facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 16 Απριλίου 2023

Γονικές παροχές – δωρεές: Τα SΟS όταν μεταβιβάζετε χρήματα – ακίνητα σε συγγενείς

Από το “σκάνερ” της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα περάσουν οι δωρεές και γονικές παροχές του τελευταίου 3μηνου με στόχο να εντοπιστούν περίεργες “μεταβιβάσεις” ακινήτων, χρημάτων, ομολόγων, μετοχών κλπ. Αναζητείται μαύρο χρήμα που κινήθηκε εκτός τραπεζών ενώ θα καταρτιστεί και λίστα με επαναλαμβανόμενες αφορολόγητες δωρεές καθώς, το αφορολόγητο όριο των 800.000 ευρώ ισχύει για μια φορά!

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ θα αναζητήσουν “τριγωνικές” μεταβιβάσεις ακίνητων και χρημάτων, δηλαδή γονικές παροχές ή δωρεές μεσώ έτερων συγγενών καθώς το αφορολόγητο αυξήθηκε για συγκεκριμένο βαθμό συγγένειας (ειδικά για γονείς προς τα παιδιά τους).

Συγκεκριμένα θα ελεγχθούν περιπτώσεις που το παιδί έχει δωρίσει χρήματα στον γονέα του και ο γονέας στη συνέχεια έδωσε με γονική παροχή τα χρήματα στο άλλο του παιδί. Δηλαδή, με ενδιάμεσο τον γονέα τα χρήματα περάσανε από τον έναν αδερφό στον άλλο. Για τις δωρεές αυτές δεν ισχύει το αφορολόγητο όριο των 800.000 ευρώ και επιβάλλεται φόρος 20% από το πρώτο ευρώ.

Οι φορολογούμενοι που μεταβιβάζουν ακίνητα ή δωρίζουν χρήματα θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με το…. “γράμμα του νόμου” για να μην βρεθούν αντιμέτωποι με την “τσιμπίδα¨ της εφορίας.

Πριν ξεκινήσουν μια γονική παροχή ή δωρεά θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τα εξής:

  • Το αφορολόγητο των 800.000 ευρώ αφορά γονικές παροχές και δωρεές οποιασδήποτε φύσεως περιουσίας (κινητής, ακίνητης, απαίτησης) με δωρεοδόχους μόνο τα πρόσωπα της α’ κατηγορίας (σύζυγος, μέρος συμφώνου συμβίωσης, τέκνα, εγγόνια και γονείς). Δηλαδή εξαιρούνται αδέρφια, ανίψια, θείοι και άλλοι συγγενείς. Οι χρηματικές γονικές παροχές και δωρεές θα πρέπει να αποδεικνύονται με μεταφορά χρημάτων μέσω χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
  • Στις γονικές παροχές και δωρεές συνυπολογίζονται οι γονικές παροχές και δωρεές μεταξύ των ιδίων προσώπων που έχουν γίνει από την 1-10-2021 και ο φόρος υπολογίζεται μετά την αφαίρεση συνολικά (εφάπαξ) 800.000 ευρώ γι’ αυτές. Δηλαδή, το αφορολόγητο των 800.000 ευρώ παρέχεται μία φορά, ανεξάρτητα αν αυτό συμπληρωθεί με μία ή περισσότερες γονικές παροχές ή δωρεές από 1-10-2021.
  • Χρηματικές γονικές παροχές με μετρητά, δηλαδή χρήματα από το στρώμα ή το σεντούκι κ.λπ., φορολογούνται με αυτοτελή συντελεστή 10%, χωρίς αφορολόγητο όριο. Στις περιπτώσεις διαδοχικών δωρεών μεταξύ προσώπων της α’ κατηγορίας, με συνέπεια εν τέλει να λαμβάνει χώρα δωρεά μεταξύ προσώπων που δεν ανήκουν στην κατηγορία αυτή (π.χ. δωρεά από τέκνο σε γονέα και εν συνεχεία δωρεά από αυτόν τον γονέα σε άλλο τέκνο), η Εφορία διερευνά τις πραγματικές συνθήκες και τη σκοπιμότητα των δωρεών αυτών, καθώς και το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ αυτών, για να διαπιστωθεί αν τίθεται θέμα καταστρατήγησης των ευνοϊκών διατάξεων. Στις περιπτώσεις που αποδεικνύεται ότι ο τελικά ωφελούμενος από τις διαδοχικές δωρεές είναι πρόσωπο που δεν ανήκει στην α’ κατηγορία δικαιούχων και ότι οι διαδοχικές δωρεές έχουν γίνει προς τον σκοπό αυτό, τότε επιβάλλεται φόρος 20% χωρίς αφορολόγητο όριο. Κρίσιμο είναι το χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει μεταξύ των διαδοχικών δωρεών. Εάν αυτό είναι σύντομο, ενδεικτικά όχι μεγαλύτερο των έξι μηνών, προκύπτει ισχυρή ένδειξη ότι, κατ’ αρχήν, οι διαδοχικές δωρεές έχουν γίνει προς τον σκοπό αυτό και, εφόσον ο σκοπός καταστρατήγησης τεκμηριώνεται και από τα υπόλοιπα στοιχεία και πραγματικά περιστατικά, επιβάλλεται εις βάρος του τελευταίου (πραγματικού) δωρεοδόχου φόρος δωρεών, ως η δωρεά να είχε πραγματοποιηθεί απευθείας από τον πραγματικό δωρητή προς τον τελικό δικαιούχο αυτής.
  • Το αφορολόγητο των 800.000 ευρώ εφαρμόζεται και στην περίπτωση μεταφοράς χρηματικού ποσού από λογαριασμό του γονέα/δωρητή σε λογαριασμό του εργολάβου/κατασκευαστή/πωλητή ακινήτου, η οποία δύναται να γίνει και με έκδοση τραπεζικής επιταγής, για την καταβολή του τιμήματος αγοράς ακινήτου από το τέκνο/δωρεοδόχο.
  • Η δυνατότητα του γονέα/δωρητή να πραγματοποιήσει χρηματική γονική παροχή/δωρεά προς το τέκνο/δωρεοδόχο δεν ελέγχεται κατά το στάδιο της υποβολής της δήλωσης. Δηλαδή δεν υπάρχει υποχρέωση συνυποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος παρελθόντων ετών κ.λπ. Το πόθεν έσχες του δωρητή ερευνάται κατά τον έλεγχο της δήλωσης.
  • Σε περίπτωση μεταφοράς χρηματικού ποσού προς κοινό λογαριασμό του τέκνου/δωρεοδόχου με τρίτο πρόσωπο, η αποδεδειγμένη «χρήση» του χρηματικού ποσού της γονικής παροχής/δωρεάς από το τέκνο/δωρεοδόχο και όχι από το τρίτο πρόσωπο αποτελεί αντικείμενο ελέγχου. Στην περίπτωση που αποδεικνύεται η «χρήση» του χρηματικού ποσού από το τρίτο πρόσωπο, επιβάλλεται φόρος δωρεάς.

 newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » " Γονικές παροχές – δωρεές: Τα SΟS όταν μεταβιβάζετε χρήματα – ακίνητα σε συγγενείς "

Μενίδι: Άνδρας πυροβολεί στον αέρα με δύο πιστόλια – Βίντεο ντοκουμέντο

Aπίστευτο είναι το περιστατικό που συνέβη στο Μενίδι σήμερα Κυριακή του Πάσχα (16.04.2023) και προκαλεί μεγάλο προβληματισμό.

Ενας νεαρός κρατώντας όχι ένα αλλά δύο πιστόλια στο χέρι κάνει επίδειξη πυροβολώντας στον αέρα σε κάποια περιοχή στο Μενίδι αδειάζοντας και τους δύο γεμιστήρες

Δεν δίστασε, μάλιστα, να διαφημίσει την πράξη του στα social media. Οι πυροβολισμοί είναι σε δίπλα σε σπίτια με το περιστατικό να έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ανάλογων που έχουν συμβεί στην περιοχή.

Το βίντεο βρίσκεται στα χέρια των αστυνομικών που θα κάνουν τη σχετική έρευνα για την ταυτοποίηση του ατόμου που φαίνεται σε αυτό.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μενίδι: Άνδρας πυροβολεί στον αέρα με δύο πιστόλια – Βίντεο ντοκουμέντο"

Σουδάν – Πρόταση του ΟΗΕ για ανθρωπιστικό διάδρομο – Mόνο για 3 ώρες καθημερινά απάντησε ο στρατός

Οι κυβερνητικές δυνάμεις του Σουδάν αποδέχτηκαν πρόταση των Ηνωμένων Εθνών να ανοίξει ασφαλές πέρασμα για επείγουσες ανθρωπιστικές περιπτώσεις για τρεις ώρες κάθε μέρα ξεκινώντας από τις 16:00 τοπική ώρα (14:00 GMT) της Κυριακής.

Ο στρατός επιβεβαίωσε ωστόσο ότι θα διατηρήσει το δικαίωμα απάντησης «εάν οι παραστρατιωτικοί της RSF προβούν σε οποιαδήποτε πρόκληση».

Νωρίτερα την Κυριακή το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (WFP) ανακοίνωσε ότι διακόπτει προσωρινά όλες τις επιχειρήσεις στο Σουδάν αφού τρεις από τους υπαλλήλους της σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις.  

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σουδάν – Πρόταση του ΟΗΕ για ανθρωπιστικό διάδρομο – Mόνο για 3 ώρες καθημερινά απάντησε ο στρατός"

Σουηδία: Οι συνταξιούχοι τρέμουν για τα λεφτά τους

Οι Σουηδοί συνταξιούχοι δεν κοιμούνται τα βράδια: ανησυχούν για τις συντάξεις τους. Ο λόγος: Το μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό ταμείο της Σουηδίας, η Alecta, έχασε περίπου 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια στο πιο πρόσφατο τραπεζικό κραχ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το ταμείο αναγκάστηκε να καθησυχάσει με ανακοίνωσή του, τους αποταμιευτές την περασμένη εβδομάδα ότι δεν αντιμετωπίζει οικονομική δυσπραγία, χωρίς όμως να κατευνάσει τους φόβους και τις αντιδράσεις. Άλλωστε το fund, απέλυσε τον επικεφαλής, Μάγκνους Μπίλινγκ, επειδή είχε καυχηθεί για την αντισυμβατική επενδυτική του στρατηγική σε πολλές συνεντεύξεις.

