facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

Φωτιά στην Τζιά: Καίει κοντά σε σπίτια (βίντεο)

Φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην Τζιά, στην περιοχή Κορρησία.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, οι άνεμοι πνέουν ισχυροί στην περιοχή, κάνοντας δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.

Η πυρκαγιά καίει κοντά σε σπίτια και εάν δεν τεθεί υπό έλεγχο ενδέχεται να υπάρξει εντολή απομάκρυνσης.

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 15 εθελοντές πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Βίντεο από τη φωτιά στην Τζιά
 

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στην Τζιά: Καίει κοντά σε σπίτια (βίντεο)"

Ουκρανία: «Νεκροί και τραυματίες» από ρωσική επίθεση σε κέντρο μεταγγίσεων αίματος στο Κουπιάνσκ

Η Ρωσία έπληξε ένα κέντρο μεταγγίσεων αίματος στο Κουπιάνσκ, στην περιοχή του Χαρκόβου και υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, ανακοίνωσε απόψε (5/8) ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Αυτό το έγκλημα πολέμου τα λέει όλα για τη ρωσική επιθετικότητα. Κτήνη που καταστρέφουν όλα όσα απλώς επιτρέπουν να ζήσει κανείς», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, στο σημείο ξέσπασε πυρκαγιά και οι διασώστες καταβάλλουν προσπάθειες για την κατάσβεσή της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ουκρανία: «Νεκροί και τραυματίες» από ρωσική επίθεση σε κέντρο μεταγγίσεων αίματος στο Κουπιάνσκ"

Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο με πυροβολισμούς σε οικισμό Ρομά - Τραυματίστηκαν μάνα και κόρη

Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, στον οικισμό Ρομά «Τσαΐρια», στην Περαία, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα έγιναν περίπου στις 19.30 και αφορμή του επεισοδίου φαίνεται πως ήταν οι προσωπικές διαφορές μεταξύ δύο οικογενειών Τσιγγάνων.

Από το συμβάν τραυματίστηκαν δύο γυναίκες, μητέρα και κόρη. Η νεαρή, ηλικίας 25 ετών, τραυματίστηκε από τα σκάγια στα πόδια, ενώ η 44χρονη μητέρα της τραυματίστηκε από πέτρα.

Οι δύο γυναίκες διεκομίσθησαν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο με πυροβολισμούς σε οικισμό Ρομά - Τραυματίστηκαν μάνα και κόρη"

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν την αεροναυπηγική βιομηχανία Motor Sich

Ρωσικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν απόψε εναντίον ουκρανικού εδάφους, πλήττοντας κυρίως τα κτίρια της αεροναυπηγικής βιομηχανίας Motor Sich, ανακοίνωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Μια νέα επίθεση με ρωσικούς πυραύλους έγινε εναντίον της χώρας μας (…) Έπληξαν τη Motor Sich και την περιοχή του Χμελνίτσκι» ανέφερε ο Ζελένσκι στο καθημερινό διάγγελμά του που μεταδίδεται από ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Το εργοστάσιο της Motor Sich στη Ζαπορίζια είχε χτυπηθεί από τους Ρώσους λίγους μήνες μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Πέρσι το φθινόπωρο το ουκρανικό κράτος εθνικοποίησε την εταιρεία η οποία κατασκευάζει κυρίως μηχανές για αεροσκάφη, ελικόπτερα και δρόνους.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν την αεροναυπηγική βιομηχανία Motor Sich"

Καταδίκη για τον «εμπρηστή» που συνελήφθη στην Αγχίαλο «Ήθελα να καθαρίσω το κτήμα»

Την ώρα που η Νέα Αγχίαλος είναι «ζωσμένη» από πυροσβεστικές δυνάμεις, μετά από τις εκρήξεις στην «ανοχύρωτη» 111 Πτέρυγα Μάχης και στο στρατόπεδο Καράμπα, ένας 76χρονος αποφάσισε να κάψει υπολείμματα από σκουπίδια που συγκέντρωσε στα σύνορα του οικοπέδου του , με το όμορο οικόπεδο που είναι εγκαταλειμμένο. 

Με την … υποψία του καπνού έσπευσαν στην περιοχή δυνάμεις και έσβησαν την φωτιά, που μόλις είχε ανάψει. 

Ο 76χρονος στον οποίο επιβλήθηκε 600 ευρώ πρόστιμο κατηγορήθηκε για εμπρησμό και χθες έδειξε στο Αυτόφωρο να μην αντιλαμβάνεται την ζημιά που θα μπορούσε να προκληθεί όταν με τον αναπτήρα άναβε τα ξερόκλαδα. 

Επέμενε πως ο χώρος έπρεπε να καθαριστεί γιατί στην δική του κατοικία εμφανίζονται φίδια και ποντίκια και υποστήριζε πως είχε λάβει όλα τα μέτρα. 

Υπερ του κατέθεσε ο γαμπρός του λέγοντας πως ο ηλικιωμένος είναι συντετριμμένος . «Είναι ένας ήσυχος άνθρωπος που δεν εκτίμησε την κατάσταση. 

Το σπίτι του βρίσκεται 30 μέτρα από την θάλασσα», είπε και ο 76χρονος ανέφερε πως δεν ανεχόταν πλέον την δυσοσμία στο κτήμα του, γι΄αυτό και αποφάσισε να προβεί σε μια ενέργεια που το δικαστήριο έκρινε ως αψυχολόγητη.

 Επιείκεια η έδρα του τριμελούς καταδικάζοντάς τον σε πέντε μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καθώς όπως ειπώθηκε δεν ήθελε να «κάψει το σύμπαν». 

gegonota

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταδίκη για τον «εμπρηστή» που συνελήφθη στην Αγχίαλο «Ήθελα να καθαρίσω το κτήμα»"

Πυρκαγιά στην περιοχή Σοφό στον Ασπρόπυργο: Φόβοι να μην εξαπλωθεί το πύρινο μέτωπο στο βουνό

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Σοφό στον Ασπρόπυργο Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά έχει εκδηλωθεί πάνω από τον καταυλισμό στο Σοφό.

Στο σημείο επιχειρούν μέχρι στιγμής 100 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα. Παράλληλα, συνδράμουν στο έργο 30 Ρουμάνοι πυροσβέστες.

Το σημείο είναι δύσβατο και υπάρχουν φόβοι ώστε να μη ξεφύγει η φωτιά προς το βουνό. Επίσης το έργο των πυροσβεστών γίνεται πιο δύσκολο καθώς φυσάει νοτιάς, με το «στοίχημα» να είναι ο περιορισμός του πύρινου μετώπου όσο γίνεται πιο γρήγορα, πριν βραδιάσει.

Αναλυτικά η ενημέρωση της Πυροσβεστικής:

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το απόγευμα σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Σοφός Αττικής πλησίον του φράγματος του Μόρνου, βόρεια – βορειοδυτικά του Ασπροπύργου, επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 30 πυροσβεστών με 4 οχήματα από τη Ρουμανία ενώ από αέρος επιχείρησαν μέχρι το τελευταίο φως 4 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για το συντονισμό τους.

