facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Νέες αποκαλύψεις για το διπλό φονικό στην Καβάλα: Η άτυχη Άννα είχε δώσει όλα της τα λεφτά στον πρώην σύντροφό της

Νέα στοιχεία σχετικά με το διπλό φονικό στην Καβάλα έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του Alpha η άτυχη Άννα είχε ενισχύσει με μεγάλο χρηματικό ποσό τον 56χρονο πρώην σύντροφό της.

Συγκεκριμένα, πριν από τρεις μήνες διαπίστωσε – αφού η ίδια είχε γίνει μητέρα και αφού είχε εξαντληθεί από ψυχολογικής άποψης βλέποντας πως οι συνθήκες διαβίωσης δεν ταιριάζουν στο παιδί της – πως δεν έχει άλλα χρήματα καθώς ό,τι οικονομίες είχε, είχαν πάει στην επιχείρηση του πρώην συντρόφου της, η οποία μάλιστα δεν πήγαινε και καθόλου καλά.

Ωστόσο, δεν σκόπευε να το βάλει στα πόδια και να φύγει για τη Γερμανία, όπως ο 56χρονος θεωρούσε.

Απόδειξη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, είναι πως όταν έγινε το δικαστήριο για την επιμέλεια του παιδιού, οι δικηγόροι της του διαβεβαίωσαν ότι θα χρειαστεί να μεταβεί στη Γερμανία για να τακτοποιήσει κάτι κληρονομικές υποθέσεις που προέκυψαν από τον θάνατο της γιαγιάς της.

Όσο για το πώς γνωρίστηκε με τον 56χρονο, η 31χρονη γραφίστρια και φωτογράφος που δημιούργησε από την αρχή ένα βιβλίο αφιερωμένο στη «Λεκάνη», όπου κάτοικοι του χωριού φωτογραφήθηκαν για τις 164 σελίδες του και μίλησαν για τη ζωή τους αποκλειστικά σε εκείνη, πήγε στο χωριό πριν από τέσσερα χρόνια χωρίς να μιλάει καθόλου ελληνικά.

Τότε είναι που τον γνώρισε, κατά τη διάρκεια του φωτορεπορτάζ και σαγηνεύτηκε από τον τρόπο ζωής και τον ίδιο.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες αποκαλύψεις για το διπλό φονικό στην Καβάλα: Η άτυχη Άννα είχε δώσει όλα της τα λεφτά στον πρώην σύντροφό της"

Αποκάλυψη: Λεφτά της μαφίας της Πολυτεχνειούπολης στον βομβιστή του Λουκά Παπαδήμου

Η «αλβανική μαφία» της Πολυτεχνειούπολης προχωρούσε σε καλλιέργεια χασίς (υδροπονικής κάνναβης) στη φοιτητική εστία, ενώ χρηματοδοτούσε τους δράστες βομβιστικών επιθέσεων, όπως αυτή – τον Μάιο του 2017 – εναντίον του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.

Αυτά αποκαλύπτει -μεταξύ άλλων- το αποκλειστικό ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη, Βασίλη Λαμπρόπουλου, στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» που κυκλοφορεί.

Οι υπόγειες συναλλαγές της μαφίας του Ζωγράφου

Όπως λοιπόν παρουσιάζει «Το Βήμα», στις 15 Νοεμβρίου 2018 κρίσιμες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν σε σαφή ενημέρωση της ηγεσίας της για ύποπτους συσχετισμούς κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού με αιματηρές επιθέσεις στον πανεπιστημιακό χώρο στου Ζωγράφου.

Η έρευνα αυτή ξεκίνησε μετά τη διαπίστωση ότι δραστήριος αντιεξουσιαστής που είχε κατηγορηθεί για την αποστολή δέματος-βόμβα που τραυμάτισε μέσα στο αυτοκίνητό του στην οδό Μάρνη, στις 25 Μαΐου 2017, τον Λουκά Παπαδήμο, λάμβανε στον τραπεζικό λογαριασμό του χρηματικά ποσά. Συγκεκριμένα, 14 άτομα προχωρούσαν, μετά από εντολές και μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού και από αλλού, σε καταθέσεις στον λογαριασμό του νεαρού αντιεξουσιαστή.

Ενας εξ αυτών των αλβανών χρηματοδοτών φέρεται ότι ήταν αυτός που συνελήφθη ως αρχηγός της «βάσης» της μαφίας στου Ζωγράφου και εκείνος που επιχείρησε να τραυματίσει με κατσαβίδι τη νεαρή αστυνομικό!

Ο δεύτερος είχε συλληφθεί το 2020 για την απαγωγή του γιου δημοσιογράφου που εξελίχθηκε, μετά από ομηρεία εντός της Πολυτεχνειούπολης, σε ληστεία στο οικογενειακό σπίτι του.

Επίσης ο ίδιος αλλοδαπός είχε κατηγορηθεί για επιδρομές σε γραφεία καθηγητών και σε εργαστήρια του Πανεπιστημίου με κλοπές εξοπλισμού της τάξης των 200.0000 ευρώ.

Από το 2018 η έρευνα

Επίσης, όπως αποκαλύπτει το «Το Βήμα της Κυριακής» για τις συμμορίες, με έδρα τους πανεπιστημιακούς χώρους του Ζωγράφου οι οποίες εξαρθρώθηκαν από την τωρινή έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. υπήρχαν πολυσέλιδα ενημερωτικά εσωτερικά σημειώματα από τον Νοέμβριο του 2018, που κατέγραφαν τη δράση τους, χωρίς να υπάρξει καμιά απολύτως αντίδραση.

Στη συγκεκριμένη, απόρρητη ενημέρωση που έφθασε τότε στην ηγεσία της αστυνομίας καταγράφονταν οι διασυνδέσεις των αλλοδαπών ποινικών της φοιτητικής εστίας με βαρυποινίτες στις φυλακές Κορυδαλλού που συμμετείχαν σε φονικές συμμορίες ληστών με καλάσνικοφ, περιγράφοντας πόρτα-πόρτα τι συνέβαινε στα διαμερίσματα της φοιτητικής εστίας που κατοικοέδρευαν οι κακοποιοί.

Ακόμη φαίνεται ότι είχαν χαρτογραφηθεί οι ομάδες… περιφρούρησης της «μαφίας» στους πανεπιστημιακούς χώρους, όπως και οι πελάτες για αγορά ναρκωτικών ουσιών που συνέρρεαν στις εστίες του Ζωγράφου. Χωρίς να υπάρχει καμία ουσιαστική αντίδραση.

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » " Αποκάλυψη: Λεφτά της μαφίας της Πολυτεχνειούπολης στον βομβιστή του Λουκά Παπαδήμου"

Ουκρανία: Τουλάχιστον 24 άμαχοι βρέθηκαν νεκροί από σφαίρες στα αυτοκίνητά τους

Τουλάχιστον 24 άμαχοι, ανάμεσά τους μία έγκυος και 13 παιδιά, βρέθηκαν νεκροί από σφαίρες στα αυτοκίνητά τους στην βορειοανατολική Ουκρανία, κοντά στο Κουπιάνσκ, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Xαρκόβου, Ολεγκ Σινεγκούμποφ διευκρινίζοντας ότι ο απολογισμός είναι προσωρινός.

«Οι Ρώσοι κατακτητές επετέθησαν κατά αμάχων που προσπαθούσαν να γλιτώσουν τους βομβαρδισμούς. Πυροβόλησαν από κοντινή απόσταση», είπε.

Αστυνομικοί και ειδικοί βρίσκονται στο σημείο και διεξάγεται έρευνα, πρόσθεσε ο Ολεγκ Σινεγκούμποφ. Η τοπική εισαγγελία ανακοίνωσε ότι στο σημείο βρέθηκαν επτά αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν άμαχοι.

«Δύο αυτοκίνητα κάηκαν ολοσχερώς. Σε αυτά επέβαιναν παιδιά με τους γονείς τους: κάηκαν ζωντανοί», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Ο εκπρόσωπος του γραφείου του εισαγγελέα της περιφέρειας του Χάρκιβ Ντμίτρο Σουμπένκο δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι το σημείο του μακελειού βρίσκεται σε γκρίζα ζώνη του μετώπου, γεγονός που δυσχεραίνει την έρευνα.

«Ο έλεγχος του ουκρανικού στρατού στην ζώνη δεν είναι διαρκής. Κάποια στιγμή βρίσκεται υπό τον έλεγχό μας και στην συνέχεια περνά υπό τον έλεγχο της Ρωσίας και δεν μπορούμε να φέρουμε εις πέρας όλες τις ενέργειες της έρευνας».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας της Ουκρανίας Βασίλι Μαλιούκ, «οι Ρώσοι είναι ηττημένοι στο πεδίο της μάχης και στην απελπισία τους αντιδρούν σκοτώνοντας αμάχους».

«Αλλά δεν θα γλιτώσουν την τιμωρία. Θα τους βρούμε όλους και θα λογοδοτήσουν για τις φρικαλεότητες που έχουν διαπραχθεί».
Συνεχίζεται η αγριότητα

Χθες, ομάδα του Γαλλικού Πρακτορείου είδε τουλάχιστον 11 πτώματα αμάχων, που είχαν σκοτωθεί μέσα στα αυτοκίνητά τους, σε οδική αρτηρία που είχε εγκαταλειφθεί από τους Ρώσους κατά την οπισθοχώρησή τους από την περιοχή της περασμένη εβδομάδα.

Η φάλαγγα των αυτοκινήτων που είδε χθες η ομάδα του AFP βρισκόταν σε δρόμο που βγαίνει από το χωριό της Κιριλίφκα, σε απόσταση 70 χιλιομέτρων ανατολικά του Χάρκιβ.

Στο σημείο, τα πτώματα βρίσκονταν ακόμη εκεί, στο εσωτερικό των οχημάτων ή δίπλα στα αυτοκίνητα. Ενα μινιμπάς είχε καεί ολοσχερώς. Τέσσερα πτώματα, το ένα παιδιού, βρίσκονταν στα καθίσματα του καμένου αυτοκινήτου.

Το σημείο βρίσκεται σε περιοχή όπου πρόσφατα διεξήχθησαν συγκρούσεις μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ευρεία αντεπίθεση, αναγκάζοντας σε υποχώρηση προς ανατολάς τις ρωσικές δυνάμεις.

Εκπρόσωπος των αυτονομιστών κατηγόρησε την Πέμπτη από την Μόσχα τις ουκρανικές δυνάμεις ότι «πυροβόλησαν εναντίον φάλαγγας οχημάτων αμάχων στην περιοχή του Χάρκιβ, με 30 νεκρούς», χωρίς διευκρινίσεις.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ουκρανία: Τουλάχιστον 24 άμαχοι βρέθηκαν νεκροί από σφαίρες στα αυτοκίνητά τους"

Σταμάτησε η διαρροή του φυσικού αερίου από τον αγωγό Nord Stream 2

Σταμάτησε η διαρροή στην θάλασσα της Βαλτικής φυσικού αερίου από τον αγωγό Nord Stream 2, που συνδέει την Ρωσία με την Γερμανία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αγωγού.

