facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

«Οργή» της Αθήνας για το ανάγνωσμα του Κορανίου στην Αγιά Σοφιά

«Η σημερινή ανάγνωση αποσπασμάτων του Κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας, ενός οικουμενικού μνημείου που προστατεύεται από την UNESCO ως τμήμα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και λειτουργεί ως μουσείο από το 1935, συνιστά απαράδεκτη απόπειρα αλλοίωσης του μνημειακού χαρακτήρα της αλλά και πρόκληση στο θρησκευτικό συναίσθημα των απανταχού Χριστιανών», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Περαιτέρω υπογραμμίζει ότι η ενέργεια αυτή προσβάλλει τη διεθνή κοινότητα και εκθέτει εκ νέου την Τουρκία, η οποία οφείλει να σέβεται τόσο τη Σύμβαση για την Προστασία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς όσο και την UNESCO, των οποίων είναι μέλος.

Καταληκτικά το υπουργείο Εξωτερικών καλεί για άλλη μια φορά την Τουρκία να σεβαστεί τις διεθνείς υποχρεώσεις της και να σταματήσει να υποτάσσει σε εσωτερικές σκοπιμότητες τον ιδιαίτερα τιμητικό της ρόλο ως θεματοφύλακα ενός τόσο σημαντικού μνημείου όπως η Αγία Σοφία, που ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "«Οργή» της Αθήνας για το ανάγνωσμα του Κορανίου στην Αγιά Σοφιά"

Βρετανία: Επιφυλάξεις για τη χαλάρωση των μέτρων- 324 νέοι θάνατοι σήμερα

Η Βρετανία κατέγραψε 324 ακόμη θανάτους από την Covid-19 το τελευταίο 24ωρο με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον σε38.161. Χθες πραγματοποιήθηκαν 131.458 διαγνωστικά τεστ, εκ των οποίων 2.095 ήταν θετικά.

Ο ιατρικός επικεφαλής του NHS Αγγλίας, Στίβεν Πόουις, όπως και ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας κατά τη σημερινή ενημέρωση δέχτηκαν ερωτήσεις για το εάν η χαλάρωση των περιορισμών στις κοινωνικές συναναστροφές έγινε πολύ νωρίς. Σύμφωνα με τον Πόουις, το σημαντικό είναι να διατηρηθεί ο δείκτης αναπαραγωγής του ιού κάτω από το 1, και στην περίπτωση που παρατηρηθεί αύξηση του δείκτη θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να αποφευχθεί μία δεύτερη έξαρση.

Πριν την ενημέρωση της κυβέρνησης, μιλώντας στο Κέντρο Επικοινωνίας των Επιστημών, ο καθηγητής επιδημιολογίας της σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, Τζον Έντμουντς, ο οποίος συμμετέχει στις συνεδριάσεις της επιστημονικής επιτροπής που συμβουλεύει την κυβέρνηση στο θέμα της πανδημίας, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει σε κάποιο βαθμό ρίσκο, επιτρέποντας την χαλάρωση των περιορισμών στις κοινωνικές συναναστροφές, τη στιγμή που ο αριθμός των νέων περιστατικών που καταγράφονται καθημερινά παραμένει σε σχετικά υψηλά επίπεδα.

Όπως δήλωσε, πολλοί εμπειρογνώμονες θα προτιμούσαν να δουν αρχικά τον αριθμό των μολύνσεων από κορωνοϊό να πέφτει, πριν ανακοινωθεί η χαλάρωση στις κοινωνικές επαφές.

Σύμφωνα με τα μέχρι χθες δεδομένα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για την Αγγλία, περίπου 54.000 νέα περιστατικά με κορονοϊό καταγράφονται κάθε εβδομάδα στην κοινότητα (εκτός νοσοκομείων και κέντρων φροντίδας), δηλαδή περίπου 8.000 ημερησίως.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρετανία: Επιφυλάξεις για τη χαλάρωση των μέτρων- 324 νέοι θάνατοι σήμερα"

Επεισόδια με μολότοφ και οδοφράγματα στα Εξάρχεια

Ένταση σημειώθηκε στα Εξάρχεια έπειτα από πορεία αντιεξουσιαστών. 