Συνδρομή παρέχουν, εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, δασοφύλακες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και υδροφόρες της Περιφέρειας, ενώ έχουν κινητοποιηθεί μηχανήματα έργου για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυρκαγιά στην περιοχή Σοφό στον Ασπρόπυργο: Φόβοι να μην εξαπλωθεί το πύρινο μέτωπο στο βουνό"

Σύρος: Σύλληψη ταξιτζή - Κατηγορείται ότι ασέλγησε σε τουρίστρια

Την 04-08-2023 το μεσημέρι συνελήφθη στη Σύρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σύρου – Ερμούπολης, 65χρονος αλλοδαπός με Ελληνική ιθαγένεια ο οποίος σύμφωνα με σχετική καταγγελία βραδινές ώρες της 03-08-2023 προέβη σε ασελγείς ενέργειες-χειρονομίες σε βάρος 54χρονης αλλοδαπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24.gr, η 54χρονη Τουρίστρια κατήγγειλε, ότι Επαγγελματίας αυτοκινητιστής την χάιδεψε στο πόδι και το στήθος, εκείνη σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στους αστυνομικούς, άρχισε να του φωνάζει.

Απλά για την ιστορία, ο 65χρονος δε πήρε χρήματα για τις υπηρεσίες του (την κούρσα) απο την καταγγέλλουσα. Ο 65χρονος αφέθηκε ελεύθερος ενώ αναμένεται να του οριστεί δικάσιμος.  

Αυτό που θα πρέπει να αναφερθεί και να τονιστεί, απο την πλευρά μας και οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε όλοι, ότι οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί στο νησί της Σύρου, δεν έχουν προκαλέσει, ούτε έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές με παρόμοια περιστατικά και θα πρέπει να το αναφέρουμε καθώς ένα μεμονωμένο περιστατικό, δε θα πρέπει να στιγματίσει τους επαγγελματίες οδηγούς. Δεν είναι λίγες φορές, που οι επισκέπτες του νησιού μιλούν με κολακευτικά σχόλια για τον επαγγελματισμό των οδηγών ταξί, οι οποίοι τους κάνουν εντύπωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σωματείο ιδιοκτητών ταξί Σύρου ”Άγιος Χριστόφορος”, που απαρτίζεται απο 27 ταξί, καταδικάζει το περιστατικό και καταδικάζει όποια άλλη παράνομη συμπεριφορά οδηγού ταξί κατά το παρελθόν. Όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος του σωματείου Λεονάρδος Ρούσσος, στο σωματείο συμμετέχουν μόνο τα 27 ταξί απο τα 40, ενώ έχουν ζητήσει επανειλημμένα απο την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την σύσταση επιτροπής, απο το Υπουργείο συγκοινωνιών, προκειμένου να ελέγχονται όλα τα περιστατικά, να ελέγχονται οι συμπεριφορές των οδηγών και να τιμωρούνται όλοι οι παραβάτες, καθώς με τη μη σύσταση αυτής της επιτροπής παραγράφονται όλα τα αδικήματα και παρατυπίες μετά τα τρία χρόνια.

Ενώ ζητούν, απο την ευγενική πελατεία να τηλεφωνούν στο 2281084222 για οτιδήποτε δημιουργείται και αφορά τον κλάδο των ΤΑΞΙ.

cyclades24

Διαβάστε Περισσότερα » " Σύρος: Σύλληψη ταξιτζή - Κατηγορείται ότι ασέλγησε σε τουρίστρια "

Η Μόσχα προειδοποιεί ότι θα «ανταποδώσει» το πλήγμα εναντίον τάνκερ στη Μαύρη Θάλασσα

Η Ρωσία απείλησε σήμερα ότι θα τιμωρήσει την Ουκρανία επειδή έπληξε με έναν δρόμο επιφανείας ένα εμπορικό δεξαμενόπλοιο κοντά στο Στενό του Κερτς, χαρακτηρίζοντας την επίθεση αυτή «τρομοκρατική ενέργεια» που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του πληρώματος και θα μπορούσε να προκαλέσει μια «ευρείας κλίμακας περιβαλλοντική καταστροφή».

Και οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι ένα ουκρανικό, μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας, φορτωμένο με εκρηκτικά, έπληξε ένα ρωσικό δεξαμενόπλοιο κατά τη διάρκεια της νύχτας, κοντά στη γέφυρα που συνδέει τη Ρωσία με την προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας. Αυτή ήταν η δεύτερη τέτοια επίθεση μέσα σε 24 ώρες.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα είπε ότι η Μόσχα θα ανταποδώσει. «Το καθεστώς του Κιέβου, χωρίς να καταδικάζεται από τις Δυτικές χώρες και τους διεθνείς οργανισμούς, εφαρμόζει ενεργά νέες τρομοκρατικές μεθόδους, αυτή τη φορά στα νερά της Μαύρης Θάλασσας. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία για τέτοιες βάρβαρες ενέργειες που δεν θα μείνουν αναπάντητες και οι δράστες τους αναπόφευκτα θα τιμωρηθούν» ανέφερε σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

Νωρίτερα, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ άφησε να εννοηθεί ότι η Μόσχα θα εξαπολύσει περισσότερες επιθέσεις σε ουκρανικά λιμάνια, σε απάντηση για την επιθέσεις του Κιέβου σε ρωσικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ απείλησε την Ουκρανία με «οικολογική καταστροφή».

«Οι αλήτες και τα τέρατα καταλαβαίνουν μόνο από ωμότητα και βία. Προφανώς, τα πλήγματα στην Οδησσό, το Ιζμαΐλ και άλλα μέρη δεν ήταν αρκετά για αυτούς», έγραψε σε μια ανάρτησή του ο Μεντβέντεφ, που είναι αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας (με πρόεδρο τον Βλαντίμιρ Πούτιν).

«Αν οι αλήτες του Κιέβου θέλουν να προκαλέσουν οικολογική καταστροφή στη Μαύρη Θάλασσα, θα πρέπει να πάθουν μία στα εδάφη τους που σύντομα θα περάσουν στην Πολωνία και θα βρομούν επί αιώνες έπειτα από αυτό.», πρόσθεσε.