«Η πίεση του νερού έκλεισε λίγο πολύ τον αγωγό κατά τρόπο ώστε το φυσικό αέριο που βρίσκεται στο εσωτερικό του να μην μπορεί να βγει», δήλωσε ο Ούλριχ Λίσεκ.

«Το συμπέρασμα είναι ότι υπάρχει ακόμη φυσικό αέριο στο εσωτερικό του αγωγού», διευκρίνισε.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σταμάτησε η διαρροή του φυσικού αερίου από τον αγωγό Nord Stream 2"

Καιρός αύριο: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι την Κυριακή

Υψηλές θα παραμείνουν οι θερμοκρασίες και την Κυριακή, παρά την μικρή πτώση που θα παρατηρηθεί, ενώ από το βράδυ του Σαββάτου (1.10.2022) αναμένονται βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας, κυρίως στα δυτικά.

Στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια ο καιρός θα δώσει τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ, ενώ μικρή πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες στην Ήπειρο πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Στις υπόλοιπες περιοχές θα παρουσιαστούν λίγες παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα δυτικά βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο πιθανώς πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Στα βόρεια θα φτάσει τους 26 με 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 29 με 30 βαθμούς και στην Κρήτη τοπικά τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Η πρόγνωση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες παροδικές νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορα σχεδόν αίθριος.

Άνεμοι: Βορειοδυτικούς 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
 

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές, πρόσκαιρες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το μεσημέρι.

Άνεμοι: Βορείων διευθύνσεων 5 με 6 και στην κεντρική Μκεδονία πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς τοπικά ισχυρές στην Ήπειρο. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6, στο Ιόνιο 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ. Από αργά το βράδυ σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στα βόρεια παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές, πρόσκαιρες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες παροδικές νεφώσεις.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, γρήγορα όμως από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και θα ενισχυθούν σε 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις πρωινές ώρες παροδικές νεφώσεις.

Άνεμοι: Αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και σταδιακά από δυτικές 6 με 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 και τοπικά στην Κρήτη έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το μεσημέρι. Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος, με λίγες παροδικές νεφώσεις.

Άνεμοι: Στα βόρεια νότιοι 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Λίγες παροδικές νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Νότιοι 4 με 6 στρεφόμενοι γρήγορα σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι την Κυριακή"

ΥΠΕΠΘ – ΥΠΟΠΡΟ: Η εστία επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ορμητήριο εγκληματικότητας – Τώρα αποδίδεται στους φοιτητές

«Οι εστίες στις οποίες αναφέρεται η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ανήκουν στο Πανεπιστήμιο και όχι στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ ούτε στο Υπουργείο Παιδείας. Το κόμμα που κυβέρνησε 4,5 χρόνια αγνοεί ακόμα και τα βασικά» αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τα γραφεία τύπου των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας και Θρησκευμάτων.

«Αλλά ακόμη χειρότερα, εδώ το ίδιο το ΙΝΕΔΙΒΙΜ τελούσε υπό κατάληψη επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για σχεδόν 40 ημέρες!» επισημαίνεται ακόμη, μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η κοινή ανακοίνωση των γραφείων τύπου Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας και Θρησκευμάτων

«Το κόμμα που κυβέρνησε 4,5 χρόνια αγνοεί ακόμα και τα βασικά: Ότι οι εστίες στις οποίες αναφέρεται η ανακοίνωση του ανήκουν στο Πανεπιστήμιο και όχι στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ ούτε στο Υπουργείο Παιδείας.

Οι, δε, αιτιάσεις τους για το ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν εκπλήσσουν κανέναν, δεδομένου ότι δεν είναι οικεία πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ ανάδοχος να επιλέγεται από 3 και πλέον διαφορετικές προσφορές, όταν απαιτείται μόνο μια, και οι ανάδοχοι να εκπληρώνουν κανονικά το έργο, όταν οι δικοί τους τα άφηναν εκκρεμή με τη δική τους αδιαφορία και ανοχή.

Αλλά ακόμη χειρότερα, εδώ το ίδιο το ΙΝΕΔΙΒΙΜ τελούσε υπό κατάληψη επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για σχεδόν 40 ημέρες!

Ο Πρωθυπουργός των «αυταπατών» επιχειρεί από χθες να απεκδυθεί «τα πιστεύω» του στο ζήτημα της ασφάλειας των Πανεπιστημίων, με τρόπο άγαρμπο και υποκριτικό:

  • Γιατί, πρώτον, ήταν εκείνος που εναντιώθηκε σφόδρα στην νομοθετική ρύθμιση της Νέας Δημοκρατίας για κατάργηση του Ασύλου, καταψηφίζοντάς την.
  • Γιατί, δεύτερον, ήταν οι βουλευτές του που πρωτοστάτησαν στις διαδηλώσεις κατά των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.
  • Γιατί, τρίτον, ήταν η ίδια η νεολαία του κόμματός του που έσπευσε να καταγγείλει την επιχείρηση της Αστυνομίας εντός των εστιών, λίγο πριν από την εξάρθρωση των συμμοριών.

Η εστία επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ορμητήριο εγκληματικότητας και τώρα αποδίδεται στους φοιτητές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται ότι οι προσπάθειες τις Κυβέρνησης για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια έχουν σήμερα τη στήριξη όλων των Ελλήνων. Γι αυτό και, κουνώντας της το δάκτυλο, προσπαθεί να αποποιηθεί το βαρύ ιδεοληπτικό του παρελθόν.

Ευτυχώς για την Ελλάδα και δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα, οι Έλληνες το θυμούνται καλά».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΕΠΘ – ΥΠΟΠΡΟ: Η εστία επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ορμητήριο εγκληματικότητας – Τώρα αποδίδεται στους φοιτητές"

Nord Stream: Συνεργασία Γερμανίας, Δανίας και Σουηδίας για να ερευνήσουν τις διαρροές

Η Γερμανία θα συστήσει κοινή ομάδα με τη Δανία και τη Σουηδία προκειμένου να ερευνήσουν τις διαρροές που εντοπίστηκαν στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, ανακοίνωσε σήμερα η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ.

Στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους ομολόγους του της Δανίας και της Σουηδίας ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς είχε δηλώσει χθες Παρασκευή ότι η χώρα του «στηρίζει την κοινή έρευνα» των δύο χωρών για τις υποθαλάσσιες εκρήξεις στις οποίες οφείλονται, όπως σημείωσε, οι διαρροές στους αγωγούς.

Η Φέζερ δήλωσε στην εφημερίδα Bild am Sonntag ότι συμφώνησε με τους ομολόγους της της Δανίας και της Σουηδίας πως η έρευνα θα πρέπει να πραγματοποιηθεί «από μια κοινή ομάδα στο πλαίσιο των κανόνων της ΕΕ», με τη συμμετοχή μελών από τρίτες χώρες.

«Όλες οι ενδείξεις οδηγούν προς μια πράξη δολιοφθοράς εναντίον των αγωγών Nord Stream», υπογράμμισε η Γερμανίδα υπουργός.

Οι δυνάμεις ασφαλείας παρακολουθούν «με αυξημένη επαγρύπνηση» τις ενεργειακές υποδομές της Γερμανίας, επεσήμανε η Φέζερ, αν και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με απειλές που να έχουν στόχο γερμανικές υποδομές».

Χθες η Φέζερ είχε δηλώσει στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung ότι η γερμανική αστυνομία πραγματοποιεί περιπολίες στη Βόρεια Θάλασσα και τη Βαλτική «με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις» και σε συνεργασία με τις γειτονικές χώρες μετά τις εκρήξεις στους δύο αγωγούς.

Έκθεση που παρέδωσαν χθες στον ΟΗΕ η Σουηδία και η Δανία ανέφερε ότι «βάσει όλων των διαθέσιμων πληροφοριών, οι εκρήξεις αυτές οφείλονται σε σκόπιμη ενέργεια», χωρίς ωστόσο να αναφέρονται σε συγκεκριμένη χώρα.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Nord Stream: Συνεργασία Γερμανίας, Δανίας και Σουηδίας για να ερευνήσουν τις διαρροές"

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο γραφείο της Ζωής Ράπτη

Παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο της υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη πραγματοποίησε η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» το μεσημέρι του Σαββάτου (1/10).

Ειδικότερα, μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας έγραψε συνθήματα στους εξωτερικούς τοίχους του κτηρίου και πέταξε τρικάκια, καταλογίζοντας στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι ιδιωτικοποιεί την υγεία.

«Η επίθεση του φεμινιστικού τμήματος του Ρουβίκωνα στο πολιτικό μου γραφείο δεν μας τρομοκρατεί, ούτε αναστέλλει το έργο μας στο @YpYgGR

Θα βελτιώσουμε την παροχή υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και απεξάρτησης ΔΩΡΕΑΝ για όλους τους πολίτες», έγραψε η κ. Ράπτη στο Twitter.

ieidiseis 

Διαβάστε Περισσότερα » " Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο γραφείο της Ζωής Ράπτη "

Τρόμος στον Ηλεκτρικό στην Κηφισιά – Αυτοκίνητο έπεσε πάνω στα κάγκελα και κρέμεται στον αέρα – Απεγκλωβίζουν τους επιβάτες του τρένου

Πανικός προκλήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στον Ηλεκτρικό κοντά στον σταθμό στην Κηφισιά, όταν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο προσέκρουσε στα προστατευτικά κάγκελα που χωρίζουν το δρόμο από τις σιδηδροδρομικές ράγες.

Ο 22χρονος οδηγός σύμφωνα με πληροφορίες του DEBATER έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, όταν ένα άλλο αυτοκίνητο, του έκλεισε το δρόμο, με αποτέλεσμα να καρφωθεί πάνω στα κάγκελα του Ηλεκτρικού.

Αυτά τα κάγκελα του έσωσαν κυριολεκτικά τη ζωή, καθώς μετά υπήρχε ένα μεγάλο κενό περίπου τριών μέτρων, όπου βρίσκονται οι γραμμές του Ηλεκτρικού και από τις οποίες διέρχονται οι συρμοί. Μάλιστα, οι πολίτες που έσπευσαν να βοηθήσουν είδαν το μικρό αυτοκίνητο να κρέμεται στο κενό, έτοιμο να πέσει στις γραμμές του Ηλεκτρικού.

Από την πρόσκρουση τα κάγκελα έπεσαν πάνω στις ράγες του Ηλεκτρικού με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος εκτροχιασμού του τρένου. Εκείνη τη στιγμή από το σημείο διερχόταν συρμός, ο οποίος και σταμάτησε αμέσως.

