facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

Καλύβια: 16χρονος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον πατέρα του – Τι υποστήριξε στην κατάθεσή του

Το βράδυ της Παρασκευής, στις 22:00 ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία για μία υπόθεση στα Καλύβια, όπου ένας 16χρονος φέρεται να μαχαίρωσε θανάσιμα τον πατέρα του. Ο νεαρός συνελήφθη και κρατείται στην ασφάλεια.

«Όλα έγιναν εν βρασμώ ψυχής» υποστήριξε ο νεαρός καταθέτοντας στις αρχές, ενώ μάλιστα, σύμφωμα με τις εξετάσεις, δεν βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης.

Συγκεκριμένα, ο 16χρονος διαπληκτίστηκε με τον πατέρα του και στην συνέχεια πήρε ένα μαχαίρι καταφέροντάς του πολλαπλά χτυπήματα. Κάλεσε την μητέρα του και την ενημέρωσε για το περιστατικό και στην συνέχεια κλήθηκε η αστυνομία και το ΕΚΑΒ, οι οποίοι διαπίστωσαν τον θάνατο του 71χρονου, μόλις έφτασαν στο σημείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η μητέρα του νεαρού, αυτή την ώρα, δίνει την κατάθεσή της στις αρχές.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Καλύβια: 16χρονος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον πατέρα του – Τι υποστήριξε στην κατάθεσή του"

ΕΚΠΟΙΖΩ: Εννέα ερωτήσεις και απαντήσεις για τα νέα τιμολόγια ρεύματος

Στο θέμα των νέων τιμολογίων ρεύματος που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2024, αναφέρεται η ΕΚΠΟΙΖΩ, με τη μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της.

Ερωτήσεις -Απαντήσεις

1. Ποιες είναι οι κατηγορίες των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος;

  • Σταθερά είναι τα τιμολόγια ορισμένου χρόνου, με σταθερή τιμή προμήθειας (€/Kwh) για όλη την περίοδο της σύμβασης με τον προμηθευτή ενέργειας.
  • Κυμαινόμενα, είναι τα τιμολόγια (με Ρήτρα Αναπροσαρμογής), τα οποία είναι συνδεδεμένα με δείκτες της χονδρεμπορικής αγοράς στο Χρηματιστήριο ενέργειας. Διακρίνονται σε δύο βασικές κατηγορίες:

         i. με καθορισμό τιμής εκ των προτέρων της περιόδου κατανάλωσης, και

         ii. με καθορισμό τιμής εκ των υστέρων

  • Δυναμικά, τα οποία αφορούν στη δυνατότητα δυναμικής τιμολόγησης, με διαφορετικές τιμές -ακόμα και μέσα στη διάρκεια της ημέρας- με βάση τις τιμές της αγοράς. Προϋπόθεση για την επιλογή τους είναι η εγκατάσταση έξυπνου πιστοποιημένου μετρητή στην παροχή των καταναλωτών, οι οποίοι μέσω τηλεμέτρησης θα μπορούν να ελέγχουν την κατανάλωσή τους.

2. Ποια είναι τα νέα τιμολόγια με τις συγκεκριμένες χρωματικές σημάνσεις διαφάνειας;

  • Το μπλε τιμολόγιο, με σταθερή τιμή κιλοβατώρας και παγίου και σύμβαση ορισμένου χρόνου (ένα έως δύο έτη).  Δεν υπάρχει ρίσκο, παρόλα αυτά τόσο η τιμή της κιλοβατώρας όσο και το πάγιο συνήθως δύνανται να είναι υψηλά.
  • Το πράσινο τιμολόγιο είναι ειδικό τιμολόγιο, με κυμαινόμενη τιμή κιλοβατώρας, η οποία προκύπτει από το άθροισμα της βασικής τιμής προμήθειας και του μηχανισμού διακύμανσης, σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση του ΥΠΕΝ, όπου κατατάσσονται αυτόματα όσοι δεν επιλέξουν κάποιο συγκεκριμένο τιμολόγιο έως την 31/12/2023. Το ειδικό χαρακτηριστικό του είναι πως η δομή του θα είναι απλή και ομοιόμορφη, επιτρέποντας τη συγκρισιμότητα, για όλους τους προμηθευτές.

    Συγκεκριμένα:

    1. Η τελική τιμή της κιλοβατώρας θα ανακοινώνεται κάθε πρώτη του μήνα.

    2. Οι τιμές θα αναρτώνται σε ευδιάκριτο σημείο στην ιστοσελίδα της ΡΑΑΕΥ.

    3. Η βασική τιμή προμήθειας θα παραμείνει σταθερή κατ’ ελάχιστον για έξι μήνες.

    4. Ενώ οι συντελεστές του μηχανισμού διακύμανσης θα παραμείνουν σταθεροί κατ’ ελάχιστον για τρεις μήνες.

    5. Το πάγιο είναι έως και πέντε ευρώ.

    6. Οι προμηθευτές είναι υποχρεωμένοι την 1η κάθε μήνα να ανακοινώνουν στην ιστοσελίδα τους μια τιμή που θα ακολουθεί την τροποποίηση (ενσωματώνοντας τυχόν εκπτώσεις, τα περιθώρια κέρδους τους, κλπ), η οποία θα είναι συγκρίσιμη για όλους.

     7. Οι τιμές των προμηθευτών θα αναρτώνται σε ευδιάκριτο σημείο και στην ιστοσελίδα της ΡΑΑΕΥ, προκειμένου να μπορεί κανείς να τις συγκρίνει εύκολα και άμεσα και να   επιλέγει την πιο συμφέρουσα.

  • Το κίτρινο τιμολόγιο, με κυμαινόμενη τιμή κιλοβατώρας, η οποία μεταβάλετε σύμφωνα με τις διακυμάνσεις της χρηματιστηριακής αγοράς. Έχει ρήτρα αναπροσαρμογής και η τιμή ανακοινώνεται στο τέλος του μήνα.
  • Το πορτοκαλί τιμολόγιο, με δυναμική τιμολόγηση ανά ώρα. Πρέπει οι καταναλωτές να διαθέτουν έξυπνο μετρητή, και η τιμή θα διαμορφώνεται με βάση την κατανάλωση, ακόμη και κάθε ώρα. Ειδικότερα, παρέχουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο στους καταναλωτές, διευκολύνουν την εξοικονόμηση ενέργειας και στηρίζουν την απόκριση ζήτησης.

3. Από πότε θα ισχύουν τα νέα τιμολόγια;

  • Από 1/12/2023 οι προμηθευτές καλούνται να δημοσιεύσουν στην ιστοσελίδα τους – σε ευδιάκριτο σημείο – και να κοινοποιήσουν στην ΡΑΑΕΥ όλες τις τιμολογιακές παραμέτρους του ειδικού τιμολογίου, που θα ισχύει για κάθε κατηγορία πελατών.
  • Οι καταναλωτές που δεν θα επιλέξουν κάποιο από τα διαθέσιμα τιμολόγια έως τις 31/12/2023 θα μεταπέσουν αυτομάτως στο πράσινο από την 01/01/2024. Παρόλα αυτά μπορούν να επιστρέψουν στην προηγούμενη σύμβαση με τον προμηθευτή ενέργειας έως την 31/01/2024 και να επιλέγουν οποιοδήποτε είδους τιμολογίου ή προμηθευτή μέσω νέας σύμβασης, οποιαδήποτε στιγμή.
  • Από 1/1/2024 οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος πρέπει να φέρουν συγκεκριμένες χρωματικές σημάνσεις και να ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα του προμηθευτή, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται από την χρωματική κατηγορία όπου ανήκουν. Θα πρέπει επίσης να ανακοινώνονται και στην ιστοσελίδα της ΡΑΑΕΥ.

4. Πρέπει να επιλέξω κάποιο χρώμα άμεσα;

  • Θα πρέπει ο προμηθευτής να σας έχει ήδη αποστείλει ενημερωτική επιστολή για το πράσινο “ειδικό” τιμολόγιο, αλλά και τα είδη των τιμολογίων που θα είναι διαθέσιμα από 1.1.2024. Επιπλέον, τη χρωματική τους σήμανση, το είδος στο οποίο ανήκει το υπάρχον σας τιμολόγιο, τα τιμολογιακά χαρακτηριστικά του τιμολογίου και επίσης, τι θα συμβεί την 1.1.2024 με το δικό σας τιμολόγιο, αν δεν επιλέξετε άλλο προϊόν.
  • Εάν δεν έχετε επιλέξει έως τώρα, θα προτείναμε να μπείτε στην ιστοσελίδα του προμηθευτή σας και να ελέγξετε τα νέα τιμολόγια με την ειδική σήμανση διαφάνειας ώστε να επιλέξετε αυτό που καλύπτει τις ανάγκες.
  • Επίσης, να ανατρέξετε στο Εργαλείο Σύγκρισης Τιμών της Ρ.Α.Α.Ε.Υ. (www.energycost.gr), ώστε να ελέγξετε όλους τους προμηθευτές ενέργειας και τα νέα τιμολόγια.
  • Σε περίπτωση που δεν επιλέξετε κάποιο χρώμα τιμολογίου αυτόματα θα μεταπέσετε στο  πράσινο “ειδικό” τιμολόγιο για το οποίο ανά πάσα στιγμή μπορεί να επιλέξετε άλλο τιμολόγιο.

5. Τι πρέπει να έχω υπόψη;

  • Δεν επιτρέπεται η χρέωση για έγχαρτο λογαριασμό.
  • Να ελέγξετε το προφίλ κατανάλωσης, ώστε να δείτε τι σας συμφέρει περισσότερο από τη νέα σήμανση των τιμολογίων.
  • Πρέπει να λάβετε από τους προμηθευτές πλήρη και διαφανή ενημέρωση σχετικά με τους τιμολογιακούς και συμβατικούς όρους.
  • Στο μπλε τιμολόγιο σε περίπτωση αποχώρησης πριν τη λήξη της σύμβασης προβλέπεται τέλος πρόωρης αποχώρησης. Ως εκ τούτου ελέγχουμε προσεκτικά πριν υπογράψουμε τη σύμβαση, το πάγιο και τους ειδικούς όρους. Επίσης, δεν επιτρέπεται η μονομερής τροποποίηση από τον προμηθευτή, καθ΄όλη τη διάρκεια της σύμβασης.
  • Στο κίτρινο τιμολόγιο η τιμή κιλοβατώρας μεταβάλετε σύμφωνα με τις διακυμάνσεις της χρηματιστηριακής αγοράς, οπότε το ρίσκο είναι υψηλό.
  • Στο πράσινο τιμολόγιο τόσο στο πάγιο όσο και οι εκπτώσεις μπορεί να μεταβάλλονται κάθε μήνα.
  • Ειδικότερα, πρέπει οι προμηθευτές να τηρούν συγκεκριμένους τιμολογιακούς όρους για τις παραμέτρους του πράσινου “ειδικού” τιμολογίου (πάγια χρέωση, βασική τιμή προμήθειας, τύπος και συντελεστές του μηχανισμού διακύμανσης (Ρήτρα Αναπροσαρμογής), καθώς και το ύψος των παρεχόμενων εκπτώσεων που θα εφαρμοστούν από την 1/01/2024. Ακολουθεί ενδεικτικός πίνακας ως προς τη συχνότητα και τη διαδικασία τροποποίησης: 