Ο Μπίλινγκ, είχε προσπαθήσει να ενισχύσει τις αποδόσεις του ταμείου, εγκαταλείποντας την επένδυση του σε μια συντηρητική σουηδική τράπεζα και επενδύοντας σε εξειδικευμένες τράπεζες των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι χρεοκοπίες της Silicon Valley Bank (SVB) και της Signature Bank καθώς και η κατάρρευση της First Republic Bank προκάλεσαν απώλειες στους Σουηδούς συνταξιούχους καθώς το σουηδικό ταμείο είχε επενδύσει μαζικά σε αυτές τις τράπεζες.

Το μέγεθος των ζημιών από τα χαρτιά των αμερικανικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων έγινε ορατό αφού η Alecta πούλησε τις μετοχές της First Republic Bank με ζημιά 7,5 δισ. κορώνες, δηλαδή 670 εκατ. ευρώ. Το ταμείο έχασε 8,9 δισεκατομμύρια κορώνες, (780 εκατομμύρια ευρώ), λόγω της Silicon Valley Bank και 3,2 δισεκατομμύρια κορώνες,(280 εκατομμύρια ευρώ), λόγω της Signature Bank.

Η σουηδική χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή ερευνά τώρα την Alecta λόγω των ζημιών. Η Alecta διαχειρίζεται επενδύσεις 1,2 τρισεκατομμυρίων κορωνών (περίπου 120 δισ. ευρώ) για 2,6 εκατομμύρια ιδιώτες πελάτες και 35.000 εταιρείες. Αυτό καθιστά την Alecta ένα από τα 19 μεγαλύτερα ταμεία αυτού του είδους στην ΕΕ.

Η διεθνής διασύνδεση

Η υπόθεση του ταμείου Alecta δείχνει πόσο διασυνδεδεμένο είναι το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. Κατά τη φάση των χαμηλών και μηδενικών επιτοκίων, οι διαχειριστές και τα συνταξιοδοτικά ταμεία αναγκάστηκαν ουσιαστικά να μετακινηθούν σε κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων με μεγαλύτερο κίνδυνο. Λόγω της γήρανσης του πληθυσμού σε πολλές κοινωνίες, τα συνταξιοδοτικά ταμεία πρέπει να διατηρούν σημαντική ρευστότητα. Με την ανατροπή των επιτοκίων, πολλά περιουσιακά στοιχεία βρέθηκαν ξαφνικά υπό πίεση.

Αρκετοί αναλυτές προειδοποιούν ότι θα έρθουν περισσότερες κρίσεις. Μια ματιά στις αναδυόμενες αγορές ιδιαίτερα προκαλεί πονοκέφαλο σε πολλούς επενδυτές. Οι αποπληρωμές διεθνών ομολόγων στις αναδυόμενες χώρες θα φτάσουν τα 27 δισ. ευρώ το επόμενο έτος, σημαντικά περισσότερες από τις 7, 6 δισ. ευρώ για φέτος. Οι χώρες χαμηλού εισοδήματος χρειάζονται νέα δάνεια, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Σουηδία: Οι συνταξιούχοι τρέμουν για τα λεφτά τους"

Συνελήφθη στο Μοσχάτο 21χρονος με εκρηκτικά

Ένας 21χρονος συνελήφθη το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ στο Μοσχάτο, με την κατηγορία της κατοχής και κατασκευής εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, σε έλεγχο που έκαναν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ λίγο μετά τις 10 το βράδυ στο αυτοκίνητο του συλληφθέντα, εντόπισαν 4 φιάλες βουτανίου, 4 μπιτόνια βενζίνης και δυναμιτάκια.

Επίσης, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, περιπολικό της ‘Αμεσης Δράσης εντόπισε στην πλατεία Αττάλειας στο Μοσχάτο 42 γκαζάκια, από τα οποία μερικά ήταν άθικτα και μερικά είχαν εκραγεί. Παράλληλα εντόπισαν και δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη στο Μοσχάτο 21χρονος με εκρηκτικά"

Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα του Πάσχα – Δείτε που θα βρέξει

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται αύριο Δευτέρα του Πάσχα (17.4.2023) σε μεγάλο μέρος της χώρας σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού. Μάλιστα, νωρίτερα η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού κάνοντας λόγο για βροχερό σκηνικό που θα επικρατεί στην χώρα και τη Δευτέρα.