Μάλιστα, με τον κίνδυνο το αυτοκίνητο να πέσει στο κενό και επομένως πάνω στην οροφή του συρμού, δόθηκε διαταγή αμέσως να εκκενωθούν οι συρμοί του σταματημένου τρένου.

Το τρένο του Ηλεκτρικού που εκτελούσε το δρομολόγιο με κατεύθυνση τον Πειραιά, εκκενώθηκε με τους επιβάτες να υπακούν στις εντολές των αρμοδίων, φανερά πανικοβλημένοι, ενώ το τρένο βρίσκεται ακινητοποιημένο μεταξύ του σταθμού της Κηφισιάς και του ΚΑΤ.

Ατύχημα Ηλεκτρικός

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να βοηθήσουν τους πολίτες και με λεωφορεία της τοπικής συγκοινωνίας θα μετακινηθούν προς το σταθμό Ειρήνης.

Ο 22χρονος οδηγός του οχήματος παρά το αρχικό σοκ, είναι σε καλή κατάσταση και όπως κατέθεσε στις ανακριτικές αρχές της Τροχαίας, κάποιο αυτοκίνητο του έκλεισε το δρόμο και έτσι έπεσε πάνω στα προστατευτικά κιγκλιδώματα.

debater

Διαβάστε Περισσότερα » " Τρόμος στον Ηλεκτρικό στην Κηφισιά – Αυτοκίνητο έπεσε πάνω στα κάγκελα και κρέμεται στον αέρα – Απεγκλωβίζουν τους επιβάτες του τρένου"

Η Ρωσία έχασε κι άλλη πόλη στην Ουκρανία - Χρήση πυρηνικών ζητά ο ηγέτης της Τσετσενίας

Στην ανακοίνωση ότι τα στρατεύματά της αποσύρθηκαν από την πόλη Λιμάν στην ανατολική Ουκρανία προκειμένου να αποφύγουν να περικυκλωθούν από τον ουκρανικό στρατό, προχώρησε σήμερα, Σάββατο (1/10) η Ρωσία, επιβεβαιώνοντας ότι υπέστη μία ακόμη ήττα στο πεδίο.

«Υπό την απειλή να βρεθούν περικυκλωμένα, τα συμμαχικά στρατεύματα αποσύρθηκαν από την πόλη Κράσνι Λιμάν σε πιο πλεονεκτικές θέσεις», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας χρησιμοποιώντας το ρωσικό όνομα της πόλης.

«1η Οκτωβρίου. Ξεδιπλώνουμε τη σημαία μας και την τοποθετούμε στη γη μας. Η Λιμάν θα είναι ουκρανική», δήλωσε ένας από τους στρατιώτες προτού τοποθετήσει τη σημαία πάνω σε μια ταμπέλα που έγραφε «Λιμάν» στον δρόμο προς την πόλη.
Καντίροφ σε Πούτιν: Η Ρωσία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα μικρής ισχύος

Ο Ραμζάν Καντίροφ, ηγέτης της Τσετσενίας και σύμμαχος του rώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει μικρής ισχύος πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία, μετά τις νέες ήττες που υπέστη στο πεδίο της μάχης.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, στην οποία επικρίνει τους ρώσους διοικητές επειδή εγκατέλειψαν την πόλη Λιμάν στην ανατολική Ουκρανία, ο Καντίροφ γράφει: «Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα, μέχρι την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στις μεθοριακές περιοχές και τη χρήση μικρής ισχύος πυρηνικών όπλων».

Μπορέλ: Σχεδόν αδύνατος ο τερματισμός του πολέμου μετά την προσάρτηση από τη Ρωσία ουκρανικών περιοχών

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ εκτίμησε σήμερα ότι η προσάρτηση από τη Μόσχα τεσσάρων κατεχόμενων περιοχών της Ουκρανίας καθιστά «σχεδόν» αδύνατο τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Η χθεσινή ανακοίνωση του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για την προσάρτηση των επαρχιών Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα στο ρωσικό έδαφος καθιστά «πολύ πιο δύσκολο, σχεδόν αδύνατο τον τερματισμό του πολέμου», σχολίασε ο Μπορέλ μιλώντας στο ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο RTVE.

«Η Ρωσία χάνει» τον πόλεμο, πρόσθεσε ο ίδιος. «Έχει χάσει σε πολιτικούς και ηθικούς όρους», αλλά «η Ουκρανία δεν έχει ακόμη κερδίσει», επεσήμανε ο Μπορέλ σε ομιλία του που εκφώνησε λίγο αργότερα σε φόρουμ στην Λα Τόσα της Γαλικίας, όπου υπερασπίστηκε τις κυρώσεις που έχει επιβάλει στη Μόσχα η ΕΕ και τη στρατιωτική βοήθεια που προσφέρει στο Κίεβο.

«Πρέπει να κάνουμε κάτι καλύτερο από αυτό» και «να κάνουμε τον κόσμο να συνειδητοποιήσει τους λόγους και τις επιπτώσεις αυτού του πολέμου», τόνισε, υπενθυμίζοντας ότι η Βραζιλία και η Ινδία απείχαν από την ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ψηφίσματος το οποίο καταδίκαζε την προσάρτηση εδαφών της Ουκρανίας από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον Μπορέλ, οι Ευρωπαίοι δημιούργησαν «έναν κήπο» που «περιστοιχίζεται από ζούγκλα».

«Αν δεν θέλουμε η ζούγκλα να εισβάλει στον κήπο, (…) θα πρέπει να εμπλακούμε», προειδοποίησε, καλώντας την Ευρώπη να ενισχύσει τις στρατιωτικές της ικανότητες. «Δεν πρόκειται για ένα καπρίτσιο (…) είναι αναγκαίο, απαραίτητο για την επιβίωση», υπογράμμισε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ieidiseis 

Διαβάστε Περισσότερα » " Η Ρωσία έχασε κι άλλη πόλη στην Ουκρανία - Χρήση πυρηνικών ζητά ο ηγέτης της Τσετσενίας "

Νέο εμπόδιο για τα F-16 στην Τουρκία με τροπολογία Αμερικανού γερουσιαστή

Νέο «τείχος» για την απόκτηση των F-16 βρίσκει η Τουρκία, αυτή το φορά από τον Αμερικανό γερουσιαστή Κρις Βαν Χόλεν.

Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι της τροπολογίας που κατέθεσε ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, που θέτει ως όρους για την ενδεχόμενη πώληση F-16 στην Τουρκία την ρητή απαγόρευση υπερπτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά, η τροπολογία του Κρις Βαν Χόλεν βάζει επιπλέον όρους στην Άγκυρα.

Όπως μετέδωσε μέσω Twitter η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσινγκτον, Λένα Αργύρη, η τροπολογία αυτή βάζει τους εξής επιπλέον όρους:

    Να μην χρησιμοποιηθούν τα F-16 από την Τουρκία κατά της Ελλάδας αλλά και των Κούρδων του Δημοκρατικού Συριακού Στρατού (SDF/YPG, δηλαδή των Κούρδων συμμάχων των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά του ISIS) και
    να μην εγκριθεί η πώληση των τουρκικών μαχητικών πριν την επικύρωση της ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Υπενθυμίζεται πως Τουρκία και Ουγγαρία είναι οι μόνες δύο χώρες που ακόμη δεν έχουν επικυρώσει την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ.

Μάλιστα ο Ερντογάν πριν λίγες ώρες απείλησε εκ νέου να βάλει βέτο στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο εμπόδιο για τα F-16 στην Τουρκία με τροπολογία Αμερικανού γερουσιαστή"

Ερντογάν: Ξέρουμε ποιος έστρεψε την Ελλάδα εναντίον μας

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει τις προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας.

Μετά το «χαστούκι» Μενέντεζ ο Τούρκο πρόεδρος δήλωσε πως η Άγκυρα γνωρίζει ποιος έστρεψε την Ελλάδα κατά της Τουρκίας μετά από 100 χρόνια.

«Ξέρουμε πολύ καλά ποιος εξαπέλυσε την Ελλάδα ξανά πάνω μας μετά από 100 χρόνια» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος. «Γνωρίζουμε το παιχνίδι που παίζεται με αυτόν τον τρόπο», πρόσθεσε.

Επίσης, στην ίδια ομιλία αναφέρθηκε στο αίτημα Σουηδίας και Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, επισημαίνοντας πως η Τουρκία δεν θα επικυρώσει το αίτηά τους «εφόσον δεν τηρούνται οι υποσχέσεις» που έχουν δώσει.

«Εφόσον οι υποσχέσεις που δόθηκαν στη χώρα μας δεν τηρούνται, θα διατηρήσουμε τη θέση αρχής μας», δήλωσε απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο ο Ερντογάν, ο οποίος απειλεί από τον Μάιο να μπλοκάρει την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Ξέρουμε ποιος έστρεψε την Ελλάδα εναντίον μας"

Στις 18 Νοεμβρίου το δεύτερο Ειδικό Δικαστήριο για τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά

Προσδιορίστηκε και το δεύτερο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενο τον πρώην Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά για τις 18 Νοεμβρίου.

Ο κ. Παππας θα δικαστεί για το αδίκημα της παράβασης Καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Ο ίδιος έχει παραπεμφθεί σε δίκη μαζί με τον επιχειρηματία – εργολάβο Χρήστο Καλογρίτσα που φέρεται ως συνεργός στην καταλογιζόμενη αξιόποινη πράξη του πρώην υπουργού.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά τις καταγγελίες του Χρήστου Καλογρίτσα σύμφωνα με τις οποίες, ο εργολάβος είχε πάρει μέρος στον επίμαχο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες μετά από προτροπή του πρώην υπουργού, προκειμένου η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αποκτήσει κανάλι δικής της επιρροής.

Το Δικαστικό Συμβούλιο με το υπ’ αριθμ. 4/2022 αμετάκλητο παραπεμπτικό βούλευμα που εξέδωσε, υιοθέτησε την πρόταση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, η οποία είχε επισημάνει μεταξύ άλλων ότι ο πρώην υπουργός είχε λειτουργήσει με γνώμονα το προσωπικό του συμφέρον και τα συμφέροντα της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ και όχι με βάσει τις αρχές του υγιούς ανταγωνισμού και της πολυφωνίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

«Γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξαιτίας των όσων αποκάλυψα. Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου», είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας, ο οποίος είχε μιλήσει για εικονική συναλλαγή με τον λιβανέζικο κολοσσό CCC, καθ’ υπόδειξη του Νίκου Παππά, ώστε η εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ να μπορέσει να λάβει την απαραίτητη εγγυητική επιστολή των 3 εκατομμυρίων ευρώ για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό.

