facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

Φρέντι Μπελέρης: «Αυτό που συμβένει είναι βιασμός», λέει ο γιος του

Το ζήτημα με τον Δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος για οκτώ μήνες στις φυλακές Δυρραχίου, εξακολουθεί να απασχολεί την ελληνική επικαιρότητα.

Ο γιος του, Πέτρος, είπε ως «απολυταρχικό καθεστώς» την κυβέρνηση Ράμα και προανήγγειλε έφεση στην απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου των Τιράνων, που απέρριψε το αίτημα του πατέρα του για χορήγηση άδειας προκειμένου να ορκιστεί στο αξίωμα που τον εξέλεξαν οι συμπολίτες του. , μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής».

«Περιμένουμε να καθαρογραφεί η απόφαση του δικαστηρίου και στη συνέχεια θα ασκήσουμε έφεση κατά της απόρριψης του αιτήματος.

Η δίκη συνεχίζεται στις 19 Δεκεμβρίου και αναμένουμε να προχωρήσει η διαδικασία, γιατί συνεχώς η Δικαιοσύνη υποκύπτει σε πολιτικές πιέσεις.

Κάθε φορά, ο Ράμα παρεμβαίνει με δηλώσεις του και προκαταλαμβάνει τις εξελίξεις, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να πάμε την υπόθεση μέχρι τέλους», σημείωσε ο Πέτρος Μπελέρης.

«Το βέτο αποτελεί μονόδρομο»

Ο γιος του Φρέντι Μπελέρη επεσήμανε ότι η αποφασιστικότητα της Ελλάδας για την άσκηση βέτο στην ενταξιακή προοπτική της Αλβανίας είναι μονόδρομος.

«Ύστερα από όλο αυτό το διάστημα που ο πατέρας μου βρίσκεται στη φυλακή, είναι μια κίνηση ευθύνης από την πλευρά της Ελλάδας και αναμενόμενη για μια χώρα που θέλει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά δεν σέβεται τους βασικούς κανόνες του Κράτους Δικαίου, το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά και τις σχέσεις καλής γειτονίας.

Εδώ και επτά μήνες έχει προφυλακίσει ένα στέλεχος της ελληνικής μειονότητας και η δίωξη εις βάρος του είναι δίωξη εις βάρος όλων των Ελλήνων της Αλβανίας.

Εμείς είμαστε οι πρώτοι που θα θέλαμε τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελλάδα ήταν από τους πιο σημαντικούς συμμάχους της Αλβανίας σε αυτήν την προοπτική.

Δυστυχώς, όμως, η εμπιστοσύνη και η προσπάθεια ανάπτυξης σχέσεων φιλίας και συνεργασίας φαίνεται ότι από την αλβανική πλευρά μεταφράστηκαν ως αδυναμία και ανοχή. Τώρα, όμως, κατάλαβαν, πήραν το μήνυμα», είπε ο κ. Μπελέρης.

«Είναι βιασμός»

Αυτά θα είναι τα πρώτα Χριστούγεννα που η οικογένεια Μπελέρη θα περάσει χωρισμένη. «Σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολα τα Χριστούγεννα, όπως δύσκολο ήταν και το καλοκαίρι. Κάθε μέρα στη φυλακή είναι δύσκολη, ειδικά αν βρίσκεσαι παράνομα εκεί», δήλωσε ο Πέτρος Μπελέρης και προσέθεσε:

«Αυτό που συμβαίνει είναι βιασμός του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, είναι βιασμός των Χειμαρριωτών, οι οποίοι δεν απολαμβάνουν τον δήμαρχο που εξέλεξαν, είναι βιασμός και του ίδιου του Δημάρχου, ο οποίος δεν βρίσκεται στη θέση που επέλεξαν οι συμπολίτες του».

Παράλληλα ο κ. Μπελέρης σχολίασε τον κατ’ οίκον περιορισμό που προωθείται για τον πρώην Πρόεδρο και Πρωθυπουργό της χώρας, Σαλί Μπερίσα, αλλά και τα επεισόδια με καπνογόνα μέσα στο αλβανικό Κοινοβούλιο. «Είναι και αυτά χαρακτηριστικά του απολυταρχικού καθεστώτος της χώρας, που απαγορεύει ακόμα και την είσοδο βουλευτών στο Κοινοβούλιο», σχολίασε.

«Ο Ράμα δεν θέλει αλλαγή εξουσίας στη Χειμάρρα»

Η οικογένεια Μπελέρη ξεκαθαρίζει ότι το ζητούμενο για την κυβέρνηση Ράμα είναι να μην αλλάξει χέρια ο Δήμος Χειμάρρας, καθώς τα τελευταία δώδεκα χρόνια διοικείται, όπως καταγγέλλουν, με σκανδαλώδη τρόπο και προς όφελος κυβερνητικών στελεχών, που έχουν βρεθεί με περιουσίες στην περιοχή.

«Το θέμα είναι ότι μέχρι σήμερα ο Δήμος διοικείται από τους ίδιους ανθρώπους, παρ’ ότι οι πολίτες έχουν εκλέξει άλλο δήμαρχο, τονίζει ο Πέτρος Μπελέρης, κάνοντας λόγο για αλλαγή ιδιοκτησιών με πλαστογραφημένα έγγραφα.

«Υπάρχει συγκεκριμένο σκάνδαλο με έναν βουλευτή, ο οποίος έχει παντρευτεί μία πρώην Υπουργό και απέκτησε μέσω πλαστογραφίας οικόπεδο στη Χειμάρρα 5.000 στρεμμάτων, ενώ ο ιδιοκτήτης είχε μόνο 1.000 μέτρα», αναφέρει.

Ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας χρηματίστηκε από την Αστυνομία

Η δίκη του Φρέντι Μπελέρη έχει προγραμματιστεί να συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο τρίτος μάρτυρας κατηγορίας -αδελφός του βασικού μάρτυρα που καταγγέλλεται για χρηματισμό- δεν εμφανίστηκε να καταθέσει.

Ο Φρέντι Μπελέρης συνελήφθη τον περασμένο Μάιο, δύο ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών, με την κατηγορία της απόπειρας εξαγοράς ψήφων και προφυλακίστηκε με απόφαση δικαστηρίου του Αυλώνα.

Η δίκη του ξεκίνησε στα Τίρανα στις 12 Οκτωβρίου και κατά την εξέτασή του ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας παραδέχθηκε ότι χρηματίστηκε από την Αστυνομία. Σύμφωνα με δηλώσεις του Σαλί Μπερίσα, ο εν λόγω μάρτυρας έλαβε ποσό περίπου 7.000 ευρώ.

Ο εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας έχει ήδη συμπληρώσει επτά μήνες στη φυλακή και δεν έχει ορκιστεί στο αξίωμά του. Παρά τις πιέσεις της Ελλάδας, ο Αλβανός Πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, προσπαθεί να υποβαθμίσει την υπόθεση κάνοντας λόγο για διμερές ζήτημα που πρέπει να αποσυνδεθεί από τις προσπάθειες ένταξης της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Φρέντι Μπελέρης: «Αυτό που συμβένει είναι βιασμός», λέει ο γιος του"

Έκαιγαν... αλεύρι και πουλούσαν την κοκαΐνη: Κύκλωμα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς του Λιμενικού, 15 συλλήψεις

Αποκάλυψη σοκ! Τεράστιο κύκλωμα, με εμπλεκόμενους υψηλόβαθμους αξιωματικούς του Λιμεναρχείου Πειραιά, φέρεται ότι, έκλεβε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από τις κατασχεμένες ποσότητες και τα διακινούσε σε ιδιώτες, καθώς και στις φυλακές Κορυδαλλού!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται υψηλόβαθμό στέλεχος της Περιφερειακής Διώξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και πλωτάρχης στον βαθμό, ο οποίος μαζί με έναν ακόμη αξιωματικό φέρονται ότι, έκλεβαν ποσότητες ναρκωτικών στη διάρκεια της καύσης των κατασχεμένων ποσοτήτων στον κλίβανο, στα Δερβενοχώρια.

Μέχρι τώρα έχουν γίνει 15 συλλήψεις, ενώ η έρευνα συνεχίζεται και επεκτείνεται από τον Πειραιά και στην Αθήνα.

Η έρευνα της υπόθεσης έγινε από το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Γ.Α.Δ.Α, ενώ την επιχείρηση των εφόδων σε οικίες των εμπλεκομένων επόπτευε και συντόνιζε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά Θόδωρος Σακελλαρόπουλος.

Στο σπίτι του ενός εκ των δύο υψηλόβαθμών αξιωματικών, ο οποίος μάλιστα έχει και ανήλικο παιδάκι, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα περίπου 8 κιλών κοκαίνης, που φέρεται ότι, προέρχεται από τις κλεμένες ποσότητες κατασχεμένων ναρκωτικών.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά Θόδωρος Σακελλαρόπουλος

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η έρευνα ξεκίνησε από τον περασμένο Ιούλιο, όταν διαπιστώθηκε ότι, άλλες ποσότητες ναρκωτικώμ καταγράφονταν ως κατασχεμένες και άλλες ως ποσότητες καύσης.

Από τότε ξεκίνησε παρακολούθηση των υπόπτων, έγινε άρση απορρήτου, με εκατοντάδες ώρες καταγεγραμμένων τηλεφωνικών συνομιλιών.

Η έφοδος και οι συλλήψεις έγιναν, ενώ επίκειτο νέα καύση κατασχεμένων ποσοτήτων ναρκωτικών.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης κατηγορούνται για κατοχή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες φέρονται ότι, παραβίαζαν τις σφραγίδες του χημείου και έκλεβαν κατασχεμένη κοκαΐνη πριν τη μεταφέρουν για καύση, ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο αντί για κοκαίνη, να έκαιγαν... αλεύρι!

