facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τις θερμές ευχές μας σε όλους και όλες. 

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση! 

Το άγιο Φως ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Ανήλικοι στον Ωρωπό τράβηξαν μαχαίρια για ένα μπουφάν – Στο νοσοκομείο ένας 15χρονος

Άγρια συμπλοκή ανηλίκων σημειώθηκε στον Ωρωπό, καθώς τράβηξαν μαχαίρια για ένα μπουφάν και το ένα παιδί ηλικίας 15 ετών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Το περιστατικό έγινε το βράδυ του Σαββάτου έξω από το ΕΠΑΛ Ωρωπού και σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ένας 15χρονος τραυμάτισε με μαχαίρι έναν συνομίληκό του, με αποτέλεσμα ο ανήλικος να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, με την κατάσταση της υγείας του να είναι εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες μαθητών, τα δύο παιδιά είχαν δώσει ραντεβού έξω από το ΕΠΑΛ και άρχισαν να τσακώνονται για μία ασήμαντη αφορμή, συγκεκριμένα για ένα μπουφάν. Ο καυγάς κλιμακώθηκε, με αποτέλεσμα οι δύο ανήλικοι να βγάλουν τα μαχαίρια.

Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του 15χρονου και του πατέρα του με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανήλικοι στον Ωρωπό τράβηξαν μαχαίρια για ένα μπουφάν – Στο νοσοκομείο ένας 15χρονος"

Καιρός αύριο: Επιστρέφει η αφρικανική σκόνη – Λασποβροχές, μποφόρ και άνοδος θερμοκρασίας

Ο καιρός αύριο Δευτέρα 22 Απριλίου θα είναι βροχερός. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, η οποία στα νότια θα παρουσιάζει αυξημένες συγκεντρώσεις στην ατμόσφαιρα.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Βαθμιαία επικράτηση ανατολικών νοτιοανατολικών ανέμων με ενισχυμένες εντάσεις στη νότια χώρα τοπικά στα 6 με 7 και βαθμιαία στα θαλάσσια έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα δυτικά και νότια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 23 με 25 και στην Κρήτη τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Λίγες τοπικές βροχές μικρής διάρκειας αναμένονται τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από τις πρωινές ώρες ανατολικοί νοτιοανατολικοί, βαθμιαία έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4, τις πρωινές ώρες έως 5 και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, τις πρωινές ώρες τοπικά βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ και από το μεσημέρι-απόγευμα νοτιοανατολικοί.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 και στην κεντρική Μακεδονία έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες, με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας αρχικά στα νότια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά στα νότια 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 και στα νότια έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες, με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας αρχικά στα νότια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από τις πρωινές ώρες ανατολικών διευθύνσεων 4 με 5, τοπικά στα νοτιότερα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 και στα νότια έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες, με τοπικές βροχές κυρίως στις Κυκλάδες έως το μεσημέρι.
Ανεμοι: Έως και τις πρωινές ώρες ανατολικοί νοτιοανατολικοί και στις Κυκλάδες νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στη συνέχεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7, βαθμιαία τοπικά έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 και στην Κρήτη έως 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες, με λίγες τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί στα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 και στα νότια έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες, με λίγες τοπικές βροχές μικρής διάρκειας από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από τις προμεσημβρινές ώρες ανατολικών διευθύνσεων έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Επιστρέφει η αφρικανική σκόνη – Λασποβροχές, μποφόρ και άνοδος θερμοκρασίας"

Δημήτρης Τσιόδρας για «θαύμα» Κασσελάκη: Αντέγραψε βιβλίο του Παπαδιαμάντη – «Κόπι πάστε» που θα έλεγε ο Πολάκης

O Δημήτρης Τσιόδρας με ανάρτηση που έκανε στα social media σχολίασε το «θαύμα» που ισχυρίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης ότι έγινε στη βάπτισή του, αναφέροντας πως η σκηνή προέρχεται από βιβλίο του Παπαδιαμάντη.

Συγκεκριμένα, δημοσίευσε στο Facebook σχετική φωτογραφία από βιβλίο του Παπαδιαμάντη και τόνισε πως το «θαύμα» του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, είναι προϊόν μυθοπλασίας και αναγράφεται σε βιβλίο.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του:

«Ο Κασσελάκης και η αντιγραφή μιας ιστορίας για τον Παπαδιαμάντη

Στο προεδρικό επιτελείο της Κουμουνδούρου, αγωνίζονται να καλύψουν το πολιτικό κενο του αρχηγου τους και να τον βοηθήσουν να σταθεί κάπως –έστω ως “χαλκός ηχών και κύμβαλον αλαλάζον”. Όταν όμως, ο αρμόδιος του… τμήματος θρησκευτικής προπαγάνδας (!) πάσχει από πλήρη έλλειψη φαντασίας και καταφεύγει στην αντιγραφή–λογοκλοπή, τότε είναι αναπόφευκτο να τους πιάσουν “με τη γίδα στην πλάτη”. Και να αποκαλυφθεί ότι το… θαύμα-οιωνός που δήθεν συνέβη στη βάπτιση του εισαγόμενου προέδρου Στέφανου, είναι φωτοκόπια μιας παράδοσης που αναφέρεται στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη. “Κόπι πάστε”, που θά ‘λεγε και ο Πολάκης –η ψυχή του προέδρου Στέφανου, δηλαδή! Η απόδειξη στη φωτογραφία, από το βιβλίο “Η λειτουργική παραδοση στον Παπαδιαμάντη” (1994) του καθηγητή Θεολογίας του ΑΠΘ Ανέστη Κεσελόπουλου».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημήτρης Τσιόδρας για «θαύμα» Κασσελάκη: Αντέγραψε βιβλίο του Παπαδιαμάντη – «Κόπι πάστε» που θα έλεγε ο Πολάκης"

Σοκ στη Νίσυρο: Νέες καταγγελίες για τον αρχαιοφύλακα – «Έδινε προφυλακτικά και sex toys στα παιδιά»

Μορφή χιονοστοιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων για τον 50χρονο φύλακα του μουσείου στη Νίσυρο, ο οποίος κατηγορήθηκε αρχικά ότι έδειξε πορνογραφικό υλικό σε 10χρονο.

Αμέσως μετά, το κουβάρι για όσα συνέβαιναν στη Νίσυρο άρχισε να ξετυλίγεται και τα στόματα να ανοίγουν. Σύμφωνα με νέα καταγγελία μητέρας ανηλίκου στο MEGA: «Το δικό μου το παιδί ήρθε τη Δευτέρα το απόγευμα, είχε πάρει ήδη το θέμα διάσταση, οπότε λέει "θέλω να σας μιλήσω, αφορά και εμένα". Ανεβαίνει στο δωμάτιο, κατεβαίνει και μας δείχνει κάποια προφυλακτικά. Του λέμε "τι είναι αυτά;". Είναι παίκτης στην ομάδα ο γιος μου, 14,5 στην ηλικία και στον τελευταίο αγώνα που είχανε, τον είχε προσελκύσει στο λιμάνι της Ρόδου και του τα έδωσε. Μας ανέφερε, ότι τον έχει καλέσει σπίτι του. Του έχει δείξει όλα αυτά τα παιχνίδια που έχει, του έκανε πρόταση να πάει να τα δοκιμάσει. Του έβρισκε συχνά δικαιολογία να πάει, δήθεν "έλα να σου δώσω κάτι" και πήγαινε και τελικά του έδινε προφυλακτικά. Από πέρυσι το καλοκαίρι γίνεται όλη αυτή η ιστορία με όλη την παρέα των παιδιών, γιατί σήμερα θα καταθέσουν πάνω από εφτά παιδάκια».

«Δεν είχα καμία εικόνα. Το μόνο που είχε συμβεί πέρυσι λίγο πριν αρχίσουν τα σχολεία, ήταν κάποια παιδιά, τα οποία ήθελε να τα πάρει μονοήμερη εκδρομή αυτός. Ήταν "ατσαλάκωτος", ήταν ο άνθρωπος ο υπέροχος, ο καλοσυνάτος. Έβγαζε κάτι πονηρό. Εγώ τον θεωρούσα γλοιώδη. Δεν ήταν το παιδί μου μέσα στα παιδιά με τις ουσίες. Ο δικός μου ήταν μόνο με τα σεξουαλικά αντικείμενα. Έχει δώσει σε κάποια παιδιά από την παρέα. Μας είπε το δικό μας το παιδί ότι είχε και κάμερες στην τουαλέτα. Επίσης, ότι το είχε κάνει τύπου ερωτική φωλίτσα. Δηλαδή έλεγε στα παιδιά "φέρτε το κορίτσι σας, θα σας δώσω το κλειδί". Υπάρχουν άνθρωποι που τον βοηθάνε και τον καλύπτουν, που έχουν κρύψει τα αντικείμενά του. Κυριακή και Δευτέρα τον είχαν στα σπίτια τους. Έβγαιναν οι ίδιοι και μας έλεγαν "θα δείτε τι θα πάθετε. Ο … έχει πλάτες. Δεν ξέρετε τι κρύβεται από πίσω του. Θα σας ρημάξουμε"», συμπληρώνει.

Από τη μεριά της, συγγενής άλλου θύματος, τονίζει: «Εγώ σαν συγγενής του θύματος, όταν έμαθα ό,τι γινόταν, είχα μπει σε ένα σοκ, ως γνωστόν η οικογένειά μας έχει μεγάλες επιπτώσεις και οι οικογένειες που βγήκαν να μιλήσουν. Πρέπει να είμαστε όλοι δυνατοί και ενωμένοι. Ο συγγενής μου είναι ένα μικρό παιδί και έχει αρχίσει να είναι απόμακρος, να μη θέλει να μιλήσει, να φοβάται. Άλλαξε εντελώς η συμπεριφορά του μετά από ό,τι μάθαμε. Μας είπε ότι όχι μόνο έδειχνε πορνογραφικό υλικό, αλλά κυκλοφορούσε και στο σπίτι γυμνός και έδειχνε κα τα sex toys μαζί με βίντεο. Όταν προσπάθησε να τον αγγίξει, ο συγγενής μου σηκώθηκε και έφυγε και δεν ξαναμίλησε ποτέ γι’ αυτό και τώρα που ήρθαν όλα στη φόρα, επειδή ξεφοβήθηκε, μας τα είπε όλα. Είναι αγόρι 13 ετών».