Από την πρώτη στιγμή πάντως ο Νίκος Παππάς αρνείται όσα του έχουν καταλογιστεί και έχει υπεραμυνθεί της νομιμότητας της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, ενώ έχει κάνει λόγο για εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στις 18 Νοεμβρίου το δεύτερο Ειδικό Δικαστήριο για τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά"

Μενέντεζ: Επικίνδυνος και απρόβλεπτος ο Ερντογάν – Θα υποστεί τις συνέπειες αν κινηθεί εναντίον της Ελλάδας

Mήνυμα προς την Τουρκία ότι θα υποστεί τις συνέπειες σε περίπτωση που προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον της Ελλάδος, έστειλε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Μπόμπ Μενέντεζ , μιλώντας σε εκδήλωση ομογενών στο Νιού Τζέρσεϊ.

Ο Μπομπ Μενέντεζ χαρακτήρισε “ανόητη” την πιθανότητα οποιασδήποτε επιθετικής κίνησης από πλευράς του Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο, φάνηκε να μην το αποκλείει, αναφέροντας ως παράδειγμα την περίπτωση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Είναι ανόητο να κάνει κάτι, αλλά πολλές φορές αυτά γίνονται, όπως το έκανε ο Πούτιν. Θα υπάρχουν συνέπειες εάν συμβεί κάτι», είπε χαρακτηριστικά, όπως μετέδωσε το Real.gr, εκτιμώντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την τουρκική κοινή γνώμη ενόψει των εκλογών.

«Ο Ερντογάν είναι επικίνδυνος και απρόβλεπτος, ιδίως τώρα που θέλει να μείνει στην εξουσία. Δεν είναι ανόητος, όμως οι απελπισμένοι άνθρωποι κάνουν απελπισμένες κινήσεις. Αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν τα πάντα. Η οικονομία καταρρέει και θέλει κάτι για να αποσπάσει την προσοχή των Τούρκων πολιτών, όσο πλησιάζουν οι εκλογές», τόνισε ο κ. Μενέντεζ.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας καυτηρίασε τη διπλωματική γλώσσα των “ίσων αποστάσεων” στα ελληνοτουρκικά, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του τόσο στον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, όσο και σε συναδέλφους του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, απαιτώντας την “αναγνώριση του επιτιθέμενου”.

«Αυτό που ρώτησα τον ΓΓ του ΝΑΤΟ είναι τι θα κάνουν εάν ένας σύμμαχος του ΝΑΤΟ επιτεθεί σε έναν άλλον. Εννοούσα την Τουρκία. Του είπα ότι έχετε έναν που είναι επιτιθέμενος. Εγώ δεν θέλω εκκλήσεις ‘και στις δυο πλευρές’. Με ενοχλεί όταν το κάνει αυτό το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αν και δεν το κάνει μόνο στην Ελλάδα και την Τουρκία. Θεωρώ ότι πρέπει να αναφέρεις ποιος από τους δυο είναι επιθετικός. Η Ελλάδα έχει επιδείξει ξεχωριστή υπομονή για να μην εμπλακεί σε επεισόδιο», ανέφερε λέγοντας ότι έχει απευθύνει έκκληση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ να θέσει τον Ερντογάν προ των ευθυνών του.

«Έχω ξεκαθαρίσει στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι πρέπει να καταστήσουμε σαφές στον Ερντογάν πως, όσο υπάρχουν υπερπτήσεις και παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων, δεν θα είναι αποδεκτές. Κάθε πρόκληση εναντίον της Ελλάδας είναι πρόκληση εναντίον συμμάχου του ΝΑΤΟ, άρα λοιπόν θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταθούμε στο πλευρό των συμμάχων μας”, ανέφερε ο κ. Μενέντεζ, καθιστώντας ξεκάθαρο πως ο ίδιος δεν πρόκειται να επιτρέψει, υπό αυτές τις συνθήκες, την ικανοποίηση του αιτήματος της Τουρκίας για τα F-16.“Όσο είμαι εγώ πρόεδρος της Επιτροπής αυτής, που έχει λόγο στην πώληση των F-16 σε άλλες χώρες, αυτό δεν θα γίνει».

Σε ερώτηση ομογενή για το κατά πόσον ο Τζο Μπάιντεν μοιράζεται τις ίδιες απόψεις όσον αφορά στα ελληνικά εθνικά θέματα, ο κ. Μενέντεζ απάντησε πως, έως αυτήν την στιγμή, ο Τζο Μπάιντεν “μιλάει με πράξεις”, παραθέτοντας την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων αλλά και η ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. “Είναι γεγονός ότι ο Πρόεδρος συναντήθηκε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, υπέγραψε τη νέα αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ, η σχέση μας με την Ελλάδα επεκτάθηκε. Όλα αυτά για εμένα είναι μια ευρύτερη δήλωση . Επίσης, είναι ο Πρόεδρος που αναγνώρισε την Γενοκτονία των Αρμενίων. Αυτές τις ενέργειες τις θεωρώ ένα θετικό σημείο» κατέληξε ο Αμερικανός Γερουσιαστής.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μενέντεζ: Επικίνδυνος και απρόβλεπτος ο Ερντογάν – Θα υποστεί τις συνέπειες αν κινηθεί εναντίον της Ελλάδας"

Ερντογάν: Θα εμποδίσουμε την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ «αν δεν τηρήσουν τις υποσχέσεις τους»

Η Τουρκία δεν θα επικυρώσει το αίτημα της Σουηδίας και της Φινλανδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ «εφόσον δεν τηρούνται οι υποσχέσεις που έχουν δώσει», προειδοποίησε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Εφόσον οι υποσχέσεις που δόθηκαν στη χώρα μας δεν τηρούνται, θα διατηρήσουμε τη θέση αρχής μας», δήλωσε απευθυνόμενος στο κοινοβούλιοο Ερντογάν, ο οποίος απειλεί από τον Μάιο να μπλοκάρει την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ.

ΑΠΕ – ΜΠΕ /ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Θα εμποδίσουμε την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ «αν δεν τηρήσουν τις υποσχέσεις τους»"

Ελληνοτουρκικά - Οι Τούρκοι επικαλούνται Τσίπρα: «Η Αθήνα παραχώρησε επτά στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ χωρίς εγγυήσεις»

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την χθεσινή του συνέντευξη στον ΑΝΤ1, να ξεκαθάρισε ότι το εθνικό μέτωπο κατά της αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας είναι αρραγές, ωστόσο οι Τούρκοι «απομονώνουν» ένα απόσπασμα των δηλώσεών του για την εξωτερικική πολιτική, για να ενισχύσουν την επιχειρηματολογία τους κατά της Ελλάδας, αλλά και των ΗΠΑ.

Σε άρθρο του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Τουρκίας, Anadolu, λοιπόν, δίνεται έμφαση στις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις συμφωνίες Ελλάδας - ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως το κρίσιμο είναι να έχεις μια ενεργή εξωτερική και διπλωματία και να ζητείς ανταλλάγματα, δεσμεύσεις και εγγυήσεις, «αυτό δηλαδή που θα έπρεπε να έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση στη συμφωνία με τις αμερικανικές βάσεις, που παραχωρήθηκαν έξι στρατιωτικές βάσεις και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης επ’ αόριστον και χωρίς ανταλλάγματα».

«Όταν λοιπόν έχεις παραχωρήσει έξι βάσεις επ’ αόριστον, όταν είσαι η χώρα που δίνει στην πρώτη τετράδα στην Ευρώπη τα περισσότερα όπλα στην Ουκρανία με όποιο κόστος μπορεί να έχει αυτό για την Ελλάδα, όταν λοιπόν τα έχει δώσει όλα με δύο λόγια, έχεις δώσει 12 δισ. ευρώ στους Γάλλους για πολεμικό εξοπλισμό που θα έρθει μετά από χρόνια κι έχεις υπογράψει κι ένα ελληνογαλλικό μνημόνιο συνεργασίας, που είναι οι εγγυήσεις για την ακεραιότητα»; διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

Στο σημείο αυτό, το τουρκικό δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές της δραστηριότητες και την επιθετική ρητορική της στο Αιγαίο, παρά τις εκκλήσεις της Άγκυρας... 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ελληνοτουρκικά - Οι Τούρκοι επικαλούνται Τσίπρα: «Η Αθήνα παραχώρησε επτά στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ χωρίς εγγυήσεις»"

ΔΟΑΕ: Ζητά διευκρινίσεις από τη Ρωσία για την τύχη του γενικού διευθυντή του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια

Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) ανακοίνωσε ότι ζήτησε διευκρινίσεις από τη Ρωσία για την τύχη του γενικού διευθυντή του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια στην Ουκρανία, μετά την ανακοίνωση της ουκρανικής κρατικής εταιρείας Energoatom ότι αυτός συνελήφθη από ρωσική περίπολο.

«Επικοινωνήσαμε με τις ρωσικές αρχές και ζητήσαμε διευκρινίσεις», δήλωσε εκπρόσωπος του ΔΟΑΕ.

Νωρίτερα ο επικεφαλής της Energoatom Πέτρο Κοτίν δήλωσε ότι ο Ιχόρ Μουράσοφ συνελήφθη ενώ μετέβαινε, από τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης, στην πόλη Ενερχοντάρ χθες, Παρασκευή, γύρω στις 4 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΟΑΕ: Ζητά διευκρινίσεις από τη Ρωσία για την τύχη του γενικού διευθυντή του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια"

Ερντογάν: Θα εμποδίσουμε την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ «αν δεν τηρήσουν τις υποσχέσεις τους»

Η Τουρκία δεν θα επικυρώσει το αίτημα της Σουηδίας και της Φινλανδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ «εφόσον δεν τηρούνται οι υποσχέσεις» που έχουν δώσει, προειδοποίησε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Εφόσον οι υποσχέσεις που δόθηκαν στη χώρα μας δεν τηρούνται, θα διατηρήσουμε τη θέση αρχής μας», δήλωσε απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο ο Ερντογάν, ο οποίος απειλεί από τον Μάιο να μπλοκάρει την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ /protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ερντογάν: Θα εμποδίσουμε την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ «αν δεν τηρήσουν τις υποσχέσεις τους»"

Κλιμακώνεται ο ενεργειακός πόλεμος – Η Gazprom έκλεισε τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου στην Ιταλία

Η ρωσική εταιρεία Gazprom ανέστειλε τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ιταλία, βυθίζοντας την Ευρώπη ακόμα πιο βαθιά στην ενεργειακή κρίση.

«Η Gazprom ενημέρωσε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τους όγκους φυσικού αερίου που ζητήθηκαν για σήμερα 1 Οκτωβρίου, δηλώνοντας ότι δεν είναι δυνατή η παροχή φυσικού αερίου μέσω της Αυστρίας. Ως εκ τούτου, οι σημερινές ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου στην Eni μέσω του σημείου εισόδου του Ταρβίζιο θα είναι μηδενικές» δήλωσε η Eni SpA, η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ιταλίας, σε δήλωση στην ιστοσελίδα της το Σάββατο.

Εκπρόσωπος της Eni είπε ότι η Αυστρία φαίνεται να λαμβάνει φυσικό αέριο από την Gazprom.