Όπως αναφέρει η πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ αναμένονται τη Δευτέρα του Πάσχα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και κατά διαστήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στη δυτική Πελοπόννησο και κατά τόπους στη δυτική Στερεά, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία θα είναι ισχυρά.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 17 με 20 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου τους 21 και στη βόρεια Κρήτη κατά τόπους τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι τις απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και γρήγορα και στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι τις απογευματινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο, στη δυτική Πελοπόννησο και κατά τόπους στη δυτική Στερεά θα είναι ισχυρά.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Στην Κρήτη σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς και στη βόρεια Κρήτη κατά τόπους τους 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι οπότε στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα του Πάσχα – Δείτε που θα βρέξει"

Σοβαροί τραυματισμοί 4 παιδιών από βεγγαλικά – Χειρουργήθηκαν τα δύο από Σύμη και Αγκίστρι

Tην εορταστική ατμόσφαιρα επισκίασαν -και φέτος- οι τραυματισμοί από βεγγαλικά. Τρία παιδιά από Ρόδο, Αγκίστρι και Σύμη τραυματίστηκαν πολύ βαριά από κροτίδες που έπεσαν μετά το «Χριστός Ανέστη» το βράδυ της Ανάστασης. Ακόμα 4 άνδρες τραυματίστηκαν στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, στην προσπάθεια τους να ανάψουν βεγγαλικά.

Σοβαροί τραυματισμοί καταγράφηκαν για άλλη μία φορά από κροτίδες και βεγγαλικά που συνόδευσαν το Αναστάσιμο μήνυμα ανά την επικράτεια.

Πολλαπλά εγκαύματα προκάλεσε κροτίδα σε ένα 14χρονο αγόρι στο Αγκίστρι που έχασε τα δάχτυλα του αριστερού χεριού ενώ τραυματισμό υπέστη και στο δεξί του χέρι.

Θύμα του επίμαχου εθίμου έπεσε και ένα 13χρονο αγόρι στη Σύμη με μερικό ακρωτηριασμό στα δάχτυλα του δεξιού χεριού του και ταυτόχρονα τραυματίστηκε στο πρόσωπο. Το αγόρι αεροδιακομίσθηκε στην Αθήνα.

Στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» νοσηλεύονται ο 13χρονος και ο 14χρονος που τραυματίστηκαν από βεγγαλικά. Τα παιδιά χειρουργήθηκαν και βρίσκονται στη διαδικασία αποκατάστασης.

Η μάστιγα των ρουκετών έχει πλέον αποκτήσει διαχρονικό χαρακτήρα. Στην ΕΡΤ μιλάει νεαρός που τραυματίστηκε από δυναμιτάκι: «όπως πήγα να το πετάξω σκάει κατευθείαν… Πάω να το πιάσω το παίρνω το ανάβω και με το που πάω να το πετάξω σκάει κατευθείαν»

Ο πατέρας του νεαρού νιώθει τυχερός που δεν συνέβη τίποτε σοβαρότερο στον γιο του, κάτι από το οποίο δεν γλίτωσαν άλλα παιδιά.

«Στην ατυχία τους ήταν τυχερός που δεν έχασε κανένα δάχτυλο. Τα παιδιά να μην ασχολούνται καθόλου με αυτά τα πράγματα γιατί τώρα και σκάνε και γκαζάκια και χίλια δυο και δεν ξέρω που θα καταλήξει αυτό το πράγμα[…] Όπως είπα και προηγουμένως στον γιο μου αυτά πρέπει να σταματήσουν γιατί μπορεί να γίνουν χειρότερα. Όπως ήταν ένα παιδάκι προηγουμένως με 4 δάχτυλα κομμένα. Ήταν πριν από εμάς».

Στο νοσοκομείο πέρασε τη νύχτα της Ανάστασης 7χρονο κοριτσάκι στη Ρόδο. Ένα από τα βεγγαλικά που εκτοξεύθηκαν στο χωριό Μασσάρι το τραυμάτισαν προκαλώντας του σοβαρά εγκαύματα.

«Καμένο στο πρόσωπο, είναι εντάξει στο σπίτι του, νοσηλεύτηκε ένα 24ωρο στο νοσοκομείο και πήγε στο σπίτι του. Έχει εγκαύματα[…] Κάτι πρέπει να γίνει, από το να απαγορευτούν που κυκλοφορούν στο εμπόριο, δεν λέγονται πια βεγγαλικά και δυναμιτάκια. Είναι δυναμίτες» τόνισε ο Πρόεδρος Κοινότητας Μαλώνας, Νεκτάριος Μουστακέλλης. |

Πεδίο μάχης έγινε και το Λεωνίδιο Αρκαδίας όπου τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να να πυροδοτήσουν βεγγαλικά στην ενορία του Αγίου Βασιλείου. Οι άνδρες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας με τους δύο να διακομίζονται στην Τρίπολη λόγω των εγκαυμάτων που έφεραν στα χέρια και το στήθος.

Στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής αναρρώνουν τα παιδιά από Σύμη & Αγκίστρι

Στο Παίδων «Η Αγία Σοφία» μεταφέρθηκαν τα δύο παιδιά, που τραυματίστηκαν από βεγγαλικά. Πρόκειται για έναν 13χρονο από τη Σύμη και έναν 14χρονο από το Αγκίστρι. Χειρουργήθηκαν και νοσηλεύονται στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και βρίσκονται στη διαδικασία της αποκατάστασης.

Όπως ανέφερε η Ειρήνη Κυρίτση, νωρίτερα ολοκληρώθηκε με επιτυχία το χειρουργείο του 13χρονου ο οποίος αναρρώνει. Σύμφωνα με τους γιατρούς και το χειρουργείο του 14χρονου από το Αγκίστρι πήγε καλά και βρίσκεται και αυτός στη διαδικασία της αποκατάστασης.

Στο Παίδων «Η Αγία Σοφία» 9χρονος με μερικό ακρωτηριασμό δακτύλου – Τραυματίστηκε από κροτίδα

Στο Παίδων «Η Αγία Σοφία» μεταφέρθηκε με ιδιωτικό μέσο αγοράκι 9 ετών, προσφυγόπουλο, το οποίο έχει υποστεί ατελή ακρωτηριασμό δακτύλου του χεριού του και θλαστικό τραύμα στην παλάμη. Το παιδί μεταφέρθηκε από την Πύλο ενώ τραυματίστηκε από κροτίδα.

Οι γιατροί του έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις και αναμένεται να χειρουργηθεί

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοβαροί τραυματισμοί 4 παιδιών από βεγγαλικά – Χειρουργήθηκαν τα δύο από Σύμη και Αγκίστρι"

Νοσοκομείο Λαμίας: Ασθενής επιτέθηκε σε νοσηλεύτρια στα Επείγοντα

Χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας το Μεγάλο Σάββατο (15/4) στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας, όταν ασθενής που είχε προσέρθει με προκάρδιο άλγος, επιτέθηκε στη νοσηλεύτρια υποδοχής.

Η τελευταία ακολουθώντας το πρωτόκολλο ζήτησε από τον ασθενή να του πάρει πρώτα το ιστορικό και να προχωρήσει σε καρδιογράφημα, όμως εκείνος επέμενε να τον δει απευθείας γιατρός.

Επιχείρησε μάλιστα να την πιάσει από το λαιμό ξεστομίζοντας συγχρόνως άσχημες λέξεις. Ευτυχώς ο υπάλληλος σεκιούριτυ που είχε αντιληφθεί την ένταση στις φωνές του ασθενή, επενέβη εγκαίρως και προστάτευσε τη νοσηλεύτρια, η οποία πάντως απέκτησε μια γρατσουνιά στο χέρι.

Ο ασθενής εξετάστηκε κανονικά, χωρίς να χρειαστεί περαιτέρω νοσηλεία, ωστόσο για το επεισόδιο ενημερώθηκε τόσο η αστυνομία όσο και η διοίκηση του Ιδρύματος, που θα προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά για την επιθετική συμπεριφορά του άνδρα.

Σύμφωνα με το Διοικητή Ανδρέα Κολοκυθά πάγια αρχή τους είναι η προστασία του προσωπικού και των ασθενών, καθώς και η διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου και δε θα επιτρέψουν σε κανέναν τη διασάλευση της. Υπενθυμίζει μάλιστα ότι και στο πρόσφατο παρελθόν ακολουθήθηκε η  δικαστική οδός, σε ανάλογο περιστατικό, ενώ πριν λίγο διάστημα υπήρξε δικαστική απόφαση για άλλο συμβάν, για το οποίο ο υπαίτιος καταδικάστηκε σε 9 μήνες φυλακή.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Νοσοκομείο Λαμίας: Ασθενής επιτέθηκε σε νοσηλεύτρια στα Επείγοντα "

ΟΗΕ: Παγώνει το πρόγραμμα βοήθειας στο Σουδάν – Σκοτώθηκαν 3 υπάλληλοι της αποστολής – Λεηλασίες σε εγκαταστάσεις

Τα Ηνωμένα Έθνη καταδίκασαν τη δολοφονία τριών υπαλλήλων του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP) εν μέσω συγκρούσεων στο Σουδάν , λέγοντας πως σκοτώθηκαν ενόσω ασκούσαν τα καθήκοντά τους.

Η υπηρεσία τροφίμων του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι ανέστειλε τις εργασίες στην ταραχώδη περιοχή του Νταρφούρ, καθώς μαίνονται οι μάχες μεταξύ του στρατού και των παραστρατιωτικών.

Ο Φόλκερ Πέρτες, επικεφαλής της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών UNITAMS δήλωσε πως οι τρεις υπάλληλοι του WFP σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στην Καμπκαμπίγια στο Βόρειο Νταρφούρ.

“Είμαι επίσης συγκλονισμένος από τις αναφορές για βλήματα που έπληξαν εγκαταστάσεις του ΟΗΕ και άλλων ανθρωπιστικών οργανισμών, καθώς και από τις αναφορές για λεηλασία εγκαταστάσεων του ΟΗΕ και άλλων ανθρωπιστικών οργανισμών σε αρκετές τοποθεσίες στο Νταρφούρ”, προσέθεσε στη δήλωσή του ο Πέρτες, που είναι επίσης ειδικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Σουδάν.