Ομάδα περίπου 300 ατόμων συγκεντρώθηκε μετά την πορεία στην πλατεία Εξαρχείων, έστησε οδοφράγματα και άρχισε να εκσφενδονίζει, πέτρες, μολότοφ και αντικείμενα κατά αστυνομικών δυνάμεων.

Με χρήση χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης απάντησε η αστυνομία. Προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία προσαγωγή ή σύλληψη.


exarxeia-1
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια με μολότοφ και οδοφράγματα στα Εξάρχεια"

Μενδώνη για την προκλητική φιέστα του Ερντογάν: Η Αγιά Σοφιά ανήκει στην ανθρωπότητα

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, έστειλε το μήνυμά της για την προκλητική φιέστα του Ερντογάν στην Αγιά Σοφιά.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Μενδώνη: «Η Αγία Σοφία, μαζί με άλλα μνημεία της Κωνσταντινούπολης, περιλαμβάνεται από το 1985 στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Άρα, η Αγία Σοφία απολαμβάνει και χαίρει ισχυρής προστασίας ως μείζον πολιτιστικό αγαθό της ανθρωπότητας.

Το 1934 ο ιδρυτής του σύγχρονου τουρκικού κράτους Κεμάλ Ατατούρκ μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε μουσείο. Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίστηκε ότι το συγκεκριμένο μνημείο ανήκει στην ανθρωπότητα, ενώ παράλληλα αναγνωρίστηκε η διαχρονική Ιστορία της Κωνσταντινούπολης και η πολυπολιτισμικότητά της. Στην ουσία απεδόθη ο προσήκων σεβασμός σ’ αυτό το οικουμενικό μνημείο.

Η σημερινή κίνηση του προέδρου Ερντογάν δείχνει μια βαθιά ισλαμική τάση η οποία συνδέεται με την εσωτερική πολιτική του, τη στιγμή που η Τουρκία ταλανίζεται από μεγάλα προβλήματα. Δεν μπορώ παρά να αποδοκιμάζω τη συγκεκριμένη κίνηση»



newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Μενδώνη για την προκλητική φιέστα του Ερντογάν: Η Αγιά Σοφιά ανήκει στην ανθρωπότητα"

Μαφιόζικη εκτέλεση Βέλγου επιχειρηματία έξω από το σπίτι του στη Βούλα

Μαφιόζικη εκτέλεση Βέλγου επιχειρηματία έξω από το σπίτι του στη  Βούλα σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής. 

Άγνωστοι εκτελεστές έστησαν καρτέρι θανάτου λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ στην οδό Δωδεκανήσου 14,  όπου διέμενε ο Βέλγος επιχειρηματίας ηλικίας περίπου 70 ετών

voula-1
voula-2
voula-3
voula-4
Οι άγνωστοι, που πιθανότατα είχαν παρακολουθήσει τον στόχο τους,  μόλις είδαν τον 70χρονο να σταθμεύει το όχημά του στην  πιλοτή της πολυκατοικίας και να αποβιβάζεται από το αυτοκίνητο, τον πλησίασαν και με δύο σφαίρες στο κεφάλι  του πήραν τη ζωή.
 
Στη συνέχεια οι εκτελεστές εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά. Περίοικοι που άκουσαν τους πυροβολισμούς ειδοποίησαν την Αστυνομία.  

Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας που απέκλεισαν την περιοχή ενώ στο σημείο της δολοφονίας μετέβη και κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο βρέθηκαν δύο κάλυκες των 9 χιλιοστών

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαφιόζικη εκτέλεση Βέλγου επιχειρηματία έξω από το σπίτι του στη Βούλα"

«Βόμβα» από τον Τραμπ: Τέλος η σχέση των ΗΠΑ με τον ΠΟΥ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι τερματίζει τη σχέση των ΗΠΑ με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε πως η Ουάσινγκτον θα ανακατευθύνει κεφάλαια από τον ΠΟΥ προς άλλους οργανισμούς.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "«Βόμβα» από τον Τραμπ: Τέλος η σχέση των ΗΠΑ με τον ΠΟΥ"