«Εργαζόμαστε για να ελέγξουμε με την Gazprom αν είναι δυνατή η επανενεργοποίηση των ροών προς την Ιταλία» τόνισε εκπρόσωπος στο Bloomberg.

Οι ευρωπαϊκές χώρες σπεύδουν να βρουν εναλλακτικές λύσεις για το ρωσικό φυσικό αέριο και να προστατευτούν από διακοπές στον εφοδιασμό, καθώς ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχίζει να κλείνει τις κάνουλες στην ευρωπαϊκή ήπειρο για να ασκήσει πίεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η διακοπή του ιταλικού φυσικού αερίου έρχεται μέρες μετά τις υποβρύχιες εκρήξεις που προκάλεσαν σοβαρές βλάβες στον βασικό αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream που συνδέει τη Ρωσία με την Ευρώπη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επανέλαβε χθες την εκτίμηση των δυτικοευρωπαίων ηγετών για σαμποτάζ στους αγωγούς και πρόσθεσε ότι οι ρωσικές δηλώσεις για το περιστατικό δεν πρέπει να είναι αξιόπιστες.

Σταμάτησε η διαρροή στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream

Σταμάτησε η διαρροή στην θάλασσα της Βαλτικής φυσικού αερίου από τον αγωγό Nord Stream 2, που συνδέει την Ρωσία με την Γερμανία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αγωγού.

«Η πίεση του νερού έκλεισε λίγο πολύ τον αγωγό κατά τρόπο ώστε το φυσικό αέριο που βρίσκεται στο εσωτερικό του να μην μπορεί να βγει», δήλωσε ο Ούλριχ Λίσεκ. «Το συμπέρασμα είναι ότι υπάρχει ακόμη φυσικό αέριο στο εσωτερικό του αγωγού», διευκρίνισε.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλιμακώνεται ο ενεργειακός πόλεμος – Η Gazprom έκλεισε τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου στην Ιταλία"

Αίτημα Μητσοτάκη σε Φον ντερ Λάιεν για τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας – Η ΕΕ να στηρίξει αποφασιστικά την Ελλάδα

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα στη Σόφια με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στο περιθώριο των εγκαινίων του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας-Βουλγαρίας (IGB).

Στη διάρκεια της συνάντησης, έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης. Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη λήψης δραστικών μέτρων από πλευράς ΕΕ, επαναλαμβάνοντας τις ελληνικές προτάσεις με έμφαση στην ανάγκη επιβολής ανώτατου ορίου στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι εξελίξεις στην Ουκρανία, μετά και τη χθεσινή παράνομη απόφαση της Ρωσίας και επισημάνθηκε ότι η ΕΕ δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την παράνομη προσάρτηση των κατεχόμενων εδαφών της Ουκρανίας.

O Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την κλιμάκωση της τουρκικής παραβατικότητας. Επανέλαβε τη σταθερή προσήλωσή του στο διάλογο στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, αλλά και την αποφασιστικότητά του να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και ζήτησε την αποφασιστική στήριξη της Ε.Ε απέναντι στην επιθετικότητα και τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας.

Ο Πρωθυπουργος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη της Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Επιτρόπου για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, Věra Jourová στην Αθήνα και για το επίπεδο της συνεργασίας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αίτημα Μητσοτάκη σε Φον ντερ Λάιεν για τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας – Η ΕΕ να στηρίξει αποφασιστικά την Ελλάδα"

Πάτρα: «Παιδιά δεν είναι δωρεάν» – Χαμός σε λεωφορείο με τσιγγάνους να πλακώνουν στο ξύλο τον οδηγό

Ο οδηγός δέχτηκε επίθεση μέσα στο λεωφορείο κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Λίγες μέρες μετά τον ξυλοδαρμό, περιγράφει τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στην Πάτρα. Με τον ίδιο να δέχεται αρχικά ένα ποτήρι με καφέ στο κεφάλι…

Η επίθεση σημειώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου στην Πάτρα. Ο οδηγός είδε κάποια στιγμή να μπαίνει στο λεωφορείο, μια οικογένεια τσιγγάνων και ζήτησε να κόψουν εισιτήρια. Όταν εκείνοι αρνήθηκαν, ο ίδιος τους είπε πως η διαδρομή δεν είναι δωρεάν. Αυτό προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των γονέων που συνόδευαν τα παιδιά τους. Μια γυναίκα του πέταξε τον καφέ που κρατούσε και από τα πίσω καθίσματα, κινήθηκαν απειλητικά οι δύο άντρες που συνόδευαν τις ίδιες και τα παιδιά.

Ο οδηγός μίλησε στο Live News και τόνισε: «Μου φέρανε ένα παιδάκι μικρό να βαρέσει ένα εισιτήριο το οποίο ήταν και αυτό διπλοχτυπημένο. Φώναξα τη μητέρα που ήταν πιο κοντά γιατί οι υπόλοιποι ήταν προς την γαλαρία πίσω, της είπα ότι το εισιτήριο αυτό είναι χτυπημένο ξανά και πρέπει να βαρέσουν άλλο εισιτήριο. Λέει δεν έχουν. Λέω πρέπει να αγοράσουν επιβαρυμένο μέσα από το λεωφορείο και μου είπε: «δεν έχουμε λεφτά, δεν πληρώνω».

«Δεν είναι» λέω «δωρεάν η συγκοινωνία» και έτρεξαν οι άλλοι βρίζοντας: «ποιος είσαι εσύ που θα μας κατεβάσει κάτω» και αρχίσαν να μου κάνουν επίθεση. Μου πετάξαν και έναν καφέ που είχαν στα χέρια, αλλά κατάφερα και τους εκτόπισα. Έκανα πως πήρα την αστυνομία εκείνη την στιγμή για να φοβηθούν περισσότερο. Κάτι ξώφαλτσες έφαγα, προσπάθησα και έδιωχνα τα χέρια τους.»

«Οι υπόλοιποι επιβάτες, χτυπήσαν κάποιους από αυτούς, τα πόδια έτσι όπως έτρεχαν για να έρθουν μπροστά, όσοι ήταν τα πόδια τους προς τα έξω στον διάδρομο. Φωνάζαν και αυτοί: «αλήτες, κατεβείτε κάτω». Εντάξει υπήρχε μία ένταση γενικά στο λεωφορείο» τόνισε ο οδηγός που όπως είπε, οι πρωταγωνιστές κατέβηκαν και δημιούργησαν επεισόδιο και στο επόμενο λεωφορείο που πήραν.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: «Παιδιά δεν είναι δωρεάν» – Χαμός σε λεωφορείο με τσιγγάνους να πλακώνουν στο ξύλο τον οδηγό"

Έρευνα του ertnews.gr: Έλλειψη «προσωπικών γιατρών» σε πολλές περιοχές της χώρας – Ποιος είναι ο προαπαιτούμενος αριθμός

Στο επίκεντρο των συζητήσεων είναι το τελευταίο διάστημα ο νέος θεσμός του «Προσωπικού Γιατρού», ο οποίος για να λειτουργήσει απαιτεί τουλάχιστον 110 γιατρούς, τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα. Ωστόσο, μεγάλο προβληματισμό έχει προκαλέσει η απροθυμία συμμετοχής των γιατρών σε αυτό το θεσμό.

Στην έρευνα που πραγματοποίησαν οι ανταποκριτές της ΕΡΤ και του ertnews.gr η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών (ΙΣΠ) και αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Άννα Μαστοράκου, ανέφερε πως «μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή μόνο 70 γιατροί του δημοσίου τομέα και 17 του ιδιωτικού (που καλύπτουν περίπου το 80% των αναγκών)».

Η ίδια εκτιμά ότι η προθεσμία που έχει δώσει το Υπουργείο Υγείας για τη σύνταξη των ιατρικών φακέλων είναι ασφυκτική, καθώς πιστεύει ότι χρειάζεται χρόνος για να γίνει με ορθό τρόπο.

Η κα Μαστοράκου επέστησε την προσοχή στους πολίτες που έκαναν τη δήλωση γιατρού μέσω των φαρμακείων, τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να μείνουν σε αυτό αλλά να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα που είναι η επαφή-επικοινωνία με τον προσωπικό γιατρό που δήλωσαν».

Η επιλογή του προσωπικού γιατρού σύμφωνα με την κα Μαστοράκου είναι ελεύθερη χωρίς περιορισμούς και δεσμεύσεις.

«Είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχει η κουλτούρα της δέσμευσης. Ο πολίτης είναι συνηθισμένος να επιλέγει ελεύθερα τον γιατρό που θέλει» είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΙΣΠ.

Επίσης, η ίδια εκτίμησε ότι θα είναι ανέφικτο να πραγματοποιούνται από τους γιατρούς κατ’ οίκων επισκέψεις, όταν σε κάθε προσωπικό γιατρό αναλογούν περίπου 2.000 εγγεγραμμένοι πολίτες στο νέο θεσμό.

Προβλήματα επάρκειας «προσωπικών γιατρών» σε πολλές περιοχές της χώρας

Η εφαρμογή του νέου θεσμού του «προσωπικού γιατρού» ξεκίνησε ήδη με προβλήματα -τόσο στα Ιόνια Νησιά όσο και στα Δωδεκάνησα, την Αρκαδία, την Μαγνησία και την Θεσπρωτία. Ειδικότερα στην Κέρκυρα, μόνο τρείς ιδιώτες γιατροί φάνηκαν πρόθυμοι να συμμετάσχουν στον θεσμό αυτό ενώ στην Ρόδο και την Κω, οι γιατροί ήταν τόσοι λίγοι που ο θεσμός καθυστέρησε να ξεκινήσει ένα μήνα. Από την άλλη στην Αρκαδία, οι πολίτες έχουν ήδη προβεί στην διαδικασία εγγραφής στο μητρώο του Προσωπικού Γιατρού από την 1η Αυγούστου. Ωστόσο, όπως είπε ο πρόεδρος του ΙΣΑ (Ιατρικός σύλλογος Αρκαδίας), Βασίλης Ψυχογιός «δεν έχει δηλώσει συμμετοχή κανένας ελεύθερος επαγγελματίας – γενικός γιατρός, και έχουν ενταχθεί μόνο όσοι υπηρετούν στο Δημόσιο, στα Κέντρα Υγείας και στα Περιφερειακά Ιατρεία». Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκεται και η Μαγνησία, σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΠΠΥ (26/09) οι γιατροί που επέδειξαν ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στο θεσμό του «προσωπικού γιατρού» ήταν πολλοί λίγοι με αποτέλεσμα χιλιάδες κάτοικοι να μείνουν χωρίς προσωπικό γιατρό.

Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής στη Μαγνησία έχουν εγγραφεί 24 παθολόγοι και γενικοί γιατροί από τον ιδιωτικό τομέα και άλλοι 11 παθολόγοι από τον δημόσιο τομέα, δηλαδή συνολικά 35 που τυπικά μπορούν να καλύψουν 70.000 ενήλικες. 