ΕΚΠΟΙΖΩ: Εννέα ερωτήσεις και απαντήσεις για τα νέα τιμολόγια ρεύματος

  • Στις προσφορές που δίνουν οι προμηθευτές ενέργειας, πχ στις εκπτώσεις συνέπειας, χρειάζεται  προσοχή και διασταύρωση κατά πόσον το ποσό της έκπτωσης είναι σωρευτικό για όλη τη διάρκεια της σύμβασης. Ορισμένοι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας διαφημίζουν την παροχή δώρων προς τους καταναλωτές. Θα πρέπει οι καταναλωτές να αξιολογούν τα προσφερόμενα δώρα πριν τη σύναψη σύμβασης προμήθειας. Για παράδειγμα, μία προσφορά 300 ευρώ έναντι μελλοντικής κατανάλωσης θα πρέπει σαφώς να αναφέρει σε ποια τιμή θα εφαρμοστεί και σε ποιον χρονικό ορίζοντα θα δοθεί.
  • Σε περίπτωση αλλαγής προμηθευτή, θα πρέπει να έχετε υπόψη:

­   – Το είδος της παροχής

­   – Την περίοδο τιμολόγησης

­   – Τον κύκλο εκκαθάρισης που κάνει ο ΔΕΔΔΗΕ

  • Από τις ανακοινώσεις των προμηθευτών διαφαίνεται ότι ο ανταγωνισμός έχει αυξηθεί και ότι αυτό κανονικά θα οδηγήσει σε χαμηλότερες τιμές. Ωστόσο το νέο σύστημα τιμολογίων θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα προσαρμογής τόσο από την πλευρά των καταναλωτών, όσο και των προμηθευτών, αλλά και από την πλευρά της εποπτείας της ΡΑΑΕΥ.
  • Η ηλεκτρική ενέργεια αποτελεί κοινό αγαθό, ζωτικής σημασίας και όλοι οι καταναλωτές έχουν το δικαίωμα πρόσβασης σε μια ασφαλή, καθαρή και ανταγωνιστική ενέργεια.

6. Πώς μπορώ να συγκρίνω τα τιμολόγια των προμηθευτών ενέργειας;

  • Από την 1/01/2024  οι καταναλωτές μέσω των λογαριασμών τους και σε κάθε ενημερωτικό μήνυμα των Προμηθευτών, ηλεκτρονικό ή έντυπο, θα μπορούν μέσω κωδικού QR (θα σκανάρεται και θα διαβάζεται μέσω έξυπνου κινητού)  να συγκρίνουν το τιμολογούμενο προϊόν προμήθειας με τα λοιπά προσφερόμενα ανά κατηγορία καταναλωτή, όπως επίσης και να ελέγχουν μέσω παραπομπής στο λογαριασμός τους τον ιστότοπο δημοσίευσης του Εργαλείου Σύγκρισης Τιμών της Ρ.Α.Α.Ε.Υ. (www.energycost.gr). Εκεί, οι καταναλωτές θα μπορούν να ενημερώνονται, κάθε μήνα για την τιμή του ειδικού κοινού τιμολογίου του προμηθευτή τους και να τη συγκρίνουν με το σύνολο των προσφερόμενων τιμολογίων.

7. Τι υποχρεώσεις έχουν οι προμηθευτές ενέργειας και ο ΔΕΔΔΗΕ;

  • Οι σημάνσεις διαφάνειας αποτυπώνονται διακριτά στην πρώτη σελίδα του λογαριασμού κατανάλωσης, καθώς και σε όλα τα τυποποιημένα έντυπα του προμηθευτή, στην ιστοσελίδα του και τις προωθητικές ενέργειες.
  • Την υποχρέωση πλήρους, διαφανούς, αξιόπιστης και μη παραπλανητικής ενημέρωσης των καταναλωτών για τους συμβατικούς και τιμολογιακούς όρους των προϊόντων τους, ώστε οι καταναλωτές να προβαίνουν σε ενημερωμένη/συνειδητή επιλογή.
  • Να τηρούν τις αρχές της κοστοστρέφειας, της ίσης μεταχείρισης και της προστασίας των δικαιωμάτων όλων των καταναλωτών.
  • Οι λογαριασμοί να είναι απλοί, κατανοητοί, φιλικοί, περιεκτικοί και διαφανείς.
  • Τον εκσυγχρονισμό του δικτύου, τη χρήση ευφυών συστημάτων μέτρησης (έξυπνοι μετρητές).
  • Συχνή καταμέτρηση και τιμολόγηση εκκαθαριστικού λογαριασμού. 
  • Εφαρμογή των διατάξεων της εσωτερικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας, την ύπαρξη συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού και εν γένει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

8. Τι ισχύει για τους ευάλωτους καταναλωτές;

  • Έκτακτη ενίσχυση ενεργειακά ευάλωτων, με βάση τις ανάγκες θέρμανσης για ηλεκτρική ενέργεια. Το εύρος της έκτακτης ενίσχυσης σε ενεργειακά ευάλωτους καταναλωτές που θερμαίνονται με ρεύμα, θα κυμαίνεται από 45 ευρώ έως 480 ευρώ. Η χορήγηση της ενίσχυσης θα γίνεται βάσει των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, που ισχύουν για το επίδομα θέρμανσης πετρελαίου, φυσικού αερίου και άλλων πηγών, ενώ θα εξαιρούνται από τη χορήγηση όσοι λαμβάνουν το παραπάνω επίδομα θέρμανσης, καθώς και οι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), που θα συνεχίσει να ενισχύεται. Περισσότερα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ «myΘέρμανση».
  • Συνεχίζεται η επιδότηση του κοινωνικού τιμολογίου; Το 2024 θα συνεχιστούν οι στοχευμένες επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας των δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ).
  • Κοινωνικό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας για τις πολύτεκνες οικογένειες; Το κοινωνικό τιμολόγιο ΚΟΤ Γ αφορά σε πολύτεκνους και στο πλαίσιο αυτού, προβλέπονται διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια ένταξης, ενώ δεν θα λαμβάνονται υπόψη περιουσιακά κριτήρια. Οι δικαιούχοι θα εντάσσονται στο κοινωνικό τιμολόγιο (ΚΟΤ Γ) μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ΗΔΙΚΑ, υποβάλλοντας σχετική αίτηση.

9. Που μπορώ να απευθυνθώ σε περίπτωση διαμαρτυρίας/καταγγελίας;

  • Στη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) (ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή και αρμόδια, μεταξύ άλλων για την παρακολούθηση και εποπτεία της λειτουργίας της αγοράς ενέργειας και την προστασία των καταναλωτών), η οποία κινεί τη διαδικασία επιβολής κυρώσεων σε περίπτωση που διαπιστωθεί παράβαση. Μπορείτε να στείλετε αίτημα/καταγγελία μέσω της πλατφόρμας “Ενημέρωσης & Υποστήριξης Καταναλωτών – my.rae.gr” (αφού κάνετε εγγραφή για να αποκτήσετε κωδικό πρόσβασης), ώστε να απαντήσει γραπτώς ο προμηθευτής και άμεσα για το ζήτημά σας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα της ΡΑΑΕΥ.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΚΠΟΙΖΩ: Εννέα ερωτήσεις και απαντήσεις για τα νέα τιμολόγια ρεύματος"

Καιρός – Σάκης Αρναούτουγλου: Ανοιξιάτικο σκηνικό το Σάββατο και μέχρι και τα Χριστούγεννα

Ο καιρός θα θυμίζει άνοιξη από αύριο Σάββατο (23/12/2023) και μέχρι τα Χριστούγεννα όπως εκτιμά ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Μάλιστα όπως τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου μπαίνουμε σε μια φάση παρατεταμένης καλοκαιρίας, απουσίας βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων και ο καιρός τις επόμενες ημέρες θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και καλή διαύγεια και ορατότητα στην ατμόσφαιρα.

Το Σάββατο στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει λιακάδα με κάποιες τοπικές συννεφιές στα βορειοδυτικά και στα βορειοανατολικά. Πρόσκαιρες βροχές ίσως σημειωθούν στα Δωδεκάνησα το βράδυ προς το ξημέρωμα της Κυριακής.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί στα 3 με 4 -τοπικά έως και 5 με 6 στο Αιγαίο και στα νότια- μποφόρ. Η θερμοκρασία τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά ηπειρωτικά.

Στην Αττική το Σάββατο θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και λίγες πρόσκαιρες συννεφιές το βράδυ.Οι άνεμοι δυτικοί στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 7 με 19 βαθμούς Κελσίου.Στην Κεντρική Μακεδονία θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με κάποιες αραιές συννεφιές μετά το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί και θα φτάσουν τα 5 με 6 στα ανοιχτά της Χαλκιδικής, αλλά στον Θερμαϊκό θα περιοριστούν στα 3 με 4. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 5 με 15 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλονίκη αλλά γύρω από αυτήν δεν αποκλείεται να σημειωθούν και θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν.

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές συννεφιές θα έχουμε και την Κυριακή αλλά και τα Χριστούγεννα. Κάποιες χαμηλές νεφώσεις θα επικρατήσουν στο Ιόνιο, σχηματίζοντας μάλιστα και ομίχλες. Τα Χριστούγεννα οι άνεμοι θα γυρίσουν σε πιο νότιους.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός – Σάκης Αρναούτουγλου: Ανοιξιάτικο σκηνικό το Σάββατο και μέχρι και τα Χριστούγεννα"

Το τηλεφώνημα Μπάιντεν – Ερντογάν «ξεκλειδώνει» την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και την εκκρεμότητα των τουρκικών F-16

Η τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Μπάιντεν στις 14 Δεκεμβρίου δείχνει να ξεκλειδώνει μετά από μήνες στασιμότητας και αντιπαραθέσεων το αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, η οποία συνδέεται ευθέως και με την αγορά νέων και αναβάθμιση παλιών F-16 στην Τουρκία.

Ο προέδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Φουάντ Οκτάι ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων θα συνέλθει την Τρίτη το πρωί έχοντας στην ατζέντα της το πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, μετά την αναβολή της ψηφοφορίας πριν από ένα μήνα.

Εφόσον η ψηφοφορία γίνει κανονικά και το αποτέλεσμα είναι θετικό, τότε το Πρωτόκολλο θα τεθεί προς ψήφιση και στην Ολομέλεια όπου ο Ταγίπ Ερντογάν έχει την αναγκαία πλειοψηφία και έτσι ξεπερασθεί το προτελευταίο εμπόδιο (καθώς εκκρεμεί και η έγκριση από την Ουγγαρία) για να καταστεί η Σουηδία το 32ο μέλος της Συμμαχίας.

Η Επιτροπή είχε συζητήσει το Πρωτόκολλο στις 16 Νοεμβρίου, αλλά ανέβαλλε την ψηφοφορία καθώς οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος είχαν εκφράσει αμφιβολίες για το εάν η Σουηδία έχει ικανοποιήσει όλους τους όρους που είχαν τεθεί για την αντιμετώπιση των ανησυχιών ασφαλείας της Τουρκίας. Ο κ.Οκτάι πάντως επανέλαβε ότι η Τουρκία περιμένει ακόμη κινήσεις από την Σουηδία στην αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας» σχετικά με την «χρηματοδότηση και στρατολόγηση των τρομοκρατών του ΠΚΚ» αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτές πρέπει να γίνουν πριν το πρωτόκολλο οδηγηθεί στην Ολομέλεια της Εθνοσυνέλευσης.