«Τα παιδάκια φοβόντουσαν να μιλήσουν τόσο καιρό ή δεν έδιναν σημασία. Περιμένουμε τα παιδιά να μας πουν τι έγινε. Έχω ακούσει από διάφορους ανθρώπους ότι υπήρχαν πολλές βοήθειες για αυτόν τον κατηγορούμενο ο οποίος δεν αξίζει να είναι έξω. Ασχολούμαστε μόνο με το τι θα κάνουμε για να μπει στη φυλακή. Είμαστε όλοι ενωμένοι», συμπληρώνει.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Σοκ στη Νίσυρο: Νέες καταγγελίες για τον αρχαιοφύλακα – «Έδινε προφυλακτικά και sex toys στα παιδιά»"

Σαρωτικοί έλεγχοι για αυθαίρετα στη Μύκονο – Φωτογραφίες με το πριν και το μετά σε 13 επιχειρήσεις

Στη Μύκονο πραγματοποιήθηκαν σαρωτικοί έλεγχοι για να εντοπιστούν οι αυθαιρεσίες σε δόμηση και συνολικά εντοπίστηκαν 13 επιχειρήσεις και ένας ιδιώτης που δεν είχαν συμμορφωθεί.

Συγκεκριμένα, κατόπιν κυβερνητικής απόφασης και εντολής της ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διενεργήθηκαν έλεγχοι από Επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών, στη Μύκονο.

Με στόχο την τήρηση της πολεοδομικής νομιμότητας, τον σεβασμό στο φυσικό και αστικό περιβάλλον, καθώς και στο δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών και επισκεπτών στις ακτές, από πέρυσι τον Απρίλιο μέχρι σήμερα οι Επιθεωρητές Δόμησης και Κατεδαφίσεων έχουν μεταβεί στο νησί πέντε φορές (συγκεκριμένα στις 03.04.2023, στις 10.04.2023, στις 14.07.2023, στις 21.12.2023 και στις 01.04.2024). Διενήργησαν εντατικούς ελέγχους εντοπισμού αυθαίρετης δόμησης σε 13 επιχειρήσεις και σε ένα ιδιωτικό έργο και παρακολούθησαν τις διαδικασίες κατεδάφισης και συμμόρφωσης.

Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και θα συνεχιστούν τόσο στη Μύκονο όσο και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς, τα ευρήματα των οποίων θα δημοσιοποιούνται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ακολουθούν, αναλυτικά, τα ευρήματα του Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στη Μύκονο:

1.PRINCIPOTE

Κατά την πρώτη αυτοψία, στις 11.04.2023, είχε συνταχθεί πόρισμα που περιελάμβανε αυθαίρετες κατασκευές, κλειστούς χώρους με χρήση αποθήκης, μπαρ, τουαλέτες, εμπορικά κέντρα, κ.λπ., συνολικής έκτασης 9.200 τ.μ., πέργκολες και ξύλινο δάπεδο εμβαδού 5.300 τ.μ., διάστρωση γηπέδου με σκυρόδεμα 21.500 τ.μ. και ξύλινο τοίχο 300 μ., που έκλειναν την πρόσβαση του κοινού στην κοινόχρηστη παραλία του Πανόρμου.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν αυτοψίες στην επιχείρηση, τον Ιούλιο και τον Δεκέμβριο του 2023, για την παρακολούθηση των διαδικασιών κατεδάφισης. Τον Απρίλιο του 2024 κατεδαφίστηκε το σύνολο των αυθαίρετων κατασκευών. Έχουν παραμείνει οι κατασκευές που έφεραν στοιχεία νομιμότητας (οικοδομική άδεια και υπαγωγές).

2.PASAJI

Στην επιχείρηση διαπιστώθηκαν αυθαίρετες κατασκευές, όπως πέργκολες 60 τ.μ., μαντρότοιχοι 14 μ., κλειστοί χώροι 107 τ.μ. και ξύλινα πετάσματα 40 τ.μ.Το τμήμα της επιχείρησης που εκτείνεται με πέργκολα και ημιυπαίθριο χώρο έμπροσθεν του αιγιαλού και της παραλίας έχει υπαχθεί σε νόμο αυθαιρέτων και έχει ζητηθεί από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης (ΥΔΟΜ), να ελέγξει τις υπαγωγές.

Έχει διενεργηθεί η κατεδάφιση των αυθαιρέτων, για τα οποία δεν έγινε δεκτή η προσφυγή στο Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) και έχει διαπιστωθεί από ιδιώτη Ελεγκτή Δόμησης.Το μικτό κλιμάκιο θα διενεργήσει νέα αυτοψία στην επιχείρηση, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

3.KUZINA

Στην επιχείρηση διαπιστώθηκαν υπερβάσεις της αδείας σε όλες τις πτέρυγες του ξενοδοχείου και στο εστιατόριο ΚUZINA. Συγκεκριμένα οι κατασκευές αυτές ήταν ημιυπαίθριοι χώροι, εμβαδού 50 τ.μ., κλειστοί χώροι 200 τ.μ., γυμναστήριο κ.λπ.,τοιχία 50 τ.μ. και ξύλινη γέφυρα.

Ωστόσο, κατατέθηκε ένσταση στο ΚΕΣΥΠΟΘΑ, όπου το μεγαλύτερο μέρος αυτών των αυθαιρέτων κατασκευών παρουσιάστηκαν να έχουν υπαχθεί σε νόμο αυθαιρέτων, ενώ οι υπόλοιπες αυθαίρετες κατασκευές που δεν εντάχθηκαν, κατεδαφίστηκαν από τον ιδιοκτήτη. Για τη νομιμότητα αυτών των υπαγωγών έχει αποσταλεί σχετικό έγγραφο με στοιχεία στην αρμόδια ΥΔΟΜ.

4.AEONICSUITS & SPA

Έγινε αυτοψία, στις 10.04.2023 και στις 01.04.2024. Πραγματοποιήθηκε έλεγχος του ξενοδοχειακού καταλύματος, σύμφωνα με το εγκεκριμένο (από Ιανουαρίου 2018) διάγραμμα δόμησης και διαπιστώθηκαν: μετατροπή υπόγειων χώρων αντλιοστασίου και μηχανοστασίου σε χώρους δωματίων με jacuzzi, κλειστοί χώροι μπαρ, εστιατορίου, στη θέση παλιάς πέργκολας, αποθηκευτικοί υπέργειοι χώροι, προσθήκες στη στάθμη 3, κλειστών και ημιυπαίθριων χώρων με χρήση ξενοδοχείου, γυμναστηρίου, spa κ.λπ., συνολικής επιφάνειας 2.000 τ.μ.

H επιχείρηση έχει καταθέσει προσφυγή στο ΚΕΣΥΠΟΘΑ και δεν έχει τελεσιδικήσει, ακόμη. Σε επόμενη φάση μετά την τελεσιδικία αυτής, θα διενεργηθεί αυτοψία για την παρακολούθηση της υπόθεσης και την επιβολή των σχετικών κυρώσεων

5.Alemagou

Κατά την αυτοψία του Απριλίου του 2023, εντοπίστηκαν αυθαίρετες κατασκευές, κυρίως βοηθητικής χρήσης ως αποθηκευτικοί χώροι υλικών και στεγάστρων, συνολικής επιφάνειας 440 τ.μ. Κατά την αυτοψία του μικτού κλιμακίου του Απριλίου του 2024 διαπιστώθηκε η συμμόρφωση της επιχείρησης με την απομάκρυνση των κατασκευών/υπερβάσεων της αδείας.

Παράλληλα, εκδόθηκε νέα άδεια, μικρής κλίμακας, για «διαμόρφωση εξωτερικού χώρου προσθήκη πέργκολας με αντιανέμιο, πέργκολα για χώρο στάθμευσης και επισκευή υφιστάμενης πέργκολας χώρου καταστήματος και εγκατάσταση και απεγκατάσταση εξέδρας εκδηλώσεων και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου». Οι εργασίες που αφορούν στην παραπάνω έγκριση δεν είχαν ολοκληρωθεί, ενώ δεν διαπιστώθηκαν νέες υπερβάσεις.

6.Superparadise

Κατά την αυτοψία του Απριλίου του 2023, εντοπίστηκαν αυθαίρετες κατασκευές, κυρίως βοηθητικής χρήσης (αποθηκευτικοί χώροι) και προσθήκες κατ’ επέκταση κτιρίων, συνολικής επιφάνειας 181 τ.μ. Κατά την αυτοψία του μικτού κλιμακίου του Απριλίου του 2024 διαπιστώθηκε η συμμόρφωση της επιχείρησης με την απομάκρυνση των αυθαίρετων κατασκευών, πλην ενός αυθαίρετου τοιχίου εσωτερικά του οικοπέδου, που διαχωρίζει τον βόρειο προαύλιο χώρο, για τον οποίο έχει προσφύγει η επιχείρηση στο Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων του Υπουργείου και μέχρι και σήμερα εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου.

Για τις αυθαίρετες κατασκευές που εντοπίστηκαν από το κλιμάκιο και είχαν ενταχθεί σε νόμο αυθαιρέτων, εστάλη έγγραφο από την Υπηρεσία προς την αρμόδια ΥΔΟΜ για τον έλεγχο νομιμότητας αυτών λόγω του χρόνου κατασκευής, ωστόσο δεν έχει ακόμη απαντήσει. Δεν έχει εκδοθεί απόφαση προστίμου.

7.Lohan

Κατά την αυτοψία του Απριλίου του 2023, εντοπίστηκαν αυθαίρετες κατασκευές, κυρίως βοηθητικής χρήσης, ως αποθηκευτικοί χώροι και προσθήκες κατ’ επέκταση κτιρίων συνολικής επιφάνειας 970 τ.μ., καθώς και κατασκευές/διαμορφώσεις έμπροσθεν του καταστήματος εντός αιγιαλού/παραλίας.

Κατά την αυτοψία του μικτού κλιμακίου του Απριλίου του 2024 διαπιστώθηκε η συμμόρφωση της επιχείρησης με την απομάκρυνση όλων των αυθαίρετων κατασκευών.