Τέλος, η Θεσπρωτία με 41.000 κατοίκους, σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής 2021, μόνο 27 γιατροί έχουν εγγραφεί στο σύστημα, εκ των οποίων οι 3 είναι ιδιώτες, ενώ οι υπόλοιποι 24 προέρχονται από το ΕΣΥ.

Οι αριθμοί αυτοί δημιουργούν μια αναλογία περισσότερων από 1500 κατοίκων ανά γιατρό, κάτι που γίνεται εύκολα κατανοητό, ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει. Από την άλλη πλευρά, είναι άγνωστος ο αριθμός των κατοίκων της περιοχής που έχουν ήδη προχωρήσει στην εγγραφή τους στο σύστημα. Ο τοπικός ιατρικός σύλλογος, δεν έχει συζητήσει το θέμα, καθώς βρίσκεται σε διαδικασία διενέργειας αρχαιρεσιών, ενώ λίγοι – όπως δηλώνουν φαρμακοποιοί – είναι εκείνοι οι πολίτες που ακολουθούν την παρότρυνση τους να εγγραφούν στο σύστημα.

Photo by Pixabay: https://www.pexels.com/photo/close-up-photo-of-a-stethoscope-40568/

Όσον αφορά στους προσωπικούς γιατρούς της Κέρκυρας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας, Δημήτρης Καλούδης, είπε πως «οι ανάγκες της Κέρκυρας απαιτούν τη συμμετοχή τουλάχιστον 50 ιατρών» και πρόσθεσε πως «η άρνηση της ιατρικής κοινότητας να στηρίξει το όλο εγχείρημα, δεν αφορά μόνο την αποδοχή του θεσμού, ο οποίος αναμένεται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που καταγράφονται στην παροχή πρωτοβάθμιας υγείας στη χώρα μας αλλά και τα προβλήματα που αφορούν τους όρους της σύμβασης που προτείνει στους ιδιώτες γιατρούς ο ΕΟΠΥΥ».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Θεσπρωτία όπου για πληθυσμό σχεδόν 41,000 κατοίκων, σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής 2021, μόλις 27 γιατροί έχουν εγγραφεί στο σύστημα, εκ των οποίων μόλις οι τρεις είναι ιδιώτες, ενώ οι υπόλοιποι 24 προέρχονται από το ΕΣΥ.
Οι αριθμοί αυτοί δημιουργούν μια αναλογία περισσότερων από 1500 κατοίκων ανά γιατρό, κάτι που γίνεται εύκολα κατανοητό, ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει.
Από την άλλη πλευρά, είναι άγνωστος ο αριθμός των κατοίκων της περιοχής που έχουν ήδη προχωρήσει στην εγγραφή τους στο σύστημα.
Ο τοπικός ιατρικός σύλλογος, δεν έχει συζητήσει το θέμα, καθώς βρίσκεται σε διαδικασία διενέργειας αρχαιρεσιών, ενώ λίγοι – όπως δηλώνουν φαρμακοποιοί – είναι εκείνοι οι πολίτες που ακολουθούν την παρότρυνση τους να εγγραφούν στο σύστημα.
 
Δυνατότητα απόρριψης ενός «μη λειτουργικού ασθενή» από τον προσωπικό γιατρό

Επίσης, ο κ. Καλούδης, πρόσθεσε πως ο «προσωπικός γιατρός» «θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα άρνησης ενός ασθενή ο οποίος καθίσταται μη λειτουργικός στην επαφή μαζί του». Χαρακτηρίζοντας αντισυνταγματική, μάλιστα, τη θεσμοθέτηση ρήτρας αύξησης της τιμής του φαρμάκου και των εξετάσεων για όσους θέλουν να μην επιλέξουν προσωπικό ιατρό και να συνεχίσουν να πληρώνουν από την τσέπη τους το γιατρό τους.

Παράλληλα, η αποζημίωση ανέρχεται στις 60 χιλιάδες ευρώ το χρόνο – για όσους πετύχουν την εγγραφή 2000 ασθενών -αφορά καθαρές απολαβές που δεν ξεπερνούν τα 1200 ευρώ μηνιαίως, αν αφαιρεθούν τα έξοδα ιατρείου, γραμματείας, γραφικής ύλης και φορολόγησης, είπε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας, τονίζοντας πως «κρατικοποιούν τα ιδιωτικά ιατρεία».

Photo by Gustavo Fring: https://www.pexels.com/photo/woman-stopping-men-not-wearing-proper-face-mask-3985151/

Ακόμη, πρόσθεσε πως ο συμβαλλόμενος ιατρός θα πρέπει να εργάζεται σε 8ωρη βάση για τον ΕΟΠΥΥ ενώ με «εντέλλεσθε» θα είναι υποχρεωμένος να καλύπτει ανάγκες των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, ακόμη και με εφημερίες.

Η λύση, κατά τον κ. Καλούδη θα πρέπει να δοθεί με την καθιέρωση ενός συστήματος που δεν θα αποτελεί αντιγραφή από το εξωτερικό αλλά θα διαμορφωθεί με βάση την ελληνική πραγματικότητα, με συνέργεια των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου, του ΕΟΠΥΥ και του Ινστιτούτου Ερευνών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Παράλληλα, κατέληξε, με βάση το γεγονός ότι το 95% των Ελλήνων ιατρών διαθέτει ιατρική εξειδίκευση,  θα πρέπει να ενισχυθεί η ροή ιατρών γενικής κατεύθυνσης από τα πανεπιστήμια της χώρας, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί πριν από την επόμενη πενταετία.

Τέλος, οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για το νέο θεσμό από τα Κέντρα Υγείας, τα περιφερειακά ιατρεία και τα ΜΜΕ.

Μερική η ανταπόκριση των ιατρών της Ξάνθης

Μερική ήταν η ανταπόκριση των ιατρών της Ξάνθης για συμμετοχή στο θεσμό του
Προσωπικού γιατρού. Μέχρι σήμερα έχουν ανταποκριθεί θετικά έξι – επτά (6-7) γιατροί
ιδιώτες σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΣ Ξάνθης, τον κο Τάσο Καραδέδο. Όπως είπε
υπήρξαν κι άλλες αυτοπροτάσεις, οι οποίες, όμως, απορρίφθηκαν. Στην ομάδα αυτή θα
προστεθούν από την Ξάνθη οι Γιατροί των Κέντρων Υγείας και οι Γενικοί Ιατροί.

Στη θέση του τοπικού Ιατρικού Συλλόγου ο κος Καραδέδος τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία
συνεργασία με το Υπουργείο και οι ίδιοι οι ΙΣ δεν είχαν καμία απολύτως ενημέρωση.

Καταθέτοντας δε την αίσθησή του τόνισε ότι «Θα δημιουργηθούν περισσότερα
προβλήματα από αυτά που θα λυθούν».

Όπως σημείωσε: «Οι πολίτες είχαν συνηθίσει να έχουν άμεση πρόσβαση σε ειδικό γιατρό: Παθολόγο, Νευρολόγο, Ψυχίατρο κ.ο.κ. χωρίς τη διαμεσολάβηση κανενός τώρα, προέβλεψε, θα είναι αναγκασμένοι να ακολουθούν γραφειοκρατικές πορείες απευθυνόμενοι σε Γενικούς Ιατρούς επειδή το επιτάσσει η μνημονιακή υποχρέωση. Μάλιστα σε αυτό το σημείο υποστήριξε ότι ενώ υπήρχε μια γενική αίσθηση ανάγκης υλοιποίησης αλλαγών με τον τρόπο που αυτές επιχειρούνται προκαλούν μια αναστάτωση και μια πορεία ασταθής. Για να καταλήξει λέγοντας πως για κάθε αλλαγή που επιχειρείται είναι αναγκαία η συμμετοχή της Κοινότητας των ιατρών, των κοινωνικών λειτουργών, της ίδιας της κοινωνίας.

Στάθηκε τέλος στην έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών, κενό που γίνεται μεγαλύτερο
ιδιαίτερα σε κάποιες πληθυσμιακές ομάδες της περιοχής, λόγω μη γνώσης χρήσης του Η/Υ
και των εφαρμογών του διαδικτύου.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Έρευνα του ertnews.gr: Έλλειψη «προσωπικών γιατρών» σε πολλές περιοχές της χώρας – Ποιος είναι ο προαπαιτούμενος αριθμός"

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνελήφθη από ρωσική περίπολο ο γενικός διευθυντής του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια

Στη σύλληψη του γενικού διευθυντή του υπό ρωσική κατοχή ουκρανικού πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια προχώρησε ρωσική περίπολος, σύμφωνα με την Energoatom, την κρατική εταιρεία που είναι υπεύθυνη για το σταθμό.

Ο Ιχόρ Μουράσοφ συνελήφθη ενώ μετέβαινε, από το μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης, στην πόλη Ενερχοντάρ χθες, Παρασκευή, γύρω στις 4 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ανέφερε σε δήλωσή του ο επικεφαλής της Energoatom Πέτρο Κοτίν.

«Υποχρεώθηκε να βγει από το αυτοκίνητο και, με δεμένα τα μάτια του, οδηγήθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση», έγραψε ο Κοτίν στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, προσθέτοντας πως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτε γνωστό για την τύχη του Μουράσοφ.

Ο Μουράσοφ «έχει την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για την πυρηνική ασφάλεια του σταθμού» και η κράτησή του «θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιχειρήσεων του μεγαλύτερου σταθμού πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας και της Ευρώπης», τόνισε ο Κοτίν.

Ο ίδιος κάλεσε τις δυνάμεις της Ρωσίας να «σταματήσουν αμέσως τις ενέργειες πυρηνικής τρομοκρατίας έναντι της διαχείρισης και του προσωπικού» του σταθμού και να απελευθερώσουν τον Μουράσοφ.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνελήφθη από ρωσική περίπολο ο γενικός διευθυντής του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια"

Εμμένει στο πλαφόν για το φυσικό αέριο ο Κ. Μητσοτάκης: Αδιανόητο να μην υπάρχει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στη Σόφια όπου συμμετέχει στην τελετή για την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας (IGB).

Ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στην εκδήλωση αναφέρθηκε εκ νέου στην ανάγκη επιβολής πλαφόν στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου, ενώ ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κινηθεί πιο γρήγορα και να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις. Επίσης τόνισε ότι απαιτείται περισσότερη συνεργασία μεταξύ των χωρών ώστε να απενεργοποιηθεί η ξεκάθαρη απόπειρα απειλής από πλευράς της Ρωσίας.

Παράλληλα, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην τελετή έναρξης της εμπορικής λειτουργίας του αγωγού, εξέφρασε την ελπίδα ότι στις επόμενες συνόδους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Πράγα και στις Βρυξέλλες θα υπάρξει μία ευρωπαϊκή λύση στο θέμα της ενεργειακής κρίσης.

