facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

26 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Από Ω/18:00/15-10-2024 έως Ω/18:00/16-10-2024 εκδηλώθηκαν 26 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 23 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη τρεις (3).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "26 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα"

Ζωή-κόλαση: ο πατέρας τη βίαζε, τη βασάνιζε και την «δειγμάτιζε» σε πελάτες στο Ηράκλειο

Ήταν ακόμα 15 ετών όταν ο πατέρας της, όπως είχε καταγγέλλει, τη βίασε για πρώτη φορά. Πολύ γρήγορα άρχισε να την παζαρεύει σε διάφορους άνδρες, μεταξύ των οποίων και γνωστοί επιχειρηματίες, με σκοπό την σεξουαλική εκμετάλλευση της ανήλικης έναντι αμοιβής. Η κατάθεση με «τα ονόματα και τις διευθύνσεις» που είχε δώσει στην Αστυνομία, παρουσία ψυχολόγου, η 22χρονη σήμερα κοπέλα, έστειλε εκ νέου σε δίκη τον 50χρονο πατέρα της, ο οποίος την Τετάρτη κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης.

Ο 50χρονος πατέρας κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο για τα όσα αποτρόπαια του αποδίδονται (σεξουαλική κακοποίηση, εμπορία ανθρώπων κλπ) και του επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 17 ετών.

Το Cretalive.gr είχε αναφερθεί στην υπόθεση όταν η κοπέλα, ενήλικη πια, αποφάσισε να ζητήσει τη βοήθεια των Αρχών και να μπει ένα τέλος σε όλη αυτή τη νοσηρότητα. Κατήγγειλε ότι ο πατέρας της τη βίασε ένα βράδυ στο αυτοκίνητο. Απείλησε ότι θα την σκοτώσει αν αποκάλυπτε το «μυστικό» τους και της υποσχέθηκε ότι δεν θα την πείραζε ξανά. Τρεις μήνες όμως αργότερα τη βίασε ξανά και αυτό πια γινόταν σε τακτική βάση, με βία και με ξύλο. Λίγους μήνες μετά άρχισε να την «πλασάρει» σε διάφορους Ηρακλειώτες έναντι αμοιβής.

«Ο παππούς έδωσε 500 ευρώ»

Το παζάρι φέρεται να ξεκίνησε με πρώτο πελάτη έναν ηλικιωμένο επιχειρηματία.

Το ίδιο το κορίτσι σε κατάθεση του είχε περιγράψει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το «δειγματισμό» της σε ηλικιωμένο επιχειρηματία:

«Σου αρέσει;» ρώτησε ο πατέρας τον ηλικιωμένο πελάτη μπροστά στο …εμπόρευμα. «Ωραία κοπέλα» φέρεται να απάντησε εκείνος. Τότε, πήγε στο αυτοκίνητο, όπως της είπε ο πατέρας, όσο οι δύο άνδρες συνομίλησαν για λίγο. Μετά ο παππούς κατευθύνθηκε προς το μέρος της ανήλικης και της έδωσε στο χέρι 500 ευρώ, τα οποία παρέδωσε αργότερα στον πατέρα της.

Η παθούσα υποστηρίζει ότι ο πατέρας την υποχρέωνε να συναντά  τον «παππού» σε καθημερινή βάση σε δύο διαμερίσματα ιδιοκτησίας του, στο Ηράκλειο, ενώ εξαναγκαζόταν να πίνει αλκοόλ και να κάνει χρήση χασίς ώστε να κάμπτεται η αντίδραση της.

Με τον καιρό, σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive,  ο πατέρας άρχισε να διευρύνει τον κύκλο των ανδρών στους οποίους εξέδιδε την ανήλικη κόρη του. Σύντομα στους «πελάτες» εντάχθηκε και ο γιος του ηλικιωμένου επιχειρηματία, όπως κατήγγειλε το ίδιο το κορίτσι, ενώ προστέθηκαν και άλλα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ένας έμπορος και ένας συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος.

Στην κατάθεση της η καταγγέλλουσα είχε αναφερθεί εκτενώς και στα άσχημα παιδικά χρόνια που είχε ζήσει, εκφράζοντας μίσος και αποστροφή για τον πατέρα της. Ανέφερε ότι την χτυπούσε, έσβηνε τσιγάρα στο λαιμό της, έβαζε εκείνη, τον αδερφό της και τη μητέρα της τιμωρία στα γόνατα για ώρες ή τους υποχρέωνε να κουβαλούν στις πλάτες τους κούτες με τσιμέντο, απαγορεύοντας τους να τις αφήσουν κάτω. Όταν πάλι  πεινούσαν, έβαζε την οικογένεια του μέσα σε σούπερ-μάρκετ, τους έβαζε να μυρίζουν τα φαγητά και τα γλυκά και τους άφηνε στο τέλος νηστικούς.

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζωή-κόλαση: ο πατέρας τη βίαζε, τη βασάνιζε και την «δειγμάτιζε» σε πελάτες στο Ηράκλειο"

Νέο «δάσος» από χασισόδεντρα στην Κωπαΐδα Βοιωτίας

Τεράστια χασισοφυτεία στον κάμπο της Κωπαΐδας εντόπισαν οι Αρχές. Ειδικότερα, σε αγροτεμάχιο με καλαμποκιές βρήκαν περισσότερα από 5.000 δενδρύλλια κάνναβης.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του Οκτωβρίου οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θηβών είχαν ξετρυπώσει άλλη χασισοφυτεία στην Κωπαΐδα με περισσότερα από 8.000 δενδρύλλια. Ο 44χρονος αγρότης και καλλιεργητής της φυτείας οδηγήθηκε στη φυλακή.

Φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη χασισοφυτεία εξασφάλισε το EΡΤNews.

Όπως φαίνεται στο σχετικό οπτικό υλικό από drone της αστυνομίας, οι δράστες καλλιεργούσαν τα δενδρύλλια κάνναβης στην καρδιά του αγροτεμαχίου, ώστε να μην είναι ορατά από τα γειτονικά χωράφια.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λιβαδειάς, αξιοποιώντας πληροφορίες, εντόπισαν το απόγευμα της Τρίτης (15/10) τη φυτεία στην  περιοχή «Ταμπρούκ»  στον Ορχομενό Βοιωτίας.

Τα τρία μέλη της εγκληματικής ομάδας καλλιεργούσαν ανάμεσα στις καλαμποκιές, 5.800 φυτά κάνναβης, τα οποία είχαν ύψος έως 3 μέτρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών, θα έκοβαν 6 τόνους χασίς και τα κέρδη τους θα ξεπερνούσαν τα 12.000.000 ευρώ!

