν και το 18% και αναλυτικότερα:

Δημόσιο (ένστολοι – πανεπιστημιακοί): Μείωση 15% - 18%

Πρώην ΤΕΒΕ: Μείωση 18%

Πρώην Ταμείο Εμπόρων: Μείωση 18%

Πρώην ΙΚΑ: Περικοπές έως 18% στις συντάξεις πάνω από 1.200 ευρώ

Ταμείο Νομικών: Μειώσεις 10% - 18%

ΤΣΑΥ – ΤΣΜΕΔΕ: Περικοπές 10% - 18%

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Μείωση συντάξεων σε τέσσερις δόσεις επεξεργάζεται η κυβέρνηση"

ΕΝΦΙΑ 2018: Σοκ τα πρώτα εκκαθαριστικά- Πότε θα γίνεται συμψηφισμός- Πλήρης Οδηγός

Οι 2 κολασμένες εβδομάδες  του ΕΝΦΙΑ ηδη ξεκίνησαν. Η αντίστροφη μέτρηση για τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2018 (Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων) 6,3 εκατ. ιδιοκτητών ακινήτων ολοκληρώνεται την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018. Τα νέα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ 2018 θα πρέπει εξοφληθούν είτε εφάπαξ (έως 28/09/2018) είτε σε 5 μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη έως 28 Σεπτεμβρίου 2018 και την τελευταία (5η δόση) έως 31 Ιανουαρίου 2019. Τα εκκαθαριστικά θα μπορούν να τα βρουν οι φορολογούμενοι στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο TAXISnet.
Σημειώνεται οτι η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει φέτος με βάση τις νέες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων. Απο μία πρώτη εικόνα σχετικά με τις μεταβολές στον φόρο που είχε ανακοινώσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)  προκύπτει οτι μειωμένο εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ θα έχουν φέτος 1,470 εκατομμύρια φορολογούμενοι ( ή το 23%) ενώ αμετάβλητος θα παραμείνει ο φόρος για σχεδόν 4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων ( το 62%). Αύξηση φόρου έως 50 ευρώ θα προκύπτει για το 12% των φορολογούμενων από 50 έως 200 ευρώ για το 2,3% και άνω των 200 ευρώ για το 0,7%.
Εν τω μεταξύ, μειωμένος κατά 1,77% έως και 34,78% αναμένεται να είναι ο ΕΝΦΙΑ 2018 για τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιοχές όπου καταγράφονται σημαντικές μειώσεις αντικειμενικών στις αντικειμενικές αξίες, καθώς και στις λεγόμενες «λαϊκές» περιοχές όπου οι τιμές ζώνης παρέμειναν αμετάβλητες στα 550 ευρώ ανά τ.μ. και στα 1.050 ευρώ ανά τ.μ.
Από την άλλη, σε περιοχές όπου οι νέες αντικειμενικές τιμές σημείωσαν σημαντική άνοδο, ο ΕΝΦΙΑ που θα πρέπει να πληρώσουν 947.671 φορολογούμενοι (15% του συνόλου) θα είναι αυξημένος από 3,57% έως 53,33%.
Στην πλειονότητα των φορολογούμενων (85% του συνόλου), πάντως, ο ΕΝΦΙΑ θα είναι ίδιος.
Η κυβέρνηση μέσω του ΕΝΦΙΑ θα «απορροφήσει» και τις επιστροφές φόρου καθώς σχεδιάζονται μαζικοί συμψηφισμοί με βεβαιωμένες ή ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις.

