facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην υπόθεση του 19χρονου- Προφυλακιστέοι κρίθηκαν δυο ιερείς

Λίγες εβδομάδες μετά την τελευταία κατάθεση του 19χρονου στις Δικαστικές αρχές, ο οποίος φέρεται να είχε πέσει θύμα κακοποίησης και σεξουαλικής κακοποίησης από την εποχή που ήταν στο δημοτικό σχολείο, οδηγούνται δυο από τους ιερείς που κατονόμασε το παιδί και ένας ακόμα άντρας στον ανακριτή. Οι δυο ιερείς λειτουργούσαν σε ενορίες της περιοχής της Κισάμου.

Η συγκλονιστική κατάθεση του 19χρονου που είχε δημοσιεύσει μόνο το Flashnews.gr ανέφερε πως από μικρή ηλικία ο 19χρονος είχε πέσει θύμα κακοποίησης 6 αντρών και 4 ιερέων. Μάλιστα στην κατάθεση του ο 19χρονος περιέγραψε λεπτομερώς τις τραυματικές εμπειρίες που βίωσε και ανέφερε ότι τον κακοποιήσαν σεξουαλικά 6 άντρες (ανέφερε ονοματεπώνυμο) και 4 ιερείς που παρέθεσε τα στοιχεία τους. Ακόμη στην κατάθεση του ο 19χρόνος μιλά για μια γυναίκα με το μικρό της όνομα και για τρία άτομα αλβανικής καταγωγής χωρίς άλλα στοιχεία.

Μάλιστα ο 19χρονος στην κατάθεση του είχε αναφέρει για το που τον πήγαιναν οι ιερείς στους οποίους αναφέρεται με τα μικρά τους ονόματα

Σήμερα μετά την κατάθεση του 19χρονου οδηγήθηκαν στον ανακριτή δυο ιερείς και ένα ακόμη άντρας. Ο ανακριτής έκρινε τους δυο ιερείς προφυλακιστέους ενώ ο άλλος άντρας αφέθηκε ελεύθερος με περιοστικούς όρους.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Ιουλίου 2021 ο πατέρας και ακόμα ενα πρόσωπο, πέρασαν το κατώφλι της ανακρίτριας, όπου μετά από μια μαραθώνια απολογία 6 ωρών, οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι με τις κατηγορίες της κακοποίησης, της συνέργειας σε βιασμό και της πράξης του βιασμού. 

Δυσαρεστημένος συγγενής απείλησε δικηγόρο της υπόθεσης

Μετά την απόφαση του ανακριτή για την προφυλάκιση των δυο ιερέων, ένας άντρας μάλλον συγγενής κάποιου εκ των προφυλακισμένων, δυσαρεστημένος από την τροπή που πήρε η υπόθεση, πήγε σε δικηγορικό γραφείο στα Χανιά και απείλησε δικηγόρο της υπόθεσης. Ο άντρας κλήθηκε από την αστυνομία και του έγιναν συστάσεις για την ενέργειες του αυτές.

flashnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην υπόθεση του 19χρονου- Προφυλακιστέοι κρίθηκαν δυο ιερείς"

Μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα: “Δείχνουν” Πρεζεράκο ως “παραλήπτη” -Διαψεύδει ο ίδιος

Μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα: Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος φέρεται ως ο παραλήπτης της μελέτης που έκαναν ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο αναπληρωτής καθηγητής Θεόδωρος Λύτρας για τη κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας.

Τον… “παραλήπτη” της επίμαχης μελέτης που έχει προκαλέσει θύελλα πολιτικών αντιδράσεων και αντιπαραθέσεις σε επίπεδο Βουλής, αποκάλυψε ρεπορτάζ που μετέδωσε το Mega.

Σύμφωνα μάλιστα με τον τηλεοπτικό σταθμό, η πρώην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δηλαδή οι κ.κ.Κικίλιας και Κοντοζαμάνης, αλλά και ο σημερινός υπουργός κ. Πλεύρης δεν είχαν λάβει γνώση της μελέτης και των αποτελεσμάτων που είχαν διατυπώσει σε αυτή οι Τσιόδρας – Λύτρας, καθώς αυτή βρισκόταν “ξεχασμένη” μέσα στο συρτάρι του κ.Πρεζεράκου…!!!
Την ίδια ώρα, ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι ο Παναγιώτης Πρεζεράκος βρίσκεται σε «τροχιά» απομάκρυνσης από το υπουργείο Υγείας.

 

Διαψεύδει ο Πρεζεράκος

Ωστόσο ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, που ετοιμάζεται να αποχωρήσει από το υπουργείο Υγείας, με δήλωσή του διαψεύδει το σχετικό ρεπορτάζ: «Με αφορμή «δημοσιογραφικές πληροφορίες» που διακινούνται σε Μ.Μ.Ε και αναφέρονται στο πρόσωπό μου, δηλώνω ότι ουδέποτε μού παραδόθηκε επιστημονική μελέτη που να σχετίζεται με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), η λειτουργία των οποίων, ούτως η άλλως, δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε επίσημη-ανακοίνωση διάψευση από τον ίδιο μέσω εγγράφου του Υπ. Υγείας, η οποία αναφέρει:

«Με αφορμή «δημοσιογραφικές πληροφορίες» που διακινούνται σε Μ.Μ.Ε και αναφέρονται στο πρόσωπό μου, δηλώνω ότι ουδέποτε μού παραδόθηκε επιστημονική μελέτη που να σχετίζεται με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), η λειτουργία των οποίων, ούτως η άλλως, δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας»

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα: “Δείχνουν” Πρεζεράκο ως “παραλήπτη” -Διαψεύδει ο ίδιος "

ΥΠΑ: Με αρνητικό τεστ PCR η είσοδος στην Ελλάδα για όλους τους ταξιδιώτες από 5 ετών και άνω

Τις νέες προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα που θα τεθούν σε ισχύ από τις 06:00 το πρωί της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου 2021 έως την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 και έχουν ως στόχο τον περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19 καθώς και της παραλλαγής «Όμικρον», ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Οι αεροπορικές οδηγίες πτήσεων εξωτερικού, προβλέπουν ότι όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και εμβολιαστικής κατάστασης, οφείλουν να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε τεστ με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών, ή εναλλακτικά να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε rapid test εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα. Τα νέα μέτρα θα ισχύουν και για παιδιά από πέντε (5) ετών και άνω.

Ειδικότερα, μετά την ανωτέρω προϋπόθεση για τεστ άφιξης στην Ελλάδα από όλους τους ταξιδιώτες εξωτερικού, οι αεροπορικές οδηγίες που θα ισχύουν έως 10/1/22 διαμορφώνονται ως εξής:

Απαγορεύσεις υπηκόων από τρίτες χώρες: Σύμφωνα με την νέα αεροπορική οδηγία, παραμένει σε εφαρμογή η απαγόρευση εισόδου στη χώρα των υπηκόων τρίτων κρατών, πλην των κρατών της Ε. Ε και της Συμφωνίας Σένγκεν, συμπεριλαμβανομένων των συζύγων τους ή των προσώπων, με τα οποία αυτοί έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, καθώς και των ανήλικων τέκνων τους. Εξαιρούνται οι επιβάτες που ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους (essential reasons) και οι μόνιμοι κάτοικοι των ακόλουθων 42 χωρών: Αυστραλία, Βόρεια Μακεδονία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ, Καναδάς, Λευκορωσία, Μπαχρέιν, Νέα Ζηλανδία, Νότια Κορέα, Κατάρ, Κίνα, Κουβέιτ, Ουκρανία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Σιγκαπούρη, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Ιαπωνία, Λίβανος, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Ιορδανία, Μολδαβία, Μπρουνέι, ‘Αγιος Μαρίνος, Ανδόρρα, Βατικανό, Μονακό, Τουρκία, Αργεντινή, Ινδία, Ουρουγουάη, Σουλτανάτο του Ομάν, Χιλή, Μεξικό, Κόσοβο* και Κινεζική Ταϊπέι**.

Τι ισχύει για το PLF: Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form), στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr οποιαδήποτε ώρα πριν την αναχώρηση της πτήσης προς Ελλάδα. Η απόδειξη συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής φόρμας PLF, που αποστέλλεται αυτόματα με ηλεκτρονικό μήνυμα στον επιβάτη από το σύστημα, θεωρείται αναγκαίο ταξιδιωτικό έγγραφο.

Έλεγχοι σε παιδιά από πέντε (5) ετών και άνω: Η υποχρέωση των προϋποθέσεων για είσοδο στην Ελλάδα, ισχύει για παιδιά από πέντε (5) ετών και άνω.

Δειγματοληπτικός έλεγχος ταξιδιωτών: Σε όλους τους επιβάτες εξωτερικού, θα γίνεται επιπρόσθετα και δειγματοληπτικός έλεγχος (rapid test) κατά την άφιξή τους, βάσει της διαδικασίας που προβλέπει το Passenger Locator Form. Αν το rapid test είναι θετικό, άμεσα θα γίνεται επαναληπτικός έλεγχος με PCR test. Σε περίπτωση που τα τεστ διαπιστώσουν επιβάτη θετικό, η καραντίνα θα ισχύει για 10 μέρες, ενώ αν ο επιβάτης εξωτερικού είναι εμβολιασμένος και το rapid test κατά την άφιξή του δείξει ότι είναι θετικός στη νόσο, θα παραμένει σε απομόνωση για 7 μέρες. Και στις δύο περιπτώσεις (10 ή 7 μέρες προσωρινού περιορισμού), προκειμένου να γίνει άρση της καραντίνας, τα πρόσωπα υπόκεινται σε υποχρεωτικό εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR την τελευταία ημέρα του προσωρινού περιορισμού τους.

Όλοι οι επιβάτες εξωτερικού πρέπει να τηρούν πιστά τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών της χώρα μας.

Αεροπορική οδηγία για υπηκόους Αργεντινής, Ρωσίας, Ινδίας, Ουρουγουάης, Σουλτανάτου του Ομάν, Μεξικού και Χιλής: Οι μόνιμοι κάτοικοι των συγκεκριμένων τρίτων χωρών, εκτός όλων των άλλων προϋποθέσεων εισόδου στην Ελλάδα που προβλέπονται από την αεροπορική οδηγία πτήσεων εξωτερικού, θα εισέρχονται στη χώρα με την πρόσθετη προϋπόθεση να υποβάλλονται στο αεροδρόμιο άφιξης υποχρεωτικά σε τεστ (pcr ή rapid) ανεξάρτητα από την εμβολιαστική τους κατάσταση.

Υποχρεωτικό τεστ στην άφιξη για ταξιδιώτες, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, από τις ακόλουθες 16 χώρες: Επιβάτες πτήσεων που προέρχονται από Αίγυπτο, Αλβανία, Αργεντινή, Βουλγαρία, Βραζιλία, Γεωργία, Κούβα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ινδία, Κίνα, Λιβύη, Μαρόκο, Βόρεια Μακεδονία, Πακιστάν, Ρωσία και Τουρκία, ανεξάρτητα από την υπηκοότητα τους, θα υποβάλλονται στο αεροδρόμιο άφιξης υποχρεωτικά σε τεστ. Αν το rapid test είναι θετικό, άμεσα θα γίνεται επαναληπτικός έλεγχος με PCR test. Η συγκεκριμένη αεροπορική οδηγία θα ισχύει μόνο για επιβάτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, καθώς υπάρχει εξαίρεση για τους ταξιδιώτες/επιβάτες που είναι εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει από Covid-19.

