facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Ιταλία: Τρεις νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Ο ιός του Δυτικού Νείλου, που μεταδίδεται από τα κουνούπια, έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο τριών ανθρώπων από τα τέλη Ιουλίου στην περιοχή της Φεράρα (βορειοανατολική Ιταλία), ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές υγειονομικές αρχές.

Δύο άνθρωποι, ηλικίας 69 και 86 ετών, που υπέφεραν από καρδιοαγγειακές παθήσεις, απεβίωσαν χθες στη Φεράρα, όπου νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο εδώ και 10 ημέρες.

Άλλος ένας άνθρωπος, που διέμενε σε κοντινή κοινότητα, πέθανε στα τέλη Ιουλίου από τον ίδιο ιό.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: Τρεις νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου"

Δούρου: Τα ακραία καιρικά φαινόμενα ήρθαν για να μείνουν

Η συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ) για την αντιμετώπιση ακραίων φυσικών φαινομένων και καταστροφών, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, με τον διευθυντή του αστεροσκοπείου, καθ. Μανώλη Πλειώνη.

Η περιφερειάρχης Αττικής, αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τους εργαζόμενους του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τόνισε αναφερόμενη στη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, ότι «είμαστε εδώ για να προετοιμαστούμε για το παρόν και το μέλλον».

«Επιχειρούμε να καλύψουμε τις αρμοδιότητες που λείπουν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια Αττικής για να συνδράμει στην αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων που ήλθαν για να μείνουν», προσέθεσε η ίδια. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε η σύσταση του Παρατηρητηρίου Γεωεπιστημών και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΑΓΓΑΙΑ) στα Αντικύθηρα, με την ενίσχυση του τομέα έρευνας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το οποίο, όπως τόνισε ο καθ. Πλειώνης «έχει ήδη ξεκινήσει την πιλοτική λειτουργία του μετά από τη μεταφορά τον Ιούνιο στο νησί του αρχικού εξοπλισμού, της διάταξης ενεργής τηλεπισκόπησης lidar PollyXT, για την αδιάλειπτη παρακολούθηση των αερολυμάτων και των νεφών. Επίσης εγκαταστάθηκε το ηλιακό φωτόμετρο CIMEL, γεγονός που ενέταξε την ΠΑΓΓΑΙΑ στο παγκόσμιο δίκτυο σταθμών AERONET της NASA».

Παράλληλα, συζητήθηκαν οι πτυχές της κοινής πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Αττικής με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) για την υλοποίηση ενός πρότυπου συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης έντονων πλημμυρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτού του συστήματος, ο διευθυντής του Αστεροσκοπείου υπογράμμισε ότι το ΕΑΑ θα αναλάβει να εγκαταστήσει ένα νέο δίκτυο μετεωρολογικών ραντάρ, παρόμοια αυτού που αποκωδικοποίησε το φαινόμενο που έπληξε τη Μάνδρα τον περασμένο Νοέμβριο, που θα παρέχει λεπτομερή παρακολούθηση των νεφικών και καταιγιδοφόρων συστημάτων ενώ με τη χρήση προγνωστικών μοντέλων καιρού και με την ουσιαστική συνεργασία του ΕΜΠ σε θέματα υδραυλικής των ρεμάτων της Αττικής αλλά και τη μετουσίωση της πληροφορίας αυτής από το ΕΚΠΑ σε πρακτική ενημέρωση της πολιτείας, θα παραδοθεί στην Περιφέρεια ένα ολοκληρωμένο εργαλείο προειδοποίησης έντονων πλημμυρικών φαινομένων.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Δούρου: Τα ακραία καιρικά φαινόμενα ήρθαν για να μείνουν"

Μέσα στο σαββατοκύριακο πρέπει να φύγουν από τη Μόσχα οι Ελληνες διπλωμάτες που απελαύνονται

Οι δύο Ελληνες διπλωμάτες, τους οποίους απελαύνει η Ρωσία, θα πρέπει να φύγουν από τη Μόσχα μέσα στο σαββατοκύριακο, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ.

«Αναμένεται να φύγουν από τη Ρωσία εντός του διημέρου», ανέφερε πηγή από την ελληνική πρεσβεία που επικαλείται το TASS.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα η Μόσχα ανακοίνωσε ότι προχωρά σε αυτά τα αντίποινα, έπειτα από την απόφαση της Ελλάδας να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέσα στο σαββατοκύριακο πρέπει να φύγουν από τη Μόσχα οι Ελληνες διπλωμάτες που απελαύνονται "

Κουμουτσάκος: Απαράδεκτη η αναφορά του Ρώσου Πρωθυπουργού σε «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»

«Η διατήρηση φιλικών και παραγωγικών σχέσεων με τη Ρωσία είναι διαχρονική επιλογή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Αυτονόητη είναι επίσης η αρχή κάθε χώρα να σέβεται την κυριαρχία της άλλης και να αποφεύγει οποιαδήποτε εμπλοκή στις εσωτερικές υποθέσεις της», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και σημείωσε: «Υπό το πρίσμα αυτό, παρατηρούμε με έντονη ανησυχία τις αρνητικές εξελίξεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος που έφτασαν μέχρι και την απαράδεκτη αναφορά του Ρώσου Πρωθυπουργού σε "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου"».

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ πρόσθεσε ότι ο τραυματισμός των ελληνορωσικών σχέσεων είναι αναγκαίο να επουλωθεί το ταχύτερον δυνατόν με καλά μελετημένους, νηφάλιους και όχι παρορμητικούς χειρισμούς. «Ως εκ τούτου, η Νέα Δημοκρατία επαναφέρει επιτακτικά πλέον το αίτημα της στην κυβέρνηση να παράσχει πλήρη ενημέρωση στη Βουλή για τις τελευταίες εξελίξεις στις ελληνορωσικές σχέσεις» επεσήμανε.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Κουμουτσάκος: Απαράδεκτη η αναφορά του Ρώσου Πρωθυπουργού σε «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»"

Η Ελλάδα αλλάζει τον Έλληνα πρεσβευτή στη Μόσχα (φωτο)