Οι συλληφθέντες κρατούνται και οδηγούνται στον Εισαγγελέα.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Έκαιγαν... αλεύρι και πουλούσαν την κοκαΐνη: Κύκλωμα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς του Λιμενικού, 15 συλλήψεις "

Θεσσαλονίκη: Τραυματισμός αστυνομικού μετά από ένταση με Ρομά

Το μεσημέρι της Κυριακής (17/12) η Άμεση Δράση κλήθηκε στη Συμμαχική οδό, στη Θεσσαλονίκη για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

Μόλις έφτασαν οι αστυνομικοί στην οικία όπου διέμεναν Ρομά, δέχθηκαν επίθεση από δύο άνδρες, ακολούθησε ένταση, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού στον ώμο.

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ οι δράστες αναζητούνται.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Τραυματισμός αστυνομικού μετά από ένταση με Ρομά"

ΠΟΥ: Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα να αντιμετωπίζονται όπως ο καπνός

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ζήτησε σήμερα τα ηλεκτρονικά τσιγάρα να αντιμετωπίζονται όπως ο καπνός, καθώς ενδέχεται να δημιουργήσουν εξάρτηση από τη νικοτίνη στους μη καπνιστές, ιδιαίτερα στους νέους.

Ο ΠΟΥ προτείνει μάλιστα την απαγόρευση όλων των γεύσεων «ατμίσματος», όπως η μέντα, στα ανταλλακτικά ηλεκτρονικών τσιγάρων και την εισαγωγή περιοριστικών μέτρων πανομοιότυπων με εκείνα που εφαρμόζονται στον καπνό, όπως υψηλοί φόροι και απαγόρευση σε ορισμένους δημόσιους χώρους

Με βάση επιστημονικές μελέτες, ο ΠΟΥ τονίζει ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα βοηθούν τους καπνιστές να κόψουν το κάπνισμα. Προσθέτει ότι «το άτμισμα είναι κακό για την υγεία και μπορεί να προκαλέσει εθισμό στη νικοτίνη σε άτομα που δεν καπνίζουν παραδοσιακά τσιγάρα, ιδιαίτερα μεταξύ των εφήβων»

«Τα παιδιά παρασύρονται στη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων σε νεαρή ηλικία και κινδυνεύουν να εθιστούν στη νικοτίνη», δήλωσε ο  επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντχάνομ Γκεμπρεγέσους, υποστηρίζοντας την εφαρμογή αυστηρών μέτρων ελέγχου σε κάθε χώρα.

Λόγω των εμπορικών εκστρατειών εκ μέρους των καπνοβιομηχανιών, όλο και περισσότεροι νέοι ηλικίας 13-15 ετών «ατμίζουν».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν μπορεί να επιβάλει τις προτάσεις του στα κράτη και αρκείται να παρέχει συμβουλές, αλλά οι συστάσεις του γενικά ακολουθούνται μακροπρόθεσμα από τις κυβερνήσεις.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΥ: Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα να αντιμετωπίζονται όπως ο καπνός"

Οπλοκατοχή: Αύξηση στις εγκληματικές ενέργειες με τη χρήση όπλου – Χιλιάδες περίστροφα, καραμπίνες και καλάσνικοφ στην αγορά ανά την Ελλάδα

Προβληματισμό προκαλούν στοιχεία που αφορούν στην οπλοκατοχή στην Ελλάδα, ειδικότερα η πρόσφατη τάση νεαρών που απευθύνονται σε οπλοπωλεία ζητώντας μαχαίρια, μικρού μεγέθους έτσι ώστε να μπορούν εύκολα να τα κρύψουν.

Το φαινόμενο αυτό, φαίνεται να συνδέεται και με τα αυξανόμενα περιστατικά βίας στη χώρα το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχουν δηλωθεί σχεδόν 1 εκατ. καραμπίνες και περίπου 4.500 σκοπευτικά και όπλα προστασίας σε όλη τη χώρα.

«Αυτό που μας ανησυχεί εμάς περισσότερο και σαν κατάστημα και σαν κοινωνία είναι ότι η μεγαλύτερη ζήτηση γίνεται από ανήλικους κάτι το οποίο εμείς δεν επιτρέπουμε. Η μεγαλύτερη ζήτηση αυτή τη στιγμή είναι στα μαχαίρια, σουγιάδες οτιδήποτε μικρό μπορεί να έχει κάποιος πάνω του. Η μεγαλύτερη δικαιολογία που μπορούμε να ακούσουμε είναι για λόγους προστασίας» λέει στην ΕΡΤ η υπεύθυνη οπλοπωλείου Αλεξάνδρα Ζηκίρη.

«Συνήθως ζητάνε μαχαίρια μικρά σε μέγεθος προκειμένου να μπορέσουν να τα κρύψουν εύκολα – είτε μαχαίρι λαιμού μέσα από την μπλούζα μέσα στο παπούτσι, οπουδήποτε ή κάτι σε πολυεργαλείο ώστε να μπορεί να δικαιολογηθεί ότι δεν είναι μαχαίρι έχει και άλλα πράγματα πάνω» λέει υπάλληλος οπλοπωλείου.

Για την άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου απαιτείται μια υπεύθυνη δήλωση στην Αστυνομία, ιατρικές βεβαιώσεις από παθολόγο και ψυχίατρο ενώ εξετάζεται και το ποινικό μητρώο όταν πρόκειται για οπλοφορία ατομικής ασφάλειας.  

Όπλα στο παράνομο εμπόριο

Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, τα περιστατικά ένοπλης βίας προέρχονται κυρίως από όπλα που δεν είναι νόμιμα.

Η αύξηση του αριθμού των εγκληματικών ενεργειών από όπλα, οδήγησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη στη σύνθεση μιας νέας επιτροπής με στόχο την επανεξέταση χορήγησης αδειών οπλοφορίας αλλά και την χρονική διάρκεια ισχύος.

«Και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη πριν λίγο διάστημα είχε αναφέρει ότι πρέπει να δούμε το θέμα των όπλων πρέπει να δούμε και ειδικότερα θέματα σε σχέση με την άδεια όπως είναι η ψυχιατρική γνωμάτευση. Αυτή η δεκαετία που ισχύει δηλαδή. Θα πρέπει να δούμε κατά πόσο έχουν πρόσβαση οι νέοι στα όπλα – από τη μία μεριά έχουμε τα όπλα που είναι καταγεγραμμένα από την άλλη μεριά όμως υπάρχουν περιπτώσεις που διακινούνται όπλα παρανόμως» ανέφερε η εγκληματολόγος και πρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Έλενα Συρμάλη.

Τα αποκαλούμενα «μαύρα» όπλα, τα παράνομα περίστροφα, καραμπίνες και καλάσνικοφ ανέρχονται κατ’ εκτίμηση σε εκατοντάδες χιλιάδες και μπορεί κανείς εύκολα να τα προμηθευτεί σε πιάτσες της Αθήνας ή και στο dark net. Οι τιμές τους κυμαίνονται από 1000 έως 5.000 ευρώ.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Οπλοκατοχή: Αύξηση στις εγκληματικές ενέργειες με τη χρήση όπλου – Χιλιάδες περίστροφα, καραμπίνες και καλάσνικοφ στην αγορά ανά την Ελλάδα"

Προϋπολογισμός 2024: Υπερψηφίστηκε με 158 «ναι», 142 «όχι» – 249 «ναι» στις αμυντικές δαπάνες

Με 158 «ναι»  και  142 «όχι» υπερψηφίστηκε από τη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2024.  Τις αμυντικές δαπάνες υπερψήφισαν 249 βουλευτές, ενώ 51 ψήφισαν «όχι».

Προβλέπει παροχές ύψους 1,6 δισ. ευρώ μέσω αυξήσεων σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και φορολογικές ελαφρύνσεις ύψους 2,137 δισ. ευρώ με το μεγαλύτερο μερίδιο να απορροφούν οι αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων από 1-1-2024 που κυμαίνονται κατά μέσον 6,5% και κοστίζουν στα κρατικά ταμεία 906 εκατ. ευρώ.

Πέραν των δημοσίων υπαλλήλων αυξήσεις 3% στις αποδοχές τους θα έχουν οι συνταξιούχοι, οι οικογένειες με παιδιά λόγω της αύξησης του αφορολόγητου ορίου κατά 1.000 ευρώ και τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του υπογράμμισε ότι μαζί με την επενδυτική βαθμίδα, η χώρα έχει ανακτήσει και την αξιοπιστία της. Σημείωσε πως η κυβέρνηση στηρίζει με στοχευμένα μέτρα τους πλέον ευάλωτους της κοινωνίας και πρόσθεσε πως η απάντηση στην ακρίβεια είναι η μόνιμη αύξηση των μισθών. Από την 1η Ιανουαρίου, όπως είπε, θα αυξηθούν κατά 20% οι αμοιβές των εφημεριών στο σύστημα υγείας. Προανήγγειλε επίσης ότι θα έρθει το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ – το οποίο, όπως υπογράμμισε, θα γίνει νόμος του κράτους μέσα στον πρώτο μήνα της επόμενης χρονιάς.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος,  σχολίασε πως έχει καταρρεύσει το σενάριο της αριστείας. Έκανε λόγο δηκτικά για «απουσία του κ. πρωθυπουργού από τη συζήτηση», ενώ επέκρινε την κυβέρνηση για «έντονη και αγωνιώδη προσπάθεια να πείσουν τους πολίτες ότι η χώρα ζει μια μοναδική εποχή ευημερίας. Η προσπάθεια αυτή έχει ένα δομικό πρόβλημα και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα ζουν οι πολίτες». «Το βασικό πρόβλημα των πολιτών είναι η ακρίβεια», σημείωσε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε: «οι 6 στους 10 δεν τα βγάζουν πέρα με την ακρίβεια».