8.Solymar

Κατά την αυτοψία του Απριλίου του 2023, εντοπίστηκαν αυθαίρετες κατασκευές που αφορούσαν σε μικρές επεκτάσεις κτιριακές επιφάνειας 68 τ.μ. και διαμορφώσεις εντός και εκτός του οικοπέδου και αιγιαλού/παραλίας, έκτασης 500 τ.μ.

Η επιχείρηση έχει προσφύγει στο Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και μετά την απόφασή του επιβλήθηκε πρόστιμο ανέγερσης για τις αυθαίρετες κατασκευές που παρέμεναν. Κατά την αυτοψία του μικτού κλιμακίου του Απριλίου του 2024 προέκυψε μερική συμμόρφωση, καθώς διαπιστώθηκε ότι κάποιες κατασκευές έχουν απομακρυνθεί.

9.Santanna

Κατά την αυτοψία του Απριλίου του 2023, εντοπίστηκαν αυθαίρετες κατασκευές, κυρίως βοηθητικής χρήσης, συνολικής επιφάνειας 46,77 τ.μ. και διαμορφώσεις ξύλινης εξέδρας εντός αιγιαλού παραλίας, επιφάνειας 177,60 τ.μ.

Κατά την αυτοψία του μικτού κλιμακίου του Απριλίου του 2024 διαπιστώθηκε η συμμόρφωση της επιχείρησης με την απομάκρυνση των αυθαίρετων κατασκευών.

10.Jakie-O Κάστρο Χώρας

Κατά την αυτοψία της 11ης Απριλίου του 2023, εντοπίστηκε έμπροσθεν του καταστήματος, αυθαίρετη κατασκευή κατ’ επέκταση του κτιρίου και εντός του κοινόχρηστου χώρου, συνολικής επιφάνειας 45 τ.μ.

Η επιχείρηση αποδέχτηκε το Πόρισμα -Έκθεση Αυτοψίας του κλιμακίου ελέγχου και ακολούθησε τη διαδικασία συμμόρφωσης για την αποξήλωσή της με ίδια μέσα, που ωστόσο σε επόμενη αυτοψία του κλιμακίου στις Απριλίου του 2024 διαπιστώθηκε η μερική συμμόρφωση της επιχείρησης. Για την εν λόγω επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης για τις κατασκευές που παρέμειναν.

11.Jakie-O Super Paradise στο Πλυντρί

Κατά την αυτοψία της 10ης Απριλίου του 2023, εντοπίστηκαν αυθαίρετες κατασκευές από μέταλλο και ξύλο, οι οποίες στέγαζαν χώρους κυρίως βοηθητικής χρήσης, συνολικής επιφάνειας 226 τ.μ. Η επιχείρηση αποδέχτηκε το Πόρισμα -Έκθεση Αυτοψίας του κλιμακίου ελέγχου και ακολούθησε τη διαδικασία συμμόρφωσης για την αποξήλωσή της με ίδια μέσα, που ωστόσο καθυστέρησε πλέον των -κατά νόμο- προθεσμιών και της καταλογίστηκαν τα πρόστιμα.

Ωστόσο, σε επόμενη αυτοψία του κλιμακίου, στις 2 Απριλίου του 2024, διαπιστώθηκε η συμμόρφωση της επιχείρησης και η καθαίρεση όλων των αυθαίρετα στεγασμένων, βοηθητικών χώρων του πορίσματος.

12.NAMMOS

Από την Υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είχε συνταχθεί Πρωτόκολλο Κατεδάφισης, διότι κατά τον επιτόπιο έλεγχο κλιμακίου Επιθεωρητών, στις 04.04.2023, διαπιστώθηκε να εκτελούνται εκτεταμένες, οικοδομικές εργασίες άνευ οικοδομικής αδείας, σε κτίρια που δραστηριοποιείται η επιχείρηση με την επωνυμία «NAMMOS». Τμήμα κτιρίου, που συμπεριλαμβάνεται στο πρωτόκολλο κατεδάφισης, είχε κατασκευαστεί εντός του αιγιαλού. Θα ακολουθήσει, άμεσα, επιτόπιος έλεγχος κλιμακίου Επιθεωρητών της Υπηρεσίας, προκειμένου να επιβεβαιωθούν οι διαπιστώσεις του από 03.06.2023 πορίσματος αρμόδιου Ελεγκτή Δόμησης, σύμφωνα με τις οποίες τμήματα των αυθαίρετων κτιρίων που περιλαμβάνονταν στο Πρωτόκολλο Κατεδάφισης, συμπεριλαμβανομένων και αυτών εντός αιγιαλού, έχουν ήδη κατεδαφιστεί και θα ακολουθήσει επιτόπιος έλεγχος από το Σώμα.

Σε διαφορετικό οικόπεδο της επιχείρησης «NAMMOS», ύστερα από επιτόπιο έλεγχο κλιμακίου Επιθεωρητών στις 03-04.04.2023, συντάχθηκε το από 28.09.2023 Πόρισμα, που αφορά σε αυθαίρετες επεκτάσεις των κτιρίων της τάξεως των 500 τ.μ., με χρήση εμπορικών καταστημάτων και εστίασης. Θα ακολουθήσει, άμεσα, επιτόπιος έλεγχος κλιμακίου Επιθεωρητών της Υπηρεσίας, προκειμένου να ελεγχθεί εάν κατεδαφίστηκαν οι εν λόγω αυθαίρετες κατασκευές.

13.SCORPIOS

Στην επιτόπια αυτοψία 04.04.2023, εντοπίστηκαν στην εκτός σχεδίου περιοχή που δραστηριοποιείται η επιχείρηση “PARAGA A.E.”, οι παρακάτω αυθαίρετες κατασκευές: 11 containers συνολικής επιφάνειας 145 τ.μ., 3 πλαστικές δεξαμενές, 6 πέργκολες συνολικής επιφάνειας 303 τ.μ., 8 τοιχία από λιθοδομή συνολικού μήκους 36 μ. και μέσου ύψους 2,5 μ., αυθαίρετη επικάλυψη rabote πέργκολας επιφάνειας 56 τ.μ., αυθαίρετο ισόγειο κτίσμα από λιθοδομή επιφανείας 24,3 τ.μ., αυθαίρετο ισόγειο κτίσμα από λιθοδομή επιφανείας 24 τ.μ. και αυθαίρετο ισόγειο κτίσμα από λιθοδομή επιφανείας 89 τ.μ. Κατά τον επιτόπιο έλεγχο στις 02.04.2024, διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν καθαιρεθεί: το ισόγειο κτίσμα από λιθοδομή επιφανείας 89 τ.μ., το ισόγειο κτίσμα από λιθοδομή επιφανείας 24 τ.μ., το container (υποσταθμός ΔΕΔΔΗΕ) επιφάνειας 12 τ.μ. και οι περιμετρικοί τοίχοι του ισογείου κτίσματος από λιθοδομή, του οποίου αφαιρέθηκε η οροφή, για ύψος μεγαλύτερο του επιτρεπόμενου κατά το Νέο Οικοδομικό Κανονισμό (ΝΟΚ) 1,5 μ.

ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΜΩΡΟΕΡΓΟ» ΦΤΕΛΙΑ

Διενεργήθηκε στις 21.12.2023 επιτόπιος έλεγχος στην περιοχή «Μωρόεργο» – «Φτελιά» Μυκόνου, στην ιδιοκτησία για την οποία είχε εκδοθεί περαιωμένη Υπαγωγή στον ν.4495/2017 και οικοδομική άδεια αποπεράτωσης εργασιών αυθαίρετης κατοικίας – ξενώνα και κολυμβητικής δεξαμενής, με το ν.4495/2017 της ΥΔΟΜ Σύρου. Κατά τον επιτόπιο έλεγχο, διαπιστώθηκαν εκτεταμένες οικοδομικές εργασίες σε εξέλιξη και ειδικότερα: εργασίες εκσκαφών και εκβραχισμών, σκυροδέτηση της πλάκας οροφής του κτιρίου του ξενώνα, κατασκευή σε εξέλιξη νέων τοίχων από λιθοδομή, που δεν καλύπτονται από την περαιωμένη Υπαγωγή στο ν. 4495/2017.

Για τη συγκεκριμένη κατασκευή υπήρχαν υπερβάσεις εντοπισμένες από το ΑΤ, από το 2011. Από τα στοιχεία που συλλέχθηκαν προέκυψε ότι οι κατασκευές που περιλαμβάνονται στη περαιωμένη Υπαγωγή στο ν.4495/2017, κατασκευάστηκαν μεταγενέστερα της 28ης.7.2011 και επομένως παρανόμως υπήχθησαν στο ν.4495/2017. Στη συνέχεια, μετά από ενεργοποίηση της αρμόδιας ΥΔΟΜ, η τελευταία προέβη σε: Απόφαση Ανάκλησης δήλωσης της Υπαγωγής στη ρύθμιση του ν. 4495/2017, Απόφαση «Ανάκλησης της Οικοδομικής άδειας της ΥΔΟΜ Σύρου, στην περιοχή Φτελιά Μυκόνου και εξεδόθη «Διακοπή Οικοδομικών Εργασιών». Κατά το νεότερο επιτόπιο έλεγχο που διενεργήθηκε από κλιμάκιο Επιθεωρητών την 1η 04.2024, διαπιστώθηκε ότι είχαν συνεχιστεί οι οικοδομικές εργασίες σε χρόνο μεταγενέστερο της διακοπής οικοδομικών εργασιών. Συγκεκριμένα ο τοίχος αντιστήριξης βόρεια της οικοδομής είχε επεκταθεί καθ’ ύψος.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σαρωτικοί έλεγχοι για αυθαίρετα στη Μύκονο – Φωτογραφίες με το πριν και το μετά σε 13 επιχειρήσεις"

Αίγιο: 36χρονος ξυλοκόπησε τον πατέρα του, τον αναζητά η ΕΛΑΣ

Στο Αίγιο, ένας 64χρονος κατήγγειλε τον γιο του ότι τον χτύπησε σε όλο του το σώμα, ενώ τον απείλησε πως εάν ενημερώσει την αστυνομία θα τον σκοτώσει.

Ο 64χρονος τηλεφώνησε το βράδυ του Σαββάτου στο 112 και ανέφερε πως βρίσκεται στα Βαλιμίτικα Αιγιαλείας και έχει υποστεί σωματικές βλάβες από τον 36χρονο γιο του.