Επιχείρηση «μαμούθ» της ΕΛΑΣ: Συνελήφθησαν 70 αλλοδαποί μέλη εγκληματικής οργάνωσης

Μετά από πολύμηνη έρευνα, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τα Τμήματα Ασφαλείας Συντάγματος, Ακροπόλεως, Εξαρχείων και Καλλιθέας και τη συνδρομή των Ο.Π.Κ.Ε., επετεύχθη η πλήρης αποδόμηση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης αλλοδαπών, που διέπρατταν συστηματικά ληστείες, κλοπές και διακίνηση ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, αποκαλύφθηκε πλήρως η δράση οργάνωσης αλλοδαπών, αποτελούμενης από (130) μέλη, τα οποία διέπρατταν ληστείες και κλοπές από διερχόμενους πολίτες και τουρίστες, κλοπές από διαμερίσματα και σταθμευμένα οχήματα, κλοπές οχημάτων, καθώς και συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Εντοπίσθηκαν επίσης οι κλεπταποδόχοι, τα κύρια ορμητήρια της οργάνωσηςκαθώς και οι αποθήκες-καβάτζες εντός των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων.

Η δράση της οργάνωσης εκτείνετο στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα στις περιοχές Εξαρχείων, Ομονοίας, Ακροπόλεως και Συντάγματος. Με την πρόοδο των ερευνών εξακριβώθηκε η επέκταση της δράσης της και σε άλλες περιοχές όπως των Αμπελοκήπων, του Νέου Ψυχικού, του Χαλανδρίουκαι του Πειραιά.

Σε όλη τη διάρκεια της έρευνας, που εξελίχθηκε σε πέντε (5) φάσεις, συνελήφθησαν (70) μέλη της σπείρας, εκ των οποίων (43) προφυλακίσθηκαν, ενώ τα υπόλοιπα (60) μέλη της σπείρας αναζητούνται.

Εξιχνιάσθηκαν μέχρι τώρα, περισσότερες από (405) κλοπές και ληστείες και διαπιστώθηκαν περισσότερες από (300) πράξεις αγοραπωλησίας ναρκωτικών.

ΦΩΤΟ_2


Στην τελική φάση της εξάρθρωσης, πραγματοποιήθηκε χθες (28-5-2020) το πρωί συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών σε συνεργασία με το Τ.Α. Συντάγματος και τη συνδρομή Ο.Π.Κ.Ε., κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν (17) μέλη, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται (14), ενώ (1) κρατείται στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Αμυγδαλέζας.

Σε διενεργηθείσες έρευνες σε οικίες και αποθηκευτικούς χώρους-καβάτζες στο κέντρο των Αθηνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:
Πλήθος κινητών τηλεφώνων, γυαλιά ηλίου, ηλεκτρονικές συσκευές (Laptop-Tablet κ.τ.λ.)
Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων
Μικροποσότητα κάνναβης
Δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
Πλήθος συσκευασιών επιμερισμού ναρκωτικών ουσιών
Δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
Μοτοσυκλέτα

Εξιχνιάσθηκαν (185) κλοπές από οχήματα, (6) κλοπές οχημάτων, (6) κλοπές από οικίες, (33) κλοπές από διερχόμενους πολίτες (τσαντών, πορτοφολιών και κινητών τηλεφώνων) και (13) ληστείες, ορισμένες εκ των οποίων με ιδιαίτερη σκληρότητα ή απειλή όπλου. 