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη. Τόνισε ότι η χώρα λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο, έκανε λόγο για όξυνση των ανισοτήτων και εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι με την πολιτικής της που στηρίζεται σε επιδόματα και pass, αντί για μέτρα ουσίας, κρατάει ομήρους τους φτωχότερους Έλληνες. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο θέμα του κόστους της στέγασης, τονίζοντας πως η στεγαστική κρίση είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα μαζί με την υγεία και την παιδεία για τη χώρα.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Προϋπολογισμός 2024: Υπερψηφίστηκε με 158 «ναι», 142 «όχι» – 249 «ναι» στις αμυντικές δαπάνες"

Καιρός αύριο: Ανεβαίνει η θερμοκρασία – Πού θα έχει βροχές και παγετό

Βελτιώνεται ο καιρός αύριο Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Έως 7 μποφόρ οι άνεμοι στα πελάγη.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στο νότιο Αιγαίο παροδικά αυξημένες νεφώσεις, στην Κρήτη τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Στα βόρεια το μεσημέρι έως 12 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές έως 16 βαθμούς, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς. Παγετός προβλέπεται στα βόρεια ηπειρωτικά νωρίς το πρωί.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από (μείον) -01 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στην Εύβοια.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικές θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις κυρίως στην Κρήτη όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στις Κυκλάδες τοπικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Στα Δωδεκάνησα από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ανεβαίνει η θερμοκρασία – Πού θα έχει βροχές και παγετό"

Κυρ. Μητσοτάκης: Αύξηση 20% της αποζημίωσης των εφημεριών στο ΕΣΥ – Εντός Ιανουαρίου το νομοσχέδιο για μη κρατικά ΑΕΙ – Πέντε δεσμεύσεις

«Ο πρώτος προϋπολογισμός ύστερα από 14 χρόνια που δρομολογείται με τη χώρα μας στην επενδυτική βαθμίδα», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση για την κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2024.

«Σηματοδοτεί μια τομή στον ιστορικό χρόνο, καθώς αυτή η αναβάθμιση υπήρξε εθνικός στόχος για τον οποίο είχα δεσμευτεί προσωπικά εδώ πριν από έναν χρόνο ότι θα επιτευχθεί εντός του 2023 και έτσι έγινε. Μέσα από ένα σχέδιο της Πολιτείας βασισμένο στην εμπιστοσύνη», υπογράμμισε.

Επεσήμανε ακόμα ότι η εμπιστοσύνη είναι αυτή που γεννά εμπιστοσύνη. Η εμπιστοσύνη μεταξύ των χωρών αλλά και εμπιστοσύνη μεταξύ Πολιτείας και πολιτών όπως απέδειξαν και οι τελευταίες εκλογές είπε και τόνισε ότι είναι αυτή που κρύβεται πίσω από τους αριθμούς που αποτελούν την ταυτότητα της σημερινής οικονομικής πολιτικής. Αναφέρθηκε στο ρυθμό ανάπτυξης που είναι 2,4% και στην πτώση της ανεργίας κάτω από το 10%, στην υποχώρηση του δημόσιου χρέους, στην ενίσχυση των επενδύσεων και των εξαγωγών, όπως και στην αύξηση του μέσου μισθού πάνω από 15%.

«Η επενδυτική βαθμίδα για κάποιους μπορεί να μη λέει τίποτα. Αλλά στην ουσία τα λέει όλα διότι στην εσωτερική ζωή σφραγίζει το τέλος της ξένης εποπτείας και στο εξωτερικό στέλνει το μήνυμα ότι πέρασε οριστικά η εποχή της εθνικής αναξιοπιστίας», τόνισε.

Οι πέντε δεσμεύσεις

Στη συνέχεια είπε ότι θέλει να αναλάβει πέντε σαφείς δεσμεύσεις.

  • Η χώρα να μην ξαναβρεθεί ποτέ σε αντίστοιχη οικονομική περιπέτεια με αυτή που βίωσε τα τελευταία δέκα χρόνια.
  • Να μην τεθεί ποτέ ξανά στο διεθνές περιθώριο, μακριά από την Ευρώπη.
  • Με σύνεση και ρεαλισμό κάθε μέρα να είναι καλύτερη από την προηγούμενη.
  • Με μία ενωμένη κοινωνία που θα συγκλίνει με την Ευρώπη σε όλα τα πεδία
  • και ένα ισχυρό κράτος που θα εκσυγχρονίζεται διαρκώς και θα κερδίζει τα στοιχήματα των καιρών.

Και πρόσθεσε: «η επενδυτική βαθμίδα τέλος νομίζω ότι αξίζει να αντιμετωπιστεί από όλους μας ως ένα ορόσημο εθνικής αυτογνωσίας. Ένα ορόσημο συνάντησης με την πραγματικότητα. Είναι ένας σταθμός στην πορεία μας για εθνική ωρίμανση που είναι προϋπόθεση για την εξέλιξη κάθε χώρας. Είναι κινητήριος μοχλός ενός υπεύθυνου πατριωτισμού ο οποίος και θα εκδηλώνεται παντού. Με λίγα λόγια η επενδυτική βαθμίδα είναι η ευκαιρία να αναδείξουμε την καλύτερη πλευρά του εαυτού μας».

«Η Ελλάδα ανέκτησε και πάλι οριστικά την αξιοπιστία της»

«Έχω πει πολλές φορές ότι ο στόχος είναι η συλλογική πρόοδος να μετατρέπεται σε ατομική ευημερία», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Αν οι αριθμοί και οι δείκτες του Προϋπολογισμού απασχολούν τους οικονομολόγους, η ουσία του ενδιαφέρει τον κάθε πολίτη», είπε ακόμη ο πρωθυπουργός κι έδειξε ένα διάγραμμα για την πορεία του εθνικού ομολόγου που όπως είπε δείχνει ότι η επενδυτική βαθμίδα μας επιτρέπει να δανειζόμαστε ακόμη πιο φθηνά.

Μίλησε μάλιστα για εξέλιξη που φαινόταν αδιανόητη πριν από κάποια χρόνια.

Είπε επίσης ότι όσο μικρότερο είναι το χρέος του κράτους, τόσο μειώνονται και οι επιβαρύνσεις για την εξυπηρέτησή του απελευθερώνοντας έτσι πόρους για κοινωνική πολιτική.

«Η Ελλάδα ανέκτησε και πάλι οριστικά την αξιοπιστία της», είπε ο πρωθυπουργός πως είναι το μήνυμα.

«Έκλεισε ένας κύκλος ο οποίος για να διορθώσω τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ δεν άνοιξε το 2009. Η χώρα χρεωκόπησε τον Απρίλιο του 2010 με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου όταν το 2009 σε αυτή την αίθουσα φέρατε έναν προϋπολογισμό αυξάνοντας τις κοινωνικές δαπάνες κατά 1 δισ. ευρώ και λέγατε ότι λεφτά υπάρχουν. Αυτό απλά για να αποκαταστήσουμε λίγο την ιστορική αλήθεια», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Κεντρικός πυρήνας του σχεδίου μας η σταθερή αύξηση μισθών»

Κυρ. Μητσοτάκης: Αύξηση 20% της αποζημίωσης των εφημεριών στο ΕΣΥ – Εντός Ιανουαρίου το νομοσχέδιο για μη κρατικά ΑΕΙ – Πέντε δεσμεύσεις

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι σηματοδοτείται η ανάταξη της οικονομίας μας και το πέρασμα από την κρίση στην πρόοδο κι ότι σκοπός του είναι να παρουσιάσει αυτή τη μετάβαση από την προηγούμενη τετραετία που ήταν ουσιαστικά μια τετραετία μάχης με πολλαπλές κρίσεις σε μια τετραετία που ο κεντρικός στόχος της κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι άλλος από τη δυναμική ευρωπαϊκή σύγκλιση.

Αναφέρθηκε ακολούθως σε όσα όπως είπε απασχολούν περισσότερο τον πολίτη της διπλανής πόρτας. «Και αναφέρομαι στον εισαγόμενο πληθωρισμό και στην ακρίβεια διότι εμείς δεν ωραιοποιήσαμε ποτέ καταστάσεις και δεν ισχυριστήκαμε ότι δεν είναι η ακρίβεια το μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία. Έχουμε όμως σχέδιο συγκροτημένο στο οποίο θα ήθελα εν τάχει να αναφερθώ.

Θέλω να επαναλάβω ότι κεντρικός πυρήνας του σχεδίου μας με ορίζοντα τετραετίας είναι η σταθερή και διατηρήσιμη αύξηση των μισθών και η προεκλογική δέσμευση την οποία είχα δώσει για κατώτατο μισθό στα 950 και μέσο μισθό στα 1500 ευρώ, ισχύει στο ακέραιο». Και επεσήμανε: «εξαντλούμε κάθε μέσο το οποίο διαθέτουμε για να στηρίξουμε τους πολίτες ειδικά τους πιο ευάλωτους».

Συμπλήρωσε μάλιστα: «Πιστεύω ειλικρινά ότι ως προς τον πληθωρισμό έχουμε δει τα χειρότερα».

«Οι αλλαγές στην καθημερινότητα είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Για σύγχρονη Υγεία, Παιδεία, ισχυρή άμυνα, ευέλικτο ψηφιακό κράτος και πιο σύγχρονη και γρήγορη δικαιοσύνη» είπε ακόμα.

«Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα επιδοτούνται τα φτωχά νοικοκυριά για το ρεύμα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά. Βοηθάμε αυτούς που χτυπάει περισσότερο η ακρίβεια», είπε ακόμα.

Για αυξήσεις σε δημοσίους υπαλλήλους και εφημερίες ΕΣΥ

Ο πρωθυπουργός από βήματος της Βουλής, επεσήμανε ότι «δεσμευόμαστε μεν από τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά διαθέτουμε και τη δική μας εγχώρια φαρέτρα μέτρων τα οποία κινητοποιούμε».