Δεν είναι σαφές σε τι είδους οικολογική καταστροφή αναφερόταν ο Μεντβέντεφ. Κορυφαίοι Ρώσοι αξιωματούχοι ισχυρίζονται, χωρίς να παρέχουν αποδείξεις, ότι «κάποια στιγμή» θα αναπτυχθούν πολωνικά στρατεύματα στη δυτική Ουκρανία ενώ η Ρωσία θα κρατήσει και θα επεκτείνει τα εδάφη που έχει προσαρτήσει μονομερώς στη νότια και την ανατολική Ουκρανία.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Μόσχα προειδοποιεί ότι θα «ανταποδώσει» το πλήγμα εναντίον τάνκερ στη Μαύρη Θάλασσα"

Καβάλα: Έφυγε στη Βουλγαρία ο 35χρονος που κατέβασε την ελληνική σημαία, αλλά οι Αρχές τον γύρισαν πίσω

Επιχείρησε, ανεπιτυχώς όμως, να διαφύγει από τη χώρα ο 35χρονος Βούλγαρος που κατέβασε την ελληνική σημαία και ύψωσε τη βουλγαρική στο λιμάνι της Καβάλας, ύστερα από τη σύλληψη και ανάκρισή του στην εισαγγελέα.

Ο 35χρονος Βούλγαρο συνελήφθη τις βραδινές ώρες της Παρασκευής (04/08) από άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας και τον οδήγησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για προσβολή εθνικών συμβόλων, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας και αυτόπτες μάρτυρες, ο 35χρονος Βούλγαρος το βράδυ της Παρασκευής κατευθύνθηκε προς τον λιμενοβραχίονα του επιβατικού λιμένα «Απόστολος Παύλος» και αφού υπέστειλε την ελληνική σημαία που κυμάτιζε, ανέβασε τη σημαία της Βουλγαρίας.

Αυτόπτες μάρτυρες ενημέρωσαν τις λιμενικές αρχές που έσπευσαν στο σημείο και προσπάθησε να συλλάβουν τον 35χρονο άντρα, ο οποίος προέβαλε αντίσταση, εξύβριζε τους λιμενικούς και φώναζε ότι οι περιοχές αυτές ανήκουν στη Βουλγαρία. «Εδώ είναι Βουλγαρία!», φώναζε.  Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας.

Η περιπέτεια ωστόσο δεν σταματά εκεί, αφού ο ίδιος δεν υπάκουσε στο νόμο και την απόφαση της Εισαγγελίας, αλλά επιχείρησε να αποδράσει από τη χώρα, παρά  την απαγόρευση εξόδου που του είχε επιβληθεί έως ότου γίνει το δικαστήριο.

Ειδικότερα, μετά τη σύλληψή του οδηγήθηκε στα δικαστήρια, πέρασε από ανακριτή και αφού ορίστηκε δικάσιμος, αφέθηκε ελεύθερος από την εισαγγελέα έως ότου γίνει η δίκη με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο 35χρονος όμως δεν συμμορφώθηκε, αλλά επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο και επιχείρησε να βγει από την Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι οι λιμενικοί νωρίτερα είχαν αφαιρέσει τις πινακίδες από το όχημα. Στην Δράμα συνάντησε μπλόκο της Αστυνομίας που του έκανε σήμα για να σταματήσει, αντιθέτως  όμως εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη για τη σύλληψή του, η οποία έφτασε έως τα σύνορα με τη Βουλγαρία.

Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε πληροφορία για την καταδίωξη σε όλες τις τοπικές αρχές, ενώ αντίστοιχο σήμα εστάλη και στις βουλγαρικές αρχές. Ο 35χρονος, τελικά, κατάφερε να περάσει από την Εξοχή, όπου όμως ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς στο βουλγαρικό έδαφος. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει παραδοθεί στις ελληνικές αρχές και κρατείται στη Δράμα, αντιμετωπίζοντας νέες κατηγορίες που έρχονται να προστεθούν στη λίστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω συλληφθείς είχε απασχολήσει και άλλη μια φορά τις αρχές με ανάλογο περιστατικό. Πληροφορίες μιλούν για σεσημασμένο πρόσωπο, γνωστό στις ελληνικές και βουλγαρικές αρχές για την εξτρεμιστική του δράση και τη διασύνδεσή του με εθνικιστικές ομάδες. Ο Βούλγαρος  υποστηρίζει  πως η Καβάλα και οι περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας ανήκουν στη γειτονική χώρα και όχι στην Ελλάδα.

Για το θέμα έχει υπάρξει παρέμβαση και από το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο βρίσκεται σε επαφή με τη βουλγαρική πλευρά.

kavalanews, kavalapost, ΑΠΕ-ΜΠΕ /protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Καβάλα: Έφυγε στη Βουλγαρία ο 35χρονος που κατέβασε την ελληνική σημαία, αλλά οι Αρχές τον γύρισαν πίσω"

Χερσόνησος: Στο νοσοκομείο κοπέλα μετά από άγριο ξυλοδαρμό - ψάχνουν τους δράστες

Στο αστυνομικό τμήμα Χερσονήσου πήγε, χτυπημένη, κοπέλα από τη Σερβία, η οποία έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τους φίλους της που ταξίδεψαν μαζί στην Κρήτη για διακοπές.

Η κοπέλα ανέφερε πως χτυπήθηκε από τους τρεις άνδρες, από τη Γαλλία, οι οποίοι μετά το συμβάν εξαφανίστηκαν και αναζητούνται από την Αστυνομία.

Η ίδια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο ΠΑΓΝΗ για να εξεταστεί, αφού φέρει τραύματα από την κακοποίηση, μεταξύ άλλων στη μύτη.

Η παρέα έφτασε στην Κρήτη στις 3 Αυγούστου για διακοπές και θα αναχωρούσε αύριο, Κυριακή.

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Χερσόνησος: Στο νοσοκομείο κοπέλα μετά από άγριο ξυλοδαρμό - ψάχνουν τους δράστες"

Tα εισοδηματικά κριτήρια για Market Pass – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για νέους δικαιούχους

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να καταβληθεί η διπλή δόση του Market Pass, το οποίο παρατείνεται κατά τρεις μήνες, έως τον ερχόμενο Οκτώβριο, με 2,8 εκατομμύρια νοικοκυριά να επωφελούνται από το μέτρο.

Tα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τους δικαιούχους του Market Pass παραμένουν ως έχουν, με το ύψος της ενίσχυσης κυμαίνεται από 22 έως 100 ευρώ το μήνα.

Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις:

Τα εισοδηματικά κριτήρια είναι 16.000 ευρώ για τον άγαμο και 24.000 ευρώ για τις οικογένειες.

Για οικογένειες και νοικοκυριά τα οποία έχουν και εξαρτώμενα μέλη φορολογικής δήλωσης, είναι 5.000 ευρώ επιπλέον εισόδημα για το κάθε μέλος που συμμετέχει στο νοικοκυριό.

Τα αντίστοιχα περιουσιακά κριτήρια που αφορούν τον άγαμο είναι 250.000 και
για οποιαδήποτε άλλη μορφή νοικοκυριού είναι 400.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας ακινήτων της οικογένειας.

Τι ισχύει με τις αιτήσεις

Ο αρχικός σχεδιασμός ανατρέπεται καθώς η υποβολή δηλώσεων θα βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι και τις 31/8, με αποτέλεσμα η πλατφόρμα για αιτήσεις νέων δικαιούχων market pass να μην μπορεί να ανοίξει πριν τις τελευταίες ημέρες του μηνός, ή τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, στην καλύτερη περίπτωση.