Συνελήφθησαν αρχικά, οι δύο Αλβανοί φύλακες της φυτείας και στη συνέχεια ο 39χρονος αγρότης, καλλιεργητής του αγροτεμαχίου.

Οι τρείς κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα και πήραν προθεσμία να απολογηθούν το Σάββατο στον Ανακριτή Λιβαδειάς.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο «δάσος» από χασισόδεντρα στην Κωπαΐδα Βοιωτίας"

Ιταλία: Πλημμύρες από ισχυρές βροχοπτώσεις – Υπερχείλισαν ποτάμια, έκλεισαν σιδηρόδρομοι και σχολεία

Αντιμέτωπη με ένα ακόμα κύμα κακοκαιρίας βρίσκεται η βορειοδυτική Ιταλία. Στην περιφέρεια της Λιγουρίας, με πρωτεύουσα τη Γένοβα, εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων υπερχείλισαν οι παραπόταμοι Μπόρμιντα και Φεράνια.

Παράλληλα, σε πολλές περιοχές της Ιταλίας εξαιτίας των βροχοπτώσεων έχουν διακοπεί οι σιδηροδρομικές συνδέσεις ενώ σημειώθηκε κατολίσθηση κατά μήκος του περιφερειακού δρόμου Αουρέλια. Η διέλευση των οχημάτων έχει διακοπεί, με μόνη εξαίρεση εκείνα της Πυροσβεστικής. Αύριο, σε όλη την ευρύτερη περιφέρεια της Γένοβας, τα σχολεία πρόκειται να παραμείνουν κλειστά.

Οι υπεύθυνοι της τοπικής αυτοδιοίκησης ανακοίνωσαν ότι υπηρεσίες βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή και ότι έχουν τεθεί σε εφαρμογή όλα τα πρωτόκολλα της Πολιτικής Προστασίας, με στόχο την προστασία των πολιτών.

Από τους κυβερνήτες δυο αεροσκαφών τα οποία, αργά το απόγευμα έπρεπε να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Γένοβας «Χριστόφορος Κολόμβος», ζητήθηκε να αλλάξουν πορεία και εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας να κατευθυνθούν στα αεροδρόμια της Πίζας και του Τορίνο.

Προβλήματα λόγω της νεροποντής εκτός από τη Γένοβα καταγράφονται στην πόλη Σαβόνα και στις περιοχές Αλμπένγκα και Φεράνια.

Στην περιοχή της Αλμπένγκα, στις αρχές Σεπτεμβρίου, η υπερχείλιση χειμάρρων και οι σφοδρές βροχοπτώσεις είχαν προκαλέσει ζημιές στις καλλιέργειες, οι οποίες ξεπέρασαν τα 25 εκατομμύρια ευρώ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: Πλημμύρες από ισχυρές βροχοπτώσεις – Υπερχείλισαν ποτάμια, έκλεισαν σιδηρόδρομοι και σχολεία"

Περιφέρεια Αττικής: Πήρε «κεφάλια» ο Νίκος Χαρδαλιάς ξηλώνοντας υπαλλήλους για παρατυπίες

Ο περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε σε αλλαγές και μετακινήσεις στελεχιακού και υπαλληλικού προσωπικού της Γενικής Διεύθυνσης Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας Αττικής, μετά από ελέγχους που ακολούθησαν επαναλαμβανόμενες καταγγελίες για παρατυπίες στη λειτουργία πρατηρίων καυσίμων, βιομηχανιών, παραγωγής υλικών και άλλων εμπορικών δραστηριοτήτων.

Οι καταγγελίες εξετάστηκαν εξονυχιστικά όλο το τελευταίο διάστημα, από τον ίδιο τον περιφερειάρχη, ο οποίος έχει δηλώσει την ξεκάθαρη βούληση του για την πάταξη του φαινομένου, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα ελέγχων σε πρατήρια καυσίμων στάθηκαν ήδη στον εισαγγελέα.

Αναφορικά με τις αλλαγές στη δομή της υπηρεσίας που πραγματοποιήθηκαν μετά από σειρά ετών αυτές αφορούν τη θέση του γενικού διευθυντή, όπως και αυτές των προϊσταμένων διευθύσεων και τμημάτων και πολλών υπαλλήλων

Κυρώσεις και ανακλήσεις αδειών

Επιπλέον ο περιφερειάρχης προχωρά σε ενδελεχείς ελέγχους, ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν μένει στις οχτώ Περιφερειακές Ενότητες για την οριστική εξάλειψη φαινομένων ανομίας και αισχροκέρδειας, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, καθώς και την προστασία των καταναλωτών.

Οι έλεγχοι διεξάγονται από μικτά κλιμάκια συναρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, τα οποία απαρτίζονται από ελεγκτές που υπηρετούν σε διαφορετικές Περιφερειακές Ενότητες, με προφανή σκοπό τη διασφάλιση της αντικειμενικότητας

Πέρα από την εισαγγελία όπου διαβιβάστηκαν τα αποτελέσματα των ελέγχων ξεκίνησαν και οι διαδικασίες των κυρώσεων, οι οποίες φτάνουν, και στην ανάκληση αδειών λειτουργίας πρατηρίων καυσίμων. Μάλιστα, στο κύμα ελέγχων δραστηριοποιείται και η Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων (ΕΛ.Υ.Τ.) Αττικής, καθώς και η Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Σε δήλωση του ο Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί προσωπικά το θέμα, τονίζει «Καμία ανοχή σε παραβατικές πρακτικές που προσβάλλουν τους πολίτες πλήττουν τα έσοδα του κράτους και θίγουν το κύρος και την αξιοπιστία των υπηρεσιών μας», ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής».

Υπενθυμίζεται ότι ότι είναι η τρίτη φορά μέσα σε εννέα μήνες, που ο περιφερειάρχης προχωρά σε σαρωτικές αλλαγές σε υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής. Αρχής γενομένης τον Απρίλιο στη γ Διεύθυνση Μεταφορών, ενώ θέση άλλαξαν τον Ιούλιο και οι 148 υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου μετά τις σχετικές αποκαλύψεις για το κύκλωμα εκβιαστών που είχε απλώσει τα πλοκάμια του σε καταστήματα της Αθήνας.