Υπενθύμισε, ότι μέσα στο μήνα Δεκέμβριο εκταμιεύονται πάνω από 717 εκατ στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας και αναφέρθηκε αναλυτικά σε αυτά τα μέτρα επισημαίνοντας πως είναι μέτρα που προορίζονται να ανακουφίζουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αυτούς που χτυπά περισσότερο η ακρίβεια λειτουργώντας συμπληρωματικά με άλλες παράλληλες δράσεις.

Ακόμα υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν δίστασε να επιβάλει πρόστιμα σε μεγάλες εταιρείες, αλλά και ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με την επιστράτευση νέων ψηφιακών εργαλείων, ώστε όλοι να αντιληφθούν ότι μία συλλογική δοκιμασία δεν μπορεί να γίνεται ευκαιρία για ανεύθυνη απληστία.

«Θα επαναλάβω, ωστόσο, ότι τα παραπάνω δεν αλλάζουν τη βασική μας θέση ότι η πιο καίρια απάντηση στον πληθωρισμό δεν μπορεί να είναι άλλη από τη μόνιμη αύξηση μισθών και τη μόνιμη στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος», είπε χαρακτηριστικά.

Είπε, ακολούθως, πως «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μέσα στον Ιανουάριο, Μέσα στον Ιανουάριο 660.000 δημόσιοι υπάλληλοι της χώρας θα δουν για πρώτη φορά αυξήσεις ύστερα από 14 χρόνια. Σπεύσατε κ. Φάμελλε να τις απαξιώσατε, εσείς πόσες αυξήσεις κάνατε επί δικών σας ημερών; Καμία».

Και συνέχισε: «Εμείς λοιπόν εκτός από τις οριζόντιες αυξήσεις κάνουμε και στοχευμένες αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους έχουν διευθυντικές θέσεις. Είναι σημαντικό δημόσιοι υπάλληλοι άξιοι, επιλεγμένοι αξιοκρατικά να μπορούν να γνωρίζουν ότι θα έχουν μια πρόσθετη οικονομική στήριξη όταν αναλαμβάνουν σημαντικές θέσεις.

Αυξήσεις 3% θα δουν επίσης από την 1η Ιανουαρίου και σχεδόν 2 εκατ. συνταξιούχοι (επιπλέον στο 7,3% που έλαβαν πέρυσι) και στο εξής όσοι θέλουν να εργαστούν σε μια αγορά εργασίας που υπάρχει ανάγκη για πολύ συγκεκριμένες δεξιότητες, συνταξιούχοι θα μπορούν να αυξάνουν τα έσοδά τους χωρίς να παρακρατείται το 30% της σύνταξής τους».

Στο σημείο αυτό μετά από αντιδράσεις από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας: «Θυμίζω επίσης ότι ξεπαγώνουμε τις 3ετίες από 1η Ιανουαρίου του 2024, ένα χρόνο νωρίτερα από ό,τι προβλέπαμε και νωρίτερα από ό,τι όριζε ο νόμος.

Και βέβαια ότι ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί πάλι από την 1η Απριλίου και τελικά θα έχει αυξηθεί περισσότερο από αυτό το οποίο είχαμε δεσμευθεί, το 2019 και την αύξηση που ήταν μεγαλύτερη την άντεξε τελικά η αγορά».

Ο πρωθυπουργός τόνισε: «Σε αυτό το κύμα των πρωτοβουλιών της Πολιτείας για την αύξηση του εισοδήματος, επιστρέψτε μου σήμερα να ανακοινώσω μια ακόμα πρωτοβουλία: από τις αρχές του έτους αυξάνεται κατά 20% η αποζημίωση όλων των εφημεριών, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

«Μαζί με την αύξηση των πόρων θα υπάρχει και αύξηση στους ελέγχους στον ΕΟΠΥΥ γιατί δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την αισχροκέρδεια» είπε ακόμα.

«Δωρεάν ψηφιακό φροντιστήριο για όποιον μαθητή προετοιμάζεται για πανελλήνιες», ανακοίνωσε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός.

Έρχεται σχέδιο νόμου για μη κρατικά ΑΕΙ

«Εισάγουμε στην Ελλάδα τη λετουργία μη κρατικών Ανώτατων Ιδρυμάτων. Θα παρουσιαστεί τις επόμενες εβδομάδες και θα έχει γίνει νόμος του κράτους εντός του πρώτου μήνα του 2024. Η Ελλάδα Θα γίνει περιφερειακός πόλος ανάπτυξης υπηρεσιών εκπαίδευσης».

«Ο φράχτης του Έβρου χτίζεται παρά τις αντιδράσεις» τόνισε στη συνέχεια.

«Μπορείς να μειώνεις φόρους και να αυξάνεις έσοδα. Μπορεί να γίνει και το αποδείξαμε».

«Δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστες τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών που δεν βρήκαν τίποτα καλό. Ποτέ δεν είπαμε ότι όλα είναι τέλεια, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα του 2023 βρίσκεται σε καλύτερη θέση από την Ελλάδα του 2019».

«Ο προϋπολογισμός έχει στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος 2,1%. Κι αυτός ο στόχος δεν διαπραγματεύεται».

Εμείς θα υπερψηφίσουμε το διπλό μήνυμα του προϋπολογισμού μίας οικονομίας που δεν λειτουργεί ανεξάρτητα από την κοινωνία, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταλήγοντας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυρ. Μητσοτάκης: Αύξηση 20% της αποζημίωσης των εφημεριών στο ΕΣΥ – Εντός Ιανουαρίου το νομοσχέδιο για μη κρατικά ΑΕΙ – Πέντε δεσμεύσεις"

Έκτακτες εξελίξεις στο Λιμενικό: Συνελήφθη προϊστάμενος υπηρεσίας και ο αξιωματικός γραμματέας του – Συνεργάστηκαν για ναρκωτικά με έγκλειστους!

Δύο στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή συνελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία, με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Πιο συγκεκριμένα, έχει συλληφθεί αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος προϊστάμενος υπηρεσίας που σχετίζεται με τη δίωξη ναρκωτικών και ο αξιωματικός γραμματέας του, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

Φέρεται σε συνεργασία με τουλάχιστον 3 έγκλειστους και πέντε ακόμη άτομα, να εμπορευόταν ποσότητες κοκαΐνης και άλλα ναρκωτικά που προέρχονταν από τις κατασχεμένες ποσότητες υποθέσεων που ασχολούνταν.

Μέχρι στιγμής, οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε δέκα συλλήψεις.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Έκτακτες εξελίξεις στο Λιμενικό: Συνελήφθη προϊστάμενος υπηρεσίας και ο αξιωματικός γραμματέας του – Συνεργάστηκαν για ναρκωτικά με έγκλειστους!"

Ρέθυμνο: Συμπλοκή νεαρών με πυροβολισμούς – Ένας 20χρονος στο νοσοκομείο

Συμπλοκή μεταξύ πέντε νεαρών συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ρέθυμνο με έναν εκ των νεαρών να τραβάει όπλο και να πυροβολεί στον αέρα.

Το παραλίγο τραγικό συμβάν έγινε στη συμβολή των οδών Δαμβέργη και Αρκαδίου στην Παλιά Πόλη του Ενετικού Λιμανιού όταν οι πέντε νεαροί ηλικία από 20 έως 24 ετών από άγνωστη αφορμή σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του ΑΠΕ ΜΠΕ ήρθαν σε φραστικό επεισόδιο μεταξύ τους.

Δεδομένης της έντασης, ένας εκ των εμπλεκομένων χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο τον 20 χρονο με αποτέλεσμα το επεισόδιο να ενταθεί. Κάποια στιγμή ένας εκ των νεαρών, τράβηξε όπλο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και πυροβόλησε στον αέρα.

Από την κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ υπήρξε προσαγωγή και των πέντε νεαρών. Ερευνήθηκε ο χώρος της συμπλοκής όπου βρέθηκε ένας κάλυκας, ενώ ο 20χρονος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο για τις εκδορές που είχε από τη γροθιά.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει γίνει σύλληψη για κανέναν από τους πέντε οι οποίοι διαμένουν σε δύο διαφορετικά χωριά, ένα στα Χανιά και ένα στο Ρέθυμνο. Σύμφωνα με την ενημέρωση, αν δεν υποβληθεί μήνυση για σωματική βλάβη ή αν δεν υποδειχθεί το άτομο που πυροβόλησε από τους άλλους εμπλεκόμενους στη φασαρία, οι νεαροί θα αφεθούν ελεύθεροι.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρέθυμνο: Συμπλοκή νεαρών με πυροβολισμούς – Ένας 20χρονος στο νοσοκομείο"

Ο Φίλιππος Καμπούρης εξελέγη νέος πρόεδρος του ΛΑΟΣ

Νέος πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού – ΛΑ.Ο.Σ. εξελέγη ο Φίλιππος Καμπούρης στο συνέδριο του κόμματος που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο Amalia Athens.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση για την εκλογή του Φίλιππου Καμπούρη, «σε μία κατάμεστη αίθουσα σύνεδροι και μέλη του ΛΑ.Ο.Σ. έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον νέο πρόεδρο και όλοι μαζί τάχθηκαν για τη Νέα Αρχή της ιστορικής – Πατριωτικής Παράταξης. Επίσης έγινε η εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής αλλά και Τροποποιήσεις του Καταστατικού για την καλύτερη λειτουργία του κόμματος».

Ο νέος πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Φίλιππος Καμπούρης, «εμφανώς συγκινημένος αλλά και αποφασισμένος» δήλωσε τα εξής: «Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους εσάς για την εμπιστοσύνη και την αγάπη σας. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ξανά τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό τη μεγάλη Πατριωτική Λαϊκή Δεξιά Παράταξη όλων των Ελλήνων. Δηλώνουμε έτοιμοι για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024 και έτοιμοι να συγκρουστούμε και να δώσουμε την μεγάλη μάχη για την πατρίδα, την θρησκεία και την οικογένεια».