Ο Ταγίπ Ερντογάν πεισματικά όλο το προηγούμενο διάστημα είχε αρνηθεί να αποδεχθεί την σύνδεση του ζητήματος της Σουηδίας με την αγορά των F-16, όμως το τελευταίο διάστημα προσπάθησε να αποκρούσει την πίεση δηλώνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει ταυτόχρονη η επικύρωση του πρωτοκόλλου για την Σουηδία από την Τουρκική Εθνοσυνέλευση με την έγκριση του πακέτου των F16 από το αμερικανικό Κογκρέσο. Όμως ο ελιγμός αυτός προσέκρουσε στην άρνηση των μελών του Κογκρέσου να κάνουν την οποιαδήποτε κίνηση πριν εγκριθεί η ένταξη της Σουηδίας από την Τουρκία και ενώ το κλίμα στην Ουάσιγκτον μεταξύ των νομοθετών έχει βαρύνει για την Τουρκία και τον Τούρκο πρόεδρο λόγω της στάσης του στον πόλεμο της Γάζας και την στήριξη που προσφέρει στην Χαμάς.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Μπάιντεν ο Αμερικανός πρόεδρος άσκησε πίεση για να δοθεί λύση στο θέμα της Σουηδίας και, ενώ στο επίσημο ανακοινωθέν του Λευκού Οίκου δεν υπήρχε αναφορά στα F-16 αλλά στην «διαλειτουργικότητα» των εξοπλισμών γενικώς, αντιθέτως ο Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι έχει θετικά μηνύματα για τα F16 και ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την στήριξη του στην ολοκλήρωση της διαδικασίας. Την Κυριακή ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία των ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν και Χακάν Φιντάν.

Το πακέτο αφορά την πώληση στην Τουρκία 40 F-16 και 50 κιτ αναβάθμισης παλαιών F-16.

Η εξαιρετικά δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει η τουρκική Πολεμική Αεροπορία υποχρεώνει τον Ταγίπ Ερντογαν να κινηθεί αναζητώντας μια λύση που θα διασώζει τα προσχήματα για τον ίδιο και θα καλύψει άμεσα τις ανάγκες της Πολεμικής Αεροπορίας, μετά και το μπλόκο της Γερμανίας στην πώληση των Eurofighter Typhoon.

Ακόμη βεβαίως δεν είναι γνωστό εάν μετά την συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Εθνοσυνέλευσης την Τρίτη, ο κ. Ερντογάν θα προωθήσει άμεσα το Πρωτόκολλο της Σουηδίας στην Ολομέλεια ή θα κωλυσιεργήσει και πάλι περιμένοντας μια αντίστοιχη κίνηση από την Ουασιγκτον.

Εάν πάντως επιλέξει να ολοκληρωθεί η διαδικασία διακινδυνεύει να βρεθεί σε ακόμη πιο δύσκολη θέση καθώς θα έχει καταθέσει το ισχυρότερο όπλο που διαθέτει στον εκβιασμό του εναντίον του ΝΑΤΟ και της Ουάσιγκτον, ενώ στο Κογκρέσο υπάρχουν ακόμη ισχυρές αντιστάσεις για την έγκριση της συμφωνίας των F-16.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Το τηλεφώνημα Μπάιντεν – Ερντογάν «ξεκλειδώνει» την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και την εκκρεμότητα των τουρκικών F-16"

Κύκλωμα ναρκωτικών: Προφυλακιστέοι οι δέκα κατηγορούμενοι – Ανάμεσά τους και δυο λιμενικοί

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν και οι δέκα κατηγορούμενοι για την υπόθεση με το κύκλωμα ναρκωτικών με την εμπλοκή υψηλόβαθμων αξιωματικών σε θέσεις κλειδιά στην ασφάλεια του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά καθώς και έγκλειστων στις φυλακές.

Σημειώνεται ότι στην κατοχή μάλιστα του ενός εκ των δύο εμπλεκομένων λιμενικών βρέθηκε συνολική ποσότητα περίπου 8 κιλών ναρκωτικών τα οποία φέρονται να προέρχονται από τις ποσότητες που είχε κατασχέσει το λιμενικό.

Και οι δέκα κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν βαρύτατες κατηγορίες όπως εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ιθύνων νους της οργάνωσης φέρεται έγκλειστη των φυλακών, 71 ετών. Νταν επιφορτισμένη με όλο το επιχειρησιακό σκέλος. Είχε αναπτύξει το δίκτυο προμήθειας και πώλησης των ναρκωτικών ουσιών. Επικοινωνούσε με τα υπόλοιπα μέλη χρησιμοποιώντας συνθηματικά και προσωνύμια.

Επικοινωνούσε με τα υπόλοιπα μέλη χρησιμοποιώντας συνθηματικά:

-«μηχανάκια» ή «πληροφορίες»: ποσότητες ναρκωτικών
-«βραστό» ή«γατάκια»: κοκαΐνη
-«μονόζυγο»: ζυγαριά ακριβείας,
-«δραχμή»: γραμμάριο ναρκωτικής ουσίας

Ο ένας αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος ήταν ο κύριος προμηθευτής των ναρκωτικών ουσιών. Εκμεταλλευόμενος την θέση – κλειδί, στο κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά όπου υπηρετούσε εξασφάλιζε την κοκαϊνη από τις κατασχεμένες ποσότητες. Έτσι, το κόστος για το κύκλωμα ήταν μηδενικό και τα κέρδη τεράστια. (

Ο ανώτερος αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος παρείχε κάλυψη. Εκ της θέσεώς του παρείχε την απαραίτητη κάλυψη και πρόσβαση στον υφιστάμενό του και βασικό προμηθευτή.

Κάποιοι εκ των υπόλοιπων κατηγορουμένων δήλωσαν τοξικοεξαρτημένοι

«Πάντοτε διαβιούσα πολύ λιτά αφού η οικονομική μου κατάσταση δεν ήταν καλή. Οικονομικά, πέραν του προνοιακού επιδόματος που ελάμβανα, με βοηθούσε ο έτερος αδερφός μου, με τον οποίο οι σχέσεις μας τυγχάνουν σχεδόν τυπικές», δήλωσε η 62χρονη κατηγορούμενη.

«Από την ηλικία των 17 ετών είμαι χρήστρια ναρκωτικών ουσιών. Κάπνιζα και καπνίζω κάνναβη. Ποτέ μου δεν το έκρυψα», είπε η 63χρονη κατηγορούμενη.

Κατά πληροφορίες πάντως, ο ένας από τους κατηγορούμενους λιμενικούς φέρεται να έχει ισχυριστεί πως είχε διεισδύσει ως «μυστικός» στο κύκλωμα. Ο άλλος αρνείται τις κατηγορίες.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύκλωμα ναρκωτικών: Προφυλακιστέοι οι δέκα κατηγορούμενοι – Ανάμεσά τους και δυο λιμενικοί"

Κικίλιας: Να ξέρουμε εκ των προτέρων πόσα εκχιονιστικά μηχανήματα έχουμε – Προληπτικά θα κλείνουμε δρόμους

Ευρεία σύσκεψη με τους ιδιοκτήτες εταιρειών που διαθέτουν αποχιονιστικά και μηχανήματα έργου, καθώς και με εκπροσώπους της Περιφέρειας Αττικής και του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) είχε την Παρασκευή ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, παρουσία του υφυπουργού, Ευάγγελου Τουρνά, και του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διαθεσιμότητα μηχανημάτων κι ο συντονισμός που απαιτείται σε περίπτωση έντονων χιονοπτώσεων στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο υπουργός δήλωσε: «Είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η σημερινή σύσκεψη με τις εταιρείες αυτές που έχουν εκχιονιστικά μηχανήματα, μηχανήματα όπως Bobguard, μηχανήματα που κάνουν χωματουργικές εργασίες και υποβοηθητικά, σε μία ενδεχόμενη έκτακτη κατάσταση, όπως είναι μία κακοκαιρία με βαριά χιονόπτωση στην Αττική.

Πιστεύουμε στην πρόληψη και το αποδείξαμε φέτος με το νομοσχέδιο που φέραμε και ψηφίστηκε στη Βουλή.

Ενημερώσαμε τους ιδιοκτήτες των εταιρειών για το μητρώο εργοληπτών. Είναι πλέον υποχρεωμένοι όλοι να καταχωρούν στο μητρώο όλα τα μηχανήματά τους, τις διαθεσιμότητες, τη συντήρηση, τους οδηγούς. Μας είπαν για επιμέρους προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα οποία έχουν να κάνουν με το κομμάτι της αδειοδότησης και για το οποίο θα μιλήσω με το υπουργείο Μεταφορών. Άρα, γίνεται ένας σχεδιασμός πριν το φαινόμενο.

Δεύτερον, επαναλαμβάνω, οι αρμοδιότητες είναι στην Περιφέρεια- κατά κύριο λόγο- και στους δήμους. Εμείς δίνουμε τη δυνατότητα να υπάρχει ένας καλύτερος συντονισμός και άρα, να ξέρουμε εκ των προτέρων πόσα μηχανήματα έχουμε και σε μία βαριά χιονόπτωση στην Αττική πόσα μηχανήματα απαιτούνται. Τι απαιτείται για τους παραχωρησιούχους των αυτοκινητοδρόμων – έχει ήδη γίνει η σχετική συνάντηση και έχει ρυθμιστεί, τι απαιτείται για τις κεντρικές οδούς, όπως είναι η Κηφισίας, η Πεντέλης κ.ο.κ. Αυτό είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας και προσπαθούμε να το συντονίσουμε και να το ρυθμίσουμε. Θυμίζω ότι δεν υπάρχει διαγωνισμός αυτή τη στιγμή, και άρα θα γίνει από το μητρώο των εργοληπτών.

Αν και εφόσον θεωρήσουμε ως Πολιτική Προστασία ότι αυτό δεν προασπίζει τα συμφέροντα των συμπολιτών μας, τότε, σας διαβεβαιώνω, ότι προληπτικά θα πάμε να κλείσουμε οδούς. Ενδεχομένως τις ημέρες εκείνες στις οποίες θα έχει βαριά χιονόπτωση θα πρέπει να κλείσουν τα σχολεία, να υπάρχει τηλεργασία και εκ περιτροπής εργασία, έτσι ώστε να μην υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες οχήματα στους δρόμους της Αττικής, προκειμένου να μπορέσουν τα εκχιονιστικά και τα μηχανήματα έργου να κάνουν την δουλειά τους. Κατά αρχάς στις κεντρικές οδούς και μετά ανά δήμο στις συνοικιακές οδούς, για να μπορέσουμε το ταχύτερο δυνατό να επαναφέρουμε την πρωτεύουσα στους ρυθμούς της.