Όπως συνέβη με την Πανδημία, θα πρέπει να εφαρμόσουμε μία κοινή στρατηγική αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης, έτσι ώστε να αποφύγουμε τον κατακερματισμό. Βάζουμε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη πάνω από τα εθνικά συμφέροντα, η Ελλάδα πάντα θα στηρίζει αυτή τη θέση και αυτές τις προσπάθειες της ευρωπαϊκής επιτροπής“, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού: 

«Θέλω να εκφράσω τη μεγάλη μου ικανοποίηση για το γεγονός ότι ένα πολύ σημαντικό έργο ενεργειακής διασύνδεσης έχει πια και επίσημα ολοκληρωθεί. Ο αγωγός IGB, ο οποίος συνδέει τα συστήματα φυσικού αερίου Ελλάδας και Βουλγαρίας θα δώσει τη δυνατότητα στη Βουλγαρία να διευρύνει τις πηγές τροφοδοσίας σε φυσικό αέριο, αλλά ταυτόχρονα ενισχύει και τη θέση της Ελλάδος ως ενός σημαντικού γεωστρατηγικού, γεωπολιτικού παίκτη στον ευρύτερο περιφερειακό χάρτη ενέργειας.

Οι επενδύσεις που η Ελλάδα κάνει συνολικά στην Αλεξανδρούπολη αναδεικνύουν την πόλη αυτή ως μία νέα εναλλακτική πηγή εισόδου ενέργειας -σε πρώτη φάση υγροποιημένου φυσικού αερίου– για να καλύψουμε όχι μόνο τις ανάγκες της Ελλάδος, τις ανάγκες των Βαλκανίων, γιατί όχι και τις ανάγκες της κεντρικής Ευρώπης.

Σε μία εποχή που η Ρωσία χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο ως όπλο, απαιτείται περισσότερη συνεργασία μεταξύ των χωρών έτσι ώστε να απενεργοποιήσουμε αυτή την ξεκάθαρη απόπειρα απειλής, η οποία στρέφεται τελικά κατά όλων των ευρωπαίων πολιτών. Απαιτείται, όμως, ακόμα περισσότερη ευρωπαϊκή συνεργασία, αντίστοιχη με αυτή που έχουν επιδείξει τα κράτη της Βαλκανικής.

Έχουμε συζητήσει εδώ και πάρα πολλούς μήνες για το ζήτημα του πλαφόν στο φυσικό αέριο. Η συζήτηση αυτή έχει ωριμάσει, 15 χώρες έχουν στηρίξει αυτή την πρωτοβουλία και πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα πια και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κινηθεί πιο γρήγορα, να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις ώστε να μπορούμε πια -το αργότερο στην τακτική Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες- να πάρουμε οριστικές αποφάσεις.

Είναι αδιανόητο αυτή τη στιγμή να μην υπάρχει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και να υπάρχουν χώρες οι οποίες ακολουθούν μία αυτόνομη πολιτική στήριξης των δικών τους κοινωνιών, μόνο και μόνο επειδή έχουν την οικονομική και δημοσιονομική δυνατότητα να το πράττουν. Η Ευρώπη πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να επιδείξει την απαραίτητη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη όταν βρίσκεται αντιμέτωπη με μία υπαρξιακή οικονομική κρίση».

Ενεργειακή γέφυρα που φέρνει πιο κοντά την Ελλάδα και τη Βουλγαρία

Η συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Βουλγαρίας τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στον πυρήνα της επιτυχίας αυτού του έργου, του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου IGB, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο χαιρετισμό που απηύθυνε στην τελετή έναρξης εμπορικής λειτουργίας του εν λόγω αγωγού.

Ο αγωγός IGB θα μεταφέρει το φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν μέσω της Ελλάδας στη Βουλγαρία και από εκεί σε συνδυασμό με τα έργα υποδομής εκτελούνται ήδη θα συμβάλλει στη δημιουργία ενός αξιόπιστου δικτύου φυσικού αερίου είπε ο πρωθυπουργός.

Ενεργειακή γέφυρα που φέρνει πιο κοντά την Ελλάδα και τη Βουλγαρία και αλλάζει άρδην την κατάσταση στην περιοχή, χαρακτήρισε τον αγωγό φυσικού αερίου IGB ο πρωθυπουργός.

Είπε ότι η έναρξη εμπορικής λειτουργίας του αγωγού IGB είναι μία εξαιρετική στιγμή όχι μόνο για τη νοτιοανατολική Ευρώπη αλλά και γενικότερα για την Ευρώπη καθώς αυτός ο αγωγός θα αλλάξει σημαντικά την παροχή αλλά και την ασφάλεια της ενέργειας για όλους στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο.

Ο χαιρετισμός του Πρωθυπουργού στην εκδήλωση:

Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, εδώ στη Σόφια, για την τελετή που σηματοδοτεί την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας (IGB). Πριν από περίπου δύο μήνες, στην Κομοτηνή, από κοινού με τον τότε Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Kiril Petkov, γιορτάσαμε την ολοκλήρωση της κατασκευής αυτής της ενεργειακής γέφυρας, που φέρνει την Ελλάδα και την Βουλγαρία ακόμα πιο κοντά, αλλάζοντας παράλληλα εκ βάθρων -όπως έχει ήδη επισημανθεί- τον ενεργειακό χάρτη της περιοχής μας.

Κύριε Πρόεδρε, αγαπητέ Rumen, η έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του αγωγού IGB αποτελεί μία εξαιρετική στιγμή, όχι μόνο για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη αλλά, κα Πρόεδρε, για την Ευρώπη ευρύτερα, καθώς αυτός ο αγωγός ενισχύει σημαντικά την ενεργειακή και εφοδιαστική ασφάλεια για όλες τις διασυνδεδεμένες χώρες στα Βαλκάνια, αλλά και στην ευρωπαϊκή ήπειρο συνολικά.

(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Ο αγωγός αυτός αποτελεί το επιστέγασμα της συνεργασίας και των συντονισμένων προσπαθειών των δύο κυβερνήσεων μας τα τελευταία χρόνια. Συνεργάστηκα γι’ αυτό το έργο πολύ στενά κι εντατικά με τους ομολόγους μου, τον Πρωθυπουργό Borissov, τον Πρωθυπουργό Petkov, τις υπηρεσιακές Κυβερνήσεις. Πιστεύω ότι η ευρύτερη γεωπολιτική σημασία του αγωγού αναγνωρίζεται και υπογραμμίζεται από την παρουσία, σήμερα, των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων του Αζερμπαϊτζάν, της Σερβίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Ρουμανίας.

Ο αγωγός αυτός, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος Aliyev, θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στη Βουλγαρία, θέτοντας τέλος στην κυρίαρχη θέση του ρωσικού αερίου στη Βουλγαρία. Και, ασφαλώς, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα έργα ενεργειακών υποδομών που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή, θα συμβάλει στην ανάπτυξη ενός αξιόπιστου δικτύου φυσικού αερίου. Όπως σημείωσαν πολλοί προλαλήσαντες, όταν σχεδιάστηκαν αυτά τα έργα, πριν από αρκετά χρόνια, πολλοί πίστευαν ότι δεν επρόκειτο να υλοποιηθούν. Αλλά σήμερα εγκαινιάζουμε με χαρά αυτόν τον αγωγό και με χαροποιεί ιδιαίτερα ότι η χώρα μου, η Ελλάδα, διαδραματίζει έναν όλο και πιο ενεργό ρόλο, μετατρεπόμενη σε έναν περιφερειακό ενεργειακό κόμβο που θα εξυπηρετεί όχι μόνο τις δικές της ανάγκες, αλλά τις ανάγκες όλων των χωρών της περιοχής.

Πολλοί αναφερθήκατε στο ιδιαίτερα σημαντικό έργο που υλοποιείται στην Αλεξανδρούπολη, την κατασκευή πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης που θα είναι έτοιμη έως το τέλος του 2023, η οποία θα μας επιτρέψει να εισάγουμε πολύ αυξημένες ποσότητες υγροποιημένου φυσικού αερίου, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και προς εξυπηρέτηση των αναγκών των γειτονικών χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης, γιατί όχι και της κεντρικής Ευρώπης. Ενδεχομένως ακόμα και χώρες όπως η Ουκρανία θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από αυτή την υποδομή.

Επομένως, αυτό το έργο δεν είναι μόνο ένας αγωγός ενέργειας. Είναι ένα έργο που διαφοροποιεί πηγές και οδεύσεις. Είναι επίσης ένας αγωγός που συνδέει ευρωπαϊκά κράτη τα οποία μοιράζονται τις ίδιες ευρωπαϊκές αξίες της αλληλεγγύης και της περιφερειακής συνεργασίας. Πιστεύω πως πρόκειται για μια χειροπιαστή έκφραση της αποφασιστικότητάς μας να αντιδράσουμε από κοινού στις υφιστάμενες και τις μελλοντικές προκλήσεις -και όντως είναι εξαιρετικά σημαντικές. Ταυτόχρονα, εκφράζουμε την αποφασιστικότητά μας να προωθήσουμε από κοινού την ευημερία των λαών μας.

Με χαροποίησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι άκουσα την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να υπογραμμίζει την ανάγκη για ισχυρότερη ευρωπαϊκή συνεργασία για την αντιμετώπιση του ανοικτού εκβιασμού εκ μέρους της Ρωσίας, σε ό,τι αφορά την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης. Και ασφαλώς αυτό δεν είναι μόνο πρόβλημα που σχετίζεται με τη φυσική προμήθεια φυσικού αερίου. Είναι επίσης ένα πρόβλημα που σχετίζεται με την τιμή του φυσικού αερίου που πληρώνουν οι ευρωπαϊκές χώρες. Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτή τη στιγμή οι κοινωνίες μας, οι επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά, σηκώνουν μεγάλο βάρος όσον αφορά τις πολύ υψηλές τιμές ενέργειας.

Όλοι γνωρίζουμε, επίσης, ότι οι εθνικοί προϋπολογισμοί έχουν πεπερασμένη δυνατότητα να απορροφήσουν αυτές τις αυξήσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μία ευρωπαϊκή λύση, που ελπίζω ότι θα οριστικοποιηθεί κατά τις επόμενες ευρωπαϊκές Συνόδους Κορυφής στην Πράγα και στις Βρυξέλλες, είναι τόσο σημαντική. Αγαπητή Ursula, αυτό που κάναμε με τον Covid πρέπει να το επαναλάβουμε με το φυσικό αέριο. Χρειαζόμαστε μια ενιαία ευρωπαϊκή στρατηγική. Πρέπει να αποφύγουμε τον κατακερματισμό της ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας. Και πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι βάζουμε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη πάνω από τα επιμέρους εθνικά συμφέροντα. Η Ελλάδα θα είναι πάντα έτοιμη να συμβάλει σε αυτήν την προσπάθεια, στην οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αναλάβει έναν πολύ σημαντικό ηγετικό ρόλο.