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ο Φίλιππος Καμπούρης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τάσσεται:

• «κατά του γάμου και της τεκνοθεσίας ομόφυλων ζευγαριών.
• υπέρ της άμεσης υπεράσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας και υπόστασης
• κατά της τροπολογίας που νομιμοποιεί όλους τους λαθρομετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα εδώ και 3 χρόνια
• υπέρ στην ιδέα της μεγάλης Γαλάζιας Ελλάδας όπου ζητάμε πίσω τα Γαλάζια σύνορα μας
• υπέρ στην εφαρμογή του νόμος και τάξη
• ενάντια της φτωχοποίησης και εξαθλίωσης των Ελλήνων
• υπέρ της αυστηροποίησης των νόμων για παιδεραστές, βιαστές και εμπόρους ναρκωτικών.
• Σε γενικό κάλεσμα όλων των αντισυστημικών Πατριωτικών Δυνάμεων».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ο Φίλιππος Καμπούρης εξελέγη νέος πρόεδρος του ΛΑΟΣ"

Συνελήφθησαν -5- άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών σε οικία στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας στις Αχαρνές

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, πρωινές ώρες της 15-12-2023 στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας στις Αχαρνές, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, -5- ημεδαποί, ηλικίας 48, 44, 28, 23 και 20 ετών, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Επιπλέον συνελήφθη και 43χρονος ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας, για τη σύλληψη εμπόρων-διακινητών  ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση ατόμων που δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης και κοκαΐνης εντός οικίας στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας στις Αχαρνές, εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δραστηριότητα.

Ειδικότερα ο 43χρονος κατελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών να κατέχει αυτοσχέδια συσκευασία περιέχουσα κοκαΐνη βάρους -0,1- γραμμαρίων, την οποία είχε προμηθευτεί νωρίτερα από την προαναφερόμενη οικία.

Στη συνέχεια, οι ανωτέρω αστυνομικοί με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. διενέργησαν έρευνα στην εν λόγω οικία όπου, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -632,7- γραμμάρια ηρωίνης,
  • το χρηματικό ποσό των -371- ευρώ,
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
  • -3- κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθησαν -5- άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών σε οικία στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας στις Αχαρνές"

Προειδοποίηση Πούτιν: Θα υπάρξουν «προβλήματα» με τη Φινλανδία μετά την ένταξη στο ΝΑΤΟ

Τον... κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην Φινλανδία με αφορμή την ένταξή της στο ΝΑΤΟ.

Ειδικότερα, ο Ρώσος πρόεδρος, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην κρατική τηλεόραση Rossiya την Κυριακή, προειδοποίησε τη γειτονική χώρα της Ρωσίας για «προβλήματα», ενώ τις τελευταίες εβδομάδες, το Ελσίνκι κατηγόρησε τη Μόσχα για «υβριδικό πόλεμο» σπρώχνοντας αιτούντες ασύλου πέρα από τα συνοριακά περάσματα, με αποτέλεσμα να κλείσουν όλα τα συνοριακά περάσματα εκτός από ένα τον περασμένο μήνα.

Η Δύση «έσυρε τη Φινλανδία στο ΝΑΤΟ. Είχαμε καμιά διαφωνία μαζί τους; Όλες οι διαφωνίες, συμπεριλαμβανομένων των εδαφικών στα μέσα του 20ου αιώνα, έχουν λυθεί εδώ και καιρό», είπε ο Πούτιν. «Δεν υπήρχαν προβλήματα εκεί, τώρα θα υπάρξουν, γιατί θα δημιουργήσουμε τη στρατιωτική περιφέρεια του Λένινγκραντ και θα συγκεντρώσουμε στρατιωτικές μονάδες εκεί».

Τα σχέδια της Ρωσίας για περαιτέρω στρατιωτικοποίηση των συνόρων έρχονται καθώς, τη Δευτέρα, η Φινλανδία θα υπογράψει αμυντικό σύμφωνο με τον αμερικανικό στρατό, επιτρέποντάς της ευρεία πρόσβαση στα μακρά σύνορα της Φινλανδίας με τη Ρωσία.

«Απόλυτες ανοησίες» ο ισχυρισμός του Μπάιντεν

Ο ισχυρισμός του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι η Ρωσία θα επιτεθεί σε χώρα του NATO αν κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι «απόλυτες ανοησίες», δήλωσε επιπλέον ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι η Ρωσία δεν έχει κανένα συμφέρον να πολεμήσει με την στρατιωτική συμμαχία του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου (NATO).

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποίησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι αν ο Πούτιν νικήσει στον πόλεμο στην Ουκρανία, τότε η Ρωσία θα επιτεθεί σε χώρα του NATO. Ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν έδωσε σαφή στοιχεία για το σχόλιό του.

«Αυτό είναι απολύτες ανοησίες - και πιστεύω ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν το καταλαβαίνει», δήλωσε ο Πούτιν στη συνέντευξή του.

Επίσης σημείωσε ότι πρόκειται για μια προσπάθεια του Μπάιντεν να δικαιολογήσει την «εσφαλμένη πολιτική» του όσον αφορά τη Ρωσία.

«Η Ρωσία δεν έχει κανέναν λόγο, κανένα συμφέρον -ούτε γεωπολιτικό συμφέρον, ούτε οικονομικό, πολιτικό ούτε στρατιωτικό- να πολεμήσει με χώρες του NATO», τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Προειδοποίηση Πούτιν: Θα υπάρξουν «προβλήματα» με τη Φινλανδία μετά την ένταξη στο ΝΑΤΟ "

Νέα καταγγελία για το ινστιτούτο της απάτης: «Αισθανόμουν να καίγεται ο εγκέφαλός μου»

Μια ακόμη δικογραφία για το κέντρο αισθητικής με γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που εξαπατά με συστηματικό τρόπο τους πελάτες του, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία τους, φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr.

Σε αυτή τη περίπτωση, το θύμα, καταγγέλλει ότι ο «πλαστικός γιατρός» που την ανέλαβε της χορήγησε τζελ για υπέρηχο αντί υαλουρονικού με αποτέλεσμα να μολυνθεί στο πρόσωπο της, κάτι που οδήγησε σε εμετούς, ζαλάδες και τάσεις λιποθυμίας.

Η παθούσα αναφέρει στη μήνυσή της ότι πήγε στο ινστιτούτο αισθητής, συγκεκριμένα στο κατάστημα της Ερμού, για botox και υαλουρονικό προσώπου τον Δεκέμβριο του 2022. Αρχικά ξαφνιάστηκε διότι παρατήρησε στην απόδειξη διαφορετική επωνυμία από την αναγραφόμενη στη προσφορά που είχε στα χέρια της. Αν και περίμενε δυο ώρες για να την δει ο «πλαστικος γιατρός», όταν μπήκε στο ιατρείο, το ραντεβού της δεν κράτησε πάνω από ένα με δυο λεπτά.

«Σε 1-2 λεπτά με είχε "διωξει". Δεν είδα κανένα αποτέλεσμα. Σε δυο βδομάδες είχα να κάνω επαναληπτική και στο μποτοξ και στο υαλουρονικό. Περίμενα πάλι 2 ώρες. Ο ίδιος είχε τελειώσει πάλι σε 1-2 λεπτά, χωρίς να περάσει το πρόσωπό μου με κάποιο αντισηπτικό ή να λάβει κάποιο άλλο μέτρο προστασίας. Έφυγα για το σπίτι μου με το πρόσωπό μου να καίγεται. Νόμιζα ότι είναι φυσιολογικό. Κοιμήθηκα για λίγο το απόγευμα. Όταν ξύπνησα είχα πρηστεί πολύ στο δεξί μάγουλο και αισθανόμουν να καίγεται ο εγκέφαλος μου».

Αμέσως κάλεσε το ινστιτούτο αισθητικής και ανέφερε το περιστατικό. Τους ενημέρωσε ότι έχει πυρετό και πως υποφέρει από ζαλάδα. Η υπάλληλος της είπε να περιμένει τηλεφώνημα από τον γιατρό, όμως πέρασαν δυο ώρες και εκείνος δεν είχε επικοινωνήσει μαζί της.

«Έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή μου, ξέροντας ότι έχουν βάλει επικίνδυνο υλικό μέσα μου. Το πρωί αντιμετωπίζοντας τάση προς έμετο και λιποθυμία, ζαλάδα και πυρετό πήγα στο εφημερεύον νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροι. Ο πλαστικός χειρουργός που με εξέτασε μου είπε ότι δεν μπορεί να με βοηθήσει, γιατί δεν ξέρει τι μου έχουν βάλει. Μου σύστησε να επιστρέψω στο κέντρο αισθητικής και να ζητήσω οδηγίες, όμως δεν είχα τη δύναμη να το κάνω. Πήγα σπίτι, βρήκα τυχαία μια αντιβίωση και την ήπια μαζί με ένα παυσίπονο. Κοιμήθηκα ολόκληρη την ημέρα. Το πρωί σηκώθηκα και πήγα στο κέντρο αισθητικής και περίμενα πάλι δυο ώρες στην αίθουσα αναμονής αν και ήμουν σε άθλια κατάσταση».

Οι υπάλληλοι του ινστιτούτου, της ζήτησαν να βάλει μάσκα για να μην τρομάζει τους πελάτες. Καθώς περίμενε, είδε μια άλλη κυρία με το ίδιο ακριβώς πρόβλημα η οποία της είπε ότι πριν από λίγο έφυγε και άλλη μία κοπέλα με μόλυνση και φλεγμονή όπως εκείνες. Τελικά ο γιατρός της έγραψε σε ένα κομματάκι χαρτιού αντιβίωση και κορτιζόλη, τα οποία όμως δεν μπόρουσε να πάρει από το φαρμακείο χωρίς συνταγογράφηση. Ζήτησε να της επιστραφούν και τα χρήματα που είχε δώσει για το μπότοξ όμως ένας εκ των υπαλλήλων του κέντρου αισθητικής, της είπε ότι αυτό δεν γίνεται επειδή η υπηρεσία αισθητικής που αγόρασε ήταν σε προσφορά.