Όπως κατήγγειλε, ο γιος του τον χτύπησε με τα χέρια του σε όλο του το σώμα και τον απείλησε πως εάν ενημερώσει την αστυνομία θα τον σκοτώσει.

Ο 64χρονος, χωρίς να φέρει εμφανή τραύματα μεταφέρθηκε στο Γ. Ν. Αιγίου για την παροχή πρώτων βοηθειών, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος.

Ο 36χρονος αναζητείται, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για ενδοοικογενειακή βία (σωματική βλάβη, απειλή).  

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Αίγιο: 36χρονος ξυλοκόπησε τον πατέρα του, τον αναζητά η ΕΛΑΣ "

Μία σύλληψη στη Λάρισα για πορνογραφία ανηλίκων – Κατάσχεσαν σκληρό υλικό από τον υπολογιστή του

Συνελήφθη, χθες Σάββατο το μεσημέρι σε περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ένας Έλληνας άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο μεθοδικής έρευνας της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς κατείχε αποθηκευμένο, στον προσωπικό του φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, πορνογραφικό υλικό ανηλίκων.

Ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και το κινητό τηλέφωνο του δράστη κατασχέθηκαν, ενώ σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ως ψηφιακά πειστήρια:

• 3 σκληροί δίσκοι,
• 2 κάρτες μνήμης,
• 1 συσκευή αποθήκευσης (usb).

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ το κατασχεθέν ψηφιακό υλικό θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μία σύλληψη στη Λάρισα για πορνογραφία ανηλίκων – Κατάσχεσαν σκληρό υλικό από τον υπολογιστή του"

Τι κάνει ένας ευρωβουλευτής και ποιος είναι ο μισθός του

Ο χρόνος κυλά αντίστροφα μέχρι τις ευρωεκλογές 2024, που θα διεξαχθούν τον προσεχή Ιούνιο. Οι κάλπες αυτές θα αναδείξουν τους ευρωβουλευτές των χωρών-μελών της ΕΕ που θα διαμορφώσουν την επόμενη σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Συνολικά 720 ευρωβουλευτές θα εκλεγούν τον Ιούνιο του 2024, 15 περισσότεροι σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές.
Κατά γενικό κανόνα, ο αριθμός των ευρωβουλευτών αποφασίζεται πριν από κάθε εκλογική διαδικασία. Όμως, το σύνολο δεν μπορεί να ξεπεράσει τους 750 συν τον πρόεδρο. Από την Ελλάδα θα εκλεγούν 21 ευρωβουλευτές.
 
Ποιος είναι ο μισθός των ευρωβουλευτών;

Σύμφωνα με όσα είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι ευρωβουλευτές λαμβάνουν γενικά τον ίδιο μισθό, σύμφωνα με το ενιαίο καθεστώς που τέθηκε σε ισχύ τον Ιούλιο του 2009. Ο μηνιαίος μισθός των βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανέρχεται, πριν από την αφαίρεση του φόρου, σύμφωνα με το ενιαίο καθεστώς, σε 10.075,18 ευρώ, από την 1η Ιουλίου του 2023.

Ο μισθός των ευρωβουλευτών προέρχεται από τον Προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου και υπόκειται σε φόρο της ΕΕ και σε ασφαλιστικές εισφορές, μετά την παρακράτηση των οποίων ο μισθός ανέρχεται σε 7.853,89 ευρώ.

Τα κράτη-μέλη μπορούν να επιβάλλουν στον μισθό των ευρωβουλευτών εθνικούς φόρους. Ο βασικός μισθός έχει οριστεί στο 38,5% του βασικού μισθού δικαστή του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις: Οι βουλευτές που ασκούσαν εντολή στο Κοινοβούλιο πριν από τις εκλογές του 2009 είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν να διατηρήσουν το προηγούμενο εθνικό σύστημα αποδοχών, μεταβατικής αποζημίωσης και συντάξεων.

Επιπλέον απολαβές

Όπως οι βουλευτές των εθνικών κοινοβουλίων, έτσι και οι ευρωβουλευτές που θα προκύψουν από την εκλογική αναμέτρηση του 2024 θα λαμβάνουν αποζημιώσεις για την κάλυψη εξόδων που αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων. Οι ευρωβουλευτές λαμβάνουν χρήματα για: την κάλυψη των εξόδων που συνεπάγονται τα ταξίδια τους προς τους άλλους τόπους εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Στρασβούργο και Λουξεμβούργο), αλλά και προς την εκλογική τους περιφέρεια· τους μισθούς των βοηθών τους και του λοιπού προσωπικού τους (ερευνητές, γραμματείς, συμβούλους, κ.ά) τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στις εκλογικές περιφέρειές τους· ως επιδοτήσεις για το γεγονός ότι εργάζονται μακριά από την πατρίδα τους. Το 2023, το μέγιστο μηνιαίο ποσό που διατίθεται για το σύνολο των δαπανών που συνεπάγεται η πρόσληψη προσωπικών βοηθών είναι 28.412 ευρώ ανά ευρωβουλευτή (από 01/01/2023). Κανένα από αυτά τα κονδύλια δεν καταβάλλεται στους ίδιους τους ευρωβουλευτές.

Το Κοινοβούλιο καταβάλλει αποζημίωση ύψους 338 ευρώ για την κάλυψη των εξόδων διαμονής και των συναφών εξόδων για κάθε ημέρα που οι ευρωβουλευτές βρίσκονται στις Βρυξέλλες ή στο Στρασβούργο για υπηρεσιακούς λόγους, υπό την προϋπόθεση ότι υπογράφουν το παρουσιολόγιο. Το επίδομα καλύπτει τους λογαριασμούς ξενοδοχείων, τα γεύματα και όλα τα άλλα συναφή έξοδα. Η αποζημίωση μειώνεται κατά 50% εάν οι ευρωβουλευτές απουσιάζουν από περισσότερες από τις μισές ονομαστικές ψηφοφορίες τις ημέρες που διεξάγονται ψηφοφορίες στην ολομέλεια, ακόμη και αν είναι παρόντες και υπογράφουν το παρουσιολόγιο. Για τις συνεδριάσεις εκτός ΕΕ, η αποζημίωση είναι 169 ευρώ (και πάλι με την προϋπόθεση της υπογραφής μητρώου), ενώ οι λογαριασμοί ξενοδοχείων επιστρέφονται ξεχωριστά.

Οι περισσότερες συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως οι σύνοδοι ολομέλειας, οι επιτροπές και οι πολιτικές ομάδες, πραγματοποιούνται στις Βρυξέλλες ή στο Στρασβούργο. Στους ευρωβουλευτές επιστρέφεται το πραγματικό κόστος των εισιτηρίων ταξιδιού για τη συμμετοχή τους στις τελευταίες, κατόπιν υποβολής αποδείξεων, με ανώτατο όριο είτε το αεροπορικό εισιτήριο επαγγελματικής θέσης (ή παρόμοιο), είτε το σιδηροδρομικό εισιτήριο πρώτης θέσης, είτε 0,56 ευρώ ανά χιλιόμετρο για τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο (με ανώτατο όριο τα 1.000 χιλιόμετρα), συν σταθερές αποζημιώσεις με βάση την απόσταση και τη διάρκεια της διαδρομής για την κάλυψη διαφόρων εξόδων ταξιδιού (διόδια αυτοκινητοδρόμων, έξοδα υπέρβασης αποσκευών ή τέλη κράτησης).

Τα μέλη συχνά πρέπει να ταξιδεύουν εντός και εκτός του κράτους μέλους στο οποίο έχουν εκλεγεί για την εκτέλεση των επίσημων καθηκόντων τους καθώς και για άλλους λόγους (για παράδειγμα, για να συμμετάσχουν σε συνέδριο ή σε επίσκεψη εργασίας). Για δραστηριότητες εκτός της χώρας τους, οι ευρωβουλευτές μπορούν να αποζημιωθούν για τα έξοδα ταξιδιού, διαμονής και τα συναφή έξοδά τους μέχρι το μέγιστο ετήσιο ποσό των 4.716 ευρώ. Για δραστηριότητες εντός του κράτους μέλους εκλογής, επιστρέφονται μόνο τα έξοδα ταξιδίου, μέχρι ένα μέγιστο ετήσιο ποσό που καθορίζεται ανά χώρα.

Δείτε και αυτό: Πριν αναλάβουν επισήμως τα καθήκοντά τους οι εκλεγμένοι ευρωβουλευτές πρέπει να υπογράψουν αναλυτική δήλωση που αφορά τα οικονομικά τους. Στη συνέχεια, η δήλωση αυτή αναρτάται στο προφίλ του κάθε ευρωβουλευτή, που υπάρχει στο δικτυακό τόπο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (στο τμήμα “Οι βουλευτές σας”). Πριν εκφωνήσει ομιλία στην Ολομέλεια ή πριν οριστεί εισηγητής, ο ευρωβουλευτής θα πρέπει να δηλώσει αν έχει άμεσα οικονομικά συμφέροντα στο εν λόγω θέμα.

Όσο για την σύνταξη γήρατος, οι ευρωβουλευτές την δικαιούνται όταν συμπληρώσουν το 63ο έτος της ηλικίας τους. Η σύνταξη ισούται με το 3,5% του μισθού για κάθε πλήρες έτος θητείας, αλλά δεν υπερβαίνει συνολικά το 70%. Το κόστος αυτών των συντάξεων καλύπτεται από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ένα πρόσθετο συνταξιοδοτικό σύστημα, που είχε θεσπιστεί για τους ευρωβουλευτές το 1989, έκλεισε για τα νέα μέλη από τον Ιούλιο του 2009 και καταργείται σταδιακά.