Την απόφαση να αλλάξει ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Ρωσία έλαβε ξαφνικά η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, μέσα στην αναμπουμπούλα που έχει δημιουργηθεί από τις εκατέρωθεν απελάσεις Ελλήνων και Ρώσων διπλωματών εν μέσω κατηγοριών για τις επιδιώξεις της ελληνικής και της ρωσικής πλευράς και των υπαινιγμών για τον ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έλαβε την απόφαση να προχωρήσει στην αντικατάσταση του ανώτατου διπλωματικού εκπροσώπου της Ελλάδας στη ρωσική κυβέρνηση. Για το λόγο αυτό, κυκλοφόρησε συμπληρωματική προκήρυξη στην οποία αναφέρεται ότι ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Μόσχα Ανδρέας Φρυγανάς, μετακινείται άμεσα στην κεντρκή υπηρεσία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα.
Ο κ. Φρυγανάς, υπηρεσιακό στέλεχος της ελληνικής διπλωματίας με τον βαθμό του Πληρεξούσιου Υπουργού Β’, υπηρετεί ως πρεσβευτής της Ελλάδας στη Μόσχα από τον Μάρτιο του 2016. Υπό κανονικές συνθήκες, η θητεία ενός πρεσβευτή στο εξωτερικό διαρκεί κατ’ ελάχιστον τρία χρόνια. Εν μέσω της πρωτοφανούς διπλωματικής κρίσης μεταξύ Αθηνών και Μόσχας, που ξεκίνησε μετά τις κατηγορίες της ελληνικής κυβέρνησης ότι η ρωσική πλευρά προσπάθησε να εξαγοράσει κρατικούς υπαλλήλους με σκοπό να τορπιλίσει την συμφωνία με τα Σκόπια για τη μετονομασία της γειτονικής χώρας σε «Βόρεια Μακεδονία» και τη συνακόλουθη απόφαση απέλασης δύο Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα, η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου προχωρά στην αιφνιδιαστική μετάθεση του πρεσβευτή της Ελλάδας στη Μόσχα.
Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρεσβευτής Ανδρέας Φρυγανάς δεν είχε ζητήσει την πρόωρη επιστροφή του στην Ελλάδακαι τη μετάθεσή του στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ελλάδα αλλάζει τον Έλληνα πρεσβευτή στη Μόσχα (φωτο)"

Γεωργιάδης: Όχι μόνο δε λείπουν 230 εκατ. ευρώ, αλλά δε λείπει ούτε ένα ευρώ

«Δυστυχώς, ο κ. Μπαλωμενάκης είτε από άγνοια είτε σκοπίμως παραπλάνησε τον ελληνικό λαό ανακοινώνοντας ως πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής ότι δήθεν οι ορκωτοί λογιστές εντόπισαν τρύπα ύψους 89 εκατομμυρίων ευρώ στις λογιστικές χρήσεις της περιόδου 2007-2014 του ΚΕΕΛΠΝΟ», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή δήλωση του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής Αντώνη Μπαλωμενάκη.

Ο βουλευτής της ΝΔ πρόσθεσε τα εξής:

«Η έκθεση των ορκωτών λογιστών αναφέρει μια λογιστική διαφορά (χωρίς να λείπουν τα χρήματα) ύψους 44 εκατομμυρίων ευρώ κατά τη χρήση του έτους 2009-2010. Η λογιστική αυτή διαφορά βαίνει μειούμενη τα επόμενα χρόνια και καταλήγει στα 3 εκατομμύρια ευρώ το 2014, κατά τη διάρκεια της δικής μου υπουργικής θητείας και του κ. Μάκη Βορίδη. Όχι μόνο δεν λείπουν 230 εκατομμύρια ευρώ, όπως ψευδώς κατέθεσε στην Επιτροπή ο κ. Πολάκης, αλλά δεν λείπει ούτε ένα ευρώ. Έναν λογιστή να είχε ρωτήσει ο κ. Μπαλωμενάκης, θα τον είχε προστατεύσει. Σε κάθε περίπτωση, αν και η λογιστική αυτή διαφορά δεν αφορά στη δική μου θητεία, εφόσον η Επιτροπή θέλει να την ερευνήσει δεν έχει παρά να καλέσει την πρώην Υπουργό Υγείας, κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία άλλωστε έχει κάνει και δηλώσεις υποστήριξης στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην Επιτροπή. Αν νομίζουν ότι θα αλλάξουν την ατζέντα από τις τεράστιες ευθύνες τους για την τραγωδία στο Μάτι, είναι πολύ γελασμένοι».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Γεωργιάδης: Όχι μόνο δε λείπουν 230 εκατ. ευρώ, αλλά δε λείπει ούτε ένα ευρώ"

Ιός Δυτικού Νείλου: Σε επιτήρηση Μέγαρα, Ελευσίνα, Ασπρόπυργος, Μάνδρα

Σε συναγερμό οι υπηρεσίες όλη τη χώρα για μολυσμένα κουνούπια με τους θανάτους από τον Ιό του Δυτικού Νείλου να έχουν φτάσει ήδη τους 3, και με τον αριθμό των ασθενών να έχει ξεπεράσει τους 60.

Από τους ασθενείες, τέσσερις βρίσκονται στην εντατική ενώ άλλοι 16 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει η ΠΟΕΔΗΝ όμως, υπάρχουν τέσσερις περιοχές που η επικινδυνότητα έχει χτυπήσει «κόκκινο», θέτοντας τις υπό αυστηρή επιτήρηση για αποφυγή νέων κρουσμάτων αλλά και την έγκαιρη διάγνωση νέων.

Από τα τρία θύματα, δύο ήταν από τα Μέγαρα, ενώ από τα δεκάδες κρούσματα, πάνω από δέκα είναι από τις περιοχές Ασπρόπυργο, Μέγαρα, Μάνδρα και Ελευσίνα.

Το θέμα, πέραν της γρίπης, επεκτείνεται και στο αίμα, καθώς κάτοικοι από τις συγκεκριμένες περιοχές, τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο δεν θα μπορούν να δώσουν αίμα, καθιστώντας την ήδη δύσκολη κατάσταση με τις διαθέσιμες φιάλες αίματος ακόμα πιο δύσκολη.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιός Δυτικού Νείλου: Σε επιτήρηση Μέγαρα, Ελευσίνα, Ασπρόπυργος, Μάνδρα"

Αχτσιόγλου: Θα εξετάσουμε τα περιθώρια, προκειμένου να μην υπάρξουν επιβαρύνσεις στους συνταξιούχους

Την καθοδική πορεία της ανεργίας επιβεβαιώνει η ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), σύμφωνα με την οποία οι δείκτες έπεσαν κάτω από το 20% και το ποσοστό της διαμορφώθηκε στο 19,5%, τον Μάιο του 2018, όπως δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1.

Τόνισε δε ότι, κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καταγράφεται μία σημαντική πτώση της ανεργίας, περίπου στις επτά ποσοστιαίες μονάδες. Γεγονός που, όπως είπε, αποδεικνύει ότι η προσπάθεια που γίνεται στα τρία μέτωπα, που είναι η ανάταξη της οικονομίας, η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και ο σχεδιασμός των προγραμμάτων απασχόλησης τα οποία είναι αρκετά στοχευμένα, αποδίδει καρπούς. «Ως συνολική εικόνα, παρατηρείται διαρκής αποκλιμάκωση της ανεργίας» διαπίστωσε η αρμόδια υπουργός.