Είχαν προηγηθεί: 

την 14-11-2019 η Α΄ φάση της έρευνας (σχετικό το από 16-11-2019 Δελτίο Τύπου)
την 17-1-2020 η Β΄ φάση της έρευνας (σχετικό το από 18-1-2020 Δελτίο Τύπου)
την 18-3-2020 η Γ΄ φάση της έρευνας (σχετικό το από 19-3-2020 Δελτίο Τύπου)
η Δ΄ φάση της έρευνας με σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος (14) ατόμων


ΦΩΤΟ_1

Σημειώνεται ότι το σύνολο των μελών της οργάνωσης έχει συλληφθεί κατ' επανάληψη για παρόμοια αδικήματα και ο βασικός πυρήνας των μελών της συμμορίας (43 άτομα) είναι έγκλειστα σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για τη διακρίβωση όλου του εύρους της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης συνεχίζεται.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιχείρηση «μαμούθ» της ΕΛΑΣ: Συνελήφθησαν 70 αλλοδαποί μέλη εγκληματικής οργάνωσης"

Κοροναϊός: Σε χαμηλά επίπεδα για 9η ημέρα οι θάνατοι στη Γαλλία

Για ένατη διαδοχική μέρα οι θάνατοι εξαιτίας του κοροναϊού στην Γαλλία κυμάνθηκαν κάτω από 100 το τελευταίο 24ωρο, καθώς η χώρα προχωρά σε περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 52 θάνατοι, με το σύνολο των θυμάτων να ανέρχεται πλέον σε 28.714, ο τέταρτος μεγαλύτερος εθνικός απολογισμός παγκοσμίως.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοροναϊός: Σε χαμηλά επίπεδα για 9η ημέρα οι θάνατοι στη Γαλλία"

Προκλητική φιέστα Ερντογάν για την Άλωση της Πόλης - Διάβασαν το Κοράνι μέσα στην Αγιά Σοφιά

Περίπου μιάμιση ώρα κράτησε η κακόγουστη, προκλητική φιέστα του Ερντογάν για τα 567 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, κάτω από πανηγυρικό κλίμα, αλλά χωρίς κοινό -λόγω κορωνοϊού.

Η γιορτή που «έστησε» ο «σουλτάνος» μεταδόθηκε ζωντανά από την τουρκική τηλεόραση. Στην εκδήλωση αυτή έγινε και η προκλητική ανάγνωση αποσπασμάτων από το Κοράνι μέσα στην Αγία Σοφία, όπως είχε προαναγγείλει ο Τούρκος πρόεδρος.



agsofia-1
agsofia-0
agsofia-2
agsofia-3
agsofia-4
agsofia-5
agsofia-6
agsofia-7
agsofia-8
agsofia-9
agsofia-10


Ένα ομοίωμα τείχους ακριβώς έξω από τον χώρο του Μουσείου της Αγίας Σοφίας είχε στήσει η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας (ΤRT), ώστε να γίνει ένα τηλεοπτικό σόου αναπαράστασης της 29ης Μαΐου του 1453.

Όλη η Τουρκία παρακολούθησε τηλεοπτικά τα «τείχη» της Πόλης να πέφτουν ακριβώς μπροστά από την Αγιά Σοφιά.


Στην περιοχή δεν υπήρχε κοινό, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Στο μήνυμά του, που μεταδόθηκε  μέσω οθόνης, ο Ερντογάν είπε πως «δεν είναι δυνατόν για μια γενιά που δεν γνωρίζει τον πολιτισμό της να επιβιώσει, όπως ένα δέντρο χωρίς τις ρίζες του δεν μπορεί να επιβιώσει». 

«Για τη 1000ή επέτειο της Μάχης του Μαντζικέρτ (μεταξύ Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και Σελτζούκων το 1071 μ.Χ.) θα βάλουμε πλώρη για ακόμα μεγαλύτερους στόχους, το 2071» κατέληξε.

Εκδηλώσεις από το πρωί

Οι φιέστες για τα 567 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησαν το πρωί με πρωταγωνιστή τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σκάφη με την τουρκική σημαία και εικόνες του σουλτάνου Μωάμεθ Β' διέσχισαν τα Στενά του Βοσπόρου απευθύνοντας χαιρετισμό στον Τούρκο πρόεδρο μπροστά από την κατοικία του.