«Εκ των υστέρων έμαθα ότι στο μπότοξ έβαζαν τζελ για υπέρηχο αντί υαλουρονικού και ότι έχουν πάθει ζημιά παρά πολλοί πελάτες τους και στο πρόσωπο και στο σώμα. Γνωρίζω πλέον ότι στο ΑΤ Ακροπόλεως έχουν υποβληθεί, τα τελευταία χρόνια, δεκάδες εγκλήσεις που αφορούν στην εγκληματική δράση των διαχειριστών αυτού του "ιατρείου", καταλήγει στη μήνυσή της η παθούσα.

Η δικηγόρος της, Αγγελική Σουγλέ σε δήλωση της στο protothema.gr αναφέρει ότι «Πέρσι τέτοιες ημέρες αντιμετώπισα μαζικά υποθέσεις θυμάτων με παραμορφωμένα πρόσωπα από ενέσιμα υλικά αγνώστου προελεύσεως .Οι άνθρωποι έσπευσαν να λάβουν τις προσφορές για να βελτιώσουν την εμφάνισή τους, να ανανεωθούν για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και κατέληξαν εξαπατημένοι και με σωματικές βλάβες. Μάλιστα παρά το γεγονός ότι νόμιμα προκαταβάλλεται μόλις το 2,5 % του κόστους της παρεχόμενης υπηρεσίας, στους συγκεκριμένους χώρους απαιτείται η προκαταβολική ολοσχερής εξόφληση για να εξασφαλισθεί η δήθεν προνομιακή προσφορά».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση δια της οποίας ενημερώνει ότι «Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι καταγγελίες ότι τρίτοι, μη ιατροί, εκτελούν σε μη αδειοδοτημένους φορείς ΠΦΥ (ιατρεία) επεμβατικές ιατρικές πράξεις αισθητικής φύσεως όπως είναι η εφαρμογή βοτουλινικής τοξίνης [botox], ή εφαρμογή δερματικών εμφυτευμάτων, νήματα ή άλλες ενέσιμες αισθητικές θεραπείες προσώπου ή σώματος, ενδεχόμενα με χρήση υλικών με αμφίβολη ποιότητα και άγνωστη προέλευση. Το αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι ότι έχουν αυξηθεί οι αναφορές για παραμορφώσεις προσώπου ή άλλων μερών του σώματος, δυσμορφίες, νεκρώσεις, λοιμώξεις, αλλεργικές αντιδράσεις».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέα καταγγελία για το ινστιτούτο της απάτης: «Αισθανόμουν να καίγεται ο εγκέφαλός μου»"

Η κρίση έχει χτυπήσει και την αγορά ελάτων

Μπορεί να έχουν μετακομίσει από το Βελούχι σε διάφορες γωνιές της Αθήνας και των μεγάλων πόλεων, μπορεί να έχουν στολισμένες με τις ελατοκορφές που έχουν μεταφέρει, διάφορες γωνιές κυρίως στη Αττική, όμως σκέφτονται να γυρίσουν πίσω στα χωριά τους καθώς βλέπουν ότι η κρίση έχει επηρεάσει ακόμη και τις εορταστικές συνήθειες των καταναλωτών.

«Φέτος κόψαμε λιγότερα έλατα. Τα μισά από πέρσι είναι στην αγορά» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Θανάσης Αντωνίου που διατηρεί εδώ και χρόνια μια μεγάλη φυτεία στο Πίτσι της Σπερχειάδας στη Φθιώτιδα.

Μεγαλωμένος και ο ίδιος μέσα στα ελατοχώραφα ανέλαβε να τα μεγαλώνει. Ξεκινά με σπόρο σε φυτώρια που παραμένει μικρό φυτό για περίπου 3 χρόνια και μετά αρχίζει η μεταφύτευση. Περισσότερο από 10 ή 12 χρόνια τα περιποιούνται για να φτάσουν σε ένα μέγεθος που θα μπορούσαν να στολίσουν ένα σπίτι τα Χριστούγεννα.

«Δυστυχώς το φυσικό έλατο, ως είδος πολυτελείας, εξαφανίζεται σταδιακά. Εξαφανίζεται και ως έθιμο και ως επιλογή» λέει ο Θανάσης Αντωνίου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Η ζήτηση πέφτει διαρκώς. Κάθε χρόνο οι αγορές είτε συρρικνώνονται, είτε χάνονται. Βλέπουμε μία τεράστια διαφορά τα 3-4 τελευταία χρόνια και μάλιστα φέτος κόπηκαν τα μισά έλατα από εκείνα που κόβαμε πριν από μία 4ετία αφού δεν φεύγουν στην αγορά».

Αυτές τις μέρες τα χωριά που είναι στις παρυφές του Βελουχιού έχουν αδειάσει. Οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί στα αστικά κέντρα μαζί με τα έλατα, προσπαθώντας να τα πουλήσουν. Για αυτούς αποτελεί, μαζί με το τσίπουρο, το μοναδικό εισόδημα για να τα βγάλουν πέρα.

«Τα έξοδα είναι τεράστια» σημειώνει ο Μίμης Αλεξίου από την Μερκάδα που κληρονόμησε την καλλιέργεια και τη διάθεση στα έλατα από τον πατέρα του τον Πέτρο Αλεξίου» ο οποίος, όπως λέει, «εκείνα τα χρόνια άνοιξε τις αγορές»

«Ήταν αλλιώς παλιά. Έρχονταν έμποροι και ενδιαφερόμενοι να μας βρουν. Τώρα τρέχουμε να βρούμε αγορές» λέει ο ίδιος στο ΑΠΕ ΜΠΕ. Αυτός και οι δικοί του άνθρωποι έχουν ”μετακομίσει” στον Άλιμο στην Αθήνα καθώς εκεί τα τελευταία 7 χρόνια έχουν κάνει το στέκι τους με χριστουγεννιάτικα δέντρα, έχοντας στολίσει κυριολεκτικά ένα τετράγωνο και περιμένουν να τα πουλήσουν.

Όπως χαρακτηριστικά λέει ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μίμης Αλεξίου «πριν από 40 χρόνια ο Δήμος Αλίμου μάς είχε ανακαλύψει στα χωριά μας και έστελνε φορτηγό κάθε Χριστούγεννα για να φορτώσει έλατα για τον διάκοσμο της πόλης». Αυτό τους οδήγησε το 2017 να δημιουργήσουν το δικό τους στέκι κάθε Χριστούγεννα στον Άλιμο για να διαθέτουν τα έλατα.

«Τίποτα δεν γίνεται από μόνο του. Το κάθε έλατο έχει κόπο, έχει προσπάθεια και έχει τεράστια έξοδα. Για να το φτάσεις από σπόρο και να γίνει δέντρο να το πουλήσεις για να ζήσει η οικογένεια έχει πολλά έξοδα. Πολλά μεροκάματα» σημειώνει ο Μίμης Αλεξίου τονίζοντας παράλληλα ότι «τα έξοδα για την υλοτομία και τη μεταφορά έχουν αυξηθεί υπέρμετρα».

Οι ίδιοι βρίσκονται μέσα στα χωράφια από τα μέσα του Νοέμβρη όταν αρχίζουν να κόβουν τα έλατα, να τα περιποιούνται και αρχίζουν τις προετοιμασίες για τις μεγάλες πόλεις.

«Όλοι μας ζούμε το άγχος της επόμενης μέρας. Το προϊόν που σπέρνουμε και καλλιεργούμε για πολλά χρόνια δεν μπορεί πλέον να μας δώσει τα εισοδήματα για να περάσουμε το υπόλοιπο διάστημα» λέει ο Θανάσης Αντωνίου για να συμπληρώσει: «Τα χωριά μας κρατούσαν κάποιους δασεργάτες που για ένα μεγάλο μέρος του χρόνου ασχολούνται με την περιποίηση των κτημάτων. Κάθε μέρα ”χαϊδεύουν” τα έλατα από μικρά μέχρι και μεγάλα. Τώρα ψάχνονται για να μετακομίσουν». «Από κάποια χωριά θα φύγουν και αυτοί που κατοικούν σήμερα. Δεν θα μείνει κανείς πλέον» σημειώνει με νόημα ο Θανάσης Αντωνίου.

Το έθιμο που συντηρούσε πολλές οικογένειες στα ορεινά χωριά της Φθιώτιδας, το έθιμο με το φυσικό έλατο στο χριστουγεννιάτικο σπίτι χάνεται σιγά-σιγά. Πολλά από τα έλατα που κόβονται αφού δεν πωλούνται καταλήγουν για ζωοτροφή στις κατσίκες. Συγχρόνως χάνεται μία δυνατότητα και μία επιλογή να υπάρχει εισόδημα για να παραμείνουν λίγοι άνθρωποι στα ορεινά χωριά. Μένει όμως το χριστουγεννιάτικο τραγούδι «Ω Έλατο… Ω Έλατο…» για να συγκινούνται οι νεότεροι.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Η κρίση έχει χτυπήσει και την αγορά ελάτων"

Σπύρος Παπαδόπουλος: «Τηλεφώνησα στον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 11 το βράδυ»

Μια άγνωστη ιστορία με ένα τηλεφώνημα που έκανε στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ένα βράδυ στις 23:00 αποκάλυψε ο Σπύρος Παπαδόπουλος.