Παράλληλα, η κ. Αχτσιόγλου υπενθύμισε ότι, με σχετική υπουργική απόφαση, ενεργοποιήθηκε ο νόμος που άλλαξε την αρχιτεκτονική του προστίμου για την αδήλωτη εργασία. «Με αυτόν τον τρόπο, αποδίδεται δικαιοσύνη στον εργαζόμενο που ήταν αδήλωτος» διευκρίνισε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αναφορικά με τις συντάξεις, η υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι, στις 20 Αυγούστου, «ολοκληρώνουμε το πρόγραμμα και, εν συνεχεία, θα εξετάσουμε τα δημοσιονομικά περιθώρια, προκειμένου να μην υπάρξουν περαιτέρω επιβαρύνσεις στους συνταξιούχους». «Εκτιμώ ότι υπάρχει το περιθώριο να το ξαναδούμε αυτό το ζήτημα. Έχουμε πια το δημοσιονομικό περιθώριο, αλλά και σε επίπεδο πολιτικής, μπορούμε να επιδιώξουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα θα φανεί στον προϋπολογισμό για το 2019» συμπλήρωσε η υπουργός Εργασίας.

Στο σημείο αυτό, αποσαφήνισε ότι, όταν οι Ευρωπαίοι επισημαίνουν ότι τα συμφωνηθέντα θα πρέπει να τηρούνται, αναφέρονται στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων και όχι των μέτρων.

Σε ερώτηση σχετικά με το μήνυμα που θα σταλεί από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), η υπουργός Εργασίας απάντησε ότι πλέον ολοκληρώνεται το πλαίσιο των μνημονίων, καταγράφεται ήδη μία σημαντική ανάκαμψη της οικονομίας και μπορούμε να μιλήσουμε για την επόμενη μέρα, όπως έχει αποτυπωθεί και στο αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων, η κ. Αχτσιόγλου ανέλυσε και τους τρεις άξονες πάνω στους οποίους δουλεύει το υπουργείο Εργασίας και οι οποίοι είναι:

1) Η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η οποία ξεκλειδώνει, μετά τις 20 Αυγούστου.

2) «Ο δεύτερος άξονας είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία κρίνεται αναγκαία, για να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων».

3) «Ο τρίτος άξονας είναι η καταπολέμηση της παραβατικότητας στους χώρους εργασίας» σημείωσε η υπουργός.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της, υποστήριξε ότι έχει αποδειχθεί ότι δεν ισχύει το επιχείρημα των δανειστών ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού μπορεί να έχει επιπτώσεις στην εργασία. «Να αυξηθεί, δηλαδή, η ανεργία, επειδή αυξάνεται ο κατώτατος μισθός. Δεν επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο ούτε από τις μελέτες της Κομισιόν» είπε η κ. Αχτσιόγλου, επισημαίνοντας ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα ξεκινήσει εντός της θητείας αυτής της κυβέρνησης και, στη συνέχεια, κάθε χρόνο, θα εξετάζονται, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο, βασικά μεγέθη της οικονομίας και θα γίνεται εκ νέου εισήγηση για το αν πρέπει να αυξηθεί περαιτέρω.

Τέλος, δήλωσε ότι η έξοδος από το πρόγραμμα συνεπάγεται και μία σειρά θετικών μέτρων κοινωνικής πολιτικής, που θα βοηθήσουν τους πολίτες στην καθημερινότητά τους. Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, έχει ήδη προβλεφθεί στον προϋπολογισμό για το 2019 ότι θα υπάρχει ένα σημαντικό δημοσιονομικό περιθώριο. «Αυτό σημαίνει ότι, με δεδομένη την επίτευξη του 3,5%, διαμορφώνεται ένας δημοσιονομικός χώρος άνω των 700 εκατ. ευρώ τον οποίο θα τον αξιοποιήσουμε με ένα μείγμα πολιτικής φοροελαφρύνσεων και κοινωνικών δαπανών» διευκρίνισε η κ. Αχτσιόγλου, ενώ έκανε λόγο για ένα πλέγμα κοινωνικού κράτους που είναι αναγκαίο να υπάρχει, καθώς αυτό είναι και το νόημα μίας προοδευτικής διακυβέρνησης.

Σχετικά με τις πυρκαγιές, η υπουργός Εργασίας είπε ότι ο πρωθυπουργός ανέλαβε την πολιτική ευθύνη που σημαίνει την υλοποίηση άμεσα μέτρων υποστήριξης των πληγέντων και τη λήψη μέτρων, ώστε να μην επαναληφθεί μία παρόμοια τραγωδία στη χώρα. «Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσονται οι δύο κορυφαίες πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού τόσο για το χωροταξικό σχεδιασμό και την αντιμετώπιση των οικιστικών στρεβλώσεων, όσο και για την πολιτική προστασία» συμπλήρωσε η κ. Αχτσιόγλου.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Αχτσιόγλου: Θα εξετάσουμε τα περιθώρια, προκειμένου να μην υπάρξουν επιβαρύνσεις στους συνταξιούχους"

Μπαλωμενάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Μαύρη τρύπα 89 εκατ. ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Την ανάγκη αναζήτησης ποινικών και πολιτικών ευθυνών επισημαίνει ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά σκάνδαλα στο χώρο της υγείας, Αντώνης Μπαλωμενάκης, μετά το πόρισμα εμπειρογνωμώνων για τα οικονομικά στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ,τα οποία καταδεικνύουν σημαντικές αποκλίσεις.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Μπαλωμενάκης αναφέρει, «γίνεται γνωστό ότι περιήλθε στην εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά σκάνδαλα στο χώρο της υγείας η έκθεση πραγματογνωμοσύνης "για την επιβεβαίωση στοιχείων και εντοπισμό διαφορών επί των ετήσιων οικονομικών απολογισμών, που κατέθετε το ΚΕΕΛΠΝΟ στο υπουργείο Υγείας για τις χρήσεις 2007 έως και 2014".

Και προσθέτει, «οι τρεις ορκωτοί λογιστές που είχαν οριστεί, (οι κ.κ. Δημήτριος Γιώγος, Νικόλαος Συκάς και Νικόλαος Χούντας), στην πολυσέλιδη έκθεσή τους επισημαίνουν την ύπαρξη μεγάλων αποκλίσεων ανάμεσα στα υπόλοιπα ταμειακών διαθεσίμων, που αναγράφονται στους απολογισμούς και στα υπόλοιπα των χρηματικών διαθεσίμων, όπως τα τελευταία προκύπτουν από τις ενημερώσεις των τραπεζών σχετικά με την κίνηση των λογαριασμών του ΚΕΕΛΠΝΟ. Προκειμένου για τα έτη 2008-2013 η απόκλιση αυτή σε σχέση με τα πραγματικά χρηματικά διαθέσιμα ανέρχεται σε 89.229.474 Euro».