Σε δήλωσή του ο Ερντογάν χαρακτήρισε την επέτειο «μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην Ιστορία» και «σημείο καμπής που εγκαινίασε μια νέα εποχή».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Προκλητική φιέστα Ερντογάν για την Άλωση της Πόλης - Διάβασαν το Κοράνι μέσα στην Αγιά Σοφιά"

Καστελόριζο: Γεωτρήσεις νότια του νησιού ανακοίνωσε η Τουρκία

Έρευνες νότια του Καστελόριζου ανακοίνωσε η Τουρκία. Ειδικότερα, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ ανακοίνωσε πως η Τουρκία θα πραγματοποιήσει και σεισμικές έρευνες αλλά και γεωτρήσεις στις περιοχές που έχει υπογράψει η χώρα με τη Λιβύη.

Μάλιστα όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στην τελετή αναχώρησης του γεωτρύπανου Fatih με κατεύθυνση της Μαύρη θάλασσα που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη ο Ντονμέζ δήλωσε πως «με τη συμφωνία που υπογράψαμε με τη Λιβύη, η Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου ήδη κατέθεσε αίτημα στην Γενική Γραμματεία Ερευνών Πετρελαίου για να κάνουμε έρευνες πετρελαίου στις δικές μας περιοχές οικοπέδων. Μετά από την αναγγελία και την ανάρτηση, σε 3-4 μήνες θα καταφέρουμε να ξεκινήσουμε τις πρώτες μας δραστηριότητες. Πρώτα σεισμικές έρευνες και με την ανάλυση των δεδομένων θα ξεκινήσουμε τις γεωτρήσεις μας».

Σχετικό tweet έκανε και ο Ερντογάν σημειώνονγας ότι «το τρυπάνι μας στο Fatih διέσχισε τον Βόσπορο αυτήν την σημαντική ημέρα, την 567η επέτειο της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης, και έπλευσε στη Μαύρη Θάλασσα για νέους ήχους».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Καστελόριζο: Γεωτρήσεις νότια του νησιού ανακοίνωσε η Τουρκία"

Ρόδος: Ξέφρενο αντί -Covid πάρτι σε κλειστό χώρο καφέ-μπαρ παρά τα μέτρα

Οι υπεύθυνοι γνωστού καφέ μπαρ του νησιού αψήφησαν τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην εστίαση λόγω κορωνοϊού και οργάνωσαν ξέφρενο πάρτι στον κλειστό χώρο του καταστήματος. 

Στο εν λόγω μαγαζί που άνοιξε τις πόρτες του πριν από μερικές μέρες, συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου με διάθεση να διασκεδάσει όπως παλιά, χωρίς να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας που είναι υποχρεωμένες να λαμβάνουν οι επιχειρήσεις στον τομέα της εστίασης για την διασφάλιση της υγεία του προσωπικού και των πελατών τους. 



Οι υπάλληλοι στο μπαρ και στο σέρβις δεν φορούσαν μάσκες, οι πελάτες δεν κρατούσαν τις αποστάσεις, αντιθέτως συνωστίζονταν ο ένας πάνω στον άλλον, όπως θα δείτε στο σχετικό βίντεο που έστειλε θαμώνας στο protothema.gr. 

bar-rodos-party__3_
bar-rodos-party__4_
Τα μπουκάλια με το αλκοόλ σερβίρονται «χύμα» στο μπαρ και ο κόσμος ανέβηκε στα τραπέζια και στα σκαμπό για να χορέψει. Κι όλα αυτά λίγες μέρα μετά την είδηση ότι σε μια εκκλησία στην Φραγκφούρτη νόσησαν περισσότερα από 100 άτομα μόνο και μόνο επειδή τραγούδησαν μέσα σε κλειστό χώρο.


bar-rodos-party__1_
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρόδος: Ξέφρενο αντί -Covid πάρτι σε κλειστό χώρο καφέ-μπαρ παρά τα μέτρα"

Τι απαντά το Υπ. Υγείας για την αναστολή του παιδοκαρδιοχειρουργικού στο «Αγία Σοφία»