ΑΠΕ/newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Περιφέρεια Αττικής: Πήρε «κεφάλια» ο Νίκος Χαρδαλιάς ξηλώνοντας υπαλλήλους για παρατυπίες"

Απίστευτες εικόνες στον Νέο Κόσμο – Πιάστηκαν στα χέρια ανήλικοι και οι γονείς τους

Αδιανόητες εικόνες στον Νέο Κόσμο, όπου ανήλικοι και οι γονείς τους πιάστηκαν στα χέρια.

Στο βίντεο που εξασφάλισε το MEGA έχει καταγραφεί η άγρια συμπλοκή μεταξύ 14χρονων, στην οποία μετά από λίγο ενεπλάκησαν και οι γονείς τους, ενώ στη συνέχεια κατέβηκε όλη η γειτονιά, επιχειρώντας να βάλει τέλος στα όσα διαδραματίζονταν.

Η μητέρα του ενός 14χρονου φαίνεται να κρατά στο χέρι της ένα μπουκάλι και με αυτό να χτυπά όποιον βρίσκει μπροστά της.

Μέσα σε λίγα λεπτά ο δρόμος στον Nέο Kόσμο μετατράπηκε σε ρινγκ και λίγη ώρα αργότερα στο σημείο κλήθηκε και η αστυνομία και προσήγαγε τους γονείς και τους δύο 14χρονους.

Οι απειλές στον 14χρονο και το ραντεβού για ξύλο

Μιλώντας στο MEGA ο 14χρονος, θύμα συστηματικού εκφοβισμού από τα άλλα παιδιά, εξηγεί πως η συμπλοκή ξεκίνησε μετά από κάλεσμα για «ξύλο»: «Έλεγε ότι ”θα σε βρω”, ”έλα σέντρα” να κανονίσουμε κάτι για να πλακωθούμε και κακώς ή καλώς του απάντησα. Βγήκαμε μαζί με τον πατέρα μου για να πάμε να βρούμε αυτά τα παιδιά και να το σταματήσουμε όλο αυτό».

Σύμφωνα με τον πατέρα του 14χρονου, όλα ξεκίνησαν δύο εβδομάδες πριν στο σχολείο των παιδιών, όταν ο γιος του δέχτηκε επίθεση από δυο συμμαθητές του, οι οποίοι μάλιστα βιντεοσκοπούσαν την επίθεση κι ανέβασαν το υλικό στα social media.

«Ήρθαν από το άλλο σχολείο και φώναζαν ”θα σε δείρουμε”. Το ανέβασαν story στο Instagram και το είδαν πάρα πολλά άτομα, φίλοι γνωστοί και τα λοιπά» λέει ο 14χρονος.

Όπως καταγγέλλει ο πατέρας χθες βράδυ μια παρέα παιδιών μαζεύτηκε κάτω από το σπίτι και τους έβριζαν. Όταν εκείνος με τον γιο του βγήκαν έξω λίγα μέτρα πιο κάτω ακολούθησε η συμπλοκή.

«Τον απειλούσαν, του έλεγαν ότι ξέρουμε που μένεις σε ποιο όροφο και θα έρθουμε και τέτοια, θα σε σκοτώσουμε, θα σε κάνουμε. Αν λοιπόν το παιδί σου βλέπεις μέσα ότι θα ανέβουμε στον τέταρτο και θα σκοτώσουμε και εσένα και το παιδί σου τι θα κάνεις; Θα πας για δουλειά ή θα κάθεσαι να φυλάς το παιδί σου;» λέει ο πατέρας του 14χρονου.

Τα χτυπήματα, η εξύβριση και οι απειλές σταμάτησαν μόνο όταν ένας από τους γείτονες απομάκρυνε το ένα παιδί και το κράτησε στο κατάστημα του μέχρι να φτάσει η αστυνομία.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτες εικόνες στον Νέο Κόσμο – Πιάστηκαν στα χέρια ανήλικοι και οι γονείς τους"

Καιρός αύριο: Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι και νέα πτώση της θερμοκρασίας – Πού θα ρίξει βροχές

Ο καιρός αύριο Πέμπτη 17 Οκτωβρίου θα είναι καλός με λίγα σύννεφα, αλλά και τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση. Οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο (κυρίως στα ανατολικά και νότια) νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία, καθώς και την ανατολική Στερεά. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά στα κεντρικά και τα νότια 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, η οποία στα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της ανατολικής χώρας θα είναι σημαντική. Θα φτάσει στα βόρεια και τη Θεσσαλία τους 19 με 21 βαθμούς, στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά τους 22 με 24 βαθμούς, στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 24 με 26 και τοπικά τους 27 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις οι οποίες στη Μακεδονία θα είναι αυξημένες. Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην κεντρική και τη δυτική Μακεδονία.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές στα νότια.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 και τοπικά στη δυτική Πελοπόννησο έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 και τοπικά στην ανατολική Πελοπόννησο έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στις Κυκλάδες αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Στην Κρήτη τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές μέχρι το μεσημέρι στα νοτιοδυτικά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 24 και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα κεντρικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από 16 έως 23 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα από 18 έως 26 και τοπικά έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στις Σποράδες 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι και νέα πτώση της θερμοκρασίας – Πού θα ρίξει βροχές"

Διαδικτυακή απάτη με πλαστοπροσωπία του Δημήτρη Κουτσούμπα: Τον εμφανίζουν να καλεί σε επενδύσεις σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Απόπειρα διαδικτυακής απάτης (phising) από αγνώστους με χρήση του προσώπου του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, καταγγέλλει το κόμμα. Συγκεκριμένα τονίζει πως «εμφανίστηκε τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αλλά και απευθείας σε τηλεφωνικές συσκευές με μηνύματα μέσω viber, με πλαστοπροσωπία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και με ψευδή τίτλο: “Εδώ και τώρα να πάψει η εμπλοκή”».

Στο βίντεο που διακινείται – εμφανώς προϊόν επεξεργασίας – δήθεν ο ΓΓ της ΚΕ παρουσιάζει, σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Γ. Σαχίνη, «νομοθετική πρωτοβουλία του ΚΚΕ» για «επενδύσεις σε εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου» και μάλιστα μέσω μιας συγκεκριμένης πλατφόρμας ονόματι «Fluxion Oil»!

«Επιπλέον, οι επιτήδειοι παρουσιάζουν το συγκεκριμένο βίντεο και γενικά τους επικίνδυνους και κακόβουλους συνδέσμους που το συνοδεύουν (για την κλοπή προσωπικών δεδομένων, κωδικών πρόσβασης ή και χρημάτων), ως δημοσίευση του 902.gr, προκειμένου να προσδώσουν αληθοφάνεια στην απόπειρά τους» αναφέρει η ανακοίνωση.