Πρώτα από όλα, θα απαγορευτεί η κίνηση στα βαρέα οχήματα. Και έχουμε ζητήσει και από την Τροχαία να είμαστε  όλοι εδώ, στο ΕΣΚΕΔΙΚ, προκειμένου να υπάρχει συντονισμός ως προς το ποιοι δρόμοι κλείνουν, αν κλείνει η Εθνική Οδός, τα διόδια, οι παραχωρησιούχοι, έτσι ώστε να μη δούμε φαινόμενα και προβλήματα του παρελθόντος.

Νομίζω ότι δεν μπορεί να προβλέψει κανείς 100% τα φυσικά φαινόμενα. Αλλά η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δρα προληπτικά, να ενημερώνει και να πιέζει προς τη σωστή κατεύθυνση όλους αυτούς οι οποίοι είναι αρμόδιοι. Σε κάθε περίπτωση, επαναλαμβάνω, δεν θέλουμε να ταλαιπωρηθούν οι πολίτες και πάντως σίγουρα δεν θέλουμε να κινδυνέψουν και να υπάρχουν προβλήματα. Για αυτό και γίνονται όλες αυτές οι συσκέψεις, για αυτό και οι επιτόπου αυτοψίες στα σημεία στα οποία θεωρούμε ότι μπορεί να προκύψει πρόβλημα. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα κινηθούμε».

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Κικίλιας: Να ξέρουμε εκ των προτέρων πόσα εκχιονιστικά μηχανήματα έχουμε – Προληπτικά θα κλείνουμε δρόμους"

Καιρός αύριο: Λίγα σύννεφα με ομίχλες – Πού θα πέσουν βροχές και καταιγίδες

Καλός θα είναι ο καιρός αύριο Σάββατο 23 Δεκεμβρίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τοπικά θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες.
Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια όπου στα δυτικά πιθανόν να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5, πρόσκαιρα στα πελάγη 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φθάσει στα βόρεια τους 14 με 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 16 με 19 βαθμούς και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βορειοδυτικά νωρίς το πρωί θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4, στα νότια πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από τις απογευματινές ώρες αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες βόρειοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4, στα θαλάσσια παραθαλάσσια δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από -01 (μείον) έως 10 βαθμούς.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στη Κρήτη.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5, στα νότια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρώτες ώρες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5, στα βόρεια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5, στις Σποράδες πρόσκαιρα το πρωί έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Λίγα σύννεφα με ομίχλες – Πού θα πέσουν βροχές και καταιγίδες"

Ασπρόπυργος: Προφυλακιστέοι οι δύο Ρομά για την καταδίωξη με τον νεκρό αστυνομικό

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 17χρονος και ο 20χρονος που είχαν συλληφθεί μετά από καταδίωξη κλεμμένου οχήματος στην Αθηνών-Κορίνθου, που οδήγησε στον θανάσιμο τραυματισμό ενός αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ στον Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο συλληφθέντες μαζί με άλλα δύο άτομα που αναζητούνται ακόμα, φέρεται να είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση (συμμορία), με σκοπό την κλοπή οχημάτων από το Πέραμα και τη Νίκαια Αττικής. Σήμερα οδηγήθηκαν στην εισαγγελία Πειραιά κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακεκριμένες κλοπές απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προκλήθηκε ο θάνατος του αστυνομικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες στις απολογίες τους ομολόγησαν την πράξη της κλοπής, ωστόσο αρνήθηκαν την εμπλοκή τους και την υπαιτιότητά τους στο τραγικό δυστύχημα όπου έχασε τη ζωή του ο αστυνομικός.

Υπενθυμίζεται πως ο 17χρονος που κατηγορείται για αντίσταση και απείθεια, συμμετοχή σε συμμορία, διακεκριμένες κλοπές, επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προκλήθηκε θάνατος και βαριά σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί ταυτοτήτων, φέρεται να έχει υποστηρίξει μετά τη σύλληψή του: «Μαζί με τον ξάδερφο μου πήγαμε και κλέψαμε ένα αμάξι και συναντηθήκαμε με τους άλλους λίγο πιο μετά. Στην αρχή μπήκαμε όλοι στο ίδιο αυτοκίνητο. Μετά κλέψαμε άλλο ένα. Μετά κλέψαμε ακόμα δύο. Στο Δαφνί μας πήρανε χαμπάρι οι αστυνομικοί ήθελαν να μας σταματήσουν. Εμείς δεν σταματήσαμε. Εγώ μετά έφυγα πήγα στο Πέραμα και άφησα το αμάξι».

Ο 17χρονος, μαζί με τον 20χρονο και τους δύο που αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την κλοπή οχημάτων. Από τις βραδινές ώρες της Κυριακής (17/12) έως και πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (18/12) έκλεψαν τέσσερα αυτοκίνητα από το Πέραμα και τη Νίκαια Αττικής.

Κατά την προσπάθεια διαφυγής τους, έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και ανέπτυξαν υπερβολική ταχύτητα, πραγματοποιώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς, θέτοντας με τον τρόπο αυτό σε κίνδυνο την ζωή των λοιπών χρηστών του οδικού δικτύου.

Ακολούθως, επί της Λεωφόρου Αθηνών με κατεύθυνση τον Ασπρόπυργο, στο 14ο περίπου χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, ο 20χρονος έχασε τον έλεγχο του κλεμμένου οχήματος και συγκρούστηκε με άλλο κλεμμένο όχημα, που οδηγούσε συνεργός του, με συνέπεια να ακινητοποιηθεί και να συλληφθεί, αφού προσέκρουσε στο διαχωριστικό στηθαίο, ενώ το άλλο όχημα με τον οδηγό διέφυγε.

Στη συνέχεια, μοτοσικλέτα της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που ακολουθούσε το όχημα, προσέκρουσε πάνω σε περιπολικό, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού της μοτοσικλέτας και τον βαρύ τραυματισμό του συνοδηγού. Παράλληλα, τραυματίστηκε ελαφρά το πλήρωμα του περιπολικού και προκλήθηκαν φθορές στο υπηρεσιακό όχημα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ασπρόπυργος: Προφυλακιστέοι οι δύο Ρομά για την καταδίωξη με τον νεκρό αστυνομικό"

Ισθμός της Κορίνθου: Νέα μεγάλη κατολίσθηση - Δείτε εικόνες και βίντεο

Προβληματισμό προκαλούν νέες εικόνες από μεγάλη κατολίσθηση που στον Ισθμό της Κορίνθου.

Όπως μεταδίδει το korinthostv είναι σε άλλο σημείο από αυτό που γίνονται τα έργα και συγκεκριμένα κάτω από τις παλαιές γραμμές του τρένου.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

 korinthostv

Διαβάστε Περισσότερα » " Ισθμός της Κορίνθου: Νέα μεγάλη κατολίσθηση - Δείτε εικόνες και βίντεο "

ΕΟΦ: Μετρητής σακχάρου με ψευδή παρουσίαση ως προϊόν γνωστής εταιρείας

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στην παρουσίαση του προϊόντος "μη επεμβατικός μετρητής γλυκόζης σακχάρου" με την ψευδή παρουσίαση ότι είναι κατασκευής "Μedtronic” .  

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, η εταιρεία Medtronic Hellas SA έχει ήδη ενημερώσει τον ΕΟΦ για επίσημη ανακοίνωσή της στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://resources.cloud.medtronic-diabetes.com/sites/prd/files/documents/2023-12/medtronic_diab_announcement_misleading_ad_el-en.pdf

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση και να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στην αγορά και χρήση του εν λόγω προϊόντος.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΦ: Μετρητής σακχάρου με ψευδή παρουσίαση ως προϊόν γνωστής εταιρείας"

ΚΤΕΛ: Αυξάνεται η τιμή των εισιτηρίων

Κατά 9% αυξάνονται τα εισιτήρια στα ΚΤΕΛ το αμέσως επόμενο διάστημα, μετά από διαπραγματεύσεις της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών και του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Η αύξηση αυτή στα εισιτήρια των ΚΤΕΛ μεταφράζεται περίπου στα 10 λεπτά, δηλαδή 9%, όπως αναγράφεται ρητώς στο ΦΕΚ Β΄7141/20/12/2023 που δημοσιεύτηκε, μετά την τροποποίηση της υπ’ αριθ. Β/οικ.69088/4971/15/2015 υπουργικής απόφασης «Καθορισμός των κομίστρων των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ και ΚΤΕΛ Α.Ε. της χώρας».

Οι επαγγελματίες του κλάδου υποστηρίζουν η αναπροσαρμογή του κομίστρου κρίθηκε απολύτως αναγκαία, καθώς το λειτουργικό κόστος έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Σε ανακοίνωσή του η  Μιχάλης Σακελλαρίου, Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών και Πρόεδρος/Διευθύνων Σύμβουλος του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας Α.Ε. αναφέρει: «Το κοινωνικό έργο των ΚΤΕΛ συνεχίστηκε παρά τις αντίξοες συνθήκες που ενέσκηψαν όλα αυτά τα χρόνια. Απορροφήσαμε ως Αστικά ΚΤΕΛ όλους τους οικονομικούς κραδασμούς που προκάλεσαν οι αλλεπάλληλες οικονομικές και υγειονομικές κρίσεις, σεβόμενοι πρώτα από όλα την κοινωνία και το επιβατικό μας κοινό. Πλέον, με το μεταφορικό έργο να έχει μειωθεί εξ αιτίας του κορονοϊού, τις πληθωριστικές τάσεις να πιέζουν, το ενεργειακό κόστος να έχει εκτοξευθεί, κρίνεται όχι μόνο η βιωσιμότητα της ανάπτυξης, των νέων επενδύσεών μας προς όφελος του επιβατικού κοινού, αλλά και η ίδια η επιβίωση των ΚΤΕΛ πανελλαδικά.

Πρόκειται ωστόσο για μία μικρή αύξηση που δεν επιλύει τα συσσωρευμένα προβλήματα, αλλά καλύπτει μακροπρόθεσμα ένα μέρος από τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες των λειτουργικών εξόδων μας. Οι συζητήσεις με το Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και την Υφυπουργό κα Χριστίνα Αλεξοπούλου ήταν εποικοδομητικές και σε αμοιβαίο κλίμα κατανόησης.

Παραθέσαμε αναλυτικά παραδείγματα με το πλάνο κάλυψης του κόστους λειτουργίας μας (καύσιμα, ανταλλακτικά, συντήρηση, ασφάλιστρα, μισθοδοσίες προσωπικού, εισφορές κτλ) από το 2010 οπότε και παρέμεινε σταθερή η τιμολογιακή πολιτική μας μέχρι σήμερα, στο οποίο αποτυπώνονταν -βάσει υπολογισμών- ότι η αύξηση θα έπρεπε να ανέλθει στο 38%. Παρόλα αυτά καταλήξαμε και συμφωνήσαμε σε μία ήπια αύξηση, αντιλαμβανόμενοι πλήρως την καθημερινότητά του πολίτη.

Δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε τον οικογενειακό προϋπολογισμό, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να παρέχουμε αξιόπιστες υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό, να διασφαλίζουμε ότι οι μετακινήσεις εκτελούνται σε υψηλά standards, ώστε το αστικό λεωφορείο να παραμείνει το πιο δημοφιλές μεταφορικό μέσο” . Να σημειωθεί ότι δεν αυξάνεται η τιμή των μηνιαίων και ετήσιων καρτών απεριορίστων διαδρομών, ενώ συνεχίζονται οι προσφορές των πακέτων εισιτηρίων (10+1 δώρο). Επίσης, δεν αλλάζει η τιμή των εισιτηρίων όταν αυτά εκδίδονται από τον οδηγό εντός του λεωφορείου, κατά τη διάρκεια της προκαθορισμένης διαδρομής».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΤΕΛ: Αυξάνεται η τιμή των εισιτηρίων"

Κοινό μέτωπο Δημάρχων κατά διοδίων σε κόμβους της Αττικής

Ένα ηχηρό “όχι” στη τοποθέτηση διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου είπε με ομόφωνο ψήφισμα που ενέκρινε την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου.

Το εν λόγω ζήτημα συζητήθηκε με αφορμή πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις του Υφυπουργού Υποδομών κ. Ταχιάου, με τις οποίες επανέφερε το θέμα, επικαλούμενος αυτή τη φορά, πρόβλημα στατικότητας της γέφυρας Βαρυμπόμπης, καθώς και με την αφορμή απάντησης στη Βουλή σε σχετική ερώτηση Βουλευτή.

Ο  αρμόδιος Υφυπουργός για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος, επανέλαβε επίσης τη θέση ότι όσο δεν λειτουργούν διόδια στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου, το δημόσιο καταβάλλει ετησίως 25 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση στην παραχωρησιούχο εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Κηφισιάς, ο οποίος έχει δηλώσει αντίθετος για την τοποθέτηση των διοδίων ήδη από το 2020 επίσης με ομόφωνο ψήφισμα, απέστειλε έγγραφο αίτημα τον Οκτώβριο προς το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών και το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας για τη χορήγηση στοιχείων που αφορούν στη Γέφυρα Βαρυμπόμπης. Αφορμή για το αίτημα αποτέλεσε η δημόσια τοποθέτηση του Υφυπουργού Υποδομών & Μεταφορών κ. Νικολάου Ταχιάου, ότι η γέφυρα της Βαρυμπόμπης έχει πρόβλημα και πρέπει οπωσδήποτε να ανακατασκευαστεί.

Κατά τη συνεδρίαση αυτή το Δ.Σ., επικαιροποιώντας την υπ΄αριθμ. 492/2019 Απόφαση του, ενέκρινε ομόφωνα, στην ίδια κατεύθυνση με αντίστοιχο του Δήμου Κηφισιάς, το ακόλουθο ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ 

Το ΔΣ του Δήμου Διονύσου, ομόφωνα: 

  1. Επιβεβαιώνει την επί 16 έτη σταθερή στάση όλων των ΔΣ, ενάντια στην τοποθέτηση πάσης φύσεως διοδίων, πλευρικών, μετωπικών, ηλεκτρονικών, στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου (και σε κάθε περίπτωση αυτού της Μεταμόρφωσης), επειδή:
  • Πρόκειται για μια Απόφαση άδικη, αφού θα είμαστε η μόνη διαμορφωμένη αστική περιοχή του Λεκανοπεδίου, όπου οι Δημότες, οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες και οι επισκέπτες των δύο Δήμων Διονύσου και Κηφισιάς θα κληθούν να πληρώσουν για έργα που κατασκευάζονται, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά.
  • Θα δημιουργήσει τεράστιες περιβαλλοντικές και κυκλοφοριακές επιπτώσεις, αφού δεν υπάρχουν παράπλευρες εναλλακτικές διαδρομές.
  • Θα έλθει σε ευθεία αντίθεση με το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής (Ρ.Σ.Α..2021) και όλων όσα προβλέπονται για τη συγκεκριμένη χωρική υποενότητα Βόρειας Αττικής.
  • Η ΜΠΕ που έχει εγκριθεί και έχει προσβληθεί και από το Δήμο μας στο ΣΤΕ, έχει παρακάμψει την κύρια μέχρι σήμερα, εκπεφρασμένη από τους εκάστοτε Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προϋπόθεση, να μην τοποθετηθούν διόδια, αν δεν προηγηθεί η εξασφάλιση παράπλευρης, επαρκούς και ασφαλούς κυκλοφορίας.
  1. Απαιτεί άμεση συνάντηση των Δημάρχων Διονύσου και Κηφισιάς, με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προκειμένου να του γνωστοποιήσουν τις παραπάνω θέσεις μας, απαιτώντας να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα, με την τροποποίηση του Νόμου 3555/2007 (ΦΕΚ Α81/16.04.2007), με τον οποίο έγινε η κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης και να παραταθεί αυτή όσο χρειάζεται, ώστε το κόστος να μετακυλισθεί στους διερχόμενους από τα ήδη περαιωμένα οδικά δίκτυα, ή με ισοδύναμη λύση, για να αποτραπεί έτσι οριστικά η τοποθέτηση πάσης φύσεως διοδίων πλευρικών, μετωπικών, ηλεκτρονικών διοδίων στους εν λόγω κόμβους.
  1. Εντείνει τον αγώνα που διεξάγεται για 16 χρόνια κατά των διοδίων με την επαναενεργοποίηση της Διαδημοτικής-Διαπαραταξιακής Επιτροπής, με άμεση επιδίωξη: 
  • Την ενεργοποίηση της Τοπικής Κοινωνίας.
  • Τη διεύρυνση του αγωνιστικού μετώπου, πέραν του Δήμου Κηφισιάς και με τη συμμετοχή των Δήμων Μεταμόρφωσης, Πεύκης – Λυκόβρυσης και Αχαρνών, αφού η συζήτηση πλέον αφορά την τοποθέτηση μετωπικών διοδίων και στον κόμβο Μεταμόρφωσης, γεγονός που επηρεάζει και τους παραπάνω Δήμους.
  • Την επιδίωξη της στήριξης στην υπόθεση μας:

    – Από τους Βουλευτές Αν. Αττικής και Βόρειου Τομέα.

    – Τα συλλογικά όργανα των ΟΤΑ, Περιφέρειας, ΠΕΔΑ και ΚΕΔΕ.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Κοινό μέτωπο Δημάρχων κατά διοδίων σε κόμβους της Αττικής"

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή για προϊόν που διαφημίζεται ως συμπλήρωμα διατροφής για τα μάτια

Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά ο ΕΟΦ σχετικά με το προϊόν OCUVIT, το οποίο διαφημίζεται στο internet ως συμπλήρωμα διατροφής για την εξάλειψη της φλεγμονής των ματιών, την ξηροφθαλμία, την αποκατάσταση της όρασης κ.α.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΕΟΦ προειδοποιεί ότι το συγκεκριμένο προϊόν δεν είναι γνωστοποιημένο συμπλήρωμα διατροφής και δεν έχει αξιολογηθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά του.

Σημειώνεται από τον Οργανισμό ότι η ονομασία του προϊόντος αυτού μοιάζει με το συμπλήρωμα διατροφής OCUVITE της Bausch+Lomb, με το οποίο, όμως, δεν έχει καμία σχέση. Τα συμπληρώματα της Bausch+Lomb «OCUVITE Complete, OCUVITE Lutein Premium, και OCUVITE Lutein FORTE» είναι γνωστοποιημένα στον ΕΟΦ συμπληρώματα διατροφής.

Ο ΕΟΦ γνωστοποίησε και τα site μέσω των οποίων διακινείται το OCUVIT.

Όλη η ανακοίνωση του ΕΟΦ

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στην παρουσίαση του προϊόντος OCUVIT, το οποίο διαφημίζεται στο διαδίκτυο ως συμπλήρωμα διατροφής για την εξάλειψη της φλεγμονής των ματιών, την ξηροφθαλμία, την αποκατάσταση της όρασης κ.α. Το σκεύασμα αυτό δεν είναι γνωστοποιημένο συμπλήρωμα διατροφής και ως εκ τούτου δεν έχει αξιολογηθεί για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του.

Το OCUVIT διακινείται διαδικτυακά μέσω ιστοσελίδων, όπως www.ypyp-fit.gr και www.harmoniqhealth.com, ενώ η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του δεν έχει έδρα στην Ελλάδα.

Επισημαίνεται ότι κατά την παραγγελία των προϊόντων μέσω των ιστοσελίδων, οι καταναλωτές καλούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους σε μια έτοιμη φόρμα παραγγελίας, χωρίς να γνωρίζουν ποιος διαχειρίζεται τα στοιχεία τους, ή την εταιρεία που έχει τη νόμιμη κυκλοφορία του προϊόντος.

Επισημαίνεται ότι το σκεύασμα ουδεμία σχέση έχει με τα συμπληρώματα διατροφής της ετ. ‘Bausch+Lomb’, ‘OCUVITE Complete’, ‘OCUVITE Lutein Premium’, και ‘OCUVITE Lutein FORTE’ που διακινούνται στην ελληνική αγορά από την ετ. ‘BAUSCH HEALTH ΕΛΛΑΣ Μον. Α.Ε.’, τα οποία είναι γνωστοποιημένα στον ΕΟΦ συμπληρώματα διατροφής.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το OCUVIT, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή για προϊόν που διαφημίζεται ως συμπλήρωμα διατροφής για τα μάτια"

Αράχωβα: Το πόρισμα του πραγματογνώμονα που όρισε η ΕΛΑΣ για τον Όλιβερ - «Δεν τεκμαίρεται κακοποίηση από άνθρωπο»

Στο σύμπερασμα ότι ο θάνατος του Όλιβερ, του χάσκι από την Αράχωβα, δεν οφείλεται σε ανθρώπινη παρέμβαση «αλλά η φύση των τραυμάτων και των αλλοιώσεων παραπέμπει σε επίθεση άλλου/άλλων ζώων» καταλήγει στο πόρισμά του ο καθηγητής Κτηνιατρικής και πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, ο οποίος ορίστηκε πραγματόγνωμας από την ΕΛΑΣ για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Στο τετρασέλιδο πόρισμά του που παρουσιάζει το protothema.gr ο κ. Παπαϊωάννου επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι ενώ στην κατάθεσή της η κτηνίατρος Τόλα που εξέτασε πρώτη τον Όλιβερ αναφέρει ότι «η νεκροψία έδειξε κακοποίηση από ανθρώπινο παράγοντα», «κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται πουθενά στην έκθεση νεκροτομής».

Όσον αφορά το τραύμα στην περινεϊκή χώρα ο καθηγητής Κτηνιατρικής του ΑΠΘ αφενός επισημαίνει ότι δεν χρησιμοποιήθηκε σωστή μεθοδολογία «για να μπορεί να εκτιμηθεί σωστά» και αφετέρου ότι «το συγκεκριμένο τραύμα όπως εμφαίνεται στη φωτογραφία κατά την νεκροτομή, εμφανίζει εκτεταμένη σήψη, η βαρύτητα της οποίας δεν δικαιολογείται στο διάστημα μεταξύ της περίθαλψης του τραύματος από την κτηνίατρο και της νεκροτομής. Εκτιμάται ότι η εκτεταμένη αυτή σήψη στο σημείο του τραύματος οφείλεται στο ότι, από τον τρόπο τραυματισμού εισήλθαν στους εν τω βάθει ιστούς μικρόβια τα οποία στο αναερόβιο εν τω βάθει περιβάλλον, ανέπτυξαν αυτή την ταχεία σηπτική δράση. Επίσης στην ίδια φωτογραφία, διαπιστώνεται περιφερειακά του τραύματος, λύση συνεχείας του δέρματος που προέρχεται από θλών και τέμνων όργανο (δόντι)».