Oσοι έλαβαν την ενίσχυση δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν εκ νέου αίτηση, καθώς η αξιολόγηση των δικαιούχων του Market Pass θα γίνει με βάση τα εισοδήματα του 2022, δηλαδή τις δηλώσεις που υποβάλλονται φέτος.

Τα ποσά θα τα λάβουν στο 100% όσοι ζητήσουν να πιστωθούν στην άυλη ψηφιακή κάρτα. Όσοι επιλέξουν τον τραπεζικό λογαριασμό θα τα λάβουν κουρεμένα κατά 20%, άρα θα λάβουν το 80% του ποσού.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Tα εισοδηματικά κριτήρια για Market Pass – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για νέους δικαιούχους"

Έντονη βροχόπτωση με χαλάζι στην Κέρκυρα – Απεγκλωβισμός 10 ανθρώπων στο Πόρτο Τιμόνι

Απεγκλωβίστηκαν πριν από λίγη ώρα δέκα άτομα που είχαν εγκλωβιστεί, λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην παραλία Πόρτο Τιμόνι.

Στο σημείο έσπευσε δύναμη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, λιμενικό σκάφος και ιδιώτες.

Λόγω της βροχής η ανάβαση στον κεντρικό δρόμο αποδείχτηκε εξαιρετικά δύσκολη και χρειάστηκε η μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο από τη θάλασσα.

Στο μεταξύ η μπόρα έχει ήδη ξεκινήσει στην Κέρκυρα με την περιοχή της Κασσιόπης να είναι χωρίς ρεύμα, ενώ εκδηλώθηκε και χαλαζόπτωση.

Σε συναγερμό βρίσκεται η πυροσβεστική υπηρεσία, η πολιτική προστασία των δήμων και της περιφέρειας, καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Έντονη βροχόπτωση με χαλάζι στην Κέρκυρα – Απεγκλωβισμός 10 ανθρώπων στο Πόρτο Τιμόνι"

Σφοδρή χαλαζόπτωση στη νοτιοδυτική Γερμανία – Βγήκαν τα εκχιονιστικά στους δρόμους

Μπορεί το ημερολόγιο να έγραφε χθες, 4 Αυγούστου, ωστόσο στην νοτιοδυτική Γερμανία έζησαν ξαφνικό χειμώνα και μάλιστα… βαρύ!   

Οι αρχές στο Ρόιτλινγκεν, δήλωσαν ότι μια «τοπική καταιγίδα με χαλάζι και ισχυρές βροχοπτώσεις» σάρωσε το κέντρο της πόλης το απόγευμα της Παρασκευής, και χρειάστηκε τα εκχιονιστικά μηχανήματα να βγουν στους δρόμους της νοτιοδυτικής Γερμανίας.

Οι εικόνες έδειχναν τους δρόμους καλυμμένους στα λευκά, ενώ αξιωματούχοι της πόλης είπαν ότι το χαλάζι είχε πάχος 30 εκατοστών κατά τόπους.

Τα δίκτυα αποχέτευσης υπερχείλισαν με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν υπόγεια.

Ο ποταμός Echaz, ο οποίος διασχίζει το Reutlingen, ανέβηκε 1,5 μέτρο σε πέντε λεπτά, απειλώντας με πλημμύρες.

Περίπου 250 πυροσβέστες συμμετείχαν σε επιχειρήσεις έκτακτης ανάγκης σε όλη την πόλη, στην πολιτεία Βάδη-Βυρτεμβέργη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σφοδρή χαλαζόπτωση στη νοτιοδυτική Γερμανία – Βγήκαν τα εκχιονιστικά στους δρόμους"

«Έκοβε βόλτες» με πλαστά χαρτονομίσματα αξίας 4.300 ευρώ στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης

Πλαστά χαρτονομίσματα επιχείρησε να διοχετεύσει στην περιοχή της Ασπροβάλτας 25χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ο νεαρός αλλοδαπός εντοπίστηκε από αστυνομικούς που έκαναν περιπολία σε πεζόδρομο της Ασπροβάλτας και συνελήφθη όταν διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του 86 πλαστά χαρτονομίσματα συνολικής αξίας 4.300 ευρώ.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόλβης.  

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " «Έκοβε βόλτες» με πλαστά χαρτονομίσματα αξίας 4.300 ευρώ στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης"

Χανιά | Τέσσερις γνωστοί γιατροί υπέβαλαν παραιτήσεις από το Νοσοκομείο Χανίων

Τέσσερις και όχι τρεις είναι τελικά οι παραιτηθέντες χειρουργοί στο Nοσοκομείο Χανίων, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, και μάλιστα είναι γιατροί που τα ονόματά τους είναι πολύ γνωστά στην τοπική κοινωνία των Χανίων.

Πρόκεται για τους Μιλτιάδη Καστανάκη, Νίκο Κατσούγκρη, Νίκο Τσιμινικάκη και Αλέξανδρο Παπαδομιχελάκη, οι παραιτήσεις των οποίων βρίσκονται εν γνώση του υπουργείου Υγείας.

Βέβαια, επισημαίνεται ότι αυτό δεν σημαίνει πως οι γιατροί έχουν αποχωρήσει από την εργασία τους, καθώς η διαδικασία προβλέπει ότι θα πρέπει να επιβεβαιώσουν την παραίτησή τους σε έναν μήνα. Μέχρι τότε παραμένουν κανονικά στο ΕΣΥ.

Εκείνο που διακυβεύεται, αν οι παραιτήσεις οριστικοποιηθούν, είναι η ομαλή διεξαγωγή χειρουργείων στο νοσηλευτικό ίδρυμα, ενώ πηγή του προβλήματος, όπως είχε ήδη αναφερθεί, φαίνεται ότι είναι τα ΤΕΠ και ο τρόπος κατάρτισης των εφημεριών εξαιτίας των βαρών που επωμίστηκε η χειρουργική κλινική και για τα επείγοντα περιστατικά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά έτσι η σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα, μεταξύ της διοίκησης του Νοσοκομείου Χανίων και των γιατρών του χειρουργικού τομέα.

zarpanews
Διαβάστε Περισσότερα » "Χανιά | Τέσσερις γνωστοί γιατροί υπέβαλαν παραιτήσεις από το Νοσοκομείο Χανίων"

Ρέθυμνο: Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. μετά τον τραυματισμό 58χρονου από άσκοπους πυροβολισμούς – Διαλύθηκε γλέντι αρραβώνα

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Πρίνου στο Ρέθυμνο, όταν κατά τη διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης «έπεφταν» άσκοποι πυροβολισμοί, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας 58χρονος που καθόταν σε καφενείο στην περιοχή του Εσταυρωμένου.