Το ΚΚΕ σημειώνει «Πέρα από την αναγκαία διάψευση, εφιστούμε την προσοχή προς όλους, προκειμένου να μην πέσουν θύματα απάτης».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Διαδικτυακή απάτη με πλαστοπροσωπία του Δημήτρη Κουτσούμπα: Τον εμφανίζουν να καλεί σε επενδύσεις σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο"

Σάμος: Κλείνει το αεροδρόμιο αυξάνονται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Δεκτό έκανε η Attica Group το αίτημα του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για 3 επιπλέον ακτοπλοϊκά δρομολόγια την εβδομάδα από και προς την Σάμο από τις 5 έως τις 25 Νοεμβρίου, το διάστημα δηλαδή που θα είναι κλειστό το αεροδρόμιο του νησιού.

Αμέσως μετά την είδηση για την αναστολή λειτουργίας του διαδρόμου στο αεροδρόμιο “Αρίσταρχος ο Σάμιος” για 20 μέρες. Οι παρεμβάσεις ήταν συνεχείς τόσο από τον Βουλευτή του Νομού Χριστόδουλου Στεφανάδη όσο και από τον αντιπεριφερειάρχη Ελισαίο Μαυρατζώτη, τους Δημάρχους και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου. Επιστολή στην Αttica Group είχε αποστείλει από την πρώτη στιγμή και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου κ.κ Ευσέβιος ο οποίος ενημερώθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ακτοπλοϊκής εταιρείας για την αποδοχή του σχετικού αιτήματος. Να σημειώσουμε ότι από την πλευρά της Fraport Greece υπήρξε ανακοίνωση μέσω της οποίας γνωστοποιούνται οι εργασίες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης της Σάμου ώστε να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη ασφάλεια των αεροπλάνων. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της εταιρείας Σάββα Καραγιάννη δεν θα υπάρχει φωτισμός ενώ ο προγραμματισμός έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε το αεροδρόμιο να κλείσει για όσο το δυνατόν μικρότερο χρονικό διάστημα. Εξάλλου οι υπηρεσίες του αεροδρομίου θα παραμείνουν ανοικτές ενώ θα πραγματοποιούνται πτήσεις για εθνικούς λόγους αλλά και για λόγους αεροδιακομιδών ασθενών.

Τέλος να σημειώσουμε ότι από την πλευρά Επιμελητηρίου υπήρξε πρωτοβουλία για σύσκεψη των φορέων του νησιού η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα και προέκυψε κοινό ψήφισμα που υπογράφουν τουλάχιστον 15 φορείς το οποίο θα αποσταλεί στους αρμόδιους υπουργούς ζητώντας να ληφθούν μέτρα προκειμένου το νησί να μην απομονωθεί για 20 μέρες από την ηπειρωτική ελλάδα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σάμος: Κλείνει το αεροδρόμιο αυξάνονται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια"

Μαρούσι: Συνελήφθη 44χρονος για κλοπές σε ξενοδοχεία και φαρμακεία, οπλοκατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

Στη σύλληψη ενός 44χρονου για ληστείες σε καταστήματα, φαρμακεία και ξενοδοχεία στο Μαρούσι, προχώρησε η αστυνομία. Ο άνδρας είχε στην κατοχή του ένα όπλο και ποσότητες ναρκωτικών με αποτέλεσμα οι αρχές να του περάσουν χειροπέδες.

Συνελήφθη χθες (15.10.2024) το πρωί στο Μαρούσι από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, ένας 44χρονος που κατηγορείται για ληστείες κατ’ εξακολούθηση, απόπειρα κλοπής, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί ναρκωτικών και υπεξαίρεση.

Όπως τονίζεται από την αστυνομία, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγεγραμμένων ληστειών σε καταστήματα, φαρμακεία και ξενοδοχεία σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, ταυτοποιήθηκε ο 44χρονος ως δράστης των ληστειών και συνελήφθη.

Ως προς τον τρόπο δράσης του, ο 44χρονος, τουλάχιστον από τον Αύγουστο, αφού κατόπτευε τους χώρους που στοχοποιούσε και επιβεβαίωνε πως δεν υπάρχουν πελάτες εντός, εισερχόταν σε αυτούς, και με την απειλή όπλου ή μαχαιριού αφαιρούσε χρηματικά ποσά.

«Χτυπούσε» κυρίως απογευματινές και βραδινές ώρες και κινούταν με μηχανή, η οποία του εξασφάλιζε ευελιξία κινήσεων στους οδικούς άξονες. Για να δυσχεράνει την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του, φρόντιζε να καλύπτει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του χρησιμοποιώντας κράνος με λογότυπο γνωστής εταιρίας διανομής, μάσκα και γυαλιά ηλίου, εναλλάσσοντας ρουχισμό, ενώ κάλυπτε με πετσέτα ή σακούλα την πινακίδα του επιχειρησιακού της μοτοσικλέτας.

Μετά από έρευνα στο σπίτι του και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 0,8 γραμμ. ηρωίνης,
  • πιστόλι τύπου REPLICA,
  • κινητό τηλέφωνο,
  • ρουχισμός και κράνος που φορούσε κατά την τέλεση των αξιόποινων πράξεων.

Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιαστήκαν 13 περιπτώσεις ληστειών και απόπειρα κλοπής σε Κηφισιά, Πεύκη και Μαρούσι.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαρούσι: Συνελήφθη 44χρονος για κλοπές σε ξενοδοχεία και φαρμακεία, οπλοκατοχή και διακίνηση ναρκωτικών"

Συμβούλιο της Επικρατείας: Προσφυγή από ασθενείς με εξάρτηση από μεταγγίσεις - Λένε «όχι» στην αιμοδοσία από ομοφυλόφιλους και υπερσεξουαλικά άτομα

Οι σύμβουλοι Επικρατείας καλούνται να αποφασίσουν εάν μπορούν να είναι αιμοδότες τα άτομα που είχαν έστω μία ομοφυλοφιλική σχέση από το 1977, καθώς και τα άτομα που είχαν πολλούς ερωτικούς συντρόφους χωρίς τη συστηματική χρήση προφυλακτικών μέσων κατά την τελευταία δεκαετία.