Ο κ. Παπαϊωάννου σημειώνει, επίσης, ότι «όπως αναφέρεται στη Νεκροτομική Έκθεση, δεν διαπιστώθηκαν αλλοιώσεις στο κατιόν κόλο, στοιχείο που δεν συνάδει με βίαιη είσοδο ξένου σώματος. Επίσης δεν αναφέρονται ούτε διαπιστώνονται από τις φωτογραφίες κλινικά σημεία και αλλοιώσεις στον πρωκτικό δακτύλιο».

«Από τα παραπάνω (και κυρίως από τη φωτογραφία του τραυματισμού στο αριστερό ούς καθώς και από αυτή από το ακανόνιστου σχήματος τραύμα στην περινεϊκή χώρα με απώλεια δέρματος και τριχών), και επισημαίνοντας για ακόμη μια φορά, ότι η πραγματογνωμοσύνη βασίζεται σε φωτογραφικό υλικό αλλά και σε συγκεκριμένο υλικό που δόθηκε από το Α.Τ. Διστόμου, συμπεραίνεται ότι: το ζώο κατέληξε από μεθαιμορραγικό σοκ, λόγω τραυμάτων τα χαρακτηριστικά των οποίων δεν τεκμαίρουν ανθρώπινη παρέμβαση αλλά η φύση των τραυμάτων και των αλλοιώσεων παραπέμπει σε επίθεση άλλου/ων ζώων» καταλήγει στην έκθεσή του ο κ. Παπαϊωάννου.

Δείτε το πόρισμα

oliver_final_1

oliver_final_2

oliver_final_3

oliver_final_4

Μετά τη σύνταξη της έκθεσης του πραγματογνώμονα της ΕΛΑΣ φαίνεται ότι η έρευνα για τον θάνατο του χάσκι στην Αράχωβα οδηγείται στο τέλος της καθώς η δικογραφία είναι πλέον έτοιμη και σήμερα αναμένεται να υποβληθεί στον εισαγγελέα.

Στο συμπέρασαμα ότι δεν προκύπτει ανθρώπινη παρέμβαση για τον θάνατο του Όλιβερ, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν καταλήξει και τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών τα οποία είχαν μεταβεί στην περιοχή προκειμένου να συνδράμουν στην έρευνα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αράχωβα: Το πόρισμα του πραγματογνώμονα που όρισε η ΕΛΑΣ για τον Όλιβερ - «Δεν τεκμαίρεται κακοποίηση από άνθρωπο»"

Λαμία: «Νταής» οδηγός έριξε κουτουλιά σε δημοτικό αστυνομικό στο κέντρο της πόλης

Σοβαρό επεισόδιο με αρνητικό πρωταγωνιστή 65χρονο, σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (21/12) στο κέντρο της Λαμίας, πλησίον των Δικαστηρίων.

Συγκεκριμένα ΙΧΦ τύπου βαν, ήταν παρκαρισμένο πάνω στη διάβαση πεζών στην οδό Λεωσθένους, η οποία εξυπηρετεί και τη διάβαση αναπήρων στο συγκεκριμένο σημείο.

Υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας, βεβαίωσαν την παράβαση στις 19:10’ ωστόσο το όχημα παρέμενε στο σημείο. Όταν ο ιδιοκτήτης του οχήματος είδε την κλήση φέρεται να παρέμεινε εκεί για να ζητήσει το λόγο.

Πράγματι, μία ώρα περίπου αργότερα όταν πλησίασε και πάλι όχημα της Δημοτικής Αστυνομίας να του ζητήσει να απομακρύνει το βανάκι του, εκείνος φέρεται αρχικά να τους μίλησε άσχημα και στην παρατήρηση του Δημοτικού Αστυνομικού ότι είναι διάβαση αναπήρων, του απάντησε επιθετικά «βλέπεις πουθενά εδώ γύρω να κυκλοφορεί κανένας ανάπηρος;». Στη συνέχεια τον έπιασε από το μπουφάν και του έριξε κουτουλιά στο μέτωπο, πριν τον απομακρύνουν άλλοι δύο δημοτικοί αστυνομικοί που ήταν επίσης σε περιπολία.

Στο σημείο επενέβησαν και αστυνομικοί της ΔΙΑΣ που συνόδευσαν τον «νταή» οδηγό έως το Αστυνομικό Μέγαρο, όπου και κρατήθηκε μέχρι το πρωί της επομένης. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για βία κατά υπαλλήλων και απλή σωματική βλάβη και θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Λαμία: «Νταής» οδηγός έριξε κουτουλιά σε δημοτικό αστυνομικό στο κέντρο της πόλης "

Κυρανάκης για ψηφιακό φάκελο μεταβίβασης ακινήτου: Από 1η Ιανουαρίου μεταβίβαση μέσα σε μια μέρα

Την 1η Ιανουαρίου 2024 ξεκινάει ο ψηφιακός φάκελος μεταβίβασης ακινήτου και, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, με το νέο σύστημα ο πολίτης (o συμβολαιογράφος) που θα υποβάλλει ψηφιακά τα απαραίτητα έγγραφα θα εξυπηρετείται και θα παίρνει μεταγραφή ακινήτου μέσα σε μια εργάσιμη ημέρα.

Με το νέο έτος όλες οι μεταβιβάσεις ακινήτων θα γίνονται υπόθεση 24 ωρών με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης, γλιτώνοντας τους πολίτες από ουρές, γραφειοκρατία και ταλαιπωρία ημερών, όπως σημείωσε σε δηλώσεις του στον στον ΣΚΑΪ.

Απαραίτητη προϋπόθεση ο συμβολαιογράφος, το ηλεκτρονικό κτηματολόγιο και η κατάθεση του ψηφιακού φακέλου. 

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυρανάκης για ψηφιακό φάκελο μεταβίβασης ακινήτου: Από 1η Ιανουαρίου μεταβίβαση μέσα σε μια μέρα"

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί πιάτο πορσελάνης από τα Jumbo

Πιάτο από πορσελάνη με χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, προέλευσης Κίνας, στο οποίο διαπιστώθηκαν αυξημένα επίπεδα απελευθέρωσης καδμίου, ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε για τη διακίνηση στην ελληνική αγορά του συγκεκριμένου πιάτου, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF). Πρόκειται για πιάτο από πορσελάνη με χριστουγεννιάτικη διακόσμηση 15 cm, με κωδικό προϊόντος ITEM NO: SJ0211, αριθμό γραμμοκώδικα 0526126000033 και αριθμό παρτίδας SJB23022-1, το οποίο διακινείται από την εταιρεία «JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί πιάτο πορσελάνης από τα Jumbo"

Γαλάτσι: Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα – Άγνωστο το ποσό που πήρε ο δράστης

Ληστεία σε τράπεζα σημειώθηκε στις 10 το πρωί  στο Γαλάτσι.  

Άγνωστος με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισέβαλε σε υποκατάστημα και με την απειλή όπλου άρπαξε άγνωστο ποσό.  

Στην συνέχεια βγήκε από την Τράπεζα και διέφυγε με συνεργό του, που τον περίμενε έξω από το υποκατάστημα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλάτσι: Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα – Άγνωστο το ποσό που πήρε ο δράστης"

Ο ΕΦΕΤ αποσύρει πακέτα με χυλοπίτες

Στην απόσυρση πακέτων με χυλοπίτες προχωρά ο ΕΦΕΤ, μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε.

Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, οι χυλοπίτες «ΗΛΙΣ Χυλοπίτα Φαρδιά» των 450 gr είχαν ίχνη γάλακτος λόγω επιμόλυνσης, χωρίς αυτό το ενδεχόμενο να αναγράφεται στα συστατικά με κατάλληλο τρόπο.

Αυτό τις κάνει επικίνδυνες για ανθρώπους έχουν αλλεργία στο γάλα. Οι παρτίδες αποσύρθηκαν και σε σχετική ενημέρωση έχει προχωρήσει και η ίδια η εταιρεία.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του ΕΦΕΤ

«Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας του Ε.Φ.Ε.Τ., κατά τη διενέργεια επιθεώρησης – διερεύνησης, σχετικά με το τρόφιμο «ΗΛΙΣ Χυλοπίτα Φαρδιά» των 450 gr, το οποίο παράγεται και διακινείται από την επιχείρηση «ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ Ι. ΘΕΟΔΩΡΟΣ» στο Θολό Ταξιαρχών στη Ζαχάρω Ηλείας, διαπίστωσε ότι στο πλαίσιο αυτοελέγχου της επιχείρησης, βρέθηκαν ίχνη γάλακτος στο συγκεκριμένο προϊόν, με αριθμό παρτίδας Lot 3902 και ημερομηνία λήξης 31-12-2025 λόγω επιμόλυνσης, χωρίς το ενδεχόμενο αυτό να αναγράφεται στα συστατικά του με τον κατάλληλο τρόπο.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της παρτίδας του προϊόντος από την επιχείρηση, και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Η επιχείρηση «ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ Ι. ΘΕΟΔΩΡΟΣ» έχει ήδη προβεί σε ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού με ανάρτηση σχετικής ανακοίνωσης στο κατάστημά της, και στην ιστοσελίδα της με ταυτόχρονη ενημέρωση των πελατών.

Καλούνται οι καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στο γάλα και στα προϊόντα με βάση το γάλα, και έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν (φωτογραφίες κάτωθι), να μην το καταναλώσουν».

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΕΦΕΤ αποσύρει πακέτα με χυλοπίτες"

Καλαμάτα: 81 μετανάστες έφθασαν τα ξημερώματα στο λιμάνι

Συνολικά 81 μετανάστες, έφθασαν τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Λιμάνι της Καλαμάτας. Όλοι τους είχαν διασωθεί από φορτηγό πλοίο με σημαία Γαλλίας, 120 ν.μ. νότια από το λιμάνι της Καλαμάτας, σε θαλάσσια περιοχή εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων, όταν το σκάφος που επέβαιναν βρέθηκε σε δυσχερή θέση στις 20 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες όλοι τους είναι άνδρες, μεταξύ των οποίων και κάποιοι έφηβοι, που δηλώνουν υπήκοοι Συρίας, Αιγύπτου και Πακιστάν.

Φιλοξενούνται προσωρινά στο χώρο των αποθηκών του λιμανιού της Καλαμάτας, που προετοιμάστηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου με τη συνδρομή και της περιφέρειας. Από την πρώτη στιγμή στο λιμάνι βρίσκεται και το τοπικό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Έχει ξεκινήσει η καταγραφή τους από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας και όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα αναχωρήσουν για κάποιο κέντρο υποδοχής μεταναστών στην ενδοχώρα.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Καλαμάτα: 81 μετανάστες έφθασαν τα ξημερώματα στο λιμάνι"

Έξαρση κορονοϊού, γρίπης και στρεπτόκοκκου – «Χρειάζεται προσοχή», τονίζει η Ματίνα Παγώνη

Την ανησυχία της για την έξαρση του κορονοϊού, της γρίπης αλλά και του στρεπτόκοκκου εξέφρασε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης την Παρασκευή (22/12) η Ματίνα Παγώνη. «Χρειάζεται προσοχή» τόνισε αναφερόμενη στις ημέρες των Εορτών και σημείωσε πως σε κάθε σπίτι υπάρχει ένας άρρωστος.