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας σημειώνει: «Οι πραγματογνώμονες δεν εκφράζουν γνώμη για τη φύση ή τον τρόπο σχηματισμού της διαφοράς αυτής, εξ αιτίας, όπως τονίζουν, του ανεπαρκούς τρόπου κατάρτισης των απολογισμών και της έλλειψης παραστατικών στοιχείων για την επιβεβαίωση των εσόδων και εξόδων. Στην έκθεση σχολιάζεται αρνητικά ο τρόπος λογιστικής οργάνωσης του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά την εξεταζόμενη περίοδο 2007-2014. Επισημαίνεται ότι η διαδικασία καταγραφής και παρακολούθησης των εισπράξεων και πληρωμών του ΚΕΕΛΠΝΟ, «δεν γινόταν με τρόπο που να εξασφαλίζεται η αξιοπιστία τους, η πληρότητα παρουσίασης, η ακρίβειά των, η συμφωνία με τα λογιστικά βιβλία.». Επίσης ότι λόγω του τρόπου παράθεσης «δεν είναι δυνατός ο έλεγχος των εγγραφών με τη σύγκριση των παραστατικών είσπραξης και πληρωμής κάθε μιας χρήσης».
Όπως υπογραμμίζει ο κ. Μπαλωμενάκης, «τελικό συμπέρασμα των πραγματογνωμόνων είναι ότι οι ισολογισμοί 2007-2014 "δεν είναι αξιόπιστοι, ούτε έχουν συνταχθεί με ακρίβεια και πληρότητα". Τα ευρήματα των πραγματογνωμόνων επιβεβαιώνουν την εικόνα που έχει προκύψει μέχρι σήμερα από τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής ότι στο ΚΕΕΛΠΝΟ υπήρχε μέχρι το 2014 μια "μαύρη τρύπα" εκατομμυρίων στα οικονομικά του, για την οποία, εννοείται, πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες τόσο ποινικές όσο και πολιτικές», προσθέτει.

Σημειώνεται πως οι βουλευτές-μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής ενημερώθηκαν σήμερα με επιστολή του Προέδρου της για την κατάθεση της έκθεσης πραγματογνωμοσύνης με την οποία καλούνται να την μελετήσουν εν όψει και της διαδικασίας σύνταξης του τελικού πορίσματος.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπαλωμενάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Μαύρη τρύπα 89 εκατ. ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ"

Ν. Δένδιας: Η οργανωτική δομή που εξήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας έχει ήδη νομοθετηθεί

«Η νέα οργανωτική δομή που εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας για την Πολιτική Προστασία εμπεριέχεται στον Ν. 4249/14. Απλώς δεν γνωρίζει το νομικό πλαίσιο της χώρας, δεν το έχει μελετήσει, έτυχε να το δει μπροστά του μετά την καταστροφή και πάλι, δεν ξέρει τι υπάρχει», δήλωσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για ίδρυση Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6, ο κ. Δένδιας επεσήμανε ότι «η καταστροφή στην Ανατολική Αττική δεν έγινε επειδή η οργανωτική δομή ήταν ανεπαρκής. Έγινε επειδή οι συγκεκριμένοι άνθρωποι στις συγκεκριμένες θέσεις τα έκαναν όλα λάθος».

Όπως τόνισε, εκδηλώθηκε η φωτιά σε σημείο που πάντα ήταν επικίνδυνο και σε μέρα επικίνδυνη.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «με εντυπωσιάζει πως μια κυβέρνηση που έχει νομοθετήσει υπέρ της αυθαίρετης δόμησης, τη θεωρεί υπεύθυνη καταστροφής».

Ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι η εξατομίκευση των ευθυνών είναι έργο της Δικαιοσύνης αλλά πρέπει να γίνει, από σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων.

«Δεν μπορούμε να παριστάνουμε ότι αρκεί η πολιτική ευθύνη για την καταστροφή στην Ανατολική Αττική. Εδώ υπάρχει και ο ανθρώπινος δάκτυλος. Δια παραλείψεως, δια ανοησίας, δια αβελτηρίας ίσως, αλλά υπάρχει», συμπλήρωσε.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ν. Δένδιας: Η οργανωτική δομή που εξήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας έχει ήδη νομοθετηθεί"

"Οριστικό τέλος για Σχολή Λιμενικού στην Αλεξανδρούπολη"

Το χρονικό της κοροϊδίας και των ψεύτικων υποσχέσεων του κ.Κουρουμπλή
Μετά το τέλος της Λιμενικής Ακαδημίας για την Αλεξανδρούπολη ήρθε και το τέλος για τη Σχολή Λιμενοφυλάκων.
Η Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων ήταν και εξακολουθεί να είναι η μόνη από τις τρεις Παραγωγικές Σχολές του Λιμενικού Σώματος η οποία ανήκει αποκλειστικά στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. 
Η Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, λειτουργούσε από το 1970 σύμφωνα με το Ν.Δ. 530/1970 «Περί Λιμενοφυλάκων» (ΦΕΚ 100 Α/2-5-70). Η έδρα της σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ 2 καθορίζετο δι’ αποφάσεως του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας. 
Αυτό σήμαινε ότι μόνο με μια απόφαση του αρμοδίου Υπουργού μπορούσε να μεταφερθεί κάποια στιγμή στην Αλεξανδρούπολη.
Στα τέλη του 2017, ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής, κατέθεσε το νομοσχέδιο «Δια βίου εκπαίδευση προσωπικού Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας σε θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής στην ακτοπλοΐα, θέματα πολιτικού προσωπικού, συμπλήρωση διατάξεων για τα λιμενικά έργα και άλλες διατάξεις» το οποίο και έγινε νόμος του κράτους (Ν. 4504/2017 ΦΕΚ Α' 184/29-11-2017). 
Τότε, μάθαμε από το άρθρο 79 «Μεταρρύθμιση του Συστήματος Εισαγωγής και Εκπαίδευσης Στελεχών σε Παραγωγικές Σχολές ΛΣ/ΕΛ-ΑΚΤ» ότι μετά την έκδοση Π.Δ. η εισαγωγή στις τρεις Παραγωγικές Σχολής του ΛΣ/ΕΛ-ΑΚΤ θα γίνεται με πανελλήνιες εξετάσεις, χωρίς να γίνεται καμία αναφορά ή πρόβλεψη για ίδρυση «Λιμενικής Ακαδημίας».
Έτσι, η τελευταία μας ελπίδα ήταν η μοναδική από τις τρεις Παραγωγικές Σχολές του Λιμενικού Σώματος, η Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων η οποία ανήκει αποκλειστικά στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κάποια στιγμή, με Απόφασή του (το νομοθετικό πλαίσιο υπήρχε) να μπορεί να μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη.
Δυστυχώς, με το Π.Δ. 76/2018 «Οργάνωση και λειτουργία της Σχολής Δοκίμων Λιμενοφυλάκων και ένταξη αυτής στην ανωτέρα βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» (ΦΕΚ 146 Α/7-8-2018), καθορίζεται (άρθρο 3 παρ 3) οριστικά ο Πειραιάς, ως έδρα της Σχόλης και δεν προβλέπεται ο ορισμός της έδρας να γίνεται με Απόφαση του αρμοδίου Υπουργού, όπως με το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο. 
Συνεπώς, με το νέο νομοθετικό πλαίσιο, σε αυτό που λέγαμε "Λιμενική Ακαδημία" ή "Σχολή Λιμενοφυλάκων" στην Αλεξανδρούπολη μπαίνει οριστικό τέλος. 
alexpolisonline