Τα ποσά επιστροφών φόρου τα οποία δικαιούνται οι φορολογούμενοι επιτρέπεται βάσει νόμου να συμψηφίζονται αυτεπαγγέλτως ακόμη και με μη ληξιπρόθεσμες οφειλές τους. Πιο απλά και με φόρους όπως ο ΕΝΦΙΑ οι οποίοι έχουν βεβαιωθεί στο ΑΦΜ του φορολογούμενου αλλά η προθεσμία πληρωμής τους δεν έχει λήξει.Στο διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου τα στοιχεία του προϋπολογισμού έδειξαν υστέρηση 333 εκατ. ευρώ στις επιστροφές φόρου και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η ΑΑΔΕ αναμένεται να προβεί σε μαζικούς συμψηφισμούς οφειλών ακόμα και πριν καταστούν ληξιπρόθεσμες με τις επιστροφές φόρων που αναμένουν οι φορολογούμενοι.
Μειώστε τον ΕΝΦΙΑ 2018 διορθώνοντας τα λάθη του Ε9
Τροποποιητικη Ε9 2018: Ανοιχτή είναι η εφαρμογή του Taxis για διόρθωση λαθών στο έντυπο Ε9 του 2018 (π.χ. λάθη σε αριθμό ορόφου, ποσοστό ιδιοκτησίας, κυριότητα, γεωγραφικός προσδιορισμός αγροτεμαχίου, αγροτεμάχιο με κτίσμα, ημιτελή κτίσματα – έκπτωση ΕΝΦΙΑ 60%, λάθος αναγραφή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας κλπ), δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ακινήτων να μειώσουν τον ΕΝΦΙΑ στα εκκαθαριστικά τους.
Σε περιπτώση που οι αλλαγές στο Ε9 γίνουν μετά την ανάρτηση των νέων εκκαθαριστικών, θα ακολουθήσει και νέα εκκαθάριση στον ΕΝΦΙΑ (όπως έγινε και πέρυσι) με λιγότερο φόρο από τον αρχικό.Ενώ αν προκύψει μείωση φόρου πάνω από 300 ευρώ οι ιδιοκτήτες θα κληθούν από την Εφορία να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά προκειμένου να ελεγχθούν και να ολοκληρωθεί η νέα εκκαθάριση.
Σε δόσεις η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ 2018
ύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης φαίνεται πως έχει καταλήξει στην απόφαση ο ΕΝΦΙΑ να πληρώνεται σε δέκα μήνες, αντί για πέντε.
Με το νέο σύστημα πληρωμής του ΕΝΦΙΑ, που θα αρχίσει το Μάρτιο του 2019, το υπουργείο Οικονομικών προσβλέπει αφενός να μοιράσει το βάρος καταβολής του εν λόγω φόρου σε περισσότερους μήνες ώστε να μειωθούν τα ποσοστά ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς έχει αποδειχθεί ότι πολλοί δεν μπορούν να εξοφλήσουν ούτε στις πέντε δόσεις που ισχύει σήμερα, και αφετέρου να τονώσει τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού τους πρώτους μήνες του έτους .
Να σημειωθεί ότι σε όσους δεν πλήρωσαν την 1η δόση του ΕΝΦΙΑ ή δεν ρυθμίσουν την οφειλή μέσω της πάγιας ρύθμισης του Υπ. Οικονομικών, θα τους επιβληθούν, όπως προβλέπεται, αναγκαστικά μέτρα είσπραξης,όπως κατασχέσεις μισθών ή συντάξεων, μέχρι και ενοικίων.
Μόνο για τον ΕΝΦΙΑ του 2018 θα ισχύσουν οι νέες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων.Για τις υπόλοιπες φορολογίες (φόροι μεταβίβασης, δωρεών, γονικών παροχών κ.λπ.) φέτος θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι παλαιές αντικειμενικές τιμές.
mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΝΦΙΑ 2018: Σοκ τα πρώτα εκκαθαριστικά- Πότε θα γίνεται συμψηφισμός- Πλήρης Οδηγός"

Αχτσιόγλου: Χιλιάδες εργαζόμενοι θα δουν άμεση βελτίωση του εισοδήματός τους

«Το τέλος των μνημονίων σηματοδοτεί την ανάκτηση της ελευθερίας στην επιλογή, τη διαμόρφωση και την άσκηση πολιτικής», υπογραμμίζει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Με την Έφη Αχτσιόγλου να επισημαίνει ότι «με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος η παρούσα κυβέρνηση υλοποιεί την κορυφαία δέσμευση που ανέλαβε απέναντι στην ελληνική κοινωνία το 2015».

«Στόχος μας για την επόμενη μέρα είναι η κοινωνική πολιτική που ασκούμε να καταστεί καθολική. Να υποστηρίξει, δηλαδή, όχι μόνο τους πλέον αδύναμους αλλά τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Και έχουμε πια όλα τα εργαλεία για να το πράξουμε αυτό», είναι μια ακόμη φράση-κλειδί της υπουργού για την «επόμενη μέρα», με την κ. Αχτσιόγλου να παραπέμπει, για αρχή, στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μετά από δύο εβδομάδες.

Η υπουργός Εργασίας αναφέρει ότι «χιλιάδες εργαζόμενοι θα δουν άμεση βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματός τους».

Στο φλέγον μέτρο της μείωσης των συντάξεων, η κ. Αχτσιόγλου λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως, «στο τεχνοκρατικό επίπεδο επιμένουμε στις θέσεις μας», ενώ «πολιτικά θεωρώ ότι έχει διαμορφωθεί ένα πολύ πιο ευνοϊκό κλίμα στην Ευρώπη για την Ελλάδα από αυτό που ίσχυε στη δεύτερη αξιολόγηση, και τούτο αποδεικνύουν πρωτίστως οι τοποθετήσεις του επιτρόπου Μοσκοβισί».

«Τα εργασιακά αποτελούν τη σαφή διαιρετική τομή ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση», σημειώνει επίσης η υπουργός Εργασίας, προϊδεάζοντας, ίσως, για όσα θα επακολουθήσουν στον πολιτικό στίβο ως τις εκλογές…

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Αχτσιόγλου: Χιλιάδες εργαζόμενοι θα δουν άμεση βελτίωση του εισοδήματός τους"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news