Στο Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Ηλία Μάζο και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Ουρανία Νικολαράκου, συζητήθηκαν οι αιτήσεις ακύρωσης έξι Σωματείων πασχόντων από μεσογειακή αναιμία και δύο αιτήσεις πολυμεταγγιζόμενων ασθενών, που πάσχουν από μεταγγισιοεξαρτώμενη μείζονα μεσογειακή αναιμία.

Ειδικότερα, μεταξύ των 6 προσφευγόντων στο ΣτΕ είναι η «Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας» (σ.σ.: Μεσογειακή Αναιμία) και ο «Πανελλήνιος Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο».

Όλοι ζητούν να ακυρωθεί ως αντίθετη στις συνταγματικές επιταγές για την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην ζωή και στην υγεία, αλλά και στη νομοθεσία, η από 10.1.2022 απόφαση του υπουργού Υγείας, που καθορίζει το περιεχόμενο του εντύπου «ιστορικό αιμοδοσίας», το οποίο περιλαμβάνει τις κατηγορίες των ατόμων που απαγορεύεται ή αντενδείκνυται η αιμοληψία.

Με την προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση ανακαθορίζονται οι περιπτώσεις αποκλεισμού ατόμων από την αιμοδοσία.

Έτσι, σύμφωνα με την προσβαλλόμενη απόφαση αποκλείονται από την αιμοδοσία:

1) Όποιος ή όποια είχε πολλούς ερωτικούς συντρόφους χωρίς τη συστηματική χρήση προφυλακτικού τους τελευταίους 12 μήνες,

2) Όποιος ή όποια έχει κάνει ενδοφλέβια ή εισπνεόμενη χρήση ναρκωτικών τους τελευταίους 12 μήνες,

3) Όποιος ή όποια έχει τους τελευταίους 12 μήνες σεξουαλική επαφή με σύντροφο που πληρωνόταν με χρήματα ή με ναρκωτικά για να κάνει σεξ,

4) Όποιος ή όποια έχει πάρει πρέπει Prep/Truvada ή PEP για πρόληψη HIV προ ή μετά τη σεξουαλική επαφή αντίστοιχα,

5) Όποιος ή όποια έχει κάνει χρήση ψυχοδραστικών ουσιών πριν και κατά τη διάρκεια της αξιολογικής επαφής (chemsex),

6) Όποιος ή όποια έχει τους τελευταίους 12 μήνες σεξουαλική επαφή με σύντροφο θετικό για σύφιλη, HIV, ηπατίτιδα B, ηπατίτιδα C.

7) Ερωτικoί, ερωτικές σύντροφοι πολυμεταγγιζόμενων ατόμων,

8) Γενικά, όποιος ή όποια νομίζει ότι υπάρχει πιθανότητα να έχει εκτεθεί στον ιό που προκαλεί AIDS ή κίνδυνο για άλλο σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Όμως, οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθεί η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση κατά το σκέλος που στο νέο έντυπο «ιστορικό αιμοδότη» απαλείφεται από τον οριστικό αποκλεισμό από την αιμοδοσία η περίπτωση των ατόμων που έχουν έστω και μία ομοφυλοφιλική σχέση από το έτος 1977, καθώς και των ατόμων που έχουν πολλούς ερωτικούς συντρόφους, χωρίς τη συστηματική χρήση προφυλακτικών κατά την τελευταία δεκαετία.

Το ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά πληροφορίες, οι ασθενείς με μεσογειακή αναιμία που χρειάζονται μετάγγιση, είναι περίπου 3.500 στην Ελλάδα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Συμβούλιο της Επικρατείας: Προσφυγή από ασθενείς με εξάρτηση από μεταγγίσεις - Λένε «όχι» στην αιμοδοσία από ομοφυλόφιλους και υπερσεξουαλικά άτομα"

Σύλληψη ιδιοκτήτη επιχείρησης για χιλιάδες απομιμητικά προϊόντα στη Θεσσαλονίκη

Πάνω από 15.000 απομιμητικά προϊόντα, όπως ρούχα, αξεσουάρ και στάμπες, γνωστών εμπορικών εταιριών και αθλητικών συλλόγων, κατασχέθηκαν σε κατάστημα – αποθήκη στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, με την εκτιμώμενη ζημιά για τις θιγόμενες εταιρείες να ξεπερνάει τις 400.000 ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθη ο 51 ετών Κύπριος ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης επιχείρησης και εις βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, ενώ τού επιβλήθηκε -επιπλέον- διοικητικό πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ. Είχε προηγηθεί έρευνα στους παραπάνω χώρους από μεικτό κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και υπαλλήλων της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Κατά την ίδια ανακοίνωση, κατασχέθηκαν συνολικά 16.165 προϊόντα, τα οποία και καταστράφηκαν.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σύλληψη ιδιοκτήτη επιχείρησης για χιλιάδες απομιμητικά προϊόντα στη Θεσσαλονίκη"

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024, προβλέπεται:

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Κρήτης

χαρτης

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Διαβάστε Περισσότερα » " Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024"

Κέρκυρα – Κύκλωμα εφοριακών: Προφυλακίστηκε ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ

Με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ Κέρκυρας, ο οποίος φέρεται να είναι ο αρχηγός του κυκλώματος εκβιαστών.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι εφοριακοί και ο λογιστής.

Οι περιοριστικοί όροι αφορούν σε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση δύο φορές τον μήνα στην Αστυνομία και εγγύηση από 3.000 έως 30.000 ευρώ.

Οι απολογίες των κατηγορουμένων διήρκεσαν 16 ώρες. Ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ Κέρκυρας απολογήθηκε πρώτος, για περισσότερο από τρεις ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Κέρκυρα – Κύκλωμα εφοριακών: Προφυλακίστηκε ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ"

Ηράκλειο: Πατριός ξυλοκόπησε άγρια στα δικαστήρια 39χρονο που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση της κόρης του

Την οργισμένη αντίδραση του πατριού μιας κοπέλας που έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από 39χρονο προκάλεσε το αίτημα αναβολής της δίκης που ζήτησε ο κατηγορούμενος με αποτέλεσμα στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου να πέσουν γροθιές και κλωτσιές.

Η υπόθεση αφορά τη σύλληψη ενός Αιγυπτίου ο οποίος το 2020 είχε συλληφθεί μετά από καταγγελία 14χρονης ότι την παρενοχλούσε σεξουαλικά με ασελγείς χειρονομίες και θωπείες.

To "έλα να δεις" έγινε στα Δικαστήρια σήμερα, μπροστά στα μάτια πλήθους κόσμου, με γεμάτες αίθουσες λόγω της εκδίκασης σειράς υποθέσεων.