Η σφαίρα τον βρήκε στο στήθος και ευτυχώς του προκάλεσε μόνο επιφανειακό τραύμα. Μεταφέρθηκε όμως στο νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια πήρε εξιτήριο.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αστυνομία και αμέσως οργανώθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή ανδρών της ΕΚΑΜ Κρήτης, της ΟΠΚΕ Ηρακλείου, του ΤΑΕ και της Ασφάλειας Ρεθύμνου, που έσπευσαν πάνοπλοι στο σημείο όπου το γλέντι του αρραβώνα βρισκόταν στο αποκορύφωμά του.

Οι πάνοπλοι αστυνομικοί διέκοψαν το γλέντι ξεκινώντας άμεσα τον έλεγχο. Μάλιστα, μεταξύ των 60 περίπου παρισταμένων στην εκδήλωση υπήρξαν αντιδράσεις και αποδοκιμασίες στη θέα των αστυνομικών. Στο σημείο βρέθηκαν πολλά φυσίγγια, ενώ συνελήφθη και ο 50χρονος διοργανωτής του γλεντιού για υπόθαλψη εγκληματία, καθώς δεν κατονόμαζε ποιος ή ποιοι ήταν εκείνοι που έριχναν τις μπαλωθιές.

Φυσικά το γλέντι του αρραβώνα διαλύθηκε.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρέθυμνο: Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. μετά τον τραυματισμό 58χρονου από άσκοπους πυροβολισμούς – Διαλύθηκε γλέντι αρραβώνα"

Φωτιά: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε 6 περιφέρειες – Αναλυτικά οι περιοχές

Πολύ υψηλός κίνδυνος να ξεσπάσει φωτιά (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για 6 περιφέρειες αύριο Κυριακή (6.8.2023), σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον χάρτη προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος να εκδηλωθεί φωτιά για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας)
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Μαγνησίας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Αρκαδίας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας)
  • Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Χανίων, ΠΕ Ρεθύμνου, ΠΕ Ηρακλείου)

Οι χάρτης για αύριο: 

Συνεπώς, εφαρμόζεται το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Επιπρόσθετα, σε μερική επιφυλακή τίθεται το πυροσβεστικό προσωπικό των ανωτέρω Περιφερειών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών καθώς και του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).

Ταυτόχρονα, για τις ανωτέρω περιοχές, εφαρμόζεται το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και “ευπαθείς” περιοχές.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας:

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως
το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού,
η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης,
η χρήση υπαίθριων ψησταριών,
το κάπνισμα μελισσών,
η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά.
Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Τέλος, παρακαλούμε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Επισημαίνεται ότι ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών είναι πολύ υψηλός σε πολλές περιοχές της χώρας, καθώς θα επικρατούν ευνοϊκές συνθήκες για την εκδήλωσή τους.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε 6 περιφέρειες – Αναλυτικά οι περιοχές"

Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας: Προσωρινός αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας από 7 Αυγούστου έως 15 Σεπτεμβρίου

Λόγω εκτέλεσης εργασιών θα πραγματοποιηθεί προσωρινός αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος της χ/θ 35,100 έως και τη χ/θ 37,100, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, περιοχής Δήμου Ωρωπού, κατά το χρονικό διάστημα από την 07-08-2023 έως την 15-09-2023, κατά τις ημέρες Δευτέρα έως Σάββατο, κατά τις ώρες 21:00 έως 06:00 της επομένης.

Οι ανωτέρω εργασίες θα διακοπούν την 06.00΄ ώρα της 11-08-2023 και θα εκκινήσουν πάλι την 21.00΄ ώρα της 21-08-2023.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας: Προσωρινός αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας από 7 Αυγούστου έως 15 Σεπτεμβρίου"

Καταδίωξη μέσα σε χωράφια στο Κιλκίς – Ο δράστης πετάγε τους σάκους με την κάνναβη για να γλιτώσει

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, είχαν ως αποτέλεσμα να αποτραπεί η εισαγωγή στη χώρα μεγάλης ποσότητας κάνναβης.

Για την υπόθεση, συνελήφθη την Τετάρτη (2/8) το μεσημέρι σε περιοχή του Κιλκίς, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, ένας ημεδαπός άνδρας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστων συνεργών του.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τα παραπάνω άτομα εμπλέκονται σε οργανωμένο κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια.

Ειδικότερα, εντοπίσθηκε ο προαναφερόμενος ημεδαπός με όχημα και σε σήμα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα για να αποφύγει τον έλεγχο. Στη συνέχεια, κινήθηκε σε αγρόκτημα, όπου απέρριψε από το όχημα δύο σάκους και προσπάθησε να διαφύγει, όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.

Όπως διαπιστώθηκε, μετέφερε μέσα στους σάκους, 39 συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 43 κιλών και 336 γραμμαρίων, που είχε παραλάβει λίγο νωρίτερα από μεθοριακή περιοχή του Κιλκίς, μαζί με συνεργό του που επέβαινε στο ίδιο όχημα και αναζητείται.

Κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσε, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταδίωξη μέσα σε χωράφια στο Κιλκίς – Ο δράστης πετάγε τους σάκους με την κάνναβη για να γλιτώσει"

Καβάλα: Βούλγαρος «κατέβασε» την ελληνική σημαία από το λιμάνι! «Εδώ είναι Βουλγαρία!», φώναζε…

Με ένα πρωτόγνωρο θέμα ήρθαν σε επαφή το μεσημέρι της Παρασκευής 4 Αυγούστου 2023 τα μέλη του πληρώματος του «AKRA PRINOS», του σκάφους που μεταφέρει εργαζόμενους στην εξέδρα των Πετρελαίων της Καβάλας, κατά την επιστροφή τους από τον Πρίνο: Ένας άνδρας είχε ανέβει στον ιστό που βρίσκεται στο ακρωμόλιο του προσήνεμου μόλου του λιμανιού, είχε «κατεβάσει» την ελληνική σημαία και είχε υψώσει τη… βουλγαρική!

Αμέσως ειδοποιήθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας και στο σημείο έσπευσαν στελέχη του της Τροχαίας και της Ασφάλειας του Λιμενικού, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι όντως, ο άγνωστος άνδρας, περίπου 30 ετών, είχε ολοκληρώσει την πράξη του.

Ο ίδιος αντιστάθηκε σθεναρά στους λιμενικούς. «Εδώ είναι Βουλγαρία!», φώναζε. Ωστόσο, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Καβάλας.

Πρόκειται για έναν υπήκοο Βουλγαρίας, κατά δήλωσή του μέλος μιας εξτρεμιστικής βουλγαρικής οργάνωσης, η οποία θεωρεί ότι όλα τα μέρη της περιοχής μας δεν ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά στη Βουλγαρία!

Στον δράστη ασκήθηκε ποινική δίωξη για «προσβολή εθνικών συμβόλων», ωστόσο λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με εντολή Εισαγγελέα.