Αεροπορική οδηγία πτήσεων εξωτερικού για ταξιδιώτες από χώρες της Ν. Αφρικής: Παραμένουν οι αυστηροί περιορισμοί για είσοδο στην Ελλάδα: Ειδικά για επιβάτες που η πτήση τους έχει ξεκινήσει από Νότια Αφρική, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Λεσότο, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Εσουατίνι, Ζάμπια και Μαλάουι απαγορεύεται να εισέρχονται στην Ελλάδα. Από την αεροπορική οδηγία εξαιρούνται μόνο Έλληνες υπήκοοι, τα μέλη των οικογενειών τους και πολίτες άλλων κρατών που ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους (essential reasons) και πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1) Να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορονοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού τους.

2) Οι ξένοι υπήκοοι των οποίων οι πτήσεις ξεκινούν από τις εννέα (9) χώρες της Αφρικής, για να γίνουν δεκτοί στην Ελλάδα, πρέπει να έχουν εξασφαλίσει άδεια από τις κατά τόπους πρεσβείες, προξενεία και προξενικές Αρχές άλλων χωρών, που εκπροσωπούν την χώρα μας σε περίπτωση απουσίας ελληνικής πρεσβείας.

3) Όλοι οι ταξιδιώτες από τις εννέα (9) χώρες της Αφρικής, θα υποβάλλονται υποχρεωτικά και σε έλεγχο με τεστ (rapid test) για τον Covid-19 κατά την άφιξη τους στην Ελλάδα.

4) Μετά την είσοδο στη χώρα, θα επιβάλλεται περιορισμός, καραντίνα δέκα (10) ημερών, σε ορισμένο από τις αρμόδιες αρχές ξενοδοχείο καραντίνας και επανέλεγχος των επιβατών με την παρέλευση του δεκαημέρου και λήξη της καραντίνας με την προϋπόθεση αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR).

5) Οι εξαιρέσεις για τους συγκεκριμένους επιβάτες από τις εννέα (9) χώρες της Αφρικής, δεν απαλλάσσουν τους ταξιδιώτες από οποιαδήποτε άλλη προϋπόθεση εισόδου στην Ελλάδα, που ήδη ισχύει.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική: Στους χώρους προσέλευσης και αναμονής εντός αεροδρομίων, καθώς και κατά τη διάρκεια των αεροπορικών πτήσεων, το προσωπικό και οι επιβάτες υποχρεούνται να φέρουν μάσκα προστασίας. Επίσης, οι επιβάτες υποχρεούνται να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις του μόνιμου και έκτακτου προσωπικού των αεροδρομίων, ή των αεροπορικών εταιρειών που επιφορτίζεται με τα καθήκοντα εποπτείας, διαχείρισης πλήθους και υποβοήθησης των επιβατών, προκειμένου να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις και να διασφαλίζεται η ελεγχόμενη επιβίβαση-αποβίβαση και αναμονή προς αποφυγή συνωστισμού.

Ο έλεγχος των παραπάνω εγγράφων πραγματοποιείται από τους υπαλλήλους των αεροπορικών εταιρειών και δειγματοληπτικά από τις αστυνομικές αρχές. Οι αεροπορικές εταιρίες υποχρεούνται στον έλεγχο του ταξιδιώτη πριν από την επιβίβασή του, ώστε να επιβεβαιωθεί ότι φέρει τα απαραίτητα έγγραφα – και σε περίπτωση παραβίασης φέρουν την υποχρέωση επαναπατρισμού του επιβάτη με ευθύνη και έξοδα δικά τους.

Μέχρι την ερχόμενη Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί, θα ισχύουν οι αεροπορικές οδηγίες πτήσεων εξωτερικού όπως έχουν δημοσιευτεί με το Δελτίο Τύπου της ΥΠΑ στις 10/12/21 καθώς για το διήμερο από σήμερα έως τις 19/12/21 δόθηκε παράταση των υφιστάμενων notams.

 mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΑ: Με αρνητικό τεστ PCR η είσοδος στην Ελλάδα για όλους τους ταξιδιώτες από 5 ετών και άνω"

Ένα στα 100 παιδιά που νοσούν από κορωνοϊό θα χρειαστεί νοσηλεία, σύμφωνα με μελέτη του ECDC

Τα βρέφη έως δύο μηνών αλλά και οι έφηβοι 12 - 17 ετών είναι οι δύο ηλικιακές ομάδες παιδιών που κινδυνεύουν περισσότερο να χρειαστούν νοσηλεία όταν νοσήσουν με  Covid-19, σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC). Μάλιστα κατά μέσο όρο, στις ηλικίες 0-17 ετών, ένα παιδί στα 100 περίπου θα εισαχθεί στο νοσοκομείο αν κολλήσει κορωνοϊό, όπως αναφέρουν αναφέρουν οι ερευνητές στο Eurosurveillance.

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία από δέκα ευρωπαϊκές χώρες (μεταξύ των οποίων η Κύπρος, αλλά όχι η Ελλάδα) για την περίοδο Αυγούστου 2020-Οκτωβρίου 2021.

Από τα περίπου 820.000 συνολικά επιβεβαιωμένα συμπτωματικά κρούσματα Covid-19 σε παιδιά έως 17 ετών, τα 9.611 (ποσοστό 1,2% ή περίπου ένα στα 100) χρειάστηκαν νοσηλεία, τα 640 (το 0,08% των κρουσμάτων και σχεδόν το 7% των νοσηλευθέντων παιδιών) χρειάστηκαν εισαγωγή σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και τα 84 (0,01%) τελικά πέθαναν.

Σύμφωνα με τους ερευνητές «τα περισσότερα παιδιά με συμπτωματική νόσο Covid-19 έχουν πολύ μικρό κίνδυνο θανάτου ή νοσηλείας». Για κάθε 10.000 παιδιατρικά περιστατικά με συμπτώματα Covid-19, οι εκτιμήσεις τονίζουν ότι περίπου 117 χρειάζονται νοσηλεία, οκτώ εισαγωγή σε ΜΕΘ και ένα πεθαίνει (με βάση τουλάχιστον όσα ίσχυαν πριν την εμφάνιση της Όμικρον).

Το συμπέρασμα της ανάλυσης είναι ότι η νεότερη ηλικιακή ομάδα έως δύο μηνών έχει τον μεγαλύτερο κίνδυνο νοσηλείας λόγω Covid-19. Ωστόσο στη συνέχεια ο κίνδυνος μειώνεται έως την ηλικία των εννέα ετών και αυξάνεται ξανά στις ηλικίες 12 έως 17 ετών.

Από την άλλη πλευρά ο κίνδυνος σοβαρής έκβασης της Covid-19 είναι μεγαλύτερος στα παιδιά που έχουν υποκείμενα νοσήματα όπως είναι ο καρκίνος και ο διαβήτης. Η πιθανότητα για νοσηλεία, εισαγωγή σε ΜΕΘ και θάνατο είναι αντίστοιχα αυξημένος κατά επτά, εννέα και 27 φορές για τα παιδιά που έχουν τουλάχιστον μια συννοσηρότητα. Πάντως σχεδόν το 84% των νοσηλευομένων παιδιών με Covid-19 δεν έχει κανένα υποκείμενο νόσημα, πράγμα που σημαίνει ότι κατά τα άλλα υγιή παιδιά μπορούν κάλλιστα να χρειαστούν νοσοκομείο, αν μολυνθούν από τον κορωνοϊό.

Σημειώνεται πως οι ερευνητές υποστήριξαν ότι μετά τον Ιούλιο εμφανίζεται αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά. Αυτό κυρίως οφείλεται στην επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα. Πλέον το μόνο που μένει να φανεί είναι τι συμβεί στην περίπτωση της πιθανής επικράτησης της Omicron.

Την ώρα που το 15,2% των παιδιών έως 18 ετών είχαν έως το τέλος Νοεμβρίου εμβολιαστεί πλήρως στην Ευρώπη (με τα ποσοστά να κυμαίνονται ανά χώρα από μόνο 1% έως 29%), οι επιστήμονες του ECDC επισημαίνουν ότι αυτοί οι μεγάλοι αριθμοί ανεμβολίαστων παιδιών που πιθανώς θα εκτεθούν πλέον στον κορωνοϊό, εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν σε αύξηση του απόλυτου αριθμού παιδιών, τόσο με υποκείμενα νοσήματα όσο και χωρίς, τα οποία θα νοσήσουν βαριά με Covid-19. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός στα παιδιά, ενώ μπορεί να προοιωνίζει και επιβάρυνση του συστήματος υγείας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ένα στα 100 παιδιά που νοσούν από κορωνοϊό θα χρειαστεί νοσηλεία, σύμφωνα με μελέτη του ECDC"

Ζεφύρι: Νέο βίντεο ντοκουμέντο με νεαρούς να πυροβολούν από μπαλκόνι – Άλλοι κρατάνε όπλα ακούγοντας τραπ

Την ίδια ώρα που οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν θέσει σε καθεστώς πολιορκίας το Ζεφύρι, το newsit.gr παρουσιάζει νέα βίντεο με νεαρούς Ρόμα που είτε πυροβολούν με τα όπλα τους είτε τα επιδεικνύουν χορεύοντας στου ρυθμούς της τραπ μουσικής.

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (17.12.2021), άνδρες των ΕΚΑΜ κι άλλων ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ έζωσαν το Ζεφύρι. Μπήκαν σε σπίτια και συνέλαβαν οκτώ άτομα, κατάσχεσαν ναρκωτικά, χρηματικά ποσά, ζυγαριές, κινητά τηλέφωνα και φυσίγγια.

Βρέθηκαν και στο σπίτι, έξω από το οποίο βρέθηκαν περίπου 10 νεαροί Ρομά και άδειασαν τα όπλα τους ρίχνοντας τουλάχιστον 100 σφαίρες. Εικόνες από αυτό το πρωτόγνωρο περιστατικό ανέβηκαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (15.12.2021), προκαλώντας έκπληξη αλλά και ανησυχία στους αστυνομικούς.

Κι αυτό για τα όπλα που «πρωταγωνιστούσαν» στα βίντεο ήταν σύγχρονα, ενώ ένα από αυτά εξετάζεται εάν έχει κλαπεί από αστυνομικό (!), καθώς έχει τη σφραγίδα της ΕΛ.ΑΣ.

Μια ημέρα, όμως, νωρίτερα ανέβηκαν στα social media κι άλλα βίντεο με νεαρούς Ρομά, κατά πάσα πιθανότητα ανήλικοι, να φιγουράρουν με τα περίστροφά τους.

Στο οπτικό υλικό που σας παρουσιάζει το newsit.gr ένας νεαρός βγαίνει – όπως όλα δείχνουν – στο μπαλκόνι του σπιτιού του και αδειάζει το πιστόλι, πυροβολώντας στον αέρα!

Παράλληλα στις υπόλοιπες εικόνες δύο Ρομά βρίσκονται μέσα στο σαλόνι ενός σπιτιού το οποίο έχει στολιστεί χριστουγεννιάτικα. Ένας από τους δυο τους κρατάει στα χέρια του ένα περίστροφο και μαζί με το φίλο του χορεύουν το γνωστό τραπ τραγούδι «όπλα».

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζεφύρι: Νέο βίντεο ντοκουμέντο με νεαρούς να πυροβολούν από μπαλκόνι – Άλλοι κρατάνε όπλα ακούγοντας τραπ"

Απίστευτο: Απέλυσαν εργαζόμενο επειδή δεν απάντησε σε ηλεκτρονική εφαρμογή ενώ είχε ρεπό

Εργαζόμενος απολύθηκε ενώ είχε ρεπό επειδή δεν απάντησε σε ηλεκτρονική εφαρμογή, καταγγέλλει το ΕΚΑ.