Σχετικά με δημοσιεύματα για τη λειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τα εξής:
Τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά που χρήζουν καρδιοχειρουργικής επέμβασης, αντιμετωπίζονται από το «Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο», κάτι που γινόταν και πριν την περίοδο του κορωνοϊού, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου διεξάγονταν εργασίες ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού, από μία μεγάλη δωρεά που υπήρχε σε εξέλιξη.
Από τη στιγμή που έχει αρθεί η αναστολή των τακτικών χειρουργείων, η λίστα των τακτικών χειρουργείων που εκκρεμούν, εξετάζεται από ομάδα γιατρών του ΩΚΚ έτσι ώστε αυτά που χρήζουν αντιμετώπισης να πραγματοποιούνται άμεσα.
Όλα τα περιστατικά που χειρουργούνται στο ΩΚΚ δεν έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους, πραγματοποιούνται δε σε ένα Νοσοκομείο του οποίου η φήμη είναι διεθνής για τις επεμβάσεις καρδιάς.
Επισημαίνεται ιδιαίτερα, ότι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», υποδέχεται όλα τα περιστατικά COVID-19 ανηλίκων. Αν σταματούσε η λειτουργία της ως ΜΕΘ-COVID προκειμένου να εξυπηρετεί τακτικά χειρουργεία, αυτό θα είχε ως συνέπεια να μην υπάρχει στη Νότια Ελλάδα ΜΕΘ Παίδων για επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

Η έκκληση από ΕΣΑμεΑ

Νωρίτερα, σχετική επιστολή-διαμαρτυρία προς το υπουργείο γνωστοποίησε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από Συγγενείς Καρδιοπάθειες.
Όπως επισημαίνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από Συγγενείς Καρδιοπάθειες, τα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία» έχουν οδηγήσει στην ολοκληρωτική αναστολή της λειτουργίας του, με δυσάρεστες επιπτώσεις για τα παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες.
Η αναστολή προγραμματισμένων χειρουργείων και σοβαρών ιατρικών πράξεων του εν λόγω τμήματος έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στο χώρο, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές αυτών των παιδιών, εάν λάβουμε υπόψη και το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο τμήμα απευθύνονται παιδιά προερχόμενα από οικογένειες με χαμηλό εισοδηματικό προφίλ, οι οποίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο αυξημένο κόστος νοσηλείας εκτός δημόσιων νοσοκομείων.
Η ΕΣΑμεΑ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητά από το υπουργείο να επιληφθεί άμεσα!
euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι απαντά το Υπ. Υγείας για την αναστολή του παιδοκαρδιοχειρουργικού στο «Αγία Σοφία»"

Ταχεία αναθεώρηση της ρεμδεσιβίρης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) δεσμεύθηκε να προβεί σε μία ταχεία αναθεώρηση του φαρμάκου ρεμσδεσιβίρη της Gilead Sciences, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της COVID-19, τονίζοντας όμως ότι δεν έχει λάβει ακόμη σχετική αίτηση από την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία.

Ο EMA δήλωσε σήμερα πως ο χρόνος εργασίας της Επιτροπής Ανθρωπίνων Πόρων (CHMP) του οργανισμού για την αποτίμηση του φαρμάκου θα «μειωθεί στο απόλυτο ελάχιστο».

Η ανακοίνωση αυτή, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έρχεται δύο εβδομάδες αφότου ο επικεφαλής του EMA δήλωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι μπορεί να δώσει ένα πρώτο πράσινο φως για την πώληση της ρεμδεσιβίρης ως θεραπείας για την COVID-19 επισπεύδοντας τη διάθεση του φαρμάκου στην αγορά εν μέσω έντονου παγκόσμιου ανταγωνισμού.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο εγκεκριμένο φάρμακο ή εμβόλιο για την πολύ μεταδοτική και μερικές φορές θανατηφόρα ασθένεια.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η μεγαλύτερη φαρμακευτική αγορά παγκοσμίως, χορήγησαν νωρίτερα άδεια για επείγουσα χρήση της ρεμδεσιβίρης στη θεραπεία της COVID-19, ανοίγοντας τον δρόμο για ευρύτερη χρήση του φαρμάκου, χωρίς ωστόσο να το έχει εγκρίνει ακόμη.