Διαβάστε Περισσότερα » ""Οριστικό τέλος για Σχολή Λιμενικού στην Αλεξανδρούπολη""

Bild: Σκάνδαλο με κλεμμένα αντικαρκινικά φάρμακα από την Ελλάδα που δίνονταν σε Γερμανούς ασθενείς

Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου στη Γερμανία μετά την αποκάλυψη ότι καρκινοπαθείς λάμβαναν θεραπεία επί χρόνια με κλεμμένα και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, εν μέρει αναποτελεσματικά φάρμακα από την Ελλάδα.

Όπως μετέδωσε το Πρακτορείο με τις εποπτικές αρχές του κρατιδίου δεν αντέδρασαν παρά το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές τις είχαν ενημερώσει ήδη από το 2016, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Τα κλεμμένα φάρμακα φέρονται να παραδόθηκαν σε έντεκα κρατίδια της Γερμανίας μέσω της εταιρείας Lunapharm με έδρα το Βρανδεμβούργο.

Ήδη από το 2016 η Αθήνα ενημέρωσε σχετικά τις αρχές του κρατιδίου, όμως αυτές διενήργησαν ελέγχους στην έδρα της εταιρείας μόλις στο τέλος του 2017. Παρέλειψαν μάλιστα να ενημερώσουν τις κλινικές, τους γιατρούς και τους ασθενείς.

Από την πλευρά της η υπουργός Υγείας του Βρανδεμβούργου Ντιάν Γκόλτζε –του αριστερού κόμματος Die Linke- αρνείται να παραιτηθεί, παρά τις σφοδρές επικρίσεις που δέχεται.

Ο Έλληνας πρώην υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος ανέδειξε την υπόθεση το 2015, δήλωσε στη Bild: «Η κριτική στις γερμανικές αρχές είναι απολύτως σωστή. Ενήργησαν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και μέχρι σήμερα δεν έχουν αναγνωρίσει την τεράστια διάσταση του σκανδάλου».

«Έχει ευθύνη απέναντι στον γερμανικό λαό. Η υπόθεση αφορά εντέλει πολλές ανθρώπινες ζωές», πρόσθεσε ο Κουρουμπλής αναφερόμενος στην 43χρονη Γκόλτζε.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, δεν είναι γνωστός ο αριθμός των ασθενών που πέθαναν τελικά επειδή δεν λάμβαναν αποτελεσματικά φάρμακα, παρά τις έγκαιρες προειδοποιήσεις της Ελλάδας.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Bild: Σκάνδαλο με κλεμμένα αντικαρκινικά φάρμακα από την Ελλάδα που δίνονταν σε Γερμανούς ασθενείς"

Ποιοι και πώς δικαιούνται δάνεια ως €800.000 με ευνοϊκό επιτόκιο

Έως και τα τέλη Οκτωβρίου 2018, φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες να μένει ανοικτή η χρηματοδοτική δράση του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση».

Το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο, που έχει ενεργοποιηθεί στο πλαίσιο του «ενδιάμεσου» Ταμείου Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ Ι) είναι προϊόν συνεπένδυσης του ΕΤΕΑΝ και των τραπεζών, παρέχει δάνεια κεφαλαίου κίνησης και επενδυτικού σκοπού με ευνοϊκό επιτόκιο σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η διατήρηση του προγράμματος έως τον Οκτώβριο, οφείλεται στην πρόθεση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης να υπάρχει μία ροή χρηματοδότησης των ΜΜΕ, έως ότου ενεργοποιηθεί το ΤΕΠΙΧ ΙΙ, που θα αποτελέσει και την αιχμή του δόρατος του νέου κύκλου χρηματοδότησης. Στο πλαίσιο του ΤΕΠΙΧ ΙΙ πρόκειται να διατεθούν άνω των 900 εκατ. ευρώ για δάνεια και άνω των 100 εκατ. ευρώ για εγγυήσεις δανείων.

Μέχρι την ενεργοποίηση του ΤΕΠΙΧ ΙΙ, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν δάνειο (σ.σ. εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις) από το τρέχον πρόγραμμα «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση». Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 384 εκατ. ευρώ και προέρχεται κατά 192 εκατ. ευρώ από το ΕΤΕΑΝ και κατά 192 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες που συμμετέχουν.

Τα δάνεια που χορηγούνται μέσω της συγκεκριμένης δράσης έχουν ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους για τις επιχειρήσεις, καθώς μόνο το μέρος της τραπεζικής συμμετοχής σε κάθε δάνειο (50%) είναι έντοκο, ενώ το 50% των κεφαλαίων που εισφέρεται από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας μέσω του ΕΤΕΑΝ, είναι άτοκο. Συνεπώς το τελικό επιτόκιο δανεισμού για κάθε δάνειο διαμορφώνεται στο ήμισυ του κατά περίπτωση ισχύοντος επιτοκίου τραπεζικού δανεισμού για κάθε επιχείρηση.

Τα επενδυτικά δάνεια θα κυμαίνονται από 10.000 έως 800.000 ευρώ με διάρκεια 5 έως 12 έτη και με δυνατότητα περιόδου χάριτος από 6 μήνες έως 2 έτη.

Τα δάνεια κεφαλαίου κίνησης θα κυμαίνονται από 10.000 έως 300.000 ευρώ σε συνάρτηση με τις λειτουργικές ανάγκες της επιχείρησης και η διάρκεια αποπληρωμής τους δεν θα υπερβαίνει τους 48 μήνες.

Επιλέξιμες για χρηματοδότηση είναι υφιστάμενες και υπό ίδρυση πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, πλην του πρωτογενούς τομέα. Κάθε επιχείρηση μπορεί να ενταχθεί, υπό προϋποθέσεις και στις δύο κατηγορίες δανείων.