Ειδικότερα σε καταγγελία για εκδικητική απόλυση εργαζόμενου από εταιρεία προχώρησε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΚΑ, ο εργαζόμενος είχε ρεπό, αλλά η εργοδοσία τον ήθελε διαθέσιμο για συνομιλία σε ηλεκτρονική εφαρμογή. Όταν αυτός καθυστέρησε να απαντήσει, απολύθηκε.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΚΑ

Το Εργατικό Κέντρο αναφέρει ότι καταγγέλλει «την εκδικητική απόλυση συναδέλφου τεχνολόγου» από εταιρεία «στην οποία εργαζόταν με «μπλοκάκι»».

Στρατόπεδα καραντίνας στην Κύπρο; - Σε εφαρμογή ο «υποχρεωτικός περιορισμός σε χώρους που θα υποδείξει η κυβέρνηση»

Στη συνέχεια το ΕΚΑ προσθέτει ότι ο εργαζόμενος «ενημερώθηκε με ηλεκτρονικό μήνυμα για την απόλυσή του, με την αιτιολογία ότι δεν ανταποκρίνεται στα εργασιακά του καθήκοντα.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 9/12, ημέρα που ο συνάδελφος είχε ρεπό, η εργοδοσία τον ήθελε διαθέσιμο για συνομιλία σε σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή. Η καθυστερημένη ανταπόκρισή του αποτέλεσε και την αιτία απόλυσης. 
Οι πρακτικές που εφαρμόζονται σε αρκετούς χώρους εργασίας, όπως τα ωράρια-λάστιχο, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, η έλλειψη μέτρων ασφαλείας στον χώρο εργασίας, η παραβίαση προσωπικών δεδομένων, αποτελούν προάγγελο της κατάστασης που θέλουν κάποιοι εργοδότες να επικρατήσει στους εργασιακούς χώρους με την εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας βρίσκεται στο πλευρό κάθε εργαζόμενου που αγωνίζεται για την υπεράσπιση των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων του. Διεκδικούμε την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου και την καταβολή των προσαυξήσεων που δικαιούται λόγω εργασίας τις Κυριακές και νυχτερινής εργασίας».

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτο: Απέλυσαν εργαζόμενο επειδή δεν απάντησε σε ηλεκτρονική εφαρμογή ενώ είχε ρεπό"

Κορονοϊός – ΠΟΥ: Άδεια επείγουσας χρήσης για το ινδικό εμβόλιο Covovax

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ενέκρινε σήμερα το ινδικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Covovax, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΠΟΥ.

Το εμβόλιο αυτό «παράγεται από το Serum Institute of India με άδεια της Novavax και αποτελεί μέρος του χαρτοφυλακίου του Covax (του διεθνούς συστήματος διανομής εμβολίων κατά της Covid), κάτι που θα επιτρέψει να ενισχυθούν οι προσπάθειες που καταβάλλονται προκειμένου να εμβολιαστούν περισσότεροι άνθρωποι σε χώρες χαμηλού εισοδήματος», υπογράμμισε ο διεθνής Οργανισμός, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Τα εμβόλια παραμένουν από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους προστασίας απέναντι στις σοβαρές μορφές και τους θανάτους που προκαλούνται από τον SARS-COV-2, παρά την εμφάνιση νέων παραλλαγών», σημείωσε η δρ Μαριάντζελα Σιμάου, αρμόδια στον ΠΟΥ για την πρόσβαση στα φάρμακα.

Η έγκριση αυτή «αναμένεται να διευκολύνει την πρόσβαση των φτωχών χωρών στα εμβόλια, 41 από τις οποίες εξακολουθούν να μην είναι σε θέση να εμβολιάσουν το 10% του πληθυσμού τους, ενώ το 98% των χωρών δεν έχουν ακόμη φθάσει το 40%», πρόσθεσε.

Επισημαίνεται πως ο ΠΟΥ έχει θέσει ως στόχο τον εμβολιασμό του 40% του πληθυσμού όλων των χωρών έως τα τέλη του έτους.

Το εμβόλιο Covovax απαιτεί δύο δόσεις και μπορεί να συντηρηθεί σε θερμοκρασίες 2 έως 8 βαθμούς, όπως στα ψυγεία του εμπορίου.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός – ΠΟΥ: Άδεια επείγουσας χρήσης για το ινδικό εμβόλιο Covovax"

Νέα καταγγελία για Στάθη Παναγιωτόπουλο: «Ήμουν 17 ετών & μου ζητούσε…»

Μία νέα καταγγελία με πρωταγωνιστή το πρώην μέλος των «Ράδιο Αρβύλα» Στάθη Παναγιωτόπουλο βλέπει το φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα , μία νεαρή κοπέλα η οποία μίλησε στον Alpha, αποκάλυψε πως πριν από αρκετά χρόνια όταν εκείνη εργαζόταν σε μπαρ και ο παρουσιαστής των «Ράδιο Αρβύλα» την παρενοχλούσε σεξουαλικά.

Με παρόμοιο τρόπο, όπως έχουμε διαβάσει σε μαρτυρίες αρκετών πλέον γυναικών τόσο από το εργασιακό περιβάλλον, αλλά και από αλλού, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος έμοιαζε να γίνεται εμμονικός όταν του άρεσε μια κοπέλα. Αντίστοιχη φαίνεται πως ήταν η αντίδρασή του απέναντι στη γυναίκα που μίλησε το μεσημέρι της Παρασκευής στην εκπομπή Tlive, στον Alpha.

Συναντήθηκαν σε μπαρ της Θεσσαλονίκης

Όπως, αναφέρει η 28χρονη σήμερα γυναίκα, γνωρίστηκε με τον Στάθη Παναγιωτόπουλο όταν εκείνη ήταν ακόμη στην 18 χρόνων στην τρίτη Λυκείου σε ένα ροκ μπαρ στη Θεσσαλονίκη. «Παράλληλα με τις εξετάσεις μου, κάποιες μέρες, απογεύματα πήγαινα και δούλευα εκεί. Ερχόταν για να πιει τον καφέ του» λέει σήμερα η γυναίκα. «Βρισκόμαστε στο μαγαζί και είχαμε βγει έξω και μου είπε “να σου πω λίγο;” και μου είπε “είσαι πολύ όμορφη, φιλί;”» μια μαρτυρία που θυμίζει πολύ παλιότερη καταγγελία σε βάρος του Στάθη Παναγιωτόπουλου.

Η γυναίκα υποστηρίζει πως έκανε πως παράκουσε προκειμένου να τον αποφύγει και σημειώνει πως η συμπεριφορά αυτή ήταν εξακολουθητική έκτοτε από την πλευρά του Στάθη Παναγιωτόπουλου. «Γενικότερα ήταν έτσι… το βλέμμα, το ύφος» θυμάται.

Η πρόσκληση στα γυρίσματα του «Ράδιο Αρβύλα»

O Στάθης Παναγιωτόπουλος προσκάλεσε την κοπέλα να παρακολουθήσει τα γυρίσματα του Ράδιο Αρβύλα, με τον παρουσιαστή να την παραλαμβάνει με το αμάξι του από το σπίτι των γονιών της. Στη διαδρομή, η γυναίκα υποστηρίζει πως ο Στάθης Παναγιωτόπουλος την πλησίασε και προσπάθησε να τη φιλήσει στο στόμα.

«Προσπάθησε δυο, τρεις, τέσσερις φορές να με φιλήσει, του είπα “όχι”. Ήθελε να μου κάνει άλλη ερωτική πράξη κι εγώ το απέκλεισα», κάτι που εκνεύρισε ιδιαίτερα τον παρουσιαστή. Φαίνεται μάλιστα πως ο Στάθης Παναγιωτόπουλος το θεωρούσε σχεδόν δεδομένο ότι θα υπάρξει ερωτική επαφή μεταξύ τους, εφόσον της έκανε την τιμή να την πάρει μαζί του στα γυρίσματα.

«Υπέγραψα τέτοιο συμβόλαιο αν έρθω ότι θα συμβεί κάτι μεταξύ μας ή έδωσε τέτοιο δικαίωμα» του απάντησε εκείνη με τον παρουσιαστή να θέλει να την αφήσει στη μέση του πουθενά, εφόσον δεν ανταποκρινόταν στις ορέξεις του. Τελικά, πείστηκε να την επιστρέψει σπίτι της.

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος της είχε προτείνει ακόμη και δουλειά στην εκπομπή

«Μου είχε προτείνει δουλειά να πάω στο Ράδιο Αρβύλα ως μακιγιέζ και μου είχε πει και να πάμε διακοπές στην Αλόννησο γιατί είχε αγοράσει τότε ένα σκάφος» λέει επίσης η 28χρονη σήμερα Θεσσαλονικιά για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, προτάσεις που αρνήθηκε επίσης.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα καταγγελία για Στάθη Παναγιωτόπουλο: «Ήμουν 17 ετών & μου ζητούσε…» "

Υποβολή ένστασης από ανεμβολίαστους 5 ημέρες μετά την κοινοποίηση προστίμου

Ενστάσεις μπορούν να καταθέσουν οι εργαζόμενοι στους οποίους έχουν επιβληθεί πρόστιμα διότι  εργάστηκαν με φυσική παρουσία χωρίς να  έχουν υποβληθεί σε υποχρεωτικό έλεγχο rapid test σύμφωνα με το ΠΣ ΕΡΓΆΝΗ.

Ο εργαζόμενος δύναται να υποβάλει μόνο ηλεκτρονικά τις αντιρρήσεις του στη διεύθυνση https://supportemloyees.yeka.gr, με ένσταση κατά της Πράξης Επιβολής Προστίμου για την μη υποβολή από τον Εργαζόμενο για παράλειψη διενέργειας διαγνωστικού/κών ελέγχου νόσησης από κορωνοϊό (covid 19),ενώπιων  του αρμόδιου Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών

Σχέσεων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) [άρθρο 6 της αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.64232/15.10.2021 ΚΥΑ όπως ισχύει].
Ο εργαζόμενος εντός πέντε ημερών από την κοινοποίηση του προστίμου δύναται να υποβάλει ηλεκτρονικά τις αντιρρήσεις του στη παραπάνω διεύθυνση.

 Οι λόγοι ένστασης είναι:
• α)      ήμουν   πλήρως  εμβολιασμένος   (ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ)
• β) είχα πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ (EΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΝΟΣΗΣΗΣ)………
•γ) έχω υποβληθεί στον αριθμό διαγνωστικών ελέγχων κορωνοιού για την εβδομάδα αναφοράς που υποχρεούμαι (EΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥ/ΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ/ΕΛΕΓΧΩΝ).

• δ) συντρέχει ένας από τους παρακάτω λόγους δικαιολογημένης μη διενέργειας του προβλεπόμενου αριθμού διαγνωστικών ελέγχων νόσησης:

δ. i) παρέχω εργασία αποκλειστικά μέσω τηλεργασίας (EΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΕΝΤΥΠΟ  ΕΞ      ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ      ΕΡΓΑΣΙΑΣ/ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑΣ    Ή       ΑΛΛΟ
ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ]

δ.ii) απουσίαζα με άδεια μετ’ αποδοχών ή με άδεια ασθενείας ή άδεια λοχείας ή άλλη άδεια ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΔΕΙΩΝ / ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ Ή ΑΛΛΟ EΓΓΡΑΦΟ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΔΕΙΑΣ,

δ. iii) κατέχω ισοδύναμο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης άλλης χώρας [ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ Ή ΝΟΣΗΣΗΣ],  • ε) άλλος λόγος [ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ]

Στην περίπτωση επιλογής της τιμής «άλλος λόγος» είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση του πεδίου  [ΑΛΛΟΣ ΛΟΓΟΣ(Υποχρεωτικό αν επιλέξετε άλλο λόγο)].
Σε περίπτωση που από την λίστα τιμών επιλεγεί η περίπτωση (α) είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση του πεδίου ημερομηνίας τελευταίου Εμβολιασμού.