Μιλώντας στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ: «Υπάρχει πολύ covid και χρειάζεται προσοχή. Έχουμε και την γρίπη και τις ιώσεις αλλά και τον στρεπτόκοκκο που έχει πανικοβάλει τον κόσμο. Ο στρεπτόκοκκος είναι γνωστός και τα περιστατικά αντιμετωπίζονται. Όταν ξεκινάμε τα συμπτώματα στα παιδιά, δηλαδή ένα πονόλαιμο και πυρετό, παίρνεις τον παιδίατρο, ο οποίος ξέρει το ιστορικό. Εάν αντιμετωπιστεί γρήγορα δεν υπάρχει πρόβλημα».

«Αυτές τις ημέρες καλό θα είναι να πάνε όλοι να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης»

Εστιάζοντας στο 8χρονο παιδάκι που πέθανε από στρεπτόκοκκο η Ματίνα Παγώνη δήλωσε: «Από την πληροφορία που έχω, είχε τέσσερις ήμερες πυρετό. Εάν το παιδί είχε ξεκινήσει εγκαίρως την αντιβίωση, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Ο στρεπτόκοκκος δίνει πονόλαιμο, υψηλό πυρετό. Δεν χρειάζεται πανικός. Η ανακοπή που έκανε το παιδί είναι σπάνια. Δεν υπάρχει εμβόλιο για τον στρεπτόκοκκο».

«Αυτές τις ημέρες καλό θα είναι να πάνε όλοι να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης. Πρέπει τώρα που βρισκόμαστε όλοι μαζί να έχουμε αντισηπτικό μαζί μας, να μην ξεχνάμε να κάνουμε τεστ και να φοράμε μάσκα» δήλωσε κλείνοντας.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Έξαρση κορονοϊού, γρίπης και στρεπτόκοκκου – «Χρειάζεται προσοχή», τονίζει η Ματίνα Παγώνη"

Ευρεία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στον Βλυχό Μεγάρων για τον εντοπισμό ατόμου που πυροβολεί στον αέρα

Ευρεία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. είναι σε εξέλιξη στο Βλυχό των Μεγάρων για τον εντοπισμό δράστη που πυροβολεί με υποπολυβόλο στον αέρα, όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο. 

Έχει συλληφθεί ακόμη ένας νεαρός Ρομά, ο οποίος και αυτός πυροβολούσε στον αέρα με το ίδιο όπλο και είχαν ανεβάσει τα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η επιχείρηση της αστυνομίας είναι ευρεία. Ακόμη και δυνάμεις της ΕΚΑΜ συμμετέχουν της ΟΠΚΕ, της ΔΙΑΣ, της Ασφάλειας προσπαθώντας να εντοπίσουν τα άτομα αυτά και πιθανότατα να γίνονται έρευνες και σε άλλα σπίτια μήπως εντοπίσουν ναρκωτικά ή άλλα όπλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, τα άτομα αυτά πριν από λίγες μέρες είχαν εισβάλει σε σπίτι στην ίδια περιοχή των Μεγάρων και είχαν ληστέψει τον ιδιοκτήτη, αποσπώντας του χρήματα και χρυσαφικά, αλλά και ένα πιστόλι σκοπευτικό για το οποίο είχε σχετική άδεια και το κατείχε νόμιμα. 

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρεία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στον Βλυχό Μεγάρων για τον εντοπισμό ατόμου που πυροβολεί στον αέρα"

Δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη: Ελεύθεροι και οι 105 χούλιγκανς που είχαν συλληφθεί για την επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ελεύθεροι είναι πλέον και οι 105 χούλιγκαν, οι οποίοι είχαν προφυλακιστεί το περασμένο καλοκαίρι με απόφαση των αρμοδίων ανακριτικών και εισαγγελικών αρχών, κατηγορούμενοι για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησαν στη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη. Οι δικαστικές αρχές έκαναν δεκτές τις αιτήσεις αποφυλάκισης που είχαν καταθέσει οι κατηγορούμενοι, επιβάλλοντας τους περιοριστικούς όρους όπως απαγόρευση εισόδου στη χώρα για να την παρακολούθηση αγώνων και καταβολής εγγυοδοσίας 1.000 ευρώ.

Συνολικά εκτός φυλακής βρίσκονται 102 Κροάτες, δύο Έλληνες και ένας κατηγορούμενος αλβανικής καταγωγής. Μάλιστα, ο Αλέξης Κούγιας σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρεται στην αποφυλάκιση του εντολέα του Ι.Τ., ιδιόκτητη επιχείρησης εστίασης πίσω από το γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Κούγια η αποφυλάκιση για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο ήρθε έπειτα «από την μελέτη όλων των αντικειμενικών στοιχείων (αποτυπώματα, στοιχεία DNA, βίντεο, φωτογραφίες)» από τα οποία «δεν προέκυψε η παραμικρή συμμετοχή του στα κακουργήματα, για τα οποία είχε ασκηθεί ποινική δίωξη».

Ακόμη, στην ανακοίνωσή του ο κ. Κούγιας αναφέρει ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ αποβλήθηκε από τη δικονομική θέση του υποστηρικτή της κατηγορίας στην υπόθεση του Κατσούρη, αλλά ακόμη και για τις ζημιές, οι οποίες προκλήθηκαν στο στάδιο OPAP Arena και στα καταστήματα που στεγάζονται εκεί.

«Κατόπιν αυτής της εξελίξεως δηλώνω ότι θα καταθέσω μήνυση και αγωγή αποζημιώσεώς μου για τα δημοσιεύματα συγκεκριμένων εφημερίδων και sites, τα οποία ειρωνεύονται τις επιστημονικές απόψεις εμού και των συνεργατών μου, υποστηρίζοντας ότι η δικηγόρος της ΑΕΚ κα Έλλη Ρίζου σωστά δήλωσε παράσταση υποστηρίξεως της κατηγορίας υπέρ της ΠΑΕ ΑΕΚ, ενώ η δική μου άποψη ήταν ότι αυτό το αίτημα ήταν απαράδεκτο» αναφέρει ακόμη ο κ. Κούγιας στην ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Δυστυχώς, κυρίες και κύριοι, τα νομικά είναι για αυτούς που τα γνωρίζουν, και η Δικαιοσύνη δεν απονέμεται μέσω ιδιοτελών δημοσιογράφων και εφημερίδων της ΑΕΚ, ούτε λαμβάνει βοήθεια από δικηγόρους που δεν γνωρίζουν το αντικείμενο τους. Αυτές τις ειρωνείες εις βάρος μου θα τις πληρώσετε πολύ ακριβά, ειδικά γι’ αυτή την υπόθεση, όπου κάποιοι, για να διαφημιστούν, καπηλεύτηκαν το θάνατο του αειμνήστου Μιχάλη Κατσούρη».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη: Ελεύθεροι και οι 105 χούλιγκανς που είχαν συλληφθεί για την επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια"

Πράγα: Για «φρικτή προμελετημένη πράξη» κάνουν λόγο οι αρχές – Τουλάχιστον 15 νεκροί από το μακελειό στο πανεπιστήμιο

Περισσότεροι από 15 άνθρωποι έπεσαν νεκροί μετά τους πυροβολισμούς στο πανεπιστήμιο του Καρόλου στο κέντρο της Πράγας.

Δράστης του μακελειού είναι ένας 24χρονος φοιτητής, με το όνομα David Kozak. Πριν σκορπίσει τον θάνατο στο πανεπιστήμιο, είχε πιθανόν σκοτώσει και τον πατέρα του. Σύμφωνα με τον απολογισμό της αστυνομίας, έχουν καταγραφεί 15 νεκροί και 24 τραυματίες, 9 από τους οποίους νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι αρχές αναζητούσαν τον δράστη πριν προκαλέσει το μακελειό στο πανεπιστήμιο. Κάνουν λόγο για «φρικτή προμελετημένη πράξη». Ο 24χρονος φεύγοντας από το χωριό του, που απέχει 21 χιλιόμετρα από την πόλη, είπε ότι ήθελε να αυτοκτονήσει. Παράλληλα, οι αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο πανεπιστήμιο και εκκένωσαν το κτήριο της Σχολής Καλών Τεχνών όπου φοιτούσε και στο σπίτι του νεαρού όπου εντόπισαν νεκρό τον πατέρα του. Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, πυροβολισμοί ακούστηκαν από διπλανό κτήριο και ακολούθησαν οι σκηνές χάους και πανικού.

Εξετάζεται αν πρόκειται για αυτοκτονία ή αν ο 24χρονος μακελάρης έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού. Στο προφίλ του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης φέρεται ότι ήθελε να αυτοκτονήσει, ενώ έγραφε ότι τον ενέπνεε πρόσφατη πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση που έλαβε χώρα στη Ρωσία.

Το χρονικό της επίθεσης στην Πράγα

Η τσεχική αστυνομία ανακοίνωσε στο Twitter, ότι λίγο μετά τις 15:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας) κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της για ένα περιστατικό που συνέβη σε εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Πλατεία Γιαν Πάλαχ της τσεχικής πρωτεύουσας. Αργότερα είπε ότι αστυνομικές δυνάμεις εξουδετέρωσαν τον δράστη.

«Όλο το κτίριο εκκενώνεται αυτήν τη στιγμή και υπάρχουν πολυάριθμοι νεκροί και δεκάδες τραυματίες στο σημείο», ανέφερε η αστυνομία.Ο υπουργός Εσωτερικών Βιτ Ρακούσαν δήλωσε στη κρατική τηλεόραση ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία κανενός άλλου ενόπλου δράστη και κάλεσε τους ανθρώπους να ακολουθήσουν τις οδηγίες της αστυνομίας.

Ένα email προς το προσωπικό της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Καρόλου ανέφερε ότι ένας ένοπλος δράστης βρισκόταν σε ένα από τα κτίριά του Πανεπιστημίου. Η διοίκηση του Πανεπιστημίου καλούσε το προσωπικό να «μην μετακινηθεί». «Μην πάτε πουθενά, αν είστε στα γραφεία, κλειδώστε τα και τοποθετήστε έπιπλα μπροστά στην πόρτα, σβήστε τα φώτα», ανέφερε το email.

Η αστυνομία απέκλεισε το σημείο και ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Πράγα: Για «φρικτή προμελετημένη πράξη» κάνουν λόγο οι αρχές – Τουλάχιστον 15 νεκροί από το μακελειό στο πανεπιστήμιο"

Οι Δήμοι μπλοκάρουν τραπεζικούς λογαριασμούς για απλήρωτες κλήσεις και όχι μόνο

Οι Δήμοι σπεύδουν να προλάβουν τις ημερομηνίες παραγραφής των οφειλών και στέλνουν «ραβασάκια» για απλήρωτες κλήσεις κλήσεις στη Δημοτική Αστυνομία και πρόστιμα από το 2007 και μετά.