Ποιο ακριβώς όμως είναι το έργο των ευρωβουλευτών;

Οι ευρωβουλευτές δεν είναι παρά οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των πολιτών της ΕΕ. Εκπροσωπούν τα συμφέροντα των πολιτών και των πόλεων ή των περιφερειών τους στην Ευρώπη. Οι ευρωβουλευτές αφουγκράζονται ανθρώπους που τους απασχολούν ζητήματα τοπικού ή εθνικού ενδιαφέροντος, καθώς και ομάδες συμφερόντων και επιχειρήσεις. Είναι νομοθέτες της ΕΕ, αλλά μπορούν επίσης να θέσουν ζητήματα στην Επιτροπή και στο Συμβούλιο των Υπουργών. Οι ευρωβουλευτές διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε σχέση με τα μεγάλα θέματα της εποχής μας, όπως είναι η αλλαγή του κλίματος, η μετανάστευση, τα ανθρώπινα δικαιώματα στον κόσμο και το ρυθμιστικό πλαίσιο των χρηματοπιστωτικών μας αγορών. Η καθημερινή εργασία των ευρωβουλευτών μοιράζεται μεταξύ της δουλειάς για τους ψηφοφόρους στην πατρίδα τους, των υποχρεώσεών τους στις επιτροπές, των συζητήσεων στις πολιτικές τους ομάδες καθώς και των συζητήσεων και των ψηφοφοριών στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου. Οι ευρωβουλευτές συμμετέχουν επίσης σε συνεδριάσεις των επιτροπών και των πολιτικών ομάδων τους, καθώς και σε πολλές άλλες συναντήσεις. Ενδέχεται επίσης να συμμετέχουν σε αντιπροσωπείες για τις σχέσεις με τρίτες χώρες, γεγονός που επιβάλλει περιστασιακές μετακινήσεις εκτός της ΕΕ.

Ένα βασικό στοιχείο των ευρωβουλευτών είναι η ανεξαρτησία της εντολής τους. “Οι βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ασκούν την εντολή τους ελευθέρως. Δεν δεσμεύονται από οδηγίες ούτε από επιτακτικές εντολές” ορίζει άλλωστε ο κανονισμός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Οι ευρωβουλευτές δεν μπορούν να είναι παράλληλα μέλη του κοινοβουλίου της χώρας τους ούτε να εργάζονται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ως εισαγγελείς, δικαστές, κυβερνητικά στελέχη, κλπ.

Οι ευρωβουλευτές απολαμβάνουν γενικά τα ίδια δικαιώματα με αυτά των μελών εθνικών κοινοβουλίων. Με άλλα λόγια, ο κάθε ευρωβουλευτής χαίρει ασυλίας κατά την άσκηση των καθηκόντων του, κάτι που συνεπάγεται ότι δεν μπορεί να γίνει έρευνα ή να ασκηθεί δίωξη εναντίον του.
Ωστόσο, η ασυλία αυτή αίρεται αν ο ευρωβουλευτής πιαστεί επ’ αυτοφώρω ή αν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφασίσει να άρει την ασυλία κατόπιν αίτησης του αρμόδιου κράτους μέλους. Η θητεία των ευρωβουλευτών διαρκεί πέντε χρόνια. Όμως, αν διοριστούν σε ένα κυβερνητικό αξίωμα στο κράτος μέλος από το οποίο προέρχονται, είναι υποχρεωμένοι να παραιτηθούν από τη θέση τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να αντικατασταθούν από άλλο μέλος σύμφωνα με τη νομοθεσία της χώρας τους.

Αν θεωρηθεί ότι κάποιος ευρωβουλευτής δεν πληροί τα καθήκοντά του (πχ. αν αρθεί η ασυλία του και καταδικαστεί για ποινικό αδίκημα), μπορεί επίσης να αντικατασταθεί. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση θανάτου κάποιου μέλους. Η ασθένεια ωστόσο ή η απουσία του ευρωβουλευτή από συναντήσεις ή Συνόδους Ολομέλειας δεν συνεπάγεται τη διαγραφή του. Αν όμως αποδειχθεί ότι κάποιο μέλος δεν έχει συμμετάσχει ούτε καν στις μισές Συνόδους Ολομέλειας ενός έτους, το μέλος αυτό χάνει αυτόματα μέρος των επιδοτήσεων που λαμβάνει-κοινώς οι ευρωβουλευτές πρέπει να δουλεύουν και να παρουσιάζουν έργο!

olafaq

Διαβάστε Περισσότερα » " Τι κάνει ένας ευρωβουλευτής και ποιος είναι ο μισθός του "

Ιωάννινα: Άνδρας συνελήφθη με πάνω από 2.300 πυροτεχνήματα και καπνογόνα

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός στα Ιωάννινα, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων που πραγματοποιούνται ενόψει της εορτής του Πάσχα, για την αντιμετώπιση της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης βεγγαλικών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα ιδιοκτησίας του ημεδαπού, όπου βρέθηκαν να διατίθεντα προς πώληση χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής και κατασχέθηκαν:

  • 2.345 πυροτεχνικά παιδικά αθύρματα,
  • 38 καπνογόνα και
  • 6 βεγγαλικά χειρός.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιωάννινα: Άνδρας συνελήφθη με πάνω από 2.300 πυροτεχνήματα και καπνογόνα "

Σπαρτιάτες: Επιχειρείται συνταγματική εκτροπή

«Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση της ΝΔ έδειξε το χειρότερο πρόσωπό της. Η κυβέρνηση των μνημονίων, η κυβέρνηση της δολοφονίας και της συγκάλυψης των Τεμπών, η κυβέρνηση που διασύρει καθημερινά την Ελλάδα σε όλο τον πλανήτη με το ανύπαρκτο κράτος δικαίου, παρενέβη στην δικαιοσύνη ζητώντας τον αποκλεισμό των 'Σπαρτιατών' από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου», αναφέρει μεταξύ άλλων, το κόμμα «Σπαρτιάτες» σε σημερινή ανακοίνωσή του, ενώ υποστηρίζει στη συνέχεια:

«Με ένα κατάπτυστο υπόμνημα που βρίθει ανακριβειών και αισχρών ψευδών, κατέδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο πως φοβάται. Φοβάται την έκφραση της λαϊκής βούλησης. Φοβάται την ετυμηγορία των Ελλήνων πολιτών που αναμένεται να την τιμωρήσουν παραδειγματικά στις προσεχείς εκλογές. Περισσότερο όμως κατέδειξε πως φοβάται μια γνήσια πατριωτική φωνή, η οποία εξέθεσε ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση στο κοινοβούλιο».

Παράλληλα, οι «Σπαρτιάτες» ισχυρίζονται ότι «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία προσπαθούν να κρατήσουν δέσμια την ελληνική δικαιοσύνη καταστρατηγώντας κάθε έννοια της διάκρισης των εξουσιών, και κατά συνέπεια αυτή την ίδια την δημοκρατία», ενώ κάνουν έκκληση στην ελληνική δικαιοσύνη «να μην υποκύψει στον «εκβιασμό». Κάνουμε έκκληση, προσθέτουν, σε όλα τα πατριωτικά κόμματα να σταθούν στο πλευρό μας, καθώς τυχόν αποκλεισμός των 'Σπαρτιατών' θα δημιουργήσει άσχημο 'δεδικασμένο', το οποίο στο μέλλον θα στραφεί και εναντίον τους. Την ώρα που η δημοκρατία καταστρατηγείται, την ώρα που η Ελλάδα μας χάνεται, δεν έχουμε καιρό για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Σταθείτε δίπλα μας στην μάχη απέναντι σε συνταγματικούς πραξικοπηματίες, απέναντι σε αυτούς που υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας».

Η ανακοίνωση του κόμματος καταλήγει ως εξής:«Οι 'Σπαρτιάτες', εν ονόματι των 250 χιλιάδων ψηφοφόρων τους αλλά και ολόκληρου του ελληνικού λαού, θα αντισταθούν με κάθε νόμιμο μέσο. Για ακόμα μια φορά θα φυλάξουν 'Θερμοπύλες', και ακόμα και αν πέσουν θα εγγράψουν παρακαταθήκη σκληρού αγώνα απέναντι σε όσους υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Σπαρτιάτες: Επιχειρείται συνταγματική εκτροπή"

Από πνιγμό λόγω τροφής προήλθε ο θάνατος του βρέφους στην Κω – Οι γονείς κρατούνται για θανατηφόρα έκθεση

Λύση στον γρίφο του αιφνίδιου θανάτου ενός βρέφους, μόλις ενός έτους, έδωσε η ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε στη Ρόδο καθώς αποκάλυψε ότι το άτυχο κοριτσάκι πνίγηκε από φαγητό που είχε καταναλώσει. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές αιτία θανάτου είναι ο πνιγμός πιθανότατα από τηγανιτές πατάτες που κατανάλωσε, ενώ δεν προκύπτει σεξουαλική κακοποίηση.

Αρχικά οι γιατροί που εξέτασαν χθες το βράδυ το βρέφος στο νοσοκομείο της Κω. όπου το μετέφεραν οι συγγενείς του, εντόπισαν μώλωπες, εκδορές σε διάφορα σημεία του σώματος και ύποπτα σημάδια στο κορμάκι του. Γεγονός που τους κινητοποίησε και ειδοποίησαν τις Αρχές. Αναφορικά με τους μώλωπες στο κορμάκι του παιδιού ο ιατροδικαστής αποφάνθηκε ότι προέρχονταν από χτυπήματα που δέχθηκε από τον αδερφό της, ηλικίας δύο ετών, ή από κάποια ατυχήματα.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το βρέφος όταν μεταφέρθηκε, λίγο πριν τις 20:00 στο νοσοκομείο της Κω, δεν είχε σφυγμό και δεν ανέπνεε. Οι γιατροί έκαναν ό,τι χρειαζόταν ωστόσο το κοριτσάκι δεν επανήλθε στην ζωή.  Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά καθώς στο αναπνευστικό του σύστημα υπήρχαν τροφές με αποτέλεσμα τη μη ροή οξυγόνου. 

Οι γονείς ηλικίας 20 και 21 ενός ετών κρατούνται για θανατηφόρα έκθεση. Η αστυνομία έχει πάρει καταθέσεις από 10 άτομα ενώ ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Από πνιγμό λόγω τροφής προήλθε ο θάνατος του βρέφους στην Κω – Οι γονείς κρατούνται για θανατηφόρα έκθεση"

Καβάλα: Γυναίκα χαστούκισε τη βουλευτή της ΝΔ Αγγελική Δεληκάρη μέσα σε εκκλησία

Επίθεση από γυναίκα δέχθηκε το πρωί της Κυριακής η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα Αγγελική Δεληκάρη.

Σύμφωνα με το proininews.gr, το συμβάν έγινε στην εκκλησία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πουλίδειο Γηροκομείο, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, όταν η γυναίκα πλησίασε τη βουλευτή Αγγελική Δεληκάρη, την έβρισε και τη χαστούκισε.