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Δύο στις 10» της ΕΡΤ και αποκάλυψε τα δύο τηλεφωνήματα που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκ των οποίων το ένα του το έκανε ο ίδιος ο ηθοποιός ένα βράδυ λίγο πριν τα μεσάνυχτα, για να τον ενημερώσει για ένα πρόβλημα που είχε προκύψει με εγκλωβισμένους Έλληνες φοιτητές στο εξωτερικό.

«Με πήρε τηλέφωνο για να με ευχαριστήσει όταν έκανα το σποτ για τον κορονοϊό. Ήταν πολύ ευγενής», δήλωσε ο Σπύρος Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης του έδωσε μετά το τηλέφωνό του και του είπε να τον καλέσει για οτιδήποτε μπορεί να τον χρειαστεί.

«Ένα βράδυ καθόμασταν κάτι φίλοι και ακούμε στις ειδήσεις και είδαμε και στο Facebook ότι είναι μια ομάδα Ελλήνων φοιτητών που πήγαν στο αεροδρόμιο να ταξιδέψουν για να γυρίσουν στην Ελλάδα αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν. Τότε μου είπαν οι φίλοι μου για πλάκα “ρε συ, αφού έχεις το τηλέφωνό του, για παρ’ τον να δούμε τι έγινε με αυτά τα παιδιά”», είπε ο ηθοποιός.

«Σκέφτηκα ότι δεν έχω να χάσω κάτι και τον πήρα τηλέφωνο. Το σήκωσε κατευθείαν, του ζήτησα συγγνώμη για την ώρα, του είπα τι έγινε και μου απάντησε “κάνει ήδη κινήσεις ο Χαρδαλιάς, θα σε ενημερώσω για το τι θα κάνουμε”… εμένα», συμπλήρωσε ο Σπύρος Παπαδόπουλος για τη συνομιλία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Όντως με πήραν μετά από ένα τέταρτο και μου είπαν ότι όλα έχουν δρομολογηθεί, να μην ανησυχούμε και μας ευχαρίστησαν για την ευαισθησία μας», πρόσθεσε ο Σπύρος Παπαδόπουλος.

Στη συνέντευξή του, ο Σπύρος Παπαδόπουλος είπε ότι παραμένει Αριστερός στις πεποιθήσεις του, ωστόσο η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τον έχει πείσει για το έργο της ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι η διάσπαση ήταν αναμενόμενη, επειδή «δεν ήταν υγιές το περιβάλλον».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σπύρος Παπαδόπουλος: «Τηλεφώνησα στον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 11 το βράδυ»"

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Μπράβοι οι 2 δράστες – Πιθανό να έχουν διαφύγει στην Αλβανία

Εξελίξεις στην υπόθεση των πυροβολισμών στο Γκάζι, καθώς οι Αρχές έχουν ταυτοποιήσει τους 2 δράστες του περιστατικού.

Συγκεκριμένα, σε γνωστή ομάδα μπράβων που δραστηριοποιείται στο Γκάζι, ανήκουν σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι δυο δράστες των πυροβολισμών στο Γκάζι.

Το όχημα τους δεν έχει εντοπιστεί, ενώ δεν αποκλείεται να έχουν διαφύγει στην Αλβανία.

Γκάζι: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή των πυροβολισμών έξω από το μαγαζί!

Ένα βίντεο ντοκουμέντο με το αιματηρό περιστατικό με τους πυροβολισμούς τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (16.12.2023) στο Γκάζι κυκλοφορεί στα social media.

Στο βίντεο αρχικά φαίνεται η παρέα των Κρητικών να είναι έξω από γνωστό κλαμπ στο Γκάζι και να τους πλησιάζουν δύο άτομα, τα οποία έχουν κατέβει από πολυτελές τζιπ. Όπως βλέπετε και εσείς στις εικόνες, εκτός από την παρέα των Κρητικών και τους δύο άλλους άντρες, υπάρχουν σταματημένα αυτοκίνητα αλλά και κόσμος που κινείται στην οδό Ιάκχου.

Οι δυο δράστες φτάνουν σε μια παρέα επτά ατόμων, φαίνεται ότι συνομιλούν και στην συνέχεια απομακρύνονται με τα τρία θύματά τους.Ξαφνικά ξεκινάει ο καβγάς και τότε ο ένας από τους δύο δράστες βγάζει το όπλο και πυροβολεί τέσσερις φορές εναντίον των τριών Κρητικών. Στην συνέχεια, με αργά βήματα κατευθύνονται προς το όχημά τους και φεύγουν.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Μπράβοι οι 2 δράστες – Πιθανό να έχουν διαφύγει στην Αλβανία"

Η Google δίνει στους χρήστες του Διαδικτύου εργαλείο που μπλοκάρει τα cookies τρίτων

Είναι γνωστό ότι τα περίφημα ψηφιακά «μπισκοτάκια», τα cookies, αποτελούν ένα μυστικό όπλο για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται εμπορικά στο Διαδίκτυο αφού αποτελούν τα ίχνη των χρηστών για το που πήγαν και τι έκαναν όσο ήταν συνδεδεμένοι με το Internet και με βάση αυτά τα ίχνη μπορούν οι εταιρείες να δημιουργούν τα εμπορικά προφίλ των χρηστών και να εντοπίζουν τις τάσεις που υπάρχουν στον κυβερνοχώρο γενικότερα.

Η Google ανακοίνωσε ότι στις αρχές του 2024 θα προσφέρει στους χρήστες του Internet ένα νέο εργαλείο που ονομάζεται «Tracking Protection» και όπως λέει το όνομα του στοχεύει στην προστασία των χρηστών από τον εντοπισμό της online δραστηριότητας τους.

Το εργαλείο αυτό θα ενσωματωθεί στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome και αν το ενεργοποιήσει ένας χρήστης θα μπλοκάρονται τα cookies τρίτων. Η Google προγραμματίζει μια δοκιμή στις 4 Ιανουαρίου στην οποία θα επιλεχθούν τυχαία όπως υποστηρίζει η εταιρεία περίπου 30 εκατομμύρια χρήστες στους οποίους θα δοθεί η δυνατότητα χρήσης του νέου εργαλείου για να μελετηθεί στη συνέχεια το πόσο καλά λειτούργησε. Όποιος επιλεγεί θα δει την σχετική ειδοποίηση στον υπολογιστή ή το κινητό του τηλέφωνο.

Σε περίπτωση που ένας ιστότοπος δεν λειτουργεί χωρίς τα μπλοκαρισμένα cookies, οι χρήστες θα μπορούν να ενεργοποιήσουν προσωρινά ξανά τα cookies στον εν λόγω ιστότοπο. Για να το κάνει αυτό, ο χρήστης θα πρέπει να μεταβεί στη γραμμή διευθύνσεων όπου θα δει ένα εικονίδιο ματιού στα δεξιά. Κάνοντας κλικ σε αυτό το εικονίδιο θα ανοίξει ένα πλαίσιο όπου θα μπορεί να ενεργοποιήσει ή να απενεργοποιήσει τη λειτουργία.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Google δίνει στους χρήστες του Διαδικτύου εργαλείο που μπλοκάρει τα cookies τρίτων"

Έτσι θα ανοίξουν πάλι τα γήπεδα – Όλα τα μέτρα της Κυβέρνησης και οι βαριές τιμωρίες

Με αφορμή τα τελευταία πολύ σοβαρά επεισόδια η Κυβέρνηση πήρε την απόφαση να κλείσει τα γήπεδα ποδοσφαίρου για τους επόμενους δύο μήνες. Για να δοθεί η εντολή να ανοίξουν πάλι και ο κόσμος να επιστρέψει στις εξέδρες της Super League πρέπει να γίνουν μία σειρά από μέτρα ασφαλείας, ενώ οι ποινές που θα προβλέπονται για τις ομάδες θα είναι πολύ αυστηρές.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Real News, για να ανοίξουν ξανά οι εξέδρες από τις 12 Φεβρουαρίου, θα πρέπει σε όλα τα γήπεδα της Super League να τοποθετηθούν κάμερες υψηλής ευκρίνειες, που ανά πάσα στιγμή θα είναι στη διάθεση των Αρχών και μάλιστα θα βρίσκονται σε κάθε πλευρά του γηπέδου.

Αν, η Αστυνομία δύο μέρες πριν από κάθε αγώνα πραγματοποιήσει ελέγχους και πιστοποιήσει ότι οι κάμερες δεν λειτουργούν, θα αποφασίζεται αυτόματα η διενέργεια αγώνα χωρίς θεατές. Η απόφαση αυτή θα βρίσκεται ανάμεσα στα διοικητικά μέτρα τα οποία έχει επεξεργαστεί ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης και θα φέρει άμεσα η Κυβέρνηση.

Ακόμη, σύμφωνα με τη “Real News”, μία ομάδα θα μπορεί να τιμωρείται απευθείας ακόμα και με τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών αν πέσουν φωτοβολίες ή κροτίδες και γενικά οποιοδήποτε εύφλεκτο υλικό που μπορεί να προκαλέσει σωματική βλάβη. Η ποινή σε αυτή την περίπτωση μάλιστα θα διπλασιάζεται αν υπάρξει υποτροπή, ενώ θα επιβάλλεται και πρόστιμο. Επίσης εξετάζεται να μπει και ρήτρα παραβατικότητας για όσες ΠΑΕ δεν συμμορφώνονται, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να χάνουν πόρους από το Στοίχημα.