Στο εδώλιο σήμερα κάθισε ένας 39χρονος Αιγύπτιος που πριν από ένα χρόνο είχε συλληφθεί για καταγγελία που είχε γίνει το 2020, ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά 14χρονη κοπέλα με ασελγείς χειρονομίες και θωπείες.

Ο 39χρονος επρόκειτο να δικαστεί σήμερα από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου με την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος της 14χρονης, τότε, κοπέλας. Ωστόσο επειδή η μητέρα της, από τη Ρουμανία, απουσίαζε και παρών ήταν μόνο ο 40χρονος Αιγύπτιος πατριός της κοπέλας, δόθηκε αναβολή για τον Απρίλιο του 2025.

Ακούγοντας την απόφαση για αναβολή, τόσο η κοπέλα όσο και ο πατριός φάνηκαν εκνευρισμένοι και την ώρα που ο κατηγορούμενος εξερχόταν της αίθουσας, η 18χρονη σήμερα κοπέλα τον χτύπησε με μπουνιά. Ο πατριός της από την πλευρά του, πήρε φόρα και άρχισε να τον κλωτσάει και να τον γρονθοκοπεί, βγάζοντάς τον έξω από την αίθουσα χτυπώντας τον, περνώντας όλο τον διάδρομο και φτάνοντας ως τις τουαλέτες.

Αστυνομικοί και αστυνομικοί της Δικαστικής Αστυνομίας έσπευσαν για να τους ξεχωρίσουν. Ο πατριός και η 18χρονη συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο για το σχηματισμό δικογραφίας.

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Πατριός ξυλοκόπησε άγρια στα δικαστήρια 39χρονο που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση της κόρης του"

e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις του Νοεμβρίου

Τις ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνός Νοεμβρίου 2024 ανακοίνωσε ο e-ΕΦΚΑ.

Συγκεκριμένα, οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών και διαμορφώνονται ως ακολούθως:

- Την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2024, θα καταβληθούν οι κύριες συντάξεις από τα τέως Ταμεία μη μισθωτών ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, οι κύριες συντάξεις που απονεμήθηκαν από τη σύσταση του ΕΦΚΑ και μετά, με τον ν. 4387/2016, μέσω του ΟΠΣ-ΕΦΚΑ (συνταξιούχοι μισθωτοί & μη μισθωτοί από 1/1/2017 και έπειτα) και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών).

- Την Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2024, θα καταβληθούν οι κύριες συντάξεις των τέως Ταμείων μισθωτών (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ), καθώς και οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις του Νοεμβρίου"

Γεωργιάδης: Πρόστιμο €800.000 σε γιατρό που έγραψε χιλιάδες φάρμακα σε 1 μήνα με το ΑΜΚΑ της μητέρας του - Οι 10 πιο κραυγαλέες περιπτώσεις

Στην αποκάλυψη ότι το υπουργείο Υγείας έχει καταλογίσει πρόστιμο 800.000 ευρώ σε έναν γιατρό γιατί για έναν μήνα έγραψε χιλιάδες αντιψυχωσικά φάρμακα χρησιμοποιώντας το ΑΜΚΑ της μητέρας του προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης ενώ στη συνέντευξη τύπου για τους τρόπους καταπολέμησης της υπερ-συνταγογράφησης μέσω υπαρχόντων και νέων συστημάτων της ΗΔΙΚΑ ανακοίνωσε ότι «εντοπίσαμε 100 γιιατροί οι οποίοι το πρώτο 8μηνο του 2024 έγραψαν 250 έως 422 διαφορετικά φάρμακα ανά ασθενή. Αυτό σημαίνει ότι ο κάθε ασθενής από αυτούς τους ασθενείς έπαιρνε από 250 έως 1.600 τεμάχια φαρμάκων». 

«Ο γιατρός αυτός με το πρόστιμο των 800.000 ευρώ είχε εξαφανιστεί και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τον καταλογισμό γιατί γνώριζε ότι δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι «κάνουμε ελέγχους μέσω ΗΔΙΚΑ και ΕΟΠΥΥ, έχουμε ήδη στείλει σημειώματα για απολογίες και έχουμε στείλει τις υποθέσεις στον οικονομικό εισαγγελέα επειδή θα υπάρχουν και ποινικές κυρώσεις».

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι «ο έλεγχος θα γίνει αναδρομικά και προς τα πίσω» προσθέτοντας ότι «κατ' εκτίμηση είναι τουλάχιστον κατά 50 εκατ. ευρώ τα φάρμακα που γράφονται κάθε χρόνο στον ΕΟΠΥΥ χωρίς να χρειάζεται να γράφονται».

«Η διάθεσή μου δεν είναι τιμωρητική αλλά να μπει μια τάξη. Λυπάμαι πολύ όταν με εξώφθαλμο τρόπο κάποιοι κακοί γιατροί χρησιμοποιούν με τόσο αθέμιτο και ανεύθυνο τρόπο την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Το σύστημα αυτό μπορεί να γίνει λευκό καρνέ επιταγών για γιατρό που μπορεί να το χρησιμοποιήσει για ίδιον όφελος» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Η προσπάθεια που κάνουμε τους τελευταίους μήνες για τη σπατάλη χρημάτων και τον αθέμιτο πλουτισμό είναι πολυεπίπεδη και γίνεται αφενός μέσω της ΗΔΙΚΑ σε πρώτο χρόνο και στη συνέχεια ενδελεχώς ο ΕΟΠΥΥ» συμπλήρωσε.

«Δεν κατηγορώ τα φαρμακεία γιατί ο φαρμακοποιός είναι υποχρεωμένος να εκτελεί μια συνταγή όταν αυτή έχει συνταγογραφηθεί. Αλλά αν ένας φαρμακοποιός βλέπει ότι ένας γιατρός γράφει τα ίδια φάρμακα για τον ίδιο ασθενή, θα πρέπει να ενημερώσει τον ΕΟΠΥΥ. Δεν είναι σπιουνιά αλλά κοινή προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της υπερβολικής συνταγογράφησης».