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Εμμένει στο πλαφόν για το φυσικό αέριο ο Κ. Μητσοτάκης: Αδιανόητο να μην υπάρχει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη"

Χανιά: Πυροβολισμοί έξω από το σπίτι 65χρονου γιατί δεν πουλούσε χωράφι

Δεν έχουν προηγούμενο τα όσα έγιναν την Πέμπτη (29.9) σε χωριό του Δήμου Κισσάμου στα Χανιά. Σύμφωνα με δημοσίευμα του cretapost.gr, ένας 56χρονος επιτέθηκε σε 65χρονο όταν ο δεύτερος τον ενημέρωσε ότι δεν πουλάει το χωράφι του.

Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης όταν ο 56χρονος δράστης επισκέφθηκε το σπίτι του 65χρονου συγχωριανού του στα Χανιά και του εξέφρασε την επιθυμία να αγοράσει ένα από τα χωράφια του.

Όταν ο 65χρονος δήλωσε ότι το χωράφι δεν πωλείται ο 56χρονος άρχισε να φωνάζει και χτύπησε τον 65χρονο με την γκλίτσα που κρατούσε.

Ο 65χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της Κισσάμου, ελαφρά τραυματισμένος, όπου έλαβε τις πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.

Ωστόσο, στις 3 τα ξημερώματα άγνωστος έφτασε με το αυτοκίνητο του έξω από το σπίτι του 65χρονου και άνοιξε πυρ.

Η Αστυνομία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Χανιά: Πυροβολισμοί έξω από το σπίτι 65χρονου γιατί δεν πουλούσε χωράφι"

Η Άγκυρα απορρίπτει την προσάρτηση ουκρανικών εδαφών από τη Μόσχα

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε σήμερα πως απορρίπτει την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιφερειών από τη Ρωσία, προσθέτοντας πως η σχετική ρωσική απόφαση αποτελεί «σοβαρή παραβίαση» του διεθνούς δικαίου.

Το τουρκικό υπουργείο επισήμανε πως δεν έχει αναγνωρίσει την προσάρτηση, το 2014, της Κριμαίας από τη Ρωσία και πρόσθεσε πως απορρίπτει την απόφαση της Ρωσίας να προσαρτήσει τις τέσσερις περιφέρειες, το Ντονέτσκ, το Λουχάνσκ, τη Χερσώνα και τη Ζαπορίζια.

«Η απόφαση αυτή, η οποία αποτελεί σοβαρή παραβίαση των καθιερωμένων αρχών του διεθνούς δικαίου, δεν μπορεί να γίνει δεκτή», ανακοίνωσε το υπουργείο. «Επαναλαμβάνουμε την υποστήριξή μας για τον τερματισμό αυτού του πολέμου, η σκληρότητα του οποίου συνεχίζει να αυξάνεται, στη βάση μιας δίκαιης ειρήνης που θα επιτευχθεί μέσω διαπραγματεύσεων», πρόσθεσε.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Η Άγκυρα απορρίπτει την προσάρτηση ουκρανικών εδαφών από τη Μόσχα"

Η Κύπρος γιορτάζει την 62η επέτειο της ανεξαρτησίας της – Τα μηνύματα των πολιτικών

Η Κύπρος γιορτάζει σήμερα την 62η επέτειο της ανεξαρτησίας της, με την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον τερματισμό της Βρετανικής αποικιακής εξουσίας.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έστειλε το δικό του μήνυμα, λόγω της ημέρας, τονίζοντας μέσω Twitter: «62 χρόνια από την ανακήρυξη και εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αποτίουμε τη δέουσα τιμή σε όλους όσους αγωνίστηκαν για την πατρίδα μας και παραμένουμε προσηλωμένοι στην απελευθέρωση και επανένωση του τόπου μας. Χρόνια πολλά».

Από πλευράς του ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter: «Τιμάμε την επέτειο της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη μνήμη των ηρώων του Κυπριακού Ελληνισμού, που έδωσαν τη ζωή τους για την Ελευθερία. Είμαστε πάντα στο πλευρό της Κύπρου για τον τερματισμό της παράνομης τουρκικής κατοχής».

«62 χρόνια συμπληρώνονται από τότε που η Κύπρος, μετά από ηρωϊκούς αγώνες, απέκτησε την ανεξαρτησία της», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε ανάρτησή του στο twitter. «Σήμερα, τιμούμε τις θυσίες του Κυπριακού λαού και συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις προσπάθειες για την επανένωση της Μεγαλονήσου», προσθέτει. «Χρόνια Πολλά στην Κύπρο μας»!

Την ίδια ώρα, επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο. Ο κ. Παναγιωτόπουλος εκπροσώπησε την Ελληνική Κυβέρνηση στη στρατιωτική παρέλαση στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 62η επέτειο ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Χρόνια Πολλά στην Κυπριακή Δημοκρατία! 1 Οκτωβρίου 1960 – Ημέρα Ανεξαρτησίας της Κύπρου. 62 χρόνια μετά τιμούμε τους αγώνες του κυπριακού λαού και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να ελευθερωθεί ολόκληρη η μαρτυρική Μεγαλόνησος” τονίζει ο υπεύθυνος του τομέας Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος.

Σήμερα τιμούμε τους αγώνες και τον ηρωισμό των παλικαριών του κυπριακού ελληνισμού, ακόμα και τον αμούστακων παιδιών που έδωσαν τη ζωή τους μαχόμενοι ενάντια στην «αυτοκρατορία» και τους Τούρκους βαρβάρους. Η επέτειος αυτή όμως δεν μπορεί να εορτάζεται, την ώρα που την γενοκτονία του κυπριακού ελληνισμού συνεχίζεται και ένα μεγάλο κομμάτι της Κύπρου μας βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή. Η Κύπρος θα είναι ανεξάρτητη μόνον όταν απελευθερωθεί και η τελευταία σπιθαμή κατεχόμενου εδάφους. Η Κύπρος θα είναι ελεύθερη μόνο όταν αποχωρήσει και ο τελευταίος τούρκος στρατιώτης, με τον τελευταίο τούρκο έποικο” τονίζει σε μήνυμά της η Ελληνική Λύση.

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Κύπρος γιορτάζει την 62η επέτειο της ανεξαρτησίας της – Τα μηνύματα των πολιτικών"

Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας

Σε ηλικία 85 ετών έφυγε από τη ζωή ο λαϊκός τραγουδιστής, Σταμάτης Κόκοτας έπειτα ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.

Τα ξημερώματα απεβίωσε ο Σταμάτης Κόκοτας στο Ασκληπιείο Βούλας μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.

O Σταμάτης Κόκοτας γεννήθηκε το 1937 ενώ στα 60’s και τα 70’s είχε σημαντική παρουσία στην ελληνική δισκογραφία καθώς συνεργάστηκε με σπουδαίους δημιουργούς όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος κ.ά.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας"

Φυσικό αέριο: Στο τραπέζι η καθιέρωση ενός νέου δείκτη τιμών στην Ευρώπη

Η καθιέρωση ενός νέου δείκτη τιμών αναφοράς για το φυσικό αέριο στην ευρωπαϊκή αγορά ήταν μεταξύ των βασικών θεμάτων που συζητήθηκαν στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ της Παρασκευής (30/9), μαζί με το γενικό πλαφόν στις συναλλαγές στη χονδρική αγορά.

Η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας να περιορισθούν οι υπερβολικές αυξήσεις των τιμών του φυσικού αερίου μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη δραστική μείωση των ρωσικών ροών στην Ευρώπη.

Παράγοντες της αγοράς έχουν επισημάνει από καιρό ότι ο σημερινός δείκτης αναφοράς των τιμών του αερίου (TTF), ο οποίος διαμορφώνεται από τη διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ, δεν είναι αντιπροσωπευτικός.

Και αυτό, επειδή βασίζεται μόνο στην προσφορά του φυσικού αερίου που φθάνει στην Ευρώπη μέσω αγωγών, η οποία από το καλοκαίρι και ειδικά μετά τη διακοπή της λειτουργίας του αγωγού Nord Stream από τη Ρωσία έχει συρρικνωθεί πολύ.

Η τιμή της μεγαβατώρας εκτινάχθηκε από τα 80 ευρώ τον Ιούνιο στα 340 ευρώ τον Αύγουστο μετά τη μείωση και τελικά τη διακοπή των ροών ρωσικού αερίου στη Γερμανία. Αν και στη συνέχεια οι τιμές υποχώρησαν, καθώς οι αποθήκες στην ΕΕ έχουν γεμίσει σε ποσοστό περίπου 90%, παραμένουν πολύ υψηλές – κοντά στα 200 ευρώ – λόγω της ανισορροπίας προσφοράς και ζήτησης.

Η Κομισιόν θεωρεί ότι ο δείκτης TTF δεν είναι αντιπροσωπευτικός της αγοράς, επειδή οι τιμές δεν λαμβάνουν υπόψη τις αγορές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), οι οποίες έχουν αυξηθεί θεαματικά φέτος. Και γι’ αυτό υποστηρίζει ότι πρέπει να υπάρξει ένα πλαίσιο καταγραφής των συναλλαγών σε LNG, με βάση το οποίο θα υπάρχει ένας συμπληρωματικός δείκτης τιμών.

Σύμφωνα με τον Economist, οι τιμές που πληρώνονται για τα φορτία LNG είναι ελαφρά χαμηλότερες από αυτές που διαμορφώνονται στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ, κάτι που σημαίνει ότι οι αγοραστές πληρώνουν περισσότερο όταν χρησιμοποιούν τον δείκτη TTF. Για παράδειγμα, στις 14 Σεπτεμβρίου το κόστος της μεγαβατώρας στην αγορά της Ισπανίας, η οποία βασίζεται κυρίως στο LNG, ήταν 171 ευρώ έναντι 218 ευρώ του TTF. Ωστόσο, ο Economist σημειώνει ότι οι διαφορές αυτές δεν αναμένεται κρατήσουν για πολύ.

Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, έχει αναφερθεί και σε μία ενδεχόμενη προσαρμογή του δείκτη τιμών αερίου στην Ευρώπη στον δείκτη τιμών της Ασίας, η οποία επίσης καλύπτει μεγάλο μέρος των αναγκών της με φορτία LNG.

Ο ανταγωνισμός των δύο περιοχών για τις σχετικά περιορισμένες ποσότητες του υγροποιημένου αερίου είναι μεγάλος και αυτό είναι ένα από τα θέματα που έχουν τεθεί στη συζήτηση για την επιβολή πλαφόν στις τιμές, η οποία αναμένεται να συνεχισθεί και το επόμενο διάστημα χωρίς να είναι σαφές αν θα υπάρξει κάποια συμφωνία.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Φυσικό αέριο: Στο τραπέζι η καθιέρωση ενός νέου δείκτη τιμών στην Ευρώπη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news