Η Αίγυπτος και το Νότιο Σουδάν προσφέρθηκαν να μεσολαβήσουν ανάμεσα στον στρατό του Σουδάν και στις παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης, για να αποτραπεί νέος εμφύλιος.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι και ο ομόλογός του τού Νότιου Σουδάν Σάλβα Κίιρ, οι δύο άμεσοι γείτονες του Σουδάν που διαθέτουν τη μεγαλύτερη επιρροή κάλεσαν τις δύο πλευρές στη μάχη εξουσίας να “επιλέξουν τη φωνή της λογικής (και) του ειρηνικού διαλόγου”, αναφέρει η δήλωση.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΗΕ: Παγώνει το πρόγραμμα βοήθειας στο Σουδάν – Σκοτώθηκαν 3 υπάλληλοι της αποστολής – Λεηλασίες σε εγκαταστάσεις"

ΑΑΔΕ: Στο στόχαστρο μισθοί, συντάξεις και αμοιβές από το εξωτερικό – Ξεκινούν έλεγχοι από το 2016!

«Εισαγωγές»  στοιχείων και «εξαγωγές» ελέγχων κάνει –με επιτυχία πλέον- η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  Μετά από δεκαετίες φοροαπόκρυψης εισοδημάτων στο εξωτερικό, η ΑΑΔΕ έχει επιτύχει ένα τεράστιο άλμα: συνεργάζεται με τις φορολογικές διοικήσεις δεκάδων ξένων κρατών, ζητάει στοιχεία αλλά αναπτύσσει και συστήματα εντοπισμού των παραβατών στην Ελλάδα και της φορολογητέας ύλης που διαφεύγει από φόρους.

’Ετσι το προαιώνιο πρόβλημα «τι κάνει η Εφορία;» για τους επιτήδειους εκτός συνόρων, αρχίζει να βρίσκει πλέον απάντηση. Ωστόσο αποδεικνύεται ότι υπάρχει ακόμα δρόμος για να φτάσει στον αντικειμενικό στόχο του το ελλνικό δημόσιο. Γιατί ακόμα  και αν ή όταν εντοπιστούν, ελάχιστοι φοροφυγάδες–ακόμα και μισθωτοί και συνταξιούχοι- σπεύδουν τελικά να υποβάλουν δήλωση αφού πιαστούν, για τα λεφτά που κρύβανε από την εφορία!

Με βάση κάθε διαθέσιμη πληροφορία από αλλοδαπές αρχές, διενεργήθηκαν εντός του 2022 η ΑΑΔΕ έκανε τις εξής διασταυρώσεις:

• για μισθούς, συντάξεις, διοικητικές αμοιβές και εισόδημα από ακίνητα:

Οι έλεγχοι αφορούσαν υποθέσεις για το έτος 2017 που πλσιάζει προς παραγραφή λόγω πενταετίας, αλλά σταδιακά επεκτείνονται και στα πλησιέστερα έτη.

Για το έτος 2017 πάντως, οι πληροφορίες αφορούσαν 131.828 ενεργούς ΑΦΜ. Εξ αυτών εντοπίστηκαν οι 117.092. Δηλαδή διασταυρώνονται σχετικά εύκολα αφού το ποσοστό ταυτοποίησης ανήλθε σε 89%.

Μετά από αναζήτηση και παρότρυνση από την ΑΑΔΕ προς τους υπόχρεους, υποβλήθηκαν 4.109 εκπρόθεσμες ή αναδρομικές φορολογικές δηλώσεις. Ωστόσο αυτό σημαίινει ότι το 96,5% εξ όσων ταυτοποιήθηκαν, δεν έκανε τελικά δήλωση!

Στο 3,5% που ανταποκρίθηκε καταλογίστηκαν φόροι σε 7,1 εκατ. ευρώ.  Η ΑΑΔΕ πλέον μπορεί όμως να τους ελέγξει έτι περαιτέρω, ώστε να φορολογήσει για τα εισοδήματα αυτά τους υπόχρεους.

• για τόκους και μερίσματα αλλοδαπής:

Εδώ οι έλεγχοι είναι μάλλον δυσκολότεροι. Τα στοιχεία ξεκινούσαν από το έτος 2016. Αφορούσαν 8.252 εγγραφές, αλλά μπόρεσαν να διασταυρωθούν μόλις 1.668 ΑΦΜ, δηλαδή το ποσοστό ταυτοποίησης ανήλθε σε μόλις 20%.

Μετά από παρότρυνση για υποβολή των απαιτούμενων Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος φορολογικού έτους 2016, ανταποκρίθηκαν μόλις 302 υπόχρεοι ή σχεδόν 3 στους 100, με τα βεβαιωθέντα ποσά φόρου να ανέρχονται σε 258 χιλιάδες ευρώ.