«Στις 100 νέες περιπτώσεις ιατρών με υπερυσνταγογράφηση διαπιστώσαμε ότι το πρώτο 8μηνο του 2024 έγραψαν 250 έως 422 διαφορετικά φάρμακα ανά ασθενή. Αυτό σημαίνει ότι ο κάθε ασθενής από αυτούς τους ασθενείς έπαιρνε από 250 έως 1.600 τεμάχια φαρμάκων. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να πάρει τέτοια ποσοτητα και να μην χαιρετίσει τον μάταιο τούτο κόσμο», ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας. «Είναι ανοησία πραγματική να το κάνουν αυτό οι γιατροί τώρα που τα στοιχεία είναι προσβάσιμα σε πραγματικό χρόνο. Και τα στοιχεία αυτά μπορούμε να πάμε πίσω έως την πρώτη ημέρα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και αυτοί οι 100 θα ελεγχθούν έτσι αναδρομικά».

«Σταματήσε να το κάνετε θα σας πιάσουμε όλους» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης

Στη συνέχεια παρουσιάσε τις 10 πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που εντοπίστηκαν το πρώτο 8μηνο του 2024:

  • - Παθολόγος στη Γλυφάδα έγραψε 221 σκευάσματα με 1121 τεμάχια στη μητέρα του και όλα εκτελέστηκαν στο ίδιο φαρμακείο.

  • - Παθολόγος σε κέντρο Υγείας στη Μυτιλήνη που συνταγογραφούσε μόνο βραδινές ώρες από τις 9 το βράδυ έως τις 4 το πρωί, έγραψε 705 σκευάσματα και 1818 τεμάχια στον άνδρα της, τις δύο κόρες τους και τον εαυτό της. «Την πήρα ο ίδιος καθώς είχε γράψει στην κόρη της 15 ετών 3 διαφορετικές στατίνες. Της είπα είμαι 53 ετών και παίρνω μια στατίνη, μου είπε ότι έχει πολύ σπάνια πάθηση αλλά δεν θα ξαναγίνει. Η ίδια είχε γράψει φάρμακα σε αλλοδαπό τεχνικό που είχε έρθει για συναυλία στο νησί και πρέπει να έφυγε με 1.000 τεμάχια» είπε ο κ. Γεωργιάδης

  • - Καρδιολόγος στη Νέα Μηχανιώνα εγραψε σε δύο αλλοδαπούς 500 σκευάσματα και 925 τεμάχια

  • - Γιατρός έγραψε 704 τεμάχια που εκτελέστηκαν σε φαρμακείο συγγενή ασθενούς

  • - Παθολόγος στην Αθήνα έγραφε 362 σκευάσματα σε έναν ασθενή που εκτελέστηκαν σε φαρμακείο συγγενούς του ασθενή

  • - Παιδίατρος στη Θεσσαλονίκη έγραψε 300 σκεύασματα και 1350 τεμάχια σε 4 παιδιά που είναι μέλη αθλητικού συλλόγου εκτελώντας όλες τις συνταγές σε ένα κεντρικό φαρμακείο

  • - Ψυχιατρος στην Αθήνα έγραψε 980 τεμάχια φαρμάκων

  • - Ορθοπεδικός στην Πάτρα έγραψε 1060 τεμάχια για αντιφλεγμονώδη

  • - Δερματολόγος στο Ηράκλειο έγραψε 275 φάρμακα και 1.500 τεμάχια

  • - Γυναικολόγος στη Λάρισα έγραψε 200 φάρμακα και 1.100 τεμάχια προσφέροντας εξειδικευμένη φροντίδα σε εγκύους και γυναίκες σε εμμηνόπαυση


Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας οι γιατροί αυτά έχουν αποκλειστεί απο την ηλεκτρονική συνταγογράφηση ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

«Δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθήσει να κοροϊδέψει κανείς το ηλεκτρονικό σύστημα. Τα ηλεκτρονικά ίχνη θα τους ακολουθούν μια ζωή και όσο τα συστήματα θα εξελίσσονται οι έλεγχοι θα γίνονται πιο γρήγορα. Όταν, δε, ολοκληρωθεί σε έναν χρόνο ο ηλεκτρονικός φάκελος ασθενούς θα έχουμε αδιανόητες δυνατότητες ελέγχου» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Οι υποθέσεις αυτές θα έχουν και δικαστικές διαδικασίες, αυτά που λέμε τώρα είναι διοικητικές διαδικασίες. Θα γίνει φορολογικός έλεγχος και αν κριθεί οι δικαστικές αρχές θα καταλογίσουν αδικήματα έως και σε βαθμό κακουργήματος» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Διευκρινίστηκε, ακόμα, ότι «σε κάθε περίπτωση που διαπιστώνεται απάτη θα υπάρχει ηλεκτρονική εκκαθάριση του ιατρικού φάκελου του ασθενούς που έπεσε θύμα»

Το πρώτο κύκλωμα

Οι «τρύπες» στο σύστημα συνταγογράφησης επανήλθαν ξανά στο προσκήνιο τον περασμένο μήνα όταν αποκαλύφθηκε το κύκλωμα απάτης με εικονικές συνταγογραφήσεις που ζημίωσε τον ΕΟΠΥΥ κατά 3,5 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Υγείας έχει ανακοινώσει επιπλέον ασφάλεια με την εγκατάσταση ενός νέου συστήματος συναίνεσης του πολίτη στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, με κωδικό (One Time Password, OTP), όπως γίνεται στις τραπεζικές συναλλαγές.

Οι περίπου 70.000 γιατροί, που είναι εγγεγραμμένοι στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, παρακολουθούνται σε βάθος χρόνου από τον ΕΟΠΥΥ και την ΗΔΙΚΑ σε σχέση με το εάν ξεπερνούν μέσους όρους συνταγών ή άλλων στοιχείων που έχουν καθοριστεί ως σημαντικά για τη συνταγογραφική τους συμπεριφορά. Υπάρχουν για παράδειγμα, μέσοι όροι συνταγογράφησης ανά ιατρική ειδικότητα, περιοχή, κόστος θεραπείας, κ.ά. Η ταχεία ψηφιοποίηση των θεραπευτικών πρωτοκόλλων και η πλήρης ανάπτυξη του Ηλεκτρονικού Ατομικού Φακέλου Υγείας αναμένεται ότι θα συμβάλλουν τα μέγιστα στον έλεγχο της συνταγογράφησης, καθώς σήμερα είναι δύσκολη η εξακρίβωση εάν ένας ασθενής πάσχει από μία συγκεκριμένη πάθηση. Η εφαρμογή των παραπάνω δύο μέτρων είναι κομβική για να καθορίζεται η πάθηση και κατ’ επέκταση η συνταγογράφηση φαρμάκων.