«Επισυναπτόμενο αρχείο»

 Για την ολοκλήρωση της υποβολής της ένστασης συνυποβάλλονται σύμφωνα με τα ανωτέρω, αφού πρώτα σαρωθούν και αποθηκευτούν σε ένα αρχείο μορφής *.PDF, τα επισυναπτόμενα έγγραφα.

 Παρατηρήσεις:

Στο πεδίο αυτό αναγράφονται προαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν την ένσταση.
Με κλικ στο κουμπί «Υποβολή» η ένσταση λαμβάνει Αριθμό Πρωτόκολλου και ημερομηνία, ενώ με το πάτημα του κουμπιού «Εκτύπωση» μπορείτε να ανακτήσετε την ένσταση σε αρχείο μορφής *.pdf.

Το πρόστιμο κοινοποιείται με κάθε πρόσφορο τρόπο στον παραβάτη και η πράξη επιβολής προστίμου γνωστοποιείται στον ιστότοπο του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ https://supportemloyees.yeka.gr  στον προσωπικό λογαριασμό του εργαζόμενου, στον οποίο ο εργαζόμενος έχει πρόσβαση με τους κωδικούς taxisnet. Εντός πέντε (5) ημερών από την κοινοποίηση του προστίμου, ο εργαζόμενος δύναται να υποβάλει ηλεκτρονικά τις αντιρρήσεις του στη διεύθυνση https://supportemloyees.yeka.gr, με ένσταση προς το αρμόδιο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων η οποία εξετάζεται εντός δεκαπέντε (15) εργασίμων ημερών από την παραλαβή της (υποβολή της).

 α. Εφόσον οι αντιρρήσεις γίνουν δεκτές, η πράξη επιβολής προστίμου ανακαλείται

β. Εφόσον οι αντιρρήσεις γίνουν εν μέρει δεκτές τροποποιείται η απόφαση προσδιορισμού της
ΠΕΠ και εκδίδεται νέα ΠΕΠ και

 γ. Εφόσον οι αντιρρήσεις δεν γίνουν δεκτές απορρίπτεται το αίτημα του εργαζόμενου

Εφόσον το πρόστιμο δεν ανακληθεί βεβαιώνεται από το αρμόδιο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων με αποστολή στη Δ.Ο.Υ. φορολογικής κατοικίας του παραβάτη του νόμιμου τίτλου, σύμφωνα με το άρθρο 2 του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ν.δ. 356/1974, Α΄ 90) και εντάσσεται ως έσοδο στον Αναλυτικό λογαριασμό Εσόδων (Α.Λ.Ε) 1560925001 «Πρόστιμα για παραβάσεις των κατεπειγόντων μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Υποβολή ένστασης από ανεμβολίαστους 5 ημέρες μετά την κοινοποίηση προστίμου"

Θεσσαλονίκη: Ένοχος κρίθηκε 46χρονος για δημοσιοποίηση «ροζ» βίντεο της συντρόφου του

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή επέβαλε δικαστήριο της Θεσσαλονίκης σε έναν 46χρονο, για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Ο καταδικασθείς είχε δημοσιεύσει σε ιστοσελίδα δύο ροζ βίντεο με 48χρονη, με την οποία διατηρούσε σχέση. Η δημοσιοποίηση των βίντεο είχε γίνει το 2017, εν αγνοία της 48χρονης. Ο ίδιος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι τα βίντεο υποκλάπησαν από τρίτο πρόσωπο. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ανέβασα το βίντεο σε ιστοσελίδα ανταλλαγής συντρόφων με κωδικούς και από εκεί ξέφυγε. Προσπάθησα να τη βοηθήσω, να πάμε μαζί στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος».

Η ίδια είπε μιλώντας στην ΕΡΤ3, ότι όταν το ανκάλυψε, έπαθε σοκ και έπεσε σε κατάθλιψη. Από την δημοσιοποίηση των βίντεο και μετά δε, η ίδια άρχισε να έχει προβλήματα με τον κοινωνικό της περίγυρο. Έφθασε μάλιστα στο σημείο να μην επισκέπτεται τον τόπο καταγωγής της και να αποξενωθεί από την μητέρα της και τον αδελφό της. Η ίδια μάλιστα υποστηρίζει, ότι ο 46χρονος αποκόμισε και χρήματα από την δημοσιοποίηση των βίντεο.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Ένοχος κρίθηκε 46χρονος για δημοσιοποίηση «ροζ» βίντεο της συντρόφου του"

Β. Μακεδονία: Την άλλη εβδομάδα παραιτείται ο Ζάεφ από πρωθυπουργός της χώρας

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ ανήγγειλε ότι στη διάρκεια της προσεχούς εβδομάδας θα καταθέσει στη Βουλή την παραίτησή του από το αξίωμα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης των Σκοπίων, ο Ζάεφ θα υποβάλει την παραίτησή του την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη. Ο ίδιος είπε ότι αναμένει, να τον διαδεχθεί στον πρωθυπουργικό θώκο ο νέος αρχηγός του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDSM), Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι, για τον οποίο ανέφερε ότι είναι το το πλέον κατάλληλο πρόσωπο για την αντιμετώπιση πρωτίστως της οικονομικής πρόκλησης που αντιμετωπίζει η χώρα.

Ο Ζόραν Ζάεφ παραιτήθηκε στα τέλη του περασμένου μήνα από την ηγεσία του SDSM δίνοτας το “δαχτυλίδι” στον εκλεκτό του Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι, ο οποίος την περασμένη Κυριακή εξελέγη νέος αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος.

Οι εξελίξεις αυτές λαμβάνουν χώρα μετά τη βαριά ήττα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στις δημοτικές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία που διεξήχθησαν στις 31 Οκτωβρίου, για την οποία ο Ζάεφ ανέλαβε την ευθύνη και είχε αναγγείλει ότι θα παραιτηθεί από αρχηγός του κόμματος και από πρωθυπουργός της χώρας.

Το VMRO ζητά πρόωρες εκλογές τον Μάιο ή τον Ιούνιο

Στο μεταξύ, ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι ζήτησε σήμερα το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο και τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών τον Μάιο ή τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές είναι η μόνη λύση για την έξοδο από τη γενικότερη κρίση στην οποία βρίσκεται η χώρα.

«Οι πρόωρες εκλογές δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση, αλλά στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα, με τα σοβαρά προβλήματα, δεν υπάρχει κανένας τρόπος ή καμία ευκαιρία γι΄ αυτήν την κυβέρνηση να αλλάξει κάτι. Γι΄αυτό οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές είναι η μόνη λύση για να βγούμε από αυτή την πολιτική, οικονομική, ενεργειακή, διπλωματική, γενική κρίση στη χώρα» είπε ο Μίτσκοσκι.

Η υπουργός Άμυνας Ράντμιλα Σεκερίνσκα δεν θα συμμετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα

Σε μία άλλη εξέλιξη, η υπουργός Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας και ένα από τα πιο αναγνωρισμένα στελέχη της κυβέρνησης και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Ράντμιλα Σεκερίνσκα δεν θα συμμετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα, το οποίο αναμένεται να διαμορφωθεί μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου 2022.

Η Σεκερίνσκα, σε δηλώσεις της σήμερα στους δημοσιογράφους, υπενθύμισε ότι πριν από οκτώ μήνες αποσύρθηκε από τη θέση της αντιπροέδρου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος γιατί δεν συμφωνούσε με κάποιες πολιτικές, που σύμφωνα με την ίδια συνέβαλαν στην ήττα του κόμματος στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, ενώ σημείωσε ότι δεν αναμένει να αλλάξουν τα πράγματα το προσεχές διάστημα.

«Δυστυχώς, η εντύπωσή μου είναι ότι δεν μάθαμε από τα λάθη μας και ότι δεν ακούσαμε ή κατανοήσαμε ορισμένα από τα μηνύματα που μας απέστειλε ο κόσμος, και ως εκ τούτου νομίζω ότι η μόνη σωστή και ειλικρινής απόφαση είναι να μην συμμετάσχω στην επόμενη κυβέρνηση» σημείωσε η Σεκερίνσκα.

Η αποχώρηση της Σεκερίνσκα από την θέση της αντιπροέδρου του SDSM πριν από οκτώ μήνες είχε ερμηνευτεί τότε ως σαφής διαχωρισμός και αποστασιοποίησή της από τον Ζόραν Ζάεφ, με τον οποίο υπήρξε στενή συνεργάτης και “Νο 2” του κόμματος.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Β. Μακεδονία: Την άλλη εβδομάδα παραιτείται ο Ζάεφ από πρωθυπουργός της χώρας"

Εργαζόμενοι ΕΦΚΑ: Στρατιωτικός νόμος από Χατζηδάκη, χρωστάει άδειες από το 2020

Ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Χατζηδάκης, συνεχίζει τις αυταρχικές επιλογές του σε βάρος των εργαζομένων του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), επιβάλλοντας τώρα, καθολική απαγόρευση κι ανάκληση των αδειών των υπαλλήλων του κατά την εορταστική περίοδο, επικαλούμενος την δήθεν ταχεία έκδοση των εκκρεμών συντάξεων και την ανάγκη ομαλής λειτουργίας των υπηρεσιών του φορέα, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ).

Οπως αναφέρει η ομοσπονδία, «δυστυχώς, διαφεύγει του Κυρίου Υπουργού, ότι η πλειονότητα των εργαζομένων του φορέα μας, δεν ζητά να λάβει τις ημέρες κανονικής αδείας που δικαιούνται για το 2021, αλλά αυτές που θα έπρεπε να είχαν λάβει από το 2020 (sic). Τις οποίες και δεν έλαβαν, λόγω των πιέσεων και των απειλών που δέχονταν και συνεχίζουν να δέχονται από τη σημερινή πολιτική ηγεσία, στα πλαίσια μίας απάνθρωπης εντατικοποίησης της εργασίας, η οποία δεν σέβεται πλέον, ούτε ακόμα κι αυτό το «ιερό δικαίωμα» στην άδεια.

Η επίκληση του Κυρίου Υπουργού, ότι με την αναστολή των αδειών θα υπάρξει ταχεία έκδοση των συντάξεων κατά την εορταστική περίοδο, είναι τουλάχιστον υποκριτική, διότι προσπαθεί να περάσει το «μήνυμα» προς την δοκιμαζόμενη κοινωνία, ότι για τα τεράστια προβλήματα και τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στον ΕΦΚΑ, τελικά υπαίτιοι είναι οι εργαζόμενοί του που ζητάνε να λάβουν την νόμιμη άδειά τους, και όχι οι πολιτικές των κυβερνήσεων, που από ιδρύσεώς του τον έχουν απαξιώσει παντελώς και τον έχουν φέρει σ’ αυτή την χαοτική κατάσταση, με την υποστελέχωση των υπηρεσιών του και την πλήρη εγκατάλειψη από πλευράς υλικοτεχνικής υποδομής.

Όσον αφορά δε την επιδίωξη του, για την «ομαλή λειτουργία» των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ κατά την εορταστική περίοδο, θα πρέπει να του γνωρίσουμε, ότι ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας καθορίζει ξεκάθαρα την απαιτούμενη ποσόστωση που θα πρέπει να τηρείται για την χορήγηση αδειών σε τέτοιες περιόδους, ώστε να διασφαλίζεται ακριβώς η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών μας. Οπότε δεν γίνεται κατανοητή, αυτή η τιμωρητική επιβολή «στρατιωτικού νόμου», με την καθολική απαγόρευση των αδειών στους 7.500 υπαλλήλους του φορέα μας, ανατρέποντας βιαίως τον οικογενειακό τους προγραμματισμό.

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε, ότι ο κ. Χατζηδάκης, μετά το ρόλο του Superman τώρα θέλει να παίξει κι αυτόν του Συνταγματάρχη !!!