Ωστόσο για όλους τους υπόλοιπους οι έλεγχοι συνεχίζονται, καθώς έχουν ανακύψει  «νέα στοιχεία».

• για τόκους καταθέσεων φυσικών προσώπων αλλοδαπής:

Για το 2016 από 27.508 ταυτοποιημένες εγγραφές, διασταυρώθηκαν οι 6.275. Δηλαδή το ποσοστό ταυτοποίησης ανήλθε σε 23%. Μετά από αναζήτηση και  ειδοποίηση των υπόχρεων, υποβλήθηκαν 265 φορολογικές δηλώσεις (ποσοστό ανταπόκρισης μόλις 5%) με τα βεβαιωθέντα ποσά φόρου να ανέρχονται σε 79 χιλιάδες ευρώ.

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » " ΑΑΔΕ: Στο στόχαστρο μισθοί, συντάξεις και αμοιβές από το εξωτερικό – Ξεκινούν έλεγχοι από το 2016! "

Μενίδι: Τραυματισμός από αδέσποτη σφαίρα σε γλέντι

Ένας άνδρας ηλικίας 70 χρονών τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι, σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την ΕΡΤ, σε γλέντι στο οποίο συμμετείχαν περίπου είκοσι άτομα, ανάμεσά τους και περίπου δέκα παιδιά, ο 70χρονος άνδρας ενώ καθόταν στο τραπέζι, κάποια στιγμή ένιωσε ένα τσούξιμο στο πόδι. Σηκώνοντας το παντελόνι του διαπίστωσε ότι είχε καρφωθεί στη γάμπα του μία βολίδα και είχε αρχίσει να αιμορραγεί.

Μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο, και είναι καλά στην υγεία του.

Η σφαίρα, αναφέρει η ΕΡΤ, προήλθε από πυροβόλο όπλο 9 χιλιοστών.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα της αστυνομίας. 

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Μενίδι: Τραυματισμός από αδέσποτη σφαίρα σε γλέντι"

Έκρυθμη η κατάσταση στο Σουδάν: Αναφορές για 15 Έλληνες εγκλωβισμένους στην ελληνόρθοδοξη Μητρόπολη του Χαρτούμ

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση του Σουδάν, που βρίσκεται στη δίνη του εμφυλίου λόγω την συγκρούσεων μεταξύ αντίπαλων παρατάξεων εντός του στρατεύματος, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για 56 νεκρούς και σχεδόν 600 τραυματίες.

Μάλιστα, την τελευταία ώρα υπάρχουν πληροφορίες για 15 Έλληνες που έχουν εγκλωβιστεί στην ελληνόρθοδοξη Μητρόπολη του Χαρτούμ.

Συγκεκριμένα, δημοσιογράφος του ALPHA προσπάθησε να επικοινωνήσει με συμπατριώτες μας που βρίσκονται στην αφρικανική χώρα, όμως η επαφή τους διεκόπη ξαφνικά.

Ο τηλεοπτικός σταθμός μίλησε με τον μητροπολίτης Nουβίας, Σάββας, επιβεβαίωσε ότι έχουν εγκλωβιστεί 15 άτομα, τη στιγμή που οι σφαίρες έξω από το ναό έπεφταν «βροχή».

«Έχουμε πρόβλημα. Έχω κόσμο που έχει εγκλωβιστεί εδώ μέσα από το πρωί του Σαββάτου που τελέστηκε η ακολουθία. Δεν μας είχε ενημερώσει κανείς ότι θα συμβεί κάτι στο Σουδάν» πρόσθεσε και αναφέρθηκε στους δύο Έλληνες τραυματίες μετά από έκρηξη ρουκέτας.

«Νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, έχουν προγραμματίσει για σήμερα χειρουργείο. Ο ένας έχει τραυματιστεί στα κάτω άκρα και ο άλλος στο ένα κάτω άκρο, την κοιλιά και πάνω από το μάτι. Οι γιατροί λένε ότι είναι σταθερή η κατάστασή τους».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Έκρυθμη η κατάσταση στο Σουδάν: Αναφορές για 15 Έλληνες εγκλωβισμένους στην ελληνόρθοδοξη Μητρόπολη του Χαρτούμ"

Τροχαίο στη Λεωφόρο Βάρης Κορωπίου - Μία νεκρή

Σοκαριστικό θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα (16/4) στη Λεωφόρο Βάρης Κορωπίου 500 μέτρα πριν τα τούνελ του Καραμανλή.

Όπως αναφέρει ο Δημοτικός Σύμβουλος Σπάτων Αρτέμιδος Παναγιώτης Λάμπρου η σφοδρή σύγκρουση συνέβη όταν το ένα από τα δύο οχήματα παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της 76χρονης οδηγού του ασημί αυτοκινήτου η οποία διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε εφημερεύον νοσοκομείο.