Το επεισόδιο ξεκίνησε μετά την αναφορά του ιερέα για την παρουσία στη Θεία Λειτουργία της κ. Δεληκάρη.

Τότε η γυναίκα άρχισε να φωνάζει, με αφορμή τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια και τελικά χαστούκισε τη βουλευτή.

Η βουλευτής αντέδρασε πολύ ψύχραιμα ενώ οι λοιποί παρόντες αποδοκίμασαν τη δράστιδα.

Όπως είπε η ίδια στο newsit.gr, «πρόκειται για μια γυναίκα που έτυχε να βρίσκεται εκεί, έγινε και στενοχωρήθηκε πολύς κόσμος. Και ο ιερέας και οι κυρίες του Φιλοπτώχου που με κάλεσαν εκεί και πρέπει να τις βοηθήσουμε. Με ενημέρωσαν οτι πρόκειται για υποψήφια βουλευτή της Νίκης, εγώ δεν τη γνωρίζω δεν γνωρίζω κάτι». «Είμαι καλά. Είναι ένα ατυχές περιστατικό», σχολίασε.

«Πρώτη φορά πήγα σε αυτόν τον ναό, με καλωσόρισε ο ιερέας και χάρηκε που με είδε. Εμφανίστηκε αμέσως η γυναίκα αυτή και μου έδωσε ένα χαστούκι με όση δύναμη είχε. Έγινε πολύ γρήγορα. Φώναζε “έξω, έξω, αίσχος”. Ήταν αντίδραση για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Βρισκόταν στον ναό μαζί με άλλα δύο άτομα», τονίζει η βουλευτής της ΝΔ.

«Δεν είναι αυτή η εικόνα της Καβάλας όμως, πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό. Εγώ το ξέχασα, δεν θέλω να δώσω σημασία και το προσπερνώ», καταλήγει.

Διαβάστε Περισσότερα » "Καβάλα: Γυναίκα χαστούκισε τη βουλευτή της ΝΔ Αγγελική Δεληκάρη μέσα σε εκκλησία"

Έρχεται η «εφορία ακινήτων»: Ποιοι ιδιοκτήτες μπαίνουν στο στόχαστρο

Τη δική τους εφορία αποκτούν από τη Δευτέρα 22 Απριλίου οι ιδιοκτήτες ακινήτων της Αττικής με τη λειτουργία του νέου Κέντρου Φορολογίας Κεφαλαίου (ΚΕΦΟΚ) ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα λειτουργήσει και το ΚΕΦΟΚ της Θεσσαλονίκης. Στις δύο νέες υπηρεσίες, περνούν όλες οι υπηρεσίες φορολογίας κεφαλαίου των Δ.Ο.Υ σε Αττική και περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και οτιδήποτε σχετίζεται με τη φορολογία ακινήτων περνά στην αρμοδιότητα των νέων Κέντρων.

Μεταβιβάσεις, δηλώσεις, φόροι, πρόστιμα, πιστοποιητικά και έλεγχοι που σχετίζονται με τα ακίνητα , εμπίπτουν στις αρμοδιότητες των νέων κέντρων η ενεργοποίηση των οποίων έρχεται την ώρα που το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ προβλέπει φέτος τη διενέργεια 2.500 ελέγχων σε αγοραπωλησίες ακινήτων, γονικές παροχές, κληρονομιές και δωρεές με ιδιαίτερη έμφαση σε υποθέσεις που παραγράφονται στο τέλος του έτους. Σε στενό ελεγκτικό κλοιό παραμένουν και οι βραχυχρόνιες μισθώσεις υπό το πρίσμα των νέων διατάξεων σύμφωνα με τις οποίες η διάθεση τριών ακινήτων στην αγορά βραχυχρόνιων μισθώσεων συνιστά επιχειρηματική δραστηριότητα και υπάγεται σε ΦΠΑ, αλλά και οι μεταβιβάσεις ακινήτων με μετρητά μετά τη ριζική απαγόρευσή τους.

Η πρεμιέρα του ΚΕΦΟΚ Αττικής είναι προγραμματισμένη για αύριο (22/4) με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων των ΔΟΥ: ΦΑΕ Αθηνών, Πλοίων, Κορωπίου, Παλλήνης, Χολαργού και Κατοίκων Εξωτερικού & Εναλλακτικής Φορολόγησης Φορολογικών Κατοίκων Ημεδαπής. Η σταδιακή μεταφορά των παραπάνω αρμοδιοτήτων των υπόλοιπων ΔΟΥ του νομού Αττικής και η ενσωμάτωση τους στο ΚΕΦΟΚ Αττικής, θα πραγματοποιηθεί από:

  • 13/5/2024: ΔΟΥ Α΄ Αθηνών, Δ΄ Αθηνών, ΦΑΕ Πειραιά, Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Ψυχικού, Αιγάλεω, IB’ Αθηνών, ΙΖ’ Αθηνών και Ελευσίνας.
  • 20/5/2024: ΔΟΥ ΙΓ’ Αθηνών, Αγίων Αναργύρων, Γλυφάδας, Ηλιούπολης, Καλλιθέας, Νέας Ιωνίας, Α΄ Πειραιά, Ε’ Πειραιά, Νίκαιας και Περιστερίου.
Έλεγχοι

Οι αρμοδιότητες των ΚΕΦΟΚ , σύμφωνα με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή είναι:

  • Η παρακολούθηση και η εφαρμογή της νομοθεσίας της φορολογίας μεταβίβασης ακινήτων (ΦΜΑ).
  • Η παρακολούθηση της φορολογικής συμμόρφωσης των φορολογουμένων και η δημιουργία και η συντήρηση της φορολογικής εικόνας των φορολογουμένων.
  • Η παραλαβή και η διαχείριση (αρχικών ή τροποποιητικών) δηλώσεων.
  • Η έκδοση πράξεων προσδιορισμού φόρου και προστίμου ή οποιασδήποτε άλλης πράξης.
  • Ο προσδιορισμός προσωρινής αξίας για ακίνητα, για τα οποία δεν ισχύει ο αντικειμενικός προσδιορισμός αυτής.
  • Η διενέργεια ελέγχου και η επιβολή προστίμου στα πρόσωπα που παραβαίνουν τις υποχρεώσεις τους.
  • Η χορήγηση χειρόγραφων πιστοποιητικών.
  • Η επαλήθευση της ορθότητας του περιεχομένου των δηλώσεων, καθώς και η διαχείριση των αποτελεσμάτων από διασταυρώσεις στοιχείων των δηλώσεων με την εφαρμογή των μεθόδων και συστημάτων διασταύρωσης στοιχείων και ανάλυσης κινδύνου που αναπτύσσονται από τις αρμόδιες επιτελικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.
  • Η αποστολή των σημαντικών υποθέσεων στις αντίστοιχες ελεγκτικές υπηρεσίες, όταν διαπιστώνονται παραβάσεις.
  • Η παρακολούθηση και η εφαρμογή της νομοθεσίας των φορολογιών ακίνητης περιουσίας Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), Ειδικού Φόρου επί των Ακινήτων (ΕΦΑ), Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ), Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) και της νομοθεσίας των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9).
  • Η παραλαβή και η διαχείριση (αρχικών ή τροποποιητικών) δηλώσεων και αιτήσεων (έντυπων υποδειγμάτων) που επέχουν θέση δήλωσης.
  • Ο έλεγχος τροποποιητικής δήλωσης Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) φυσικού προσώπου, όταν το αποτέλεσμα της πράξης αυτής είναι πιστωτικό.
  • Ο έλεγχος των παραστατικών κατά την παραλαβή τροποποιητικών δηλώσεων Ειδικού Φόρου επί των Ακινήτων (ΕΦΑ).
  • Η χορήγηση χειρόγραφου πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ.
  • Ο έλεγχος της ορθής εφαρμογής της νομοθεσίας μεταβίβασης ακινήτων από τους συμβολαιογράφους ή/και από τους φύλακες μεταγραφών/προϊσταμένους κτηματολογικών γραφείων.
  • Η επαλήθευση της ορθότητας του περιεχομένου των δηλώσεων, καθώς και η διαχείριση των αποτελεσμάτων από διασταυρώσεις στοιχείων των δηλώσεων με την εφαρμογή των μεθόδων και συστημάτων διασταύρωσης στοιχείων και ανάλυσης κινδύνου που αναπτύσσονται από τις αρμόδιες επιτελικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των φορολογουμένων, η αποστολή των σημαντικών υποθέσεων στις αντίστοιχες ελεγκτικές υπηρεσίες.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχεται η «εφορία ακινήτων»: Ποιοι ιδιοκτήτες μπαίνουν στο στόχαστρο"

Ροδόπη: Σπείρα ξάφριζε χαλκό από 67 μετασχηματιστές της ΔΕΗ – Πάνω από 400.000 ευρώ η αξία τους

Η αστυνομία κατάφερε και έφτασε στα ίχνη μιας σπείρας που είχε ξαφρίσει χαλκούς από μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ σε περιοχές της Ξάνθης και της Ροδόπης.

Για την υπόθεση η αστυνομία συνέλαβε (18.04.2024) τέσσερις Έλληνες σε αγροτική περιοχή της Ξάνθης σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων. Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται επίσης ένα άγνωστο άτομο – συνεργός τους, που κατηγορείται για κλοπή.

Στο πλαίσιο αστυνομικών δράσεων για την αποτροπή-καταπολέμηση των κλοπών μετασχηματιστών και καλωδίων ΔΕΔΔΗΕ και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν οι δράστες να έχουν αφαιρέσει μαζί με έναν άγνωστο συνεργό τους που αναζητείται, από αγροτική περιοχή της Ξάνθης, 6 πηνία χαλκού από 2 μετασχηματιστές ΔΕΔΔΗΕ, συνολικής αξίας 13.115 ευρώ.

Μετά από έλεγχο τρεις από τους δράστες αντιστάθηκαν σθεναρά κατά τη σύλληψή τους. Οπως προέκυψε  χρησιμοποιούσαν ένα ΙΧ  στο οποίο μέσα βρέθηκαν και κατασχέθηκα 500 κιλά χαλκού, έξι πήνια  καθώς επίσης και διαρρηκτικά εργαλεία (κόφτες, κάβουρες, καστάνιες, επαναφορτιζόμενος τροχός, γερμανικά κλειδιά, φακός, συρματόσχοινο, γάντια κ.ά.) που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τη διάπραξη των κλοπών.