Παρότι όλα αυτά τα πράματα στερούνται σοβαρότητας, θα πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό, ότι αυτό που ο κ. Χατζηδάκης ζητάει να κάνει ο Διοικητής του e-ΕΦΚΑ πετώντας του το μπαλάκι της ευθύνης, είναι προδήλως παράνομο, καθώς καταστρατηγούνται στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα επί του συνόλου των υπαλλήλων του φορέα μας, τα οποία κανονικά, ΑΥΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣ, όφειλε να προασπίζει ως αρμόδιος Υπουργός Εργασίας.

Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, επειδή τα εργασιακά μας δικαιώματα δεν παζαρεύονται και θα τα προασπίσουμε μέχρι εκεί που δεν πάει, ζητάμε από τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ να συναισθανθεί αυτό το βάρος της ευθύνης που φέρει εκ της θέσεώς του, και να μην προβεί στην έκδοση της παράνομης αποφάσεως που του ζητήθηκε, αλλά -αντιθέτως- να εφαρμόσει χωρίς παρέκκλιση, τα όσα εκ του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα ορίζονται, ως προς την απρόσκοπτη χορήγηση των κανονικών αδειών στο προσωπικό του φορέα μας».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εργαζόμενοι ΕΦΚΑ: Στρατιωτικός νόμος από Χατζηδάκη, χρωστάει άδειες από το 2020"

ΕΟΦ: Ανάκληση self test για λόγους «προστασίας της δημόσιας υγείας»

Ο ΕΟΦ ανακάλεσε από την αγορά self test για τον κορονοϊό και απαγόρευσε τη διακίνηση και τη διάθεσή του λόγω ότι το συγκεκριμένο προϊόν δε φέρει σήμανση CE, όπως αναφέρει ο Οργανισμός σε ανακοίνωσή του.

Ο ΕΟΦ αποφάσισε την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης καθώς και ανάκλησης από την αγορά, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, του διαγνωστικού τεστ ταχείας ανίχνευσης του ιού SARS-CoV-2 NASOCHECKcomfort SARS-CoV-2 Antigen-Schnelltest.

Κατασκευαστής του προϊόντος είναι η BEIJING LEPU MEDICAL TECHNOLOGY CO LTD (Κίνα), ενώ εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος για την EE η LEPU MEDICAL (EUROPE) COOPERATIEF UA (Ολλανδία).

Σύμφωνα με την απόφαση που γνωστοποίησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, το self test της εν λόγω εταιρείας «δε φέρει σήμανση CE σύμφωνα με τις διατάξεις της Οδ.98/79/ΕΚ».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΦ: Ανάκληση self test για λόγους «προστασίας της δημόσιας υγείας»"

Δήμος Αθηναίων: Θερμαινόμενοι χώροι για αστέγους εν όψει κακοκαιρίας

Σε πλήρη ετοιμότητα για την προστασία των αστέγων της πόλης από την επερχόμενη κακοκαιρία βρίσκεται ολόκληρος ο μηχανισμός του Δήμου Αθηναίων. Μετά την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επιδείνωση του καιρού και χαμηλές θερμοκρασίες ο Δήμος ανοίγει χώρους, όπου ο ευάλωτος πληθυσμός της πόλης μπορεί να φιλοξενηθεί, να ζεσταθεί και να προστατευθεί.

Συγκεκριμένα, από σήμερα 17 Δεκεμβρίου στις 20.00 και για όσο επικρατήσουν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ανοίγει σε 24ωρη βάση τo Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας (Ταϋγέτου 60 – τηλ: 210.2011151 & 210.2235605), στο οποίο οι συμπολίτες μας μπορούν να λάβουν έτοιμα γεύματα, κουβέρτες και ό,τι άλλο χρειαστούν από το προσωπικό του Δήμου. Πριν την είσοδο στο χώρο οι πολίτες θα υποβληθούν σε Rapid Test.

Παράλληλα, το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων (Αχαρνών 1-3), θα διαθέτει θέσεις στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, όπου οι άστεγοι μπορούν να βρουν ένα ζεστό κρεβάτι το βράδυ, αλλά και να διαμείνουν ολόκληρη την ημέρα. Και εκεί, κατά την είσοδο των πολιτών στον χώρο θα πραγματοποιούνται rapid test.

Παράλληλα, οι ομάδες του “Street Work” του Κ.Υ.Α.Δ.Α. θα βρίσκονται όλο το 24ωρο στους δρόμους της πόλης προκειμένου να εντοπίσουν άστεγους και να τους προσφέρουν ζεστά ροφήματα, φαγητό και κουβέρτες. Επιπλέον, θα τους ενημερώνουν για τους διαθέσιμους θερμαινόμενους χώρους όπου μπορούν να βρουν καταφύγιο για να προστατευτούν από το κρύο.

Τέλος, τίθεται σε 24ωρη λειτουργία το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (210-5246515-6), προκειμένου να δέχεται τηλεφωνικές αναφορές από πολίτες για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια. Αναφορές για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι μπορούν να γίνονται επίσης στον τετραψήφιο αριθμό επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων 1595 και στο 210.5277000.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμος Αθηναίων: Θερμαινόμενοι χώροι για αστέγους εν όψει κακοκαιρίας"

Κορωνοϊός: 85 θάνατοι με 4.766 κρούσματα και 684 διασωληνωμένους

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.766, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.026.902, εκ των οποίων 50,5% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 178 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.087 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Από τα συνολικά κρούσματα, εντοπίζονται:

  • 1.453 στην Αττική (1.464 χθες).
  • 825 στη Θεσσαλονίκη (797 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 203 από την Ανατολική Αττική (178 χθες).
  • 190 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (175 χθες).
  • 62 από τη Δυτική Αττική (82 χθες).
  • 199 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (188 χθες).
  • 434 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (449 χθες).
  • 153 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (143 χθες).
  • 199 από τον Πειραιά (218 χθες).
  • 13 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (31 χθες).

Tα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε επιπλέον 57 Περιφερειακές Ενότητες:

  • 53 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 2 στην ΠΕ Άνδρου.
  • 14 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 21 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 26 στην ΠΕ Άρτας.
  • 116 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 68 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 14 στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 38 στην ΠΕ Δράμας.
  • 58 στην ΠΕ Έβρου.
  • 75 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 5 στην ΠΕ Ευρυτανίας.
  • 5 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 41 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 81 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 122 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 2 στην ΠΕ Θάσου.
  • 89 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 34 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 4 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 29 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 1 στην ΠΕ Καρπάθου.
  • 26 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 65 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 3 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 43 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 134 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 54 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 4 στην ΠΕ Κω.
  • 52 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 87 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 14 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 74 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 10 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 86 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 39 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 5 στην ΠΕ Μήλου.
  • 5 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 56 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 2 στην ΠΕ Πάρου.
  • 65 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 47 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 35 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 57 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 27 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 35 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 2 στην ΠΕ Σάμου.
  • 95 στην ΠΕ Σερρών.
  • 6 στην ΠΕ Σποράδων.
  • 1 στην ΠΕ Σύρου.
  • 31 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 71 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 48 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 2 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 42 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 95 στην ΠΕ Χανίων.
  • 2 στην ΠΕ Χίου.
  • 127 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (96 χθες).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 85, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 19.736 θάνατοι. Το 95,3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 684 (χθες 692). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 81% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 565 (82,6%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 119 (17,4%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.656 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 319 (ημερήσια μεταβολή -19.85%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 355 ασθενείς.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 85 θάνατοι με 4.766 κρούσματα και 684 διασωληνωμένους"

Ανέστειλε τις συναλλαγές το χρηματιστήριο της Τουρκίας - Φόβοι για capital controls

Η κατάσταση με την οικονομία στην Τουρκία επιδεινώνεται καθημερινά ολοένα και περισσότερο, με την υποτίμηση της τουρκικής λίρας να είναι πρωτοφανής.

Άλλο ένα επεισόδιο σε αυτό το σίριαλ, που επηρεάζει τη ζωή των Τούρκων πολιτών, παίχτηκε την Παρασκευή, καθώς η Κεντρική Τράπεζα της χώρας παρενέβη στην αγορά συναλλάγματος για να στηρίξει το εθνικό νόμισμα, μετά την πτώση του σε ιστορικά χαμηλά έναντι του δολαρίου. Συνολικά, η λίρα έχει χάσει το 55% της αξίας της έναντι του δολαρίου φέτος, το 51% έναντι του ευρώ και το 54% έναντι της στερλίνας, ενώ αυτή ήταν η πέμπτη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα που η Τράπεζα κινήθηκε με αυτό τον τρόπο, καθώς είχαν προηγηθεί παρεμβάσεις την 1η, στις 3, στις 10 και στις 13 Δεκεμβρίου.

Την ίδια στιγμή, η ισοτιμία υποχώρησε στις 17,0705 τουρκικές λίρες ανά δολάριο, με αποτέλεσμα το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης (Borsa Istanbul) να διακόψει δυο φορές σήμερα τις συναλλαγές. «Από τις 16:24:28, έχει ενεργοποιηθεί ο Αυτόματος Μηχανισμός Αναστολής Συναλλαγών. Οι συναλλαγές έχουν προσωρινά ανασταλεί σε όλες τις γραμμές της Αγοράς Μετοχών, σε συμβόλαια που βασίζονται σε μετοχές και χρηματιστηριακούς δείκτες που διαπραγματεύονται στην αγορά Futures και Options και στην Αγορά των Repos και των Ομολόγων» ανέφερε η ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου για τη δεύτερη αναστολή, η οποία ενεργοποιήθηκε όταν οι απώλειες, από το +5,6% στο ξεκίνημα της ημέρας, έφτασαν στο -7%.

Η ανορθόδοξη προσέγγιση του Ερντογάν να επιμένει στη μείωση των επιτοκίων, έχει «σπρώξει» τον πληθωρισμό άνω του 21% και μπορεί να ξεπεράσει το 30% την επόμενη χρονιά, με τη συμβουλευτική Capital Economics να μην αποκλείει το σενάριο επιβολής capital controls. «Όσο η λίρα παραμένει υπό πίεση, τόσο τα capital controls θα παραμένουν στο τραπέζι» ανέφερε σε δήλωσή της.

«Γίνεται ένα πείραμα και ο Ερντογάν είναι υπεύθυνος για το πείραμα αυτό. Θα μειώσουν τα επιτόκια όσο μπορούν», ανέφερε οικονομολόγος της Istanbul Analytics στο Reuters.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ανέστειλε τις συναλλαγές το χρηματιστήριο της Τουρκίας - Φόβοι για capital controls"

Καιρός – Η Κεντρική Οδός ενημερώνει τους οδηγούς που θα ταξιδέψουν το Σαββατοκύριακο της «Carmel»

Η κακοκαιρία Carmel χτυπά την πόρτα μας τις επόμενες ώρες. Η Κεντρική Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς που θα μετακινηθούν στη διάρκεια της επικείμενης ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού.

Η Κεντρική Οδός διαβεβαιώνει τους ταξιδιώτες ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των καιρικών φαινομένων που προβλέπονται ισχυρά. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Συνιστούμε στους οδηγούς να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των εντόνων φαινομένων, ενώ αν πρέπει να ταξιδέψουν:

-Να ενημερωθούν πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τον καιρό και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καλώντας την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της εταιρίας στο 801 700 7000 (καθημερινά και Σάββατο από τις 08:00 έως τις 16:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00).

-Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησής τους.

-Να διαθέτουν επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός τους.

-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας.

-Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να καλούν το 1075.

Σχετικά με την οδήγηση υπό βροχή υπενθυμίζουμε ότι:

-Ελέγχουμε συχνά τους καθρέφτες και χρησιμοποιούμε πάντα τα προειδοποιητικά φωτεινά σήματα του αυτοκινήτου μας για αλλαγή πορείας ή στάση.

-Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανάβουμε τα μικρά φώτα πορείας του αυτοκινήτου για να μπορούν όλοι οι οδηγοί να μας βλέπουν στις κακές συνθήκες ορατότητας.

-Αποφεύγουμε τους γρήγορους και απότομους χειρισμούς στο τιμόνι, καθώς μπορεί να δημιουργηθεί υποστροφή ή υπερστροφή ανάλογα με την περίσταση.

-Αποφεύγουμε να ακολουθούμε μεγάλα αυτοκίνητα, φορτηγά, λεωφορεία κλπ. καθώς το νερό που πετάγεται από τα ελαστικά τους μας μειώνει την ορατότητα.

-Επισημαίνουμε ότι η οδήγηση και η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) είναι επικίνδυνη για τον οδηγό και το όχημά του. Χρήση της ΛΕΑ πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Καιρός – Αναλυτική πρόγνωση για την Carmel

Σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με ισχύ από το πρωί του Σαββάτου 18/12 και έως την Κυριακή 19/12 προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις στα κεντρικά και τα νότια και τους θυελλώδεις ανέμους.

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν σταδιακά, την ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία, και την Εύβοια.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός – Η Κεντρική Οδός ενημερώνει τους οδηγούς που θα ταξιδέψουν το Σαββατοκύριακο της «Carmel»"

Παντάνασσα: Νεκρός 35χρονος που νοσηλευόταν και κόλλησε κορωνοϊό στο νοσοκομείο Αγρινίου

Σύμφωνα με πληροφορίες του karvasaras.gr, ο θάνατος του Γιάννη Κομποτού έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην Παντάνασσα, όπου διέμενε.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι του χωριού, ο 35χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου από την 1η Νοεμβρίου, αντιμετωπίζοντας σοβαρό πρόβλημα υγείας και έδινε τη δική του μάχη, όμως πριν από περίπου πέντε ημέρες νόσησε με κορωνοϊό ενώ βρισκόταν ήδη στο νοσοκομείο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Ο Γιάννης Κομποτός εργαζόταν περιστασιακά σε διάφορα επαγγέλματα και ήταν ανύπαντρος, ενώ δεν είχε παιδιά. Αυτό που τονίζουν συγχωριανοί του σε επικοινωνία που είχε μαζί τους το karvasaras.gr, είναι ότι επρόκειτο για ένα πολύ αγαπητό παιδί και όλοι στο χωριό είναι σοκαρισμένοι από αυτή την τραγική κατάληξη.

karvasaras

Διαβάστε Περισσότερα » "Παντάνασσα: Νεκρός 35χρονος που νοσηλευόταν και κόλλησε κορωνοϊό στο νοσοκομείο Αγρινίου"

Δανία: Έκτακτα μέτρα φέρνουν τα 2500 κρούσματα της Όμικρον – Εισήγηση για κλειστά θέατρα, κινηματογράφους και πάρκα

Η πρωθυπουργός της Δανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή της θα προτείνει νέους περιορισμούς προκειμένου να ανακοπεί η γρήγορη εξάπλωση του κορονοϊού και του νέου παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον, που τώρα αντιστοιχεί στο ένα πέμπτο όλων των κρουσμάτων που καταγράφονται στη χώρα.

«Σε χρόνο ρεκόρ, άλλαξαν και πάλι οι κανόνες του παιχνιδιού», δήλωσε η Μέτε Φρεντέρισκεν σε συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενη στην Όμικρον.

Οι νέοι περιορισμοί, που θα χρειαστούν την έγκριση του Κοινοβουλίου, περιλαμβάνουν το κλείσιμο χώρων όπως θεάτρων, κινηματογράφων, πάρκων αναψυχής και συνεδριακών κέντρων.

Η χώρα κατέγραψε νέο ρεκόρ με πάνω από 11.000 κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, συμπεριλαμβανομένου και του νέου ρεκόρ με πάνω από 2.500 περιπτώσεις της παραλλαγής Όμικρον, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση σε συνέντευξη Τύπου.

Τα ποσοστά θανάτων και νοσηλειών είναι, ωστόσο, πολύ χαμηλότερα από τα επίπεδα που καταγράφηκαν πριν από ένα χρόνο. Ο συνολικός αριθμός θανάτων στη Δανία λόγω επιπλοκών της Covid-19 είναι 3.054.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δανία: Έκτακτα μέτρα φέρνουν τα 2500 κρούσματα της Όμικρον – Εισήγηση για κλειστά θέατρα, κινηματογράφους και πάρκα"

Μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα: Θα αποτελέσει στοιχείο της εισαγγελικής έρευνας για τις VIP ΜΕΘ

Η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα για τις ΜΕΘ εν καιρώ κορονοϊού θα αποτελέσει στοιχείο της υπό εξέλιξη εισαγγελικής έρευνας για τις καταγγελλόμενες ρεζερβέ ΜΕΘ για VIP ασθενείς.

Στη μελέτη τους οι καθηγητές Σωτήρης Τσιόδρας και Θεόδωρος Λύτρας για αναφέρονται σε αύξηση της θνητότητας διασωληνωμένων (έως και 57%), όσο μεγαλώνει ο φόρτος στις ΜΕΘ, αλλά και σε αυξημένη θνητότητα εκτός ΜΕΘ (έως 87%) για την οποία, όπως αναφέρει ο κ. Λύτρας ενημέρωσαν εδώ και μήνες, “σε ανώτατο επίπεδο”, αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις.

Η μελέτη αναφέρει πως το ΕΣΥ αδυνατεί να ανταποκριθεί στον φόρτο όταν υπάρχουν πάνω από 400 διασωληνωμένοι, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν ασθενείς που θα ζούσαν αν νοσηλεύονταν σε άλλες συνθήκες.

Έτσι, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εντάσσει τη μελέτη στην ευρύτερη προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται με στόχο τη διερεύνηση του συνόλου των καταγγελιών για τις συνθήκες στις ΜΕΘ.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα: Θα αποτελέσει στοιχείο της εισαγγελικής έρευνας για τις VIP ΜΕΘ"

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: «Είδαμε ένα παιδί θολωμένο σε κατάσταση αμόκ» κατέθεσαν μάρτυρες

Το σκηνικό θανάτου που στήθηκε στο πεζοδρόμιο της οδού Γλάδστωνος, τον Σεπτέμβριο του 2018, περιέγραψαν σήμερα μάρτυρες που κατάθεσαν στη δίκη για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου. Οι μάρτυρες κατέθεσαν, ενώπιον δικαστών και ενόρκων, τα γεγονότα, όπως ο καθένας τα αντιλήφθηκε από τη δική του σκοπιά, με τις ερωτήσεις της έδρας και των συνηγόρων των δυο πλευρών να πέφτουν «βροχή», προκειμένου να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση.

Πάντως, οι περισσότεροι μάρτυρες, οι οποίοι βρέθηκαν κοντά στο σημείο που διαδραματίστηκαν τα γεγονότα, αναφέρθηκαν τόσο στην εικόνα που είχε ο Ζακ Κωστόπουλος έχοντας πλέον εξέλθει από το κοσμηματοπωλείο αλλά και στην αντίδραση των κατηγορουμένων τις στιγμές εκείνες. Στις καταθέσεις των μαρτύρων υπήρξαν, ωστόσο, διαφοροποιήσεις, καθώς κάποιοι εξ’ αυτών περιέγραψαν τον 33χρονο ως ένα άτομο που έδειχνε επικίνδυνο, κράταγε μαχαίρι και ήταν σε αμόκ.

Όλοι «παρακολουθούσαν αδρανείς»

Αντίθετα, σε διαφορετικό πνεύμα, ήταν η κατάθεση που έδωσε στο δικαστήριο, 60χρονος άνδρας, ο οποίος μίλησε για «λιντσάρισμα» του Ζακ Κωστόπουλου και κατέθεσε πως όταν βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο «απειλήθηκε με μαχαίρι στη καρωτίδα». Όπως, δε, ανέφερε ο συγκεκριμένος μάρτυρας «κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για όσα γίνονταν εκείνες τις στιγμές», καθώς όλοι «παρακολουθούσαν αδρανείς».

«Είδα ένα παιδί θολωμένο», το οποίο «αντί να περιμένει την αστυνομία μέσα στο κατάστημα, βγήκε έξω στον όχλο…», είπε ο μάρτυρας και συνέχισε: «Είδα έναν κύριο με μαύρο φανελάκι που πήρε μια βάση ομπρέλας από ένα κατάστημα για να την πετάξει στο κατάστημα, αλλά τον σταμάτησαν. Μετά ο κοσμηματοπώλης πέταξε μια πέτρα στην τζαμαρία και την έσπασε. Στην αρχή θεώρησα ότι γίνεται κάποια ληστεία αλλά δεν καταλάβαινα γιατί να σπάσει το μαγαζί του αφού είναι εκεί ο ληστής. Ας περίμενε να ερχόταν η αστυνομία».

Ο μάρτυρας κατάθεσε πως είδε το Ζακ Κωστόπουλου να προσπαθεί να σπάσει την πόρτα του κοσμηματοπωλείου με πυροσβεστήρα, αλλά «δεν είχε τσαγανό» και δεν τα κατάφερε. Ωστόσο, σύμφωνα με το μάρτυρα, η τζαμαρία του κοσμηματοπωλείου έσπασε «από την κλωτσιά των απέξω και όχι από το παιδί», το οποίο «προσπαθώντας να βγει έξω έφαγε τόσες κλωτσιές στο κεφάλι και κοπανούσε στα τζάμια τα κομμένα που είχαν μείνει στη θέση τους».

Ακόμη, ο 60χρονος ανέφερε πως όσο ο 33χρονος βρισκόταν μέσα στο κατάστημα, δεν κρατούσε μαχαίρι. «Βγήκε το παιδί γεμάτο στα αίματα. Έξω πεσμένος, βλέπω ένα μαχαίρι με μαύρη λαβή της νοικοκυράς, το πήρε ο μεσίτης από το χέρι του πιάσουν. Ο Κωστόπουλος δεν είπε τίποτα. Δεν ξέρω τί έγινε. Δεν το κρατούσε όταν έβγαινε πάντως. Το μαχαίρι αυτό υποθέτω είχε πέσει από κάποιο τραπέζι παρακείμενου μαγαζιού» είπε ο μάρτυρας για να επισημάνει πως «στο σημείο που ήταν πεσμένος κάτω και από πάνω του βρίσκονται δυο τρία άτομα, ο Ζακ απειλήθηκε με μαχαίρι στην καρωτίδα και τότε είπα «τι θα κάνεις τώρα θα τον σφάξεις;».

«Σε κατάσταση αμόκ»

Ακόμη, στη δίκη κατάθεσε σήμερα υπάλληλος καφετέριας, η οποία βρίσκεται απέναντι από το κοσμηματοπωλείο.

«Δεν είδα την είσοδο του Ζακ στο κοσμηματοπωλείο. Μια κοπέλα με ενημέρωσε ότι κάτι έχει γίνει», είπε ο συγκεκριμένος μάρτυρας στην κατάθεσή του για να συνεχίσει λέγοντας τα εξής: «Βγήκα έξω και βλέπω έναν άνθρωπο να σπάει το μαγαζί να παίρνει τα κοσμήματα και να τα πετάει. Εκείνη τη στιγμή δεν αντιλήφθηκα ότι κρατούσε μαχαίρι. Μαζεύτηκε κόσμος. Ξεκίνησε την προσπάθεια του να βγει έξω από το μαγαζί. Έσπασε την εξωτερική τζαμαρία. Είδα έναν άνθρωπο σε κατάσταση αμόκ να κοπανάει την ταμειακή μηχανή στο πάτωμα. Δε γνωρίζω εάν ήθελε να την καταστρέψει ή να την ανοίξει. Ήρθε μετά προς την πόρτα πήρε τον πυροσβεστήρα και έσπασε το πάνω μέρος της τζαμαρίας, βγήκε μπουσουλώντας. Εκεί είδα να κρατάει μαχαίρι. Μόλις τον είδα να βγαίνει με το μαχαίρι τρομοκρατήθηκα. Έφυγα και τον έβλεπα από απόσταση. Μόλις ξεκίνησε να βγαίνει άρχισαν να τον χτυπάνε. Έφυγα, φαίνονταν γερός άνθρωπος».

Απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας, ο μάρτυρας δήλωσε βέβαιος ότι είδε τον Ζακ Κωστόπουλο να κρατάει μαχαίρι στο αριστερό χέρι, στην προσπάθειά του να βγει μπουσουλώντας. «Ήμουν σε πλήρη σύγχυση, φοβερά τρομοκρατημένος, δεν θυμάμαι ποιος ξεκίνησε να χτυπάει ο μεσίτης ή ο κοσμηματοπώλης» ανέφερε ακόμη ο μάρτυρας, ο οποίος ανέφερε ότι γνωρίζει τους δυο κατηγορούμενους τη γειτονιά.

Υπεράσπιση μεσίτη: Όταν τον είδατε μέσα στο μαγαζί, τι εικόνα σχηματίσατε; Ενός αβοήθητου ανθρώπου ή ενός βάνδαλου ή και κλέφτη;

Μάρτυρας: Φαινόταν ότι καταστρέφει τη περιουσία κάποιου και είχε αρκετή δύναμη, πραγματικά δε μπορώ να μπω στο μυαλό του.

Υπεράσπιση αστυνομικών: Θεωρήσατε ότι κάποιος από τους κατηγορούμενους ενήργησε κατά το τρόπο βίαιο;

Μάρτυρας: Αν έβγαινε με μαχαίρι ένας άνθρωπος που ήταν σε κατάσταση αμόκ σίγουρα στη προσπάθεια του να διαφύγει κάποιον θα χτύπαγε, επειδή είχε πολύ κόσμο.

«Δεν είδα να κρατάει κάτι»

Άλλος μάρτυρας που βρισκόταν στον 6ο όροφο πολυκατοικίας που βρίσκεται απέναντι από το κοσμηματοπωλείο, είπε για τον Ζακ Κωστόπουλο: «Ήταν καταματωμένος στο πρόσωπο και στα ρούχα. Γύρω του άνθρωποι που δεν βοηθούσαν. Ήρθε το ΕΚΑΒ που του έδωσε τις πρώτες βοήθειες… Δεν διέκρινα αν κρατούσε κάτι. Οι άνθρωποι προσπαθούσαν να τον αποφύγουν. Έπεσε πάνω σε κάτι τραπέζια παραπαίοντας. Οι αστυνομικοί έπεσαν πάνω του, του έβγαλαν το παπούτσι για κάποιο λόγο και τον έδεσαν. Στη συνέχεια, τον πλησίασε ο διασώστης του ΕΚΑΒ φώναξε «έρχεται ασθενοφόρο» και οι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν. Ο Ζακ Κωστόπουλος δεν κουνήθηκε καθόλου. Χωρίς σειρήνες ήρθε ασθενοφόρο, τον έβαλαν σε ένα φορείο και έφυγε πάλι χωρίς σειρήνες».

Σύνεδρος: Είδατε αν κρατάει κάτι;

Μάρτυρας: Δεν μπορούσα να δω.

Επιπλέον, στο ακροατήριο κατέθεσε καθηγητής, ο οποίος είδε τα γεγονότα, καθώς κάθονταν σε διπλανό καφέ. Ο μάρτυρας περιέγραψε: «Ενώ έπινα καφέ άκουσα ένα θόρυβο. Όταν γύρισα είδα τον Ζακ Κωστόπουλο να έχει αρχίσει να σπάει το μαγαζί. Πήρε τη ταμειακή μηχανή και την πέταξε στο πάτωμα. Μετά πήρε ένα πυροσβεστήρα και προσπάθησε να βγει από το κάτω μέρος της τζαμαρίας. Είχε αρχίσει να σέρνεται και με τον όγκο του έσπαγε και τα υπόλοιπα γυαλιά της τζαμαρίας. Είχε ένα μαχαίρι. Πήγαν οι δυο κατηγορούμενοι και άρχισαν να του δίνουν τα πρώτα χτυπήματα. Παρ’ όλα αυτά συνέχιζε να προσπαθεί να βγει και αυτοί συνέχιζαν τα χτυπήματα. Όταν κατάφερε να βγει ο ένας από τους κατηγορούμενους του πήρε το μαχαίρι και το πέταξε μέσα στο κοσμηματοπωλείο. Υπήρξε και ένας κύριος που φώναξε «όπα τέρμα» και εκεί σταμάτησε το σκηνικό. Από τη στιγμή που του πήραν το μαχαίρι τα χτυπήματα δεν συνεχίστηκαν. Ο Κωστόπουλος ήταν πεσμένος ανάσκελα και εγώ, λόγω ιδιότητας, του ζήτησα να δω τα χέρια του. Μου απαντούσε με άναρθρους ήχους. Τότε ήρθε το ΕΚΑΒ και ενώ του πέρναγε επιδέσμους, ο Ζακ πήρε ένα γυαλί το σήκωσε, εμείς απομακρυνθήκαμε, και προσπάθησε να φύγει. Επειδή ήρθε η αστυνομία έγινε ένας κύκλος από τους αστυνομικούς γύρω του. Ο ένας από τους αστυνομικούς τον χτύπησε στη πλάτη με μια κλοτσιά και εκείνος έπεσε πάνω στο τραπέζι και μετά έπεσαν όλοι οι αστυνομικοί επάνω του. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι έγινε».

Εισαγγελέας: Πώς ήταν μέσα στο μαγαζί;

Μάρτυρας: Σε μια κατάσταση αλλοπρόσαλλη, να πω ήταν ένας άνθρωπος με αμόκ, δε ξέρω.

Πολιτική Αγωγή: Η εντύπωση που δόθηκε όταν χτυπάγανε το Ζακ ποια ήταν;

Μάρτυρας: Το πρώτο πράγμα που πάει στο νου ότι πήγε να ληστέψει.

«Κρατούσε μαχαίρι»

Ακόμη, σερβιτόρος που εργάζονταν σε εστιατόριο στην περιοχή, ξεκινώντας την κατάθεσή του ανέφερε πως άλλαξε επάγγελμα, λόγω, όπως είπε, απειλών που δέχθηκε. «Αυτό που έζησα ήταν σοκαριστικό. Άκουσα κάποιες τσιρίδες από τον κόσμο, κατέβηκα να δω και είδα το παλικάρι με τον πυροσβεστήρα να χτυπάει την πόρτα και να πειράζει τη ταμειακή μηχανή. Κρατούσε μαχαίρι», είπε στο δικαστήριο ο συγκεκριμένος μάρτυρας.

Πρόεδρος: Προσπάθησε να την ανοίξει με το μαχαίρι;

Μάρτυρας: Εφόσον δε μπόρεσε να κάνει κάτι με τη ταμειακή, προσπαθούσε να σπάει τις τζαμαρίες. Μου έκανε εντύπωση ότι είχε ένα σακουλάκι και προσπαθούσε να μαζέψει κάτι με το χέρι του. Σκέφτηκα πως ενώ έγινε ό,τι έγινε το μυαλό του, το είχε στη κλεψιά. Σκέφτηκα ότι προφανώς θα είχε πάρει ουσίες, ήταν σε κατάσταση σοκ.

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του μάρτυρας ανέφερε: «Είδα δυο παλικάρια, να προσπαθούν να προστατέψουν τη διαδικασία γιατί ήταν φοβερά επικίνδυνος, είδα να τον χτυπάνε ήμουν σε απόσταση δυο μέτρων. Του πήραν το μαχαίρι και μετά δεν έγινε τίποτα. Ήρθαν οι αστυνομικοί. Εφόσον βγήκε έξω και τον αφόπλισαν δε πείραξε κανένα. Πήγε ο ΕΚΑβιτης να τον βοηθήσει, πήρε ένα γυαλί στα χέρια του και ξεκίνησε. Όποιος ήταν δίπλα του θα ήταν σφαγμένος. Την ώρα που ήρθαν οι αστυνομικοί του φώναζαν «πέσε κάτω» αλλά δεν άκουγε, ήταν πολύ επικίνδυνος, τον έβαλαν κάτω».

Πολιτική Αγωγή: Τους κατηγορούμενους τους γνωρίζετε;

Μάρτυρας: Εκ των υστέρων έμαθα ότι ένας εκ των κατηγορουμένων έρχονταν στο μαγαζί. Μάλιστα, εκείνη την ώρα καθόταν στο μαγαζί.

Στη δίκη κατέθεσε, τέλος, και ένας εκπαιδευτικός, ο οποίος υποστήριξε πως είδε τον κοσμηματοπώλη να μπαίνει στο κατάστημα του μετά τον Ζακ Κωστόπουλο. «Μετά, ο ιδιοκτήτης βγήκε έξω και κατέβασε το ρολό της πόρτας με κοντρόλ» είπε ο μάρτυρας.

Σύνεδρος: Μας λέτε κάτι καινούργιο, μπορείτε να πείτε ξανά τι είδατε ;

Μάρτυρας: Είδα το θύμα να πηγαίνει στο κοσμηματοπωλείο ήταν σε μια περίεργη κατάσταση. Ο ιδιοκτήτης μπήκε από πίσω του, μετά ακούστηκε κάτι να σπάει, πέρασε κάποιος χρόνος θα μπορούσαν να έχουν μιλήσει. Μετά βγήκε έξω ο ιδιοκτήτης και κατέβασε το ρολό που είναι δεξιά. Το κατέβασε με κοντρόλ. Το θύμα προσπαθούσε να βγει. Δεν είδα να κρατάει μαχαίρι.

Η δίκη διεκόπη για τις 21 Δεκεμβρίου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: «Είδαμε ένα παιδί θολωμένο σε κατάσταση αμόκ» κατέθεσαν μάρτυρες"

«Ντου» του Ρουβίκωνα στα κεντρικά του Jumbo

Επίθεση πραγματοποίησε ο Ρουβίκωνας στα κεντρικά γραφεία του Jumbo στο Μοσχάτο πετώντας τρικάκια και φωνάζοντας συνθήματα κατά του ιδιοκτήτη της αλυσίδας, Απόστολου Βακάκη.

Η επίθεση του Ρουβίκωνα έγινε για διαμαρτυρία μετά τις καταγγελίες εργαζομένων του Jumbo πως δουλεύουν 7 ημέρες την εβδομάδα και για 12 ώρες.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "«Ντου» του Ρουβίκωνα στα κεντρικά του Jumbo"

Σπύρος Μπιμπίλας: «Θα βγει μια περίεργη καταγγελία για έναν ηθοποιό που απειλεί να δημοσιεύσει φωτογραφίες παντρεμένων»

Μία νέα καταγγελία πρόκειται να βγει στο φως της δημοσιότητας όπως αποκάλυψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα» και έκανε γνωστό πως ένας άνδρας σκοπεύει σύντομα να καταγγείλει γνωστό ηθοποιό, ο οποίος παγιδεύει γκέι παντρεμένους άνδρες και τους απειλεί πως θα δημοσιεύσει φωτογραφίες τους.