Δείτε εικόνες από το σημείο

irafina
Διαβάστε Περισσότερα » " Τροχαίο στη Λεωφόρο Βάρης Κορωπίου - Μία νεκρή "

Λεωνίδιο – Αρκαδία: Σοβαρό ατύχημα με 30 κροτίδες, σε νοσοκομεία 3 άτομα

Σοβαρό ατύχημα με κροτίδες στο Λεωνίδιο στην Αρκαδία, την ώρα της Ανάστασης. Το Πάσχα βρίσκει 3 άτομα σε νοσοκομεία, με την κατάσταση του ενός να χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς σοβαρή…

Πάσχα αγωνίας για τους στενούς συγγενείς των τριών ατόμων που τραυματίστηκαν στο Λεωνίδιο στην Αρκαδία, μετά το «Χριστός Ανέστη». Το σοβαρό ατύχημα με τις κροτίδες σημειώθηκε έξω από την εκκλησία του Αγίου Βασιλείου και στο σημείο επικράτησε πανδαιμόνιο. Οι τρεις νεαροί κατέρρευσαν αιμόφυρτοι με συγγενείς και φίλους τους, να ειδοποιούν ασθενοφόρα. Όλοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, με την κατάσταση του ενός, να χαρακτηρίζεται σοβαρή από τα εγκαύματα που προκλήθηκαν στο σώμα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, το ατύχημα σημειώθηκε όταν πήρε φωτιά ένα κουτί με 30 κροτίδες που είχε στην τσέπη του μπουφάν του, ένας από τους τραυματίες. Ο 27χρονος που χτύπησε πιο σοβαρά μεταφέρθηκε από το Λεωνίδιο στο νοσοκομείο Γεννηματάς στην Αθήνα και οι γιατροί προσπαθούν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας του.

Από το ατύχημα με τις κροτίδες τραυματίστηκαν άλλα δύο άτομα. Ένας 28χρονος που μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό και ένας 30χρονος που φαίνεται πως έχει τραυματιστεί ελαφρά. Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία αλλά παραμένει σε νοσοκομείο, καθώς οι γιατροί θέλουν να είναι απόλυτα σίγουροι πριν του δώσουν εξιτήριο.

Ένα ακόμα άτομο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου για τις πρώτες βοήθειες και αποχώρησε λίγο αργότερα χωρίς να έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή και η αστυνομία. Οι νεαροί φαίνεται πως είχαν προμηθευτεί τις κροτίδες από το ίντερνετ και γίνεται προσπάθεια για να διαπιστωθεί ποια ήταν η πηγή προέλευσής τους.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Λεωνίδιο – Αρκαδία: Σοβαρό ατύχημα με 30 κροτίδες, σε νοσοκομεία 3 άτομα"

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Βροχές και καταιγίδες θα σαρώσουν τη χώρα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα (16.4.2023) η ΕΜΥ.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα στο Ιόνιο, Ήπειρο και δυτική Στερεά από το μεσημέρι, ενώ η κακοκαιρία θα μετακινηθεί και προς τη Μακεδονία τη Δευτέρα του Πάσχα.

Όπως αναφέρει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη δυτική και κατά τόπους στη βόρεια χώρα από σήμερα Κυριακή (16.04.2023) έως και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (17.04.2023) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ενισχυμένους ανέμους και πιθανώς χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Α. Σήμερα Κυριακή (16.04.2023)

α) από τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Τη νύχτα τα φαινόμενα στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα εξασθενήσουν.

Β. Αύριο Δευτέρα (17.04.2023)

α) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο, στη δυτική Πελοπόννησο και κατά τόπους στη δυτική Στερεά.

β) μέχρι το απόγευμα στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Βροχές και καταιγίδες θα σαρώσουν τη χώρα"

Πάτρα: Εκαψαν δίκυκλα αστυνομικού την ώρα της Ανάστασης ΦΩΤΟ

Φωτιά σε τρία δίκυκλα που ανήκουν σε αστυνομικό έβαλαν άγνωστοι την ώρα της Ανάστασης προκαλώντας προβληματισμό στην τοπική ΕΛΑΣ για την ενέργεια.

Συγκεκριμένα την ώρα που όλοι βρίσκονταν στις εκκλησίες , καθώς η καμπάνες χτυπήσουν χαρμόσυνα για την Ανάστασης άγνωστοι πυροδότησαν , όπως όλα δείχνουν, εμπρηστικό μηχανισμό, στην περιοχή του Κάστρου της Πάτρας , στην οδό Φρουρίου.

Αμέσως τυλίχθηκαν στις φλόγες και κάηκαν ολοσχερώς τρία μηχανάκια που ανήκουν σε αστυνομικό.

Από την πυρκαγιά που προκλήθηκε υπάρχουν ζημιές και στην πρόσοψη ενός σπιτιού.

Η Πυροσβεστική που έφθασε σχεδόν αμέσως κατάφερε να σβήσει την φωτιά, ενω η γειτονιά "σηκώθηκε στο πόδι".

Οι έρευνες συνεχίζονται ενώ τα τρίαδίκυκλα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Εκαψαν δίκυκλα αστυνομικού την ώρα της Ανάστασης ΦΩΤΟ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news