Εκκρεμότητες από το παρελθόν θα βρουν μπροστά τους όσοι φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτες κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, δημοτικούς φόρους κι άλλα πρόστιμα, καθώς οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης σπεύδουν να προλάβουν τις ημερομηνίες παραγραφής των οφειλών.

Στο τέλος του έτους παραγράφονται βεβαιωμένα πρόστιμα έως και το 2018, γεγονός που έχει κινητοποιήσει τους ΟΤΑ, οι οποίοι επιχειρούν ένα ξεκαθάρισμα όλων των εκκρεμών υποθέσεων από το μακρινό 2007 και εντεύθεν.

Το επόμενο διάστημα πρόκειται να ενημερωθούν αρμοδίως οι οφειλέτες χρεών από απλήρωτες κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας και άλλα τέλη, και εάν δεν προχωρήσουν στην αποπληρωμή ή τη ρύθμιση των εν λόγω οφειλών θα δουν να «φουσκώνουν» τα χρέη τους στην εφορία και κατά συνέπεια δεν θα μπορούν να λάβουν φορολογική ενημερότητα.

1.) Οφειλές σε δήμο π.χ. κλήσεις , σταματάει τη φορολογική ενημερότητα και για οφειλή πάνω από 500 ευρώ μπορούν να δεσμεύσουν λογαριασμό

— Πώς ξεμπλοκάρουν: Εξόφληση ή ρύθμιση του ποσού σε 24 δόσεις και άρση δέσμευσης

Λαμβάνεις φορολογική ενημερότητα

2) Οφειλές σε ασφαλιστικό ταμείο, σταματάει την ασφαλιστική ενημερότητα και για οφειλή πάνω από 500 ευρώ μπορούν να σου δεσμεύσουν λογαριασμό

— Πώς ξεμπλοκάρουν: Εξόφληση ή ρύθμιση του ποσού σε 24 δόσεις και άρση δέσμευσης. Λαμβάνεις ασφαλιστική ενημερότητα.
ADVERTISING

3) Οφειλές σε εφορία, σταματάει τη φορολογική ενημερότητα και για οφειλή πάνω από 500€ μπορούν να σου δεσμεύσουν λογαριασμό

— Πώς ξεμπλοκάρουν: Άρση δέσμευσης μόνο με εξόφληση της οφειλής

otamagazine

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Δήμοι μπλοκάρουν τραπεζικούς λογαριασμούς για απλήρωτες κλήσεις και όχι μόνο"

ΑΧΑΪΑ – ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ: Κουκουλοφόροι έσερναν γυναίκα στα διόδια – Ούρλιαζε για να ξεφύγει!

Ένα άγριο επεισόδιο σημειώθηκε χθες το βράδυ (21/12) στα διόδια του Αιγίου με θύμα μια νεαρή γυναίκα.

Ο ένας την τραβά από τα χέρια, ο άλλος προσπαθεί να την πιάσει από τα πόδια ενώ ο τρίτος κρατά ανοιχτή την πόρτα του οχήματος.

Η γυναίκα αντιστέκεται έχοντας πέσει στο έδαφος ενώ έχει ξεγυμνωθεί από τη μέση και πάνω.

Οι φωνές και τα ουρλιαχτά της γυναίκας πραγματικά σοκάρουν.

Τελικά καταφέρνει να ξεφύγει από τα χέρια των τριών νεαρών και τρέχει έντρομη ουρλιάζοντας.

Τα άτομα μπαίνουν στο αυτοκίνητο και κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση που τρέχει η γυναίκα.

Υπάρχουν μαρτυρίες ότι το όχημα των τριών νεαρών είχε μπει στο αντίθετο ρεύμα ενώ ήταν σπασμένες και μπάρες των διοδίων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι περιστατικό πιθανότατα συνδέεται με κύκλωμα διακίνησης μεταναστών. Η άτυχη γυναίκα κατάφερε να ξεφύγει από τα δίχτυα του κυκλώματος με ένα αυτοκίνητο. Ωστόσο την ακολούθησαν και στα διόδια του Ελαιώνα την έφτασαν, την έβγαλαν από το όχημα που επέβαινε και προσπάθησαν με τη βία να την πάρουν στο δικό τους αυτοκίνητο.

Για την υπόθεση είχαν γίνει δύο συλλήψεις την περασμένη Κυριακή.

Μέλη κυκλώματος διακίνησης παράτυπων μεταναστών, είναι σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, τα άτομα στο Αίγιο που έσυραν από το αμάξι που επέβαινε μια γυναίκα που απεικονίζεται σε σχετικό βιντεοληπτικό υλικό.

Η γυναίκα, μαζί με ακόμη τέσσερα άτομα, μετέβαινε σε σωφρονιστικό κατάστημα, για να συναντήσει τον σύντροφό της, ο οποίος ήταν ένας από τους συλληφθέντες του κυκλώματος, που συνελήφθη στις 18 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς που της πήραν κατάθεση, οι δράστες, την τραμπούκισαν και της ζήτησαν να μεταφέρει στο σύντροφο της, πως θα «πρέπει να κρατήσει το στόμα του κλειστό» και να μην κάνει αναφορά σε άλλα μέλη της σπείρας.

βιντεο απο INNEWSPAPER

 

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΧΑΪΑ – ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ: Κουκουλοφόροι έσερναν γυναίκα στα διόδια – Ούρλιαζε για να ξεφύγει!"

Καμία εμπλοκή της Αστυνομίας στο ξεσπίτωμα του κόσμου!

Απαράδεκτες και καταδικαστέες κατασταλτικές ενέργειες εκτυλίχθηκαν για άλλη μια φορά στα Πετράλωνα στη έξωση οικογένειας με ανάπηρο από την κατοικία τους. Σκηνές που μας εξοργίζουν για την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, όπως και κάθε κυβέρνησης όλα αυτά τα χρόνια, που «αβαντάρει» τα κοράκια που ξεσπιτώνουν λαϊκές οικογένειές. Σκηνές που μας θλίβουν όταν βλέπουμε τη τεράστια αστυνομική επιχείρηση για να πεταχτούν εκτός σπιτιού μία 74χρόνη μητέρα με τον ανάπηρο γιό της.

Ποια απειλή ποια επικινδυνότητα υπήρχε που να δικαιολογεί τόση μεγάλη κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων (ΟΠΚΕ, ΥΑΤ, ΥΜΕΤ); Εκτός και αν το σπίτι της οικογένειας ήταν κάποιο γκέτο σκληρών εγκληματιών;

Για τη κυβέρνηση βέβαια το μέτρο της επικινδυνότητας και ποιόν πραγματικά πολεμάει φαίνεται από τις ενέργειες της. Αν είσαι ναζί ακροδεξιός χούλιγκαν από την Κροατία, περιδιαβαίνεις, σαν τουρίστας, όλη τη χώρα χωρίς να σε σταματάει άνθρωπος, έρχεσαι στη Αθήνα δολοφονείς και φεύγεις. Αντίθετα αν είσαι αλληλέγγυος γείτονας σε μια έξωση, εργαζόμενος που απεργεί στη πύλη του εργοστασίου, διαδηλωτής, χαρακτηρίζεσαι εν δυνάμει εγκληματίας και στέλνονται προκαταβολικά αστυνομικές δυνάμεις να σε ελέγξουν.

Ως Πρωτοβουλία Αστυνομικών έχουμε εκφράσει πολλές φορές και το ξανά λέμε ότι απαιτούμε την πλήρη απεμπλοκή της αστυνομίας από πλειστηριασμούς και εξώσεις.

Αν σήμερα πετάγεται μια μητέρα και ο γιος της με αναπηρία από το σπίτι τους, αύριο θα είμαστε εμείς, ο φίλος μας, η οικογένεια μας. Να σταματήσουν άμεσα οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Καμία εμπλοκή συναδέλφων μας σ’ αυτούς.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

protast

Διαβάστε Περισσότερα » "Καμία εμπλοκή της Αστυνομίας στο ξεσπίτωμα του κόσμου!"

Τα αιτήματα της ΕΛ.ΑΣ. για τα γήπεδα – Κάμερες παντού και «ακάλυπτοι» φίλαθλοι

Γήπεδα… BIG BROTHER και «ακάλυπτους» φιλάθλους ζήτησε η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της συνάντηση εργασίας του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση και των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, με τους εκπροσώπους των 14 ΠΑΕ της Super League και τη διοίκηση της Λίγκας.

Οι επικεφαλής αξιωματικοί έχουν ζητήσει κάμερες «νέας γενιάς» σε όλες τις εισόδους των ποδοσφαιρικών γηπέδων, και κυρίως στα σημεία ελέγχου των εισιτηρίων.

Στον αστυνομικό σχεδιασμό συμπεριλαμβάνεται η τοποθέτηση καμερών σε όλη τη διαδρομή των φιλάθλων μέχρι τις θύρες και στις εισόδους τους, όπως επίσης και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους. Μία έντονη «επιθυμία» των αρμόδιων αξιωματικών, είναι οι φίλαθλοι κατά τη διάρκεια του ελέγχου των εισιτηρίων να μην φορούν, καπέλα, περιλαίμια, μάσκες, σκούφους, κασκόλ ή άλλα αξεσουάρ που κρύβουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.

Τα παραπάνω συμπεριλήφθηκαν στη συζήτηση που αφορούσε τα τεχνικά ζητήματα της ηλεκτρονικής εποπτείας των αθλητικών εγκαταστάσεων και της ταυτοποίησης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Αναλύθηκαν λεπτομερώς από πλευράς αστυνομίας από τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης Μάνο Λογοθέτη, τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Λάζαρο Μαυρόπουλο και τους επικεφαλής Αστυνομικούς Διευθυντές.

Στην τοποθέτησή του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η καλύτερη επιτήρηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα σημεία εστίασης, με αύξηση των σημείων που θα επιτηρούνται και τις καλύτερες προδιαγραφές για τις κάμερες, αλλά και η δυνατότητα ταυτοποίησης του εισιτηρίου του κατόχου, είναι δύο πολύ σημαντικά βήματα που κατά την άποψη της Κυβέρνησης μπορούν, υπό όρους, να αλλάξουν συνολικά την εικόνα και βεβαίως, να επαναπροσδιορίσουν και τον ρόλο της Αστυνομίας σε ό,τι αφορά τα αθλητικά αυτά γεγονότα. Νομίζω ότι η τεχνολογία και οι αποφάσεις της Κυβέρνησης μας δίνουν τη δυνατότητα και την ευκαιρία να ελπίζουμε ότι κάτι καλύτερο μπορεί να συμβεί. Απαιτείται η συνεργασία όλων μας και νομίζω ότι η σημερινή συζήτηση είναι ένα καλό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».

Οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ από την πλευρά τους, τοποθετήθηκαν θετικά επί της αρχής για τα μέτρα προχωρώντας σε χρήσιμες παρατηρήσεις, τις οποίες θα αποστείλουν και αναλυτικά για να γίνει η σχετική επεξεργασία με στόχο τη βέλτιστη εφαρμογή.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Τα αιτήματα της ΕΛ.ΑΣ. για τα γήπεδα – Κάμερες παντού και «ακάλυπτοι» φίλαθλοι"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news