«Χθες βράδυ βομβαρδίστηκα από τηλεφωνήματα για έναν άνθρωπο, που δεν τον ήξερα και που δεν είχε έρθει καν στο ΣΕΗ αυτή η υπόθεση. Θα παρακαλέσω για κάθε καταγγελία που έρχεται να μην με βομβαρδίζουν σαν να τα γνωρίζω όλα. Πραγματικά δεν ήξερα ούτε τον έναν άνθρωπο που καταγγέλλει, ούτε αυτόν που καταγγέλλεται. Θα βγει μια περίεργη καταγγελία. Δεν είναι και οι δύο ηθοποιοί, ο ένας είναι», ανέφερε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Με τη σειρά του ο Δημήτρης Μακαλιάς ανέφερε πως γνωρίζει προσωπικά τον καταγγελόμενο και σχολίασε επί του θέματος: «Θέλω να ζητήσω λίγη ψυχραιμία, διακινούνται πάρα πολλά πράγματα. Επειδή εγώ είχα μια επαφή με τον άνθρωπο που αναφέρει ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος και θα κινηθεί νομικά ως οφείλει, είναι πολύ εύκολο πλέον τώρα να αρχίσει όλο αυτό να παίρνει χειμαρρώδη κατάσταση και να κατηγορούμε εύκολα ο ένας τον άλλον. Να ακολουθούμε τη σωστή οδό. Πρέπει να δείξουμε ψυχραιμία».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σπύρος Μπιμπίλας: «Θα βγει μια περίεργη καταγγελία για έναν ηθοποιό που απειλεί να δημοσιεύσει φωτογραφίες παντρεμένων»"

Μήνυση σε ανεμβολίαστους για συκοφαντική δυσφήμιση έκανε ο Μητροπολίτης Δράμας

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος δυο ατόμων κατέθεσε ο Μηττροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, για αναρτήσεις εναντίον του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λόγω της στάσης που κρατάει απέναντι στους μη εμβολιασμένους ιερείς της μητροπολιτικής του επαρχίας.

Η μήνυση, αφορά τα αδικήματα της εξύβρισης, της συκοφαντικής δυσφήμισης και της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Μετά την κατάθεση της μήνυσης από τη μεριά του μητροπολίτη οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν τους δύο πολίτες, οι οποίοι οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η Εισαγγελία αποφάσισε η διαδικασία να οδηγηθεί σε τακτή δικάσιμο και τους άφησε ελεύθερους. Στο ενδιάμεσο, οι δύο ζήτησαν συγγνώμη για όσα δημοσίευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ και η σχετική ανάρτηση «κατέβηκε».

Ωστόσο ο κ. Παύλος δεν απέσυρε τη μήνυση του και ζήτησε συνάντηση με τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας με τον οποίο και συναντήθηκε παρουσία του δικηγόρου του. Κατά την έξοδό του από το δικαστικό μέγαρο ο ιεράρχης της ακριτικής πόλης δεν έκρυψε την έντονη ενόχλησή του για το συμβάν, ενώ δε δίστασε να προτρέψει τους πιστούς να προσέχουν όταν πηγαίνουν να εκκλησιαστούν σε συγκεκριμένες εκκλησίες της μητροπόλεως του όπου οι εφημέριοι δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας προτρέποντας μάλιστα τους πιστούς να μην εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με τον μητροπολίτη, η πρώτη ανάρτηση ανέφερε πως ο ίδιος απαγόρευε τον ενταφιασμό ατόμων που είχαν πεθάνει από κορονοϊό, ενώ κάτω από αυτή την ανάρτηση κάποιος άλλος βάζοντας και τη φωτογραφία του σχολίασε, «ιδού ο πουλημένος, ο αντίχριστος, ο μασόνος».

«Εξετόξευσε», σημείωσε ο μητροπολίτης, «τις τρεις βαρύτερες κατηγορίες που μπορεί να εκτοξεύσει άνθρωπος για έναν κληρικό και μάλιστα έναν επίσκοπο. Ότι δηλαδή έχω δωροδοκηθεί από κάπου, ότι είμαι αντίχριστος, εγώ που είμαι εις τύπον Χριστού εις την τοπική εκκλησία της Δράμας και ότι είμαι μασόνος».

«Γνωρίζουν όλοι», συμπλήρωσε ο σεβασμιότατος, «πόσο υπεύθυνη στάση κρατήσαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Με τον τρόπο αυτό ενθαρρύνονται όλοι οι ανευθυνοϋπεύθυνοι να κινούνται ελευθέρως σε βαθμό που οδηγεί στο έγκλημα. Ο καθένας να πιστεύει ό,τι θέλει, αλλά δεν είναι δικαίωμά του να σπιλώνει πρόσωπα. Έχουμε κι εμείς, και ως αρχιερείς και ως πολίτες, την ανάγκη προστασίας και ειδικώς, διότι πιστεύουν κάποιοι άνθρωποι σε εμάς. Δεν μπορεί να πλανάται η άποψη ότι ο δεσπότης είναι πουλημένος, ότι δωροδοκείται δηλαδή, ότι είναι μασόνος, ότι είναι αντίχριστος. Και ενώ κατ' επανάληψη έχουμε πει και δράττομαι της ευκαιρίας να το πω, ότι απευθύνω δημόσια έκκληση και στους κληρικούς μας που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, να εμβολιαστούν για να αποτελέσουν καλό παράδειγμα για τους χριστιανούς μας».

«Οι νουνεχείς να αποφεύγουν τον εκκλησιασμό σε αυτές τις εκκλησίες»

Ο κ. Παύλος υπογράμμισε ακόμα ότι σε δύο ενορίες, σύμφωνα με τις καταγγελίες που φτάνουν στην μητρόπολη, «μέρος των πιστών τηρεί τα μέτρα, αλλά οι περισσότεροι δεν τηρούν τα μέτρα. Και καλόν θα είναι οι νουνεχείς να αποφεύγουν τον εκκλησιασμό σε αυτές τις εκκλησίες», λέγοντας παράλληλα πως και οι δύο ιερείς στους συγκεκριμένους ναούς «ενόσησαν βαρύτατα και διασωληνώθησαν και - με συγχωρείτε - μυαλό δεν έβαλαν… Πληροφορούμαι ότι παρατηρούν τους ανθρώπους να μη φορούν μάσκα, να μη λαμβάνουν μέτρα».

Απαντώντας σε ερώτηση το αν θα συνεχιστεί η νομική διαδικασία, καθώς οι δυο πολίτες ζήτησαν συγγνώμη, ο σεβασμιότατος σημείωσε: «η μήνυσις θα προχωρήσει. Τι θα πει; Κάψε με Γιάννη, νίψε με να αγιάσω; Πώς θα γίνει; Με ένα συγγνώμη τελειώνουμε; Θα γίνει η διαδικασία και μετά να μιλήσουμε και για τη συγγνώμη. Ειδάλλως δεν επέρχεται και η συνέτιση στους ανθρώπους αυτούς».

Να σημειωθεί ότι λίγες ημέρες νωρίτερα, ο μητροπολίτης Δράμας κατέθεσε και άλλη αναφορά, για άλλη περίπτωση, η οποία κι αυτή πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης, έχοντας ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση. Η υπόθεση αφορά επιστολή προς τον ίδιο με απειλητικό περιεχόμενο.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Μήνυση σε ανεμβολίαστους για συκοφαντική δυσφήμιση έκανε ο Μητροπολίτης Δράμας"

Σε εφαρμογή το Myergani.gov.gr – Το πρώτο εξάμηνο του 2022 η ψηφιακή κάρτα – mononewsTV

Άμεση πρόσβαση στα δεδομένα που έχει καταχωρήσει η επιχείρηση – εργοδότης θα έχει πλέον και ο εργαζόμενος μέσω της εφαρμογής Myergani.gov.gr, την οποία παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης με στόχο να εξαλειφθεί η μαύρη εργασία και να αντιμετωπιστεί η υποδηλωμένη εργασία.

Ήδη έχει ενεργοποιηθεί η εφαρμογή και οι εργαζόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία που τους αφορούν, όπως οι σχέσεις εργασίας, η πλήρη λίστα όλων των δηλώσεων και οι πληρωμές από μέτρα στήριξης λόγω πανδημίας. Τον Φεβρουάριο θα είναι έτοιμο και το app για τις κινητές συσκευές, προκειμένου όλα τα δεδομένα να είναι διαθέσιμα σε πραγματικό χρόνο. Όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας ο εργαζόμενος αποκτά περισσότερη δύναμη.

Ταυτόχρονα τίθεται σε εφαρμογή από την εταιρεία ΟΤΕ, ως αναδόχου εταιρείας, η δεύτερη εφαρμογή για την πάταξη της υποδηλωμένης και αδήλωτης εργασίας, η ψηφιακή κάρτα εργασίας. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, μέσω της ψηφιακής κάρτας θα γίνεται η καταγραφή του ωραρίου απασχόλησης των εργαζομένων, οι υπερωρίες που πραγματοποιούνται, προκειμένου να σταματήσει η παραβατικότητα που βλάπτει τους εργαζόμενους αλλά και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων που τηρούν την εργασιακή νομοθεσία.

Όπως επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης, η ενεργοποίηση της ψηφιακής κάρτας είναι ένα πάγιο αίτημα της ΓΣΕΕ και ένα πρωτοποριακό εργαλείο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επιβάλλοντας ισότητα ανάμεσα στις επιχειρήσεις. Η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας θα επιδοτηθεί με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και θα ξεκινήσει από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις που ήδη εφαρμόζουν συστήματα ωρομέτρησης και στη συνέχεια σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτους μεγέθους.

Το πρώτο τρίμηνο του 2022 θα είναι έτοιμος ο εγκέφαλος που θα λαμβάνει και θα καταχωρεί όλες τις πληροφορίες από τον εργοδότη και εργαζόμενο. Εντός του πρώτου εξαμήνου θα ξεκινήσει η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας με παρακολούθηση δεδομένων σε τράπεζες και σούπερ-μάρκετ και μετά στις υπόλοιπες επιχειρήσεις μεσαίες και μικρότερες. Με την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας θα περιοριστεί κυρίως η απλήρωτη υπερεργασία.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε εφαρμογή το Myergani.gov.gr – Το πρώτο εξάμηνο του 2022 η ψηφιακή κάρτα – mononewsTV"

Και στο γκάλοπ της Protata που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ διπλασιάζει το ποσοστό του το ΚΙΝΑΛ

Και η δημοσκόπηση της Prorata η οποία σχετίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχει την ΄διια αξιπιστία με τις άλλες, δίνει προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναδεικνύει την μεγάλη άνοδο του ΚΙΝΑΛ, μετά τις εσωκομματικές εκλογές και την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του κόμματος επιβεβαιώνοντας ότι σιγά-σιγά επέρχεται σημαντική αλλα΄γη του πολιτικού συστήματος με το ΚΙΝΑΛ σε μερικούς μήνες να παίρνει τη δεύτερη θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την Prorata, ο «Σφυγμός» του Δεκεμβρίου, η τελευταία μηνιαία μέτρηση πολιτικών τάσεων και εκλογικής επιρροής των κομμάτων από την εταιρεία, δεν μεταβάλλει σημαντικά την εικόνα του σκηνικού που αποτυπώθηκε στην αντίστοιχη έρευνα του Οκτωβρίου ως προς τα δύο κυρίαρχα κόμματα. Η Νέα Δημοκρατία (33%) και ο ΣΥΡΙΖΑ (25%) παρουσιάζουν οριακές απώλειες της τάξης του 1% συγκριτικά με την μέτρηση του Οκτωβρίου, διατηρώντας την μεταξύ τους ποσοστιαία απόσταση, η οποία ανιχνεύεται και αυτή τη φορά στο 8%. Αντίστοιχα, οριακές μόνο μεταβολές ανιχνεύονται ως προς την επιρροή του ΚΚΕ (4.5%), της Ελληνικής Λύσης (3.5%) και του ΜεΡΑ 25 (2%).



fimotro
Διαβάστε Περισσότερα » "Και στο γκάλοπ της Protata που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ διπλασιάζει το ποσοστό του το ΚΙΝΑΛ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news