Παρά την «περιπέτειά» του με τις Αρχές της Καβάλας, ο Βούλγαρος δεν σταμάτησε εδώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατευθύνθηκε στην πόλη της Δράμας, όπου επιδόθηκε σε παρόμοιες «ακτιβιστικές» (sic) δράσεις, με τις αστυνομικές αρχές να τον καταδιώκουν μέχρι τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα! 

kavalapost

Διαβάστε Περισσότερα » "Καβάλα: Βούλγαρος «κατέβασε» την ελληνική σημαία από το λιμάνι! «Εδώ είναι Βουλγαρία!», φώναζε…"

Που βάζουν τα... σκληρά ραντάρ ταχύτητας στην Εθνική;

Πιο συγκεκριμένα, οι οδηγοί που διασχίζουν τον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι) θα βρίσκονται υπό αυστηρό έλεγχο, καθώς θα υπάρχουν εξελιγμένα ραντάρ ταχύτητας που θα εντοπίζουν τους οδηγούς που υπερβαίνουν τα όρια ταχύτητας.

Οι επίδοξοι… Σουμάχερ που αγνοούν τα όρια ταχύτητας, θα παρακολουθούνται από τα ραντάρ ταχύτητας που χρησιμοποιούν το σύστημα καταγραφής οχημάτων TraffiStar S290 M.

Η εγκατάσταση των ραντάρ εντοπίζεται στο τμήμα Ράχες Φθιώτιδας-Κλειδί Ημαθίας, μήκους 230 χλμ., και αποτελεί μέρος των προσπαθειών για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας που έχει ανακοινώσει η εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου. Τα ραντάρ παραδόθηκαν στο Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Μαγνησίας από την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.,

Παράλληλα, αξιοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, μέσων και πόρων η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» ανακοινώνει πρωτοβουλίες για:

  • Να υπάρχει η δυνατότητα να εντοπίζουμε γρήγορα τυχόν αντιθέτως κινούμενα οχήματα
  • Να εξασφαλιστεί η δημιουργία κατάλληλων και προστατευμένων χώρων για ξεκούραση των οδηγών βαρέων οχημάτων
  • Να εξασφαλιστεί και ενισχυθεί ο έλεγχος της κόπωσης των οδηγών

Στο πλαίσιο αυτό η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου έχει εξοπλίσει και αναλάβει την ενίσχυση της εκπαίδευσης των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας με:

  • Παράδοση του συστήματος TraffiStar S290M καταγραφής και φωτογράφισης οχημάτων που παραβιάζουν το όριο ταχύτητας με τεχνολογία ραντάρ για την ενίσχυση της Αστυνόμευσης στο Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Μαγνησίας και εκπαίδευση του προσωπικού του.
  • Για τυχόν αντιθέτως κινούμενα οχήματα, παροχή πιλοτικού συστήματος ανίχνευσης οχημάτων αντίθετης κίνησης για την ενίσχυση της αστυνόμευσης στον Α/Κ Λεπτοκαρυάς στο Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Πιερίας.
  • Δημιουργία ενός ασφαλούς χώρου ασφαλούς στάθμευσης βαρέων οχημάτων στο Αερινό Μαγνησίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει το ζήτημα της κόπωσης οδηγών βαρέων οχημάτων στις οδικές μεταφορές επιβατών και εμπορευμάτων. Ο χώρος βρίσκεται στην τελική φάση κατασκευής και προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία εντός του καλοκαιριού.
  • Εκπαίδευση των αστυνομικών αρχών με θέμα την καλύτερη αστυνόμευση και τον έλεγχο των «ευφυών» ταχογράφων

Για την αντιμετώπιση των κινδύνων από κακοφορτωμένα και ελλιπώς συντηρημένα βαρέα οχήματα, τα οποία είναι κυρίως υπεύθυνα για το 14% των συμβάντων που σχετίζονται με εμπόδια στο οδόστρωμα, η εταιρεία:

  • Καλύπτει τις ανάγκες σε εκπαιδεύσεις των αστυνομικών αρχών με θέμα την καλύτερη αστυνόμευση και τον έλεγχο των κακοφορτωμένων βαρέων οχημάτων.

Ενώ – και πάλι αναφορικά με το όχημα ως παράγοντα πρόκλησης τροχαίων συμβάντων – για τα υπερφορτωμένα βαρέα οχήματα που υπολογίζονται στο 10% των βαρέων οχημάτων, οι δράσεις αντιμετώπισης καλύπτονται από το τρίπτυχο:

  • Παροχή του φορητού συστήματος στατικής ζύγισης βαρέων οχημάτων για την ενίσχυση της Αστυνόμευσης στα Τμήματα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Μαγνησίας και Πιερίας.
  • Εκπαίδευση του προσωπικού των Τμημάτων Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων στο σύστημα στατικής ζύγισης βαρέων οχημάτων
  • Συστήματα υψηλής ταχύτητας Ζύγισης εν κινήσει HS-WIM (High Speed – Weigh In Motion).

Για το οδικό περιβάλλον και την ελαχιστοποίηση των συμβάντων που σχετίζονται μ’ αυτό, η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου χορηγεί στους Δήμους Αλμυρού και Ρήγα Φεραίου από ένα όχημα VAN Sprinter (MERCEDES) προκειμένου να ενισχύει τη σημαντική τους προσπάθεια για την περισυλλογή αδέσποτων σκύλων στην περιοχή ευθύνης τους, ενώ ενημερώνει συστηματικά την Πολιτεία για το ζήτημα της παράνομης επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών υπεραστικών λεωφορείων σε χώρους επισφαλείς.

Επιπροσθέτως των ανωτέρω πρωτοβουλιών, η εταιρεία λειτουργεί προληπτικά αντιμετωπίζοντας την πιθανότητα πυρκαγιάς σε ηλεκτρικά οχήματα, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται και στην Ελλάδα, εξοπλίζοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Λεπτοκαρυάς, Δρυμώνα και Πυργετού με εξοπλισμό έκτακτης ανάγκης:

  • Δωρεά πυρίμαχων κουβερτών για την αποφυγή εξάπλωσης πυρκαγιάς
  • Δωρεά Emergency Plugs για την ακινητοποίηση των οχημάτων και την προστασία του προσωπικού που επιχειρεί.

Μια επιπλέον πρωτοπόρος δράση για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας αποτελεί το σύστημα αυτόματης ανίχνευσης των οχημάτων ADR εντός των Σηράγγων (μέσω καμερών LPR/ANPR) σε συνδυασμό με το Σύστημα Weigh In Motion, το οποίο θα παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την κλάση επικίνδυνου φορτίου και το βάρος των οχημάτων που μεταφέρουν επικίνδυνα ή εύφλεκτα υλικά μέσα στις Σήραγγες.