Την πλήρη συνταγογραφική εικόνα, πάντως, μπορούν να έχουν σήμερα οι πολίτες μέσω του MyHealthApp, που είναι ουσιαστικά το παλαιό Βιβλιάριο Υγείας κατεβασμένο στο κινητό. Στην εφαρμογή αυτή υπάρχει αναλυτικά το ιατρικό ιστορικό, τα παραπεμπτικά, οι εργαστηριακές εξετάσεις, οι ιατρικές γνωματεύσεις, τα ιατρικά ραντεβού. Ωστόσο, την εφαρμογή έχει μόνο ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού στο κινητό του.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Γεωργιάδης: Πρόστιμο €800.000 σε γιατρό που έγραψε χιλιάδες φάρμακα σε 1 μήνα με το ΑΜΚΑ της μητέρας του - Οι 10 πιο κραυγαλέες περιπτώσεις"

Στη Δικαιοσύνη η δράση μεγάλου κυκλώματος απάτης τύπου «καρουζέλ»

Η Αρχή για την Καταπολέμηση του Ξεπλύματος Χρήματος ολοκλήρωσε έρευνα που αποκάλυψε τη δράση κυκλώματος απάτης τύπου «καρουζέλ», το οποίο περιλάμβανε εικονικές εταιρείες και πλασματικές συναλλαγές με στόχο την παράνομη είσπραξη ΦΠΑ ή την αποφυγή πληρωμής του.

Το πόρισμα της Αρχής, που αριθμεί 350 σελίδες, έχει παραδοθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και εστιάζει σε έναν επιχειρηματία της πόλης, ο οποίος έχει εμπλακεί και σε άλλες σημαντικές ποινικές υποθέσεις στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, ο επιχειρηματίας, σε συνεργασία με συγγενικό του πρόσωπο, φέρεται να είχε υπό τον έλεγχό του σειρά από εταιρείες-φαντάσματα που δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μέσω αυτών, πραγματοποιούσαν εικονικές συναλλαγές, κυρίως για να εισπράττουν παράνομα ΦΠΑ που δεν τους αναλογούσε, ή για να αποφύγουν την καταβολή φόρων. Η τακτική που χρησιμοποιήθηκε, γνωστή ως «εξαφανισμένος έμπορος», αποτελεί κοινή πρακτική στα κυκλώματα απάτης τύπου «καρουζέλ», τα οποία εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τον φόρο προστιθέμενης αξίας.

Η έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το συγκεκριμένο κύκλωμα προκάλεσε οικονομική ζημιά ύψους 35 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και το γραφείο των Ευρωπαίων εντεταλμένων εισαγγελέων στην Ελλάδα, καθώς η δράση του κυκλώματος επεκτείνεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Παρά τη σοβαρότητα της υπόθεσης, η Αρχή δεν προχώρησε στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του επιχειρηματία, αφήνοντας αυτή την απόφαση στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, δεδομένου ότι εις βάρος του επιχειρηματία εκκρεμούν και άλλες ποινικές δικογραφίες.

Στο πόρισμα γίνεται επίσης αναφορά σε κορυφαίο στέλεχος χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της Βόρειας Ελλάδας, το οποίο φέρεται να έχει χορηγήσει δάνεια στον επιχειρηματία χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις. Σε αντάλλαγμα, ο επιχειρηματίας φέρεται να μεσολάβησε για τη νομιμοποίηση ποσού ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ προς όφελος του τραπεζικού στελέχους, ποσό το οποίο δεν δηλώθηκε στο «πόθεν έσχες» του.

Παράλληλα, το πόρισμα εμπλέκει και έναν εν ενεργεία αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος υπηρετεί στη Βόρεια Ελλάδα και φέρεται να είχε προνομιακή σχέση με τον επιχειρηματία. Ο αξιωματικός κατηγορείται ότι βεβαίωσε σε πέντε περιπτώσεις το γνήσιο της υπογραφής του επιχειρηματία, διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο συναλλαγές ύψους εκατομμυρίων ευρώ. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει ανησυχίες στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία έχει ενημερωθεί για την υπόθεση, αν και δεν είναι ακόμα σαφές αν θα αναλάβει ενεργό ρόλο στην έρευνα.

dnews

Διαβάστε Περισσότερα » " Στη Δικαιοσύνη η δράση μεγάλου κυκλώματος απάτης τύπου «καρουζέλ» "

Πανυγειονομική απεργία την Πέμπτη - Τι ζητούν γιατροί και εργαζόμενοι

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Πέμπτη τα νοσοκομεία και οι δημόσιες δομές Υγείας, λόγω της πανελλαδικής απεργίας των υγειονομικών.

Στις 8.30 το πρωί της ίδιας μέρας, γιατροί και εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Μαβίλη και πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

Από την Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) ανακοινώθηκε πως αιτήματα του κλάδου είναι ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανθρώπινα ωράρια και δωρεάν Υγεία.

Η Ένωση νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ) ανακοίνωσε πως συμμετέχει στην απεργία και καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Διεκδικεί, μεταξύ άλλων, διπλασιασμό των απολαβών των νοσοκομειακών γιατρών (20% αύξηση του βασικού μισθού και διπλασιασμός του ωρομισθίου της εφημερίας άμεσα για όλες τις βαθμίδες), επαναφορά 13ου, 14ου μισθού, χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, μαζικές μόνιμες προσλήψεις γιατρών.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ανακοίνωσε πως δεν υπάρχει διαθέσιμη συνταγή που μπορεί να επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα του ΕΣΥ, εάν δεν αντιμετωπισθεί η γενεσιουργός αιτία.

Όπως αναφέρει, πρόκειται για το χαμηλότατο ύψος των Δημοσίων δαπανών Υγείας, το οποίο βρίσκεται στο 5,5% του ΑΕΠ, την ώρα που ο μέσος όρος των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 7,5% του ΑΕΠ.

Οι εργαζόμενοι ζητούν προσλήψεις προσωπικού προκειμένου να ανοίξουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες που είναι στο 40% των συνολικά αναπτυγμένων χειρουργικών αιθουσών για να χειρουργηθούν οι 100.000 ασθενείς που βρίσκονται σε λίστες αναμονής σε λιγότερο από ένα έτος και όχι τα απογευματινά χειρουργεία που σε 7 μήνες λειτουργίας του μέτρου έχουν γίνει 5.500 απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή με ασθενείς κυρίως εκτός λίστας αναμονής.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Πανυγειονομική απεργία την Πέμπτη - Τι ζητούν γιατροί και εργαζόμενοι"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news