Εξασφαλίσεις
Σε εξασφάλιση της απαίτησης από τα δάνεια λαμβάνονται ενοχικές ή και εμπράγματες εξασφαλίσεις, σύμφωνα με την πιστωτική πολιτική των συνεργαζόμενων τραπεζών.

Ειδικά για τις εμπράγματες εξασφαλίσεις το ποσοστό κάλυψης δεν μπορεί να είναι ανώτερο του 120% του ποσού του δανείου, όπως αυτό συνομολογείται στην δανειακή σύμβαση, ενώ προσημειώνεται η μόνιμη και μοναδική κατοικία του επιχειρηματία.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την υποβολή αιτήματος οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν από τις συνεργαζόμενες τράπεζες: Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ +0,15% Ελλάδος, Alpha Τράπεζα, Eurobank, Τράπεζα Aττικής, Τράπεζα Πειραιώς, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Παγκρήτια Συνεταιριστική, Συνεταιριστική Τράπεζα Kαρδίτσας, Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας.

Εναλλακτικά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται και στο ΕΤΕΑΝ: 210 7450400, www.etean.gr

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιοι και πώς δικαιούνται δάνεια ως €800.000 με ευνοϊκό επιτόκιο"

Η Ελλάδα χάνει το «στοίχημα» της εξόδου στις αγορές

Ανοχύρωτα μπροστά στις διεθνείς πιέσεις είναι για ακόμα μια φορά τα ελληνικά ομόλογα, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά το πόσο ευάλωτα είναι τα assets της Ελλάδας στις εξωτερικές εξελίξεις. Στα ομόλογα τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται νευρικότητα, καθώς το διεθνές κλίμα όχι μόνο δεν έχει σταθεροποιηθεί, μετά την ιταλική πολιτική κρίση που «τρόμαξε» την ελληνική αγορά ομολόγων – και όχι μόνο – τον Μάιο, αλλά αντίθετα έχει επιδεινωθεί (με τον ιταλικό προϋπολογισμό επί τάπητος και ορατό το ενδεχόμενο ρήξης μεταξύ Ρώμης και Βρυξελλών) με αποτέλεσμα οι επενδυτές να αποστρέφονται την ανάληψη ρίσκου και να στρέφονται προς ασφαλή επενδυτικά καταφύγια.

Η εικόνα στα ελληνικά ομόλογα, μετά από μια μικρή ανάπαυλα, έχει εκ νέου επιδεινωθεί με 10ετές στο 4,10% από 3,99% και άνοδο 2,81% από χθες, ενώ εντονότερες είναι οι πιέσεις στα 5ετή με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 3,143% με άνοδο της τάξης του 3,02% από χθες, ενώ και η απόδοση του 25ετούς ανέβηκε στο 5,04%

Όπως όλα δείχνουν, η απαλλαγή της Ελλάδας από τα Μνημόνια δεν συγκινεί κανέναν και το "στοίχημα" της εξόδου στις αγορές πριν τη λήξη του προγράμματος να έχει πλέον χαθεί, ενώ και ο δρόμος προς μια έξοδο στις αγορές τον Σεπτέμβριο (όπως διατεινόταν ο κ. Τσακαλώτος μέχρι πρότινος) απομακρύνεται.

Παράλληλα, και εσωτερικές εξελίξεις δυσκολεύουν αυτό το ενδεχόμενο για την Ελλάδα. Από τη μια η έκθεση του ΔΝΤ, αλλά και το φρένο δια στόματος Μάριο Ντράγκι στην ένταξη των ελληνικών τίτλων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, επιβαρύνουν το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα.

Μοναδική αχτίδα ελπίδας τυχόν αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας από οίκους αξιολόγησης. Σήμερα αναμένεται η έκθεση του οίκου Fitch που εκτιμάται ότι θα προχωρήσει σε αναβάθμιση κατά μια βαθμίδα της Ελλάδας, όπως είχε πράξει και ο οίκος S&P. Η συντηρητική αυτή αναβάθμιση ωστόσο δεν αναμένεται να δώσει τα απαραίτητα [καύσιμα» στα ελληνικά ομόλογα ώστε να φτάσουν σύντομα σε επενδυτική βαθμίδα.

Πέραν από τις εξελίξεις στην Ιταλία, νέες πιέσεις στις αγορές ομολόγων της περιφέρειας αλλά και των αναδυόμενων αγορών δημιουργούν οι εξελίξεις με την Τουρκία και Ρωσία, οδηγώντας τους επενδυτές σε μαζική φυγή από τα assets υψηλού ρίσκου και σε στροφή προς τα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια. Ολα αυτά απομακρύνουν την έξοδο της χώρας στις αγορές το φθινόπωρο. Εξάλλου,όπως είχε αναφέρει και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ, η Ελλάδα θα ξεκινήσει μετά την έξοδό της από τα μνημόνια έναν μακράς διάρκειας διάλογο με τις αγορές που δεν θα είναι ούτε εύκολος ούτε άνετος. Και στην πορεία αυτή, δανειστές αλλά και αγορές θα έχουν το βλέμμα στην Ελλάδα, έτοιμες να αναλάβουν δράση στο πρώτο «στραβοπάτημα» από ελληνικής πλευράς.

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ελλάδα χάνει το «στοίχημα» της εξόδου στις αγορές"

Περιφέρεια Αττικής για ιό του Δυτικού Νείλου: Zητά από δήμους με κρούσματα να ενημερώσουν τους πολίτες