Από το 2015 η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου στοχεύει στη δημιουργία μιας κουλτούρας οδικής ασφάλειας στους μελλοντικούς οδηγούς, υλοποιώντας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» εκπαιδεύσεις σε μαθητές σχολείων, αλλά και σε εκπαιδευτικούς και γονείς, μέσω ειδικών διαδραστικών κι εγκεκριμένων από το Υπουργείο Παιδείας προγραμμάτων. Έως σήμερα, έχουν εκπαιδευτεί μέσω των δράσεων αυτών περισσότερα από 11.500 άτομα.

Η οδική ασφάλεια αποτελεί τον πυρήνα των δράσεων και το όραμα της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, η οποία μέσω των πρωτοβουλιών της στοχεύει στην δημιουργία των συνθηκών που θα οδηγήσουν στο «Vision Zero» έως το 2050, στα μηδενικά δηλαδή τροχαία ατυχήματα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Που βάζουν τα... σκληρά ραντάρ ταχύτητας στην Εθνική;"

Άνοιξαν πυρ κατά οδηγού ταξί στη Συγγρού – Τον τραυμάτισαν στα πόδια!

Ένοπλη επίθεση σε βάρος οδηγού ταξί τα ξημερώματα στην Λεωφόρο Συγγρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες δυο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, πυροβόλησαν οδηγό ταξί ηλικίας 29 ετών με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν στα πόδια.

Το θύμα βρισκόταν έξω από γνωστό κλαμπ της περιοχής και οι δράστες τον πυροβόλησαν στις 06:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου (5/8). Το θύμα μεταφέρθηκε στο Λαϊκό νοσοκομείο, ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει η υποδιεύθυνση ασφάλειας Αθηνών.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Άνοιξαν πυρ κατά οδηγού ταξί στη Συγγρού – Τον τραυμάτισαν στα πόδια!"

Μήνυμα από το 112 σε Ήπειρο, Ιόνια Νησιά και Δυτ. Ελλάδα για ισχυρές καταιγίδες

Προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 έφτασε στις κινητές τηλεφωνικές συσκευές των κατοίκων της Ηγουμενίτσας, της Κέρκυρας, της Ζακύνθου, των Γρεβενών και άλλων περιοχών της Ηπείρου και των Ιονίων Νήσων, για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, με ισχυρές καταιγίδες.

Καλούνται οι πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Μήνυμα από το 112 σε Ήπειρο, Ιόνια Νησιά και Δυτ. Ελλάδα για ισχυρές καταιγίδες

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023  από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) καιρικό σύστημα με την ονομασία «PETAR» όπως ονομάστηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας, κινούμενο ανατολικά, προβλέπεται να προκαλέσει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σε περιοχές της Δυτικής και της Βόρειας Ελλάδας, από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 05-08-2023 έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 06-08-2023, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Στο “κόκκινο” Kέρκυρα, Παξοί, Πάργα, Σύβοτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία.

Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, το βόρειο Ιόνιο (κυρίως η περιοχή Κέρκυρας – Παξών), η Ήπειρος, βαθμιαία η Δυτική Μακεδονία και η Δυτική Στερεά και από αργά το απόγευμα η βορειοδυτική Πελοπόννησος, η δυτική και βόρεια Θεσσαλία και η κεντρική Μακεδονία.

Eπίσης αναμένεται να επηρεαστούν: Δυτική Αιτωλοακαρνανία, Βορειοδυτική Αχαΐα και παρακείμενες περιοχές.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Σε περιοχές που εκδηλώνεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα:

Αν βρίσκεστε στο σπίτι

Μην κρατάτε ηλεκτρικές συσκευές ή το τηλέφωνο διότι ο κεραυνός μπορεί να περάσει μέσα από τα καλώδια. Αποσυνδέστε τις συσκευές τηλεόρασης από την κεραία και την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αποφύγετε να αγγίξετε τις σωληνώσεις των υδραυλικών (κουζίνα, μπάνιο) καθώς συνιστούν καλούς αγωγούς του ηλεκτρισμού.

Αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο

Ακινητοποιείστε το στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του.

Μείνετε μέσα και ανάψτε τα προειδοποιητικά φώτα στάσης (φώτα έκτακτης ανάγκης) μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.

Κλείστε τα τζάμια και μην ακουμπάτε σε μεταλλικά αντικείμενα.

Αποφύγετε τους πλημμυρισμένους δρόμους.

Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο

Καταφύγετε σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο διαφορετικά καθίστε αμέσως στο έδαφος χωρίς να ξαπλώσετε.

Προστατευτείτε κάτω από συμπαγή κλαδιά χαμηλών δέντρων στην περίπτωση που είστε μέσα σε δάσος.

Μην καταφύγετε ποτέ κάτω από ένα ψηλό δέντρο σε ανοιχτό χώρο.

Αποφύγετε τα χαμηλά εδάφη για τον κίνδυνο πλημμύρας.

Μην στέκεστε πλάι σε πυλώνες, γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφωνικές γραμμές και φράκτες.

Μην πλησιάζετε μεταλλικά αντικείμενα (π.χ. αυτοκίνητα, ποδήλατα, σύνεργα κατασκήνωσης κλπ.).

Απομακρυνθείτε από ποτάμια, λίμνες ή άλλες μάζες νερού.

Αν είστε μέσα στη θάλασσα βγείτε αμέσως έξω.

Αν βρίσκεστε απομονωμένοι σε μια επίπεδη έκταση και νιώσετε να σηκώνονται τα μαλλιά σας (γεγονός που δηλώνει ότι σύντομα θα εκδηλωθεί κεραυνός), κάντε βαθύ κάθισμα με το κεφάλι ανάμεσα στα πόδια (ώστε να ελαχιστοποιήσετε την επιφάνεια του σώματός σας και την επαφή σας με το έδαφος) πετώντας τα μεταλλικά αντικείμενα που έχετε επάνω σας.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gov.gr

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και  σε περίπτωση εκδήλωσης έκτακτων καιρικών φαινομένων να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυμα από το 112 σε Ήπειρο, Ιόνια Νησιά και Δυτ. Ελλάδα για ισχυρές καταιγίδες"

Ζημιές στο ρωσικό πετρελαιοφόρο SIG έπειτα από επίθεση θαλάσσιου drone

Ζημιές κοντά στην Κριμαία υπέστη μηχανοστάσιο του ρωσικού δεξαμενοπλοίου SIG λόγω επίθεσης με μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας (θαλάσσιο drone), όπως ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Θαλάσσιων και Ποτάμιων Μεταφορών.

«Στο δεξαμενόπλοιο SIG … δημιουργήθηκε μια τρύπα στο μηχανοστάσιο κοντά στην ίσαλο γραμμή στη δεξιά πλευρά του, ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές ενδείξεις, επίθεσης από θαλάσσιο drone», ανέφερε η υπηρεσία μέσω της πλατφόρμας μηνυμάτων Telegram.

Στην περιοχή έφθασαν επιτόπου δύο ρυμουλκά, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο το Κέντρο θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης.

Το πρακτορείο διευκρίνισε πως δεν υπάρχει διαρροή πετρελαίου από το πλοίο, το οποίο είχε πλήρωμα 11 ατόμων.

Μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν από θραύσματα γυαλιού κατά την επίθεση, ανέφερε στην πλατφόρμα Telegram ένας δημόσιος αξιωματούχος που έχει διοριστεί από τη Ρωσία στην ουκρανική περιφέρεια της Ζαπορίζια, ο Βλαντίμιρ Ρογκόφ.

Η κυκλοφορία στη γέφυρα που συνδέει με τη Ρωσία τη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία έχει προσαρτήσει η Μόσχα, διακόπηκε για τρεις ώρες πριν επαναληφθεί νωρίς σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το κέντρο ενημέρωσης για τους αυτοκινητοδρόμους.

Αυτή η τελευταία επίθεση πραγματοποιείται την επομένη ενός πλήγματος ουκρανικού drone σε ρωσικό πολεμικό πλοίο σε βάση στη Μαύρη Θάλασσα, στο Νοβοροσίσκ. Η επιχείρηση ήταν «επιτυχημένη», δήλωσε χθες, Παρασκευή, στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή στους κόλπους των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας SBU.

«Ο στόχος ήταν να καταδειχθεί πως η Ουκρανία μπορεί να επιτεθεί σε οποιοδήποτε ρωσικό πολεμικό πλοίο σ’ αυτή τη ζώνη», πρόσθεσε η πηγή αυτή.

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζημιές στο ρωσικό πετρελαιοφόρο SIG έπειτα από επίθεση θαλάσσιου drone"

Ξεκινά η έκδοση των αδειών κυνηγιού – Το ΦΕΚ με τα Τέλη Θήρας

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η κοινή υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται τα τέλη έκδοσης αδειών θήρας, για το κυνηγετικό έτος 2023 – 2024. Με την δημοσίευση της ΚΥΑ καθορισμού των τελών και ενώ έχει δημοσιευτεί σε ΦΕΚ και η απόφαση που αφορά το ύψος της συνδρομής των κυνηγών στους αναγνωρισμένους Κυνηγετικούς Συλλόγους, μπορεί να ξεκινήσει πλέον η διαδικασία έκδοσης των αδειών κυνηγιού.

Σύμφωνα με την απόφαση, το ύψος των τελών έκδοσης αδειών θήρας, για το κυνηγετικό έτος 2023 – 2024 καθορίζεται ως ακολούθως:

1. Κυνηγοί, οι οποίοι είναι μέλη των αναγνωρισμένων ως συνεργαζόμενων με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κυνηγετικών Συλλόγων.

Για τους κυνηγούς, οι οποίοι είναι μέλη των αναγνωρισμένων ως συνεργαζομένων με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κυνηγετικών Συλλόγων:

Τέλη για την έκδοση τοπικής άδειας θήρας                  10,00 ευρώ

Τέλη για την έκδοση περιφερειακής άδειας θήρας       30,00 ευρώ

Τέλη για την έκδοση γενικής άδειας θήρας                   60,00 ευρώ

2. Κυνηγοί, υπήκοοι Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ομογενείς, υπήκοοι ξένων κρατών που διαμένουν στην Ελλάδα πέραν της 15ετίας, διπλωματικοί υπάλληλοι και ημεδαποί.

Για τους υπηκόους Κρατών – Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους ομογενείς, τους υπηκόους ξένων κρατών που διαμένουν στην Ελλάδα πέραν της 15ετίας, τους διπλωματικούς υπαλλήλους και τους ημεδαπούς που εφοδιάζονται με άδεια κυνηγιού απευθείας από τις Δασικές Αρχές, τα προβλεπόμενα ανωτέρω τέλη ανά κατηγορία, άδειας θήρας, καταβάλλονται προσαυξανόμενα κατά ποσό που ανέρχεται στο ενενήντα τοις εκατό (90%) του ποσού της ετήσιας συνδρομής των Κυνηγετικών Συλλόγων, η οποία καθορίζεται εκάστοτε με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε εφαρμογή της παρ. 3 του άρθρου 19 του ν. 3170/2003 (Α’ 191).

Η ιδιότητα των διπλωματικών υπαλλήλων θα πιστοποιείται από την αρμόδια Προξενική Αρχή. Η άδεια διαμονής των αλλοδαπών θα βεβαιώνεται από τα Τμήματα Αστικής Κατάστασης και Αλλοδαπών και Μετανάστευσης των Περιφερειών της Χώρας, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

3. Υπήκοοι ξένων κρατών (εκτός μελών Ε.Ε.)

3.1. Οι κυνηγοί αυτής της κατηγορίας έχουν τη δυνατότητα να κυνηγούν μόνο στις δημόσιες ή ιδιωτικές Ελεγχόμενες Κυνηγετικές Περιοχές (Ε.Κ.Π.).

3.2. Για τις δημόσιες Ελεγχόμενες Κυνηγετικές Περιοχές απαιτείται η έκδοση γενικής άδειας θήρας, η οποία εκδίδεται από την οικεία Δασική Αρχή (Δασαρχείο ή Δ/ νση Δασών άνευ Δασαρχείου, στην περίπτωση που δεν υφίσταται Δασαρχείο), στην περιοχή αρμοδιότητας της οποίας υπάγεται η Ελεγχόμενη Κυνηγετική Περιοχή με τα ακόλουθα κατά κατηγορία τέλη:

3.3. Για κάθε Ελεγχόμενη Κυνηγετική Περιοχή απαιτείται και ειδική άδεια θήρας, σύμφωνα με το άρθρο 3 του π.δ. 453/1977 (Α’ 141), σε συνδυασμό το π.δ. 332/1983 (Α’ 119) και τον ν. 3852/2010 (Α’ 87), όπως ισχύουν μετά τον ν. 4915/2022 «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Καταπολέμησης της Διαφθοράς, διατάξεις για θέματα ανθρώπινου δυναμικού και Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, νομοθετικό πλαίσιο εκπαίδευσης των σπουδαστών/ σπουδαστριών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης για την ένταξη στον κλάδο Π.Ε. Επιτελικών Στελεχών, διατάξεις για την ολοκλήρωση της μεταφοράς των δασικών υπηρεσιών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διατάξεις για την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», Εθνική Σύνταξη Ομογενών και άλλες επείγουσες διατάξεις» (Α’ 63).

3.4. Για τις ιδιωτικές ελεγχόμενες κυνηγετικές περιοχές, η γενική άδεια κυνηγιού εκδίδεται από την τοπική δασική αρχή, ισχύει για ολόκληρη την κυνηγετική περίοδο και το τέλος της καθορίζεται στα 50 ευρώ.

Από τις διατάξεις αυτής της απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.

Η απόφαση αυτή ισχύει για το κυνηγετικό έτος 2023-2024

odigostoupoliti

Διαβάστε Περισσότερα » " Ξεκινά η έκδοση των αδειών κυνηγιού – Το ΦΕΚ με τα Τέλη Θήρας "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news