Ο EMA προχωρεί περιοδικά σε αναθεώρηση του φαρμάκου και άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να έχει επωφελή επίδραση στη θεραπεία νοσηλευόμενων ασθενών με ήπια έως μέτρια ή σοβαρή COVID-19.

Αν και η τελική έγκριση θα πρέπει να δοθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο οργανισμός γενικά δέχεται και επιδοκιμάζει τις συστάσεις της CHMP.

Χρειάζεται περισσότερα δεδομένα για τη χρήση της υδροξυχλωροκίνης κατά του κορονοϊού

Οι επαγγελματίες υγείας θα πρέπει να παρακολουθούν στενά τους ασθενείς με Covid-19 που λαμβάνουν το φάρμακο κατά της ελονοσίας, την υδροξυχλωροκίνη, για σοβαρές παρενέργειες, ανέφερε σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), τονίζοντας την ανάγκη για αναλυτικά κλινικά δεδομένα σχετικά με τα οφέλη και τους κινδύνους.

Αρκετά κράτη μέλη της ΕΕ αυτή την εβδομάδα σταμάτησαν τη χρήση του φαρμάκου, το οποίο προωθεί ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ως αποτελεσματική θεραπεία για την Covid-19.

Η Γαλλία, η Ιταλία και το Βέλγιο ακολούθησαν την απόφαση που πήρε τη Δευτέρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας να αναστείλει μια μεγάλη δοκιμή του φαρμάκου σε ασθενείς με κορονοϊό.

Ορισμένες μελέτες παρατήρησης - που θεωρούνται λιγότερο αξιόπιστες - συμπεριλαμβανομένης μιας που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση Lancet την περασμένη εβδομάδα, διαπίστωσαν ότι το φάρμακο συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο θανάτου και αρρυθμίας σε ασθενείς με κορονοϊό. Όμως, η ιατρική κοινότητα περιμένει αποτελέσματα από επιστημονικές δοκιμές με υψηλά πρότυπα.

«Είναι σημαντικό να μπορούν να ολοκληρωθούν σωστά σχεδιασμένες, τυχαιοποιημένες κλινικές δοκιμές, με προσαρμογές όπως απαιτείται, για τη δημιουργία των απαραίτητων στοιχείων σχετικά με τα οφέλη και τους κινδύνους αυτών των φαρμάκων για την Covid-19», ανέφερε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Οι τυχαιοποιημένες δοκιμές περιλαμβάνουν τη σύγκριση φαρμάκων με ένα εικονικό φάρμακο (placebo), και ούτε οι γιατροί ούτε οι ασθενείς γνωρίζουν ποιος παίρνει τι.

Ο EMA επανέλαβε τη στάση του ότι, ενώ διεξάγονται περαιτέρω αναλύσεις, η χλωροκίνη και η υδροξυχλωροκίνη θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε κλινικές δοκιμές ή σε εθνικά προγράμματα χρήσης έκτακτης ανάγκης υπό στενή παρακολούθηση για ασθενείς με Covid-19.

Το φάρμακο χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες για τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και του λύκου.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ταχεία αναθεώρηση της ρεμδεσιβίρης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων"

Προανακριτική Επιτροπή: Την Πέμπτη η πρώτη συνεδρίαση για Παπαγγελόπουλο

Με επιστολή του ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ιωάννης Μπούγας ενημερώνει τα μέλη της Επιτροπής ότι την Πέμπτη θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής «σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δημήτριο Παπαγγελόπουλο κατά την άσκηση των καθηκόντων του».

Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια της Βουλής είχε ψηφίσει υπέρ της παραπομπής του κ. Παπαγγελόπουλου, με 175 ψήφους.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Προανακριτική Επιτροπή: Την Πέμπτη η πρώτη συνεδρίαση για Παπαγγελόπουλο"

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Λιγότερες οι νέες μολύνσεις, κάτω από τους 100 οι θάνατοι

Μειωμένες ήταν το τελευταίο 24ωρο οι νέες μολύνσεις από κορωνοϊό στην Ιταλία, καθώς έπεσαν στις 516 από τις 593 χθεσινές. Οι περισσότερες εξ αυτών (354) καταγράφηκαν για άλλη μια μέρα στη Λομβαρδία.