Να ενημερώσουν τους δημότες τους για προληπτικά μέτρα σχετικά με τον ιό του Δυτικού Νείλου, καλεί η Περιφέρεια Αττικής τους δήμους Σαλαμίνας, Τροιζηνίας-Μεθάνων, μετά τη διαπίστωση κρουσμάτων του ιού.
Οι ενέργειες που πρέπει να κάνουν άμεσα οι πολίτες, τονίζεται στην ανακοίνωση , για την ατομική προστασία τους και για την αποφυγή ανάπτυξης κουνουπιών στην οικία τους και στον ευρύτερο χώρο ή στο χώρο εργασίας τους, είναι οι εξής :
• Χρήση εντομοαπωθητικών σε ακάλυπτο δέρμα και πάνω από τα ρούχα με τις εξής δραστικές ουσίες : DEET (περιεκτικότητα ανάλογα με την ηλικία και τις οδηγίες χρήσης, πιο αποτελεσματικό), Πικαριδίνη ή Ικαριδίνη, IR 3535, Αιθέρια έλαια ευκαλύπτου. Προσοχή να δίδεται στις οδηγίες χρήσης τους.
• Κατάλληλα ενδύματα : μακριά μανίκια και παντελόνια, ανοιχτόχρωμα και φαρδιά ρούχα.
• Συχνά λουτρά καθαριότητας για την απομάκρυνση του ιδρώτα.
• Αντικουνουπικά πλέγματα (σίτες) στα ανοίγματα του σπιτιού (πόρτες, παράθυρα, φεγγίτες, αεραγωγούς τζακιού, αγωγούς εξαερισμού των βόθρων).
• Χρήση κουνουπιέρας ιδίως σε βρέφη.
• Εντομοκτόνα στον αέρα (φιδάκια, ταμπλέτες, αεροζόλ κλπ).
• Ανεμιστήρες (ιδίως οροφής) ή κλιματιστικά.
• Λαμπτήρες κίτρινου χρώματος για τον φωτισμό εξωτερικών χώρων.
• Απομάκρυνση του στάσιμου νερού από λεκάνες, βάζα (ή άλλα δοχεία), γλάστρες, βαρέλια, μικρά τενεκεδένια κουτιά ξεχασμένα στον κήπο, καρότσια, παλιά λάστιχα, μπάρμπεκιου, υδρορροές και άλλα μέρη του σπιτιού διότι τα λιμνάζοντα νερά αποτελούν σημεία όπου τα κουνούπια εναποθέτουν τα αυγά τους. Για όσα δεν μπορούν να απομακρυνθούν φροντίζουμε να μην παραμένει στάσιμο νερό στο εσωτερικό τους, ανοίγοντας τρύπες στον πυθμένα τους ή σκεπάζοντας τα ή γυρίζοντάς τα ανάποδα. Τα πιατάκια στις γλάστρες να αδειάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα (λιγότερο από μία εβδομάδα). Τα λούκια και οι υδρορροές στη σκεπή πρέπει να διατηρούνται καθαρά, καθώς εύκολα φράζουν από φύλλα ή κλαδάκια δέντρων και συγκρατούν το νερό της βροχής.
• Βρύσες που στάζουν, αυτόματα ποτίσματα ή άλλες υδραυλικές εγκαταστάσεις με διαρροές, πρέπει να διορθώνονται άμεσα.
• Τακτικό κούρεμα γρασιδιού, θάμνων και φυλλωσιών (σημεία που βρίσκουν καταφύγιο τα ενήλικα κουνούπια). Επίσης μικρές ή μεγάλες λακκούβες στον χλοοτάπητα ή σε άλλα σημεία του κήπου που μπορούν να συγκρατήσουν νερό περισσότερο από μία εβδομάδα, θα πρέπει να παραγεμιστούν με χώμα ή να αποστραγγίζουν καλά.
• Αντικατάσταση νερού σε σιντριβάνια, μεγάλα ανθοδοχεία ή άλλες παρόμοιες διακοσμητικές κατασκευές τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
• Οι πισίνες πρέπει να αδειάζουν όταν δεν χρησιμοποιούνται καθώς και το νερό που πολλές φορές συγκρατείται από τα καλύμματα με τα οποία σκεπάζονται. Θέτουμε σε λειτουργία το φίλτρο καθαρισμού κάθε μέρα αν έχουμε πισίνα ή σιντριβάνι.
• Παιδικές πισίνες, κουβαδάκια ή άλλα παιχνίδια που συνήθως αφήνονται μόνιμα στην αυλή ή τον κήπο θα πρέπει να τοποθετούνται σε κατάλληλα σημεία ώστε να μην μαζεύουν το νερό της βροχής.
• Δεν αφήνουμε να συσσωρεύονται λύματα, νερά αποχέτευσης, απόβλητα.
• Πότισμα κατά προτίμηση τις πρωινές ώρες.
• Συχνός καθαρισμός και ψεκασμός σε στάβλους ζώων και κοτέτσια.
• Τακτική ανανέωση του νερού σε ποτίστρες ζώων, στέρνες, γούνρες.
• Κάλυψη των βαρκών ώστε να μην μαζεύουν νερό βροχής.
• Καθαρισμός των αγωγών ομβρίων υδάτων και των αρδευτικών καναλιών από ό,τι εμποδίζει την ελεύθερη ροή νερού.
• Καθαρισμός των αγριόχορτων και της βλάστησης από επιφανειακά νερά (ρέματα, κανάλια).
• Αποφυγή αλόγιστης χρήσης νερού, κυρίως όταν δεν υπάρχουν κατάλληλοι αποχετευτικοί αγωγοί.
Παράλληλα η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων Αττικής προβαίνει σε επιπλέον στοχευμένους ψεκασμούς κουνουποκτονίας σε περιοχές που παρουσιάζεται έξαρση του φαινομένου.
ΑΠΕ  ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Περιφέρεια Αττικής για ιό του Δυτικού Νείλου: Zητά από δήμους με κρούσματα να ενημερώσουν τους πολίτες "

Μόσχα: Η Ελλάδα δεν δίνει βίζα σε Ρώσους κληρικούς

Στο… κόκκινο παραμένουν οι ελληνορωσικές σχέσεις. Λίγες ημέρες μετά τα ρωσικά αντίποινα για τις απελάσεις διπλωματών, η Μόσχα ζητά εξηγήσεις για την άρνηση χορήγησης βίζας σε κληρικούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Aυτήν την εβδομάδα, αρκετοί κληρικοί της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ανέφεραν ότι ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος αρνήθηκε τη χορήγηση βίζας χωρίς να τους παράσχει εξηγήσεις.

Η Μόσχα έχει ζητήσει από την ελληνική πρεσβεία να αποσαφηνίσει την κατάσταση γύρω από τη φερόμενη άρνηση χορήγησης βίζας σε κληρικούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Νωρίτερα, αυτήν την εβδομάδα, αρκετοί κληρικοί της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ανέφεραν ότι ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος τους είχε αρνηθεί τη χορήγηση βίζας χωρίς να τους παράσχει εξηγήσεις.

«Έχουμε στέλει τη σχετική επισήμανση στην Πρεσβεία της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Μόσχα, ζητώντας να σχολιάσει σχετικά με την κατάσταση, είτε να επιβεβαιώσει είτε να απορρίψει (σ.σ. την πληροφορία)… Αναμένουμε αντίδραση από την ελληνική πλευρά», σημείωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου.

Παράλληλα, επεσήμανε πως οποιαδήποτε διάκριση στις εκδόσεις βίζας είναι απαράδεκτη.

«Το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί πάντα στενά την κατάσταση γύρω από τις εκδόσεις βίζας για τους Ρώσους πολίτες. Ασφαλώς, οποιαδήποτε διάκριση όσον αφορά στην έκδοση κάποιας βίζας, είτε έχει να κάνει με τη χώρα, είτε με το επάγγελμα είτε με τη θρησκεία, είναι απαράδεχτη», δήλωσε η ίδια.