Σύμφωνα με την έρευνα οι δράστες το χρονικό διάστημα από 28-11-2023 έως 18-4-2024 αφαίρεσαν τον χαλκό από 66 μετασχηματιστές ΔΕΔΔΗΕ που βρισκόταν σε αγροτικές περιοχές της Ξάνθης και από 1 μετασχηματιστή που βρισκόταν σε περιοχή της Ροδόπης, συνολικής εκτιμώμενης αξίας 405.690 ευρώ, καθώς επίσης και ένα ακόμη Ι.Χ.Φ. από την πόλη της Ξάνθης το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο την 31-3-2023 και επεστράφη στον ιδιοκτήτη του.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ροδόπη: Σπείρα ξάφριζε χαλκό από 67 μετασχηματιστές της ΔΕΗ – Πάνω από 400.000 ευρώ η αξία τους"

Σπερχειάδα: Σε κτίριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού, ύψωσαν σημαία της Χούντας… (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Σε  κτίριο στη Σπερχειάδα και συγκεκριμένα στις αποθήκες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαμίας, σε εμφανέστατο σημείο, έχουν τοποθετήσει τη σημαία της Χούντας…

Το συμβάν έχει καταγραφεί, 20 Απριλίου 2024 και ώρα 13:00. Προφανώς δεν είναι τυχαία η ημερομηνία και πραγματικά προκαλεί πολλές αντιδράσεις…

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο…

Δεν ενοχλεί η σημαία αυτή;;;

Σημειώνεται ότι στο εν λόγω κτίριο ήταν ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σπερχειάδας που μετά από πτώχευση, επήλθε στα “χέρια” του συνεταιρισμού της Λαμίας.

Οι αποθήκες βρίσκονται απέναντι από τον όρχο του Δήμου Μακρακώμης. Δεν είδαν τίποτα;;;…

Ούτε αυτό ενόχλησε τους Σπερχειαδίτες που χάθηκε η περιουσία τους;;;; Μάλλον περιμένουν μια άλλη χούντα να τους χαρίσει τα δάνεια… Η ενέργεια αυτή δείχνει προφανώς γιατί εδώ και 80 χρόνια  δεν θέλουν και δεν επεδίωξαν ποτέ να χαρακτηριστεί η Σπερχειάδα,  Μαρτυρική πόλη….

Τώρα ήρθε η στιγμή, το θέλουν δεν το θέλουν, θα γίνει γιατί είναι η ιστορία της.

Σημειώνεται ότι ήδη έχει ειδοποιηθεί η Αστυνομία για την τοποθέτηση της σημαίας.

Στη σημαία απεικονίζεται το σύμβολο της Στρατιωτικής Χούντας, ο αναγεννώμενος από τις στάχτες του φοίνικας. Το εν λόγω πουλί συνδέθηκε  με το στρατιωτικό πραξικόπημα…

fonografos

Διαβάστε Περισσότερα » "Σπερχειάδα: Σε κτίριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού, ύψωσαν σημαία της Χούντας… (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)"

Ρόδος: Διέθετε κοκαΐνη στους θαμώνες του νυχτερινού του κέντρου

Σε άντρο συσκευασίας και διακίνησης ναρκωτικών στους ιδιαίτερα «μυημένους» πελάτες του είχε μετατρέψει το κέντρο νυχτερινής διασκέδασης που λειτουργούσε στη Ρόδο ένας 54χρονος Έλληνας, ο οποίος συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου με έφοδο της Δίωξης Ναρκωτικών.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης που εκτελέστηκε από τους αστυνομικούς μετά από αξιολόγηση των στοιχείων που συγκέντρωσαν, έγινε έρευνα στο νυχτερινό κέντρο του δράστη και στην κατοχή του βρέθηκαν 47 «φιξάκια» με συνολικά 40 γραμμάρια κοκαΐνης, άλλη μια συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 70 γραμμαρίων, πέντε ζυγαριές ακριβείας και πλήθος νάιλον σακουλάκια συσκευασίας, ενώ κατασχέθηκαν και 400 ευρώ.

Ο 54χρονος επιχειρηματίας παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παραμένει στα κρατητήρια ώσπου να απολογηθεί στην ανακρίτρια, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να ταυτοποιηθούν τυχόν συνεργοί του.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ρόδος: Διέθετε κοκαΐνη στους θαμώνες του νυχτερινού του κέντρου"

Έρχεται το 6ήμερο εργασίας από την 1η Ιουλίου – Ποιους εργαζόμενους αφορά και πόσο θα αμείβονται επιπλέον

Μπορεί πριν από μερικά χρόνια να φάνταζε ως εξαιρετικά δύσκολο, αλλά πλέον από την 1η Ιουλίου τείνει να γίνει γίνεται πραγματικότητα. Πρόκειται για την δυνατότητα που προσφέρει πλέον η νομοθεσία για 6ήμερη απασχόληση εργαζομένων σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, η λήψη του μέτρου έρχεται με στόχο την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, αλλά και ως ανάγκη εξαιτίας της έλλειψης εργαζομένων για συγκεκριμένες θέσεις, που προκαλούν ασφυξία σε κάποιους παραγωγικούς τομείς οι οποίοι είναι εντάσεως εργασίας και λειτουργούν χωρίς διακοπή όλο το 24ωρο.

Το μοντέλο της Ελλάδος βέβαια έρχεται σε αντιδιαστολή με την τάση που πάει να διαμορφωθεί στην Ευρώπη και η οποία προβλέπει 4ήμερο εργασίας χωρίς μείωση αποδοχών. Γερμανία και Βρετανία το εντάσσουν πιλοτικά στο πρόγραμμά τους, περιμένοντας τα αποτελέσματα.

Η εφαρμογή της 6ήμερης απασχόλησης θα συνδυαστεί με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας και την λειτουργία του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ. Το μέτρο της απασχόλησης για έξι ημέρες προβλέπεται ότι μπορεί να εφαρμοστεί σε εξαιρετικές περιπτώσεις, κατά τις οποίες η επιχείρηση παρουσιάζει απρόβλεπτα ιδιαίτερα αυξημένο φόρτο εργασίας, αρκεί:

  • να έχει προ-δηλώσει στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ ότι ανήκει στη συγκεκριμένη κατηγορία
  • να δηλώνεται, κάθε φορά που επιθυμεί να κάνει χρήση της 6ης ημέρας, εκ των προτέρων στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ ότι η επιχείρηση παρουσιάζει ιδιαίτερα αυξημένο φόρτο εργασίας κατά την συγκεκριμένη περίοδο.
  • Η ειδική αυτή συνθήκη δηλώνεται από τον εργοδότη στην Επιθεώρηση Εργασίας πριν από την ανάληψη υπηρεσίας από τον εργαζόμενο και υπόκειται σε έλεγχο σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  • Οι εργαζόμενοι αυτοί θα αμείβονται επιπλέον για την έκτη μέρα με το 40% του ημερομισθίου και το 115% αν είναι αργία, ενώ θα δικαιούνται ένα ρεπό μέσα στην εβδομάδα.

Όπως προβλέπεται στην σχετική νομοθεσία, η απασχόληση των εργαζομένων, κατά την πρόσθετη ημέρα, δεν δύναται να υπερβαίνει τις οκτώ ώρες, ενώ δεν επιτρέπεται η πραγματοποίηση υπερεργασίας και υπερωριακής απασχόλησης από τον εργαζόμενο.

Οι ανωτέρω εργοδότες υποχρεούνται να καταχωρίζουν τα στοιχεία των χρονικών ορίων εργασίας των εργαζομένων τους που θα απασχοληθούν κατά την έκτη ημέρα στη δήλωση οργάνωσης του χρόνου εργασίας πριν από την ανάληψη υπηρεσίας από τους εργαζομένους.

Στο καθεστώς της 6ήμερης εργασίας ανήκουν οι φορείς του Δημοσίου, οι ΔΕΚΟ, η βιομηχανία και κλάδοι του ιδιωτικού τομέα συνεχούς λειτουργίας, που εφαρμόζουν σύστημα πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας. Εξαιρούνται οι εργαζόμενοι σε τουρισμό και επισιτισμό.

Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν το μέτρο να ξεκινούσε από τον προηγούμενο μήνα, όταν θα εντάσσονταν στο σύστημα της ψηφιακής κάρτας οι βιομηχανικές επιχειρήσεις. Η παράταση που δόθηκε για τον Ιούλιο, άλλαξε το χρονοδιάγραμμα και για την 6ήμερη εργασία.

Σύμφωνα με το υπουργείο η εν λόγω απόφαση έρχεται να καλύψει νόμιμα ένα κενό που υπήρχε εξαιτίας του μεγάλου ελλείμματος εργαζομένων, που υπάρχει ειδικά στη βιομηχανία, με αποτέλεσμα οι υπάρχοντες εργαζόμενοι να δουλεύουν περισσότερες ώρες ώστε να βγαίνει η βάρδια, και πληρώνονται «μαύρα».

Σε περιπτώσεις που επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις έχουν νυχτερινές βάρδιες πενθημέρου (00:00-06:00), δεν επιτρέπεται επ’ ουδενί η απασχόλησή τους 6η μέρα κατά τη νυχτερινή βάρδια.

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχεται το 6ήμερο εργασίας από την 1η Ιουλίου – Ποιους εργαζόμενους αφορά και πόσο θα αμείβονται επιπλέον"

Έρχεται το «Καλάθι του Νονού» - Τι προϊόντα θα περιλαμβάνει

Από αύριο 22 Απριλίου 2024 έως και τις 4 Μαΐου 2024 τίθεται σε ισχύ το «Καλάθι των Νονών», ενώ αντίστοιχα από τις 24 Απριλίου 2024 έως και τις 4 Μαΐου 2024 το «Καλάθι του Πάσχα». Υπενθυμίζεται ότι σε ισχύ έως τις 4 Μαΐου είναι και το «Καλάθι της Σαρακοστής».

Το «Καλάθι του Πάσχα» αποτελεί επέκταση του «Καλαθιού του Νοικοκυριού», καθώς προστίθενται τέσσερις νέες κατηγορίες τροφίμων, ώστε να αποτελέσει μία επιπλέον διέξοδο για τους καταναλωτές.