Σε ότι αφορά τους θανάτους, αυτοί ανέβηκαν στους 87 από τους 70 χθεσινούς, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 33.229.

Στο μεταξύ, οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ νοσκομείων της Ιταλίας φτάνουν στους 475 και είναι 14 λιγότεροι από χθες, ενώ 7.094 είναι οι νοσηλευόμενοι με συμπτώματα (285 λιγότεροι από χθες) και 38.606 βρίσκονται σε κατ' οίκον απομόνωση (1512 λιγότεροι από την Πέμπτη).

Παράλληλα, 2.240 ανέρρωσαν το τελευταίο 24ωρο, με το σύνολό τους να φτάνει στους 152.844.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός στην Ιταλία: Λιγότερες οι νέες μολύνσεις, κάτω από τους 100 οι θάνατοι"

Ανοίγουν Δευτέρα ξενοδοχεία πόλης, κατασκηνώσεις και κινηματογράφοι

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές ότι από Δευτέρα 1 Ιουνίου, επανεκκινούν οι επιχειρήσεις με Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας:

  • 55.10 / Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα (12μηνης λειτουργίας)
  • 55.30 /Χώροι κατασκήνωσης, εγκαταστάσεις για οχήματα αναψυχής και ρυμουλκούμενα οχήματα, με εξαίρεση τις παιδικές κατασκηνώσεις.
  • 56.21/Δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering)
  • 59.14 /Υπηρεσίες προβολής κινηματογραφικών ταινιών (μόνο σε θερινούς κινηματογράφους).
  • 56.29.20.02 /Υπηρεσίες που παρέχονται από καντίνες αθλητικών εγκαταστάσεων.
  • 91.01 / Δραστηριότητες βιβλιοθηκών και αρχειοφυλακείων.
  • 93.11.10.02 / Υπηρεσίες γηπέδων γκολφ ή μίνι γκολφ
  • 93.11. 10.03 / Υπηρεσίες κολυμβητηρίου (πισίνας).
  • 93.29.11.03 / Υπηρεσίες εκμετάλλευσης κτήματος για τη διενέργεια εκδηλώσεων (π.χ. γάμων και συναφών).
  • 93.29.19.01 / Υπηρεσίες διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων (π.χ. γάμων και συναφών).
  • 96.09.19.06 / Υπηρεσίες γραφείων γνωριμίας ή συνοικεσίων
  • 96.09.19.09 / Υπηρεσίες δερματοστιξίας (τατουάζ).
  • 96.09.19.17 / Υπηρεσίες τρυπήματος δέρματος του σώματος (piercing).
  • 96.04.10.05 / Υπηρεσίες μασάζ.
  • Αγορές του άρθρου 38 του νόμου 4497/2017 (Κυριακάτικες αγορές, Εμποροπανηγύρεις κλπ).

Οι ιδιαίτεροι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης για τις παραπάνω ιδιωτικές επιχειρήσεις, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, θα περιγράφονται σε κοινή υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί από τα αρμόδια Υπουργεία.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοίγουν Δευτέρα ξενοδοχεία πόλης, κατασκηνώσεις και κινηματογράφοι"

Κορωνοϊός: Πέντε νέα κρούσματα - Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο

Με γραπτή ανακοίνωση, ο καθηγητής Σωτήρης Τσίοδρας, γνωστοποίησε την ύπαρξη 5 νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.

Τα 4 σχετίζονται με γνωστή συρροή κρουσμάτων και το 1 εντοπίστηκε σε έλεγχο πτήσης από το εξωτερικό.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2909*, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 631 (21.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1660 (57.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

16 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 5 (31.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 81.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

105 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, σήμερα δεν έχουμε κανένα καταγεγραμμένο θάνατο. Συνολικά οι θάνατοι στη χώρα είναι 175. Οι 52 ήταν γυναίκες (29.7%) και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 174.844 κλινικά δείγματα.

* Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού έχει αναθεωρηθεί, κατόπιν ελέγχου των δεδομένων.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Πέντε νέα κρούσματα - Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news