Από εκεί και πέρα, μέσω του κινητού τηλεφώνου θα γίνεται η ταυτοπροσωπία των φιλάθλων για να περάσουν την πόρτα των γηπέδων. Εκτός από το σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου στο γήπεδο, θα πραγματοποιείται ταυτόχρονα και η επαλήθευση των προσωπικών στοιχείων του κατόχου του εισιτηρίου. Η ταυτοποίηση θα ακολουθεί την τακτική που εφαρμόζεται από την UEFA μέσω των UEFA Tickets, με τη διαφορά πως οι ενδιαφερόμενοι δεν θα τα λαμβάνουν μέσω e-mail, αλλά απευθείας στο κινητό τους με κρυπτογραφημένο μήνυμα. Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Παπαστεργίου έχουν ήδη “κλειδώσει” τον νέο τρόπο έκδοσης των εισιτηρίων, ενώ η ταυτοποίηση θα γίνεται σε δύο βήματα:
1) ουσιαστικά θα γίνεται την ώρα που ο φίλαθλος θα αγοράζει το εισιτήριό του, με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν στο Εθνικό Μητρώο Τηλεπικοινωνιών, ανάλογα με τον αριθμό του κινητού του, θα γίνεται διασταύρωση των στοιχείων κι έτσι το εισιτήριο θα πηγαίνει απευθείας στην τηλεφωνική συσκευή. Η αποστολή θα γίνεται με κρυπτογραφημένο τρόπο και το εισιτήριο δεν θα μπορεί να αντιγραφεί ή να σταλεί σε άλλο κινητό.
2) Την ώρα που θα πηγαίνει ο φίλαθλος στο τουρνικέ του γηπέδου, θα σαρώνει το κινητό του πάνω στην οθόνη και έτσι θα ανοίγει η είσοδος. ΜΕ αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειάζεται αστυνομικός να εξετάζει τα στοιχεία.

Για όσους δεν έχουν smartphones ή είναι τουρίστες ή έχουν ταξιδέψει με την ομάδα τους για να δουν έναν ευρωπαϊκό αγώνα, εξετάζεται να μπαίνουν σε συγκεκριμένη θύρα και εκεί η διασταύρωση μπορεί να γίνεται από τους αστυνομικούς και τους υπαλλήλους του γηπέδου, αν δηλαδή το εισιτήριο ανήκει στον πραγματικό κάτοχό του.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Έτσι θα ανοίξουν πάλι τα γήπεδα – Όλα τα μέτρα της Κυβέρνησης και οι βαριές τιμωρίες"

Βριλήσσια: Στις φλόγες τυλίχθηκαν 3 ΙΧ Πάρνηθος και Δωδεκανήσου (photos+video)

Στις φλόγες τυλίχθηκαν 3 ΙΧ αυτοκίνητα στη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Δωδεκανήσου στα Βριλήσσια το βράδυ του Σαββάτου 16/12.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά ξεκίνησε από ένα SMART και πολύ γρήγορα έλαβε διαστάσεις με αποτέλεσμα να επεκταθεί σε άλλα δύο αυτοκίνητα τα οποία κάηκαν ολοσχερώς ενώ υλικές ζημιές υπέστη και ένα τέταρτο όχημα που ήταν σταθμευμένο στο σημείο.

Στο σημείο έσπευσε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Βριλησσίων και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τέσσερις πυροσβέστες.

 vrilissianews

Διαβάστε Περισσότερα » "Βριλήσσια: Στις φλόγες τυλίχθηκαν 3 ΙΧ Πάρνηθος και Δωδεκανήσου (photos+video)"

Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή των πυροβολισμών έξω από το νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι

Ένα βίντεο ντοκουμέντο από τους πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι το πρωί του Σαββάτου, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών Κρτικών, κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες.

Σ’ αυτό φαίνονται οι δύο επιβάτες του ανθρακί Range Rover να κατεβαίνουν από το τζιπ, να κατευθύνονται προς την παρέα των Κρητικών και να διαπληκτίζονται μαζί τους.

Αφού συνομιλούν μαζί τους στη συνέχεια κινούνται προς το όχημα τους μαζί με τα τρία θύματα. Ξεκινάει ένας καβγάς και ο ένας νεαρός γρονθοκοπεί τον οδηγό του τζιπ την ώρα που ο συνοδηγός κλωτσά και χτυπά το δεύτερο θύμα.

Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και μπροστά στα μάτια εκατοντάδων θαμώνων των νυχτερινών κέντρων ο δράστης βγάζει το όπλο του και αρχίζει να πυροβολεί.

Αρχικά σημαδεύει τον νεαρό που χτυπήθηκε με το συνεργό του, κατόπιν ρίχνει στο κεφάλι του δεύτερου άτομου που προσπαθεί να απομακρυνθεί, ενώ δεν δίσταζει να πυροβολήσει και ένα τρίτο μέλος της παρέας το οποίο παρακολουθούσε τον καβγά.

Από το βίντεο επιβεβαίωνεται πως ο δράστης άνοιξε πυρ με μικρό όπλο, παλάμης όπως λέγεται, και πυροβόλησε τα τρία θύματα στοχεύοντας στο κεφάλι.

Εξετάζονται κάμερες ασφαλείας και μαρτυρίες

Μέσω της ανάλυσης βιντεοληπτικών υλικών προσπαθούν οι αστυνομικοί της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής να ιχνηλατήσουν το τζιπ των δραστών και να φτάσουν το συντομότερο στην ταυτοποίηση και τον εντοπισμό τους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ένας από τους τρεις νεαρούς που τραυματίστηκαν είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση, ενώ οι άλλοι δύο έχουν βαριά τραύματα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή των πυροβολισμών έξω από το νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι"

Σφοδρή καταιγίδα στην Αργεντινή στοίχισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους

Στην Αργεντινή, καταιγίδα με θυελλώδεις ανέμους, οι οποίοι πνέουν με ταχύτητα άνω των 150 χλμ/ώρα, έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 13 ανθρώπων και μεγάλες καταστροφές στην Μπαΐα Μπλάνκα, παραθαλάσσια πόλη στο νοτιοδυτικό άκρο της επαρχίας του Μπουένος Άιρες.

Ο δήμαρχος Φεδερίκο Σουβιέλες επιβεβαίωσε τον απολογισμό των θυμάτων μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).Οι θυελλώδεις άνεμοι ξήλωσαν στέγες σπιτιών και καταστημάτων, ενώ ξερίζωσαν δέντρα και πυλώνες ηλεκτροδότησης.

Ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και προέτρεψε τους κατοίκους της Μπαΐα Μπλάνκα να παραμείνουν σήμερα στα σπίτια τους, καθώς η ένταση των ανέμων δεν αναμένεται να υποχωρήσει τις επόμενες ώρες.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Σφοδρή καταιγίδα στην Αργεντινή στοίχισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους"

Κακοκαιρία: Πού χρειάζονται τα αυτοκίνητα αλυσίδες στη Δυτική Μακεδονία

Απαραίτητη είναι η χρήση αλυσίδων σε τμήματα του οδικού δικτύου στα Γρεβανά, την Καστοριά και τη Φλώρινα, αναφέρουν οι κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις της περιοχής.

Ειδικότερα η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων στα παρακάτω σημεία:

Γρεβενά

στην Επαρχιακή οδό Γρεβενών-Σαμαρίνας, από το 12ο χλμ. έως το 54ο χλμ.

στην Επαρχιακή οδό Γρεβενών-Χ/Κ Βασιλίτσας, από το 12ο χλμ. έως το 50ο χλμ.

στην Επαρχιακή οδό Γρεβενών-Ζιάκα-Περιβολίου, από το 12ο χλμ. έως το 45ο χλμ.

στην Επαρχιακή οδό Γρεβενών-Κρανιάς, από το 10ο χλμ. έως το 35ο χλμ.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, καθώς και στο Εθνικό και λοιπό Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Καστοριά

στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 18ο χλμ. έως το 28ο χλμ.

στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Αμυνταίου (Κλεισούρα), από το 26ο χλμ. έως το 32,6ο χλμ.

στην Εθνική Οδό Κοζάνης – Ιωαννίνων, από 97ο χλμ. έως το 113,5ο χλμ., καθώς και σε όλο το ορεινό επαρχιακό και ορεινό δημοτικό δίκτυο του Δήμου Καστοριάς.

στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς- Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης), από το 38ο χλμ. έως το 48ο χλμ., καθώς και σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Νεστορίου.

στην Eπαρχιακή Oδό από Μελάνθιο έως Καστανόφυτο, από Αμμουδάρα έως Άγιο Ηλία, από Λάγκα έως Βράχο, καθώς και σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο του Δήμου Άργους Ορεστικού.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα του κάθετου άξονα (Α-29) της Εγνατίας Οδού, Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής, διεξάγεται κανονικά.

Κοζάνη

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Κοζάνης – Πτολεμαΐδας, καθώς και σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Φλώρινα

στην Επαρχιακή Οδό Φλώρινας– Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 18ο χλμ. έως το 30ο χλμ.

στην Εθνική Οδό Φλώρινας- Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής (μέσω Βίγλας), από το 15ο χλμ. έως το 28ο χλμ.

στην Επαρχιακή Οδό Φλώρινας- Άνω Κλεινών- Ακρίτα (διασταύρωση με Εθνική Οδό Φλώρινας- Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής), από το 16ο χλμ. έως το 22ο χλμ.

στη Παλαιά Εθνική Οδό Φλώρινας- Έδεσσας (μέσω Κέλλης), από το 25ο χλμ. έως 35ο χλμ.

στην Επαρχιακή οδό Αετού- Νυμφαίου, από το 4ο έως το 9ο χλμ.

σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο δικαιοδοσίας του Δήμου Φλώρινας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού (Α-27) Νίκης-Φλώρινας, καθώς και στο υπόλοιπο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται κανονικά.

Μετά από απόφαση των Διευθυντών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας, εξαιτίας εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, ανακοινώνεται:

ο υποχρεωτικός εφοδιασμός των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά (χιονολάστιχα), για το σύνολο των οδικών δικτύων των Π.Ε. Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας.

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. hellenicpolice.gr, υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα – διακοπές κυκλοφορίας – χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κακοκαιρία: Πού χρειάζονται τα αυτοκίνητα αλυσίδες στη Δυτική Μακεδονία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news