Τα ρωσικά αντίποινα

Μετά τις απελάσεις δύο Ρώσων διπλωματών της πρεσβείας στην Αθήνα και την απαγόρευση εισόδου στη χώρα ακόμη δύο Ρώσων αξιωματούχων, στις 6 Αυγούστου 2018 ήρθε η «απάντηση» της Ρωσίας.

Με εντολή του Σεργκέι Λαβρόφ, απελάθηκαν ο εμπορικός ακόλουθος της Ελλάδας και ο υπεύθυνος επικοινωνιών. Παράλληλα, την είσοδο στη Ρωσία απαγόρευσαν στον Γιώργου Σακελλαρίου, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Νίκου Κοτζιά.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν στον Έλληνα πρέσβη της Μόσχας, Ανδρέα Φρυγανά, ο οποίος κλήθηκε από το ρωσικό ΥΠΕΞ για να δώσει εξηγήσεις για τις «μη φιλικές ενέργειες της Αθήνας» κατά τη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων. Εκείνος, από την πλευρά του, παρουσίασε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, υποβάλλοντας υπόμνημα.

Η κλήση του αφορούσε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, αλλά και την απαγόρευση της εισόδου στη χώρα ακόμη δύο Ρώσων αξιωματούχων. Είχε προηγηθεί η αποκάλυψη πως Ρώσοι διπλωμάτες σχεδίαζαν να μπλοκάρουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Μόσχα: Η Ελλάδα δεν δίνει βίζα σε Ρώσους κληρικούς"

Συνεχίζεται η καταβολή επιδόματος στους πυρόπληκτους -Το έχουν λάβει 569 νοικοκυριά και 30 επιχειρήσεις

Προχωρούν οι διαδικασίες ελέγχου των αιτήσεων για το εφάπαξ επίδομα των πληγέντων από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου.

Μέχρι την Τετάρτη 8 Αυγούστου, είχε καταβληθεί σε 569 νοικοκυριά το επίδομα των 5.000 ευρώ και σε 30 επιχειρήσεις αυτό των 8.000 ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η όποια σχετική καθυστέρηση διεκπεραίωσης των αιτήσεων οφείλεται σε περιπτώσεις συνιδιοκτησιών, όπου δεν έχουν καταθέσει όλοι τις αντίστοιχες αιτήσεις και το υπουργείο επικοινωνεί μαζί τους για να ρυθμιστούν οι υποθέσεις αυτές.

Παράλληλα, ενημερώνει πως το υπουργείο έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες υλοτόμησης στη λεωφόρο Μαραθώνος, στο Μάτι και στο Κόκκινο Λιμανάκι, προκειμένου να απομακρυνθούν τα καμένα δένδρα. Η ίδια διαδικασία πραγματοποιείται και στα ρέματα Καβουνίδου και Λυκόρεμα. Για τη διαδικασία αυτή έχει δοθεί η σχετική άδεια από το Δασαρχείο στους Δήμους Ραφήνας-Πικερμίου και Μαραθώνα αλλά προκειμένου να διευκολυνθούν, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανέλαβε την υλοποίηση της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχίζεται η καταβολή επιδόματος στους πυρόπληκτους -Το έχουν λάβει 569 νοικοκυριά και 30 επιχειρήσεις "

Τρεις οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Στους τρεις ανέρχονται οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου, σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όλα τα θύματα ήταν ηλικιωμένοι, άνω των 70 ετών.

Όπως σημειώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ, «16 ασθενείς παραμένουν νοσηλευόμενοι, οι τέσσερις σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας», ενώ επισημαίνει ότι «συνολικά έχουν καταγραφεί 60 κρούσματα, εκ των οποίων τα 48 έχουν εμφανίσει συμπτώματα στο κεντρικό νευρικό σύμπτωμα. Τα υπόλοιπα 12 είχαν πιο ήπιες εκδηλώσεις, εμφανίζοντας απλώς πυρετό».

Ο μεγαλύτερος αριθμός ασθενών έχει καταγραφεί στην δυτική Αττική, και συγκεκριμένα στην περιοχή των Μεγάρων, όπου έχουν εντοπισθεί 14 κρούσματα, ενώ οκτώ περιπτώσεις έχουν διαπιστωθεί στην Ελευσίνα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρεις οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου"

Αναγνωρίζονται στις συντάξιμες αποδοχές τα έτη ασφάλισης μέσω εξαγοράς

Με αφορμή τη συνεχιζόμενη επιχείρηση παραπληροφόρησης και δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού της ανταποδοτικής σύνταξης στις περιπτώσεις συνταξιοδότησης με εξαγορά πλασματικού χρόνου ασφάλισης από την 1/1/2002 και μετά, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώνει τα εξής:

• Το άρθρ. 34 του ν.4387/2016 ρητά προβλέπει ότι οι πλασματικοί χρόνοι ασφάλισης που αναγνωρίζονται μέσω εξαγοράς, λαμβάνονται υπόψη στον υπολογισμό των συντάξιμων αποδοχών.

• Επιπροσθέτως, στην παρ. 2 εδ. δ' του άρθρ. 28 του ν.4387/2016 ρητά αναφέρεται ότι «για το χρόνο ασφάλισης που αναγνωρίζεται πλασματικά, κατόπιν καταβολής του προβλεπόμενου ποσού εξαγοράς, ως συντάξιμες αποδοχές ορίζεται το ποσό που θα αντιστοιχούσε στον ασφαλιστέο μηνιαίο μισθό – εισόδημα αν εκλαμβανόταν ως μηνιαία εισφορά το ποσό που καταβλήθηκε για την εξαγορά κάθε μήνα ασφάλισης».

Τα παραπάνω έχουν διευκρινιστεί τόσο με το υπ’ αριθ. πρωτ. Φ80000/οικ.60271/2195/23-12-2016 έγγραφο του ΥΠΕΚΑΑ (Α.Δ.Α. ΨΩΤΤ465Θ1Ω-64Ω) που αποτελεί ερμηνευτική εγκύκλιο του άρθρου 28 του ν.4387/2016, όσο και με δελτίο τύπου του ΕΦΚΑ από τις 18/07/2018.

Όσοι υποστηρίζουν τα αντίθετα και πρωταγωνιστούν στα πρωτοσέλιδα των τελευταίων ημερών, αξιώνουν να χορηγείται για τον ίδιο χρόνο ασφάλισης υψηλότερη σύνταξη σε εκείνον που εξαγόρασε πλασματικά έτη σε σχέση με εκείνον που συνταξιοδοτείται χωρίς την εξαγορά πλασματικών ετών.

Συγκρούονται με την κοινή λογική και το αίσθημα δικαίου που οφείλουν να υπηρετούν, τονίζει το Υπ. Εργασίας.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναγνωρίζονται στις συντάξιμες αποδοχές τα έτη ασφάλισης μέσω εξαγοράς"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news