Στο «Καλάθι του Πάσχα» εντάσσονται τα εξής προϊόντα:

· Αρνί

· Κατσίκι

· Τσουρέκι

· Πασχαλινά σοκολατένια αυγά και αντίστοιχα προϊόντα

Στο «Καλάθι των Νονών» εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα.

Στο «Καλάθι των Νονών» εντάσσονται τα εξής προϊόντα:

· Πασχαλινές λαμπάδες – παιχνίδια

· Επιτραπέζια / Παζλ

· Παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης)

· Βρεφικά παιχνίδια

· Φιγούρες δράσης

· Παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια)

· Οχήματα – Τηλεκατευθυνόμενα

· Ηλεκτρονικά παιχνίδια

· Αθλητικά παιχνίδια (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα)

· Λούτρινα

· Μουσικά παιχνίδια

· Σοκολατένια αυγά και αντίστοιχα προϊόντα (προαιρετικά)

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Έρχεται το «Καλάθι του Νονού» - Τι προϊόντα θα περιλαμβάνει"

Μυστήριο με τον θάνατο βρέφους ενός έτους στην Κω – Το παιδί έφερε τραύματα, προσήχθησαν οι γονείς

Τραγωδία στην Κω καθώς βρέφος ενός έτους έχασε τη ζωή του κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες. Το μωρό διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το Σάββατο 20/4 και οι γιατροί που το παρέλαβαν έδωσαν μάχη για να το κρατήσουν στη ζωή, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Οι γονείς του παιδιού διαμένουν μόνιμα σε περιοχή της κεντρικής Ελλάδας αλλά βρίσκονται στο νησί το τελευταίο διάστημα για λόγους εργασίας. Η οικογένεια έχει ακόμη ένα παιδί και σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα είναι έγκυος.

Το παιδί σύμφωνα με όσα αναφέρει το διαβιβαστικό της Αστυνομίας, έφερε όχι μόνο εκδορές και μώλωπες στο κορμί του, αλλά και σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης.

Η αστυνομία έχει λάβει 10 καταθέσεις από γιατρούς αλλά και γείτονες, ενώ αναμενόταν να διενεργηθεί και αυτοψία στο σπίτι της οικογένειας, παρουσία δικαστικού λειτουργού και κλιμακίου του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Κω.

Παράλληλα παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή του βρέφους στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Ρόδου, όπου η σωρός μεταφέρθηκε εσπευσμένα με σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Διαπίστωσαν τραύματα οι γιατροί, προσήχθησαν οι γονείς

Σύμφωνα με την αναφορά της Αστυνομίας, η μητέρα του μωρού λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου, διαπίστωσε πως η κόρη της είχε χάσει τις αισθήσεις της και άρχισε να φωνάζει, καλώντας σε βοήθεια.

Ένοικοι της πολυκατοικίας προσέτρεξαν στο σπίτι ώστε να βοηθήσουν. Μισή ώρα αργότερα, η μητέρα κάλεσε σταθμό του ΕΚΑΒ, ενώ ένοικος της πολυκατοικίας της παρείχε τις πρώτες βοήθειες. Το ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο στις 20:25 και διαπίστωσε πως το μωρό δεν ανέπνεε.

Στις 20:32 το βρέφος παραδόθηκε στους εφημερεύοντες γιατρούς στο Γενικό Νοσοκομείο της Κω, οι οποίοι διαπίστωσαν την παρουσία άπεπτων τροφών στο αναπνευστικό του σύστημα, με αποτέλεσμα τη μη ροή οξυγόνου. Το παιδί κατέληξε στις 20:45 του Σαββάτου.

Οι γιατροί παρατήρησαν εκδορές και εκχυμώσεις σε διάφορα μέρη του σώματός του αλλά και σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης. Αμέσως στο Τμήμα Ασφαλείας της Κω, προσήχθησαν η μητέρα και ο πατέρας του βρέφους που βρίσκονταν στο Νοσοκομείο.

Σε ό,τι αφορά στα τραύματα που έφερε το βρέφος, οι γονείς δήλωσαν πως προέρχονται είτε από τον αδερφό του, ηλικίας 2 ετών, είτε από ατυχήματα ενώ για τα σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης, δήλωσαν άγνοια.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μυστήριο με τον θάνατο βρέφους ενός έτους στην Κω – Το παιδί έφερε τραύματα, προσήχθησαν οι γονείς"

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Δύο νεκροί, έξι τραυματίες σε περιστατικό με πυρά σε πάρτι σε γειτονιά του Μέμφις (βίντεο)

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους και έξι ακόμα τραυματίστηκαν σε περιστατικό με πυρά σε πάρτι που γινόταν σε γειτονιά του Μέμφις, στο Τενεσί των ΗΠΑ, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Κατά την έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν συνολικά 8 θύματα, με δύο εξ αυτών να έχουν χάσει τη ζωή τους επί τόπου», ανέφερε η αστυνομία του Μέμφις σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ. Ένας από τους τραυματίες παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Υπήρχε ένα πάρτι που γινόταν χωρίς άδεια», ανακοίνωσε η αστυνομία. Περίπου 200-300 άτομα είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο αυτό.

Η αστυνομία αναζητά τουλάχιστον δύο υπόπτους, σύμφωνα με το CBS News. «Πιστεύουμε ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο άτομα που πυροβόλησαν κατά το περιστατικό», δήλωσε στο CBS News η προσωρινή αρχηγός της αστυνομίας του Μέμφις Σέρελιν Ντέιβις.

lawandorder 

Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στις ΗΠΑ: Δύο νεκροί, έξι τραυματίες σε περιστατικό με πυρά σε πάρτι σε γειτονιά του Μέμφις (βίντεο)"

Βόμβες μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στα Εξάρχεια και έκρηξη σε είσοδο πολυκατοικίας στου Γκύζη

Συναγερμός σήμανε το βράδυ του Σαββάτου 20/4 στις Αρχές όταν ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια. Λίγο αργότερα έκρηξη σημειώθηκε σε είσοδο πολυκατοικίας στο Γκύζη.

Η ομάδα ατόμων κατευθύνθηκε προς τη διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται στα Εξάρχεια και εκτόξευσαν εναντίων τους περίπου 10 βόμβες μολότοφ. Η ομάδα διαλύθηκε και δεν έγιναν προσαγωγές.

«Είναι από τις γνωστές περιπτώσεις όπου κουκουλοφόροι επιτίθονται σε διμοιρίες. Ευτυχώς, δεν έχει πια τη συχνότητα που είχε στο παρελθόν», επεσήμανε ο Νίκος Ρήγας, αντιπρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αθηνών μιλώντας στο Mega.

Έκρηξη σε είσοδο πολυκατοικίας στο Γκύζη

Μία ώρα αργότερα στο Γκύζη, η αστυνομία ειδοποιήθηκε για έκρηξη σε πολυκατοικία. Όταν πήγε βρήκε υπολείμματα από ένα λιωμένο μπουκάλι, εύφλεκτο υλικό και προσάνεμα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόμβες μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στα Εξάρχεια και έκρηξη σε είσοδο πολυκατοικίας στου Γκύζη"

Κάλεσε το 100 και περίμενε 13 λεπτά αναμονή! - Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ.(βίντεο)

Σε αναμονή για τουλάχιστον 13 λεπτά στην τηλεφωνική γραμμή της Άμεσης Δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας, βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες, όπως κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Δεκατιανοί» με τους Γιάννη Πιτταρά και Γιώργο Γρηγοριάδη, ο κ. Γιώργος.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο τηλεθεατής, «λόγω δουλειάς κινούμαι συνέχεια στον δρόμο και αρκετές φορές χρειάστηκε να καλέσω στην Άμεση Δράση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, βρισκόμουν στην εθνική και είδα μπροστά μου μία νταλίκα φορτωμένη με μπάζα, τα οποία δεν ήταν καλυμμένα και έφευγαν στον δρόμο».

«Μου έλεγε ότι βρίσκεστε σε γραμμή προτεραιότητας. Όταν καλείς την Αστυνομία, δεν περιμένεις να μπεις σε αναμονή», πρόσθεσε.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα της εκπομπής:

 

ΕΛ.ΑΣ.: «Καμία κλήση δεν έχει αναμονή πάνω από 60 δευτερόλεπτα»

Με ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. πήρε θέση σχετικά με καταγγελία πολίτη, περί μεγάλης αναμονής σε τηλεφωνική του κλήση στο 100.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και αναφέρονται σε καταγγελία πολίτη, σύμφωνα με την οποία, σε κλήση που πραγματοποίησε στο τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής (100), τέθηκε σε μεγάλη αναμονή, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

  • Κατόπιν σχετικών διαταγών της νέας Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, η Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής ενισχύεται συνεχώς, με αποτέλεσμα το αστυνομικό προσωπικό του τηλεφωνικού κέντρου (100) ανά βάρδια να έχει διπλασιαστεί.
  • Στο πλαίσιο αυτό, ο μέσος χρόνος αναμονής κλήσης στο 100 είναι μικρότερος από 5 δευτερόλεπτα.
  • Ενδεικτικά, το τριήμερο 17-19 Απριλίου 2024, διάστημα το οποίο αφορά η εν λόγω καταγγελία, σε συνολικά -20.022- κλήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο 100, ο χρόνος ανταπόκρισης των τηλεφωνητών ήταν ο εξής:
  • Από 1 έως 5 δευτερόλεπτα στο 85,52% των κλήσεων (-17.123- κλήσεις)
  • Από 6 έως 20 δευτερόλεπτα στο 13,67% των κλήσεων (-2.736- κλήσεις),
  • Από 21 έως 30 δευτερόλεπτα στο 0,74% των κλήσεων (-148- κλήσεις)
  • Από 31 έως 60 δευτερόλεπτα στο 0,07% των κλήσεων (-15- κλήσεις)
  • Από 60 δευτερόλεπτα και πάνω, καμία κλήση.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί που εργάζονται στο τηλεφωνικό κέντρο, αυτή την περίοδο εκπαιδεύονται από ειδικευμένους ψυχολόγους και επιστήμονες, με σκοπό τη βελτίωση των ικανοτήτων τους για την καλύτερη δυνατή διαχείριση των περιστατικών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Κάλεσε το 100 και περίμενε 13 λεπτά αναμονή! - Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ.(βίντεο)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news